Hvordan kalles blodkoagulasjonstesten: Dekoding og norm

Blodkoagulasjonsanalyse er en obligatorisk del av en rekke komplekse studier for alvorlige leversykdommer, under graviditet eller i tilfelle av venøs patologi. Det er tilrådelig å ikke forlate en slik studie som forberedelse til kirurgi. Hva er navnet på analysen, og hva er de "sunne" resultatene? Vi forteller.

Hva er blodkoagulasjonstesten gjort for?

Krenkelser av blodkoagulasjonssystemet - en av hovedårsakene til utviklingen av en rekke kardiovaskulære patologier. Hvis indikatorene faller, er det fulle av økt blødning, men hvis den øker - øker risikoen for blodpropper. For å forstå hvordan riktig koagulerbarhet går, tildeles en passende analyse. Hans medisinske definisjon er et koagulogram.

Effekten av koaguleringssystemet er ganske komplisert, for eksempel kan vi ta en konvensjonell kutt. Dybden og plasseringen av traumet bestemmer intensiteten som blodet vil strømme med. Så snart det er behov for beskyttelse, kommer blodkroppene til handling: de samles på dette stedet for å danne den nødvendige barrieren - en blodpropp.

Takket være blodproppene oppstår et hinder som forhindrer at væskeblodet strømmer ut av den skadede delen av kroppen. Faktisk beskytter den kroppen mot overdreven blodtap, og forhindrer også smitteinntrengning i skadestedet, "festing" sårets kanter.

I dette tilfellet må blodet forbli flytende for å fortsette å sirkulere normalt i kroppen. Etter at blodet har herdet seg i det ønskede området, oppstår en balansert fortynning.

Indikatoren for balansen er tidsintervallet der koagulasjonsprosessen og revers-flytning skjer. Hvis det er noen avvik innen denne tiden, anbefaler leger at de utfører en detaljert blodprøve og nøyaktig bestemmer alle parametere.

Hvem trenger å gjøre denne analysen

Krenkelse av koagulasjonsprosessen er full av hjerteinfarkt, slag og trombose. Med reduserte priser er det umulig å forutsi hvordan operasjoner eller levering vil finne sted: pasienten kan ganske enkelt bløde. Tidlig påvisning av brudd bidrar også til å forhindre utvikling av farlige sykdommer.

Analysen kan foreskrives for mistenkt kardiovaskulære sykdommer eller forstyrrelser i koaguleringssystemet. I noen tilfeller er det obligatorisk. Slike situasjoner inkluderer:

 • prenatal periode;
 • mistenkte arvelige patologier;
 • før og etter operasjon
 • Behovet for langvarig bruk av antikoagulantia
 • akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen;
 • sykdommer i immunsystemet.

Hvis det ble funnet en reduksjon i antall blodplater under rutinemessig analyse, er det behov for hemostasiogram.

Med disse patologiene bør funksjonen til koagulasjonssystemet kontrolleres for å bekrefte diagnosen og forhindre mulige komplikasjoner.

Hvorfor hindrer blodet?

Kloakkbarhet refererer til ganske vanskelige biologiske prosesser. Under denne tiltaket dannes fibrin - et spesielt protein som er nødvendig for dannelsen av blodpropper. Det er på grunn av at blodet blir mindre væske, begynner dets konsistens å ligne cottage cheese. Stimuleringsfaktoren er i stor grad avhengig av dette proteinet.

Regulering av koagulasjon avhenger av to systemer i kroppen: nervøs og endokrine. På grunn av fluiditet er blodcellene ikke festet sammen og kan lett bevege seg langs karene. Flere funksjoner avhenger av væskens tilstand:

 • trofisk;
 • transport;
 • thermoregulatory;
 • beskyttende.

Hvis det er et brudd på integriteten til vaskulære vegger, er det et presserende behov i forbindelse med koagulasjon: uten dannelse av en blodpropp på problemstedet, kan en person alvorlig lide.

Den flytende form av blodet beholdes på grunn av et spesielt antikoaguleringssystem, og hemostase er ansvarlig for dannelsen av blodpropper.

Egenskaper ved levering av analysen ved graviditet

Under graviditeten gjennomgår kvinnekroppen alvorlige fysiologiske endringer. Er involvert i prosessen:

 • blod,
 • endokrine system;
 • excretory organer;
 • CNS;
 • kardiovaskulær system;
 • linker til hemostase.

Ofte i denne perioden er det en signifikant økning i koagulasjonsfaktorer, som kan tilskrives den fysiologiske normen. En analyse av blodkoagulasjon under graviditet er obligatorisk.

I løpet av perioden med å føre et barn med blod, oppstår visse endringer, som følgende kan tilskrives:

 • redusert aktivitet av C-protein;
 • redusert antitrombinaktivitet;
 • inhibering av fibrinolysaktivitet;
 • økning i aggregeringsegenskaper for blodplater.

Endringer knyttet til prosessen med hemostase er adaptive. De er nødvendige for å forhindre overdreven blødning under arbeid og i postpartumperioden. Dette skyldes en gradvis, men konstant reduksjon av fibrinolytisk aktivitet og økt koagulasjon.

På grunn av de alvorlige hormonelle endringene som oppstår under graviditeten, endres det hemostatiske systemet. Dannelsen av livmorhalskretsens blodsirkulasjon påvirker også dette. Noen kvinner utvikler et ICD-syndrom: for det første er det hyperkoagulerbarhet, som gradvis erstattes av hypokoagulering.

Dette kan føre til betydelig blodtap. For å unngå dette er analysen nødvendig ikke bare i første trimester, men også i de neste to, slik at spesialister kan følge alle endringene. Det er nødvendig å utføre undersøkelsen først og fremst til kvinner som led av livmorhalsens høyt blodtrykk eller hadde et abort.

Det er verdt å vurdere at graden av blodpropp i gravide kan avvike fra vanlig, dette er i rekkefølge av ting. Forklar alle nyansene av analysen bør den behandlende legen.

Hvordan å forberede

Før du tar analysen, trenger du litt trening, som avhenger av påliteligheten av dataene. Blodstimulering kan endres på grunn av virkningen av ulike faktorer, hvorav de fleste er direkte avhengig av pasienten.

Det er visse regler som bør observeres når du forbereder. Den enkleste listen er som følger:

 1. Å gi blod er bare nødvendig på tom mage. Eventuell mat kan forvride resultatene av analysen.
 2. Det anbefales at det siste måltidet tas 12 timer før blodprøver.
 3. Kvelden før drikking er det bare tillatt vann, men i begrensede mengder. Overdreven væskeinntak kan også forvride resultatet.
 4. Om morgenen er te og kaffe strengt forbudt foran gjerdet.
 5. 2-3 dager før bloddonasjonen anbefales det å unngå akutt og fet mat: lignende produkter kan påvirke koagulasjonsprosessen.
 6. Alkohol kan forbrukes bare 3-4 dager før analysen, på leveringsdagen er det forbudt å røyke.
 7. Hvis det er mulig, er det ønskelig å utelukke alvorlig fysisk aktivitet.

Det er verdt å vurdere at noen av legemidlene også påvirker blodfluidet. Hvis noen medisiner foreskrives på tidspunktet for gjerdet, er det verdt å advare legen som foreskriver analysen, ellers vil dekodingen være feilaktig.

Vanlige data

Blodens evne til å folde bestemmes ved å gjennomføre laboratorietester. Bruk til dette kan både venøs og kapillært blod fra fingeren. Hver av testene krever en bestemt type blod og lar deg identifisere tilstanden til de enkelte delene av koaguleringssystemet.

Blodtest for koagulering

Blod er en av de viktigste væskene i menneskekroppen, alle livsprosesser som forekommer i arbeidsorganer er avhengige av det. Blodet i seg selv har også flere funksjoner, og koagulasjon er en av dem. Både utilstrekkelig og overdreven koagulering av blod kan føre til kroppens død. For å sjekke denne egenskapen for blodet, må du gjennomgå en koagulasjonstest, det vil si ta en blodprøve.

Som et resultat av denne undersøkelsen vurderes blodets evne til å tykke (koagulere). Denne undersøkelsen er også kjent som et hemostasiogram eller koagulogram. Analysen viser et bilde hvor hovedindikatorene er verdiene av systemene (koagulasjon og blodtrykksforstyrrelse).

Hvordan og hvorfor forhindrer blodet

Prosessen med blodpropp er ganske komplisert. For eksempel, i stedet for frisk skade (kutt, skade og andre lignende skader), skal blodceller grupperes og danne en slags "stopper", en blodpropp som forhindrer væskestrømmen fra den skadede beholderen. Trombusen stopper uautorisert blodtap, mens du beskytter fartøyet mot infeksjon og mekaniske partikler, "limer" kantene på skadede vev. Men blodet må holde seg i flytende tilstand, ellers vil alle prosesser i kroppen bli svekket.

