Hvordan identifisere og behandle aneurisme av interatrialseptum hos barn

Aneurysm i interatrialseptum hos barn og voksne er en patologisk tilstand preget av endringer i veggene i store blodårer. Som et resultat er det et fremspring av en enkelt del av hjertet med ultralyddiagnose. Aneurysme hos barn kan utvikle seg i livmor, med visse brudd på kardiovaskulærsystemet.

I nyfødte kan denne patologen oppstå på grunn av langvarig og høyt gråt, så vel som med vanskeligheter i tarmbevegelser. Hvis vi snakker om eldre barn, kan deres aneurisme av det interatriale septumet (MPP) oppstå som et resultat av skaderne som oppstår.

En aneurisme av MPP i et nyfødt er en patologi knyttet til hjertefeil. Vanligvis, når et barn blir diagnostisert, begynner foreldrene å bli panikk. Mange i forvirring og vet ikke hvordan man skal leve med dette. Derfor, for å utelukke slike frykt, er det nødvendig å finne ut hva slags sykdom det er, hvordan å behandle det, og hvilke forebyggende tiltak som trengs.

Som regel utvikler aneurismen seg på et sted der den interatriale septum er den tynneste. Men problemet består i at ved intrauterin utvikling i MPP er det en liten åpning som er stengt allerede etter barnets fødsel. Hvis dette ikke skjer og hullet er for stort, snakk om hjertesykdom. I et annet tilfelle lukkes hullet, men det er fortsatt et såkalt tynt sted, strekker seg, utstikkende etter at tiden kan. Det er dette fenomenet som kalles en aneurisme av MPP.

Ulike mangler i interatrialseptum hos spedbarn klassifiseres på stedet der septumet utstikker (nedre, øvre, fremre og bakre, sentrale), og også i henhold til utstrekningens størrelse. I sjeldne tilfeller er det en komplett mangel på septum.

Årsakene til MSP hos barn

I de fleste tilfeller, når det kommer til årsakene til en aneurisme av interatrialseptum hos barn, snakker forskere om arvelig faktor. Fordi det er han som spiller en avgjørende rolle i utseendet hennes i det nyfødte. Vanligvis, hvis foreldrene tidligere har oppdaget en aneurysm, vil deres baby også ha et septumprespresjon. Også ikke utelukke det svake kurset i graviditeten selv: trusselen om abort, morens sykdom under graviditet, og et forsøk på å bli kvitt barnet ved medisinering (tabletter).

Generelt resulterer MPA aneurysm fra:

 • Dårlig arv.
 • Trussel mot abort når som helst.
 • Utsatt smittsomme sykdommer.
 • Influensa, akutte luftveisinfeksjoner.

Hvis foreldrene ikke har og har ingen hjerteproblemer, anbefaler leger fortsatt at de gjennomgår en fullstendig undersøkelse før barns oppfatning. Takket være dette er det mulig å utelukke utviklingen av en slik patologi og kurere de allerede eksisterende sykdommene før graviditetens begynnelse, noe som er ekstremt viktig.

Symptomer på en aneurisme av MPP hos barn

Umiddelbart etter fødselen, i løpet av de første to ukene, kan nyfødte observere en mild cyanose, manifestert i cyanosen av babyens hud. Dette er det eneste sanne symptomet som gjenkjennes umiddelbart etter fødselen. Alle andre symptomer begynner vanligvis å oppstå etter tre eller fire måneder. En forferdelig diagnose - hjertesykdom, som regel, blir satt i en eldre alder - i 2-3 år av livet.

Hvis et barn har en aneurisme og er liten i størrelse: innen 10-15 mm, kan barnet vokse og utvikle seg normalt.

Symptomer på manifestasjon av aneurysm hos barn opp til 3 år er som følger:

 • Barnet er svakt fysisk. Også er inhiberingen av mental utvikling merkbar.
 • Gutten blir tyngre, ofte syk med kulde og virussykdommer.

Symptomer på aneurysm hos barn eldre enn tre år:

 • Lag i utvikling, vekst.
 • Lett vekt.
 • Problemer i utviklingen av reproduktive systemet.
 • Barna utfører nesten ikke fysiske øvelser, lange belastninger til det ikke under tvang.
 • I resepsjonen diagnostiserer legen hudens hud, anatomiske endringer i brystområdet. Litt merkbar, som et bølgende hjerte.

En lignende faktor skyldes vanligvis muskelatrofi og en markert økning i hjerteets ventrikel i høyre hjørne. Følgende observeres: hjertets kant er utvidet oppover og til høyre. Lungekroppen og høyre atrium er markert forstørret. Det arterielle trykket her er litt lavere.

Symptomer på et barn over en alder av syv:

 • Når du hører på hjertet, hører du en systolisk støy.
 • Hvis for øyeblikket å legge til visse fysiske belastninger, forsterker støyen.
 • Hvis et barn opp til 2 år og eldre er tilstede og bekreftet de ovennevnte symptomene, blir han diagnostisert med en isolerende sekundær defekt i det interatriale septumet.

Hva er forventet levealder hos pasienter med en aneurisme av MPP

Ifølge statistiske data er gjennomsnittlig forventet levealder hos personer med en aneurisme av MPP 40-45 år.

Ikke utelukke tilfeller når pasientene lever til 80 år. Men selvsagt gjør diagnosen "aneurysm av MPP" en person deaktivert på 50 år. Dette skjer på grunn av økt trykk i lungene.

Det er imidlertid også positive unntak: i 3-5% av barna er det en ufrivillig gjenoppretting av feilen i det interatriale septumet.

Pasienter med aneurysm av MPP, er i de fleste tilfeller diagnostisert med kronisk lungebetennelse, som utvikler seg på grunn av hyppige sykdommer i luftveiene. Noen spedbarn med aneurisme dør allerede i barndom. Det dødelige utfallet i dette tilfellet er ca 10%. Også observeres sekundær lungebetennelse og reumatisme hos barn.

Hvis du ikke gjør operasjonen i tide

Hvis operasjonen er forsinket i lang tid, bryter en aneurysm.

Korrigering av interatrialseptum kan utføres dersom blodutløpet er for høyt. I operasjonen suges en lignende defekt eller en syntetisk lapp plasseres på septum.

Behandling av aneurysm av MPP hos barn

Septumets aneurisme i barn elimineres utelukkende av den kirurgiske metoden. I tilfeller der en aneurisme ikke forstørres og ikke forårsaker forverring i helse, anbefales barnet å gjennomgå en operasjon etter 1 års levetid. Opp til dette punktet blir barnet konstant observert av en spesialist.

Den operative fjerning av defekten i det interatriale septum kan utføres ved bruk av flere metoder:

 • Fjernelse av patologisk fremspring ved å stoppe hjertet og fjerne aneurysmen.
 • Korrigering av venstre ventrikel utføres.
 • Den første metoden for kirurgisk inngrep er radikal. Operasjonen varer i flere timer.
 • Sekvens av handlinger under operasjonen:
 1. Eksponering av hjertet av en kirurg.
 2. Inspeksjon av venstre ventrikler.
 3. Bestemmelse av den nøyaktige plasseringen av aneurismen.
 4. Installasjon av kanylen på aorta.
 5. Utfører tvunget hjertestans. Tilkobling av enheten av kunstig sirkulasjon.
 6. Aneurysm åpning. Undersøkelse av tilstanden til venstre ventrikel av en kirurg. Eliminering av eksisterende blodpropper.

For tiden brukes den andre metoden ofte, men her utføres manipulasjonen ved å erstatte det patologiske stedet med et kunstig implantat. Den samme metoden, som regel, brukes til å behandle en aneurisme hos barn.

Kontraindikasjoner for hjerteoperasjon:

 • Dysfunksjon i leveren og nyrene.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Oncology.
 • Økt subfiltemperatur.
 • Intoleranse mot generell anestesi.
 • Lungebetennelse, lungesvikt.
 • Hjertesvikt i tredje grad.
 • Diabetes mellitus i alvorlig form.

Konservative metoder for behandling av aneurysmer av MPS hos barn

En aneurisme av liten størrelse i et barn som ikke påvirker livskvaliteten og utviklingsnivået kan forbli gjennom hele livet til barnet. Spesielt gjelder det de barna, fra hvem det er kontraindisert å fjerne en aneurysm kirurgisk. Det er viktig å følge forebyggende tiltak og konstant observere med legen.

De som er kontraindisert kirurgisk inngrep, anbefaler leger å følge regimet, og planlegger en kombinasjon av rekreasjon og aktiviteter. Ikke forby barnet å bevege seg aktivt. Siden en liten fysisk belastning, for eksempel daglig går, har sykling en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet. Men overdriv det ikke.

Mat bør også balanseres. Spedbarn anbefales å amme i løpet av det første år av livet. Dette reduserer risikoen for å utvikle smittsomme sykdommer, noe som ofte provoserer komplikasjoner forbundet med hjertefunksjon. Overgangen til et normalt diett bør inneholde nok av nødvendige mineraler og vitaminer.

