Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aneurysmen til det interatriale septumet (forkortet MPP), dets typer. Årsaker til patologi, hva kan symptomene være. Når behandling er nødvendig, og når ikke.

Med en aneurysm i det interatriale septum, skjer krumningen i venstre eller høyre side.

En aneurisme er ansett som et fremspring av det interatriale septum med en størrelse på 10 mm eller mer. En mindre krumning kan betraktes som en variant av normen, dersom den ikke ledsages av flere patologier.

En aneurisme selv er ikke en farlig patologi, og spesiell behandling er vanligvis ikke nødvendig, spesielt hvis pasienten ikke blir plaget av noen symptomer.

Men i alle tilfeller, hvis du har en slik avvik, observer kardiologen og gjennomgå en forebyggende undersøkelse en gang i året.

Typer, årsaker, mekanisme for aneurysmutvikling MPP

Avhengig av skjemaet, skiller du ut:

 • fremspring i venstre atrium;
 • fremspring i høyre atrium;
 • S-formet aneurisme.

Denne klassifiseringen har ingen stor klinisk betydning. Det eneste som kan bemerkes er at S-formet krølling er farligere enn venstre eller høyrehendt.

Dessuten kan anomali både medfødt og oppkjøpt.

Medfødt aneurismeform

Medfødt aneurisme av MPP er diagnostisert med en planlagt undersøkelse av babyen.

Det ser ut på grunn av en genetisk predisposisjon (hvis noen i familien hadde dette problemet, kan det overføres til et barn) eller på grunn av embryonale utviklingsforstyrrelser. Kardiovaskulær system av fosteret kan lide av dårlige vaner hos moren, alvorlige stress under graviditeten, og overføres også i løpet av svangerskapet av smittsomme sykdommer.

Medfødt aneurisme utvikler seg i henhold til følgende prinsipp. I embryos interatriale septum er det et lite hull - et ovalt vindu. Normalt vokser det helt overfor barn umiddelbart etter fødselen. I patologiske tilfeller det ikke kan bli fullstendig lukket (hvis en pasient diagnostisert med patent foramen ovale), eller stenge et meget tynt lag av stoff (hvis denne delikate del av skilleveggen strekker seg og svinger til den ene side, og danner et aneurisme).

Ervervet form

Ervervet oppdages hos voksne, hovedsakelig over 50 år. Det kan oppstå som en konsekvens av hjerteinfarkt eller som en aldersrelatert forandring forårsaket av kroppens aldring.

Mulige symptomer på MPP-aneurisme?

I de fleste tilfeller forårsaker ikke aneurisme i det interatriale septum selv noen ubehagelige symptomer hos voksne eller barn. Derfor er det umulig å diagnostisere det basert på pasientens klager. For å identifisere denne anomali, må du regelmessig gjennomgå en forebyggende medisinsk kontroll. Imidlertid overfører leger ikke alltid ultralyd til hjertet, slik at pasienten kanskje ikke engang vet lenge om hjertesykdommen.

I nyfødte spedbarn kan patologi noen ganger manifestere seg i en forsinket vektøkning. I dette tilfellet foreskriver legene en omfattende undersøkelse, der ikke bare hjertet blir undersøkt.

Hos barn kan ungdom som har en aneurisme MPP bli redusert utholdenhet, de kan ikke tolerere intens trening (for eksempel levering av standarder i treningsstudioet eller besøke sportsdelen). Dette skyldes det faktum at i ungdomsårene på grunn av intensiv vekst og pubertet kardiovaskulære systemet og så mottar en stor belastning. Ubehagelige symptomer passerer vanligvis med alderen.

Men hvis barnet ikke klage over ubehag og tretthet, er atrial septal aneurisme ikke en kontraindikasjon for kroppsøving og idrett.

diagnostikk

Å identifisere sykdommen bruker Echo KG (ultralyd i hjertet).

Prosedyren er helt smertefri, derfor brukes den til å diagnostisere hjertesykdommer hos barn, inkludert nyfødte. Under ultralyd klager pasienten ned i midjen, ligger på sofaen på ryggen, bruker legen en spesiell gel og begynner å undersøke hjertet ved hjelp av ultralydapparater. Da vil legen spørre undersøkeren om å vende seg til venstre for å se på hjertet i en annen projeksjon. Før prosedyren anbefales det ikke å spise opp (minst en time før diagnosen). Med deg må du ha et håndkle i senga på sofaen, og et par servietter, og tørk deretter kroppen av gelen.

Ved hjelp av ekkokardiogrammet er det mulig å oppdage ikke bare en aneurisme av MPP, men også andre feil, samt vurdere hjertets ytelse og tilstanden til alle de fire kamrene.

komplikasjoner

Hvis aneurismen er stor i området, kan det føre til slike avvik:

 • arteriell hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • arytmi;
 • hjertesvikt i første grad.

Vanligvis vises de hos barn i ungdom og eldre.

En mer farlig komplikasjon av en aneurysm er brudd på det interatriale septumet ved utspringspunktet. Til tross for at det høres veldig skremmende ut, fører dette fenomenet ikke til døden samtidig. Det oppstår en defekt på bruddstedet, som senere påvirker hjertearbeidet (forårsaker hjertesvikt, arytmier).

Barn og unge kan oppleve en pause i WFP ved krumningspunktet hvis:

 • Aneurismen er stor i området.
 • Barnet får overdreven fysisk aktivitet. Spesielt hvis de begynte brått. For eksempel ledet barnet en stillesittende livsstil, hoppet over klasser for idrettsutdanning, og begynte deretter å delta i sportsseksjonen uten noen forberedende forberedelse.
 • Han utviklet dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol, overgrep av energi).
 • Han har alvorlige problemer med mat (spiser mye fastfood, matvarer med høyt innhold av skadelige tilsetningsstoffer, nekter å spise vanlig mat).
 • Tenåringen er stadig nedosypaet (om natten går det til diskotek eller forbereder seg til kontroll).
 • Han er overvektig.

Oftere for å provosere en septumbrudd, er det nødvendig å kombinere flere faktorer fra ovenstående.

Hos voksne blir MPP revet i stedet for aneurysm av samme grunner som hos barn, og også:

 • på grunn av følelsesmessig overbelastning på jobb;
 • på grunn av kroppens aldring.

Det er tegn på at eldre med aneurysm av MPP øker risikoen for blodpropper.

Behandling og livsstil for en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum, som ikke er komplisert ved en åpen oval åpning, krever ikke spesiell terapi. Narkotikabehandling brukes kun dersom en aneurisme forårsaker alvorlig hypotensjon, arytmi eller hjertesvikt.

