INR (internasjonal normalisert holdning): hva er det, måling, norm, kontroll

Ikke alltid avsluttes studien av protrombinkomplekset med definisjonen av protrombintid eller protrombin av Quinck. I andre tilfeller, for å oppnå et fullstendig bilde klinikere det hensiktsmessig å forlenge studiet av den hemostatiske system evner gjennom indikatorer slik som INR (internasjonal normalisert forhold), som er en del av den protrombin-testen og ofte utpekes med en annen laboratorieanalyse - APTT (aktivert partiell tromboplastintid ).

Generelt er saken som krever definisjonen av INR bruk av antikoagulanter av indirekte virkninger (Warfarin, Finilin, Warfarex, Cincumar, etc.).

INR i blodprøve

INR i blodanalyse er en laboratorieindikator for funksjonen av hemostasesystemet, reflekterende forholdet mellom protrombintiden (PT) verdier til verdiene av denne indikatoren (PT) hos en sunn person.

INR indikerer hvorvidt en pasient har en økt tilbøyelighet for trombusdannelse og utvikling av tromboemboliske tilstander, eller omvendt, redusert til koagulasjon og blødning fordi reduksjon hemocoagulation evner kan også føre til alvorlige komplikasjoner, selv med mindre skade vev.

Normen for det internasjonale normaliserte forholdet hos friske mennesker har en tendens til å være 1 og ligger i området fra 0,7 til 1,3.

Når det gjelder separate normer for menn og kvinner, her for friske mennesker, er forskjellen ikke gjort akkurat som ved bruk av antikoagulantia med terapeutisk eller profylaktisk formål - normer for kjønn er ikke forskjellige.

I mellomtiden bør vi ikke glemme at for å redusere internasjonal normalisert ratio og risiko for blodpropp hos kvinner kan prevensjon, som liker å bruke virkelig halvparten av menneskeheten som er i deres reproduktive år (for å hindre graviditet), eller hormonbehandling gitt for å korrigere hormon bakgrunn i den klimatiske perioden.

Økt dannelse av blodpropper i blodkarene av unge pasienter som lider av hjertesykdommer, mennesker etter 50 år på grunn av alder og hormonelle endringer, eller pasienter som gjennomgår kirurgi kunstige hjerteklaffer, er fylt med risiko for farlige tromboemboliske hendelser (hjerteinfarkt, lungeemboli, iskemisk slag ).

For å unngå slike problemer, personer i fare, er det, ha en patologi som involverer økt trombose, foreskrive medikamenter som fremmer blod tynning og oppløsende propper, slik som warfarin, og dens analoger (antikoagulantia av indirekte virkning). Etter noen sykdommer (PE, hjerteinfarkt) eller kirurgiske inngrep til pasienten Til slutten av livet må vi ikke dele med legemidlene, fortynner blod - indirekte antikoagulantia, som han tar daglig strengt (!) samtidig (17.00).

Når du tar warfarin i pasientens lever, oppstår syntesen av koagulasjonsfaktorer som krever deltakelse av K-vitamin (II, VII, IX, X), blokkering av sistnevnte metabolisme (Vit K). Når innholdet av koagulerende komponenter minker, reduseres dannelsen av koagulater.

Når du tar warfarin og andre indirekte antikoagulanter, er MNO og protrombin av Quik oftere foreskrevet, mens kombinasjonen av PTI og MNO, hvis brukt, er mer sannsynlig en vane enn en fullstendig informasjon. Prothrombin-indeksen (PTI) tilhører i seg selv testene fra det forrige århundre, som ennå ikke har overgitt sine stillinger i enkelte tilfeller, men når det undersøkes INR, gir protrombin-indeksen ganske enkelt ingen mening.

I en annen viktig test protrombin index - protrombin av Quick, noe som negativt korrelerer med INR: med økende INR protrombin ved redusert eller motsatt SWIR - INR dråpe svarer til økte verdier av protrombin.

Ved utnevnelse av INR. Forklaring av resultatene

Det internasjonale normaliserte forholdet er ikke en indikativ test, for eksempel protrombin. INR er utpekt etter indikasjoner, som inkluderer:

 • Forberedelse av pasienten for operasjonen (hindringen er verdier under 0,85 og over 1,25);
 • Graviditet (norm 0,8 - 1,25);
 • Diagnose av APS (antiphospholipid syndrom - blant annet laboratorietester);
 • Antikoagulant terapi med PE, hjerteinfarkt, profylakse av tromboemboliske tilstander i hjerteformet misdannelser og dyp venetrombose etter kirurgiske inngrep (normalt område - 2-0-3,0);
 • Forebygging av tromboembolisme etter prostetiske hjerteventiler - aorta (normalt fra 2,0 til 3,0) og mitral (normalt - 2,5-3,5) (mottak av indirekte antikoagulantia).

Dekoding utføres, utgangspunktet fra normale verdier for hver stat og for hver bestemt pasient, Fordi normen på 2,0 - 3,0 når du tar warfarin, er også i en viss grad indikativ: en pasient bør holdes på INR-nivået nærmere 2,0 og den andre og ca. 3,0 - normal. Det skal bemerkes at analysen av analysen (MNO), akkurat så vel som andre indikatorer for koagulogrammet, er legen engasjert, spesielt i studien av hemostasesystemet i svangerskapet.

Hvis leseren har lagt merke til, er måling av MNO alltid forbundet med bruk av indirekte antikoagulantia. Og hva med antikoagulantene av direkte handling, som også brukes til å forhindre hypercoagulability? Direkte antikoagulantia påvirker ikke resultatene av det internasjonale normaliserte forholdet.

Sannsynligvis vil pasientene ha større sannsynlighet for å sortere analysen hvis de normale verdiene for hver tilstand er presentert i tabellen:

Hva er INR: norm, metoder for kontroll

Forkortelsen MNO sier lite om noe til en person som ikke er en medisinsk arbeidstaker. For å forstå hva disse mystiske bokstavene betyr, vil vi i denne artikkelen gjøre oss kjent med noen særegenheter av blodets koaguleringssystem. Du vil også lære: Hva er formålet med INR-testanalysen, hva er dens normale indikatorer, til hvem det blir vist, hvor ofte det skal utføres og hvor det kan utføres. Så, hva er normen for INR, og hvilke kontrollmetoder brukes vanligvis?

