Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aneurysmen til det interatriale septumet (forkortet MPP), dets typer. Årsaker til patologi, hva kan symptomene være. Når behandling er nødvendig, og når ikke.

Med en aneurysm i det interatriale septum, skjer krumningen i venstre eller høyre side.

En aneurisme er ansett som et fremspring av det interatriale septum med en størrelse på 10 mm eller mer. En mindre krumning kan betraktes som en variant av normen, dersom den ikke ledsages av flere patologier.

En aneurisme selv er ikke en farlig patologi, og spesiell behandling er vanligvis ikke nødvendig, spesielt hvis pasienten ikke blir plaget av noen symptomer.

Men i alle tilfeller, hvis du har en slik avvik, observer kardiologen og gjennomgå en forebyggende undersøkelse en gang i året.

Typer, årsaker, mekanisme for aneurysmutvikling MPP

Avhengig av skjemaet, skiller du ut:

 • fremspring i venstre atrium;
 • fremspring i høyre atrium;
 • S-formet aneurisme.

Denne klassifiseringen har ingen stor klinisk betydning. Det eneste som kan bemerkes er at S-formet krølling er farligere enn venstre eller høyrehendt.

Dessuten kan anomali både medfødt og oppkjøpt.

Medfødt aneurismeform

Medfødt aneurisme av MPP er diagnostisert med en planlagt undersøkelse av babyen.

Det ser ut på grunn av en genetisk predisposisjon (hvis noen i familien hadde dette problemet, kan det overføres til et barn) eller på grunn av embryonale utviklingsforstyrrelser. Kardiovaskulær system av fosteret kan lide av dårlige vaner hos moren, alvorlige stress under graviditeten, og overføres også i løpet av svangerskapet av smittsomme sykdommer.

Medfødt aneurisme utvikler seg i henhold til følgende prinsipp. I embryos interatriale septum er det et lite hull - et ovalt vindu. Normalt vokser det helt overfor barn umiddelbart etter fødselen. I patologiske tilfeller det ikke kan bli fullstendig lukket (hvis en pasient diagnostisert med patent foramen ovale), eller stenge et meget tynt lag av stoff (hvis denne delikate del av skilleveggen strekker seg og svinger til den ene side, og danner et aneurisme).

Ervervet form

Ervervet oppdages hos voksne, hovedsakelig over 50 år. Det kan oppstå som en konsekvens av hjerteinfarkt eller som en aldersrelatert forandring forårsaket av kroppens aldring.

Mulige symptomer på MPP-aneurisme?

I de fleste tilfeller forårsaker ikke aneurisme i det interatriale septum selv noen ubehagelige symptomer hos voksne eller barn. Derfor er det umulig å diagnostisere det basert på pasientens klager. For å identifisere denne anomali, må du regelmessig gjennomgå en forebyggende medisinsk kontroll. Imidlertid overfører leger ikke alltid ultralyd til hjertet, slik at pasienten kanskje ikke engang vet lenge om hjertesykdommen.

I nyfødte spedbarn kan patologi noen ganger manifestere seg i en forsinket vektøkning. I dette tilfellet foreskriver legene en omfattende undersøkelse, der ikke bare hjertet blir undersøkt.

Hos barn kan ungdom som har en aneurisme MPP bli redusert utholdenhet, de kan ikke tolerere intens trening (for eksempel levering av standarder i treningsstudioet eller besøke sportsdelen). Dette skyldes det faktum at i ungdomsårene på grunn av intensiv vekst og pubertet kardiovaskulære systemet og så mottar en stor belastning. Ubehagelige symptomer passerer vanligvis med alderen.

Men hvis barnet ikke klage over ubehag og tretthet, er atrial septal aneurisme ikke en kontraindikasjon for kroppsøving og idrett.

diagnostikk

Å identifisere sykdommen bruker Echo KG (ultralyd i hjertet).

Prosedyren er helt smertefri, derfor brukes den til å diagnostisere hjertesykdommer hos barn, inkludert nyfødte. Under ultralyd klager pasienten ned i midjen, ligger på sofaen på ryggen, bruker legen en spesiell gel og begynner å undersøke hjertet ved hjelp av ultralydapparater. Da vil legen spørre undersøkeren om å vende seg til venstre for å se på hjertet i en annen projeksjon. Før prosedyren anbefales det ikke å spise opp (minst en time før diagnosen). Med deg må du ha et håndkle i senga på sofaen, og et par servietter, og tørk deretter kroppen av gelen.

Ved hjelp av ekkokardiogrammet er det mulig å oppdage ikke bare en aneurisme av MPP, men også andre feil, samt vurdere hjertets ytelse og tilstanden til alle de fire kamrene.

komplikasjoner

Hvis aneurismen er stor i området, kan det føre til slike avvik:

 • arteriell hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • arytmi;
 • hjertesvikt i første grad.

Vanligvis vises de hos barn i ungdom og eldre.

En mer farlig komplikasjon av en aneurysm er brudd på det interatriale septumet ved utspringspunktet. Til tross for at det høres veldig skremmende ut, fører dette fenomenet ikke til døden samtidig. Det oppstår en defekt på bruddstedet, som senere påvirker hjertearbeidet (forårsaker hjertesvikt, arytmier).

Barn og unge kan oppleve en pause i WFP ved krumningspunktet hvis:

 • Aneurismen er stor i området.
 • Barnet får overdreven fysisk aktivitet. Spesielt hvis de begynte brått. For eksempel ledet barnet en stillesittende livsstil, hoppet over klasser for idrettsutdanning, og begynte deretter å delta i sportsseksjonen uten noen forberedende forberedelse.
 • Han utviklet dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol, overgrep av energi).
 • Han har alvorlige problemer med mat (spiser mye fastfood, matvarer med høyt innhold av skadelige tilsetningsstoffer, nekter å spise vanlig mat).
 • Tenåringen er stadig nedosypaet (om natten går det til diskotek eller forbereder seg til kontroll).
 • Han er overvektig.

Oftere for å provosere en septumbrudd, er det nødvendig å kombinere flere faktorer fra ovenstående.

Hos voksne blir MPP revet i stedet for aneurysm av samme grunner som hos barn, og også:

 • på grunn av følelsesmessig overbelastning på jobb;
 • på grunn av kroppens aldring.

Det er tegn på at eldre med aneurysm av MPP øker risikoen for blodpropper.

Behandling og livsstil for en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum, som ikke er komplisert ved en åpen oval åpning, krever ikke spesiell terapi. Narkotikabehandling brukes kun dersom en aneurisme forårsaker alvorlig hypotensjon, arytmi eller hjertesvikt.

Vi snakker om aneurysmer i den interatriale septum

Aneurysm - patologien til fartøyene, som er et fremspring av arterien eller venens veggen under strekk eller tynning. Årsaken til utviklingen av patologi er ufullkommenheten til det midterste laget av choroid på grunn av medfødte eller oppkjøpte anomalier.

