Bigeminia, trigeminia (ventrikulær allorytmi): utbruddet, symptomene, diagnosen, behandlingen

Til å begynne med bør det bemerkes at Bigeminy og trigeminia er varianter av ventrikulær ekstrasystol. Extrasystolia er en av de typene forstyrrelser i hjerterytmen som preges av utseendet av hjerteets ektopiske rytmer. Dette konseptet gjenspeiler en tilstand hvor sammentrengninger av atriene eller ventrikkene ikke forekommer i leddene i det ledende system gjennom hvilket de vanlige impulser utføres. Extrasystolia kan være atrielt og ventrikulært.

I tilfeller der ekstrasystolene veksler med normale sammentrekninger av hjertet gjennom en enkelt sammentrekning, snakker de om bigemini hjerte (1: 1), og når to normale sammentrekninger - om ventrikulær trigeminia (1: 2). Følgelig kalles en ekstraordinær reduksjon gjennom tre vanlige quadrugemi (1: 3), og fire senere - pentagemi. Disse typer ekstrasystole er forenet av begrepet allorytmi.

Bigemini på EKG: hvert sekund kompleks - ekstrasystoler

I tillegg er parret ekstrasystoler gitt (to på rad) og hyppige gruppe ekstrasystoler, hvis de følger i rekkefølge i antall tre eller flere. I sistnevnte tilfelle kan ekstrasystolen betraktes som en kortvarig ventrikulær takykardi.

Ifølge statistikken forekommer ekstrasystolen hos mer enn 68% av befolkningen. De fleste av dem (63%) er ventrikulære ekstrasystoler, ca 25% er atrielle, og de gjenværende tilfellene forekommer i supraventrikulær bigemnia og trigeminia, samt deres kombinasjoner. Det er også forekomst av ventrikulær bigemi hos mer enn 60% av pasientene med myokardisk iskemi og over 80% av pasientene med akutt myokardinfarkt.

Årsakene til bigeminy og trigeminia

Vanlige enkelt atrielle og ventrikulære ekstrasystoler finnes normalt hos en sunn person. De er nesten ikke følte og lever ikke ubehag. Hyppigere premature slag, for eksempel allodromy og sammenkoblede ekstrasystoler og hyppige kjøringer av ventrikkeltakykardi, kan normal variant ikke bli vurdert og er årsaken til en detaljert undersøkelse av det kardiovaskulære systemet.

Så, hovedårsakene til forekomsten av episoder av bigeminy og trigeminy er:

 • Akutt hjerteinfarkt,
 • En overdose av hjerteglykosider, eller den såkalte glykosidforgiftningen med digitalis og digitalispreparater - strophanthin, digoxin, korglikon og andre,
 • Erfarne defekter av mitrale og aorta ventiler,
 • Den overførte revmatiske feberen (revmatisme) med nederlaget på det indre skallet i hjertet - endokarditt,
 • Konsekvensene av myokarditt - en betennelsesprosess i tykkelsen av hjertemuskelen, og til og med mindre lårendringer, er grunnlaget for den patologiske sirkulasjonen av pulsen langs myokardiumfibrene,
 • Postinfarkt cardiosklerose (PEAKS) - cicatricial endringer i myokardiums normale struktur.

Hvis pasienten ikke har en organisk lesjon av myokardiet etter en fullstendig undersøkelse, er det mest sannsynlig at årsaken til bigeminy og trigeminy er brudd på vegetative effekter på hjertet i vegetativ-vaskulær dystoni. Denne patologien krever samråd med en nevrolog.

Symptomer på bigeminy og trigeminia

Symptomatologien til ekstrasystol etter type bi- eller trigeminia består av kardiologiske og nevrologiske symptomer.

Kardiale manifestasjoner består i følelse av pasienten av rytmiske pushes i hjertet av hjertet, vekslende med følelse av et stopp, hjertet synker. Denne perioden tilsvarer kompenserende pause på EKG. Det er også en indre skjelving, en følelse av mangel på luft og ubehag bak brystbenet eller i venstre halvdel av brystet av trykkende eller brennende natur.

Neurologiske symptomer skyldes brudd på en full syklus av kardial sammentrekning, som følge av at utilstrekkelig blod strømmer inn i hjernen. Pasienten kan oppleve sløvhet, døsighet, flimring av fluene før øynene og en pre-stupor tilstand. I sjeldne tilfeller kan en kort synkope utvikles, spesielt hvis allorytmi er kombinert med andre hjerterytmeforstyrrelser.

Med slike symptomer, spesielt de som er forbundet med høyt eller lavt blodtrykk, skal pasienten umiddelbart få en lege konsultasjon (i et polyklinisk eller akutte rom).

diagnostikk

Diagnosen bigeminy og trigeminia blir tydelig etter EKG.

ekstrasystole etter type bigeminy, trigemini og quadrigemini på EKG

I tilfelle når pasienten noterer periodiske lignende klager, men bare enkle ekstrasystoler er registrert på EKG, må pasienten daglig overvåke blodtrykk og EKG (Holter). Dette er nødvendig for å "fange" den arytmi, ekstrasystoler vurdere gradering av Ryan (Rayn) eller Lown (Lown) og få prognostiske klassifisering ekstrasystoler (se. Nedenfor).

Videre, i tilfelle pasienten har registrert bigeminy eller trigeminia, er det nødvendig å gjennomføre en fullskalaundersøkelse for å fastslå årsaken til arytmen. Av de ytterligere undersøkelsesmetodene utnevnes:

 1. Generelle og biokjemiske blodprøver for å utelukke den inflammatoriske prosessen, samt å vurdere blodets lipidspektrum (for åreforkalkning og koronararteriesykdom),
 2. Ultralyd i hjertet, eller Echo-X (ekkokardioskopi), som gjør at vi kan identifisere strukturelle eller morfologiske forandringer i hjertet,
 3. Belastningstest (tredemølle - testprøven med en 6-minutters gangtest sykkel ergometry) for å evaluere betydning i forekomsten av fysisk aktivitet og bigeminy trigeminy, og for å evaluere treningstoleranse i løpet av ischemi eller kongestiv hjertesvikt.

Video: bigeminy på EKG

behandling

Hvis en pasient utelukkes fra organiske hjertesykdommer som årsak til bigeminy og trigeminia, trenger han en nevrologisk undersøkelse med behandling av vegetativ-vaskulær dystoni.

Først av alt er det nødvendig å rette opp en livsstil med tilstrekkelig ernæring og et regime for arbeid og hvile. Det er også nødvendig å normalisere pasientens psykologiske tilstand og gi psyko-emosjonell komfort. Meget godt trene kardiovaskulærsystemet med kontrastdusjer, hell og gni med en fuktig klut.

I tilfelle pasienten har hjertesykdom som årsak, krever det behandling uten feil. I en rekke tilfeller kan kirurgisk korrigering av hjertefeilen selv angis.

I tillegg til hoved behandling pasienten for kontinuerlig bruk er tilordnet beta-blokkere, f.eks, sotalol, nebilet, koronal, konkor etc., så vel som kalsiumkanalblokkere -. Diltiazem, verapamil, etc. Disse stoffene kan redusere hjertefrekvensen og redusere ledningsevnen til patologiske pulser myokardium i ventriklene.

