Hvordan kalles blodkoagulasjonstesten: Dekoding og norm

Blodkoagulasjonsanalyse er en obligatorisk del av en rekke komplekse studier for alvorlige leversykdommer, under graviditet eller i tilfelle av venøs patologi. Det er tilrådelig å ikke forlate en slik studie som forberedelse til kirurgi. Hva er navnet på analysen, og hva er de "sunne" resultatene? Vi forteller.

Hva er blodkoagulasjonstesten gjort for?

Krenkelser av blodkoagulasjonssystemet - en av hovedårsakene til utviklingen av en rekke kardiovaskulære patologier. Hvis indikatorene faller, er det fulle av økt blødning, men hvis den øker - øker risikoen for blodpropper. For å forstå hvordan riktig koagulerbarhet går, tildeles en passende analyse. Hans medisinske definisjon er et koagulogram.

Effekten av koaguleringssystemet er ganske komplisert, for eksempel kan vi ta en konvensjonell kutt. Dybden og plasseringen av traumet bestemmer intensiteten som blodet vil strømme med. Så snart det er behov for beskyttelse, kommer blodkroppene til handling: de samles på dette stedet for å danne den nødvendige barrieren - en blodpropp.

Takket være blodproppene oppstår et hinder som forhindrer at væskeblodet strømmer ut av den skadede delen av kroppen. Faktisk beskytter den kroppen mot overdreven blodtap, og forhindrer også smitteinntrengning i skadestedet, "festing" sårets kanter.

I dette tilfellet må blodet forbli flytende for å fortsette å sirkulere normalt i kroppen. Etter at blodet har herdet seg i det ønskede området, oppstår en balansert fortynning.

Indikatoren for balansen er tidsintervallet der koagulasjonsprosessen og revers-flytning skjer. Hvis det er noen avvik innen denne tiden, anbefaler leger at de utfører en detaljert blodprøve og nøyaktig bestemmer alle parametere.

Hvem trenger å gjøre denne analysen

Krenkelse av koagulasjonsprosessen er full av hjerteinfarkt, slag og trombose. Med reduserte priser er det umulig å forutsi hvordan operasjoner eller levering vil finne sted: pasienten kan ganske enkelt bløde. Tidlig påvisning av brudd bidrar også til å forhindre utvikling av farlige sykdommer.

Analysen kan foreskrives for mistenkt kardiovaskulære sykdommer eller forstyrrelser i koaguleringssystemet. I noen tilfeller er det obligatorisk. Slike situasjoner inkluderer:

 • prenatal periode;
 • mistenkte arvelige patologier;
 • før og etter operasjon
 • Behovet for langvarig bruk av antikoagulantia
 • akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen;
 • sykdommer i immunsystemet.

Hvis det ble funnet en reduksjon i antall blodplater under rutinemessig analyse, er det behov for hemostasiogram.

Med disse patologiene bør funksjonen til koagulasjonssystemet kontrolleres for å bekrefte diagnosen og forhindre mulige komplikasjoner.

Hvorfor hindrer blodet?

Kloakkbarhet refererer til ganske vanskelige biologiske prosesser. Under denne tiltaket dannes fibrin - et spesielt protein som er nødvendig for dannelsen av blodpropper. Det er på grunn av at blodet blir mindre væske, begynner dets konsistens å ligne cottage cheese. Stimuleringsfaktoren er i stor grad avhengig av dette proteinet.

Regulering av koagulasjon avhenger av to systemer i kroppen: nervøs og endokrine. På grunn av fluiditet er blodcellene ikke festet sammen og kan lett bevege seg langs karene. Flere funksjoner avhenger av væskens tilstand:

 • trofisk;
 • transport;
 • thermoregulatory;
 • beskyttende.

Hvis det er et brudd på integriteten til vaskulære vegger, er det et presserende behov i forbindelse med koagulasjon: uten dannelse av en blodpropp på problemstedet, kan en person alvorlig lide.

Den flytende form av blodet beholdes på grunn av et spesielt antikoaguleringssystem, og hemostase er ansvarlig for dannelsen av blodpropper.

Egenskaper ved levering av analysen ved graviditet

Under graviditeten gjennomgår kvinnekroppen alvorlige fysiologiske endringer. Er involvert i prosessen:

 • blod,
 • endokrine system;
 • excretory organer;
 • CNS;
 • kardiovaskulær system;
 • linker til hemostase.

Ofte i denne perioden er det en signifikant økning i koagulasjonsfaktorer, som kan tilskrives den fysiologiske normen. En analyse av blodkoagulasjon under graviditet er obligatorisk.

I løpet av perioden med å føre et barn med blod, oppstår visse endringer, som følgende kan tilskrives:

 • redusert aktivitet av C-protein;
 • redusert antitrombinaktivitet;
 • inhibering av fibrinolysaktivitet;
 • økning i aggregeringsegenskaper for blodplater.

Endringer knyttet til prosessen med hemostase er adaptive. De er nødvendige for å forhindre overdreven blødning under arbeid og i postpartumperioden. Dette skyldes en gradvis, men konstant reduksjon av fibrinolytisk aktivitet og økt koagulasjon.

På grunn av de alvorlige hormonelle endringene som oppstår under graviditeten, endres det hemostatiske systemet. Dannelsen av livmorhalskretsens blodsirkulasjon påvirker også dette. Noen kvinner utvikler et ICD-syndrom: for det første er det hyperkoagulerbarhet, som gradvis erstattes av hypokoagulering.

Dette kan føre til betydelig blodtap. For å unngå dette er analysen nødvendig ikke bare i første trimester, men også i de neste to, slik at spesialister kan følge alle endringene. Det er nødvendig å utføre undersøkelsen først og fremst til kvinner som led av livmorhalsens høyt blodtrykk eller hadde et abort.

Det er verdt å vurdere at graden av blodpropp i gravide kan avvike fra vanlig, dette er i rekkefølge av ting. Forklar alle nyansene av analysen bør den behandlende legen.

Hvordan å forberede

Før du tar analysen, trenger du litt trening, som avhenger av påliteligheten av dataene. Blodstimulering kan endres på grunn av virkningen av ulike faktorer, hvorav de fleste er direkte avhengig av pasienten.

Det er visse regler som bør observeres når du forbereder. Den enkleste listen er som følger:

 1. Å gi blod er bare nødvendig på tom mage. Eventuell mat kan forvride resultatene av analysen.
 2. Det anbefales at det siste måltidet tas 12 timer før blodprøver.
 3. Kvelden før drikking er det bare tillatt vann, men i begrensede mengder. Overdreven væskeinntak kan også forvride resultatet.
 4. Om morgenen er te og kaffe strengt forbudt foran gjerdet.
 5. 2-3 dager før bloddonasjonen anbefales det å unngå akutt og fet mat: lignende produkter kan påvirke koagulasjonsprosessen.
 6. Alkohol kan forbrukes bare 3-4 dager før analysen, på leveringsdagen er det forbudt å røyke.
 7. Hvis det er mulig, er det ønskelig å utelukke alvorlig fysisk aktivitet.

