aneurisme

En aneurisme av hjernens blodkar, som også ofte refereres til som intrakraniell aneurisme, er en liten formasjon på fartøyet som er fylt med blod og svært raskt økende i størrelse.

Faktisk er en aneurisme en patologi av hjernenes mur, hvor den mest konvekse delen av formasjonen kan klemme nerver eller omkringliggende hjernevev. Likevel er en slik sykdom spesielt farlig fordi en aneurysmbrudd kan oppstå når som helst, og et brudd fører alltid til alvorlige konsekvenser. Så, med rupturen i vaskemuren, går blodet inn i det omkringliggende vevet og derved fremkaller en økning i intrakranielt trykk, noe som fører til alvorlige nevrologiske komplikasjoner opp til et dødelig utfall.

Enkelte typer aneurismer, spesielt dersom dannelsen er relativt liten, kan ikke føre til komplikasjoner eller blødninger i hjernen. Likevel, hvis veggenes patologi oppnår et stort volum, er risikoen for brudd og etterfølgende problemer svært høy. En aneurisme kan utvikles i et hvilket som helst segment av hjernen, men oftest oppdages denne formasjonen mellom hodeskallet og den nedre overflaten av hjernen, på et sted hvor de mindre grenene av fartøyene forlater arterien.

Årsaker til aneurisme

Vaskulær aneurisme kan forekomme med medfødt patologi av blodkarets vegger. Videre, intrakraniale aneurismer ofte diagnostiseres hos mennesker som er til stede visse genetiske sykdommer - for eksempel, bindevevssykdom, sirkulatoriske forstyrrelser, polycystisk nyresykdom, medfødt arteriovenøs misdannelse et al.

Blant de mer sjeldne årsakene til vaskulær aneurisme, er det verdt å merke seg skade eller hodetrauma, smittsomme sykdommer, høyt blodtrykk, aterosklerose, hevelse. Også her er andre sykdommer i sirkulasjonssystemet, og dårlige vaner - misbruk av alkohol, rusmidler og røyking. Ifølge enkelte forskere kan oral prevensjonsmedisin øke risikoen for å utvikle en aneurisme.

En patologi av denne typen kan oppstå uansett personens alder. Denne sykdommen utvikler seg imidlertid ofte hos voksne (fra 30 til 60 år), i stedet for hos barn. Statistikken viser også at kvinner aneurysm diagnostiseres noe oftere enn hos menn. Gruppen med høyere risiko for å utvikle en slik patologi er mennesker med genetiske lidelser.

Risikoen for brudd på den berørte karveggen og påfølgende blødning i hjernen er høy for alle typer aneurysmer. Således, ifølge statistikk, forekommer ca 10 rapporterte tilfeller av aneurysmbrudd for hver 100.000 mennesker i løpet av året. Bryting av vaskemuren og påfølgende komplikasjoner i form av blødning kan bidra til dårlige vaner, hypertensjon og volumet av selve aneurysmen.

Aneurysmer som utvikler seg mot en smittsom lesjon kalles infisert, og patologiene i vaskulære vegger på grunn av kreft er svært ofte forbundet med primære eller metastaserende neoplasmer. Narkotikabruk, spesielt kokain, fører ofte til vaskulær skade, som senere kan føre til utvikling av en aneurisme.

Typer og former av sykdommen

Moderne medisiner identifiserer tre av de vanligste typer lesjoner av cerebral kar:

 • - Offer-aneurisme, som ligner en sac fylt av blod, som er festet til basen eller halsen til arterien, eller til stedet for separasjon av mindre fartøy. Denne form for patologi er den vanligste og oftest forekommer nettopp i arteriene som passerer ved hjernebunnen. For det meste utvikles en aneurisme av denne typen hos voksne;
 • - Lateral aneurisme, som ligner på en svulst som dukket opp på en av veggene på fartøyet;
 • - Spindelformet aneurisme - dannes på grunn av den patologiske ekspansjonen av vaskemuren på en av delene av sirkulasjonssystemet.

I tillegg eksperter også klassifisere slik patologi, avhengig av dens størrelse: en gruppe av små lesjoner inkluderer utdannelse med en diameter på mindre enn 11 mm, idet den gjennomsnittlige størrelse av aneurismen - i løpet av 11 til 25 mm. I tillegg, med størrelsen på patologisk utdanning mer enn 25 millimeter, diagnostiseres en gigantisk aneurisme.

Kliniske tegn på aneurisme

Faren for denne sykdommen er at det ofte skjer uten noen symptomer og blir diagnostisert bare når aneurisme er spesielt store størrelser eller når hennes pause. En liten grad på veggen av beholderen, må dimensjonene som ikke endrer seg, trenger vanligvis ikke viser noen tegn, mens større og gradvis økende aneurismer kan skape press på de omkringliggende organer og vev, som i sin tur fører til pasientens spesifikke symptomer på patologi.

De vanligste symptomene på en aneurisme i hjernen inkluderer:

 • - smerte i øyet
 • - svakhet eller lammelse av nerver på den ene siden av ansiktet;
 • - overskyet syn
 • - utvidede elever;
 • - følelsesløp i ansiktet.

I tilfelle at en forstyrrelse i patologisk formasjon oppstod, kan en plutselig plutselig svært intens hodepine, kvalme, oppkast, dobbeltsyn, stiv nakke, bevisstløshet plutselig forekomme hos en person. Vanligvis, i en slik situasjon, beskriver pasienten hodepine som "den verste følelsen i livet hans", karakterisert ved intensitet og alvorlighetsgrad. I sjeldne tilfeller før pasientens umiddelbare brudd, kan pasienten ha varslingshodepine, som varer flere dager eller til og med et par uker før angrepet.

Andre tegn på aneurisme ruptur i hjernen bør omfatte oppkast og kvalme, hengende øyelokk, økt følsomhet for sollys, alvorlig hodepine, endret mental status eller nivå av angst. Noen pasienter har kramper, et korttidsbegrepet, og i svært sjeldne tilfeller - en koma. Derfor, folk som regelmessig lider av hodepine, spesielt mot alle andre symptomer beskrevet ovenfor, bør umiddelbart konsultere en lege.

Diagnostikk av patologi

Å diagnostisere en slik sykdom med den moderne utviklingen av medisinsk teknologi er ikke et problem. Imidlertid, siden en aneurisme ikke manifesterer seg i de fleste tilfeller, til den tid det bryter, blir den svært sjelden diagnostisert målrettet. Så vanligvis avsløres den oppgitte patologien av vaskulære vegger tilfeldig, i løpet av gjennomføringen av inspeksjonene forbundet med andre pasientforhold.

Med bruk av moderne diagnostiske teknikker får spesialisten pålitelig informasjon om tilstanden til aneurysmen, og på grunnlag av at dataene som er innhentet bestemmer den mest effektive behandlingsmetoden. Undersøkelser av denne typen utføres vanligvis etter subarachnoid blødning for å bekrefte den åpenbare diagnosen - brudd på cerebrale aneurysmer.

