Hvorfor er basofiler forhøyet i blodet, hva sier det?

Den minste gruppen leukocytter er basofiler, som utfører mange funksjoner i menneskekroppen.

Spesielt støtter de ikke bare blodstrømmen i små fartøy og gir en migreringsbane for andre leukocytter i vevet, men påvirker også veksten av nye kapillærene effektivt.

Hvis basofiler heves i en voksen i blodet, indikerer dette utviklingen av sykdommen - basofili. Årsakene til denne tilstanden er forskjellige, under vil vi vurdere de viktigste plager, på grunn av hvilke basofiler i blodet stiger over normen.

Funksjoner av basofiler

Hovedfunksjonen til denne typen granulocyt er å delta i den inflammatoriske prosessen og utviklingen av allergiske reaksjoner, nemlig anafylaktisk sjokk. Videre basofiler blokk fanget i kroppen gjennom huden toksiner (forgifter insekter og dyr), og redusere blodlevring på grunn av tilstedeværelsen i disse av heparin. I stedet for ødeleggelse av basofiler er det ødem i vevet, kløe, rødhet.

Det er mulig å generalisere basofilens grunnleggende funksjoner i menneskekroppen:

 • undertrykkelse og "blokkering" av allergener;
 • hindringen for spredning av fremmede partikler gjennom kroppen;
 • bevaring av kroppens forsvar;
 • regulering av permeabilitet og tone av mikrofiler;
 • vedlikehold av vann og kolloid status, samt hudmetabolisme;
 • nøytralisering av toksiner og giftstoffer, inkludert insekter;
 • deltakelse i prosesser av koagulering og fagocytose.

Hvis basofiler økes hos en voksen, betyr det at problemet skal søges i en anamnese, for å analysere tidligere overførte sykdommer og pasientens levekår. Videre vil vi se nærmere på hvorfor det er oppdratt basofiler i en voksenes blod, og hvilke sykdommer som fører til slike indikatorer.

Normen for basofiler

Normalt antall basofiler varierer med alder og beregnes som prosent av totalt antall leukocytter i blodet:

 • for en voksen: 0,5-1%;
 • nyfødt: 0,75%;
 • 1 måned: 0,5%;
 • 1 år: 0,6%;
 • 2 år: 0,7%

Som det kan ses, er normen for basofiler i blodet fra 0,5% til 1% av det totale antall leukocytter. I absolutte tall gir dette ca. 0,3 nanoliter per liter blod.

Årsaker til forhøyede basofiler

Hvorfor er basofilen i blodet oppvokst hos en voksen, hva sier det? Ulike tilstander kan provosere en økning i verdiene av basofiler over normal, alt fra umiddelbar reaksjon på administrasjonen av legemidlet og ender med en langvarig inflammatorisk prosess.

Vurder hovedårsakene til forhøyede basofiler hos en voksen:

 1. Allergiske reaksjoner. Ved kontakt med allergenet frigjøres granulene inneholdt i cellene. På grunn av dette oppstår typiske allergi symptomer: kløe, utslett, hevelse, etc.
 2. Ved akutte smittsomme sykdommer i leveren, øker basofile også.
 3. Inflammasjoner (inkludert kroniske) ligger i fordøyelseskanalen. Spesielt tydelig er effekten observert ved akutte betennelser i tarmen.
 4. Ofte er basofile i blodet forhøyet i perioden før menstruasjonen.
 5. Permanent bestråling med små doser av stråling (for eksempel gjelder dette for de som jobber med røntgenapparater).
 6. Sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Således er en fullstendig blodtelling med et økt antall av basofile granulocytter i første omgang nevnte inntrengning av fremmed antigen, som ved dens egenskaper ikke helt inne i den antigene sammensetning av kroppen, slik at den siste og prøver så raskt som mulig for å rive fienden.

Noen ganger, er svaret veldig rask og turbulent (anafylaktisk sjokk), og pasienten krever samme rask medisinsk hjelp (adrenalin, hormoner), eller raskt kommer det triste resultatet.

Fysiologiske årsaker

Fysiologiske prosesser forårsaker en økning i basofiler:

 1. Når manstruerer, i begynnelsen av eggløsningen, når nivået av østrogen i blodet stiger.
 2. Under gjenoppretting av kroppen etter infeksjonen.
 3. Raised basophils som følge av en liten eksponering for strålingsdoser, ofte fra det lider radiologer, laboratorie teknikere.
 4. Etter å ha tatt prevensjonsmidler, som inneholder et stort antall østrogener.

Derfor er årsakene til basofili mange, så en grundig undersøkelse bør gjøres for å identifisere årsaken til hvert enkelt tilfelle. Selvbehandling er helt uakseptabelt.

Forhøyede basofiler i barnet

Hva betyr dette? Tilstanden, når basofilene i et barn er hevet, kalles basofili og årsakene til forekomsten er forskjellige:

 1. Forgiftning.
 2. Insektbiter.
 3. Infeksjon med helminths..
 4. Hemolytisk anemi.
 5. Mangel i blodet av jern
 6. Bihulebetennelse er kronisk.
 7. Nefrotisk syndrom.
 8. Smittsomme sykdommer
 9. Godkjennelse av visse medisiner.
 10. Allmenn allergi, narkotika eller mat.
 11. Myksem, eller utilstrekkelig tilførsel av vev og organer med skjoldbruskhormoner.
 12. Sykdommer i blodet: myeloid leukemi kronisk, akutt leukemi, ekte polycytemi, Hodgkin's sykdom.
 13. Gastrointestinale patologier av kronisk kurs, for eksempel ulcerøs kolitt. Basofiler kan øke ved overgang av en akutt sykdom til en akutt form.

Redusere basophils bare mulig med rettidig behandling av den underliggende sykdommen, som var årsaken til deres øker, og behovet for å sette inn i barns kosthold av matvarer som inneholder vitamin B12 (melk, egg, nyrer).

Hva å gjøre hvis basofilene i blodet er forhøyede

I de fleste tilfeller blir basofili kurert hvis den umiddelbare årsaken til forekomsten er eliminert, særlig er den underliggende sykdommen herdet. Men i noen tilfeller kan et høyt nivå av basofiler bli observert hos relativt sunne mennesker. Da er det nødvendig å dra nytte av disse anbefalingene:

 1. Øk metningen av kroppen med vitamin B12, fordi den er aktivt involvert i prosessen med dannelse av blodceller og hjernens arbeid. Dette kan gjøres ved å ta spesielle medisiner eller legge til diettretter fra kjøtt, nyrer, egg og melk.
 2. Å inkludere i kostholdet jernholdige vitaminer og matvarer: lever (spesielt kylling), bokhvete, fisk og annen sjømat.

