Når det er nøytrofiler senket?

Neutrofiler er en av våre kroppsforsvarere, som sikrer kampen mot utenlandske agenter. De er en viktig del av immunitet, initierer prosessen med betennelse, absorberer og ødelegger bakterier. Derfor, når nøytrofiler senkes, kan kroppsvernet bli betydelig redusert. Hvor mange skal være i blodet til en sunn person? Hva er årsakene til nedgangen i prosentandelen? Hvordan heve dette nummeret til normen?

Neutrofiler i en blodprøve

I blodspresjon er nøytrofiler fra andre leukocytter preget av forekomsten av granularitet i cytoplasma (derfor er de klassifisert som granulocytter) og nøytral i farge (dermed deres navn). Kjernen deres består enten av flere segmenter (slike celler er modne og kalles segmenterte kjerner), eller de har form av en stang (unge stivformede former).

Innholdet av hver fraksjon i blodet er strengt regulert. Normalt er andelen stabile nøytrofiler fra det totale antall leukocytter 2-5%, og segmentnukleotid nøytrofilene er 55-67%. Det er forhold der det totale innholdet av nøytrofiler er skiftet mot en reduksjon eller økning, men situasjoner er også mulige når deres totale mengde forblir den samme, og prosentandelen av forskjellige former varierer, hvilket også indikerer tilstedeværelsen av en viss patologi.

Selvfølgelig er regelen ovenfor kun gyldig for en voksen: Barnets blodtall kan avvike betydelig. Stikknutrofiler er litt forhøyet, men nivået av segmenterte nøytrofiler er tvert imot redusert. Med alderen kommer denne forskjellen sakte til ingenting, og i alderen fra sytten til atten, når blodprøven på voksen nivå. Det samme gjelder alle andre leukocytter: basofiler, eosinofiler, monocytter, lymfocytter. I hver periode av barnets liv varierer deres forhold, noe som må tas i betraktning ved deklarering av blodprøven.

Analysens normer for en kvinne som venter på et barn, endres også. Under graviditeten overskrider totalt antall neutrofiler litt standardnummeret som er vedtatt for en voksen. Derfor, hvis tallene deres forblir på samme nivå, betyr dette at neutrofiler i dette tilfellet senkes. Normalt bør dette ikke være. Store laboratorier, som "ABS-medisin", som angir i parentes, normale figurer for lymfocytter, nøytrofiler og andre blodceller, tar alltid hensyn til lignende funksjoner, noe som i stor grad letter doktoren å dechiffrere en slik analyse.

Årsaker til en reduksjon i nøytrofiler

Det er flere hovedårsaker som fører til at nøytrofiler blir senket. Disse inkluderer:

 • noen virusinfeksjoner,
 • forstyrrelser i hematopoiesis,
 • immunforsvar, etc.

De vanligste av disse er virus. Vanligvis er det infeksjoner som rubella og meslinger. For babyens organisme er de relativt sikre, men menn og kvinner kan forårsake alvorlige komplikasjoner. Til samme gruppe årsaker er viral hepatitt. Derfor tilbyr store diagnostiske sentre, for eksempel laboratoriet "ABS-medisin", ofte pasienter til å studere virus i tilfelle av en reduksjon i prosentandelen av nøytrofiler i analysen. En slik løsning er et logisk diagnostisk trinn.

En annen vanlig årsak til senking av nøytrofiler i blodprøven er undertrykkelsen av hematopoiesis. Det kan være forbundet med spiseforstyrrelser eller fordøyelsessvikt. I dette tilfellet handler det om utilstrekkelig inntak av folsyre og vitamin B12 legemet (og disse substansene er nødvendige for normal hematopoese). I tillegg kunne bloddannelsen bli forstyrret i leukemi, hvor benmargen frembringer en aktiv tumorceller, og riktig bloddannelsen undertrykkes. Følgelig nedgangen i andelen av nøytrofile ledsaget av andre abnormiteter i generell analyse av blod :. anemi, trombocytopeni, økning i antall lymfocytter, utseende unge skjemaer, etc. Det er derfor en egen analyse på nøytrofile ikke fornuftig.

Også hematopoiesis reduseres når du mottar en høy dose ioniserende stråling, forgiftning med benzen eller anilin.

Det er undertrykkelse av hemopoiesis med langvarige alvorlige bakterielle infeksjoner. Som det er kjent, er nøytrofiler ofte forhøyet. Imidlertid, etter en stund, i fravær av effektiv behandling, er det en reduksjon i prosentandelen, som er forbundet med benmarg overbelastning og utarming av sine ressurser. Det er derfor, dersom nøytrofile opprinnelig ble reist under infeksjon, og deretter falt nivået under normen, er dette et ugunstig prognostisk tegn (som en reduksjon av lymfocytter i tilfelle infeksjon).

Det finnes andre mindre vanlige årsaker :. genetiske abnormaliteter (manifestert i barnet fra en tidlig alder), en autoimmun sykdom, en blodoverføring i den nyfødte, etc. Det bør huskes, og omfordelings alternativ nøytropeni, hvor en viss del av kroppens neutrofiler økte, og i den systemiske sirkulasjon - senkes. Dette er hva som skjer når splenomegali, anafylaktisk sjokk og andre sykdommer. En slik omfordeling av blodceller er ikke uvanlig: Det samme kan skje med lymfocytter, blodplater, erytrocytter, etc.

For å oppdage et lavt nivå av nøytrofiler er det ikke nødvendig å kontakte en moderne privatklinikk. Den generelle analysen kan håndteres helt gratis i byens polykliniske område. Resultatene vil være omtrent det samme: Den eneste forskjellen er at "ABS medisin" og identiske laboratorier tilbyr høyere service, men disse er mindre detaljer. Hvis nøytrofile i blodet var for små, må du fortsatt gå til legen. Bare han vil kunne forstå årsakene til denne reduksjonen og foreskrive en behandling som vil bidra til å øke nivået av nøytrofiler til normalt.

Det bør bemerkes at bare så å øke sin prosentandel vil ikke fungere. Det er nødvendig å behandle årsaken, ikke symptomet, selvfølgelig. Og for dette bør du ta hensyn til alle blodtallene: hemoglobin, erytrocytter, lymfocytter, etc., for å finne ut hvorfor de er hevet eller senket, for å utføre flere studier. Som regel, etter eliminering av den etiologiske faktoren, er det mulig å øke nøytrofiler til normen veldig raskt. Det eneste problemet er at faktoren i seg selv ikke alltid er eliminert. Men kampen mot dette problemet er ikke en pasients bekymring, men en lege.

Senke nøytrofiler i blodet av en voksen - hva sier det?

Nivået på nøytrofiler er en viktig indikator på immunsystemets tilstand. Når blodprøven i en voksen avslører at nøytrofiler senkes eller omvendt økes, er doktors hovedoppgave å finne ut hva det kan snakke om. Etter dette blir en ytterligere undersøkelse av pasienten utpekt for en nøyaktig diagnose.

