Hva er akrocyanose: utseendet av sykdommen, behandling, forebygging

Akrocyanose er en cyanotisk farge av huden, som ikke er en uavhengig sykdom. Dette er alltid et symptom på noe problem i kroppen. Årsakene til dette fenomenet i utilstrekkelig tilførsel av arterielt blod til små kapillærer. Akrocyanose manifesterer seg på ytre kroppsdeler.

Hvorfor utvikler akrocyanose?

Ved økning av mengden av redusert (dvs. ikke bundet til oksygen) fra hemoglobin, huden blir blåaktig farge på steder som er fjernt fra hjerte i venøst ​​blod. Dette fenomen kan skyldes en ubalanse mellom oksygenbehovet av organismen og antall innkomne blod til et bestemt område.

Årsakene til denne ubalansen kan være i senking av blodstrømmen, i spasmer av blodkar. Akrocyanose er oftest forårsaket av kronisk hjertesvikt eller medfødt hjertesykdom, hvor oksygenivået i det lille sirkulasjonssystemet reduseres.

Det kan imidlertid være andre grunner, for eksempel hos unge jenter, blir ofte en spasme av perifere fartøy observert på bakgrunn av hormonell omlegging, noe som fører til misfarvning av huden i enkelte områder.

I tillegg kan årsaken være varicose eller hypotermi, siden begge disse problemene fører til en merkbar svekkelse av blodstrømmen. Krenkelse av det sympatiske nervesystemet, forgiftning med enkelte stoffer, er også på listen over årsaker til akrocyanose.

Sykdommer som astma eller emfysem kan også føre til akrocyanose.

Det er vanlig å skille arten av akrocyanose avhengig av opprinnelsen:

 • sentral utvikler seg med en kraftig nedgang i mengden oksygen i en liten sirkel av blodsirkulasjon, kardiovaskulær patologi;
 • diffus på grunn av forstyrrelse av høyre ventrikel;
 • Sympatisk forårsaker en vasospasme som respons på noen stimuli;
 • Nødvendig skjer hos ungdom;
 • Anestesi utvikles under hypotermi.

Akrocyanose hos spedbarn

Cyanose av huden kan observeres hos nyfødte. Ofte er dette en perifer akrocyanose, som er et midlertidig fenomen. Det kalles også fysiologisk, fordi det er knyttet til egenskapene til den nyfødte organismen, som ennå ikke har tilpasset seg de nye livsbetingelsene utenfor mors kropp.

Mange sunne babyer i de tidlige dager av å være hjemme er den embryonale type sirkulasjon, på grunn av dette kan sees hos nyfødte blålige områder som vanligvis ligger rundt munnen, på hendene, føttene.

Manifestasjoner av akrocyanose øker når babyen er swaddled, når han gråter, bekymringer. Denne tilstanden varer ikke lenge, ettersom kroppen tilpasser seg nyfødte, passerer den helt.

I noen tilfeller kan cyanose av nyfødte hud få denne tilstanden hele tiden. Da er dette et tegn på utilstrekkelig oksygenering av blod og hypoksi.

Denne tilstanden krever nøye oppmerksomhet, siden det kan være forårsaket av medfødte kardiovaskulære misdannelser og krever akutt hjelp. Av denne grunn finner barneleger det nødvendig å gjennomføre ytterligere undersøkelser av barn med akrocyanose for å sikre seg mot patologier av hjertets utvikling.

Manifestasjoner av akrocyanose

Tilstanden av karene og huden avhenger av hvilken grad akrocyanose vil manifestere seg. Det kan være en mild cyanose, men kan være intens og ganske mørk i fargen.

Ved lokalisering er forandringen i hudfarging oftest funnet i regionen av leppene, vanligvis er deres cyanose skarpt skilt ut mot bakgrunnen av normal farging av tungen, kinnens indre overflate.

På andre plass i frekvens - akrocyanose av hender og føtter, ledsaget av de samme endringene i neglene. Mindre ofte kan du finne cyanose av noen områder av ansiktet, ørene. Det kan være en hake, et tips av en nese, en region av en nasolabial trekant.

Hvis denne tilstanden skyldes sykdommer i luftveiene eller hjertet, vil blueness alltid forbli. Med spasmodisk vaskulitt varer fenomenet akrocyanose en stund, avhengig av varigheten av spasmen.

Hvis årsaken var hypotermi, så etter oppvarming går alt, og huden får en normal farge. Situasjonen normal husholdning kan, for eksempel, du har glemt hanskene, og det er kaldt ute, eller bære en tung bag som du klemmer blodårene i fingrene.

I dette tilfellet kan penslene eller fingrene bli blå, men så snart den normale blodstrømmen blir gjenopprettet, vil de få sin vanlige farge.

Andre symptomer

 • Lokal hudtemperatur reduseres;
 • Lokalt økt svette;
 • Pasienter med den kardiologiske profilen har hevelse av akrocyanoseområder.

Det er ingen smerte for dette problemet, men i noen tilfeller kan det være ubehagelige opplevelser. Med langvarige manifestasjoner merker mange pasienter utseendet på konvulsive sammentrekninger i området cyanose. Trofiske lidelser utvikler seg ikke på steder der hudfarge endres, dette er et av de viktige diagnostiske tegnene.

behandling

For å behandle akrocyanose må du først finne årsaken, det vil si en nøyaktig diagnose. For å gjøre dette, finner legen samtaler med pasienten ut under hvilke forhold det er og forsvinner blueness.

Ved mistanke om kardiovaskulære sykdommer utføres diagnostiske prosedyrer for å identifisere dem. EKG, hjerte-ultralyd - standardstudier, men andre kan foreskrives. For å klargjøre diagnosen, kan en kaldtest utføres som viser reaksjonen av karene.

Kald hudprøve.

Videre, når årsakene til eller lidelsen av tilstanden blir eliminert i kardiovaskulære patologier, blir huden lik i farge til normal eller generelt oppnår en naturlig farge. Behandling utnevnes ikke om akrocyanosen selv, men om årsaken.

medisinering

 • Vitaminer i gruppe B;
 • Vitamin C;
 • Fiskolje i kapsler;
 • Preparater av kalsium.
 • Gni med kamferolje;
 • Ozokeritt-, paraffin- eller mudderapplikasjoner;
 • Kontrastbad for føtter eller hender;
 • Bad med medisinske planter.

Med kardiovaskulær sykdom bør all behandling rettes mot den underliggende sykdommen. I dette tilfellet vil ingen andre tiltak hjelpe, bare et sett med tiltak vil få effekt. Kardiologer er foreskrevet av en kardiolog etter en grundig undersøkelse og diagnose.

