Hvordan identifisere og behandle aneurisme av interatrialseptum hos barn

Aneurysm i interatrialseptum hos barn og voksne er en patologisk tilstand preget av endringer i veggene i store blodårer. Som et resultat er det et fremspring av en enkelt del av hjertet med ultralyddiagnose. Aneurysme hos barn kan utvikle seg i livmor, med visse brudd på kardiovaskulærsystemet.

I nyfødte kan denne patologen oppstå på grunn av langvarig og høyt gråt, så vel som med vanskeligheter i tarmbevegelser. Hvis vi snakker om eldre barn, kan deres aneurisme av det interatriale septumet (MPP) oppstå som et resultat av skaderne som oppstår.

En aneurisme av MPP i et nyfødt er en patologi knyttet til hjertefeil. Vanligvis, når et barn blir diagnostisert, begynner foreldrene å bli panikk. Mange i forvirring og vet ikke hvordan man skal leve med dette. Derfor, for å utelukke slike frykt, er det nødvendig å finne ut hva slags sykdom det er, hvordan å behandle det, og hvilke forebyggende tiltak som trengs.

Som regel utvikler aneurismen seg på et sted der den interatriale septum er den tynneste. Men problemet består i at ved intrauterin utvikling i MPP er det en liten åpning som er stengt allerede etter barnets fødsel. Hvis dette ikke skjer og hullet er for stort, snakk om hjertesykdom. I et annet tilfelle lukkes hullet, men det er fortsatt et såkalt tynt sted, strekker seg, utstikkende etter at tiden kan. Det er dette fenomenet som kalles en aneurisme av MPP.

Ulike mangler i interatrialseptum hos spedbarn klassifiseres på stedet der septumet utstikker (nedre, øvre, fremre og bakre, sentrale), og også i henhold til utstrekningens størrelse. I sjeldne tilfeller er det en komplett mangel på septum.

Årsakene til MSP hos barn

I de fleste tilfeller, når det kommer til årsakene til en aneurisme av interatrialseptum hos barn, snakker forskere om arvelig faktor. Fordi det er han som spiller en avgjørende rolle i utseendet hennes i det nyfødte. Vanligvis, hvis foreldrene tidligere har oppdaget en aneurysm, vil deres baby også ha et septumprespresjon. Også ikke utelukke det svake kurset i graviditeten selv: trusselen om abort, morens sykdom under graviditet, og et forsøk på å bli kvitt barnet ved medisinering (tabletter).

Generelt resulterer MPA aneurysm fra:

 • Dårlig arv.
 • Trussel mot abort når som helst.
 • Utsatt smittsomme sykdommer.
 • Influensa, akutte luftveisinfeksjoner.

Hvis foreldrene ikke har og har ingen hjerteproblemer, anbefaler leger fortsatt at de gjennomgår en fullstendig undersøkelse før barns oppfatning. Takket være dette er det mulig å utelukke utviklingen av en slik patologi og kurere de allerede eksisterende sykdommene før graviditetens begynnelse, noe som er ekstremt viktig.

Symptomer på en aneurisme av MPP hos barn

Umiddelbart etter fødselen, i løpet av de første to ukene, kan nyfødte observere en mild cyanose, manifestert i cyanosen av babyens hud. Dette er det eneste sanne symptomet som gjenkjennes umiddelbart etter fødselen. Alle andre symptomer begynner vanligvis å oppstå etter tre eller fire måneder. En forferdelig diagnose - hjertesykdom, som regel, blir satt i en eldre alder - i 2-3 år av livet.

Hvis et barn har en aneurisme og er liten i størrelse: innen 10-15 mm, kan barnet vokse og utvikle seg normalt.

Symptomer på manifestasjon av aneurysm hos barn opp til 3 år er som følger:

 • Barnet er svakt fysisk. Også er inhiberingen av mental utvikling merkbar.
 • Gutten blir tyngre, ofte syk med kulde og virussykdommer.

Symptomer på aneurysm hos barn eldre enn tre år:

 • Lag i utvikling, vekst.
 • Lett vekt.
 • Problemer i utviklingen av reproduktive systemet.
 • Barna utfører nesten ikke fysiske øvelser, lange belastninger til det ikke under tvang.
 • I resepsjonen diagnostiserer legen hudens hud, anatomiske endringer i brystområdet. Litt merkbar, som et bølgende hjerte.

En lignende faktor skyldes vanligvis muskelatrofi og en markert økning i hjerteets ventrikel i høyre hjørne. Følgende observeres: hjertets kant er utvidet oppover og til høyre. Lungekroppen og høyre atrium er markert forstørret. Det arterielle trykket her er litt lavere.

Symptomer på et barn over en alder av syv:

 • Når du hører på hjertet, hører du en systolisk støy.
 • Hvis for øyeblikket å legge til visse fysiske belastninger, forsterker støyen.
 • Hvis et barn opp til 2 år og eldre er tilstede og bekreftet de ovennevnte symptomene, blir han diagnostisert med en isolerende sekundær defekt i det interatriale septumet.

Hva er forventet levealder hos pasienter med en aneurisme av MPP

Ifølge statistiske data er gjennomsnittlig forventet levealder hos personer med en aneurisme av MPP 40-45 år.

Ikke utelukke tilfeller når pasientene lever til 80 år. Men selvsagt gjør diagnosen "aneurysm av MPP" en person deaktivert på 50 år. Dette skjer på grunn av økt trykk i lungene.

Det er imidlertid også positive unntak: i 3-5% av barna er det en ufrivillig gjenoppretting av feilen i det interatriale septumet.

Pasienter med aneurysm av MPP, er i de fleste tilfeller diagnostisert med kronisk lungebetennelse, som utvikler seg på grunn av hyppige sykdommer i luftveiene. Noen spedbarn med aneurisme dør allerede i barndom. Det dødelige utfallet i dette tilfellet er ca 10%. Også observeres sekundær lungebetennelse og reumatisme hos barn.

Hvis du ikke gjør operasjonen i tide

Hvis operasjonen er forsinket i lang tid, bryter en aneurysm.

Korrigering av interatrialseptum kan utføres dersom blodutløpet er for høyt. I operasjonen suges en lignende defekt eller en syntetisk lapp plasseres på septum.

Behandling av aneurysm av MPP hos barn

Septumets aneurisme i barn elimineres utelukkende av den kirurgiske metoden. I tilfeller der en aneurisme ikke forstørres og ikke forårsaker forverring i helse, anbefales barnet å gjennomgå en operasjon etter 1 års levetid. Opp til dette punktet blir barnet konstant observert av en spesialist.

