Hvilken blodprøve viser en tetthet

Når det gjelder sammensetning, tetthet av blod og andre indikatorer det er mulig å fastslå helsetilstanden til personen, tilstedeværelsen av hans ulike sykdommer og livstruende, plasseringen av lesjonene, og så videre. D. Diagnostisering av nesten enhver sykdom begynner med en blodprøve.

En av varianter av denne metoden for diagnose er analysen på blodets tetthet. Hvordan foregår denne typen laboratorieforskning, som det kalles, er forberedelse nødvendig for det? Vi vil svare på disse spørsmålene mer detaljert.

Kompleks av prosedyrer for bestemmelse av blodtetthet

Mange pasienter spør seg selv: Hva er navnet på analysen for blodets tetthet? Som sådan er det ikke noe spesielt navn for denne typen forskning. Bestem tetthet av blod kan bare være etter et sett med prosedyrer.

Plasmadensiteten kan bestemmes ved følgende laboratorietester:

 • Generell biokjemisk analyse av blod. Det bestemmer nivået på plasmainnholdet i blodplater, erytrocyter, frekvensen av nedbrekningen, og så videre.
 • Hematokrit. Denne typen studie lar deg bestemme forholdet mellom de dannede elementene i blodet og dets volum.
 • Blodstimuleringsanalyse.
 • Studie av APTTV.
 • Koagulasjon. Denne typen laboratorieundersøkelse gir fullstendig informasjon om statusen for hemostase.

Hemostase er et spesielt system i kroppen som er ansvarlig for å opprettholde blodets væskeform under optimale forhold. Ved eventuelle forstyrrelser, stopper dette systemet blodforsyningsprosessen.

Kun kompleks kan bestemme tilstanden til plasmaet og gjøre en diagnose. Listen over de ovennevnte laboratorieundersøkelsene gjør det mulig for spesialisten å få et komplett bilde av pasientens blodtilstand.

Forklaring av resultatene

Dekryptering av resultatene er et like viktig steg i diagnoseprosedyren, i stedet for direkte å utføre laboratorieundersøkelser selv. Hvorfor? Korrektheten av diagnosen og effektiviteten av videre behandling vil avhenge av hvor korrekt ekspert avgjør resultatene av testene.

Noen ganger i medisinsk praksis er det tilfeller der en spesialist feilaktig dechifrer indikatorene. Dette førte til en feil diagnose. Pasientene ble behandlet for ikke-eksisterende sykdommer. Dette førte til utvikling av eksisterende plager og nye komplikasjoner.

Hvordan dechifiseres resultatene av en blodprøve korrekt for å korrekt bestemme dens tetthet? Det er flere nøkkelindikatorer for dette. La oss vurdere hver av dem mer detaljert.

Denne forkortelsen står for aktivert partiell tromboplastintid. Denne faktoren viser hvor lenge plasmakollingsprosessen foregår.

Når det gjelder verdien av denne indikatoren hos kvinner, er de normale verdiene for parametrene for gravide betydelig forskjellig. Hos kvinner i perioden med føtal fruktbarhet, blir blodproppstiden betydelig redusert. Dette skyldes det høye innholdet i kroppen av et stoff som fibrinogen.

Fibrinogen - et spesielt protein, som er en del av stoffene som dannes når plasmaet er tett. Med økningen i graviditeten, øker prosentandelen av innholdet i dette elementet i kroppen også. En høy andel fibrinogen kan snakke om fosterdød, vevnekrose, inflammatoriske prosesser.

Lupus koagulant

Disse stoffene er antistoffer. De er produsert av kroppens immunsystem for å bekjempe overvurderte mengder komplekse fettstoffer (for eksempel fosfolipider).

Den optimale tallet for en sunn person er 0,8 - 1,1. I svangerskapet bør disse antistoffene ikke være. Hvis lupus koagulanten er funnet i kroppen under svangerskapet, indikerer dette bare utviklingen av alvorlige sykdommer og plager i nervesystemet.

blodplater

Blodplater tilhører de viktigste bestanddelene av plasma. De dannes i benmargen. Hovedfunksjonene er restaurering av skadede vev og stopp av kraftig blødning.

I normal tilstand har disse elementene en avrundet form. Men i nærvær av vevskader vokser blodplater dramatisk for å fylle dem.