Hvis dette problemet oppstår i nyfødte i perifer form, så er behandling ikke nødvendig i det hele tatt, bare trenger å vente litt.

forebygging

Den enkleste måten å forhindre akrocyanose, som er forårsaket av hypotermi. Du trenger bare å ta vare på varme klær og ikke være forkjølet for lenge. For å forhindre problemet forårsaket av vaskulære spasmer, er en aktiv og sunn livsstil egnet. Pass på at du går i luften, gjør noen form for fitness eller dans, utfør herdingsprosedyrer.

Forebygging av akrocyanose, forårsaket av hjertesykdommer, vil være en tidlig adresse til legen og begynnelsen av behandlingen av den underliggende sykdommen.

acrocyanosis

Akrocyanose er en endring i fargen på huden på de distale delene av stammen, som skaffer seg en blåaktig tinge. I hjertet av patogenesen av akrocyanoseutvikling er forstyrrelsen av blodstrømmen langs den mikrosirkulatoriske sengen på nivået av det arterielle kapillærnettverket i tykkelsen av huden.

Cyanotisk hudfarging i distale lemmer og ansikter er en refleksjon av kardihaemodynamikk som helhet, så utseendet til dette symptomet hos en person som lider av kronisk hjertepatologi regnes som et ugunstig prognostisk kriterium.

Akrocyanose refererer til et av hovedkriteriene for utvikling av kronisk kardiovaskulær insuffisiens, men man bør også huske andre mulige etiologiske faktorer som fremkaller en akutt endring i hudens fargestoffer av varierende intensitet. Maksimal manifestasjoner av akrocyanose er notert hos pasienter etter kardiologisk kirurgisk operasjon for ventrikulær hjertesykdom med etablering av en venøs-arteriell shunt.

Årsaker til akrocyanose

Akrocyanose virker aldri som en uavhengig sykdom, det er alltid et symptom på et brudd på blodsirkulasjonen. Det kan være mange grunner til dette, men de viktigste er:

 • kronisk kardiovaskulær svikt;
 • medfødt hjertesykdom;
 • forgiftning med narkotika eller plantevernmidler;
 • spasmer av perifere fartøyer;
 • brudd på det sympatiske nervesystemet.

Avhengig av årsaken til starten, utmerker seg flere typer akrocyanose:

 1. Sentral - en kraftig nedgang i nivået av oksygen i en liten sirkel av blodsirkulasjon;
 2. Diffus - Krenkelse av kardiovaskulær dynamikk i det høyre hjerte;
 3. Spasmodisk - spasmer av småkaliberkar som svar på noen stimuli, observeres hos ungdom med astheno-neurotisk syndrom;
 4. Vesentlig - observert hos unge jenter, under puberteten;
 5. Bedøvelse - kroppens respons på kald irritasjon.

Hvis vi betrakter en kjede av en patogen acrocyanosis, er hovedkoblingen for å øke konsentrasjonen av den reduserte hemoglobin fraksjon bestående av venøst ​​blod som forekommer når en signifikant reduksjon i blodhastighet fremdrift gjennom karene, og også økt oksygenforbruk på de ulike vev og strukturer.

En typisk klassisk variant av akrocyanose er den sentrale typen, forårsaket av den totale hypoksiske skaden på menneskets perifere vev, som skyldes en reduksjon i nivået av oksygenmetning av blodet i den lille sirkulasjon.

Akrocyanose er et tegn på kardihaemodynamikk av høyre hjerte, i motsetning til den diffuse form for cyanose, noe som er en refleksjon av økningen i konsentrasjonen av redusert hemoglobin i hele strømmen av sirkulerende blod.

Separat etiopathogenic acrocyanosis form er krampaktig, noe som er observert hos ungdom alder periode, som lider av asteniske-vegetative syndrom, ledsaget av spasmer av finkalibrede fartøy som respons på eventuelle stimuli (kald, stress, fysisk aktivitet). I denne situasjonen er små subkutane og intradermale arterielle blodkar i kapillærnettverket mer skadet.

Symptomer på akrocyanose

Intensiteten av cyanotisk farging av huden avhenger av tettheten av hudstrukturen og dens individuelle gjennomsiktighet. I tillegg har alvorlighetsgraden av hudens cyanose en direkte effekt på tilstanden til vaskemuren. I første fase observeres akrocyanose av leppene oftest, noe som gir en unaturlig cyanotisk nyanse, som tydelig skiller seg fra bakgrunnen til uendret farging av munn og tunge slimhinne. Den neste hyppigst forekommende forekomsten av akrocyanose lokalisering er en endring i fargene av huden på de distale delene av nedre og øvre ekstremiteter med den samtidige forandringen i negleplatene. En sjelden lokalisering av akrocyanotiske forandringer, som observeres i ekstrem grad av hemodynamiske lidelser, er huden på aurikler, hake og nese.

I tillegg til å endre hudens farge i akrocyanose, blir den lokale hudtemperaturen alltid redusert, slik at denne pasientkategorien stadig klager over økt følsomhet i huden til temperaturirritanter. Pathognomonic symptom på kronisk hjertesvikt, som i de fleste tilfeller er kombinert med akrocyanose, er en lokal hyperhidrose av huden.

Hovedforskjellen mellom akrocyanose er lokal spredning av alle symptomene ovenfor, som avviker fra diffus form av cyanose. Smerter i hudforandringer er ikke karakteristisk for acrocyanosis, men de fleste av pasienter som lider av denne lidelsen i lang tid, sa de hyppige episoder av krampaktig sammentrekning av muskelfibre i det berørte området, som i noen tilfeller ledsaget av ubehagelige opplevelser.

I noen situasjoner kan visuelle manifestasjoner av akrocyanose som følger med kronisk hjertesykdom, simulere Reynauds syndrom. Hovedforskjellen mellom akrocyanose i denne situasjonen er dens motstand uavhengig av eksterne faktorer. Til tross for at akrocyanose manifesterer seg som et tegn på sirkulasjonsforstyrrelser, er denne patologien under ingen omstendigheter ledsaget av utviklingen av trofiske hudsykdommer i det berørte området, hvilket også er dets patognomoniske kriterium. Følgelig observeres ikke skaden på hovednevaskulære bunter, og pulsasjonen i fremspringet av den endrede hud vil ikke bli forstyrret.

På grunn av det faktum at akrozianoz mest hyppig observert hos pasienter som lider av kardiokongestiv hjertesvikt, sammen med endringen i fargen på huden og den lokale temperatur, en markert hevelse av de berørte områdene med en overveiende lokalisering av distale nedre ekstremiteter.

Diagnose av akrocyanose

Akrocyanose er oftest diagnostisert på grunnlag av den samlede anamnese og klinisk bilde. Men i enkelte tilfeller er en enkel kaldtest foreskrevet med henblikk på differensial diagnose. For å utføre på steder av en hud med cyanose påvirke en kald, kan det være enda en strøm av kaldt vann. Med et positivt resultat øker cyanosen, og huden blir enda mer cyanotisk. Når stimulansen er fjernet og hendene blir varme, blir huden normal. Den samme testen utføres med kald urtikaria og kutan leiomyomi.

