Koagulogram i svangerskapet: må jeg gi blod og til hvilket formål?

Gravide kvinner får ofte ulike tester for å finne ut om fosteret utvikler seg riktig, og hvilke trusler som kan hindre sin sunne vekst.

En av de viktige og nødvendige er et utvidet koagulogram: hva er det og hvilke avvik viser det under graviditet?

Hva er denne analysen

Koagulogram er en blodprøve, som det er nødvendig å bestemme graden av koagulasjon i en fremtidig mor. På grunn av den "interessante" situasjonen, Blod i en gravid kvinne, spesielt i senere perioder, blir alltid mer viskøs og utsatt for rask koagulering.

Fra måten blodet sirkulerer gjennom blodårer og blodårer, er helsen til mor og baby avhengig av tilbøyelighet til blodpropp eller tettskudd.

Hvis koagulabiliteten reduseres, det vil si risikoen for plasentabbrudd, for tidlig fødsel og intern blødning.

Med økt omsetning Det er en trussel om oksygen sult av føtale hjernen, og mikroslag og tromboembolisme er mulige.

Blod på koagulogram under graviditet hver tredje måned, det er en gang i en trimester. Hvis legen har tvil eller bekymringer, foreskrives en slik analyse oftere.

Indikatorer innenfor normens grenser

Indikatorene som bestemmer koagulabilitet i koagulogram, omfatter følgende:

 • Aktivert partiell tromboplastintid (APTT). Ansvarlig for koaguleringstid. I graviditeten er APTT mellom 15 og 20 sekunder.
 • fibrinogen. Protein, som er hovedkomponenten i blodproppen. Jo større verdien av fibrinogen er, desto høyere er fremtiden for den fremtidige moren til forekomsten av blodpropper. Noen ganger går det ned på grunn av toksikoen, og vokser deretter igjen. Indikatoren bør ikke overstige 5-6 g / l.
 • Trombintid. Indikerer koagulasjonshastigheten i sluttfasen. Den optimale trombintiden for en gravid kvinne er fra 10 til 18 sekunder.
 • Blodplate nivå. Kan avta noe, til 150-350 * 109 9 per 1 liter blod.
 • protrombin. Et annet protein som er ansvarlig for dannelsen av blodpropper. Dens numeriske verdi er svært viktig, fordi økningen kan provosere en løsrivelse av morkaken. De normale numeriske verdiene er innenfor 80-140%.
 • D-dimer. Normalt vokser det sakte og gradvis.
 • antitrombin. Protein, ansvarlig for flytende. Fra normen bør ikke avvike med mer enn 50%.

Mulige normale avvik

Numerisk koagulasjonsdata for ikke-gravide kvinner er forskjellig fra de i stillingen. Vanligvis prosentandelen avvik er ikke mer enn 10-15% av normen.

fibrinogen, for eksempel, vanligvis 2-4 g / l. I en gravid kvinne øker den gradvis til en hastighet på 6 g / l. Men den vanlige avviket fra normen kan være en verdi litt over 6 g / l, noe som vil indikere akselerasjonen av sedimentasjonen i blodet av røde blodlegemer.

APTTV Indeks En sunn kvinne som ikke bærer et barn er 25-35 sekunder. På grunn av den "interessante" stillingen, reduseres foldetiden til 15-20 sekunder. En avvik i det normale området vurderes også hvis den ikke begrenser seg raskere enn 12-13 sekunder.

Normalt D-dimer Er 250 ng / ml. Fra graviditeten før leveransen, kan disse tallene øke med 3,5-4 ganger. Hvis økningen i denne indikatoren ikke er lavere enn 2,5-3 ganger, bør dette ikke forårsake bekymring.

Generelt, Alle avvik fra normen kan betraktes som svært betinget. Tross alt har hver fremtidig mor en anamnese og fysiologiske egenskaper. Å si hvilken indikator er på riktig nivå, og til hvilken verdi, er det bare mulig i hvert enkelt tilfelle.

Tolkning av brudd i resultatene og årsakene deres

Nedenfor er et tablett med abnormiteter i koagulogrammet som er farlig under graviditet og mulige årsaker.

Blodtest for koagulering i svangerskapet

Koagulogram i svangerskapet

Tiden med å bære et barn er ikke bare en spesiell periode i en kvinnes liv, når kroppen endres, fysiologi, psyko-emosjonell tilstand og verdenssyn. Dette er tiden da man går til en polyklinisk og endeløs levering av ulike analyser blir en integrert del av livet ditt. Sannsynligvis, svært få mennesker, gir denne prosessen glede. Men ofte blir fremtidige mødre opptatt av hver av følgende retninger: Hvor mye kan og hvorfor er alt nødvendig? Er alt i orden med babyen? Er det ikke noe truende graviditet?

Det er med målet å få svar på disse spørsmålene som leger sender den gravide kvinnen til eksamen. Blant en rekke forskjellige tester må du lage et koagulogram.

Hva er et koagulogram?

Ikke vær redd for et uforståeligt ord. Dette er en vanlig blodprøve som bidrar til å undersøke hemostasesystemet, som under graviditet er ekstremt viktig. For å si enkelt og tydelig: koagulogrammet viser blodets koagulasjonsevne og bidrar til å identifisere mulige lidelser: økt koagulabilitet eller reduksjon.

Hvorfor lage et koagulogram under graviditet?

Faktisk er det svært viktig for behandling av graviditet. Med endringene i blodlevringen forbundet med mange farer, såsom blodpropp, som kan føre til trombose, hjerteinfarkt, slag, og ved barnefødsler - en abort eller for tidlig fødsel. Også økt blodkoagulasjon kan forårsake alvorlig hjerneskade i fosteret hvis problemet ikke oppdages i tide. Så, i forbindelse med andre tester, bidrar dette til å overvåke det normale løpet av graviditeten.

Det må sies at den fysiologiske hemostatiske system av en gravid kvinne gjennomgår noen forandringer i et naturlig måte (kroppen er ombygd for ytterligere blodsirkulasjonen gjennom utero-blodgjennomstrømning fra placenta og fremtidige generasjoner, i hvilken muligheten for store blodtapet). Så for å dechiffrere resultatene av analysen, bør bare legen din.

Vanligvis utføres koagulogrammet tre ganger under graviditeten - i hver trimester. Men i noen situasjoner kan en kvinne sende i tillegg til denne studien og mer enn en gang. Dette behovet oppstår, for eksempel med åreknuter. lever-, vaskulære og autoimmune sykdommer, så vel som før og etter operasjonen. Hvis du er utsatt for økning i blodkoagulabilitet, eller hvis det oppdages avvik i løpet av det første koagulogrammet, må denne analysen også bli gitt oftere.

Hvordan går analysen?

Analysen på koagulogrammet utføres ved å ta blod fra venen. Samtidig bør du bli advart om at blod skal gis på tom mage - før denne analysen kan du ikke spise noe i 8 timer.