Det er verdt å vurdere at noen av legemidlene også påvirker blodfluidet. Hvis noen medisiner foreskrives på tidspunktet for gjerdet, er det verdt å advare legen som foreskriver analysen, ellers vil dekodingen være feilaktig.

Vanlige data

Blodens evne til å folde bestemmes ved å gjennomføre laboratorietester. Bruk til dette kan både venøs og kapillært blod fra fingeren. Hver av testene krever en bestemt type blod og lar deg identifisere tilstanden til de enkelte delene av koaguleringssystemet.

Tolkning av blodprøven for koagulering

Takket være blod, utføres et stort antall viktige prosesser i kroppen. Det transporterer næringsstoffer, oksygenforbindelser, opprettholder kroppstemperatur, forhindrer blødning og utfører andre viktige funksjoner. For å fastslå blodets evne til å danne koagulasjoner, utføres en koagulasjons- eller koagulasjonsprøve. Forskning i koagulasjonssystemet utføres innenfor rammen av biokjemisk analyse, som kalles koagulogram.

Indikasjoner for analyse

Clotting (koagulasjon) er et viktig stadium i funksjonen av hemostasesystemet, som sikrer at blodsituasjonen slettes ved brudd på integriteten til vaskulærsystemet. Blod koagulerer på grunn av et spesielt fibrinprotein, som direkte deltar i dannelsen av koagulater. Med riktig koaguleringssystems funksjon under skaden på fartøyet blir prosessen med dannelse av blodpropper umiddelbart aktivere, noe som blokkerer skade og forhindrer blodtap.

Behandlingsprosessen er regulert av endokrine og nervesystem. På grunn av blodets væskestatus beveger celler seg uten vanskeligheter i karene og utfører grunnleggende funksjoner. Analysen av koagulerbarhet av blod antas å studere både koagulasjonsfunksjon og antikoagulant. Balansen mellom væsketilstanden og dannelsen av trombi sikrer en korrekt funksjon av hemostasen. Blodkoagulasjonstesten må sendes uten feil hvis følgende indikasjoner er tilgjengelige:

 • patologi av leveren;
 • åreknuter;
 • autoimmune patologier;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • graviditet;
 • tar antikoagulantia
 • en overflod av heparin;
 • svekket proteinmetabolisme;
 • onkologiske skader
 • leukemi;
 • kronisk pankreatitt;
 • genetiske forstyrrelser i produksjonen av fibrinogen;
 • DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon).

Ved brudd under koagulasjonsprosessen kan alvorlige patologier oppstå (trombose, hjerteinfarkt, hjerneslag). Sykdommer er livstruende, om ikke umiddelbart. Også en blodprøve for koagulerbarhet blir nødvendigvis utført som forberedelse til kirurgisk behandling, så vel som under gjenoppretting etter det.

Norm for koagulogramindekser

Tidligere ble mer enn tretti metoder brukt for å bestemme nøyaktig koagulering av blod. For tiden brukes to hovedmetoder: Metoden til Sukharev og Lee-White. Blod for koagulering etter Sukharevs metode er tatt fra fingeren, og i Lee-White-metoden må blod doneres fra venen. Med tanke på normene for indikatorer er det viktig å ta hensyn til at små forskjeller er tillatt, avhengig av laboratoriet og metodene som brukes. I blodkoagulasjonstesten undersøkes følgende indikatorer:

 1. Klumpetid (VSC) - Vanligvis varierer fra 5 til 10 minutter for blod tatt fra venen; for kapillær - 2 minutter. Ifølge Sukharevs metode bør koaguleringen begynne etter 30 sekunder til 2 minutter, og avsluttes etter 3-5 minutter. VSK av Sukharevs metode er forskjellig på grunn av at kapillærblod brukes.
 2. APTT (aktivert partial tromboplastintid) - indikatoren brukes til å måle den indre og totale koagulasjonsbanen, den normale verdien er fra 25 til 39 sekunder.
 3. PTI, betegnelsen står for en protrombinindeks - dette er forholdet mellom PTV av kontrollplasmaet og det for pasientens plasma uttrykt i prosent. Indikatorens hastighet er fra 95 til 105%.
 4. PTW (protrombintid) - varigheten av dannelsen av blodpropp i plasma, den normale verdien av 11 til 16 sekunder.
 5. INR (det internasjonale normaliserte forholdet) er forholdet mellom pasientens PTV og den normative PTV, normen er fra 0,85 til 1,35%.
 6. Fibrinogen er et spesifikt protein i blodplasmaet. Den normale verdien ligger i området fra 2 til 4 g / l for voksne og fra 1,25 til 3 g / l i barndommen.
 7. Trombintid (TB) undersøkes for å evaluere sluttstadiet av koagulasjon. Indikatorens hastighet er fra 14 til 21 sekunder.
 8. Tiden for plasma-omkalking (GRP) - viser hvor lang tid det tar å danne en blodpropp i plasma. Den normale verdien er 1 til 2 minutter.
 9. Plasmatoleranse til heparin - i testen evaluerer funksjonen av koaguleringssystemet helt. Ser som en indirekte indikator på nivået av trombin. Testresultatet er fra 3 til 11 minutter.
 10. Tilbaketrekking av blodpropp er det endelige stadiet av trombusdannelse. Normalt varierer det fra 44 til 65%.

Ved avkodning av testen for koagulering hos gravide kvinner for normen tar ulike verdier. Kontroll av hemostatisk system er nødvendig for å forhindre blødning under arbeid. Standarder gravide under Hemotest er: APTT - varighet av 17 til 20 sekunder, fibrinogen - mindre enn 6,5 g / l, blodplatetall - 131-402 tusen per mikroliter protrombin - 78-142% TV - 18 opptil 25 sekunder.

Forklaring av resultatene

Dekryptering av resultatene av testen for koagulasjon gjør at du kan bestemme årsaken til avviket i hemostatisk system og foreskrive riktig behandling. Hvis VSC-indeksen er over normativverdien, indikerer dette en reduksjon i koagulasjon. Årsaken kan være koagulant terapi, leversykdom eller hemofili. VSK reduseres etter tungt blodtap eller når du tar prevensjonsmidler.

Økt verdi av APTT er observert med utilstrekkelig mengde vitamin K, leversykdommer. Reduksjon oppstår med hemofili.

