Hvordan sjekke tilstanden til blodårene

I tilfelle skade, og etter blod fra sprukket blodkar i hodet, lesjoner av mellomvirvelskiver og brusk, søvnforstyrrelser og motorisk koordinasjon, hyppige hodepine, forvirring i verdensrommet, irritasjon bør tenke på deres helse, og fremfor alt for å slå til en terapeut, som vil sende den rette personen. Dersom det blir bestemt at problemet ligger i sirkulasjonssystemet, vil den sende til de som er involvert i behandlingsbeholderen leger, som en nevrologen eller nevrolog (som generelt er den samme), og til den angio-kirurgen. De vil fortelle deg hvordan du skal sjekke blodkar for blodpropper.

Vaskulære systemet er en viktig del av menneskekroppen, i henhold til hennes blod kommer og går med den nødvendige oksygen og næringsstoffer til cellene og derved gi vital aktivitet i hele organismen. I mange millioner år har det ikke endret seg på noen måte i form eller funksjon.

Dessuten går blodstrømmen gjennom arteriene fra hjertet til arteriolene og kapillærene, som bringer væskevævet til alle cellene på et bestemt sted. Og tilbake gjennom venene og blodårene i hjertet.

spesialister

Mange folk ikke anser det nødvendig å kjøre til legen for å få hjelp på grunn av noen plager, for eksempel svimmelhet, hevelse i bena i kveld, for en natt passerer, eller utseendet på årer på bena. Det er ingen tid, så ønske. Som et resultat går pasientene inn i behandlingsavdelingen med en utpreget patologi.

Neurologist og kirurg kreves ved sjekk slike symptomer sirkulasjonssystemet, og svært ofte er det detekterte brudd: aterosklerose, flebitt, trombose, arteriell snirkler, elefant, åreknuter, hemorroider og mange andre.

Spesialister, hvis de mistenkes for en sykdom, bør utarbeide en helhetlig undersøkelse, ved hjelp av hvilke de nøyaktig bestemmer patologien og behandlingen av karene kan foreskrives.

diagnostikk

Diagnostiseringsmetodene inkluderer i de fleste tilfeller forskjellige metoder, som grafisk viser bildet av fartøyet på skjermbildet av et spesialisert apparat. Disse inkluderer MR, REG, DPG, hjerte EKG og andre.

Studien er delt inn i vaskulær testing:

hodet

For å sjekke hjernens fartøy, bruk:

Magnetic resonance imaging. Det gjør det mulig å analysere tilstanden til hjerneskipene, integriteten, pågående prosesser, se om det finnes kolesterolformasjoner, blodpropper. Disse enhetene har forskjellig oppløsning, som bestemmes av en slik måleenhet som Tesla (T). For eksempel, med en kraft på fire hundre prosent av en adz, vil utstyret være svakt, og bildet som vises på skjermen, er ikke av høy kvalitet. Legen kan hoppe over noen detaljer. Med en kraft på en og en halv Tesla blir bildet klarere, og resultatet er derfor mer korrekt. Noen ganger blir metoden komplementert ved å fargelegge blodcellene med spesielle fargestoffer hvis pasienten ikke har allergier mot dem. En slik prosedyre vil gjøre det mulig å etablere på kortest mulig tid forekomsten av et tilstoppet element eller buildups på vegger av fartøyene.

MR i hjerneskip

rheoencephalography. Det kalles også cerebral tomografi. En rheografi brukes til å oppdage hjernesykdommer. Steder der elektrodene skal påføres smøres med alkohol, de kan være jevnt lokalisert eller lokalisert i det skadede området. Disse metallplater er festet til den aktuelle kilden og smøres også av kontaktmaterialet. Elektrokonduktivitet viser bevegelsen av blodstrømmen, som kan forstås om fyllingen av blodet i fartøyet, dets tone og strukturen av veggene. Metoden gjør det mulig å skille blodstrømmen i blodårene og arteriene, noe som er svært viktig.

For å sjekke nesenes fartøy på en trombusbruk:

Ultralyddopplerografi. Det er smertefritt og utføres uten spesiell forberedelse av pasienten, bare det er nødvendig å observere grunnleggende hygieniske normer. Pasienten er lagt på sofaen, det nødvendige området (nakke, hode) smøres med gel. Ved hjelp av en spesiell enhet skanner en spesialist menneskekroppen. Samtidig vises et bilde på skjermen. Ifølge ham gjør doktoren en konklusjon om sykdommen. Kvaliteten på den halve timen prosedyre og resultatene avhenge av selve enheten, og på opplæring og yrkeserfaring, på nøyaktig hvor mye han vil være i stand til å etablere diagnosen. Denne metoden er egnet for å undersøke hodeområdet.

Ultralyd. Det utføres så vel som på hode- og nakkekarene. Sleeping artery er den mest hensiktsmessige, fordi den er nærmere overflaten, er det lettere å finne. Etter å ha undersøkt det, kan man forstå tilstanden til hele arteriesystemet. Etablere tilstedeværelsen av trombose, fibroder, kolesterolplakk. Når du utfører studien, legger pasienten seg på ryggen, flipper hodet, vri seg litt bort fra seg selv. Deretter driver legen en spesiell enhet rundt nakken, deretter under kjeve og bak øret. Deretter snu de hodet og prosessen gjentas. Etter å ha undersøkt de parerte arteriene, legges pasienten på sin side for å undersøke fartøyet i ryggraden. Det er farge enheter, de vil gi et mer nøyaktig bilde av tilstanden til venen.

Det er flere indikasjoner på bruk av denne metoden for å diagnostisere kardiovaskulære sykdommer:

 • svimmelhet;
 • Hjerneslag i fortiden;
 • Alvorlig pulsering i nakken;
 • Høyt trykk;
 • Smertefornemmelser i hodet;
 • Alvorlig nedsatt hukommelse og syn.

Brain Research and hals for tilstedeværelsen av blodpropper i karene blir utført med en skarp blod insuffisiens, kapillær ved brudd av vaskulær dystoni, hjernerystelse, forhøyet trykk, støy i ørene, smerter i hodet, tap av orientering i rommet.

hjerter

For å utføre en kontroll av blodkarene på trombusbruk:

 • Elektrokardiorgamma;
 • ekkokardiografi;
 • ultralyd;
 • Rheovasography of vessels;
 • Fartøyforskning om elastisitet.

Før disse metodene lytter spesialisten til hjertet, måler puls, trykk. Dette gjør det mulig å forstå det generelle bildet av sitt arbeid.

I tillegg kan en biokjemisk blodprøve utføres for innholdet av sukker, mineraler og andre komponenter. En standard tosidig skanningsmetode, som allerede er beskrevet ovenfor, er egnet.

