Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aneurysmen til det interatriale septumet (forkortet MPP), dets typer. Årsaker til patologi, hva kan symptomene være. Når behandling er nødvendig, og når ikke.

Med en aneurysm i det interatriale septum, skjer krumningen i venstre eller høyre side.

En aneurisme er ansett som et fremspring av det interatriale septum med en størrelse på 10 mm eller mer. En mindre krumning kan betraktes som en variant av normen, dersom den ikke ledsages av flere patologier.

En aneurisme selv er ikke en farlig patologi, og spesiell behandling er vanligvis ikke nødvendig, spesielt hvis pasienten ikke blir plaget av noen symptomer.

Men i alle tilfeller, hvis du har en slik avvik, observer kardiologen og gjennomgå en forebyggende undersøkelse en gang i året.

Typer, årsaker, mekanisme for aneurysmutvikling MPP

Avhengig av skjemaet, skiller du ut:

 • fremspring i venstre atrium;
 • fremspring i høyre atrium;
 • S-formet aneurisme.

Denne klassifiseringen har ingen stor klinisk betydning. Det eneste som kan bemerkes er at S-formet krølling er farligere enn venstre eller høyrehendt.

Dessuten kan anomali både medfødt og oppkjøpt.

Medfødt aneurismeform

Medfødt aneurisme av MPP er diagnostisert med en planlagt undersøkelse av babyen.

Det ser ut på grunn av en genetisk predisposisjon (hvis noen i familien hadde dette problemet, kan det overføres til et barn) eller på grunn av embryonale utviklingsforstyrrelser. Kardiovaskulær system av fosteret kan lide av dårlige vaner hos moren, alvorlige stress under graviditeten, og overføres også i løpet av svangerskapet av smittsomme sykdommer.

Medfødt aneurisme utvikler seg i henhold til følgende prinsipp. I embryos interatriale septum er det et lite hull - et ovalt vindu. Normalt vokser det helt overfor barn umiddelbart etter fødselen. I patologiske tilfeller det ikke kan bli fullstendig lukket (hvis en pasient diagnostisert med patent foramen ovale), eller stenge et meget tynt lag av stoff (hvis denne delikate del av skilleveggen strekker seg og svinger til den ene side, og danner et aneurisme).

Ervervet form

Ervervet oppdages hos voksne, hovedsakelig over 50 år. Det kan oppstå som en konsekvens av hjerteinfarkt eller som en aldersrelatert forandring forårsaket av kroppens aldring.

Mulige symptomer på MPP-aneurisme?

I de fleste tilfeller forårsaker ikke aneurisme i det interatriale septum selv noen ubehagelige symptomer hos voksne eller barn. Derfor er det umulig å diagnostisere det basert på pasientens klager. For å identifisere denne anomali, må du regelmessig gjennomgå en forebyggende medisinsk kontroll. Imidlertid overfører leger ikke alltid ultralyd til hjertet, slik at pasienten kanskje ikke engang vet lenge om hjertesykdommen.

I nyfødte spedbarn kan patologi noen ganger manifestere seg i en forsinket vektøkning. I dette tilfellet foreskriver legene en omfattende undersøkelse, der ikke bare hjertet blir undersøkt.

Hos barn kan ungdom som har en aneurisme MPP bli redusert utholdenhet, de kan ikke tolerere intens trening (for eksempel levering av standarder i treningsstudioet eller besøke sportsdelen). Dette skyldes det faktum at i ungdomsårene på grunn av intensiv vekst og pubertet kardiovaskulære systemet og så mottar en stor belastning. Ubehagelige symptomer passerer vanligvis med alderen.

Men hvis barnet ikke klage over ubehag og tretthet, er atrial septal aneurisme ikke en kontraindikasjon for kroppsøving og idrett.

diagnostikk

Å identifisere sykdommen bruker Echo KG (ultralyd i hjertet).

Prosedyren er helt smertefri, derfor brukes den til å diagnostisere hjertesykdommer hos barn, inkludert nyfødte. Under ultralyd klager pasienten ned i midjen, ligger på sofaen på ryggen, bruker legen en spesiell gel og begynner å undersøke hjertet ved hjelp av ultralydapparater. Da vil legen spørre undersøkeren om å vende seg til venstre for å se på hjertet i en annen projeksjon. Før prosedyren anbefales det ikke å spise opp (minst en time før diagnosen). Med deg må du ha et håndkle i senga på sofaen, og et par servietter, og tørk deretter kroppen av gelen.

Ved hjelp av ekkokardiogrammet er det mulig å oppdage ikke bare en aneurisme av MPP, men også andre feil, samt vurdere hjertets ytelse og tilstanden til alle de fire kamrene.

komplikasjoner

Hvis aneurismen er stor i området, kan det føre til slike avvik:

 • arteriell hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • arytmi;
 • hjertesvikt i første grad.

Vanligvis vises de hos barn i ungdom og eldre.

En mer farlig komplikasjon av en aneurysm er brudd på det interatriale septumet ved utspringspunktet. Til tross for at det høres veldig skremmende ut, fører dette fenomenet ikke til døden samtidig. Det oppstår en defekt på bruddstedet, som senere påvirker hjertearbeidet (forårsaker hjertesvikt, arytmier).

Barn og unge kan oppleve en pause i WFP ved krumningspunktet hvis:

 • Aneurismen er stor i området.
 • Barnet får overdreven fysisk aktivitet. Spesielt hvis de begynte brått. For eksempel ledet barnet en stillesittende livsstil, hoppet over klasser for idrettsutdanning, og begynte deretter å delta i sportsseksjonen uten noen forberedende forberedelse.
 • Han utviklet dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol, overgrep av energi).
 • Han har alvorlige problemer med mat (spiser mye fastfood, matvarer med høyt innhold av skadelige tilsetningsstoffer, nekter å spise vanlig mat).
 • Tenåringen er stadig nedosypaet (om natten går det til diskotek eller forbereder seg til kontroll).
 • Han er overvektig.

Oftere for å provosere en septumbrudd, er det nødvendig å kombinere flere faktorer fra ovenstående.

Hos voksne blir MPP revet i stedet for aneurysm av samme grunner som hos barn, og også:

 • på grunn av følelsesmessig overbelastning på jobb;
 • på grunn av kroppens aldring.

Det er tegn på at eldre med aneurysm av MPP øker risikoen for blodpropper.

Behandling og livsstil for en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum, som ikke er komplisert ved en åpen oval åpning, krever ikke spesiell terapi. Narkotikabehandling brukes kun dersom en aneurisme forårsaker alvorlig hypotensjon, arytmi eller hjertesvikt.

Aneurysm av MPP hos voksne

Aneurysm av det interatriale septumet - hva er det? Hvor mye det er farlig og hva det er nødvendig å vite til de menneskene som har hørt en slik diagnose i deres adresse på legekontoret. Skal jeg bekymre meg? Dette er i vår artikkel.

En aneurisme av MPP er en patologi som er preget av fremspring av det interatriale septumet på stedet med sin største uttynding. Denne tilstanden er inkludert i gruppen av såkalte "small heart anomalies".