Dekoding av et koagulogram i svangerskapet

Når du gir ut resultatene, får du forskjellige indikatorer:

fibrinogen - et protein hvis nivå under graviditeten gradvis stiger til selve fødselen, normalt når maksimalt 6 g / l;

APTTV-aktivert partiell tromboplastintid, hos gravide kvinner bør denne parameteren normalt reduseres og utgjør 17-20 s;

lupus antikoagulant - viser en gruppe antistoffer som fører til vekst av APTT, slik at de normalt ikke bør være i svangerskapet. Tilstedeværelsen av disse antistoffene indikerer en autoimmun sykdom eller noen patologi, for eksempel om gestose;

TV-trombintid. Under graviditet er denne indikatoren litt overdrevet, men fortsatt bør normalt forbli innen 11-18 sekunder.

protrombin er en av de viktigste indikatorene for koagulogram, særlig under graviditet, fordi økningen advarer mot for tidlig placentabrudd. Normalt er protrombin 78-142%.

Men vi legger nok en gang vekt på at bare legen skal dechiffrere resultatene av koagulogrammet! La dem være i orden!

Spesielt forberemennost.net - Elena Kichak

Blodstimulering i svangerskapet: normalt og unormalt

Den fremtidige mamma må ta mange tester. En slik studie er en blodproppstest for graviditet, som kalles koagulogram. Denne indikatoren er svært viktig for det normale løpet av graviditeten og sikker levering. Tenk på hva som utgjør blodpropp, og hvorfor gravide kvinner må ta et koagulogram.

Blodstivhet og dens frekvens under graviditet

I menneskekroppen utfører blod mange funksjoner, inkludert transport, beskyttende, termoregulerende. Blod ble sirkulert gjennom blodårene, og knusing av veggene er viktig at det skal være istand til å danne en propp (trombe) som lukker den skadestedet og bidrar til å stoppe blødninger. Denne egenskapen av blod kalles koagulabilitet.

blodkoagulasjon i kroppen er regulert hemostase (blodpropper) og antikoagulerende system. Feil på en hvilken som helst av disse systemer fører til patologiske tilstander slik som blodpropper (økt blodpropper) eller økt blødning (senkning av blodpropper).

Blodstrykkbarhet under graviditet bør normalt øke. Fra og med graviditetens andre trimester øker aktiviteten av koagulasjonsfaktorer, og antikoagulerende faktorer reduseres. Slike forandringer er gitt av naturen, for at etter fødselsprosessen i den kvinnelige kroppen stoppet blødningen fra området av placentaseparasjonen, som har et intensivt blodstrømssystem, raskt. I motsatt tilfelle kan kvinnen i arbeid dø i løpet av få minutter med stort blodtap.

Graden av blodpropp under graviditeten er indikert med verdien av flere indikatorer:

 • APTTV eller aktivert partiell tromboplastintid er tiden som kreves for blodpropp, sin norm er 17-20 sekunder.
 • Fibrinogen - et spesielt protein, som er nødvendig for dannelse av trombus, normen - opp til 6,5 g / l.
 • Lupus antikoagulant - spesifikke antistoffer, som normalt skal være fraværende i blodet.
 • Blodplater - blodceller som dannes i beinmarg, i norm - 131-402 tusen / μl.
 • Prothrombin er et protein av blodplasmaet, som deltar i dannelsen av blodpropp, sin norm er 78-142%.
 • TV eller trombintid - tiden hvor trombin fra fibrinogen dannes fibrin, normen - 18-25 sekunder.
 • D-dimer er indikatoren som er ansvarlig for prosessen med trombose, i norm - 33-726 ng / ml.
 • Antitrombin III - et protein som senker blodpropp, sin norm er 70-115%.

Resultatene av analysen av blodkoagulasjon i svangerskapet skal bare dekodes av legen. Verdiene for mange indikatorer endres i løpet av de ni månedene som bærer barnet, så kun spesialisten kan evaluere dem riktig.

Både redusert og økt blodkoagulasjon under svangerskapet har mange farlige konsekvenser. Derfor foreskrives analysen på koagulogrammet til kvinnen flere ganger i løpet av babyens ventetid.

Økt blodpropp under graviditeten

Hvis blodkoagulasjonsparametrene under graviditet overskrider normen, kan det føre til noen komplikasjoner av graviditet. Faktum er at moderkremen, der fosteret mottar næringsstoffene det trenger, inneholder et stort antall blodårer. Og hvis i sine kar som følge av høy koagulering av blod under graviditeten, dannes trombi, barnet mottar ikke alle næringsstoffene han trenger. På grunn av dette kan han ligge bakover i utviklingen, han har en høyere risiko for medfødte patologier. Denne tilstanden kan føre til abort, sent toksisose i alvorlig form, placentainsuffisiens.

I tillegg er dette fenomenet for kvinnen farlig for forekomsten av trombose under fødsel og i postpartumperioden.

Med en liten økning i blodproppene anbefaler leger at fremtidig mor holder seg til et spesielt diett og drikkegruppe. En dag bør drikke minst 1,5-2 liter væske. Det er bedre om det er grønn eller urtete, naturlig frukt og grønnsaksjuice, rent stillevann.

Kostholdet som fremmer normal blodkoagulasjon, må først og fremst balanseres av innholdet av proteiner, fett, karbohydrater og vitaminer. I menyen til en kvinne som venter på et barn, må det nødvendigvis være havkål, nøtter, uberørt linfrø og olivenolje. Det er nødvendig å redusere mengden kjøtt i kostholdet, men samtidig øke antall marine fisk. Nyttige produkter er som bulgarsk pepper, løk og hvitløk, hvetespirer.

Med en betydelig økning i blodkoagulasjon, velger en lege en antikoagulant kvinne, det vil si stoffer som fortynner blod.

Dårlig blodpropp under graviditet

Årsaken til utilstrekkelig eller dårlig koagulering av blod under svangerskapet er at spesialister kaller først og fremst en reduksjon i kvinnens immunitet, som er nødvendig for at kroppen ikke avviser frukten som fremmed.

En signifikant reduksjon i blodkoagulasjonsevnen er farlig på grunn av utviklingen av mange patologiske forhold, inkludert abort, for tidlig fødsel, placentautslettelse på sikt, blødning i arbeid. Også denne tilstanden er farlig for barnets utvikling av blodproppssykdommer.

Redusert blodpropp under svangerskapet krever obligatorisk behandling, som kun skal gjøres av en lege. En kvinne blir korrigert for denne tilstanden ved hjelp av spesielle medisiner. I tillegg bør den fremtidige moren med dette fenomenet begrense bruken av flytende, krydret og krydret mat, sørg for å gi opp alkoholholdige drikkevarer og røyking.

Kommentarer (2)

Koagulogram i graviditet: transkripsjon, norm

Graviditet forårsaker betydelige endringer i kroppens kropp. Innenfor dem er et nytt liv født, en ny organisme utvikler seg. Perioden av føtal gestasjon er ledsaget av dannelsen av ytterligere (uteroplacental) sirkulasjonscirkler i fremtidige mødre. Derfor øker mengden blod som sirkulerer i den vaskulære sengen av gravide dramatisk. Ikke bare volumet av blod endres, men også dets egenskaper, inkludert evnen til å koagulere. Kontroll av slike endringer utføres ved hjelp av spesielle tester.