Vaskulær aneurisme: mulig behandling

Forstyrrelser av den berørte veggen i blodkaret skjer ikke hos alle pasienter med denne patologien. Pasienter med diagnostisert aneurisme anbefales å ha konstant medisinsk tilsyn, noe som gjør det mulig å bestemme dynamikken i aneurysmvekst og utvikling av de ekstra symptomene. Konstant observasjon i dette tilfellet gjør det mulig i tide å starte intensiv kompleks behandling.

Hvert tilfelle av slik patologi er unikt, og derfor vurderes det av leger individuelt. Valget av egnet i hvert enkelt tilfelle, er fremgangsmåtene for behandling påvirkes av mange faktorer, - typen av patologi, dens størrelse og plassering, er sannsynligheten for brudd, pasientens alder og generelle helsetilstand, medisinsk historie, genetiske faktorer og risiko forbundet med en spesiell metode for behandling.

Til dato er to varianter av kirurgisk behandling brukt til å behandle en aneurisme: okklusjon og klipping av en aneurysm. Operasjoner av denne typen er klassifisert som de mest komplekse og risikable kirurgiske prosedyrene, siden andre fartøy kan bli skadet under prosedyren, er det risiko for å omforme en aneurysm og et postoperativt angrep.

Alternativet til en slik farlig operasjon kan kalles endovaskulær-embolisering, som kan utføres enda mer enn én gang i løpet av livet til pasienten.

Forebyggende utvikling

Dessverre vet moderne medisin ennå ikke de mulige metodene for å forhindre utviklingen av en aneurisme. Personer med denne diagnosen bør nøye overvåke helsen og blodtrykket, slutte å røyke og bruke medisiner.

I tillegg står pasienter med aneurisme alene ta kontakt med legen din om muligheten for å ta aspirin eller andre blodfortynnende. Kvinner må spesifikt spesifisere med behandlingsspesialisten muligheten for å ta orale prevensiver.

Nyttig å se

Aneurysm av cerebral fartøy i overføringen av Elena Malysheva.

En interessant overføring om sykdommen.

Hvilke sykdommer kan føre til utvikling av en aneurisme?

svare: Ved utviklingen av slik patologi kan føre til noen arvelige sykdommer, hypertensjon og vaskulær patologi vegger, som fremkommer på bakgrunn av smittsomme sykdommer, så vel som fedme.

Fordi sykdommen er oppdaget i rammen av spesielle diagnostikk er svært sjeldne, og oftest funnet hos pasienter ved et uhell, bør jevnlig gjennomgå rutinemessige medisinske undersøkelser og nøye overvåke helsen din generelt. Bare på denne måten kan man identifisere mange sykdommer som ikke oppdager noen symptomer, i de tidlige stadier og starter behandlingen i tide.

aneurisme

aneurisme Er staten der det er et fremspring av veggen arterie, i mer sjeldne tilfeller - årer. Dette skjer som følge av dilatasjon eller uttining av arterien. I lys av denne prosessen vises en aneurysmal sac, noen ganger komprimerer vev i nærheten. En aneurisme er som regel et medfødt fenomen. Ved fødselen er det ikke funnet en slik patologi, utviklingen av barnet er normalt. Aneurysm manifesteres allerede på grunn av sykdommer der blodkarene gradvis blir tynnere. Også, sykdommen kan være en konsekvens av skader eller skader på blodårene og utseendet av infiserte blodpropp. Ofte finnes en aneurisme i løpet av en radiologisk eller ultralydstudie ved et uhell. Umiddelbart etter installasjonen av en slik diagnose, er det nødvendig å ta tiltak, fordi når aneurysmbrudd oppstår blødning, som kan føre til døden. Når en aneurysm bryter, føler en person smerte, faller blodtrykket hans kraftig.

Det er også aneurysm, men manifestasjonen er mer karakteristisk for folk i eldre alder - etter femti år. Hos folk i en yngre alder opptrer den overtagne aneurisme som følge av skader. Det er flere typer aneurysmer.

Aneurysm i hjernen

Aneurysm i hjernen, som også kalles intrakraniell aneurisme, Dette er dannelsen som skjer på hjernen blodkar. Gradvis økende, den er fylt med blod. Ofte er det trykk på den konvekse delen av aneurismen på hjernevævet, på nerven. Men den farligste tilstanden for en person er brudd på en aneurisme i hjernen, på grunn av hvilken det er blødning i hjernevevet.

Hvis størrelsen på aneurismen er liten, kan den ikke føre til blødninger. En lignende patologi forekommer i nesten hvilket som helst område av hjernen. Men oftest vises det på et sted hvor grener grener fra arterien, det vil si mellom basen av skallen og den nedre overflaten av hjernen.

Ofte manifesteres en aneurisme som en konsekvens av tilstedeværelsen av en innfødt patologi av karenees vegger. Noen ganger oppstår en aneurisme i hjernen hos personer som har visse genetiske lidelser. Dette er bindevevssykdommer, sirkulasjonsforstyrrelser, polycystisk nyre.

I tillegg kan årsaken til aneurismer i kar i hjernen være en tidligere mottatt en hodeskade, permanent høyt blodtrykk, kreft, infeksjonssykdommer, aterosklerose og andre sykdommer i det vaskulære system. Fremveksten av en aneurisme fører til ondartet røyking og narkotikamisbruk.

Til nå skiller eksperter tre typer aneurysmer i hjernen. sacculated aneurisme Er en rund pose fylt med blod, festet til stedet der blodkarene avgrener seg. Denne typen aneurisme, også kalt en "berry" aneurisme på grunn av sin struktur, er utbredt. Denne patologien er typisk for voksne.

ved lateral aneurisme Det er en slags hevelse i blodkarets vegg. dannelse fusiform aneurisme oppstår som en følge av utvidelsen av fartøyets vegg på et bestemt sted.

Det er også en klassifisering av aneurysmer i henhold til deres størrelse. Dersom aneurisme er mindre enn 11 millimeter i diameter, er det en liten aneurisme, blir den midlere kalles en aneurisme med en diameter på 11-25 mm, en gigant - mer enn 25 mm.

Denne sykdommen kan overta en person i alle aldre. Litt oftere registreres denne patologien hos kvinner.

Det er viktig å ta hensyn til at aneurysmbrudd og følgelig blødning kan forekomme i hver av hjernens aneurisme-typer. Å provosere en aneurysmbrudd i hjernen kan ha ulike faktorer: høyt blodtrykk, alkoholisme, kokainbruk etc.

På grunn av blødning i hjernen kan en person oppstå hemorragisk slag, alvorlig skade på nervesystemet og døden. En gjentatt brudd på en aneurisme eller den etterfølgende utviklingen av nye aneurysmer i hjernens kar er også mulig. Oftest på grunn av brudd på en aneurisme, oppstår en subaraknoid blødning, noe som igjen fører til hydrocephalus. I denne tilstanden CSF akkumulerer i hjernens ventrikler, som senere presser på hjernevævet.

Som en komplikasjon av blødning kan også forekomme vasospasme, det vil si innsnevring av blodkarene. I dette tilfellet forverres blodstrømmen til noen områder av hjernen, noe som fører til vevskader eller til et slag.