Hvis basofile i blodet økes, er det i noen tilfeller tilstrekkelig å avbryte inntaket av medisiner: antithyroid, østrogenholdige og lignende. Hos kvinner kan basofili oppstå under eggløsning, i de tidlige dagene av menstruasjonssyklusen, samt i begynnelsen av graviditeten. Dette skyldes et direkte forhold mellom nivået av østrogener og progesteron i blodet og antall basofiler.

Det absolutte innholdet av basofiler økes - årsakene til basofili

innhold

Basofiler, eller basofile granulocytter, kalles hvite blodceller med en stor nuklein og granuler i cytoplasma. Cellene dannes i beinmarg, hvoretter de overføres til vev i indre organer med blodstrøm, der de beholder sin vitale aktivitet i opptil 12 dager. Når deklarerer blodprøven i leukocyttformelen, er konsentrasjonen av disse legemene angitt separat. Spesielt tildelte grafer for det relative og absolutt innholdet av basofiler. Økt nivå - et signal som du må gjennomføre en omfattende undersøkelse av kroppen og bestemme årsaken til avviket.

Funksjoner av basofiler

Basofile granulocytter - en slags leukocytter. Deres prosentandel i blodsammensetningen er nesten den laveste, men dette forhindrer ikke at de utfører en rekke viktige funksjoner.

Segmenter, hvorav cellen er laget, er fylt med slike stoffer:

 • prostaglandin;
 • leukotriene;
 • serotonin;
 • syre glykosaminoglykaner;
 • heparinforbindelser og histamin.

Basofiler, som andre typer leukocytter, er immunkompetente celler, men de har sin egen smale spesialisering.

De beskytter kroppen mot motparter, er i stand til å gjenkjenne og ødelegge fremmedlegemer.

Grunnleggende funksjoner av basofiler:

 1. Opprettholde normal blodsirkulasjon i små fartøy.
 2. Gi næring til vev.
 3. De deltar i prosessene for vekst av nye kapillærer.
 4. Sørg for uhindret migrasjon av andre lymfocyt-varianter.
 5. Beskytt kroppen mot infeksjoner.
 6. Undertrykk aktiviteten av allergener.
 7. Aktivering av blodplateaggregering.

Basofiler i blodet er involvert i reaksjoner av umiddelbar og forsinket type. De hjelper kroppen til å håndtere allergier, parasitter, infeksiøse og inflammatoriske patogener.

I noen tilfeller kan imidlertid basofile granulocytter være farlige. Ved kontakt med spesielle typer allergener (hovedsakelig mat, medisinske) eller insektgift, kan basofiler utløse mekanismen for anafylaktisk sjokkutvikling.

Absolutt og relative normer

Bestem nivået av basofile i blodet kan være gjennom en utvidet blodprøve, når leukocytformelen og hastigheten av erytrocytsedimentering beregnes.

Funksjonelle basofile granulocytter er tilstede i plasma i en svært liten mengde. Konsentrasjonen av celler er ikke avhengig av kjønn og avhenger lite av en persons alder. Så, de absolutte og relative prisene er de samme for menn og kvinner, men for barn i denne alderen er denne indikatoren litt høyere. Det er også en liten økning i basofilnivået hos kvinner under graviditet, og dette anses også som normalt.

Den absolutte normen for basofiler i blodet:

 1. Voksne - 0,01-0,08 x 10 9 celler per liter.
 2. På nyfødte - 0,07-0,6 x 10 9.
 3. Hos barn fra ett år - 0-0,14 x 10 9.
 4. Hos ungdom 0-0.05 x 10 9.

Basofili og basbopeni, det vil si en økning eller reduksjon i konsentrasjonen av basofiler i blodplasmaet, er kliniske manifestasjoner som følger med farlige sykdommer. De forenkler i stor grad diagnosen av patologiske prosesser som forekommer i kroppen.

Årsaker til basofili

En økning i konsentrasjonen av basofile granulocytter i blodet til 0,2 x 10 9 og over kalles vanligvis basofili. Denne lidelsen er sjelden, men indikerer nesten alltid de inflammatoriske eller andre patologiske prosessene i kroppen.

Oftest forekommer basofili av følgende grunner:

 • krenkelse av hormonbalansen på grunn av feil skjoldbruskkjertel;
 • sykdommer i blodsystemet (leukemi av ulike etiologier);
 • infeksjon;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • patologi i luftveiene;
 • allergiske reaksjoner, hvor kroppen kommer i kontakt med allergenet i lang tid.

Provoke en økning i basofile granulocytter kan være både kunstige og naturlige allergener:

 1. Oftest manifesterer reaksjonen seg på insektbitt eller kjæledyrhår, pollen av planter eller tilsetningsstoffer.
 2. Basofili kan forekomme med hemolytisk eller jernmangel anemi, diabetes mellitus, blant forringelse av immunsystemet.

Som du ser, er det mange grunner til å øke basofile i blod.

Behandling av basofili er å eliminere årsaken. Hvis etter diagnose av kroppens patologiske prosesser ikke er funnet, foreskriver legen diettterapi. I pasientens diett må være tilstedeværende matvarer som inneholder tilstrekkelig mengde jern (sjømat, lever, kjøtt). Som regel er dette nok til å normalisere de absolutte og relative indeksene av basofilinnhold i blodet.

Absolutt innhold av basofiler i blodet

Basofiler er en liten gruppe leukocytter, som er dannet fra benmargens granulocytspire. Sammen med eosinofiler og nøytrofiler inneholder basofile celler granularitet i cytoplasma - granulater som inneholder mediatorer av betennelse: histamin, prostaglandiner, serotonin, heparin. For å bestemme konsentrasjonen av basofiler, foreskrives en klinisk blodprøve hvor både det relative og det absolutte innholdet i cellene bestemmes.

Struktur og funksjoner av basofiler

Basofile granulocytter har en cellestørrelse på 8-12 mikron, en stor kjerne av 2-3 segmenter, en liten mengde cytoplasma og en granularitet som er farget med alkalisk hematoksylin svart. Etter dannelse og modning i beinmargen sirkulerer basofilene i sirkulasjonssystemet i ikke mer enn 6 timer og migreres til vev med en patologisk prosess, hovedsakelig av allergisk natur. Livssyklusen til cellene er 9-12 dager, deres ødeleggelse skjer i området med betennelse, i en sunn kropp, blir granulocytter benyttet av milten.