Neutrofiler - hva er det

En person uten medisinsk utdanning kan nesten ikke forstå hva nøytrofiler er og hvilken rolle de spiller i kroppen. Faktisk er det ikke vanskelig å forstå.

Antallet av disse cellene er beregnet på grunnlag av dekoding av leukografi, noe som gjør det mulig å bestemme nivåene av hvite celler - leukocytter. Leukocytter i deres struktur er delt inn i agranulocytter og granulocytter. Det er til sistnevnte at nøytrofiler er inkludert (ellers - neutrofile leukocytter eller neutrofile granulocytter). Disse hvite blodkroppene er født i beinmarg og gir beskyttelse for menneskelig immunitet.

Neutrofile granulocytter er "smarte" celler som kan bestemme stedet for betennelse og er rettet direkte til det. Der finner disse forsvarerne av kroppen patogene bakterier, innhyller dem og ødelegger dem mens de ofrer seg. Dette fenomenet kalles fagocytose (når noen celler fortærer andre). På tidspunktet for døden utsöndrer granulocytten imidlertid et stoff som utfører en "invokatorisk" funksjon for andre lignende celler. Således angriper massene av nøytrofile celler skadelige bakterier og ødelegger dem.

Granulocytter har kjerner i deres struktur. Utseendet til kjernene kan bestemme typen av celle:

 1. Stiften. Disse er unge celler som har kjerner av langstrakt form. Benmargen kaster dem umiddelbart til forsvaret i tilfelle infeksjon.
 2. Segmentert. Kjernene deres ser segmentert ut som om de er revet. Disse er allerede voksne celler, de viktigste forsvarerne, den første til å skynde seg i de oppdagede patogener. I hele leukocyttgruppen er de flertallet.

Viktig: granulocytter nesten ikke reagerer på virus, men med utseendet av bakterier, vil en øyeblikkelig frigjøring av dem fra beinmargene for å beskytte kroppen vise økte nøytrofiler i blodet.

Nivåene av granulocytter i henhold til alder

Nivået på nøytrofiler avhenger ikke bare av helsetilstanden, men også av alderen. Følgende indikatorer anses å være normen:

Merk: Ved små barn kan antall neutrofile celler variere, men dette indikerer ikke alltid forekomsten av sykdommen.

Årsaker til økning i nøytrofiler

Når nøytrofile i en blodprøve er forhøyet, kalles dette neutrofili (eller neutrofili). Nivået på cellefightere med infeksjon er over 75%, hvilket indikerer at aktive forsøk på å ødelegge skadelige bakterier finner sted i kroppen.

Når nøytrofiler blir oppvokst hos en voksen, tyder overhodet av stabile stamceller over segmenterte kjerner ikke alltid på alvorlige sykdommer:

 • premenstruell periode;
 • lang stress eller depressive forhold;
 • stor arbeidsbelastning;
 • Overeating under måltider;
 • overdreven fysisk aktivitet.

I slike tilfeller utføres en ny blodprøve for å utelukke sykdommen nøyaktig. Hvis alt ser ut til å være normalt, er det ingen grunn til spenning. Men hvis nøytrofiler fortsatt er i blodet, vil pasienten bli tildelt en mer detaljert undersøkelse for å fastslå de sanne årsakene til dette fenomenet.

Viktig: nivået av disse cellene i blodet av gravide vil i alle fall være høyere (i gjennomsnitt 20%), og dette er normalt. Så kroppen bygger beskyttelse for babyen og den fremtidige moren fra mulig innføring av farlige bakterier.

Hvis nivået av stablingsceller økes

Hvis kroppen har en akutt smittsom prosess, er det en massiv utgivelse av unge celler for å bekjempe invaderende patogener. Så, med normen av segmenterte celler i begynnelsen av sykdommen, øker antall stabile nukleoner kraftig, mens nivået av lymfocytter øker også. Dette skjer når:

 • postoperative forhold;
 • skader på bein eller indre organer;
 • diabetes;
 • gikt;
 • reaksjoner på medisiner (lik allergier);
 • forgiftning med insektmidler eller tungmetaller;
 • stort blodtap
 • betennelse i øret, nyrer, lunger;
 • dermatitt og allergi;
 • anemi,
 • svulster (god og ondartet);
 • pustulære sykdommer;
 • bakterielle infeksjoner;
 • skade på huden (brannskader, purulente sår, etc.).

Bildet ser litt annerledes ut hvis stabne nøytrofiler i blodet er forhøyet, og lymfocyttene senkes. Dette er mulig hvis:

 • Terminalstadiet av ondartede formasjoner er kommet;
 • pasienten gjennomgikk kjemoterapi;
 • var bestråling;
 • langvarig infeksjonssykdom (kronisk form);
 • det er nyresvikt;
 • så det var en reaksjon på røntgenstrålen;
 • aplastisk anemi utviklet, og så videre.

Men som nevnt ovenfor kan de samme indikatorene for blodanalyse snakke og bare om nervøs overexertion, premenstruell periode, etc.

Hvis segmenterte celler heves

Når resultatene av studiene viser at segmenterte neutrofiler økes (nivået er over 75%), kan legen mistenke at kroppen har følgende sykdommer:

 • kreft tumorer i fasen av forfall;
 • encefalitt;
 • spirochetosis;
 • soppsykdommer;
 • artritt;
 • gikt;
 • pankreatitt;
 • revmatisme;
 • sykdommer i urinsystemet;
 • overskudd av normalt glukose nivå.

Hvis segmenterte nøytrofiler blir hevet, snakker det også noen ganger om rusmidler (inkludert alkoholholdige), akutte smittsomme sykdommer, når patogene mikrober og produkter av vital aktivitet samler seg i kroppen.

Grunner til en nedgang i nøytrofiler

Hvis det er funnet at nøytrofiler ligger under den aksepterte normen, snakker vi om nøytropeni (nivået av celler er under 47%).

Det er 3 typer nøytropeni:

 1. Medfødt. Det er arvet, har ingen kliniske manifestasjoner.
 2. Anskaffet.
 3. Avdekket etiologi.

Noen ganger er det sagt at nøytropeni er syklisk. I dette tilfellet kan det bli funnet etter noen uker eller måneder etter at sykdommen er overført eller manifestert som en uavhengig sykdom. Dette fenomenet krever ikke behandling.

Hvis det er en nedgang i segmenterte nøytrofiler, kan årsakene til dette være forskjellig:

 • behandling av kreft ved kjemoterapi;
 • langsiktige virusinfeksjoner, behandling med antivirale legemidler;
 • hypertyreose;
 • allergi (hvis det var et anafylaktisk sjokk);
 • blodsykdommer;
 • mutasjoner på det genetiske nivået;
 • helmintinfeksjoner;
 • hjernesvulster;
 • generell (generalisert) soppinfeksjon, etc.