Aneurysm av interatrialseptum - hjertesvikt er svært vanlig og forekommer, både hos voksne og hos barn. Dannelsen av en aneurysm på dette stedet forklares ved at fosteret har et ovalt vindu i løpet av fosterutviklingen, som etter fødselen er forsinket og mister sine funksjoner. I tilfelle av en aneurisme, er det et "svakt" sted i vinduet hvor en aneurisme oppstår under blodtrykk.

Med en aneurisme er det interatriale septum buet til siden. Denne tilstanden betraktes som en mindre anomali og utgjør ingen spesielle farer for pasientens liv. Som regel er personer med diagnostisert aneurisme registrert hos en kardiolog uten å ty til behandling. men det er tider at terapi er nødvendig.

form

Patologi er klassifisert i flere former:

 • fremspring fra venstre atrium til høyre;
 • krølling mot venstre atrial kammer;
 • en aneurisme av den S-formede form, hvor en del av septumet har en forlengelse til venstre og den andre til høyre.

Årsaker til uregelmessig utvikling

Aneurysm av interatrialseptum hos pasienter i voksen alder er en tilstand som er oppnådd. Årsakene til hvilken patologi utvikler er ennå ikke grundig studert, men det er en mening (basert på statistiske data) at utviklingsfaktorer inkluderer:

 • svekkelse av bindevev;
 • effekten på hjertemuskelen av ulike infeksjoner eller traumer;
 • hypertensjon av arteriene;
 • aterosklerose;
 • overført i nær fortid hjerteinfarkt, noe som fører til en svekkelse av intercellulær septa av arrvævet;
 • alkoholmisbruk;
 • røyke.

Hos voksne pasienter dannes aneurysmen av atrialseptum etter et hjerteinfarkt. I denne forbindelse er patologi delt inn i typene som er oppført nedenfor.

Akutt form

Sykdommen manifesterer seg i løpet av de neste 2-3 ukene etter at infarkt overført av slike tegn som temperaturøkning, arytmi i hjerterytmen, økt antall hvite blodlegemer.

subakutt skjema

Det er funnet i perioden 3-6 uker etter tilfelle av et hjerteinfarkt. Utvikler på grunn av feil dannelse av arret i infarktområdet. Denne typen aneurisme manifesterer seg ved kortpustethet, økt tretthet, økt hjertefrekvens.

Kronisk form

Manifestasjoner av sykdommen er notert 5-6 uker etter anfallet. Patologi har ingen uttalt tegn og manifesteres av symptomer som ligner hjertesvikt.

symptomer

Symptomer på en aneurysm i det interatriale septum er minimal, slik at patologi har nesten ingen symptomer. Det asymptomatiske kurset er karakteristisk for en aneurysm av liten størrelse og fraværet av en interatriell åpning. I tilfelle når mellomrommet mellom atria er dannet på grunn av rupturen av veggen, blir blodet utladet i feil retning. Denne tilstanden kan manifesteres av følgende symptomer:

 • en følelse av tyngde i brystet til venstre;
 • smertefulle opplevelser i venstre del av brystbenet;
 • overdreven tretthet, mangel på styrke for fysisk anstrengelse;
 • kortpustethet, takykardi, arytmi.

Risikogruppe

Utvikling av aneurysm i det interatriale septum er underlagt følgende pasientkategorier:

 • hypertensive pasienter;
 • røykere;
 • kroniske alkoholikere;
 • personer i fare for vaskulær traumer og dannelse av infiserte blodpropper (ekstreme idrettsutøvere, pasienter som tidligere har falt i bilulykker, krigere av spesialstyrker osv.).

Anomali hos barn og nyfødte

Aneurysm av interatrialseptum i barndommen er en medfødt sykdom. Etter fødselen lukkes det ovale vinduet i hjertet, men det skjer at i dette området dannes en meget tynn vegg som under blodtrykket blir utsatt for krumning.

Hovedårsakene til utviklingen av patologi hos barn er:

 • arvelig disposisjon til hjertesykdom;
 • mangel på vitaminer under fosterutvikling;
 • innflytelse på det fremtidige barnet av eksterne negative faktorer;
 • Smittsomme sykdommer led av en kvinne i løpet av svangerskapet.

Ofte er det ikke nødvendig med en liten pasient å behandle denne aneurysmen, da den ikke har en negativ effekt på hjertearbeidet og dets pumpefunksjon. Etter fødselen gjennomføres systematiske undersøkelser og undersøkelser av barnet, de er registrert hos en kardiolog.

Manifestasjonen av en aneurisme av det interatriale septum i et nyfødt er preget av en liten cyanotisk hud. Videre fra begynnelsen av 3-4 måneder, kan sykdommen manifestere seg med følgende symptomer:

 • mangel på høyde og vekt i barnet;
 • forsinket mental utvikling;
 • reduserte funksjoner i immunsystemet.

Hos barn i eldre alder er symptomene på sykdommen:

 • lav kroppsvekt;
 • økt tretthet, på grunn av hvilket barnet ikke kan utføre fysiske aktiviteter;
 • skinn av huden;
 • smerte i hjertet, hjerterytmeforstyrrelser;
 • inkonsekvens med alder i seksuell utvikling.

diagnostikk

Den viktigste metoden for diagnostisering av interatriale septum er aneurisme ultralydundersøkelse av hjertet med Doplerography.

Det skjer at legen mistenker en anomali i selve aneurismen eller utviklingen av andre patologier i hjertet. I dette tilfellet anbefales det pasienter å gjennomføre andre studier:

 • CT;
 • Ultralyd, som gjennomføres gjennom spiserøret;
 • hjerte kateterisering.

komplikasjoner

Brudd på aneurisme, som er fryktet av alle pasienter uten unntak, med en slik feil, bærer ikke trussel mot helse og pasientens liv. Trusler er bare en akutt form av sykdommen, hvor progresjonen er farlige komplikasjoner. Brudd på en aneurisme i denne formen kan forårsake hjerne-sirkulasjonsforstyrrelser og føre til et slag. En avbrutt trombose kan trenge helt inn i et hvilket som helst organ, som kan føre til nyresvikt, gangre i ekstremiteter, etc.

behandling

Behandling av en aneurisme, som ikke overstiger 1 cm, er som regel ikke nødvendig. Pasienten bør overvåkes av en kardiolog, gjennomgå regelmessig en undersøkelse og følg de generelle anbefalingene:

 • spise lavt kolesterol mat, salt;
 • reduksjon i fysisk aktivitet, belastninger;
 • Det er mulig å bruke spesielle stabiliserende legemidler.

medisinering

Medisinbehandling er foreskrevet for pasienter hvis aneurysmstørrelse er av middels størrelse. For behandling brukes vanligvis:

 • glykosider

Hjerteglykosider, som brukes til å behandle sykdommen, utstedes under forskjellige handelsnavn, men har samme kontraindikasjoner:

 • overfølsomhet overfor disse eller andre komponenter av legemidlet;
 • AV blokkering;
 • forgiftning av kroppen med glykosider;
 • bradykardi;
 • svakhet i sinuskoden;
 • lav forekomst av atrieflimmer;
 • myokardisk iskemi i akutt fase (infarkt);
 • hypoglykemi;
 • hyperkalsemi;
 • lunge-, nyre-, lever-, aorta-insuffisiens;
 • anemi,
 • perikarditt;
 • tyreotoksikose.