Koagulogram - hva er denne analysen?

Et kompleks av tester som karakteriserer blodets evne til å koagulere, det vil si evnen til hemostase, kalles et koagulogram. En del av testamentene vitner om koagulasjonsprosessen, det vil si beredskapen til å danne blodpropp, ellers - en trombose. Den andre delen handler om prosessen med fibrinolyse, det vil si forebygging av trombusdannelse.

 • Sammenligning og sammenligning (analyse) av testresultatene som inngår i koagulogrammet, kan tillate å avsløre en blødende tendens i tide til pasienter som kan føre til for eksempel avbrytelse av placenta.
 • Tvert imot, identifisering av en tendens til trombose gjør det mulig å forhindre for tidlig fødsel eller miskramper.

Det er mange tester som bestemmer tilstanden til hemostase. Avhengig av hvilken av dem som brukes i undersøkelsen av pasienten, er koagulogrammer grunnleggende og distribuert.

Verdien av de viktigste koagulogramtester

 • Blodplater er blodplater produsert av beinmargen, deres antall i en milliliter plasma bør korrespondere med et intervall på 180 til 320 tusen.
 • Prothrombin er en forløper for trombinprotein - en deltaker i trombogenese. Ved sitt kvantitative innhold bestemmer blodets vilje, om nødvendig, for å danne en blodpropp i tide. Dens norm for en sunn person er fra 78% til 142%.
 • Fibrinogen er hoveddelen av blodproppdannelsen. Hos en sunn person varierer innholdet av dette proteinet i en liter plasma i området 2-4 g. Økende konsentrasjon indikerer en tendens til trombose, en reduksjon i blødning.
 • APTTV er perioden for dannelse av primær blodpropp. I henhold til APTTs varighet vurderes effekten av koagulasjonsprosessen og beredskapen til å forhindre blødning. Blodet av en sunn person er i stand til å danne en blodpropp i 24 til 35 sekunder.

 • Prothrombintid - PV eller INR er varigheten av sluttstadiet av trombusdannelse, deretter antall sekunder for hvilke fibrin dannes fra fibrinogen. Indikatoren karakteriserer også effektiviteten av koagulering. Korrespondanse til intervallet 10 - 18 sekunder indikerer fraværet av patologi.
 • Antitrombin III er et protein som hemmer trombin, noe som reduserer prosessen med blodpropp. Nivået i blodet til en sunn person varierer fra 70% til 120%. Økningen i indikatoren indikerer en tendens til blødning, en reduksjon - til trombose.
 • Lupus antikoagulant er et spesifikt antistoff, i blodet av en sunn person er de fraværende. Deres utseende er et pålitelig bevis på en autoimmun konflikt i kroppen.
 • D-dimer er en faktor dannet som et resultat av nedbrytning av trombi. En økning av denne indeksen over 500,0 ng / l indikerer en trombose og en sannsynlighet for tromboembolisme.
 • Koagulogram i svangerskapet

  Observasjon av blodkoagulasjon er inkludert i standard obligatorisk undersøkelse av gravide kvinner. Den første kontrollanalysen er planlagt så tidlig som den 12. uken av svangerskapet. Deretter, med ukomplisert graviditet, administreres koagulogrammet en gang i løpet av hver trimester av graviditeten:

  • før den andre ultralydsundersøkelsen;
  • på den 32. uken av svangerskapet.

  Spesielt viktig er kontrollen med koagulogramindikatorer hos de som blir gravid:

  • med (-) Rh-faktor;
  • med en familieutsettelse for koagulasjonsforstyrrelser;
  • med autoimmune sykdommer;
  • med åreknuter
  • med patologi i leveren og blodkarene.

  Hvis en jordemor som overvåker en gravid kvinne har tvil eller mistanke, vil det være nødvendig med en umiddelbar utnevnelse av en nødoppfølging.

  Dekoding av et koagulogram i svangerskapet

  • Blodplater - deres nummer kan bli noe redusert med ukomplisert svangerskap. En signifikant reduksjon av blodplaterinnholdet i blodet signalerer en patologi. I beste fall er dette tegn på hypoproduksjon på grunn av utilstrekkelig eller utilstrekkelig ernæring, i verste fall - et signal om DIC-syndrom.
  • Prothrombin er den viktigste gestasjonsindikatoren for blodberedskap for koagulasjon. Overskrider grensen på 78% - 142% indikerer en trussel eller begynnelsen av blødningen. Det er en nøyaktig indikator på mulig plasentabrudd.
  • Fibrinogen i blodet av gravide øker med dannelsen og utviklingen av føtal sirkulasjonssystemet. Gradvis økende gjennom hele svangerskapet, når den blir levert, når den 6 g i hver liter og til og med litt mer. Nedgang i indikatoren er karakteristisk for gestose, økning - for trombose.
  • APTTV hos gravide på grunn av forhøyede blodnivåer av fibrinogen, reduseres til 17-20 sekunder.
  • Prothrombintid på grunn av økningen i mengden fibrinogen i svangerskapstiden øker varigheten, når et intervall på 10,1 - 25 sekunder. Mindre figurer indikerer en leverpatologi.
  • Antitrombin III - kontrollen av denne indikatoren er nødvendig ved mottak av gravid kvinne av antikoagulantia, reduksjonen til 50% signalerer risikoen for trombusdannelse.
  • Lupus antikoagulant med ukomplisert svangerskap i kroppen er fraværende. Utseendet av lupusantistoffer i blodet kan indikere utviklingen av gestose, Rh-koflikta eller autoimmun sykdom.
  • D-dimer under normal svangerskap bør gradvis øke: opptil 750 ng / ml i første trimester; opptil 1000 ng / ml i II trimesteren; opptil 1500 ng / ml i III trimesteren.

  Slike tilfeller indikerer ikke brudd, dette er en fysiologisk økning i hemostase. Av fysiologiske grunner er et signifikant overskudd av mengden D-dimer også mulig med flere graviditeter. Men den skarpe hoppen forteller om patologi - gestose, diabetes eller nyrepatologi.

  Hvordan forberede dere på analysen?

  Blodet for koagulasjon er vanligvis gitt om morgenen eller om morgenen. En viktig betingelse for påliteligheten av resultatene oppnådd som følge av en blodprøve er den forrige pause i inntaket av mat i minst åtte timer.

  Blod på koagulogram er bare gitt på tom mage. Brudd på denne regelen, for eksempel en nattmat eller frokost før du donerer blod, vil utvide klinisk og laboratoriebilde, vil uunngåelig påvirke påliteligheten til indikatorene selv og deres påfølgende tolkning.

  Blodstimulering i svangerskapet: normalt og unormalt

  Den fremtidige mamma må ta mange tester. En slik studie er en blodproppstest for graviditet, som kalles koagulogram. Denne indikatoren er svært viktig for det normale løpet av graviditeten og sikker levering. Tenk på hva som utgjør blodpropp, og hvorfor gravide kvinner må ta et koagulogram.

