Hva er en blodprøve for INR

Hvis en person lider av vaskulære sykdommer og får et langtidsinntak av narkotika som fremmer blodfortynning, bør han overvåke sin koagulering og hver 15-20 dager for å ta biomaterialet til analyse.

Legen vil kunne vurdere hvor effektiv den foreskrevne behandlingsregimen og om nødvendig justere doseringen av legemidler. For å bestemme verdien, er et koagulogram foreskrevet, inkludert en blodprøve for INR.

Hvordan er forkortelsen

Når man utsteder et skjema med resultatene av analysen, forstår pasienten ikke hva det er - MNO. Betydningen av begrepet er: internasjonal normalisert holdning. Indeksen er ikke faktisk, beregningen foregår i fire trinn.

Det beregnes matematisk, for dette må du vite slike data:

 • Verdien av den protromede perioden. Pasienten må ta biomaterialet for analyse, deretter utføres et koagulogram, blodproppingsindeksen bestemmes.
 • Gjennomsnittlig verdi av protrombintid. I en sunn person varierer verdien fra 11 til 16 sekunder.
 • Internasjonal indeks for tromboplastin følsomhet. Komponenten som brukes i laboratorieforhold er produsert av forskjellige farmasøytiske selskaper.
 • INR. For å bestemme verdien, blir forholdet mellom protrombinperioden og den gjennomsnittlige normale verdien (tilsvarende MIC) økt til effekten av ISI-koeffisienten.

Det tar 5-8 timer å få informasjon i laboratoriet og telle resultatene. Når testet på et offentlig sykehus, blir resultatet annonsert i en uke.

Hvilke data viser blodprøven for MNO?

Hvorfor i laboratoriene utfører så lange og vanskelige beregninger med eksistensen av den faktiske verdien av blodkoagulasjon? Legene sier at analysen er av største betydning:

 • Indikatoren er nødvendig for å evaluere effektiviteten av den foreskrevne behandlingen. Studien er foreskrevet hvis antikoagulantia av indirekte type er foreskrevet (Warfarin, Cincumar). Legemidlene i denne farm gruppen påvirker koagulasjonsfaktorer, så andre tester og tester vil ikke gi et pålitelig bilde av tilstanden til disse funksjonene i koaguleringssystemet.
 • Resultatet av analysen varierer avhengig av følsomheten av tromboplastinet som brukes i laboratorier.
 • Leger vurderer hvor effektiv den foreskrevne dosen av legemidler for en spesifikk sykdom i det vaskulære systemet.

Sammen gjør blodstimulerende indekser det mulig for leger å bestemme den faktiske koagulasjonsindeksen for plasma. Teknikken utelukker sannsynligheten for en feil i sluttresultatet, eksterne faktorer påvirker ikke studien.

Effektiviteten av metoden er bekreftet av det faktum at resultatet av analysen er like vurdert på en hvilken som helst klinikk, uavhengig av land og by. Studien er nødvendig, med hjelp av den kan du velge den optimale doseringen av legemidler som gjør det mulig å kontrollere behandlingen.

Blodprøvetaking for studien utføres hos en pasient behandlet med antikoagulanter av indirekte virkning. Analysen utføres hver 15. dag, om nødvendig utsettes studien oftere. Periodicitet avhenger av tilstand og velvære av en person, type og stadium av utviklingen av sykdommen.

Når en studie er tildelt

Analysen på nivået av INR i blodet tilhører ikke standarden (som biokjemi, generell), utføres med spesifikke indikasjoner:

 1. En person er tildelt en kirurgisk prosedyre. Forberedelse for operasjonen inkluderer denne analysen, MHO-nivået skal være minst 0,85, men ikke over 1,25.
 2. Bære av barnet (på 1, 2, 3 trimester).
 3. Behandling av dyp venetrombose med antikoagulantia, venotonikk.
 4. Diagnose av antiphospholipid syndrom.
 5. Forebygging av tromboembolisme og vaskulær patologi.
 6. Gjenoppretting og rehabilitering etter hjertets protesventil.

Resultatene deklareres av den behandlende legen, medisinen er avstøtet av norm av indeksen, tilstanden til den enkelte pasient. Når du tar medisiner foreskrevet for behandling av vaskulære patologier, vil verdien av normen avvike fra standarden.

Forberedelse og analyse

Indeksen for det internasjonale normaliserte forholdet blir avslørt på forskjellige måter. Det er nødvendig å donere blod i et medisinsk anlegg eller et diagnostisk senter. Det viktigste er tilgjengeligheten av nødvendig utstyr. Resultatet er kunngjort om 4-6 timer. For å få en henvisning til en analyse, må du besøke en terapeut.

Legene varsler pasienter: For å få et pålitelig resultat må du følge reglene, koagulasjonsfaktoren påvirkes av eksterne faktorer. Hvis du ignorerer preparatet, vises et upålitelig resultat.

Å gi blod anbefales å ta hensyn til kravene:

 • i 3 dager før analysen er alkoholforbruk forbudt;
 • 24 timer før leveransen av biomaterialet anbefales det å forlate produktene mettet med fett, skarpe og oversalte retter;
 • før hendelsen er det forbudt å ta medisiner av noen farmasøytiske kategorier;
 • Biomaterialprøvetaking utføres ikke under menstruasjon;
 • testen utføres før lunsj på tom mage.

Den internasjonale normen for INR

Den økte indeksen påvirker direkte plasmakonsistensen. Av internasjonale standarder må INR-indeksen være innenfor ett. Han avviker fra den aksepterte verdien for interne patologier, upassende dosering av rusmidler:

 1. Indeksen er økt. Det kreves å korrigere doseringen av de foreskrevne medisinene, med tanke på den spesifikke patologien. Ellers er det en mulighet for komplikasjoner (blødning).
 2. Den senket indeksen. Det vises når behandlingen ikke gir effekt, og blodet tynner ikke ut. Hvis du ikke øker doseringen av antikoagulantia, utvikler pasienten trombi, vil strukturen av karene endres.

Norm for en voksen

I kvinner og menn varierer normen for INR fra 0,7 til 1,3. Hvis testen viser at indikatoren ikke beveger seg vekk fra disse verdiene, er personen sunn, ikke lider av patologiske prosesser. Eksperter hevder at hos voksne menn er normen ikke forskjellig fra kvinnene.