Hvis det blir bestemt et forhøyet nivå av RTI når det deklareres resultatene av testen, indikerer dette en risiko for trombose. Veksten blir lettere ved inntak av prevensjonsmidler, en liten mengde væskeforbruk, og en økning er mulig i tredje trimester av svangerskapet. Redusert PTI med mangel på vitamin K, dysbakterier, enterocolitt, som et resultat av å ta diuretika og acetylsalisylsyre i store doser. En reduksjon i TB observeres med et overskudd av fibrinogen, og en økning oppstår når det oppstår abnormiteter i funksjonen av leveren eller medfødte patologier av fibrinproduksjon.

Å redusere mengden av fibrinogen på resultatene av testen bestemmes ved levercirrhose skade, hepatitt, patologiske forstyrrelser SSC, DIC, utilstrekkelige mengder av vitamin B12 og C, toksemi under svangerskapet. oppstår Fibrinogen Vekst når inflammasjon og infeksjon av organismen, lungebetennelse, større brannskader, hjerteinfarkt, post-operativ behandling. Under graviditet er det viktig å regelmessig utføre blodkoagulasjonstester, siden separasjon av morkaken under arbeidskraft kan provosere stor blødning. Spesiell oppmerksomhet bør gis til VSC-indeksen.

Noen forstyrrelser i koagulasjonsprosessen kan mistenkes for visse symptomer. Med en økning i VSC, stopper blodet ikke lenge i tilfelle av kutt og lesjoner. PBruises og subkutane hematomer vises. Det er blødninger fra nesen og rikelig menstruasjon hos kvinner. Som regel, samtidig med VSC-avviket, endres også andre koagulasjonsparametere. Patologier av blodkoagulasjon kan føre til alvorlige komplikasjoner. Ved de første tegn på brudd må du se en lege og sjekke verdien av blodindikatorer for koagulering.

Blodtest for koagulering: indikatorer, transkripsjon

Blod er et helt unikt vev: det er flytende, men har evne til å koagulere. Systemet av hemostase regulerer disse egenskapene. Når fartøyet er skadet, koagulerer blodet, en blodpropp danner - en trombose som stopper blødningen. Samtidig må det hele tiden levere de nødvendige elementene til hver celle, og bære bokstavelig talt bort giftstoffer, forfall produkter av stoffer, etc. Forstyrrelser av hemostase fører til alvorlige patologier og spiller en viktig rolle i løpet av andre sykdommer. Blodprøven for koagulogrammer inneholder over 40 indikatorer (avhengig av sykdommen, foreskriver legen en studie på 3-15 parametere). En korrekt tolkning av resultatene bidrar til å forhindre komplikasjoner etter kirurgiske operasjoner, alvorlig postpartumblødning og avsløre ulike patologier.

Egenskaper ved studien av blodpropp

Hvis organismen ikke påvirkes av ulike patologiske faktorer, er hemostasesystemet i likevekt. Det sikrer bevaring av blodfluiditet, forhindrer og stopper blødning.

Et koagulogram sendes for:

 • diagnose av hemorragiske sykdommer;
 • påvisning av brudd i hemostasystemet
 • bestemmelse av økt skjørhet av blodkar;
 • kontroll med antikoagulant terapi;
 • Bestemmelse av hensiktsmessigheten til kirurgisk inngrep med økt blødning.

I tillegg er enkelte indikatorer for hemostaseforstyrrelser symptomer på andre patologiske prosesser.

Å undersøke brudd utfører en rekke studier. Tross alt er hemostasesystemet svært komplisert. Den består av 3 linker som er ansvarlige for evnen til å stoppe blødning og ikke tillate at blodkroppene holdes sammen:

 1. Vaskulær komponent. Endotelet i karene produserer spesielle stoffer som forhindrer adhæsjon av celler, og hvis veggen er skadet, bidrar de til dannelsen av en trombus.
 2. Trombocytkomponent (mobil). Når vaskulærveggen er skadet, knytter blodplater seg til bruddstedet, holder sammen, danner en stopper. Deretter utløses kjeden av reaksjoner som er nødvendige for å fikse og komprimere trombosen. I tillegg bidrar disse blodcellene til rask regenerering av den skadede veggen.
 3. Plasma komponent. Den består av mange komponenter (proteiner, enzymer, kalsiumioner) som utgjør koagulasjons-, antifoaming-, fibrinolytiske systemer.

Hver av dem deltar i reguleringen av blodkoagulasjon. Den minste avviket fra normen fører til patologi, kompliserer sykdomsforløpet, er et symptom på andre sykdommer.

Dekoding av indekser av vaskulær blodplate hemostase

Den såkalte primære hemostasen blir forstyrret av endringer i karets vegger, trombocytopeni, trombocytopati. For å identifisere årsaken, gjennomføre en rekke tester, studer den vaskulære og trombocyttkomponenten.

 1. Eksempel på klype. Normalt er det ingen endringer. Hvis det er blåmerker, petechiae, den mest merkbare på en dag, blir pasientens kapillærveggresistens svekket.
 2. Prøven er utnyttet. Etter at den er utført, vises petechiae. Normalt er det ikke mer enn 10. Et større tall er en indikator på brudd på motstanden til kapillærveggen.
 3. Antall blodplater (i norm - 180-320 * 10 9). Antallet øker med megakaryocytisk leukemi, lymfogranulomatose, myelolekemi, Rundu-Osler's sykdom, stort blodtap, etter fjerning av milten. Reduksjon reduserer trombogenese og utvikler seg på grunn av trombocytopenisk purpura, benmarg aplasi, B12-mangelarm anemi, leukemi, ondartede svulster, levercirrhose, hepatitt, kollagen, skjoldbruskpatologi, systemisk lupus erythematosus. For å identifisere årsaken, undersøkes benmarget og antiplatelet antistoffer bestemmes.
 4. Adhesjon av blodplater. Indeksen for blodplaters evne til å feste seg til veggen er normal - 20-50%. Reduksjon skjer med Willebrands sykdom, Glanzman's trombastheni, akutt leukemi, nyreinsuffisiens.
 5. Aggregasjon (evnen til å danne en klump klump) av blodplater. Økningen skjer i første fase av DIC-syndrom (disseminert intravaskulært koaguleringssyndrom), aterosklerose, trombose, hjerteinfarkt, diabetes mellitus. En svært høy aggregering indikerer en risiko for å utvikle trombose (og denne sykdommen fører til en plutselig død av pasienten, når blodproppen går i stykker og tetter opp hovedkaret). Reduksjon indikerer en kvalitativ inferioritet av blodplater og forekommer med trombose av Glanzmann, trombocytopeni, sykdommer i Bernard-Soulier og Willebrand.
 6. Blødningstid. I norm: i henhold til Duke 2-4 minutter; for Ivey - mindre enn 8 minutter; ifølge Shitikova opptil 4 min. Forlenget med trombocytopeni, DVS-syndrom, uremi, kollagenose, avitaminose C, på grunn av bruk av antikoagulantia (aspirin, heparin).
 7. Tilbaketrekking av blodproppen. Normalt er tilbaketrekningsindeksen 48-64%; og ifølge McFarlane metode 0.3-0.5. Denne indikatoren avhenger av antall blodplater. Reduksjonen indikerer trombocytopenisk purpura, leukemi, aplastisk og B12-mangel anemi, tilstedeværelse av funksjonelt dårligere blodplater.

