Tymol test - hva er det, normen hos kvinner i blodet og årsakene til økningen

Biokjemisk analyse av blod er en kompleks studie som gjør det mulig å avdekke funksjonsforstyrrelser i ulike organer og systemer. I rammen er det også utført en tymol-test for å oppdage leverpatologier. Det har fortsatt ikke mistet sin diagnostiske betydning, selv om moderne metoder ofte brukes i dag. Hva er forskningen, hvilke sykdommer forårsaker en positiv reaksjon, hvordan å gi og dechifisere analysen - svarene på alle spørsmålene i artikkelen.

Tymol test - hva er det og hva viser det?

Denne testen har flere navn: McLagan's test, timoloneural eller timol opacification. Proteiner av forskjellige typer, som er ansvarlige for dannelsen av immunresponsen, osmotiske blodkarakteristika og andre indikatorer, produseres av celler i leveren og benmarg. Forholdet mellom albuminer og globuliner varierer med skade på hepatocytter, som også strukturen av proteiner som mister kolloid stabilitet og utfelling.

Timolovaya-prøven - er deponering av lipoproteiner og gamma-globulin med en bufferløsning av tymol.

Kobling til globuliner av forskjellige typer og lipoproteiner med lav densitet, reagensen forårsaker grumlighet, hvorav en lar dømme bruken av proteinsyntese i hepatocytter. Resultatet er målt i ED av McLagan eller Shank-Hoaland (forkortet henholdsvis M og S-H ED).

Timolovaya test som metode for å vurdere leverfunksjonen ble foreslått tilbake i 1944. For i dag brukes det sjelden nok, i utgangspunktet under indikasjoner på utvikling av symptomatologi av hepatitt og i kombinasjon med andre tester. Det brukes også i toksikologi og hepatologi for å vurdere den positive dynamikken i gjenopprettingsprosessen i leveren etter sykdommen. Det bidrar til å skille ulike typer gulsott, som i Botkins sykdom (type A) gir nesten 100% av tilfellene et positivt resultat, og for en mekanisk - alltid negativ.

Normen for tymolprøve hos menn

Oppløsningenes turbiditet når reagenset er bundet til globulinfraksjonen, kan ha forskjellig alvorlighetsgrad. Den spesifikke verdien i enheter av McLagan eller S-H bestemmes ved bruk av en spesiell enhet av et elektrospektrofotometer. I en sunn mann skal indikatorene være mellom 0 og 4. Noen laboratorier angir imidlertid øvre grense for referanseverdien på 5 enheter. M.

Normen for tymolprøve hos kvinner i blodet

Som sådan kan kjønnsforskjeller i testresultat ikke påvirke. På prosessen med syntetisering av proteiner i leverceller har spesifikke mannlige og kvinnelige hormoner ingen effekt. Derfor, for det rettferdige kjønn, er de normale parametrene i prøven det samme som for menn: 0-4, maksimum 5 turbiditetsenheter.

Imidlertid kan bruk av en sunn ung kvinne prevensiver (oral prevensjonsmidler) ha en viss effekt på proteinsyntese. Under påvirkning av preparater av denne typen varierer forholdet mellom plasmaproteiner, noe som fører til en liten økning i indeksene.

Normen for tymolprøve hos barn

Alder påvirker heller ikke forholdet mellom globulin av forskjellige typer i serum. Hvis det ikke observeres noen funksjonell leverskade, vil globuliner og lipoproteiner ikke reagere med tymolbufferløsningen, og resultatet av McLagan-testen vil være negativt. Således har tymolprøve i normal hos barn samme indekser som hos voksne og ikke over 4 U / l.

Imidlertid kan det eksternt perfekt friske barnet ha økte resultater. Hvis kliniske tegn på sykdommen og subjektive klager er fraværende, og analysen indikerer et overskudd av de maksimalt tillatte verdiene, er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse for hepatitt A.

Symptomer på hepatitt A

Årsakene til å øke verdiene av tymol-test

Reduksjon av albuminfraksjonen med en samtidig økning i antall globuliner i blodplasma indikerer først og fremst et brudd på leveren. Denne ubalansen er forklart av det faktum at albuminer er produsert av hepatocytter, og vevmakrofager er ansvarlige for produksjonen av globuliner. På bakgrunn av leverdysfunksjon og disproteinemi øker globulinfraksjonen alltid.

Således vitner positiv thymol test først og fremst om følgende patologier i leveren:

 • Hepatittviral eller smittsom opprinnelse. Denne testen gjør det mulig å oppdage hepatitt A selv i fase med viral replikasjon, når andre studier gir negative resultater, og det er ingen klinisk symptomatologi.
 • Skrumplever.
 • Tapet av leveren parenchyma med alkohol.
 • Giftig effekt på kroppen av salter av tungmetaller, giftige stoffer og visse legemidler.
 • Neoplasmer, inkludert ondartede seg.
 • Fet hepatose - den såkalte degenerasjonen av hepatocytter på grunn av fettet lagret i dem.
 • Funksjonsforstyrrelser, provosert ved bruk av orale prevensiver og andre legemidler som inneholder hormoner.

Mekanisk gulsott, med all kombinasjon og alvorlighetsgraden av kliniske symptomer, gir et negativt testresultat.

I tillegg til leversykdommer har tymolprøve økt verdier ved sykdommer som:

 • Autoimmune sykdommer av systemisk natur (SLE, reumatoid polyarthritis og andre).
 • Nyrer i patologi, ledsaget av albuminuri (glomerulo- og pyelonefritis, amyloidose).
 • Tumorprosesser med forskjellig lokalisering, både ondartet og godartet, samt myelom.
 • Noen sykdommer i fordøyelsessystemet (enteritt, ledsaget av intens diaré, pankreatitt),
 • Septisk endokarditt (med en reumatisk test viser testen et negativt resultat).
 • Patologiske forhold i kroppen forårsaket av virusinfeksjoner, malaria.

Det skjer også at tymol-testen økes i en helt frisk person. Hvis resultatet var positivt på bakgrunn av et komplett fravær av kliniske tegn på patologi, er det en manglende overholdelse av dietten. Slike mennesker, som regel, er glad i fettstoffer, og nivået av kolesterol i blodet øker alltid.

Timolovaya test over normen hos menn og kvinner i dette tilfellet fungerer som en advarsel. Over tid vil denne tilstanden gå inn i en patologisk form og utvikle aterosklerotiske vaskulære lesjoner. Inntil situasjonen har blitt kritisk, bør dietten vurderes, og redusere andelen fett i den.