Hva er aneurysmen til det interatriale septumet og hvordan å behandle det

 • Hovedårsakene til en aneurisme i det interatriale septumet
 • Diagnose av en atriell septal aneurisme
 • Hva er farlig en aneurisme av det interatriale septumet?
 • Symptomer på sykdommen
 • Aneurysm behandling
 • Forebyggende tiltak

En aneurisme av det interatriale septum er en krumning av veggen mellom venstre og høyre atrium. Denne sykdommen er referert til gruppen av mindre hjerteanomalier. Denne anomali består i krumningen av atriemuren og fremspring av den til siden. For øyeblikket identifiserte eksperter 3 former for denne anomali:

 • krølling til venstre;
 • krølling på høyre side;
 • S-formet bøyning.

Hovedårsakene til en aneurisme i det interatriale septumet

Denne sykdommen har lenge vært kjent for menneskeheten, men alvorlige studier har ikke blitt utført på denne anomali. For tiden har forskere ikke funnet den nøyaktige årsaken til denne patologien.

En aneurisme er utvidelsen av fartøyet, som er forårsaket av stratifisering av veggen og dens svakhet. Noen mener at årsaken til avvik hos nyfødte er dårlig arvelighet. Andre mener at en aneurisme oppstår på grunn av forstyrrelser i forbindelse med dannelse av bindevev i hjertet under intrauterin utvikling. Kardiale abnormiteter i barnet kan oppstå på grunn av ulike abnormiteter i mors kropp i løpet av svangerskapet. Oftest, den negative virkningen av smittsomme sykdommer under graviditeten.

Hos voksne kan en aneurisme forekomme som følge av overføring av hjerteinfarkt.

Denne teorien støttes av mange eksisterende fakta. Spesialistene etablerte de viktigste faktorene som kan provosere utseendet til en aneurisme av det interatriale septumet.

Symptomene på sykdommen kan være svært forskjellige. Symptomene på denne sykdommen ligner ofte oftest hjertesvikt eller hjerteinfarkt. Ifølge frekvensen av sykdommen etter infarkt, delte forskere denne sykdommen i tre typer:

 1. Kronisk form - kan oppstå ved 6 uker etter infarkt, symptomene på denne sykdommen er svært lik symptomene på utseendet av hjertesvikt hos mennesker.
 2. Akutt form - kan forekomme 2 uker etter infarkt. De viktigste symptomene er en kraftig økning i temperaturen, en funksjonsfeil i rytmen i hjertet, en manifestasjon av hjertesvikt og leukocytose.
 3. Subakut form - oppstår ved 3-6 uker etter et hjerteinfarkt. I dette tilfelle oppstår krumningen på grunn av uregelmessigheter i dannelsen av arr på infarktstedet. Symptomer på den subakutiske form er uttrykt i utseendet av kortpustethet, rask hjerterytme.

Diagnose av en atriell septal aneurisme

Diagnostikk av denne anomali inkluderer 3 stadier. Ved første trinn bør du konsultere en lege som i detalj kan forklare pasienten hva de første tegn på sykdommen kan være. I andre etappe utføres en visuell undersøkelse, som består av pulsering i brystområdet. Etter avsløring av de første tegn på pasienten sendt til undersøkelse. Obligatorisk behandling av pasienten er ultralyd, elektrokardiografi og datatomografi.

Hvis sykdommen er forbundet med arvelighet, bestemmes den ved hjelp av ultralyd umiddelbart etter fødselen av barnet. I en nyfødt kan denne patologien ses umiddelbart. Den endelige diagnosen er imidlertid kun gjort etter studien.

Hva er farlig en aneurisme av det interatriale septumet?

De fleste pasienter som lider av aneurysm er redd for brudd, men i virkeligheten er det ekstremt sjeldent. Trykket som oppstår i begge atriene har ikke så mye styrke til å skade veggen. Dette gjelder for nyfødte og voksne. Selv om dette skjer, vil det ikke føre til døden.

Når skillevegget går i stykker, oppstår en defekt som ikke forårsaker alvorlig helsefare. Med dette kan du leve veldig lange år. Imidlertid, i nærvær av en akutt form for aneurysm, er det risiko for lidelser i hjernens sirkulasjon. Denne faktoren kan utløse et slag. Ifølge statistikk er personer med aneurysm i fare for ulike abnormiteter av blodpropper, som, etter å ha kommet, forårsaker et slag. Disse tromber kalles emboli.

Symptomer på sykdommen

I begynnelsen av sykdommen er visse tegn fraværende, kan forekomsten av sykdommen bare bestemmes under undersøkelsen. Der en aneurisme befinner seg, vises et hull. På grunn av dette er det sirkulasjonsforstyrrelser. Med hver sammentrekning av hjertet fra venstre atrium begynner blodet å falle ikke bare i venstre ventrikkel, men også delvis i høyre atrium. På grunn av dette øker belastningen på høyre side av hjertemusklen. Som et resultat oppstår kompenserende hypertrofi av høyre atrium og etterpå en ventrikel. I tillegg mottar lungene økt mengde blod, øker trykket på karene og symptomer på pulmonal hypertensjon. Hos barn er utviklingen langsommere.

Hos voksne er risikoen for aneurysmbrudd mye høyere. Dette kan oppstå på grunn av konstant tilstand av stress, traumer til hjertet, økt fysisk anstrengelse. Når aneurysmen brister, har pasienten følgende symptomer:

 • smerte i hjertet;
 • økt tretthet i kroppen;
 • manglende evne til å utøve langvarig fysisk anstrengelse
 • følelse av ubehag i hjertet;
 • funksjonsfeil i hjertet.

Aneurysm behandling

I begynnelsen av sykdomsutviklingen krever en aneurisme ikke spesiell behandling med medisinering eller kirurgi. Det er bare nødvendig å besøke den lokale terapeuten og kardiologen med jevne mellomrom, fra tid til annen inspisere å observere sykdommens dynamikk. Vanligvis anbefales pasienten å utføre et kardiogram og ultralyd i hjertet. I tilfelle sykdommen er strengt kontrollert og det ikke er noen komplikasjoner, er det mulig at pasienten aldri vil få noen klager om dette.

Hvis en aneurisme begynner å øke betydelig i størrelse, øker risikoen for brudd kraftig, noe som kan være en alvorlig fare. I dette tilfellet bør du umiddelbart kontakte legen din for å finne ut hva du skal gjøre neste gang.

Den viktigste tilnærmingen til å behandle en aneurisme er å forhindre brudd, da dette kan føre til alvorlig blødning. Dermed kan pasienten selv velge to måter. Den første måten er å vente stille, den andre er å gjennomføre en planlagt operasjon for å fjerne den endrede plottet.