Ikke glem å styrke terapien. Daglig anbefales det å gjøre gymnastikk, massasje, bad med medisinske urter.

Foreldre til babyer med diagnose "MPA aneurysm" bør overvåkes for dem, ikke tillate utvikling av stressende situasjoner hos barn, stadig besøke barnelege og nevrolog.

Aneurysm av interatrialseptum (MPP): årsaker, symptomer, diagnose, behandling, prognose

I nyfødte babyer kan en rekke medfødte misdannelser og hjertemessige uregelmessigheter diagnostiseres. Noen av dem er uforenlige med livet, andre krever kirurgisk korreksjon, ellers kan alvorlige hemodynamiske lidelser ikke unngås, andre er relativt sikre og asymptomatiske.

Aneurysm av MPP (interatriale septum) er referert til de såkalte "small heart anomalies", som ikke forårsaker signifikante sirkulasjonsforstyrrelser og endringer i hjertefunksjonen. Dette er en sjelden mangel på nyfødte babyer, som forekommer i ikke mer enn 1% av tilfellene, og forekommer vanligvis asymptomatisk.

Unge mødre, møtt med en slik anomali på barnet, ikke få panikk - aneurisme MPP er ikke en trussel mot liv, barna utvikle seg riktig, og som veksten av aneurisme kan spontant forsvinne. Angst bør forårsake tilfeller når en aneurisme kombineres med en mer alvorlig defekt som bestemmer barnets symptomer og taktikk.

En aneurisme av MPP er isolert, men mye oftere kombinert med andre hjertefeil og et åpent ovalt vindu, slik at symptomatologien kan varieres, men det er ikke alltid forbundet med en aneurisme. Å mistenke en patologi hos nyfødte tillater en ultralydstudie, som kan utføres i de første dagene og ukene i livet.

Årsakene og varianter av en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum fra anatomiets synspunkt er fremspringet av myokardets vegg mellom atria i en eller annen retning. Vanligvis vegg prolapses i den såkalte ovale fossa, som forble etter gjengroing ovale vinduet, siden det er hjertemuskelen ikke er sterk nok og i stand bule under ugunstige forhold.

I fosteret fungerer ikke lungesirkulasjonssystemet, da utviklingen av pusteprosessen bare er mulig etter fødselen av babyen. Gassutveksling i utero støttes av den fungerende morkaken, og det ovale vinduet som befinner seg i septumet mellom atria er nødvendig for å omdirigere blodet fra høyre atrium til venstre og videre en stor sirkel. Etter fødselen lukkes åpningen nesten umiddelbart, det nyfødte puster egne lunger, og blodet fra ett atrium til det andre faller ikke lenger.

Ofte observerer neonatologer en tidlig tilslutning av det ovale vinduet, som kan fungere i lang tid - opptil et år eller mer. I slike tilfeller har et utilstrekkelig sterkt myokard flere sjanser til å stikke ut i en eller annen retning under påvirkning av blodtrykkstrykk. Kombinasjonen av en aneurisme med en septal defekt er mer typisk enn en isolert aneurisme av MPP, selv om det sistnevnte alternativet er mulig.

Årsakene til en aneurisme av MPP er ikke nøyaktig etablert, og storskala studier på dette området har ikke blitt gjennomført. Det påtar seg både eksterne og interne faktorer. Det kan være en sykdom født under graviditet, uønskede miljøforhold. Det er ikke utelukket stressens rolle, mangel på vitaminer i en fremtidig mor, intrauterin hypoksi.

Til tross for mangel på pålitelige data om etiologi av WFP aneurysmer, har de fleste forskere fortsatt enighet om at utviklingen av bindevev i prenatalperioden er nøkkelen til fremveksten av en anomali.

I førskolebarn Med et fungerende ovalt vindu kan du finne en plutselig aneurisme. Etter fødselen diagnostiseres disse pasientene med en defekt, men de har ikke aneurysmer. Med rask overgrowth av åpningen med fibrøst muskelvev, oppstår en tynn vegg i en eller annen retning - en aneurisme av MPP oppstår.

Hos voksne en aneurisme av MPP kan være et resultat av et stort hjerteinfarkt, men denne tilstanden er ekstremt sjelden. Infarter er mer karakteristiske for myokardiet i ventriklene, men auriklene er ekstremt sjeldne.

Konvensjonelt anses det for eksempel utstående aneurismeveggen interatrial skillevegg inn i et av atriene, når ultralyd data er mer enn 1 cm, men mindre i størrelsesfremspring også konvensjonelt anses som aneurismer.

Avhengig av retningen av avbøyningen av det interatriale septum, er tre typer aneurysmer av MPP preget:

 • Med avbøyning i høyre atrium (mest vanlig);
 • Nedbøyning i venstre atrium;
 • S-formet aneurisme, når en del av septumet forløper i en retning, og den andre - i motsatt retning.

utslipp av blod inn i hjertet fra venstre mot høyre med en åpen defekt i MPP

Atrial vegg sagging retning har ingen effekt på symptomene og forløpet av defekten, men oftere detektert høyre retning, siden trykket i den venstre atrium er høyere enn den høyre, og hjertet vegg avbøyes under sin virkning i den motsatte retning.

Fra klinikkens synspunkt er retningen til aneurisme av mye større betydning, og dens kombinasjon med andre feil - Et åpent ovalt vindu, en defekt i hjertets vegger og andre medfødte misdannelser som kan forårsake forstyrrelser av intrakardial og organisk hemodynamikk med tilhørende symptomatologi.

Blodstrømning i hjertet med en aneurisme påvirker ikke alltid. Hvis det ikke er ledsaget av en defekt i septumet, og prolaps ikke når kritiske verdier, vil blodsirkulasjonen gjennom kamrene være normal.

Sterkt uttrykt Fremspringet kan lette deformasjon og komprimering av ventilklaffene, og aneurisme stort område, stikker inn i høyre forkammer av hjertet vanskelig evakueringskammeret og, henholdsvis, den normale fylling av høyre ventrikkel, noe som medfører at blodstrømmen uorden.

Aneurisme utformet i ett med veggen mellom atriene strømmer uten å starte blod fra ett kammer til et annet, karakterisert ved at en gunstig prognose og symptomer ofte fraværende. Hvis det er en defekt, ikke er lukket i tide til det ovale vindu eller aneurisme-ruptur bule, da blodet vil strømme inn i det høyre atrium fra venstre og høyre halvdel av hjertet og lungene stammen begynner å øke trykket, - pulmonær hypertensjon.

Manifestasjoner av en aneurisme av det interatriale septum

Som de fleste andre små anomalier som ikke er ledsaget av andre hjertefeil, er aneurysmen til den inngripende septum asymptomatisk. Om det blir kjent etter den planlagte ultralydundersøkelsen av hjertet av babyen i det første år av livet.

Asymptomatisk aneurisme påvirker ikke utviklingen av barnet - i fysiske og psyko-emosjonelle termer, vil det ikke være forskjellig fra jevnaldrende. Dette er et må fortelle barnelege til foreldrene til babyen, for å unngå unødig spenning og unødvendige undersøkelser.

Barn med aneurysm prolaps fra venstre til høyre er mer utsatt for arytmier. Dette skyldes det faktum at fremspring fremmer sterkere fluktuasjoner i myokardiet i høyre atrium, der elementene i det ledende systemet befinner seg. Irritasjonen av rytmets drivere og forårsaker forstyrrelser i rytmen av hjertets sammentrekninger.

Hvis en aneurisme er stor, og dessuten er kombinert med andre anatomiske defekter i hjertet, så vil de kliniske manifestasjonene allerede vises i den nyfødte babyen. I andre tilfeller kan avviket manifestere seg med en økning i fysisk aktivitet, med økt vekst i ungdomsperioden, hormonelle endringer.

Symptomer på en aneurisme av MPP i et barn kan være:

 1. Takykardi, cyanose av nasolabiale trekant, kortpustethet amming hos spedbarn og barn i løpet av de første månedene av livet, tretthet og kortpustethet ved fysisk aktivitet, aktiv lek, bading;
 2. I ungdomsårene på grunn av akselerert vekst, hormonelle svingninger, krevende arbeidsoppgaver i skole, idrettslag kan takykardi, tretthet, svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelser, ubehag og falming i brystet, kan det være smerter i hjertet;
 3. Med kombinasjonen av aneurismen og det åpne hull i veggen i forgrunnen tegn til stagnasjon og øke trykket i det pulmonale - kortpustethet, hyppige inflammatoriske sykdommer i luftveiene, kan det være arytmier på grunn av hypertrofi og strekker veggene av høyre hjerte.

I ungdomsårene, kan tilstedeværelsen av aneurismer MPP være ledsaget av symptomer på autonom dysfunksjon - det svette, kvalme, svimmelhet, besvimelse, lavgradig feber. Eldre barn kan klage på magesmerter, fordøyelsessykdommer, hodepine, hyppig tretthet og døsighet. Barn som hever tonen i det autonome nervesystemet, kan bli engstelige, tårevått, sløv eller altfor begeistret, ofte forstyrret søvn og redusert appetitt.