Blodstrykkbarhetstest: Dekoding, norm, hvordan å ta?

Hemostase refererer til det biologiske systemet som er ansvarlig for å opprettholde den normale væskesammensetningen av blodet og sikre blødningstanken når veggene til karene er skadet.

Forstyrrelser i dette systemet kan manifesteres ved økt blødning eller en tendens til trombogenese. For tidlig påvisning av årsaken til patologiske forandringer, utføres en analyse for blodets koagulerbarhet, noe som gjør det mulig å identifisere type forstyrrelser og graden av alvorlighetsgrad.

Hvordan vedlikeholdes hemostase?

I prosessen med å stoppe blødning spiller en rolle: vaskulær, blodplate og plasmafaktorer. Primær hemostase skyldes spasmer av blodårer og dannelse av blodplateplugg. For mindre skade på mikrocirkulasjonskanalen, kan en slik "plugg" være nok, men den kan ikke permanent gi et komplett stopp for blødning fra store fartøy med høyt blodtrykk.
Derfor er det sekundære stoppet for blødning, koagulasjon, på grunn av arbeidet med plasmakollingsfaktorer, inkludert. Sammensetningen av dette systemet omfatter tretten koagulasjonsfaktorer. Under deres innflytelse, er det dannelsen av aktive protrombinase, trombin og fibrin, ytterligere tilbaketrekning av en blodpropp. Brudd på disse fremgangsmåter fører til massiv blodtap, selv når en liten kutt, blødning inn i muskler og ledd for mindre skader, hematuri, patologisk rikelig, langvarig menstruasjon, etc.
Til de mest kjente arvelige manglene i plasmafaktorer, manifestert i barnet, inkluderer hemofili. Sykdommen er ledsaget av underskudd av den åttende (type A), den niende (type B) og den ellevte (type C) -faktorer.

Hvordan ta blodpropper?

 1. Alle tester av blodindikatorer skal utføres om morgenen og på tom mage.
 2. Det anbefales å utelukke bruk av medisiner, minst to uker før innsamlingen av materialet.
 3. Alkoholholdige drikkevarer og røyking er utelukket i to dager.
 4. På om dagen er det ønskelig å avstå fra å drikke sterk te og kaffe.
 5. I en uke er det tilrådelig å ekskludere fete og overcooked matvarer fra dietten.
 6. Før du tar testen, anbefales en kort hvile.

Også når deklarerer resultatene av analysen for blodkoagulasjon, er det viktig å vurdere at kvinner kan ha lave verdier under menstruasjonen. Ved graviditet eller etter lang mottak av orale prevensiver, er fysiologisk overvurdering av parametere for en hemostase mulig.
Terapi av patologier i kardiovaskulærsystemet, ledsaget av bruk av antikoagulantia og antiaggreganter, er preget av blodfortynning. Langvarig oppkast, diaré og generell dehydrering kan føre til fortykkelse.

Gjerde materiale

Hvis studien krever kapillærblod (blodplateantal, koaguleringstid, protrombinindeks), blir den tatt fra fingeren, etter punktering med en spesiell nål eller scarifier. Venøs, er skrevet for å bestemme koagulasjon av Li-White, trombintid og aktivert partiell tromboplastintid. For analyse er det nødvendig med 20 kubber.
Materialet leveres til laboratoriet, senest to timer fra gjerdetiden. Videre blir det utsatt for sentrifugering for å separere plasmaet fra de formede elementene. For å studere koagulogramindeksene er plasma nødvendig.

Typer av blødning med dekoding

Brudd på hemostase kan fortsette i henhold til type hyper og hypokoagulering. I det første tilfellet er pasienten utsatt for økt mikrotrombose.
I tilfelle av reduksjon i koagulasjon, i tillegg til laboratoriedata, blir også typen av blødning evaluert under dekoding.
Det er:

 • mikrosirkulerende, ledsaget av små blåmerker, petechiae, spesifikt for trombocytopeniske tilstander, trombocytopati, von Willebrands sykdom;
 • hematom, observeres under hemofili og manifesteres av diffuse hematomer, blødning i fellesposer, muskler og indre organer.
 • blandet (mikrocirkulatorisk), utvikler seg mot en bakgrunn av disseminert intravaskulær koagulasjon, en overdose av antikoagulantia, trombolytika;
 • vaskulitt-lilla type forekommer med mikrotrombovaskulitt;
 • for angiomatøs, preget av vaskulære spirer og hyppig neseblødning (telangiektasi, mikroangiomatose).

Hovedårsakene til hemostaseforstyrrelser

Normen når det gjelder analyser

Antall blodplater i en voksen er mellom 150 og 400 g / l. For barn er det øvre nivået redusert til 350 g / l.

Ifølge Sukharev.

Normale koagulasjonsparametere i henhold til Sukharev viser det første trinnet av fibrindannelse fra 30 sekunder til 2 minutter, og tidspunktet for fullføring av denne prosessen er 3-5 minutter. For å utføre denne analysen blir materialet kalt inn i en spesiell gjennomsiktig kapillær. Deretter vippes skipet vekselvis til høyre - til venstre. Ved hjelp av en stoppeklokke bestemmer laboratorieteknologen tidspunktet for koagulasjonsprosessen, det vil si at blodet slutter å strømme fritt over kapillærveggen.

Ifølge hertugen.

Blodfaktor for hemostase er vurdert. En grunnleggende test for å bestemme kroppens evne til å stoppe blødning. For å gjennomføre studien, er pekefingeren på ringfingeren gjennomboret, ca. 4 ml, deretter promakivayut utstikkende blod, hvert 20. sekund, gjentatt tilbaketrekningen av dråpen. For å vurdere resultatet, oppsummerer tiden til utseendet til den siste dråpen. I en sunn person er det tid til å stoppe blødning fra mikrocirkulatorisk seng opptil to minutter.

Ifølge Lee-White.