På apotek, kan forberedelser av denne gruppen finnes under følgende navn:

digoksin tabletter - 50-70 rubler;

strofantin injeksjonsvæske, oppløsning - 35-60 rubler.

 • antikoagulanter

Forberedelser som fortynner blod og har følgende kontraindikasjoner:

 • Overfølsomhet overfor komponenter;
 • magesår, duodenalt sår;
 • hepatisk fibrose, hepatitt;
 • nyre, leverinsuffisiens;
 • urolithiasis;
 • mangel på vitamin C og K i kroppen;
 • perikarditt, endokarditt i akutte former;
 • pulmonell tuberkulose;
 • trombocytopeni;
 • hemorragisk pankreatitt;
 • onkologiske sykdommer;
 • akutt myokardinfarkt;
 • aneurysmer intracerebral;
 • kronisk alkoholisme;
 • graviditet og amming.

Forberedelser av denne gruppen finnes i apotek under navnene:

heparin Løsning for injeksjoner - 250-280 rubler;

warfarin tabletter № 100 - 105-150 rubler;

fraxiparine injeksjonsvæske, oppløsning - 2800-4200 gni.

 • betablokkere

Legemidler som reduserer hjertefrekvensen, har følgende kontraindikasjoner:

 • kardiogent sjokk, lungeødem;
 • hjertesvikt;
 • bronkial astma;
 • svakhet i sinuskoden;
 • AV blokkering;
 • lavt blodtrykk;
 • en svak rytme av kardiale sammentrekninger;
 • diabetes mellitus.

Preparatene av gruppen av beta-blokkere inkluderer:

atenolol tabletter - 21-35 rubler;

Inderal tabletter - 20-70 rubler;

propranolol - 1900-2100 gni.

Kirurgisk behandling

Sykdommen, som forekommer i en akutt form, krever kirurgisk inngrep for å forhindre mulig brudd på aneurysmen. Indikasjoner for kirurgi, både hos voksne og hos barn, er en stor utslipp av blod, noe som fører til lungehypertensjon.

Etter operasjonen anbefales pasienten å følge visse regler:

 • unngå følelsesmessig og fysisk anstrengelse;
 • opprettholde rasjonell ernæring;
 • fullt hvile;
 • Avstå fra å røyke og drikke alkohol.

Tradisjonell medisin

En aneurysm av liten størrelse kan behandles hjemme ved hjelp av tradisjonelle medisinske oppskrifter. Det er verdt å merke seg at behandlingen av folkemidlene kun kan gjøres etter konsultasjon med en kardiolog.

Så, det beste folkemidlet til behandling av sykdommen er samlingen av følgende ingredienser:

 • hofter;
 • blader og frukt av hagtorn blodrødt;
 • rot av valerian;
 • myr rot.

Bland ingrediensene i like deler og slip dem. 5 g av den resulterende blandingen, hell 500 ml kokende vann og la det infusjonere i 30 minutter. Basisinfusjonen blir således oppnådd. Neste, på den første behandlingsdagen, 1 ts. Baseproduktet skal fortynnes i 300 ml kokt vann og ta 100 ml tre ganger om dagen. På den andre terapeutiske dagen i basisoppløsningen for 300 ml vann, 1 ss. L., fra tredje dag til slutten av behandlingen i vann for å oppløse 2 ss. l. infusjon.

Behandling med dette legemidlet utføres minst 12 måneder daglig.

forebygging

De viktigste forebyggende tiltakene er:

 • redusert risiko for hjerteinfarkt;
 • rettidig behandling av ulike sykdommer forårsaket av infeksjoner;
 • overholdelse av mental og emosjonell balanse.

outlook

Aneurysmbrudd forekommer hos færre enn 10% av pasientene, og etter operasjon er levealderen for pasienter over 5 år 85%.

Hva er aneurysmen til det interatriale septumet og hvordan å behandle det

Den medfødte eller oppkjøpte aneurisme av interspesepteptumet er preget av et sakkulært fremspring av vevet som deler høyre og venstre atrium. Patologi oppstår som et resultat av tynning av vev og kan forekomme i akutt eller kronisk form. Den unormale eliminasjonen fører til brudd i septum, noe som øker risikoen for slag i bakgrunnen av økt trombose.

Karakteristikker av patologi

Hovedårsaken til utviklingen av en aneurysm av MPP er en svekkelse av hjertevegget, som har en klar lokalisering og fremkommer på grunn av strukturelle eller funksjonsforstyrrelser. I det første tilfellet påvirkes lagene i septumet, etterfulgt av død av friske vev eller erstatning av fremmede formasjoner. Funksjonsforstyrrelser er preget av manglende evne til lokaliteten til myokardiet til å trekke seg på linje med hele hjertemuskelen.

Som et resultat av effekten av høyt trykk inne i det hule organet, begynner den svekkede plassen å bøye seg og til slutt forvandles til en aneurisme. De fleste patologi er diagnostisert på ventrikulatets vegger, sjelden - i atria. Til tross for den lange utdanningen, kan utviklingen raskt akselereres på grunn av økt fysisk aktivitet, der hjertemuskelen må pumpe blodvolumet i et større volum.

Det finnes følgende typer aneurismer:

 1. Sann. Alle lagene i de vaskulære veggene blir utsatt for ekspansjon. I de fleste tilfeller vises patologi ikke før vevet bryter. Løpende tilfeller er fulle av utviklingen av trombose, vaskulær separasjon, emboli og slag.
 2. Falsk. Utvikler seg etter skade på vaskulære vegger. Som et resultat, gjennom tynnestedet, begynner blod å lekke, som akkumuleres i septumet med et pulsatilt hematom. Hovedforskjellen fra den sanne aneurisme er at ett lag av vev er strukket. Den største faren er den patologien som påvirker vitale kar.
 3. Exfoliating. Karakterisert ved perkolering av blod inn i rommet mellom aortas vegger, som under visse forhold fører til brudd på ytre septum. Denne type aneurisme er farlig høy risiko for død i tilfelle av gjennombrudd av vev.

Årsaker til medfødt aneurisme

Under intrauterin utviklingsperiode i hjertet av septum er det et "ovalt vindu" - en åpning som normalt vokser etter fødselen. Men hvis vevscellene er delt med forringelser, får de en altfor fin struktur. Med babyens advent begynner sirkulasjonssystemet å fungere fullt, hjertetrykket stiger og veggen stikker ut og strekker seg innover.