Den operative fjerning av defekten i det interatriale septum kan utføres ved bruk av flere metoder:

 • Fjernelse av patologisk fremspring ved å stoppe hjertet og fjerne aneurysmen.
 • Korrigering av venstre ventrikel utføres.
 • Den første metoden for kirurgisk inngrep er radikal. Operasjonen varer i flere timer.
 • Sekvens av handlinger under operasjonen:
 1. Eksponering av hjertet av en kirurg.
 2. Inspeksjon av venstre ventrikler.
 3. Bestemmelse av den nøyaktige plasseringen av aneurismen.
 4. Installasjon av kanylen på aorta.
 5. Utfører tvunget hjertestans. Tilkobling av enheten av kunstig sirkulasjon.
 6. Aneurysm åpning. Undersøkelse av tilstanden til venstre ventrikel av en kirurg. Eliminering av eksisterende blodpropper.

For tiden brukes den andre metoden ofte, men her utføres manipulasjonen ved å erstatte det patologiske stedet med et kunstig implantat. Den samme metoden, som regel, brukes til å behandle en aneurisme hos barn.

Kontraindikasjoner for hjerteoperasjon:

 • Dysfunksjon i leveren og nyrene.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Oncology.
 • Økt subfiltemperatur.
 • Intoleranse mot generell anestesi.
 • Lungebetennelse, lungesvikt.
 • Hjertesvikt i tredje grad.
 • Diabetes mellitus i alvorlig form.

Konservative metoder for behandling av aneurysmer av MPS hos barn

En aneurisme av liten størrelse i et barn som ikke påvirker livskvaliteten og utviklingsnivået kan forbli gjennom hele livet til barnet. Spesielt gjelder det de barna, fra hvem det er kontraindisert å fjerne en aneurysm kirurgisk. Det er viktig å følge forebyggende tiltak og konstant observere med legen.

De som er kontraindisert kirurgisk inngrep, anbefaler leger å følge regimet, og planlegger en kombinasjon av rekreasjon og aktiviteter. Ikke forby barnet å bevege seg aktivt. Siden en liten fysisk belastning, for eksempel daglig går, har sykling en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet. Men overdriv det ikke.

Mat bør også balanseres. Spedbarn anbefales å amme i løpet av det første år av livet. Dette reduserer risikoen for å utvikle smittsomme sykdommer, noe som ofte provoserer komplikasjoner forbundet med hjertefunksjon. Overgangen til et normalt diett bør inneholde nok av nødvendige mineraler og vitaminer.

Ikke glem å styrke terapien. Daglig anbefales det å gjøre gymnastikk, massasje, bad med medisinske urter.

Foreldre til babyer med diagnose "MPA aneurysm" bør overvåkes for dem, ikke tillate utvikling av stressende situasjoner hos barn, stadig besøke barnelege og nevrolog.

Aneurysm av interatrialseptum (MPP): årsaker, symptomer, diagnose, behandling, prognose

I nyfødte babyer kan en rekke medfødte misdannelser og hjertemessige uregelmessigheter diagnostiseres. Noen av dem er uforenlige med livet, andre krever kirurgisk korreksjon, ellers kan alvorlige hemodynamiske lidelser ikke unngås, andre er relativt sikre og asymptomatiske.

Aneurysm av MPP (interatriale septum) er referert til de såkalte "small heart anomalies", som ikke forårsaker signifikante sirkulasjonsforstyrrelser og endringer i hjertefunksjonen. Dette er en sjelden mangel på nyfødte babyer, som forekommer i ikke mer enn 1% av tilfellene, og forekommer vanligvis asymptomatisk.

Unge mødre, møtt med en slik anomali på barnet, ikke få panikk - aneurisme MPP er ikke en trussel mot liv, barna utvikle seg riktig, og som veksten av aneurisme kan spontant forsvinne. Angst bør forårsake tilfeller når en aneurisme kombineres med en mer alvorlig defekt som bestemmer barnets symptomer og taktikk.

En aneurisme av MPP er isolert, men mye oftere kombinert med andre hjertefeil og et åpent ovalt vindu, slik at symptomatologien kan varieres, men det er ikke alltid forbundet med en aneurisme. Å mistenke en patologi hos nyfødte tillater en ultralydstudie, som kan utføres i de første dagene og ukene i livet.

Årsakene og varianter av en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum fra anatomiets synspunkt er fremspringet av myokardets vegg mellom atria i en eller annen retning. Vanligvis vegg prolapses i den såkalte ovale fossa, som forble etter gjengroing ovale vinduet, siden det er hjertemuskelen ikke er sterk nok og i stand bule under ugunstige forhold.

I fosteret fungerer ikke lungesirkulasjonssystemet, da utviklingen av pusteprosessen bare er mulig etter fødselen av babyen. Gassutveksling i utero støttes av den fungerende morkaken, og det ovale vinduet som befinner seg i septumet mellom atria er nødvendig for å omdirigere blodet fra høyre atrium til venstre og videre en stor sirkel. Etter fødselen lukkes åpningen nesten umiddelbart, det nyfødte puster egne lunger, og blodet fra ett atrium til det andre faller ikke lenger.

Ofte observerer neonatologer en tidlig tilslutning av det ovale vinduet, som kan fungere i lang tid - opptil et år eller mer. I slike tilfeller har et utilstrekkelig sterkt myokard flere sjanser til å stikke ut i en eller annen retning under påvirkning av blodtrykkstrykk. Kombinasjonen av en aneurisme med en septal defekt er mer typisk enn en isolert aneurisme av MPP, selv om det sistnevnte alternativet er mulig.

Årsakene til en aneurisme av MPP er ikke nøyaktig etablert, og storskala studier på dette området har ikke blitt gjennomført. Det påtar seg både eksterne og interne faktorer. Det kan være en sykdom født under graviditet, uønskede miljøforhold. Det er ikke utelukket stressens rolle, mangel på vitaminer i en fremtidig mor, intrauterin hypoksi.

Til tross for mangel på pålitelige data om etiologi av WFP aneurysmer, har de fleste forskere fortsatt enighet om at utviklingen av bindevev i prenatalperioden er nøkkelen til fremveksten av en anomali.

I førskolebarn Med et fungerende ovalt vindu kan du finne en plutselig aneurisme. Etter fødselen diagnostiseres disse pasientene med en defekt, men de har ikke aneurysmer. Med rask overgrowth av åpningen med fibrøst muskelvev, oppstår en tynn vegg i en eller annen retning - en aneurisme av MPP oppstår.

Hos voksne en aneurisme av MPP kan være et resultat av et stort hjerteinfarkt, men denne tilstanden er ekstremt sjelden. Infarter er mer karakteristiske for myokardiet i ventriklene, men auriklene er ekstremt sjeldne.

Konvensjonelt anses det for eksempel utstående aneurismeveggen interatrial skillevegg inn i et av atriene, når ultralyd data er mer enn 1 cm, men mindre i størrelsesfremspring også konvensjonelt anses som aneurismer.