Andre automatiserte diagnosemetoder inkluderer:

Beregnet Tomografi. Det utføres dersom dopplerografien ikke ga fullresultatet. En ganske gammel metode, dukket opp på slutten av det tjuende århundre. For tiden oppdatert med ny teknologi. Enheten som forskningen utføres av, er et bord med et skall i form av en ring, koblet til en dataskanner. Pasienten er lagt på bordet. Når enheten er slått på, begynner skallet å rotere. Skjermen viser et tredimensjonalt bilde av ønsket område. Anerker innsnevring av fartøyene. CT er aktuelt i en vanlig klinikk. Hvis det er mangel på nøyaktighet i bildet, blir kontrastmidler, for eksempel jod, tilsatt til blodet. Metoden brukes ikke bare for hjertekar, men også for thorax, bukområder, ben og hender. Med hjelp av det kan du ikke bare vurdere den nødvendige delen av kroppen, men også omgivende vev. For eksempel, når du undersøker hjertet, er det viktig å vite om en svulst har dannet og hva er tilstanden til det største uparbeide fartøyet.

Koronar angiografi. Denne metoden for vaskulær diagnostikk brukes svært sjelden i intensive omsorgsinnstillinger. Ved hjelp av et spesielt fargestoff injisert i blodet gjennom en punktering i huden, kan man se på datamaskinen prosessene som foregår i karene og hjertet. Metoden tillater ikke bare å forstå årsaken til problemet, men også å løse det. For eksempel vil introduksjonen av et kateter fremme utvidelsen av de smalte seksjoner av arterien.

Resultat av koronarangiografi

På trombi

For å kontrollere blodkarene for tilstedeværelse av trombose i underdelene, utfører legen en visuell undersøkelse av pasienten. Tilstedeværelsen av stjerner på beina, puffiness, tyngde (ifølge pasienten) indikerer forekomsten av sykdommen. For en mer nøyaktig definisjon bør du se på dyptliggende store fartøy. For dette er metodene beskrevet ovenfor - dupleks- og ultralyddiagnostikk - gode. Men foruten dem er det andre som gjør det mulig å bestemme graden av blodighet. Så, for eksempel, er Delta Perthes-testen å spole underbenet til pasienten og observere. Bandaged går i ca ti minutter, hvorpå tourniquet er fjernet. Etter dette, med normal patency, faller overflateårene innen ett minutt, ellers forblir de oppblåst en stund.

Venografi. Det utføres på samme måte som mange metoder med innføring av et fargestoff. Etter introduksjonen blir røntgenstråler tatt fra forskjellige sider, noe som kompliserer og forlenger prosessen. Pasienten får oppgaven: Ikke pust, pust, endre kroppens stilling.

Funksjonell dynamisk flebomanometri. Denne metoden for å sjekke blodkar for tilstedeværelse av trombi er mer nøyaktig enn den første, siden den utføres med annen fysisk aktivitet. Men likevel er det nødvendig med ytterligere deteksjon av ultralyd og Doppler-diagnose for å oppdage problemet.

Dermed er ultralyddiagnose med Doppler-ultralyd bedre egnet for å kontrollere fartøyene i hode, nakke og hjerte.

Det antas at disse metodene er helseskadelige, kan ødelegge cellulære elementer, men bruken av dem i ganske lang tid, dette er ikke bevist, så det antas at denne diagnosen ikke bærer skader på menneskekroppen. Derfor, for en haster diagnose er det bedre å lytte til anbefalingen fra den behandlende legen og ikke å forlate dem. Tross alt vil en presis definisjon av årsaken til sykdom i alle fall bidra til å løse det raskere.

Mistanke om atherosklerose: Tester som må utføres for å bekrefte eller avvise diagnosen

Når aterosklerose oppstår, akkumulering av fett og spredning av bindevev i muskelveggen. Brutt integriteten til karets indre skall, deres lumen innsnevret, noe som fører til en hindring for blodtilførsel til organer og vev. Diagnose krever konsultasjon av terapeuten, kardiologen, andre spesialister, samt studiet av blodets lipidspektrum, ultralyd av karene, hjerte, angiografi.

Les i denne artikkelen

Undersøkelse av spesialister med aterosklerose

Oftest kan antakelsen om tilstedeværelsen av aterosklerose hos en pasient oppstå fra en distriktsterapeut eller familielege. Prosessen med å skifte fartøyets vegger utvikler seg i nesten alle mennesker etter 45 år.

Men dens manifestasjoner og alvorlighetsgrad er forskjellige. Etter at legen har klargjort klager, gir han instruksjoner til biokjemiske blodprøver for å bekrefte forhøyet kolesterol, lipid med lav densitet og EKG.

Etter den første diagnosen anbefales det vanligvis å konsultere disse spesialistene for en mer grundig undersøkelse:

 • kardiolog - undersøker nederlaget i hjertet og store arterier;
 • vaskulær kirurg - avslører sirkulasjonsforstyrrelser i underdelene;
 • nevrolog - bestemmer graden av blodstrøm i hjernens kar
 • endokrinolog - undersøker skjoldbruskkjertelen, hormoner, etc. (og atherosklerose er ofte et tegn på diabetes);
 • oftalmolog - undersøker endringer i syn.

Hva vil doktoren identifisere under eksamen?

For å gjøre en diagnose, er slike klager av pasientens materie:

 • hodepine, svimmelhet, tinnitus;
 • paroksysmal svakhet og nummenhet i lemmer;
 • Ved et treningsspenning er det en pustevansker, styrket hjertebank og smerte bak et brystbryst;
 • når du går, må du stoppe på grunn av smerte i bena.

Ved undersøkelse av ikke-spesifikke tegn:

 • xanthomas - gule flekker på nedre øyelokk;
 • xanthelasma - kolesterol innskudd på den ytre overflaten av albuen leddene, calcaneal sener;
 • Kløften av iris i form av en halvmåne;
 • krympet, tett temporal og brachial arterier;
 • forskjell i fylling av puls på lemmer.

Ofte funnet høyt blodtrykk, systolisk murmur i hjertet av hjertepunktet, aksentert 2 tonn over aorta.

Hvilke tester skal jeg ta med aterosklerose og deres tolkning?

Diagnosen av aterosklerose kan finne sted i flere stadier. Først undersøkes lipidsammensetningen av blodet, og deretter utføres instrumental diagnostikk av det vaskulære nettverket.

Blodprøver, inkludert biokjemisk

En generell blodprøve er ikke veldig informativ, sukker kan økes, noe som krever en grundig studie av karbohydratmetabolismen.

Koagulogrammet avslører symptomer på en økning i blodkoagulasjonssystemet, en redusert aktivitet av fibrinolyse og blodplatefunksjon. Dette kan være nyttig for å vurdere risikoen for trombose.