Blodkoagulasjonssystem

Den normale tettheten av blod sikres ved at de to systemene er godt koordinert: koagulasjon og antikoagulasjon. Dens væskeform er regulert av antikoagulasjonsmekanismer og trombosdannelse ved koagulasjon. Hvis det er en forstyrrelse i balansen mellom dem, har en person en økt tendens til blødning eller blodpropper (blodpropper).

En av de mest signifikante indikatorene for koagulogrammet som reflekterer koagulasjonssystemet er kompleksproteinprotein. Det kalles også faktor II blodpropp. Det dannes med deltakelse av vitamin K i leveren. Det er på grunnlag av indeksene for dette proteinet, som er en forløper for trombin, at legen kan evaluere koagulasjonssystemets tilstand og pasientens tendens til blødning eller trombogenese.

Bestemmelsen av nivået av protrombin i blodet kan utføres i henhold til følgende metoder:

 • PTV (protrombintid);
 • nivået av protrombin av Kvik;
 • PTI (eller protrombinindeks);
 • INR.

I daglig klinisk praksis betegner leger oftest analyser av PTI eller MNO, fordi de mest nøyaktig reflekterer koagulasjonssystemet.

Hva er INR og hva er det tildelt for?

INR (eller internasjonalt normalisert forhold) er en viktig laboratorietest som reflekterer forholdet mellom pasientens protrombintid og protrombintiden til en sunn person. Denne standardiseringen av protrombinindeksene tillot legene å bringe forskjellige metoder for å studere tilstanden til koagulerende blodsystem til en enkelt, all forståelig og allment akseptert indikator. Denne laboratorieanalysen gir stabile resultater, som er de samme for testen i forskjellige laboratorier. INR-testen ble godkjent av ulike internasjonale organisasjoner og eksperter fra Verdens helseorganisasjon.

Gjennomføring av standard INR tillater effektiv kontroll av kvalitet og sikkerhet for terapi pasienter som fikk blod tynner (f.eks, warfarin, Sinkumar, Finilin). Antikoagulanter er utpekt av tendensen til øket trombose observert i mange sykdomstilstander: tromboemboliske komplikasjoner av koronarsykdom, myokardialt infarkt, hjertesykdom, pulmonal embolisme, trombose, tromboflebitt, og andre.

En økning i INR-indeksene indikerer en blodpredning, og legen bestemmer seg for å redusere doseringen av antikoagulantia. Med en reduksjon i verdiene av denne testen øker pasientens risiko for blodpropper. Slike indikatorer indikerer en lav effektivitet av blodfortynnere, og legen bestemmer seg for å øke dosen.

Normer for INR-testen og tolkning av analysen

I en frisk human normal parametrene INR test er i området 0,7 til 1,3 (som regel - 0,85-1,25).., dvs. nærmere 1. Ved mottak av warfarin og andre antikoagulerende normale INR indikatorer bør være fra 2,0 til 3,0. Det er denne verdien av verdien som gir pålitelig forebygging av trombose.

Endringen i INR-indeksene hos personer som ikke tar medisiner for fortynning av blod, indikerer de patologiske forstyrrelsene som forekommer i kroppen.

En økning i INRs over 1 indikerer en mulig tilstedeværelse av slike patologier:

 • medfødte patologier av koagulasjonssystemet;
 • mangel på vitamin K i kroppen;
 • patologi av leveren;
 • Feil absorpsjon av fett i tarmen;
 • bivirkninger av antidotale stoffer, noen antibiotika, steroider og anabole legemidler.

For det første er en slik hypokoagulasjon farlig ved utvikling av ekstern eller intern blødning. Kritisk er INRene over 6,0. Spesielt farlig er slike sprang i hypertensjon, inflammatoriske og ulcerative lesjoner i mage-tarmkanalen, patologier av vaskulære og urinveisystemer. I slike tilfeller blir pasienten vist på et sterkt sykehusinnlegg og behandling.

Nedgang i INRs under 1 indikerer en mulig tilstedeværelse av slike patologier eller feil:

 • økning eller reduksjon i hematokrit;
 • økte nivåer av antitrombin III;
 • bivirkninger av glukokortikoider, prevensjonsmidler, vanndrivende eller antikonvulsive midler;
 • Blodprøven for analyse ble utført fra et kateter som befinner seg i den sentrale venen;
 • i løpet av analysen var blodplasma ved +4 ° C i lengre tid enn spesifisert i retningslinjene.

Endringen i INR hos personer som tar warfarin eller andre antikoagulantia indikerer behovet for å justere doseringen av disse legemidlene.

Hypokoagulering (redusert koagulabilitet og økt INR) kan føre til blødningstablering, og i slike tilfeller reduseres dosen av legemidler. Ytre blødninger i slike tilfeller kan til og med bli utløst av minimale mekaniske skader og indre (mage, livmor, mage, etc.) - noen sykdommer og fysiologiske prosesser (f.eks menses).

Hyperkoagulering hos pasienter øker risikoen for trombose og øker risikoen for alvorlige komplikasjoner (PE og trombose). I slike tilfeller øker doseringen av antikoagulantia.

Indikasjoner for utnevnelse av INR

Formålet med blodprøven for INR utføres i henhold til visse indikasjoner. Normen for denne testen er forskjellig avhengig av pasientens underliggende sykdom.

 1. Preoperativ undersøkelse av pasienter. Normen er nærmere 1 (fra 0,7 til 1,3, vanligvis - 0,85 til 1,25).
 2. Ta medisiner for fortynning av blod (for eksempel Warfarin). Normen er 2,0-3,0.
 3. Terapi av PE. Normen er 2,0-3,0.
 4. Tilstanden etter en prostetisk aortaklaff er laget med et mekanisk implantat. Normen er 2,0-3,0.
 5. Tilstand etter prostetisk reparasjon av mitralventilen med et mekanisk implantat. Normen er 2,5-3,5.
 6. Forebyggende behandling av PE i hjertefeil. Normen er 2,0-3,0.
 7. Forebyggende behandling av dyp venetrombose etter kirurgiske operasjoner. Normen er 2,0-3,0.

Analyse av INR for pasienter som tar medisiner for fortynning av blod, utføres med jevne mellomrom, som er fastsatt individuelt av legen. Ved begynnelsen av sykdommen, når pasienten er på sykehuset, gjennomføres slike tester daglig. Videre anbefales pasienten å utføre INR-kontroll en gang i uka, og hvis testparametrene er stabile, kan hyppigheten av testene reduseres til 1 gang i 2-3 uker.