Hvis morens organisme under graviditeten blir utsatt for negative faktorer, øker risikoen for å utvikle medfødt aneurisme. Disse inkluderer:

 • Misbruk av tobakksrøyking;
 • alkoholforbruk, selv i små mengder;
 • giftig røyk fra produksjon eller fra husholdnings kjemikalier;
 • ukontrollert behandling med medisiner;
 • Overføring av visse sykdommer (rubella, meslinger, parotitt).

Ofte går en hjertes aneurisme i seg selv. Dette forklares av det faktum at områdene av patologi på grunn av veksten av det nyfødte faller i forhold til hele orgel.

Viktig! Når en nøyaktig diagnose er utført, bør barnet regelmessig utføre hjerteundersøkelser for gjentatt utvikling av defekten.

Årsaker til oppkjøpt aneurisme

Ervervet aneurisme er en konsekvens av en rekke sykdommer som påvirker hjertemuskulaturens vev eller påvirker det indirekte gjennom organets ledende system. Med deres utilstrekkelige behandling kan komplikasjoner utvikle seg, blant annet svekkelsen av hjerne septum.

Det er følgende grunner til den overtagne aneurismen:

 1. Myokardinfarkt. Under et hjerteinfarkt mottar hjertemusklen oksygen i en mengde som er utilstrekkelig til normal funksjon. Kardiomyocytter, som er gjenstand for rask ødeleggelse, er ikke i stand til å gjenvinne i sin helhet. I stedet vokser bindevevet, som ikke har den nødvendige elastisitet og evne til å kontrakt. Aneurysmen utvikler seg i de første ukene etter infarkt, når det nye vevet ikke er grovt og ikke har fått styrke til å inneholde høyt blodtrykk.
 2. Infeksjoner av ulike etiologier (streptokokker, Coxsackie-virus, Epstein-Barr-virus, candidiasis). Komme inn i kroppen, overføres infeksjonen med en blodstrøm til hjertet. Hans vev begynner å bli betent, noe som fører til alvorlige konsekvenser - noen av cariomyocytene blir ødelagt. Selv etter utvinning blir områdene påvirket av negative effekter overgrodd med arrvev. Med sammenflytelsen av visse faktorer mot bakgrunnen av en intensiv inflammatorisk prosess i fremtiden, er det mulig å utvikle en aneurisme i hjertet.
 3. Komplikasjoner etter operasjon. Under operasjonen for å fjerne hjertefeil, blir kirurgiske suturer påført. På grunn av en rekke årsaker, kan vevene ikke smelte ordentlig, arrene er grovt grov, noe som til slutt fører til utseende av fokal kardiosklerose. I risikosonen av denne komplikasjonen er eldre og barn, samt pasienter som gjennomgått operasjon på venstre ventrikel.
 4. Mekaniske skader. Hvis hjertemuskelen er skadet av et stakkende våpen, blir overgrowing ofte ledsaget av dannelse av arrvæv. Ytterligere aneurisme utvikler seg som følge av fokalsklerotiske endringer. Når et traume oppnås ved et stumt objekt, ødelegges fartøyene med væskelekkasje. Dette fører til myokarditt med den etterfølgende utviklingen av kardiosklerose.
 5. Effektene av toksiner (alkohol, tirotoksin, urinsyre, kunstige kjemiske forbindelser). Når et stoff med høy grad av toksisitet kommer inn i sirkulasjonssystemet, observeres betennelse i interkardialvevet med skade på myokardiumcellene. I noen tilfeller er døende og ukontrollert spredning av bindevev mulig.

Symptomer på patologi

Medfødt aneurisme av atrialseptum, som regel, viser ikke seg uttalt forandringer i kroppen. Avhengig av alder, kan symptomene variere. Fra fødsel til tre år, ligger barnet bak i psykofysisk utvikling. Han har dårlig vekst, er utsatt for hyppige virussykdommer. Når det er diagnostisert, er det en overdreven belastning på lungesirkulasjonen og en volumetrisk økning i en av de ventrikulære seksjonene.

Med voksen alder blir lagret i vekst mer merkbart, barnet kan ikke tolerere fysisk aktivitet på lik linje med jevnaldrende, er ofte sliten og føles smertefull i hjertet av hjertet. Under medisinsk undersøkelse er hudens blek etablert, strukturelle endringer i brystet i patologisk område (fremspring), takykardi og økt blodtrykk.

Etter å ha etablert en nøyaktig diagnose, bør pasientene regelmessig besøke en kardiolog for å oppdage endringer i patologi gjennom bestemte undersøkelser. Slike handlinger er rettet mot å forhindre brudd på en aneurisme, som oftest observeres hos ungdom.

Viktig! Diagnosen av kronisk hjerte aneurisme med 10 kode ICD (International Classification of Diseases tiende Endret) 125.3 er det grunnlag for å oppnå en nedsatt funksjonsevne grupper avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og graden av uførhet.

Hos voksne er tegn på en aneurisme forskjellig, som er forbundet med både lokalisering og størrelsen på neoplasma. Siden i post-infarktperioden observeres utviklingen av hjertets aneurysm ganske ofte, må pasienten overvåke endringer i trivsel og ikke gå glipp av undersøkelser hos kardiologen.

De viktigste symptomene på en aneurisme av hjertemuskelen i voksen alder:

 • smerte i hjertet;
 • vanlig svakhet;
 • rytmeforstyrrelser, en følelse av økt hjertefrekvens;
 • kortpustethet etter mindre fysisk anstrengelse;
 • skinn av huden;
 • hoste uten utseende av andre tegn på forkjølelse.

Behandling av patologi

Aneurysm i septum krever kardinal behandling bare i tilfelle rask vekst. Ved å ty til kirurgi hvis du har installert risikoen for å utvikle pulmonal hypertensjon på grunn av utgivelsen av et stort volum av blod i mellomrommet, trusselen om en plutselig gjennombrudd tynning vegger og med den raske utviklingen av utdanning.

I preoperativperioden foreskrives pasienten bruk av antikoagulerende legemidler og hjerteglykosider, samt gjennomføring av oksygenobaroterapi og oksygenbehandling. Under operasjonen er formasjonen lukket eller lukket med en lapp av hypoallergen materiale av syntetisk opprinnelse.

Forebygging av patologi

Postinfarkt aneurismer som ikke gjennomgikk tidsriktig behandling, har minst gunstige prognoser. Uten å eliminere patologi innen to til tre år etter infarkt, dør pasientene av komplikasjoner. Andre sykdomsfall er godartede, men de kan redusere livskvaliteten betydelig.

For å redusere risikoen for komplikasjoner som kan utvikle seg mot selv en liten aneurisme, må pasienten overholde medisinering. I tillegg er det obligatorisk å opprettholde en moderat livsstil og et bestemt kosthold.

For tidlig påvisning av en aneurisme i interatrialseptum hos barn, er det nødvendig å overvåke helsen og, i tilfelle mistanke, ta kontakt med kardiologen. Grunnlaget for forebygging av utvikling av patologi i voksen alder er tilstrekkelig behandling av hjerteinfarkt og streng overholdelse av rehabiliteringsanbefalinger.