For å opprettholde slike blodfunksjoner, er mekanismen for hemostase ledsaget samtidig av to helt motsatte prosesser: flytende og koagulering av væsken. Den normale tilstanden til blodfluidet er balansen mellom begge prosessene. Så på et koagulogram ved å tegne grafer kan du se hvordan denne balansen blir observert.

Hvordan er en blodprøve for koagulering

Blod er trukket fra venen. Deretter plasseres prøven i et reagensrør, hvor en spesiell substans tilsettes for å forhindre blodtykkelse. Deretter undersøkes prøven og en rekke grunnleggende og hjelpeparametere bestemmes.

Analysens hovedparametere:

 1. Prothrombintid (PTW), protrombinindeks (PTI) eller internasjonalt normalisert forhold (INR). Det er mulig å utføre som en av de angitte tester, og alle oppført (avhengig av laboratorieutstyret). I prinsippet har de alle en identisk verdi og får lignende indikatorer, som deretter kan sammenlignes. Denne testen karakteriserer den eksterne banen til væskefoldingen.
 2. Aktivert partiell trombintid (APTT) - testing av indre vei for å stoppe blødning.
 3. Trombintid (TB) er dannelsen av en blodpropp. Denne fasen av blodpropp er det siste, tilstedeværelsen av en trombe vitner om tilstedeværelsen av fibrin i væsken.

Sistnevnte er et produkt dannet av samspillet mellom et løselig fibrinogenprotein og et stoff som kalles trombin. Fibrin blir et uoppløselig protein stoff, som danner en trombose (koagulasjon). Dannelsen av en slik koagulasjon kan også indikere den inflammatoriske prosessen i kroppen.

Ytterligere analyseparametere:

 1. Antitrombin III er en faktor av antikoagulant systemet. Dens mangel på blod fører til trombose av indre organer, åreknuter og så videre.
 2. D-dimer. Dette produktet forårsaker naturlig ødeleggelse av koagulasjonen. Denne testen utføres med tidlig diagnose av trombose, forebyggende behandling av lungeemboli og andre kar.
 3. Protein C er en faktor av antikoaguleringssystemet. Mangelen på et stoff kan provosere fremveksten av interne blodpropper etter kirurgisk inngrep (operasjoner), etter fødsel og lignende.
 4. Lupus antikoagulant (VA) testes dersom det er mistanke om utviklingen av antiphospholipid syndrom.

Indikasjoner for analyse

En blodprøve for koagulasjon er foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Det er nødvendig å identifisere årsakene til ukontrollert blødning eller blodpropper.
 • DIC.
 • Diagnose av tromboembolisme, hemofili, antiphospholipid syndrom.
 • Kontroller kroppsreaksjonen til heparin og andre legemidler, hvis bruk kan påvirke koagulasjonsprosessen.
 • Før og etter operasjonens slutt, samt bruk av trombolyse, koronar angiografi og andre manipulasjoner.

Klargjøre kroppen for blodprøvetaking

Blod må tas om morgenen og på tom mage, det er ønskelig at minst 8-12 timer har gått siden siste måltid. Hvis pasienten røyker, er det bedre å ikke røyke om natten. Hvis pasienten tar medisiner, må dette rapporteres nødvendigvis.

Forklaring av analyseresultater

Nivåene til hovedindikatorene for blodprøven for koagulering:

 • PTV 11-16 sekunder;
 • PTI 80-120%;
 • INR 0,8-1,2 enheter;
 • APTTV 21-35 sekunder;
 • TV 14-21 sekunder;
 • fibrinogen hos voksne 2-4 g / l;
 • fibrinogen hos nyfødte 1,25-3,00 g / l.

Studien av blod for koagulering er en ganske kompleks, flertrinns prosess. Ofte uten en spesialisert vurdering, er dette ganske enkelt ikke nok. Selv om hver faktor blir testet separat, vurderes det samlede bildet: effekten av stoffer og prosesser på hverandre, effektiviteten av terapien.

Hvis prosessene for blodkoagulasjon påvirkes av medisiner av rettet terapeutisk virkning, vil bildet av koagulogrammet endres betydelig (på grunn av målrettet behandling). For eksempel fører warfarin til en økning i INR opptil 4,5 enheter (mens normen på 2-3 ED). Dette bidrar til å redusere risikoen for blodpropper.

Indikatorene for å teste blodprøven kan ha forskjellige betydninger i forskjellige laboratorieforhold. Det avhenger av sammensetningen av reagensene som brukes til forskning i en bestemt institusjon. Derfor er det viktig å prøve å ta prøver på samme laboratorium med full undersøkelse.

Særtrekk av blodkoagulasjonsanalyse hos gravide kvinner

Hver kvinne har en annen graviditetstid. I noen er alt normalt, andre har patologier. Kvinner i døende koagulasjon må passere nødvendigvis.

Legg merke til at på grunn av konstante endringer i en kvinnes kropp under svangerskapet, er de samme egenskapene også påvirket av blodkarakteristika. Så i første trimester av graviditeten blir det observert langsom blodkoagulering, og jo nærmere oppløsningen av byrden, desto mer øker denne blodkapasiteten. Dette er en naturlig prosess, slik at den kvinnelige kroppen forbereder seg på å redusere blodtap under fødsel.

Var siden nyttig? Del det i ditt favoritt sosiale nettverk!

Hvordan blod blir kastet for koagulering

Siden skolens kurs i biologi vet alle at et av de viktigste egenskapene til plasma er dets koagulabilitet. Men ikke mange mennesker tenker på hva denne parameteren indikerer, og hvordan det kan påvirke menneskers helse. Og i mellomtiden er det situasjoner når ikke bare velvære, men også menneskers liv er avhengige av riktig bestemt blodindikatorer. Vi finner ut hvordan du tar en blodprøve for koagulering for å få de mest pålitelige resultatene.

Hva er blodpropp

Plasma sirkulerer ikke bare kontinuerlig gjennom blodkarene i kroppen, og metter cellene med de nødvendige stoffene for riktig funksjon, men regulerer også selvstendig sirkulasjonssystemet. Derfor, i tilfelle av skade på skip, noen ganger til og med umerkelige for mennesker, blodpropp, danner den små klumper, kjent som tromber, som lukker åpningen i beholderen og stoppe blødningen. Når fartøyets integritet gjenopprettes, løser blodproppene seg tilbake til væskestatus.

Det biologiske systemet som regulerer prosessen med å stoppe blødning og videre oppløsning av trombi kalles hemostase. Det er delt inn i:

I det første tilfellet stopper blødningen på grunn av vasospasme, på veggene hvor det oppstår adhesjon av blodplater, som følge av at de mekanisk tetter opp den skadede veggen.

I andre tilfelle stopper blødningen på grunn av endringer i blodets kvalitet under påvirkning av koagulasjonsfaktorer. Denne mekanismen vil bli vurdert videre. Blodstivhetsforstyrrelser kan forekomme i økt eller redusert koagulasjon.

Hvis plasma begynner å koagulere for fort, noe som øker risikoen for blodpropp, noe som fører til forringelse av blodtilførsel, tromboflebitt, og i noen tilfeller til tromboembolisme, som er fylt med fatale konsekvenser hvis ikke rettidig medisinsk behandling gis.

Redusering av blodproppene øker risikoen for blødning, inkludert internblødning, som er vanskelig å diagnostisere i tide. Stort blodtap kan også føre til døden til en person.

Av denne grunn krever de fleste sykdommer forbundet med blødningsforstyrrelser umiddelbar behandling. Og for å identifisere disse forstyrrelsene er det nødvendig å periodisk overvåke koagulasjonsfaktorer.

For å gjøre dette tillater en spesiell analyse for blodkoagulasjon - et koagulogram, som gjør det mulig å analysere 13 plasma- og 22 blodplatefaktorer som påvirker blodkoagulasjon. Forskning anbefales ikke i menstruasjonen. Koagulogram, hva er denne analysen? Dette er en studie som viser tidspunktet for koagulering av blodet og bestemmer hvilken av faktorene som påvirker hastigheten har feilet.

Til hvem studien er vist

Årsakene til funksjonsfeil i hemostasen er konvensjonelt delt inn i tre typer:

 1. genetisk, forårsaket av mutasjoner av gener som er ansvarlige for sirkulasjonssystemet,
 2. stoff, forårsaket av å ta medisiner som påvirker egenskapene til blodet,
 3. Somatisk, som oppstår på bakgrunn av noen sykdom.