Segmenterte nøytrofiler senkes hos voksne på grunn av antiviral medisinering i de tidlige dager av sykdommen, men dette er et midlertidig fenomen.

Hvis det i analysen av blod nøytrofiler ble senket, og lymfocytter er høyere enn normalt, snakker vi om svært alvorlige sykdommer:

 • tuberkulose;
 • ondartede blodsykdommer;
 • HIV;
 • forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen;
 • alvorlige virussykdommer.

Generelt kan en reduksjon i nivået av nøytrofiler skyldes tre grunner:

 1. Cellene er massivt ødelagt hvis det er sykdommer i hemopoietiske organer.
 2. Benmarg av en eller annen grunn slutter å produsere granulocytter i riktig mengde.
 3. Massedød av celler i kampen mot mikroorganismer.

Brudd på tilstrekkelig produksjon av nøytrofilceller er mulig når en person gjennomgikk strålebehandling, tok antikonvulsiver eller smertestillende midler. Alvorlige virussykdommer og forgiftninger (husholdninger eller kjemikalier) kan også føre til en nedgang i produksjonen av granulocytter ved benmargen.

Neutrofiler samsvarer ikke med normen i barnet

I prinsippet indikerer økningen i segmenterte celler hos barn, som hos voksne, kroppens evne til å motstå infeksjoner og lavt nivå - om svak immunitet. I ikke-farlige tilfeller oppstår dette etter vaksinering eller tar visse medisiner.

Andre grunner til at segmentale nøytrofiler er forhøyet hos et barn, indikerer sannsynligheten for slike helseproblemer:

 • anemi (hemolytisk);
 • pustler (abscesser, etc.);
 • bakterielle sykdommer (tonsillitt, blindtarmbetennelse, lungebetennelse, otitis, etc.);
 • brenne skader på huden;
 • leukemi i akutt eller kronisk form.

Når stikknutrofiler i et barn blir hevet, kan dette være et vitnesbyrd:

 • akutte tarmsykdommer;
 • laktoseintoleranse;
 • respons på vaksinen;
 • adenoiditt, polypper i nesen;
 • sår hals;
 • lungebetennelse;
 • matallergi;
 • tenner;
 • helmintinfeksjoner.

Senking av nøytrofiler i barnets kropp

Det er i medisin et slikt konsept - Costman neutropeni. Det oppdages i tidlig barndom og er preget av fravær av nøytrofiler. Immunitet på samme tid er fortsatt sårbar for enhver infeksjon. Slike barn blir ofte syke, noe som er spesielt forferdelig i en alder av opptil 1 år. Granulocytter blir da kompensert av monocytter og eosinofiler, slik at kroppen på en eller annen måte kan forsvare seg.

I tillegg kan nøytrofiler i en baby senkes på grunn av feil produksjon, rask destruksjon, eller dersom det oppstår feil i bruken av benmarg. Også, hvis stabben og segmenterte nøytrofiler senkes i barnet, kan det snakke om sykdommene:

 • soppsykdommer;
 • anemi,
 • allergi med anafylaktisk sjokk;
 • forgiftning av kjemikalier;
 • meslinger, rubella, influensa, ARVI og andre virussykdommer;
 • tyrotoksikose, etc.

Det kan bemerkes at de senket nøytrofile i barnets blod kan bli provosert av praktisk talt de samme sykdommene som hos voksne i en lignende situasjon.

Hva å gjøre

Til nivået av hvite celler forandret seg ikke i en eller annen retning, først og fremst trenger du:

 • å ta vare på immunitet
 • å utvikle et balansert kosthold
 • Ikke ignorere vaksinasjon før fremtidige epidemier;
 • herdet;
 • følg de grunnleggende hygienregler.

Hvis nivået av granulocytter ikke lenger er i samsvar med normen, er det ingen grunn til å søke måter å regulere mengden av. Slike behandling finnes ikke. Og til og med en detaljert blodprøve kan bare vise den faktiske prosentandelen celler, men ikke for å bestemme den nøyaktige diagnosen. Det er mange sykdommer som forårsaker oppgang eller fall av granulocytter. Derfor, for å forstå hvilken av dem som raser i kroppen, er en blodprøve ubetydelig. Dette er bare et signal om at noe er galt med helse, og en anledning til å gå gjennom en omfattende undersøkelse for å identifisere en nøyaktig diagnose og etterfølgende målrettet behandling.

Årsaker til en reduksjon i nivået av nøytrofiler hos voksne og barn

Når du undersøker blodprøven i detalj, kan du se innholdet av komponentene, for eksempel nøytrofiler. De hjelper kroppen med å bekjempe ulike infeksjoner, virus, bakterier, sopp.

Hva er nøytrofiler, hva er de

I det røde benmarg dannes nøytrofile leukocytter, fire innledende stadier av utvikling og videre bevegelse av dem gjennom hele kroppen. Du kan se disse cellene ved å gjøre en detaljert blodprøve, som bare inneholder en prosent av det totale antall nøytrofiler, resten er i de indre organer.

Neutrofiler er hvite blodlegemer, som er en av typer leukocytter. Deres hovedoppgave er utførelsen av fagocytose-prosessen i kroppen. Dermed nøytrofiler, som har absorberte bakterier, dør. Celler av denne typen hvite blodlegemer er delt inn i to undertyper:

 1. Segmentert syn, ha en klar struktur og en formet kjernen;
 2. En stivformet art som ikke har en fullstendig kjerne, som anses å være umoden.

Stikne-nøytrofilene modnes og blir til segmenterte kjerner ved å dele kjernen i segmenter. Men først etter modningsprosessen utfører de fagocytose - fortæringen av celler infisert med infeksjoner.

Immunitet avhenger av normal mengde neutrofile leukocytter i blodet. Fra disse indikatorene avhenger kursen av alle inflammatoriske reaksjoner i kroppen. Økning eller reduksjon av disse blodcellene i blodprøven bidrar til å etablere årsaken til sykdommen, scenen i utviklingen av sykdommen.

Hvordan å rengjøre leveren av giftstoffer og giftstoffer kan læres fra publisering av nettstedet vårt.

Reglene for å ta folsyre kan leses i denne artikkelen.

Om det, hvorfra er appendisitt og hva er symptomene på betennelse, kan du lese her.

Hva er normen for en voksen

I blodet av en voksen sunn person, bør verdiene av granulocytter (nøytrofiler) anses å være normale i følgende prosenter: segmenterte celler skal være innenfor 42-72%, og umodne stablingsceller bør ikke være mer enn 5%.