I motsetning til den voksne pasientkategorien er akrocyanose hos nyfødte ikke alltid et ugunstig prognostisk tegn og kan observeres selv i et sunt barn, særlig de som er født før forfallsdagen. Den vanlige lokaliseringen av akrocyanotiske manifestasjoner er fot, hånd og nasolabial trekant. Et karakteristisk trekk ved akrocyanose hos barn i den nyfødte perioden er intensiveringen med uttrykt angst, gråt og hypotermi. Under en primær undersøkelse av et nyfødt barn med tegn på akrocyanotisk hudendring, bør man imidlertid huske på alvorlige kardiovaskulære medfødte misdannelser, hvor diagnosen som for øyeblikket ikke er vanskelig.

Behandling av akrocyanose

På grunn av at akrocyanose ikke er en selvstendig nosologisk form, er det ingen spesifikk behandling for en bestemt patologisk tilstand. Komplett eliminering av symptomer acrocyanosis bare mulig i tilfelle absolutt kur underliggende hjertesykdom, som var Provocateur sirkulasjonsforstyrrelser på microcirculatory nivå. Selv til tross for det faktum at akrozianoz som en patologisk symptom sjelden utsatt for rask progresjon, må denne betingelse å være rettidig symptomatisk og profylaktisk behandling, så alvorlig vaskulær sykdom kan utvikle på bakgrunnen.

Som en symptomatisk behandling rettet mot å styrke karveveggene, har et medisinsk vitaminisert middel på grunnlag av B-vitaminer i parenteral form en god positiv effekt. En nikotinsyre har en god vasodilaterende effekt i en daglig dose på 0,015 g oralt. Pasienter som lider av lang tid Crocq sykdom, tolerere forskjellige typer av ytre topisk behandling (gnidning og komprimerer kamfer salve), så vel som fysioterapi, etter å ha en merkbar forbedring.

Av fysioterapiprosedyrene anbefaler kurs:

 • massasje;
 • UFO;
 • kortbølgebehandling;
 • diatermi;
 • ultralyd behandling;
 • anvendelser av paraffin, ozoceritt, gjørme.

Etter mulig å kompensere tilstands hemodynamikk i pasienter med kronisk hjerte- svikt, er det nødvendig å anbefale bruk av denne kategori pasienter er ikke preventive medisiner hendelser i form av systematiske vandring og anløpningsprosedyrer. Pasienter med akrocyanose bør unngå eksponering for en aggressiv kaldstimulus, noe som påvirker tilstanden av intradermal mikrosirkulasjon. Prognosen er i de fleste tilfeller gunstig, noen ganger går symptomene til og med uten bruk av medisinske prosedyrer. Akrocyanose er imidlertid en alarmerende faktor som indikerer en dysfunksjonell tilstand av kardiovaskulærsystemet.

Metoder for folketerapi i akrocyanose

Akrocyanose er godt behandlet ved hjelp av folkemetoder. Det er absolutt umulig å kurere ham uten behandling av den underliggende sykdommen, men det er ganske mulig å styrke karene og fjerne akutte symptomer. Til dette formål anbefales det å ta honninginfusjon. For å gjøre det, trenger du et glass naturlig honning, to skjeer av fennikelfrø og en tørr bakken av valerian og to liter bratt kokende vann. Alle ingrediensene helles med kokende vann og insisterte i termosene for en dag. Deretter filtreres væsken og tas 75-100 ml før hvert måltid. Resten blir lagret i kjøleskapet i maksimalt 3 dager.

Som kjent er akrocyanose preget av vasospasme. At du kan fjerne spasmen og lette pasientens tilstand, kan du forberede en helbredende infusjon av urter:

 • St. John's wort;
 • kamille blomster;
 • gress immortelle;
 • bjørk knopper.

Alle ingredienser i tørr form er tatt i like store mengder (100 g hver) og blandet. Daglig 1 ss. skjeblandingen helle en liter kokende vann og insister 30-40 minutter, deretter ta infusjonen om morgenen og kvelden for 250 ml etter måltider.

Spirituøs infusjon av gresskarfrø er effektiv for å gni hendene og føttene med akrocyanose. For dette blir 50 g gresskarfrø malt i en kaffekvern og 250 ml alkohol helles. Insister 3 uker, filtrer og gni hendene og føttene før du legger deg til sengs.

forebygging

Akrocyanose er et vedvarende og dårlig behandlingsbart symptom, heldigvis ikke utsatt for progresjon. Hvis det oppsto mot bakgrunnen av andre sykdommer, så er det først og fremst nødvendig å behandle den underliggende sykdommen. Når det gjelder forebygging, er dens fundament herding og styrking av blodårene. For dette formål anbefales det å lede en sunn livsstil, å spise vitaminisert mat, å ta luftbad, å temperere, utføre mulige fysiske aktiviteter og unngå stress.

Hva er signalisert ved akrocyanose, symptomer og behandling

Acrotsianosis er et komplekst navn, dannet fra den gamle greske ακρόν, som betyr finheten av den gamle greske korken, som betyr mørk blå. Hvis vi snakker i vanlig språk, forstås akrocyanose som en forandring til cyanotisk farging av kroppsdeler som ligger langt fra hjertet.

Misfargingen er forbundet med problemer med blodtilførsel til små kapillærer som leverer blod til fjerne områder: fingre og tær, nese, lepper, øreskjell. Den mest sannsynlige årsaken til et slikt brudd er hjertesvikt i et kronisk stadium. Selv om noen hjertefeil kan også ledsages av akrocyanose.

Det er verdt å merke seg at fargen kan variere fra svak cyanose til uttalt mørkblå. Ekspressjon av farge er assosiert med graden av forstyrrelse av blodtilførselen til kapillærene. Således, i henhold til eksterne tegn (grad av farge), kan man lage en primær antagelse om graden av hjertesvikt.

Hva er akrocyanose

Blåfargen på fingrene og ansikt indikerer en svikt i blodstrømmen av ekstra- og intrakardielle fartøyer, og det er derfor dannelsen av dette symptom i en pasient som lider av en hjertesykdom, indikerer en dårlig prognose av sykdommen.

Akrocyanose er et viktig tegn på utvikling av kardiovaskulær insuffisiens, som er kronisk.