Ved å velge behandlingens taktikk tar doktoren hensyn til hastigheten på aneurismeutviklingen, dens plassering og størrelse. Med langsom utvikling av en aneurisme, er venting mer hensiktsmessig. Å holde en stille livsstil, ernæring, dosering av fysisk aktivitet, vil i mange år bidra til å opprettholde helse og kontrollere fremveksten av akutte tilstander. For full kontroll skal pasienten utføre en tomografi og ultralydsskanning av hjertet hver 6. måned. I løpet av livet bør legenes forskrifter følges nøye.

Hvis aneurismen er for stor, begynner den å utøve sterkt press på de indre organene og sykdommen begynner å utvikle seg. I dette tilfellet kan kirurgen ikke gjøre uten inngrep. Operasjonen består i å fjerne den skadede delen av fartøyet og etablere en plastprotes i stedet for defekten, og i noen tilfeller en sunn beholder som tas fra samme pasient.

Forebyggende tiltak

Hvis du har funnet en aneurisme av interatrialseptum, bør du ta alvorlig smittsom sykdom. Langvarig behandling av influensa kan for eksempel føre til en sterk akselerasjon i veksten av det berørte området. Hvis det er en patologi i aorta, kan en host selv provosere en aneurysmbrudd.

Pasienter med mellom- og avansert alder bør redusere risikoen for å utvikle aterosklerose. Først av alt må du slutte å røyke og nekte å drikke alkohol. Det er pålagt å holde seg til et balansert kosthold, for ikke å tillate overdreven bruk av animalsk fett. Kostholdet skal inneholde et tilstrekkelig antall høyverdige proteiner, vitaminer og mineraler. Nødvendigvis, som et forebyggende tiltak, bør det tas narkotika som forhindrer utvikling av aterosklerose (som instruert av en lege). Det er også nødvendig å følge blodtrykket nøye og prøve å kontrollere vekten.

Symptomer på en atriell septal aneurisme

En aneurisme av det interatriale septum er en tilstand der septum mellom høyre og venstre atria blir tynnere og til slutt begynner å bukke og danner formen på sacen.

Faren for denne tilstanden er at det ikke er noen spesifikk symptomatologi, og derfor oppdages en lignende patologi i hjertet sent.

En aneurisme av MPP er både medfødt og tilegnet karakter. Ifølge statistikk forekommer en slik feil oftere hos menn, men sykdomsforløpet er det samme uansett kjønn og alder. Hos barn forekommer en slik anomali ofte uten komplikasjoner, og sjeldnere er det en negativ symptomatologi.

Årsaker til patologisk utvikling

En aneurisme av en medfødt form rammer barn i de fleste tilfeller. Årsakene til slik avvik i hjertet hos barn er forbundet med genetisk predisponering og særegenheter av intrauterin utvikling.

Riktig behandling garanterer ikke tilbakefall. Den vanligste årsaken til atriell septalfeil, som har fått karakter, er hjerteinfarkt. Denne hjertepatologien påvirker hele kardiovaskulærsystemet, og derfor øker risikoen for å utvikle ikke bare aneurysmen i septumet, men også hjertemuskelen betydelig.

Spesialister identifiserer en rekke faktorer, hvorav forekomsten øker sannsynligheten for en aneurisme. Disse inkluderer:

 • svakhet i bindevev, noe som er en konsekvens av en fødselsdefekt;
 • Noen typer sykdommer som påvirker bindevevet;
 • patologier som forårsaker en reduksjon i vaskulær tone: aterosklerose, syfilis, cystisk medial nekrose;
 • ustabiliteten av blodtrykket, noe som øker belastningen på fartøyene;
 • avhengighet av alkohol og røyking;
 • infeksjon av blodpropper;
 • traumer av blodkar.

Former av sykdommen og dens symptomer

En aneurisme av interatrialseptum manifesteres ofte i 3 former: med krumning venstre, høyre og samtidig i begge retninger. I tillegg skiller spesialister seg i henhold til de aktuelle egenskapene av kroniske, akutte og subakutte former for sykdommen.

I det første tilfellet ligner patologiens symptomatologi noen ganger hjertesvikt. I akutt form har kliniske manifestasjoner en tendens til å raskt øke. Ved sykdomsutbrudd stiger temperaturen, og leukocytose utvikler seg gradvis.

Den subakutiske formen av sykdommen er karakterisert ved utseendet av slike symptomer som dyspné, tretthet og hjertesvikt.

Aneurysm i det interatriale septum er preget av det faktum at det ikke har noen symptomer som er karakteristiske utelukkende for det. Men det felles for alle aldre inneholdt en lignende patologi er utseendet på brystsmerter. Intensiteten av manifestasjon av et slikt symptom er forskjellig, smertene er smertefulle eller akutte.

symptomatologi

Symptomene på sykdommen manifesterer seg gradvis med alderen.

Retardasjon av utvikling og utilstrekkelig vektøkning, svak immunitet og generell ubehag. Slike symptomer er typiske for barn under 3 år. I tillegg har de en overbelastning av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, i tillegg er det en økning i volumet på høyre ventrikel.

Hos barn fra 3 til 7 år med en aneurisme av MPP, er det et lag i fysisk utvikling og generell svakhet. Mindre vanlige er tegn på arytmi. Når du lytter til legen, finner du ofte forsterkningen av den første tonen.

For ungdomsperioden karakteriseres slike pasienter av hudens hud, særegent fremspring i hjertet, lavt blodtrykk og puls. Og også det er endringer i lungekroppen og høyre atrium.

Hos voksne, ble kortpustethet og svimmelhet økt tretthet og hjertesvikt.

En aneurisme av det interatriale septum forårsaker en konstant reloading av det høyre hjerte, denne situasjonen over tid medfører smerte og ubehag i hjertet og økt tretthet.

Fare presenterer en slik komplikasjon som brudd på en aneurisme. Oftest forekommer dette hos eldre pasienter på grunn av konstant fysisk aktivitet, stress og hjerte traumer.

Bruddet er preget av et hull i septumet, forstyrrelsen forårsaker en dråpe i blod fra venstre til høyre. Dette forårsaker overdreven stress og over tid utvikler pasienten pulmonal hypertensjon.

Hvordan manifesterer sykdommen hos barn?

Mangelen på MPP hos en nyfødt er relatert til medfødt hjertesykdom. Det dannes i løpet av perioden med intrauterin utvikling som følge av et brudd på bokmerke i vaskulærsystemet.

Ikke minst rolle i sannsynligheten for forekomst av en aneurisme i det interatriale septumet i barnet spiller et ovalt vindu i hjertet, hvis det ikke har vokst over tid. Normalt, umiddelbart etter fødselen, må den lukke.

