MSC i analysen av blodforhøyede årsaker

Forkortelsen ICSU kan ses som et resultat av en klinisk analyse av blod produsert på en automatisk hematologisk analysator. Derfor er det verdt å forstå hva dette er og hvorfor det er viktig å fastslå denne indikatoren?

ICSU står for den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten.

Denne parameteren bestemmes ved beregning i henhold til en spesiell formel, som tar hensyn til hemoglobininnholdet i helblod og hematokriten. Et karakteristisk trekk indikator MSNM er at dens verdi ikke indikerer den absolutte mengden av hemoglobin i røde blodceller og er ikke avhengig av en bestemt erytrocytt volum, og viser konsentrasjon av hemoglobin i det hele røde cellemassen, dvs. dens metning som karakteriserer denne viktige forbindelse til en organisme.

Normale verdier

Denne indikatoren måles i g / l. Dens normale verdi for voksne er 320-360 g / l, og ICSU-normen for små barn er i et bredere område - 280-380 g / l. I tillegg kan målingen utføres i g / dl, i slike tilfeller vil indikatorens normale verdier være forskjellig - henholdsvis 32-36, 28-38.

Det er også verdt å merke seg at disse tallene kan avvike i forskjellige laboratorier. Derfor må man ta hensyn til referanseverdiene til den medisinske institusjonen der den generelle blodprøven ble utført, når man vurderer resultatet.

I hvilke tilfeller er ICSU definert?

Beregningen av denne erytrocytindeksen er nødvendig for å evaluere prosessene for hemoglobindannelse i kroppen og for å bestemme den ekte hypokromien av erytrocytter. Det vil si at indikasjoner på den obligatoriske definisjonen av ICSU er mistenkte sykdommer, ledsaget av ulike brudd på hemoglobinsyntese, samt behovet for differensial diagnose av anemi.

Forklaring av analyser

Renteøkning ICSU vitner ofte ikke til en bestemt sykdom, men en feil i å utføre forskning som en betydelig økning i konsentrasjonen av hemoglobin i de røde blodceller fører til en endring i sine fysiske egenskaper og fullstendig ødeleggelse av blodceller.

Den eneste patologien der en økning i denne parameteren oppstår, er medfødt sfærocytose (for å bekrefte denne diagnosen blir morfologiske egenskaper av erytrocytter nødvendigvis bestemt og tester for deres motstand utført). I alle andre tilfeller er årsakene til økningen i ICSU i blodprøven rent teknisk:

 1. Delvis hemolyse av erytrocytter i testmaterialet på grunn av manglende overholdelse av de nødvendige forhold for oppsamling og lagring.
 2. Feil definisjon av hemoglobin, hematokrit.

I denne forbindelse brukes ICSU-indikatoren ofte som en indikator på feil i blodanalysatoren eller i feil forberedelse av blodprøver for studien.

Redusering av ICSU i en blodprøve betyr at røde blodceller ikke er mettede med hemoglobin. Dette skjer med ulike patologiske forhold, ledsaget av et brudd på dannelsen av dette stoffet. De inkluderer:

 • Ironmangel anemi er en vanlig sykdom, som i folk kalles anemi. Den utvikler seg på grunn av mangel på jern i maten de mottar eller på grunn av utilstrekkelig absorpsjon av dette kjemiske elementet i fordøyelseskanalen. Blødning og alvorlige kroniske sykdommer fører også til anemi.
 • Thalassemia er en arvelig patologi der mutasjoner forekommer i gener som er ansvarlige for syntese av polypeptidkjeder av hemoglobin.
 • Hemoglobinopatier er forskjellige patologiske forhold karakterisert ved erstatning av visse aminosyrer i hemoglobinkjeder.

I tillegg finnes en lav ICS-telling i noen makrocytiske former for anemi, hvor størrelsen på røde blodlegemer øker uforholdsmessig med metning med hemoglobin.

Dermed kan en endring i verdien av ICSU være et tegn på ulike sykdommer, for bekreftelse som det er nødvendig å evaluere resultatet av en klinisk studie av blodet som helhet og å gjennomføre ytterligere undersøkelser.

Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Når du mottar resultatene av diagnosen, er det ofte i sluttrapporten at du kan se MCHC i blodprøven. Å forstå hva det er, samt dechifisere denne indikatoren, lar deg utelukke forekomst av visse patologier.

Hva betyr indikatoren

MCHC, eller gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon, er en av de 24 parametrene som er bestemt i studien av humant blod. Denne indikatoren refererer til den såkalte erytrocytindeksen. Sistnevnte angir mengden hemoglobin i humant blod og deciphers som den gjennomsnittlige proteinkonsentrasjonen i den totale massen av røde blodlegemer. For analyse av erytrocytindeksen brukes spesialutstyr.

Hemoglobin er ansvarlig for transport av karbondioksid og oksygen gjennom blodbanen. Følgelig viser MCHC volumet av elementene som kan flyttes.

Denne indikatoren rapporterer imidlertid ikke om mengden hemoglobin i blodet. For dette utføres andre tester. MCHC demonstrerer tettheten av hemoglobinfordeling i erytrocytceller.

Alle indekser som er beregnet i løpet av en blodprøve, tillater en å bestemme aktiviteten til erytrocytter og deres funksjonelle anvendelighet.

Essensen av studien

En studie på ICSU, eller en hematologisk koeffisient, er nødvendigvis foreskrevet dersom en lege mistenker å ha en pasient:

 • anemi,
 • patologier på grunn av den genetiske faktoren;
 • luftveissykdom, etc.

For å forstå essensen av denne studien kan være, hvis du forstår hvilken funksjon de røde blodlegemer utfører. Hver av disse cellene inneholder hemoglobin (et pigment som har en rød farge), innenfor som det er et jernatom. Det er på grunn av tilstedeværelsen av sistnevnte at røde blodlegemer har evne til å binde oksygen.

På grunn av blodstrømmen, så vel som den konkave formen til denne cellen, strømmer næringsstoffer regelmessig til vev og organer. Oksygenmetningen av blod avhenger direkte av volumet av hemoglobin, hvor reduksjonen fører til utvikling av patologier (primært anemi).

Blant studiene som ble brukt for å bestemme hematologisk koeffisient, er den vanligste blodprøven den vanligste. Det gir pålitelig informasjon om forekomsten av abnormiteter. Endringen i ICSU skjer bare på bakgrunn av patologiske prosesser.

Dette skyldes nettopp det som ble sagt ovenfor: Denne indeksen er ikke avhengig av antall erytrocytter i blodet. Ved beregning av ICSU tas kun to parametere i betraktning:

 • hemoglobin (beregnet i g / dl);
 • hematokrit (beregnet som prosentandel).

Normal ytelse

Etter å ha forstått hva denne indeksen betyr, bør du referere til hvilken MCHC-indikator i blodprøven anses som normal. Det er viktig å merke seg at det varierer etter hvert som personen vokser opp, og avhengig av pasientens tilhørighet til kvinnelig og mannlig kjønn.

Normal for menn

Erytrocytindeksen hos menn er vanligvis 32-36 g / dl. Denne indikatoren gjelder kun personer i alderen 15-65 år. Hos mennesker som er eldre enn normen, anses indeksen å være 31-36 g / dl.

Normal for kvinner

Erytrocytindeksen hos kvinner mellom 15 og 45 år regnes som normal hvis den viser 32-36 g / dl. Fra 45 til 65 år er MNSN i en sunn person 31-36 g / dl. Etter 65 år går indeksen tilbake til sine tidligere verdier og er 32-36 g / dL.

Normen i barnet

Før pubertet begynner, varierer gutter og jenter ikke i ICSU. Avhengig av barnets alder, er denne indeksen innenfor ulike grenser for normen. Alt er normalt hvis følgende indikatorer blir avslørt under forskningen:

 • mindre enn 2 uker - 28-35;
 • opptil 1 måned - 28-36;
 • 1-2 måneder - 28-35;
 • 2-4 måneder - 29-37;
 • 4-12 måneder - 32-37;
 • 1-3 år - 32-38;
 • 3-12 år gammel - 32-37.