Grunnen til å utnevne en ekstraordinær test kan være slike endringer i pasientens liv eller symptomer på hypokoagulering:

 • langsiktig kulde eller annen sykdom;
 • endre planen for samtidig behandling
 • livsstilsendring eller diett
 • skarpe klimaendringer;
 • unmotivated nasal blødning;
 • blødende tannkjøtt;
 • Causeless utseende av hematomer;
 • blod i urinen:
 • langvarig og kraftig menstruasjon hos kvinner;
 • blodårer i sputum eller oppkast
 • blod i avføring (eller tarry avføring);
 • langvarig blødning med kutt
 • ingenting uforklarlig sel, smerte og hevelse i leddene på bakgrunn av å ta stoffet til å fortynne blodet.

Hvor kan jeg donere blod til MNO?

INR-testen kan utføres på følgende måter:

 • motta en henvisning fra distriktslegen for analyse i laboratoriet til en polyklinisk eller i et privat laboratorium
 • Å gjennomføre en test på terapeutens kontor dersom han har nødvendig utstyr
 • å kjøpe en bærbar enhet for å bestemme nivået av INR hjemme.

Det er mest praktisk å utføre testen hjemme INR, altså. Å. Pasienten trenger ikke å hyppige klinikken, ta veneblod (som det er oftest brukt i laboratoriet for å gjennomføre denne analysen) og å bruke sin tid på å vente i kø. For å utføre en slik test, er det nødvendig med fersk blod fra fingeren. Smerteløs hud punktering utføres ved hjelp av en spesiell automatisk enhet (scarifier). I måleapparatet, som er utstyrt med en skjerm, settes teststrimler inn i hvilke en blodprøve påføres. Etter kort tid vises indikatoren MNO på displayet. Å bruke en slik bærbar enhet er enkel, enkel og veldig praktisk.

Analysen av INR på anbefalingene fra WHO bør administreres i alle behandlingsregimer som krever kontinuerlig overvåkning av blodkoagulasjon. Det gjenspeiler mest nøyaktig tilstanden til blodkoagulasjonssystemet til en person. Denne testen ble godkjent av alle ledende eksperter i kontroll av antikoagulant behandling og med antitrombotisk behandling.

MNO blodprøve: transkripsjon

En vanlig blodprøve for INR er foreskrevet for pasienter som tar antikoagulantia (legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper). INR (internasjonalt normalisert forhold) er en indikator som reflekterer graden av dannelse av blodpropp. Under behandling med antikoagulantia bør denne indikatoren hele tiden være under kontroll av en lege. La oss vurdere hva som er slik en undersøkelse, og hva er normene for blodprøven for MNO?

Blodtest for protrombin

I kjernen er analyse på INR et av studiene på protrombin.

Prothrombin er et komplekst protein, en av de viktigste indikatorene for koagulogrammet (studier av parametrene i blodkoaguleringssystemet). Med sin hjelp vurderer legen tilstanden til pasientens blodkoagulasjonssystem. Prothrombin kalles også en faktor II blodpropp. Dette proteinet er en forløper for trombin - et protein som stimulerer dannelsen av en trombose.

Prothrombin produseres i den menneskelige leveren med deltakelse av vitamin K. Analysen av protrombiner gjør det mulig for legen å evaluere lever og fordøyelsessystems funksjon for å avsløre deres patologi.

For å karakterisere blodkoagulasjonssystemet (hemostase) er studiet av blodprothrombin en av de viktigste tester.

Resultatene av en studie av blod på protrombin kan presenteres i form av følgende former:

 • Prothrombin protrombin - en kartlegging av protrombinaktivitet i prosent, bestemt fra en kalibreringsskjema konstruert etter måling av protrombintid i oppløsninger av normalt plasma;
 • protrombintid - perioden for koagulering av blodplasma, som uttrykkes i sekunder;
 • protrombinindeks (PTI) - forholdet mellom protrombintid for en sunn person til samme pasientpoengsum;
 • Det internasjonale normaliserte forholdet (INR) er forholdet mellom protrombintiden til pasienten og standardprothrombintiden, forhøyet til kraften i ISI-koeffisienten (spesiell indeks).

Den hyppigst brukt i laboratoriediagnostikk er blodprøver for MNO og PTI.

Prothrombinindeks (PTI) hos en sunn person bør være i normen på 70-100. På bakgrunn av å ta Warfarin (et stoff som reduserer blodkoagulasjon), bør denne indikatoren være innenfor 24,0-42,6. Hvis PTI er høyere, vil pasienten ha en høyere risiko for å utvikle et slag. Med en reduksjon i denne indikatoren øker muligheten for blødning. Det er mange metoder for å bestemme PTI. Analyser på PTI, laget i forskjellige laboratorier, vil være vesentlig forskjellige. Dette kan alvorlig påvirke vurderingen av pasientens tilstand og feil diagnose av sykdomsforløpet. Derfor foretrekker mange leger, som velger mellom utnevnelsen av en blodprøve for MNO eller PTI, den første metoden.

INR blodprøve gir mer stabile resultater, som ikke vil være vesentlig forskjellig i forskjellige laboratorier. Denne metoden anbefales av mange internasjonale forskningsorganisasjonen for studiet av hemostase og trombose, WHO Expert Committee. Forklaring på å analysere blod INR gjør det mulig for legen å overvåke effektiviteten av legemiddel terapier for sykdommer som er forbundet med dannelsen av tromber i vener - trombose, tromboflebitt, lungeemboli, tromboemboliske komplikasjoner av koronar insuffisiens, myokardial infarkt.

Dekoding av blodprøven for INR

Verdien av INR-indikatoren er hovedsakelig avhengig av aktiviteten til enkelte spesifikke blodproteiner, som kalles koagulasjonsfaktorer. Disse proteinene dannes i leveren og er "mål" for virkningen av antikoagulantmidler (Warfarin, Dabigatran). Derfor skal pasienter som bruker antikoagulantia, regelmessig utføre blodprøver på INR.

Det er visse indikasjoner på utnevnelsen av blodprøver for INR, normer for denne egenskapen i hver av dem er forskjellige.