Koagulasjonshastigheten av en milliliter venøst ​​blod fra samlingstidspunktet er studert, til dannelsen av en tett, stabil bunke.
Satsen er mellom fem og syv minutter.
Trombintid.
Det gjør det mulig å estimere omdannelsesgraden av fibrinogen til fibrin og for å avdekke brudd i sluttstadiet av hemostase. I en sunn person er indikatoren innen 15-18 sekunder. Det brukes til klinisk kontroll av behandling med antikoagulantia og antiplatelet.
Aktivert partiell tromboplastintid (APTT).
Gir en karakteristikk for varigheten av dannelsen av blodpropp, etter tilsetning av en løsning av kalsiumklorid til plasma. En økning i denne indikatoren indikerer en uttalt vitamin K-mangel. Den normale verdien er innen 30-35 sekunder.
Prothrombin (tromboplastin) tid.
Det brukes til å diagnostisere tromboembolisme og sykdommer ledsaget av hypokoagulering. Det er direkte relatert til nivået av protrombin i blodplasmaet.
Det er fra ti til 14 sekunder.
For å evaluere den eksterne koagulasjonsmekanismen fullt ut, er det nødvendig å evaluere protrombintiden grundig, indeksere og beregne det internasjonale normaliserte forholdet. Ved beregning av INR er det nødvendig å skille protrombintiden til pasienten, dele den med standard normalindeks og konstruere den oppnådde verdien i den internasjonale sensitivitetsindeksen. Normen for INR er fra 80 til 110%.
Moderne teknologier som brukes i Invitro laboratorier tillater å utføre raskt og kvalitativt:

 • screening av hemostase lidelser;
 • utfør diff. diagnostisering av sykdommer ledsaget av koagulasjonsforstyrrelser;
 • å studere koagulasjonssystemets tilstand hos gravide kvinner og pasienter som får antiplatelet, antikoagulantia og ikke-steroide antiinflammatoriske sykdommer.

Eksempler på koagulogram av sykdommer ledsaget av økt blødning

Hemofili.

I hemostasiogrammet oppdages hypokoagulering, som følge av en uttalt nedsatt protrombindannelse. Øker koagulasjonsvarigheten av Lee-White i mer enn 10 minutter. Antall blodplater er innenfor normale grenser.
APTTet forlenger i mer enn 45 sekunder.

Hemorragisk vaskulitt.

Det er preget av uttalt hyperkoagulasjon. Signifikant reduserte antikoagulantegenskaper, redusert trombintid. Det er en akselerert prosess for nøytralisering av injisert heparin, og forbedring av plasmas toleranse for det.
De første indikatorene for koagulopati etter type forbruk er avdekket, noe som manifesteres av hyperkoagulerbarhet i første fase, og en reduksjon i tiden for blødningsstopp ifølge Lee-White. Også inhibering av fibrinolysesystemet er karakteristisk: en liten indeks for spontan fibrinolyse og en økt tetthet av blodproppen.
Slike data avsløres i den hyperkoagulerbare fasen av formidlet intravaskulær koagulasjon. Klassisk vaskulitt er preget av fraværet av trombocytopeni av forbruk og en økt mengde fibrin i plasma.

Blodtest for koagulering: indikatorer, transkripsjon

En blodprøve for koagulasjon kalles et koagulogram eller hemostasiogram. Den inneholder en rekke tester, hvor resultatene gjenspeiler blodets evne til å koagulere (koagulere).

Klippingkoagulasjon) av blod er en av de viktigste beskyttende funksjonene som sikrer kroppens normale vitale aktivitet. Denne prosessen er regulert av de nervøse og endokrine systemene. Ved normal hemodynamikk forekommer ikke clumping av blodceller, men blodplateaggregering er nødvendig dersom integrasjonen av vaskemuren er svekket. Normalt er hemostasesystemet og antikoagulantsystemet i likevekt, slik at trombi dannes, om nødvendig, og oppløses. Faren for helse og liv kan utgjøre både hypo- og hyperkoagulasjon.

Hyperkoagulasjon er forbundet med høy risiko for trombose og tromboembolisme, det vil si dannelsen av koagulater som lukker lumen av karene. Gipokoagulyatsiya øker signifikant sannsynligheten for ukontrollert blødning på forskjellige steder.

Behandlingslegen kan tildeles en baseline eller et utvidet hemostasiogram. Evaluering utføres parallelt med studiet av UAC. Hver av indikatorene til koagulogrammet betraktes som indikativ. Hvis visse abnormiteter identifiseres under grunnlinjen, er dette en indikasjon på en utvidet analyse med definisjonen av koagulasjonsfaktorer.

Når en blodprøve for koagulering tas

Indikasjoner for analyse av blodkoagulasjon er:

 • Graviditetstiden (som en del av en planlagt eller uplanlagt undersøkelse);
 • forberedelse til kirurgi;
 • postoperativ periode;
 • blodpatologi;
 • åreknuter
 • leversykdom;
 • patologi av autoimmun genese;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Kvinner som forbereder seg på å bli mødre, koagulogram nødvendigvis utnevnt med sent toksisose (gestose).

Hemostasiogram kreves for mistenkt pulmonar embolisme (PE), myokardialt infarkt, iskemisk og hemoragisk slag, og atrieflimmer.

Blodkoagulasjonsprøven utføres for å kontrollere terapi med antikoagulantia, og når pasienten får anabole legemidler, hormonelle legemidler (glukokortikoider) eller perorale prevensjonsmidler.

Blodtest for koagulering: indikatorer og deres tolkning

Med koagulogram vurderes følgende indikatorer:

 1. Koaguleringstid;
 2. APTTV (aktivert partial tromboplastintid;
 3. Protrombintid;
 4. Prothrombin-forhold;
 5. Trombintid;
 6. Fibrinogen (faktor I);
 7. Antitrombin III;
 8. D-dimer;
 9. SFMC.

Blødningstid

Blødningstiden bestemmes ved å punktere hodebunnen med scarifier og fastsette det tidsintervallet som er nødvendig for fullstendig stopp av blod. Diagnostiseringsverdien er bare en økning i verdier i forhold til normen (den er fra 2 til 10 minutter). Hvis det er kort tid, så var det sannsynligvis en teknisk feil. Denne testen gjelder ikke for forhåndsundersøkelsen.

Mulige årsaker til langvarig blødningstid:

 • Overskudd av anbefalte doser til behandling med blodplateagenter og antikoagulantia
 • hemofili (genetisk bestemt hemostase lidelse);
 • levercirrhose;
 • Hepatose mot en bakgrunn av kronisk alkoholisme;
 • hemorragisk feber (en farlig smittsom sykdom);
 • trombocytopeni (reduksjon i antall blodplater);
 • trombocytopati (endring i blodplaters egenskaper med brudd på deres evne til å aggregere).