Symptomer på en aneurisme i hjernen

Generelt, med en aneurysm i hjernen, oppstår ikke alvorlige symptomer på sykdommen før en aneurysmbrudd oppstår, eller denne formasjonen blir ikke så stor. Med aneurysmer av store størrelser, er det trykk på vev og nerver. Som et resultat oppstår smertefulle opplevelser i øyet, periodiske ansiktspasmer er mulige, lammelse den ene siden av den. En persons øyne kan være overskyet, elever kan vokse. Hvis en aneurisme brist, en sterk og plutselig hodepine, oppkast, dobbeltsyn. Pasienten kan miste bevisstheten. Det skal bemerkes at arten av hodepine i dette tilfellet er spesielt akutt og intens. Noen ganger føler en person en "advarsel" hodepine noen dager før rupturen av en aneurisme. Hvis aneurysmen brister, kan kramper også oppstå, i sjeldne tilfeller kan pasienten falle inn til hvem. Hvis du har slike symptomer, må du umiddelbart konsultere lege.

Diagnose av en aneurisme i hjernen

Aneurysme i hjernen oppdages ofte i løpet av undersøkelser knyttet til diagnosen av andre sykdommer. Med en aneurysm utføres undersøkelsen vanligvis etter at en subaraknoid blødning har skjedd for å bekrefte diagnosen. Undersøkelse av fartøy som bruker en røntgenmetode kalles angiografi. Med et intracerebralt angiogram kan du se endringene som forekommer i arterien eller venen, og finne ut om arterier er innsnevret eller ødelagt.

Ved hjelp av en datamaskintomografi oppdages en aneurisme av hjerneskårene eller blødning etter at aneurismen har bristet.

Magnetic resonance imaging gir et informativt bilde av hjernen. Gjennomføring av magnetisk resonansangiografi gir et detaljert bilde av hjernens blodkar.

Hvis legen mistenker en aneurysmbrudd, kan pasienten tilordnes en analyse av cerebrospinalvæsken. Ved hjelp av en kirurgisk nål blir cerebrospinalvæsken for analyse ekstrahert fra subaraknoid-rommet.

Behandling og forebygging av cerebrale aneurismer

Hos pasienter med aneurysm skjer bruddene ikke alltid. Derfor bør de som er diagnostisert med en liten aneurisme, være under konstant observasjon av leger og overvåke dynamikken i aneurysmøkningen, og om andre symptomer utvikler seg. En slik observasjon er gjort for ikke å gå glipp av tiden når det er nødvendig å starte komplisert terapi av aneurisme. Legen tar alltid hensyn til at hver av tilfellene til en aneurisme er unik, derfor er dens størrelse, type og stilling bestemt for å velge riktig tilnærming til behandling av en aneurisme. Også legen trenger nødvendigvis oppmerksomhet på pasientens alder, tilstedeværelsen av enkelte sykdommer, sannsynligheten for brudd på en aneurisme, arvelighet. Det er viktig å ta hensyn til risikoen, som utgjør behandling av en aneurisme.

Til dags dato er det to typer kirurgisk behandling av cerebrale aneurysmer: klipping aneurysmer og okklusjon. Slike kirurgiske inngrep anses å være ganske komplekse og utgjøre stor risiko. I løpet av deres oppførsel er det mulig å skade andre blodkar, det er også risiko for et angrep etter operasjonen.

Som et alternativt kirurgisk inngrep er det mulig å gjennomføre endovaskulyanoy embolisering. Denne prosedyren kan utføres flere ganger i løpet av en persons liv.

Det finnes for øyeblikket ingen effektive metoder for å forebygge aneurysm. De som har blitt diagnostisert med en "aneurisme i hjernen", bør nøye overvåke nivået av trykk, slutte å røyke og narkotikabruk. Forsiktighet bør også tas med medisiner som fortynner blod, for eksempel, aspirin. Deres mottak er kun mulig etter samråd med behandlende lege. Kvinner som lider av aneurysm bør få en lege konsultasjon om muligheten for å bruke orale prevensiver.

Prognosen for brudd på aneurysm avhenger veldig mye av pasientens alder, tilfredsstillende tilstand av helsen, om han har andre sykdommer eller andre faktorer. Lengden på perioden fra tidspunktet for aneurysmbrudd til å gi profesjonell hjelp er viktig. Jo tidligere diagnosen ble utført og behandlingen startet, jo mer gunstig prognosen.

Gjenoppretting etter aneurysmbrudd i hjernen fortsetter fra flere uker til flere måneder.

Aneurysme i hjertet

Aneurysme i hjertet Er en av de mest alvorlige komplikasjonene etter myokarditt, hjerteinfarkt, så vel som etter skader. Med en aneurisme i hjertet, er det en begrenset utbuling av hjertevegget, der det har skjedd visse endringer tidligere. Oftest forekommer hjertes hjertesyndrom hos personer som har hatt hjerteinfarkt, fordi utviklingen av en slik patologi er direkte relatert til et brudd på ernæring eller integriteten til hjertemuskelen.

Hvis kronisk sirkulasjon forstyrres i lang tid, forekommer nekrose i et bestemt område av myokardiet. Senere blir et slikt sted erstattet av fibrotiske masser, og dets arr skjer. Det er en klassifisering av hjertet aneurysmer: de er delt inn i skarp, subakutt og kronisk. Hvis vi vurderer formen på en aneurisme, saccular, diffuse, sopp aneurisme.

Manifestasjonen av akutt aneurisme forekommer med hjerteinfarkt i de første ukene. Deretter strekkes det ikke-kontraherende nekrotiske arealet i hjertet på grunn av effekten av intraventrikulært trykk på den. Som et resultat, buler det ut. Dette fenomenet oppstår ved tilstedeværelsen av en rekke faktorer - høy blodtrykk, omfattende fokus på nekrose. Imidlertid blir forstyrrelsen av hvilestyret umiddelbart etter hjerteinfarkt avgjørende.

Etter noen uker er nekrotiske muskelfibre arrdannelse, og aneurismen går over i kronisk form. Etter en stund blir veggen tykkere.

Mye mindre vanlige er subakutte aneurysmer, som manifesteres i skjøre områder av arrvæv.

Med en aneurisme i hjertet, er aktiviteten forstyrret. En persons tilstand forverres kraftig, en akutt venstre ventrikulær svikt utvikler seg, som senere blir kronisk total. Blod stagnerer i venstre atrium, økt lungearterialtrykk. Gassene i ventriklene blir gradvis hypertrofiske, hjertet øker.

Ofte i denne tilstanden er det smerter i hjertet, som kan vare i flere timer og noen dager. Med fysiske stammer øker smerten, de forsvinner ikke analgetika og nitroglyserin. Skarpe smerter er erstattet av stump. Noen ganger føles en person med jevne mellomrom astma, mangel på luft. Blek hud i ansiktet, gradvis manifestert lungeødem, som preges av periodisk hosting og støyende puste. Med vekst av ødem er det sterk hvesenhet, rikelig sputumutslipp, hoste blir sterkere. En aneurisme blir ofte ledsaget av tromboendokarditom, lavgradig feber, takykardi.