 1. Undersøkelse av pasienten før kirurgi. Normen for INR er 0,85-1,25.
 2. Opptak Warfarin på bakgrunn av kronisk atrieflimmer. Den normale INR er 2,0-3,0.
 3. Behandling av tromboembolisme i lungearterien. Normalt er det internasjonale normaliserte forholdet 2,0-3,0.
 4. Normen til INR etter implantering av den mekaniske aorta ventilprotesen er 2,0-3,0, etter implantasjon av mekanisk protese i mitralventilen - 2,5-3,5.
 5. Med noen hjerteventilfeil for å forhindre tromboembolisme er normen for blodprøven for INR 2,0-3,0.
 6. Ved behandling av venøs trombose, samt for forebygging av postoperativ dyp venetrombose, er normal INR 2,0-3,0.
 7. I vaskulære sykdommer, inkludert hjerteinfarkt, bør verdien av denne indikatoren være innenfor grensene 3,0-4,5.

Ifølge fortolkningen av blodprøven for INR, hvis en person som ikke tar blodfortynnende legemidler, er INR-verdien mer enn 1,25, det er risiko for å utvikle slike patologier:

 • medfødte sykdommer i blodkoagulasjonssystemet;
 • leversykdom;
 • brudd på absorpsjon av fett i tarmen;
 • problemer med inntak av galle fra leveren inn i tolvfingertarmen;
 • hjerteinfarkt;
 • PIS;
 • ondartede svulster
 • polycytemi;
 • utvikling av hemorragisk sykdom hos nyfødte (vitamin K-mangel).

Valuta INR over 6,0 trenger akutt sykehusinnleggelse, da det er en høy risiko for blødninger på forskjellige steder. Særlig farlig er den tilstand når en person har slike beslektede sykdommer som inflammasjon eller sår i magesekken og tarmsykdom, hypertensjon, nyresykdom, cerebrovaskulære forstyrrelser.

Nedgang i INR i blodprøven indikerer følgende patologier og forhold:

 • mangel på vitamin K i kroppen;
 • medfødt eller anskaffet mangel på protrombin;
 • massiv innføring i blodbanen av vevstromboplastin i nekrose eller traumer;
 • økt koagulerbarhet av blod under graviditet og i postpartumperioden.

MNO blodtest: hva er det og hvor mye skal det være i hullet hos voksne?

For den normale virkemåten av hver organisme er det nødvendig å opprettholde bestandigheten av sitt indre miljø. Dette er gitt av alle organer og systemer: ekskretjon, kardiovaskulær, respiratorisk og andre. Alt dette virket jevnt, du trenger et tilstrekkelig nivå av oksygen og næringsstoffer. Dette er gitt til oss av det viktigste stoffet i kroppen vår - blod.

Blod er et vev, men som alle vev er det multikomponent. Den består av celler (formede elementer) og væske (plasma). Celler bærer svært viktige funksjoner: overføring av oksygen, gir en immunrespons, etc. Men ikke mindre viktig funksjon er for et plasma som opprettholder den nødvendige konsistensen av blodet vårt.

Plasma er grunnlaget for koagulerende og antikoagulerende systemer, som må være i perfekt balanse. Den viktigste cog i mekanismen er et kompleks av plasmaprotein - protrombin, som produseres i leveren under påvirkning av vitamin K og dens innvirkning på antallet av blodpropp og risikoen for blødning eller trombose. For å bestemme det, utføres en spesiell undersøkelse - koagulogram av blod. Indirekte kan nivået av protrombin overvåkes basert på følgende indekser:

 • Protrombintid indeks (PTI) - forholdet mellom tiden for å minimalisere pasientens plasma-tid folding normalt humant plasma, så som kjønn og alder, uttrykt som en prosentandel. De normale verdiene er 80-100%.
 • Protrombintid (PTT) - viser hvordan plasmaet vil koagulere i løpet av sekunder med tilføyet en spesiell reagens (tromboplastin-kalsium-blanding) (normalt 11-16 sekunder).
 • Internasjonalt normalisert forhold (INR).
 • Nivået av protrombin av Kviku er forholdet mellom plasmaaktivitet sammenlignet med koaguleringstiden i kontrollprøven. Den normale verdien er 78-142%.

Av alle de ovennevnte er det mest målrettede den internasjonale normaliserte holdningen. Det er verdt å merke seg at dette er standarden for å bestemme tilstanden til blodkoagulasjonssystemet, som ikke er avhengig av metoden for å bestemme protrombintid og følsomhet for reagenser som brukes i laboratorier.

Hva er INR

INR (internasjonal normalisert ratio) - en beregnet verdi, det absolutte tall som angir forholdet av protrombintiden en pasient til den standard verdi (dvs. å protrombintiden hos en frisk person), reduseres til en verdi av den internasjonale følsomhetsindeks tromboplastin (ISI).

Hva er MIC? Dette er aktiviteten til vevsfaktoren i reagenset, som er angitt av produsenten på hver pakke. INR viser antall ganger blodkoagulasjonen av pasienten endres i forhold til normen. For eksempel betyr MNO 2.3 at blodet er foldet 2,3 ganger verre.

Hvor vanlig skal MNO-indikatoren være

Hos voksne er normen innenfor området 0,8 - 1,3. Normen hos kvinner og menn er ikke annerledes. Men gravide kvinner kan ha svakt skifte i begge retninger, så under graviditet bør kontroll av INR gjennomføres minst en gang i en trimester, og i henhold til indikasjonene oftere.

Tabellen nedenfor viser de normale INR-indikatorene for forskjellige tilstander.

Tabell nr. 1: MNO-dekoding: normen (hvor mye skal det være) for forskjellige stater.

Blodtest for INR

Analysen av blod på MNO er ​​en laboratorieundersøkelse som gjør det mulig å bestemme graden av koagulasjonsdannelse. Denne prosedyren er som regel foreskrevet for personer som tar antikoagulantia (medisiner som forhindrer dannelsen av blodpropper). Under behandling med disse legemidlene må indikatoren for det internasjonale normaliserte forholdet (INR) overvåkes kontinuerlig av den behandlende legen.

Hva er blodprøver for MNO og PTI?

Pasienter som tar antikoagulantia, foreskriver medisinske eksperter systematisk blodprøver for MNO og PTI (protrombinindeks). Normalt varierer protrombinindeksen fra 70 til 100 enheter. Under bruk av Warfarin (et stoff som reduserer blodproppshastigheten), faller PSI-indeksen til 24-42 enheter. Hvis denne indikatoren overstiger 42,6 enheter, er pasienten mer sannsynlig å utvikle et slag. Hvis indeksen for PTI er lavere enn 24 enheter, har en person høy risiko for blødning.