For videre vurdering av cardiorisk er følgende indikatorer definert:

 • c-reaktivt protein, ALT og AST når det er mistanke om hjerteinfarkt;
 • Kaliumblod - økt med vevetsisemi.

Bestemmelse av lipidmetabolismen

Hovedlaboratorietegn på aterosklerose er en forstyrret metabolisme av fett. Dens tegn:

 • økt kolesterol, triglyserider og lipoproteiner med lav og meget lav tetthet;
 • reduksjon av lipoproteiner med høy tetthet;
 • Apolipoprotein A1 er under normen;
 • apolipoprotein B høy.

For å bestemme risikoen for kardiovaskulær sykdom, benyttes en indikator kalt atherogenicitetsindeksen. Dette forholdet mellom konsentrasjonen av totalt blodkolesterol og lipoproteiner med lav densitet. Hvis det er under 2,9, er sannsynligheten for å utvikle aterosklerose hos en pasient lav, gjennomsnittlig risiko er opptil 4,9, og høyere indekser indikerer 100% aterosklerotisk vaskulær lesjon.

Ultralyd av fartøy, inkludert nedre ekstremiteter

Bestem patenter i arteriene, vurder brudd på blodstrøm, tilstedeværelse av tegn på trombose eller plugging av et atherosklerotisk plakk. Metoden brukes med redusert rippel i føttene, popliteal og femorale arterier, samt forskjellen i å fylle puls på underdelene. Et indirekte symptom er langsom helbredelse av sår på stedet for forstyrret blodtilførsel.

Røntgenundersøkelse

Det gjør det mulig å etablere tegn på aterosklerose i hjertet (koronararterier), aorta, lungearterien:

 • størrelsen på hjertet øker, hovedsakelig på grunn av venstre ventrikkel;
 • kan være symptomer på en aneurisme av veggen - hevelse av stedet, oftest til venstre;
 • aorta forlengelse, patologisk bøyning, økt kontrast av skyggen, kalkningssteder;
 • Når lungearterien er skadet, forsterkes lungemønsteret, og det er aneurysmiske forandringer i grenene.
På en røntgenstråle (direkte fremspring): et gjennomtrengende aterosklerotisk aortalsår med en falsk aneurisme (vist med en pil).

Kardiogram (EKG)

Ved iskemisk hjertesykdom som et større manifestasjoner av aterosklerose, symptomer på vanlig EKG-studie er ikke spesifikk, spesielt ved de første trinn: hypertrofi i venstre hjertekammer, arytmier, ledningsforstyrrelser. Derfor kan mer utfyllende informasjon oppnås ved testing med en belastning.

Stresstest for aterosklerose

Bruk flere alternativer for fysisk trening for å bestemme dens bærbarhet:

 • oppstigning til trinn-plattformen (mesterens prøve);
 • veloergomertrya - kjører en spesiell sykkel;
 • tredemølle - gå på tredemølle.
Sykkel ergometri

I sykdommer i ledd eller tromboflebitt, samt generell detenitet, erstattes de av farmakologiske tester med Izzrin eller Ergometrin.

Disse studiene betraktet positiv (diagnose bekreftet) dersom pasienten utvikler brystsmerter, angina typisk karakter, en større enn normal, økt hjertefrekvens, reduseres i trykk på 25% eller lavere, ST-segmentet forandring sted i forhold til konturen.

Ankel-brakialindeks

Trykket på skulderen måles på en standard måte i den bakre posisjonen, og deretter er mansjetten satt 5 cm over ankelen. Indeksen beregnes ved å dele indikatorene for systolisk trykk - ankelen til skulderpresset. Normen er i ro fra 1 til 1,3.

Med endringer i koeffisienten kan man mistenke en slik patologi:

 • mindre enn 0,4 - alvorlig grad av blokkering av arterier, risiko for trofasår og gangrene;
 • fra 0,41 til 0,9 - moderat eller mild grad av sirkulasjonsforstyrrelse, angiografisk undersøkelse er nødvendig;
 • fra 0,9 til 1 - øvre grense av normen, med fysisk anstrengelse kan det være smerte;
 • mer 1,3 - veggen av blodkar er tett, stiv, et symptom på diabetes eller nyreinsuffisiens.

Doppler ultralyd

Ved hjelp av Doppler er hastigheten på blodstrømmen i karene i nakken, hjernen og nedre lemmer bestemt. Ofte utføres en tosidig eller triplexstudie hvor ultralydsskanning utføres og visualisering av blodstrømningsforstyrrelser, plasseringen av aterosklerotiske plaques, utføres på skjermen.

Ultralyd av nesenes fartøy: Stenose av den ytre halspulsåren på grunn av aterosklerose

Vaskulær kontrast

Ved å fylle det vaskulære nettverket med et kontrastmiddel, kan innsnevring av lumen, utryddelse (blokkering), lesjonens område og tilstanden til den regionale blodstrømmen, utviklingen av bypassruter - collaterals detekteres.

Disse typer diagnostikk brukes:

 • aortography,
 • angiografi av perifere kar,
 • koronar angiografi.

Tomografiske undersøkelsesmetoder

Med denne teknikken injiseres et kontrastmiddel intravenøst, og deretter oppnås et bilde av det vaskulære arterielle nettverket ved hjelp av en tomografi. Ved hjelp av apparatet blir brudd på strukturen, arrangementet og driften av store og perifere fartøy avslørt. For diagnosen aterosklerose gjelder:

 • MR av karene i ekstremiteter;
 • CT av aorta;
 • perifer tomografi arteriografi;
 • multispiral CT i aorta, koronarbeholdere, nyrer og lemmer.
MRI av fartøy i nedre ekstremiteter

Disse metodene er mest informative, de brukes til å bestemme omfanget av kirurgisk inngrep og i komplekse diagnostiske tilfeller.

For påvisning av aterosklerose er det tatt hensyn til klager og pasientundersøkelsesdata, men for å bekrefte diagnosen bør en analyse av blodets lipidsammensetning, samt ultralyd og angiografisk undersøkelse av arterielt nettverk utføres. De mest informative er tomografiske metoder.

Nyttig video

For nåværende tilnærminger til diagnosen aterosklerose, se denne videoen:

Aterosklerose i nakkekarene har alvorlige konsekvenser for pasienten. Det er viktigere å forhindre utvikling av sykdommen. Hva om sykdommen allerede har begynt?

Hvis det plutselig var lameness, smerte under gangavstand, så kan disse tegnene tyde på å utrydde aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. I en forsømt tilstand av sykdommen, som finner sted i 4. trinn, kan det være nødvendig med en amputasjonsoperasjon. Hvilke behandlingsmuligheter er det mulig?