  Blodstivhet og dens frekvens under graviditet

  I menneskekroppen utfører blod mange funksjoner, inkludert transport, beskyttende, termoregulerende. Blod ble sirkulert gjennom blodårene, og knusing av veggene er viktig at det skal være istand til å danne en propp (trombe) som lukker den skadestedet og bidrar til å stoppe blødninger. Denne egenskapen av blod kalles koagulabilitet.

  blodkoagulasjon i kroppen er regulert hemostase (blodpropper) og antikoagulerende system. Feil på en hvilken som helst av disse systemer fører til patologiske tilstander slik som blodpropper (økt blodpropper) eller økt blødning (senkning av blodpropper).

  Blodstrykkbarhet under graviditet bør normalt øke. Fra og med graviditetens andre trimester øker aktiviteten av koagulasjonsfaktorer, og antikoagulerende faktorer reduseres. Slike forandringer er gitt av naturen, for at etter fødselsprosessen i den kvinnelige kroppen stoppet blødningen fra området av placentaseparasjonen, som har et intensivt blodstrømssystem, raskt. I motsatt tilfelle kan kvinnen i arbeid dø i løpet av få minutter med stort blodtap.

  Graden av blodpropp under graviditeten er indikert med verdien av flere indikatorer:

  • APTTV eller aktivert partiell tromboplastintid er tiden som kreves for blodpropp, sin norm er 17-20 sekunder.
  • Fibrinogen - et spesielt protein, som er nødvendig for dannelse av trombus, normen - opp til 6,5 g / l.
  • Lupus antikoagulant - spesifikke antistoffer, som normalt skal være fraværende i blodet.
  • Blodplater - blodceller som dannes i beinmarg, i norm - 131-402 tusen / μl.
  • Prothrombin er et protein av blodplasmaet, som deltar i dannelsen av blodpropp, sin norm er 78-142%.
  • TV eller trombintid - tiden hvor trombin fra fibrinogen dannes fibrin, normen - 18-25 sekunder.
  • D-dimer er indikatoren som er ansvarlig for prosessen med trombose, i norm - 33-726 ng / ml.
  • Antitrombin III - et protein som senker blodpropp, sin norm er 70-115%.

  Resultatene av analysen av blodkoagulasjon i svangerskapet skal bare dekodes av legen. Verdiene for mange indikatorer endres i løpet av de ni månedene som bærer barnet, så kun spesialisten kan evaluere dem riktig.

  Både redusert og økt blodkoagulasjon under svangerskapet har mange farlige konsekvenser. Derfor foreskrives analysen på koagulogrammet til kvinnen flere ganger i løpet av babyens ventetid.

  Økt blodpropp under graviditeten

  Hvis blodkoagulasjonsparametrene under graviditet overskrider normen, kan det føre til noen komplikasjoner av graviditet. Faktum er at moderkremen, der fosteret mottar næringsstoffene det trenger, inneholder et stort antall blodårer. Og hvis i sine kar som følge av høy koagulering av blod under graviditeten, dannes trombi, barnet mottar ikke alle næringsstoffene han trenger. På grunn av dette kan han ligge bakover i utviklingen, han har en høyere risiko for medfødte patologier. Denne tilstanden kan føre til abort, sent toksisose i alvorlig form, placentainsuffisiens.

  I tillegg er dette fenomenet for kvinnen farlig for forekomsten av trombose under fødsel og i postpartumperioden.

  Med en liten økning i blodproppene anbefaler leger at fremtidig mor holder seg til et spesielt diett og drikkegruppe. En dag bør drikke minst 1,5-2 liter væske. Det er bedre om det er grønn eller urtete, naturlig frukt og grønnsaksjuice, rent stillevann.

  Kostholdet som fremmer normal blodkoagulasjon, må først og fremst balanseres av innholdet av proteiner, fett, karbohydrater og vitaminer. I menyen til en kvinne som venter på et barn, må det nødvendigvis være havkål, nøtter, uberørt linfrø og olivenolje. Det er nødvendig å redusere mengden kjøtt i kostholdet, men samtidig øke antall marine fisk. Nyttige produkter er som bulgarsk pepper, løk og hvitløk, hvetespirer.

  Med en betydelig økning i blodkoagulasjon, velger en lege en antikoagulant kvinne, det vil si stoffer som fortynner blod.

  Dårlig blodpropp under graviditet

  Årsaken til utilstrekkelig eller dårlig koagulering av blod under svangerskapet er at spesialister kaller først og fremst en reduksjon i kvinnens immunitet, som er nødvendig for at kroppen ikke avviser frukten som fremmed.

  En signifikant reduksjon i blodkoagulasjonsevnen er farlig på grunn av utviklingen av mange patologiske forhold, inkludert abort, for tidlig fødsel, placentautslettelse på sikt, blødning i arbeid. Også denne tilstanden er farlig for barnets utvikling av blodproppssykdommer.

  Redusert blodpropp under svangerskapet krever obligatorisk behandling, som kun skal gjøres av en lege. En kvinne blir korrigert for denne tilstanden ved hjelp av spesielle medisiner. I tillegg bør den fremtidige moren med dette fenomenet begrense bruken av flytende, krydret og krydret mat, sørg for å gi opp alkoholholdige drikkevarer og røyking.

  Hvorfor bør gravide ta et koagulogram?

  En av de nødvendige studiene hos kvinner i situasjonen er diagnostisering av koagulering i svangerskap, denne analysen kalles også et koagulogram. Analysen viser tilstedeværelsen av abnormiteter i hemostasesystemet, som er ansvarlig for blodets fluiditet og dets kurabilitet når fartøyet er skadet. Blodsirkulasjon kan forstyrres i to tilfeller - med hyperkoagulasjon og hypokoagulering. Begge forholdene til svangerskapet er farlige ved avbrudd, for tidlig levering og stort blodtap under fødsel. Studien av blodtap hos gravide er nødvendig for å overvåke pasientens tilstand og mulige farer for fosteret. Normalt er det tatt tre ganger for hele perioden av svangerskapet. Hva er det for å overgi et koagulogram, hva betyr det når det er nødvendig å bekymre seg og ta tiltak.

  Hvorfor ta en analyse for blodtap?

  Indikatorene for blodsvekelse under graviditet bør forbli innenfor normale grenser. Hvis det er hyperkoagulerbarhet, når koagulerbarheten økes, er det en hurtig dannelse av koaguler, som et resultat av mulige komplikasjoner av graviditet. Oksygen og ernæring til fosteret blir levert gjennom placenta vev, som lettere gjennomsyres med en rekke vaskulære kanaler. Hvis de begynner å tette blodproppene på bakgrunn av økt blodsuging, vil barnet på grunn av et brudd på blodsirkulasjonen lider av hypoksi, mangel på ernæring, vitaminer og andre nødvendige stoffer. Dette øker risikoen for å utvikle medfødte patologier, avbrudd eller fetoplacental insuffisiens, samt utvikling av alvorlige gestoseformer.