Også tymol-testen øker hos pasienter som tar stoffer av androgener, østrogener, steroider, insulin, erytromycin, tetracyklin og levomycetin.

Indikasjoner for formålet med analysen

Thymus-testen er vanligvis foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Mistanke om hepatitt A - basen er karakteristiske symptomer på catarrhal fenomener, en febril temperatur på forgiftning.
 • Sannsynlighet for autoimmune sykdommer - de er ledsaget av langvarig artralgi, hudlesjon, feber, økt ESR i blodprøven.
 • En omfattende studie av lever-tymol-testen utføres sammen med tester for alkalisk fosfatase, transaminaser og bilirubin.
 • Differensial diagnose av mekanisk og parenkym gulsot. I det første tilfellet er resultatet vanligvis negativt.

Ved hjelp av denne analysen overvåkes resultatet av behandlingen og prosessen med hepatocytreparasjon.

Hvordan klargjøre og bestå testen

Thymus-testen gjøres strengt om morgenen, for studien tar venøst ​​blod. Den er plassert i et reagensrør uten tilsetning av antikoagulant og sendt til laboratoriet. Der, innen en time, utføres en utfellingsreaksjon med 0,1 g plasma- og veronalbuffer og en tymoloppløsning. Hvis resultatet ikke er nødvendig, kan du få det neste dag.

Spesiell forberedelse til å ta blodprøve er ikke nødvendig. Kravene er ganske standard og består i å avstå fra mat på testdagen i morgen. Det siste måltidet bør være en middag på eve, hvor det er uønsket å spise fettstoffer, da overskuddet i kolesterolets blod påvirker testresultatet.

Hva betyr det om tymolprøven i blodet økes?

innhold

Hvordan forstå det faktum at timoljetesten økes, årsakene? Kan dette på en eller annen måte påvirke den generelle tilstanden til helse, og faktisk, hva er det? Tymol test er en del av en biokjemisk blodprøve.

Biokjemisk blodanalyse, sammen med en generell analyse, har lenge vært en vanlig måte å diagnostisere sykdommer av forskjellig art på. Denne analysen er et sett med manipulasjoner med en blodprøve rettet mot å bestemme kvantitative og kvalitative egenskaper ved visse stoffer som utgjør den røde væsken. Sammensetningen av biokjemisk analyse inkluderer også den såkalte tymol-testen. Hva er det for og hvilken diagnose kan det snakke om?

Hva er det

Timolovaya test - en metode for å undersøke blod, oppfunnet i 1944 av McLung. Denne metoden er basert på evnen til en spesiell løsning for å utfelle proteiner i væskekomponenten i blodet når den plasseres i en veronalbuffer.

Resultatene av tymol-testen er sterkt avhengige av levertilstanden, og derfor ble det lenge antatt at denne metoden kan diagnostisere leversykdommer, som for eksempel:

 1. Hepatitt A, B, C.
 2. Gulsot, etc.

Imidlertid ble det senere funnet ut at en økning i resultatene av reaksjonen til tymol også er mulig når andre patologier er tilstede i kroppen. Når studien utføres, brukes en blanding av tymol i et verolanrør som næringsmedium. Det legges først til saltvannsløsning, og deretter tilsettes en spesielt tilberedt emulsjon fra pasientens blodplasma der. I normale tilfeller blir den resulterende blanding overskyet og danner en liten mengde hvite flak. Hvis pasienten er syk, får blandingen en uttalt hvit farge. Tymol interagerer således godt med blodplasma hos pasienter med hepatitt, kollagen og andre plager, som er preget av disproteinemi. Den vanlige indikasjonen for timol-test er lesingen fra 0 til 4 enheter.

Følgelig anses noe høyere enn 4 enheter som en avvik og regnes som en forhøyet tymol-test, noe som indikerer en sannsynlig tilstedeværelse i kroppen av en sykdom lokalisert i leveren.

Hva betyr den økte prøven?

Hvis reaksjonen mot tymol er normal, betyr det at proteinkomponenten i blodplasmaet ikke blir krenket, og det er ikke verdt å lyde en alarm. Men det faktum at tymolreaksjonen er økt, antyder det motsatte - det er brudd, og de må elimineres.

Denne typen biokjemisk blodprøve er en svært nøyaktig måte å oppdage hepatitt i kroppen i de tidlige stadiene av utviklingen. Siden tymolreaksjonen viser hvor sterkt den syntetiserende funksjonen til leveren brytes, kan den brukes til å oppdage hepatitt i begynnelsen. Tross alt, albuminer og transferase i disse tilfellene endrer ikke deres betydning.

Uansett, hvis indikatoren for tymolprøve i forhold til de nominelle resultatene er høy, er den behandlende legen tvunget til å sende pasienten til en ytterligere undersøkelse med mistanke om følgende sykdommer:

 • hepatitt av alle slag, cirrhosis, leverinfiltrasjon og forstyrrelse av arbeidet hennes på grunn av å ta steroider og prevensjonsmidler;
 • nyrepatologier, inkludert de som er forbundet med tap av proteinalbumin;
 • ondartede neoplasmer;
 • sykdommer i fordøyelsesorganene, spesielt pankreatitt og enteritt:
 • arvelige feil i prosesser av proteinmetabolisme.

Ovennevnte patologier kan øke tymolreaksjonen. Men faktisk, årsakene, eller rettere, sykdommene der tymol-testen er økt, mye, og disse årsakene er noen ganger dårlige sammenhenger.

Hva skal gjøres hvis prøven økes

Så nå vet vi hva økningen i tymolreaksjon indikerer. Et annet spørsmål er hva du skal gjøre hvis prøven er for høy? Siden denne studien i de fleste tilfeller bestemmer tilstedeværelsen av patologier av forskjellig art, både lett og alvorlig, vil en åpenbar løsning for pasienten være en mer detaljert medisinsk undersøkelse som vil bidra til å vite den eksakte diagnosen og bestemme en videre handlingsplan. Det er mulig at komplekse behandling vil være nødvendig.

I tillegg kan tymolanalyse brukes som en evaluering av fordelene ved eksisterende behandling. For eksempel, hvis en pasient begynte å behandle hepatitt A, kan den biokjemiske analysemetoden som foreskrives for pasienten hver gang etter en viss tidsperiode, vise hvor effektivt behandlingen blir administrert. Alkoholoppløsningen av tymol reagerer bedre på destrukturerte leverenproteiner enn andre løsninger som brukes i medisin.

Årsakene til økningen i verdien av tymol-testen

Timoleltest: hva er det?