Store aneurismer uten tilbakestilling av blod, fremspring på den bakgrunn av septumdefekter, forårsaker stagnasjon av blodet i lungekretsen, vekk hyppig betennelser i luftveiene, som er manifestert i barn i løpet av de første leveårene, bronkitt, lungebetennelse, tilbakevendende respiratoriske virussykdommer.

En aneurysm av MPP kan ledsages av noen komplikasjoner. Den farligste er brudd og intrakardial trombose, noe som kan forårsake emboli med okklusjon av andre fartøy (for eksempel hjernen).

Bruddbrudd er ikke så vanlig, men hvis dette skjer, foretrekker leger å overvåke og nøye kontrollere blodsirkulasjonen, i stedet for en operasjon som innebærer større risiko. Ved brudd i aneurysmområdet er konsekvensene usannsynlig å være dødelige, så risikoen er ikke berettiget.

Diagnose og behandling av MPA aneurysmer

Ultralydundersøkelse av hjertet er brukt til å oppdage en aneurisme av MPP. Det er smertefritt og trygt selv for de minste pasientene, derfor er det allerede gjennomført i barnehjemmet eller polyklinikken under observasjon i løpet av barnets første år. For å evaluere intrakardial blodstrøm, er ultralyd supplert med dopplerografi. Indikasjoner for undersøkelse av nyfødt eller tidlig barn kan lytte til støy i hjertet under auskultasjon, som oftest er assosiert med en defekt i septum eller et åpent ovalt vindu.

Hvis det er mistanke om å ha større alvorlige strukturelle hjerteabnormiteter, vises ytterligere studier - transesofageal ultralyd, CT, kateterisering av hjertehulene.

Video: Aneurysm av MPP på EchoCG (ultralyd av hjertet)

De fleste små anomalier fra hjerte krever ikke spesifikk behandling, men kardiologens observasjon er obligatorisk. I det asymptomatiske løpet av en aneurisme av MPP uten blodutslipp, er behandling ikke foreskrevet, og barnet undersøkes en gang årlig av en kardiolog etter planlagt ekkokardiografi.

Barn med aneurysm i interatrialseptum er svært viktige for å organisere generelle helseaktiviteter. Det er nødvendig å etablere et regime av arbeid og resten, som utelukker alvorlig fysisk og psyko-emosjonelt stress, spesielt - i perioder med intens vekst, gir betingelsene for en tilstrekkelig lang søvn er vist å gå i frisk luft og mat med høyt innhold av vitaminer, protein, mikronæringsstoffer.

Nyttig vurderes vannprosedyrer, massasje, Når aneurisme kombineres med vegetativ dysfunksjon, er det tilrådelig å jobbe med en psykoterapeut, automatisk trening, elektroslep. For å normalisere metabolismen i myokardiet, foreskrives elektroforese med magnesium.

Spørsmålet om kroppsopplæring og spesifikke idretter er veldig spennende for mange foreldre som har møtt en aneurisme av MPP i deres barn. Spesielt akutt kan det være for barn som ønsker å besøke forskjellige idrettsseksjoner. Det er opp til kardiologen å bestemme om slike treninger er trygge for et bestemt barn, basert på størrelsen på aneurysmen og tilstedeværelsen eller fraværet av samtidige forandringer i hjertet.

Aneurisme MPP er ikke anbefalt for svært aktive sportslige aktiviteter med en høy grad av skader, men ordinær kroppsøving og, spesielt, vil utøve bare være nyttig, fordi de normalisere den generelle tonen, forbedre blodsirkulasjonen og bidrar til riktig dannelsen av det kardiovaskulære systemet hos barn.

Kontraindikasjoner til trening kan være arytmier, klager på smerte i hjertet, hjertebank, som ofte forstyrrer voksende ungdom.

Noen foreldre, derimot, har en tendens til å overgrense barnet fra alle aktiviteter, som er fundamentalt feil og skadelig. For det første, samtidig hemmet generelle fysiske utvikling, og for det andre - begrensning eller utelukkelse av kroppsøving i barnets liv kan føre til en endring i hans karakter, vaner, disiplin, fremme dannelsen av et mindreverdighetskompleks eller selvtillit tvil. Med en aneurisme av MPP er det viktig for foreldrene å skape slike forhold at barnet ikke anser seg syk, svak eller verre enn andre barn i teamet.

Medisin er angitt i nærvær av symptomer på kardiovaskulær dysfunksjon, medfødte sykdommer i utviklingen av bindevev, tilstedeværelsen av et åpent ovalt vindu. Den inkluderer:

 • Bruk av magnesiumpreparater;
 • Utnevnelse av midler som forbedrer trofisk hjertemuskel (med repolariseringsbrudd i myokardiet);
 • Antibiotisk terapi med hyppige inflammatoriske prosesser;
 • Antiarytmisk behandling for arytmier.

Magnesium er en viktig komponent i bindevev, som er nødvendig for dannelsen av kollagenfibre. I tillegg har den antiarytmisk effekt, fremmer bevaring av kalium inne i kardiomyocytter, slik at magnesiumpreparater danner grunnlag for patogenetisk behandling for aneurysmer av MPP og andre mindre hjerteanomalier.

Terapi med magnesiumpreparater består i utnevnelse av magnerot i 0,5 g tre ganger daglig i en uke, deretter 5 uker for 250 mg av legemidlet. Magne B6 administreres i løpet av en og en halv til to måneder, doseringen beregnes ut fra vekten av barnets kropp. I tillegg til magnesium er kaliumkaliumorotat indisert i en måned. Behandlingen av mikroelementer gjentas flere ganger i året.

For å forbedre myokardtrofisme brukes antioksidantbeskyttelse, membranstabiliserende effekt, L-karnitin, koenzym Q10 (kudesan), cytomak. Kursene i metabolsk terapi kan ta opptil 1-1,5 måneder og gjentas 2-3 ganger i året.

Vitaminterapi utføres i en og en halv til to måneder ved gjentatte kurs opptil tre ganger i året. Det er hensiktsmessig å bruke vitaminer fra gruppe B, nikotinamid, biotin.

Med intrakardial trombusdannelse, med risiko for emboliske komplikasjoner, er antiplatelet og antikoagulantia foreskrevet. Store aneurismer hos voksne pasienter med risiko for trombose kan også kreve blodtynningsterapi.

Operasjon med en aneurisme av MPP er sjelden vist. Behovet for gjennomføring kan skyldes nærvær av andre misdannelser i hjerte og ut av sine vaskulære kofferter, stor atrieseptumdefekt som griper hemodynamiske og utløp av blod foregår fra venstre mot høyre, noe som skaper forutsetninger for hjertesvikt.

Operasjonen for en aneurisme med blodutslipp og en økning i irreversibel hypertensjon i lungearterien er underbygget. I slike tilfeller er en defekt lukket eller plast påføres med syntetiske "patcher" som forhindrer at blodet kommer fra venstre atrium til høyre.

lukking av et hull i MPP, i tilfelle en åpenbar defekt eller ruptur av en aneurysm med alvorlige hemodynamiske lidelser

Spesifikke forebyggende tiltak for å forhindre en aneurisme forekommer ikke, og i nærvær er det viktig å opprettholde et sparsomt regime for å unngå fysisk og følelsesmessig overbelastning. En gang i året bør barn med diagnostisert aneurisme vises til kardiologen for å vurdere barnets generelle tilstand og endringene i septumet mellom atriene. I de aller fleste tilfeller går anomalien med en god prognose, påvirker ikke utviklingen av barnet og påvirker ikke den generelle forventede levetiden og kvaliteten.

Farlig aneurisme av hjertet hos barn: tegn, behandling

I strid med utviklingen av bindevev (dysplasi) er det uregelmessigheter i strukturen til hjertekonstruksjonene, som inkluderer tynning av partisjonene mellom atriene og ventriklene. I disse sonene, etter fødselen, dannes fremspring, kalt en aneurisme. De er asymptomatiske og har et gunstig utfall, fører sjelden til sirkulasjonsmangel, alvorlig arytmi og krever rask behandling.

Les i denne artikkelen

Årsakene til hjertets aneurysme hos barn

I det overveldende flertallet av tilfeller er hjerteventil-aneurysmer hos barn en del av MARS syndromet. Små utviklingsmessige anomalier skyldes medfødt bindevevsdysplasi. I denne tilstanden blir styrken av kollagenfibre svekket, noe som fører til hyperextensjonen.

Aneurysme av hjertet hos barn

Fra siden av kardiovaskulærsystemet manifesterer seg dette i form av forlengelse av akkorder, prolaps av ventilfliker. Med tynningen av hjerteveggene, stikker de under høyt trykk i venstre halvdel inn i lumen på høyre atrium eller ventrikkel. Betraktelig mindre forekommer en aneurisme av hjertet i et barn etter kirurgisk korreksjon av septaldefekter.