Former av sykdommen

Klassifiser akrocyanose avhengig av årsaken som utløste utviklingen av denne patologien:

 • Anestetisk akrocyanose. Den dannes når kulde påvirker huden. Ukjent form av slik akrocyanose anses som normen, da det regnes som en fysiologisk normal respons på effekten av lav temperatur. Cyanose av huden i dette tilfellet skyldes spastiske sammentrekninger av karene - kroppens forsøk på å holde varmen.
 • idiopatisk. Det utvikles med spastiske sammentrekninger av arteriene i kaliber. Pasienten med denne sykdomsformen er merket med blå lepper, øvre ekstremiteter, ører, nese. Dette fenomenet utvikler ofte hos jenter på pubertetstadiet, dets symptomer finnes ofte i rolige omgivelser og i varme rom.
 • Sentral akrocyanose. Formet ved lavere oksygenkonsentrasjon i lungesirkulasjonen. Dette skyldes ofte den store mengden redusert hemoglobin.
 • Diffus akrocyanose. Det dannes når hemodynamikken svikter i hjerteets høyre kammer.
 • Spasmodisk akrocyanose. Det observeres med spastiske sammentrekninger av små kar, forårsaket av påvirkning av noen stimuli. Et eksempel er utviklingen av dette skjemaet i ungdomsbarn med nevroser.

Årsaker til akrocyanose

Hovedårsakene til utviklingen av akrocyanose:

 • Den vanligste årsaken er kronisk hjertesvikt. På grunn av hjertets ufullstendige funksjon er ikke fylling av blodkar av liten kaliber gitt riktig.
 • Den mest uttalt akrocyanose manifesteres hos pasienter med ventrikulær hjertesykdom. Siden disse feilene forhindrer riktig hjertefunksjon, som i det forrige tilfellet, er ikke vevene tilstrekkelig forsynt med blod.
 • Patologi kan utvikle seg med forgiftning med giftige stoffer eller medisiner. I denne situasjonen er cyanose av huden forårsaket av syntese i vev av methemoglobin - en patologisk forbindelse.
 • Langvarig kald eksponering for huden kan også bli en årsak til blueness på grunn av utviklingen av spasmer av små fartøy. I tillegg fører hyppig eksponering mot negative temperaturer ofte til utvikling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 • Hos voksne pasienter kan akrocyanose skyldes påvirkning av noen stimuli som fører til vasospasmer.
 • Reorganisering av det endokrine systemet i ungdomsårene forårsaker ofte blodstrømningsforstyrrelser, som manifesteres hos barn i overgangsalderen ved utseendet av idiopatisk akrocyanose.
 • Feil i funksjonen til den sympatiske avdelingen i nervesystemet som er ansvarlig for innervering av blodårer.

Symptomer på akrocyanose

I første fase blir det vanligvis oppdaget cyanose av leppene, en ukarakteristisk sinusskygge observeres, som avviker skarpt fra fargene til slimhinnen og munnhulen. Etter dette blir cyanose av de distale delene av øvre og nedre ekstremiteter vanligvis observert, og neglefargen endres også. Øre, nese og hake er oftest blåaktig i fargen.

I tillegg til omdannelse av hudfarge i nærvær av akrocyanose, er det i alle tilfeller en nedgang i lokal hudtemperatur, på grunn av dette er pasientene bekymret for hudens høy følsomhet for endringer i omgivelsestemperatur. Manifestasjon, som entydig indikerer kronisk hjertesvikt - en kombinasjon med akrocyanose av lokal økning i svette i huden.

Noen ganger ligner den eksterne symptomatologien av akrocyanose, som kjennetegner en kronisk hjertesykdom, som Raynauds syndrom. Distinguish disse sykdommene ved det faktum at i akrocyanose hud skader ikke oppstår. I tillegg er det ingen brudd med blodkar og nerver, slik at pulsen i området med blå hud tilsvarer normale parametere.

Siden akrocyanose oftest utvikles hos pasienter med samtidige sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er det i tillegg til cyanotisk hud observert ødem i disse sonene. Puffiness, generelt, er karakteristisk for distale lemmer.

Akrocyanose hos nyfødte

I tillegg blir barnets hud ofte malt i en blåaktig tone når babyen gråter eller skrik. Dette fenomenet forsvinner som regel i noen dager etter at babyens organisme er rekonstruert til en ny type blodsirkulasjon.

Hvis den blåaktig fargetone er iboende i det nyfødte huden hele tiden, bør du konsultere en lege. En slik tilstand kan indikere hypoksi av alle vev og organer, spesielt hjernen, som er svært farlig og negativt påvirker utviklingen av barnet.

Akrocyanose - behandling

For å kurere akrocyanose, bør du først og fremst vite hva årsaken til hans utseende. Hvis den nøyaktige patogenesen ikke er avslørt, foreskriver legen generell terapi, som inkluderer:

 • Narkotikabehandling;
 • Passasje av fysioterapi prosedyrer.

medisinering

Ved gjenkjenning av akrocyanose blir medisiner som forbedrer blodstrømmen prioritert. Ofte foreskriver legene følgende legemidler:

Siden ofte patologi utvikles på grunn av vaskulære spasmer, er også antispasmodika foreskrevet:

I tillegg ordinerer legen nødvendigvis medisiner som styrker fartøyets vegger og bidrar til å forbedre tonen sin:

 • Kompleks av vitaminer i gruppe B;
 • Preparater av kalsium.

Fysioterapi metoder

Den beste effekten ved behandling av akrocyanose vil bli oppnådd dersom kompleks terapi brukes. Fysioterapeutiske prosedyrer forbedrer merkbart perifer sirkulasjon.

Følgende prosedyrer er vanligvis tilordnet:

 • massasje;
 • Ultralydsbehandling;
 • Ultrafiolett bestråling;
 • Påføring av terapeutisk mudder;
 • Applikasjoner med paraffin;
 • Når hendene og føttene påvirkes, brukes kontrastbad.

Forebygging av akrocyanose

Det finnes flere medisinske anbefalinger for å unngå utviklingen av sykdommen i spørsmålet:

 • Unngå overkjøling av kroppen;
 • Hvis akrocyanose er plaget ofte og forbundet med miljøets innvirkning, er det verdt å tenke på å endre plassering, arbeid;
 • Om vinteren er det nødvendig å velge de riktige klærne: Legg på en lue, varme hansker, og kjøp også kvalitetssko som ikke tillater hypotermi.
 • Utfør oppstartingsaktiviteter: ta vitaminkomplekser, gjør gymnastikk og temperering, tilbringer mer tid i frisk luft, etc.;
 • Bli kvitt dårlige vaner og overholdelse av reglene for rasjonell ernæring.

outlook

Akrocyanose utgjør ikke en alvorlig fare for liv og helse, og signalerer som regel bare tilstedeværelsen av funksjonsfeil i ulike kroppssystemers funksjon.

acrocyanosis

acrocyanosis - denne forandringen i fargen på huden på de distale delene av stammen, som skaffer seg en blåaktig tinge. I hjertet av patogenesen av akrocyanoseutvikling er forstyrrelsen av blodstrømmen langs den mikrosirkulatoriske sengen på nivået av det arterielle kapillærnettverket i tykkelsen av huden.