Basofiler faller inn i vev som inneholder giftstoffer og allergener, utsatt for patogener og parasitter. De er de første som migrerer til det patologiske fokuset, blir til mastceller. Funksjonell aktivitet av granulocytter fører til stimulering av blodstrøm, økning av vaskulær permeabilitet, frigjøring av mediatorer av betennelse, binding av allergener og giftige stoffer. Inflammatorisk reaksjon tiltrekker andre kompetente blodceller: eosinofiler, nøytrofiler, monocytter, som forårsaker normal drift av cellulær immunitet.

Basofile granulocytter er involvert i den allergiske reaksjonen av overfølsomhet av umiddelbar type (SGHNT), og medler også deltakelse i forsinket-type reaksjonen (GGZT) i samspill med lymfocytter. Urtikaria, narkotika sykdom, bronkial astma, allergiske prosesser under invasjonen av ormer, toksiske effekter av mikroorganismer, er ikke uten den funksjonelle aktiviteten til basofiler.

basofili

En økning i innholdet av basofiler i analysen av perifert blod kalles vanligvis basofili. Den absolutte konsentrasjonen av celler er mer enn 0,065 * 10 9 / l. Årsakene til utviklingen av en patologisk tilstand inkluderer:

 • en allergisk reaksjon i kroppen i fravær av levende kliniske manifestasjoner;
 • myeloproliferative sykdommer, der det er ukontrollert deling av stamceller i hemopoietisk organ (myelocytisk leukemi, polycytemi);
 • endokrine lidelser (hypothyroidism, myxedema, diabetes mellitus);
 • kroniske inflammatoriske sykdommer i fordøyelseskanalen (ulcerøs kolitt, magesår og duodenalsår, Crohns sykdom);
 • forgiftning med giftstoffer (botulisme, bitt av giftige insekter);
 • beinmargesvulst (akutt leukemi);
 • Hodgkins sykdom (lymfogranulomatose);
 • splenektomi (fjerning av milten);
 • tar visse legemidler (østrogener).

Allergiske reaksjoner i kroppen forårsaker en liten økning i innholdet av basofiler, spesielt i den patologiske prosessen hos små barn. Det bør tas i betraktning at cellestandarden hos et barn under 10 år er noe lavere enn hos voksne og ikke mer enn 0,4% eller 0,02 * 10 9 / l, noe som skyldes de spesielle egenskapene til hematopoiesis-prosessen. Høye verdier av granulocytter finnes i beinmargens onkologi og alvorlig forgiftning.

Bazopeniya

Staten der innholdet av basofiler senkes kalles basepenia. Samtidig er indeksene av celler i perifert blod under 0,01 * 10 9 / l. Basopenia forekommer i følgende patologiske forhold:

 • sykdommer i skjoldbruskkjertelen med høy funksjonell aktivitet (hypertyreose, Graves sykdom);
 • Krenkelse av binyrefunksjonen (Itenko-Cushing-syndrom, hormonproduserende svulster);
 • Langvarig bruk av hormonelle stoffer (prednisolon, hydrokortison);
 • akutt kurs i infeksjonsprosessen;
 • lungebetennelse med massiv lesjon av lungvev;
 • kronisk stress;
 • En allergi med lyse kliniske manifestasjoner (urticaria, Quinckes ødem).

Basopenia kan følge de fysiologiske tilstandene i kroppen, som inkluderer:

 • eggløsning (modning av egget til befruktning);
 • bæringen av babyen, spesielt i første halvdel av graviditeten (en økning i væskedelen av blodet med et normalt celleinnhold);
 • utvinningsperiode etter alvorlige infeksjoner (scarlet feber, influensa, rubella);
 • langsiktig eksponering for små doser av stråling av profesjonell karakter (laboratorie teknikere, radiologer).

Det reduserte absolutte innholdet i celler er sjeldent og i de fleste tilfeller bærer ikke diagnostisk verdi på grunn av ubetydelig konsentrasjon av basofiler i perifert blod. For å påvise sykdommer, spilles en viktig rolle av den relative indeksen for denne typen granulocytter i studien av leukocytformelen.

Basofile granulocytter er en viktig del av cellulær immunitet og er de første som reagerer på utseendet av giftstoffer og allergiske stoffer i kroppen. Antallet basofiler i blodet er ekstremt små, de fleste er i beinmarg og vev med utvikling av betennelse. Det absolutte innholdet i celler er viktig å sammenligne med den relative indeksen for et mer komplett bilde av den patologiske prosessen og etablering av den korrekte diagnosen.

Hva skal jeg gjøre hvis basofiler blir hevet og hva er faren for å overskride normen for denne indikatoren

Basofiler er et av varianter av leukocytter. Disse blodcellene er en av bestanddelene i immunitet, og signaliserer også betennelsen i kroppen, hormonell ubalanse og forekomst av allergiske reaksjoner. Hvis blodet har et høyt innhold av basofiler, hva betyr det? Oftere, basofiler økes hos voksne. Hos kvinner med graviditet og i begynnelsen av menstruasjonsfasen, er en økning til 60% av den øvre normen ikke ansett som en manifestasjon av patologi. Basofile legemer bestemmes av en generell blodprøve. Avhengig av undersøkelsesmetoden er to verdier skilt ut.

 1. Makroindikator - det absolutte innholdet av basofiler i blodet er normalt 0,01-0,065X109 i form av 1 liter blod.
 2. Med mikroskopisk undersøkelse, i prosent av andre blodceller. Normen er 0,5-1% i testfluidet.

I de fleste klinikker er resultatene indikert i makroindikatorene. Hvis absolutt innhold på 0,2 x 10 (3 ganger høyere enn normalt) - betyr økte basofiler.

Hvorfor øke basofile legemer?

Basofiler i blodet blir hevet hos voksne kan være av følgende grunner.