Ifølge leger, dekoding blod analysen INR tillater fagfolk til å overvåke effektiviteten av behandlingen av sykdommer assosiert med dannelsen av blodpropper i venene (koronar insuffisiens, pulmonær emboli, tromboflebitt, trombose, tromboemboliske komplikasjoner av hjerteinfarkt osv.).

I dag er det mange alternativer for å bestemme protrombinindeksen. Ifølge pasientens vurderinger er resultatene av tester utført ved ulike diagnostiske laboratorier i PTI betydelig forskjellig, noe som i stor grad påvirker vurderingen av pasientens tilstand. Hvis vi snakker om analyser på INR (det internasjonale normaliserte forholdet), gir de stabile resultater, siden de ikke er avhengige av laboratorieforhold. Derfor velger de fleste medisinske spesialister, som velger mellom blodprøver for MNO og PTI, det første alternativet. Testen på INR er ofte anbefalt av WHOs ekspertkomite, samt av mange internasjonale organisasjoner som studerer hemostase og trombose.

Hvordan utføres blodprøven?

Når en person bare begynner å ta en eller annen antikoagulant, må han ofte ta en blodprøve for en INR, hvis norm som regel endres. Etter justering av dosen av legemidlet, foreskrives analysen sjeldnere. I utgangspunktet kommer pasienten til å donere blod annenhver dag, men over tid utføres denne prosedyren kun to eller fire ganger i måneden.

Dømmer etter vurderinger fra medisinske spesialister, bør analysen ovenfor gis på tom mage. Etter at laboratorieassistenten tok blodet fra venen, la han vevstromboplastin inn i den.

For å kunne beregne verdien av INR, må laboratorieassistenten først beregne protrombintiden (perioden hvor klumpen under virkningen av reagenset i blodet kan danne en koagel). Det normaliserte forhold beregnes som følger:

 • Prothrombintiden er delt inn i tid, noe som anses som normalt.
 • Da multipliseres resultatet med følsomhetsindeksen for tromboplastin som er angitt på reagenspakken som brukes i laboratoriet.

Ifølge laboratorieerklæringene varierer MNO-normen fra 0,8 til 1,15 enheter. Hvis INR overskrider normen, indikerer dette et høyt koagulasjonsnivå.

Dekoding av blodprøven for INR

For tiden er det mange indikasjoner på utnevnelsen av en blodprøve for INR. Normene i denne studien i forskjellige tilfeller, som regel, er forskjellige. De hyppigste indikasjonene for analysen av INR er:

 • Undersøkelse før kirurgi. I dette tilfellet er INR-frekvensen i området fra 0,85-1,25 enheter.
 • Behandling av tromboembolisme i lungearterien. Den normale INR verdien i dette tilfellet varierer fra 2 til 3 enheter.
 • Behandling av kronisk atrieflimmer med warfarin. Normen for INR varierer fra 2 til 3 enheter.
 • Defekter av hjerteventiler. Den normale indeksen for INR i disse patologiene er 2-3 enheter.
 • Behandling av venøs trombose. Den normale verdien av INR ved venøs trombose er 2-3 enheter.
 • Sykdommer i blodårer. I disse sykdommene varierer INR-indeksen fra 3 til 4,5 enheter.

Ifølge medisinske spesialister går det utover de ovennevnte indikatorene svært uønsket, og til og med farlig. Øk INR ved hjelp av Warfarin (eller dets analoger) antyder en reduksjon i koagulabilitet, noe som kan føre til både ekstern og intern blødning (uterin, kavitarm, gastrisk).

I tilfelle en økning i det internasjonale standardiserte forholdet, har leger en tendens til å redusere doseringen av indirekte antikoagulantia. Når INR reduseres, øker medisinsk spesialist dosen av disse stoffene på grunn av ineffektiv behandling.

Verdien av INR som er større enn 1,25 enheter hos personer som ikke tar antikoagulantia, kan føre til forekomst av patologier som:

 • hjerteinfarkt;
 • leversykdom;
 • PIS;
 • polycytemi;
 • ondartede svulster
 • Krenkelse av absorpsjon i tarmene av lipider;
 • hemorragisk sykdom hos spedbarn;
 • problemer med inngrep av galle inn i tolvfingertarmen fra leveren.

Hvis en pasient har et internasjonalt standardisert forhold på mer enn 6 enheter, trenger han akutt sykehusinnleggelse i forbindelse med den store trusselen om blødning på forskjellige steder. Denne tilstanden betraktes som ekstremt farlig dersom en person har slike tilknyttede plager som hypertensjon, nyrepatologi, ulcerøs eller inflammatorisk tarm og magesykdom.

Et lavt nivå av INR, som regel, indikerer følgende forhold og patologier:

 • økt blodpropp under graviditet eller etter fødsel;
 • ervervet eller medfødt mangel på protrombin;
 • mangel i kroppen av vitamin K;
 • strømmen av en stor mengde vevstromboplastin i blodet med nekrose eller traumer.

Forskning på PTI og MNO: til hvem anbefales og hva viser en slik blodprøve

Analysen for PTI (protrombinindeks) og INR (internasjonalt standardisert forhold) gjør det mulig å trekke konklusjoner om blodproppssystemet fungerer bra eller dårlig. Slike kunnskaper er nødvendige for kirurgiske inngrep, for kontroll av legemiddelbehandling ved behandling av patologier i kardiovaskulærsystemet og deres forebygging.

Hva viser forskning på RTI og MNO?

Blod er kroppens grunnleggende substans. Alle prosessene som foregår på mobilnivå, avhenger av kvaliteten, og derfor den normale funksjonen til hvert organ. Et av de viktigste egenskapene ved blod er dets viskositet.

Den optimale konsistensen av blod i kroppen sikrer et godt koordinert arbeid av to systemer:

 • Clotting regulerer trombusdannelse, som er nødvendig for å stoppe blødning når veggene på fartøyene er skadet.
 • Antikoagulant opprettholder blodets væskeform. Hovedfunksjonen er å forhindre trombusdannelse.
 • Hvis balansen mellom dem blir brutt, lider en person av blødning eller blodpropper.
 • For å vurdere funksjonen av blodkoagulasjonssystemet, utføres dens komplekse forskning - et koagulogram. Dens indikatorer lar deg forutsi hvordan levering eller kirurgisk inngrep vil finne sted.