Hvis tidligere sykdom forbundet med clotting lidelser, regnes nesten en dødsdom, og lengden på livet til pasienter med hemofili A ikke overstige 30 år, som er oppnådd av moderne medisin gjør det mulig å kontrollere sykdommen, og dermed gi pasienter med høyverdig liv.

Jo tidligere patologien blir oppdaget, jo mer effektiv vil behandlingen bli.

Å gjennomgå undersøkelse fra en hematolog og donere blod til et koagulogram fra en vene kan anbefales i følgende situasjoner:

 • med hyppig forekomst på kroppen av blåmerker, noen ganger årsakssløse,
 • med langvarig blødning med traumer, kirurgisk inngrep, fjerning av tenner,
 • med hyppige og langvarige nese-, livmoder-, hemorroideale blødninger,
 • å vurdere statusen for hemostase,
 • når du søker etter årsaken til dysfunksjonen av immunmekanismen,
 • i prosessen med undersøkelse med preoperativ forberedelse,
 • før fødsel eller forbereder seg til keisersnitt,
 • med mistanke om hemofili, som vanligvis finnes i tidlig barndom eller annen hemopatologi,
 • ved kronisk administrering av legemidler som påvirker blod nasvertyvanie: antikoagulanter, serie av ikke-steroide antiinflammatoriske medikamenter, fibrinolytiske midler, orale prevensjonsmidler og annet
 • i behandlingen av tromboser, inkludert tarmkar, nedre lemmer,
 • med iskemisk hjertesykdom,
 • med leversykdommer, særlig skrumplever,
 • med atrieflimmer,
 • hvis det er akutte inflammatoriske prosesser i kroppen.

I tillegg til disse situasjonene gjør studien:

 • et koagulogram av blod administreres også til nyfødte barn for å utelukke mulige medfødte blodpatologier, som dessverre er ganske vanlige,
 • kvinner i overgangsalder eller etter det,
 • folk som lider av åreknuter gjør analysen bare nødvendig,
 • gravide kvinner i hver trimester,
 • personer over 40 år gammel.

Forberedelse for forskning

Før du donerer blod for analyse, bør du lese reglene for å forberede studiet. Deres brudd kan føre til falske resultater.

Klargjøring av koagulogram omfatter følgende pasienthandlinger:

 • Kan jeg gi blod etter et måltid? En prøve for analyse er gitt bare på tom mage. Etter det siste måltidet, ta minst 12 timer.
 • Dagen før studien skal ikke brukes fett, røkt, krydret, mat, alkoholholdige drikkevarer, narkotiske stoffer.
 • Forberedelse for levering av plasma inkluderer avvisning av tung mat på dagen før studien.
 • I minst en time før testen er røyking forbudt.
 • Analyse er nødvendig å ta på tom mage, men for å slukke tørsten er lov til å drikke litt rent vann uten kullsyre, men i alle fall ikke fra kaffe, te, melk, juice, saft eller andre drikker.
 • Det er umulig å utføre forskning på bakgrunn av stress, tretthet, sterk fysisk anstrengelse og under menstruasjon.
 • Er det mulig å gi blod i alkoholforgiftning? Sterkt nei! Alkohol bør helt utelukkes 7 dager før blodinnsamling.

Hvis dette er mulig, må du slutte å ta antikoagulerende legemidler som kan forvride tolkningen av analysen. Hvis nektet å ta slike legemidler truer livet og helsen til en person, bør han informere laboratorieassistenten som skal utføre undersøkelsen.

Husk at forsiktig forberedelse til analyse blir nøkkelen til nøyaktigheten av studien og utnevnelsen av tilstrekkelig behandling.

Hvordan forberede seg på studien, hvis du tar medisiner, bør legen klargjøre. Det skal også huskes at resultatet av studien kan påvirkes av menstruasjon, mens månedlige leger anbefaler at de ikke gir blod for koagulasjon. Alle treningsregler bør være tydelig implementert, ellers kan resultatet være feil.

Ordren av forskningen

Feilaktig analyse kan medføre stor risiko for pasientens helse og liv. Det er ikke bare viktig å forberede undersøkelsen, men også å sørge for at laboratorieassistenten er kvalifisert til å ta blodet til forskning. Derfor vil vi forstå hvordan du skal gi blod for analyse.

Bestillingen av plasmaprøven er som følger:

 • For å gjennomføre et koagulogram, blir blod trukket fra venen og ikke fra fingeren.
 • Når du utfører blodoppsamling, er det ikke nødvendig å bruke en sele.
 • Prøvetaking for analyse utføres av en steril engangs sprøyte eller vakuumoppsamlingssystem.
 • Nålen for blodoppsamling bør ha en bred lumen.
 • Punktering av venen skal utføres av en erfaren laboratorieassistent for å hindre skade på veggene og en stor mengde vevstromboplastin som kan forvride resultatene.
 • Blod er tatt i to sterile reagensrør.
 • Testrøret, hvor blodet tas for undersøkelse, fylles i den andre svingen.

De pasientene som allerede har bestått analysen på koagulogrammet og er interessert i spørsmålet om hvor mange dager dekodingen er gjort, er det nødvendig å forstå at for implementeringen er det nødvendig å gjennomføre en rekke kjemiske reaksjoner.

I tillegg avhenger ventetiden for resultatet av om analysen er utvidet eller redusert.

Hvor mye analyse er gjort? I gjennomsnitt tar det flere timer å dekryptere resultatene, men med en stor doktorgrad kan resultatet gis neste dag etter studien. Varigheten av resultatene for hver faktor er individuell, koagulogrammet er gyldig fra flere dager til en måned.

Egenskaper av studien

For å oppnå pålitelig informasjon ved deklarering av et koagulogram, bør det tas hensyn til organismens evne til å endre blodkarakteristikker i visse livssykluser.

Hvorfor kan jeg ikke ta plasma i løpet av menstruasjonen? I løpet av en måned viser et koagulogram vanligvis upålitelige resultater. Siden kroppen forbereder seg på en intensiv utstrømning av blod i livmoren under menstruasjonen, er den litt fortynnet, og dens koagulerbarhet reduseres. Gitt at denne prosessen begynner noen dager før den månedlige, bør de ikke analyseres før dem. Etter slutten av den månedlige plasmasammensetningen blir normalisert, noe som tillater en kvalitativ analyse av dens egenskaper. Legene anbefaler å gjennomføre et koagulogram omtrent midt i syklusen for å utelukke påvirkning av hormonell justering av blodsammensetningen.

Under svangerskapet i den kvinnelige kroppen skjer fysiologisk restrukturering og et ytterligere uterus-placentasirkulasjonssystem dannes. Etter hvert som perioden øker, øker blodets koagulerbarhet gradvis, men dette betraktes ikke som en patologi, men er av naturlig natur.

På denne måten forbereder kroppen seg på fremtidig levering og søker å minimere mulig blodtap.

Gjennomføring av koagulogram lar oss oppdage og forhindre følgende problemer i tide:

 • eksfoliering av moderkaken;
 • abort av fosteret;
 • trombose av vener.

Derfor må en gravid kvinne i løpet av hver trimester donere blod for koagulasjonsanalyse, slik at legen i tide kontrollerer tilstanden til fremtidens mor og baby.

Graden av pålitelighet av analysen vil avhenge av hvor godt forberedelsene til undersøkelsen utføres og blod tas bort. Så, effektiviteten av behandlingen foreskrevet for den og sikkerheten ved å utføre ulike kirurgiske inngrep. Derfor er det nødvendig å ta en meget ansvarlig holdning til anbefalingene gitt i denne artikkelen, for ikke å villede den behandlende legen.

Blodstrykkbarhetstest: Dekoding, norm, hvordan å ta?

Hemostase refererer til det biologiske systemet som er ansvarlig for å opprettholde den normale væskesammensetningen av blodet og sikre blødningstanken når veggene til karene er skadet.

Forstyrrelser i dette systemet kan manifesteres ved økt blødning eller en tendens til trombogenese. For tidlig påvisning av årsaken til patologiske forandringer, utføres en analyse for blodets koagulerbarhet, noe som gjør det mulig å identifisere type forstyrrelser og graden av alvorlighetsgrad.

Hvordan vedlikeholdes hemostase?