Aneurysm av interatrialseptum (MPP): årsaker, symptomer, diagnose, behandling, prognose

I nyfødte babyer kan en rekke medfødte misdannelser og hjertemessige uregelmessigheter diagnostiseres. Noen av dem er uforenlige med livet, andre krever kirurgisk korreksjon, ellers kan alvorlige hemodynamiske lidelser ikke unngås, andre er relativt sikre og asymptomatiske.

Aneurysm av MPP (interatriale septum) er referert til de såkalte "small heart anomalies", som ikke forårsaker signifikante sirkulasjonsforstyrrelser og endringer i hjertefunksjonen. Dette er en sjelden mangel på nyfødte babyer, som forekommer i ikke mer enn 1% av tilfellene, og forekommer vanligvis asymptomatisk.

Unge mødre, møtt med en slik anomali på barnet, ikke få panikk - aneurisme MPP er ikke en trussel mot liv, barna utvikle seg riktig, og som veksten av aneurisme kan spontant forsvinne. Angst bør forårsake tilfeller når en aneurisme kombineres med en mer alvorlig defekt som bestemmer barnets symptomer og taktikk.

En aneurisme av MPP er isolert, men mye oftere kombinert med andre hjertefeil og et åpent ovalt vindu, slik at symptomatologien kan varieres, men det er ikke alltid forbundet med en aneurisme. Å mistenke en patologi hos nyfødte tillater en ultralydstudie, som kan utføres i de første dagene og ukene i livet.

Årsakene og varianter av en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum fra anatomiets synspunkt er fremspringet av myokardets vegg mellom atria i en eller annen retning. Vanligvis vegg prolapses i den såkalte ovale fossa, som forble etter gjengroing ovale vinduet, siden det er hjertemuskelen ikke er sterk nok og i stand bule under ugunstige forhold.

I fosteret fungerer ikke lungesirkulasjonssystemet, da utviklingen av pusteprosessen bare er mulig etter fødselen av babyen. Gassutveksling i utero støttes av den fungerende morkaken, og det ovale vinduet som befinner seg i septumet mellom atria er nødvendig for å omdirigere blodet fra høyre atrium til venstre og videre en stor sirkel. Etter fødselen lukkes åpningen nesten umiddelbart, det nyfødte puster egne lunger, og blodet fra ett atrium til det andre faller ikke lenger.

Ofte observerer neonatologer en tidlig tilslutning av det ovale vinduet, som kan fungere i lang tid - opptil et år eller mer. I slike tilfeller har et utilstrekkelig sterkt myokard flere sjanser til å stikke ut i en eller annen retning under påvirkning av blodtrykkstrykk. Kombinasjonen av en aneurisme med en septal defekt er mer typisk enn en isolert aneurisme av MPP, selv om det sistnevnte alternativet er mulig.

Årsakene til en aneurisme av MPP er ikke nøyaktig etablert, og storskala studier på dette området har ikke blitt gjennomført. Det påtar seg både eksterne og interne faktorer. Det kan være en sykdom født under graviditet, uønskede miljøforhold. Det er ikke utelukket stressens rolle, mangel på vitaminer i en fremtidig mor, intrauterin hypoksi.

Til tross for mangel på pålitelige data om etiologi av WFP aneurysmer, har de fleste forskere fortsatt enighet om at utviklingen av bindevev i prenatalperioden er nøkkelen til fremveksten av en anomali.

I førskolebarn Med et fungerende ovalt vindu kan du finne en plutselig aneurisme. Etter fødselen diagnostiseres disse pasientene med en defekt, men de har ikke aneurysmer. Med rask overgrowth av åpningen med fibrøst muskelvev, oppstår en tynn vegg i en eller annen retning - en aneurisme av MPP oppstår.

Hos voksne en aneurisme av MPP kan være et resultat av et stort hjerteinfarkt, men denne tilstanden er ekstremt sjelden. Infarter er mer karakteristiske for myokardiet i ventriklene, men auriklene er ekstremt sjeldne.

Konvensjonelt anses det for eksempel utstående aneurismeveggen interatrial skillevegg inn i et av atriene, når ultralyd data er mer enn 1 cm, men mindre i størrelsesfremspring også konvensjonelt anses som aneurismer.

Avhengig av retningen av avbøyningen av det interatriale septum, er tre typer aneurysmer av MPP preget:

 • Med avbøyning i høyre atrium (mest vanlig);
 • Nedbøyning i venstre atrium;
 • S-formet aneurisme, når en del av septumet forløper i en retning, og den andre - i motsatt retning.

utslipp av blod inn i hjertet fra venstre mot høyre med en åpen defekt i MPP

Atrial vegg sagging retning har ingen effekt på symptomene og forløpet av defekten, men oftere detektert høyre retning, siden trykket i den venstre atrium er høyere enn den høyre, og hjertet vegg avbøyes under sin virkning i den motsatte retning.

Fra klinikkens synspunkt er retningen til aneurisme av mye større betydning, og dens kombinasjon med andre feil - Et åpent ovalt vindu, en defekt i hjertets vegger og andre medfødte misdannelser som kan forårsake forstyrrelser av intrakardial og organisk hemodynamikk med tilhørende symptomatologi.

Blodstrømning i hjertet med en aneurisme påvirker ikke alltid. Hvis det ikke er ledsaget av en defekt i septumet, og prolaps ikke når kritiske verdier, vil blodsirkulasjonen gjennom kamrene være normal.

Sterkt uttrykt Fremspringet kan lette deformasjon og komprimering av ventilklaffene, og aneurisme stort område, stikker inn i høyre forkammer av hjertet vanskelig evakueringskammeret og, henholdsvis, den normale fylling av høyre ventrikkel, noe som medfører at blodstrømmen uorden.

Aneurisme utformet i ett med veggen mellom atriene strømmer uten å starte blod fra ett kammer til et annet, karakterisert ved at en gunstig prognose og symptomer ofte fraværende. Hvis det er en defekt, ikke er lukket i tide til det ovale vindu eller aneurisme-ruptur bule, da blodet vil strømme inn i det høyre atrium fra venstre og høyre halvdel av hjertet og lungene stammen begynner å øke trykket, - pulmonær hypertensjon.

Manifestasjoner av en aneurisme av det interatriale septum

Som de fleste andre små anomalier som ikke er ledsaget av andre hjertefeil, er aneurysmen til den inngripende septum asymptomatisk. Om det blir kjent etter den planlagte ultralydundersøkelsen av hjertet av babyen i det første år av livet.

Asymptomatisk aneurisme påvirker ikke utviklingen av barnet - i fysiske og psyko-emosjonelle termer, vil det ikke være forskjellig fra jevnaldrende. Dette er et må fortelle barnelege til foreldrene til babyen, for å unngå unødig spenning og unødvendige undersøkelser.

Barn med aneurysm prolaps fra venstre til høyre er mer utsatt for arytmier. Dette skyldes det faktum at fremspring fremmer sterkere fluktuasjoner i myokardiet i høyre atrium, der elementene i det ledende systemet befinner seg. Irritasjonen av rytmets drivere og forårsaker forstyrrelser i rytmen av hjertets sammentrekninger.