Timolovaya test - dette er en av de biokjemiske testene, som du kan evaluere leverenes syntetiseringsevne. Det er i dette legeme er dannet meste av plasmaproteiner som utfører flere viktige funksjoner: Den er ansvarlig for den korrekte onkotisk trykk av blodet, påvirker dens koagulering og opprettholde dens pH innenfor normale grenser, og også tåle de individuelle forbindelser (for eksempel kolesterol, og bilirubin) til vevsprøven. De er fem fraksjoner, og det var takket være tymol definerer deres forhold, noe som gjør det mulig å identifisere visse sykdommer selv før de første kliniske manifestasjoner.

Timolovaya-prøven økte. Hva betyr dette?

Tidligere ble positive resultater ansett som et spesifikt tegn på leverskade. I dag er det kjent at det er et betydelig antall andre patologier som også er preget av dysproteinemi. Som regel registreres en økt tymol-test når:

 • leversykdommer (hepatitt virus, giftige, narkotika- eller alkohol etiologi, cirrhose og fettlever, tumor og dens går på bekostning av dens drift på grunn av steroider eller prevensjon);
 • nyresykdommer for hvilke tap av proteinalbumin i urinen (for eksempel glomerulonefrit, pyelonefrit eller amyloidose) er karakteristisk;
 • med arvelige forstyrrelser av proteinmetabolisme;
 • ved systemisk reumatoid patologi - dermatomyositis, reumatoid polyartrit eller systemisk lupus erythematosus;
 • med sykdommer i fordøyelsessystemet, spesielt i pankreatitt og enteritt med alvorlig diaré;
 • med myelom;
 • i nærvær av ondartede neoplasmer;
 • Årsakene til den økte tymolprøven kan også inkludere overdreven konsum av fettstoffer, slik at andre biokjemiske indikatorer bør tas i betraktning for korrekt evaluering av resultatene. Så, med leversykdommer, må du være oppmerksom på nivået av bilirubin, kolesterol og transaminaser, alkalisk fosfatase, samt resultatene av sulfat- eller sinksulfat-testen.

Forklaring av tymol-test

Det er verdt å huske at denne analysen bare bekrefter eller nekter kvantitative eller kvalitative brudd på proteinsammensetningen av blodet.

Tolkning er ganske enkelt. I tilfeller der proteinsammensetningen av blodserum ikke brytes, er resultatet av denne biokjemiske studien negativ og er ikke mer enn 5 enheter (med disproteinemi, denne indikatoren er høyere).

Til tross for det faktum at det er mange sykdommer som er ledsaget av positive tymol, størst diagnostiske verdi den har for tidlig deteksjon av hepatitt B, ettersom de innledende stadier av sykdommen er det ingen gulsott og bilirubin og aminotransferasenivå kan være innenfor normale grenser.

En viktig egenskap er at tymolprøven i nærvær av hepatitt A hos barn gir positive resultater, men for type B-hepatitt, overskrider denne indikatoren ikke de etablerte normer. Positiv tymol-test kan allerede vitne om overført hepatitt og lar deg trekke konklusjoner angående dynamikken i gjenopprettingsprosessene i leveren. Derfor, for å klargjøre diagnosen, anbefales det å utføre serologisk undersøkelse av blodet.

Et viktig differensialdiagnostisk kriterium er også regelmessigheten at i 75% tilfeller av mekanisk gulsott hos voksne er resultatene av testen negative. De blir bare positive når den patologiske prosessen er komplisert ved parenkymal betennelse i leveren.

bør man huske på at frekvensen av thymol er avhengig av alder, vekt og andre faktorer (for eksempel innholdet av alfa- og gamma-globulin, så vel som ved å hemme evnen av beta-lipoprotein) i evalueringen av resultatene. Viktigheten og analyse tid (du må ta blod i morgen på tom mage er strengt en spesiell vakuumsystem uten antikoagulantia). Ved tolkning av dataene, må vi huske at inntak av hepatotoksiske farmakologiske midler som er i stand til å påvirke utfallet av undersøkelsen, og for kvinner hastigheten kan variere litt på grunn av orale prevensjonsmidler.

Jeg må si at, til tross for tilstedeværelsen av mer moderne diagnostiske metoder (for eksempel elektroforese eller immunologiske tester), fortsetter tymol test for å bli mye brukt i medisinsk praksis, gjør det mulig at for å detektere og behandle et betydelig antall alvorlige patologier som lever og andre organer.

Timolovaya test: essensen av analysen, normen og avvik, årsakene til økt

Thymol test (timoloveronalovaya prøvene, prøve tymol turbiditet Maklagana test) er ikke blant de meget populære metoder for biokjemiske blodprøver, men fra kontoene til påvisning av spesifikke sykdommer er ikke tilbakestilt, og fortsetter å bli brukt i kliniske laboratoriediagnostikk.

Ikke-spesifikk reaksjon basert på interaksjon med tymol i veronalbufferen av individuelle plasmaproteiner (Gamma-globulin og beta-globulin blir forbundet med lipider - low-density lipoprotein), og uklarheten av oppløsningen, et klart svar med hensyn til visse sykdommer ikke gi, men ofte betraktelig hjelper til i forbindelse med andre forsøk, og i noen tilfeller - og til og med foran seg. Dette skjer i begynnelsen av sykdommen (Hepatitt A hos barn, for eksempel), når andre laboratorietester fortsatt er innenfor normale grenser. I tillegg har hun andre fordeler som hindrer leger fra laboratoriediagnostikk fra å gi denne analysen til glemsel.

Fordeler ved timol test

Vanligvis er tymolanalysen i tillegg til bilirubin og enzymer (transaminaser - AlT, AsT, alkalisk fosfatase) ved mistanke om skade på kroppen, som er preget av en rekke biokjemiske reaksjoner som foregår i den. Selvfølgelig snakker vi om leveren, den normale funksjonen avhenger i stor grad av implementeringen av de grunnleggende livsprosessene i alle celler i en levende organisme. Og det som er interessant er at disse indikatorene ikke kan reagere mye på patologiske endringer og derfor ikke overskrider eller overstiger normalt normale nivåer, og timoleltesten vil tydelig "krype" oppover.

I tillegg til å identifisere leverabnormaliteter, hjelper en tymolprøve, hvis norm er fra 0 til 4 enheter av S-H, ellers i diagnosen av patologiske tilstander i hjertet, mage-tarmkanalen, nyrene og andre organer.