Den eneste forskjellen er at spesiell kontroll over blodets koagulerbarhet utføres under barnebarnet, fordi kvinnens organisme gjennomgår enorme forandringer. I graviditet blir plasma gitt hver trimester.

Fremtidige mødre må ta hensyn til at indeksen kan økes, noe som ikke regnes som et avvik fra normen. Faren for fosteret oppstår hvis verdien er mer enn 4, kan sannsynligheten for abort eller for tidlig fødsel ikke utelukkes.

For å få en nøyaktig diagnose, får en kvinne en gjentattest, etter at deklarer resultatet, foreskriver legene kompetent behandling.

Norm for et barn

Hos barn etter fødselen holdes MNO-indeksen inne i enheten, som utvikling og vekst, er indeksen lig med voksne verdier.

Forklaring av resultatene

Tabellen med normale verdier for begge kjønn og ulike aldre er på legekontoret, som utsteder et skjema med resultatene. Det styres, så langt resultatene blir avbøyet i større eller mindre grad. Dataene som er oppnådd avhenger av tilstedeværelsen av sykdommer, medisinering.

For å tydelig dekode resultatet må du ta hensyn til alle faktorer i aggregatet. Oftere er testen tildelt av grunner som er angitt i skjemaet:

 1. Behandling av atrieflimmer av kronisk form. Når warfarin er foreskrevet som hovedmedisin, varierer normen for INR fra 2 til 3.
 2. Behandling av pulmonal tromboembolisme. Indeksen varierer innen 2-3.
 3. Hjertesykdom. Ved brudd vil verdien være ca 3.
 4. Vaskulære sykdommer. Resultatet er innen 3-4,5.
 5. Behandling av trombose. Indikatoren varierer fra 2 til 3.

Avvik fra INR fra normen

Hvis analysen viser at MR-indeksen steg over normen eller avviket fra en mindre side, og personen ikke tar indirekte antikoagulantia for å bekjempe trombose, er dette et tegn på en patologisk prosess.

Økt MNO-verdi

Når resultatet viser stor verdi, senkes blodets koagulerbarhet. Oftere utvikler patologen på grunn av slike faktorer:

 • medfødt mangel på stoffer og forbindelser som er ansvarlige for blodkoagulabilitet;
 • mangel på vitamin K;
 • patologiske forandringer i leveren;
 • dysfunksjon i mage-tarmkanalen;
 • utseendet av bivirkninger på grunn av langvarig bruk av medisiner.

En person som lider av magesår, ved diagnostisering av en forhøyet indeks krever øyeblikkelig sykehusinnleggelse.

Redusert verdi

Oppstår når biomaterialet er feil fjernet eller enheten er i funksjonsfeil. Hvis blodprøven ble utført riktig og utstyret er i orden, indikerer en lavere indeks tilstede av patologier:

 • overdreven innhold av antitrombin;
 • trombose i nedre lemmer og tromboemboliske komplikasjoner (manifestert under graviditet);
 • utseendet av en bivirkning ved å ta antikonvulsiva midler.

Hvis INR har redusert ved bruk av Warfarin, er den foreskrevne dosen ikke egnet for pasienten, en umiddelbar korreksjon er nødvendig.

Hvordan øke nivået

Avhengig av pasientens tilstand og sykdommer med nedsatt indeks, foreskriver legene en økning i dosen av Warfarin, anbefaler å justere indeksen ved å endre dietten.

Det anbefales å forlate matvarer som inneholder vitamin K, siden dette stoffet bidrar til å senke nivået. Den største mengden er inneholdt i leveren, grønn og svart te, cikorie, spire, spinat, salat. Det er nødvendig å begrense forbruket av friske agurker og epler, asparges, majones.

Hvis Warfarin er foreskrevet, på kortest mulig tid, vil økningen bli hjulpet av produkter: hvitløk, ginseng, rødbær, fiskeolje. Når de kombineres med stoffet, har disse produktene gunstige effekter.

Slik senker du INR-indeksen

Når nivået av INR overstiger normenes verdi, er det nødvendig å redusere dosen av foreskrevne legemidler. Pasienten er foreskrevet en diett basert på:

 • havregryn, bokhvete;
 • pasta fra fullkorn;
 • solsikkeolje;
 • bakte og kokte poteter;
 • fettfattig flod, sjøfisk;
 • gjæret og yoghurt;
 • kjeks;
 • egg;
 • kompoter av tørket frukt.

Hva vil skje hvis du ikke bekjemper bruddet

Hvis måling viser at nivået av INR avviker fra normen, trenger pasienten øyeblikkelig korreksjon av doseringen av medisiner, en endring i dietten, ellers vil det være avvik:

 • dannelsen av patogene blodpropp i karene;
 • tromboembolisme av lungearterien;
 • progression av leversykdommer;
 • tarmdysfunksjon.

Med en indeks høyere enn 5, er det risiko for intern og ekstern blødning som ikke kan stoppes uten profesjonell hjelp. Når indikatoren er nær kritisk verdi, er det nødvendig med akutt sykehusinnleggelse.

Hvis en person ikke lider av kroniske sykdommer, er det ikke nødvendig å gjøre en INR-analyse. Men eksperter anbefaler å gjennomgå en studie hvert 1,5-2 år.

Et slikt forebyggende tiltak vil bidra til å identifisere tilstedeværelsen av visse patologier og forhindre deres progresjon, som vil bevare pasientens helse og bidra til å unngå uønskede komplikasjoner.

Hva er INR: norm, metoder for kontroll

Forkortelsen MNO sier lite om noe til en person som ikke er en medisinsk arbeidstaker. For å forstå hva disse mystiske bokstavene betyr, vil vi i denne artikkelen gjøre oss kjent med noen særegenheter av blodets koaguleringssystem. Du vil også lære: Hva er formålet med INR-testanalysen, hva er dens normale indikatorer, til hvem det blir vist, hvor ofte det skal utføres og hvor det kan utføres. Så, hva er normen for INR, og hvilke kontrollmetoder brukes vanligvis?

Blodkoagulasjonssystem

Den normale tettheten av blod sikres ved at de to systemene er godt koordinert: koagulasjon og antikoagulasjon. Dens væskeform er regulert av antikoagulasjonsmekanismer og trombosdannelse ved koagulasjon. Hvis det er en forstyrrelse i balansen mellom dem, har en person en økt tendens til blødning eller blodpropper (blodpropper).