"Live" blodplater for en stund - fra en uke til 12 dager. Normen for innholdet i kroppen er fra 180 til 400 000 per 1 mikroliter plasma.

protrombin

Prothrombin er et komplekst protein. Det refererer til hovedindikatorene for blods evne til å koagulere. Hvis innholdet av dette stoffet er for lavt, er det fare for å miste en stor mengde plasma.

Indeksen av protrombininnholdet i kroppen bestemmes av protrombinindeksen. I en sunn kropp, varierer den fra 77 til 120 prosent.

Antitrombin III

Antitrombin III refererer til antikoagulantia, som er i stand til å hemme prosessen med koagulering av plasmaet. Dette forhindrer dannelsen av blodpropper på blodkarets vegger.

Normen for dette stoffet, som for mange andre, bestemmes av personens alder. For en voksen varierer den optimale verdien mellom 75 og 180 prosent.

Forberedelse for levering av test

Levering av tester gjøres ofte i henhold til forskriftens legeavtale. Men noen ganger vil folk uten åpenbare sykdommer sjekke helsesituasjonen og gå til private klinikker for å utføre en diagnose av kroppen.

I alle fall er det svært viktig å forberede riktig til levering av test. Det er verdt å vurdere denne prosedyren mer detaljert.

Hvorfor forberede seg på analysen?

Forberedelse for analyse er et svært viktig skritt, som deres resultater er avhengige av. Pasienten er forpliktet til å følge listen over grunnleggende regler. Hva er det for?

Kroppen bør være forberedt på ytterligere diagnose. Manglende overholdelse av reglene fører til forvrengning av blodprøveresultater. Selv den mest erfarne spesialisten kan ikke dechifisere resultatene av studien på riktig måte.

I sin tur fører feilkjente resultater til feil diagnose. Behandling er foreskrevet, som ikke bare kan gi noen fordel i kampen mot ekte plager, men også føre til alvorlige helsekonsekvenser. I dette tilfellet tar pasienten selv fullt ansvar for utfallet av de diagnostiske aktivitetene.

Grunnleggende regler for forberedelse til bloddonasjon

Det er en rekke grunnleggende regler før du donerer blod. Den første og mest grunnleggende regel er et besøk til en spesialist på tom mage. Før du tar tester, er det best å ikke spise mer enn 12 timer. Du har lov til å drikke rent vann. Det er også bedre å nekte andre drikker.

Noen dager før besøket utelukkes fra kostholdet ditt stekt, krydret og sterkt salt mat.

Fra røyking skal kastes 2-3 timer før bloddonasjon.

Du bør informere legen på forhånd om å ta medisiner. De kan vesentlig påvirke resultatene av studien.

For noen dager før du besøker en spesialist, er det bedre å nekte å gå til badstuer, svømmebassenger eller badehus.

Avstå fra sterk følelsesmessig, fysisk anstrengelse, overbelastning. De kan utløse frigjøring i blodet av elementer som adrenalin, etc.

Å besøke spesialister og ta tester skal gjøres ikke bare på legenes instrukser. Slike prosedyrer bør utføres 1-2 ganger i året i fravær av alvorlige sykdommer. Hvis du allerede har helseproblemer, er det bedre å ta tester minst en gang hver 3-4 måneder.

Husk at helsen din er bare i hendene dine. Regelmessig diagnostikk kan avsløre alvorlige sykdommer i tidlige stadier av utviklingen, noe som gjør det mulig å starte effektiv behandling i tide og raskt bli kvitt den eksisterende sykdommen.

Det tette blodet er farlig, årsakene til og behandlingen av menn, kvinner og barn

Tett blod fremmer ikke helse av mange grunner. Blod er den viktigste væskeorganismen i kroppen. Det sørger for transport av næringsstoffer og oksygen, regulerer arbeidet med indre organer, deltar i prosesser av vevregenerering, støtter termoregulering og konstantiteten til organismens indre miljøer.

For å sikre at blodet fullt ut kan utføre alle sine funksjoner, må det være i flytende tilstand. Blodfluiditet støttes av arbeidet med et blodtrykkssystem, og for å forhindre blodtap er det et koaguleringssystem av blod (hemostatisk). Forstyrrelsen av disse to systemene er ledsaget av en forandring i blodviskositet og mikrotrombose eller en tendens til blødning.