Som et middel til beredskapsbehandling med plutselig hyppig bigeminy eller trigeminia, brukes cordaron, lidokain og kinidin til intravenøs administrering.

I det tilfelle hvor pasienten er kontra antiarytmisk terapi eller feiret dårlig toleranse og / eller ineffektivitet bør løses på behovet RFA (radiofrekvent strøm) - det vil si, kauteriseringen atrial eller ventrikulær vev, som går patologiske impulser.

Er komplikasjoner av bigeminy og trigemini mulig?

Komplikasjoner kan utvikles hos pasienter med ekstrasystole - ventrikulær og atriell.

Dermed kan atrial premature slag gå inn fibrilloflutter og ventrikulære bigemini eller trigemini - i ventrikkeltakykardi, ventrikkelflimmer og føre til asystole (hjertestans). Forebygging av komplikasjoner er rettidig begynnelse av behandling av sykdommer som førte til bigeminy og trigeminia.

outlook

Enkelt ekstrasystoler er i prinsippet ikke farlige uten en organisk patologi i hjertet, i motsetning til gruppen og paret, som kan føre til paroksysmer av ventrikulær takykardi.

ventrikulær ekstrasystol klassifiseringstabell for Lown

Prognosen for bigeminy og trigeminy bestemmes av prognostisk klassifisering av ekstrasystol i Lown:

 • 1 klasse - mindre enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • 2 klasse - mer enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • Grad 3 - polymorfe (forskjellige former) og polytopiske (fra forskjellige deler av det ventrikulære myokardium) ekstrasystoler,
 • 4A klasse - parede ekstrasystoler,
 • 4 B klasse - gruppe ekstrasystoler,
 • Grad 5 - "tidlig" ekstrasystoler, når ekstrasystolen dukker opp mot en bakgrunn som fortsatt fortsetter normal sammentrekning av hjertet.

Dermed er prognosen for de to første klassene gunstig, for eksempel hvis en pasient har flere ekstrasystoler registrert innen en time, som regelmessig veksler med normale hjertekontraksjoner i en eller to.
Den tredje femte klassen er prognostisk ugunstig, da risikoen for å utvikle dødelig rytmeforstyrrelse er stor. Det vil si at hvis bigemini og trigeminia veksler sammen med paret, gruppe eller tidlig ekstrasystoler, kan de være farlige når det gjelder komplikasjoner.

Til slutt skal det bemerkes at ekstrasystol av typen bigeminy og trigeminy er farlig bare hvis den er forårsaket av alvorlig myokardiell patologi. Ellers forsvinner, for eksempel, med vegeto-vaskulær dystoni, denne typen ekstrasystol når innflytelsen av de autonome nervene på hjertet er normalisert.

Hva er bigeminy, årsaker, diagnostikk og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er bigeminy, årsakene til dette brudd på hjertets rytme. Symptomer og behandling.

Bigemini er varianten av hjertealorytmie (riktig veksling av ekstrasystoler og normale komplekser), der hvert normalt slag er ledsaget av ekstrasystol - for tidlig sammentrekning av hjertemuskelen.

Normalt er rytmdriveren en sinusknutepunkt lokalisert i atriene. Ekstraordinære impulser kan komme fra ventriklene, mindre ofte fra atria, som danner ventrikulære eller atriale ekstrasystoler. Avhengig av kilden til ekstrasystoler isoleres de supraventrikulære eller ventrikulære former for patologi. I det første tilfellet dannes impulser som fører til for tidlig sammenføyning og utvikling av bigemini i atria, i den andre - i myokardiet i ventriklene.

Bigeminia bør ikke betraktes som en sykdom. Ofte utgjør en slik rytmeforstyrrelse ingen fare. Når man skal bestemme graden av risiko, bør årsakene som fører til ekstrasystole vurderes:

 • For eksempel, hvis allorytmisk ekstrasystol er en konsekvens av hjerteinfarkt, kan det indikere en signifikant alvorlighetsgrad av tilstanden.
 • På bakgrunn av bigeminy i tilfelle et hjerteinfarkt, øker risikoen for å utvikle ventrikulære arytmier, noe som kan føre til fatale konsekvenser.
 • Periodiske kortsiktige episoder av bigemi uten organisk patologi i hjertet kan betraktes som trygge og krever ikke antiarytmisk terapi.

Denne patologien kan helbredes helt.

Behandlingskardiolog behandler kardiolog. Hvis årsaken til patologi er forbundet med sykdommer i andre organer (tyrotoksikose, neurokirkulatorisk dystoni), er behandling nødvendig fra de aktuelle spesialistene: endokrinolog, nevropatolog. I nærvær av indikasjoner for kirurgisk behandling av arytmipasienter, konsulter en hjerte kirurg.

Årsakene til bigeminy

Extrasystoler kan være forbundet med funksjonsforstyrrelser, organiske endringer i myokardiet og toksiske effekter. Sjeldne ekstrasystoler forekommer ofte hos friske mennesker. Bigeminia er vanligvis funnet hos pasienter med strukturelle endringer i myokardiet eller tilstedeværelsen av valvulære defekter.

Mulige og funksjonelle grunner for utviklingen av bigeminy:

 • røyking,
 • psykometrisk stress;
 • effekter av koffein eller alkohol;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • elektrolyttforstyrrelser.

I noen tilfeller kan årsaken til staten ikke avklares. Denne bigeminy kalles idiopatisk.

Organiske årsaker inkluderer sykdomspatologien, som fører til endringer i hjertemuskelen dystrofi i form av (strukturelle og metabolske lidelser), nekrose (myokardnekrose del), multippel sklerose (erstatning myokardialt bindevevs). Påvirke de elektrofysiologiske egenskapene til myokardiet kan også være toksiske effekter, noe som ofte fører til utvikling av rytmeforstyrrelser.

Ventrikulære ekstrasystoler i ca 2/3 av tilfellene er assosiert med hjertesykdom (CHD). Derfor, ved påvisning av for tidlige ventrikulære komplekser etter 40 år, kan forbindelsen av arytmi til IHD kun utelukkes ved koronar angiografi - undersøkelsen av tilstanden til blodkarene som leverer hjertet.

Utviklingen av rytmeforstyrrelser på grunn av hjerteinfarkt eller andre former for IHD forverrer prognosen av sykdommen.

Symptomer på bigeminy

Både i ventrikulær og i supraventricular form av bigeminy, varierer subjektive opplevelser i forskjellige mennesker. Noen pasienter tolererer denne typen arytmi, andre føler seg verre, følelser av angst og frykt oppstår. Med stabil bigemini kan ekstrasystoler kanskje ikke føltes, men oftere med patologi, det er noen manifestasjoner av ubehag i thorax eller i nakken.

Følgende symptomer kan være bekymret for pasienten:

 1. Følelse av forstyrrelser, pauser mellom hjertekontraksjoner, som kan virke som et fall fra en høyde eller et hjertesink.
 2. Angststaten, spesielt når en ekstrasystol oppstår om natten.
 3. Pustevansker, kortpustethet.
 4. Svimmelhet, senking av blodtrykk på tidspunktet for et anfall av allorytmi.
 5. Smerte i hjertet.