En av de mest signifikante indikatorene for koagulogrammet som reflekterer koagulasjonssystemet er kompleksproteinprotein. Det kalles også faktor II blodpropp. Det dannes med deltakelse av vitamin K i leveren. Det er på grunnlag av indeksene for dette proteinet, som er en forløper for trombin, at legen kan evaluere koagulasjonssystemets tilstand og pasientens tendens til blødning eller trombogenese.

Bestemmelsen av nivået av protrombin i blodet kan utføres i henhold til følgende metoder:

 • PTV (protrombintid);
 • nivået av protrombin av Kvik;
 • PTI (eller protrombinindeks);
 • INR.

I daglig klinisk praksis betegner leger oftest analyser av PTI eller MNO, fordi de mest nøyaktig reflekterer koagulasjonssystemet.

Hva er INR og hva er det tildelt for?

INR (eller internasjonalt normalisert forhold) er en viktig laboratorietest som reflekterer forholdet mellom pasientens protrombintid og protrombintiden til en sunn person. Denne standardiseringen av protrombinindeksene tillot legene å bringe forskjellige metoder for å studere tilstanden til koagulerende blodsystem til en enkelt, all forståelig og allment akseptert indikator. Denne laboratorieanalysen gir stabile resultater, som er de samme for testen i forskjellige laboratorier. INR-testen ble godkjent av ulike internasjonale organisasjoner og eksperter fra Verdens helseorganisasjon.

Gjennomføring av standard INR tillater effektiv kontroll av kvalitet og sikkerhet for terapi pasienter som fikk blod tynner (f.eks, warfarin, Sinkumar, Finilin). Antikoagulanter er utpekt av tendensen til øket trombose observert i mange sykdomstilstander: tromboemboliske komplikasjoner av koronarsykdom, myokardialt infarkt, hjertesykdom, pulmonal embolisme, trombose, tromboflebitt, og andre.

En økning i INR-indeksene indikerer en blodpredning, og legen bestemmer seg for å redusere doseringen av antikoagulantia. Med en reduksjon i verdiene av denne testen øker pasientens risiko for blodpropper. Slike indikatorer indikerer en lav effektivitet av blodfortynnere, og legen bestemmer seg for å øke dosen.

Normer for INR-testen og tolkning av analysen

I en frisk human normal parametrene INR test er i området 0,7 til 1,3 (som regel - 0,85-1,25).., dvs. nærmere 1. Ved mottak av warfarin og andre antikoagulerende normale INR indikatorer bør være fra 2,0 til 3,0. Det er denne verdien av verdien som gir pålitelig forebygging av trombose.

Endringen i INR-indeksene hos personer som ikke tar medisiner for fortynning av blod, indikerer de patologiske forstyrrelsene som forekommer i kroppen.

En økning i INRs over 1 indikerer en mulig tilstedeværelse av slike patologier:

 • medfødte patologier av koagulasjonssystemet;
 • mangel på vitamin K i kroppen;
 • patologi av leveren;
 • Feil absorpsjon av fett i tarmen;
 • bivirkninger av antidotale stoffer, noen antibiotika, steroider og anabole legemidler.

For det første er en slik hypokoagulasjon farlig ved utvikling av ekstern eller intern blødning. Kritisk er INRene over 6,0. Spesielt farlig er slike sprang i hypertensjon, inflammatoriske og ulcerative lesjoner i mage-tarmkanalen, patologier av vaskulære og urinveisystemer. I slike tilfeller blir pasienten vist på et sterkt sykehusinnlegg og behandling.

Nedgang i INRs under 1 indikerer en mulig tilstedeværelse av slike patologier eller feil:

 • økning eller reduksjon i hematokrit;
 • økte nivåer av antitrombin III;
 • bivirkninger av glukokortikoider, prevensjonsmidler, vanndrivende eller antikonvulsive midler;
 • Blodprøven for analyse ble utført fra et kateter som befinner seg i den sentrale venen;
 • i løpet av analysen var blodplasma ved +4 ° C i lengre tid enn spesifisert i retningslinjene.

Endringen i INR hos personer som tar warfarin eller andre antikoagulantia indikerer behovet for å justere doseringen av disse legemidlene.

Hypokoagulering (redusert koagulabilitet og økt INR) kan føre til blødningstablering, og i slike tilfeller reduseres dosen av legemidler. Ytre blødninger i slike tilfeller kan til og med bli utløst av minimale mekaniske skader og indre (mage, livmor, mage, etc.) - noen sykdommer og fysiologiske prosesser (f.eks menses).

Hyperkoagulering hos pasienter øker risikoen for trombose og øker risikoen for alvorlige komplikasjoner (PE og trombose). I slike tilfeller øker doseringen av antikoagulantia.

Indikasjoner for utnevnelse av INR

Formålet med blodprøven for INR utføres i henhold til visse indikasjoner. Normen for denne testen er forskjellig avhengig av pasientens underliggende sykdom.

 1. Preoperativ undersøkelse av pasienter. Normen er nærmere 1 (fra 0,7 til 1,3, vanligvis - 0,85 til 1,25).
 2. Ta medisiner for fortynning av blod (for eksempel Warfarin). Normen er 2,0-3,0.
 3. Terapi av PE. Normen er 2,0-3,0.
 4. Tilstanden etter en prostetisk aortaklaff er laget med et mekanisk implantat. Normen er 2,0-3,0.
 5. Tilstand etter prostetisk reparasjon av mitralventilen med et mekanisk implantat. Normen er 2,5-3,5.
 6. Forebyggende behandling av PE i hjertefeil. Normen er 2,0-3,0.
 7. Forebyggende behandling av dyp venetrombose etter kirurgiske operasjoner. Normen er 2,0-3,0.

Analyse av INR for pasienter som tar medisiner for fortynning av blod, utføres med jevne mellomrom, som er fastsatt individuelt av legen. Ved begynnelsen av sykdommen, når pasienten er på sykehuset, gjennomføres slike tester daglig. Videre anbefales pasienten å utføre INR-kontroll en gang i uka, og hvis testparametrene er stabile, kan hyppigheten av testene reduseres til 1 gang i 2-3 uker.