Det er også risiko for hjertesvikt i aneurysmområdet. Dette skjer plutselig, pasienten viser en skarp blek, en kald svette. Huden på ansiktet blir raskt cyanotisk, i livmorhalsårene observeres blodoverløp. Ekstremitetene blir kaldere, bevisstheten er fortapt. Døden er veldig rask. Vanligvis oppstår et lignende fenomen mellom 2. og 9. dag av sykdommen.

På grunn av en aneurisme kan også hjertetrytmen forandre seg, utvikle seg fibrøs perikarditt.

Når aneurismen endres til kronisk form, har pasienten andre klager. I hjertet er det tidevann eller falming, en person lider av kortpustethet og svakhet, manifesterer den seg svimmelhet. I begynnelsen observert en kronisk aneurisme takykardi, senere bredder veggene i ventriklene seg. Hjertet øker i størrelse, og litt senere er det tegn på høyre ventrikulær svikt.

Diagnose av hjerteaneurysm utføres ved hjelp av elektrokardiografisk undersøkelse og ved radiografisk undersøkelse av thoraxorganene.

Behandling av en aneurisme i hjertet er en svært vanskelig oppgave. Det utføres utelukkende på et sykehus. Den viktigste behandlingsmetoden er en kirurgisk operasjon for å skjære ut og sutere hjerteveggdefekten. Men utfør denne operasjonen bare i nærvær av komplikasjoner av sykdommen.

Som forebygging av hjerteaneurisme er det viktig å diagnostisere myokardinfarkt i tide og gi en kompetent tilnærming til behandling og gjenoppretting av pasienten.

Aorta aneurisme

Ofte aorta aneurisme utvikler seg i bukavdelingen, i sjeldnere tilfeller - i thoracic avdelingen. Også, aneurysmer av andre arterier blir noen ganger diagnostisert - popliteal arterie carotis, lår, cerebral, koronar arterier. Ofte utvikler en aneurisme seg innenfor forgrening av arteriene, hvor veggene på fartøyene blir utsatt for mer uttalt belastning, og følgelig blir det oftest skadet. Som en årsak til en arteries aneurisme, blir aterosklerose av karene oftest bestemt, i mer sjeldne tilfeller er forekomsten forbundet med skader. I arterien blir blodstrømmen forstyrret, det kan oppstå turbulente blodstrømmer som bidrar til dannelsen av blodpropper og avrivning av dem. Som en komplikasjon av aorta oppstår aneurysm ofte nyreinsuffisiens.

Hvis aneurysmediameteren ikke overstiger 5 cm, så brister en slik aneurysm sjeldent. Følgelig, for behandling av smertefullt brukte legemidler som reduserer blodtrykket. De brukes til å redusere sannsynligheten for brudd. Det er viktig å regelmessig gjennomgå studier for å se dynamikken til en aneurisme. Hvis det øker for raskt, kan pasienten bli foreskrevet en kirurgisk prosedyre. Også kirurgisk inngrep er foreskrevet hvis diameteren av aneurismen er mer enn 5 centimeter.

To metoder for operativ behandling av aneurysmer i abdominal aorta blir brukt. Den første består i å utføre et kutt på magen og sy i graden av aorta. Ved bruk av den andre metoden blir et kateter med en stent satt inn gjennom lårbenet. Det er installert i aorta. Begge operasjonene er vanskelige fra et teknisk synspunkt. De samme behandlingsmetodene brukes også til aneurysm i thoracale aorta.

aneurisme

aneurisme - patologisk utvidelse av lumen av store blodkar eller hulrom i hjertet på grunn av medfødte eller oppkjøpte lidelser, noe som fører til tynning av det muskulære laget fra veggen.

Generell informasjon

Aneurisme - hyppige satellitt sykdommer i det kardiovaskulære system, slik som deres komplikasjon og manifest danner svake punkter i muskelveggen til kjelene eller hjertekamrene, at selv med en liten økning av den lokale blodtrykket kan føre til dens brudd, og død på grunn av akutt blødning eller manglende evne til normal operasjon vitale organer.

Diagnose er komplisert av likheten av symptomene på en aneurisme med sykdommer karakterisert ved tumordannelse, og behandling - den hyppige hastigheten i kurset og for sent å sette den endelige diagnosen. Som et resultat anses en aneurisme å være en ekstremt vanskelig tilstand som krever akutt sykehusinnleggelse, og prognosen forblir skuffende til pasientens tilstand normaliserer.

Klassifisering av aneurisme

Ved opprinnelse skiller vi mellom en innfødt (dannet i prosessen med intrauterin utvikling) og ervervet aneurysmer (dannet i prosessen med vital aktivitet).

Mekanismen for aneurismeutvikling kan være:

 • Sann - skyldes tilstedeværelsen av patologiske forandringer i det muskulære laget av karvegveggen eller hjertehulen;
 • False - på grunn av tilstedeværelsen av ruptur av fartøyet med den etterfølgende dannelsen av et hulrom, omgitt av bindevev;
 • Arterial-venøs - skyldes tilstedeværelsen av patologisk kommunikasjon mellom arteriell og venøs blodkanal;
 • Avslappende - en samling av blod ligger mellom lagene i muskelveggen.

Formen av aneurisme er også forskjellig, så det kan være:

 • Saciform-begrenset fremspring av veggen av karet eller hulrommet i hjertet;
 • Cylindrisk - utvidelsen av fartøyet er av en viss lengde;
 • Spindelformet - utvidelsen av fartøyet har en viss lengde og karakteristisk strekk i begynnelsen og slutten av det berørte området.

Årsaker til en aneurisme

Ved tilstedeværelsen av vanlige trekk:

 • Inflammatorisk - bakteriell eller sopppåvirkning av veggen av karet eller hulrommet i hjertet med den påfølgende utvikling av inflammatoriske prosesser som fører til dannelse av svake flekker;
 • Ikke-inflammatorisk - svakhet i muskellaget utvikler seg på grunn av vedvarende økning i lokal arterielt trykk, aterosklerotisk lesjon eller iskemi av individuelle steder;
 • Traumatisk - mekanisk delvis brudd på integriteten til muskellaget i vaskemuren eller hjertehulen, som fører til dannelse av svake flekker.

Aneurysm Symptomer

Symptomologien til en aneurysm avhenger direkte av graden av manifestasjon og lokalisering.

Dermed når aneurysm av thoracale aorta observerte: Venøs overbelastning i øvre lemmer, klemme på ryggnerven, manifestert av smerte syndrom og heshet.

ved aneurisme av den stigende aorta Det er tegn på aorta hjertesykdom, og med en aneurysm i bukdelen - klemme organene i fordøyelseskanalen med påfølgende brudd på deres aktivitet.

Aneurisme i hjernen og / eller ryggmargen fartøyene ofte resulterer i brudd med påfølgende utvikling av blødning, innledes med: sprer seg raskt hodepine, kvalme og kaster opp gjentatte ganger rikelig. I tilfelle av et sakte kurs, kan en aneurysm klemme hjernevævet og etterligne tilstedeværelsen av en tumorprosess.