Avhengig av retningen av avbøyningen av det interatriale septum, er tre typer aneurysmer av MPP preget:

 • Med avbøyning i høyre atrium (mest vanlig);
 • Nedbøyning i venstre atrium;
 • S-formet aneurisme, når en del av septumet forløper i en retning, og den andre - i motsatt retning.

utslipp av blod inn i hjertet fra venstre mot høyre med en åpen defekt i MPP

Atrial vegg sagging retning har ingen effekt på symptomene og forløpet av defekten, men oftere detektert høyre retning, siden trykket i den venstre atrium er høyere enn den høyre, og hjertet vegg avbøyes under sin virkning i den motsatte retning.

Fra klinikkens synspunkt er retningen til aneurisme av mye større betydning, og dens kombinasjon med andre feil - Et åpent ovalt vindu, en defekt i hjertets vegger og andre medfødte misdannelser som kan forårsake forstyrrelser av intrakardial og organisk hemodynamikk med tilhørende symptomatologi.

Blodstrømning i hjertet med en aneurisme påvirker ikke alltid. Hvis det ikke er ledsaget av en defekt i septumet, og prolaps ikke når kritiske verdier, vil blodsirkulasjonen gjennom kamrene være normal.

Sterkt uttrykt Fremspringet kan lette deformasjon og komprimering av ventilklaffene, og aneurisme stort område, stikker inn i høyre forkammer av hjertet vanskelig evakueringskammeret og, henholdsvis, den normale fylling av høyre ventrikkel, noe som medfører at blodstrømmen uorden.

Aneurisme utformet i ett med veggen mellom atriene strømmer uten å starte blod fra ett kammer til et annet, karakterisert ved at en gunstig prognose og symptomer ofte fraværende. Hvis det er en defekt, ikke er lukket i tide til det ovale vindu eller aneurisme-ruptur bule, da blodet vil strømme inn i det høyre atrium fra venstre og høyre halvdel av hjertet og lungene stammen begynner å øke trykket, - pulmonær hypertensjon.

Manifestasjoner av en aneurisme av det interatriale septum

Som de fleste andre små anomalier som ikke er ledsaget av andre hjertefeil, er aneurysmen til den inngripende septum asymptomatisk. Om det blir kjent etter den planlagte ultralydundersøkelsen av hjertet av babyen i det første år av livet.

Asymptomatisk aneurisme påvirker ikke utviklingen av barnet - i fysiske og psyko-emosjonelle termer, vil det ikke være forskjellig fra jevnaldrende. Dette er et må fortelle barnelege til foreldrene til babyen, for å unngå unødig spenning og unødvendige undersøkelser.

Barn med aneurysm prolaps fra venstre til høyre er mer utsatt for arytmier. Dette skyldes det faktum at fremspring fremmer sterkere fluktuasjoner i myokardiet i høyre atrium, der elementene i det ledende systemet befinner seg. Irritasjonen av rytmets drivere og forårsaker forstyrrelser i rytmen av hjertets sammentrekninger.

Hvis en aneurisme er stor, og dessuten er kombinert med andre anatomiske defekter i hjertet, så vil de kliniske manifestasjonene allerede vises i den nyfødte babyen. I andre tilfeller kan avviket manifestere seg med en økning i fysisk aktivitet, med økt vekst i ungdomsperioden, hormonelle endringer.

Symptomer på en aneurisme av MPP i et barn kan være:

 1. Takykardi, cyanose av nasolabiale trekant, kortpustethet amming hos spedbarn og barn i løpet av de første månedene av livet, tretthet og kortpustethet ved fysisk aktivitet, aktiv lek, bading;
 2. I ungdomsårene på grunn av akselerert vekst, hormonelle svingninger, krevende arbeidsoppgaver i skole, idrettslag kan takykardi, tretthet, svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelser, ubehag og falming i brystet, kan det være smerter i hjertet;
 3. Med kombinasjonen av aneurismen og det åpne hull i veggen i forgrunnen tegn til stagnasjon og øke trykket i det pulmonale - kortpustethet, hyppige inflammatoriske sykdommer i luftveiene, kan det være arytmier på grunn av hypertrofi og strekker veggene av høyre hjerte.

I ungdomsårene, kan tilstedeværelsen av aneurismer MPP være ledsaget av symptomer på autonom dysfunksjon - det svette, kvalme, svimmelhet, besvimelse, lavgradig feber. Eldre barn kan klage på magesmerter, fordøyelsessykdommer, hodepine, hyppig tretthet og døsighet. Barn som hever tonen i det autonome nervesystemet, kan bli engstelige, tårevått, sløv eller altfor begeistret, ofte forstyrret søvn og redusert appetitt.

Store aneurismer uten tilbakestilling av blod, fremspring på den bakgrunn av septumdefekter, forårsaker stagnasjon av blodet i lungekretsen, vekk hyppig betennelser i luftveiene, som er manifestert i barn i løpet av de første leveårene, bronkitt, lungebetennelse, tilbakevendende respiratoriske virussykdommer.

En aneurysm av MPP kan ledsages av noen komplikasjoner. Den farligste er brudd og intrakardial trombose, noe som kan forårsake emboli med okklusjon av andre fartøy (for eksempel hjernen).

Bruddbrudd er ikke så vanlig, men hvis dette skjer, foretrekker leger å overvåke og nøye kontrollere blodsirkulasjonen, i stedet for en operasjon som innebærer større risiko. Ved brudd i aneurysmområdet er konsekvensene usannsynlig å være dødelige, så risikoen er ikke berettiget.

Diagnose og behandling av MPA aneurysmer

Ultralydundersøkelse av hjertet er brukt til å oppdage en aneurisme av MPP. Det er smertefritt og trygt selv for de minste pasientene, derfor er det allerede gjennomført i barnehjemmet eller polyklinikken under observasjon i løpet av barnets første år. For å evaluere intrakardial blodstrøm, er ultralyd supplert med dopplerografi. Indikasjoner for undersøkelse av nyfødt eller tidlig barn kan lytte til støy i hjertet under auskultasjon, som oftest er assosiert med en defekt i septum eller et åpent ovalt vindu.

Hvis det er mistanke om å ha større alvorlige strukturelle hjerteabnormiteter, vises ytterligere studier - transesofageal ultralyd, CT, kateterisering av hjertehulene.

Video: Aneurysm av MPP på EchoCG (ultralyd av hjertet)

De fleste små anomalier fra hjerte krever ikke spesifikk behandling, men kardiologens observasjon er obligatorisk. I det asymptomatiske løpet av en aneurisme av MPP uten blodutslipp, er behandling ikke foreskrevet, og barnet undersøkes en gang årlig av en kardiolog etter planlagt ekkokardiografi.