Men på grunn av ulike årsaker vokser vinduet ikke alltid helt og det er en strekking og hevelse av ventilveggene. Som et resultat blir hans vev tynnere, og en aneurisme utvikler seg.

Ofte er en aneurisme hos barn arvet. Hvis en av foreldrene til barnet har en lignende historie i anamnese, er sannsynligheten for at den forekommer hos barna ganske høy.

Dannelsen av denne typen feil hos barn er provosert under påvirkning av ulike faktorer:

 • Helseforholdet til moren under graviditeten;
 • infeksjon i perioden av fostrets svangerskap og andre smittsomme sykdommer;
 • alvorlig graviditet;
 • trussel om avbrudd.

I et nyfødt barn utvikler en aneurisme ofte som følge av hyppig, langvarig og alvorlig gråt. I tillegg kan problemer med tarmene, spesielt forstoppelse hos barnet, bidra til fremveksten av en slik patologi. I begge tilfeller er det en økning i trykk, forårsaker situasjonen overdreven strekking av hjerteseptumet.

Tegn på aneurysm hos barn

En aneurisme i nyfødte og barn kan mistenkes av den uvanlige blå fargen på huden i regionen av nasolabialtrekanten. Barn med denne patologien er preget av en blåaktig hudtone.

Hvis det patologiske fremspringet er lite - opp til 1 cm, kan kliniske manifestasjoner være fraværende. I tilfelle større aneurisme, forekommer symptomene på patologien omtrent fra 3 måneders alder. I de fleste tilfeller oppdages en slik diagnose etter at barnet når 2 år.

I aneurisme av interatrialseptum, observeres følgende symptomer hos barn:

 • lag i mental og fysisk utvikling,
 • liten vektøkning hos barn under 1 år;
 • predisposisjon til hyppige sykdommer;
 • forsinkelse i vekst, særlig i eldre alder;
 • seksuell underutvikling;
 • intoleranse mot fysisk aktivitet.

Med en slik hjertesvikt forekommer det ofte en aneurysmbrudd. I dette tilfellet føles barnet konstant svakhet og ubehag i brystet. Men denne situasjonen er ikke kritisk for ham, siden han ikke forstyrrer hjertearbeidet.

Metoder for diagnose og behandlingsmetoder

En aneurysm av MPP innebærer en omfattende diagnose og inkluderer metoder som symptomanalyse, historie, fysisk undersøkelse og instrumentelle undersøkelsesmetoder.

Ultralyd undersøkelse av thoracic organer. Det gjør det mulig å bestemme den nøyaktige størrelsen på hjertet og å avsløre feilen i det interatriale septumet.

Elektrokardiogram - det avslører plasseringen av det patologiske stedet.

Datamaskin og magnetisk resonansavbildning - med hjelpen blir tilstanden til den avslørte aneurismen bedømt.

Doppler - denne metoden brukes ofte for nyfødte for å klargjøre nærværet av et åpent ovalt vindu.

Den første utviklingsgraden av sykdommen krever ingen spesiell behandling: verken medisinering eller operativ. Det er nødvendig å regelmessig observere terapeuten og kardiologen, og å gjennomgå undersøkelser for å overvåke utviklingen av sykdommen.

Anbefalinger fra spesialister

En aneurisme av MPP er en fare når den begynner å øke i størrelse. For terapeutiske formål må du følge en diett som innebærer å begrense salt og fettstoffer.

Pasienten må utelukke eller minimere fysisk anstrengelse. Konservativ behandling innebærer å ta spesielle medisiner foreskrevet av en lege.

Medisin er foreskrevet for moderat aneurysmstørrelse. Pasienten er foreskrevet glykosider og antikoagulantia. Avhengig av pasientens tilstand, om nødvendig, er betablokkere og antiarytmiske legemidler foreskrevet.

Beta-adrenoblokere bidrar til en reduksjon av hjertefrekvensen, noe som reduserer byrden fra det syke hjertet.

Behovet for kirurgisk behandling av pasienter med septal defekt oppstår i fravær av positiv dynamikk etter å ha tatt medisiner, og også hvis tilstanden truer pasientens liv.

For å gjøre dette styrkes aneurysmveggen ved hjelp av spesielle polymere materialer. Disse tiltakene hindrer muligheten for en aneurysmbrudd og vekst.

Under kritiske forhold gjennomgår pasienter septoplastikk av Cooley eller reseksjon av aneurysm med gjenoppbygging av veggen. Men det må tas i betraktning at slik kirurgisk inngrep har en høy grad av risiko, fordi den er full av komplikasjoner som truer pasientens liv.

Derfor, selv med brudd på en aneurisme ikke alltid ty til kirurgisk behandling og ofte leger foretrekker å holde seg til en ventende holdning.

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP)

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP) - kalt en suturprotes av septum mellom høyre og venstre atrium. Vanligvis oppstår det på stedet der septum er tynnere, med tanke på en funksjon.

Faktum er at under intrauterin utvikling i det interatriale septumet er det et hull (ovalt vindu) som bør lukke etter fødselen. I de fleste tilfeller skjer dette, men noen mennesker etter å ha lukket på dette stedet, dannet et "tynt sted", som under blodtrykket begynner å strekke og dannes fremspring - en aneurisme.

En aneurisme, har WFP lenge kjent til leger, men så langt ikke utført tilstrekkelig store studier, som ville tillate alle fagfolk til å komme til en klar mening om en rekke kritiske spørsmål, inkludert de som spør ofte pasienter med dette avviket, eller deres slektninger.

I så fall snakker de om aneurisme

Det antas at det er mulig å snakke pålitelig om aneurisme i de tilfellene, når fremspringet ifølge dataene fra ultralydet i hjertet overstiger 10 mm. Men denne normen er betinget, så fremspring og 9 mm, og 7 mm, og til og med 5 mm, kan også kalles aneurysm.

Er det noen spesielle klager hos pasienter med denne patologien?

Spesifikke klager som det ville være mulig å mistenke en aneurisme av MPP, nr.

Hvordan diagnostiseres MPP-aneurisme?

Den viktigste metoden for diagnose er en vanlig ultralyd i hjertet med Doplerography. Om nødvendig kan det være nødvendig å spesifisere tester: transesophageal ultralyd, tomografi eller hjertekateterisering. Men nærmere undersøkelse gjennomføres vanligvis i tilfeller der aneurisme er mistenkt i tillegg til feil i aneurisme, og ved siden av den, eller hvis det er andre som følger med, hjerte abnormiteter, og store blodårer.

Blir MPA-aneurisme påvirket av hjertet?

I dette spørsmålet møter meninger: I overveiende tilfeller forstyrrer ikke MPP-aneurismen selv hjerteets arbeid, det vil si, det reduserer ikke pumpens funksjon.