De viktigste fordelene ved timol test er at det:

 • Det krever ikke spesielle midlertidige og materielle kostnader, bruk av komplisert utstyr (reagenser er tilberedt på en magnetomrører i en avtrekksvifte);
 • Det adskiller seg i sin enkelhet i utførelse (resultatet blir lest ved hjelp av et elektrospektrofotometer, som er tilgjengelig i ethvert laboratorium);
 • Det gir en mulighet til å starte behandling i de tidlige stadiene av sykdommen og bidrar dermed til å unngå uønskede komplikasjoner forårsaket av en langvarig inflammatorisk prosess;
 • Kan brukes som en god indikator på effektiviteten av terapeutiske tiltak som tar sikte på å gjenopprette den funksjonelle kapasiteten til leverenvevet.

Derfor forblir i noen tilfeller tymolturbiditetstesten uten å se på det store antallet nye laboratorieundersøkelser blant hovedtester som avslører patologiske tilstander i leveren.

Brudd på forholdet mellom proteiner er grunnlaget for tymol-testen

I tilfelle skade på leverparenchyma Reduksjonen i albuminfraksjonen fremmer en lettere avsetning av globulinfraksjonen. Forandringen i de fysisk-kjemiske egenskapene til blodplasmaproteiner for forskjellige leversykdommer er grunnlaget for diagnostiske sedimentære reaksjoner, for eksempel timolprober og Veltman-prøver.

Thymol turbiditetstest, som har en temmelig høy følsomhet, gir et positivt resultat (100%) i akutt hepatitt, men spesiell verdi er det at en positiv reaksjon detekteres selv i dozheltushnom periode og ved anicteric former av sykdommen (for eksempel, i tilfeller av hepatitt C., som er preget av en lys debut).

Dermed kan de viktigste egenskapene til testen presenteres i følgende form:

 • Indikatorer for tymolprøve uttrykkes i enheter av timolær turbiditet i henhold til Shank-Hoaland (ED S-H) eller enheter av McLagan (enhet M);
 • Normale verdier av resultatene av tymolprøven ligger i området 0-4 ED S-H (noen laboratorier gir en norm på opptil 5 enheter S-H);
 • Normen for indekser av tymolprøve hos kvinner og menn er ikke forskjellig - i en sunn kropp albumin, å være i normale konsentrasjoner sikre stabiliteten av globuliner, Derfor vil den studerte indikatoren, uavhengig av kjønn, ikke overstige normgrensen.

I mellomtiden, hos kvinner, unge og sunne, men ved bruk av orale prevensjonsmidler, kan thymol-testen fortsatt forbedres. Dette skyldes at disse stoffene påvirker leverens funksjonelle kapasitet, som følge av at forholdet mellom serumproteiner endres, og følgelig øker verdiene av denne koagulasjonstesten.

Hos barn er verdiene for normale indekser også i området 0-4 enheter S-H, Men når hepatitt A, som hyppigere blir "plukket opp" av yngre studenter og ungdom, økes timoljetesten allerede i begynnelsen av sykdommen, når selv de minste tegn på gulsott er fraværende.

Når resultatene økes

Med ulike leversykdommer er oppmerksomhet alltid trukket på reduksjonen av albuminfraksjonen, som er forbundet med et brudd på syntesen deres, og en økning i fraksjonene av gamma- og beta-globuliner. Dette skyldes at albuminer syntetiseres direkte i leveren celler, og det berørte parenchymaet er ikke i stand til å gi et normalt nivå av albumin. Den samtidige økningen i globulinfraksjonene (med en reduksjon i albuminkonsentrasjonen) er forklart av det faktum at andre komponenter, cellene som kommer inn i vevmakrofagasystemet, er ansvarlige for produksjonen av disse proteinene.

Hovedårsakene som forårsaker en økt tymol-test er leversykdommer, ledsaget av nederlaget til parenchymaen:

 1. Infeksiøs og viral hepatitt;
 2. Neoplasmer lokalisert i leveren;
 3. Tapet av hepatisk parenchyma med alkohol og spesielt med sine surrogater;
 4. Giftige virkninger av forskjellige giftstoffer, tungmetaller og visse medisiner;
 5. Levercirrhose;
 6. Fettdegenerasjon av levervev (fett hepatose) - opphopning av fett i hepatocytter (leverceller);
 7. Funksjonsforstyrrelser på grunn av langvarig inntak av orale prevensiver og andre hormonelle legemidler.

Men med hensyn til leveren, bør det bemerkes at mekanisk gulsott, selv om det er skremmende med sine ytre manifestasjoner, ikke i seg selv utvider grensene for tymolopacifisering. Denne testen vil bli økt bare ved involvering i den patologiske prosessen med levervev og utviklingen av parenkymal hepatitt.

Andre årsaker til økt tymolanalyse:

 • Alvorlig nyrepatologi (amyloidose, pyelo- eller glomerulonephritis), hvor en stor mengde protein kontinuerlig utskilles i urinen;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen (pankreatitt, enteritt med alvorlig diaré);
 • Tumorale prosesser av godartet og ondartet natur av forskjellig lokalisering;
 • Patologiske forhold forårsaket av en virusinfeksjon;
 • Arvelig disproteinemi (brudd på forholdet mellom myseproteiner);
 • myelom;
 • Systemiske sykdommer (SLE - systemisk lupus erythematosus, reumatoid polyarthritis, dermatomyositis);
 • Septisk endokarditt (med reumatisme prøven ikke økes, forblir den innenfor det normale området);
 • Malaria.

Timolovaya-prøven kan økes og i fravær av sykdom - for eksempel hvis en person er for glad i fettstoffer. I dette tilfellet varer velvære også på ubestemt tid. Rise annet problem - høyt kolesterol, vil en endring i lipidprofilen... akkumulert i blod low-density lipoprotein det avsettes på veggene i blodkarene, som danner aterosklerotiske plakk, som i sin tur vil begynne denne patologisk prosess, så som aterosklerose. Det vil si at den konstant hevede tymol-testen og fraværet av kliniske manifestasjoner av sykdommen signaliserer at det er nødvendig å endre dietten raskt.

Vi prøver å dechiffrere uavhengig

Tolkningen av analysen er enkel og tilgjengelig selv til pasienten selv: alt du trenger å vite er at laboratoriet tar 4 eller 5 enheter av S-H for øvre grense av normen. Og rekkevidden av sykdommer ledsaget av økt tymol-sammenbrudd er ikke så bred.