Hvis en aneurisme er stor, og dessuten er kombinert med andre anatomiske defekter i hjertet, så vil de kliniske manifestasjonene allerede vises i den nyfødte babyen. I andre tilfeller kan avviket manifestere seg med en økning i fysisk aktivitet, med økt vekst i ungdomsperioden, hormonelle endringer.

Symptomer på en aneurisme av MPP i et barn kan være:

 1. Takykardi, cyanose av nasolabiale trekant, kortpustethet amming hos spedbarn og barn i løpet av de første månedene av livet, tretthet og kortpustethet ved fysisk aktivitet, aktiv lek, bading;
 2. I ungdomsårene på grunn av akselerert vekst, hormonelle svingninger, krevende arbeidsoppgaver i skole, idrettslag kan takykardi, tretthet, svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelser, ubehag og falming i brystet, kan det være smerter i hjertet;
 3. Med kombinasjonen av aneurismen og det åpne hull i veggen i forgrunnen tegn til stagnasjon og øke trykket i det pulmonale - kortpustethet, hyppige inflammatoriske sykdommer i luftveiene, kan det være arytmier på grunn av hypertrofi og strekker veggene av høyre hjerte.

I ungdomsårene, kan tilstedeværelsen av aneurismer MPP være ledsaget av symptomer på autonom dysfunksjon - det svette, kvalme, svimmelhet, besvimelse, lavgradig feber. Eldre barn kan klage på magesmerter, fordøyelsessykdommer, hodepine, hyppig tretthet og døsighet. Barn som hever tonen i det autonome nervesystemet, kan bli engstelige, tårevått, sløv eller altfor begeistret, ofte forstyrret søvn og redusert appetitt.

Store aneurismer uten tilbakestilling av blod, fremspring på den bakgrunn av septumdefekter, forårsaker stagnasjon av blodet i lungekretsen, vekk hyppig betennelser i luftveiene, som er manifestert i barn i løpet av de første leveårene, bronkitt, lungebetennelse, tilbakevendende respiratoriske virussykdommer.

En aneurysm av MPP kan ledsages av noen komplikasjoner. Den farligste er brudd og intrakardial trombose, noe som kan forårsake emboli med okklusjon av andre fartøy (for eksempel hjernen).

Bruddbrudd er ikke så vanlig, men hvis dette skjer, foretrekker leger å overvåke og nøye kontrollere blodsirkulasjonen, i stedet for en operasjon som innebærer større risiko. Ved brudd i aneurysmområdet er konsekvensene usannsynlig å være dødelige, så risikoen er ikke berettiget.

Diagnose og behandling av MPA aneurysmer

Ultralydundersøkelse av hjertet er brukt til å oppdage en aneurisme av MPP. Det er smertefritt og trygt selv for de minste pasientene, derfor er det allerede gjennomført i barnehjemmet eller polyklinikken under observasjon i løpet av barnets første år. For å evaluere intrakardial blodstrøm, er ultralyd supplert med dopplerografi. Indikasjoner for undersøkelse av nyfødt eller tidlig barn kan lytte til støy i hjertet under auskultasjon, som oftest er assosiert med en defekt i septum eller et åpent ovalt vindu.

Hvis det er mistanke om å ha større alvorlige strukturelle hjerteabnormiteter, vises ytterligere studier - transesofageal ultralyd, CT, kateterisering av hjertehulene.

Video: Aneurysm av MPP på EchoCG (ultralyd av hjertet)

De fleste små anomalier fra hjerte krever ikke spesifikk behandling, men kardiologens observasjon er obligatorisk. I det asymptomatiske løpet av en aneurisme av MPP uten blodutslipp, er behandling ikke foreskrevet, og barnet undersøkes en gang årlig av en kardiolog etter planlagt ekkokardiografi.

Barn med aneurysm i interatrialseptum er svært viktige for å organisere generelle helseaktiviteter. Det er nødvendig å etablere et regime av arbeid og resten, som utelukker alvorlig fysisk og psyko-emosjonelt stress, spesielt - i perioder med intens vekst, gir betingelsene for en tilstrekkelig lang søvn er vist å gå i frisk luft og mat med høyt innhold av vitaminer, protein, mikronæringsstoffer.

Nyttig vurderes vannprosedyrer, massasje, Når aneurisme kombineres med vegetativ dysfunksjon, er det tilrådelig å jobbe med en psykoterapeut, automatisk trening, elektroslep. For å normalisere metabolismen i myokardiet, foreskrives elektroforese med magnesium.

Spørsmålet om kroppsopplæring og spesifikke idretter er veldig spennende for mange foreldre som har møtt en aneurisme av MPP i deres barn. Spesielt akutt kan det være for barn som ønsker å besøke forskjellige idrettsseksjoner. Det er opp til kardiologen å bestemme om slike treninger er trygge for et bestemt barn, basert på størrelsen på aneurysmen og tilstedeværelsen eller fraværet av samtidige forandringer i hjertet.

Aneurisme MPP er ikke anbefalt for svært aktive sportslige aktiviteter med en høy grad av skader, men ordinær kroppsøving og, spesielt, vil utøve bare være nyttig, fordi de normalisere den generelle tonen, forbedre blodsirkulasjonen og bidrar til riktig dannelsen av det kardiovaskulære systemet hos barn.

Kontraindikasjoner til trening kan være arytmier, klager på smerte i hjertet, hjertebank, som ofte forstyrrer voksende ungdom.

Noen foreldre, derimot, har en tendens til å overgrense barnet fra alle aktiviteter, som er fundamentalt feil og skadelig. For det første, samtidig hemmet generelle fysiske utvikling, og for det andre - begrensning eller utelukkelse av kroppsøving i barnets liv kan føre til en endring i hans karakter, vaner, disiplin, fremme dannelsen av et mindreverdighetskompleks eller selvtillit tvil. Med en aneurisme av MPP er det viktig for foreldrene å skape slike forhold at barnet ikke anser seg syk, svak eller verre enn andre barn i teamet.

Medisin er angitt i nærvær av symptomer på kardiovaskulær dysfunksjon, medfødte sykdommer i utviklingen av bindevev, tilstedeværelsen av et åpent ovalt vindu. Den inkluderer:

 • Bruk av magnesiumpreparater;
 • Utnevnelse av midler som forbedrer trofisk hjertemuskel (med repolariseringsbrudd i myokardiet);
 • Antibiotisk terapi med hyppige inflammatoriske prosesser;
 • Antiarytmisk behandling for arytmier.

Magnesium er en viktig komponent i bindevev, som er nødvendig for dannelsen av kollagenfibre. I tillegg har den antiarytmisk effekt, fremmer bevaring av kalium inne i kardiomyocytter, slik at magnesiumpreparater danner grunnlag for patogenetisk behandling for aneurysmer av MPP og andre mindre hjerteanomalier.