Blodviskositetsindeks

Det skal bemerkes at blodviskositeten er gitt ved automatisk regulering av blodvolumnivåer (mengden blod i kroppen holdes normalt på et konstant nivå), så vel som forholdet mellom mengden plasma og formede elementer.

Vanligvis er viskositeten av blodet fem ganger så mye som vann. En økning i antall dannede elementer eller en reduksjon i volumet av væskedelen av blodet (med dehydrering eller feber) øker blodets tetthet og forverrer signifikant sine hemodynamiske parametere.

Tykk blod øker belastningen på hjertet og mindre passerer gjennom blodkarene, noe som fører til nyreskade, bryter metningen av oksygen til vev og organer, så vel som øker faren for blodpropp, slag, hjerteinfarkt, etc. Det bør bemerkes at den tykke blod er en av de viktigste årsaker til dekompensasjon av kretsløpet hos pasienter med CPH (kronisk pulmonal hjerte).

Økningen i blodviskositeten er ledsaget av betydelige pulmonale mikrosirkulasjonsforstyrrelser, økt LAS (pulmonal arteriell motstand) samt massiv dannelsen av tromber og øker risikoen for tromboemboliske forstyrrelser.

Hva er tett blod?

Tett blod er et blod med økt viskositet assosiert med en økning i antall formede elementer eller en reduksjon i prosentandelen av plasma.

Hovedårsaken til økningen i blodviskositet er en økning i tallet erytrocytter - erytrocytose. Også, tett blod kan skyldes en økning i tallet platelet eller en økning i deres vedheft eller aggregeringsegenskaper, en økning i nivået av fibrinogen, økt blodkoagulasjon, etc.

Normal blodviskositet sikrer konstant blodstrøm gjennom karene. Viskositeten i blodet bestemmer graden av indre friksjon av blodet, som oppstår fordi forskjellige blodlag beveger seg i forskjellige hastigheter, så vel som graden av friksjon av blodet mot karets vegger.

Blodviskositet er normen

Viskositeten til plasmaet og viskositeten til hele blodet (plasma + formede elementer) sammenlignes med viskositeten av vann.

Det tette blodet for helse er farlig

Med en patologisk økning i blodviskositet er det en "motstand" for blodstrømmen. På grunn av den kompliserte og forsinket passasje av blod gjennom blodårene øker belastningen på hjertet er tvunget til å arbeide i nødmodus, så vel som svekket mikrosirkulasjon og blodtilførsel til organer og vev.

På grunn av den langsomme bevegelsen av tett blod langs fartøyene, skapes gunstige forhold for utvikling av trombi og økt blodpropp.

Reduksjon av blodkolesterol "god" og øke antallet av "dårlige" triglyserid lipider og øker viskositeten av blod i betydelig grad, til dets tendens til å danne blodpropper, og også ledsaget av utseende av aterosklerotiske plakk i blodkar.

Ettersom utviklingen av aterosklerose, kolesterol avleiringer ikke bare innsnevrer de vaskulære hulrom, men også fører til vaskulær inflammasjon og betydelig reduksjon av intimal vaskulære elastiske egenskaper.

Stivhet av karene og deres manglende evne til normal spenning med blodstrøm øker også byrden på hjertet. Den såkalte onde sirkelen av den forstyrrede blodsirkulasjonen dannes. Tett blod bidrar til utviklingen av aterosklerose, og aterosklerose bidrar til en ytterligere økning i blodets viskositet.

Reduksjon av hjerteutslipp i hjertesvikt fører til progresjon av mikrocirkulasjon og iskemi av organer og vev. Også økningen av trombi øker, og risikoen for å utvikle hjerteinfarkt, hjerneslag, tromboembolisme, iskemi i nedre lemmer, etc. øker.

Blodtykkelse, mikrotrombose og iskemi på bakgrunn av hjertesvikt bidrar til dannelsen av kronisk nyresvikt.

Tykt blod forårsaker

For å svare på spørsmålet om hva som gjør blodet tykkere hos mennesker, er det nødvendig å vurdere hva som påvirker viskositeten. Hovedårsakene til å øke blodets tetthet og viskositet er:

 • brudd på deformabiliteten av erytrocytter;
 • polycytemi;
 • økning i antall blodplater;
 • økt aggregering og adhesjon av blodplater;
 • økning i antall blodplater;
 • redusert plasmavolum;
 • en økning i antall triglyserider og "dårlig" kolesterol;
 • økning i mengden fibrinogen.