I tilfelle av en reduksjon av antall neutrofile leukocytter, er utviklingsstadiet for nøytropeni sykdom bestemt:

 • lysform - 1 μl inneholder mer enn tusen celler, men mindre enn 1500;
 • gjennomsnittlig form - i 1 μl er fra 500 til 1000 celler;
 • Den alvorlige formen er mindre enn fem hundre enheter hvite blodlegemer i 1 μl.

Et lavt nivå av nøytrofile i blodet er ledsaget av endringer i den menneskelige tilstanden - kroppstemperaturen øker, svakhet, kulderystelser, økt svette, hodepine, problemer med tennene i munnen.

Andre symptomer kan tyde på en progressiv utvikling av sykdommen, så akutt innlegging av sykehus, blodprøver og riktig etablering av sykdommen er nødvendig.

Det som er farlig er en reduksjon i nivået av nøytrofiler i blodet

Ulike endringer i sammensetningen av leukocyttceller i menneskekroppen indikerer forekomsten av inflammatoriske reaksjoner forårsaket av infeksjoner, virus, bakterier.

Etter å ha gjort en detaljert blodprøve, kan du se en nedgang og økning i nivået på både modne former for nøytrofiler og umodne.

Neutropeni, eller en nedgang i antallet av disse blodcellene, indikerer følgende årsaker til utseendet og utviklingen av patologiske prosesser i kroppen som:

 • Lang form av sykdomsforløp forårsaket av bakterier (tularemi, tyfus, brucellose);
 • infeksjon med virus (hepatitt, meslinger, rubella);
 • prosesser av hemopoiesis (leukemi, aplastisk anemi, mangel på vitaminer B12 I9);
 • beinmargutslipp forårsaket av forgiftning med metallsalter, alkohol, stråling, kjemoterapi, strålebehandling, interferon, anestetika og immunosuppressive midler.

I løpet av året kan nøytrofiler reduseres omtrent 3-5 ganger uten forverring av tilstanden for menneskers helse. Denne prosessen er også ledsaget av en økning i antall eosinofiler, monocytter, og kalles syklisk neutropeni.

Neutrofile senkes hos voksne: årsakene

Enhver endring i antall modne og umodne nøytrofiler i kroppen vil bidra til å identifisere en detaljert blodprøve, utpekt av en lege og undersøkt i laboratoriet. For laboratorieassistent er indikatorer for lymfocytter, monocytter, segmenterte nukleare og stabile nøytrofiler ekstremt viktige og interessante.

Ved å redusere de modne formene av leukocytter lege diagnostiserer nærvær av virussykdom, kroppen av infeksjon eller betennelse i visse organer, nødvendigvis å sammenligne kvantitative parametre for røde blodceller.

I tilfelle av en kritisk reduksjon i den modne form for nøytrofiler, mistanke om slike farlige sykdommer som:

 • metastaser i benmargen;
 • magesår, tolvfingertarmsår;
 • leukemi;
 • trombocytopeni;
 • forgiftning;
 • komplikasjoner etter strålebehandling.

Hvis det er bekymringer for utviklingen av disse sykdommene, er det et objektivt behov for videre undersøkelser og utnevnelsen av medisiner for å stoppe, eliminere årsakene til infeksjon eller virusinfeksjon.

Segmentering av segmenterte celler kan også skyldes langvarig bruk av slike legemidler som penicillin og analgin.

Kompetent og korrekt å fastslå årsaken til reduksjon av noen slags nøytrofiler som legen kun kan. Han vil utnevne en ekstra undersøkelse, etablere prosessen med nødvendig behandling av sykdommen.

Hvis nøytrofiler senkes, og lymfocytter økes hos en voksen

Innholdet av alle leukocytter i kroppen skal være i tillatt norm. Med en økning i antall lymfocytter (typen leukocytceller) kan vi snakke om trusselen om infeksjon:

 • ulike virus:
 • tuberkulose;
 • Forløpet av akutt og kronisk form av lymfocytisk leukemi;
 • hypertyreose (økning i innholdet av hormoner);
 • lymfosarcoma (utseendet på en ondartet svulst).

Bare vurderer leukocyttformen i detalj, du kan se en signifikant reduksjon i nøytrofiler og en samtidig økning i lymfocytter, fordi det totale antallet av alle hvite blodlegemer i den generelle analysen ikke endres.

I dette tilfellet, er det trygt å snakke om tilstedeværelse i kroppen av en viral infeksjon, tilstedeværelse av kreft, så vel som en blodprøve kan bidra til å bestemme negativ innvirkning på de indre organer av en hvilken som helst stråling eller rett og slett feil bruk av visse medisiner.

I noen tilfeller, etter behandling av influensa, kan akutte luftveisinfeksjoner, forkjølelse, når blodtellingen begynner å gjenopprette, se en nedgang i nøytrofile granulocytter med forhøyede lymfocytter som gradvis vender tilbake til det normale. Det vil si at nøytropeni mot bakgrunnen av lymfocytose indikerer at infeksjonen er nøytralisert i kroppen og gjennomgår en prosess for gjenoppretting.

Sankning av nøytrofiler hos barn: årsaker

Enhver endring i det normale nivået av blodceller i barnets blod indikerer endring i immunforsvaret. Det lave innholdet av nøytrofile leukocytter indikerer tilstedeværelsen av nøytropeni.

Det normale innholdet av hvite immunceller i barnets kropp kan ses i tabellen.

Redusert nøytrofile hos barn eller voksen, hva betyr dette?

Lav nøytrofiler kan høres fra en lege eller sett ved å undersøke din egen blodprøve og sammenligne verdiene av leukocytformelen med normen, men hva sier det? Neutrofiler er senket - svært få mennesker vet hva denne indikatoren betyr hos voksne og barn, og teller ikke medisinske arbeidere. Faktisk, nøytropeni - lavt antall neutrofiler (og totalt antall og prosentandel) - kan bare vitne om et kaldt forbi. Imidlertid er noen ganger en nedgang i nøytrofiler forårsaket av en alvorlig sykdom.

Hva er nøytrofiler?

Neutrofiler er den mest tallrike gruppen av leukocytter, og utgjør den første forbindelsen til immunforsvaret. De var de første flokk til en fremmedagent (infeksjon, tumorceller), en neutrofil stand til å absorbere og ødelegge opp til 30 enheter av bakterier, virus og lignende. D., hvoretter dysen, blir puss.

Neutrofile aktiviteter er så høye at de i kampen mot en fremmed invasjon påvirker sunt vev. I tillegg til fagocytose (destruksjon av fremmedlegemer), har neutrofiler, som har reseptorer for E og G-typer immunoglobuliner, et immunrespons.

I lang tid blir nøytrofiler senket - dette indikerer immunitet av immunitet. Neutrofile granulocytter deltar også i syntesen av fibrin (et system med blodkoagulasjon) og kjemper med typiske tumorceller.