 1. Betennelse, hovedsakelig med revmatoid artritt. ESR og leukocytter økes også.
 2. Med autoimmune sykdommer. Med høye basofiler og ESR er leukocytter innenfor normale grenser eller lave.
 3. Ved immunsykdommer - en rubella, en kyllingpokke, en hiv. Lavt leukocytter, ESR innenfor normens grenser.
 4. Mangel på jern. Også lavt hemoglobin.
 5. Helminthiasis er en høy eosinofil. Hvis helminths eller produkter av vital aktivitet har skadet leverceller - høye erytrocytter og ASTs over 25 i biokjemisk analyse; mucous zhkt - hevet pinner ikke mer enn 10.
 6. Crohns sykdom, gastrointestinale sår - økt ESR opptil 12-15, stenger over 15; ved en spastisk kolitt - en ESR over 18.
 7. Allergi - kan være med normale gjenværende parametere. Og hvis mye histamin slippes - ESR 20 eller mer.
 8. Diabetes - mot bakgrunnen av økt sukker. I mange moderne klinikker foregår en generell blodprøve og en prøve for sukker innenfor samme gjerdemateriale.
 9. Med onco-sykdommer faller leucocytter, røde blodlegemer, blodplater, hemoglobin kraftig.
 10. Hvis basofili har oppstått på grunn av å ta medisiner - andre indikatorer kan være normale, må du utføre flere undersøkelser.
 11. Skjoldbrusk utvidelse - i tillegg, biokjemisk analyse for jod, histamin.
 12. Med en forstørret milt eller etter fjerning - mot en bakgrunn av røde blodceller.

Basofiler hos kvinner

De spesifikke årsakene til basofili hos kvinner er hovedsakelig relatert til hormonell ubalanse.

 1. Ved graviditet på grunn av intensiv tildeling av et progesteron.
 2. Under seksuell lyst øker innholdet av østrogen.
 3. Under emosjonelle sjokk kan innholdet av basofiler i blodet være så høyt og lavt. For å være sikker på at det ikke finnes patologier, er det nødvendig å utføre en generell blodprøve i 3-5 dager flere ganger om dagen.
 4. Hvis kvinnelige hormoner reduserer basofile kan også være høyt - kroppen oppfatter hormonmangel som en allergi.

Viktig! Forhøyede nivåer av basofiler signalerer de første stadiene av karsinom, prostata og eggstokkesykdommer, mens andre diagnostiske metoder ennå ikke er i stand til å oppdage patologidata.

Tegn på basofili

Basophilia - en kompleks sykdom, som består i manifestasjon av den beskyttende reaksjonen av kroppen til ytre eller indre stimuli. Basofili er diagnostisert i nærvær av økt innhold av basofiler i blodet i minst 3 dager hvis analysen ble utført 3 eller flere ganger om dagen, og det er ingen sammenhengende sykdommer der basofiler nødvendigvis øker.

Med tilhørende sykdommer vises symptomer på patologier. Hvis det ikke finnes noen, oppstår symptomene på basofili hvis konsentrasjonen av basofile legemer i blodplasmaet er 3 eller flere ganger høyere enn den øvre normen.

 1. Utslett er en beskyttende allergisk reaksjon, kviser er ledsaget av rødhet eller betennelse.
 2. Kløe - stadig forandre stedet for lokalisering, av forskjellig intensitet, kan ledsages av subfebril temperatur.
 3. Tørr munn som følge av mangel på jern.
 4. Svimmelhet, kortsiktige faints er mulig. Med disse symptomene overstiger ikke hemoglobin 50.
 5. Hvis milten er fjernet - overdreven svette, lav blodkoagulasjon, hyppig betennelse uten andre patologier.
 6. Fingerness av negler, hårtap, hyppig blødning i fravær av vitamin B12.

behandling

Nærmere bestemt normaliserer basofiler ikke. Denne indikatoren kommer tilbake til normal etter at årsaken er eliminert. I diabetes, reaktiv inflammasjon fremkalt av artritt, uten milt, eller hypofunksjon atrofi av skjoldbruskkjertelen, graviditet eller andre årsaker relatert til hormonelle dysfunksjon hos kvinner tallene er normalt bare i den kunstige reduksjon av innholdet av basofile celler, som ikke er tilrådelig.

Hvis det ikke finnes patologier, normaliseres indikatoren som følger:

 1. Berikning av kroppen med jern: Medikamenter - Actovegin, hematogen; mat - sjømat eller lever (kalvekjøtt og kylling, mindre svinekjøtt); Ytterligere anbefalinger - går i frisk luft minst 2-3 timer om dagen.
 2. Allergi: medisiner - suprastin, tavegil; ration - mer bakt mat og mindre vegetabilsk fett; anbefalinger - unngå overkjøling og plutselige temperaturendringer.
 3. Mangel på vitamin B12 - mottak av vitaminkomplekser, og i mat for å spise flere egg, meieriprodukter, gjærprodukter.

Viktig! Ikke alltid basophiler normaliserer etter et kurs av denne eller den behandlingen. Hemoglobin stiger raskere og leukocytter normaliseres. Ved normalisering av disse indikatorene må du fortsette behandlingen til normalisering av basofiler - omtrent en uke.

Absolutt innhold av basofiler i blodanalyse

I det menneskelige blod er det en flytende del, eller plasma, og cellulære elementer. Mest av alt i blodet av oksygenbærere - erytrocytter. Leukocytter, eller beskyttelses-cellene kan deles i flere populasjoner: lymfocytter, monocytter som ikke har en segmentert kjerne (agranulocytes) og granulocytter. Blant granulocytter også funnet tre populasjoner: mer enn bare blod nøytrofile, eosinofiler betydelig mindre (inntil 5%), som er ansvarlig for allergisk sensitivisering, og de minst basophils.

"Basophiles" på latin - betyr "base elskere", i dette tilfellet celler som tar fargen på de viktigste eller alkaliske fargestoffer. I vårt blod er disse basofile granulocytter normalt bare 0,5% av alle kroppsleukocytter. Basofiler er produsert i det røde benmarget, og deretter inn i blodet. Der er de bare 4 - 8 timer, og så går de gjennom kapillærblodet i kroppens vev og utfører deres funksjon der i 2 dager. Etter det dør basofilene.

Hva klarer disse cellene å gjøre i livet deres? De fagocytose skadelige mikroorganismer, men hovedfunksjonen til basofiler ligner arbeidet med mastceller av vev. Inne i de basofile granulatene er forskjellige syreproteiner, for eksempel heparin.

Basofiler er i stand til å delta i en rekke allergiske reaksjoner, som avhenger av den klasse av immunoglobulin E, og det er slike tilstander provosere basofiler, eller når det absolutte innholdet av basofiler økes.