Grupper av små kardiale abnormiteter utgjør avvik i utviklingen av hjertet som kan forsvinne eller redusere gjennom hele livet til barnet. Ofte er anomali kombinert med en defekt av det interatriale septumet. I dette tilfellet kalles denne tilstanden medfødt hjertesykdom.

1 Mekanismer for aneurysmformasjon

Åpne oval åpning

I prenatalperioden i fosteret i septum mellom atriaen er et ovalt vindu. Gjennom dette vinduet er det blodutløp fra venstre atrium til høyre. Blodstrømmen fanger således ikke lungesirkulasjonen, fordi i denne perioden er det ikke behov for lungefunksjon.

Etter fødselen begynner babyens lunger å fungere, og det ovale vinduet lukkes (vokser). Hvis det ikke er fullstendig lukking av vinduet, dannes tynt bindevev på dette stedet, eller det er en kommunikasjon mellom atriene.

2 Komplikasjoner og sykdomsrisiko

I noen tilfeller kan aneurysmen til det interatriale septum oppføre seg ganske rolig og ikke utgjøre en trussel mot kroppen hvis dimensjonene er små. Imidlertid kan eksistensen hos voksne være ledsaget av følgende faktorer:

 1. Krenkelse av hjertets rytme.
 2. Tromboemboliske komplikasjoner. Denne komplikasjonen blir ofte observert når en atrial septal aneurysm kombineres med tilstedeværelsen av en kommunikasjon mellom atriene. Betingelser er opprettet for å svinge blodstrømmen i hullets område. Dette fører til dannelse av blodpropper, som kan strømme inn i hjernen med blodstrøm. Som et resultat kan en livstruende tilstand utvikle seg - en blokkering av hjerneskarene og som en konsekvens et slag.
 3. Aneurysm ruptur. Denne komplikasjonen kan skje når sykdommen følger med høyt blodtrykk. Dette er selvsagt et ugunstig faktum. Som et resultat av ulike følelsesmessige og fysiske overbelastninger mot bakgrunnen av hypertensjon, kan det oppstå en septal ruptur.

Gitt at trykket i atria er mye lavere enn i ventriklene, fører ikke pause til pasientens død. Denne tilstanden kan imidlertid forverre pasientens tilstand betydelig. Det er tegn på hjertesvikt som reduserer pasientens livskvalitet.

3 Prevalens og årsaker til sykdommen

Atrial septal defekt

Sykdommens utbredelse er 1% i befolkningen, og det er likestilt både hos menn og kvinner. Årsakene til utviklingen av en aneurysm av mpp kan deles inn i 2 store grupper:

1) medfødt. Genetisk (arvelig) lidelse, som manifesterer seg som et brudd på utviklingen av bindevev i prenatalperioden. Det forekommer hos 80% av ungdommene og kan ha både en systemisk og lokal (isolert) karakter.

I systemisk affeksjon av binde vevsforandringer kan observeres i mange organer og systemer - nyrer, øyne, nervesystemet, blodomløpet. Ofte er en aneurisme kombinert med en vegeto-vaskulær dystoni. Med den lokale naturen av involvering, påvirker prosessen bare den interatriale septum. Det andre alternativet er mye mindre vanlig.

4 Klassifisering av en aneurisme av MPP

Typer aneurysmer av MPP

Aneurysm av interatrialseptum er delt inn i 3 typer:

 1. R-type. Septumet bukker mot høyre atrium.
 2. R-L type. Utbulingen av septum går først til høyre og deretter til venstre.
 3. L-R type. Partisjonen beveger seg til venstre, og deretter til høyre.

Avhengig av tilstedeværelsen av et hull i partisjonen:

 1. Tilstedeværelse av meldingen til venstre og høyre auricles. I dette tilfellet blir blodet utløst i høyre atrium.
 2. Ingen melding.

5 Kliniske manifestasjoner hos voksne

Dyspné med fysisk anstrengelse

Det er en aneurisme av det interatriale septum eller ikke, avhenger av en rekke faktorer:

 • Aneurysm størrelse.
 • Størrelsen på det dekkede ovale vinduet.
 • Tilstedeværelse eller fravær av tegn på hjertesvikt.
 • Pasientens alder. Som regel, med alderen, forverres pasientens tilstand, da kroppens adaptive mekanismer slites ut.
 • Samtidige sykdommer (spesielt sykdommer i kardiovaskulærsystemet).

I lang tid lekker en aneurisme med et hull i voksne asymptomatisk. Dette skyldes det faktum at kroppen i lang tid kan tilpasse seg en slik belastning. Funksjonshjerteforstyrrelser kan være fraværende til voksen alder. Det eneste tegnet i denne alderen kan være et svakt lag i fysisk utvikling. På den tredje ti av livet kan det være lett trøtthet.

Som regel manifesterer en aneurisme av mpp av liten størrelse uten kommunikasjon mellom atriene seg. Hvis det er et åpent ovalt vindu med store dimensjoner, blir blodet utladet til venstre atrium. Denne tilstanden påvirker hjertearbeidet og manifesterer visse symptomer. Imidlertid er tegnene på sykdommen ikke spesifikke for denne sykdommen. Disse inkluderer:

 • Kortpustethet. Det er vanskelig for pasienten å puste inn - det er vanskelig. Denne tilstanden oppstår med fysisk aktivitet.
 • Hjertebank. Et symptom som utvikler seg under fysisk anstrengelse, som hjertets respons på økt oksygenbehov.
 • Rask tretthet. Denne tilstanden følger også med fysisk aktivitet.

6 Diagnose av sykdommen

Aneurysm av mpp (type R)

Som nevnt tidligere refererer aneurysmen til MDP til medfødte utviklingsmomenter. Derfor kan det oppdages uten vanskeligheter, selv i barndommen. En annen situasjon observeres hvis det var en progressiv strekk, så for første gang kan den ses i en mer moden alder.

De viktigste metodene for aneurysm diagnostikk er:

 • Ekkokardiografisk studie. Ultralydet i hjertet gjør det mulig å avsløre fremspringet i det interatriale septumet.

Når en aneurisme komplementeres av eksistensen av et åpent ovalt vindu, kan følgende metoder være informative:

 • EKG er den enkleste metoden. Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet bidrar til å se overbelastning av det rette hjertet. Også detekteres hjerterytmeforstyrrelser. I dette tilfellet kan du finne tegn på atrieflimmer.
 • Bryst røntgen. En aneurisme med et åpent ovalt vindu er preget av tilstedeværelsen av et spesifikt symptom på røntgenbildet - "pulsering av lungens røtter".
 • Ekkokardiografisk studie. Som med en aneurisme uten en melding, er denne metoden svært viktig for å diagnostisere et åpent ovalt vindu. Takket være denne metoden kan man se svirling av blodstrømmen i hullets område. Ventilforstyrrelser kan også påvises.

Instrumentdiagnostikk kan også suppleres med følgende metoder:

 • Transesophageal ultralyd.
 • Transthoracisk ultralyd.
 • Datatomografi.
 • Hjertekateterisering.