Hvis det er aterosklerose, og kolesterol vil ikke holde deg venter. Hva er det normale nivået av kolesterol? Hva skal jeg gjøre hvis jeg avviser?

Dessverre er første aterosklerose ikke så ofte diagnostisert. Han blir lagt merke til i de sentrale stadiene, når tegn på aterosklerose i aorta manifesterer seg i betydelige helseproblemer. Hva vil ultralyd og andre undersøkelsesmetoder vise?

Cerebral aterosklerose av cerebral fartøy truer livene til pasientene. Under hans innflytelse endres en person til og med i karakter. Hva skal jeg gjøre?

På grunn av det høye nivået av glukose, kolesterol, blodtrykk, dårlige vaner utvikle constrictive aterosklerose. Identifisere ehopriznaki GCA, koronar og carotis arteriene i nedre ekstremiteter, cerebral arteriosklerose vanskelig, desto mer vanskelig å kurere det.

To sykdommer, aterosklerose og hypertensjon er sammenhengende, og fører også til en betydelig forverring i pasientens tilstand. Ernæring spiller en viktig rolle i restaureringen av blodkar. Uten kosthold, vil behandlingen være ubrukelig.

På grunn av obstruksjon av karene kan aterosklerose i tarmen forekomme. Symptomer - smerte, kvalme, bevissthetstap og andre. Behandlingen er ganske lang og komplisert.

Aterosklerose av nyrearteriene utvikler seg på grunn av alder, dårlige vaner, overdreven kroppsvekt. I begynnelsen er symptomene gjemt, hvis de manifesteres, utvikler sykdommen seg sterkt. I dette tilfellet er narkotikabehandling eller kirurgi nødvendig.

Hvordan sjekke tilstanden til menneskefartøy

Sykdommer forbundet med vaskulære lesjoner er mye større enn det kan virke. Og hovedproblemet i behandlingen er bare diagnosen. Symptomer på vaskulære skader er ekstremt forskjellige, og som regel ikke identifisert av seg selv, men er forbundet med forverring av en kronisk tilstand eller utseendet av en ny patologi.

Vaskulært system

Til henne tilhører blodkar og hjerte. Funksjonen til den første er bevegelsen av blod, den andre - i injeksjonen.

Skipene er oppdelt som følger:

 • aorta - den viktigste arterielle stammen, som bærer blod fra ventrikkelen;
 • arterier - store kar som forråder oksygenert blod til indre organer;
 • arterioles - arterier av middels og liten størrelse, noe som gir blod til vev
 • Kapillærer - de minste fartøyene, som tjener bokstavelig talt hver celle;
 • Venules - vener av liten størrelse, drenering av blod fra vev;
 • venene er store fartøy som beveger blodet tilbake til hjertet, venene i venene er mye tynnere.

Enkel skade på kapillærene eller større fartøy har vanligvis ikke en signifikant effekt på helsen. Mye mer farlig er den konstante forstyrrelsen av arbeidet, fordi med en reduksjon i blodkarets lumen, reduseres tilstrømningen eller utstrømningen av blod. Begge er like ødeleggende.

Indikasjoner for verifisering

Det er ingen karakteristiske tegn på vaskulære lesjoner. Arterier og vener er forbundet med ulike organer, og hvis det er feil i blodet, påvirker de det "eget" orgel. Derfor oppnår sykdommen symptomer som er forbundet med patologien til dette organet, som selvfølgelig gjør diagnosen vanskelig.

Oftest tjener følgende forhold som en indikasjon for studiet av fartøyer:

 1. Unormalt blodtrykk.
 2. Økt intrakranielt trykk.
 3. Enhver craniocerebral skade.
 4. Migrene og hodepine, hvis årsak ikke er definert.
 5. Tumorer i hjernen.
 6. Forberedelse for hjerteoperasjon.
 7. Eventuelle tegn på iskemi.
 8. Varicose sykdom.
 9. Ødem og tyngde i ekstremiteter, fenomenet chilliness, kramper.
 10. Risikofaktorer: røyking, overvekt, diabetes og lignende.

Utnevnelse av en spesialist

Hvordan sjekke hjernens fartøy kan bare si en spesialist. For det første med en slik ulempe, slå til en nevrolog. Dets område er karene i nervesystemet og hjernen. Det er han som leder arteriene i hodet og nakken.

Kardiologen tilordner en kontroll av hjertesykdommene for å skille hjertesykdommer og blodårer, hvis symptomatologi er svært nært.

Undersøkelse av vener og arterier er foreskrevet av en angiolog eller angiokirurg, som har ansvar for blod og lymfekar.

Undersøkelsen av karene i hele kroppen er ganske sjelden, men den gir det mest komplette bildet.

Undersøkelse av hodeskårene

Kontroll av tilstanden til fartøyene i hodet og nakken gjøres oftest. For det første er symptomene på brudd i dette tilfellet mest uttalt, og for det andre - det mest smertefulle. En person med en pressende, men ikke sterk smerte i brystet, for lang tid ignorerer det i håp om at dette fenomenet er midlertidig. Alvorlig hodepine og svimmelhet forårsaker pasienten å søke råd mye raskere.

Undersøkelsen av nakken, som regel, utnevnes sammen med undersøkelsen av hjerneskipene, siden de danner et enkelt system. Lesjoner av nakkeårene er preget av de samme symptomene.

Magnetisk resonanstomografi

Den mest informative og moderne forskningsmetoden Den gir mulighet til å få et komplett bilde av funksjonelle og anatomiske egenskaper ved blodsirkulasjon.

Metoden er basert på bestråling av pasienten med radiosignaler i et magnetfelt. Tomografen registrerer signaler med forskjellig effekt, avhengig av miljøet - bevegelige eller stasjonære, og også på hastigheten på blodstrømmen. Som et resultat får spesialisten lagdelte bilder av hjernen og dermed arterier og vener i skallen og nakken i et tredimensjonalt bilde. På denne måten avsløres noen patologi av store og små kar.

Fullstendigheten av bildet til en viss grad avhenger av kraften til tomografien.

rheoencephalography

MR-undersøkelse er selvfølgelig den mest kvalitative måten å sjekke fartøyene på hodet og nakken, men også den dyreste. I stedet for tomografi kan rheoencefalografi foreskrives.

Essensen av metoden er redusert til registrering av elektrisk ledningsevne av blodstrømmen. Signalet fra sistnevnte er forskjellig fra signaler fra andre vev på grunn av pulsering. Ved hjelp av en rheografi blir det oppnådd informasjon om blodpåfylling av karene i nakken og hodet, blodstrømningshastigheten, veggtilstanden og så videre.