Årsakene til dysplasi av bindevevsfibre kan være:

 • defekt i kromosomapparatet, arvet;
 • ervervet kromosomale mutasjoner når de blir utsatt for gravid ugunstig økologi, eksponering, yrkesfare
 • infeksjon i de tre første månedene av svangerskapet (spesielt farlig rubella, vannkopper, herpes, adenovirus, cytomegalia, hepatitt, syfilis, tuberkulose);
 • alder av mor opp til 16 år og over 40 år;
 • first-line toksose og trussel om abort;
 • mangel på magnesium i ernæring;
 • røyking, alkoholisme;
 • tar medisiner, antikonvulsiva midler, progesteron;
 • diabetes mellitus, tyrotoksikose.

Og her handler det mer om aorta av aneurisme.

Symptomer på en aneurisme i inngrepsseptumet

Utbuling av membranen eller en del av skilleveggen mellom kamrene som en uavhengig uregelmessighet er sjeldne, vanligvis barnets tilstede defekter ventiler, senere lukking patent foramen ovale eller arteriell kanalen Koarktasjon. En aneurysm er funnet oftest i området av ventiler av tricuspidventilen (under basen), den kan stikke ut i utløpet til høyre ventrikel. I størrelse må slike formasjoner som regel ikke overstige 2-3 cm.

Ikke komplisert aneurisme av septum er ikke manifestert og kan oppdages ved en tilfeldighet når barnet vender seg til legen i forbindelse med andre sykdommer. I alvorlige tilfeller er det tegn på hjertesvikt:

 • kortpustethet;
 • cyanose av huden;
 • svimmelhet;
 • rask tretthet;
 • hjertebanken;
 • smerte i hjertet og riktig hypokondrium;
 • hevelse av anklene;
 • uregelmessighet av rytmen.

Hva er farene ved en anomali i hjertepartiet?

I de fleste barn er en aneurisme av interatriale septum lokalisert i sonen i det ovale vinduet. Den kan helt stikke inn i høyre atrium eller ha en S-formet bøyning (delvis rettet mot høyre). Ofte er det ingen kliniske manifestasjoner. Hvis utviklingen av en aneurisme forstyrrer intrakardial sirkulasjon, så er det:

 • lag i fysisk og mental utvikling;
 • langsom vektøkning;
 • hyppige respiratoriske sykdommer;
 • redusert toleranse for belastninger;
 • generell svakhet;
 • arytmi;
 • smerte i hjertet;
 • blep av huden.

En farlig tilstand er en aneurysmbrudd. Dette kan forekomme hos et barn i skolealderen under påvirkning av brystkreft, overdreven fysisk eller psykisk stress. Dette skaper en åpning mellom høyre og venstre atrium med utslipp av blod inn i høyre side av hjertet.

Ytterligere prognoser avhenger av størrelsen på den oppdagede feilen - muligens som en gunstig kurs og mangel på symptomer, samt en akutt brudd på cerebral og systemisk blodsirkulasjon med dødelig utgang.

Diagnose av staten

For å mistenke tilstedeværelsen av hjertets aneurisme, kan du identifisere tegn på overbelastning av høyre atrium og ventrikel. Disse barna har ofte blek hud, hyppig og svak puls, lavt blodtrykk. I noen tilfeller, med atrofi av brystmusklene, opptrer et fremspring i hjertet av hjertet. Ved auskultasjon finnes en strukturelt ustabil systolisk murmur og en vekt på 2 toner over lungearterien.

For å bekrefte diagnosen utføres flere undersøkelser:

 • EKG - overbelastning eller hypertrofi av høyre hjerte;
 • Hjerte ultralyd med Doppler - den mest informative metoden, der man kan se den utbuling av skilleveggen, for å vurdere sin størrelse, tilstedeværelsen av blodpropper i hulrommet, graden av intrakardielle hemodynamikk, blod hindre slipp følger den ventil eller andre strukturelle defekter;
 • MR, kateterisering av hjertehulene, ventrikulografi er nødvendig i tilfelle problemer med diagnose.
Sonografi av hjertet hos barn

Behandling av barn med patologi

Hvis det oppdages asymptomatisk hjerteaneurisme, bør barn under konstant tilsyn av barnelege og kardiolog for å forhindre sirkulasjonsforstyrrelser. Det viser:

 • mat med tilstrekkelig protein (kylling, kalkun, fisk), havre og bokhvete grøt, ferskpresset juice fra frukt og bær;
 • streng overholdelse av den daglige rutinen med hvileperioder
 • massasje ved klassisk teknikk, punkt, undervannsoperasjon;
 • barnebarn eller mineral, perlebad;
 • magnesiumelektroforese, elektroslep.

Muligheten for sportsopplæring er bestemt utelukkende av kardiologen, som tar hensyn til forekomsten av hjertebank, smerte i hjertet, synkope, arytmier på EKG, avvik som oppdages av ultralyd. Hvis det er betydelige avvik, er profesjonell sport kontraindisert, men obligatorisk fysisk aktivitet anbefales i form av daglige turer, terapeutisk gymnastikk.

Konservativ terapi inkluderer forebyggende opptakskurs (3 til 4 ganger i året) av slike stoffer:

 • magnesiumsalter (nødvendig for kollagen syntese) - Magnerot, Magne B6, Magnum;
 • kardiotrofiske stoffer - Riboxin, ATP, Carnitin, Cardonate, Qudesan, Cytochrome;
 • multivitamin komplekser med gruppe B innhold - Pikovit sirup, Supradin diett gel;
 • beroligende - urte sammen med morwort, melissa, salvie og johannesurt, ledum.

Antiarrhythmic medisiner er foreskrevet bare i nærvær av rytmeforstyrrelser, antibiotikabehandling er nødvendig selv med små kirurgiske inngrep for å hindre endokarditt.

Indikasjoner for kirurgisk behandling oppstår i strid med sirkulasjon, innsnevring av den høyre ventrikkel utløpskanalen, valvulær insuffisiens på grunn av ekspansjonen av høyre hjerte, den komplekse rytme og ledningsforstyrrelser. I slike tilfeller blir en lapp av syntetiske materialer påført septumets tynningssted og festet med separate sømmer.

Og her handler det mer om coarctation av aorta.

En aneurisme av hjertets oppslukning i et barn oppstår når fibrene i bindevevet ikke er tilstrekkelig utviklet og refererer til MRS syndromet. I de fleste tilfeller er det ingen manifestasjoner, men med en kraftig økning i belastningen på hjertet, kan det oppstå en septal ruptur med blodutløp fra venstre halv til høyre. For å oppdage en aneurisme, er det mest informative ultralyd av hjertet med dopplerografi.

Den milde og moderate løpet av sykdommen krever forebyggende medisiner for å styrke hjertet, med alvorlige former for sykdommen som vises.

Nyttig video

Se på videoen om feilen i det interatriale septumet:

Hvis det oppdages en hjertesyke, kan operasjonen bli den eneste sjansen for frelse, bare med det forbedrer prognosen. Det er mulig å leve uten kirurgi som helhet, men bare hvis aneurysmen, for eksempel av venstre ventrikel, er svært liten.

I moderne diagnostiske sentre kan hjertesvikt bestemmes ved ultralyd. Fosteret er synlig fra 10-11 uker. Medfødte tegn er også bestemt av ytterligere undersøkelsesmetoder. Det er også mulige feil ved bestemmelsen av strukturen.

En aneurisme i hjertet etter et infarkt regnes som en alvorlig komplikasjon. Prognosen forbedrer seg betydelig etter operasjonen. Noen ganger er behandlingen medisinert. Hvor mange lever med postinfarkt aneurisme?

Hvis en hjertes hjertemasse dannes, kan symptomene lignes på normal hjertesvikt. Årsaker - hjerteinfarkt, utarming av vegger, endringer i blodkar. En farlig konsekvens er en pause. Jo tidligere diagnosen er utført, jo mer sannsynlig.

Hjerteslaget med et brudd på sirkulasjonen kalles kardiomyopati hos barn. Det er dilatasjons-, hypertrofisk, restriktiv, primær og sekundær. Symptomer manifesteres av et standard sett av tegn på hjertesvikt. Identifiser ved Holter, ultralyd. Behandling kan omfatte kirurgi.

Hvis en aorta-aneurisme er identifisert, er pasientens liv i fare. Det er viktig å kjenne årsakene og symptomene til manifestasjonen for å starte behandlingen så tidlig som mulig. I utgangspunktet er det en operasjon. Aorta-brudd i buk-, thorax- og stigende seksjoner kan diagnostiseres.

Identifiser MARS av hjertet kan være hos barn under tre år, tenåringer, voksne. Vanligvis går slike uregelmessigheter nesten ubemerket. For forskning brukes ultralyd og andre metoder for å diagnostisere myokardiums struktur.

Som et resultat av strukturelle forstyrrelser, strekker seg av aortaväggen, kan en aneurisme av sinus av Valsalva utvikle seg. Undersøkelsen skal utføres så snart som mulig hvis det er mulig, begynner i ekkokardiografien. Behandlingen består i å sutere aortaväggen.