7 Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme hos voksne kan være både medisinske og kirurgiske.
1) Narkotikabehandling - det er ikke-spesifikt. Det brukes også når kirurgisk behandling ikke er angitt. Legemidler som kan brukes gjelder for forskjellige grupper.

 • Preparater som stimulerer dannelsen av kollagen.
 • Vitaminer i gruppe B.
 • Mikroelementer - Cu, Zn, Mg.
 • Legemidler som påvirker hjerterytmen.
 • Legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Imidlertid er slik behandling ikke-spesifikk. Som regel må pasienter som ikke trenger kirurgisk behandling, konstant overvåke en kardiolog eller terapeut. De bør gjennomgå en ultralyd av hjertet hvert år for å overvåke tilstanden til aneurysmen.

Pasienter anbefales generelle styringsforanstaltninger. Det er ønskelig å observere regimet av arbeid og hvile for å unngå følelsesmessig og fysisk overbelastning. Det er viktig å overvåke blodtrykksnivåene. Et viktig poeng er også forebygging av infeksjoner, som har en negativ innvirkning på kroppen.

Occluder for å lukke MPP defekten

2) Kirurgisk behandling er indikert med en aneurysmstørrelse på over 10 mm og ledsaget av et brudd på hjertefunksjonen. Hovedmetoden for kirurgisk inngrep er styrking av en aneurisme med syntetisk materiale. Hvis det er en åpning i partisjonen, kan den lukkes på følgende måter:

 • Suturering. Utført i tilfelle et lite hull.
 • Setter en syntetisk oppdatering.
 • Endoskopisk måte å lukke vinduet ved hjelp av spesielle enheter.

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP)

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP) - kalt en suturprotes av septum mellom høyre og venstre atrium. Vanligvis oppstår det på stedet der septum er tynnere, med tanke på en funksjon.

Faktum er at under intrauterin utvikling i det interatriale septumet er det et hull (ovalt vindu) som bør lukke etter fødselen. I de fleste tilfeller skjer dette, men noen mennesker etter å ha lukket på dette stedet, dannet et "tynt sted", som under blodtrykket begynner å strekke og dannes fremspring - en aneurisme.

En aneurisme, har WFP lenge kjent til leger, men så langt ikke utført tilstrekkelig store studier, som ville tillate alle fagfolk til å komme til en klar mening om en rekke kritiske spørsmål, inkludert de som spør ofte pasienter med dette avviket, eller deres slektninger.

I så fall snakker de om aneurisme

Det antas at det er mulig å snakke pålitelig om aneurisme i de tilfellene, når fremspringet ifølge dataene fra ultralydet i hjertet overstiger 10 mm. Men denne normen er betinget, så fremspring og 9 mm, og 7 mm, og til og med 5 mm, kan også kalles aneurysm.

Er det noen spesielle klager hos pasienter med denne patologien?

Spesifikke klager som det ville være mulig å mistenke en aneurisme av MPP, nr.

Hvordan diagnostiseres MPP-aneurisme?

Den viktigste metoden for diagnose er en vanlig ultralyd i hjertet med Doplerography. Om nødvendig kan det være nødvendig å spesifisere tester: transesophageal ultralyd, tomografi eller hjertekateterisering. Men nærmere undersøkelse gjennomføres vanligvis i tilfeller der aneurisme er mistenkt i tillegg til feil i aneurisme, og ved siden av den, eller hvis det er andre som følger med, hjerte abnormiteter, og store blodårer.

Blir MPA-aneurisme påvirket av hjertet?

I dette spørsmålet møter meninger: I overveiende tilfeller forstyrrer ikke MPP-aneurismen selv hjerteets arbeid, det vil si, det reduserer ikke pumpens funksjon.

Hva er farlig en aneurisme?

Alle pasienter er redd for ruptur av en aneurysm og forstår ved dette nesten et hjertebrudd, men det er det ikke. Trykket i atriene er ikke så høyt at det forårsaker aneurysmbrudd. Men selv om dette skjer, vil det ikke føre til lynraske konsekvenser - bare en mangel som folk kan leve i flere tiår uten alvorlige konsekvenser. Så disse fryktene kan bli utsatt, men dessverre er det et annet problem - risikoen for hjernesirkulasjon eller hjerneslag.

Det finnes en rekke statistikker som tyder på at pasienter med aneurysm gir en potensiell risiko for dannelse av trombi i denne aneurysmen, som, hvis den er løsrevet, potensielt kan føre til et slag. Brutte blodpropper kalles emboli.

Denne erklæringen er basert på statistiske data at en aneurisme av MPP ofte er funnet hos pasienter som gjennomgikk et embolisk slag ("revet av"). Likevel er det mulig at en aneurisme selv ikke har å gjøre med den. Kanskje skylden til alt dette er en feil i MPP eller andre relaterte anomalier, som ofte eksisterer sammen med en aneurisme. Dette spørsmålet er fortsatt åpent, for få pasienter ble under observasjon for å svare utvetydig. Det kan imidlertid sies at en aneurisme av MPP med en størrelse mindre enn 1 cm ikke øker risikoen for slagtilfelle så betydelig.

For de som er interessert i å vite mer, citerer jeg eksakte forskningsdata.

Data fra Mayo Clinic (USA). Stroke eller TIA (Transient Ischemic Attack-en midlertidig og reversibel svekkelse av blodtilførselen til hjernen) ble observert med en aneurysm av MPP hos 20% av pasientene. Men i 75% av pasientene fra denne gruppen ble andre medfølgende anomalier av vaskulær og hjerteutvikling avslørt.

Fra forfatteren: det vil si hvis vi kaster bort disse 75%, blir risikoen redusert til 5%. Det er ikke i det hele tatt et faktum at blant disse 5% er det ingen slike pasienter hvis sammenfallende anomalier simpelthen ikke ble diagnostisert eller det var en annen årsak til emboli.

Data fra artikkelen Belkin RN, Kisslo J. Hurwitz BJ. En gruppe på 36 pasienter med en aneurysm MPP ble overvåket. I 28% av dem ble episoder av cerebral sirkulasjonsforstyrrelse registrert. Samtidig hadde 90% av pasientene en defekt i septumet med en patologisk utladning av blod (fra høyre atrium til venstre atrium), noe som kan forårsake en såkalt paradoksal emboli.

Fra forfatteren: paradoksal emboli refererer til tilfeller der for eksempel en trombus (embolus) fra venene i nedre ekstremiteter avbrytes og går inn i en av hjernens arterier. Dette kan ikke skje hos pasienter som ikke har noen defekter i hjertet. Slike trombier faller vanligvis inn i lungene i lungene og går ikke inn i venstre hjerte, det vil si, de kan ikke komme inn i aorta og derfra inn i hovedets arterier.

I tillegg ser det ut til at i denne studien, hvis bare pasienter med bare en aneurisme av MPP er valgt, vil risikoen reduseres til 2,8%. Dette skal ikke nevnes at denne studien ble gjennomført i det fjerne 1987.