Prosedyren er mye mindre praktisk og tar mer tid. Arbeidsmekanismen til apparatet er elektrodplater, som i undersøkelsesprosessen skal påføres de studerte områder av hodet.

Doppler ultralyd

Eller tosidig skanning. Det er en ultralydundersøkelse av hodet og nakken ved hjelp av en spesialisert sensor. Prosedyren er helt smertefri, enkel og lar deg få øyeblikkelige resultater.

Denne metoden er universell og har ingen kontraindikasjoner. Og derfor er det vant til å kontrollere karene i hele kroppen. Det er veldig enkelt: pasienten er plassert på sofaen, sensoren blir brukt på området under studien, og et bilde vises på skjermen. Doppler ultralyd er også foreskrevet for de minste pasientene - barn 4-5 år, forutsatt at de kan ligge ubevegelig i 15-20 minutter.

Metoden er ideell for å studere store og små blodkar i hele kroppen, men kvaliteten på kapillærkontrollen avhenger av kapasiteten til utstyret.

elektroencefalografi

Enheten registrerer og registrerer svingninger i hjernens potensialer. I dette tilfellet undersøkes bare arteriene og blodårene i hodet. Metoden er mindre informativ, den gir informasjon om brudd på normal blodgjennomstrømning og nervedannelse. Men med epilepsi, taleforstyrrelser og lignende, er elektroensfalografi uunnværlig.

Beregnet Tomografi

Metoden bruker røntgenstråler. Med hjelpen får du informasjon om den fysiske tilstanden til veggene, men vurder ikke blodstrømmen. Dermed er tilstedeværelsen eller fraværet av svulster, oppdaget patologien til karene, tilstanden til veggene vurderes - innsnevring, ekspansjon, tilstedeværelse av lesjoner og så videre.

CT anbefales ikke for hyppig bruk. For pasienter med ikke-flyttbare implantater-stimulanter, er pins, proteser, computertomografi imidlertid ideelle.

CT er foreskrevet for undersøkelse av karene i hode og nakke og hele kroppen.

ultralyd

Metoden er utformet for å undersøke nakkens fartøy, nemlig karoten, intervertebrale arterier, samt de bakre og fremre cerebellære arterier. De er ansvarlige for fullstendig ernæring av hjernen med oksygen, og derfor påvirker et brudd i arbeidet sine funksjoner.

Arbeidselementet til apparatet er en ultralydskanner. Pasienten undersøkes av en skanner, og bildet av arterien er oppnådd på skjermen.

Hjerteundersøkelse av hjertet

 • I dag er den mest populære metoden dopplerografi. Aorta og venøs stamme er store fartøy, og ultralyd skanning tillater dem å bli vurdert med stor nøyaktighet. Doppler ultralyd er helt trygt for hjertet og lar deg få øyeblikkelige resultater.
 • Datatomografi er ikke mindre populær og veldig informativ. Med en slik hjerteundersøkelse brukes ofte input av et kontrastmedium - jod, for eksempel. Ved hjelp av CT er det mulig å vurdere tilstanden til arterieveggene, detektere svulster og andre lidelser.
 • Koronarografi refererer til kirurgiske metoder og utføres i ekstreme tilfeller når pasienten er på operasjonstabellen. Kontraststoff injiseres direkte inn i arterien, og skannerenheten er et angiogram, resultatet blir registrert. Den utvilsomt fordelen med metoden er evnen til umiddelbart å kompensere for innsnevring av hjertebeholderen.

Undersøkelse av ekstremiteter

Normalt er undersøkelse av beinene på bena foreskrevet, siden arteriene og venene i de øvre lemmer er mindre utsatt for sykdommer.

For å vurdere tilstanden til fartøyene, brukes Doppler ultralyd, ultralyd - denne prosedyren er nesten alltid foreskrevet sammen med hjerteundersøkelse, samt flebografi og flebomanometri

 • Phlebography - radiografi på bakgrunn av å skrive inn et kontrastmiddel, gir informasjon om den fysiske tilstanden til venene.
 • Flebomanometri er måling av venetrykk ved ulike fysiske belastninger.

Av alle metodene forblir Dopplerography det mest informative, siden metoden gjør det mulig å oppdage skadede venøse ventiler og lokalisere sykdomsfokuset.

Komplett vaskulær undersøkelse

For verifikasjon av alle hoved- og perifere fartøy brukes MR angiografi. Undersøkelsen utføres av en magnetisk resonans-tomografi uten å gå inn i et kontrastmiddel. Kraften til magnetfeltet til apparatet er ikke mindre enn 1 T.

MR-angiografi tilveiebringer data som en fysisk tilstand av arterier og vener - utvidelse eller sammentrekning av veggene, utseendet av ateromatøs plakk, aneurysmidannelse og funksjon - en vegg elastisitet nivå, betennelse, og så videre.

Studien er lang. Vanligvis holdes økter i opptil 15 minutter, antall prosedyrer er opptil 6. I noen tilfeller kan økten ta opptil 60 minutter. MR angiografi er bare tilgjengelig i spesialiserte klinikker.

Kontroll av blodårene er en viktig del av diagnosen med et svært stort antall lidelser. Noen ganger blir denne prosedyren den siste diagnostiske metoden. Indikasjoner for utførelsen av mye og hvis en spesialist tildeler en sjekk, ignorer anbefalingen er ikke verdt det.

Hvordan sjekke blodkarene i kroppen, indikasjoner for slike studier

Fra denne artikkelen lærer du: hvordan man kontrollerer karene i hele kroppen, hvilke metoder som brukes til å skaffe bilder av arterier og årer og å identifisere deres sykdommer. Forberedelse til undersøkelsen og dens oppførsel.

Sunn blodkar - en garanti for god blodtilførsel til alle menneskelige organer og en nødvendig betingelse for normal drift. Det er derfor utviklet og satt i praksis et tilstrekkelig stort antall inspeksjonsfremgangsmåter ved hvilke det er mulig å bestemme deres diameter innsnevring detektere og vurdere blodstrømmen til organene.

Metodene som brukes gjør det mulig å undersøke alle karene i kroppen, men i klinisk praksis er dette ikke gjort. Det skal forstås at en hvilken som helst diagnostisk metode, selv den mest effektive og trygge, har sine begrensninger og prisen på øvelsen. Derfor foreskriver legene bare undersøkelse av de karene som mistenkes for å utvikle en bestemt sykdom. Det er lokaliseringen av det berørte fartøyet og typen sykdom som bestemmer valget av den diagnostiske metoden som brukes.

De fleste av disse undersøkelsene blir brukt til å diagnostisere perifer arteriell sykdom (aterosklerose, okklusiv sykdom), cerebrovaskulær sykdom (slag), dyp vene trombose, kronisk venøs insuffisiens, renal sykdom, og koronararteriene, aortaaneurisme.