Hurtigsides navigasjon

Normale parametere for nøytrofile hos voksne og barn

nøytrofiler i blodprøven (blå)

Av totalt antall leukocytter okkuperer nøytrofiler 45-70%. I diagnosen av patologi er deres kvantitative og prosentvise innhold, så vel som typen av celler, viktige.

 • myelocytter (normalt 0%) og unge (ikke mer enn 1%) - umodne celler i en sunn person som bor i beinmarg
 • stikke (1-5%) - nøytrofiler i siste fase av modning;
 • segmentert (60-65%) - forskjellig fra forrige skjema bare ved formen av kjernen.

Noen segmenter og pinner lag i blodet, som er den første lenken i kontroll og deteksjon av fremmede "inngrep". Andre celler er i reserve, festet til veggene på fartøyene. De er de første som hjelper til med å finne betennelse. Hvis de ikke er nok, blir unge celler og myelocytter kastet ut av beinmargen i blodet, selv om de bare utfører sine funksjoner med 50%.

Utseendet til umodne nøytrofile i leukocytformelen indikerer en alvorlig patologisk prosess.

Det kvantitative og prosentvise innholdet av nøytrofile i blodet avhenger av pasientens alder:

 • hos barn umiddelbart etter fødselen - 6,0-28,0 Hz109 / l, 50-72% av det totale antallet leukocytter (3-17% for stangpinner, 45-80% for segmenterte kjerner);
 • til 1 år - 1,8-8,5 Hz109 / l, 31% av totalt antall leukocytter (P - 0,5-4%, s - 15-45%);
 • opptil 4 år - 1,5-8,5 Hz109 / l, 33-42%;
 • opptil 8 år - 1,5-8,0 Hz109 / l, 51-53%;
 • opptil 16 år - 1,8-8,0 Hz109 / l, 54-57%;
 • voksne - 1,8-6,6 Hz109 / l, 45-70% (P - 1-5%, С - 60-65%).

Graden av nøytropeni bestemmes vanligvis av graden av reduksjon i den kvantitative indeksen (absolutt nøytropeni):

 • myk - 1,5-1,0 Hz109 / l,
 • moderat - 1,0-0,5 Hz109 / l;
 • tung - mindre enn 0,5 Hz109 / l.

Relativ nøytropeni er bestemt til normal kvantitativ og en reduksjon i prosentandelen av nøytrofiler i forhold til totalt antall leukocytter. Denne tilstanden kan oppstå med en økning i andre typer leukocytter, hovedsakelig lymfocytter.

Hva snakker lavnutrofiler om?

Årsakene til lav nøytrofile er varierte. En slik endring i leukocyttformelen er gitt av:

 1. Patologiske prosesser i kroppen;
 2. Negativ effekt av eksterne faktorer;
 3. Inhibering av hematopoietisk funksjon, inkludert genetisk predisponering.

Oppdragsgiverens oppgave er å finne ut den virkelige årsaken til nøytropeni. For å gjøre dette er det ikke nok å analysere nøytrofiltellingene og dechiffrere leukocytformelen. For å etablere en pålitelig diagnose, er det ofte nødvendig med instrumentelle studier og laboratorietester.

Årsaker til redusert nøytrofil hos voksne

Hos voksne kan en liten reduksjon i nøytrofiler være midlertidig (for eksempel etter influensa eller hypertermi-periode over 38 ° C): indikatorene gjenoppretter seg raskt etter utvinning. Imidlertid kan et vedvarende lavt nivå, spesielt alvorlig nøytropeni, indikere alvorlig forstyrrelse i immunsystemets funksjon:

 • vanskelig å behandle infeksjoner (ARVI, etc.) hos pasienter med rusmisbruk, alkoholisme;
 • patologi av skjoldbruskkjertelen;
 • blodsykdommer - noen typer anemi, leukemi;
 • farlige infeksjoner - abdominal og tyfus, kolera, tuberkulose, brucellose;
 • virussykdommer - HIV, hepatitt, betennelse i luftveiene;
 • alvorlig bakteriell skade - meningitt, pyelonefrit, sepsis;
 • soppinfeksjoner;
 • kirurgisk patologi - blindtarmbetennelse, magesår, kolecystitt, osteomyelitt, tromboflebitt, peritonitt, omfattende brannskader, koldbrann;
 • svulster og utført radio- og kjemoterapi;
 • langvarig behandling med NSAID (ibuprofen, diklofenak, aspirin, ketorolac, etc...), som mottar diuretika, antidepresjonsmidler, sulfonamider, antivirale midler og interferoner;
 • systemiske sykdommer - lupus erythematosus, reumatoid artritt;
 • hjertepatologi - hjerteinfarkt, bakteriell endokarditt;
 • blødning, anafylaktisk sjokk, sammenbrudd;
 • forgiftning med giftstoffer (inkludert kronisk i skadelig produksjon), økt strålingsbakgrunn.

Viktig! Long-term reduksjon i antall neutrofiler grunn av en viral eller soppsykdommer som ofte skjer, åpner muligheten for bakterier å formere seg ukontrollert på huden, slimhinnene i luftveiene og tarmene. Associerte bakterielle infeksjoner forverrer bare tilstanden av immunitet, og danner dermed en ond sirkel. Det er derfor det er så viktig å overvåke nivået av nøytrofiler i blodet.

Hvorfor reduseres nøytrofiler i et barn?

Når deklarerer leukocyttformelen hos barn, bør man huske på at hos nyfødte er det to kryssinger av nøytrofile og lymfocyttall i den første måneden av livet.

Dermed øker prosentandelen nøytrofiler umiddelbart etter fødselen og kan variere mellom 50-72% og lymfocytter - bare 15-34%. Etter en dag reduseres nøytrofilene raskt, og lymfocytter øker - på grafen dannes like indikerer (3-5 dager i livet) et kryss. Etter en halv måned gjentas situasjonen, hvorpå nivået av nøytrofiler kommer i samsvar med aldersnorm.

Hovedårsakene til nøytropeni i barndommen:

 • otitis, lungebetennelse, SARS, halsont, ledsaget av perioder med høy temperatur (over 38 ° C);
 • ofte syke barn med immundefekt;
 • barndomsinfeksjoner - meslinger, scarlet feber, rubella;
 • anemi.

Spesiell oppmerksomhet fortjener godartet nøytropeni. Denne sykdommen skyldes en arvelig faktor. På bakgrunn av en sunn tilstand (det er ingen forsinkelse i vekst og utvikling, blir barnet ikke syk), blir nøytrofiler i barnets blod betydelig redusert.

Normalt er godartet nøytropeni diagnostisert i de første månedene av livet, nøytrofile indekser uten behandling normalisert til 2 år. Slike barn krever bare regelmessig overvåkning fra en hematolog-immunolog.