I prosessen med å stoppe blødning spiller en rolle: vaskulær, blodplate og plasmafaktorer. Primær hemostase skyldes spasmer av blodårer og dannelse av blodplateplugg. For mindre skade på mikrocirkulasjonskanalen, kan en slik "plugg" være nok, men den kan ikke permanent gi et komplett stopp for blødning fra store fartøy med høyt blodtrykk.
Derfor er det sekundære stoppet for blødning, koagulasjon, på grunn av arbeidet med plasmakollingsfaktorer, inkludert. Sammensetningen av dette systemet omfatter tretten koagulasjonsfaktorer. Under deres innflytelse, er det dannelsen av aktive protrombinase, trombin og fibrin, ytterligere tilbaketrekning av en blodpropp. Brudd på disse fremgangsmåter fører til massiv blodtap, selv når en liten kutt, blødning inn i muskler og ledd for mindre skader, hematuri, patologisk rikelig, langvarig menstruasjon, etc.
Til de mest kjente arvelige manglene i plasmafaktorer, manifestert i barnet, inkluderer hemofili. Sykdommen er ledsaget av underskudd av den åttende (type A), den niende (type B) og den ellevte (type C) -faktorer.

Hvordan ta blodpropper?

 1. Alle tester av blodindikatorer skal utføres om morgenen og på tom mage.
 2. Det anbefales å utelukke bruk av medisiner, minst to uker før innsamlingen av materialet.
 3. Alkoholholdige drikkevarer og røyking er utelukket i to dager.
 4. På om dagen er det ønskelig å avstå fra å drikke sterk te og kaffe.
 5. I en uke er det tilrådelig å ekskludere fete og overcooked matvarer fra dietten.
 6. Før du tar testen, anbefales en kort hvile.

Også når deklarerer resultatene av analysen for blodkoagulasjon, er det viktig å vurdere at kvinner kan ha lave verdier under menstruasjonen. Ved graviditet eller etter lang mottak av orale prevensiver, er fysiologisk overvurdering av parametere for en hemostase mulig.
Terapi av patologier i kardiovaskulærsystemet, ledsaget av bruk av antikoagulantia og antiaggreganter, er preget av blodfortynning. Langvarig oppkast, diaré og generell dehydrering kan føre til fortykkelse.

Gjerde materiale

Hvis studien krever kapillærblod (blodplateantal, koaguleringstid, protrombinindeks), blir den tatt fra fingeren, etter punktering med en spesiell nål eller scarifier. Venøs, er skrevet for å bestemme koagulasjon av Li-White, trombintid og aktivert partiell tromboplastintid. For analyse er det nødvendig med 20 kubber.
Materialet leveres til laboratoriet, senest to timer fra gjerdetiden. Videre blir det utsatt for sentrifugering for å separere plasmaet fra de formede elementene. For å studere koagulogramindeksene er plasma nødvendig.

Typer av blødning med dekoding

Brudd på hemostase kan fortsette i henhold til type hyper og hypokoagulering. I det første tilfellet er pasienten utsatt for økt mikrotrombose.
I tilfelle av reduksjon i koagulasjon, i tillegg til laboratoriedata, blir også typen av blødning evaluert under dekoding.
Det er:

 • mikrosirkulerende, ledsaget av små blåmerker, petechiae, spesifikt for trombocytopeniske tilstander, trombocytopati, von Willebrands sykdom;
 • hematom, observeres under hemofili og manifesteres av diffuse hematomer, blødning i fellesposer, muskler og indre organer.
 • blandet (mikrocirkulatorisk), utvikler seg mot en bakgrunn av disseminert intravaskulær koagulasjon, en overdose av antikoagulantia, trombolytika;
 • vaskulitt-lilla type forekommer med mikrotrombovaskulitt;
 • for angiomatøs, preget av vaskulære spirer og hyppig neseblødning (telangiektasi, mikroangiomatose).

Hovedårsakene til hemostaseforstyrrelser

Normen når det gjelder analyser

Antall blodplater i en voksen er mellom 150 og 400 g / l. For barn er det øvre nivået redusert til 350 g / l.

Ifølge Sukharev.

Normale koagulasjonsparametere i henhold til Sukharev viser det første trinnet av fibrindannelse fra 30 sekunder til 2 minutter, og tidspunktet for fullføring av denne prosessen er 3-5 minutter. For å utføre denne analysen blir materialet kalt inn i en spesiell gjennomsiktig kapillær. Deretter vippes skipet vekselvis til høyre - til venstre. Ved hjelp av en stoppeklokke bestemmer laboratorieteknologen tidspunktet for koagulasjonsprosessen, det vil si at blodet slutter å strømme fritt over kapillærveggen.

Ifølge hertugen.

Blodfaktor for hemostase er vurdert. En grunnleggende test for å bestemme kroppens evne til å stoppe blødning. For å gjennomføre studien, er pekefingeren på ringfingeren gjennomboret, ca. 4 ml, deretter promakivayut utstikkende blod, hvert 20. sekund, gjentatt tilbaketrekningen av dråpen. For å vurdere resultatet, oppsummerer tiden til utseendet til den siste dråpen. I en sunn person er det tid til å stoppe blødning fra mikrocirkulatorisk seng opptil to minutter.

Ifølge Lee-White.

Koagulasjonshastigheten av en milliliter venøst ​​blod fra samlingstidspunktet er studert, til dannelsen av en tett, stabil bunke.
Satsen er mellom fem og syv minutter.
Trombintid.
Det gjør det mulig å estimere omdannelsesgraden av fibrinogen til fibrin og for å avdekke brudd i sluttstadiet av hemostase. I en sunn person er indikatoren innen 15-18 sekunder. Det brukes til klinisk kontroll av behandling med antikoagulantia og antiplatelet.
Aktivert partiell tromboplastintid (APTT).
Gir en karakteristikk for varigheten av dannelsen av blodpropp, etter tilsetning av en løsning av kalsiumklorid til plasma. En økning i denne indikatoren indikerer en uttalt vitamin K-mangel. Den normale verdien er innen 30-35 sekunder.
Prothrombin (tromboplastin) tid.
Det brukes til å diagnostisere tromboembolisme og sykdommer ledsaget av hypokoagulering. Det er direkte relatert til nivået av protrombin i blodplasmaet.
Det er fra ti til 14 sekunder.
For å evaluere den eksterne koagulasjonsmekanismen fullt ut, er det nødvendig å evaluere protrombintiden grundig, indeksere og beregne det internasjonale normaliserte forholdet. Ved beregning av INR er det nødvendig å skille protrombintiden til pasienten, dele den med standard normalindeks og konstruere den oppnådde verdien i den internasjonale sensitivitetsindeksen. Normen for INR er fra 80 til 110%.
Moderne teknologier som brukes i Invitro laboratorier tillater å utføre raskt og kvalitativt:

 • screening av hemostase lidelser;
 • utfør diff. diagnostisering av sykdommer ledsaget av koagulasjonsforstyrrelser;
 • å studere koagulasjonssystemets tilstand hos gravide kvinner og pasienter som får antiplatelet, antikoagulantia og ikke-steroide antiinflammatoriske sykdommer.

Eksempler på koagulogram av sykdommer ledsaget av økt blødning

Hemofili.

I hemostasiogrammet oppdages hypokoagulering, som følge av en uttalt nedsatt protrombindannelse. Øker koagulasjonsvarigheten av Lee-White i mer enn 10 minutter. Antall blodplater er innenfor normale grenser.
APTTet forlenger i mer enn 45 sekunder.

Hemorragisk vaskulitt.

Det er preget av uttalt hyperkoagulasjon. Signifikant reduserte antikoagulantegenskaper, redusert trombintid. Det er en akselerert prosess for nøytralisering av injisert heparin, og forbedring av plasmas toleranse for det.
De første indikatorene for koagulopati etter type forbruk er avdekket, noe som manifesteres av hyperkoagulerbarhet i første fase, og en reduksjon i tiden for blødningsstopp ifølge Lee-White. Også inhibering av fibrinolysesystemet er karakteristisk: en liten indeks for spontan fibrinolyse og en økt tetthet av blodproppen.
Slike data avsløres i den hyperkoagulerbare fasen av formidlet intravaskulær koagulasjon. Klassisk vaskulitt er preget av fraværet av trombocytopeni av forbruk og en økt mengde fibrin i plasma.

Blodtest for koagulering

Hvordan ta en blodprøve for koagulering: Hvor mange dager er gjort, forberedelse, i tom mage eller ikke

Siden skolens kurs i biologi vet alle at et av de viktigste egenskapene til plasma er dets koagulabilitet. Men ikke mange mennesker tenker på hva denne parameteren indikerer, og hvordan det kan påvirke menneskers helse. Og i mellomtiden er det situasjoner når ikke bare velvære, men også menneskers liv er avhengige av riktig bestemt blodindikatorer. Vi finner ut hvordan du tar en blodprøve for koagulering for å få de mest pålitelige resultatene.