I perioden fra 12 til 15 år er normen hos kvinner og normen hos menn noe annerledes: henholdsvis 32-38 og 32-37.

Som det fremgår av de presenterte dataene, endres ikke ICSU praktisk talt i løpet av livet. Bare normen hos barn under ett år er forskjellig fra lignende indikatorer som finnes hos voksne.

Grunner til å endre de normale indikatorene

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter i forhold til blodvolumet hos voksne i normal tilstand (i fravær av patologier) er 35-54%. Ulike årsaker fører til endringer i erytrocytindeksen. Blant dem er den vanligste feilen gjort under blodprøven. Det oppstår hvis:

 • betingelsene for blodprøvetaking ble ikke oppfylt;
 • betingelsene for blodlagring brytes;
 • Feil beregning av hemoglobin og hematokrit.

I andre tilfeller indikerer endringer i ICSU-indikatorene patologiske prosesser som finner sted i kroppen.

Årsaker til overkant av normen

ICSU i blodanalysen er forhøyet i nærvær av forskjellige patologier i begynnelsen av utviklingen. Definisjonen av denne indikatoren spiller en viktig rolle, siden det tillater å ta nødvendige tiltak før sykdommen forårsaket alvorlige komplikasjoner.

Overskridelse av de tillatte verdiene observeres i følgende situasjoner:

 • mangel på B-vitaminer;
 • aktiv bruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • hyppig inntak av visse stoffer (beroligende, hormonell).

En annen vanlig årsak, karakterisert ved å overstige ICSU-frekvensen, er sferocytose. Sistnevnte er en sykdom forårsaket av en genetisk predisposisjon. Det er preget av en medfødt anomali i strukturen av erytrocytceller.

Økningen i ICSU kan også indikere forekomsten av en annen ganske alvorlig sykdom, kjent som erythremi. Det er ledsaget av signifikante forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, som følge av at nivået av røde blodlegemer i blodet stiger kraftig. På bakgrunn av erythremi har pasientene ofte trombose og 12 duodenale sår.

Tilstedeværelsen av denne patologien fremgår av:

 • alvorlig kløe;
 • smerter i lemmer;
 • hudrøde og andre.

Erytemi refererer til en rekke ugjennomtrengelige patologier.

Overskridelse av de tillatte verdiene til ICSU skjer mot bakgrunnen for ødeleggelse av en del av røde blodceller. Lignende fenomener observeres hos pasienter med rikelig blodtap og hos kvinner etter fødsel.

Forskning på erytrocytindeksen utføres også med mistanke om følgende sykdommer:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertepatologier;
 • diabetes mellitus;
 • neoplasmer i nyrene av noe slag;
 • alvorlig dehydrering.

Det er viktig å forstå at denne studien ikke tillater deg å nøyaktig diagnostisere. Det utføres for å skille en sykdom fra en annen, preget av et lignende klinisk bilde. Dette betyr at i tillegg til en blodprøve for ICSU gjennomføres andre studier.

Årsakene til nedgangen i indikatoren

MCHS senkes når mengden hemoglobin er utilstrekkelig for metning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kalles "hypokromi". Tilstedeværelsen av denne patologien indikerer at prosessen med hemoglobingenerering har blitt forstyrret i pasientens kropp.

Hypokromi utvikler seg som følge av en rekke sykdommer:

 1. Anemi, eller jernmangel anemi. Anemi utvikles som følge av utilstrekkelig inntak av jern i kroppen. Dette skjer mot bakgrunnen av forbruk av et lite antall produkter som inneholder dette elementet. Også, jernmangel anemi kan oppstå på grunn av andre patologier som forstyrrer prosessen med normal assimilering av jern av kroppen. Spesielt kan det være helminthiske invasjoner. I tillegg er anemi en komplikasjon av flere kroniske sykdommer og kraftig blødning.
 2. Talassemi. Det er en arvelig sykdom. Den er preget av en forstyrrelse i syntesen av hemoglobinkjeder forårsaket av visse mutasjoner.
 3. Hemoglobinpatier. Som thalassemia, er det preget av en sammenbrudd av hemoglobinkjedene. Hemoglobinopati oppstår som en komplikasjon av visse patologier.