Tilstrekkelig blodstrømning i mikrovaskulaturen er bare mulig takket være det faktum at normale erytrocytter er i stand til betydelig forvrengning og derfor trygt passere gjennom hulrommet i beholderen, vesentlig mindre enn deres diameter.

Forskning har vist at uten muligheten av røde blodlegemer til å endre sin form med økende hematokritt i overkant av 65% (normal hematocrit for kvinner på 36 til 42%, og menn fra førti til 48%) av blodstrømmen i karene ville være helt stoppet. Imidlertid, på grunn av evnen av erytrocytt-celler til å endre sin form, er blodstrømmen mulig selv ved en maksimal tetthet av blod med hematokritt på nittifem, og til og med hundre prosent.

På grunn av dette, med en reduksjon i plastisiteten til erytrocytter (seglcelleanemi), observeres en kraftig økning i blodviskositeten selv ved lave hematokritverdier. Også økningen av blodet øker med inflammatoriske prosesser, ledsaget av en økning ESR (sedimenteringshastighet av erytrocytter).

I tillegg til erytrocytter, er blodets tetthet betydelig påvirket av antall blodplater. Med økt produksjon av blodplater, samt økt tilbøyelighet til aggregering og vedheft, oppstår ikke bare blodpropp, men aktiv trombusdannelse i små og mellomstore fartøy begynner.

Når lipidbalansen brytes med en økning i triglyserider og "dårlig" kolesterol, øker blodviskositeten, tendensen til blodpropper øker og aterosklerose utvikler seg.

Aterosklerotiske vaskulære lesjoner ledsages av en senking av blodstrømmen og dannelsen av en "vortex" blodstrøm. Dette fører til aggregering av erytrocytter, aktiv produksjon av blodplateaggregeringsinduktorer, og tilslutning til veggene i venøse kar av unge granulocyttceller. En inflammatorisk lesjon i venene utvikler og venøs trombi form.

Hvorfor blodet er tykt

Blodfortykkelse kan oppstå på bakgrunn av:

 • multippel myelom;
 • leukemi;
 • erythrocytosis;
 • strålingssykdom;
 • eritremii;
 • pancytopeni;
 • trombocytose;
 • hyperglykemi;
 • hypoksi;
 • feber,
 • Waldenstroms makroglobulinemi;
 • arvelige koagulopatier, ledsaget av økt blodviskositet;
 • collagenosis;
 • autoimmune sykdommer;
 • økte nivåer av fibrinogen;
 • hyperlipidemi og aterosklerose;
 • vaskulitt;
 • malaria;
 • hypovitaminosis;
 • helminthic invasjoner;
 • overskuddsproduksjon av immunglobuliner;
 • Infeksiøse-inflammatoriske sykdommer;
 • langvarig stress og søvnløshet;
 • omfattende brannskader
 • dehydrering (diaré, oppkast);
 • utilstrekkelig bruk av væske;
 • ondartede neoplasmer og deres aktive metastase;
 • diabetes mellitus;
 • metabolsk syndrom;
 • arteriell hypertensjon;
 • hjertesvikt;
 • kronisk lungehjerte;
 • metabolisk acidose;
 • alkoholisme;
 • langvarig røyking;
 • seglcelleanemi;
 • langvarig hypoksi, karbonmonoksydforgiftning, som lever i økologisk ugunstige områder;
 • alvorlige leversykdommer (skrumplever, hepatitt);
 • mangel på østrogen eller hyperproduksjon av androgener;
 • syndrom av polycystiske eggstokkene hos kvinner;
 • alvorlige allergiske reaksjoner.

Imidlertid kan en betydelig fortykning av blod forårsake trombose av placental fartøy, blodstrømsforstyrrelser av fetoplacental, føtal hypoksi, intrauterin vekstretardasjon, falming av graviditet, spontan abort og vanlig abort, morkakeløsning, for tidlige veer, etc.