Sammendragsdata (en rekke europeiske klinikker). Av 78 pasienter med MPP-aneurisme hadde 40% tidligere episoder av emboli, men bare ca 10% av dem aneurisme var den eneste mulige trombi-kilden.

Fra forfatteren: det vil si, selv her var risikoen for svekkelse av cerebral sirkulasjon observert i bare 4%.

Igjen, gjentar jeg at forholdet mellom slag med en aneurisme er bare en antagelse, siden det er en rekke andre årsaker til emboli, som kunne være fraværende på tidspunktet for undersøkelsen eller bare savnet. Det vil si at prosentsatsene gitt i studiene kan vise seg å være en størrelsesorden lavere. Og til slutt kan de være ganske sammenlignbare med gjennomsnittlig total risiko for slag og TIA i befolkningen - 0,3%.

Det er imidlertid en mening av eksperter at økningen i risikoen for emboli øker betydelig, dersom aneurismen overstiger 10 mm, er dette et faktum.

Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme opp til 10 mm i størrelse er vanligvis ikke nødvendig.

Ved store størrelser eller med tidligere emboler er det selvsagt nødvendig med utnevnelse av midler til "fortynning av blod". Men hvis pasienten allerede hatt slag eller TIA, det er anbefalinger, påvist i hundrevis av tusenvis av pasienter, så for asymptomatiske aneurismer større enn 1 cm - slike ordninger er ikke, og vil sannsynligvis ikke for lenge.

Det kan antas at for denne gruppen av pasienter vil det være fordelaktig å bruke som et profylaktisk rutinemessig aspirin eller en annen antiplatelet. Men slike anbefalinger har ikke skjedd for meg, så det gjenstår av den behandlende legen, selv om det gjelder barn (som aspirin er kontraindisert generelt).

Med hensyn til kirurgisk behandling, vil det bare bli vist i de tilfeller hvor en stor aneurisme, forstyrrer hjerte, eller samtidig med en aneurisme dannet en betydelig defekt i atrial septum.

Funksjoner av aneurysmen til det interatriale septumet

Aneurysm i det interatriale septum oppstår ofte i medisinsk praksis. Denne termen angir en anomali i hjertekonstruksjonen. Aneurysm manifesterer seg i form av en buet vegg mellom høyre og venstre atria. Skadet septa med tynt vev. Årsakene til utseendet av anomalier, symptomer, legemiddelbehandling, indikasjoner på kirurgi - om dette senere i artikkelen.

Hva er det

En aneurysm av mpp - hva er det? Dr. Komarovsky hevder at en slik tilstand ikke er en hjertefeil. Dette er en anomali som krever konstant overvåkning og kan diagnostiseres hos både spedbarn og personer i en mye eldre alder. Patologi er ervervet og iboende i naturen.

I mange tilfeller er det ingen spesiell fare. Mye mer spenning skyldes utvidelsen av aorta, hjernens hjerter. Koden for μb 10 avhenger av årsaken til uregelmessigheten. Dermed er endringer i medfødt art tilhørende kategorien Q21. Kjøpt - til gruppe I23.1.

Årsaker til aneurysmer i mpp

For tiden har de eksakte årsakene til at en slik stat ble oppstått ikke studert, selv om vitenskapen har vært kjent for en stund. Diskusjonene fortsetter. Aneurysm i interatrialseptum hos voksne er ofte resultatet av følgende sykdommer:

 • oppstår mot bakgrunnen av forekomster av aterosklerotisk natur;
 • et overført hjerteinfarkt;
 • hypertensjon.

Mppa begynner også sin utvikling på et tidspunkt da fosteret dannes i livmor. Septumet, som deler atriumet, har en liten åpning. Etter at barnet er født, lukkes det av ukomprimerte vev. Når du vokser og utvikler, øker blodtrykket. Dette bidrar til å strekke MZP septum. Denne effekten blir årsaken til utseendet av patologi.

Ifølge en teori har aneurysmen til mpp en genetisk predisposisjon. Hvis endringer i strukturen observeres hos andre slektninger, kan de bli funnet hos mennesker selv i barndommen.

Varianter og type patologi

I tilfeller der en voksen har en aneurisme av tilegnet karakter, er årsaken til anomali ofte et hjerteinfarkt. I forbindelse med denne faktoren utmerker seg tre typer patologisk prosess:

En patologi av kronisk form forekommer ofte to måneder etter et hjerteinfarkt. Det er preget av puffiness, dyspné, smerte i riktig hypokondrium.

Den akutte form forekommer flere uker etter infarkt. Kroppstemperaturen stiger, hjerterytmen er slått ned, nivået av leukocytter i blodet øker.

Subacute patologisk prosess begynner å utvikle en og en halv time etter nederlaget i hjertemuskelen. På denne tiden er kroppen skarring av organets vevstruktur. Klager er mottatt om periodisk kortpustethet, brudd på hjerterytme.

Mangelen manifesterer seg i flere former. Med fremspring i to retninger (S-formet), fremspring til venstre (C-formet), fremspring til høyre side (C-lignende).

Kliniske manifestasjoner av sykdommen

I lang tid kan tegn på sykdommen ikke manifesteres. Folk er bekymret for følelsen av konstant trøtthet og kortpustethet under trening. I de fleste tilfeller krever disse symptomene ikke legehjelp. De forklares av stressende situasjoner, spesifisitet av arbeidskraft eller levekår.

Det første symptomet, som indikerer en interatriell defekt, manifesterer sig etter brudd i septumet. Det oppstår som et resultat av høyt blodtrykk, som oppstår som følge av intens fysisk anstrengelse, stress. For denne tilstanden er følgende symptomer karakteristiske:

 • hjerterytmeforstyrrelse, hjertebanken;
 • svakhet;
 • tretthet vises selv etter mindre belastninger;
 • plutselig, plutselig smerte i hjertet.

Som et resultat av bruddet vil blod ikke bli bultet, men det kastes fra ett atrium til et annet. Fare for liv, denne tilstanden representerer ikke. Pasienter hvis mangelstørrelse overstiger flere millimeter, anbefales regelmessig overvåkning for spesialister.

Kliniske manifestasjoner hos barn

Barnet må undersøkes nøye for eventuelle unormaliteter. Et barn under tre år kan oppleve utviklingsforstyrrelser, både fysisk og psykologisk. Barn med unormal struktur av MMP er mer utsatt for sesongbaserte sykdommer av viral natur, og langsomt får den optimale vekten for deres alder. Under undersøkelsen er det mulig å oppdage forstyrrelser i blodtilførselen til hjerteventilene, en stor belastning av høyre atrium kan spores.

Forstyrrelser i utviklingen er merkbare hos eldre barn. Mange tolererer ikke fysisk aktivitet, de er forstyrret av en følelse av svakhet, tretthet, smerte i hjertet. Huden er svakere enn vanlig, og i hjertesonen under undersøkelsen, er det ofte et "fremspring" (forårsaket av endringer som forekommer med høyre ventrikel). Det øker i størrelse på samme måte som området til høyre atrium, blodtrykket avtar.