En lavere ICSU-poengsum kan også indikere:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • unormal økning i størrelsen på erytrocytceller;
 • blyforgiftning;
 • Benmargens lave evne til å produsere hemoglobin (som observeres hos prematur spedbarn);
 • hemolytisk sykdom;
 • intrauterin infeksjon;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • posthemorrhagisk anemi.

Uavhengig av ICSU-poengsummen som ble funnet i blodprøven, bør denne studien suppleres med andre diagnostiske tiltak for å identifisere den sanne sykdommen.

Arrangementer for normalisering av ICSU

Behandlingsregimet med sikte på å normalisere ICSU-indeksen bestemmes av typen sykdom som forårsaket endringer i konsentrasjonen av blodceller. I flere tilfeller, når det er fastslått at patologiske prosesser var forårsaket av stress, foreskrives hvile og beroligende midler.

I lys av at anemi er den vanligste årsaken til endringer i nivået av hemoglobinkonsentrasjon, avhengig av type, er følgende behandlingsregimer foreskrevet:

 • Jernmangel anemi. Det tas tiltak for å undertrykke den patologiske prosessen som forårsaket anemi (livmodermomenter, tarmtumor, fordøyelsessystemet sykdommer). For å gjenopprette nivået av hemoglobin, er jernholdige preparater og vitamin C foreskrevet.
 • B12-mangelanemi. I løpet av året gjennomføres flere behandlingskurer, som involverer inntak av vitamin B12 og enzympreparater.
 • Posthemorrhagisk anemi. En operasjon er foreskrevet for å eliminere rikelig blodtap. Videre utføres en lang løpet av behandlingen, der pasienten må ta jernholdige preparater.
 • Folic deficiency anemia. Ved alvorlig sykdomsforløp er en kompleks av preparater foreskrevet, inkludert vitamin B12 og folsyre.

Ved anemi må en pasient følge et bestemt diett, som må inneholde de ovennevnte elementene.

Ved behandling av thalassemi, så vel som med tungt blodtap, er blodtransfusjon foreskrevet. I det første tilfellet holdes denne hendelsen hver 6. måned. Transfusjon kan regelmessig gjenopprette den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. I tillegg er stoffet Desferal.

For å gjenopprette vann-saltbalansen må du drikke minst to liter vann hver dag og supplere den daglige rasjonen med stein og / eller havsalt.

Tiltak for normalisering av erytrocytindeksen foreskrives kun etter tilleggsstudier og en nøyaktig diagnose. Det er umulig å gjenopprette hemoglobinkonsentrasjonen uavhengig.

På konsekvensene

Konsekvensene av endringer i indikatorene for erytrocytindeksen er direkte avhengige av årsakene som forårsaket dem. Forhøyet ICSU angir i de fleste tilfeller en medisinsk feil, så en annen blodprøve utføres.

Med et lavt innhold av hemoglobin og hematokrit, er døden ikke utelukket. Det er også en mulighet for dysfunksjon av en rekke indre organer og utviklingen av samtidige sykdommer forårsaket av mangel på jern i blodet.

Hvis pasienten undersøker en endring i nivået av hemoglobin- og hematokritkonsentrasjon under pasientens undersøkelse, er det nødvendig med flere blodprøver for å finne den sanne årsaken som forårsaket den patologiske tilstanden.

ICSU-indeksen kan gjenopprettes hvis det er mulig å helbrede den underliggende sykdommen som forårsaket dette bruddet.

Hva er MCHC i blodprøven?

MCHC i blodprøven gjør at du kan beregne gjennomsnittlig mengde hemoglobin i humane erytrocytter. Dette betyr at dets indikatorer gir en mulighet til å vite om blodet er tilstrekkelig mettet med dette avgjørende for vekst og utvikling av alle kroppsvev av en forbindelse. Hemoglobin er ansvarlig for å levere oksygen til celler, som trenger vev for normal vekst og utvikling, tar bort karbondioksid fra dem og fører dem til lungene. Avviket fra normen til denne indikatoren signalerer at cellene opplever oksygen sult, noe som fører til ekstremt negative konsekvenser.