Cyanotisk hudfarging i distale lemmer og ansikter er en refleksjon av kardihaemodynamikk som helhet, så utseendet til dette symptomet hos en person som lider av kronisk hjertepatologi regnes som et ugunstig prognostisk kriterium.

Akrocyanose refererer til et av hovedkriteriene for utvikling av kronisk kardiovaskulær insuffisiens, men man bør også huske andre mulige etiologiske faktorer som fremkaller en akutt endring i hudens fargestoffer av varierende intensitet.

Maksimal manifestasjoner av akrocyanose er notert hos pasienter etter kardiologisk kirurgisk operasjon for ventrikulær hjertesykdom med etablering av en venøs-arteriell shunt.

Årsaker til akrocyanose

Avhengig av arten av forekomsten, er det flere konkrete varianter acrocyanosis: Essential (mest sett hos jenter i puberteten aktiv) og bedøvelse (det bidrar til fremveksten av en direkte effekt kaldt stimulans til huden).

Hvis vi betrakter en kjede av en patogen acrocyanosis, er hovedkoblingen for å øke konsentrasjonen av den reduserte hemoglobin fraksjon bestående av venøst ​​blod som forekommer når en signifikant reduksjon i blodhastighet fremdrift gjennom karene, og også økt oksygenforbruk på de ulike vev og strukturer.

En typisk klassisk variant av akrocyanose er den sentrale typen, forårsaket av den totale hypoksiske skaden på menneskets perifere vev, som skyldes en reduksjon i nivået av oksygenmetning av blodet i den lille sirkulasjon.

Akrocyanose er et tegn på kardihaemodynamikk av høyre hjerte, i motsetning til den diffuse form for cyanose, noe som er en refleksjon av økningen i konsentrasjonen av redusert hemoglobin i hele strømmen av sirkulerende blod.

Separat etiopathogenic acrocyanosis form er krampaktig, noe som er observert hos ungdom alder periode, som lider av asteniske-vegetative syndrom, ledsaget av spasmer av finkalibrede fartøy som respons på eventuelle stimuli (kald, stress, fysisk aktivitet). I denne situasjonen er små subkutane og intradermale arterielle blodkar i kapillærnettverket mer skadet.

Manifestasjoner av akrocyanose

Intensiteten av cyanotisk farging av huden avhenger av tettheten av hudstrukturen og dens individuelle gjennomsiktighet. I tillegg har alvorlighetsgraden av hudens cyanose en direkte effekt på tilstanden til vaskemuren. I første fase observeres akrocyanose av leppene oftest, noe som gir en unaturlig cyanotisk nyanse, som tydelig skiller seg fra bakgrunnen til uendret farging av munn og tunge slimhinne. Den neste hyppigst forekommende forekomsten av akrocyanose lokalisering er en endring i fargene av huden på de distale delene av nedre og øvre ekstremiteter med den samtidige forandringen i negleplatene. En sjelden lokalisering av akrocyanotiske forandringer, som observeres i ekstrem grad av hemodynamiske lidelser, er huden på aurikler, hake og nese.

I tillegg til å endre hudens farge i akrocyanose, blir den lokale hudtemperaturen alltid redusert, slik at denne pasientkategorien stadig klager over økt følsomhet i huden til temperaturirritanter. Pathognomonic symptom på kronisk hjertesvikt, som i de fleste tilfeller er kombinert med akrocyanose, er en lokal hyperhidrose av huden.

Hovedforskjellen mellom akrocyanose er lokal spredning av alle symptomene ovenfor, som avviker fra diffus form av cyanose. Smerter i hudforandringer er ikke karakteristisk for acrocyanosis, men de fleste av pasienter som lider av denne lidelsen i lang tid, sa de hyppige episoder av krampaktig sammentrekning av muskelfibre i det berørte området, som i noen tilfeller ledsaget av ubehagelige opplevelser.

I noen situasjoner kan visuelle manifestasjoner av akrocyanose som følger med kronisk hjertesykdom, simulere Reynauds syndrom. Hovedforskjellen mellom akrocyanose i denne situasjonen er dens motstand uavhengig av eksterne faktorer. Til tross for at akrocyanose manifesterer seg som et tegn på sirkulasjonsforstyrrelser, er denne patologien under ingen omstendigheter ledsaget av utviklingen av trofiske hudsykdommer i det berørte området, hvilket også er dets patognomoniske kriterium. Følgelig observeres ikke skaden på hovednevaskulære bunter, og pulsasjonen i fremspringet av den endrede hud vil ikke bli forstyrret.

På grunn av det faktum at akrozianoz mest hyppig observert hos pasienter som lider av kardiokongestiv hjertesvikt, sammen med endringen i fargen på huden og den lokale temperatur, en markert hevelse av de berørte områdene med en overveiende lokalisering av distale nedre ekstremiteter.

En typisk klinisk symptomatologi gjør det mulig å fastslå tilstedeværelsen av akrocyanose hos en pasient på en pålitelig måte, men i en vanskelig situasjon med det formål å avsløre skjult form av denne patologien, bør en test utføres med eksponering for huden av en kald stimulus. I tilstedeværelsen av tegn på brudd på blodmikrocirkulasjon hos mennesker, når en jevn liten kaldstimulus er påført, er det uttalt at hudblåser, med begrenset lokalisering, er notert. Når kaldstimuleringen stoppes, blir fargen på huden normal.

I motsetning til den voksne pasientkategorien er akrocyanose hos nyfødte ikke alltid et ugunstig prognostisk tegn og kan observeres selv i et sunt barn, særlig de som er født før forfallsdagen. Den vanlige lokaliseringen av akrocyanotiske manifestasjoner er fot, hånd og nasolabial trekant. Et karakteristisk trekk ved akrocyanose hos barn i den nyfødte perioden er intensiveringen med uttrykt angst, gråt og hypotermi. Under en primær undersøkelse av et nyfødt barn med tegn på akrocyanotisk hudendring, bør man imidlertid huske på alvorlige kardiovaskulære medfødte misdannelser, hvor diagnosen som for øyeblikket ikke er vanskelig.

Behandling av akrocyanose

På grunn av at akrocyanose ikke er en selvstendig nosologisk form, er det ingen spesifikk behandling for en bestemt patologisk tilstand. Komplett eliminering av symptomer acrocyanosis bare mulig i tilfelle absolutt kur underliggende hjertesykdom, som var Provocateur sirkulasjonsforstyrrelser på microcirculatory nivå. Selv til tross for det faktum at akrozianoz som en patologisk symptom sjelden utsatt for rask progresjon, må denne betingelse å være rettidig symptomatisk og profylaktisk behandling, så alvorlig vaskulær sykdom kan utvikle på bakgrunnen.