Det er nødvendig å gjennomgå regelmessige undersøkelser og tilsvarende studier. For eksempel, i forhold til fysisk aktivitet som utføres i en medisinsk institusjon, øker systoliske lyder bare.

For barn i denne tilstanden er en komplikasjon farlig, noe som provoserer et utvidelsesgap. I dette tilfellet er det viktig for legen å gjøre riktig prognose. Mange kan leve med en slik feil i flere år uten å gjette om det. Samtidig har andre pasienter større risiko for å utvikle blodpropp (emboli). Hvis problemet ikke oppdages i tide, er det fare for slag (spesielt hvis hjerteintervallet i hjertet har en unormal struktur).

diagnostikk

For å bestemme den patologiske prosessen utfører spesialister diagnostikk i flere stadier. Den første er en primær undersøkelse, hvor legen sporer en krusning i brystområdet. Etter at tegn på sykdommen har blitt avslørt, leder legen til ytterligere prosedyrer hvor diagnosen kan bekreftes.

Ultrasonografi (ultralyd), datatomografi, elektrokardiografi, magnetisk resonansavbildning er foreskrevet. I mange tilfeller diagnostiseres utviklingsmisdannelser rett etter at nyfødt er født. Denne typen undersøkelse utføres ved hjelp av bruden.

Barn som tidligere har blitt diagnostisert med patologi bør konstant observert av en kardiolog og gjennomgå egnede undersøkelser. Hovedkomplikasjonen hos mennesker i denne alderskategorien er et gap der et "ovalt lumen" fremstår, som ligner et lite vindu noen få millimeter i diameter.

Mulige konsekvenser

Komplikasjoner av anomalier er en farlig prosess. Hjertet begynner å fungere dårlig, hos voksne utvikler hjertesvikt i kronisk form.

Hvis en akutt form av aneurysm tidligere ble funnet, provoserer septalbruddet en "migrasjon" av tromben. Det er stor risiko for å flytte den til hjernen og andre organer, noe som kan forårsake en fysisk krise. På denne bakgrunn er pasienten ofte diagnostisert med gangren, noe som påvirker lemmer. Det er også tilfeller av nyreinfarkt.

Behandling av patologi

Konservativ terapi brukes kun i tilfeller der utviklingen av kronisk patologi er bekreftet. Prescribe narkotika som normaliserer trykket, reguler arbeidet i hjertemuskelen.

Hvis det er et spørsmål om behandling i en subakutt eller akutt form, bør leger reagere raskt. Det er en mulighet for brudd på hjertemuskulaturen.

Pasienten viser en operasjon på en åpen hjerteventil. Under prosedyren bruker spesialister en enhet som gir kunstig sirkulasjon.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av størrelsen på den buede septum. Under prosedyren blir de utvidede områdene av aneurismen fjernet. Kunstige materialer som brukes til styrking påføres, korrugeringsømmer påføres.

Terapi avhenger av hvor gammel pasienten er. Men hvis kirurgens intervensjon er uunngåelig, anbefaler legen at du godtar det. På operasjonstabellen kan det være en pasient i alle aldre - et barn, en tenåring eller en voksen.

forebygging

Forebyggende tiltak er rettet mot å forebygge infarkt eller iskemisk sykdom. De er inkludert i regelmessig undersøkelse av en lege, overholdelse av en sunn livsstil. Det er nødvendig å spise bare sunn mat (unntatt røkt kjøtt, stekt mat, krydder fra rantsoen), bli kvitt dårlige vaner.

Pasienter som lider av hjerteinfarkt i akutt form, er det nødvendig å øke motorregimet kontinuerlig, noe som resulterer i et varig arr. Pasienter er foreskrevet en metode for inhibitorer (f.eks. "Captopril" eller "Enalapril"). En aneurisme av en medfødt karakter utelukker ikke sport. Militær tjeneste (hæren) skader heller ikke personen. Ervervet forbyr intenst fysisk aktivitet og frigjør deg fra militærkonsept.

Aneurysm av MPP - egenskaper og metoder for behandling

MPP-aneurisme er en sjelden sykdom som oppstår oftest hos små barn. Sværheten er at sykdommen kan identifiseres på et sent stadium, og derfor er det vanskelig å starte behandlingen i tide. Av denne grunn er det viktig å kjenne tegnene og årsakene til patologien for å kunne gjennomgå undersøkelse dersom pasienten er i fare.

Kjennetegn ved sykdommen

En aneurisme av MPP er sjeldne. Dette er årsaken til de mange problemene som oppstår i den diagnostiske prosessen. Ofte kan en slik sykdom oppstå uten noen symptomer, og derfor er det vanskelig å foreta en diagnose nøyaktig, og derfor kan konsekvensene være svært beklagelige, inkludert pasientens død. Ofte kan en slik aneurisme oppdages ved et uhell under undersøkelsen eller på et svært sent stadium. Av denne grunn er det viktig for mennesker med en predisponering til utvikling av patologi å periodisk gjennomgå forebyggende undersøkelser for å unngå utvikling av et mer alvorlig stadium.

Faktisk er en aneurisme av MPP en tilstand når det interatriale septum utstikker til den ene siden mer enn 1 cm. Men i praksis blir et mindre fremspring ofte anerkjent som en aneurisme. Oftere er fremspringet rettet til høyre, men andre manifestasjoner av defekten kan forekomme. Aneurysmens retning påvirker ikke symptomatologien på noen måte. Av sentral betydning i utviklingen av behandlingen er bare relaterte patologier, som bestemmer det kliniske bildet og prognosen.

Årsaker til patologi

Ofte oppstår en aneurisme av MPP mot bakgrunnen av mangler i fostrets utvikling eller den videre uregelmessige dannelsen av organer etter fødselen av babyen. Ofte lukkes det ovale vinduet ikke i tide, men fortsetter å fungere. I dette tilfellet er det mulig å stikke septum eller myokardium til den ene siden. Slike avvik er ofte en sammenhengende manifestasjon av en slik aneurisme.

Ofte er sykdommen medfødt. Det er mange grunner til dette: infeksjon av den fremtidige moren i løpet av svangerskapet, manglende overholdelse av regimet (røyking, alkoholmisbruk, stress). Men det er også mulig og bare predisposisjon er arvelig. Hovedårsaken anses å være et brudd på utviklingen av bindevev under graviditeten, men til årsaken er ukjent, og studien av denne sykdommen er ikke veldig aktive forskere.

Men patologi kan utvikle seg hos voksne. Årsaken kan være et alvorlig hjerteinfarkt, men dette er sjeldent.

Diagnose av hjertesystemet

symptomatologi

Ofte fortsetter sykdommen uten symptomer. Manifestasjoner vitner om ytterligere patologier i hjertet eller vises allerede i de siste stadiene av sykdommen, slik at denne situasjonen kompliserer sykdommen, fordi du ikke kan starte behandlingen. Hvis symptomer oppstår som kan indikere hjerteproblemer, bør du øyeblikkelig søke medisinsk hjelp for å få en ultralydsskanning og avgjøre den sanne årsaken. Det er viktig å gjennomgå en forebyggende undersøkelse dersom pasienten er i en potensiell risikogruppe.