Hva er farlig en aneurisme?

Alle pasienter er redd for ruptur av en aneurysm og forstår ved dette nesten et hjertebrudd, men det er det ikke. Trykket i atriene er ikke så høyt at det forårsaker aneurysmbrudd. Men selv om dette skjer, vil det ikke føre til lynraske konsekvenser - bare en mangel som folk kan leve i flere tiår uten alvorlige konsekvenser. Så disse fryktene kan bli utsatt, men dessverre er det et annet problem - risikoen for hjernesirkulasjon eller hjerneslag.

Det finnes en rekke statistikker som tyder på at pasienter med aneurysm gir en potensiell risiko for dannelse av trombi i denne aneurysmen, som, hvis den er løsrevet, potensielt kan føre til et slag. Brutte blodpropper kalles emboli.

Denne erklæringen er basert på statistiske data at en aneurisme av MPP ofte er funnet hos pasienter som gjennomgikk et embolisk slag ("revet av"). Likevel er det mulig at en aneurisme selv ikke har å gjøre med den. Kanskje skylden til alt dette er en feil i MPP eller andre relaterte anomalier, som ofte eksisterer sammen med en aneurisme. Dette spørsmålet er fortsatt åpent, for få pasienter ble under observasjon for å svare utvetydig. Det kan imidlertid sies at en aneurisme av MPP med en størrelse mindre enn 1 cm ikke øker risikoen for slagtilfelle så betydelig.

For de som er interessert i å vite mer, citerer jeg eksakte forskningsdata.

Data fra Mayo Clinic (USA). Stroke eller TIA (Transient Ischemic Attack-en midlertidig og reversibel svekkelse av blodtilførselen til hjernen) ble observert med en aneurysm av MPP hos 20% av pasientene. Men i 75% av pasientene fra denne gruppen ble andre medfølgende anomalier av vaskulær og hjerteutvikling avslørt.

Fra forfatteren: det vil si hvis vi kaster bort disse 75%, blir risikoen redusert til 5%. Det er ikke i det hele tatt et faktum at blant disse 5% er det ingen slike pasienter hvis sammenfallende anomalier simpelthen ikke ble diagnostisert eller det var en annen årsak til emboli.

Data fra artikkelen Belkin RN, Kisslo J. Hurwitz BJ. En gruppe på 36 pasienter med en aneurysm MPP ble overvåket. I 28% av dem ble episoder av cerebral sirkulasjonsforstyrrelse registrert. Samtidig hadde 90% av pasientene en defekt i septumet med en patologisk utladning av blod (fra høyre atrium til venstre atrium), noe som kan forårsake en såkalt paradoksal emboli.

Fra forfatteren: paradoksal emboli refererer til tilfeller der for eksempel en trombus (embolus) fra venene i nedre ekstremiteter avbrytes og går inn i en av hjernens arterier. Dette kan ikke skje hos pasienter som ikke har noen defekter i hjertet. Slike trombier faller vanligvis inn i lungene i lungene og går ikke inn i venstre hjerte, det vil si, de kan ikke komme inn i aorta og derfra inn i hovedets arterier.

I tillegg ser det ut til at i denne studien, hvis bare pasienter med bare en aneurisme av MPP er valgt, vil risikoen reduseres til 2,8%. Dette skal ikke nevnes at denne studien ble gjennomført i det fjerne 1987.

Sammendragsdata (en rekke europeiske klinikker). Av 78 pasienter med MPP-aneurisme hadde 40% tidligere episoder av emboli, men bare ca 10% av dem aneurisme var den eneste mulige trombi-kilden.

Fra forfatteren: det vil si, selv her var risikoen for svekkelse av cerebral sirkulasjon observert i bare 4%.

Igjen, gjentar jeg at forholdet mellom slag med en aneurisme er bare en antagelse, siden det er en rekke andre årsaker til emboli, som kunne være fraværende på tidspunktet for undersøkelsen eller bare savnet. Det vil si at prosentsatsene gitt i studiene kan vise seg å være en størrelsesorden lavere. Og til slutt kan de være ganske sammenlignbare med gjennomsnittlig total risiko for slag og TIA i befolkningen - 0,3%.

Det er imidlertid en mening av eksperter at økningen i risikoen for emboli øker betydelig, dersom aneurismen overstiger 10 mm, er dette et faktum.

Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme opp til 10 mm i størrelse er vanligvis ikke nødvendig.

Ved store størrelser eller med tidligere emboler er det selvsagt nødvendig med utnevnelse av midler til "fortynning av blod". Men hvis pasienten allerede hatt slag eller TIA, det er anbefalinger, påvist i hundrevis av tusenvis av pasienter, så for asymptomatiske aneurismer større enn 1 cm - slike ordninger er ikke, og vil sannsynligvis ikke for lenge.

Det kan antas at for denne gruppen av pasienter vil det være fordelaktig å bruke som et profylaktisk rutinemessig aspirin eller en annen antiplatelet. Men slike anbefalinger har ikke skjedd for meg, så det gjenstår av den behandlende legen, selv om det gjelder barn (som aspirin er kontraindisert generelt).

Med hensyn til kirurgisk behandling, vil det bare bli vist i de tilfeller hvor en stor aneurisme, forstyrrer hjerte, eller samtidig med en aneurisme dannet en betydelig defekt i atrial septum.

Hva er aneurysmen til det interatriale septumet og hvordan å behandle det

Den medfødte eller oppkjøpte aneurisme av interspesepteptumet er preget av et sakkulært fremspring av vevet som deler høyre og venstre atrium. Patologi oppstår som et resultat av tynning av vev og kan forekomme i akutt eller kronisk form. Den unormale eliminasjonen fører til brudd i septum, noe som øker risikoen for slag i bakgrunnen av økt trombose.

Karakteristikker av patologi

Hovedårsaken til utviklingen av en aneurysm av MPP er en svekkelse av hjertevegget, som har en klar lokalisering og fremkommer på grunn av strukturelle eller funksjonsforstyrrelser. I det første tilfellet påvirkes lagene i septumet, etterfulgt av død av friske vev eller erstatning av fremmede formasjoner. Funksjonsforstyrrelser er preget av manglende evne til lokaliteten til myokardiet til å trekke seg på linje med hele hjertemuskelen.

Som et resultat av effekten av høyt trykk inne i det hule organet, begynner den svekkede plassen å bøye seg og til slutt forvandles til en aneurisme. De fleste patologi er diagnostisert på ventrikulatets vegger, sjelden - i atria. Til tross for den lange utdanningen, kan utviklingen raskt akselereres på grunn av økt fysisk aktivitet, der hjertemuskelen må pumpe blodvolumet i et større volum.