Aneurysme i hjertet kan bli ledsaget av hjertesvikt, ikke mottagelig for rusmiddelbehandling, forstyrrelser i hjertets arbeid (spesielt med fysisk anstrengelse) og smerte i brystet.

dissekere aorta aneurisme preget av fremveksten av et alvorlig smertsyndrom, som er preget av fullstendig umulighet av arresteringen, selv ved bruk av narkotiske analgetika. Også i dette tilfellet er det en endring i aortas posisjon inne i kroppen.

Diagnose av en aneurisme

For å diagnostisere en aneurisme av lokalisering, gjelder:

 • Instrumental studier (aortography, magnetisk resonansavbildning, røntgen, computertomografi, doppler, radioopake coronaroventriculography, elektrokardiografi);
 • Laboratorietester (generelt blodtall, erytrocytt sedimenteringsrate);
 • Data om detaljert undersøkelse av pasienter (auskultasjon, palpasjonsdeteksjon av patologiske pulseringer);
 • Samle inn en detaljert medisinsk historie.

Man må huske på at diagnostisering av sykdommer (spesielt i lokalisering av aneurismen i kraniet) er alltid ledsaget av visse vanskeligheter på grunn av forskjellige symptomer, så vel som likheten av strømmen til tumoren prosessen og bør skje så raskt som mulig (på grunn av den høye dødelighet), og det er derfor, i nærvær av muligheter, valget av diagnostisk metode bør oppstå på grunn av det mest informative.

Aneurysm behandling

Når en aneurisme er lokalisert i hjertehulene, konservative metoder behandling (antihypertensiva, sykehusinnleggelse, sengeleie, diett), i andre tilfeller, er behovet for en akutt kirurgi (protese fartøy, fjerne blodpropper, sy ødelagte vegger).

outlook

På grunn av sin høye dødelighet og sannsynligheten for brudd, aneurysmprognosen forblir uklar opp til fullstendig forsvinning av patologi.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

Raynauds sykdom (Raynauds syndrom) er en sykdom der det er et brudd på arteriell sirkulasjon i lemmer. Sykdommen oppstår som følge av hypotermi.

Aneurysme i hjernen: symptomer og grunnleggende behandlingsmetoder

Vaskulær aneurisme er en liten formasjon på hjernen blodkar, som til slutt vokser og blir fylt med blod. En konveks kar gir trykk på nerven eller på vevene som omgir hjernen. Vaskulær aneurisme kan lokaliseres i et hvilket som helst område av fartøyene, men er som regel lokalisert ved grenen fra arteriene.

Mange vet hva en aneurisme er, men ikke alle kan forestille seg konsekvensene av denne sykdommen.

Ved brudd på fartøyet går blodet inn i det omkringliggende vevet i hjernen, noe som til slutt kan føre til døden.

Aneurysm i hjernen

Leger kaller denne sykdommen en tidsbom, fordi du kan leve med det i mange år og ikke føle noen symptomer. Men hele denne tiden vil aneurismen stadig vokse og risikere å sprekke når som helst.

Typer aneurysmer

Som nevnt ovenfor kan bloddannelse oppstå på hvilket som helst sted i karet eller aorta. Klassifisering av aneurysmer er som følger:

 • Aneurysme i hjertet. Denne sakkulære dannelsen av hjertevegget. Diagnostisert hos ca 10-20% av pasientene som tidligere hadde hatt hjerteinfarkt. Over tid vises et arr i lesjonens område, som stadig vil stikke ut.
 • Aneurysm av aorta. Kan utvikle seg i noe område av dette blodkaret. Denne diagnosen er satt til femti tusen mennesker i året. Aneurysm i thorax og abdominal aorta er preget. En aneurisme av aortabuen blir også diagnostisert, som kan utvikles i tjue år etter traumer.
 • Aneurysme av perifer fartøy. Det er lokalisert i blodkarene i ekstremiteter og manifesterer seg med alvorlig smerte i hender og føtter.
 • En aneurisme av cerebral arterien. Dette er den vanligste formen for vaskulære aneurysmer. Det er preget av en lokal utvidelse av hjernearteriene.

Årsaker til sykdommen

Blodformasjoner kan oppstå av følgende grunner:

 • medfødt arvelig svakhet i hjernens arterielle system;
 • medfødte mangler i blodkarets vegger;
 • Tilstedeværelsen av en svulst i hjernen, som forandrer blodstrømmen gjennom karene;
 • enkelt alvorlige skader eller langvarig uforklarlig traumatisk hodeskade;
 • Tilstedeværelsen av langvarige smittsomme sykdommer, hvor mikrobiell emboli dannes, migrerer til cerebral blodstrøm;
 • arteriell hypertensjon med økt intrakranielt trykk;
 • Aterosklerose med forekomster av plakk i karene som nærer hjernen;

Også problemer med hodene i hodet kan forekomme under påvirkning av slike predisponerende faktorer:

 • røyking i mange år;
 • tung fysisk aktivitet;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus;
 • liten motoraktivitet, ledsaget av uttalt mental arbeid.
Diagnose av en aneurisme

Forskere hevder at den overtagne aneurisme av blodkar diagnostiseres oftest hos personer over 50 år. Det er mye mindre vanlig blant unge som har blitt skadet i bilulykker, og når de praktiserer ekstremsport. Svært ofte under diagnosen, kan legene ikke bestemme årsaken til en aneurysm, derfor blir en progressiv økning i blodårene noen ganger en ubehagelig oppdagelse.

Økningen i aorta oppstår mot sykdommer som syfilis, hypertensjon, fokal nekrose, infeksjonssykdommer og nervøs belastning. Årsaken til dannelsen av karene i hjertet er et tidligere overført hjerteinfarkt. Muskelvev tynnes på arrvevet, noe som resulterer i tap av evne til å kontrakt. Som et resultat, under påvirkning av blod, stikker området med formasjonen utover. Dette danner en kardial aneurisme. Denne formen av sykdommen er oftest lokalisert i området av interventrikulær septum. Grunnen til økningen er tilstedeværelsen av perifere vaskulære skader, medfødt vasculære sykdommer, aterosklerose og vaskulær erosjon.

Tegn og symptomer på sykdommen

Oftest er symptomene på en aneurisme i utgangspunktet praktisk talt ikke manifestert. I de fleste tilfeller oppdages patologien til fartøyene ganske uhell - i prosessen med MR eller CT etter traumer.

De første tegn på en aneurisme av hvilken som helst form manifesterer seg i form av følelser av kompresjon og kribling i området med fartøyets utvidelse. Ved brudd på arterievegget, oppstår følgende symptomer:

 • plutselig akutt hodepine, som i utgangspunktet lokalisert på ett sted, så til slutt diffusere;
 • vedvarende kvalme og oppkast;
 • manifestasjoner av anfall lik epileptisk;
 • ubevisste tilstander av forskjellig varighet;
 • fremveksten av en følelse av frykt og angst, til akutt psykose.