Patologiens manifestasjoner inkluderer:

 • dannelse av trombi (liten størrelse);
 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • kortpustethet.

Men symptomene er svært sjeldne. Pasienter rapporterer tilstedeværelsen av klager hvis patologien manifesterer seg. Konsekvensen kan oppstå hvis det fortsatt finnes tilhørende patologier. Årsaken er at bare en sykdom ikke påvirker ikke bare pasientens velvære og livskvalitet, men til og med den rette funksjonen av hjertemuskelen. Derfor er denne diagnosen ofte plassert tilfeldig under en rutinemessig undersøkelse. Faktum er at det kun er mulig å diagnostisere sykdommen under ultralyd, siden selv en erfaren lege nesten aldri vil kunne diagnostisere nøyaktig under undersøkelsen uten spesialutstyr.

behandling

For pasienter som har en aneurisme av MPP, foreskriver legen en omfattende behandling. I dette tilfellet avhenger teknikken direkte av scenen hvor sykdommen befinner seg. Tilnærmingen bør være omfattende og innebærer overholdelse av generelle anbefalinger om dagens behandling og vedlikeholdsterapi. I alle fall vil alt avhenge utelukkende på sykdomsstadiet, tilstandens alvor og tilstedeværelsen av samtidige patologier. Operativ intervensjon er kun brukt som en siste utvei. Kun en erfaren lege kan ta en avgjørelse, ettersom han grundig har studert pasientens tilstand på grunnlag av en detaljert undersøkelse. Når det gjelder medfødt patologi, krever det ofte ikke noe annet inngrep enn etterlevelse av regimet. I resten blir pasientens tilstand gradvis normalisert med alderen. Som regel, hvis det ikke er noen sammenhengende helseproblemer, går sykdommen selv gradvis over.

Generelle anbefalinger

Leger diagnostiserer en slik diagnose, anbefaler for det første å observere den rette livsstilen. Ofte er dette nok at sykdommen ikke begynner å utvikle seg og en person kan leve et normalt liv. Anbefalinger for en livsstil inkluderer:

  • Overholdelse av søvn og hvile. En person med en lignende patologi bør ha nok hvile, søvn. Ideelt sett, å sove samtidig. Det anbefales å unngå stress og nervøs overexcitation. Men ikke gå til den andre ekstremen. Ofte gjør foreldrene til barn med lignende sykdom en annen feil - de forsøker å beskytte barnet mot fysisk anstrengelse. Dette er galt, siden en stillesittende livsstil for pasienter med hjertepatologi er også katastrofalt. I dette tilfellet bør du bare holde deg til midten - for å begrense for store belastninger, men utelukker ikke fysisk aktivitet fra pasientens liv. Pasienter med denne diagnosen oppfordres til å gå oftere utendørs, svømme, og også delta i medisinsk og respiratorisk gymnastikk. Full avvisning av fysisk aktivitet vil føre til en enda større forverring av situasjonen og utviklingen av alvorlige patologier.
  • Avslag fra dårlige vaner. Voksne mennesker ignorerer ofte legenes råd og fortsetter å røyke, drikke alkohol, som i nærvær av en slik diagnose er dødelig.
 • Behandling av samtidige patologier. En aneurisme i seg selv vil ikke forårsake ubehag for pasienten, og kan føre til skadelige effekter på bakgrunn av flere sammenhengende diagnoser. Derfor er det så viktig først og fremst å begynne å behandle patologier.
 • Diet. Folk med hvilken som helst patologi i hjertet er viktig å være oppmerksom på å planlegge menyen. Overvekt øker belastningen på hjertemuskelen, og forverrer situasjonen. I tillegg er det viktig å huske at feil ernæring kan provosere utviklingen av aterosklerose, hypertensjon, noe som også vil øke byrden på hjertet. Grunnlaget for denne pasientens diett bør være lette porrer (bokhvete, havregryn), grønnsaker, frukt (samtidig som forbruket av belgfrukter, poteter) unngås. Søt bør konsumeres i minimale mengder, redusere forbruket av mel, samt ekskludere forbruket av sjokolade, kaffe, sterk te. Fra drikker bør du drikke urtete og ikke for konsentrerte kompotter. Det er viktig å eliminere for sur, bitter, salt, så vel som røkt, krydret. Det er bedre å erstatte stekt med dampet eller kokt. Kjøtt og fiskeprodukter bør velges lavt fett. I tillegg må du spise ofte i små porsjoner - i gjennomsnitt 5-6 ganger om dagen. Også, ikke konsumere for mye væske - 2 liter per dag vil være nok. Ellers er det risiko for ødemdannelse.

Hvis pasientens tilstand fortsetter å forverres, vil det mest sannsynlig være nødvendig å koble til mer alvorlig terapi eller til og med foreskrive kirurgisk inngrep - dette vil bidra til å eliminere defekten på en fundamental måte.

Samtidig er det veldig ofte mulig å få noen ekstra problemer med helse og patologi. I dette tilfellet må du være spesielt oppmerksom på behandlingen av disse patologiene, fordi de ofte provoserer fremveksten av mye mer alvorlige konsekvenser. Deretter ligger hovedvekten på behandling, som bestemmes avhengig av den underliggende årsakssykdommen.

Medisineringsterapi

Nesten alltid medisinsk behandling utpeker legen dersom pasienten har samtidig patologier. I dette tilfellet er behandlingen rettet mot å bekjempe dem. Hvis pasienten har en generell forverring i helsetilstanden eller en forutsetning for hjertesykdom, kan støttende terapi bli foreskrevet.

Hovedgruppene av legemidler som kan foreskrives inkluderer:

 • legemidler som forstyrrer dannelsen av trombi og fortynnet blod;
 • vanndrivende, forhindre økning av trykk;
 • sedativa;
 • vitaminer, som gir en forsterkende effekt på hjertemuskelen.

Alle disse legemidlene kan kun foreskrives av en profesjonell, siden det er nødvendig å først vurdere pasientens tilstand. I tillegg er det viktig å vurdere stoffets kompatibilitet blant seg selv, å velge en fra hver gruppe.

Dermed er medisinsk behandling med en aneurysm av MPP generelt foreskrevet bare for å opprettholde normal hjertefunksjon eller om det er andre comorbiditeter. Hvis sykdommen er tilstede uten andre diagnoser, klarer pasienten ofte å leve hele sitt liv uten å gjette om sin lidelse. Hvis det kan identifiseres, er det nødvendig å følge de grunnleggende anbefalingene om regimet og livsstilen for å unngå konsekvenser. Vi må forstå at denne diagnosen ikke er farlig bare i fravær av ekstra hjertesykdommer og stress på den.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Sosudinfo.com

Aneurisme MPP representerer posen fremspringet tynnet skillevegg, som ligger på stedet tilgrodd ovale vindu, som denne plasseringen er mest sårbare og utsatt for strekking under visse betingelser. Hos voksne og eldre barn utvikles denne patologen som et resultat av brystskade eller økt blodtrykk. Årsaken til denne sykdommen er ofte en arvelig disposisjon. I dette tilfellet er det slektninger med samme diagnose (oftest mor eller far). Overdreven strekking av atrialseptum kan skyldes en forstyrrelse i dannelsen av bindevev i perioden med intrauterin utvikling. Dette skjer når en kvinne under graviditet tolererer en sykdom.