Studie av røde blodlegemer

En av de obligatoriske studiene som legen utpeker når pasienten kommer til å se ham, er en generell blodprøve. Takket være ham, kan legen avgjøre om standardelementene i blod har avviket fra normen.

Av særlig betydning her er studien av røde blodlegemer. Røde blodlegemer er slags tilhengere som bærer til cellene jernholdig proteinhemoglobin (Hb). Strukturen av dette proteinet inneholder en spesiell komponent - heme. Inkludert i sammensetningen av jern er preget av evnen til lett å koble og koble fra seg selv gasser, i første omgang - oksygen og karbonsyre. Takket være dette mottar cellene i tide en komponent som er nyttig for deres utvikling og blir kvitt gass, som ble dannet under prosessen med utvekslingsreaksjoner.

Erytrocytter studeres fra forskjellige vinkler. Legene teller sitt totale antall, antallet unge røde blodlegemer, nivået av erytrocytsedimentering, og deres gjennomsnittlige volum i blodet. Det tas særlig vekt på studiet av hemoglobin. Spesielt bestemmer de:

 • gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocytter (MCHC);
 • gjennomsnittlig hemoglobinnhold i hver erytrocyt separat (tillater MCH i blodprøven);
 • konsentrasjon av hemoglobin i helblod (HGB).

Legene trenger disse dataene for å vurdere hvordan prosessen med hemoglobindannelse i kroppen går. Hvis cellene mangler oksygen, vil metabolismen inne i dem avta, noe som vil skade helsen.

Hva er ICSU

Egenheten ved å bestemme en slik indikator som ICSU er at den beregnes, og avhenger derfor i stor grad av parametrene til hematokriten. Dette er forholdet mellom volumet av blodceller (blodplater, erytrocytter, leukocytter) i forhold til den flytende delen av blodet.

Verdien av ICSU kan ikke være høyere enn den maksimalt tillatte prisen. Derfor, hvis transkripsjonen viste at indikatoren er økt, betyr det at laboratorietekniker gjorde unøyaktigheter mens du jobbet med materialet.

For eksempel, dårlig vasket røret, brukte utløpede reagenser eller feil konfigurasjon av analysatoren (en enhet som moderne laboratorier bruker til å bestemme ulike blodparametere). Transkripsjonen kan vise at ICSU er forhøyet dersom materialet ble tatt feil når røde blodlegemer ble skadet ved blodsamlingen, noe som resulterte i frigjøring i plasma. I denne situasjonen blir den flytende delen av blodet rosa, noe som gjør analysen umulig, og materialet må tas igjen.

Den eneste grunnen til at nivået av ICSU kan økes på grunn av sykdom er en arvelig sykdom kjent som sfærocytose. Denne sykdommen er preget av en unormal struktur av erytrocytmembraner, og derfor er de preget av en mer skjøre struktur. Dette fører til for tidlig ødeleggelse av røde blodlegemer. Sykdommen overføres kun ved arv, kan manifestere seg både i barndommen og i voksen alder. Spherocytose er svært sjeldne, så hvis ICSU er forhøyet, anses denne sykdommen som en årsak i unntakstilfeller: Det antas generelt at dette skyldtes en feil i analysen.

Således blir tolkningen av ICSU-indikatoren for leger brukt som en feilindikator, som kan oppstå under studiet av blod. Laboratorie verifisere med denne indikatoren, andre studier av hemoglobin, hvis det viser seg at de har gjort en feil ved tidspunktet for bestemmelsen av en av indikatorene i den jerninneholdende protein, ICSU nivå økes automatisk, noe som indikerer en feil.

Selv om konsentrasjonen av ICSU i stor grad avhenger av alder og kjønn, men i utgangspunktet ikke endres, kan indikatorens normer ses i følgende tabell:

gutter: fra 320 til 380

menn: fra 320 til 360

menn: 310 til 360

Fra bordet er det tydelig at i menn er ICSU-poengsummen litt forhøyet, sammenlignet med analyse av kvinner, spesielt i ungdomsårene. Årsaken til den lille forskjellen mellom figurene er puberteten, nemlig menstruasjon, på grunn av hvilken en kvinne mister noe av blodet og med det hemoglobin. Hos eldre er små svingninger forårsaket av kroppens aldring.