Barn med aneurysm i interatrialseptum er svært viktige for å organisere generelle helseaktiviteter. Det er nødvendig å etablere et regime av arbeid og resten, som utelukker alvorlig fysisk og psyko-emosjonelt stress, spesielt - i perioder med intens vekst, gir betingelsene for en tilstrekkelig lang søvn er vist å gå i frisk luft og mat med høyt innhold av vitaminer, protein, mikronæringsstoffer.

Nyttig vurderes vannprosedyrer, massasje, Når aneurisme kombineres med vegetativ dysfunksjon, er det tilrådelig å jobbe med en psykoterapeut, automatisk trening, elektroslep. For å normalisere metabolismen i myokardiet, foreskrives elektroforese med magnesium.

Spørsmålet om kroppsopplæring og spesifikke idretter er veldig spennende for mange foreldre som har møtt en aneurisme av MPP i deres barn. Spesielt akutt kan det være for barn som ønsker å besøke forskjellige idrettsseksjoner. Det er opp til kardiologen å bestemme om slike treninger er trygge for et bestemt barn, basert på størrelsen på aneurysmen og tilstedeværelsen eller fraværet av samtidige forandringer i hjertet.

Aneurisme MPP er ikke anbefalt for svært aktive sportslige aktiviteter med en høy grad av skader, men ordinær kroppsøving og, spesielt, vil utøve bare være nyttig, fordi de normalisere den generelle tonen, forbedre blodsirkulasjonen og bidrar til riktig dannelsen av det kardiovaskulære systemet hos barn.

Kontraindikasjoner til trening kan være arytmier, klager på smerte i hjertet, hjertebank, som ofte forstyrrer voksende ungdom.

Noen foreldre, derimot, har en tendens til å overgrense barnet fra alle aktiviteter, som er fundamentalt feil og skadelig. For det første, samtidig hemmet generelle fysiske utvikling, og for det andre - begrensning eller utelukkelse av kroppsøving i barnets liv kan føre til en endring i hans karakter, vaner, disiplin, fremme dannelsen av et mindreverdighetskompleks eller selvtillit tvil. Med en aneurisme av MPP er det viktig for foreldrene å skape slike forhold at barnet ikke anser seg syk, svak eller verre enn andre barn i teamet.

Medisin er angitt i nærvær av symptomer på kardiovaskulær dysfunksjon, medfødte sykdommer i utviklingen av bindevev, tilstedeværelsen av et åpent ovalt vindu. Den inkluderer:

 • Bruk av magnesiumpreparater;
 • Utnevnelse av midler som forbedrer trofisk hjertemuskel (med repolariseringsbrudd i myokardiet);
 • Antibiotisk terapi med hyppige inflammatoriske prosesser;
 • Antiarytmisk behandling for arytmier.

Magnesium er en viktig komponent i bindevev, som er nødvendig for dannelsen av kollagenfibre. I tillegg har den antiarytmisk effekt, fremmer bevaring av kalium inne i kardiomyocytter, slik at magnesiumpreparater danner grunnlag for patogenetisk behandling for aneurysmer av MPP og andre mindre hjerteanomalier.

Terapi med magnesiumpreparater består i utnevnelse av magnerot i 0,5 g tre ganger daglig i en uke, deretter 5 uker for 250 mg av legemidlet. Magne B6 administreres i løpet av en og en halv til to måneder, doseringen beregnes ut fra vekten av barnets kropp. I tillegg til magnesium er kaliumkaliumorotat indisert i en måned. Behandlingen av mikroelementer gjentas flere ganger i året.

For å forbedre myokardtrofisme brukes antioksidantbeskyttelse, membranstabiliserende effekt, L-karnitin, koenzym Q10 (kudesan), cytomak. Kursene i metabolsk terapi kan ta opptil 1-1,5 måneder og gjentas 2-3 ganger i året.

Vitaminterapi utføres i en og en halv til to måneder ved gjentatte kurs opptil tre ganger i året. Det er hensiktsmessig å bruke vitaminer fra gruppe B, nikotinamid, biotin.

Med intrakardial trombusdannelse, med risiko for emboliske komplikasjoner, er antiplatelet og antikoagulantia foreskrevet. Store aneurismer hos voksne pasienter med risiko for trombose kan også kreve blodtynningsterapi.

Operasjon med en aneurisme av MPP er sjelden vist. Behovet for gjennomføring kan skyldes nærvær av andre misdannelser i hjerte og ut av sine vaskulære kofferter, stor atrieseptumdefekt som griper hemodynamiske og utløp av blod foregår fra venstre mot høyre, noe som skaper forutsetninger for hjertesvikt.

Operasjonen for en aneurisme med blodutslipp og en økning i irreversibel hypertensjon i lungearterien er underbygget. I slike tilfeller er en defekt lukket eller plast påføres med syntetiske "patcher" som forhindrer at blodet kommer fra venstre atrium til høyre.

lukking av et hull i MPP, i tilfelle en åpenbar defekt eller ruptur av en aneurysm med alvorlige hemodynamiske lidelser

Spesifikke forebyggende tiltak for å forhindre en aneurisme forekommer ikke, og i nærvær er det viktig å opprettholde et sparsomt regime for å unngå fysisk og følelsesmessig overbelastning. En gang i året bør barn med diagnostisert aneurisme vises til kardiologen for å vurdere barnets generelle tilstand og endringene i septumet mellom atriene. I de aller fleste tilfeller går anomalien med en god prognose, påvirker ikke utviklingen av barnet og påvirker ikke den generelle forventede levetiden og kvaliteten.

En aneurysm av mpp at dette er et barn

Blant små kardiale anomalier er aneurysmen til atrialseptum utbredt og representerer en betydelig bøyning av septum mellom venstre og høyre atrium i stedet for sin større uttynning. Ofte utgjør denne type anomali ikke en helsefare og er en innfødt avvik i utviklingen av den menneskelige hjertemuskulaturen. Imidlertid kan sen diagnose og mangel på overvåking av sykdomsforløpet over en levetid fører til fortynning av veggene og fullstendig brudd, noe som kan føre til blodpropp og forstyrrer blodstrømmen i akutte og alvorlige patologier.

Hovedårsakene til aneurisme

På grunn av det faktum at ikke har blitt etablert de eksakte årsakene til denne type avvik i medisinsk vitenskap, kan vi si at denne formen for avvisning kan oppstå i en person, ikke bare under fosterutviklingen, men også i en periode av sitt liv. Leger likevel stoppe sin oppmerksomhet på to hovedfaktorer i dannelsen av en aneurisme av hjerne septum:

 • arv - ofte står hjertet ut for de organene til en person som er helt overført til ham fra en av foreldrene hans, og bevare mangler og essensielle funksjoner;
 • en avvik i utviklingen av bindevev - den såkalte vevsdysplasien som påvirker dannelsen av fibrøse strukturer og bindefluid, utad representerer atypiske bøyninger i mange kroppssystemer; Denne funksjonen kan skyldes overførte infeksjoner av den gravide kvinnen eller i alle uforklarlige årsaker.