Tett blod i barnet forårsaker

Årsakene til blodpropper hos barn adskiller seg ikke fra hovedårsakene hos voksne. Og likevel har barn ofte tykt blod på bakgrunn av parasittiske sykdommer og dehydrering (oppkast og diaré på bakgrunn av intestinale infeksjoner).

I løpet av de første ukene etter fødselen, kommer testene tilbake til det normale alene.

I sjeldne tilfeller kan den økte viskositeten av blod bli forbundet med medfødt hjertefeil, abnormiteter i lungene, samt hypoksi og asfyksi, hyperglykemi, medfødt hypotyroidisme.

Tett blod - årsaker og behandling hos menn

Hos menn er de viktigste årsakene til økt blodviskositet en forstyrrelse i balansen mellom lipider og en økning i nivået av triglyserider og "dårlig" kolesterol. Ofte observeres en økning i blodviskositet mot bakgrunnen av:

 • fedme
 • fysisk inaktivitet,
 • røyke
 • hypertensiv sykdom.

Tett blod - symptomer hos kvinner og menn

Økt blod viskositet er manifesterte mikrosirkulasjonsforstyrrelser, kalde ekstremiteter, sanseforstyrrelser, nummenhet i fingre, snikende følelse i huden, svimmelhet, hodepine, nedsatt synsskarphet, marmorering av huden, svakhet, brudd på uførhet, depressive lidelser, søvnløshet, mani, psykose, reduksjon minne og reaksjonshastighet, konstant tørst, kløe og tørrhet i huden og slimhinner.

Det er også brudd på hjerterytme, dyspné, svakhet.

Det er også en marmor nyanse av skinnene og en uttalt åreknuter. Ekstremiteter til berøring er kalde, huden er grov og uelastisk. Sprekker og sår kan oppstå. Det er også en konstant chilliness av lemmer og dårlig healing selv om små sår og riper.

Hos pasienter med erytrocytose, kan en spesifikk lilla hudfarve forekomme hyppige svimmelhetstilstander og vanlig neseblødning.

Analyse av tetthet av blod kalles?

For å bestemme tettheten av blod og bestem årsaken til å øke dens viskositet, utfør:

 • generell og biokjemisk blodprøve;
 • nivå bestemmelse hematokritt ;
 • en blodkoagulasjonstest og et utviklet koagulogram;
 • Bestemmelse av lipidprofilen (kolesterolfraksjoner og triglyserider).

Ved mistanke om erythrocytosis bestemme graden av oksygenmetningen i arterielt blod, plasma-nivåer av erytropoietin og oksygenets partialtrykk ved hvilket Hemoglobinet mettes med mer enn femti prosent (P50).

I følge indikasjonene kan følgende gjøres:

 • beinmarg biopsi,
 • ultralyd undersøkelse av buk- og bekkenorganene,
 • elekrokardiografy,
 • ekkokardiogram,
 • å studere hormonprofilen.

Trenger jeg en blodviskositetskorreksjon?

En liten økning i blodviskositeten krever ikke medisinsk behandling og kan korrigeres ved utnevnelse av et balansert kosthold, økt drikking og normalisering av fysisk aktivitet.

Uten rettidig korreksjon kan tett blod forårsake utvikling:

 • dyp venetrombose,
 • hjerteinfarkt,
 • aterosklerose,
 • hjerneslag,
 • kronisk nyre- og hjertesvikt,
 • tromboembolisme,
 • iskemi av nedre ekstremiteter,
 • livstruende forstyrrelser i hjerterytmen, etc.

Tykt blod - hva skal jeg gjøre

Behandling av høy blodviskositet bør utelukkende utføres av lege og under kontroll av laboratorieindikatorer. Selvmedikasjon kan føre til overdreven reduksjon i blodpropp og blødning.

Behandlingen er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og hovedårsaken til blodtykkelse.

Pasienter med dehydrering er vist oral rehydrering og infusjonsbehandling, rettet ikke bare for å kompensere for fluidmangel, men også for å gjenopprette balansen av elektrolytter.

Hyperlipidemi og aterosklerose viser hyperlipidemiske legemidler og diett.

Det er også anbefalt ikke å røyke og alkoholforbruk, normalisering av fysisk aktivitet, øke forbruket grønne og friske grønnsaker, utelukkelse fra kosten til fettstoffer og stekt mat, øke væskeinntaket til 2-2 og en halv liter pr dag (dersom det ikke er noen hjerte og nyresykdommer).