Aktivert partiell tromboplastintid

APTTV gjenspeiler meget nøyaktig tilstanden av plasmahemostase, dvs. graden av effektivitet av plasmafaktorer. Denne indikatoren anses som den mest følsomme for ulike patologiske forandringer i kroppen.

Tallene kan variere i analysen i ulike laboratorier. De er avhengige av reagensene som brukes. Referanseverdiene er alltid angitt på skjemaet der resultatene registreres.

Grensen for normen er fra 25,4 til 36,9 sekunder.

Mulige årsaker til økning i verdier:

 • fibrinolyse;
 • hemofili;
 • autoimmune patologier (inkludert antiphospholipidsyndrom);
 • lavt nivå av faktorene II, V, VIII, IX, X, XI og XII;
 • Disseminert intravaskulær koagulasjon (2-3 faser);
 • pasienten som mottar heparin og preparater basert på den;
 • alvorlig leverskade (aktiv hepatitt, cirrhosis);
 • Hageman's sykdom (genetisk bestemt nedgang i faktor XII aktivitet);
 • intravenøse infusjoner av anti-sjokk plasma substitusjoner (reopolyglucin).

Forkortelsen av APTTV observeres ved normal graviditet, i den første fasen av DIC-syndrom, så vel som i trombose. Indikatoren kan bli forvrengt dersom teknologien for blodprøvetaking er brutt.

Prothrombintid

PTV skjerm tjener til vurdering av hemostase plasma (fase 1 og 2), og aktiviteten av faktorene II, V, VII og X. Den gjenspeiler Levringstiden i serum med tilsetning av tromboplastin og kalsium.

Behandling med antikoagulantiske stoffer anses å være effektiv hvis tallet på indikatoren øker minst 1,5-2 ganger.

Normale verdier (i sekunder):

 • voksne pasienter - 11-15;
 • prematur nyfødte - 14-19;
 • fullfødte babyer - 13-17;
 • barn av yngre alder - 13-16;
 • Eldre barn og ungdom - 12-16.

Reduksjon av PTV er typisk for de siste ukene før fødsel, samt for DIC-syndrom. Andre mulige årsaker inkluderer bruk av prevensjonspiller og behandling med protrombinfaktorer VII, X, V og II.

Forlengelsen av protrombin tid kan indikere lever patologiske og (eller) gallegangen eller nærværet i blodet av spesifikke "lupus" antikoagulant. Indeksen øker med produksjon av heparin (unfractionated) og IV infusjoner av plasmasubstitutt.

Internasjonal normalisert forhold

INR- eller protrombinforholdet bestemmes matematisk for å standardisere DTV-tallene. Denne indikatoren er forholdet mellom pasientens protrombintid og normalt plasma PVH i samsvar med den aksepterte internasjonale følsomhetsindeksen. Vurdering av INR er først og fremst nødvendig for å evaluere terapi av indirekte antikoagulantia (kumarinderivater). Normalt er denne indikatoren maksimalt nær 1 (0,8-1,15). Intervallet fra 2 til 3 indikerer en effektiv reduksjon i risikoen for intravaskulær trombose uten å øke sannsynligheten for blødning.

Forlengelse av PTV i kombinasjon med en økning i INR kan indikere følgende patologier:

 • viral og alkoholisk hepatitt (kronisk kurs);
 • levercirrhose;
 • amyloiddystrofi;
 • hypovitaminose K;
 • DIC;
 • en genetisk bestemt mangel på faktorene II, V, VII og X;
 • fravær eller signifikant reduksjon av fibrinogen i serum.

Hvis tallene er mindre enn normalt, kan det dreie seg om aktivering av fibrinolyseprosessen, økt trombose (med risiko for tromboembolisme) eller en økning i aktiviteten av faktor VII.

Trombintid

TV refererer til antall grunnverdier; Den reflekterer aktiviteten til den endelige fase av koagulasjon, hvor, med direkte deltakelse av trombin, foregår biotransformasjon av fibrinogen med dannelsen av fibrin.

En test er nødvendig for å evaluere effektiviteten av heparinbehandling og fibrinolytisk terapi. Med hjelpen oppdages også genetisk bestemte patologier av fibrinogen. Resultatene vurderes alltid i forbindelse med PTV og APTTV.

Grensen for normen er 18-24 sekunder.

Årsaker til økningen i indikatoren:

 • DIC-syndrom (akutt kurs);
 • fravær av fibrinogen eller en kritisk reduksjon i konsentrasjonen (6,0 g / l). Tallene reduseres og mot en bakgrunn av heparinbehandling.

fibrinogen

Fibrinogen refererer til antall såkalte. akuttfaseproteiner. Kvantitative verdier er en av de grunnleggende indikatorene for hemostasiogrammet.

Nivået av proteiner i den akutte fasen har egenskapen til å øke mot bakgrunnen av en aktiv inflammatorisk prosess, med infeksjoner og under påvirkning av sterke stressorer.

Fibrinogenes hastighet er fra 2,75 til 3,6 g / l. Veksten av figurer, selv innenfor grensene for referanseindikatorer, indikerer en økt risiko for forverringer og komplikasjoner av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Fibrinogen er forhøyet i følgende patologier:

 • sykdommer av smittsom genese (med akutt eller alvorlig tilbakevendende kurs);
 • pre-infarkt og pre-kulturelle tilstander;
 • systemiske kollagenoser (autoimmune sykdommer);
 • onkologiske sykdommer;
 • brenne sykdom;
 • tilstand etter operasjon;
 • nyresykdom (nephritis, pyelonefritis);
 • amyloidose.

Konsentrasjonen av fibrinogen øker normalt hos kvinner under graviditet, så vel som under menstruasjon. Indikatoren øker mot en bakgrunn av heparinbehandling med inntak av preparater av kvinnelige kjønnshormoner (østrogener) og bruk av prevensjonspiller.

Tall under normale verdier kan indikere medfødt mangel på fibrinogen, alkoholisk leversykdom, leukemi, kreft i prostata (metastatisk til trinn a), akutt DIC. Fibrinogen faller når det behandles med anabole legemidler, mannlige kjønnshormoner, barbiturater, fiskeolje og administrering av for høye doser heparin.

Antitrombin III

AT III er en plasmakofaktor av heparin. Det er en antikoagulant som hemmer koagulasjonsfaktorer. Definisjonen av AT er av stor betydning for å vurdere effektiviteten av heparinbehandling.

Grensen for normen er fra 75 til 125%.

Forhøyede nivåer av AT III er notert i følgende patologier:

 • smittsom prosess;
 • akutte inflammatoriske sykdommer i leveren;
 • hypovitaminose K;
 • stagnasjon av galle;
 • akutt pankreatitt (alvorlig kurs);
 • ondartede neoplasmer i bukspyttkjertelen.