Vi lister de tilstandene som er forbundet med en diagnostisk signifikant basofili, hvor konsentrasjonen av disse leukocyttene overstiger 1%:

 • inflammatoriske sykdommer i mage-tarmkanalen, fra hvilken det er immunsystemet, slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt;
 • virussykdom varicella og herpesvirus;
 • bruk i medisinske formål av kvinnelige hormoner - østrogener, samt antagonister av skjoldbruskstimulerende hormoner;
 • ulike allergier mot mat eller medisiner;
 • en tilstand av mangel på skjoldbruskkjertel - myxedem eller hypothyrose;
 • inntak av fremmede proteiner, inkludert parenteral;
 • kroniske ondartede blodsykdommer, for eksempel myeloid leukemi eller Hodgkins lymfomer;
 • med ulike hemolytiske anemi ledsaget av økt erytrocytt forfall, samt etter splenektomi eller fjerning av milten.

Det kan også være utvikling av basofili med ulike kroniske nyresår, inkludert autoimmun etiologi. For å sette et laboratorie symptom på basofili, kan du også nevne en annen indikator: nemlig en økning i det absolutte antall basofiler mer enn 150 enheter i en mikroliter.

Avslutningsvis skal det bemerkes at det bare er basert på basofili som ble avslørt i den kliniske analysen av blod, det er umulig å nøyaktig diagnostisere noen av disse tilstandene. Dette krever ytterligere metoder for instrumentell og laboratoriediagnose, og basofilien vil bare tillate en av bruddene å bli mistanke, og begynne et diagnostisk søk.

Hvis innholdet av basofiler i blodet økes, hva betyr det da?

Innholdet av basofile i humant blod er lavt nok, men til tross for dette, utfører de viktige for kroppsoppgaver. Disse legemidlene er en slags leukocytter, som utskiller biologisk aktive stoffer i inflammatoriske og allergiske prosesser. Siden dette blodet komponenten er ansvarlig for gjennomføringen av umiddelbar allergisk reaksjon, oftest hos voksne økt basophils i utviklingen av anafylaksi, høysnue, astma, og stikk av bier, veps og giftige slanger.

Siden denne komponenten av blod bærer en informativ funksjon, er det nødvendig å snakke mer detaljert om årsakene til økning i basofile i blodet hos voksne og barn.

Basofiler: problemer i kroppen

Som vi allerede har sagt, er hovedoppgaven av basofiler deltakelse i dannelsen av et svar på en inflammatorisk prosess eller gjennomtrenging av et allergen inn i kroppen.

Hvis du demonterer mer detaljert, utfører basofilene følgende funksjoner:

 • blokkere og undertrykke antigener;
 • stopp migrasjon gjennom kroppen av fremmede partikler;
 • støtte immunitet
 • regulere permeabiliteten og tonen i kapillærene;
 • opprettholde vann- og kolloidbalansen i kroppen;
 • delta i fagocytose;
 • delta i prosessen med blodkoagulasjon.

Det økte innholdet av basofiler i blodet kalles basofili. Hvis det i blodprøven ble bestemt at mengden basofiler økes, bør denne tilstanden ikke legges uten oppmerksomhet. I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere en spesialist først og fremst til en lege-terapeut.

Andelen basofiler i blodprøven: hva betyr dette?

Antallet basofiler i blodprøven resultater over hele verden er vanligvis uttrykt som en prosentandel av andre leukocytter.

Dermed er det normale resultatet av en blodprøve hos voksne som følger:

 • avføring-leukocytter - 1-6%;
 • segmenterte nøytrofiler - 47-72%;
 • eosinofiler 0,5-5%;
 • basofile celler - 0-1%;
 • lymfocytter - 19-37%;
 • monocytter - 3-11%.

I et nyfødt barn er antallet basofiler i leukocyttformelen 0,75%, i et barn i det første år av livet - 0,6%.

Prosentandelen av basofile i leukocytformelen er en relativ indikator.

Hva er det absolutte innholdet av basofiler i en blodprøve?

Absolutt innhold av basofiler er mer nøyaktige indikatorer, og lar deg anslå det virkelige antallet slike celler i blodet.

Normalt varierer den absolutte verdien av basofiler fra 0,01 til 0,065 * 10 9 / l eller 0,3 nanoliter per liter blod.

Forhøyede basofiler: årsaker

Årsakene til at antallet basofiler i blodet økte hos en voksen kan være både fysiologiske og patologiske faktorer.

Blant de patologiske årsakene til basofili bør følgende noteres:

 • Den ovulatoriske fasen av menstruasjonssyklusen hos kvinner. I denne perioden slippes en stor mengde østrogen inn i blodet, som forårsaker basofili. Også, hvis du tar medisiner som inkluderer østrogener, må du fortelle legen som bestilte en generell klinisk blodprøve for å unngå feilfortolkning av analyseresultatene.
 • periode med rekonvalesens etter smittsomme sykdommer;
 • etter røntgenstudier, fordi små doser av stråling kan øke blodet i basofilene.

Men oftest øker antall basofile leukocytter med forskjellige sykdommer og patologiske forhold, nemlig:

 • hypofunksjon av skjoldbruskkjertel;
 • en allergisk reaksjon av en umiddelbar type;
 • myeloleukemi med kronisk kurs;
 • polycytemi;
 • akutt leukemi;
 • klamydia;
 • akutte virusinfeksjoner;
 • Hodgkin's lymfom;
 • kronisk betennelse i tykktarmen;
 • Crohns sykdom;
 • dermatitt av kronisk natur;
 • anemi på grunn av hemolyse av røde blodlegemer;
 • kronisk betennelse i sinusinfeksjoner;
 • tilstand etter fjerning av milten;
 • strålingssykdom;
 • tar stoffer som reduserer skjoldbruskens funksjon
 • hyperøstrogenemia.

Økning av basofile i barnets blod: når kan det være?

I et barns blod bør absolutt antall basofiler ikke være mer enn 0,2 * 10 9 / L.

Hvis basofile leukocytter økes i et barn, kan vi anta at han er syk med en slags sykdom, nemlig:

 • akutt viral infeksjon, for eksempel kyllingkopper;
 • helminthiasis;
 • allergier;
 • sykdommer i blodsystemet (myeloid leukemi, jernmangel anemi, hemolytisk anemi og andre);
 • inflammatoriske sykdommer (kronisk bihulebetennelse, ulcerøs kolitt).

Også antall basofiler kan økes på grunn av utviklingen av kroppens reaksjon på insektbitt, som bier eller hvepe.

Eksempler på tolkning av noen resultater av en generell blodprøve

Forhøyede monocytter med basofiler

Ved barnet kan samtidig økning av monocytter og basofiler observeres ved utbrudd av melketenner og deres forandring til permanente tenner. Av de patologiske årsakene til økningen i disse indikatorene, er det oftest helminth- eller parasittiske infestasjoner og smittsomme sykdommer.