Diagnosen coarctation av aorta kan påvises hos både nyfødte og ungdommer. Tegn på UPU er åpenbare. Diagnose hos barn utføres etter fødselen og under undersøkelsen. Behandling av koarctasjon av aortabuen innebærer en operasjon. Hvordan å leve etter?

Sosudinfo.com

Hos barn kan aneurysmen til det interatriale septum utvikle seg selv i prenatal tilstand, hos nyfødte, så vel som hos eldre barn. I fosteret oppstår denne patologen på grunn av forstyrrelser i utviklingen av det vaskulære systemet. Ofte er det et fremspring som går ut fra venstre til høyre atrium. I dette tilfellet øker belastningen på høyre del av hjertet både atrium og ventrikel. Den intervensjonelle septum truer ikke noe.

Aneurisme WFP hos spedbarn tilskrives CHD (medfødt hjertesykdom), samt anomalier i interventricular septum, som også er ganske vanlig. Når du angir en slik diagnose, ikke vær panikk. Det er nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse og utføre behandling og forebygging foreskrevet av legen. Denne feilen oppstår på stedet for vevtynning. Dette skjer fordi barnet under intrauterin utvikling har en fysiologisk åpning på det interatriale septumet, som kalles det ovale vinduet. Den må lukkes umiddelbart etter fødselen. Men overgrowing kan være heterogen, i de stedene hvor septum er mindre tett og veggen strekker seg og sveller.

Årsakene til en aneurisme av MPP

I utviklingen av denne patologien tildeler mange forskere en stor rolle til arvelig predisposisjon. Svært ofte oppstår en aneurisme av MPP hos barn som er født av et problem graviditet (trussel om abort, forsøker å bli kvitt graviditet).

En annen årsak til denne UPU er sykdommer som kvinner led under graviditeten (spesielt smittsom). Derfor, før unnfangelse, bør alle eksisterende infeksjoner herdes, og under graviditeten styrke immuniteten, spise riktig.

En nyfødt aneurisme kan oppstå på grunn av langvarig, hyppig og alvorlig gråt, så vel som med forstoppelse. I begge tilfeller utøver pasienten et trykk som kan føre til overvekst av septum i hjertet.

Kliniske egenskaper

Den eneste symptom på atrial septal aneurisme i de første dagene av barnets liv kan uttales cyanose (cyanose), nasolabiale trekant, eller svak diffus cyanose i huden (som er ganske sjelden på grunn av de fysiologiske egenskapene til den nyfødte).

Hvis fremspringets størrelse er relativt liten (opptil 10 millimeter), vil avvik i utviklingen ikke bli observert. Men i tilfelle når aneurysmen er stor, oppstår symptomer på sykdommen i en alder av 3-5 måneder. Men diagnosen gjøres oftest etter to års alder.

Hos barn som har aneurysm i det interatriale septum, kan opptil tre år sees et lag i fysisk og mental utvikling. Et slikt barn går ikke opp i vekt, spesielt i det første år av livet. Han blir ofte syk. I en eldre alder har et barn med en defekt i MPP et merkbart lag i vekst og underutvikling av reproduktive systemet. Langvarig fysisk aktivitet er vanskelig.

Dødlighet av nyfødte med denne patologien er ca. 10%.

Pasienter kan oppleve et brudd på aneurysmen til det interatriale septumet, mens de klager over akutt smerte. Deretter er det konstant svakhet, kortpustethet med fysisk aktivitet og ubehag i brystet. Men bruddgapet er ikke så forferdelig som det kan virke ved første øyekast. I dette tilfellet kommer blodet fra venstre atrium gjennom det dannede hullet til høyre. Overbelastning av venstre ventrikel blir ikke observert.

diagnostikk

 1. Når man undersøker pasienten med en aneurysm, blir hudens blek observert, endringer i form av fremspring ("hjertebukk") er mulige på brystet. Det oppstår fra økningen i høyre ventrikel.
 2. Perkusjon. Grensen til hjertet er utvidet til høyre side på grunn av en økning i høyre hjerte (ventrikel og atrium).
 3. Auskultasjon. Barn på 7 år får en karakteristisk støy i hjertet (systolisk).
 4. Å mistenke en patologi i et barn kan være basert på resultatene av et planlagt EKG, som vil vise tegn på stress på høyre hjerte og endringer i grensene til ventrikkelen. Interventrikulær patologi, som regel, blir ikke detektert.
 5. Hvis det oppdages avvik i EKG, sendes barnet til ultralydsundersøkelse. Denne metoden bidrar til å identifisere patologiske endringer i høyre og venstre del av hjertet, samt bestemme størrelsen på fremspringet av MPP og forstørret ventrikel og atrium. Tilstanden til interventricular septum vurderes også.
 6. For å klargjøre diagnosen, benyttes ytterligere undersøkelsesmetoder: Beregnet tomografi og hjertekateterisering. Eldre barn kan tildeles en transesophageal ultralyd i hjertet. Disse metodene vil bidra til å velge riktig behandling.

behandling

Behandlingen utnevnes etter diagnose og evaluering av barnet. Hos barn utføres behandling av aneurysm i det interatriale septum kirurgisk. I tilfelle når aneurysmen til MPP er liten og barnet føler seg bra, blir behandlingen utsatt. Operasjonen utføres når barnet når 1 år. Kardiologen bør observere pasienten hele tiden før kirurgi. Kirurgisk behandling kan utføres på to måter:

 1. Reseksjon av fremspring av det interatriale septum. Denne operasjonen utføres på åpent hjerte i flere timer. En hjertestans utføres, og barnet er koblet til kardiopulmonal bypass. Kirurgen undersøker venstre ventrikel og stedet for defekten. Etter å ha åpnet en aneurisme, blir de eksisterende blodproppene fjernet.
 2. Korrigering av strukturen til venstre ventrikel. I dette tilfellet utføres erstatning av det forandrede området med implantatet.

Kirurgisk behandling av en defekt i MPP har en rekke kontraindikasjoner:

 • diabetes mellitus i alvorlig form;
 • høy temperatur;
 • hjertesvikt med 3 grader av alvorlighetsgrad;
 • onkologiske, smittsomme sykdommer;
 • nedsatt lever, nyrefunksjon.

En aneurysm av mpp at dette er et barn

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP) og dets behandling

Denne patologien er en av de små anomaliene i hjerteutviklingen. Generelt er en aneurisme kjennetegnet ved en endring i veggene til et stort fartøy, noe som resulterer i fremspring av et enkelt sted. I prenatalperioden kan den utvikle seg på grunn av den ukorrekte utviklingen av det vaskulære systemet.

Med en aneurysm av atrialseptumet, er veggen oppsvulmet mot høyre eller venstre atrium på et sted som ligger på nivået av det ovale vinduet. Det oppdages ved hjelp av ultralyd av hjerte og elektrokardiogrammer, som regel hos nyfødte. Ytterligere diagnostikk kreves for bekreftelse, inkludert differensialdiagnostikk.

De eksakte årsakene til denne sykdommen har ikke blitt etablert til dags dato. Legene mener at aneurysmen til den interatriale septum kan oppstå som følge av forstyrrelse av dannelsen av bindevev i embryonale perioden, som skjer på grunn av infeksjoner. I tillegg er arvelig faktor ikke utelukket.

Aneurysm former

Det er tre typer anomalier. Den vanligste formen er fremspringet fra veggen fra venstre til høyre, det vil si fra venstre til høyre atrium. Den andre typen er motsatt av den første - det er en høyre til venstre hevelse. Den tredje form er det S-formede fremspringet, nemlig den nedre delen - den ene siden, den øvre - den andre.

Ved sykdomsutbruddet og med ukomplisert strøm er det ingen tegn, og det kan bare oppdages feil i løpet av undersøkelsen. Ved plasseringen av septumets aneurisme dannes en åpning, noe som fører til brudd på blodstrømmen. Det vil si, ved hver systolisk sammentrekning av hjertet, blod fra det venstre atrium trer ikke bare inn i venstre hjertekammer, men det skjer en partiell utladning i høyre atrium. Av denne grunn øker belastningen på høyre del av hjertemuskelen stadig. Som et resultat utvikler kompenserende hypertrofi av høyre atrium, og snart utvikler ventrikelen også. I tillegg begynner for mye blod å strømme inn i lungene, trykket på karene øker, slik at symptomer på pulmonal hypertensjon opptrer. Hos barn utvikler det sakte, selv om blodstrømmen i høyre lobe kan øke flere ganger.

Hos voksne er ikke en aneurysmbrudd utelukket. Dette skyldes høy fysisk anstrengelse, stress, hjerteskader. Hvis en aneurisme blir brutt, observeres følgende:

 • smerte i hjertet;
 • rask tretthet;
 • konstant følelse av ubehag;
 • funksjonsfeil i hjertet;
 • manglende evne til langvarig fysisk anstrengelse.