Hvorfor er ICSU lav?

Mye oftere viser tolkningen av analysen at ICSU er nedgradert. Dette betyr at cellene ikke får nok oksygen, på grunn av hva de opplever oksygen sult. Samtidig forsinkes karbondioksid i vev og forgifter kroppen.

For sykdommer, på grunn av hvilke ICSU i blodanalysen er senket, er følgende årsaker:

 • Jernmangel anemi, med andre ord - anemi. Årsaken til sykdommen er dårlig ernæring, når dietten mangler jern, som er en integrert del av hemmet. Andre faktorer er dårlig absorpsjon av dette elementet i mage-tarmkanalen, blødning og alvorlige kroniske lidelser.
 • Noen typer makrocytisk anemi, hvor det er en avvik i størrelsen på erytrocytter fra normal. Det blir ofte observert med alkoholisme, leversvikt, underernæring, genetisk disposisjon.
 • Thalassemia er en arvelig mutasjon i strukturen av gener, som er ansvarlig for produksjonen av polypeptidkjeder av hemoglobin.
 • Hemoglobinopati - erstatning av noen aminosyrer i strukturen av hemoglobin.

Den vanligste årsaken, på grunn av hvilken tolkningen av analysen indikerer at ICSU-konsentrasjonen senkes, er anemi. Sykdommen kan skyldes et brudd på produksjonen av røde blodlegemer, blodtap eller økt oppløsning av røde blodlegemer.

Forstyrrelse av syntesen av røde blodlegemer blir ofte observert under bestråling, gastritt, kronisk obstruktiv lungesykdom og noen andre sykdommer. Den økte oppløsningen av røde blodlegemer blir ofte observert på grunn av den økte aktiviteten til milten: dette er hvor erytrocytene hovedsakelig forfall. Anemi, blodtap provosert, kan være hos kvinner som har hatt en rikelig månedlig, med alvorlige skader, samt hos pasienter med blødende sår i magesekken eller tolvfingertarmen.

Funksjoner av terapi

ICSU vurderes aldri på egen hånd. Forutsetningen for sykdommens art gjøres ved å sammenligne verdien med dataene fra andre indikatorer, primært med MCH og MCV (gjennomsnittlig erytrocytvolum i kubikkmeter). For eksempel, hvis mengden hemoglobin og MCHS er normalt, og MCH er signifikant redusert, kan det antas at blodet er mettet med små, og derfor med malofunksjonelle røde blodlegemer. Hvis, med normal MCH og MCV, er konsentrasjonen av MCHS og Hb lavere enn normalt, indikerer dette brudd på hemoglobinproduksjon.

Hvis transkripsjonen i den generelle analysen viste en avvik fra normen i mindre retning for å utelukke muligheten for en feil, må blodet returneres igjen. Hvis det negative resultatet er bekreftet, vil andre studier være nødvendige. Faktum er at selv om den generelle blodprøven viser avvik fra normen, er det umulig å finne ut nøyaktig årsaken til sykdommen med hjelpen. Det vil derfor være nødvendig å ta biokjemiske og andre typer blodprøver, om nødvendig, for å lage ultralyd, røntgen, etc.

Legen utpeker behandlingsordningen avhengig av arten av sykdommen som utløste en nedgang i ICSU. Hvis han kom til den konklusjonen at anemi forårsaket feil ernæring, blir pasientens diett justert.

Det legges særlig vekt på å spise epler, oksekjøtt og svinekjøtt leveren, granateple, kjøtt og andre produkter som bidrar til å forbedre produksjonen av hemoglobin og øke mengden av blod. Etter en tid må pasienten donere blod gjentatte ganger, slik at legen kan evaluere effektiviteten av dietten. Hvis det viser seg å være ineffektivt, foreskrives vitamin-mineralkomplekser og jernholdige preparater.

I avanserte tilfeller kan pasienten trenge mer alvorlig behandling, som kan omfatte jevn transfusjon av blodkomponenter, nemlig røde blodlegemer. Ta derfor ikke kroppen til en slik stat, med de minste tegn på ulempe (kronisk tretthet, hudens hud) for å se en lege og gjennomgå et foreskrevet behandlingsforløp.