Grunnen til å utnevne en ekstraordinær test kan være slike endringer i pasientens liv eller symptomer på hypokoagulering:

 • langsiktig kulde eller annen sykdom;
 • endre planen for samtidig behandling
 • livsstilsendring eller diett
 • skarpe klimaendringer;
 • unmotivated nasal blødning;
 • blødende tannkjøtt;
 • Causeless utseende av hematomer;
 • blod i urinen:
 • langvarig og kraftig menstruasjon hos kvinner;
 • blodårer i sputum eller oppkast
 • blod i avføring (eller tarry avføring);
 • langvarig blødning med kutt
 • ingenting uforklarlig sel, smerte og hevelse i leddene på bakgrunn av å ta stoffet til å fortynne blodet.

Hvor kan jeg donere blod til MNO?

INR-testen kan utføres på følgende måter:

 • motta en henvisning fra distriktslegen for analyse i laboratoriet til en polyklinisk eller i et privat laboratorium
 • Å gjennomføre en test på terapeutens kontor dersom han har nødvendig utstyr
 • å kjøpe en bærbar enhet for å bestemme nivået av INR hjemme.

Det er mest praktisk å utføre testen hjemme INR, altså. Å. Pasienten trenger ikke å hyppige klinikken, ta veneblod (som det er oftest brukt i laboratoriet for å gjennomføre denne analysen) og å bruke sin tid på å vente i kø. For å utføre en slik test, er det nødvendig med fersk blod fra fingeren. Smerteløs hud punktering utføres ved hjelp av en spesiell automatisk enhet (scarifier). I måleapparatet, som er utstyrt med en skjerm, settes teststrimler inn i hvilke en blodprøve påføres. Etter kort tid vises indikatoren MNO på displayet. Å bruke en slik bærbar enhet er enkel, enkel og veldig praktisk.

Analysen av INR på anbefalingene fra WHO bør administreres i alle behandlingsregimer som krever kontinuerlig overvåkning av blodkoagulasjon. Det gjenspeiler mest nøyaktig tilstanden til blodkoagulasjonssystemet til en person. Denne testen ble godkjent av alle ledende eksperter i kontroll av antikoagulant behandling og med antitrombotisk behandling.

Egenskaper ved analyse av blod på MNO, norm og dekoding av indikatorer

innhold

Hvilken norm for INR i blodet av kvinner er normalt? En test eller en analyse av en internasjonalt normalisert holdning er nå foreskrevet for pasienter som behandler medikamenter som kan drepe blodpropper der trombi utvikler seg. Formålet med denne analysen er forklart av det faktum at behandling med antikoagulerende legemidler krever at pasienten har konstant medisinsk kontroll. En slik biokjemisk analyse innebærer en studie av blod for hurtig koagulasjon og utseende av en koagulasjon. For å lære INRs normer, er det nødvendig å gjøre seg kjent med testen, indikasjoner for sin adferd og implementeringsmetoder mer detaljert.

Blodkoagulasjon - hva er det

Hver person har et koagulerende og antikoagulant system, hvor det normaliserte arbeidet sikrer en "riktig" tetthet av blodstrømmen, mens antikoagulasjonsmekanismer reagerer på væsken. Hvis en pasient opplever ubalanse mellom de to systemene, har han eller hun risiko for blødning eller blodpropp (farlige blodpropper som tetter blodårene).

Prothrombin er ansvarlig for funksjonaliteten og generelle tilstanden til koagulasjonssystemet - det er et bestemt protein, som anses som den viktigste indikatoren under koagulogrammet.

Også protrombin, produsert av leveren på grunn av vitamin K, kalles en annen faktor II i prosessen med blodkoagulasjon. Prothrombin regnes som en forløper for trombin, slik at resultatene etter analyse kan forstås av legen, og han kan enkelt vurdere tilstanden av blodpropp, samt muligheten for at pasienten utvikler koagulasjoner eller utvikler blødning.

Bestemmelse av konsentrasjonen av dette stoffet i pasienten utføres på følgende måter:

 • protrombintid (PTP);
 • protrombinindeks (PTI);
 • Nivået av stoffet i henhold til Kwick-skalaen;
 • MNO av blodet.

Som regel utpekes pasienter oftest av INR, ettersom en slik studie gjenspeiler størst nøyaktig og nøyaktig tilstanden av koagulerbarhet av bloddråpen og den generelle tilstanden til pasientens kropp.

Hvorfor det er nødvendig og viktig å utføre en blodprøve for INR

Nivåene til denne viktige laboratorietesten er en refleksjon av pasientens PTV-indekser til resultatene av PTV hos en sunn person. På grunn av det faktum at et spesielt bord ble utviklet som reflekterer trombinstandardene i kroppen, klarer leger å kombinere resultatene av ulike studier med den generelt aksepterte indikatoren. Denne blodprøven av INR har fått bred godkjenning fra ulike medisinske organisasjoner. Tross alt gir det alltid det samme resultatet av analysen, selv om det ble utført i ulike kliniske laboratorier.

Takket være introduksjonen av standarder som deler INR-indikatoren, er det mulig å effektivt kontrollere resultatet av terapeutisk behandling av pasienter som legen foreskriver en bestemt gruppe medikamenter som fremmer blodfortynning - Finilin, Warfarin og Cincumar. Om nødvendig, som angitt av endringen i resultatene av INR, hvis normer vil være forskjellige, vil det være mulig å ta rettstendige tiltak for å lette problemet.

Antikoagulanter er for tiden foreskrevet for pasienter som har risiko for å utvikle blodpropper i kroppen, som observeres i ulike patologier:

 • hjerteinfarkt;
 • trombose;
 • lungeemboli;
 • tromboembolisk komplikasjon som skyldes utvikling av koronar insuffisiens i kroppen;
 • tromboflebitt;
 • hjertesykdom, etc.

Hvis deklarering av resultatene av INR vil vise en økning, indikerer dette pasientens predisponering for blødning, noe som gir legen en grunn til å redusere dosen av koagulanter. Hvis testresultatene blir redusert, blir pasienten diagnostisert med risiko for å utvikle blodpropper i kroppen. Dette antyder at medisiner som kan fortynne blod, er lite effektive, slik at legen øker doseringen av medisiner.