En mer alvorlig patologi - Costmans nøytropeni er en arvelig sykdom preget av fravær av nøytrofiler i blodet. I slike tilfeller er pasienten fullt åpen for infeksjoner, ofte forekommer døden i det første år av livet. Sjansen for et langt liv bare i tilfeller av høye nivåer av eosinofiler og monocytter, som delvis tar på seg funksjonene fra manglende nøytrofiler.

Det kan ikke utelukkes hos barn og sykdommer som fører til nøytropeni hos voksne. Dermed kan reduserte segmentneutrofiler hos et barn indikere lungebetennelse, peritonitt, revmatisk angrep eller blindtarmbetennelse. Men hvis nøytrofile raskt normaliseres eller barnet ikke blir syk mot nøytropeni, vær ikke bekymret.

Symptomer på immundefekt og ulike sykdommer med normale indekser av neutrofile granulocytter kan indikere deres uregelmessige struktur (genetiske defekter):

 • utseende i cytoplasma av nøytrofile vacuoler med vann (vakuolisering) - abscesser, sepsis;
 • økning i antall segmenter i kjernen (mer enn 5) - nyre, hepatisk patologi;
 • reduksjon av kjernefysiske segmenter opptil 2 (atomisering av kjerner) - ikke-Hodgkins lymfom, alvorlige smittsomme prosesser;
 • Utseendet til kroppene i Dela er endogen forgiftning, noe som forstyrrer prosessen med modning av nøytrofiler;
 • reduksjon av segmenter i kjernen, og nøytrofilen har formen av en pince-nez (Pelger's anomali) - forgiftning med endogene toksiner;
 • Amato korn - oftest med skarlagensfeber.

Skadede celler som kommer til stedet for betennelse i den nødvendige mengden, kan ikke utføre sine funksjoner fullt ut.

Forholdet mellom lymfocytter - nøytrofiler

En stor diagnostisk verdi er prosentandelen av nøytrofile og lymfocytter. Visse variasjoner indikerer således følgende tilstander:

 1. Neutrofile senkes, lymfocytter økes hos voksne eller barn - disse forandringene forekommer oftest i virale infeksjoner og indikerer aktiv funksjon av immunsystemet og utbruddet. Imidlertid er det nødvendig å revidere medisinene tatt og utelukke onkopatologi.
 2. Redusert lymfocytter og reduserte nøytrofiler er et tydelig tegn på immuninsuffisiens, både de neutrofile og lymfocytiske leddene av leukocytter lider eller er utarmet. Ofte tyder et slikt brudd på et kronisk forløb av sykdommen eller bæreren av viruset, mens pasienten ofte er utsatt for betennelse.

Hva skal jeg gjøre først?

Med en reduksjon i nøytrofiler med stor sannsynlighet, kan vi påta seg en virussykdom. Imidlertid kan en nøyaktig diagnose ikke gjøres selv når dechifterer og analyserer hele leukocyttformelen.

For dette er det nødvendig å ta hensyn til det kliniske bildet av sykdommen og pasientens tilstand, samt å gjennomføre ytterligere studier.

Tidlig, høyverdig behandling av kausativ patologi vil utelukke en alvorlig brudd på immunforsvaret og forhindre hyppige inflammatoriske sykdommer.

 • Ved alvorlig eller langvarig nøytropeni, bør en hematolog konsulteres.

Hvorfor nøytrofiler i blodet senkes, hva sier det?

Neutrofile er den største gruppen av hvite blodlegemer som beskytter kroppen mot en rekke infeksjoner. Denne typen leukocytter dannes i benmargen. Penetrerer inn i vevet i menneskekroppen, ødelegger nøytrofiler patogene og fremmede mikroorganismer ved metoden for fagakytose.

Tilstanden, når nøytrofiler senkes i blodet, kalles nøytropeni i medisin. Vanligvis indikerer dette den raske ødeleggelsen av disse cellene, den organiske eller funksjonelle forstyrrelsen av hematopoiesis i beinmarg, uttømming av kroppen etter langvarige sykdommer.

Om nøytropeni snakker, hvis vedlikehold av nøytrofiler i den voksne personen under normen og utgjør 1,6 eller 10, og det er mindre. Reduksjon kan være sant hvis mengden endres i blod, og relativt hvis prosentandelen minker i forhold til resten av leukocytten.

I denne artikkelen vil vi undersøke hvorfor nøytrofile senkes hos voksne, og hva dette betyr, og hvordan å øke denne gruppen leukocytter i blodet.

Hva er normen for nøytrofile?

Neutrofiltallet i blodet avhenger av personens alder. Hos barn under ett år utgjør nøytrofiler 30% til 50% av hvite blodlegemer. Når barnet vokser, begynner nivået på nøytrofiler å øke. I løpet av syv år skal mengden være fra 35% til 55%.

Hos voksne kan normen variere fra 45% til 70%. I tilfeller av abnormitet, når indikatoren er lavere, kan vi snakke om et senket nivå av nøytrofiler.

Gravitasjonsgrader

Graden av nøytropeni hos voksne:

 • Lys nøytropeni er fra 1 til 1,5 * 109 / L.
 • Moderat nøytropeni er fra 0,5 til 1 * 109 / L.
 • Alvorlig nøytropeni er fra 0 til 0,5 * 109 / L.

Typer av nøytropeni

I medisin er det tre typer nøytropeni:

 • medfødt;
 • ervervet;
 • Ukjent opprinnelse.

Neutrofiler kan av og til avta, og deretter sprette tilbake. I dette tilfellet snakker vi om sykligheten av nøytropeni. Det kan være en uavhengig sykdom eller utvikle med visse sykdommer. Medfødt godartet form overføres ved arv og vises ikke klinisk.

klassifisering

Moderne medisiner identifiserer to typer nøytrofiler:

 • Stakkene er umodne, med en stangformet kjerne ikke fullt utdannet;
 • Segmenterte kjerner har en formet kjernen som har en klar struktur.

Nærværet i nøytrofile blod, så vel som celler som monocytter og lymfocytter, er kort: det varierer fra 2 til 3 timer. Så blir de transportert til vevet, hvor de vil holde seg fra 3 timer til et par dager. Den eksakte tiden av livet avhenger i stor grad av naturen og den sanne årsaken til den inflammatoriske prosessen.

Årsaker til redusert nøytrofilm

Hva betyr dette? Hvis blodprøven viser at nøytrofiler senkes, er det nødvendig å umiddelbart begynne aktiv eliminering av årsaken.

Slike faktorer er:

 • langsiktig inflammatorisk prosess i kroppen;
 • alvorlig virusinfeksjon (meslinger, rubella, HIV);
 • generell soppinfeksjon;
 • parasittiske midler (toxoplasmose, malaria);
 • arvelig patologi (Costmans syndrom);
 • radioaktiv bestråling;
 • kjemoterapi i behandling av onkologi;
 • helminths, for å være mer presis, giftene frigjort av dem;
 • allergi (nøytrofiler senkes etter anafylaksi);
 • Virkningen av eksogene toksiner (noen giftstoffer og kjemikalier);
 • tar visse medisiner (kloramfenikol, zidovudin, sulfonamid antibiotika);
 • Beinmargens nederlag ved tumorprosessen, inkludert metastatisk.