  Ikke mindre farlig og hypokoagulering, som er en senket hemostase og mangel på trombose. Denne tilstanden utvikler seg mot bakgrunnen av en naturlig nedgang i immunforsvaret, som er nødvendig for å beskytte avvisning av fosteret. Hypokoagulasjon kan føre til plasentallosering. Faren for denne tilstanden er også i høy risiko for tungt blodtap, fyldt med morens død i arbeid under fødsel. Derfor er analysen av blodkoagulasjon under graviditet så viktig.

  Indikasjon for prosedyren

  Under graviditeten utføres koagulogrammet tre ganger: under registreringen for obstetrisk registrering, i 2 trimester (22-24 uker) og i tredje trimester (30-36 uker). En slik undersøkelsesplan er kun observert når lageret er normalt. Men det er flere indikasjoner, der studien utføres noe oftere.

  • Åreknuter;
  • Sykdommer av autoimmun opprinnelse;
  • Tilstedeværelse av Rh-konflikt hos foreldre;
  • Hepatiske, endokrine, vaskulære patologier;
  • Krenkelser i aktivitet i genitourinary eller sirkulasjonssystemet;
  • Tilstrekkelighet til hjerneslag, hjerteinfarkt, tromboembolisme eller blødning;
  • Feil bruk av tidligere graviditet;
  • Placental lidelser;
  • Flere lagrene;
  • IDA eller anemi
  • Moren har usunn vaner;
  • Tilnærming til blodpatologier;
  • Alvorlig gestose eller komplikasjoner som høyt blodtrykk eller hypertensjon.

  Hvis det er alvorlig frykt for sikkerheten til svangerskapet, kan analysen tildeles månedlig.

  Forbereder et koagulogram

  Til enhver analyse er det nødvendig med noen forberedelser for å sikre at resultatene er så informative som mulig. Også før koagulogrammet anbefales det å observere noen krav. Først må du gi opp mat ca 10-11 timer før diagnosen, og du kan ikke drikke te eller juice, du kan bare drikke drikkevann. Biomaterialet tas fra venen om morgenen.

  For det andre har forskning vist at psyko-emosjonelle erfaringer kan forvride de sanne resultatene av diagnosen. Derfor anbefales det at mor setter seg ned og roer seg, bare da kan du gå inn i rommet for blodinnsamling. Ikke glem medisiner, hvis du tar noe, må du advare spesialisten om dette.

  Clotting rate under graviditet

  Så, etter å ha analysert de enkelte indikatorene på koagulogrammet, kan du identifisere deres spesifikke standarder for gravide kvinner.

  Forklaring av resultatene

  Blodstimulering under graviditeten har en rekke indikatorer og koagulasjonsfaktorer, men det er også store som det er mulig å vurdere graviditetsforløpet og de sannsynlige risikoene. Vanligvis indikerer det forkortede koagulogram verdien av APTT, fibrinogen og protrombin, mens den utvidede studien indikerer tilleggsverdier.

  APTT-komponenten er tidsperioden under hvilken partiell koagulering av blodet utføres. Hos ikke-gravide pasienter er denne verdien ca. 24-35 sekunder. Eventuelle traumer i kroppen kan påvirke denne verdien. Hos gravide kan APTTV ligge på lavere verdier, opp til 18-20 sekunder. Dette fenomenet forklares ved forberedelsen av moderkroppen for det kommende blodtapet under levering. Hvis APTT er betydelig lavere enn 18, kan dette advare om trusselen om spredt intravaskulær koagulasjon. Ved forhøyede priser diagnostiseres hypokoagulering, som utvikler seg for en rekke årsaker.

  fibrinogen

  Dette stoffet av protein-opprinnelse, hvorfra fibrin blir dannet, produseres av leveren. Dette er det viktigste trombusdannende elementet. På grunn av dannelsen av uterus-placenta vaskulaturen, øker prisene nærmere fødselen. Hvis abnormiteter av fibrinogen observeres, indikerer dette en sannsynlig betennelse i mors kropp og til og med nekrotiske prosesser. Ved lagring endres indeksene av fibrinogen vesentlig:

  • Ved fravær av graviditet - 2,3-5 g / l;
  • I første trimester - 2,4-5,1 g / l;
  • I den andre - 2,9-5,4 g / l;
  • I tredje trimester, 3,7-6,2 g / l.

  Når fibrinogen er normal, da ved den minste skade på det vaskulære protein akkumuleres i dette område, som danner en uoppløselig blodpropp som tetter såret og stopper blødningen. Eventuelle avvik fra normen krever mer oppmerksomhet fra spesialister. Forhøyede nivåer av fibrinogen er observert i influensavirus-infeksjoner og inflammasjoner, omfattende brannsår, forhøyet østrogen nivå, nyopererte, forstyrrelser i proteinstoffskiftet, etc.. Mangel på fibrinogen er observert når den interne forbrenningsmotoren og gestosis, askorbinsyre mangel og B12, myokardial insuffisiens, etc.

  protrombin

  En av de viktigste indikatorene for blodpropp i gravide. Det viser operasjonen og funksjonaliteten til hemostase. Normalt bør protrombininnholdet være i størrelsesorden 80-140%. Ifølge denne indikatoren vil spesialister bestemme tegn på trombotiske prosesser i tide, noe som vil redde barnet og moren. Årsaken til å senke disse indikatorene kan være faktorer som utilstrekkelig absorpsjon av vitamin K, funksjonelle leverforstyrrelser og utilstrekkelig produksjon av vitaminer.

  Ved identifisering avvik under normen av denne indikatoren har utvidet koagulering, leverenzym forskning på stoffet og så videre. Hvis man overskrider de protrombin faktorer kan virke faktorer som tilbøyeligheten til trombose eller tar medisiner som hindrer absorpsjon av vitamin K.

  blodplater

  Dette er blodcellens mobilstrukturer, som er aktivt involvert i blodprosesser og er ansvarlige for tilstanden til hemostasesystemet. Kvinner i posisjonen til indikatorene er litt redusert, men hvis nedgangen har vært ganske signifikant, indikerer dette forekomsten av patologiske faktorer.

  Blodplater dannes i beinmargestrukturene og er faktisk den viktigste delen av blodproppen som dannes når fartøyets vegg er skadet. I tilfelle av akutt trombocytmangel er det for mye væskeblod sagt, noe som er farlig på grunn av kraftig blødning og indre blødning.

  Trombintid

  Trombintiden er perioden der trombusdannelse oppstår. Hos gravide er trombintiden ca. 9,5-25 sekunder. Hvis indikatorene er høyere, kan dette indikere tilstedeværelsen av økt bilirubin, redusert fibrinogen og leversykdommer. I trombintiden mistenkes mindre enn 9,5 sekunder for å utvikle en ICE og et økt fibrinogeninnhold.

  Trombintiden viser plasmakapasiteten til blodkoagulasjon. Denne indikatoren er svært viktig i svangerskapet fordi dets unormale nivå indikerer utviklingen av slike patologiske forhold som hemofili, leverpatologier og andre koagulasjonsforstyrrelser. Normalt, i fravær av graviditet hos en kvinne, er trombintiden i størrelsesorden 12,7-15,4 sekunder, men under oppfatning endres parametrene:

  • I første trimester er trombintiden 9,7-13,5 sekunder;
  • I andre trimester - 9,5-13,4 sekunder;
  • I den tredje - 9,6-12,9 sekunder.