I tillegg til symptomene som er direkte forbundet med ekstrasystoler, kan kliniske manifestasjoner av patologien som forårsaket arytmi, observeres. Stabil bigeminy kan føre til utvikling av hjertesvikt, forårsake brudd i hjertemuskelen og dets arbeid.

diagnostikk

Puls - hyppigheten av svingning av veggene til fartøyene, bestemt av palpasjonsmetoden. Med bigemini kan pulsen reduseres og være mindre enn 40 slag per minutt. Videre er det ikke sammenfallende med hjertefrekvensen - denne parameteren bestemmes når du hører toner i hjerteområdet, og med bigemini svarer det vanligvis til normen - 60-80 per minutt. Det er for eksempel på nakken eller på håndleddet du kan telle 40 slag per minutt, og i hjertet - 60-80 slag.

Dette fenomenet kalles et pulsunderskudd. Når du lytter til hjerteaktivitet, er en ekstra tone av ekstrasystolen bestemt, med bigemini blir den vanligvis styrket.

Instrumentelle forskningsmetoder for bigeminy:

 • Elektrokardiografi - registrering av elektriske felt dannet som følge av hjerteaktivitet.
 • Ekkokardiografi er en ultralyd som kan oppdage organisk hjertepatologi.
 • Holter-overvåkning er en teknikk for registrering av kardial elektrisk aktivitet i løpet av dagen, noe som gjør det mulig å oppdage hyppigheten av anfall av allorrytmi og tilstedeværelsen av andre rytmeforstyrrelser. For å gjøre dette, er en enhet festet til kroppen som registrerer EKG under pasientens normale aktivitet.
 • Intrakardiell elektrofysiologisk forskning er en metode som brukes i alvorlig arytmi, når det er nødvendig å identifisere en del av myokardiet som er kilden til ekstrasystol. I løpet av studien injiseres elektroder som registrerer den elektriske aktiviteten til ulike deler av myokardiet gjennom blodårene i hjertet.

Elektrokardiografi er en enkel og effektiv metode for å bestemme tilstedeværelsen av bigeminy. Hvis undersøkelsen utføres med en konstant form for patologi eller under et arytmiaanfall, oppdages en sekvensiell veksling av normale og for tidlige impulser på EKG. De ser ut som par av komplekser av EKG-tenner, dannet av endringer i elektriske felt når eksitasjonsbølgen passerer gjennom myokardiet.

Kompleksene skilles fra segmenter som svarer til avslapping av myokardiet i ventriklene og atria og passerer langs isolinen (nivået som konvensjonelt tas som null). Når den supraventrikulære formen endres, blir EKG-tennene som svarer til ekstrasystolen ikke endret. Med ventrikulær variant av bigeminy observeres ekspansjon og deformasjon av komplekser.

Behandling av patologi

I noen tilfeller kan bigemi elimineres helt. Dette skjer i situasjoner der det er mulig å eliminere årsaken som førte til allorytmi, for eksempel tyrotoksikose, myokarditt, infeksjonssykdom, elektrolyttbalanse. I alvorlige tilfeller er det mulig å kvitte seg med bigemini kirurgi - ødeleggelsen (ablation) av fokus av patologiske impulser ved hjelp av høyfrekvent strøm.

 1. Ved enhver form for bigeminy behandling av patologi, som forårsaket rytmeforstyrrelser, er eliminering av årsakssymptomer av arytmi vist.
 2. Nyttig er nektelsen av alkohol, røyking, sterk te, kaffe.
 3. Det anbefales å observere en sunn livsstil, eliminere psykomotional stress.
 4. I alvorlige angrep subjektive toleranse bigeminy anbefales preparater sedativ virkning: skjær hagtorn, motherwort, beroligende midler (phenazepam, clonazepam).

Antiarytmisk terapi

Antiarrhythmic drugs for any type of extrasystole, inkludert bigeminy, brukes i henhold til strenge indikasjoner. Ifølge forskningen forårsaker ikke periodiske episoder av bigeminy seg selv kroppsskader og fører sjelden til et brudd på blodsirkulasjonen.

Men å ta anti-arytmiske stoffer kan føre til bivirkninger. De farligste av dem er:

 • økt risiko for plutselig hjertedød;
 • arytmogen effekt - forbedring av eksisterende arytmi eller forekomst av en annen rytmeforstyrrelse;
 • svimmelhet, svimmelhet, økt hjertesvikt, redusert antall hvite blodlegemer og andre bivirkninger.

Beslutningen om behovet for antiarytmisk behandling avhenger av risikovurderingen. Først med supraventricular bigeminy er det fare for utvikling av supraventrikulær takykardi - en rytmeforstyrrelse, hvor frekvensen av sammentrekninger når 140-180 per minutt. Betingelsen er farlig for muligheten for å utvikle hjertesvikt og krever akutte tiltak for å normalisere rytmen. For det andre kan konsekvensen av supraventrikulær bigeminy være ciliary arytmi, hvor atriene kontrakt med en frekvens på mer enn 300 slag per minutt. Ventrikulær bigeminy er farlig ved trusselen om plutselig hjertedød.

Indikasjoner for å foreskrive antiarytmika for ekstrasystol:

 • hyppige angrep av bigeminy, som fører til brudd på blodets bevegelse i kroppen;
 • alvorlig pasient toleranse av ekstrasystole;
 • forverring av hjertemuskulaturens funksjonelle kapasitet under ultralydsundersøkelse av hjertet, overvåket i dynamikk.

Hvis supraventrikulære bigeminy velgerinnretning er preparater av gruppene beta-blokkere (propranolol, atenolol, metoprolol), eller kalsiumkanalblokkere (verapamil, diltiazem). Hvis de ikke er tilstrekkelig effektive, velg effektive stoffer fra andre grupper eller en kombinasjon av de to.

Når ventrikulær ekstrasistolii, betraktet som potensielt farlig eller ondartet, utnevne amiodaron og betablokkere. Disse stoffene kan forbedre prognosen for hjertepatologi og redusere risikoen for død.

Antiarrhythmics av ​​1. klasse (propafenon, etatsizin, etmozin) er kun foreskrevet for arytmier som ikke er forbundet med iskemisk hjertesykdom.

Radiofrekvens ablation

Radiofrekvens ablation er vist i bigeminy, noe som fører til brudd på blodstrømmen i kroppen og en økt risiko for plutselig død, i tilfelle av ineffektivitet av antiarytmisk terapi. Denne kirurgiske prosedyren er bare mulig dersom utbruddet oppdages. Elektroder administreres gjennom venøs tilgang og etter å ha gjennomført en elektrofysiologisk studie, blir radiofrekvenseffekten på arytmikilden ødelagt, ødelegger den.

Klikk på bildet for å forstørre

outlook

Prognosen for bigeminy er bestemt av trusselen om livstruende forhold. Av graden av risiko utmerker seg flere kategorier av arytmi:

Hvordan varierer allorrhythmi i type, manifestasjon og behandling

Rytme av hjertet, i hvilken det er en vanlig veksling (i en, to eller tre kutt) normale og ekstraordinære bølger (ekstrasystoler), kalt allodromy. Det er figurativt kalt ordnet kaos. Det ektopiske fokuset kan ligge i atriet, atrioventrikulærnoden, så vel som i mykardiet i ventriklene (oftest). For behandling er medisinering eller kirurgi foreskrevet.