For den moderate reduksjonen i blodviskositeten, gjenopprette de elastiske egenskapene til blodårene, redusere nivået av "dårlig" kolesterol og redusere risikoen for trombodannelse, anbefales tilsetningsstoffer som inneholder:

 • omega-3 fettsyrer,
 • torskeleverolje,
 • magnesium,
 • vitamin A, E og B,
 • askorbinsyre.

Dietten av slike pasienter bør være balansert og inneholder en økt mengde kli, frisk frukt og grønnsaker, jordbær, ingefær, sitron, blåbær, bringebær, tomater, paprika, squash, rødbeter, hvitløk, linolje, kylling, kanin kjøtt, kokt fisk. Svart sjokolade og kakao er også nyttige.

 • søtsaker,
 • fersk muffins,
 • karbonatiserte drikker,
 • hurtigmat,
 • røkt kjøtt og pickles.

Effektive er hyppige lange turer i frisk luft, svømming, sykling etc.

I henhold til indikasjonene foreskriver medisiner Aspirin, Cardiopyrin, Cardiomagnola, Magnecard. Kan brukes medisiner heparin, warfarin, etc.

Med en kraftig økning i blodviskositeten kan en plasmafereseprosedyre foreskrives.

Hvordan bestemme og kontrollere blodets tetthet?

Å kontrollere blodtilstanden er en oppgave som må konfronteres med hver russer. Akk, det er på grunn av uaktsomhet i forhold til deres helse at mange mennesker lider av en rekke sykdommer. Og blodet her er ikke på siste plass.
Vanligvis er folk redd for å komme til polyklinikken, bare bare passere de grunnleggende testene for å sjekke hemoglobinnholdet, hva annet å si om andre verifikasjonsprosedyrer.
Men fremgang står ikke stille, og nye måter å kontrollere tilstanden til blodet oppstår, uten å forårsake sjokk hos pasienten.

Spesialister leder flere grunnleggende tester for å sjekke blodet:

 1. Mange mennesker i aldersgruppen står overfor problemet med å øke blodets viskositet. Denne egenskapen til sirkulasjonssystemet kan spille en dårlig vits med helse, forårsaker trombose eller andre ubehagelige sykdommer. Derfor, for å forhindre utviklingen av farlige sykdommer i tide, må du kunne bestemme nivået av røde blodlegemer i blodet og patency av fartøyene.
 2. Et koagulogram vil vise nivået av koagulasjon, det vil si blodets tetthet. Det er en annen god analyse, kalt Dimer.
 3. Ganske gode og nøyaktige resultater er vist ved analysen av tidspunktet for blodpropp, det er mulig å trekke konklusjoner om det om blodet koagulerer i lang tid eller alt ligger innenfor normens grenser.
 4. Hvordan bestemme blodets tetthet? Du må passere Omakor. Det viser hvor mye blodnivået av triglyserider har redusert. Legen kan bedre forklare resultatene av alle disse testene, ved hjelp av informasjon om pasienten: vekt, blodtrykk, etc. Omakor i dag er enklere enn booking hoteller.
 5. Hva kan jeg gjøre for å redusere viskositeten til blodet? Du må drikke mer væsker. Juice, vann, grønn te, kompis - alt dette vil bidra til å opprettholde blod i flytende tilstand. Tross alt begynner noen ganger problemer fra dette, når en person drikker litt om dagen.
 6. Det er også veldig nyttig å spise druer eller juice av røde druer, som inneholder spesielle stoffer-flavonoider.
 7. Hvordan sjekker blodets tetthet? Dette vil gjøre legen i klinikken, og tilbyr et av alternativene for testene som er oppført ovenfor, og tildele den rette. Men man kan vite nivået av koagulasjon og tetthet av blod fra resultatet av generell biokjemi.
 8. Hva skal jeg gjøre for å redusere tettheten? Du må spise mer valnøtter, rød fisk, druer, mindre å spise mel, søtt, fett. Det er mer å flytte - etter hvert sprer forskyvningen blod langs karene. Og, selvfølgelig, drikk mer væske slik at blodet ikke tykner.

Analysen viste tykt blod - hva skal man gjøre i dette tilfellet?