Det finnes følgende typer aneurismer:

 1. Sann. Alle lagene i de vaskulære veggene blir utsatt for ekspansjon. I de fleste tilfeller vises patologi ikke før vevet bryter. Løpende tilfeller er fulle av utviklingen av trombose, vaskulær separasjon, emboli og slag.
 2. Falsk. Utvikler seg etter skade på vaskulære vegger. Som et resultat, gjennom tynnestedet, begynner blod å lekke, som akkumuleres i septumet med et pulsatilt hematom. Hovedforskjellen fra den sanne aneurisme er at ett lag av vev er strukket. Den største faren er den patologien som påvirker vitale kar.
 3. Exfoliating. Karakterisert ved perkolering av blod inn i rommet mellom aortas vegger, som under visse forhold fører til brudd på ytre septum. Denne type aneurisme er farlig høy risiko for død i tilfelle av gjennombrudd av vev.

Årsaker til medfødt aneurisme

Under intrauterin utviklingsperiode i hjertet av septum er det et "ovalt vindu" - en åpning som normalt vokser etter fødselen. Men hvis vevscellene er delt med forringelser, får de en altfor fin struktur. Med babyens advent begynner sirkulasjonssystemet å fungere fullt, hjertetrykket stiger og veggen stikker ut og strekker seg innover.

Hvis morens organisme under graviditeten blir utsatt for negative faktorer, øker risikoen for å utvikle medfødt aneurisme. Disse inkluderer:

 • Misbruk av tobakksrøyking;
 • alkoholforbruk, selv i små mengder;
 • giftig røyk fra produksjon eller fra husholdnings kjemikalier;
 • ukontrollert behandling med medisiner;
 • Overføring av visse sykdommer (rubella, meslinger, parotitt).

Ofte går en hjertes aneurisme i seg selv. Dette forklares av det faktum at områdene av patologi på grunn av veksten av det nyfødte faller i forhold til hele orgel.

Viktig! Når en nøyaktig diagnose er utført, bør barnet regelmessig utføre hjerteundersøkelser for gjentatt utvikling av defekten.

Årsaker til oppkjøpt aneurisme

Ervervet aneurisme er en konsekvens av en rekke sykdommer som påvirker hjertemuskulaturens vev eller påvirker det indirekte gjennom organets ledende system. Med deres utilstrekkelige behandling kan komplikasjoner utvikle seg, blant annet svekkelsen av hjerne septum.

Det er følgende grunner til den overtagne aneurismen:

 1. Myokardinfarkt. Under et hjerteinfarkt mottar hjertemusklen oksygen i en mengde som er utilstrekkelig til normal funksjon. Kardiomyocytter, som er gjenstand for rask ødeleggelse, er ikke i stand til å gjenvinne i sin helhet. I stedet vokser bindevevet, som ikke har den nødvendige elastisitet og evne til å kontrakt. Aneurysmen utvikler seg i de første ukene etter infarkt, når det nye vevet ikke er grovt og ikke har fått styrke til å inneholde høyt blodtrykk.
 2. Infeksjoner av ulike etiologier (streptokokker, Coxsackie-virus, Epstein-Barr-virus, candidiasis). Komme inn i kroppen, overføres infeksjonen med en blodstrøm til hjertet. Hans vev begynner å bli betent, noe som fører til alvorlige konsekvenser - noen av cariomyocytene blir ødelagt. Selv etter utvinning blir områdene påvirket av negative effekter overgrodd med arrvev. Med sammenflytelsen av visse faktorer mot bakgrunnen av en intensiv inflammatorisk prosess i fremtiden, er det mulig å utvikle en aneurisme i hjertet.
 3. Komplikasjoner etter operasjon. Under operasjonen for å fjerne hjertefeil, blir kirurgiske suturer påført. På grunn av en rekke årsaker, kan vevene ikke smelte ordentlig, arrene er grovt grov, noe som til slutt fører til utseende av fokal kardiosklerose. I risikosonen av denne komplikasjonen er eldre og barn, samt pasienter som gjennomgått operasjon på venstre ventrikel.
 4. Mekaniske skader. Hvis hjertemuskelen er skadet av et stakkende våpen, blir overgrowing ofte ledsaget av dannelse av arrvæv. Ytterligere aneurisme utvikler seg som følge av fokalsklerotiske endringer. Når et traume oppnås ved et stumt objekt, ødelegges fartøyene med væskelekkasje. Dette fører til myokarditt med den etterfølgende utviklingen av kardiosklerose.
 5. Effektene av toksiner (alkohol, tirotoksin, urinsyre, kunstige kjemiske forbindelser). Når et stoff med høy grad av toksisitet kommer inn i sirkulasjonssystemet, observeres betennelse i interkardialvevet med skade på myokardiumcellene. I noen tilfeller er døende og ukontrollert spredning av bindevev mulig.

Symptomer på patologi

Medfødt aneurisme av atrialseptum, som regel, viser ikke seg uttalt forandringer i kroppen. Avhengig av alder, kan symptomene variere. Fra fødsel til tre år, ligger barnet bak i psykofysisk utvikling. Han har dårlig vekst, er utsatt for hyppige virussykdommer. Når det er diagnostisert, er det en overdreven belastning på lungesirkulasjonen og en volumetrisk økning i en av de ventrikulære seksjonene.

Med voksen alder blir lagret i vekst mer merkbart, barnet kan ikke tolerere fysisk aktivitet på lik linje med jevnaldrende, er ofte sliten og føles smertefull i hjertet av hjertet. Under medisinsk undersøkelse er hudens blek etablert, strukturelle endringer i brystet i patologisk område (fremspring), takykardi og økt blodtrykk.

Etter å ha etablert en nøyaktig diagnose, bør pasientene regelmessig besøke en kardiolog for å oppdage endringer i patologi gjennom bestemte undersøkelser. Slike handlinger er rettet mot å forhindre brudd på en aneurisme, som oftest observeres hos ungdom.

Viktig! Diagnosen av kronisk hjerte aneurisme med 10 kode ICD (International Classification of Diseases tiende Endret) 125.3 er det grunnlag for å oppnå en nedsatt funksjonsevne grupper avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og graden av uførhet.

Hos voksne er tegn på en aneurisme forskjellig, som er forbundet med både lokalisering og størrelsen på neoplasma. Siden i post-infarktperioden observeres utviklingen av hjertets aneurysm ganske ofte, må pasienten overvåke endringer i trivsel og ikke gå glipp av undersøkelser hos kardiologen.