Les i denne artikkelen

Hvorfor er det ventrikulær allorytmie

Hvis utseendet av sjeldne tidlige sammentrekninger oppstår hos friske mennesker, betyr det ikke krever medisinsk korreksjon, betyr det at det allodromy hjerteinfarkt bærekraftig kilde til patologisk impulser, et vesentlig mislighold av oppstemthet og overledning myokard. Årsakene til denne patologien kan være:

Og her er det mer detaljert om en parasystole på et elektrokardiogram.

Klassifisering etter type

Allorhythmy er en bestilt versjon av ekstrasystole, der det er en veksling av unormale og normale komplekser på EKG. Avhengig av forholdet deres har det blitt identifisert flere former for rytmeforstyrrelse.

bigeminy

Etter hver normal eksitasjonsbølge registreres en for tidlig sammentrekning fra det patologiske fokuset på EKG.

trigemini

Det er to alternativer for utseendet på ekstrasystoler:

 • to normale sammentrekninger av hjertet og en ekstrasystole;
 • ett riktig kompleks og to ekstraordinære.

Denne form for arytmi er vanligvis reflekterer elektriske stabilitet lidelser med hjerteinfarkt, myokarditt, endokarditt.

quadrigemini

Oppstår hvis det etter tre vanlige systoliske bølger er en ekstrasystole. Jo vanskeligere alternativet er det inverse forholdet - tre unormale forkortelser og en normal en. Quadrimenier er mindre vanlige enn bigemini og trigeminia; over tid kan de forvandle seg til atriell fladder eller ventrikler.

Atrieflimmer som følge av allorrytmi

Symptomer på episoder av allorrytmi

Brudd på rytme i allorytmisk form av ekstrasystol utføres til kardiologiske og nevrologiske manifestasjoner. Pasienter rapporterer periodiske tremor i venstre side av brystet, som alternerer med en følelse av hjertesvikt. Som regel er det vondt av vondt eller prikkende natur, pusteproblemer.

En puls for ekstraordinære sammentrekninger kan forekomme i en hvilken som helst del av det ledende systemet, det når deler av hjertet i ulik grad. På grunn av dette forstyrres sekvensen av excitering av fibre og synkron aktivitet av hjertet. En utilstrekkelig mengde blod går inn i ventrikkene, noe som reduserer hjerteutgangen. Svak ernæring av hjernen manifesteres:

 • svimmelhet,
 • generell svakhet,
 • mørkere i øynene,
 • besvimelse.

Hos eldre pasienter med aterosklerotiske endringer i arteriene som fôrer hjernen, kan det være iskemiske angrep og tegn på et slag.

Se på videoen om arytmi, dens typer og behandling:

Diagnostiske metoder

Deteksjon på EKG av allorytmi er vanligvis ikke vanskelig. Med sjeldne episoder kan rytmeforstyrrelser detekteres med daglig overvåking av Holter. Men på dette diagnostiske søket slutter ikke, hvis årsaken til denne arytmen er ukjent. Derfor er pasienter med nylig diagnostiserte ekstrasystoler:

 • Ultralyd for påvisning av vices, endokarditt;
 • EKG med stresstester eller stress EchoCG for å bestemme toleransen for fysisk aktivitet og mulige manifestasjoner av sirkulasjonsinsuffisiens, myokardisk iskemi;
 • en blodprøve for å bestemme aktiviteten til betennelse, tilstanden av kolesterol metabolisme;
 • CT og MR, scintigrafi for å studere strukturen i hjertemuskelen;
 • elektrofysiologisk studie for å avsløre de skjulte former for allorytmi.

Behandlingsalternativer

Restaurering av hjerterytmen med allorytmie utføres ved å velge antiarytmiske legemidler, med ineffektivitet tilordnet radiofrekvensablation.

medisinsk

Tilstedeværelsen av hyppige anfall av allorytmi, kliniske manifestasjoner av hjerterytmeforstyrrelser, samt dysfunksjoner av systemisk og intrakardiell blodstrøm er indikasjoner på utnevnelse av narkotika som blokkerer:

 • beta-adrenoreceptorer - bisoprolol, atenol;
 • kalsiumkanaler - Verapamil, Diltiazem;
 • natriumkanaler - Novocainamide, Lidocaine;
 • kaliumkanaler - Sotalol, Kordaron.

Hvis en vedvarende forbedring oppnås, er en gradvis dose reduksjon mulig etter to måneder med rytmestabilisering. Med ondartet form for arytmi, trusselen om forvandling til atrieflimmer eller ventrikuli, kan bruk av antiarytmiske medisiner være livslang. For effektiv behandling er det nødvendig å finne årsaken til ekstrasystolen og å utføre en fullverdig behandling av bakgrunnssykdom.

Når du tar tablettene, administreres aktivt kull i høye doser, administreres Unitiol, kaliumsalter. Magesvikt, infusjonsbehandling og hemodialyse er ineffektive.

kirurgisk

I enkelte tilfeller er det ikke mulig å gjenopprette en normal rytme selv med endringen av flere stoffer og med deres kombinasjon. I dette tilfellet er prosedyren for radiofrekvens ablation (cauterization) av extrasystoles kilden utnevnt, hvis det var mulig å identifisere det. Hvis det ikke er mulig å oppdage den patologiske eksitasjonssonen og pasientens alvorlige tilstand, kan en kunstig komplett transversal blokkering opprettes ved ablation, så kan en pacemaker installeres.

Og her mer om atriell ekstrasystole.

Allrhythmia er veksling av ekstrasystoler med normale anstrengelser i et visst forhold. Bigeminia og trigeminia er blant de vanligste varianter, de oppstår i nærvær av arr i myokardiet, inflammatorisk prosess eller overdosering av glykosider. Manifestasjoner av allorrytmi er forbundet med nedsatt hjertefunksjon og utilstrekkelig blodgass til hjerneceller.

Diagnostikk av patologi inkluderer deteksjon av arytmier, stresstester og søken etter utviklingsårsaken. For behandling brukes antiarrhythmic drugs og radiofrekvens ablasjon av ekstrasystolkilden.

Nadzheludochkovaja og ventrikulær ekstrasistolija er en forstyrrelse av en rytme i hjertet. Det finnes flere varianter av manifestasjon og former: hyppig, sjelden, bigemini, polytopisk, monomorf, polymorf, idiopatisk. Hva er tegn på sykdommen? Hvordan er behandlingen?

Hvis ekstrasystolen oppdages, kan det hende at medisinsk behandling ikke er nødvendig umiddelbart. Nadzheludochkovaya eller ventrikulære ekstrasystoler i hjertet kan nesten elimineres bare ved å endre livsstilen.

Hvis det er mistanke om arytmi, vil testene bidra til å diagnostisere nøyaktig. Hva er testene for å bestemme diagnosen, bortsett fra blod?

En slik sykdom, som en atriell ekstrasystol, kan være enkelt, hyppig eller sjelden, idiopatisk, polytropisk, blokkert. Hva er dens tegn og årsaker? Hvordan vil det manifestere seg på EKG? Hvilken behandling er mulig?

Under påvirkning av visse sykdommer forekommer hyppige ekstrasystoler. De er av forskjellige typer - enkelt, svært hyppig, supraventrikulær, monomorfisk ventrikulær. Årsakene er forskjellige, inkl. vaskulær og hjertesykdom hos voksne og barn. Hvilken behandling vil bli foreskrevet?

Det er ikke så ofte diagnostisert parasitt på EKG. Sykdommen har tegn som ligner ekstrasystol. Behandlingen består i å endre livsstilen, ta medisiner, noen ganger er det nødvendig med en operasjon.