En aorta aneurisme er en patologisk dilatasjon av aorta lumen som kan nå store dimensjoner og til slutt føre til brudd på fartøyet

Alle instrumentale undersøkelser av vaskulærsystemet kan deles inn i to grupper:

 1. Ikke-invasiv (uten å kompromittere hudens integritet). Dette er forskjellige typer ultralyddiagnostikk.
 2. Invasiv (med brudd på integriteten til huden). Dette er forskjellige typer angiografi, der et kontrastmiddel injiseres i karet.

Avhengig av hvilken metode som brukes og lokalisering, utføres undersøkelsen av leger med funksjonell diagnostikk, kardiokirurger, vaskulære kirurger. For å utnevne en slik undersøkelse kan legen av en spesialitetskasse.

Ultralyd undersøkelsesmetoder

Essensen av studien

Ultralyd (ultralyd) er en av de vanligste metodene for å undersøke blodkar på forskjellige steder. For å få bilder av arterier og årer, samt blodstrøm estimater, brukes ultrahøyfrekvente lydbølger.

Ved hjelp av ultralyd kan inspiseres fartøy i nesten alle deler av kroppen, inkludert arterier og vener i halsen, mage, øvre og nedre ekstremiteter. I motsetning til andre bildemetoder bruker ultralyd ikke røntgenbehandling eller administrering av kontrastmedier.

Under ultralyd trener lydbølger gjennom vevet inn i området som undersøkes. De reflekteres fra blodcellene som beveger seg langs karet og går tilbake til sensoren. Disse bølgene registreres og vises på skjermen til ultralydsmaskinen, og skaper et bilde av et blodkar. Hastigheten av deres retur gir deg mulighet til å bestemme blodstrømmen i arterien eller venen. Hvis blodet flyter for fort, indikerer dette en mulig innsnevring av fartøyet.

Ultralyd er en ikke-invasiv og smertefri prosedyre uten bivirkninger og komplikasjoner.

Hvilke fartøy kontrolleres oftest

Ofte gjennomført:

 • Ultralyd av perifere arterier - for diagnostisering av utrydding av aterosklerose og endarteritt.
 • Sonografi av karoten arterier - for å identifisere innsnevring i de største fartøyene i nakken, som gir blod til hjernen.
 • Ultralyd av nyrene - for å vurdere blodstrømmen i nyrene og identifisere innsnevring i deres kar.
 • US mage fartøyer - Metode for å studere blodsirkulasjonen i vener og arterier i mage, tarmer, lever, pankreas og milt.
 • Transcranial ultralyd av cerebral fartøy - bidrar til å måle blodstrømmen i hjernens arterier.
 • Ultralyd av vener - lar deg evaluere blodstrømmen i blodårene i bena og hender, for å oppdage deres trombose.
Utfører ultralyd i halspulsåren

Forberedelse til undersøkelsen

Vanligvis krever ultralyd ingen spesiell trening:

 • Du kan ikke røyke i flere timer før undersøkelsen, da røyking fører til en innsnevring av fartøyene, noe som kan påvirke resultatene av ultralyd.
 • Hvis en person skal undersøke magesekken, kan han ikke spise noe 12 timer før prosedyren.
 • I tillegg til røyking kan resultatene av ultralyd påvirkes av fedme, hjerterytmeforstyrrelser, hjerte-og karsykdommer.

Hvordan utføres prosedyren

Før du sjekker vaskulærsystemet med ultralyd, må en person ta av seg klærne slik at legen kan få tilgang til kroppsområdet som undersøkes. Avhengig av fartøyene som er studert, kan undersøkelsen foregå i pasientens liggende, sittende eller stående stilling.

En vannoppløselig gel påføres huden i skanneområdet, noe som forbedrer ledningsevnen til ultralydbølger. Til området under undersøkelse presser legen sensoren, som leder ultralydbølger til arteriene og venene. Under undersøkelsen flyttes sensoren over huden for å få et tydeligere bilde. Den mottatte informasjonen behandles av datamaskinen og vises på skjermen i form av grafer og bilder som karakteriserer blodstrømmen i arteriene eller årene.

All eksamen tar 10-30 minutter. Etter avslutningen tørker du gelen fra huden, og pasienten kjoler. Etter ultralydet, kan en person straks vende tilbake til sine daglige aktiviteter.

Forklaring av resultatene

Normale resultater fra undersøkelsen indikerer at pasienten ikke har en innsnevring eller overlapping i fartøyene. Den patologiske karakteren av blodstrømmen kan indikere:

 • Tilstedeværelsen av innsnevring eller overlapping i arteriene, noe som kan være en konsekvens av aterosklerotiske plakk.
 • Tilstedeværelse av trombi i årer eller arterier.
 • Dårlig blodsirkulasjon forårsaket av vaskulær skade.
 • Okklusjon av vener.
 • Spasm i arteriene.
 • Trombose eller overlapping av kunstige proteser.

angiografi

Essensen av studien

Angiografi er en visualiseringsteknikk, der det er mulig å få et bilde av det indre lumen i blodkarene i ulike organer. Siden blodårer ikke kan ses under røntgenundersøkelse, innføres en spesiell kontrastmiddel i deres lumen.

Typer av angiografi

Det er 3 typer angiografi:

 1. Tradisjonell angiografi - visualisering av fartøy etter deres kontrast er utført ved hjelp av fluoroskopi.
 2. CT angiografi - visualisering etter kontrastering utføres ved bruk av computertomografi.
 3. MR-angiografi - bildet er oppnådd ved hjelp av magnetisk resonansbilder.

Angiografi kan også inkludere venografi - røntgenkontrast undersøkelse av venøs fartøy.

Venografi av kraniale årer i et barn

Hvilke sykdommer kan detekteres ved angiografi

Angiografi brukes til å identifisere ulike problemer med arterier eller årer, inkludert:

 • Aterosklerose (innsnevring av arteriene), noe som kan øke risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 • Obliterating sykdommer i perifere arterier, hvor blodsirkulasjonen i beina forverres.
 • Aneurysmer av hjernen - fremspring i veggen av blodkarene i hjernen.
 • Tromboembolisme i lungearterien er en farlig sykdom der blodårene kommer inn i blodkarene i lungene.
 • Stenose (innsnevring) av nyrearteriene.
 • Bestem alvorlighetsgrad og nøyaktig lokalisering av innsnevring eller okklusjon av blodkar.
 • Bestem lokalisering av blødningskilden, og når den kombineres med embolisering - stopp den.
 • Identifiser og fjern blodpropp i den forseglede beholderen og gjenopprett blodstrømmen.
 • I kombinasjon med embolisering - å behandle noen typer tumorer ved å stoppe blodtilførselen.
 • Opprett et blodårkart før kirurgi.