Konsentrasjonen av antitrombin øker under menstruasjon, så vel som med antikoagulant terapi og inntak av anabole (steroidhormoner).

Redusert AT III kan snakke om sin genetisk betingede mangel gepatoze alkohol, cirrhose, aterosklerotisk vaskulær sykdom, koronar hjertesykdom, blodforgiftning (sepsis), lungekreft, akutt trombose eller DIC. Tall for indikatoren kan ligge under normen når du tar p-piller, i tredje trimester av graviditet og i postoperativ periode.

D-dimer

D-dimerer er inkludert i trombuset; Disse forbindelsene er produkter med bionedbrytning av fibrinprotein. Testen utføres for å bestemme graden av prokoagulering. Nivået på serum-D-dimerer er direkte relatert til mengden av fibrin nedbrytning og aktiviteten av lysis-prosessen.

Normalt innhold av disse produktene er fra 33,5 til 727,5 ng / ml.

Mulige årsaker til indikatorens vekst:

 • koronar arteriesykdom;
 • tromboser (både arteriell og venøs);
 • hjerteinfarkt;
 • patologi av leveren;
 • revmatoid artritt (seropositive variasjon);
 • hematomer av betydelig volum;
 • DIC;
 • ondartede svulster.

Et høyt nivå av D-dimerer er observert hos personer over 80 år, røykere med lang historie, og pasienter som gjennomgikk kirurgi. I tillegg er relativt høye priser bestemt under svangerskapet.

Oppløselige fibrinmonomerkomplekser

RFMK er intermediære produkter av fibrinolyse. De er vanskelige å oppdage på grunn av de meget raske utskillelseshastighetene fra serumet. Testen for disse kompleksene er først og fremst nødvendig for å oppdage disseminerte koaguleringer i de tidlige stadier.

Referanseværdiene ligger i området 4,0 mg / 100 ml (normalt - 3,38 ± 0,2 mg / 100 ml).

Økningen i indikatoren observeres når:

 • DIC;
 • en reduksjon av nyrens funksjonelle aktivitet;
 • trombose;
 • systemiske kollagenoser;
 • septiske komplikasjoner;
 • sjokk stater;
 • komplisert graviditet;
 • alvorlig psykologisk og fysisk stress.

I norm er RFMK forhøyet hos gravide og nyfødte. Tall øker også hos pasienter i den postoperative perioden.

Utvikling av prosedyren

Prøvetaking utføres som regel fra ulnarvenen. Analysen utføres på tom mage for å unngå forvrengning av indikatorer. Pasienten bør ikke ta mat 8-9 timer før testen. På dagen før et besøk til laboratoriet, bør du ikke ta alkoholholdige drikkevarer. På analysedagen anbefales det at personer med nikotinavhengighet avstår fra å røyke. Om morgenen anbefales det å drikke bare rent vann.

Plisov Vladimir, lege, medisinsk anmelder

1,507 visninger totalt, 1 visninger i dag

Blodstimuleringsanalyse

Analyse for blodpropp - En obligatorisk del av undersøkelsen ved påvisning av leversykdommer, venøs patologi, under graviditet, gjennomfør det før kirurgi. For å få pålitelige resultater må du ordentlig forberede deg på den kommende studien.

En generell analyse for koagulering av blod kan vise abnormiteter i leveren og årene

Blodproppanalyse - hva er det?

En analyse for koagulering av blod kalles et koagulogram, et hemostasiogram, som gjør det mulig å avsløre skjulte sykdommer i mange indre organer. Ved hjelp av denne laboratorieundersøkelsen fungerer hemostase - et komplekst biologisk system som er ansvarlig for å opprettholde optimal blodviskositet, rettidig ødeleggelse av blodpropper, stoppe blødning.

I dette tilfellet må blodet ha et tilstrekkelig viskositetsnivå for å dekke skader i veggene til fartøyene i strid med deres integritet.

Lav koagulasjon er full av alvorlig blodtap, dødelig utgang, og med økt blodtetthet er det stor sjanse for å utvikle tromboembolisme, hjerteinfarkt, hjerneslag.

Du kan lage et koagulogram i en offentlig eller privat klinikk. Kostnaden avhenger av typen analyse. Den grunnleggende forskningen koster 350-1200 rubler. Prisen på den detaljerte analysen kan nå opptil 3 tusen rubler. Gratis undersøkelse gjøres under graviditet og i nødstilfeller.

For å motta resultater av analysen på koagulerbarhet av et blod, er det mulig i 1-2 dager.

Indikasjoner for analyse

Legene anbefaler å lage et koagulogram en gang i året til alle mennesker for forebyggende formål, for rettidig oppdagelse av skjulte patologier. I sykdommer som er preget av blodtetthet, en reduksjon av antall blodplater, er det nødvendig å kontrollere nivået av koagulering hver måned.

Når det er nødvendig å lage et koagulogram:

 • før kirurgiske inngrep for å forhindre alvorlig blodtap eller blodpropp;
 • når det er eksterne tegn på forstyrrelse av karene i bena - åreknuter, trombose;
 • hvis det er mistanke om funksjonsfeil i blodtilførselen av bekkenorganene, tarmene, tromboembolismen i lungene, utviklingen av spredt koagulasjon inne i karene;
 • med hyppig blødning fra nesen, subkutan blødning;
 • med alvorlige kardiovaskulære sykdommer - slag, hjerteinfarkt, iskemi, arytmi;
 • graviditet, spesielt med alvorlig toksisose, før fødsel, keisersnitt, for å identifisere årsakene til abort;
 • kronisk leversykdom;
 • Reumatoid artritt, sklerodermi og andre patologier av autoimmun natur.

Hvis det ofte er blod fra en nese, er det nødvendig å lage et koagulogram

Regelmessig overvåkning av nivået av koagulasjon bør gjøres under inntak av legemidler som fortynner blod, hormonelle legemidler, anabole, i behandling av leeches.

Kvinner som tar kontinuerlige orale prevensiver, bør et koagulogram gjøres hver 3. måned.

Hvordan forberede seg på studien

Feil forberedelse til blodprøving kan føre til alvorlige eller dødelige konsekvenser, så enkle regler bør følges for å unngå falske resultater. Et koagulogram tas alltid om morgenen på tom mage.