Plasmafaktorer har en stor effekt på blodproppene. Den viktigste av disse er protrombin (faktor II). Dette komplekse proteinet er en forløper for trombin. Det er han som er ansvarlig for dannelsen av en trombose. Protein produseres i leveren, som krever vitamin K.

Basert på resultatene av protrombin-analysen,

 • arbeid i fordøyelsessystemet (spesielt leveren)
 • Sannsynligheten for slag eller infarkt
 • nivået av vitamin K i kroppen
 • risikoen for blodpropper i åreknuter
 • effektivitet av antikoagulantia

PTI er prosentandelen av koaguleringstid for et standardplasma (PTV) uttrykt som en prosentandel av pasientens blod.

Avhengig av følsomheten til reagensene som brukes (vevfaktor), kan resultatene av analysen avvike betydelig. I dette henseende anbefales det regelmessige blodprøver på PTI å bli utført i samme laboratorium.

For å minimere avhengigheten av analysens resultat på laboratorieforhold, innførte Verdens helseorganisasjon i 1983 INR (International Standardized Ratio) -indikatoren i klinisk praksis.

Ved behandling av data oppnådd som et resultat av studiene, tas følsomheten av reagenset (MIC) i betraktning, hvor indeksen skal angis av produsenten på pakken. For hver masse vevsfaktor er det annerledes. Verdien kan variere fra 1,0 til 2,0.

INR er forholdet mellom pasientens blodplasma og standard PTV, forhøyet til følsomhetsindeksen for reagenset som brukes. Slike tiltak reduserte avhengigheten av resultatet av analysen på typen av vevsfaktor, men utelukket ikke det helt. Derfor anbefales det også regelmessige blodprøver for INRs å bli utført i et enkelt laboratorium.

Hvem trenger protrombinanalyse

Personer med hjertesykdommer og blodårer foreskrives ofte antikoagulantia som forebygging og behandling. Disse stoffene reduserer blodpropp, forhindrer dannelsen av blodpropper.

For å overvåke frekvensen som en koagulasjon danner mot bakgrunnen for å ta slike medisiner, tas pasienten med jevne mellomrom blod til undersøkelse på RTI og MNO. Resultatene av analysen justerer doseringen av stoffet for hvert individ.

Kontrollprotrombinindeks er nødvendig for personer som har følgende sykdommer:

 • levercirrhose
 • onkologi
 • tromboembolisme
 • hepatitt
 • arvelige sykdommer i blodkoagulasjonssystemet
 • åreknuter
 • patologi av kardiovaskulærsystemet (angina, arytmi, aterosklerose)
 • gynekologiske sykdommer
 • sykdommer i fordøyelseskanalen (kolitt, enterocolitis), der det er et underskudd på vitamin K

Det er obligatorisk å undersøke PTI-indeksene hos personer med en kunstig hjerteventil og hos pasienter som har hatt et slag eller hjerteinfarkt. Kontrollprotrombinindeks er nødvendig under inntak av enkelte hormonelle legemidler.

Testen for PTI eller MNO utføres i laboratoriet i retning av behandlende lege. Venøst ​​blod brukes oftest. Analysen er tatt om morgenen på tom mage. Spise stoppes 10 timer før blodinnsamling.

Det er nødvendig å midlertidig gi opp røyking, te, kaffe og alkohol. Før du tar blod, anbefales det å drikke et glass vann (rent). En lege bør advares om bruk av orale prevensjonsmidler eller andre medisiner. Forvreng resultatene av analysehormonene av stress, så på tærskelen for å donere blod til forskning er det ønskelig å ikke være nervøs.

Du kan overvåke protrombinindeksen hjemme. For å gjøre dette må du kjøpe et spesielt apparat. Friskt blod påføres teststrimmelen, som deretter settes inn i enheten. INR-indikatoren vises på displayet. Blodet for analyse er tatt fra fingeren. Punktet utføres av en automatisk enhet.

Normen for indikatorer for PTI og MNO

Indikatoren for API anses som normen, hvis den ligger i området fra 70 til 100 enheter. På bakgrunn av å ta medisiner som reduserer blodpropp, reduseres PTI-indeksen. Med denne terapien er fallet til 24,0 - 42,6 enheter ikke en grunn til bekymring.

En høyere verdi øker risikoen for vaskulære patologier (slag, hjerteinfarkt), noe som medfører en økning i dosen av antikoagulantia. Ved lavere priser er det fare for blødning både internt og eksternt. I en slik situasjon reduseres dosen av Warfarin.

Resultatene av blodprøven for protrombin kan representeres av INR. Indikatorene er stabile, siden de ikke er avhengige av laboratorieforhold. Å velge mellom to former for forskning, foretrekker de fleste spesialister et internasjonalt standardisert forhold.

Normen for INR-indeksen varierer mellom 0,85 og 1,25. En økning i verdier til 2,0 - 3,0 betraktes som normal ved bruk av warfarin, behandling av lungeemboli eller venøs trombose, hjerteventilfeil. Vaskulære sykdommer øker INR til 3,0 - 4,5, som også regnes som normen i denne patologien.

En økning i verdien av INR hos pasienter som ikke tar warfarin eller dets analoger, kan indikere utviklingen av en rekke patologier:

 • ondartede svulster
 • PIS
 • polycytemi
 • støper galle inn i tolvfingertarmen
 • forstyrrelse av lipidabsorpsjonsprosessen
 • leversykdom
 • hemorragisk sykdom hos nyfødte

Øke INR til 6 enheter eller høyere krever umiddelbar sykehusinnleggelse. Denne tilstanden er spesielt farlig for personer med nyrepatologi, betennelse eller magesår i mage-tarmkanalen, arteriell hypertensjon. Disse pasientene øker risikoen for intern blødning betydelig.

Hvis INR er under normen, kan dette indikere følgende brudd i kroppen:

 • mangel på vitamin K
 • Prothrombinmangel (medfødt eller oppkjøpt)
 • høyt innhold av vevstromboplastin i blod
 • vaskulær trombose
 • aktivering av fibrinolyse (med overdreven fysisk anstrengelse, stress, smerte syndrom)

En lav INR-indikator signaliserer risikoen for blodpropper som kan forårsake trombose i lungearteriene og benene i underbenet, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Mens du ser på videoen, lærer du hvorfor du trenger en INR.