Når deklarerer analysen uavhengig, bør man ikke dømme det kvantitative forholdet mellom proteiner. Man kan bare anta at albumin syntetiseres mindre av en eller annen grunn. For å finne disse tallene i numerisk form, bør det være andre studier: for å bestemme konsentrasjonen av totalt protein og albumin, elektroforese metode, slik at proteinfraksjonene, beregne albumin-globulin-forhold... Og hvis legen finner det nødvendig, responsdata vil bli satt, og leseren bare behov å forstå at det på grunnlag av en av de ikke-spesifikk analyse av diagnosen er ikke fastslått. I kroppen, alle de biokjemiske prosessene henger sammen, samt i laboratoriet: en test gir parallell oppførsel andre studier.

Og den siste: slik at transkripsjonen ikke forårsaker vanskeligheter og forstyrrelser, er det nødvendig (som alltid) å forberede riktig på studien. Og det er så enkelt som alltid: Blod er tatt fra en blodåre i tom mage, under middagen, på kvelden for å utelukke fettstoffer.

Dekoding av analysen av normer av tymolanalyse og overskridelse av indeksene, til hvem og for hva er tildelt?

Hva er tymolanalyse? Analog av navnet på testen: timoloneonal, timol opacification og McLagan. Det er en studie av blodserum om forholdet og innholdet av proteiner (albuminer og globuliner) i en kompleks biokjemisk analyse.

En lignende test i moderne medisin brukes sjelden, da mange mye mer informative undersøkelsesmetoder er utviklet som kan erstatte den. Men for en tidlig diagnose av patologier som forårsaket ubalanse av proteiner, er en slik analyse ikke likeverdig. Dette skyldes det faktum at parametrene for timoloneonaltest økes i den prekliniske perioden, når alle de andre forblir innenfor de tillatte grensene, noe som muliggjør raskere behandling.

Hva er tymolanalyse, en rolle i biokjemisk blodanalyse

I praksis er McLagan-testen alltid ledsaget av opplysninger om konsentrasjonen av bilirubin og enzymer (transaminase - AlT, AsT, alkalisk fosfatase) for å oppdage leverdysfunksjon. Og hva viser timolittest?

Denne analysen avslører en atypisk reaksjon av gamma og beta-globuliner (og også LDL) på tymol i veronal buffer, som manifesterer sig som utfelling og oppklarhet av løsningen. En slik prosess er typisk for en lav konsentrasjon av albuminer syntetisert direkte av hepatisk parenchyma, mot bakgrunnen av et økt innhold av globuliner som er produsert i vevmakrofager. I timolonetalprøven estimeres oppløselighetens turbiditet ved bruk av en elektrisk fotokorimeter.

Dekoding av McLagan-prøven er fremstilling av komplekse globulin-timololipid-type forbindelser under reaksjonen, hvor 40% er globuliner, 32% er tymol, 18% er kolesterol og 10% er fosfolipider. Forandringen i disse verdiene i hvilken som helst retning indikerer leverens manglende evne til å syntetisere proteiner for blodplasma. Derfor kan et positivt resultat av analysen, basert på tidlig nedlegging av mindre alvorlige globuliner, bety en lesjon av leveren parenchyma.

Analyse av venøst ​​blod

Hvem er tildelt tymol test analysen

En McLagan's rettssak er utnevnt dersom det er visse indikasjoner på det. Vi snakker om leverpatologier: hepatitt (oftere - viral), rusmiddelgift, alkoholforgiftning og andre hepatiske patologier.

Analysen kan også tilordnes for feil i arbeidet til andre kroppssystemer, for hvilke en økning i indikatoren er karakteristisk. Disse inkluderer folk som er syke:

 • revmatoid artritt;
 • inflammatoriske sykdommer i ryggraden og leddene i kronisk form;
 • lupus erythematosus (autoimmune lesjoner av bindevev og kapillærer);
 • pankreatitt;
 • nyresykdommer;
 • onkologi.

Metoden for timolar opacification brukes også til å kontrollere restaureringen av funksjoner og regenerering av levervev etter resultatene av terapien. Over normen holdes indikatoren i et halvt år etter hepatitt.

Timol: standard

Testen for tymol-test gis om morgenen på tom mage. Samtidig for et par timer før prosedyren ikke anbefales å drikke noe, og fra 20-00 forrige dag - ikke spis, men drikk bare rent stillevann i små mengder. Hvis en person tar medisiner, bør de midlertidig forlates eller fortelle legen om deres opptak. Den riktige bestemmelsen av konsentrasjonen av myseproteiner avhenger av overholdelse av disse forholdene.

Deretter tilsettes en veronal-medinalbuffer i en mengde på 6 ml og en konsentrert oppløsning av tymol i en mengde på 0,1 ml til det biologiske materiale tatt fra venen. Etter en halv time blir det oppnådde materiale undersøkt for graden av turbiditet og koagulasjon. Resultatet vises i enheter av Thomol opacification av Shank-Hoaland (S-H enheter) eller i enheter av McLagan (enhet M).

Timolovaya sample norm hos menn av kvinner i blodet har de samme verdiene: fra 0 til 4 enheter. M (enkelte laboratorier tillater indikatoren fra 0 til 5). Alder påvirker heller ikke normen, siden en sunn lever produserer nok albuminer for å sikre stabiliteten til globuliner, og tymolgrumligheten var innenfor akseptable grenser.

Men hos friske unge kvinner, er en endring i McLagan-testen mulig: Orale prevensiver som påvirker leverfunksjonen, kan øke hastigheten.

Tabell over normen av tymol-test for biokjemi hos et barn

Viktig! Verdiene av tymolprøve hos barn, hvis norm også er fra 0 til 4 enheter. S-H, kan ofte øke, siden barn og eldre tenåringer er mer sannsynlig å få viral hepatitt A enn voksne menn og kvinner.

Timolovaya-prøven økes: årsakene

Enhver patologi av hepatisk vev assosiert med syndromet av dysproteinemi kan føre til en økning i indeksen i testen. Årsakene til nedbrytning og turbiditet av proteiner i blodet kan være manifestasjoner av:

 • viral hepatitt;
 • tumorprosesser i leveren;
 • forgiftning av parenchyma med alkoholholdige drikker;
 • levercirrhose;
Leverbeten
 • forgiftning med giftstoffer, uavhengig av opprinnelsen, metaller og medisiner;
 • individuell intoleranse eller overdreven bruk av orale prevensiver og andre hormonelle (steroid) medisiner;
 • transformasjon av leverceller forårsaket av akkumulering av fett i dem (fett hepatose).
Nedbrytning av leveren med fett hepatose

Det skal bemerkes at McClagan-testen tydelig viser hepatitt av viral opprinnelse, men kan ikke reagere på mekanisk gulsott, som utløses av blokkering av cholagogue kanaler. Det som er sagt om ikke-tiltrekning til den icteric prosessen av celler i parenchymen, som er ansvarlig for produksjonen av albumin.