De viktigste symptomene på en aneurisme av hjertemuskelen i voksen alder:

 • smerte i hjertet;
 • vanlig svakhet;
 • rytmeforstyrrelser, en følelse av økt hjertefrekvens;
 • kortpustethet etter mindre fysisk anstrengelse;
 • skinn av huden;
 • hoste uten utseende av andre tegn på forkjølelse.

Behandling av patologi

Aneurysm i septum krever kardinal behandling bare i tilfelle rask vekst. Ved å ty til kirurgi hvis du har installert risikoen for å utvikle pulmonal hypertensjon på grunn av utgivelsen av et stort volum av blod i mellomrommet, trusselen om en plutselig gjennombrudd tynning vegger og med den raske utviklingen av utdanning.

I preoperativperioden foreskrives pasienten bruk av antikoagulerende legemidler og hjerteglykosider, samt gjennomføring av oksygenobaroterapi og oksygenbehandling. Under operasjonen er formasjonen lukket eller lukket med en lapp av hypoallergen materiale av syntetisk opprinnelse.

Forebygging av patologi

Postinfarkt aneurismer som ikke gjennomgikk tidsriktig behandling, har minst gunstige prognoser. Uten å eliminere patologi innen to til tre år etter infarkt, dør pasientene av komplikasjoner. Andre sykdomsfall er godartede, men de kan redusere livskvaliteten betydelig.

For å redusere risikoen for komplikasjoner som kan utvikle seg mot selv en liten aneurisme, må pasienten overholde medisinering. I tillegg er det obligatorisk å opprettholde en moderat livsstil og et bestemt kosthold.

For tidlig påvisning av en aneurisme i interatrialseptum hos barn, er det nødvendig å overvåke helsen og, i tilfelle mistanke, ta kontakt med kardiologen. Grunnlaget for forebygging av utvikling av patologi i voksen alder er tilstrekkelig behandling av hjerteinfarkt og streng overholdelse av rehabiliteringsanbefalinger.

Hva er risikoen for aneurisme av interatrialseptum hos barn og voksne?

En aneurisme av hjerte septum er en medfødt misdannelse i moderens livmor. En feil oppstår mot bakgrunn av en rekke provokerende faktorer. En aneurisme av MPP manifesteres i alle aldre: hos voksne og barn. Noen mennesker lever livet med en vice og ikke ty til kirurgi, bare periodisk undersøkt av en kardiolog. Selv om det noen ganger er nødvendig å ta radikale tiltak med en aneurisme, når det er grunnlag for alvorlige brudd på hjertesykdom, er risikoen for hjerneslag, hjerteinfarkt sannsynlig.

Aneurysme av hjerteseptum: Definisjon og egenskaper av patologi

En aneurisme av MPP er en patologi i hjertet med krumning i septumet i det åpne vinduet mot auricleen til høyre eller til venstre. Denne krenkelsen i kardiologi regnes som en liten flamme, som ikke fører til alvorlige dysfunksjoner. Pasienter lever livet med en aneurisme og i oppførselen av en sunn livsstil, følelsen av enkle forebyggende tiltak føles godt.

Ofte manifesterer sykdommen seg i babyen rett etter fødselen. Det skjer at en aneurisme kjøper et komplisert kurs når det kardiale vevet gjennomgår dysplasi. Det er en prolaps av mitralventilen. Feil er dannet av typen aneurysm ved fremspring av septumet:

 • til høyre;
 • til venstre;
 • i forskjellige retninger fra under og ovenfra, ta S-form.

Hvorfor utvikler en aneurisme?

Dersom en baby primære årsaken til sykdommen - en konsekvens av intrauterine lesjoner og utvikling av infeksjonssykdommer hos moren, atrial septal aneurismen i voksne med manifestasjon i voksen alder - resultatet av hjerteinfarkt, hjertefeil.

ICD klassifiseres i henhold til klassifiseringen av aneurysmet i henhold til typene:

Årsakene til feilen på delen av LLC er ikke fullt ut forstått, men mekanismen for utseendet av hjertesykdom bestemmes. Vanligvis er det en medfødt defekt med nærvær av et vindu hos nyfødte, som normalt skal lukke umiddelbart etter fødselen. Et sted i anomali vokser ikke, men er dekket med en tynn film som danner en aneurisme.

Hjernens aneurysme er assosiert med nyfødte med forstyrrelse i bindevevets strukturelle formasjoner eller det ukjente opprinnelsen til det vaskulære systemet i embryoet. Vanlige årsaker til patologi:

 • genetisk faktor;
 • mangel på vitaminer, mikroorganer i kroppen;
 • intrauterin infeksjon med infeksjon.

Noen ganger, manifesterer selve sykdommen hos voksne på grunn av de toksiske effekter (alkohol, røyking) eller på bakgrunn av utviklingen av visse hjertesykdommer: myokardialt infarkt, aterosklerose, hypertensjon.

Aneurysm av interatrialseptum i nyfødt: diagnose

Hvordan manifesterer patologien seg?

Hvis MPP-aneurismen er liten hos en nyfødt, vil den ha et asymptomatisk kurs og det er usannsynlig å påvirke mental, emosjonell, fysisk utvikling. Vanligvis adskiller barna seg ikke fra jevnaldrende, legger seg ikke bak i vekst og utvikling.

Med en stor aneurisme i kombinasjon med andre anomalier i hjertet av klinikken, vil det tydelig ses allerede hos nyfødte.

Tegn på ASD hos barn er:

 • blå nasolabial trekant;
 • kortpustethet under måltider, bading, gameplay;
 • takykardi i de første månedene av livet;
 • rask tretthet.

Spedbarn har høy risiko for lungebetennelse, bronkitt. I den avvikende struktur av WFP har vært treg vektøkning, uforlignelige med alder, ofte sesongvirussykdom, sirkulatoriske forstyrrelser av hjerteklaffer, stort trykk på det høyre atrium.

Aneurysme i interatrialseptum hos eldre barn og ungdom manifesteres av symptomer:

 • hormonelle svingninger;
 • rask tretthet;
 • hyppig svimmelhet;
 • en følelse av hjerterytme fading og ømhet i brystbenet;
 • forstyrrelser i det autonome systemet;
 • svette;
 • temperaturøkning til subfebrile markeringer;
 • hodepine og magesmerter;
 • konstant tretthet, døsighet;
 • redusert appetitt;
 • bikser av takykardi;
 • sløvhet, tearfulness, overdreven spenning.
Diagnostikk av patologi i fosteret under graviditet

Barn med aneurysm lider ofte av sykdommer i bronkial- og lungesystemet (ARI, ARVI) mot bakgrunnen av trykkforstyrrelser i liten sirkulasjon. Hos eldre ungdommer, lidelser kan bli mer uttalt når en aneurysm er observert:

 • intoleranse mot fysisk aktivitet;
 • permanent svakhet, ubehag i hjertet;
 • skinn av huden;
 • hevelse i hjertet under visuell inspeksjon;
 • en økning i størrelsen på den høyre atriale sone;
 • redusere eller hoppe i blodtrykk.