Den interatriale septumets aneurisme kan ha ulike størrelser fra noen få millimeter til 1 centimeter eller mer. Likevel utmerker seg seg i fremspringsretningen:

 • suturprotesen er rettet fra venstre til høyre atrium (denne typen patologi oppstår oftest);
 • dette fremspringet er rettet fra høyre til venstre atrium;
 • S-formet fremspring (en aneurisme ligger i begge områder: fra utspring i en retning, fra topp til annen).

Diagnose av MPA-aneurisme

Den vanligste metoden for å oppdage denne patologien er ultralyd med Doppler. Det gjør det mulig ikke bare å finne seg selv septumdefekt, men også for å anslå størrelsen og endringer i hulrom i hjertet, skjedde på grunn av en aneurisme (for eksempel en økning i høyre ventrikkel dimensjoner, som er et klart tegn på overbelastning av høyre hjerte).

Ytterligere diagnostiske metoder er:

 • Transesophageal ultralyd.
 • Datatomografi av hjertet.
 • Hjertekateterisering gjennom lårarterien.

En slik undersøkelse skal utpekes i tilfelle at pasienten har annen samtidig hjertefeil, eller ultralyd av hjertet var svært lærerikt.

Ikke glem laboratoriemetoder for forskning, de inkluderer:

 1. Generell og klinisk analyse av urin og blod.
 2. Biokjemisk blodprøve.

Resultatene fra laboratoriediagnostikk gjør det mulig å oppdage sykdommer som kan være en komplikasjon av aneurysmen eller dens utløsermekanisme.

Hos voksne kan en aneurisme oppdages i en elektrokardiografisk studie. Dette skjer i tilfeller hvor fremspring blir stort, noe som fører til forstyrrelse av hjertemuskelen. Det er disse forstyrrelsene som vises på EKG-båndet.

Kliniske manifestasjoner

En person med en aneurysm i atrialseptum kan ikke gi noen spesifikk symptomatologi i lang tid. Det kan være klager på tretthet eller dyspné med fysisk anstrengelse. Men på dem, som regel, betaler folk liten oppmerksomhet og skriver av dette for arbeidsbelastning og følgelig tretthet. De lever lenge med denne diagnosen, uten å vite om det.

Et klart klinisk bilde kan manifestere seg ved brudd på det tynne septumet. En aneurisme av MPP er oftere komplisert av et brudd hos voksne enn hos barn. Dette skyldes økt trykk på grunn av alvorlig fysisk anstrengelse, skader eller hyppig stress.

Denne komplikasjonen manifesteres av følgende symptomer:

 1. Skarp alvorlig smerte i hjertet, beskriver pasientene det som en skarp, plutselig utbrudd.
 2. Skarp svakhet, ubehagelig tretthet.
 3. Følelse av konstant ubehag.
 4. Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 5. Umulighet til å utføre fysisk arbeid.

Etter bruddet dannes en septal defekt på fremspringets sted, på grunn av hvilket blodet pumpes fra ett atrium til et annet. Denne feilen er ikke livstruende, den kan leve med den i mange år. Spesiell oppmerksomhet og kontroll av en kardiolog eller hjertekirurg krever defekter som er større enn 10 millimeter i diameter.

Fare for aneurisme

Den interatriale septumens aneurisme er ikke farlig i seg selv, men komplikasjoner er en trussel mot en person. Disse inkluderer dannelse av trombi og emboli. Blodpropper er utformet i fremspringet på grunn av stagnasjon, eller i nærvær av hull i skilleveggen, hvorved en binding dannes mellom atriene. De kan når som helst bryte seg bort og tette noen større fartøy. Derfor, hos pasienter med denne diagnosen, øker risikoen for å utvikle ulike embolier.

Svært ofte er det emboli i hjernen, noe som fører til slag. Sår av lungeemboli er mindre vanlige. Dette er også en ganske farlig komplikasjon, som krever umiddelbar sykehusinnleggelse av pasienten. Når embolus migrerer til nyre, utvikler infarkt seg. Hvis den utskårne trombus blokkerer lumen av karene i nedre ekstremiteter, blir gangren dannet.

behandling

Hvis det er en diagnose av MPA-aneurisme, blir behandlingstaktikken valgt avhengig av alvorlighetsgraden av prosessen og tilstedeværelsen av komplikasjoner. Behandlingen kan være konservativ eller operativ.

Pasienter som har et lite fremspring (opptil 10 millimeter) uten komplikasjoner, hvis det ikke forstyrrer hjertet, utføres konservativ behandling. De legges på registeret og observeres hos terapeuten og kardiologen. Aneurysm i det interatriale septum krever konstant overvåking og kontroll, derfor utføres diagnostiske aktiviteter periodisk, inkludert elektrokardiografiske og ultralydundersøkelser. For å forebygge trombose kan pasienter bli foreskrevet antikoagulantia (f.eks. Aspirin), hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner.

I tilfelle at det er risiko for brudd på det tynne septum, er det nødvendig med en grundigere undersøkelse i et sykehusmiljø. Deretter bestemmer kardiologen og kardiovasker videre behandlingens taktikk. Operasjonen er ekstremt sjelden, fortrinnsgivende behandling og overvåking av pasienten.

Hvis det er en pause, må du ved hjelp av diagnosemetodene bestemme størrelsen på defekten. I tilfelle feilen er ubetydelig, fortsetter pasienten å observere og overvåke feilens størrelse.

Dersom feilen er for stor, eller det er en fare for alvorlig pulmonal hypertensjon (trykk) som oppstår som et resultat av økt blod utladning, da ty til kirurgiske metoder for behandling. Kirurgi er angitt i de tilfeller hvor det er en forstyrrelse av hjertet på grunn av den store størrelsen på fremspringene, eller ved deteksjon av en ytterligere feil i septum.

I løpet av operasjonen blir plasten til det interatriale septum produsert. For å gjøre dette, bruk et spesielt produkt fra hypoallergenmaterialer (occluder). Det bidrar til å dekke feilen. I den postoperative perioden foreskrives medisiner for fortynning av blod for å forhindre dannelse av koaguleringer på det overlappende materialet.

Etter operasjonen er prognosen gunstig. Den postoperative perioden er ganske kort, hvorpå personen fortsetter å leve et normalt liv.

Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

En av hjertepatologiene er aneurysmen til det interatriale septumet - en sykdom som kan føre til døden. Oftest forekommer denne hjertesvikt hos barn som utvikler seg under intrauterin perioden. En aneurysm av MPP hos et lite barn er vanskelig å bestemme, siden det er vanskelig å identifisere symptomene, og det er derfor nødvendig med medisinsk diagnostikk med etterfølgende behandling.