Blodtest for protrombin

En person som ikke trenger inn i forkortelsen MNO, er vanskelig å demontere denne kombinasjonen av brev. Videre tror mange at en slik analyse etter dechifisering av de første bokstavene ikke gir noen noen forklaring. Faktisk er MNO-blodprøven en spesifikk blodprøve for mengden protrombin i kroppen. Som nevnt ovenfor, refererer protrombin til komplekse proteiner. I tillegg tillater dette elementet deg å vurdere hvordan pasientens blodproppingsprosess. Takket være denne analysen vurderer leger leveren og GI-kanalen, og identifiserer også patologiske prosesser i disse organene, om noen. En laboratorietest for å bestemme protrombin hos mennesker anses som den mest nødvendige studien, som er rettet mot å evaluere koagulasjon.

Resultatene av INR presenteres i flere former:

 • PTV - perioden hvor bloddråpet er rullet opp - dette fenomenet måles i sekunder;
 • Definisjonen av protrombin av Quik er forholdet mellom aktiviteten til elementet, som er målt i prosent;
 • PTI er forholdet mellom PTV fra en syke person til en sunn person;
 • MNO er ​​en sammenligning av humant PTV til protrombinperioden.

For tiden er det utviklet flere metoder for å bestemme PTI-indekser, men de gir ikke et pålitelig resultat, spesielt hvis testene ble utført i ulike diagnostiske sentre.

De fleste leger foreskriver INR-pasienter, da slike blodbiokjemi viser det mest korrekte og sannferdige resultatet, ikke avhengig av laboratorieforholdene der den utføres.

Hvilke indikatorer på INR anses å være normale

Hos voksne er normen for INR ca. 0,7-1,3, men ofte varierer den i en "radius" på 0,85-1,25. Hvis pasienten tar antikoagulant som angitt av legen, er nivået av MNO etter testen 2,0 eller 3,0 enheter.

Hvis folk ikke tar medisinske formuleringer som er beregnet på å fortynne blodstrømmen, refererer de forstyrrede indeksene til INR i større eller mindre grad til tilstedeværelsen av alvorlige patologiske sykdommer i pasienten.

Dannelsen av forhøyede verdier av INR som er større enn 1 indikerer nærværet av de følgende sykdommer:

 1. Patologi og nedsatt leverfunksjon.
 2. Mangel på sporstoffer, samt vitamin K i kroppen.
 3. Medfødt eller oppkjøpt patologi av koagulasjonssystemet.
 4. Utseendet til uønskede symptomer som følge av å ta antibiotika eller antipodale midler.
 5. Forstyrret absorpsjon i tarmveggene av fett som kommer inn i kroppen med mat.

Tilstanden hvor hevede verdier av INR og koagulasjonsforringelse oppstår, kalles hypokoagulering, noe som truer utviklingen av eksterne eller indre blødninger i pasienten. I dette tilfellet oppstår den første typen av blødning, selv etter minimal skade på huden (en ripe, et åpent sår og så videre). Årsakene til indre blødninger (livmor, kavit, mage og så videre) kan være sykdommer og prosesser som forekommer i menneskekroppen (for eksempel menstruasjon).

Spesielt farlig, kritisk, vi kan nevne verdiene til INR som overstiger 6,0. Dette truer alvorlige problemer med sykdommer i det vaskulære og urinveisystemet, betennelse og lesjoner i magesårssårene, samt hypertensjon. I disse tilfellene trenger pasienten rask innlegging av sykehus og effektiv behandling.

Det er også verdt å huske at hvis endringen i resultatene av INR i stor grad observeres hos personer som tar antikoagulantia som behandling, indikerer dette behovet for å justere dosen av disse legemidlene.

Med reduserende INR-verdier kan pasienten utvikle følgende patologiske forhold:

 • økning i mengden av antitrombin i kroppen;
 • hematokrit hopper til høyere og nedre side;
 • bivirkninger på kvinnens kropp av diuretika.

Innsamling av blod fra pasienten til studien er utført fra et kateter som tidligere ble installert i den sentrale venen.

Senking av INR-parametere kalles hyperkoagulasjon, der pasienter har høy risiko for alvorlige komplikasjoner som PE og trombose.

Indikasjoner for INR

Utnevnelsen av en biokjemisk blodprøve til en INR for en pasient er tilordnet for spesifikke indikasjoner.

I dette tilfellet har verdiene av normen for denne testen forskjellige resultater avhengig av type sykdom:

 1. Når pasienten undersøkes før den kommende operasjonen, er normen nær 1.
 2. Ta medisiner beregnet for blodfortynning - INR-indikatorene varierer i området 2.0-3.0.
 3. Ved behandling av PE er normen mellom 2,0 og 3,0.
 4. Etter at prostetisk reparasjon av mitral hjerteventil med mekanisk implantat er gjort, er normen 2,5-3,5.
 5. Hvis pasienten har hjertefeil, bør resultatene av testene som utføres variere mellom 2,0-3,0 enheter.

I begynnelsen av sykdommen, mens pasienten fortsatt ligger på sykehuset, gjennomføres slike analyser av INR daglig. Senere utføres INR-studien en gang i uka, hvis indikatorene ikke går ut over normen, vil blodprøven bli redusert til 1 gang i måneden.

Årsaken til utslipp av en ekstraordinær forskningsinstitusjon er noen endringer i rytmen til pasientens liv, samt symptomer på hypokoagulering:

 • blødende tannkjøtt, manifestert daglig;
 • vanlig blødning fra nesen;
 • en lang forkjølelse eller andre patologier;
 • endring i pasientens klima
 • Tilstedeværelse av bloddråper i urinen;
 • ikke går gjennom blødningen for sår, riper og kutt
 • diettoverholdelse
 • Utseendet til sel og hevelse i leddene;
 • Causeless forekomst av hematomer;
 • blod i avføringen
 • klumper av blod i sputumet eller når oppkast oppstår.

Hvor utføres MNO-testen

I tillegg utføres denne testen ofte på legekontoret, dersom han har alt nødvendig utstyr. Uavhengig av å gjøre testen for INR, er det mulig å bruke en spesiell bærbar enhet.

Å gjennomføre testing ved INR hjemme er et praktisk alternativ for mange pasienter, siden de ikke trenger å besøke klinikken til enhver tid.

Gjennomføring av denne testen innebærer bruk av blod fra fingeren (mens en mann og en kvinne skal vite hvordan man skal forberede seg på overgivelsen av blod). For å få det, bruker leger en scarifier, noe som gjør et smertefritt hull på huden. Etter dette settes spesielle teststrimler inn i enheten for å bestemme MNO, hvor legen bruker en bloddråpe. Etter en stund vises verdiene til INR på skjermbildet.