Hva er blodpropp

Plasma sirkulerer ikke bare kontinuerlig gjennom blodkarene i kroppen, og metter cellene med de nødvendige stoffene for riktig funksjon, men regulerer også selvstendig sirkulasjonssystemet. Derfor, i tilfelle av skade på skip, noen ganger til og med umerkelige for mennesker, blodpropp, danner den små klumper, kjent som tromber, som lukker åpningen i beholderen og stoppe blødningen. Når fartøyets integritet gjenopprettes, løser blodproppene seg tilbake til væskestatus.

Det biologiske systemet som regulerer prosessen med å stoppe blødning og videre oppløsning av trombi kalles hemostase. Det er delt inn i:

I det første tilfellet stopper blødningen på grunn av vasospasme, på veggene hvor det oppstår adhesjon av blodplater, som følge av at de mekanisk tetter opp den skadede veggen.

I andre tilfelle stopper blødningen på grunn av endringer i blodets kvalitet under påvirkning av koagulasjonsfaktorer. Denne mekanismen vil bli vurdert videre. Blodstivhetsforstyrrelser kan forekomme i økt eller redusert koagulasjon.

Hvis plasma begynner å koagulere for fort, noe som øker risikoen for blodpropp, noe som fører til forringelse av blodtilførsel, tromboflebitt, og i noen tilfeller til tromboembolisme, som er fylt med fatale konsekvenser hvis ikke rettidig medisinsk behandling gis.

Redusering av blodproppene øker risikoen for blødning, inkludert internblødning, som er vanskelig å diagnostisere i tide. Stort blodtap kan også føre til døden til en person.

Av denne grunn krever de fleste sykdommer forbundet med blødningsforstyrrelser umiddelbar behandling. Og for å identifisere disse forstyrrelsene er det nødvendig å periodisk overvåke koagulasjonsfaktorer.

For å gjøre dette tillater en spesiell analyse for blodkoagulasjon - et koagulogram, som gjør det mulig å analysere 13 plasma- og 22 blodplatefaktorer som påvirker blodkoagulasjon. Forskning anbefales ikke i menstruasjonen. Koagulogram, hva er denne analysen? Dette er en studie som viser tidspunktet for koagulering av blodet og bestemmer hvilken av faktorene som påvirker hastigheten har feilet.

Til hvem studien er vist

Årsakene til funksjonsfeil i hemostasen er konvensjonelt delt inn i tre typer:

 1. genetisk, forårsaket av mutasjoner av gener som er ansvarlige for sirkulasjonssystemet,
 2. stoff, forårsaket av å ta medisiner som påvirker egenskapene til blodet,
 3. Somatisk, som oppstår på bakgrunn av noen sykdom.

Hvis tidligere sykdom forbundet med clotting lidelser, regnes nesten en dødsdom, og lengden på livet til pasienter med hemofili A ikke overstige 30 år, som er oppnådd av moderne medisin gjør det mulig å kontrollere sykdommen, og dermed gi pasienter med høyverdig liv.

Jo tidligere patologien blir oppdaget, jo mer effektiv vil behandlingen bli.

Å gjennomgå undersøkelse fra en hematolog og donere blod til et koagulogram fra en vene kan anbefales i følgende situasjoner:

 • med hyppig forekomst på kroppen av blåmerker, noen ganger årsakssløse,
 • med langvarig blødning med traumer, kirurgisk inngrep, fjerning av tenner,
 • med hyppige og langvarige nese-, livmoder-, hemorroideale blødninger,
 • å vurdere statusen for hemostase,
 • når du søker etter årsaken til dysfunksjonen av immunmekanismen,
 • i prosessen med undersøkelse med preoperativ forberedelse,
 • før fødsel eller forbereder seg til keisersnitt,
 • med mistanke om hemofili, som vanligvis finnes i tidlig barndom eller annen hemopatologi,
 • ved kronisk administrering av legemidler som påvirker blod nasvertyvanie: antikoagulanter, serie av ikke-steroide antiinflammatoriske medikamenter, fibrinolytiske midler, orale prevensjonsmidler og annet
 • i behandlingen av tromboser, inkludert tarmkar, nedre lemmer,
 • med iskemisk hjertesykdom,
 • med leversykdommer, særlig skrumplever,
 • med atrieflimmer,
 • hvis det er akutte inflammatoriske prosesser i kroppen.
Anbefalt: Norm for indikatorer for blodkoagulasjon

I tillegg til disse situasjonene gjør studien:

 • et koagulogram av blod administreres også til nyfødte barn for å utelukke mulige medfødte blodpatologier, som dessverre er ganske vanlige,
 • kvinner i overgangsalder eller etter det,
 • folk som lider av åreknuter gjør analysen bare nødvendig,
 • gravide kvinner i hver trimester,
 • personer over 40 år gammel.

Forberedelse for forskning

Før du donerer blod for analyse, bør du lese reglene for å forberede studiet. Deres brudd kan føre til falske resultater.

Klargjøring av koagulogram omfatter følgende pasienthandlinger:

 • Kan jeg gi blod etter et måltid? En prøve for analyse er gitt bare på tom mage. Etter det siste måltidet, ta minst 12 timer.
 • Dagen før studien skal ikke brukes fett, røkt, krydret, mat, alkoholholdige drikkevarer, narkotiske stoffer.
 • Forberedelse for levering av plasma inkluderer avvisning av tung mat på dagen før studien.
 • I minst en time før testen er røyking forbudt.
 • Analyse er nødvendig å ta på tom mage, men for å slukke tørsten er lov til å drikke litt rent vann uten kullsyre, men i alle fall ikke fra kaffe, te, melk, juice, saft eller andre drikker.
 • Det er umulig å utføre forskning på bakgrunn av stress, tretthet, sterk fysisk anstrengelse og under menstruasjon.
 • Er det mulig å gi blod i alkoholforgiftning? Sterkt nei! Alkohol bør helt utelukkes 7 dager før blodinnsamling.

Hvis dette er mulig, må du slutte å ta antikoagulerende legemidler som kan forvride tolkningen av analysen. Hvis nektet å ta slike legemidler truer livet og helsen til en person, bør han informere laboratorieassistenten som skal utføre undersøkelsen.

Husk at forsiktig forberedelse til analyse blir nøkkelen til nøyaktigheten av studien og utnevnelsen av tilstrekkelig behandling.

Hvordan forberede seg på studien, hvis du tar medisiner, bør legen klargjøre. Det skal også huskes at resultatet av studien kan påvirkes av menstruasjon, mens månedlige leger anbefaler at de ikke gir blod for koagulasjon. Alle treningsregler bør være tydelig implementert, ellers kan resultatet være feil.

Ordren av forskningen

Feilaktig analyse kan medføre stor risiko for pasientens helse og liv. Det er ikke bare viktig å forberede undersøkelsen, men også å sørge for at laboratorieassistenten er kvalifisert til å ta blodet til forskning. Derfor vil vi forstå hvordan du skal gi blod for analyse.

Bestillingen av plasmaprøven er som følger:

 • For å gjennomføre et koagulogram, blir blod trukket fra venen og ikke fra fingeren.
 • Når du utfører blodoppsamling, er det ikke nødvendig å bruke en sele.
 • Prøvetaking for analyse utføres av en steril engangs sprøyte eller vakuumoppsamlingssystem.
 • Nålen for blodoppsamling bør ha en bred lumen.
 • Punktering av venen skal utføres av en erfaren laboratorieassistent for å hindre skade på veggene og en stor mengde vevstromboplastin som kan forvride resultatene.
 • Blod er tatt i to sterile reagensrør.
 • Testrøret, hvor blodet tas for undersøkelse, fylles i den andre svingen.
Anbefalt: Hvorfor har barnet høyt innhold av røde blodlegemer i blodet

De pasientene som allerede har bestått analysen på koagulogrammet og er interessert i spørsmålet om hvor mange dager dekodingen er gjort, er det nødvendig å forstå at for implementeringen er det nødvendig å gjennomføre en rekke kjemiske reaksjoner.

I tillegg avhenger ventetiden for resultatet av om analysen er utvidet eller redusert.

Hvor mye analyse er gjort? I gjennomsnitt tar det flere timer å dekryptere resultatene, men med en stor doktorgrad kan resultatet gis neste dag etter studien. Varigheten av resultatene for hver faktor er individuell, koagulogrammet er gyldig fra flere dager til en måned.

Egenskaper av studien

For å oppnå pålitelig informasjon ved deklarering av et koagulogram, bør det tas hensyn til organismens evne til å endre blodkarakteristikker i visse livssykluser.