Eosinofiler økes sammen med basofiler

Eosinofile og basofile leukocytter i kroppen er ansvarlige for dannelsen av en allergisk reaksjon. Derfor har disse indikatorene en tendens til å stige mot bakgrunnen av allergier av noe slag.

Hvis du eller barnet ditt har en basofil score i blodet, betyr det ikke alltid at du er litt syk, men uten å konsultere en spesialist, kan du fortsatt ikke gjøre det. Voksne trenger å se en lege-terapeut, og barn - til en barnelege. Bare en lege, etter en omfattende undersøkelse av kroppen, vil kunne bestemme årsaken til slike forandringer i blodet.

Absolutt innhold av basofiler

Hvite blodlegemer er kjent for å være av flere slag. Deres innhold tydelig viser tilstanden til mange organer og systemer. Absolutt innhold av basofiler av barnet og voksen reflekterer kroppens evne til å reagere på innføring av utenlandske mikroorganismer eller allergener.

Hva er det

Basofiler er en slags granulocyt leukocytter, den minste delen av dem. Men det totale antall basofiler i kroppen er ganske stort. Størrelsen på celler varierer mellom 10-12 mikron. Disse cellene skiller og modnes i beinmargen, som resten av blodcellene. Syntese aktiveres av interleukiner 3 og 4. Det meste av livsyklusen av basofiler foregår i vev. Det er allerede modne celler i blodet. Etter å ha kommet inn i blodet, migrerer de raskt inn i vevet. Den grunnleggende livssyklusen til cellene går ut av blodet.

Hovedfunksjoner

I deres cytoplasma basofile funksjoner har en flerhet av granuler inneholdende bioaktive stoffer: histamin, serotonin, prostaglandiner, leukotriener, kondroitinsulfat, dermatansulfat "blodplateaktiverende faktor" heparansulfat. Disse stoffene er de viktigste mediatorene av allergi og utskilles både i degranulasjonen og i autolysen av cellen. Derfor er hovedrolle basofilene deltakelse i allergiske reaksjoner.

Aktivering av basofil allergen

Kjernen til basofilen er svakt segmentert, ganske stor, men nesten usynlig på grunn av akkumulering av granulat. Andre organeller er nesten ikke utviklet. Granuler er farget med alkaliske fargestoffer. Når mikroskopisk fargede av Romanovsky-Giemsa innfødte smørebasofiler har en violet farge (på grunn av fenomenet metakromasi). Toluidinblå granulat er malt i rødt.

Det er noen likheter mellom mastceller og basofiler. Deres granulater inneholder også heparin og histamin; kan tildele innholdet av deres granulat som respons på innføringen av et allergen. Men i beinmarget dannes de fra forskjellige stamceller. Og mastceller, i motsetning til basofiler, går til blodstrømmen uten forskjell.

Hovedfunksjonene til basofiler i humant blod:

 • Som svar på innføringen i kroppen av en fremmed mikroorganisme eller allergen. Som respons på infeksjon utløses en immunrespons, der inflammatoriske mediatorer frigjøres, inkludert de i granulene av disse cellene. Utgivelsen av histamin og prostaglandiner gir aktivering av lymfocytter og inaktivering av det skadelige middel.
 • Når de møter et allergen, kan de adsorbere på seg selv IgE, så vel som mastceller. Når du møter det samme allergenet. På cytolemma dannes et antigen-antistoffkompleks og allergi-mediatorer frigjøres fra granulene.
 • I noen grad er de i stand til fagocytose. Den primære funksjonen er å tiltrekke seg andre granulocytter av blod til det inflammatoriske fokuset. Forårsaker manifestasjoner av allergi (hevelse i vevet, rødhet, kløe).
 • Ved hjelp av heparin og histamin opprettholdes blodets reologiske egenskaper.
 • Forhindre overdreven dannelse av blodpropp i karene eller utløse koagulasjonsprosessen.
 • De spiser vevene, fremmer veksten av blodårene.

norm

I den generelle blodprøven er det absolutte innholdet av basofiler ikke av diagnostisk betydning. Viktigere forholdet mellom disse cellene i forhold til andre hvite blodceller, prosentandel i leukocytter telling, se på reglene for blodbasofiler hos voksne og barn:

 • Den normale verdien for voksne er 0-1% (0,01-0,065 * 109 g / l).
 • Den normale verdien for barn er 0,4 - 0,9%.
Normen for basofiler hos voksne i leukocyttformelen

øke

Det absolutte innholdet av basofiler i blodet øker - (basofili).

Den absolutte verdien er veldig ustabil. Hvis det absolutte innholdet av basofiler i blodet i blodprøvenes utskrift tar en av følgende verdier:

 • Absolutt innhold av basofiler 0,08
 • Absolutt innhold av basofiler 0 09
 • Absolutt innhold av basofiler 0,10 og mer. Denne tilstanden kan klassifiseres som basofili.

Hovedårsakene til basofili:

 • patologi i fordøyelseskanalen (sår, gastritt, kolitt);
 • hypothyroidisme av skjoldbruskkjertelen;
 • leversykdommer akutt og kronisk;
 • akutt leukemi (en eosinofil-basofil forening vises);
 • Hodgkins sykdom;
 • ekte polycytemi;
 • kronisk blodleukemi;
 • overfølsomhetsreaksjoner (anafylaktisk type);
 • virusinfeksjoner;
 • giftforgiftning (botulisme, insektgift);
 • tuberkulose prosess;
 • jernmangel anemi;
 • anvendelse av preparater av estogener.

Basofili hos barn kan oppstå på grunn av:

 • helminthic invasjon;
 • forgiftning;
 • kroniske sykdommer (ubetydelig økning).

Hos kvinner kan basofili forekomme i eggløsningstiden.

Ikke trenger å gjøre selvdiagnose hvis det absolutte innholdet av basofiler hos et barn og en voksen økes i en blodprøve. Bare legen kan gjøre riktige konklusjoner.

senking

Det absolutte innholdet av basofiler er senket (til 0,0) (basofilopeni):

Årsakene til lavere absolutt basofilinnhold i blodet:

 • terapi med kortikosteroider;
 • hypertyreose;
 • forverring av kroniske infeksjoner eller tilstedeværelse av akutte infeksjoner;
 • hyperkortisolisme;
 • Perioden av utvinning fra tidligere virusinfeksjoner;
 • eksponering for små doser ioniserende stråling;
 • stress.