Slik forbereder du deg på analysen riktig:

 • ikke amme i 35-45 minutter før blod er oppsamlet;
 • et barn under 5 år kan spise i 4 timer før undersøkelsen;
 • 3 dager før undersøkelsen bør utelukkes fra kostholdet av akutt, fettholdig mat, ånder;
 • voksne bør avstå fra å spise i 12 timer;
 • om kvelden før analysen kan du bare drikke rent vann uten gass i små mengder, er te og kaffe strengt forbudt å bruke;
 • i en halv time før prøvetaking av biomaterialet er det nødvendig å roe ned, utelukke intens fysisk anstrengelse;
 • Det er ikke mulig å røyke på leveringsdagen.
Hvis pasienten tar antikoagulantia, bør laboratorietekniker informeres om dette.

Før du bestiller testen, kan du bare drikke vann uten gass

Hvor korrekt å passere analysen om koagulerbarhet av blod

Blodprøvetaking for å bestemme nivået av koagulasjon er laget fra venen. Huden behandles med et antiseptisk preparat, en liten punktering er laget med en sprøyte eller et vakuumsystem.

Laboratorieassistenten skal sørge for at blodårene eller nærliggende vev ikke blir skadet - hvis fragmenter av tromboplastin faller inn i materialet for analyse, vil dette negativt påvirke resultatet av studien. Blodet er fylt med 2 reagensrør, en annen dose sendes til undersøkelse.

Blod for analyse for koagulasjon er tatt fra venen

Som en ekspresstest i enkelte laboratorier analyseres blødningstiden for å vurdere tilstanden av trombocytter - en piercingnål er laget i en ringfinger eller øreflippe. Ideelt sett, etter 2-3 minutter på såret, skal det oppstå tørket skorpe. Men verdier innen 1-9 minutter betraktes som akseptable. Den fullstendige uovervinnelighet av blod, er tilstedeværelsen av alvorlige patologiske forhold indikert med indikatorer på mer enn 15 minutter.

Egenskaper ved bloddonasjon under graviditet

Koagulogram er inkludert i listen over obligatoriske tester under graviditet, som dårlig koagulering, så vel som overdreven viskøs blod er farlig for livet til mor og barn.

Studier for koagulering hos gravide bruker hvert trimester, i nærvær av arvelige blodsykdommer, hjertesykdommer, blodkar, lever, negativ Rh-faktor, analysen må passere oftere.

Blodstimuleringsanalyse

Blodpropp - dette er kroppens viktigste evne til å stoppe blødning når veggene på fartøyene er skadet og resorpsjon av trombi når de ikke lenger er nødvendig. Konseptet med blodkoagulasjon er uløselig forbundet med systemet med homeostase, hvis funksjon er å bevare blod. Homeostase har to mekanismer:

 1. Primær-vaskulær blodplate. Med den holder blodplater sammen og danner den såkalte "hvite trombus", hvor blodplater dominerer.
 2. Sekundær koagulasjon (han også - koagulering av blod). Med den blir det opprettet en tett blokkering av det skadede området med en fibrinklump, som også kalles "rød blodpropp". Dette navnet ble gitt til ham fordi fibrinmassen i utgangspunktet består av erytrocytter.

Således er prosessen med blodkoagulasjon ganske komplisert, og dens rolle i kroppen er meget signifikant. Enhver patologi som er forbundet med blodpropp kan indikere sykdom og føre til det. Det bør også klargjøres at sluttstadiet av homeostase er fibrinolyse, hvor blodproppene brytes ned når fartøyet gjenoppretter og behovet for en fibrinklump forsvinner.

Indikatorer for analyse av blodkoagulasjon

Blodkoagulasjonstesten kalles også en koaguloramma. For å ta en blodprøve for koagulasjon må du bestemme indikasjonen for dette. I en rekke sykdommer kan blodproppene bli svekket, og deres tilstedeværelse er grunnlaget for å verifisere evne til koagulering:

 • autoimmune sykdommer;
 • unormal leverfunksjon;
 • kardiovaskulære patologier;
 • åreknuter
 • diabetes mellitus;
 • hemokromatose.

Også koagulasjonsanalyse er nødvendig for visse forhold:

 • graviditet;
 • postoperativ eller preoperativ periode;
 • kontroll i behandlingen av antikoagulantia;
 • Hvis det er behov for mistanke om langvarig blodtap, er det nødvendig med kontroll av koagulering.

Tolkning av blodprøven for koagulering

Før du snakker om normen for blodproppanalyse, bør det avklares at i hvert laboratorium kan disse indikatorene variere noe, og derfor er det endelige ordet for den behandlende legen. Det skal også forstås at koagulogramtallene varierer under graviditeten, avhengig av trimesteren.

Så inneholder den totale blodprøven for koagulering 8 normer, noe som gir et estimat av blodproppene:

 1. Blodtest for koaguleringstid. Normen for koaguleringstid er 5-10 minutter (for venøs blod og for kapillær - 2 minutter). En økning i parameteren indikerer lav koagulabilitet og en reduksjon i overskytende koagulering.
 2. APTT Er en aktivert partiell tromboplastintid. Normen er fra 24 til 35 sekunder. Økningen i tiden indikerer en dårlig koagulasjonsevne, og en reduksjon i tiden for hyperkoagulerbarhet.
 3. Prothrombin indeks - protrombintid, som leses for å evaluere den eksterne koagulasjonsveien. Prisen er fra 80 til 120%. En reduksjon i indikatoren indikerer en hyperkoagulerbar, og en økning i den reduserte funksjonen av blodkoagulasjon.
 4. Fibrinogen er et protein i plasma. Normalt er indikatoren fra 5,9 til 11,7 μmol / l. Det kan øke med betennelse, graviditet, brannskader og hjerteinfarkt. Lysbildet kan snakke om DIC-syndrom eller leversykdommer.
 5. Trombintid - Evaluering av sluttstadiet av koagulasjon. Normalt er denne figuren fra 11 til 17,8 sekunder. Når fibrinogen-mangel, eller behandling av hyperbilirubinemi heparin kan observeres økning og reduksjon av den tid - når en stor mengde av fibrinogen i blodet, eller når DIC.
 6. Recalcification time of plasma - Normal - fra 60 til 120 sekunder.
 7. Plasmatoleranse til heparin. For tiden er denne testen ikke alltid brukt. Normen er fra 3 til 11 minutter.
 8. Tilbaketrekking av blodproppen. Normalt er parameteren fra 44 til 65%.

Hvordan utføres blodproppstesten?

En blodkoagulasjonstest utføres ofte med in vitro, men for eksempel ved vurdering av koagulering av helblods-tromboelastografi, er det mulig å måle tilnærming til betingelsene for Invivo.

For å gjøre en generell blodprøve for koagulering, er 8 timer før testen ikke verdt å spise. Blod for analyse er tatt fra venen for å evaluere venøst ​​blod. For å vurdere evnen til å koagulere kapillært blod og blodplater nok til å analysere blod fra fingeren.

Les Mer Om Fartøyene