  I noen laboratorier anses trombintiden hos gravide å være normale 11-18 sekunder. En økning i indikatoren kan indikere trussel om blødning og tungt blodtap, dannelse av hematomer etc.

  Antitrombin III

  Dette stoffet tilhører komplekse proteiner, dens oppgave - inhibering av blodkoagulasjon. Antitrombin er nødvendig for å forhindre akkumulering av et stort antall trombier i vaskulære baner. Normalt når nivået av antitrombin hos gravide kvinner 70-120%. En økning i antitrombin kan være et tegn på akutt hepatitt eller enhver inflammatorisk prosess, galdekanal og vitamin K-mangel, antikoagulant inntak eller akutt pankreatitt.

  Reduserte indekser av antitrombin kan indikere kronisk nyresvikt, blokkering av blodkar eller aterosklerose, så vel som observert ved behandling av heparin og akutt DIC-syndrom.

  Lupus antikoagulant

  Disse antistoffene, dannet i kroppen, stopper transformasjonen av protrombin i trombin. Hos friske pasienter er en slik komponent i blodet fraværende. Denne indikatoren refererer til de farligste manifestasjonene. Hvis det blir oppdaget, at en gravid kvinne, er utviklingen av systemiske autoimmune sykdommer som lupus, hvor deres egne cellestrukturer som oppfattes som fremmed, fordi dem begynner å produsere antistoffer. Gravid lupus antikoagulant kan også detektere når pre-eklampsi, i hvilket omfattende vaskulær trombose utviklet. Dersom svangerskapet fortsetter med en slik patologisk lidelse, oftest det ender infarkt, spontanabort, intrauterin fosterdød eller morkakeløsning.

  I løpet av svangerskapet endres indeksene, koagulabiliteten øker, noe som er knyttet til forberedelsen av fødsel. Evaluer resultatene av koagulogrammet bør bare være spesialist, siden pasienten ikke kan dechifrere dem riktig hvis hun selvsagt ikke er en kvalifisert lege.

  Koagulogram i svangerskapet

  Tiden med å bære et barn er ikke bare en spesiell periode i en kvinnes liv, når kroppen endres, fysiologi, psyko-emosjonell tilstand og verdenssyn. Dette er tiden da man går til en polyklinisk og endeløs levering av ulike analyser blir en integrert del av livet ditt. Sannsynligvis, svært få mennesker, gir denne prosessen glede. Men ofte blir fremtidige mødre opptatt av hver av følgende retninger: Hvor mye kan og hvorfor er alt nødvendig? Er alt i orden med babyen? Er det ikke noe truende graviditet?

  Det er med målet å få svar på disse spørsmålene som leger sender den gravide kvinnen til eksamen. Blant en rekke forskjellige tester må du lage et koagulogram.

  Hva er et koagulogram?

  Ikke vær redd for et uforståeligt ord. Dette er en vanlig blodprøve som bidrar til å undersøke hemostasesystemet, som under graviditet er ekstremt viktig. For å si enkelt og tydelig: koagulogrammet viser blodets koagulasjonsevne og bidrar til å identifisere mulige lidelser: økt koagulabilitet eller reduksjon.

  Hvorfor lage et koagulogram under graviditet?

  Faktisk er det svært viktig for behandling av graviditet. Med endringene i blodlevringen forbundet med mange farer, såsom blodpropp, som kan føre til trombose, hjerteinfarkt, slag, og ved barnefødsler - en abort eller for tidlig fødsel. Også økt blodkoagulasjon kan forårsake alvorlig hjerneskade i fosteret hvis problemet ikke oppdages i tide. Så, i forbindelse med andre tester, bidrar dette til å overvåke det normale løpet av graviditeten.

  Det må sies at den fysiologiske hemostatiske system av en gravid kvinne gjennomgår noen forandringer i et naturlig måte (kroppen er ombygd for ytterligere blodsirkulasjonen gjennom utero-blodgjennomstrømning fra placenta og fremtidige generasjoner, i hvilken muligheten for store blodtapet). Så for å dechiffrere resultatene av analysen, bør bare legen din.

  Et koagulogram i svangerskapet er en plikt eller en nødvendighet?

  Hver gravid kvinne gir en rekke tester. Noen av dem er obligatoriske, mens andre overgis under visse indikasjoner. Blodprøver kan vurdere arbeidet til den kvinnelige kroppen og i tide for å identifisere mulige komplikasjoner i løpet av graviditeten. Listen inneholder den nødvendige analysen og koagulerings-koagulogrammet.

  Hvorfor ta denne analysen med graviditet

  Tilstanden til sirkulasjonssystemet er en viktig indikator for helsen til en gravid kvinne. Avvik fra normen kan tyde på utvikling av alvorlige komplikasjoner. Koagulogram - en analyse som viser nivået av blodpropp (hemostase) i kroppen. I medisin er han også referert til som "hemostasiogrammet". Dette er en ganske komplisert studie, som gjør at vi kan bestemme driften av koagulerings- og anti-konvolutasjonssystemene.

  Graviditet innebærer mange endringer i fysiske og psyko-emosjonelle termer. Arbeidet med sirkulasjonssystemet for kvinner er ikke noe unntak. På denne tiden øker de hemostatiske parametrene. Så den kvinnelige kroppen forbereder seg gradvis for utseendet av en ekstra sirkel av blodsirkulasjon og til det uunngåelige blodtapet under fødsel.

  For en fremtidig mor og baby, kan eventuelle endringer i koaguloramma bety utviklingen av patologi. Med redusert nivå av hemostase, er alvorlig blodtap, plasentabrudd, mulig. Hvis indikatoren er forhøyet, er det en trussel om blodpropp, noe som uunngåelig fører til hypoksi av fosteret. I tillegg kan tendensen til trombose true hindringen av lungearteriene. Trombose av venene i nedre ekstremiteter og vener i det lille bekkenet er også mulig.

  Viktig! Brudd på blodkoagulabilitet i fravær av korrekt observasjon og behandling kan føre til tidlig fødsel eller abort.

  Video: Betydningen av blodkoagulasjon

  I hvilke tilfeller er analysen av koagulering

  Den planlagte analysen utføres tre ganger for hele graviditeten:

  1. Når iscenesatt på en gynekologs konto.
  2. På 22-24-uken (II trimester).
  3. Ved 30-36 uker (III trimester, kort før fødselen).

  Det skal bemerkes at koagulogrammet utføres 1 gang i trimesteren bare i normal løpet av graviditeten. I noen tilfeller anbefales ytterligere forskning. Dette skjer når en kvinne diagnostiseres eller mistenkes:

  • autoimmune sykdommer;
  • åreknuter
  • leversykdom;
  • Rhesus-konflikt med barnets far;
  • kardiovaskulære, endokrine patologier;
  • forstyrrelse av sirkulasjonssystemet,
  • forstyrrelse av genitourinary systemet;
  • predisponering for blødning eller økt koagulabilitet;
  • abort av en tidligere graviditet;
  • flere graviditeter
  • brudd på morkaken;
  • anemi eller jernmangel anemi;
  • tilbøyelighet til tromboembolisme, hjerteinfarkt, hjerneslag.