Med apopleksisk form av sykdommen, er det i hjernegionen et brudd på arteriell bloddannelse. I tilfelle av carotid involvering begynner symptomer på nevrologisk opprinnelse:

 • kontinuerlig svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • forverring av visjonen;
 • migrene-lignende hodepine;
 • dysosmi med øyebevegelser.

Hvis den fremre cerebrale arterien påvirkes, manifesterer symptomene seg i form av ulike psykiske lidelser (psykose, følelsesmessige lidelser, minne og oppmerksomhetsproblemer). Med en aneurisme i den midtre cerebrale arterien oppstår nevrologiske og visuelle symptomer, som kan følge med anfall.

Resultatet av en økning i blodårene bløder i hjernevævet, noe som kan føre til døden. Derfor, hvis noen av de ovennevnte symptomene oppstår, bør du umiddelbart kontakte legen din. Hvis sykdommen oppdages på scenen når økningen er liten, så er det mulighet for en fullstendig kur for denne sykdommen.

diagnostikk

Før du behandler en aneurisme, er det nødvendig å foreta en nøyaktig undersøkelse for sin tilstedeværelse.

Diagnose av en aneurisme består hovedsakelig av et kurs av instrumentelt eksamen, som inkluderer slike studier:

angiografi

Denne diagnostiske metoden består av en radiografisk studie ved bruk av kontrastmidler. Det ferdige angiogrammet bestemmer graden av innsnevring eller ødeleggelse av blodårene og hjernens arterier. Også, angiografi kan identifisere endringer i årer og arterier.

En angiografisk metode for diagnostisering av blodårers aneurisme er brukt til å bestemme sykdomsproblemer i hjernecirkulasjonen. I nærvær av en svulst bestemmes den nøyaktige plasseringen, form og størrelse. Studien i seg selv utføres i spesialutstyrte radiologi rom. Dens essens ligger i vedlikehold i arterien av et fleksibelt kateter, som utføres den mest berørte fartøyet. I dette tilfellet er det en frigjøring av hodet og halsen av den kontraindikerte substansen i blodet. Videre er det tatt flere røntgenfotografier, på basis av hvilke tilstedeværelsen av dannelse i karene bestemmes.

MR (magnetisk resonansbilder)

I dette tilfellet brukes et kraftig magnetfelt for detaljert skildring av hjernen og andre organer. Det tatt bildet kan betraktes som todimensjonale tverrsnitt av fartøy eller tredimensjonale bilder.

Hvis en aneurysmbrudd mistenkes, utføres en analyse av cerebrospinalvæsken, som kontrolleres for blødning til hjernen.

CT-skanning (computertomografi).

Dette er den raskeste invasive diagnostiske metoden der tilstedeværelsen av komprimering i hjernens kar er bestemt. Med en burst-aneurisme bestemmer denne studien om blødning har oppstått som følge av bruddet. Dette er den aller første diagnosemetoden, som er utpekt av legen dersom noen symptomkarakteristikk av aneurysmen er funnet.

Datamaskinen behandler røntgenstråler som todimensjonale bilder av tverrsnittene av skallen og hjernen. I noen tilfeller, før CT-skanning, injiseres et kontrastmiddel i blodet. Denne metoden for forskning skal utføres i spesialiserte laboratorier.

Metoder for behandling

Behandling av aneurysm utføres ved ulike metoder, avhengig av sykdommens form og graden av forsømmelse. Terapi for dannelse av perifere fartøy involverer bare kirurgisk inngrep, ellers kan det oppstå brudd eller tromboembolisme. I tilfelle av svikt i driften for alle medisinske grunner er det tilordnet en rekke medikamenter som kan redusere aggregering funksjon av blod (aspirin, heparin, warfarin).

Behandling av cerebral vaskulær forstørrelse utføres konservativt og kirurgisk. Konservativ terapi brukes når utdanning er mindre enn 10 mm.

Samtidig bør det ikke være noen risikofaktorer for hemodynamiske lidelser. Ifølge visse indikasjoner er de nødvendige legemidlene foreskrevet og et sparsomt skjema for motorisk aktivitet er etablert. Når det gjelder kirurgisk behandling, utføres den på tre måter: endoskopisk mikrosurgery, ved intravaskulær tilgang og på åpen skalle. Metoden for å utføre operasjonen avhenger av størrelsen på formasjonen og dens plassering.

Behandling av en aneurysm i abdominal aorta utføres hovedsakelig gjennom kirurgisk inngrep. Essensen av operasjonen er å fjerne det skadede aortasettet og deretter erstatte det med en protese. I de etablerte protesefartøyene implanteres, som avgikk i dette stedet fra aorta. Under operasjonen utføres en kunstig forandring i sirkulasjonssyklusen. I den postoperative perioden kan det være komplikasjoner som: bekkenbetennelsessykdom, nyresvikt, intestinal atoni, lungeødem og hjerne.

Behandling av hjertets aneurisme består i å overføre til hvilerom og foreskrive medisiner som kan redusere blodtrykk og hjertefrekvens. Dermed reduseres belastningen på det skadede området av hjertebeholderen og det sunne muskelvevet blir forberedt for de nye arbeidsforholdene. Av stoffene er hovedsakelig foreskrevet? -Blockere (Metaprolol, Atenolol eller Propranolol å velge mellom).

Forebygging av sykdom

Vaskulære aneurismer kan forebygges ved å observere ganske enkle regler:

 • riktig ernæring og fysisk aktivitet;
 • blodtrykk overvåking;
 • vanlig CT eller MR;
 • Overholdelse av optimal søvn og arbeid;
 • systematiske studier av blodårer.

Det bør huskes at mye avhenger av rettidig diagnose av sykdommen og all overensstemmelse med legenes anbefalinger. Ikke engasjere seg i selvmedisinering, det skjer at det fører til negative konsekvenser.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Hva truer aneurisme av hjertets aorta og hva er prognosen for livet?

En aorta-aneurisme i hjertet er en sykdom forbundet med utvidelse av en hvilken som helst del av arterien. Pathogenese består i svakhet og redusert tone på veggen av en stor arterie.

Hva er en aneurisme?

En aneurisme er en irreversibel ødeleggelse av fartøyets vegg, noe som resulterer i en kirurgisk operasjon.

Ofte påvirker en aneurisme aorta i brystet. Fra en aneurysm i aorta i et annet område, lider bare en tredjedel av pasientene, de resterende to tredjedelene fra aneurismen i thorakområdet i den store arterien.

Diagnosen av en aneurisme er satt når avviket fra den normale tilstanden til fartøyets diameter dobles.

En aneurysm er i de fleste tilfeller en patologi av gammel alder, og dens provokatorer er: aterosklerotiske forekomster og hypertensiv sykdom.

En aneurisme er en sykdom som hvert minutt i pasientens liv bærer en fare. Et brudd med denne patologien kan oppstå når som helst, uten å ha denne grunnen. Prosessen skjer øyeblikkelig og i 40% er et dødelig utfall. til innholdet ↑

klassifisering

Sykdommen i hjerte muskel aorta aneurisme er delt i henhold til tegn på sykdommen.