Som en symptomatisk behandling rettet mot å styrke karveveggene, har et medisinsk vitaminisert middel på grunnlag av B-vitaminer i parenteral form en god positiv effekt. En nikotinsyre har en god vasodilaterende effekt i en daglig dose på 0,015 g oralt.

Pasienter som lider av lang tid Crocq sykdom, tolerere forskjellige typer av ytre topisk behandling (gnidning og komprimerer kamfer salve) og rehabilitering (ozokeritt bad, gytjeterapi, diatermi og massasje), etter hvilket punkt en betydelig forbedring.

Etter mulig å kompensere tilstands hemodynamikk i pasienter med kronisk hjerte- svikt, er det nødvendig å anbefale bruk av denne kategori pasienter er ikke preventive medisiner hendelser i form av systematiske vandring og anløpningsprosedyrer. Pasienter med akrocyanose bør unngå eksponering for en aggressiv kaldstimulus, noe som påvirker tilstanden av intradermal mikrosirkulasjon.

I de fleste tilfeller har sympathektomi en god effekt på fjerning av tegn på akrocyanose, men denne operative håndboken kan ikke inkluderes i den obligatoriske listen over medisinske manipulasjoner.

På grunn av det faktum at acrocyanosis er en ytre manifestasjon av vaskulær insuffisiens seg fast, kontinuerlig anvendelse av medikamenter er uakseptabelt. I denne situasjon, en god støtteanordning er ikke-tradisjonell folkemedisin for utvendig, og for intern bruk (honning infusjon, infusjon av gresskar frø skuffer Calendula og Hyperikum).

acrocyanosis

Akrocyanose er en cyanotisk nyanse av huden som oppstår som følge av utilstrekkelig blodtilførsel til små kapillærer. Den mest uttalt på kroppens deler som er så langt fra hjertet som mulig: fingrene på lemmer, leppene, nesespissen og auriklene.

innhold

Generell informasjon

Begrepet "akrocyanose" ble først brukt i 1896 av Croque (J. V. Crocq), som beskrev den primære forstyrrelsen av tonen i perifere kar og kalt så en av dens former.

Denne lidelsen er ikke en uavhengig sykdom, da den alltid oppstår som et resultat av noen lidelser i kroppen.

Akrocyanose hos nyfødte er ikke alltid et tegn på forekomst av patologi - det forekommer ofte i føttene, hender og nasolabial trekant hos barn født før forfallsdato. Tegnene på akrocyanose hos spedbarn blir mer uttalt med hypotermi, skrik og alvorlig angst.

form

Fokuserer på årsaken til akrocyanose, utmerker seg flere typer:

 • Anestesi, som oppstår som en reaksjon når den blir utsatt for kulde på overflaten av huden. Litt uttalt cyanose er et fysiologisk fenomen som utvikler seg med en nedgang i hudtemperatur til 15-20 ° C.
 • Nødvendig eller idiopatisk. Denne form for akrocyanose på grunn av spasmer av små arterier manifesteres av vedvarende cyanotisk nyanse av lepper, hender og andre akrale deler av ansiktet i fysisk sunne kvinnelige ansikter under puberteten. Det blir observert selv i varme og i ro, intensiverer under fysisk aktivitet eller under påvirkning av kulde.
 • Sentral eller diffus, noe som skyldes en kraftig reduksjon i oksygenivået i sirkulasjonens lille sirkel. Oppstår når det er en markert økning i innholdet av redusert hemoglobin i venøst ​​blod (5,2 g%) som følge av forstyrret blodoksygenering i lungene.
 • Spasmodisk, som utvikler seg som en konsekvens av spasmer av små fartøy som svar på noen stimuli. Det avsløres i ungdomsår hos personer med asteno-neurotisk syndrom.

Årsaker til utvikling

Forekomst acrocyanosis assosiert med økt oksygenutnyttelsen ved perifere vev enten langsom lineær strømningshastighet, noe som forårsaker en økning i den reduserte hemoglobin (deoksyhemoglobin) i venøst ​​blod.

Anestetisk form av akrocyanose utvikler seg på grunn av økt utnyttelse av oksygen ved kroppen i prosessen med å opprettholde den nødvendige varmeveksling. I tillegg oppstår, ved kjøling av kroppen, noe intakt vaskulær autoagglutinering (adhesjon) av erytrocyter, noe som kompliserer perifer blodsirkulasjon.

Kald agglutinin (antistoffer som, når de utsettes for lav temperatur vil føre til dannelse av agglomerater erytrocytter) kan også dannes med infeksiøs mononukleose, SARS, smittsom hepatitt, levercirrhose, leukemi og noen kroniske infeksjoner.

Årsaken til essensiell akrocyanose er fortsatt uklart. Det antas at akrozianoz hender og acral deler børsteflate i dette tilfelle er et resultat av spasmer i arterioler og kapillærer ekspandere hud og venyler (så motstandsdyktig flate cyanotic nyanse observert hos individer regelmessig utsatt for vær og relaterte effekter vasodilatasjon).

Med en markert økning i nivået av deoksyhemoglobin utvikles en sentral eller diffus type akrocyanose.

Årsaken til sentral akrocyanose kan være:

 • respiratorisk svikt på grunn av bronkopulmonal patologi;
 • stenos av lungekroppen;
 • tromboembolisme av lungearterier;
 • hjertesvikt;
 • venøs shunt-arterielt (ventrikulær septal defekt, der det er en betydelig mengde av venøst ​​blod slippe inn i den tilstøtende aorta), en sammenfletting av vena cava til venstre atrium, og enkelte andre hjertesykdommer.

Akrocyanose kan også forekomme når:

 • forgiftning med giftstoffer eller medisinske produkter, når de brukes som produserer sulfhemoglobin eller metemoglobin (et derivat av hemoglobin som ikke er i stand til å transportere oksygen);
 • Raynauds sykdom (en vasospastisk sykdom hvor små arterier og arterioler påvirkes);
 • Buerger's sykdom, som er en immunopatologisk inflammatorisk sykdom i arteriene og venene (i de fleste tilfeller små og mellomstore diameter);
 • syndrom av steinene i trappen, noe som er en komplikasjon av radikulitt i livmoderhalsen;
 • cervical rib syndrome (tilstedeværelse av ytterligere liten fibrøs dannelse);
 • sklerodermi (systemisk sklerose, som er preget av et brudd på vaskulær innervering);
 • Sudek syndrom (smertsyndrom, som oppstår etter traumer av lemmer og ledsages av langvarig trofisk og vasomotorisk lidelse);
 • åreknuter.

patogenesen

Akrocyanose skyldes økt konsentrasjon av redusert hemoglobin i blodet av kapillærene med en kraftig forsinket blodstrøm.