En positiv reaksjon på analysen kan skyldes slike sykdommer:

 • alvorlige nyresykdommer som fører til konklusjon med urin av en stor mengde protein (amyloidose, glomerulonefrit eller pyelonefrit);
 • neoplasmer (godartet og ondartet), uavhengig av formasjonsstedet;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen (enteritt og pankreatitt, veid ned av alvorlig diaré);
 • sykdommer forårsaket av en virusinfeksjon;
 • myelom;
 • arvelige patologier assosiert med funksjonsfeil i konsentrasjonen av proteiner i serumet;
 • septisk endokarditt;
 • systemiske lidelser (lupus erythematosus, reumatoid polyarthritis, dermatomyositis);
 • Malaria.

Timorskyighet kan provoseres av misbruk av for fet mat.

Det er viktig å huske at en økning i tymolanalysen ikke er nok til å diagnostisere leversykdom. I tillegg kreves data om bilirubin, transaminase, kolesterol, alkalisk fosfatase, sink-sulfat eller sulfatanalyse og andre undersøkelsesmetoder. Og bare med bekreftelsen av diagnosen kan begynne å behandle sykdommen med tradisjonell medisinering eller kirurgisk behandling, samt folkemessige rettsmidler.

Timolovaya test i biokjemisk blodanalyse

Biokjemisk blodanalyse brukes til å diagnostisere en rekke sykdommer. Timolovaya-prøven er en av indikatorene som undersøkes under denne analysen. Det viser evnen til leveren til å syntetisere proteinforbindelser. Avvik fra normen indikerer imidlertid ikke alltid en leverpatologi. Det er mange grunner til at verdiene av thymol forsøker å endre seg. Vurder hva en tymol-test er i en biokjemisk blodprøve.

Timoleltest - hva er det?

Tymol test er en indikator som viser forholdet mellom proteiner (albuminer og globuliner) i en persons blod. Med hjelpen er det lett å identifisere et brudd på denne likevekten, som alltid følger med den patologiske prosessen som foregår i leveren.

Denne prøven har vært brukt i medisin siden 1944. For å gjennomføre det er pasientens blodplasma nødvendig, og et spesielt reagens er tymolalkoholblandingen. I et verolanrør kombineres fysiologisk saltvann, timolblanding og plasma. Samtidig vurderes graden av turbiditet av innholdet i røret. Normalt er skyigheten av den resulterende løsningen svakt uttrykt, og i nærvær av en viss patologi blir den hvit med mange flager (sediment).

Graden av turbiditet i blandingen estimeres ved hjelp av en elektrisk fotokorimeter. Måleenheten er "maklagan". Det er så kalt til ære for forskeren som oppfunnet tymol-testen.

Normen for tymolprøve i blod av kvinner, menn og barn

I fravær av patologi som er forbundet med et brudd på konsentrasjonen av proteinformasjoner i blodet, overskrider tymol-testen ikke normen, det vil si ikke overstiger dem. Det skal bemerkes at grensene for normen er de samme for alle mennesker og ikke avhengig av pasientens kjønn og alder.

Den lette turbiditeten til løsningen under prøven tilsvarer verdier fra 0 til 4-5 enheter av McLagan. Disse verdiene anses negativt, det vil si at forholdet mellom proteiner i blodet ikke forstyrres.

Hvis resultatet av studien overstiger 5 enheter, anses det at prøven er positiv og det er en sykdom i leveren og andre indre organer som oppstår i akutt eller kronisk form. Når du mottar dette resultatet, må du gjennomgå en ytterligere undersøkelse for å bestemme årsaken til disproteinemi, det vil si et brudd på proteinbalansen i menneskekroppen.

Det skal bemerkes at kvinner kan ha et falskt positivt resultat. Det er en positiv test (mer enn 5 enheter), og patologier er fraværende. Dette er mulig i tilfelle når en representant for det rettferdige kjønnet i lang tid tar hormonelle orale prevensjonsmidler. Derfor bør legen klargjøre dette punktet før pasienten sendes til en laboratorietest.

Analyse av testen for tymol

Det skal huskes at i laboratoriet utføres kun beregning av indikatorer. Evaluering av det samme resultatet er den behandlende legen. Ved å gjøre det må han ta hensyn til de faktorene som kan påvirke utfallet:

 • Pasientens vekt
 • alder;
 • Utsatte sykdommer;
 • Bruk av visse grupper av legemidler som kan ha en viss effekt på leveren og dets indikatorer.

Hvis resultatet er negativt, er pasienten sunn. Hvis det er avvik fra normen, bør legen finne ut de etiologiske faktorene i denne tilstanden.

Hva bør vurderes når man vurderer et positivt resultat:

 • Hos unge barn, må tas i betraktning historie, ettersom et godt resultat, kan være en konsekvens av nylig hjerteinfarkt hepatitt A. I dette tilfellet, ved hjelp av denne prøve kan enkelt spore omfanget og hastigheten for utvinning av leverfunksjonen. Over tid reduseres indikatorene, og deretter normaliseres;
 • Hos en voksen kan denne indikatoren være det første tegn på alvorlig leversykdom. Prøven blir positiv selv før forekomsten av patologiske symptomer, noe som gjør det mulig å identifisere sykdommen i et tidlig stadium;
 • Med et lite overskudd av normen er det nødvendig å finne ut om resultatet er falskt positivt (brudd på forberedelse og teknikk for blodprøvetaking). Om nødvendig er omprøving foreskrevet.

Årsaker til forhøyet nivå av tymol

En økning i verdiene er notert når forholdet mellom proteiner i blodet er forstyrret. Samtidig reduseres nivået av albumin, men tross for at globuliner økes. Også i blod av en syke person, er paraglobuliner funnet som ikke er tilstede i kroppen til en sunn person.

Årsakene til at tymol-testen er økt:

 • Leverpatologi: hepatitt, cirrhosis, tumorer av forskjellig art;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen, ledsaget av dyspepsi (med andre ord diaré): pankreatitt, enteritt;
 • Sykdommer i nyrene, hvor albumin utskilles i urinen i store mengder: pyelonefrit, glomerulonephritis;
 • Systemiske reumatiske sykdommer;
 • Maligne svulster av forskjellig lokalisering;
 • Underernæring, der det mangler næringsstoffer.