Kroppen øker blodkoagulasjonen under graviditet for å forhindre blødning under arbeid. Dette er en vanlig prosess. Definisjon av PTI er nødvendig for behandling og forebygging av en rekke alvorlige patologier i kroppen. Noen ganger bidrar slike undersøkelser til å redde en persons liv.

Blodtest på MNO og PTI

Blodtest for MNO og PTI (protrombinindeks) - hva er det? Studien gir data om dets koagulasjonsegenskaper, det vil si evnen til å koagulere. Økningen, så vel som en nedgang, kan føre til alvorlige konsekvenser. Disse testene er svært viktige i klinisk praksis for diagnose av ulike sykdommer, for å overvåke behandlingen med antikoagulantia.

Hva er MNO og PTI?

Eldre mennesker og de som lider av kardiovaskulære sykdommer måtte ikke bare høre om blodprøver av MNO og PTI, men også å ta dem ikke en gang i henhold til legenes resept. Hvorfor gir leger disse analysene så mye oppmerksomhet og forplikter sine pasienter til å ta dem regelmessig?

Faktum er at begge analysene er indikatorer for blodtilstanden, eller heller, av dets viskositet, evnen til å koagulere. Mer væske blod sirkulerer godt gjennom karene, en tykkere blodbanen hindrer blodsirkulasjonen, fremmer dannelsen av trombi.

En lege som ser på en pasient må ha informasjon om tilstanden til blodet for å velge riktig behandling. Dette gjelder i hovedsak sykdommer i kardiovaskulærsystemet, aterosklerose av karene, som i dag er de viktigste "morderne" på planeten.

Forkortelsen INR står for "internasjonal normalisert holdning", Det vil si at enhetlige internasjonale standarder for forskning og blodtelling er blitt vedtatt. I hvilket land pasienten er, når han hjelper ham, vil de bli styrt av de samme kriteriene.

Analyse av PTI er en protrombin-indeks, gjenspeiler koaguleringen av pasientens blod som en prosentandel av referanseblodprøven, som er tatt som 100%. Dette er en enklere analyse enn MNO, og det kan variere, avhengig av typen laboratoriereagenser.

Hvorfor måle MNO og PTI

I medisinsk praksis, er analysen av INR meget viktig for å kontrollere blodkoagulering hos pasienter når man tar tabletter (indirekte) antikoagulanter, slik som warfarin, fenilin, tromeksan og andre. De er ofte foreskrevet for tilstander hvor det er fare for trombose: hjertearytmier, blodpropp, uttrykt aterosklerose, tromboflebitt, økning i protrombin.

Behandling med antikoagulantia skal alltid utføres under kontroll av koagulering, fordi en utilstrekkelig dose av dem bare kan "stimulere" trombusdannelsen, og overdreven inntak, tvert imot, reduserer koagulabilitet og fører til blødningsutvikling.

Det er analysen av INR som gjenspeiler det mest objektive bildet av blodkoagulasjon, uansett tidspunktet på dagen, mat eller væskeinntak.

Analyse av protrombinindeksen (PTI) avslører selve faktum av en reduksjon eller økning i blodkoagulasjon. Han er utnevnt alltid før kirurgi, fødsel, blodtransfusjon og andre prosedyrer, utnevne pasienter med kardiovaskulær patologi, eldre mennesker. Avvik fra RTI fra normen er en indikasjon på pasientens undersøkelse for å finne årsaken til bruddene.

Teknikk og frekvens av blodprøvetaking

Blod for analyse av INR er foreskrevet av en lege som behandler antikoagulantia, vanligvis 2 ganger i måneden, om nødvendig og oftere. Hvis behandlingen er regulert og pasientens tilstand er stabil, utføres INR-kontroll en gang i måneden.

Analysen gis om morgenen på tom mage, om dagen er det umulig å ta alkohol, det er nødvendig å begrense fysiske aktiviteter. Blod for analyse er hentet fra venen i laboratoriet i henhold til legenes resept på vanlig måte, som for andre studier.

I dag er problemet med å bestemme MNO mye forenklet, det kan til og med kontrolleres hjemme ved å kjøpe en bærbar analysator (CoaguChek XS). Det gir deg mulighet til å få mer informasjon om blodtilstanden oftere uten å besøke polyklinikken og punktere venene. Vi trenger bare en liten dråpe kapillærblod fra fingeren, og selve analysen utføres ved testing på papirstrimler som er lagret opptil 1,5 år.

Enheten utfører elektrokjemisk analyse, det er ganske nøyaktig og tilsvarer de internasjonale anbefalingene fra WHO.

Analyse på PTI utføres også på tom mage i laboratoriet, underlagt de samme regler. Blod er tatt fra venen eller fra fingeren (kapillær), mens ytelsen vil være litt annerledes.

Dekoding av resultatet

Når deklarerer resultatene av blodprøven, tar INR hensyn til aldersnormer, som presenteres i tabellen.

Tabell over normen for MNO av blod hos kvinner og menn etter alder

Når blodet analyseres for INR, bekrefter normen den normale koagulerbarheten av blodet. En vesentlig avvik fra denne indikatoren kan avdekke abnormiteter i organismenes arbeid og indikere alvorlige sykdommer. Hva er INR? MNO-testing er anerkjent av ledende eksperter som den mest nøyaktige og pålitelige metoden for å studere blodkoagulasjonssystemet.

I hvilke tilfeller er en analyse administrert av INR

Biokjemisk blodprøve er begynnelsen på diagnosen og en integrert del av fysiske undersøkelser og undersøkelser. Mange pasienter er interessert i INR, hva det er, og hvor mye det skal være i resultatene av analyse hos voksne. Studien bestemmer blodets koagulasjonsfaktor. Det normale nivået av INR hos en sunn person ligger i området 0,7-1,3, ideelt sett bør resultatet være så nært som mulig for enhet. Når du tar antikoagulantia, hjelper en koagulasjonstest å avgjøre om du må redusere eller øke dosen av medisiner.

Blodprøven til INR er tildelt av behandlende lege under de medisinske undersøkelsene, som utføres årlig under biokjemi. I nærvær av visse sykdommer kan dannelsen av protrombin være vanskelig eller overskredet, i slike tilfeller blir studier foreskrevet oftere. Analyser blir brukt ved registrering på grunn av graviditet, ved forberedelse til operativ tiltak og som generell undersøkelse av pasientens tilstand.