Men å dømme sykdommen bare på grunnlag av en enkelt blodprøve er det ikke veldig sikkert. For å få riktig diagnose er det ikke bare nødvendig å estimere antall nøytrofile i blodet, men også andre viktige indikatorer. Det er derfor mange tror at det bare er nødvendig å donere blod for riktig diagnose. Men blodtellingen er indirekte. Videre er det bare i nærvær av denne analysen og uten undersøkelse av pasienten vanskelig å avgjøre hva en person ble syk med helminths eller rubella.

Segment-neutron nøytrofiler senkes, og lymfocytter økes

Hvis segmenterte nøytrofiler senkes, og lymfocytter økes, kan årsakene til denne tilstanden være:

 • virussykdommer;
 • HIV;
 • tuberkulose;
 • problemer med skjoldbruskkjertelen;
 • lymfocytisk leukemi;
 • lymfosarkoma.

Dermed kan det konkluderes med at hvis lymfocytter blir forhøyet og nøytrofiler senkes, har kroppen et infeksjonssted, sannsynligvis en virusinfeksjon. Imidlertid bør resultatene av blodprøven sammenlignes med det kliniske bildet.

Hvis det ikke er tegn på sykdom, er det mulig at viruset er bærer. Med en reduksjon i nivået av granulocytter med samtidig økning i lymfocytter, er det nødvendig med en fullstendig undersøkelse, siden slike farlige patologier som hepatitt og HIV ikke utelukkes.

behandling

Det bør forstås at det ikke er noen direkte midler til å øke nøytrofile hos voksne. For dem gjelder de samme forholdene som med nedsatte leukocytter som helhet. Hvis det er en merkbar avvik fra normen, bør legen ta tiltak for å raskt eliminere årsaken til patologien.

Hvis nøytrofile hos voksne blir senket på grunn av den medikamentterapien som tas, bør legen korrigere behandlingsregime, opptil erstatning eller fullstendig tilbaketrekking av legemidler som undertrykker produksjon av nøytrofiler.

I noen tilfeller er årsaken ubalansen mellom næringsstoffer, og deretter er oppgaven å rette opp bakgrunnen til B-gruppe vitaminer (spesielt B9 og B12) ved hjelp av stoffer eller diett. Som regel, etter eliminering av provokerende faktor, returnerer nøytrofiltallet til normalt innen 1-2 uker.

Årsaker til redusert nøytrofil hos voksne

Slike sykdommer som inflammatoriske prosesser eller blodsykdommer er ofte ledsaget av nøytropeni. Men nøytrofiler senkes, det kan være andre grunner. For å bestemme antall celler i kroppen nøyaktig, er det nødvendig å gjennomføre en detaljert blodprøve. Hva truer med å senke nøytrofile og hvordan du behandler denne tilstanden. Norm av celler i blodet etter aldersgrupper.

arter

I menneskelig blod skiller legene to typer av disse cellene:

 • Stiften. Dette er celler som ennå ikke har blitt fullstendig modnet. Kjernen deres består av en solid, tenter-lignende base. Denne arten er ofte forhøyet hos nyfødte.
 • Segmentoyaderrnye. Disse er allerede voksne og dannede celler, hvor kjernen består av segmenter.

For å bestemme pasientens tilstand er det nødvendig å bestemme prosentandelen av unge og modne celler. Økt innhold av stabs observeres vanligvis hos nyfødte. Disse cellene endres senere til segmenterte kjerner, og i 3. uke i livet gjenopprettes balansen mellom unge og modne celler hos spedbarn. Neutrofiler i blodet viser en generell blodprøve.

For å bestemme tilstedeværelsen eller fraværet av sykdommer, beregner leger prosentandelen av nøytrofiler fra antall leukocytter. Ofte kan du høre fra spesialister at pasienten har nøytrofiler i blodet, hva betyr dette?

normer

Hva er en nøytrofil? Disse cellene er den mest tallrike gruppen leukocytter. Disse cellene beskytter kroppen vår fra forskjellige mikrober og patogener. De er en del av immunforsvaret og er en indikator på sitt arbeid.

Andelen neutrofiler i blodet til leukocytter er forskjellig hos barn og voksne. På grunnlag av kjønn er det ingen forskjeller i normer.

Tabell over normen i analysen av blod for barn etter alder:

Grunner til en nedgang i nøytrofiler

Hva er avviket fra normer? I dag identifiserer leger tre hovedårsaker til at neutrofile granulocytter kan senkes i blodet, nemlig:

 • Medfødt mangel (når nivået er under normen fra fødselen).
 • Ervervet mangel (f.eks. Ved sykdom eller etter kjemoterapi, reduseres granulocytter).
 • Manglende uidentifiserte grunner.

En redusert mengde nøytrofiler i et barn, hva betyr det? Ofte kan et senket nivå av nøytrofiler forekomme hos små barn. Hvis avviket ikke er patologisk og ikke er en medfødt patologi, blir det totale antall nøytrofiler normalisert til omtrent 2-3 år av livet.

Denne tilstanden er ikke farlig, men det krever kontroll.

Det er sjeldent hos barn å ha medfødte patologier, når reduserte nøytrofiler viser en reduksjon til kritiske markører eller ingen i det hele tatt. Disse sykdommene er farlige for barn, fordi immunforsvaret ikke virker, og babyen kan ofte og kraftig vondt, spesielt i de tidlige årene av livet. Slike barn bør være på spesiell konto. Med alderen forbedres tilstanden deres på grunn av at immunitet erstatter manglende leukocytter med andre immunceller.

Patologiske årsaker til nedgang

Neutrofile senkes hos en voksen eller et barn i det alvorlige løpet av følgende sykdommer:

 • Virussykdommer av ulike typer.
 • Protozoale infeksjoner.
 • Typhus feber.
 • Bakterielle infeksjoner.
 • Anemi.
 • Et magesår.
 • Purulent betennelse.
 • Agranulocytose og andre.

I tillegg til disse nøytrofilene kan en reduksjon hos voksne skyldes følgende forhold:

 • Utsatt sykdom.
 • Etter kjemoterapi.
 • Etter strålebehandling.
 • Etter vaksinasjon.
 • Med rusmiddelbehandling.
 • Med anafylaktisk sjokk.
 • Når du bor i et miljømessig ugunstig område.