Hvorfor kan jeg ikke ta plasma i løpet av menstruasjonen? I løpet av en måned viser et koagulogram vanligvis upålitelige resultater. Siden kroppen forbereder seg på en intensiv utstrømning av blod i livmoren under menstruasjonen, er den litt fortynnet, og dens koagulerbarhet reduseres. Gitt at denne prosessen begynner noen dager før den månedlige, bør de ikke analyseres før dem. Etter slutten av den månedlige plasmasammensetningen blir normalisert, noe som tillater en kvalitativ analyse av dens egenskaper. Legene anbefaler å gjennomføre et koagulogram omtrent midt i syklusen for å utelukke påvirkning av hormonell justering av blodsammensetningen.

Under svangerskapet i den kvinnelige kroppen skjer fysiologisk restrukturering og et ytterligere uterus-placentasirkulasjonssystem dannes. Etter hvert som perioden øker, øker blodets koagulerbarhet gradvis, men dette betraktes ikke som en patologi, men er av naturlig natur.

På denne måten forbereder kroppen seg på fremtidig levering og søker å minimere mulig blodtap.

Gjennomføring av koagulogram lar oss oppdage og forhindre følgende problemer i tide:

 • eksfoliering av moderkaken;
 • abort av fosteret;
 • trombose av vener.

Derfor må en gravid kvinne i løpet av hver trimester donere blod for koagulasjonsanalyse, slik at legen i tide kontrollerer tilstanden til fremtidens mor og baby.

Graden av pålitelighet av analysen vil avhenge av hvor godt forberedelsene til undersøkelsen utføres og blod tas bort. Så, effektiviteten av behandlingen foreskrevet for den og sikkerheten ved å utføre ulike kirurgiske inngrep. Derfor er det nødvendig å ta en meget ansvarlig holdning til anbefalingene gitt i denne artikkelen, for ikke å villede den behandlende legen.

Blodkoagulasjonstest som tom mage: transkripsjon

Koagulogram, eller koagulasjonsanalyse, inngår i et sett med studier for leversykdom, immunsystemet, åreknuter. I tillegg utføres studien i løpet av operasjonsperioden, under graviditet, på slike tider når pasienten venter på et stort blodtap.

Evaluering av koagulasjon

Blod og dets koagulerbarhet er den mest kompliserte biologiske prosessen, som et resultat av hvilken fibrin (et spesielt protein) dannes i kroppen. Fibrin hjelper utseendet av trombi i kroppen, på grunn av hvilket blodsubstansen danner en ostemassestruktur, og dens fluiditet forsvinner. Herfra kan det konkluderes med at koagulering er en reaksjon for å beskytte kroppen, noe som sparer den fra blodtap.

Regulering av koagulasjon utføres av endokrine og nervesystemer. På grunn av det faktum at blodet er flytende, holder ikke cellene seg til hverandre og beveger seg lett gjennom karene. Det er den flytende konsistensen av blod som trengs for å utføre følgende funksjoner:

 • transport;
 • næringsrik;
 • thermoregulatory.

Men hvis veggene til fartøyene er skadet, er det et behov for muligheten for blod til neoplasma i form av en blodpropp, mer presist en trombose, på det skadede stedet, nemlig ved koagulering. Den komplekse evnen til blodet i en tid for å opprettholde væskeformen og dens evne til å generere trombi og å fjerne dem, er gitt av et blodkoaguleringssystem kalt hemostase og inkoherens av systemet.

Brudd på denne prosessen med blodkoagulasjon kan bety for en person utseendet av slike alvorlige sykdommer som trombose, slag eller hjerteinfarkt.

Derfor, i forbindelse med de ovennevnte sykdommene, er det nødvendig å sende en blodplatetest i tide for å forhindre slike diagnoser.

Indikasjoner for blodproppanalyse

Et koagulogram, eller en blodprøve for koagulering, utføres på grunn av en rekke indikasjoner som er forbundet med følgende sykdommer:

Også er blodproppprøven foreskrevet på grunn av en viss tilstand av kroppen:

 • graviditet;
 • preoperative perioder og postoperative pasientforhold;
 • å kontrollere behandlingen med antikoagulantia
 • stor varighet av blødning.

Å gi blod til en slik analyse er nødvendig på tom mage, det vil si fra siste øyeblikk av inntaket må passere minst en halv dag.

Det er nødvendig å begrense inntaket av medisiner og informere legen.

For å utføre en slik analyse blir blodet trukket tilbake fra venen. Deretter plasseres stoffet i et reagensrør mens du legger til et bestemt stoff som fremmer blodtykkelse. Deretter utføres testing for å identifisere hoved- og sekundærparametrene.

 1. Studien er utført på grunnlag av prøveprøver:
 • protrombintid - PTV;
 • protrombinindeks - PTI;
 • internasjonal normalisert holdning - INR.

Testing er mulig ved bruk av alle testene som er oppført ovenfor, alt avhenger av utstyret til laboratorierommet.

 1. Aktivert partiell trombintid - ACHVT, test av intern måte å stoppe blødning på.
 2. Trombintid - TV, utseendet på en trombose. Hoved- og siste øyeblikk av blodkoagulasjon, hvor deteksjon av en trombose indikerer tilstedeværelsen av fibrin i væsken.

Dens dannelse vil være et produkt som oppsto fra den gjensidige reaksjonen av fibrinogenproteinet og trombinet. Tidligere ville løselig fibrin bli et uoppløselig protein, som ville tillate en viss koagulering å danne.

 1. Antitrombin 3 er resultatet av ikke-folding av systemet. Hvis det ikke er nok i blodet, fører det til trombose, åreknuter og andre sykdommer.
 2. "D" er en dimer, et produkt som forårsaker den naturlige prosessen med å forsvinne en trombus. Denne testingen utføres ved begynnelsen av trombose, for å forhindre blokkering av lungearterien og andre kar.
 3. Protein "C" er en antikoagulasjonsfaktor av systemet. Når dette stoffet er lite, utløses blodpropper etter operasjonsperioden, obstetrik.
 4. Lupus antikoagulant "VA" er testet for en mulig diagnose av venøs eller arteriell trombose.

Gjennomføre analyser og dechiffrere resultatene

Hvis blod koagulerbarhet er studert, er normen for hovedindikatorene for studien hva? Detaljert forklaring på disse indikatorene:

 • PTV - 11-16 sekunder;
 • PTI - 80-120%;
 • MNO - 0,8-1,2 enheter;
 • APTTV - 21-35 sekunder;
 • TV - 14-21 sekunder;
 • fibrinogen hos voksne - opptil 4 g / l;
 • fibrinogen hos spedbarn - 1,25 - 3,00 g / l.

Blodkoagulasjonsprøven er en svært alvorlig prosess, karakterisert ved en rekke testfaser. Hvert øyeblikk testes separat, men estimeringen er gitt helt, basert på gjensidig påvirkning av stoffer og prosesser.

Hvis blodpropp kan påvirke medisinsk utstyr terapeutisk karakter, det generelle bildet naturligvis vil forandre seg, noe som vil bidra til å forbedre kvaliteten på helbredelsesprosessen og redusere faren for blodpropp.

Graviditet og indekser av blodproppprøver

Analyse av blodkoagulasjon under graviditet er en obligatorisk prosedyre, som i noen fremtidige mødre går alt normalt, uten komplikasjoner, og i andre kan det oppstå ulike patologier.

På grunn av de åpenbare endringene i den kvinnelige kroppen under graviditeten er innflytelsen på egenskapene til det sammensatte blodet enormt. I løpet av de første månedene av svangerskapet oppdages det ofte en langsom koagulasjon av blodet, og før fødselen, tvert imot, øker det. Takket være disse naturlige prosessene forbereder kroppen til en gravid kvinne seg for å forhindre eller redusere blodtap under fødsel.

Vurder denne artikkelen: (2 Stemmer: 5.00 av 5) Laster inn.

Det er problemer, gjør en avtale med en lege.

Blodstrykkbarhetstest - norm, dekoding

Blodstimuleringsanalyse - koagulogram. Clotting er en av de viktigste egenskapene som gjør det mulig å stoppe blødning ved skade på veggene i blodårene.

Funksjoner av blodkoagulasjonssystemet

Behandlingsprosessen er nært knyttet til homostostsystemet, hovedoppgaven er å opprettholde det optimale blodvolumet i kroppen. Homeostase har to mekanismer:

 • Den primære mekanismen kalles vaskulær blodplate. Med den blir den såkalte "hvite tromben" dannet, som består av limede blodplater.
 • Sekundær eller koagulasjonsmekanisme er bare koagulering av blod. Med det dannes en blokkering av det skadede området med en tett fibrinklump, som også kalles "rød blodpropp". Dette navnet han mottok på grunn av den røde fargen på de røde blodcellene, som er grunnlaget for fibrinklumpen.