  Skadelige vaner hos fremtidige mor er også en indikasjon på konstant kontroll av blodkoagulasjon.

  En utvidet analyse av koagulogrammet. Dette skjer i tilfelle av:

  • Tilstedeværelse av komplikasjoner i I og III trimester (ødem, økt trykk);
  • gestose (toksisitet i andre halvdel av svangerskapet);
  • flere graviditet;
  • graviditet etter lang ufruktbarhet
  • predisposisjon av en kvinne til blodsykdommer.

  Dersom legen anser det nødvendig, vil en studie av koagulering utføres månedlig.

  Hvordan forberede seg på prosedyren

  Blod er trukket fra venen. Før testen anbefales ikke å spise 8-12 timer. Analysen gis bare om morgenen på tom mage. Ikke bruk kaffe, te, kompott og andre drikker. Drikk bare vanlig ikke-karbonert vann.

  Før studien trenger en kvinne å roe seg, da det er påvist at stress og stress påvirker resultatet.

  Hvis en kvinne tar medisiner, er det nødvendig å informere laboratorietekniker på forhånd og foreskrive navnene på medisinene i form av analysen.

  Video: Korrekt forberedelse til blodanalyse

  Dekoding av indikatorer og norm

  Analysen av koagulasjon inneholder åtte ledende indikatorer:

  1. Fibrinogen er et protein som produseres av leveren. Det er hovedelementet i trombusdannelse. Takket være utero-placentasirkulasjonen øker indikatorene gradvis med tilnærmingen til fødselsdagen. Avvik fra normen indikerer en inflammatorisk prosess som foregår i en kvinnes kropp.
  2. Aktivert partiell tromboplastintid (APTT) er perioden hvor en blodpropp dannes. Hos gravide er denne verdien noe redusert, noe som er normen. En stor reduksjon i nivået indikerer en risiko for blodpropp, en økning indikerer en predisponering for blødning.
  3. Trombintid (TB) er perioden for blodpropp. Under graviditeten øker det. Avvik fra normen oppstår ofte når leveren er funksjonsfeil.
  4. Lupus antikoagulant er en indikator for dannelsen av antistoffer. Normalt bør de ikke bli funnet i blodet av en gravid kvinne. Deres utseende, som regel, indikerer autoimmune sykdommer, gestose, tilstedeværelse av trombi i arteriene og årene.
  5. Blodplater er blodceller som tar en aktiv rolle i koagulasjonsprosessen og er ansvarlige for tilstanden til hematopoietisk systemet. Ved graviditet reduseres nivået litt, og en signifikant reduksjon indikerer tilstedeværelsen av en progressiv sykdom.
  6. D-dimer er en indikator på prosedyren for trombose. Under svangerskapet stiger den litt. En kraftig økning indikerer utviklingen av diabetes mellitus, nyresykdom eller gestose.
  7. Antitrombin III er et protein som senker prosessen med blodpropp. Redusere mengden betyr en tendens til å danne blodpropper og øke nivået - en økt risiko for blødning.
  8. Prothrombin er en komponent i blodplasma. Forhøyede nivåer kan signalere brudd på morkaken.

  I en vanlig graviditet er det vanligvis fire indikatorer på koagulogrammet:

  Om nødvendig, gjør et detaljert bilde av blodkoagulerbarhet. Selv en liten avvik fra normen kan føre til alvorlige konsekvenser.

  Dekoding av koagulogramresultatene utføres kun av legen, da det er feil i indikatorene som kan knyttes til kroniske sykdommer hos kvinnen, utilstrekkelig ernæring og tar medisiner.

  Koagulogrammer i graviditet i trimester og tolkning av analyseparametrene

  Så snart en kvinne blir gravid, blir hele livet annerledes. Kroppen gjenoppbygges, forbereder seg på føtal vekst, fysiologien endrer seg, helt nye syn på livet kommer frem, den følelsesmessige tilstanden endrer seg.

  Men et annet viktig poeng er registreringen i kvinners konsultasjon og endeløs levering av tester, inkludert et koagulogram, noe som betydelig kompliserer livet under føtalet. Hva slags analyse er dette, hvor ofte det må gjøres og for hva - se nedenfor.

  Hva er et koagulogram?

  Koagulogram (koagulasjonsanalyse) er en rutinemessig blodprøve som bidrar til å teste dens evne til å koagulere: er det uregelmessigheter i form av økt eller redusert koagulasjon.

  Det gjorde det obligatorisk, for med sin hjelp undersøke hemostatiske systemet er også bestemt av tendensen for fremtiden mors kropp til blodpropp og blødning påvirker patologisk utvikling av barnet, komplisert eller for tidlig fødsel, abort, andre brudd. Å gi resultater av hemostasesystemet i grafisk form kalles også et hemostasiogram.

  Ved analyse av koagulogrammet kontrolleres hoved- og ekstra koagulasjonsindikatorene (vist i tabellen nedenfor).

  Brudd når et utvidet koagulogram er foreskrevet

  • åreknuter;
  • Flere graviditet;
  • Foster utilsiktet;
  • Leverpatologi;
  • Intrauterin foster død siste gang;
  • Forstyrrelser i hjerte-kar-systemet;
  • Genetisk patologi av blod;
  • Tilstand etter operasjon
  • Kompleks form for toksisose;
  • Skadelige vaner av en kvinne i posisjon;
  • Patologi av urin og endokrine systemer;
  • Gestose og placenta mangel.
  til innholdet ↑

  Norm for koagulasjon under graviditet

  Koagulasjonsanalyse er en viktig diagnose av normal fødestilling. Indikatorene for koagulogramnormen for en gravid kvinne er presentert i tabellen under.

  I koagulogramtabellen vil de normale verdiene for indikatorene, basert på resultatene fra laboratorieanalysen av koagulasjon, gi resultatet av iskoagulasjon.

  Iskoagulasjon er en definisjon som betyr at tilstanden til koaguleringssystemet er normalt, og derfor forekommer graviditet vanligvis, så det er ingenting å bekymre seg for.

  Dersom gestose eller andre graviditetskonflikter er bekreftet, oppstår koagulabilitet med nedsatt funksjonsevne, så må du umiddelbart begynne behandling, eller syndromet med intravaskulær spredt koagulasjon (DVS-syndrom) kan utvikles.

  Dette syndromet skjer i stadier.

  1. hyperkoagulasjonsreaksjonen - Den første fasen, der det er mange trombier som hindrer den normale vaskulære banen mellom mor og foster.
  2. hypocoagulation - 2. trinn, når trombier ødelegges på grunn av svekkelsesfaktorer som er ansvarlige for koagulering.
  3. Akoagulyatsiya - Den siste fasen, når blodkoagulasjon oppstår, uterine blødning utvikler seg farlig for mor og barns liv.

  Men husk, selv om resultatene av analysen er langt fra normal, men koagulogrammet ble gjort i tide, og behandlingen er gjort raskt - så kan mange risikoer elimineres.