Terapi med magnesiumpreparater består i utnevnelse av magnerot i 0,5 g tre ganger daglig i en uke, deretter 5 uker for 250 mg av legemidlet. Magne B6 administreres i løpet av en og en halv til to måneder, doseringen beregnes ut fra vekten av barnets kropp. I tillegg til magnesium er kaliumkaliumorotat indisert i en måned. Behandlingen av mikroelementer gjentas flere ganger i året.

For å forbedre myokardtrofisme brukes antioksidantbeskyttelse, membranstabiliserende effekt, L-karnitin, koenzym Q10 (kudesan), cytomak. Kursene i metabolsk terapi kan ta opptil 1-1,5 måneder og gjentas 2-3 ganger i året.

Vitaminterapi utføres i en og en halv til to måneder ved gjentatte kurs opptil tre ganger i året. Det er hensiktsmessig å bruke vitaminer fra gruppe B, nikotinamid, biotin.

Med intrakardial trombusdannelse, med risiko for emboliske komplikasjoner, er antiplatelet og antikoagulantia foreskrevet. Store aneurismer hos voksne pasienter med risiko for trombose kan også kreve blodtynningsterapi.

Operasjon med en aneurisme av MPP er sjelden vist. Behovet for gjennomføring kan skyldes nærvær av andre misdannelser i hjerte og ut av sine vaskulære kofferter, stor atrieseptumdefekt som griper hemodynamiske og utløp av blod foregår fra venstre mot høyre, noe som skaper forutsetninger for hjertesvikt.

Operasjonen for en aneurisme med blodutslipp og en økning i irreversibel hypertensjon i lungearterien er underbygget. I slike tilfeller er en defekt lukket eller plast påføres med syntetiske "patcher" som forhindrer at blodet kommer fra venstre atrium til høyre.

lukking av et hull i MPP, i tilfelle en åpenbar defekt eller ruptur av en aneurysm med alvorlige hemodynamiske lidelser

Spesifikke forebyggende tiltak for å forhindre en aneurisme forekommer ikke, og i nærvær er det viktig å opprettholde et sparsomt regime for å unngå fysisk og følelsesmessig overbelastning. En gang i året bør barn med diagnostisert aneurisme vises til kardiologen for å vurdere barnets generelle tilstand og endringene i septumet mellom atriene. I de aller fleste tilfeller går anomalien med en god prognose, påvirker ikke utviklingen av barnet og påvirker ikke den generelle forventede levetiden og kvaliteten.

Aneurysm av interatrialseptum hos voksne

Aneurysm av MPP hos voksne

En aneurisme av MPP er en patologi som er preget av fremspring av det interatriale septumet på stedet med sin største uttynding. Denne tilstanden er inkludert i gruppen av såkalte "small heart anomalies".

Grupper av små kardiale abnormiteter utgjør avvik i utviklingen av hjertet som kan forsvinne eller redusere gjennom hele livet til barnet. Ofte er anomali kombinert med en defekt av det interatriale septumet. I dette tilfellet kalles denne tilstanden medfødt hjertesykdom.

1 Mekanismer for aneurysmformasjon

Åpne oval åpning

I prenatalperioden i fosteret i septum mellom atriaen er et ovalt vindu. Gjennom dette vinduet er det blodutløp fra venstre atrium til høyre. Blodstrømmen fanger således ikke lungesirkulasjonen, fordi i denne perioden er det ikke behov for lungefunksjon.

Etter fødselen begynner babyens lunger å fungere, og det ovale vinduet lukkes (vokser). Hvis det ikke er fullstendig lukking av vinduet, dannes tynt bindevev på dette stedet, eller det er en kommunikasjon mellom atriene.

2 Komplikasjoner og sykdomsrisiko

I noen tilfeller kan aneurysmen til det interatriale septum oppføre seg ganske rolig og ikke utgjøre en trussel mot kroppen hvis dimensjonene er små. Imidlertid kan eksistensen hos voksne være ledsaget av følgende faktorer:

 1. Krenkelse av hjertets rytme.
 2. Tromboemboliske komplikasjoner. Denne komplikasjonen blir ofte observert når en atrial septal aneurysm kombineres med tilstedeværelsen av en kommunikasjon mellom atriene. Betingelser er opprettet for å svinge blodstrømmen i hullets område. Dette fører til dannelse av blodpropper, som kan strømme inn i hjernen med blodstrøm. Som et resultat kan en livstruende tilstand utvikle seg - en blokkering av hjerneskarene og som en konsekvens et slag.
 3. Aneurysm ruptur. Denne komplikasjonen kan skje når sykdommen følger med høyt blodtrykk. Dette er selvsagt et ugunstig faktum. Som et resultat av ulike følelsesmessige og fysiske overbelastninger mot bakgrunnen av hypertensjon, kan det oppstå en septal ruptur.

Gitt at trykket i atria er mye lavere enn i ventriklene, fører ikke pause til pasientens død. Denne tilstanden kan imidlertid forverre pasientens tilstand betydelig. Det er tegn på hjertesvikt som reduserer pasientens livskvalitet.

3 Prevalens og årsaker til sykdommen

Atrial septal defekt

Sykdommens utbredelse er 1% i befolkningen, og det er likestilt både hos menn og kvinner. Årsakene til utviklingen av en aneurysm av mpp kan deles inn i 2 store grupper:

1) medfødt. Genetisk (arvelig) lidelse, som manifesterer seg som et brudd på utviklingen av bindevev i prenatalperioden. Det forekommer hos 80% av ungdommene og kan ha både en systemisk og lokal (isolert) karakter.

I systemisk affeksjon av binde vevsforandringer kan observeres i mange organer og systemer - nyrer, øyne, nervesystemet, blodomløpet. Ofte er en aneurisme kombinert med en vegeto-vaskulær dystoni. Med den lokale naturen av involvering, påvirker prosessen bare den interatriale septum. Det andre alternativet er mye mindre vanlig.

4 Klassifisering av en aneurisme av MPP

Typer aneurysmer av MPP

Aneurysm av interatrialseptum er delt inn i 3 typer:

 1. R-type. Septumet bukker mot høyre atrium.
 2. R-L type. Utbulingen av septum går først til høyre og deretter til venstre.
 3. L-R type. Partisjonen beveger seg til venstre, og deretter til høyre.

Avhengig av tilstedeværelsen av et hull i partisjonen:

 1. Tilstedeværelse av meldingen til venstre og høyre auricles. I dette tilfellet blir blodet utløst i høyre atrium.
 2. Ingen melding.

5 Kliniske manifestasjoner hos voksne

Dyspné med fysisk anstrengelse

Det er en aneurisme av det interatriale septum eller ikke, avhenger av en rekke faktorer:

 • Aneurysm størrelse.
 • Størrelsen på det dekkede ovale vinduet.
 • Tilstedeværelse eller fravær av tegn på hjertesvikt.
 • Pasientens alder. Som regel, med alderen, forverres pasientens tilstand, da kroppens adaptive mekanismer slites ut.
 • Samtidige sykdommer (spesielt sykdommer i kardiovaskulærsystemet).