Også, man bør ikke glemme den endelige fasen av homeostase, som er en resorpsjon av trombosen, som har blitt unødvendig. Clot, som beskytter mot blodtap, forsvinner normalt etter at fartøyet er gjenopprettet og behovet for det forsvinner.

Indikasjoner for analyse

På annen måte kalles blodproppstesten et koagulogram. Grunnlaget for studiebetegnelsen kan være:

 • autoimmune sykdommer;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • diabetes mellitus;
 • åreknuter
 • hemokromatose.

I tillegg anbefales det å utføre en slik analyse for visse spesielle forhold i kroppen, for eksempel:

 • graviditet;
 • periode før og etter operasjonen;
 • behandling med antikoagulantia for å overvåke pasientens tilstand
 • for lang blødning.

transkripsjon

Ved deklarering av blodprøven for koagulering sammenlignes dataene som er oppnådd i laboratoriet med normer. Vanligvis er det tatt hensyn til 8 kohulogrammer:

 • Blodtest for koaguleringstid. Den normale tiden for venøst ​​blod er 5-10 minutter, og for kapillærblod - 2 minutter.
 • APTTV - denne forkortelsen står for aktivert partiell tromboplastintid. Frekvensen for denne indikatoren er fra 24 til 35 sekunder. En økning i denne indikatoren indikerer en dårlig evne til å koagulere, og en reduksjon av tiden indikerer økt koagulasjon.
 • Prothrombin-indeksen eller protrombintiden leses for å evaluere den eksterne koagulasjonsveien. Dens hastighet er fra 80 til 120%. En reduksjon i denne indikatoren forteller oss om hyperkoagulerbarhet, og økningen handler om å senke funksjonen av blodkoagulasjon.
 • Fibrinogen er et av proteinene i plasmaet og som regel er mengden 5,9 til 11,7 μmol / l. En økning i denne indikatoren forekommer i inflammatorisk prosess, det øker også med brannskader, hjerteinfarkt og under graviditet. Hvis det senkes, kan det indikere leversykdom eller DIC-syndromet.
 • En slik indikator som trombintid gjør det mulig for oss å evaluere det endelige stadiet av koagulasjon. Hans hastighet er 11 til 17,8 sekunder. En økning i denne tiden kan observeres med mangel på fibrinogen, så vel som ved behandling av heparin og hyperbilirubinemi. En reduksjon i denne indikatoren kan indikere et DIC-syndrom eller en stor mengde fibrinogen i blodet.
 • En annen indikator er plasmarekalifikasjonstiden, som vanligvis varierer fra 60 til 120 sekunder.
 • Tilbaketrekning av blodpropp, som vanligvis varierer fra 44 til 65%.
 • Den siste parameteren er plasma toleranse for heparin. I dag er denne indikatoren ikke alltid brukt, og hastigheten er fra 3 til 11 minutter.

Koagulasjon er en svært kompleks prosess som avhenger av mange faktorer, så det er viktig å ta hensyn til de ekstra parametrene til koagulogrammet:

 • Protein C er et koaguleringsprotein, hvor en mangel kan forårsake akutt trombose.
 • Antitrombin er et stoff som er en faktor i anti-koaguleringssystemet og bidrar til å forhindre dannelse av trombi når de ikke er nødvendig.
 • D-dimer er et produkt av nedbrytning av en trombose, dens definisjon bidrar til å identifisere muligheten for å utvikle en trombose på forhånd og forhindre den.
 • Lupus antikoagulant bestemmes vanligvis hvis det er mistanke om autoimmun patologi eller et antifosfolipid syndrom.

Ved dekoding av koagulogrammet er det nødvendig å ta hensyn til at normene for blodprøven for koagulabilitet kan variere vesentlig avhengig av pasientens alder og på bestemte spesifikke betingelser for organismen, for eksempel graviditet.

Hvordan ta

Det er svært viktig å utføre noen enkle regler når du sender en blodprøve for koaguleringstid, dette vil bidra til at analysen blir mer nøyaktig og pålitelig. Det anbefales å ta en blodprøve om morgenen, da enkelte indikatorer kan variere i løpet av dagen. Før du tar testen, må du begrense matinntaket litt gjennom dagen, og de siste 12 timene er best å ikke spise i det hele tatt. Også, vi må forlate de søte drikkene, som gir preferanse til vann. Hvis pasienten har tatt medisiner, hvis påvirkning kan påvirke blodets koagulerbarhet, er det nødvendig å advare legen om det.

Koagulogram av blod: koagulasjonsanalyse, som er inkludert i analysen, spesifiserer hvordan man overgir

Dag la oss snakke om coagulogram - blodanalyse, dekoding parametre hvorav (APTT, PTI, INR og andre) - en slags propaedeutics av ​​interne sykdommer, fordi en eller annen måte, markører av denne studien er viktige for diagnostisering og korrigering av nesten hvilken som helst patologi. Hva er et kaohulogram av blod? Hvorfor sender legen pasienter til denne undersøkelsen? Hva inngår i koagulogrammet og hva er tolkningen av indeksene og hvilken rolle spiller koagulasjonsfaktoren i kroppen vår? I dag vil vi analysere i detalj listen over markører som beskriver kvaliteten på det konvolusjonelle plasmasystemet, hvis kompleks faktisk er et koagulogram.

Hva er testene for blodkoagulasjon

Hva er navnet på koagulasjonsanalysen? Denne studien kalles en blodprøve for et koagulogram. Det skal bemerkes at den generelle studien av plasma også inneholder en analyse av koagulogrammet karakteriserende koagulasjon. Dette er spesielt et resultat av blodplatetall og koagulasjon. Redusering av antall blodplater i forhold til normativ verdi indikerer visse problemer. En generell blodprøve gir imidlertid utilstrekkelig informasjon for å gjøre en diagnose, og legen foreskriver å sjekke om et koagulogram.

Blodkoagulering (analyse hemostasiogram eller Hemotest) - alle den samme, i det analysen inkluderer et sett indikatorer som viser kvaliteten av hemostase mekanisme sikrer opprettholdelse av normal flytende tilstand av blod og vev skade - stanse blødninger eller koagulering.

Hvordan riktig å forberede seg på analysen på et koagulogram

For at koaguleringsnormer skal være nøyaktige, blir analysen gitt på en tom mage om morgenen. På elva, 8-12 timer før du tar plasma, må du nekte å spise mat og søte drikke. Alkohol og rikelig mat bør stoppes ikke mindre enn en dag. En time før prosedyren er det sterkt anbefalt ikke å røyke, men heller ikke å ta aktive fysiske aktiviteter og ikke bli utsatt for følelsesmessig stress. Umiddelbart før du donerer blod til koagulogrammet, må du roe ned og prøve å normalisere hjertefrekvensen (puls).

Når behandling med antikoagulantia, gjennomgår siste kirurgi eller blodoverføring er nødvendig å informere legen for å mulig på denne bakgrunn at forvrengt normer blodprøve hemostasiogram * ble behandlet riktig. Donér ikke blodprøve for koagulogram * i akutte perioder med kronisk sykdom og under en virusinfeksjon.

* Heretter vil betingelsene haemostasiogram og koagulogram bli brukt likeverdig, siden de er synonyme.

Liste over indikatorer for koagulogrammet og deres tolkning

Avhengig av mistanken til den behandlende legen, kan du bli tildelt en grunnleggende (liten) koagulogramanalyse eller en utvidet en. Som du sannsynligvis allerede gjettet, dekker sistnevnte et bredere spekter av blodkoagulasjonstester. Og nå skal vi snakke mer detaljert om hver av dem.

Så, hva er koagulasjonsmarkørene som inneholder analysen av koagulogrammet inkludert? Dette gjelder spesielt indikatorer:

 • fibrinogen;
 • Trombintid;
 • Protrombintid;
 • Protrombinindeks (PTI);
 • Det internasjonale normaliserte forholdet;
 • APTTV eller APTT (aktivert delvis (delvis) tromboplastintid);
 • D-dimer;
 • Lupus antikoagulant, screening;
 • Protein C;
 • Protein S;
 • Toleranse (følsomhet) av blodplasma til heparin;
 • Oppløselig fibrinmonomerkompleks eller RNMC;
 • Duke blødning tid;
 • Blodkoagulasjonstester av Lee White;
 • Antitrombin III;
 • Induced aggregering med ADP;
 • Induced aggregering med adrenalin.
Anbefalt: Hva er protrombintid i en blodprøve

Fortsett nå med dekodingen:

1. La oss starte med fibrinogen, som egentlig ikke er noe mer enn et plasmaprotein, som er grunnlaget for et koagulerende blodsystem. Den såkalte faktor I. Den er dannet i leveren og injiseres i blodet i tilfelle av blødning eller deres trussel. Høye nivåer av fibrinogen i blodet kan gi grunn til å anta i pasienten akutt inflammasjon, nekrose, infarkt, hjerneslag, sykdommer i skjoldbruskkjertelen (hypotyreoidisme), kreft.