Av nøyaktigheten av de oppnådde resultatene er angiografi gullstandarden blant alle diagnostiske metoder for å undersøke sirkulasjonssystemet. Med hjelpen kan du identifisere de minste endringene i strukturen i arteriene og årene, og avsløre problemet ved de første utviklingsstadiene.

Forbereder prosedyren

De viktigste anbefalingene for forberedelse av angiografi:

 1. Før noen typer angiografi, kan du ikke spise noe 4-6 timer før undersøkelsen.
 2. Ta med prosedyren alle resultatene fra tidligere blodkarprøver, slik at leger kan sammenligne dem med nye data.
 3. Før undersøkelsen, spør alle spørsmålene du er interessert i medisinsk personell.
 4. Hvis du har nyresykdom eller diabetes mellitus, har det vært allergiske reaksjoner mot kontrastmidler eller andre legemidler, sørg for å fortelle legen om det.
 5. Hvis du tar metformin, acetylsalisylsyre, clopidogrel, warfarin eller andre blodfortynnende medisiner, må du informere helsepersonell.
 6. Hvis angiografien utføres på poliklinisk basis, ordne med en slektning eller en venn for å ta deg hjem etter eksamen. Noen ganger introduserer angiografi sedativer som kan gjøre deg døsig.

Før undersøkelsen blir pasienten bedt om å bytte til kirurgisk undertøy, får han en mild beroligende som hjelper til med å slappe av. Noen ganger utføres angiografi under generell anestesi.

Angiografi av hjertet eller koronar angiografi. I tillegg til lårarterien kan kateteret også settes inn i den radiale arterien på armen

Hvordan utføres prosedyren

Under undersøkelsen ligger pasienten på et spesielt bord i operasjonen, utstyrt med spesielle røntgeninstrumenter. Medisinsk personell gjennomfører overvåkning av hjerteaktivitet, respirasjon, blodtrykk og oksygenivå i blodet.

Stedet for vaskulær tilgang (vanligvis høyre inngangsregion), gjennom hvilken et spesielt kateter settes inn, behandles med en antiseptisk løsning og dekkes med sterile undertøy for å minimere risikoen for smittsomme komplikasjoner. Dette området er bedøvet med lokalbedøvelse, hvoretter et tynt kateter settes inn i beholderens lumen. Deretter setter legen under kontroll av fluoroskopi dette kateteret inn i testkarene og injiserer et kontrastmiddel med samtidig fluoroskopi. Det resulterende bildet av fartøyets indre struktur vises på skjermen. På tidspunktet for kontrast kan pasienten føle et rush av varme gjennom hele kroppen.

Vaskulær testing med angiografi kan ta alt fra 30 minutter til 2 timer. Etter avsluttet undersøkelse fjerner legen kateteret fra karet og presser injeksjonsstedet i 10 minutter for å stoppe mulig blødning, og deretter påføres en steril bandasje. Hvis vaskulær tilgang var gjennom lårbenet i lysken, skal pasienten etter undersøkelsen ligge med beina rettet i ca 4 timer. Etter prosedyren kan du spise og drikke.

Mulige komplikasjoner etter angiografi

De fleste pasienter etter angiografi har en blåmerke på stedet for vaskulær tilgang og føler smerte på dette stedet når de berører eller beveger seg. Disse problemene forsvinner etter noen dager.

Hvordan sjekke tilstanden til fartøyene i hodet

Hjerneskipene er ansvarlige for næringen av det vitale organet. Ethvert brudd på patency forårsaker en risiko for iskemi i en større eller mindre sone. Dette betyr tap av kontroll over en bestemt aktivitet i kroppen.

På hvordan å sjekke hjernens fartøy i tidlig påvisning av mulige sykdommer eller medfødt patologi, henger helsen, og noen ganger prognosen til en persons liv.

Hvem trenger å sjekke hjernens blodkar?

Indikasjon og valg av undersøkelsesmetode bestemmes av legen avhengig av mål, symptomer, foreløpig diagnose. Vanligvis anses:

 • pasientklager av hodepine, migrene, svimmelhet;
 • informasjon om det skadede hode og livmorhalsen;
 • plutselig oppstart av syns- eller hørselshemmede, tinnitus;
 • uforståelig neseblødning;
 • tilbøyeligheter til å svimme med kortvarig bevissthetstap
 • et tidligere hjerneinfarkt, tilstedeværelsen av tegn på kronisk iskemi;
 • hevelse av hender, hodet som en manifestasjon av parkinsonisme;
 • mistanke om hevelse, aneurysm i karet;
 • klargjøring av blodtilførselsrollen i encefalopati.

La oss vurdere eksisterende og mest tilgjengelige metoder for diagnostikk.

Hva kan du lære om blodårer fra en blodprøve?

Gjennomføring av blodprøver spiller ikke en viktig rolle i vaskulær testing. Men de tillater deg å indirekte dømme årsaken til sykdommen, graden av nederlag.

Aterosklerose er for eksempel en av hovedårsakene til vaskulære lidelser. Dette bekreftes av det høye nivået av lavdensitets lipoproteiner i den biokjemiske testen. Med en hastighet på 5,2 til 6,0 mmol / l har pasienter med aterosklerotiske lesjoner 7 eller flere. Et slikt resultat indikerer utvilsomt endringer i hjernens arterier.

Systemisk vaskulitt, den auto-allergiske karakteren av sykdommen, indikeres av økningen i eosinofiler og basofiler i blodformelen. Og evnen til å øke koagulering og trombose kan dømmes av det høye nivået av blodplater, protrombin, fibrinogen.

Derfor er det i undersøkelsen alltid verdt å gjennomgå de foreskrevne blodprøver.

Hvilke fartøyer må kontrolleres?

Ofte forstår pasienter ikke hvorfor de er tildelt for å studere fartøyene i nakken, ryggraden. Faktum er at det er her at hovedgrenene til arteriene går til hjernen. De refererer til ekstrakranielle kar (ekstra cerebrale). Interne og eksterne carotis, vertebral arterie i stor grad bestemme cerebral blodstrøm, fylle de små kar i skallebasis, fra hvilke flere tråder divergerer mot den fremre, midtre og baksiden av hjernen. Dette er intrakranial (intracerebral) sirkulasjon.

Indirekte diagnosemetoder

Det finnes metoder der ingen synlige kar av hodet, men det at det opprettes, for å bestemme graden av svekkelse av hjerne-aktivitet i løpet av trauma (inkludert barn under kompliserte leveranser), etter hjerneslag, med uklare forårsake anfall, svekket fysisk utvikling og andre hjerne avvik.