Med reduserte nøytrofiler er det nødvendig å evaluere eosinofile celler. Betydningen av å bestemme tallet er hos kvinner under graviditet. Ofte i patologiske forhold viser en klinisk studie av blod at nøytrofiler senkes, og eosinofiler er forhøyede og lymfocytter økes hos en voksen. Dette indikerer en alvorlig inflammatorisk prosess i kroppen. Det vil også være andre avvik i analysen.

Reduksjonsmekanisme

For å forstå hvorfor det er en nedgang i nøytrofiler, må du vite mekanismen for kroppens beskyttende funksjon. Når infeksjonen kommer inn i kroppen begynner cellene å formere seg aktivt. Kroppen sender et stort antall beskyttende leukocytter til forsvaret, som leter etter farlige celler. Etter å ha funnet en slik celle, absorberer leukocytten den i seg selv. Deretter løser han det med sine enzymer. Videre dør den beskyttende cellen. I det alvorlige løpet av sykdommen, når det varer mer enn en dag, har flere av nøytrofile som er sendt for å beskytte kroppen, allerede døde. Derfor observeres deres absolutte reduksjon i blod.

Det er viktig å estimere antall unge stabne nøytroner. Hvis nivået er normalt, kan vi si at deres syntese er riktig og de døde cellene vil bli fullstendig restaurert etter tilstrekkelig behandling. Men hvis det ikke er nok unge celler i blodet, kan dette bety at pasienten har brutt mekanismen for nøytrofilsyntese. I dette tilfellet må du undersøke benmargens funksjoner for å bestemme den sanne årsaken.

Utenfor faktorer avtar

Senking av nøytrofiler under normene kan ta visse medisiner, så vel som fysisk aktivitet. Av denne grunn har idrettsutøvere ofte et neutrofilt underskudd i en klinisk blodprøve. I tillegg har mennesker etter kjemoterapi også et lavt nivå av nøytrofiler. Dette skyldes at kjemiske preparater påvirker ikke bare kreftceller, men også leukocytter. Etter kjemoterapi trenger en person å gjennomgå et spesialopplegg med gjenopprettende terapi, som består i å rense blod og fylle vitaminbalansen. Som regel, etter gjenoppretting, gjenopprettes cellenivået.

behandling

Hvorfor senkes nivået av nøytrofiler i den voksne årsaken? Og hvordan å øke nivået av beskyttende celler i kroppen? På dette spørsmålet gir legene et entydig svar, før du øker nøytrofilene må du klinisk identifisere årsaken til reduksjonen. Så hvis årsaken til en reduksjon i nøytrofile i blodet ligger i utviklingen av en smittsom eller inflammatorisk sykdom, må du behandle den. Etter gjenvinning og vitaminterapi, vil cellenivået komme seg.

Hvis spørsmålet er, hvordan å øke nøytrofile etter kjemoterapi, må du nærme løsningen på problemet på en komplisert måte. Du kan løfte dem først etter at behandlingen er fullført ved å rense kroppen og vitaminterapien.

Dette er tilfelle når behandling er viktigere enn bivirkninger.

Hvis nivået av beskyttende celler avtar som et resultat av medisinering med individuelle legemidler, bør behandlingen justeres. I dette tilfellet vil legen velge medisiner som har færre bivirkninger. Behandlingen skal bare foreskrives av en lege.

Hvis nøytrofiler viser en nedgang i blodet ditt, trenger du ikke å lete etter et mirakelmedisin som øker eller øker nivået på disse cellene. Dette er en ubrukelig yrke. Beskyttende blodceller blir bare senket hvis det er en primær årsak, dette er ikke en uavhengig sykdom, og det er ingen mening å behandle cellereduksjon lokalt. I tilfelle av abnormiteter i analysen, konsulter en lege for å fastslå den sanne årsaken.

Hva er årsaken til en nedgang i nøytrofiler i blodet

Neutrofiler er en av de mange underartene av leukocytter. Det fulde navnet på disse cellene er nøytrofile granulocytter. Neutrofile er den mest tallrike gruppen av hvite blodlegemer. Volumet av nøytrofiler er ca. 50-70 prosent av det totale antallet av alle leukocytter. Hvis nøytrofile i blodet blir redusert hos en voksen eller et barn, kan det hevdes at forsvaret i kroppen er i svekket tilstand.

Hovedformålet med nøytrofiler er ødeleggelsen av bakterier i kroppen. Enkelt sagt kan de sammenlignes med kamikaze, fordi når de oppdager en bakterie og dreper den, dør de seg selv.

Det er 6 typer nøytrofiler, avhengig av graden av modning.

Utviklingen av nøytrofiler

De eldre former av denne typen leukocytter går først inn i kampen og går fort, og beskytter friske celler og vev fra skadelige effekter. Disse hvite blodlegemer utfører de viktigste oppgavene for beskyttelse av menneskekroppen. De utfører også funksjonen av såkalt fagocytose, det vil si absorpsjon av stoffer som er uvennlige for kroppen.

Denne underarten av leukocytter er den mest tallrike gruppen: segmentert, samt stabne nøytrofiler. De dannes i det røde benmarget fra denne typen celler som myeloblaster.

Under modning er nøytrofiler modifisert. Segmenterte nøytrofiler er en moden form av granulocytter. Den modne formen av umodne er forskjellig i nærvær av en kjerne i "gamle menn". De spiller en dominerende rolle i å beskytte kroppen.

Sirkulerer i plasma, de kjemper med bakterier, sopp, ulike virus. Under betennelsesprosesser øker de unge hvite blodlegemene veldig mye i antall, fordi modne celler dør. Benmargen produserer dem intensivt i perioder med smittsomme eller virale sykdommer for å kompensere for tapene. Segmentcelletyper av celler i blodplasma er mye større enn umodne.

Grunner til å senke nivået

Årsakene til å senke nivået av nøytrofiler hos menn og kvinner kan være forskjellige, bare de viktigste er oppført nedenfor:

Intoxicering av kroppen er en av årsakene til senking av nøytrofiler

 • inflammatoriske sykdommer av langvarig natur;
 • farlige virusinfeksjoner (et levende eksempel på HIV-infeksjon);
 • giftige virkninger av kjemikalier;
 • rus;
 • parasittiske sykdommer (for eksempel forårsaket av parasitære ormer eller protozoer);
 • alle slags arvelige årsaker;
 • radioaktiv eksponering kan også føre til en reduksjon i nivået;
 • visse medisiner;
 • sjokk allergiske reaksjoner (anafylaktisk sjokk);
 • kjemoterapi;
 • kreft av beinmargen;
 • farlige bakterielle sykdommer;
 • ulike sykdommer i blodet;
 • en rekke nekrotiske prosesser i kroppen (myokardinfarkt, vevnekrose).

norm

Antallet og frekvensen av nøytrofiler beregnes ved beregning av leukocyttformelen, som også er en del av en generell blodprøve. La oss se på bordet av neutrofile norm av alder.

Les Mer Om Fartøyene