Den lave verdien av denne markøren er typisk for alvorlig leverskade, hjertesvikt av promyelocytisk leukemi og DIC-syndrom.

2. Tiden for hvilken fibrinogen omdannes til blodpropp kalles trombin. Den resulterende blodproppen kalles fibrin og er basert på et protein med høy molekylvekt.

Ved lav hastighet på trombintiden stor fare for blodpropp og blokkering av blodårer og, tvert imot, mer forlenget, sammenlignet med en standard, angir en høy risiko for tap av protrombintid i blod i tilfelle blødning, navnet på den tilbøyelighet til blødning - gemosindrom.

Den minste avviket fra denne indikatoren bør føre til en grundigere undersøkelse av de resterende indikatorene.

3. Prothrombintid i koagulogrammet viser den faktiske tidspunktet for dannelsen av blodproppen og måles i løpet av sekunder.

4. Den forrige indikatoren danner grunnlaget for beregningen av en blodmarkør, slik som protrombinindeksen (PTI), som er lik forholdet mellom normenes verdi og den faktiske verdien som er oppnådd som følge av studien. På de normative verdiene til PTI og andre indikatorer som karakteriserer blodets evne til å koagulere, vil vi si senere.

5. INR eller internasjonalt normalisert forhold viser kroppens respons på et av de mest studerte og godkjente antitrombotiske legemidlene - warfarin. Sammen med bruk av dette legemidlet, er det nødvendig med streng kontroll av blodets INR. Referanseverdiene bør ikke gå ut over 2,0 til 3,0, siden brudd på den nedre grensen øker risikoen for iskemisk slag og den øvre - hemorragisk (dvs. intrakranial blødning).

6. Standards aPTT eller APTT (aktivert partiell (delvis - v. Den partielle latin) tromboplastintid) avspeiler koaguleringstiden for den test som involverer levrer aktivatorer som kan virke partiell tromboplastintid og kalsiumklorid. Således angir koagulogrammet til APTT effektiviteten av koagulasjonsfaktorene i koagulasjonsprosessen.

7. Som følge av nedbrytning av fibrin og som følge av denne ødeleggelsen av trombusen dannes et produkt som kalles en D-dimer. En blodprøve for bestemmelse av denne markøren utføres for å utelukke risikoen for dyp trombose. Den positive verdien av D-dimertesten i blodprøven er en ugunstig prognostisk faktor for en pasient med dyp venetrombose i underdelene.

Resultatene av denne analysen for koagulering som overskrider standardverdien kan snakke om DIC, hjerteinfarkt, tilstedeværelse av tromber i arterier, vener og nyre- eller leversvikt, inflammatoriske prosesser i kroppen, tung gistoze gravid.

8. Lupus antikoagulant, screening. Ved identifisering analysen hemostasiogram lupus antikoagulant kan snakke om blodpropper som blokkerer strømmen av blod i praktisk talt en hvilken som helst del av kroppen som er ekstremt farlig og kan føre til slike alvorlige situasjonen tillater det, som et hjerteinfarkt, lungeemboli, abort og andre.

Anbefalt: Hva betyr AST i en biokjemisk blodprøve?

Lupus antikoagulantia kan påvises som et resultat av en analyse av blodkoagulasjon hos personer med AIDS, onkologiske pasienter, samt hos dem i hvilken kropp den inflammatoriske prosessen finner sted.

9. Fortsett å snakke om indikatorene for koagulogrammet, la oss dvele på protein C-proteiner, noe som senker koagulasjonstiden, og dermed forhindrer fartøyet tilstopping og trombose. Hovedfunksjonen til protein C er å gi den optimale tromboserte massen. Mangelen på dette proteinet har en økt risiko for blodpropper og er som regel en faktor som overføres av arv.

10. Forbedrer egenskapene til protein C-protein S, og bidrar dermed til en langsommere koagulasjon.

11. Heparinplastoleranse viser tiden hvor blodet brettes fra øyeblikket av heparinadministrasjon. Et skarpt hopp på denne tiden tyder på at indikatoren under vurdering er mindre enn normen. Hvis koagulasjonen dannes sakte eller ingen endringer observeres, anses plasmaet i prøven som tolerant for effekten av heparin.

12. Indikatoren for koagulogram av RFMC eller oppløselig fibrin monomer kompleks viser hvor høy risikoen for trombose og emboli (oppbygging i lumen i hovedkaret i blodproppen).

13. Hertugens test utføres ved å punktere fingertoppen eller ørepinden med en spesiell Frank-nål. Tiden der blødningen stopper forårsaket av denne injeksjonen, er faktisk verdien av denne indikatoren for koagulogrammet.

14. En blodprøve for koagulering av Lee White utføres på en spesiell måte. Forskjellen ligger i forskningsfartens hastighet. Veldig raskt, ved hjelp av en paraffinsprøyte og skarpe kanyler. Materialet tas 1 ml i hvert av tre spesielle rør, som oppvarmes til 37 grader. Blodkoagulasjon begynner å skje fra øyeblikket når du trekker sprøytekolven når du tar blod. Denne gangen er sporet. Testrør med prober er tilbøyelig til 50 grader. Koagulasjonsprosessen slutter når blodet slutter å strømme når det er vippet.

Hvis blodet koaguleres av en forskjell i retning av reduksjonen fra de aksepterte normer, kan pasienten påta seg en sykdom som hemofili. Denne faktoren kan også indikere tilstedeværelse av leverskade, malignitet i benmargen, ondartede prosesser i blodet, mekanisk gulsott, alvorlige smittsomme sykdommer, brannsår. Heparinoterapi og diatese av nyfødte kan også forårsake forsinket blodpropp.

15. Antitrombin III er et protein utviklet for å forhindre venøs trombose. Dens funksjon er å undertrykke aktiviteten til de viktigste faktorene for blodkoagulasjon. En gang i blodet binder antitrombin III til heparin, og denne forbindelsen spiller en nøkkelrolle for å redusere koagulasjonsprosessen.

Faktisk er dette paret ca 80% av blodkoaguleringssystemet.

Denne testen kan vise to typer mangel på dette proteinet - kvalitativt og kvantitativt. Hvis kvantitetsfaktoren er forståelig for oss, da vi snakker om en kvalitativ mangel på antitrombin, mener vi at den ikke er i stand til å takle inhiberingen av koagulasjonsprosesser selv i tilstrekkelig mengde.

16. Indukt trombocytaggregasjon med ADP (adesintrifosfat, som er en bestanddel av fartøyets vegg), hva er det? Beskytter kroppen mot blodtap er en alvorlig funksjon av kroppen og blodplater i det er svært viktig. Evnen til disse cellene til å feste (aggregat) til hverandre og å forankre på karveggen på stedet for skade ved den første fase av dannelsen av tromben, tillater å stoppe blødningen.

Vi anbefaler: Hva viser blod i biokjemisk analyse

Evnen til blodplater til trombogenese bestemmes av indusert (indusert) aggregering, det vil si aggregering, utløst av innføring av visse stoffer inn i kroppen. I dette tilfellet ADP.

17. Studien av indusert aggregering med adrenalin er forskjellig fra den forrige indeksen av en induktorsubstans. Som regel blir evaluering av blodplateraggregeringsevner evaluert på en kompleks måte ved bruk av som induktorer ADP, kollagen, adrenalin og ristomycin.

Når det er foreskrevet å gi en koagulasjonstest

Så, et koagulogram eller et hemostasiogram er en analyse av blodkoagulasjon og varigheten av blødning, og dens resultater brukes til å diagnostisere en rekke patologiske prosesser og sykdommer. Slike faktorer som blodkoagulerbarhet spiller en viktig rolle i korreksjonen av tilstander fremkalt av forskjellige typer forstyrrelser i det hemostatiske systemet.

Blodkoagulering er obligatorisk foreskrevet for gravide kvinner, pasienter som forbereder for kirurgi, pasienter med hjerteinfarkt, slag, inflammatoriske prosesser av forskjellig opprinnelse, leversykdom, hemofili. Kontroll av koagulasjonstid (VCS) er nødvendig når du tar antikoagulanter for å forhindre trombose, så vel som i mange andre tilfeller.

Les Mer Om Fartøyene