Hos små barn oppstår avviket fra prøven fra normen i følgende tilfeller:

 • Gulsott av nyfødte. Denne tilstanden er forbundet med en tung belastning på babyens lever i de første dagene etter fødselen. Denne tilstanden er som regel fysiologisk og går gjennom 1 - 2 uker;
 • Hepatitt A - viral leverskade. I de fleste tilfeller er fullstendig gjenoppretting og gjenoppretting av orgelfunksjoner registrert.

Positiv test

Først av alt er det nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse og etter å ha avslørt grunnen til å starte behandlingen av sykdommen. Etiologisk behandling vil avhenge av patologien, og er rettet mot å gjenopprette det berørte organs funksjoner. I alvorlige tilfeller (i nærvær av ondartede neoplasmer), er kirurgisk behandling indisert.

I tillegg til rusmiddelbehandling er svært viktig diett. I dette tilfellet anbefaler eksperter:

 • Reduser forbruket av fett av animalsk og vegetabilsk opprinnelse;
 • Fullstendig forlate fett, stekt, saltet og hermetisert mat;
 • Fra kostholdet utelukkes konfektprodukter, sure bær og frukt, tomater, kjøtt- og fiskebøtter;
 • Prefekt er gitt til slimete supper og porrer på vannet, det er bedre å spise grønnsaker i kokt, stuvet eller bakt form, lavt fettkjøtt kjøtt og dampkoteletter;
 • Begrens bruken av salt;
 • Kaffe, sterk te og alkohol er utelukket.

Analyse for tymolprøve

En biokjemisk blodprøve er foreskrevet hvis det er mistanke om å ha:

 • Patologi i fordøyelseskanalen;
 • Nedsatt nyrefunksjon
 • tumorer;
 • Sykdommer i ledd og blodårer;
 • Hos små barn med langvarig ikke passerer gulsott av nyfødte.

Tymolprøve ses også under og etter behandling for å vurdere effektiviteten.

For å sikre påliteligheten av resultatet, er det nødvendig å forberede riktig bloddonasjon:

 • For noen dager før du tar testen, gi opp å spise fett og stekt mat;
 • På dagen før studien skal du lage en lett middag senest kl 20.00;
 • På dagen for blodprøvetaking kan du ikke spise og drikke drinker, unntatt vann. Studien utføres på tom mage om morgenen.

For å utføre et utvalg, må du ta venøst ​​blod, som blandes med reagenser. Denne blandingen undersøkes etter 30 minutter ved bruk av et fotokorimeter. Pasienten kan få resultatet aller neste dag etter å ha gitt blod.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

Hva er tymolanalyse, årsakene til økningen hos voksne og barn

Timolovaya test (TP) er en av de typene biokjemisk blodprøve som bestemmer tilstedeværelsen i kroppen av abnormiteter forbundet med et brudd på konsentrasjonen av myseproteiner. Det bidrar til å kontrollere leverenes evne til å skape proteinforbindelser.

De identiske navnene er et utvalg av timol opacification eller en McLagan test.

Studien i seg selv er utført på prosessene med nedsettelse av proteinkomponenter. Analysen undersøker sedimentering og nedbrytning av proteiner i tymolreagenset. Jo mer turbiditet oppstår, jo tyngre avvik i kroppen.

For å bestemme kroppens tilstand og normal funksjon av indre organer, foreskriver legene blodbiokjemi.

Denne typen studie tilhører ikke antall ofte brukte, og brukes bare til mistanke, hovedsakelig for leversykdom eller patologiske tilstander av nyrene, og som følge av svikt i saltutveksling.

Hva er TP og hva er fordelene sine?

For en nøyaktig forståelse av hva en tymol-test er, må du på en pålitelig måte forstå sin essens.

De fleste proteinforbindelsene syntetiseres direkte i leveren. De utfører et stort antall nyttige funksjoner.

Blant dem:

 • Bevegelse gjennom kroppen av visse elementer av blodet;
 • Opprettholde en svakt alkalisk reaksjon av blod;
 • Bevaring av onkotisk trykk på riktig nivå og vedlikehold av nødvendige blodvolumer;
 • Stor rolle i normal blodpropp.

Serum har flere komponenter, men det viktigste er bare fem proteinfraksjoner. Globuliner er hovedbestanddelene i disse fraksjonene. Noen faktorer kan påvirke deres kvantitative indeks i blodet, både i stor og mindre side.

Med patologiske tilstander i leveren og et brudd på funksjonaliteten, samt underernæring, reduseres den kvantitative indeksen for albuminer. Når patologiske forhold i bindevev, ulike smittsomme sykdommer i kroppen, samt i visse typer onkologi - globuliner øker betydelig.

Å oppnå fullstendig informasjon om normal dannelse av proteinfraksjoner i leveren er hovedoppgaven ved å utføre en tymol-test. Denne typen studie kan oppdage abnormiteter i organets arbeid før manifestasjonen av åpenbare symptomer.

Studien innebærer å observere nedbør av myseproteiner. I tilfelle at det oppstår en turbiditet i tymolreagenset, er resultatet positivt.

Nivået av turbiditet er fastsatt i enheter av McLagan, og bestemmes av den fotokororometriske metoden (kvantitativ bestemmelse av stoffkonsentrasjonen ved absorpsjon av lys i ultrafiolett spektrum).

I de fleste tilfeller foreskrives tymol-testen i tillegg til analysen for bilirubin og enzymanalysen.

I de to siste studiene, i tilfelle leverskader, kan resultatene forbli normale eller øke noe, og nivået av tymol-test vil tydelig øke.

De viktigste fordelene ved TP:

 • Analysen er ikke vanskelig å gjennomføre og studere blod;
 • Lav pris;
 • Hjelper med å diagnostisere sykdommer i begynnelsen av utviklingen, noe som øker sjansen for utvinning og forhindrer komplikasjoner ved bruk av effektiv behandling.
 • Kan brukes som en kontroll for effektiviteten av den foreskrevne behandlingen.

Basert på disse fordelene er bruk av tymolanalyse en av hovedtyper av tester for diagnostisering av abnormiteter i leveren.

Hvilke indikatorer er normale?

For å dekke de primære resultatene av studien, er det nødvendig å kjenne grensene for normen for tymolanalyse.

Sunn TP-indikatorer varierer fra null til fem McLagan-enheter. Når disse resultatene oppnås, er tymol-testen negativ og indikerer ingen patologiske forhold.

Hvis blodserumet inneholder en liten mengde proteiner, vil nivåene av tymolprøven overstige fem enheter og fastgjøres ved en positiv prøve.

Denne typen forskning er spesielt effektiv i begynnelsen av utviklingen av lever-, gastrointestinale og nyrepatologier, i fravær av en tydelig uttrykt symptomatologi av avvik fra disse organene.