På anbefaling og anbefalinger fra WHO, bør en INR-studie administreres i ethvert behandlingsalternativ som krever regelmessig overvåking av blodproppnivåer. Tross alt reflekterer denne analysen mest nøyaktig den funksjonelle tilstanden av blodkoagulasjon hos pasienten, og gir raskt et pålitelig resultat.

INR (internasjonal normalisert holdning): hva er det, måling, norm, kontroll

Ikke alltid avsluttes studien av protrombinkomplekset med definisjonen av protrombintid eller protrombin av Quinck. I andre tilfeller, for å oppnå et fullstendig bilde klinikere det hensiktsmessig å forlenge studiet av den hemostatiske system evner gjennom indikatorer slik som INR (internasjonal normalisert forhold), som er en del av den protrombin-testen og ofte utpekes med en annen laboratorieanalyse - APTT (aktivert partiell tromboplastintid ).

Generelt er saken som krever definisjonen av INR bruk av antikoagulanter av indirekte virkninger (Warfarin, Finilin, Warfarex, Cincumar, etc.).

INR i blodprøve

INR i blodanalyse er en laboratorieindikator for funksjonen av hemostasesystemet, reflekterende forholdet mellom protrombintiden (PT) verdier til verdiene av denne indikatoren (PT) hos en sunn person.

INR indikerer hvorvidt en pasient har en økt tilbøyelighet for trombusdannelse og utvikling av tromboemboliske tilstander, eller omvendt, redusert til koagulasjon og blødning fordi reduksjon hemocoagulation evner kan også føre til alvorlige komplikasjoner, selv med mindre skade vev.

Normen for det internasjonale normaliserte forholdet hos friske mennesker har en tendens til å være 1 og ligger i området fra 0,7 til 1,3.

Når det gjelder separate normer for menn og kvinner, her for friske mennesker, er forskjellen ikke gjort akkurat som ved bruk av antikoagulantia med terapeutisk eller profylaktisk formål - normer for kjønn er ikke forskjellige.

I mellomtiden bør vi ikke glemme at for å redusere internasjonal normalisert ratio og risiko for blodpropp hos kvinner kan prevensjon, som liker å bruke virkelig halvparten av menneskeheten som er i deres reproduktive år (for å hindre graviditet), eller hormonbehandling gitt for å korrigere hormon bakgrunn i den klimatiske perioden.

Økt dannelse av blodpropper i blodkarene av unge pasienter som lider av hjertesykdommer, mennesker etter 50 år på grunn av alder og hormonelle endringer, eller pasienter som gjennomgår kirurgi kunstige hjerteklaffer, er fylt med risiko for farlige tromboemboliske hendelser (hjerteinfarkt, lungeemboli, iskemisk slag ).

For å unngå slike problemer, personer i fare, er det, ha en patologi som involverer økt trombose, foreskrive medikamenter som fremmer blod tynning og oppløsende propper, slik som warfarin, og dens analoger (antikoagulantia av indirekte virkning). Etter noen sykdommer (PE, hjerteinfarkt) eller kirurgiske inngrep til pasienten Til slutten av livet må vi ikke dele med legemidlene, fortynner blod - indirekte antikoagulantia, som han tar daglig strengt (!) samtidig (17.00).

Når du tar warfarin i pasientens lever, oppstår syntesen av koagulasjonsfaktorer som krever deltakelse av K-vitamin (II, VII, IX, X), blokkering av sistnevnte metabolisme (Vit K). Når innholdet av koagulerende komponenter minker, reduseres dannelsen av koagulater.

Når du tar warfarin og andre indirekte antikoagulanter, er MNO og protrombin av Quik oftere foreskrevet, mens kombinasjonen av PTI og MNO, hvis brukt, er mer sannsynlig en vane enn en fullstendig informasjon. Prothrombin-indeksen (PTI) tilhører i seg selv testene fra det forrige århundre, som ennå ikke har overgitt sine stillinger i enkelte tilfeller, men når det undersøkes INR, gir protrombin-indeksen ganske enkelt ingen mening.

I en annen viktig test protrombin index - protrombin av Quick, noe som negativt korrelerer med INR: med økende INR protrombin ved redusert eller motsatt SWIR - INR dråpe svarer til økte verdier av protrombin.

Ved utnevnelse av INR. Forklaring av resultatene

Det internasjonale normaliserte forholdet er ikke en indikativ test, for eksempel protrombin. INR er utpekt etter indikasjoner, som inkluderer:

 • Forberedelse av pasienten for operasjonen (hindringen er verdier under 0,85 og over 1,25);
 • Graviditet (norm 0,8 - 1,25);
 • Diagnose av APS (antiphospholipid syndrom - blant annet laboratorietester);
 • Antikoagulant terapi med PE, hjerteinfarkt, profylakse av tromboemboliske tilstander i hjerteformet misdannelser og dyp venetrombose etter kirurgiske inngrep (normalt område - 2-0-3,0);
 • Forebygging av tromboembolisme etter prostetiske hjerteventiler - aorta (normalt fra 2,0 til 3,0) og mitral (normalt - 2,5-3,5) (mottak av indirekte antikoagulantia).

Dekoding utføres, utgangspunktet fra normale verdier for hver stat og for hver bestemt pasient, Fordi normen på 2,0 - 3,0 når du tar warfarin, er også i en viss grad indikativ: en pasient bør holdes på INR-nivået nærmere 2,0 og den andre og ca. 3,0 - normal. Det skal bemerkes at analysen av analysen (MNO), akkurat så vel som andre indikatorer for koagulogrammet, er legen engasjert, spesielt i studien av hemostasesystemet i svangerskapet.

Hvis leseren har lagt merke til, er måling av MNO alltid forbundet med bruk av indirekte antikoagulantia. Og hva med antikoagulantene av direkte handling, som også brukes til å forhindre hypercoagulability? Direkte antikoagulantia påvirker ikke resultatene av det internasjonale normaliserte forholdet.