Aneurysm behandling

I begynnelsen av aneurismeutviklingen krever MPP oftest ikke spesiell behandling, medisinsk eller kirurgisk. Det er nok bare å besøke terapeuten eller kardiologen og gjennomgå regelmessig undersøkelser for å observere sykdommens dynamikk. Som regel gjøres det ved hjelp av EKG og ultralyd. Hvis sykdommen er under konstant og streng kontroll, og komplikasjoner er fraværende, er det mulig at pasientens liv ikke er mottatt noen klager på helse.


Aneurysm av det interatriale septum

Hvis en aneurisme øker i størrelse, er bruddet ikke utelukket, noe som er en fare. I dette tilfellet er det nødvendig å bli undersøkt hos en kardiolog på et sykehus for å avgjøre ytterligere tiltak.

Det skal sies at kirurgisk behandling av interatrialseptumets aneurisme er en risikofylt bedrift. Spørsmålet om kirurgisk inngrep løses ofte negativt, ettersom komplikasjoner etter operasjon kan true livet mer enn dagens tilstand. Selv gapet er ikke alltid en indikasjon på operasjonen, og selv i dette tilfelle gjør legene en vent-og-se-holdning.

Kirurgisk behandling er vanligvis indikert hvis det er risiko for å utvikle irreversibel lungehypertensjon på grunn av stor uttømming av blod. Under operasjonen suges bruddstedet eller plasten i vaskemuren utføres ved bruk av spesielle syntetiske materialer som ikke forårsaker allergi.

Tradisjonelle healere tilbyr behandling av aneurisme av MPP ved hjelp av urtepreparater. Det er mange oppskrifter med bruk av medisinske planter.

Grunnleggende infusjon. Ta fruktene av hundrosen, hagtorn, røtter av myr og valerian. Grind alle ingrediensene i en kaffekvern og bland. Hell 0, 5 g av en blanding av 0, 5 liter kokende vann og insister i en halv time for å få en grunnleggende infusjon. Deretter må du forberede infusjonen til oral administrasjon. For å gjøre dette, legg til en teskje base til 300 ml vann.

På den første dagen, ta en liten slurk i et halvt glass tre ganger en halv time før måltider. På den andre dagen, drikk det samme som det første, men i stedet for en te skal man ta en spiseskje med grunnleggende infusjon. Begynn med den tredje dagen og alle påfølgende, tilsett to spiseskjeer av basisinfusjon til 300 ml vann.

Drikk denne løsningen anbefales i et år. Ta medisiner i denne dosen bør være dersom det ikke er ubehag. Ved opptreden av bivirkninger som kvalme, smerter, oppblåsthet, forstoppelse, bitterhet i munnen, hjertebank, som er nødvendige for å lage en fem-dagers pause, og deretter redusere mengden av den underliggende infusjon til en teskje.

Grunnleggende infusjon bør kun utarbeides i en dag. Neste dag kan du ikke ta det inne.

Forebyggende tiltak

Hvis en pasient diagnostiseres med en atriell aneurisme, bør han unngå overdreven fysisk anstrengelse gjennom hele sitt liv.

Julia - 16. november 2014 - 11:31

Hallo Min datter i øyeblikket 5 og et halvt år. Vi er registrert hos en kardiolog med diagnose av ooo. Om 1 år var vinduet 2 mm i størrelse. I 4 år ble det 1,7 mm. Jeg var glad - jeg trodde det begynte å minke. Men på 5 år har størrelsen allerede blitt 3 mm. Fra slutten av den siste ekko-dopplerografien. "Størrelsen på hjertekamrene, indeksene for den generelle kontraktiliteten til venstre ventrikel i normen. Fv 63%. Åpne oval.Okno 3 mm levopravym sbrosom.Mezhpredserdnaya partisjon aneurismiske prolapses inn i høyre atrium Gjennom 23 * 6 mm.Fiziologicheskaya mitral og trikuspidalklaff regurgitatsii.Chss 125 slag / min. " Spørsmål: Er det mulig at barnet ikke kontrolleres hvert år, eller hvorfor ble det ikke oppdaget? Og det andre spørsmålet: Størrelsen på en aneurisme 23 * 6 er en veldig stor størrelse? På internett på forumene hvor som helst har jeg ikke sett slike figurer. Så vidt det er seriøst, fortell meg, ber jeg deg. Legen i vår by forklarte ikke noe. Med stor takknemlighet og forventning, Julia. Altai Territory

Lyudmila - konsulent serdec.ru - 25. desember 2014 - 12:43

Lignende vindustørrelsesendringer er mulige. De er relatert, som forekomsten av en aneurisme, med veksten av hjertemuskelen. Prognosen er ikke avhengig av størrelsen på aneurysmen, men på størrelsen på utslipp av oksygenert blod.

Å dømme etter de oppgitte resultatene er barnets indikatorer så langt bestemt av normal fysiologisk respons. En gang i året, bør du kontakte det regionale barnas sykehus for konsultasjon og undersøkelse. Vanligvis er det bedre utstyr og spesialister.

Doktor Aibolit - 23. april 2015 - 13:52

Er du seriøs? Å behandle en aneurisme - en organisk patologi ved hjelp av urter? Og hvordan gjør det - rett? Hullene er overgrodde? Kjære - respekter deg selv, eller noe. Og de som leser dette.

Larissa - 9. november 2015 - 10:53

Syndrom av bindevev dysplasi: aneurisme av MPP. Mitralventil prolapse av 1. grad med opphiss av 1. grad. Aortisk regurgitasjon på 1 grad. HRBS. En diagnose har blitt gjort.

Rafil - 15. november 2015 - 12:12

I datteren min 14 år, i konklusjonen er det skrevet: »EHOKG. IDA. Aneurysm MPP.V gulv. l Ekstra akkord. "Og i EKG er skrevet" Avvik fra den elektriske aksen til hjertet til høyre "
Er det farlig? Å BEHANDLE?

Aneurysm av interatrialseptum i et barn

Aneurysm av interatrialseptum hos barn diagnostiseres ganske sjelden. Hittil kan moderne medisin ikke nevne de eksakte årsakene til denne patologien. Det faktum at sykdommen ikke har noen karakteristiske symptomer forverrer situasjonen og kan kun bekreftes etter en omfattende diagnose.

Hva er det

Aneurysm i det interatriale septum er en farlig patologi som kan føre til et raskt dødelig utfall. Det er derfor et barn diagnostisert med en sykdom bør konstant observert av en kardiolog. Etter at pasienten har fylt 1 år, fjernes patologien kirurgisk.

En aneurisme av interatrialseptum refererer til små hjertemessige anomalier. Denne patologien forårsaker en endring i strukturen av veggene til et stort fartøy, mot hvilket et fremspring av en enkelt del av hjertet dannes. Utbulingen observeres fra høyre eller venstre atrium.

Medisin har ennå ikke opprettet de nøyaktige årsakene til sykdommenes utbrudd. En av de underliggende forutsetninger om utviklingen av de unormalt i hjertefunksjon er feil dannelse av bindevev i barnet i løpet av sin fosterutvikling forårsaket av infeksjon. I tillegg til denne versjonen utelukker ikke legene den arvelige faktoren av sykdomsoverføring.

Aneurysm av interatrialseptum hos barn blir nesten aldri årsaken til hjertesvikt. Dette skyldes det faktum at i sykdommen er det ingen alvorlige forstyrrelser i blodtilførselssystemet til hjerteslagene. Aneurismen er koblet til hjerteets venstre hjerte med et lite muskelreservoar. Derfor er det ingen visuelle forstyrrelser i barnets tilstand, han opplever ikke smerte, ubehag.

Men over tid er det patologiske fremspringet tynnet og kan føre til brudd. Forværringen av situasjonen er i stand til å provosere stor fysisk anstrengelse, underernæring, stressende situasjoner. Etter brudd på aneurysmen i det interatriale septum oppstår hjerteinsuffisiens, noe som fører til barnets død.

Sykdommen kan manifesteres som følger:

 • Patologisk pulsering i sonen av det tredje intercostalområdet. Hvis du hører på babyen i en liggende stilling, vil pulsasjonen lyde som lyden av en svingende bølge. Du kan selv bestemme det uten å lytte. Føler hjertet av hjertet med fingrene, kan en liten pasient oppdage patologiske tremor forårsaket av en aneurisme.
 • Pristenochnymi trombi, som oppstår som et resultat av et brudd på blodsirkulasjonen. Dannelsen fører til forsvinden av patologiske pulseringer.
 • Overtredelse av hjertefrekvensen. Denne manifestasjonen er oftest observert hos ungdom som er intensivt engasjert i sport eller fører en feil livsstil, røyk og drikk alkohol.

For tiden er det tre former for aneurisme. Den vanligste er representert ved fremspring av fartøyets vegg fra venstre til høyre atrium. Den andre form for patologi er mindre vanlig og manifesterer seg i form av å bøye veggene fra høyre til venstre. Den tredje har en S-form.

Farlige tegn

Aneurysme i hjertets venstre hjerte i ukomplisert strøm kan ikke manifestere seg på noen måte. Svært ofte blir det bare en defekt i løpet av undersøkelsen.