Generelt har endringen i basofiler i kroppen ingen diagnostisk betydning. Videre er det ikke noe slikt som grunnlag for diagnose. Hvis du utfører kompetent terapi, vil blodtilstanden raskt tilbake til normalverdien.

Absolutt innhold av basofiler 0,00 under graviditet er et hyppig fenomen. Redusert til 0 det er sjelden, ofte er det bare under normalverdien. I første trimester av graviditet, er denne tilstanden ofte observert. Men det er villedende. Ikke fraksjonen av basofiler minker. Øker mengden væske i blodet, øker det totale volumet av væske. Bare antall celler per voluminnhold reduseres.

konklusjon

Basofiler er celler som utfører betydelige funksjoner i kroppen. Fra de ovennevnte oppgavene kan det ses at de absolutte verdiene for innholdet av basofiler i blodet ikke har noen spesiell diagnostisk verdi.

Det er ikke noe slikt som basepenia i det hele tatt, siden det er svært få basofiler i blodnormen.

Basofili observeres hovedsakelig i nærvær av allergiske reaksjoner, kroniske sykdommer og sykdommer i blodsystemet. Vi håper at vi hjalp deg med å forstå hva Absolutt innhold av basofiler er, hva deres normer er, og hva du skal gjøre hvis denne indikatoren økes eller reduseres hos et barn og en voksen.

Basofiler i blodet

Basofiler er en slags leukocytter (hvite blodlegemer), som, som nøytrofiler og eosinofiler, stammer fra benmargen. Basofiler i blodet bruker en begrenset periode: å komme inn i blodet fra beinmarg, de blir eliminert derfra om noen timer. Deres viktigste livssyklus (10-12 dager) passerer i vevet. Hovedfunksjonen til basofiler er beskyttende.

Disse cellene er en viktig del av immunforløpene som foregår i kroppen. Eventuelle beskyttende og allergiske reaksjoner i kroppen (inkludert helsefarlige) utføres med aktiv hjelp av basofiler. Disse cellene (så vel som andre leukocytter) er også involvert i utviklingen av inflammatoriske prosesser i kroppen i infeksjoner og mekaniske skader.

Et karakteristisk trekk ved basofile som celler er tilstedeværelsen av et stort antall granuler i cytoplasmaen og tilstedeværelsen av en stor kjerne bestående av lober. Basofiler inneholder et økt antall biologisk aktive forbindelser: prostaglandin, serotonin, histamin.

Normen for basofile i blodet

Basofiler er den minste gruppen av hvite blodlegemer. Når man støter på et allergen eller et fremmedmiddel, dør basofiler: de ødelegger granulater med biologisk aktive stoffer som kommer inn i blodet og forårsaker et typisk klinisk bilde av inflammatoriske og allergiske reaksjoner.

Siden basofilene tilhører leukocytter, måles deres kvantitative indeks og betegnes av leger som en prosentandel av totalt antall leukocytter. Mindre ofte i medisinske dokumenter (kliniske blodprøver) angir absoluttverdier.

Normen for basofiler hos voksne er 0,5-1%.

I absolutte tall er mengden uttrykt som følger: 0,01-0,065 * 109 g / l.

Normen for basofiler hos barn: 0,4-0,9%.

I medisinske former ser poengene med antall basofiler ut slik:

 • BA% (basofiler) - relativ indikator for basofiler;
 • BA (basofile abs.) Er det absolutte antall basofiler.
Innholdet av basofile i blodet indikerer tilstedeværelsen av inflammatoriske eller allergiske prosesser i kroppen.

Denne verdien har ikke en avgjørende diagnostisk verdi, men noen ganger trenger leger å vite om den totale aktiviteten til leukocytter i ulike patologiske forhold.

Basofili økte

Staten når basofiler er forhøyet kalles basofili. Det absolutte innholdet av basofile i blodet er variabelt: de kvantitative indeksene til disse cellene påvirkes av en rekke eksterne og interne forhold. Imidlertid er en overdreven økning i nivået av basofiler ganske sjelden.

Hovedårsakene til en økning i basofil i blodet av en voksen:

 • blodsykdommer;
 • kroniske og akutte patologiske tilstander i mage-tarmkanalen (ulcerøs kolitt, gastritt, ulcus i tolvfingre og mage);
 • Myxedema (uttalt mangel på bukspyttkjertelhormoner);
 • allergiske reaksjoner av en hvilken som helst type: urticaria, kløe, åndedrettsskader, dermatitt, eksem og andre manifestasjoner av forsvarssystemets utilstrekkelige aktivitet;

 • hemolytisk anemi;
 • kylling pox;
 • diabetes mellitus;
 • onkologiske sykdommer i bronkiene og lungene i første fase;
 • forgiftninger av annen art;
 • mottak av hormonelle stoffer i sykdommer i skjoldbruskkjertelen;
 • mottak av østrogener eller kortikosteroider.
 • Sykdommer i blodet og allergiske reaksjoner er de vanligste tilstandene der basofilene i blodet økes hos en voksen. Årsakene til økningen i basofile hos et barn kan være lik den forskjellen at listen over de vanligste årsakene til pediatrisk basofili er supplert med helminthic invasjoner og forgiftning med giftstoffer.

  Man bør dvele på blodsykdommer som fremmer basofili.
  Patologier av denne typen inkluderer:

  • kronisk leukemi (malign blodsykdom);
  • akutt leukemi;
  • Lymfogranulomatose (Hodgkin's sykdom) - ondartet lesjon av lymfesystemet;
  • polycytemi sant (godartet sykdom i blodsystemet).

  Noen av de ovennevnte sykdommene kan føre til en økning i antall leukocytter av forskjellige grupper i blodplasmaet, inkludert basofiler.

  Hvis basofiler økes i blod i et barn og en voksen i en liten mengde, kan dette indikere tilstedeværelse av noen inflammatorisk prosess i kroppen (kronisk eller akutt). Disse prosessene, som gir beskyttelse av kroppen mot uønskede faktorer, kan forekomme i fordøyelsessystemet, urinveiene, åndedrettsorganene.

  Effekten av uønskede faktorer utløser immunreaksjoner som involverer tilstedeværelse av aktive stoffer inneholdt i basofilgranulatene. Utgivelsen av histamin, prostaglandin og andre elementer og sikrer lanseringen av en mekanisme for å beskytte vev og organer fra fremmede påvirkninger.

  Hos kvinner kan basofili indikere starten på menstruasjonssyklusen, et lite forhøyet basofilnivå observeres også under eggløsning.