En aneurisme med et lite hull i MPP lenge kan ikke manifestere seg. Med alderen tilpasser kroppen seg til slike spenninger, og opp til en alder av flertall fungerer hjerteet normalt, og funksjonelle lidelser blir ikke oppdaget. Men med patologi kan barn oppleve tegn på forsinkelse i fysisk utvikling, overdreven tretthet.

Hos voksne manifesteres en aneurisme som:

 • kortpustethet;
 • pusteproblemer
 • økt hjertefrekvens på grunn av mangel på oksygen på bakgrunn av fysisk anstrengelse;
 • overdreven blodutslipp til venstre atrium i nærvær av et stort åpent ovalt vindu;
 • alvorlig tretthet etter mindre fysisk anstrengelse.

Den anomale strukturen til MPP er full av komplikasjoner for barn, når et ekspansjons gjennombrudd kan utløses. Det er viktig for leger å identifisere patologi i tide og å etablere en diagnose. Til tross for at mange barn lever sikkert med en slik mangel i mange år og ikke vet om sykdommen, kan faren skjule seg i utviklingen av emboli, avvikelsen av blodpropp.

Hvis den uregelmessige strukturen i hjertets intervensjonsområde ikke oppdages, truer en tidlig oppdagelse av problemet med et slag.

En aneurisme er ansett som en medfødt anomali, og det skjer at det oppdages ved spedbarn ved et uhell. Hvis blenderåpningen i LLC begynner å vokse over med bindevevfibre, og den tynne septum saken mot venstre (høyre) retning, er aneurysmen åpenbar.

Noen ganger, når det gjelder et vindu som strekker seg, begynner patologien å utvikle seg med alderen, når de primære tegnene vises hos voksne. En aneurisme er fulle av et stort hjerteinfarkt, en lesjon av myokardiet, ventrikler og atrielle strukturer.

Smerter i brystet - et aneurysmskilt

Metoder for patologisk diagnose

For å oppdage en aneurisme og tilstedeværelsen av et åpent ovalt vindu, bruker leger metoder for instrumentell diagnostikk:

 • ultralyd;
 • transthorakisk og transesofageal kateterisering av hjertekamre.

Den viktigste undersøkelsesmetoden er ultralyd og hjerteekardiografi, som er i stand til å oppdage fremspring av det interatriale septum.

Ytterligere diagnosemetoder inkluderer:

 • Røntgen på brystet, når bildet viser pulsering av lungens røtter;
 • EKG for å avgjøre hvor mange slag hjerte gjør i et minutt og hvor sterkt de mottatte indeksene fra de etablerte normer, for å identifisere tegn på atrieflimmer.

Hva er behandling av patologi hos kvinner og menn?

Behandling er medisinert eller kirurgisk. Konservative metoder foreskrives i utviklingen av kronisk aneurisme, narkotika foreskrives for å normalisere blodtrykket, regulere arbeidet i hjertemuskelen.

Uavhengig av pasientens alder, foreskrives følgende grupper av legemidler:

 • vitaminer;
 • sporstoffer (magnesium, sink, kobber);
 • forberedelser for normalisering av rytmen i hjertet, forebygging av trombose, stimulering av syntese av kollagen.

Operasjonen anbefales å gjøres med stor sannsynlighet for hjerte muskel ruptur, akutt (subakutt) sykdomsforløp og en aneurisme av hjerte aorta. Det utføres på en åpen hjerteventil med bruk av utstyr for kunstig sirkulasjon. Operasjonstypen avhenger direkte av størrelsen på den buede baffelen, graden av deformasjon. Valg av terapi avhenger av alderen. Pasienter bør ikke forlate kirurgi dersom kirurgen insisterer på å utføre.

Behandling er ikke spesifikk. Dersom operasjonen ikke vises, må pasientene observere periodisk, minst 2 ganger i året, fra terapeuten eller kardiologen. En gang i året må pasienten nødvendigvis ha en ultralyd i hjertet.

Kirurgisk eliminering av patologi

For kontroll av tilstanden anbefaler hjertemedisin at pasienten holder seg til forebyggende tiltak:

 • å kombinere arbeidsmodus og hvile
 • Ikke overbelast deg selv følelsesmessig;
 • engasjere seg i en gjennomførbar sport;
 • opprettholde nivået av blodtrykk under kontroll
 • rettidig kamp infeksjon, ARI;
 • opprettholde immunforsvaret som normalt;
 • Ikke bruk folkemedisiner, som er farlig for hjertesykdommer.

Operasjonen er indikert for en aneurysm hvis dimensjonene har nådd 10 mm i diameter og høyere når hjertesvikt er uttrykt. Hovedteknikken i kirurgi er rettet mot å styrke aneurysmen ved å lukke hullet i septumet med anvendelse av syntetisk materiale i form av en patch. Til dette formål brukes spesielle enheter til å utføre endoskopi for å lukke vinduet, eller å bruke sømmer i nærvær av et lite hull.

Hva kan være etterpå: sykdomsutsikt

Aneurysm av interatrialseptum hos voksne har en tvetydig prognose. Dersom patologi ikke behandles, er det fylt med komplikasjoner like hos barn og den eldre generasjonen på bakgrunn av dårlig hjerte. Sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt er høy. Senere deteksjon av akutt aneurisme kan føre til trombus migrasjon og septal-brudd. Du kan flytte en blodpropp i hjernen, de nærliggende systemer som forårsaker fysisk krise, koldbrann, hjerteinfarkt, og er fylt med fatale konsekvenser.

En aneurisme av MPP med en defekt i MPP (blodutslipp, hjertesykdom, etc.) utelukker samtalen av unge mennesker, hæren Accepterer ikke menn med lignende problemer.

Occluder, installert i hjertet under operasjonen

For å forebygge patologi oppfordres pasientene til å rette anstrengelser for å forhindre utvikling av iskemi og hjerteinfarkt. Det er viktig å opprettholde en sunn livsstil, normalisere mat med unntak av kostholdet med krydret, stekt og røkt mat, utrydde dårlige vaner, gjennomgå regelmessig undersøkelse av leger. Ved diagnose - akutt myokardinfarkt er det viktig å observere den etablerte modusen til legen, dose fysiske øvelser.

Metodene for behandling av patologi hos barn er beskrevet i videoen:

Ytterligere nyttig informasjon om aneurisme finner du i videoen:

Les Mer Om Fartøyene