Med ekstrasystole brukes atrieflimmer, takykardi, narkotika som ny, moderne og gammel generasjon. Den nåværende klassifiseringen av antiarrhythmic drugs gjør at du raskt kan velge mellom grupper, basert på indikasjoner og kontraindikasjoner

Med hjerte sykdommer, selv om de ikke er uttalt, kan polytopiske ekstrasystoler forekomme. De er ventrikulære, supraventrikulære, atriale, polymorfe, ensomme, supraventrikulære, hyppige. Årsakene kan også være i angst, så behandling består i en kombinasjon av stoffer.

Det kan være funksjonelle ekstrasystoler hos både unge og gamle. Årsakene er ofte skjult i den psykologiske tilstanden og tilstedeværelsen av sykdommer, for eksempel VSD. Hva tildeler de når de blir identifisert?

bigeminy

bigeminy Er en viss form for arytmi, preget av for tidlig hjerteeksitrasjoner (ekstrasystoler) som opptrer etter hver normal hjerterytme. Således veksler sinus og extrasystoliske sykluser i et 1: 1-forhold. Samtidig er det observert et likeverdig kohesjonsintervall. Som regel, under en slik arytmi som bigemini, betyr leger en ventrikulær eller supraventrikulær (supraventricular) ekstrasystole. I dette tilfellet er for tidlig hjerteopplevelse en ekstraordinær kardial sammentrekning, som kan festes på EKG.

Extrasystoles av en sunn person utgjør nesten 55 kutt i timen. I de øyeblikkene hvor ekstrasystolen kjennetegnes ved veksling av normale sammentrekninger med ekstraordinære sammentrengninger, spesielt hvis det registreres på et elektrokardiogram veldig ofte, regnes det som dannelsen av bigeminy.

I tillegg er det for denne type allorytme svært vanskelig å bestemme sin prognostiske verdi uten Holter-overvåking eller innen 24 timer, siden bigeminy kan vises eller forsvinne i 24 timer. Dersom denne tilstanden varer i hele dag bare fem til ti minutter, så det er mer eller mindre utholdelig, men når dette arytmi i flere timer, kan du vurdere dette som en unormal hjerterytme.

Ventrikulær bigemini

Denne form for arytmi er preget av den riktige vekslingen av et enkelt normalt forekommende kompleks med en ventrikulær ekstrasystol, som er en slags allorytmi. Samtidig er prematur eksitasjon fra høyre side av hjertet, det vil si fra ventrikkelen, notert. Nadzheludochkovaya bigeminia er en riktig vekslende en rytmisk hjertekontraksjon og en ekstrasystole.

Svært ofte er digitalis forgiftning manifestert av slike symptomer som ventrikulær bigeminy. I tillegg opptrer eller øker ventrikulære ekstrasystoler ved terapeutisk behandling med glykosider som følge av overdosering av disse legemidlene eller følsomhet over for deres toksiske effekter.

Ventrikulær bigemi, spesielt i gruppen eller polytopisk form av ekstrasystoler, indikerer en uttalt prosess av rusmidler etter bruk av digitalispreparater. Dette gir som regel en fare i overgangen til ventrikulær fibrillasjon.

Ofte utvikler denne typen arytmi hos pasienter med sykdommer i SS. når man utpeker Novokainamid, Adrenalin, Novocain, Quinidin. I tillegg kan ventrikulær bigeminy dannes etter påføringen av visse typer anestesi, slik som cyklopropan, kloroform og andre. I noen tilfeller er denne patologiske tilstand utvikler seg som et resultat av behandling med elektriske impulser eller ved tilførsel av elektrisk stimulering av hjertet. Også etterkonverteringsperioden karakteriseres ofte av atrielle og ventrikulære ekstrasystoler, VT paroksysmer, etc., som utvikles som følge av den skadelige effekten av strømmen.

Årsakene til ventrikulær bigemia kan gjøre alvorlig forgiftning av organofosforforbindelser i løpet av akutt forgiftning strømmer, samt ulike brudd på elektrolyttbalansen i myocardium, kirurgiske prosedyrer på hjertet, følerhjerte hulrom koronagrafiya andre grunner.

Symptomatisk ventrikkel bildet bigemia kan fortsette uten å føle flimmer, men noen ganger det er bestemt av ujevnheter i puls eller forstyrrelser av hjertet. I dette tilfellet er det et svakt hjerteslag, etterfulgt av et litt sterkere slag. I noen tilfeller har pasienter ikke føler det sprette, og da virker det som de aller puls svake fylling, men i virkeligheten hjerterytme forblir normal og opp til 60-80 slag per minutt. Som regel er en slik tilstand, i form av imaginær bradykardi, ikke alltid mulig å føle på puls av perifere kar.

Årsakene bigemy

Dannelsen av denne form for arytmi påvirkes direkte av det vegetative og sentrale nervesystemet.

I hjertet av alle grunner for fremveksten av bigeminy ligger endringer i hjertemusklen av organisk opprinnelse. Det er også viktig å tenke på at selv de mest mindre brudd i hjertemuskelen under medvirkende faktorer i en funksjonell natur, spesielt med virkningene av nerve ekstrakardiale opprinnelse kan bli en årsak til ektopisk fokus for eksitasjon.

I tillegg kan årsaken til bigeminy mot bakgrunnen av ulike former for koronararteriesykdom være endringer i hjertemusklene eller organiske hjertesykdommer når man slår seg sammen med funksjonelle provokerende faktorer. For eksempel er storemi notert hos 80% av pasientene med infarkt, og en av de hyppigste bruddene på denne rytmen er ventrikulær bigeminy. Og noen ganger fører slike ekstrasystoler til tidlig manifestasjoner av mangelfull funksjon av koronarbein. Ofte fremkaller ventrikulær bigeminy utviklingen av angina pectorisangrep. Det har også vist seg at ofte slike former for arytmi, spesielt etter et hjerteinfarkt, forårsaker en dårlig prognose, fordi risikoen for et plutselig dødelig utfall som følge av VF økes betraktelig.

Bigeminia er også funnet hos pasienter med ervervet revmatisk hjertefeil, spesielt aorta-stenose og prolaps av mitralventilen. Men hovedårsaken til fremveksten av bigeminy av organisk genese i den yngre generasjonen er tilstedeværelsen av revmatisme.

I tillegg kan bigeminy skyldes myokarditt, infeksjoner og kardiomyopatier. Noe mindre ofte fremmes utseendet av denne type arytmi ved tyrotoksikose.

Bigeminia symptomer

For bigeminy preget av slike subjektive symptomer som en følelse av påvirkning i hjertet, forstyrrelser eller hjertestans i en kort periode. Er sjelden gitt den patologiske tilstanden manifesterer seg eller cardialgia stenokardialnymi smerte, en følelse av sjokk, en meget sterk kompresjon og fylling i nakken.

Hjernesymtomatologi er karakterisert ved utseende av angrep av svimmelhet, svimmelhet, avasi og vridning av hodet hos en pasient med en patologisk tilstand av bigemi. Blant de sjeldne symptomene er den forbigående formen av hemiparesis.

Tegn på generell vegetative og nevrotiske karakter vises i en pasient blekhet, svakhet, kvalme, sterk svetting, angst, kortpustethet og noen spent.