Typer aneurysm for lokalisering av patologien:

 • En aneurisme av buen til den største arterien (patologi utvikler ofte hos menn);
 • Sykdom av nedstigende og stigende del av en stor arterie (menn er mer utsatt enn kvinner);
 • Patologi av valsen;
 • Ødeleggelse av thoracoabdominalen av et stort fartøy.

Aneurysm inkluderer også den sanne og falske varianten av aneurismen.

Med en ekte aneurisme, aorta veggen utvides i forskjellige retninger. På den sanne typen er det mulig å allokere en patologi, hvor provokatøren er aterosklerose og veneral sykdom i syfilis.

En aneurisme av falsk karakter utmerker seg ved at aortaväggen ikke deltar i patologi, og ødeleggelsen av aorta oppstår fra vev av hematom, det gjør det ikke mindre farlig for menneskelivet.

Funksjonell aneurisme passerer med minimal økning på aorta, noe som ikke fører til fullstendig ødeleggelse av arterieveggen.

Aneurysme av hjerte aorta er delt i henhold til sykdomsformer:

 • sacculated Er skjemaet hvor arterievegget utvides på ett sted, danner en nisje som er fylt med et biologisk fluidum. Denne form for patologi påvirker den stigende aorta, og det er ofte en pause i dette stedet;
 • spinkel Er en patologi som preges av en utvidelse av aortas vegger langs hele lengden av det lokale fokuset. Den spindelformede aneurismen når imponerende figurer og provoserer klemming av fartøyets vegger.
Typer aneurysm av aorta til innholdet ↑

patogenesen

Aneurysm oppstår mot bakgrunn av defekter i aortas vegger.

Risikofaktorer for denne sykdommen inkluderer følgende:

 • Aterosklerose, som oppstår i alderdommen;
 • Reumatisme i hjertet;
 • Betennelse i fibrene i karene;
 • Marfans sykdom - elasticiteten til arteriene er tapt;
 • Dysplasi i thoracale regionen (fiberform);
 • Fortynning av venstre ventrikel;
 • Patologier i hjertet.

Aneurysme kan være en medfødt patologi (arvet) og en sykdom som er oppnådd på grunn av hjertesykdom og vaskulær system, samt blodstrømningsforstyrrelser langs kroppens hovedartikkel.

Den mannlige organismen er gjenstand for ødeleggelsen av aortavegget dobbelt så ofte som den kvinnelige. Årsaker: Menn er mindre mobile enn kvinner, og en viktig faktor er skadelige vaner: alkohol og tobakk.

Stadier av aorta aneurisme i hjertet

Denne patologi av aneurysmer er delt i henhold til ødeleggelsens utseende:

 • Flatt form - plassert et ildsted på hjertet av hjertet;
 • Mushroom - plassering av en aneurisme i den farligste delen og har formen av en sopp;
 • saccular - dette er en økning i fokuset på den ene siden av aortavegget, og på den andre siden opptrer en innsnevring;
 • dissekere - er ødeleggelsen i en del av stratifisering av arterievegget;
 • diffuse - Ikke har et permanent lokaliseringssted og varierer avhengig av blodtrykksindeksen.
Aorta disseksjon

Det er tre stadier av patologien og hvert stadium har spesielle egenskaper:

 • Fase av akutt form for patologi - oppstår på grunn av hjertesykdommer, som for eksempel inflammasjon av myokardiet, infarkt. Brudd på aorta kan forekomme 1 til 2 kalender dager etter dannelsen av en defekt i aorta. Det er bare mulig å lagre pasienten ved å bruke kirurgisk teknikk;
 • Fase av subakutt sykdomssyklus - Denne aneurysmen utvikler seg på ar av ar etter operasjon eller etter hjertesykdom. Perioden for sykdomsprogresjon fra 60 kalenderdager til 90 kalenderdager. Symptomatisk på dette stadiet er ikke så smertefullt og aorta-brudd forekommer ikke om noen dager;
 • Fase av kronisk aorta aneurisme i hjertet - Utviklingen av sykdommen er jevn, patologi gir ikke skarpe hopp i gang, symptomatologi uten sterke smerteimpulser. Når du diagnostiserer ofte aneurisme, er hjertets aorta forvirret med myokardiepatologier ved lignende symptomer og manifestasjoner.
til innholdet ↑

Symptomatisk av ødeleggelse

En aorta-aneurisme i hjertet er en farlig og lumsk sykdom, fordi en lang periode er asymptomatisk.

De første tegnene og symptomene vises selv når det berørte karet presser på de indre organene som ligger i nabolaget.

Symptomatik i dette tilfellet manifesteres avhengig av hvilken del av aorta den ødeleggende effekten på arterieveggen finner sted. Hos barn kan aorta-aneurisme i hjertet være asymptomatisk i flere kalenderår.

Det er hes og heshet i stemmen, dyspnø blir hyppig og med minimal fysisk anstrengelse, og det oppstår smertefølsomhet i thorakregionen.

Hvis patologi oppstår i bukområdet i bukregionen, er tegn på aneurysm magesmerter, smerte i lumbalområdet og pulsering i bukhinnen. Symptomer oppstår når sykdommen utvikler seg.

Abdominal magesmerter

I første fase passerer denne patologien asymptomatisk og detekteres når kroppen undersøkes ved et uhell.

Hvis sykdomsprogresjonen går fort, er det kompresjon (trykk) i mage, tarm og 12-tarmen.

Pasienten begynner å miste vekt raskt i kroppens masse, det er kvalme, noe som forvandler seg til sterk oppkast. Emetiske masser har ofte blodige urenheter.

Det er en erctation og tyngde i magen og i hele tarmen.

Hvis aneurismen utvikler seg og når en stor størrelse, ser symptomene ut lysere. Mulig hodepine og hevelse i hele overkroppen.

Hvis en aneurisme oppstår på aortabuen, er hovedsymptomene bradykardi og økt spyttepåvirkning.

Hva truer aneurisme av hjertets aorta?

Den mest farlige komplikasjonen til en aneurysm er et brudd på aortamuren.

I tillegg til et slikt resultat av sykdommen, kan patologiene til den kompliserte aorta-aneurisme i hjertet fremdeles utvikle seg:

 • Dannelse av blodpropp i aorta og i arteriene. Dette stammer fra det faktum at en aneurisme forstyrrer blodstrømmen i karene og store arterier, noe som fører til stagnasjon av blod og dannelsen av trombotiske noder. Faren for en komplisert trombus aneurisme er at en trombotisk knute kan komme ut og lukke blodet i en arterie med mindre diameter. Denne prosessen induserer nekrose (nekrose) av vevene i indre organer;
 • Med komplisert aneurisme av thoracale aorta patologi klemmer bronkiene og lungene og lungebetennelsen;
 • Med aorta aneurisme i bukhulen, Ved å trykke oppstår på cholagogue bane på blod indre organer og vekk kolecystitt, betennelse i bukspyttkjertelen (pankreatitt), og er provocateur forstoppelse, diaré og flatulens;
 • Bradykardi dannes, mot bakgrunn av en komplisert form for aorta-aneurisme, på grunn av unormaliteter i hemodynamikk og patologi i mitral- og aortaklappen. Komplikasjoner på mitralventilen har en irreversibel form for utvikling og ikke passere etter fjerning av aneurysmen;
 • Benkjemi - er den mest synlige aneurysme komplikasjoner, da utløser du endringer i arteriene i de nedre ekstremiteter, noe som resulterer i trofiske sår og nekrose av mykt vev av muskelfibrene.
til innholdet ↑

Aneurysm ruptur

Ved et brudd i aorta oppstår alvorlig blødning, noe som forårsaker smerte, sjokk, besvimelse, bevissthetst koma, koma. På bakgrunn av bruddet er det en utvikling av hjertesvikt i akutt form. Blodet trer inn i de indre organene, inn i bukhinnen, inn i perikardiet og inn i den hule øvre venen.