På stedet av en aneurysm vises en åpning på septumet, som forstyrrer blodstrømmen gjennom karene og arteriene. Hver systolisk sammentrekning fører til inntreden av blod ikke bare inn i venstre ventrikel, men også delvis til høyre ventrikel. Dette fører igjen til en økning i belastningen på høyre atrium, hvor kompenserende hypertrofi over tid begynner å utvikle seg. Gradvis påvirker det hele ventrikkelen.

Aneurisme interventricular septum av hjertet utløser frigjøring av store blodvolum i lungene som fører til økt trykk på fartøyene og tilsynekomsten av symptomer ved pulmonal hypertensjon.

I denne sykdommen hos unge pasienter kan følgende symptomer oppstå:

 • Kortpustethet, som er årsaken til astma og lungeødem.
 • Smertefulle opplevelser i brystet, som er forskjellige i å trekke, smertefullt tegn.
 • Periodisk smerte bak brystbenet. Dette symptomet bør være grunnen til en umiddelbar forespørsel om medisinsk hjelp.
 • Rapid tretthet, svakhet. Barn vil hele tiden slappe av, legge seg ned, de har ikke styrken til å spille spill og gjøre vanlige ting.
 • Hos nyfødte er symptomet på sykdommen hyppig opphisselse, som oppstår fra fremspringet av hjertebeholderen på fordøyelseskanalen.
 • Sterk svetting av barnet selv når det er på et kjølig rom.
 • Hodepine. Dette symptomet er notert hos eldre barn under trening eller aktive spill.

For farlige tegn, som skal varsle foreldrene og indusere til å ringe en ambulanse, er det nødvendig å forholde seg til:

 • en plutselig forandring i fargen på huden - fra blek til blåaktig;
 • en sterk hoste med blod;
 • oppblåsthet på nakkens hals
 • sterk oppkast, sammen med hvilke blodpropper oppstår;
 • plutselig bevissthetstap.

Alle disse farlige symptomene kan indikere brudd på en aneurisme, som i de fleste tilfeller fører til hjertesvikt og et raskt dødelig utfall.

Funksjoner av patologi i en nyfødt

Aneurysm av den interatriale septum i et nyfødt, først og fremst, manifesteres av svak blueness av huden. De resterende symptomene oppstår hos et barn i alderen 3-4 måneder. Den endelige diagnosen kan gjøres til pasienten etter å ha fylt 2 år. Den lille størrelsen på hjertekarets defekt gir ikke symptomer, slik at sykdommen bare kan bestemmes ved diagnose.

Hvis feilen øker, hvis størrelse blir over 15 mm, kan aneurysmen til MPP hos et nyfødt være ledsaget av slike tegn:

 • Lag i fysisk utvikling. Pasienten kan ha et vektunderskudd og en forsinkelse i den psykomotoriske utviklingen.
 • Redusere kroppens forsvar, som er årsaken til hyppige virussykdommer.
 • Patologisk utpresning av hjertet, som kan bestemmes av palpasjon.

Før han behandler et barn, må han gjennomgå visse diagnostiske prosedyrer:

 • Auskultasjon - lytter til hjertet gjennom et stetoskop. Denne enheten vil tillate å høre lyder hvis det er en mulighet for en anomali;
 • EKG. Det utføres med det formål å sjekke hjerteets arbeid, det gjør det mulig å oppdage rytmeforstyrrelser;
 • USA. Denne diagnostiske metoden er trygg og informativ nok. Det gjør det mulig å oppdage bulging av det interatriale septumet, samt å bestemme svingninger i hjertesyklusen.

Behandling avhenger av vekstraten og økning i formasjonsstørrelsen. Når sykdommen utvikler seg, blir pasienten vist en kirurgisk prosedyre, som innebærer å erstatte den skadede delen av karet med et kunstig transplantat.

Aneurysmer av liten størrelse fører sjelden til brudd på hjertebeholderen, slik at behandlingen kan utføres ved bruk av medisiner. Medisineringsterapi inkluderer antihypertensiva legemidler, som også brukes til å stabilisere blodtrykket. Medisinske tiltak bør være rettet mot å normalisere arbeidet i hjertemusklene, justere rytmen, forbedre metabolske prosesser i myokardiet.

Behandling uten magnesiumpreparater er ikke fullført. Rollen av dette mikroelementet i prosessene for dannelse av kollagenfibre er vanskelig å overvurdere. Magnesium har en antiarytmisk effekt, bidrar til å redusere og slappe av i hjertene. Det er derfor det inngår i kompleks terapi for rytmeforstyrrelser.

Behandling med magnesiumpreparater er en trippel mottakelse av "Magneter" i en dosering på 0,5 g om gangen. Varigheten av slik behandling er 1 uke. Deretter tar 25 g av dette stoffet i 5 uker. Også er det påkrevd å bruke "Magne B6". Behandlingsforløpet er 1,5-2 måneder. I dette tilfellet avhenger doseringen av barnets vekt.

For antioksidantbeskyttelse og membranstabiliserende effekt, brukes L-karnitin, Cyto-Mac, koenzym Q10. Metabolisk terapi kan vare ca 1,5 måneder. Og det må gjentas flere ganger i året, som regel er to eller tre nok.

For å forbedre stoffskiftet, anbefales det å ta vitamin PP og gruppe B. Vitaminterapi utføres med to måneders kurs, med repetisjoner opptil 3 ganger i året.

Betablokkere, glykosider og antikoagulantia er fortsatt mulige. Den første bidrar til en reduksjon i hjertefrekvensen. Glykosider og antikoagulantia kan foreskrives i preoperativ fase.

I tillegg bør man holde seg til ikke-rusmiddelbehandling, hvis essens er som følger:

 • Det er nødvendig å organisere regimet av barnets dag, gi ham normal søvn, går i frisk luft, full hvile.
 • Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til ernæringen til babyen, den skal være balansert og maksimalt sunn.
 • Det vil være nyttig å utføre hydroterapi eller balneoterapi.
 • Meget god effekt er gitt av ulike typer massasje.
 • Fysioterapi vil også ha nytte, spesielt når det gjelder magnesiumelektroforese.

Liten aneurisme kan behandles med folkemidlene. Men de må bare brukes under veiledning av den behandlende legen. I intet tilfelle bør du utføre eksperimenter alene, spesielt hvis patologisk utdanning har nådd en stor størrelse.

Av oppskrifter av folkemedisin har samlingen fra slike urter som villrose, valerian officinalis, hagtorn og søt mose vist seg å være verdt. For å forberede produktet, ta 1 ss. skje hver komponent og hell råmaterialene med bratt kokende vann (0,5 liter). Etter at infusjonen varer 2-3 timer, filtreres den, og 1 teskje kjøttkraft fortynnes i et glass vann. Behandlingen utføres tre ganger om dagen.

For å forhindre overgang av sykdommen til en mer alvorlig form, bør du regelmessig sjekke med barnet hos en lokal barneleger og en kardiolog. Også periodisk er det nødvendig å gjøre ultralyd og utføre et elektrokardiogram. Slike tiltak vil tillate overvåking av sykdommens dynamikk, og iverksette tiltak for å minimere mulige komplikasjoner.

Generelt er utsikterna for denne anomali gunstige. Patologi har ingen effekt på utviklingen av babyen, og forårsaker sjelden ubehag. Aneurysm rupture er diagnostisert hos 10% av pasientene. Overlevelsesraten etter operasjonen er ca 80%.

Mange foreldre som har oppstått på et slikt problem, er opptatt av at barnet er til stede i klasser og idrettsseksjoner. Tillatelse til denne typen trening skal gis av en kardiolog. Spesialisten tar en beslutning basert på resultatene av undersøkelsen, idet man tar hensyn til størrelsen på anomali og de tilhørende endringene i hjertearbeidet.

Forebygging er bare relevant når planleggingen og barndommen er i gang. En fremtidig mor bør overvåke helsen, gjennomgå nødvendige undersøkelser og ta passende tester for å identifisere infeksjoner. Spesielt alvorlig er behovet for å behandle de med slektninger som lider av hjertesykdom. Under graviditeten er det viktig å ha flere ganger å gjennomgå ultralyd av fosteret. Også må vi glemme dårlige vaner i form av røyking og drikking av alkohol. I første trimester bør du gjøre alt for å unngå smittsomme sykdommer (ARVI eller influensa). For å gjøre dette er det viktig å spise riktig, gå daglig, minimere tiden i overfylte steder.

Forfatter: Ekaterina Prilepova

Kardiologer anbefaler

Hvis du ikke har mulighet til å få en avtale med en kardiolog, anbefaler vi deg å gjøre deg kjent med opplevelsen av Igor Krylyov, som han delte i Elena Malysheva-programmet (detaljer her). Den beskriver problemene med forebygging og behandling av ulike typer trykklidelser.

Våre lesere anbefaler!