Hva er en aneurisme av MPP

En aneurisme av MPP er en liten anomali av hjertet, som er et fremspring av karveggen. I dette tilfellet forstyrres blodsirkulasjonen, og neoplasmen presser på atriumets vegger. Hos voksne er sykdommen mindre vanlig enn hos barn. Det er flere av dens former:

 • Stub ut fra venstre til høyre atrium;
 • Bulging av septum fra hjertet til venstre;
 • Spindelformet patologi, når overdelen rager ut til den ene siden, høyre side til den andre.

En aneurisme av MPP hos nyfødte og voksne er farlig, ikke bare på grunn av en mulig brudd - dette skjer sjelden. Faren er at hvis blodstrømmen forstyrres i en akutt form av sykdommen, er avvik i tilførsel av hjernen med oksygen sannsynlig. Det er trombi, koaguleringer, abnormiteter forbundet med defekt av blodårer og arterier, et slag er sannsynlig.

Årsaker til sykdommen

En aneurysm av MPP er kjent for leger i lang tid, men til nå har det ikke vært mulig å avsløre nøyaktige grunner for utviklingen. I fare er både menn og kvinner. Mest sannsynlig er dannelsen av patologi forbundet med slike faktorer:

 • Medfødt - atrial septal aneurisme hos barn vises i livmoren som et resultat av smittsomme sykdommer eller arvet trekk. Hvis barnets slektninger allerede har opplevd en patologi, kan barnet også utvikle seg en gang til;
 • Ervervet - vises hos voksne, for eksempel etter et hjerteinfarkt. De kan også påvirke utviklingen av traumer på grunn av en ulykke eller blåser til brystområdet.

I alle fall er innholdet av atrial septal aneurisme fortsatt ikke klart, og derfor er alle i faresonen, og når de første tegnene bør søke hjelp.

Hvilke symptomer kan indikere en aneurisme av MPP

Symptomer på aneurysm kan være mild eller helt fraværende. Ofte oppstår sykdommen uten symptomer. Karakteren til pasientens følelser påvirkes av størrelsen på fremspringet, personens alder og størrelsen på det ovale vinduet. I de fleste tilfeller ligner symptomene manifestasjonen av hjertesvikt, hjerteinfarkt eller tretthet, og pasienten går ikke i tide for hjelp.

Følgende symptomer bør være alarmerende:

 • Smerter i hjertet - har en paroksysmal karakter;
 • Økt tretthet, ettersom blodsirkulasjonen og gir kroppen oksygen, er nedsatt;
 • Følelse av ubehag i brystområdet - et slikt symptom kan si om mange patologier;
 • Svikt i hjertefrekvensen;
 • Manglende evne til å utholde langvarig fysisk anstrengelse - Dyspné og tretthet vises.

I tillegg kan det oppstå problemer med å puste, inkludert hoste. Et økt blodvolum kommer inn i lungene, trykket på karene og kapillærene øker.

Hvordan utføres diagnostikk?

Deteksjon av en aneurisme i det interatriale septum utføres i en medisinsk institusjon. Pasienten gjennomgår en primær medisinsk undersøkelse, der andre mulige sykdommer utelukkes. En omfattende undersøkelse gjennomføres:

 • Ultralyd av hjertet er den vanligste metoden, som gjør det mulig å identifisere patologi og bestemme dens form;
 • EKG er en enkel metode, der det er mulig å finne brudd på hjerterytmen, for å utelukke arytmi;
 • Radiografi - bildet viser et bestemt symptom - røttene til lungene pulserer;
 • Beregnet tomografi;
 • Hjertekateterisering.

I tillegg utføres en laboratoriet blodprøve for inflammatoriske prosesser. Det er viktig at prognosen og behandlingen utføres av en erfaren kardiolog, siden sykdommen er farlig og innebærer mange risikoer.

Hvordan behandle aneurysmer av MPP

Aneurysm av membrandelen av interventrikulær septum behandles med samme metoder som andre typer lignende patologier. Etter påvisning av sykdommen, er medisinbehandling vanligvis foreskrevet, der doktoren observerer veksten av aneurysmen. Følgende legemidler brukes:

 • Legemidler som provoserer produksjonen av kollagen - er nødvendig for å styrke veggene i blodkarene;
 • Vitaminer i gruppe B;
 • Mikroelementer, inkludert sink og kobber;
 • Midler for lindring av blodtrykk hvis pasienten er utsatt for høyt blodtrykk
 • Narkotika som løser blodpropper
 • Medisiner for å utjevne hjertefrekvensen.

Legemiddelmetoden brukes til liten patologi, men hvis det er en akselerert vekst, er kirurgisk inngrep uunnværlig. Under operasjonen er legenes oppgave å styrke aneurysmens vegger. Følgende metoder brukes:

 • Et syntetisk lapp er plassert;
 • Sting er satt inn gjennom et lite hull;
 • Det ovale vinduet er lukket med et endoskop.

Kirurgisk behandling utelukker ikke bruk av medisiner i rehabiliteringsperioden. Det er også nødvendig å drikke preparater, styrke kar, vitaminer og mineraler. Det er nødvendig å overholde alle anbefalingene og avtalene til legen, slik at behandlingen var vellykket.

Profylakse av en aneurisme av MPP

Når du har funnet ut hva en aneurisme i det interatriale septum er, hvor vanskelig det er å diagnostisere og behandle det, bør du tenke på forebyggende tiltak. De vil redusere risikoen for patologi, samt lette sykdomsforløpet hvis en aneurisme allerede har dannet seg. Det er nødvendig å observere slike tiltak:

 • Alvorlig holdning til smittsomme sykdommer - enhver forkjølelse eller influensa bør behandles raskt, da de kan akselerere veksten av svulster. Å rette opp eller ikke til legen, er det riktig, men det er bedre å utføre slik behandling under veiledning av en spesialist.
 • Gjør straks hoste - selv en slik uskadelig sykdom kan føre til brudd på veggene, det vil være bedre å gjøre en undersøkelse i denne perioden;
 • Fullstendig forlate dårlige vaner, som vil påvirke ikke bare hjerteets arbeid, men hele organismen;
 • Spis godt og balansert. Fra kostholdet må fjernes skadelige fettstoffer, da det fremmer dannelsen av blodpropper og plakk i karene, og siden blodstrømmen allerede er ødelagt, er ytterligere avvik uakseptabelt;
 • Overvåk utviklingen av aterosklerose, trykk og vekt. Bruk om nødvendig legemidler som instruert av lege.

I tillegg reduserer risikoen for sykdom eller fremveksten av komplikasjoner moderat fysisk aktivitet, mangel på stress og en nøyaktig daglig rutine med nok tid til søvn og hvile.

En aneurisme av MPP er en patologi som kan danne seg i en person i alle aldre, lekker uten symptomer. Men fraværet av tegn betyr ikke at sykdommen ikke er farlig, risikoen for brudd eller komplikasjoner er alltid der. Så pasienten bør regelmessig gjennomgå undersøkelser, som kan avsløre en aneurisme og andre feil i hjerte- eller sirkulasjonssystemet.

Les Mer Om Fartøyene