Det er en annen, mindre vanlig årsak til aneurismer i atrie septum - etter stengetid barnet defertnoy av septum, som oppstår på grunn av tilstedeværelsen av betydelige avvik i utviklingen av det kardiovaskulære systemet.

Symptomer på en aneurisme av et septum i et barn

I barndommen og i et tidlig stadium av sykdommen er klager vanligvis fraværende, og defekten oppdages ved et uhell under neste undersøkelse. Når du lytter til et slikt hjerte, kan legen legge merke til mindre systoliske lyder, økende med fysisk anstrengelse, takykardi og tung pust. Men med økt oppmerksomhet til barnets tilstand, er det mulig å mistenke tilstedeværelsen av en aneurisme i MPP med følgende indikasjoner:

 • predisponering i virusinfeksjoner med normal utvikling av immunsystemet;
 • vanskeligheter med vektøkning
 • mangel på toleranse mot fysisk anstrengelse;
 • nedsatt fysisk og psyko-emosjonell utvikling av barnet;
 • med visuell medisinsk undersøkelse, kan det være tegn på fremspring av hjertet på brystets overflate.

MPP-aneurysmen uten utslipp er mindre uttalt, og i mangel av en forverring av sykdommen, kan det ikke oppstå symptomer i løpet av en persons liv. Når en åpning er dannet i septum, selv med sin ubetydelige størrelse, er det en signifikant forstyrrelse av blodstrømmen, hvor en liten mengde blod utledes i det høyre atrium. Aneurysmen til interventrikulær septum kan på samme måte forstyrre den naturlige blodstrømmen under bruddet, og øke belastningen på de enkelte delene av hjertet.

Aneurysm i det interatriale septum kan føre til dannelse av pulmonal hypertensjon og høyre ventrikulær og atriell hypertrofi i menneskekroppen. Derfor er det kortpustethet og tyngde i brystet, som pasienter ofte klager etter en tung arbeidsbelastning eller nervøs overbelastning.

Symptomer på en aneurisme av septum hos voksne

Med utviklingen av den menneskelige organisme og slitasje sine dårlige vaner, økologi, underernæring og andre negative faktorer, symptomer mezhserdechnoy aneurisme forsterket manifesterer seg mer åpenbare plager:

 • vandrende smerter i brystet;
 • tretthet og en betydelig reduksjon i effektivitet;
 • kortpustethet og kortpustethet.

I tilfeller av brudd på septum og akutt sykdomssykdom hos voksne, er det mulig å oppnå skarpe unremitting smerter i hjertet og endringer i blodtrykk.

Effektive metoder for diagnose

Aneurysm i septumet er vanligvis lett diagnostisert med bruk av moderne ultralyd med Dopplerography, som gjør det mulig å studere i detalj hjernemuskulaturens konstruksjon, ventilasjonens funksjon og vurdere størrelsen på bukingen av septumet. Målet er kvalifikasjonen til den interatriale septal shear i tilfelle at den når en størrelse på 5 mm. I tillegg til ultralyd i hjertet, er bruk av følgende diagnostiske metoder berettiget, i kombinasjon, slik at det er mulig å slette klinisk bilde av anomali:

 • Primær undersøkelse av en kardiolog med måling av trykk og puls;
 • elektrokardiografi, som gjør det mulig å oppdage abnormiteter og funksjonsfeil ved hjertepulsering;
 • laboratorieblodprøver og serologiske test for overførte infeksjoner;
 • bryst røntgen, som overvåker funksjonsfeil i luftveiene;
 • ekkokardiografi;
 • Holter overvåkningsmetode med en detaljert beskrivelse av symptomene, som gjør det mulig å på en pålitelig måte bestemme årsakene til signifikante brudd i hjertet i dynamikken.

I tillegg til de ovennevnte metodene for å vurdere tilstanden til hjertemuskelen og dens funksjonelle, hvis det er mistanke om andre feil og anomalier av aneurysmen til MTP, kan mer alvorlige prosedyrer foreskrives, hvorav mange er invasive:

 • hjerte kateterisering;
 • ultralyd ved å trenge inn i menneskets spiserør;
 • datamaskin eller magnetisk resonans avbildning.

Effektiv Aneurysm Behandling

Etter å ha behandlet hva en aneurysm av MPP er, bør du være oppmerksom på behandlingen med tradisjonelle og folkemessige rettsmidler, samt forebyggende tiltak for å redusere ubehagelige symptomer på anomali.

I de tidlige stadier av sykdommen og ikke startet, og standarden på det kliniske bildet, vanligvis en atrial septal aneurisme er ikke farlig, og pasientene trenger ikke noen medisiner, heller, spesielt, kirurgisk behandling. Men i de tilfellene når pasienten blir undertrykt av ubehagelige generelle symptomer og hyppige lidelser, innebærer terapien bruk av følgende typer legemidler:

 • vitaminer og sporstoffer, spesielt viktig for arbeidet med hjertemusklene Kalium og Magnesium, Vitaminer B, berikende blodet med oksygen;
 • legemidler som påvirker reguleringen av hjerterytmen med takykardi og arytmi;
 • beroligende midler og beroligende midler;
 • legemidler som fortynner blodet, i tilfeller av pulmonal hypertensjon.

Med en betydelig utslipp av blodstrøm og brudd på arbeidet med hjerteavdelinger hos voksne, kan kirurgiske prosedyrer anbefales. Ved ødeleggelse eller brudd på en aneurysm blir pasienter tildelt en operasjon for å introdusere en sikker kunstig skillevegg som perfekt erstatter den naturlige obstruksjonen.

Mulige komplikasjoner av MPA-aneurisme

En aneurisme av det interatriale septum utgjør ikke en betydelig fare for menneskers helse, selv om brudddet oppstår. Legene forsikrer med stor sikkerhet at trykket i atriene er lavt nok til et potensielt brudd og er derfor lite sannsynlig. Selv en septal ruptur og blanding av blodstrømmer kan imidlertid ikke ha en signifikant effekt på hjerte- og karsystemets funksjon. Alvorlig fare kan kun presenteres ved alvorlige bruddformer i nærvær av andre patologier i hjertemuskelen hos en pasient eller andre sykdommer som kan forverre en persons tilstand. Så i sjeldne tilfeller er det mulig å forringe blodsirkulasjonen i hjernen og utbruddet av et slag med åpenbare tilbøyeligheter til trombose.