For forebygging og behandling av kardiovaskulære sykdommer, anbefaler våre lesere Drug »Normalife«. Dette er et naturlig middel som påvirker årsaken til sykdommen, helt forhindrer risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Normalife har ingen kontraindikasjoner og begynner å virke innen noen timer etter bruk. Effekten og sikkerheten til stoffet har blitt gjentatt vist ved kliniske studier og langsiktig terapeutisk erfaring.

En aneurisme av MPP og metoder for behandling av et nyfødt barn

 • Årsakene til MPP-aneurisme hos nyfødte
 • Symptomer på aneurysm hos barn
 • Behandling av aneurysm hos barn
  • Kontraindikasjoner for hjerteoperasjon hos barn
 • Konservativ behandling av aneurysm

En aneurisme av MPP i et nyfødt kalles en patologisk forandring i veggene til store blodårer, noe som kan føre til fremspring av et bestemt sted. Aneurysmen kan utvikle seg selv under intrauterin tilstand på grunn av den unormale utviklingen av kardiovaskulærsystemet. Aneurysm kan utvikles hos nyfødte barn på grunn av de negative effektene av langvarig høyt gråt eller på grunn av stress under en vanskelig avføring. Årsaken til en aneurysm hos eldre barn kan være overføring av skader.

Aneurysm av MPP (interatrial septum) hos spedbarn er tilskrevet medfødt hjertesykdom. Hvis denne diagnosen blir satt til din baby, prøv å ikke bli panikk. Først og fremst bør du se hva en aneurisme av det interatriale septum er. hvordan å behandle det og hvilke tiltak for å forhindre at sykdommen blir observert.

Vanligvis oppstår en aneurisme på stedet der septum er tynnere. Problemet er at med intrauterin utvikling i det interatriale septumet er det et lite hull som bør lukkes etter fødselen av barnet. Ofte skjer det imidlertid at noen mennesker fortsatt har et "tynt sted" der, som i tide begynner å strekke og stikke ut og danner en aneurisme.

Feil på MPP hos nyfødte er klassifisert etter plassering på septum, de kan være:

Dessuten er aneurysmen til MPP hos nyfødte oppdelt etter størrelsen på fremspringet i begge sider. I unntakstilfeller er det et absolutt fravær av det interatriale septumet.

Årsakene til MPP-aneurisme hos nyfødte

De fleste forskere har en tendens til å tro at en aneurisme hos babyer oppstår på grunn av dårlig arvelighet. Ofte påvirker denne sykdommen faren eller moren til det nyfødte. Det er ikke uvanlig at en aneurisme blir diagnostisert hos de barna som har risiko for abort eller har forsøkt å forstyrre graviditet.

En annen grunn til forekomsten av en aneurisme hos en baby er overføring av en sykdom hos moren under graviditeten. Selv influensa kan være en alvorlig fare for hjertet av et barn som er inne i livmor. Derfor må mødre som ønsker å føde en sunn baby, ta vare på dette selv før faget.

Alle smittsomme sykdommer skal helbredes før graviditeten starter. Også, bør du gjennomføre en grundig diagnose av kroppen og spørre hva slags arvelige sykdommer er tilstede i barnets far.

Tilbake til innholdet

Symptomer på aneurysm hos barn

I løpet av de første ukene av livet i en nyfødt med denne feilen, er det et enkelt symptom - en mild cyanose, som manifesterer sig i cyanosen av babyens hud. Etterfølgende symptomer vises på 3-4 måneder av livet. En forferdelig diagnose - hjertesykdom - blir vanligvis lagt mye senere (2-3 år av livet). Å ha en liten aneurisme (innen 10-15 mm), vokser barnet normalt og utvikler seg.

Opptil 3 år kan et barn som lider av en aneurysm, utvise inhibering av mental og fysisk utvikling. Disse barna har svært dårlig vekt og ofte lider av kulde og virussykdommer. Litt i eldre alder er det et lag i vekst, problemene med utvikling av reproduktive systemet. Et barn med aneurysm er vanskelig å utføre langvarig fysisk aktivitet.

Ved en lege utnevnes et sykt barn med blek hud, anatomiske endringer i brystregionen (hjertet utstikker). Denne faktoren skyldes muskelatrofi og en markert økning i hjerteets høyre hjertekammer. Vanligvis blir grensen til hjertet i et sykt barn utvidet oppover og til høyre. Dette skjer med en merkbar økning i lungekroppen og høyre atrium. Blodtrykket kan reduseres noe. Når du lytter til hjertet hos barn fra 7 år, kan systoliske mumler bli hørt. Når utsatt for fysisk anstrengelse på kroppen, begynner støyen å øke.

Diagnose av isolerende sekundær defekt hos barn med MSP i nærvær av symptomer som ikke-intensiv forbigående cyanose i løpet av de første månedene av livet, hyppige respiratoriske sykdommer opptil 2 år av livet. På 2. år av livet kan barnet ha de første tegn på overdreven belastning på høyre atrium, en økning i volumet i høyre ventrikel og symptomer på overbelastning av lungesirkulasjonen.

Gjennomsnittlig levetid for sekundære MPA aneurysmer er 40-45 år, men noen pasienter overlever til 80 år. Men selv i dette tilfellet blir 50 år deaktivert. Dette skyldes økt trykk i lungene. Det er også positive unntak - ca 3-5% av barna opplever ufrivillig gjenoppretting av MPP-defekten.

Hos pasienter med aneurysm, er kronisk lungebetennelse ofte diagnostisert, noe som skjer mot bakgrunn av hyppige respiratoriske sykdommer. Noen nyfødte med aneurisme dør tidlig i barndommen. Fatal utfall er fast hos 10% av pasientene med tillegg av reumatisme eller sekundær lungebetennelse. Aneurysm-brudd er mulig dersom operasjonen forsinkes for lenge. Korrigering av septum kan bare gjøres når blodutløpet er høyt. Under operasjonen suges defekten eller en syntetisk lapp plasseres på septum.

Tilbake til innholdet

Behandling av aneurysm hos barn

Denne feilen kan kun korrigeres kun kirurgisk. Hvis en aneurisme ikke øker og ikke forårsaker en forverring i helsen, blir barnet først operert etter det første år av livet. Før dette må barnet være under konstant tilsyn. Derfor skal alle undersøkelsene som er planlagt, utføres i tide.

Kirurgisk eliminering av defekten kan utføres ved flere metoder. Den første metoden er å fjerne det patologiske fremspringet. Denne metoden anses radikal, hele prosedyren varer flere timer.

Sekvens av handlinger under operasjonen:

 1. Kirurgen avslører pasientens hjerte.
 2. Inspisert venstre ventrikel.
 3. Den nøyaktige plasseringen av aneurismen vurderes.
 4. Kanylen er satt inn i aorta.
 5. Tvinge å stoppe hjertet. Til pasienten koble enheten til kunstig sirkulasjon.
 6. Aneurysm avsløres. Kirurgen undersøker tilstanden til venstre ventrikel. Eksisterende blodpropper elimineres.

Den andre metoden er å korrigere strukturen til venstre ventrikel. For øyeblikket utføres denne manipulasjonen ved å erstatte det patologiske stedet med et kunstig implantat (brukes til å diagnostisere en aneurysm hos et barn).

Tilbake til innholdet

Kontraindikasjoner for hjerteoperasjon hos barn

 1. Nedsatt nyre- og leverfunksjon.
 2. Smittsomme sykdommer.
 3. Onkologiske sykdommer.
 4. Økt kroppstemperatur.
 5. Intoleranse mot generell anestesi.
 6. Kronisk lungesvikt, lungebetennelse.
 7. Hjertesvikt i tredje grad.
 8. Alvorlig form for diabetes mellitus.

Tilbake til innholdet

Konservativ behandling av aneurysm

Hvis et spedbarn med en aneurisme av MPP har små dimensjoner, kan dette ikke påvirke livets kvalitet i det hele tatt. Men for å overholde forebyggende tiltak og regelmessig observert av en lege som fortsatt er verdt det.

For noen barn er operasjonen kontraindisert, de må overholde tiltakene for forebygging og behandling spesielt strengt.

Først må du lære å planlegge riktig rutine av dagen. Du må lære å kombinere hvile og arbeid.

Ikke forby barnet å flytte. En liten fysisk aktivitet i form av daglige turer, sykling påvirker positivt hjertearbeidet. Men for å overarbeidet barnet er det heller ikke verdt det.

Maten skal være godt balansert. Det er ønskelig at hele første året babyen får brystmelk. Dette vil bidra til å redusere risikoen for smittsomme sykdommer, noe som ofte forårsaker komplikasjoner relatert til hjertets arbeid.

Når du bytter til et normalt kosthold i kostholdet til barnet, bør det være nok av nødvendige vitaminer og mineraler.

Regelmessig gjenopprettende terapi bør utføres regelmessig: barnas gymnastikk, massasjer, bad med medisinske urter. Foreldre må nøye unngå stressende situasjoner i barnets liv og regelmessig besøke en nevrolog og terapeut.

Les Mer Om Fartøyene