Blod er et biologisk miljø som gjør at vi kan leve. Ved hjelp av hjertet og blodkarene, strømmer det kroppens vev med nyttige sporstoffer og oksygen, som cellene trenger for normal deling og vekst. Parallelt med dette, rydder blodet organene fra produktene av metabolske prosesser og karbondioksid, som deretter forlater kroppen gjennom nyrene og lungene.

Stor betydning for den korrekte oksidasjonsreduksjonsprosessen er blodets tetthet og fartens hastighet gjennom fartøyene. Konsistensen av plasmaet er påvirket av ulike faktorer, og korrektheten av hele organismen avhenger av dens viskositet. For tett plasma fremkaller utviklingen av mange alvorlige sykdommer:

 • Myokardinfarkt.
 • Hjerneslag.
 • Trombose.
Viskøs blod

Hvorfor blir plasmaet viskøst?

Fra skolen, vet vi at blodet til 90 prosent består av plasma, og 10 - fra tørre elementer :. Blodceller, biologisk aktive stoffer, etc. Dersom disse forhold er kjent for oss navnet - blod fortykning eller høyere viskositet syndrom.

Faktorene som initierer tettheten av plasmaet er:

 • Dehydrering av kroppen med kraftig diaré eller hyppig oppkast.
 • Ubalanse av mottatt og nødvendig væske.
 • Sykdommer i blodårer.
 • Patologiske tilstander i leveren, provoserende utviklingen av cirrose og hepatitt.
 • Problemer med beinmarg.
 • Avvik i arbeidet med endokrine organer.
 • Hjertesvikt er kronisk.
 • Økt blodsyrlighet.
 • Infeksjon av kroppen med parasitter.
 • Økt miltaktivitet.
 • Misbruk av alkohol og nikotin.
 • Systematisk inntak av et vanndrivende og peroralt prevensjonspreparat.
Preparater for oral prevensjon

Barn feber

Klinisk manifestasjon

Symptomatologien til økt plasmaviskositet er ikke spesifikk, det kan manifestere seg i andre sykdommer. Pasienten klager over:

 1. Kronisk tretthet selv etter en lang søvn.
 2. Apati.
 3. Redusert arbeidskapasitet.
 4. Hodepine og svimmelhet.
 5. Gjennomsiktighet i huden.
 6. Kaldekstremiteter selv ved høy omgivelsestemperatur.
 7. Dårlig minne, hemming av tenkning.
 8. Depresjon.
 9. Tørrhet i huden.
 10. Konstant tørst.
 11. Ekstern manifestasjon av tromboserte vener.
Tromboserte vener

Hvis du merker minst noen av de ovennevnte symptomene, må du umiddelbart søke hjelp fra en lege for å hindre de negative effektene av tett plasma.

Hvilke tester viser blodets tetthet?

Hvordan bestemme blodets tetthet fra en blodprøve? Koagulogram og D-dimer viser de beste resultatene. Selv med moderne medisin, brukes følgende metoder:

 1. Måling av antall erytrocytter, deres sedimenteringshastighet og hemoglobinnivå.
 2. Blodviskositetstest (hematokrit).
 3. Blodstimuleringsanalyse.
 4. Analyse for aktivert partiell tromboplastintid.
koagulasjon

Hva betyr det om blodet er tett i analysene?

Økt viskositet i plasmaet kan bety følgende: blodstrømmen i kroppen senkes, spesielt skadelig for arteriolene, venulene og kapillærene. På grunn av stagnasjon av plasmaet forverres metabolske prosesser: oksygen og mikronæringsstoffer leveres i utilstrekkelige mengder, noe som fører til akkumulering av frie radikaler og underoksiderte produkter.

Hva annet kan bety tett blod i testene?

Langsom blodsirkulasjon øker permeabiliteten av vaskulære vegger, skader integriteten til endotelet og provoserer dannelsen av aterosklerotiske plugger. På grunn av tykt plasma, holder blodplater sammen, danner blodpropper og provoserer utviklingen av hjerteinfarkt, tromboembolisme i lungene og slag. Med feil behandling og forebyggende tiltak kan disse sykdommene føre til døden til en person.

Tett blod og graviditet

Blod av høy viskositet er farlig for fosteret og den forventende moren, da det provoserer blodproppens tilstopping. Som et resultat utvikler intrauterin hypoksi av fosteret. risikoen for abort eller frossen graviditet øker.