Graden av uttrykk for akrocyanose avhenger av mengden av redusert hemoglobin og en rekke sekundære faktorer som ikke forårsaker cyanose, men bidrar til forekomsten. Slike faktorer inkluderer:

 • Tykkelse av huden.
 • Mengden av pigment i huden (normal eller patologisk). Med betydelig hudpigmentering (hos sigøynere, etc.), med gulsott eller Addisons sykdom, kan cyanose bare oppdages på slimhinner eller på neglens seng.
 • Konsentrasjon i blodet av oxyhemoglobin.
 • Størrelse, plassering og antall blodfylte fungerende kapillærer og venuler som ligger i dette området av huden (inkludert venene til podsochkovogo-laget). Cyanose er alltid mer uttalt på en tynn, litt pigmentert hud, utstyrt med et stort antall blodårer.
 • Effekt på naken hudtemperatur i miljøet.
 • Økt venøst ​​perifert trykk.

Utviklingen av akrocyanose er mulig med:

 • Utilstrekkelig oksidasjon av blod i lungene. Det oppstår med en minskning i luften inhalert oksygenpartialtrykket, stenose av luftrøret, aspirasjon av fremmedlegemer, som hindrer luft adgang inn i alveolene, etter forlenget pulmonar overbelastning, kronisk obstruktiv pulmonær emfysem og respiratoriske lidelser lunge dynamikk.
 • Økt utnyttelse av oksygen i vev, noe som kan være en konsekvens av å senke blodstrømmen i venøs stasis (lokal eller hjerte opprinnelse) eller utilstrekkelig blodtilførsel (iskemi). Iskemi utvikler seg med en reduksjon i støtvolumet i venstre ventrikel og en reduksjon av blodtrykket (sammenbrudd, kjøling etc.).
 • Tilblanding av en betydelig mengde av arterielt blod Veneblod (i direkte den kommer inn gjennom den arterielle-venøs shunt, eller under strømningen av blod gjennom lunge sjiktet av oksidasjonsprosessen uten en sovende eller infiltrerte deler lungene). For å utvikle cyanose fra veneseksjonen til arteriell uten oksidasjon, må en tredjedel av blodvolumet ankomme.

Akrocyanose kan ikke alltid oppdages i ro - det vises ofte bare når fysisk aktivitet øker oksygenforbruket samtidig med en økning som overstiger det kritiske nivået av det gjenopprettede hemoglobin i kapillærblod.

symptomer

Symptomer på akrocyanose er:

 • utseende på føttene og senket hender smertefull blåhet ved lav omgivelsestemperatur;
 • cyanotisk nyanse av nesen, leppene og øreskjellene;
 • økt cyanose under påvirkning av kaldt (muligens i nærvær av fysisk og psykisk overbelastning) og dens forsvunnelse i varmen og løftebenene oppover;
 • pastovoznost (lett puffiness) av børster, føtter og fingre;
 • intensivert svette av ekstremiteter, som følger med cyanose, som oppstår i hjertesykdommer.

Huden med akrocyanose er alltid kald til berøring og kan miste elastisitet.

Vesentlig type akrocyanose er vanligvis ledsaget av paralytisk ekspansjon av venules og subkapillær venøs plexus.

Med akrocyanose, utviklet som et resultat av Raynauds sykdom, er blankering og cyanose av fingrene ledsaget av utseende av smerte og påfølgende utvikling av nekrose av vevene i akraldelene. Når de blir utsatt for kalde og sterke følelser, blir spasmer av fingersårene, dilaterte kapillærer og perifer blodstasis observert.

Den sentrale typen akrocyanose, som har oppstått som følge av hjerteskader, preges av en mørk rødaktig blå-violett nyanse av huden, og med sin pulmonale opprinnelse blir fargen på huden aske grå.

diagnostikk

Akrocyanose diagnostiseres på grunnlag av data:

 • historie;
 • generell og biokjemisk blodanalyse;
 • EKG.

Differensial diagnostisk kontrast acrocyanosis fra angiotrofonevrozov og andre angioneurosis - test med en forestilling av lemmer, i hvilken blålig nyanse i nærvær acrocyanosis raskt forsvinner.

Cyanose av sentral opprinnelse varierer i normal hudtemperatur (med akrocyanose blir den senket og får en lys rød farge etter å ha presset) og en vedvarende cyanotisk nyanse.

behandling

Behandlingen av akrocyanose er rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen. Behandlingen inkluderer:

 • mottak av vasodilatatorer;
 • vitaminterapi;
 • treningsbehandling;
 • diett terapi;
 • massasje;
 • fysioterapi.

Karakteristika for akrocyanose: dens typer, tegn, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er akrocyanose, hvorfor det ser ut, og hvordan man skal håndtere det.

Akrocyanose er en blå hue av huden og slimhinner. Blå kan bli lepper, nesespiss, fingre eller tær, ører, nasolabial trekant. Dette skyldes et brudd på blodsirkulasjonen i små fartøy. Årsakene til dette er ofte skjult i hjertesykdommer.

Dette symptomet kan være både farlig og ikke avhengig av årsaken.

Behandling av årsakene til akrocyanose håndteres av en kardiolog eller hjerte kirurg. Noen ganger krever denne funksjonen ikke behandling i det hele tatt.

Seks arter av akrocyanose

Avhengig av hva som fremkaller en blå nyanse av huden, utmerker man seks former for akrocyanose:

 1. Central. Synes som følge av medfødte eller oppkjøpte hjertefeil, vaskulære sykdommer.
 2. Diffuse. Et av symptomene på et brudd på høyre ventrikel.
 3. Anestesi. Det oppstår fra kulden. Noen ganger viser det seg sykdommer, men det er også karakteristisk for friske mennesker.
 4. Krampaktig. Vises på grunn av spasmer av små fartøy.
 5. Giftig. Oppstår når en giftig organisme giftige stoffer.
 6. Idiopatisk (uten klar årsak). Indikerer ikke en sykdom.

årsaker

1. Årsaker til sentral akrocyanose

Midt skjema utvikler seg på grunn høyere nivå av redusert hemoglobin (som ikke er koblet sammen med oksygen) i venøst ​​blod og veneblod stagnasjon og utilstrekkelig oksygenmetning i pulmonale sirkel.