Utvikle en akutt form av hjertetamponade (fluid oppbygning mellom arkene i perikard), hemothorax patologi (opphopning av blod i pleurahulen), hemopericardium (blødning i pericardial hulrom), noe som ofte fører til døden.

Risikofaktoren for aorta-brudd kan være:

 • Økt byrde på kroppen (overbelastning);
 • Skader av arterien og hjertet;
 • Overbelastning av nervesystemet;
 • Stressfull situasjon og psykisk negativ innvirkning på hjernen;
 • Narkotika medisiner som jobber hardt for å øke indeksen for blodtrykk.

Symptomer på aorta-brudd i hjertet:

 • Plattform - ligger i hjertet av hjertet;
 • Skarp støy i hodet og ørene;
 • Raskt tap av styrke (svakhet i hele organismen utvikles);
 • Alvorlig smerte ved bruddpunktet (kan forårsake smertefull sjokk);
 • Blek hud (huden har ikke synlige kapillærer);
 • I navleområdet er det en synlig mørkning av huden (mørk flekk).

Lagre pasientens liv er kun mulig i tilfelle akuttmedisinsk behandling og samordnet handling av gjenopplivningsdoktorer og kirurger.

Diagnostisk studie

Det er svært vanskelig å diagnostisere en aneurisme av aorta, siden denne sykdommen er asymptomatisk i lang tid. Identifisere en aneurisme er bare mulig med en konstant undersøkelse.

Regelmessig undersøkt følgende pasientkategorier:

 • Med hypertensiv sykdom (spesielt GB 3 stadier);
 • aterosklerose;
 • Sykdommer i mitralventilen;
 • Hypertrofi av hjertemuskelen;
 • Stenose av myokardiet;
 • Aortisk insuffisiens
 • Pasientens avanserte alder.

Instrumentalteknikk med ultralyd (ultralyd) avslører aorta-aneurisme i hjertet selv når denne sykdommen ikke er helt dannet, men utviklingen er allerede forsømt i arterien.

En aneurisme i bukhulen er godt manifestert av røntgenteknikken. På tidspunktet for utviklingen av en aneurisme, kalkulerer kalsiummolekyler i arteriene, som støtter en skygge over røntgenstrømmene.

Hvis aneurismen blir detektert på tidspunktet for ultralydprosedyren, blir pasienten tilordnet en magnetisk resonansbilleddannelse (MRT) for fullt ut å studere sykdommen.

MR av aorta i hjertet

Kun på grunnlag av alle resultatene av den instrumentelle studien av patologi, kan legen gjøre den riktige diagnosen.

Medisineringsterapi

Hvis det ikke er noen rask fremgang i ødeleggelsen av aorta, er pasienten på kirurgens konto for vaskulær spesialisering.

For å redusere den intensive utviklingen av aorta-aneurisme, er det nødvendig å gjennomgå et behandlingsforløp:

 • Ta antikoagulantia
 • Konstant medisinering for å senke blodtrykket
 • Legemidler som senker kolesterolindeksen i blodet;
 • Blodfortynningsmidler (for å forhindre dannelse av trombose).
til innholdet ↑

Kirurgisk behandling

Indikasjonene for en operasjon er følgende tegn på en aneurisme:

 • Økning i omfanget av ødeleggelsen av fartøyet;
 • Diameteren av aneurysmen er høyere enn 5,0 centimeter;
 • En arterie rush med blødning innover;
 • Traumer på brystet.

Operativ behandling kan uttrykkes i: åpen kirurgi på arterier og stenting operasjon (installasjon av et spesielt skjelett).

I kardiovirurgi er det flere metoder for kirurgisk behandling:

 • Åpen operasjon på arteriene - Dette er en operativ intervensjon i aorta, når en kunstig del av arterien er satt i stedet for en deformert;
 • Metode for aorta suturering - den berørte delen av arterien er skåret ut og de tette veggene til fartøyet sys;
 • Stenting teknikk Er en metode gjennom lårets arterielle punktering (aneurysmectomy) og gjennom lårbenet er det innført et stativ til stedet for ødeleggelsen av aorta. Når stativet kommer til defektstedet, åpner opp, styrker veggen av den berørte delen av arterien fra innsiden og forhindrer dermed brudd. Denne operasjonen er ikke så traumatisk som åpen kirurgi på aorta, men stenting krever spesialisert utstyr og høykvalitets vaskulære kirurger.
 • Styrke veggene i arterien - Med hjelp av et kateter på aneurysmområdet, blir det innført narkotika som er i stand til å gjenopprette den normale diameteren til arterien og dermed forhindre dens strekking.
Reseksjon av aorta-aneurisme til innholdet ↑

forebygging

Forebyggende tiltak av aneurisme inkluderer en liste over tiltak for å styrke helsetilstanden:

 • Kulturmat - for å minimere bruken av søtt mat og fettstoffer;
 • Overholde en individuell diett
 • Ekskluder fra menyen mat som øker kolesterolet i blodet;
 • Sunn livsstil;
 • Ikke drikk alkohol;
 • Nekte røyking
 • Overholdelse av riktig daglig rutine;
 • Temperer kroppen fra barndommen;
 • Fysiske belastninger bør ikke overstige kroppens ressurs;
 • Å gå inn for sport;
 • God og rettidig søvn;
 • Å øve aktiv hvile
 • Går i frisk luft;
 • Forebygging av hjertesykdom;
 • Tidlig forebyggende undersøkelse av kroppen.

Prognose for livet

Prognosen for denne sykdommen er ikke gunstig, fordi over 75% av dødsfallene oppstår etter en femårsperiode fra diagnosedagen.

Bare ved en tidlig diagnostisk studie av aneurysm i første fase og behandling av denne patologien gir gunstige spådommer for livet. Tilgangen til hjertets aorta-aneurisme er at i begynnelsen, kan sykdommen bare gjenkjennes ved hjelp av instrumental diagnostikk.

Derfor vil en planlagt årlig undersøkelse hjelpe til med å identifisere sykdommen og starte behandlingen, noe som vil unngå alvorlige kirurgiske inngrep i aorta.

Ikke lider smerte i brystet og gjør selvmedisinering, fordi terapi tidlig stadium av sykdommen heler helt aneurisme.

Hvis aorta-aneurisme i hjertet ikke blir behandlet, vil dødelig utfall være et resultat av den fremgangende aorta-aneurisme i hjertet.

Les Mer Om Fartøyene