Generelt er kontoen til en kardiolog og den årlige oppførelsen av ultralyddiagnosen av hjertet ganske tilstrekkelig forebyggende tiltak for å sikre den absolutte helsen til en person med medfødt anomali.

Årsakene til en aneurisme av MPP

I utviklingen av denne patologien tildeler mange forskere en stor rolle til arvelig predisposisjon. Svært ofte oppstår en aneurisme av MPP hos barn som er født av et problem graviditet (trussel om abort, forsøker å bli kvitt graviditet).

En annen årsak til denne UPU er sykdommer som kvinner led under graviditeten (spesielt smittsom). Derfor, før unnfangelse, bør alle eksisterende infeksjoner herdes, og under graviditeten styrke immuniteten, spise riktig.

En nyfødt aneurisme kan oppstå på grunn av langvarig, hyppig og alvorlig gråt, så vel som med forstoppelse. I begge tilfeller utøver pasienten et trykk som kan føre til overvekst av septum i hjertet.

Kliniske egenskaper

Den eneste symptom på atrial septal aneurisme i de første dagene av barnets liv kan uttales cyanose (cyanose), nasolabiale trekant, eller svak diffus cyanose i huden (som er ganske sjelden på grunn av de fysiologiske egenskapene til den nyfødte).

Hvis fremspringets størrelse er relativt liten (opptil 10 millimeter), vil avvik i utviklingen ikke bli observert. Men i tilfelle når aneurysmen er stor, oppstår symptomer på sykdommen i en alder av 3-5 måneder. Men diagnosen gjøres oftest etter to års alder.

Hos barn som har aneurysm i det interatriale septum, kan opptil tre år sees et lag i fysisk og mental utvikling. Et slikt barn går ikke opp i vekt, spesielt i det første år av livet. Han blir ofte syk. I en eldre alder har et barn med en defekt i MPP et merkbart lag i vekst og underutvikling av reproduktive systemet. Langvarig fysisk aktivitet er vanskelig.

Dødlighet av nyfødte med denne patologien er ca. 10%.

Pasienter kan oppleve et brudd på aneurysmen til det interatriale septumet, mens de klager over akutt smerte. Deretter er det konstant svakhet, kortpustethet med fysisk aktivitet og ubehag i brystet. Men bruddgapet er ikke så forferdelig som det kan virke ved første øyekast. I dette tilfellet kommer blodet fra venstre atrium gjennom det dannede hullet til høyre. Overbelastning av venstre ventrikel blir ikke observert.

diagnostikk

 1. Når man undersøker pasienten med en aneurysm, blir hudens blek observert, endringer i form av fremspring ("hjertebukk") er mulige på brystet. Det oppstår fra økningen i høyre ventrikel.
 2. Perkusjon. Grensen til hjertet er utvidet til høyre side på grunn av en økning i høyre hjerte (ventrikel og atrium).
 3. Auskultasjon. Barn på 7 år får en karakteristisk støy i hjertet (systolisk).
 4. Å mistenke en patologi i et barn kan være basert på resultatene av et planlagt EKG, som vil vise tegn på stress på høyre hjerte og endringer i grensene til ventrikkelen. Interventrikulær patologi, som regel, blir ikke detektert.
 5. Hvis det oppdages avvik i EKG, sendes barnet til ultralydsundersøkelse. Denne metoden bidrar til å identifisere patologiske endringer i høyre og venstre del av hjertet, samt bestemme størrelsen på fremspringet av MPP og forstørret ventrikel og atrium. Tilstanden til interventricular septum vurderes også.
 6. For å klargjøre diagnosen, benyttes ytterligere undersøkelsesmetoder: Beregnet tomografi og hjertekateterisering. Eldre barn kan tildeles en transesophageal ultralyd i hjertet. Disse metodene vil bidra til å velge riktig behandling.

behandling

Behandlingen utnevnes etter diagnose og evaluering av barnet. Hos barn utføres behandling av aneurysm i det interatriale septum kirurgisk. I tilfelle når aneurysmen til MPP er liten og barnet føler seg bra, blir behandlingen utsatt. Operasjonen utføres når barnet når 1 år. Kardiologen bør observere pasienten hele tiden før kirurgi. Kirurgisk behandling kan utføres på to måter:

 1. Reseksjon av fremspring av det interatriale septum. Denne operasjonen utføres på åpent hjerte i flere timer. En hjertestans utføres, og barnet er koblet til kardiopulmonal bypass. Kirurgen undersøker venstre ventrikel og stedet for defekten. Etter å ha åpnet en aneurisme, blir de eksisterende blodproppene fjernet.
 2. Korrigering av strukturen til venstre ventrikel. I dette tilfellet utføres erstatning av det forandrede området med implantatet.

Kirurgisk behandling av en defekt i MPP har en rekke kontraindikasjoner:

 • diabetes mellitus i alvorlig form;
 • høy temperatur;
 • hjertesvikt med 3 grader av alvorlighetsgrad;
 • onkologiske, smittsomme sykdommer;
 • nedsatt lever, nyrefunksjon.

Aneurysm former

Det er tre typer anomalier. Den vanligste formen er fremspringet fra veggen fra venstre til høyre, det vil si fra venstre til høyre atrium. Den andre typen er motsatt av den første - det er en høyre til venstre hevelse. Den tredje form er det S-formede fremspringet, nemlig den nedre delen - den ene siden, den øvre - den andre.

symptomer

Ved sykdomsutbruddet og med ukomplisert strøm er det ingen tegn, og det kan bare oppdages feil i løpet av undersøkelsen. Ved plasseringen av septumets aneurisme dannes en åpning, noe som fører til brudd på blodstrømmen. Det vil si, ved hver systolisk sammentrekning av hjertet, blod fra det venstre atrium trer ikke bare inn i venstre hjertekammer, men det skjer en partiell utladning i høyre atrium. Av denne grunn øker belastningen på høyre del av hjertemuskelen stadig. Som et resultat utvikler kompenserende hypertrofi av høyre atrium, og snart utvikler ventrikelen også. I tillegg begynner for mye blod å strømme inn i lungene, trykket på karene øker, slik at symptomer på pulmonal hypertensjon opptrer. Hos barn utvikler det sakte, selv om blodstrømmen i høyre lobe kan øke flere ganger.

Hos voksne er ikke en aneurysmbrudd utelukket. Dette skyldes høy fysisk anstrengelse, stress, hjerteskader. Hvis en aneurisme blir brutt, observeres følgende:

 • smerte i hjertet;
 • rask tretthet;
 • konstant følelse av ubehag;
 • funksjonsfeil i hjertet;
 • manglende evne til langvarig fysisk anstrengelse.