  En annen grunn til det høye innholdet av granulocytter er mangel på jern i kroppen.

  Dermed, hvis det i laboratorieanalysen er basofiler over normal, betyr det egentlig bare doktoren kan si. Å gjøre selvdiagnose er ikke bare meningsløs, men også helsefare.

  Senking av nivået av basofiler er også en medisinsk prerogativ. Etter den kompetente og rettidig behandling av den underliggende sykdommen, kommer antallet av disse blodcellene vanligvis tilbake til normal. Hvis årsaken til basofili er den lange mottakelsen av hormonelle stoffer, avbrytes legemidler, eller erstattes med analoger uten bivirkninger.

  For å normalisere blodsammensetningen etter hovedforløpet av behandling av inflammatoriske og infeksjonssykdommer, er en ekstra terapi foreskrevet i form av vitaminkomplekser og et spesielt diett med obligatorisk tilgjengelighet av produkter som inneholder vitamin B12. Denne forbindelsen har en positiv effekt på funksjonen av hematopoiesis generelt. Stadig økt antall basofiler er bevis på kronisk patologi, som må detekteres og elimineres.

  Basofiler senket

  Blodstaten, når basofilene senkes, kalles basepenia: det indikerer uttømming av leukocyttreserven i hematopoietiske organer.

  Årsakene til senking av basofiler hos en voksen kan være svært forskjellige:

  • akutte smittsomme sykdommer;
  • hypertyreose - overdreven aktivitet av skjoldbruskhormoner;
  • stressende situasjoner;
  • utmattelse av kroppen;
  • økt fysisk aktivitet
  • Cushings syndrom (hyperkortis) - hyperaktivitet av binyrebarken.

  Ikke alle situasjoner som fører til grunnleggende behov krever en terapeutisk respons. Ofte, et redusert antall av disse elementene i sirkulasjonssystemet vender tilbake til det normale på egen hånd.

  En reduksjon i antall basofiler observeres ofte hos gravide kvinner i første trimester. Denne indikatoren er oftest feil, fordi i løpet av svangerskapet hos kvinner øker det totale volumet av blod på grunn av en økning i sin flytende fraksjon. Det vil si at antall celler i blodet forblir det samme: bare deres antall per voluminnhold minker.

  Hvis du finner at basofilene er forhøyet eller senket på blodtestet, bør du diskutere dette med legen din. Kanskje vil han sende deg for ytterligere diagnostikk eller for mer spesialiserte spesialister. Ignorer avviket fra normen kan ikke, men ikke panikk på forhånd: det er mulig at situasjonen er midlertidig.

  Som indikert ved forhøyede og senket basofiler i blodprøven

  Basofiler er den mest tallrike gruppen leukocytter. Deres hovedformål er å identifisere patogener av allergier og infeksjoner i kroppen. De er de første som finner et fremmed objekt og "binder" det, og nøytraliserer den negative effekten. Hva er normen for innholdet av basofiler i blodet, og hva er indikert av økningen og nedgangen i indeksene?

  Funksjoner av basofiler

  Basofiler er blodceller, en slags leukocytter (hvite blodlegemer). De er preget av en unik struktur, som inkluderer en stor kjerne delt inn i lobes, og mange granuler i cytoplasma. Cellene i granulocytprosessen av benmargen syntetiseres, hvor de kommer inn i den perifere blodbanen, hvor de sirkulerer i lang tid, og deretter bosetter seg i organets vev. Generelt bor de i kroppen i 8-12 dager.

  Hovedfunksjonen til basofile er deteksjon av utenlandske agenter i kroppen. Ved kontakt med stimulus frigjøres granulater til utsiden (serotonin, heparin og histamin), som binder det og provoserer utviklingen av betennelse. En slik reaksjon er et signal for aktivering av andre celler, som vil bidra til å takle sykdomsfremkallingsmiddelet og vil utføre et feie.

  Spesielt akutte basofiler reagerer på allergener som kommer inn i kroppen. Frigivelsen av granulater og en økning i nivået av basofiler forårsaker en akutt biologisk reaksjon, som manifesteres ved rødhet av huden, utseendet av kløe, brennende og andre symptomer.

  Basofiler utfører en annen funksjon: de sikrer normal blodsirkulasjon i små blodkar og deltar i dannelsen av nye kapillærer. På grunn av tilstedeværelsen av heparin regulerer cellene prosessen med blodpropp.

  Absolutt og relativ norm

  For å oppdage basofiler utføres en total blodprøve. Antallet deres er målt i prosent av totalt antall leukocytter. Allokere et absolutt antall basofiler (BA #) og relative (BA%). Den første indikatoren er alltid den samme for personer i ulike aldre - 0,01 - 0,065 × 109 g / l. Graden av relative basofiler avhenger av personens alder:

  • for spedbarn opptil et år - 0,4 - 0,9%;
  • fra år til 21 - 0,6%;
  • for personer over 21 år - 0,5-1%

  Forhøyede basofiler

  Bestemmelse av forhøyede mengder basofiler i blodet indikerer nærvær av en fremmed mikroorganisme. Ofte skjer dette som følge av svekket immunitet, i tilfelle av en allergisk reaksjon og en smittsom sykdom. Økningen i basofiler kan observeres med hypothyroidisme, gastrointestinale sykdommer (med sår eller kolitt), samt med blodpatologi (granulomatose eller myeloid leukemi).

  Unormalitet kan indikere utvikling av anemi (jernmangel i kroppen), akutt hepatitt, diabetes eller kreft (spesielt lungekreft). Konstant forhøyede basofiler oppdages i en blodprøve hos personer med fjern milt.

  Reduserte basofiler

  Det er ekstremt vanskelig å oppdage en reduksjon i frekvensen av basofile i blodet, siden minimumsgrensen er svært lav. Ofte observeres grunnlinjen hos gravide kvinner i første trimester. Dette skyldes økningen i blodvolumet, mens denne tilstanden er normen. Reduser antall basofiler under stress og ved bruk av hormonelle legemidler.

  Basopeni blir observert hos pasienter etter en smittsom sykdom (på gjenopprettingsstadiet). I tillegg oppstår dette fenomenet hos personer som gjennomgår kjemoterapi eller strålebehandling, og tar også sterk medisinering.

  Avvik fra normen for basofilverdier i blodanalysen indikerer utviklingen av patologiske prosesser i kroppen. For å identifisere og bekrefte allergi, krever infeksjon eller annen sykdom ytterligere medisinske undersøkelser.

  Les Mer Om Fartøyene