Sannsynligvis vil pasientene ha større sannsynlighet for å sortere analysen hvis de normale verdiene for hver tilstand er presentert i tabellen:

MNO blodprøve: tolkning, normer hos kvinner og menn

En blodprøve for INR (et internasjonalt normalisert forhold) er nødvendig for å bestemme nivået av koagulasjon og dets overholdelse av normen. Identifikasjonen av denne verdien er nødvendig for behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, kontroll av medisinsk terapi og om nødvendig kirurgisk inngrep. Vurder hva som er INR når du tilordner en analyse og dechifrerer den.

INR er essensen av analysen

MNO-analyse er en indikator på normal funksjon av hemostasesystemer, noe som indikerer om pasienten har risiko for økt blodproppdannelse eller omvendt lavt blodkoagulerbarhet, noe som resulterer i blødning.

I de fleste tilfeller er det nødvendig med analyse for å kontrollere funksjonen av blodpropp. Dette gjør det mulig å gi en objektiv vurdering av pasientens behandling og bestemme den optimale dosen av foreskrevne legemidler.

Analyse på INR er ikke en faktisk verdi, når du mottar den endelige indikatoren, brukes matematiske beregninger basert på følgende data:

 • protrombintid
 • Indeks for sensitivitet av tromboplastin;
 • gjennomsnittlig verdi av protrombintid (som skal være 11-15 sekunder).

Den internasjonale normaliserte holdningen (INR) adskiller seg fra andre blodprøver med ekte data, som er uten ulike feil, og er ikke utsatt for ekstern påvirkning. Den endelige indikatoren er ikke avhengig av analysestedet og verktøyene som brukes. Uansett hvor studien utføres, er resultatene de samme og identiske. INR uttrykkes enkelt i enheter som ikke har dimensjon. Det er ikke konsentrasjonen av noen mengder, men den "betingede rammen" mellom hyperkoagulerbarhet - overflødig koagulering og økt blødning.

Test Formål

Tetthet av blod, eller dets rheologiske (flytende) egenskaper er innenfor normen, når begge systemer (koagulerende og antikoagulerende) virker harmonisk og harmonisk, og holder balansen. I tilfelle et av systemene svikter, kan personen ha blodproppdannelse eller økt blødning.

I dette tilfellet gjenspeiler koagulogrammet koagulasjonssystemet, der nøkkelen er indikert protrombin. Ifølge tilstanden til dette proteinet, kan legen finne ut om nærvær og fravær av patologi av hemostase hos pasienten. Det grunnleggende koagulogrammet inneholder følgende indikatorer:

 • PTI - protrombinindeks ("Prothrombin index: norm and deviations");
 • nivået av protrombin av Kvik;
 • PTV - protrombintid;
 • INR-indikatoren er den mest nøyaktige og pålitelige.

I de fleste tilfeller er det nødvendig å bestemme INR for pasienter som tar langtidsvirkende antikoagulantia, for eksempel warfarin. Sværheten ved å spore utfallet av behandlingen er at disse stoffene bare påvirker visse koagulasjonsfaktorer. Og bare INR er i stand til å identifisere disse endringene og bestemme forbedringen av pasientens tilstand.

En økning i MNO indikerer at pasienten har en tendens til å bløe. På grunnlag av dette reduseres doseringen av antikoagulantia av indirekte virkningstype. Hvis testene viste en lavere verdi, øker risikoen for blodpropper. Derfor beslutter spesialisten å øke den nødvendige dosen medikamenter.

Når er analysen nødvendig og hva viser den?

Analyse av INR er foreskrevet i følgende tilfeller:

 1. under behandling av kardiovaskulære sykdommer og patologi av blodkoagulabilitet;
 2. før kirurgisk operasjon (kontraindikasjon er indikatoren under 0,85 og over 1, 25);
 3. diagnostisering av antiphospholipid syndrom;
 4. forebygging av tromboembolisme (normalverdi er innen 2-3);
 5. under graviditet (indikatoren skal variere mellom 0,8 og 1,25);
 6. med hjerteinfarkt, hjertefeil, venetrombose og etter kirurgisk inngrep (INR i blodprøven skal være 2-3);
 7. ved diagnostisering av cirrhosis;
 8. i nærvær av kreft;
 9. med åreknuter
 10. med ulike sykdommer i fordøyelseskanalen, som er ledsaget av en positiv analyse av "skjult blod" i avføringen.

I tillegg er bloddonasjon nødvendig for: blødning, utseende av blåmerker, tilstedeværelse av blod i urinen og avføring, forårsakende forseglinger i vevet.

Analyse for personer som regelmessig tar antikoagulantia for indirekte effekter, skal utføres hver 2. uke. I noen tilfeller kan hyppigheten av forskning øke. Det avhenger av varigheten av behandlingen og pasientens tilstand. Analyseteknikken er identisk med andre metoder for blodprøvetaking. Analysen må gjøres på tom mage, blodet tas fra perifer venen.

Resultatene av den gjennomførte forskningen gir informasjon om:

 • effektivitet av antikoagulant behandling;
 • Levertilstanden, nivået av vitamin K-produksjon, funksjonen av fordøyelsessystemet;
 • sannsynligheten for å utvikle kardiovaskulære komplikasjoner;
 • Sannsynligheten for å utvikle blodpropper i kroppen.

INR-normer

Koagulogrammet til pasienten er en indikator som er veldig individuell. Derfor kan prisindikatoren for hvert enkelt tilfelle variere. Med en hastighet på 2-3, anbefales en pasient å holde indeksen nærmere verdien av 2, mens for den andre pasienten er den optimale indeksen 3.

 1. fra 0,8 til 1,15 - for personer som ikke tar antikoagulantia;
 2. fra 1,5 til 2 - for personer som har blitt diagnostisert med arytmi og forhindret dannelsen av blodpropper;
 3. fra 2 til 3 - for personer etter operasjoner, for forebygging av hjertesykdommer, for forebygging av komplikasjoner etter hjerteinfarkt, for behandling av dyp venetrombose;
 4. fra 3 til 4 - for personer som går under behandling for sykdommer i hovedarteriene;
 5. fra 4 til 4,5 - for personer som gjennomgikk kirurgi med innføring av hjerteproteser.

Normen for INR hos kvinner og menn

Blodprøven for MNO er ​​normal med overholdelse av ovennevnte indekser, både for menn og kvinner. Den eneste forskjellen er prisene for jenter som tar prevensjonsmidler. Forhøyede nivåer kan også oppstå under graviditet.