Hva provoserer økningen i indikatorer?

Veksten i nivåene av tymol-test indikerer i mange tilfeller leverskader og progressjon av disproteinemi (forstyrrelse av det normale forholdet mellom proteinfraksjoner). I denne analysen undersøkes også de kvalitative egenskapene til proteiner.

Følgende faktorer kan provosere utviklingen av vekst i indekser av tymolanalyse:

Thymol testen er økt: årsakene, transkripsjon av resultatet, behandlingen

Laboratorie-instrumentelle metoder for forskning mister ikke betydelige stillinger, til tross for at visualiseringsteknikker blir stadig mer perfekte. Spesielt gjelder det diagnosen sykdommer i fordøyelseskanalen, spesielt leveren. Ultralydundersøkelse, tomografi kan evaluere makroegenskapene til orgelet, dets struktur, tilstedeværelsen av fokale eller diffuse endringer. Laboratorietester er utformet for å diagnostisere organets funksjon. Innenfor rammen av artikkelen betraktes sedimentprøver, blant hvilke en viktig rolle er spilt av thymol.

Timolovaya test: essensen av metoden

Dette er en sedimentær reaksjon, som er utformet for å oppdage forstyrrelser av proteinets proteinsyntetiseringsfunksjon. Det er følsomt for en forstyrrelse i forholdet eller balansen mellom globulinfraksjonen og albuminene.

I de fleste leversykdommer, som er ledsaget av en reduksjon i evnen til å syntetisere proteinstrukturer, økes indeksene av tymol-test. Men det er andre grunner som kan påvirke resultatet av studien:

 • nefrotisk syndrom med protein tap;
 • systemiske sykdommer;
 • uautoimmun patologi;
 • bindevevssykdommer.

Bare en tilstrekkelig helhetlig tilnærming til problemet vil tilstrekkelig vurdere resultatene av forsøket og situasjonen som helhet.

Hvordan er analysen gjort?

Først av alt bør pasienten forklare prosessen og dens formål. Timolovaya-prøven, som andre sedimentære metoder, brukes til å evaluere proteinets leverproteinfunksjon. Med leverinsuffisiens er denne egenskapen av hepatocytter tapt i varierende grad.

Pasienten om morgenen på tom mage kommer til laboratoriet, hvor det utføres en venøs blodprøve. Det er viktig at 6-8 timer før studien, tok han ikke mat. Unngå inntak av alkohol noen dager før studien, bruk av koffeinholdige drikker.

Serum av pasientens blod blir tilsatt til en spesiell løsning med en viss surhet (hydrogenverdi er 7,8). Volum av tymol 5-7 ml. Det er oppløst i veronal buffersystemet. Timol er ikke en syre, det er en representant for en gruppe sykliske forbindelser som kalles fenoler. Når bindingen til globuliner (deres overskudd), kolesterol, fosfolipider under betingelser med kjent surhet, blir testoppløsningen uklar. Graden av uklarhet vurderes ved bruk av en kolorimetrisk eller nephelometrisk metode. Det er sammenlignet med uklarheten til bariumsulfatoppløsningen, tatt som en enhet. Når resultatene av tymolanalysen blir evaluert, varierer normverdiene fra 0 til 5 enheter.

Tolkning av resultater

Resultatene av testen i konklusjonen av laboratoriedoktorer ser slik ut: en positiv prøve eller en negativ prøve. Noen ganger er det en indikasjon på graden av forbedring. Uttrykt i antall "kryss" eller enheter (med en hastighet på 0 til 5).

Timolovaya-prøven økes i leversykdommer forbundet med den inflammatoriske komponenten. Disse er viral og giftig hepatitt, kolestatisk organskade. Vanligvis i tilfelle akutt skade på hepatocytter på grunn av virusets cytopatiske (ødeleggende celle) virkning, er prøven kraftig positiv. Hvis kronisk hepatitt oppstår, kan resultatene av tymol-testen ligge innenfor normale grenser, eller litt forhøyet.

Fibrose og skrumplever kan også øke sannsynligheten for å oppdage et positivt sediment. Tapet i leveren med giftige produkter, reduserer også dets protein-syntetiseringsfunksjon på grunn av cellenekrose. Syntese av albumin minker, mens i store (i forhold til albumin) konsentrasjoner, vises globulinfraksjoner.

Andre forhold som gir et positivt resultat

Årsakene til reduksjonen av albuminnivåer i forhold til globuliner er ikke bare i leverpatologi. Det er en rekke sykdommer og forhold som kan forårsake slike forskningsresultater.

For det første bør nefrotisk syndrom utelukkes. Det er forårsaket av diabetisk, uremisk nefropati, samt ulike varianter av glomerulonephritis. Bekreft gjetningene av urin og blodprøver med en vurdering av den biokjemiske profilen.

Den neste gruppen av årsaker er autoimmune sykdommer og bindevevssykdommer. Ekskluder systemisk lupus erythematosus (så vel som lupus nefritis), sklerodermi nederlag, Sjogren syndrom, polymyalgi. For dette foreskriver legen tester for immunologiske markører.

Ofte blir et positivt resultat observert med ondartede svulster. Dette er tilfellet med det såkalte paraneoplastiske syndromet.

Ulemper ved metoden

Fordelene med analysen er at den er svært følsom. Samtidig er utførelsen av tymol-testen relativt billig. Men det er ulemper.

De er forbundet med lav spesifisitet. Det er, med et positivt resultat av studien, det er umulig å snakke om en bestemt patologi. Gruppene av årsaker som forårsaker en økning i de kolorimetriske egenskapene til løsningen er oppført ovenfor. Det skal bemerkes at listen er ganske imponerende.

Sedimentære prøver brukes mer for å bekrefte faktum av nedsatt leverfunksjon. I tillegg til tymol brukes en sulfurassay. Dens prinsipp er basert på fenomenet flokkulering. Reagenset er kloridsaltet av kvikksølv - merkurikloridet. Med et overskudd av blodserumsglobuliner i røret, ses flak - et bunnfall. Prøven anses som positiv. Men hun kan ikke snakke om en bestemt sykdom, akkurat som en timolar.

Når du undersøker en pasient for en lege, er det viktig å forstå formålet med analysene. Når en positiv timolarprøve oppdages, blir det klart at leverfunksjonen mest sannsynlig forekommer. Men samtidig kan andre patologier også manifestere seg. Dette er en anledning til å reflektere og lage en tilstrekkelig plan for videre diagnose.

Les Mer Om Fartøyene