Aneurysm behandling

I begynnelsen av aneurismeutviklingen krever MPP oftest ikke spesiell behandling, medisinsk eller kirurgisk. Det er nok bare å besøke terapeuten eller kardiologen og gjennomgå regelmessig undersøkelser for å observere sykdommens dynamikk. Som regel gjøres det ved hjelp av EKG og ultralyd. Hvis sykdommen er under konstant og streng kontroll, og komplikasjoner er fraværende, er det mulig at pasientens liv ikke er mottatt noen klager på helse.

Hvis en aneurisme øker i størrelse, er bruddet ikke utelukket, noe som er en fare. I dette tilfellet er det nødvendig å bli undersøkt hos en kardiolog på et sykehus for å avgjøre ytterligere tiltak.

Det skal sies at kirurgisk behandling av interatrialseptumets aneurisme er en risikofylt bedrift. Spørsmålet om kirurgisk inngrep løses ofte negativt, ettersom komplikasjoner etter operasjon kan true livet mer enn dagens tilstand. Selv gapet er ikke alltid en indikasjon på operasjonen, og selv i dette tilfelle gjør legene en vent-og-se-holdning.

Kirurgisk behandling er vanligvis indikert hvis det er risiko for å utvikle irreversibel lungehypertensjon på grunn av stor uttømming av blod. Under operasjonen suges bruddstedet eller plasten i vaskemuren utføres ved bruk av spesielle syntetiske materialer som ikke forårsaker allergi.

Tradisjonelle healere tilbyr behandling av aneurisme av MPP ved hjelp av urtepreparater. Det er mange oppskrifter med bruk av medisinske planter.

Grunnleggende infusjon. Ta fruktene av hundrosen, hagtorn, røtter av myr og valerian. Grind alle ingrediensene i en kaffekvern og bland. Hell 0, 5 g av en blanding av 0, 5 liter kokende vann og insister i en halv time for å få en grunnleggende infusjon. Deretter må du forberede infusjonen til oral administrasjon. For å gjøre dette, legg til en teskje base til 300 ml vann.

På den første dagen, ta en liten slurk i et halvt glass tre ganger en halv time før måltider. På den andre dagen, drikk det samme som det første, men i stedet for en te skal man ta en spiseskje med grunnleggende infusjon. Begynn med den tredje dagen og alle påfølgende, tilsett to spiseskjeer av basisinfusjon til 300 ml vann.

Drikk denne løsningen anbefales i et år. Ta medisiner i denne dosen bør være dersom det ikke er ubehag. Ved opptreden av bivirkninger som kvalme, smerter, oppblåsthet, forstoppelse, bitterhet i munnen, hjertebank, som er nødvendige for å lage en fem-dagers pause, og deretter redusere mengden av den underliggende infusjon til en teskje.

Grunnleggende infusjon bør kun utarbeides i en dag. Neste dag kan du ikke ta det inne.

Forebyggende tiltak

Hvis en pasient diagnostiseres med en atriell aneurisme, bør han unngå overdreven fysisk anstrengelse gjennom hele sitt liv.

Vi anbefaler også at du leser hva du skal gjøre hvis et barn er født med hjertesykdom.

Symptomer i barnet

Med små lesjoner av vevssteder (10-15 mm) på fysikk, blir det ikke registrert noen tegn. Babyer merker kun cyanotisk hudfarge. I mer komplekse tilfeller manifesterer de klassiske tegnene på sykdommen seg om 3 år. Først og fremst påvirker dette den fysiologiske utviklingen - et lag i vekst, vekt. Babyer lider av virusinfeksjoner, blir raskt sliten. Med alderen blir symptomene mer uttalt. bry:

Diagnosen blir gjort på sykehuset etter en rutinemessig undersøkelse i henhold til kardiogramlestene. For å bekrefte den primære konklusjonen, utføres differensial Doppler diagnostikk. Det skjedde at i barnehagebarn oppstod fremspring etter lukking av hullet. Chaotisk overvekst av vinduet oppstår i 4%.

En aneurisme av MPP med en utslipp

Mindre ofte forekommer anomali med en defekt av septum eller ledsages av patologi av store fartøy. I dette tilfellet utvikler sykdommen seg i et annet scenario. Ved fysisk anstrengelse, når hjerterytmen øker, øker høyre hjertekammer, den lille sirkulasjonsirkelen begynner å starte om igjen, noe som fører til en pustefeil. Hvis kardial aktivitet er forstyrret, er det lokal muskelatrofi, og under trykket av intraventrikulært trykk sveller deler av septum.

Med hver systolisk sammentrekning av hjertet, blir blodet fra venstre ventrikel delvis til høyre og tungt belastet det. Av denne grunn dannes hypertrofi av høyre atrium, etterfulgt av en ventrikel ledsaget av tegn på pulmonal hypertensjon.

komplikasjoner

Volumetrisk konveksitet er spesielt farlig for voksne. Ved spenning øker det defekte området og kan sprekke. Gapet slutter ikke med et tragisk utfall. Hemodynamiske lidelser assosiert med blodsirkulasjon, kliniske manifestasjoner ble ikke observert. Tegnene på ruptur av MPP er uskarpe:

 • vedvarende ubehag i hjertet;
 • kortpustethet og svakhet;
 • uregelmessig hjerteslag.

Dette skjer svært sjelden. Hos barn, sykdommen utvikler seg mindre raskt enn hos voksne, men mengden blod som kommer inn i høyre lobe kan øke flere ganger. Med dårlig blodgjennomstrømning og forverrende lungebetennelse kan det oppstå et tragisk utfall. I 10% av tilfellene er det en mulighet for revmatisme, sekundær lungebetennelse.

Symptomer på anomalier hos voksne

Hvis dette er en medfødt anomali, kan symptomatologien ikke følges til en viss tid. Patologi opptrer vanligvis nærmere 30 år. Mekanismen for dens dannelse i livets prosess er ikke fullt utklart. I kvinner i perioden med å bære et barn, blir bøyning av en WFP ofte oppdaget ved en tilfeldighet. I utgangspunktet utvikler den seg på grunn av høyt blodtrykk, når trykket på karets vegger deformeres og strekker seg. Blant årsakene er:

 • infeksjon;
 • inflammasjon;
 • degenerative vaskulære lesjoner.

I klassisk tilfelle er utseendet av angstsymptomer på grunn av belastningen på hjertet på grunn av økningen i høyre ventrikel. Pasienten klager:

 • på svimmelhet;
 • svakhet;
 • alvorlig kortpustethet
 • hevelse på bena;
 • Cyanose (cyanose) på fingertapene, som oppstår fra spasmer av kapillærene;
 • bronko-lungesykdommer.

årsaker

Selv om sykdommen er vanlig, har det ikke blitt gjennomført seriøse studier for å identifisere provokerende faktorer. Problemer hos barn ses gjennom arvets prisme mot bakgrunnen av bindevevsdysplasi - overflødig eller mangel på vevede fibre. Et aspekt er infeksjon i en gravid kvinne.