Prothrombin nivå indikator

Blodens evne til å opprettholde en væskestatus for normal sirkulasjon gjennom sirkulasjonssystemet og kollapser i tilfelle skader og skader, er gitt av et komplekst proteinprothrombin. Dens indikator som følge av analysen tillater å bestemme tilbøyelighet til å danne blodpropper eller blødninger.

Prothrombin dannes i leveren ved hjelp av vitamin K.

Dette proteinet utfører en viktig funksjon, og for å bestemme nivået er det flere metoder:

 • Kwick-metoden bestemmer prosentandelen proteinaktivitet.
 • Prothrombinindeks (PTI) er forholdet mellom protrombintiden til en sunn person til pasientens tid.
 • Den internasjonale normaliserte forholdet (MNO) er forholdet mellom protrombintiden til pasienten og nivået av et sunt humant protrombin.
 • Prothrombintid (PTW) viser koagulasjonstidspunktet for blodplasma i løpet av sekunder.

Som en internasjonal standardisert indikator i moderne medisin, brukes PTI eller MNO. Under normale forhold for en blodprøve er koagulasjonsfrekvensen nær enhet. MNO-blodprøven er godkjent av Verdens helseorganisasjon og gir diagnose og overvåking av endringer i pasientens helse.

Analyse resultater

Eventuelle laboratorietester skal deklareres av en kvalifisert tekniker. MNO av blod bestemmer blodets evne til å koagulere til en viss hastighet. Hos menn og kvinner som tar ulike medisiner, kan normverdiene avvike fra standardene.

Normen for INR i blodet av kvinner i løpet av svangerskapet kan variere i henhold til endringen i hormonell bakgrunn, inkludert alder. Tabellen over normer for friske mennesker er som følger:

Etter 50-60 år kan prisen variere litt. For barn i det første år av livet er normale verdier innen 1.

I praksis, nær enhet (0,8-1,25), er blodprøven for INR normen. Reduksjonen eller økningen i indikatoren i forhold til de presenterte normer er svært uønsket og indikerer en risiko for pasientens helse. Resultatet av MNO-testen og transkripsjonen kan forstås av alle pasienter. Den endelige konklusjonen kan kun gjøres av den behandlende legen, med tanke på alle faktorene, betyr dette at kun spesialisten skal håndtere analysen.

Lav koagulabilitet

Hvis INR er lavt, hva betyr dette? Redusert blodkoagulasjon induserer risikoen for blodpropper og blodstrøm til vitale organer. Derfor kan legen foreskrive for blodfortynnende medisiner (antikoagulantia) og ytterligere laboratorietester. Mange sykdommer og narkotika kan redusere indikatornivået. INR er under normene for følgende sykdommer:

 • Bivirkningen av antikonvulsiva midler, diuretika, hormoner (inkludert prevensjonsmidler)
 • Tromboembolisme under graviditet og etter fødsel
 • Mangel på vitamin K
 • Fysisk traumer (inkludert nekrose av vev)
 • Medfødt mangel på koagulasjonsprotein

I noen tilfeller, med tekniske feil i blodprøver, reduseres INR. Også en lav koagulasjonsindeks vil være hvis prøven lagres for lenge i laboratoriet. Bare med en klar overholdelse av standardene vil testresultatet være riktig.

Høy koagulabilitet

Øk INR for en person som ikke tar medisiner som påvirker blodpropp, snakker om hypokoagulering. Lav blodpropp fører til risiko for kraftig blødning og stort blodtap selv ved mindre fysisk traumer. En økning i INR kan bli lettere ved å ta ulike medisiner. Basert på resultatene av forskningen utfører doktoren behandlingen, og senker dosen av medisinene gradvis. I tilfelle hvor analysen av INR er over 6,0, er pasienten gjenstand for umiddelbar akutt sykehusinnleggelse og et legemiddel som reduserer koagulasjonsfaktoren er foreskrevet. INR er forhøyet hos pasienter som ikke tar antikoagulantia, kanskje av følgende grunner:

 • Infarkt eller preinfarkt og andre hjertesykdommer kan øke frekvensen.
 • Patologiske lesjoner i leveren (skrumplever, vanskeligheter med å rive ut galle osv.)
 • Ondartede neoplasmer
 • Økt antall erytrocytter i blodet (polycytemi)
 • Koagulopati hos spedbarn på grunn av mangel på vitamin K
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen
 • Bivirkninger av antibakterielle midler, antibiotika eller hormoner

Det er spesielt viktig å kontrollere nivået etter 50 år. Legene anbefaler å ta en analyse med 50 år hvert år.

Hvordan passerer analysen

Pasienter som går i pasientbehandling og tar antikoagulantia testes daglig. Når staten er stabilisert, reduseres testfrekvensen til 1 gang per uke. Etter utslipp fra sykehuset på anbefaling av lege, kontrolleres INR-indikatoren en gang hver 2-3 uker. For dette besøker pasienten laboratoriet eller bruker en spesiell bærbar enhet alene. Avhengig av hvilken type stoff (direkte eller indirekte) og legenes resept, kan blodkoagulasjonsnivået måles en gang i måneden eller mindre.

Referanseleggen tar seg av analysens retning og dens påfølgende dekoding. Blodlevering leveres i en spesiell medisinsk institusjon eller et laboratorium. I noen tilfeller kan terapeuten selvstendig foreta en analyse. Venøst ​​blod brukes i laboratoriet. Før prøven passerer, bør prøven overholde de generelle regler for utarbeidelse for analyse.

Blod overgis på tom mage, alkohol, stekt og røkt mat er utelukket i 2 dager før blodprøve.

Pasienter kan selvstendig foreta forskning ved hjelp av en spesiell enhet. En bærbar enhet for å undersøke MNO er ​​tilgjengelig for kjøp i apotek og nettbutikker. Enheten er utstyrt med et display der resultatet vises. For å utføre testen, er fingerens hud punktert med en engangs steril scarifier og den nødvendige mengden blod påføres teststrimmelen. Prøven plasseres i en bærbar enhet, og etter et kort tid vises testresultatet på skjermen.

Laboratoriet blodprøve for MNO, i henhold til standarden godkjent av WHO, er en internasjonal indikator forståelig av legen til et hvilket som helst land i verden. Ved hjelp av denne analysen blir mange alvorlige sykdommer diagnostisert. Når du tar midler som reduserer aktiviteten til blodkoagulasjonsfunksjonen, utføres en studie på INR ofte og bidrar til å spore effektiviteten av behandlingen og justere doseringen av medikamenter.

Les Mer Om Fartøyene