Vanligvis når en bigemia og ofte vises tidlig eksitasjon av hjertet hos pasienter med hjerte begynner å slå kortvarig, det syntes å være komprimert, og humper oppleves sløv naturen eller flagre av hjertet. Men utseendet av smerte i hjertet er svært sjeldent. Men hvis de oppstår, vises kort smerte skjærer egenskaper eller usikker sårhet, som er forårsaket av irritasjon av interoceptors som følge av ventrikkel befolket på tidspunktet for en pause etter tidlig eksitasjon av hjertet, og bør kraftig redusere den. Karakteristiske slike følelser påvirkes også av plutselige prosesser med atriell ekspansjon som følge av det faktum at alle hjertets kamre i det øyeblikket er kontraheret nesten samtidig. Slike smerter i hjertet ligner ofte smerten av nevrotisk opprinnelse.

Noen ganger forårsaker bigemi en reduksjon av blodsirkulasjonen i koronarbeinene, spesielt i koronar aterosklerose, så det kan manifestere seg ganske likt symptomene på typisk angina. I tillegg er det samtidig en bølge fra hjertet til halsen eller hodet, som sammenfaller med ekstrasystolen.

Noen ganger er bigeminy preget av utseende av svimmelhet og kvalme som følge av redusert blodtilførsel til hjernen mot en bakgrunn av hyppige ekstrasystoler. Som regel regnes symptomet for bigeminy som et uttrykk for lidelser i det autonome nervesystemet.
EKG bigeminy representerer overgangene mellom intervaller og koblede cardiointervals postekstrasisiolicheskogo natur, som er definert i avvekslende rhythmogram forlenges og forkortes intervaller (R-R). Bigemini på scattergram, som fortsetter gjennom hele opptaksperioden, er identifisert med to poeng i aggregatet. Og episoder av bigeminy er preget av en annen type plate.

Bigeminia behandling

I utgangspunktet trenger bigeminia ikke en spesiell behandling. Til å begynne med er det tilstrekkelig å eliminere de provokerende faktorene av psykologisk og emosjonell opprinnelse, så vel som kronisk infeksjonsfokus.

Men for å foreta en avgjørelse for å bestemme taktikk av medikamentterapi er å legge merke til den toleranse av sykdomstilstanden, er antallet av for tidlig eksitasjon av hjertekamrene i løpet av dagen, om det karakteristiske premature slag nærvær av hjertesykdom og andre former for arytmi, som bigemini ikke en selvstendig sykdom.

Som regel, etter å ha funnet ut alle årsakene til bigeminy utseende, begynner de å behandle den underliggende sykdommen. Som et resultat av arytmi av nevrogen genese foreskrives beroligende eller beroligende midler, samt en konsultasjon av en nevrolog. Ved forgiftning med medisinske midler behandles den fremvoksende bigemi ved avbrudd av disse legemidlene.

I nærvær av hjertepatologi kan antiarytmiske legemidler foreskrives etter en individuell undersøkelse ved hjelp av Holter-overvåking. I slike tilfeller kan slike legemidler som Sotalol, Cordarone, Lidocaine, Novocainamide, Quinidine, Diltiazem og andre bli foreskrevet.

Extrasystoles som bigeminy

bigeminy

Begrepet "bigeminy "Brukes av leger til å beskrive en bestemt type arytmi - ventrikulær eller supraventrikulær (supraventrikulær) ekstrasystol.

Extrasystole er en ekstraordinær kardial sammentrekning, registrert på et elektrokardiogram.

I en sunn person kan antall ekstrasystoler nå 30-60 per time (720-1440 per dag). I det tilfelle hvor den slår forekommer meget ofte, EKG registrert vekslingen av normal hjertefrekvensen med extrasystole, og hvis de er så hyppig at etter hvert sett bør være normale slag, dette kalles bigemia (forstavelsen "bi" betyr "to"), det vil hver sekundens sammentrekning er ekstrasystolisk.

Merk at bigeminy kan dukke opp og forsvinne innen 24 timer, så det er umulig å bestemme sin prognostiske betydning uten 24-timers EKG-opptak (Holter eller 24-timers overvåking). Tross alt, som du allerede vet, 720-1440 enkelt ekstrasystoler per dag (30-60 t) er en variant av normen, det vil si hvis bigemini vedlikeholdt, for eksempel, bare 5-10 minutter av dagen, det er én ting, men hvis bigemania varer i flere timer, det vil allerede bli sett på som en patologi.

Ofte føler pasienter ikke arytmi i det hele tatt, men i noen tilfeller kan bigemnia bestemmes av uregelmessigheten av puls eller uregelmessigheter i hjertet. Det kan virke som et svakt slag, etterfulgt av et sterkere slag. Noen ganger er det ikke en svak innflytelse, og det oppstår følelsen av at pulsene har blitt ganske lave, til og med 30-40 slag per minutt. Faktisk forblir hjertefrekvensen normal, 60-80 per minutt. Slike imaginære bradykardi skyldes det faktum at ikke alle ekstrasystoliske kardiale sammentrekninger skaper en pulsbølge merkbar på periferien.

Skal jeg behandle bigemini? Dette er en kontroversiell sak, da det krever en helhetlig vurdering av situasjonen: portabilitet av arytmi, antall slag per dag, deres egenskaper (enkeltrom, dobbeltrom, ventrikkel, supraventrikulær), tilstedeværelse av forbundet arytmier og hjertestans patologi (faktisk i seg selv er ikke en diagnose bigemini). Først etter å veie alle "proffene" og "mot", tar doktoren den endelige avgjørelsen.

De generelle prinsippene for behandling av bigeminy faller sammen med prinsippene for behandling av ekstrasystol, som ble diskutert i de relevante artiklene - supraventrikulær ekstrasystol. ventrikulær ekstrasystole.

Til slutt skal det bemerkes at i noen tilfeller ikke bigemi ikke krever spesiell behandling, det er tilstrekkelig til å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfaktorer (f.eks. Kronisk tonsillitt).

Hva er ventrikulær bigeminia?

Så det ser ut som sykdommen på EKG

Hjerte rytmeforstyrrelser kalles ekstrasystoler. Det er preget av hjertekontraksjoner som ikke forekommer i køen. Det samme gjelder visse deler av hjertet. Extrasystoler utvikles i forskjellige former, hvorav en er bigemi.

Denne form for arytmi, hvor for tidlig hjerteeksponering oppstår etter en annen sammentrekning av hjertet. Dette betyr at ekstrasystoliske og sinus sykluser er alternerende en til en. Samtidig observeres det samme intervensjonsintervallet.

Ofte under bigemi, refererer leger til supraventricular eller ventricular extrasystole. når ekstraordinære kardiale sammentrekninger er festet på EKG.

En sunn person har om lag 55 reduksjoner. Hvis normale sammentrekninger veksler med ekstraordinære sammentrekninger, kalles dette bigemi, spesielt hvis det er løst på EKG. Hvis det er spesielt om ventrikulær form av denne tilstanden, betyr det at det eneste vanlige flytende komplekset veksler med ventrikulær ekstrasystol, noe som er en slags allorytmia.

I dette tilfellet oppstår for tidlig eksitering i hjertets ventrikel. Hvis det er en supraventrikulær form, betyr det at en ekstrasystol og en rytmisk sammentrekning av hjertet veksler riktig.