Med alderen har voksne en bedre sjanse til å få en patologi. Det er fastslått at utviklingen lettes av:

 • arteriell hypertensjon;
 • høy fysisk aktivitet;
 • i tid ikke diagnostisert en mikroinfarkt.
 • kroniske sykdommer i luftveiene;
 • høy permeabilitet av karene i aterosklerose;
 • avhengighet av sigaretter og alkohol:
 • syfilis, bakteriell endokarditt.

Sykdommen er mer sannsynlig å påvirke de som har hatt lignende problemer og diagnostisert Marfan syndrom.

I gruppen av risikostudenter, ekstremsports fans, er spesialstyrker som er skadet, i fare. Patologi kan få seg til å føle seg etter 20 år. I motsetning til menn, lider kvinner mindre ofte.

En annen grunn er et hjerteinfarkt. På grunn av utilstrekkelig sirkulasjon vises et stort område av nekrose, etterfulgt av arrdannelse. Hardt vev kan ikke kontrakt, under trykk strekker de seg og stikker ut i motsatt side fra kameraet. Av denne grunn øker risikoen for en av aneurysmene:

 1. Den akutte utvikler seg i henhold til det klassiske scenariet - 15 dager etter den kritiske tilstanden. Prosessen begynner med en økning i temperaturen, leukocytose.
 2. Subakutt - en måned etter hjerteinfarkt. Krumningen av det interatriale septum oppstår fra dannelsen av arr i lesjonene. Først er det kortpustethet, deretter arytmi.
 3. Kronisk forekommer i uke 7. Symptomer ligner tegn på hjertesvikt.

Diagnostiske metoder

I tilfelle av angst, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Basert på diagnostiske data, vil kardiologen foreskrive tilstrekkelig terapi. Primær undersøkelse består av palpasjon av brystet, men i akutt tilstand med blotte øye er et pulserende område merkbart.

Gjennomfør en undersøkelse på dybden av et sukk. Percussion - metoden for perkusjon bestemmes av utvidelsen av grensene, som dukket opp på grunn av hypertrofi av fartøyene. På grunn av krampen i lungearterien, høres det støy i hjertet, er ciliary arytmi tilstede. Stagnerende fenomener i lungene provoserer hvesen. En blodprøve viser en inflammatorisk prosess.

 1. CT gjør det mulig for oss å undersøke stenosene i kranspulsårene, for å avsløre aterosklerotiske plakk og soner av aneurysmformasjon.
 2. Ved hjelp av ultralyd (ekkokardiografi), vurderer NMR tilstanden til hjerteventilene, frekvensen av muskelkontraksjonene, blodstrømmen, tykkelsen av veggene i ventrikkene og septum.

Behandling av aneurysm i den interatriale septum

Barn og voksne med disse lidelsene er registrert hos en kardiolog, med jevne mellomrom undersøkt. Selv om arbeidet i hjertemuskelen ikke forstyrres i MPP, foreskriver legen vedlikeholdstrening:

 • å stabilisere trykket
 • for å forbedre metabolismen i myokardiet og behandling av arytmi.
 • Aspirin eller noen antiplatelet for fortynning av blod.

I hvert tilfelle er spørsmålet løst individuelt. Utviklingsgraden av patologi, størrelsen på det defekte stedet og plasseringen er viktig. Hvis sykdommen utvikler seg sakte, er det tilrådelig å forlate det som det er. På livskvaliteten reflekteres dette ikke. Et målt bilde med dosert fysisk aktivitet gjør det mulig å føle seg normal. En gang hvert halvår utføres en tomografi-skanning.

Den største faren for sykdommen er dannelsen av en trombose i en poseformet hulrom. Han kan når som helst komme ut og forårsake hjerteinfarkt. Til tross for at engasjementet av en aneurisme ikke er fullt bevist, øker risikoen helt sikkert.

Når en operasjon vises

Selv med tårer som har betydning for muskelens kontraktile evne, tar kardiologen en ventetid og taktikk. Kirurgisk korreksjon utføres dersom det er et utsiktspunkt for utviklingen av pulmonal hypertensjon eller en posepress på naboorganer. Pasienten tilbys:

- Åpent eller lukket reseksjon ved bruk av en kunstig blodstrømningsenhet, forsegling av nedsenket sømmer med polymere vev.

- Radikal operasjon med fullstendig fjerning av posen sammen med nekrotisk vev.

- Med et lite område av skade, faktisk suturering av veggene med påføring av silke suturer. Imidlertid utelukker nærværet av parietal trombi noen ganger denne muligheten - klumpen kan komme av og føre til utvikling av emboli.

- Plastet i det defekte området utføres. En syntetisk klaff eller en del av pasientens sunne fartøy sys i det atriale septum.

- I store hjertesentre tilbys kateterisering. Betydningen av prosedyren er å lede kateteret gjennom lysken til septumet. En miniatyrparaply blir skjøvet ut av røret og festet til det berørte vevet. Etter fjerning av kateteret er det igjen inne. I seks måneder vokser et sunt vev fra oven. Prosessene styres av ekkokardiografi. I motsetning til operasjonen tolereres prosedyren bedre.

Folkemidlene

I tillegg til klassiske behandlingsmetoder tilbys folkoppskrifter. Plantekomponenter gir karene elastisitet.

 1. En skje knuste bær av hawthorn er infundert i et glass kokende vann i et par timer, det er full av en tredjedel av glasset opptil 4 ganger.
 2. Yarrow - 1 ts. For et glass kokende vann, er tilberedt på samme måte.
 3. Med dyspné vil det bidra til å takle viburnum med honning.

Nyttig infusjon av hundrose, valerian, rødder av ayr, hagtorn. Tørre ingredienser går gjennom kaffekvernen. Ta 1 ts. urter, brygget 2 ss. vann. Konsentrert infusjon fortynnet i forholdet: 1 ts. for 250 ml væske. Sammensetningen er full før måltider. Etter en uke økes konsentratdosen til 2 ss. Kjøttkraft er full i et år. Det er ikke utelukket utseendet av ubehagelige symptomer: oppblåsthet, ubehagelig ettersmak, økt hjertefrekvens. Etter utseendet av disse tegnene anbefales en 5-dagers pause. Etter en pause begynner behandlingen med å ta 1 ts.

Det finnes ingen spesielle forebyggende tiltak. Fysisk aktivitet er kontraindisert hos pasienter. For å minimere sjansene for sykdommen, er det viktig å kvitte seg med usunne vaner, for ikke å ignorere mistenkelige symptomer, å vende seg til kardiologen i tide.

Les Mer Om Fartøyene