  Nødvendighet og frekvens av analysen av koagulabilitet i svangerskapet

  For gravide kvinner er et koagulogram en ekstremt viktig analyse. Med hjelpen overvåkes balansen mellom koagulerings- og antikoaguleringssystemene.

  1. Fraværet av en slik balanse bærer, som det var sagt ovenfor, konsekvensene som truer helsen til fremtidens mor og foster.
  2. En ubalanse mot antikoagulasjon system kan oppmuntre metroragi, morkakeløsning, blødning under og etter levering i mødre og i retning av koagulering - blod tykner og danner klumper. Barnet, som mottar oksygen fra bare morkaken, opplever anoksi - hypoksi kan utvikle hjernen unormalt, en kvinne som lider av smerter i bena og utvikling av blodpropp, ettersom det kan føre til hjerteinfarkt, slag eller abort.

  Prosedyren for å ta testen er som følger: før blodprøveprosessen er det bedre å sulte, det vil si å passere testen på tom mage. Blod er tatt fra venen på albuen, resultatet av hemostasiogrammet er dechifrert av din behandlende lege.

  Med normale indikatorer blir diagnosen gjort tre ganger:

  • Under plasseringen av den gravide kvinnen på kontoen (vanligvis er dette 1 trimester);
  • I andre trimester;
  • En uke eller to før fødselen, noe som er spesielt viktig for kvinner, som er forberedt på levering med keisersnitt.

  I tilfelle komplikasjoner eller unormal forlengelse av graviditeten, kontrolleres homeostase mye oftere for å svare tilstrekkelig og foreskrive effektiv behandling.

  rate for kvinner er indekser i denne periode på grunn av endringer i fysiologien av flere forskjellige verdier enn tidligere oppfatning, ettersom den kvinnelige kroppen justerer en større sirkulasjon av blod gjennom utero-placental-fosterblodstrøm (som sikrer seg fra betydelig blodtap). Derfor kan diagnosen av resultatene av koagulogram kun utføres av legen din.

  Hemostasiogram av graviditetsindikatorer og tolkning av resultater

  Hva bestemmer koagulasjonsfaktoren:

  fibrinogen Er et spesielt protein som er hovedkomponenten i en blodpropp som produseres i en sunn person ved leveren og spredes av bevegelse av blod gjennom alle blodårer. Hvis det er et skadet sted i fartøyet, blir dette protein uoppløselig fibrin, som blir hovedbestanddelen av trombuset, som lukker skaden på karet, og dermed stopper væskenes utstrømning fra den. En slik trombus med et normalt antall elementer vil eksistere på lesjonsstedet til såret er fullstendig helbredet.

  I tilfelle av mangel på faktorer 1 og 2 - kan føre til metrorrhagia, og hvis de er i overkant av, vil det være usunt blodpropp - de som bryter løs og vandrer gjennom blodkarene, forstyrrer den frie vaskulære bane. Fibrinogenes hastighet måles i mg / dl eller g / l, med g / l forlater mg / dl * 0,555 / 100. Ved slutten av begrepet før fødsel, øker verdien litt. Og dens reduserte verdi bør ikke synke langs koagulogrammet for 0,5 g / l, da dette er veldig farlig for helse.

  Økningen i protein kan være årsaken:

  • Inflammatoriske sykdommer;
  • Patologi av proteinmetabolisme;
  • Operativ inngrep før innsamling av diagnostiske tester;
  • Hudlesjoner ved bruk av høy temperatur (brenne);
  • En økt mengde østrogen;
  • Et lite antall hormoner som skjoldbruskkjertelen skal produsere.

  Kritisk reduksjon av fibrinogen (under 0,5 g / l) er farlig:

  • Utvikling av DIC syndrom;
  • Mangel på vitamin C og B12;
  • Feil i hjertet eller leveren;
  • Postpartum komplikasjoner;
  • Akutt promyelocytisk leukemi.

  Det krever trombolytisk behandling.

  Trombintid - dette er perioden hvor plasma blir forbundet med trombin, skaper trombose.

  APTT - tidsintervallet for dannelse av blodpropp, ifølge hvilken kvaliteten på koagulasjonssystemet og tilstrekkigheten av plasmafaktorer i blodet kontrolleres.

  Utvidelsen av tidsintervallet indikerer tilstedeværelsen av en gravid kvinne:

  • DIC-syndrom i 2. eller 3. trinn;
  • Hemofili A, B, C;
  • Fremskyndet produksjon av antistoffer mot fosfolipider.

  Det forkortede gapet kan være årsaken:

  • DIC-syndrom i 1. trinn;
  • trombose;
  • Traum av venen under prøvetaking.

  protrombin (faktor 2) er et komplekst protein, en av de viktigste faktorene for homeostase som bestemmer kvaliteten på blodkoagulabiliteten, som produseres av leveren ved hjelp av vitamin K.

  Ifølge koagulogrammet er økningen farlig:

  • Dannelsen av trombi;
  • Bekjempelse av hjertemuskelen;
  • Tromboembolisk syndrom.
  Dannelsen av trombi

  En reduksjon i protrombin antyder:

  • Lavt antall fibrinogen i blodet og utviklingen av ipofibrinogenemii;
  • Lavt innhold av vitamin K - hos barn manifesterer seg som hemorragisk diatese;
  • Mangel på protrombin forårsaker metrorrhagia.

  Øker og reduserer protrombin også på grunn av adopsjon av en kvinne i posisjonsposisjon som bremser eller intensiverer virkningen av kumarin.

  INR (protrombintid) - Dette er tidsintervallet når en trombinklump oppstår når den kommer inn i blodet av Ca og vevsfaktor.

  Lupus antikoagulant Er anti-fosfolipidantistoffer - Ig-klasse M, G, som i tilfelle immunforsvarets patologier utvikles for å svekke ugjennomtrengelighet av blodplate membraner. Dens tilstedeværelse er farlig på grunn av komplikasjoner og abort.

  Oppløselig fibrin monomer kompleks (RNMC) Er et mellomliggende inntak, som fremkommer som følge av spaltningen av fibrinklumper, som er svært vanskelig å bestemme på grunn av deres raske fjerning fra plasma. Det er lov å øke normen for PfMk i 2. trimester og til slutten av termen.

  Antitrombin III Er et protein som har som hovedmål å forhindre hemostase og utseende av blodpropper.

  D-dimer Er perioden for trombusdannelse og fibrin spaltning. Dette tallet øker gradvis under graviditeten.

  funn

  Hemostasiogram er av stor betydning, både for livet og for helsen til en gravid kvinne med sitt fremtidige barn. Og hvis koagulogrammet er normalt, så er det ingenting å bekymre seg for, så det er ingen fare for helsen til moren og fosteret. Men hvis indikatorene er utover normale - så må du kontakte legen din så snart som mulig for å få råd.

  Det viktigste er ikke å få panikk, men å gjennomgå alle undersøkelsene legen din foreskriver, slik at pasienten om nødvendig tilpasser behandlingen for å få gode resultater.

  Les Mer Om Fartøyene