Årsaker til økt ICSU i blodprøver

Hvis ICSU-indeksen i blodprøver er forhøyet, kan årsakene til dette være svært forskjellige.

Denne betegnelsen finnes i nesten alle transkripsjoner av blodprøver.

Indikatoren karakteriserer metning av hemoglobin i røde blodlegemer. Med sin verdi kan man dømme starten på utviklingen av en rekke sykdommer.

Funksjoner av definisjonen

Analysen av blod gjør det mulig for leger å få ganske mange viktige egenskaper ved kroppens funksjon.

Dette flytende vevet, som nærer alle interne celler, kan fortelle mye om tilstanden til menneskers helse.

Tolkningen av analysen bestemmer blodets kvantitative egenskaper, inkludert ICSU, som hovedsakelig refererer til erytrocytindekser.

Verdien av denne parameteren er spesielt nødvendig for å vite i tilfellet når det gjelder patologier som ledsages av alle slags forstyrrelser i syntesen av hemoglobin.

Betegnelsen av ICSU finnes i nesten alle blodfluidanalyser. For denne indikatoren er det visse normer.

I mellomtiden kan det i noen tilfeller enten heves eller senkes, noe som indikerer visse funksjonsfeil i kroppen.

Verdien av ICSU-indeksen bestemmes i laboratoriet ved å utføre beregninger ved hjelp av en spesiell formel.

I dette tilfellet må det totale hemoglobininnholdet, så vel som den såkalte hematokriten, tas i betraktning.

Denne indeksen er preget av at den ikke viser absolutt og total mengde hemoglobin, i tillegg er det ikke avhengig av volumet av erytrocyten.

Dens verdi oppnådd fra resultatene av studien viser kun konsentrasjonen av hemoglobin i forhold til hele erytrocyttmassen.

Med andre ord viser ICSU-indeksen den totale kroppsmetningen direkte hemoglobin.

For å bestemme ICS-tellingen, blir blod tatt for analyse undersøkt på en spesiell hematologisk analysator.

For måleenheten av ICSU-indeksen ble dimensjonen g / l vedtatt. Prisindeksen avhenger av personens alder.

For barn ligger den i området fra 280 til 380 g / l. For voksne har denne verdien en grense på 320 til 360 g / l.

Det skal også bemerkes at den normale verdien av denne indeksen avhenger av de fysiologiske egenskapene til hver person.

ICSU-indeksen av behandlende lege anses kun sammen med alle andre oppnådde parametere.

I tillegg, hvis resultatene av studien ICSU var forhøyet eller omvendt senket, så for å få en endelig diagnose, kan legen bli tildelt ytterligere diagnostiske tiltak.

Å vite den nøyaktige verdien av denne viktige blodindikatoren, er det mulig å dømme med stor sannsynlighet for graden av fargestoffer av røde kropper, som finnes i plasmaet til hver person.

Indeksen gir deg en detaljert oversikt over transportmulighetene til blodvæsken på et gitt tidspunkt.

For å oppnå den mest pålitelige verdien av ICSU ved resultatene av blodprøven, er det nødvendig å forberede riktig innsamling av blodmateriale.

Essensen av treningen er å nekte å spise stekt og fet mat noen dager før studien.

I tillegg bør fra kostholdet være helt eliminert alkoholholdige drikker, sterk kaffe. Analysen selv utføres om morgenen og bare på tom mage.

Dekrypteringens rekkefølge

Vet verdien av ICSU er nødvendig for å utføre den mest nøyaktige vurderingen av de prosessene som er forbundet med dannelsen av hemoglobin direkte i menneskekroppen.

En analyse av ICSU er obligatorisk når det er klare mistanke om utviklingen av patologier forbundet med ulike abnormiteter i hemoglobinsyntese.

I tillegg gjør en slik analyse det mulig å utføre den mest komplette diagnosen i ulike anemier.

Svært ofte i blodprøven øker indeksen til ICSU-indeksen på grunn av en feil studie.