Årsakene til dette kan være:

 • Medfødt "blå" hjertefeil: stenose (innsnevring) eller atresien (uperforerte) Trikuspidalklaff, Fallots tetrade (en kombinasjon av atrieseptumdefekt, økning av høyre ventrikkel, innsnevring av pulmonal stammen og feil aortaposisjonen), innstrømming av vena cava til venstre atrium, transposisjon av de store arterier.
 • Defekt av interventricular septum.
 • Stenose av lungestammen.
 • Hjertesvikt (det kan provosere hypertensjon, koronar aterosklerose, kjøpt hjertefeil).
 • Tromboembolisme av lungearterien.
 • Kroniske tunge sykdommer i bronkiene og lungene, der pusten er forstyrret.
Årsaker til sentral akrocyanose

2. Årsaker til diffus

Diffus form vises når høyre hjertekammer er ødelagt.

3. Årsaker til bedøvelse

Anesthetisk variasjon oppstår som en reaksjon av kroppen til kulde (når hudtemperaturen faller til 15-20 grader). Dette skjer hos friske mennesker i prosessen med normal varmeveksling. I dette tilfellet er det en liten cyanose i huden.

Den uttrykte mørkblå nyanse ved den minste frysing kan observeres ved:

 • smittsom mononukleose;
 • hepatitt;
 • levercirrhose;
 • leukemi.

Dette skyldes det faktum at disse sykdommene er dannet når kuldeagglutininer - substanser som, ved senking "klebe seg" temperaturen av de røde blodcellene, noe som hindrer blodstrømmen.

4. Årsaker til spasmodisk

Spasmodisk form - en spesifikk reaksjon av kroppen av mennesker med astheno-neurotisk syndrom. Som svar på noen stimulans utvikler slike individer en spasme av små kar. Oftere observeres dette fenomenet hos ungdom.

5. Årsaker til giftig

Giftig variasjon av sykdommen utvikler seg ved forgiftning med stoffer som fører til dannelse av metemoglobin eller sulfahemoglobin i blodet.

6. årsaker til idiopatisk

Årsakene til idiopatisk akrocyanose er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at den blå skyggen av huden oppstår på grunn av spasmer av arterioler (små arterier) og utvidelse av venules (små årer). Men personen er helt sunn. Idiopatisk form er ofte karakteristisk for unge jenter. Denne funksjonen er ofte forbundet med hormonell omorganisering eller funksjoner i nervesystemet.

Også idiopatisk akrocyanose kan være hos nyfødte. Spesielt utsatt for disse premature spedbarnene. Dette skyldes det faktum at lungene og kardiovaskulærsystemet ennå ikke har tilpasset seg livet utenfor mors kropp. Denne cyanosen av huden passerer vanligvis i flere dager eller uker.

Akrocyanose av en hvilken som helst type forsterkes ved eksponering for lave temperaturer, og også ved fysisk aktivitet.

karakteristiske symptomer

Sykdommen kan manifestere seg som en svakt blåaktig hudtone og slim og en uttalt mørk farge. Det avhenger av slike faktorer:

 • Alvorlighetsgraden av sykdommen - med "blå" medfødte misdannelser og alvorlige hjertesvikt symptomer er mest uttalt.
 • Tykkelsen av huden - jo tykkere huden, jo mindre uttalt dette symptomet er.
 • Hudpigmentering - hos personer med mørk hud, er cyanose vanskeligere å oppdage, det kan bare merkes på leppene og på nagelplatene.
 • Antall små blodkar i huden. Dette er en individuell funksjon. Jo flere av dem, jo ​​mer uttalt akrocyanose.

Farge avhenger av type sykdom: For hjertefeil og hjertesvikt, får huden en mørkblå-violett rød nyanse, og med lungesykdommer - askegrågrå.

Blant de ekstra symptomene på akrocyanose, provosert av hjertesykdom, kan du identifisere økt svette i ekstremitetene, hevelse i de berørte områdene.

diagnostikk

Hvis du oppdager en cyanotisk hudtone og slimhinner, må du først kontakte en kardiolog. Dette kan være et av symptomene på kronisk hjertesvikt.

For dens diagnostikk gjelder:

 1. EKG - lar deg utforske den elektriske aktiviteten til hjertet, dets rytme.
 2. Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) - gjør det mulig å identifisere hjertefeil, noe som kan provosere hjertesvikt.

Hvis hjertesykdom ikke er identifisert, utføres en lunge- og leverprøve, samt blodprøver.

Metoder for diagnostisering av akrocyanose

Hjertefeil som fremkaller en blå hudton hos barn kan diagnostiseres på fosterstadiet under føtal ekkokardiografi. Dette er svært viktig, siden pasienter med alvorlige medfødte hjertefeil noen ganger må opereres umiddelbart etter fødselen.

Behandling av akrocyanose

Behandling bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med akrocyanose av hjerte opprinnelse utføres ingen spesifikk terapi for dette symptomet. Eliminer årsaken som forårsaket akrocyanose.

Medfødte og anskaffe hjertefeil trenger kirurgisk korreksjon. Noen ganger utføres medisinsk behandling av hjertesvikt også med legemidler som senker blodtrykket og forbedrer myokardiet.

Hvis cyanosen ikke er forbundet med sykdommer, krever det ikke behandling. Hvis det ønskes, med idiopatisk akrocyanose, kan du bruke midler for å styrke blodkarene for å unngå unormal utvidelse av venulene. Disse stoffene inkluderer askorbinsyre, rutin, kalium og magnesiumpreparater. Rådfør deg med lege-terapeut før mottaket.

Også, for å redusere alvorlighetsgraden av idiopatisk akrocyanose, bruk kontrasterende bad for hender og føtter, kontrastvasking, rubbing berørte områder med kamferolje.

For å fjerne spasmen av arterioles kan man drikke et kurs på en av disse naturlige rettsmidler:

 • St. John's wort;
 • evig;
 • kamille;
 • bjørk knopper.

Bruk planter i form av avkok eller te.

Før du bruker dem, konsulter en terapeut og les nøye instruksjonene hvis du kjøper urter i apotek.

outlook

Det avhenger av sykdommen som forårsaket akrocyanose.

Med medfødte misdannelser av den blå typen, er prognosen ugunstig. Hvis du ikke bruker pasienten i nær fremtid etter fødselen, fører et brudd på hjertets struktur til et dødelig utfall.

Hjertefeil i fravær av riktig behandling fører også til alvorlige konsekvenser (forstyrrelse av lever, nyrer, lunger) og død. Imidlertid, med den rette eliminering av årsaken (ved konstant bruk av medisinering eller kirurgi), går pasienten tilbake til det normale livet.

Med idiopatisk samt spasmodisk akrocyanose er prognosen gunstig. Hvis det ikke er identifisert noen sykdommer, er denne tilstanden i seg selv ikke farlig for helse og liv. Men til tross for dette er det vanskelig å behandle. Vi kan si at den idiopatiske formen for akrocyanose ikke er et medisinsk problem, men en kosmetisk. Hvis problemet oppstår i ungdomsperioden, går det vanligvis med alderen.

Les Mer Om Fartøyene