årsaker

Rytmiske overgrep kan være psykogene

Når vi snakker om årsakene til tilstanden vi diskuterer, må vi huske at det er direkte relatert til ekstrasystole, så først må vi vurdere årsakene som fører til det.

Funksjonelle ekstrasystoler forekommer hos pasienter som har slike sykdommer:

 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • VVD;
 • Neuroser og så videre.

Videre kan arytmi være psykogene av natur og kan være assosiert med kjemisk og ernæringsmessige faktorer, i tillegg til å utvikle seg på bakgrunn av anvendelsen av alkohol, sterk kaffe og te, røyking, stress, under menstruasjon, og så videre.

Extrasystolia, som har en organisk karakter, oppstår med følgende sykdommer:

 • cardio;
 • koronar arteriesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og så videre.

Extrasystolia av giftig natur utvikler seg:

 • med tyrotoksikose;
 • med feber;
 • med bivirkning av noen stoffer.

Extrasystoler utvikles mot bakgrunn av et brudd på forholdet mellom magnesium, kalium, natrium og kalsiumioner i hjertemuskulaturens celler, noe som påvirker det ledende systemet negativt. Fysisk aktivitet kan provosere sykdommer.

Ventrikulær bigeminy indikerer at kroppen uttrykker forgiftningsprosessen, noe som er en konsekvens av å ta digitalis-preparater.

Ventricular extrasystole som bigeminy

Ofte skjer denne type arytmi hos pasienter som ble foreskrevet adrenalin, novokainamid, kinidin og novokain for sykdommer i hjerte-og karsystemet. I tillegg kan dette skjemaet være en konsekvens av bruken av visse typer anestesi, for eksempel kloroform eller cyklopropan.

Noen ganger utvikler denne patologen på grunn av elektrisk stimulering av hjertet. Det er andre grunner for utviklingen av denne tilstanden:

 • tung forgiftning med stoffer av organofosfor karakter med akutt forgiftning;
 • elektrolyttforstyrrelser i myokardiet;
 • koronar angiografi;
 • høres av hjertet;
 • kirurgiske operasjoner på hjertet og så videre.

Alle årsaker kombinerer endringer som oppstår i hjertemuskelen og har en organisk opprinnelse. Selv tilsynelatende mindre forstyrrelser i myokardiet kan føre til utseendet av et ektopisk fokus på excitasjon, spesielt hvis de kombineres med visse funksjonsfaktorer.

symptomer

Symptomer - uregelmessig puls og uregelmessig hjerterytme

Bigeminia er preget av subjektive symptomer, for eksempel en følelse av hjerneslag, kort stopp eller avbrudd i dette viktige organs arbeid.

Sjelden, men det skjer fortsatt at cardialgi og angina pectoris manifesteres, og det er en sterk fylling i livmorhalsområdet.

I tillegg er det en cerebral symptomatologi:

 • besvimelse;
 • afasi;
 • svimmelhet;
 • forbigående form av hemiparesis.

Symptomer på nevrotisk og vegetativ natur observeres også:

 • svakhet;
 • blekhet;
 • kvalme;
 • følelse av frykt;
 • økt svette;
 • liten spenning;
 • følelse av mangel på luft.

Når et såkalt angrep forekommer, føler pasienten at hjertet hans slår kort, mens det ser ut til å bli kontrakt. Han føler seg kjedelige slag eller fladder. Noen ganger i hjertet av hjertet kan det være smerte, men dette skjer svært sjelden

diagnostikk

En god metode for å studere ekstrasystoler er økt overvåkning. I dette tilfellet registreres et elektrokardiogram i løpet av dagen, og pasienten selv fører en vanlig livsstil. Imidlertid brukes enda enklere metoder, for eksempel EKG-fjerning, lytter til hjertet og probing pulsen.

behandling

Oftest trenger ikke bigemi spesiell behandling. Først av alt er det nødvendig å kvitte seg med provoserende faktorer som er emosjonelle eller psykologiske i naturen. Det er også viktig å eliminere kronisk infeksjonsfokus.

For behandling er det tilstrekkelig å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfokus

Før legen velger taktikk for medisinering, bestemmer han toleransen for patologien, ser på egenskapene til ekstrasystolene og andre faktorer.

Dette må gjøres fordi tilstanden vi diskuterer ikke er en uavhengig sykdom. Etter at disse faktorene og årsakene til sykdommen er avklart, er behandlingen av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Hvis det er en arytmi av nevrologisk karakter, brukes sedativer, er det også viktig å konsultere en nevrolog.

Hvis årsaken ligger i forgiftning av visse legemidler, må de kanselleres. I hjertepatologi kan imidlertid antiarytmiske midler brukes, men før dette er det nødvendig å bli undersøkt med Holter-overvåking.

Bigemi i seg selv er ikke farlig, men konsekvensene avhenger av hvor aktiv den underliggende sykdommen utvikler, noe som førte til denne tilstanden. Derfor er det nødvendig å behandle helseproblemer til rett tid og lede en sunn, aktiv livsstil!

Vi anbefaler også å lese

bigeminy

bigeminy Er en viss form for arytmi, preget av for tidlig hjerteeksitrasjoner (ekstrasystoler) som opptrer etter hver normal hjerterytme. Således veksler sinus og extrasystoliske sykluser i et 1: 1-forhold. Samtidig er det observert et likeverdig kohesjonsintervall. Som regel, under en slik arytmi som bigemini, betyr leger en ventrikulær eller supraventrikulær (supraventricular) ekstrasystole. I dette tilfellet er for tidlig hjerteopplevelse en ekstraordinær kardial sammentrekning, som kan festes på EKG.

Extrasystoles av en sunn person utgjør nesten 55 kutt i timen. I de øyeblikkene hvor ekstrasystolen kjennetegnes ved veksling av normale sammentrekninger med ekstraordinære sammentrengninger, spesielt hvis det registreres på et elektrokardiogram veldig ofte, regnes det som dannelsen av bigeminy.

I tillegg er det for denne type allorytme svært vanskelig å bestemme sin prognostiske verdi uten Holter-overvåking eller innen 24 timer, siden bigeminy kan vises eller forsvinne i 24 timer. Dersom denne tilstanden varer i hele dag bare fem til ti minutter, så det er mer eller mindre utholdelig, men når dette arytmi i flere timer, kan du vurdere dette som en unormal hjerterytme.

Ventrikulær bigemini

Denne form for arytmi er preget av den riktige vekslingen av et enkelt normalt forekommende kompleks med en ventrikulær ekstrasystol, som er en slags allorytmi. Samtidig er prematur eksitasjon fra høyre side av hjertet, det vil si fra ventrikkelen, notert. Nadzheludochkovaya bigeminia er en riktig vekslende en rytmisk hjertekontraksjon og en ekstrasystole.

Svært ofte er digitalis forgiftning manifestert av slike symptomer som ventrikulær bigeminy. I tillegg opptrer eller øker ventrikulære ekstrasystoler ved terapeutisk behandling med glykosider som følge av overdosering av disse legemidlene eller følsomhet over for deres toksiske effekter.

Ventrikulær bigemi, spesielt i gruppen eller polytopisk form av ekstrasystoler, indikerer en uttalt prosess av rusmidler etter bruk av digitalispreparater. Dette gir som regel en fare i overgangen til ventrikulær fibrillasjon.