Graviditetsplanlegging

Eksperter anbefaler hver kvinne som planlegger å bli mor, for å passere en spesiell analyse for hemostase. Denne sjekken vil forhindre komplikasjoner, minimere mulige brudd og vil bidra til å bære frukten av full tid. I dag er det ikke en metode for å teste viskositeten til blod, men det viktigste er et koagulogram.

Analysen er spesielt viktig for kvinner i fare av følgende årsaker:

 1. Infarctions eller slag av nære slektninger.
 2. Tung fysisk anstrengelse i lang tid.
 3. Åreknuter.
 4. Genetisk predisposisjon.

Tykt blod: hva skal jeg gjøre?

Hvis blodviskositetstesten viser et overskudd av normen, trenger pasienten straks riktig behandling.

I det daglige dietten må nødvendigvis være til stede vann i riktig mengde. Vanligvis bør den gjennomsnittlige personen drikke en halv eller to liter væske hver dag. Mengden vann som forbrukes av en person, avhenger av:

 • Vekt.
 • Alderen.
 • Strømbelastning.
 • Temperaturen i miljøet der pasienten befinner seg.

Spesialister anbefaler å bruke minst 2 liter væske til unge i varmt vær med intens fysisk anstrengelse.

Representanter for folkemusikk og tradisjonell medisin anbefales å legge til de daglige diettprodukter som fortynner tykt blod. Den mest effektive er:

 • Løk og hvitløk.
 • Sjøfisk og sjømat.
 • Tomater og tomatsaft.
 • Zucchini.
 • Rødbeter.
 • Sprouted hvete.
 • Kakaoholdig mat og svart sjokolade.
 • Jordbær.
 • Blåbær.
 • Bringebær.
 • Granateple og juice (kun tilberedt uavhengig).
 • Lin, solsikke og olivenolje.
 • Hvit kanin og kylling kjøtt.

Bruken av disse produktene gjør blodet mindre viskøst, minimerer risikoen for blodpropper og stimulerer metabolisme i vevsceller.

Hvis blodtettheten indikatoren i analysen ikke oversteg de tillatte verdiene for mye, kan pasienten stabilisere tilstanden ved å utelukke fra dietten:

 • Røkt kjøtt.
 • Hermetisert mat.
 • Fett kjøtt og retter fra den.
 • Bokhvete.
 • Fett kaldt.
 • Meieriprodukter med høy prosentandel av fett.
 • Kål.
 • Linser.
 • Søt bakte bakverk.
 • Kalina.
 • Bananer.
 • Chokeberry björnbær.
 • Medisinske planter (St. John's wort and valerian).

Hvis reanalysen av blodtettheten er normal, kan produktene fra den "svarte" listen gradvis legges til dietten, men bare i små mengder.

Redusere tettheten av plasma kan være spesielle farmakologiske stoffer. Som regel, foreskrive i dette tilfellet stoffer basert på aspirin, fordi de har en trombolytisk effekt.

De mest effektive legemidlene fra denne gruppen er:

 • Aspirin-cardio.
 • Cardiomagnil.
 • Tromboass.
 • Kardiopirin.

Til tross for den høye effektiviteten, er de ikke egnede til selvbehandling og foreskrives av en lege bare etter nøye diagnose av pasienten.

Som et forebyggende tiltak mot plasmaets tetthet kan legen foreskrive kosttilskudd, der dihydrocrocyticin er tilstede, noe som bidrar til å forbedre blodets reologiske egenskaper. Pasienter som foreskrives strenge overholdelse av diettbegrensninger, gjennomgår også en månedlig behandling med Flafit eller Kapilar.

En stor rolle i de økte indikatorene for tett blod i analysen spilles av vanlig fysisk aktivitet og fravær av avhengighet.

Den høye tettheten av plasma i analysen - dette er ikke en uavhengig sykdom, men et symptom på den negative virkningen på kroppen vår av ulike faktorer. For å unngå komplikasjoner med plasmaets reologiske egenskaper, må du minst en gang i noen få måneder for å donere blod til en generell analyse (for å bestemme INR), overvåke helsen din og søke kvalifisert hjelp hvis du føler deg ubehagelig.

Les Mer Om Fartøyene