Basert på konklusjonen etter en slik undersøkelse kan legen påta seg området for hjernevevskader og deretter utføre en målrettet studie. Slike metoder inkluderer:

 1. Elektroencefalografi (EEG) - enheten registrerer endringen i det elektriske potensialet til nevroner og forskjellige hjernekjerner. Moderne diagnostikk gir mulighet for langvarig pasientovervåkning ved hjelp av hodetelefoner. Enkefalografen registrerer alle endringer på båndet, som deklareres etter slutten av studien.
 2. Echoencefalografi (EchoEG) - refererer til ultralyd. Alle reflekterte signaler er synlige på skjermen og registrert. Metoden er spesielt følsom med endringer i hjernestrukturer, svulster, konsekvensene av craniocerebralt traume. Indikerer deres forskyvning, ødelagt sted.
 3. Electroneuromyography oppdager biokjemikalier fra musklene, bekrefter sykdommene (parese og lammelse).
 4. Neurosonografi er en ultralydsmetode for studiet av små barn (det er nødvendig å frigjøre den store fontanelen). Hjelper i studien av hjernens struktur, bestemmer de generelle parametrene for blodstrømmen.
 5. Craniography - på en annen måte kalles røntgen på skallen i to fremspring (fullt ansikt og profil). Det gjør det mulig å avdekke konsekvensene av kranietskader, fødselsskader. Med utviklingen av blodårer aneurisme, er det mulig å endre beinstedene.
 6. Tomografi - Røntgenundersøkelse på dybder spesifisert i dybden. Det utføres som en kvalifiserende undersøkelse etter radiografi for å bestemme dybden av forekomst av feil, dets konturer, kontakt med viktige sentre og soner.

Hvilke metoder tillater deg å se strukturen i blodårene?

La oss dvale mer i detalj på måter å diagnostisere strukturen og patensen til fartøyene.

rheoencephalography

Rheoencephalography (REG) - studien bruker registrering av elektrisk motstand av vev, pulsoscillasjoner. Lar deg dømme fartøyets funksjonelle tilstand. Metoden brukes i polyklinikker, utstyret er tilgjengelig i funksjonene til funksjonell diagnostikk. Det er foreskrevet for pasienter:

 • med mistanke om cerebral sirkulasjonssykdom;
 • med en uklar migrene;
 • med skader vedvarende;
 • med epilepsi.

Det er mulig å bruke REG i fødsel for å diagnostisere tilstanden av cerebral hemodynamikk hos fosteret.

Metoden krever ikke spesiell forberedelse. Begrenset ved diagnose hos pasienter med tremor i hode og ekstremiteter.

Ultralyd undersøkelsesmetoder (ultralyd)

Ultralydet av fartøyene er basert på vevets evne til å reflektere de rettede ultrasoniske vibrasjoner. Veggene på fartøyene kan skelnes og kontrolleres.

 • vurdere lokalisering og retning av fartøyet;
 • se hvilken som helst deformasjon langs ytre og indre konturer, lagdeling, tilstedeværelse av aneurysmiske forlengelser;
 • å evaluere den individuelle utviklingen av nettverket av collaterals;
 • å avsløre den første obstruksjonen, trombi, aterosklerotiske plaques;
 • bestemme graden av innsnevring av fartøyet;
 • spore kvaliteten på bølgene av pulsering;
 • sjekk vevet rundt karet (muligens spinalprosessen med spines i forbindelse med osteokondrose, tegn på puffiness med perivaskulær betennelse).

Moderne utstyr lar deg umiddelbart dechifisere bildet på skjermen, ta opp indikatorene i fargen.

Doppler ultralyd

Ultralyddopplerografi er en av bruken av ultralyd i diagnose. I motsetning til den generelle ultralyden i blodkarene, brukes Doppler-effekten, noe som gjør det mulig å evaluere blodstrømmen i bevegelse og dømme ved det at arteriene er patenterte.

For nivået på polyklinikken er metoden for diagnose ganske informativ. Det er mulig å bruke som kontroll over effektiviteten av medisinske prosedyrer.

Hvorfor utføre magnetisk resonansavbildning?

Metoden for magnetisk resonans imaging (MRI) er basert på det fysiske fenomenet kjernemagnetiske resonanssignaler. Når menneskekroppen er utsatt for et magnetfelt, reflekterer radiofrekvenspulser reflekterte svingninger fra indre organer og strukturer.

Ved diagnostisering av vaskulære sykdommer som leverer blod til hjernen, hjelper MRI til å oppnå pålitelig informasjon om følgende:

 • plassering og struktur av hele nettverket, et bestemt fartøy, dets grener;
 • forekomst av aneurysmal utvidelse, hematom, trombose.

Metoden gjør det mulig å sjekke utviklingen av sivile sirkulasjon, for å etablere faktorer for skade på de biologiske strukturer i hjernen. Dette er ekstremt nødvendig informasjon med sikte på riktig behandling av pasienten.

Før du legges i et spesielt kammer, skal motivet fjernes og legges på bordet av alle metallobjekter fra lommene. Metoden gjelder ikke for personer med pacemaker installert. Prosedyren varer opptil 30 minutter.

Andre lovende dyre undersøkelsesmetoder

Dyrere og mindre tilgjengelige metoder for å oppdage vaskulær patologi er tilgjengelige i spesialiserte klinikker og sentre. Som regel er de gratis for pasienter av disse medisinske institusjonene, men for polikliniske pasienter utføres på betalt vilkår og etter avtale.

Magnetisk resonans angiografi

Magnetisk resonansangiografi av hjernen, i motsetning til konvensjonell angiografi, krever ikke innføring av kontrastmateriale i karene. Metoden tillater å oppnå et tredimensjonalt bilde av hele det vaskulære nettverket. Samtidig utføres prosjektering til hjernestrukturene, er det mulig å studere individuelle iskemiske soner.

Beregnet Tomografi

Beregnet tomografi (CT) av cerebral fartøy undersøker hjernevevet ved hjelp av en skanneenhet gjennom strømmen av røntgenstråler. Sensoren gjør omdreining rundt personens hode. Dette lar deg få et bilde av horisontale stykker på et gitt nivå.

All informasjon kommer inn i datamaskinen og behandles. Målinger og beregninger utføres automatisk, resultatet blir gitt umiddelbart. Metoden lar deg tydelig og objektivt vurdere blodtilførselen til pasientens hjerne. Den endelige diagnosen er laget av en spesialist lege, og det gir viktig hjelp til nevrokirurger når man planlegger kirurgisk inngrep.

Disse diagnostiske metodene gir et valg til legen for å bekrefte diagnosen, hjelpen i pasientterapi, evaluere effektiviteten og prognosen for pasientens helse.

Les Mer Om Fartøyene