Ofte utvikler denne typen arytmi hos pasienter med sykdommer i SS. når man utpeker Novokainamid, Adrenalin, Novocain, Quinidin. I tillegg kan ventrikulær bigeminy dannes etter påføringen av visse typer anestesi, slik som cyklopropan, kloroform og andre. I noen tilfeller er denne patologiske tilstand utvikler seg som et resultat av behandling med elektriske impulser eller ved tilførsel av elektrisk stimulering av hjertet. Også etterkonverteringsperioden karakteriseres ofte av atrielle og ventrikulære ekstrasystoler, VT paroksysmer, etc., som utvikles som følge av den skadelige effekten av strømmen.

Årsakene til ventrikulær bigemia kan gjøre alvorlig forgiftning av organofosforforbindelser i løpet av akutt forgiftning strømmer, samt ulike brudd på elektrolyttbalansen i myocardium, kirurgiske prosedyrer på hjertet, følerhjerte hulrom koronagrafiya andre grunner.

Symptomatisk ventrikkel bildet bigemia kan fortsette uten å føle flimmer, men noen ganger det er bestemt av ujevnheter i puls eller forstyrrelser av hjertet. I dette tilfellet er det et svakt hjerteslag, etterfulgt av et litt sterkere slag. I noen tilfeller har pasienter ikke føler det sprette, og da virker det som de aller puls svake fylling, men i virkeligheten hjerterytme forblir normal og opp til 60-80 slag per minutt. Som regel, en slik tilstand, i form av en imaginær bradykardi. det er ikke alltid mulig å føle puls av perifere fartøy.

Årsakene bigemy

Dannelsen av denne form for arytmi påvirkes direkte av det vegetative og sentrale nervesystemet.

I hjertet av alle grunner for fremveksten av bigeminy ligger endringer i hjertemusklen av organisk opprinnelse. Det er også viktig å tenke på at selv de mest mindre brudd i hjertemuskelen under medvirkende faktorer i en funksjonell natur, spesielt med virkningene av nerve ekstrakardiale opprinnelse kan bli en årsak til ektopisk fokus for eksitasjon.

I tillegg kan årsaken til bigeminy mot bakgrunnen av ulike former for koronararteriesykdom være endringer i hjertemusklene eller organiske hjertesykdommer når man slår seg sammen med funksjonelle provokerende faktorer. For eksempel er storemi notert hos 80% av pasientene med infarkt, og en av de hyppigste bruddene på denne rytmen er ventrikulær bigeminy. Og noen ganger fører slike ekstrasystoler til tidlig manifestasjoner av mangelfull funksjon av koronarbein. Ofte fremkaller ventrikulær bigeminy utviklingen av angina pectorisangrep. Det har også vist seg at ofte slike former for arytmi, spesielt etter et hjerteinfarkt, forårsaker en dårlig prognose, fordi risikoen for et plutselig dødelig utfall som følge av VF økes betraktelig.

Bigeminia er også funnet hos pasienter med ervervet revmatisk hjertefeil, spesielt aorta-stenose og prolaps av mitralventilen. Men hovedårsaken til fremveksten av bigeminy av organisk genese i den yngre generasjonen er tilstedeværelsen av revmatisme.

I tillegg kan bigemi skyldes myokarditt. infeksjoner og kardiomyopatier. Noe mindre ofte fremmes utseendet av denne type arytmi ved tyrotoksikose.

Bigeminia symptomer

For bigeminy preget av slike subjektive symptomer som en følelse av påvirkning i hjertet, forstyrrelser eller hjertestans i en kort periode. Er sjelden gitt den patologiske tilstanden manifesterer seg eller cardialgia stenokardialnymi smerte, en følelse av sjokk, en meget sterk kompresjon og fylling i nakken.

Hjernesymtomatologi er karakterisert ved utseende av angrep av svimmelhet, svimmelhet, avasi og vridning av hodet hos en pasient med en patologisk tilstand av bigemi. Blant de sjeldne symptomene er den forbigående formen av hemiparesis.

Tegn på generell vegetative og nevrotiske karakter vises i en pasient blekhet, svakhet, kvalme, sterk svetting, angst, kortpustethet og noen spent.

Vanligvis når en bigemia og ofte vises tidlig eksitasjon av hjertet hos pasienter med hjerte begynner å slå kortvarig, det syntes å være komprimert, og humper oppleves sløv naturen eller flagre av hjertet. Men utseendet av smerte i hjertet er svært sjeldent. Men hvis de oppstår, vises kort smerte skjærer egenskaper eller usikker sårhet, som er forårsaket av irritasjon av interoceptors som følge av ventrikkel befolket på tidspunktet for en pause etter tidlig eksitasjon av hjertet, og bør kraftig redusere den. Karakteristiske slike følelser påvirkes også av plutselige prosesser med atriell ekspansjon som følge av det faktum at alle hjertets kamre i det øyeblikket er kontraheret nesten samtidig. Slike smerter i hjertet ligner ofte smerten av nevrotisk opprinnelse.

Noen ganger forårsaker bigemi en reduksjon av blodsirkulasjonen i koronarbeinene, spesielt med koronar aterosklerose. så det kan manifestere seg tilstrekkelig ligner symptomene på typisk angina. I tillegg er det samtidig en bølge fra hjertet til halsen eller hodet, som sammenfaller med ekstrasystolen.

Noen ganger er bigeminy preget av utseende av svimmelhet og kvalme som følge av redusert blodtilførsel til hjernen mot en bakgrunn av hyppige ekstrasystoler. Som regel regnes symptomet for bigeminy som et uttrykk for lidelser i det autonome nervesystemet.

EKG bigeminy representerer overgangene mellom intervaller og koblede cardiointervals postekstrasisiolicheskogo natur, som er definert i avvekslende rhythmogram forlenges og forkortes intervaller (R-R). Bigemini på scattergram, som fortsetter gjennom hele opptaksperioden, er identifisert med to poeng i aggregatet. Og episoder av bigeminy er preget av en annen type plate.

Bigeminia behandling

I utgangspunktet trenger bigeminia ikke en spesiell behandling. Til å begynne med er det tilstrekkelig å eliminere de provokerende faktorene av psykologisk og emosjonell opprinnelse, så vel som kronisk infeksjonsfokus.

Men for å foreta en avgjørelse for å bestemme taktikk av medikamentterapi er å legge merke til den toleranse av sykdomstilstanden, er antallet av for tidlig eksitasjon av hjertekamrene i løpet av dagen, om det karakteristiske premature slag nærvær av hjertesykdom og andre former for arytmi, som bigemini ikke en selvstendig sykdom.

Som regel, etter å ha funnet ut alle årsakene til bigeminy utseende, begynner de å behandle den underliggende sykdommen. Som et resultat av arytmi av nevrogen genese foreskrives beroligende eller beroligende midler, samt en konsultasjon av en nevrolog. Ved forgiftning med medisinske midler behandles den fremvoksende bigemi ved avbrudd av disse legemidlene.

I nærvær av hjertepatologi kan antiarytmiske legemidler foreskrives etter en individuell undersøkelse ved hjelp av Holter-overvåking. I slike tilfeller kan slike legemidler som Sotalol, Cordarone, Lidocaine, Novocainamide, Quinidine, Diltiazem og andre bli foreskrevet.

Les Mer Om Fartøyene