Dette skyldes det faktum at når konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytene økes, blir blodcellene ødelagt fordi deres fysiske egenskaper endres.

Denne parameteren til blodfluidet kan kun økes når pasienten har en så kompleks patologi som sfærocytose.

Denne diagnosen krever obligatorisk bekreftelse ved å utføre tilleggsdiagnostikk rettet mot en grundigere studie av blodceller.

I praksis er ICSU-indikatoren alltid forhøyet i blodprøven for rent tekniske punkter, noe som betyr at det er stor sannsynlighet for en feil i de innhentede dataene.

Derfor kan årsakene til at denne indeksen blir økt, skyldes manglende overholdelse av betingelsene for innsamling og lagring av blodmateriale i laboratoriet.

I tillegg kan det økes på grunn av feilaktig beregning av hemoglobin eller hematokrit i blodfluidet tatt under analysen.

Ofte brukes ICSU-indeksen i laboratorier som en feilindikator for blodanalysatoren.

Også på denne indikatoren kan du sjekke korrektheten av forberedelsen av materialet som er tatt for studien.

Hvis blodprøven viste at den oppgitte indeksen senkes, betyr det at de røde blodcellene ikke har nok hemoglobin.

Denne tilstanden kan observeres med en rekke interne patologiske forhold, som er ledsaget av visse funksjonshemninger i kroppen som en helhet.

En redusert verdi av ICSU-indeksen betyr veldig ofte at pasienten utvikler jernmangelanemi.

I tillegg er den lave verdien av denne blodparameter karakteristisk for en slik arvelig patologi som thalassemi. Verdien kan være lav, selv med hemoglobinopati.

Alle blodprøvedataene for ICSU skal nøye analyseres av den behandlende legen, som skal gjøre de endelige konklusjonene.

I de fleste tilfeller utføres evalueringen av ICSU-verdien sammen med alle andre parametere.

Hvis det oppstår noen spørsmål under undersøkelsen av analysens resultat, kan det gis tilleggsdiagnostikk rettet mot en mer grundig undersøkelse av organismen som helhet.

Indikatorer og normer

Et karakteristisk trekk ved ICSU er at det utmerker seg ved dets konstans. I medisin er det oftest brukt som en markør for feil.

Blodprøven, som viser verdien av ICSU, gjør det mulig å bestemme alle brudd på hemoglobinsyntese.

Generelt er denne indikatoren forbundet med flere verdier og kjennetegner fullstendig de røde blodcellene.

Denne verdien kan økes til en verdi på 38 g / l - denne verdien er grensen.

I mellomtiden er denne økningen ekstremt sjelden. ICSU kan ikke økes med dette beløpet på grunn av noen fysiologiske begrensninger forbundet med hemoglobinoppløselighetsgrensene i vann.

Den meget høye tettheten av dette elementet kan provosere dets krystallisering, samt føre til hemolyse av røde blodlegemer.

For å fastslå at studien av blodfluid ikke ble utført på riktig måte, er det mulig med økt innhold av hemoglobinkonsentrasjon direkte i selve erytrocyten.

Feil oppblåst tall under dekoding kan være en konsekvens av hyperlipidemi.

Hvis analysen av blodfluidet viste en økt verdi av ICSU, kan det være nødvendig med bekreftelse av sfærocytose for å unngå mulige feil.

Dette gjøres ved å gjenkjenne visse morfologiske trekk ved slike blodlegemer som røde blodlegemer.

I tillegg kan det i enkelte tilfeller være nødvendig å kontrollere stabiliteten.

På grunn av det faktum at ICSU undersøkes i blodprøven bare sammen med andre parametere, og også basert på opprinnelsesproduktet, på grunnlag av de oppnådde dataene, kan man bare anta utviklingen av enhver patologi.

Hvis verdien av denne indeksen er helt forskjellig fra normen, er det nødvendig å prøve å eliminere muligheten for en feil helt.

Først etter dette anbefales det å gjennomgå flere typer diagnostikk og ta endelige konklusjoner om pasientens helsetilstand.

Analysen av blod er en ganske informativ måte å påvise i utviklingen av noen patologier i tide.

Les Mer Om Fartøyene