I løpet av denne perioden gjennomgår organismen betydelige endringer, hva kan forårsakes av hoppene i indikatoren. Derfor anbefales det å gjennomføre en INR i en kvinnes blod hver 3. måned. Den overvurderte verdien er imidlertid akseptabel hvis trenden med konstant vekst av indikatoren er å ta tiltak, ellers er det fare for tidlig fødsel og trusselen om abort.

Forklaring av analysen

I tilfelle INR er forhøyet, indikerer dette muligheten for følgende patologier:

 • arvelig patologi av koagulasjonssystemet;
 • feil arbeid på absorpsjon av fett i tarmen;
 • mangel på vitamin K;
 • leversykdom;
 • bivirkninger av å ta medisiner av indirekte effekt.

Overestimering er farlig på grunn av risiko for intern og ekstern blødning. En særlig viktig bestanddel er over 5. Situasjonen forverres dersom INR over normen for diagnose av hypertensjon, ulcerative lesjoner i den gastrointestinale traktus, urinsystemet sykdommer. I dette tilfellet trenger pasienten akutt sykehusinnleggelse og behandling.

Koagulogram, der INR er undervurdert, indikerer utviklingen av følgende forhold:

økte nivåer av antitrombin,

bivirkninger ved å ta diuretika og prevensjonsmidler,

unormal hematokrit.

En undervurdert indeks signalerer en økt viskositet av blodet, som et resultat av hvilken trombi kan danne i karene.

Hvis det oppdages en lav INR hos en gravid kvinne, indikerer dette en sannsynlighet for tromboemboliske komplikasjoner. Ethvert brudd på indikatorens norm signaliserer en funksjonsfeil i kroppsarbeidet, samt om muligens feil valgt dose medisiner tatt.

Hvor skal man ta eksamen?

Bestem blodets koagulerbarhet på flere måter. Det er tradisjonelt å motta en henvisning til en analyse fra en lege og bestå prøven på et sykehus eller privat laboratorium. Bestem at koagulasjonsfaktoren kan være hjemme, forutsatt at du kjøper en bærbar enhet.

Det sistnevnte alternativet er mest praktisk for pasienter som gjennomgår en lang behandlingstid med stoffer med indirekte innflytelse. I dette tilfellet blir eksamen utnevnt svært ofte (hver 2-3 uker). Dermed kan pasienten utføre testen i et komfortabelt miljø og ikke kaste bort tid på sykehuset.

Enheten har en skjerm med teststrimler, der det er nødvendig å bruke blodprøver. Et minutt senere kan du se den nåværende MNO-indikatoren på skjermen. Resultatene av prosedyren skal rapporteres til legen, som, avhengig av dataene, vil foreskrive korrigerende behandling.

Resultatene av analysen kan fås innen få dager. Kostnaden for prosedyren avhenger av lokalet. I private klinikker vil det være 200-300 rubler. Statsklinikker tilbyr definisjonen av INR gratis.

MNO blodtest: hva er det og hvor mye skal det være i hullet hos voksne?

For den normale virkemåten av hver organisme er det nødvendig å opprettholde bestandigheten av sitt indre miljø. Dette er gitt av alle organer og systemer: ekskretjon, kardiovaskulær, respiratorisk og andre. Alt dette virket jevnt, du trenger et tilstrekkelig nivå av oksygen og næringsstoffer. Dette er gitt til oss av det viktigste stoffet i kroppen vår - blod.

Blod er et vev, men som alle vev er det multikomponent. Den består av celler (formede elementer) og væske (plasma). Celler bærer svært viktige funksjoner: overføring av oksygen, gir en immunrespons, etc. Men ikke mindre viktig funksjon er for et plasma som opprettholder den nødvendige konsistensen av blodet vårt.

Plasma er grunnlaget for koagulerende og antikoagulerende systemer, som må være i perfekt balanse. Den viktigste cog i mekanismen er et kompleks av plasmaprotein - protrombin, som produseres i leveren under påvirkning av vitamin K og dens innvirkning på antallet av blodpropp og risikoen for blødning eller trombose. For å bestemme det, utføres en spesiell undersøkelse - koagulogram av blod. Indirekte kan nivået av protrombin overvåkes basert på følgende indekser:

 • Protrombintid indeks (PTI) - forholdet mellom tiden for å minimalisere pasientens plasma-tid folding normalt humant plasma, så som kjønn og alder, uttrykt som en prosentandel. De normale verdiene er 80-100%.
 • Protrombintid (PTT) - viser hvordan plasmaet vil koagulere i løpet av sekunder med tilføyet en spesiell reagens (tromboplastin-kalsium-blanding) (normalt 11-16 sekunder).
 • Internasjonalt normalisert forhold (INR).
 • Nivået av protrombin av Kviku er forholdet mellom plasmaaktivitet sammenlignet med koaguleringstiden i kontrollprøven. Den normale verdien er 78-142%.

Av alle de ovennevnte er det mest målrettede den internasjonale normaliserte holdningen. Det er verdt å merke seg at dette er standarden for å bestemme tilstanden til blodkoagulasjonssystemet, som ikke er avhengig av metoden for å bestemme protrombintid og følsomhet for reagenser som brukes i laboratorier.

Hva er INR

INR (internasjonal normalisert ratio) - en beregnet verdi, det absolutte tall som angir forholdet av protrombintiden en pasient til den standard verdi (dvs. å protrombintiden hos en frisk person), reduseres til en verdi av den internasjonale følsomhetsindeks tromboplastin (ISI).

Hva er MIC? Dette er aktiviteten til vevsfaktoren i reagenset, som er angitt av produsenten på hver pakke. INR viser antall ganger blodkoagulasjonen av pasienten endres i forhold til normen. For eksempel betyr MNO 2.3 at blodet er foldet 2,3 ganger verre.

Hvor vanlig skal MNO-indikatoren være

Hos voksne er normen innenfor området 0,8 - 1,3. Normen hos kvinner og menn er ikke annerledes. Men gravide kvinner kan ha svakt skifte i begge retninger, så under graviditet bør kontroll av INR gjennomføres minst en gang i en trimester, og i henhold til indikasjonene oftere.

Tabellen nedenfor viser de normale INR-indikatorene for forskjellige tilstander.

Tabell nr. 1: MNO-dekoding: normen (hvor mye skal det være) for forskjellige stater.

Les Mer Om Fartøyene