I lang tid lekker en aneurisme med et hull i voksne asymptomatisk. Dette skyldes det faktum at kroppen i lang tid kan tilpasse seg en slik belastning. Funksjonshjerteforstyrrelser kan være fraværende til voksen alder. Det eneste tegnet i denne alderen kan være et svakt lag i fysisk utvikling. På den tredje ti av livet kan det være lett trøtthet.

Som regel manifesterer en aneurisme av mpp av liten størrelse uten kommunikasjon mellom atriene seg. Hvis det er et åpent ovalt vindu med store dimensjoner, blir blodet utladet til venstre atrium. Denne tilstanden påvirker hjertearbeidet og manifesterer visse symptomer. Imidlertid er tegnene på sykdommen ikke spesifikke for denne sykdommen. Disse inkluderer:

 • Kortpustethet. Det er vanskelig for pasienten å puste inn - det er vanskelig. Denne tilstanden oppstår med fysisk aktivitet.
 • Hjertebank. Et symptom som utvikler seg under fysisk anstrengelse, som hjertets respons på økt oksygenbehov.
 • Rask tretthet. Denne tilstanden følger også med fysisk aktivitet.

6 Diagnose av sykdommen

Aneurysm av mpp (type R)

Som nevnt tidligere refererer aneurysmen til MDP til medfødte utviklingsmomenter. Derfor kan det oppdages uten vanskeligheter, selv i barndommen. En annen situasjon observeres hvis det var en progressiv strekk, så for første gang kan den ses i en mer moden alder.

De viktigste metodene for aneurysm diagnostikk er:

 • Ekkokardiografisk studie. Ultralydet i hjertet gjør det mulig å avsløre fremspringet i det interatriale septumet.

Når en aneurisme komplementeres av eksistensen av et åpent ovalt vindu, kan følgende metoder være informative:

 • EKG er den enkleste metoden. Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet bidrar til å se overbelastning av det rette hjertet. Også detekteres hjerterytmeforstyrrelser. I dette tilfellet kan du finne tegn på atrieflimmer.
 • Bryst røntgen. En aneurisme med et åpent ovalt vindu er preget av tilstedeværelsen av et spesifikt symptom på røntgenbildet - "pulsering av lungens røtter".
 • Ekkokardiografisk studie. Som med en aneurisme uten en melding, er denne metoden svært viktig for å diagnostisere et åpent ovalt vindu. Takket være denne metoden kan man se svirling av blodstrømmen i hullets område. Ventilforstyrrelser kan også påvises.

Instrumentdiagnostikk kan også suppleres med følgende metoder:

 • Transesophageal ultralyd.
 • Transthoracisk ultralyd.
 • Datatomografi.
 • Hjertekateterisering.

7 Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme hos voksne kan være både medisinske og kirurgiske.
1) Narkotikabehandling - det er ikke-spesifikt. Det brukes også når kirurgisk behandling ikke er angitt. Legemidler som kan brukes gjelder for forskjellige grupper.

 • Preparater som stimulerer dannelsen av kollagen.
 • Vitaminer i gruppe B.
 • Mikroelementer - Cu, Zn, Mg.
 • Legemidler som påvirker hjerterytmen.
 • Legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Imidlertid er slik behandling ikke-spesifikk. Som regel må pasienter som ikke trenger kirurgisk behandling, konstant overvåke en kardiolog eller terapeut. De bør gjennomgå en ultralyd av hjertet hvert år for å overvåke tilstanden til aneurysmen.

Pasienter anbefales generelle styringsforanstaltninger. Det er ønskelig å observere regimet av arbeid og hvile for å unngå følelsesmessig og fysisk overbelastning. Det er viktig å overvåke blodtrykksnivåene. Et viktig poeng er også forebygging av infeksjoner, som har en negativ innvirkning på kroppen.

Occluder for å lukke MPP defekten

2) Kirurgisk behandling er indikert med en aneurysmstørrelse på over 10 mm og ledsaget av et brudd på hjertefunksjonen. Hovedmetoden for kirurgisk inngrep er styrking av en aneurisme med syntetisk materiale. Hvis det er en åpning i partisjonen, kan den lukkes på følgende måter:

 • Suturering. Utført i tilfelle et lite hull.
 • Setter en syntetisk oppdatering.
 • Endoskopisk måte å lukke vinduet ved hjelp av spesielle enheter.

Aneurysm av interatrialseptum hos voksne: behandlingsfunksjoner

Kardiovaskulære sykdommer er for det første i dødelighet blant de vanligste patologiene i organer og systemer.

Aneurysm i det interatriale septum er en sykdom som påvirker arteriene, en alvorlig nok patologi. Diagnostisering av anomali er svært vanskelig på grunn av fravær av strømningssymptomer. En aneurisme manifesterer seg ikke på noen måte i flere tiår, og som et resultat kan det føre til plutselig død. Denne sykdommen rammer oftest voksne menn og nyfødte barn.

Egenskaper av sykdommen

På grunn av strekk og tynning stikker veggene på fartøyene ut. Som et resultat dannes en liten ball fylt med blod (en aneurisme), som klemmer de nærliggende organene.

I fravær av noen behandling, en aneurysm bursts, som fører til rask død av pasienten. Steder av forekomst av aneurysm er forskjellige: perifere fartøy, aorta, hjerte, hjerne.

Aneurysme i hjertet er dannet på den interatriale septum på stedet der vevet er den tynneste.

Tre typer MPP skiller seg ut i form:

 • Med fremspring til venstre;
 • Med fremspring til høyre;
 • S-formet fremspring av septum.

Sværheten i løpet av en aneurisme kan være:

 • Kroniske former, når symptomene ligner tegn på hjertesvikt;
 • Den akutte formen, når tegnene utvikler seg, starter med en forhøyet kroppstemperatur før starten av leukocytose;
 • Subacute skjemaet, som fortsetter med forekomsten av konstant tretthet, kortpustethet, hjertesvikt.

Personer med medfødt MPP lever i gjennomsnitt opp til 40-45 år, men en lengre forventet levealder er også mulig.

Den vanligste årsaken til en aneurysm er hjerteinfarkt. Patologien til hjertemusklene reflekteres i hele kardiovaskulærsystemet, uten å utelukke utseendet til en aneurisme i andre organer, for eksempel i hjernens kar.

Faktorer som bidrar til fremveksten av MPP:

 • Utmattet og svekket bindevev forårsaket av sykdommer eller medfødt patologi hos barn;
 • Sykdommer som forårsaker nedsatt vaskulær tone, for eksempel aterosklerose;
 • Økt blodtrykk, noe som skaper et trykk på karene og fører til fremspring av et svakt septum;
 • Nikotin og alkoholholdige drikker skader hele kroppen, inkludert hjertevev;
 • Vaskulære skader som kan oppnås ved en ulykke, en kamp, ​​i ekstremsport;
 • Infisert trombose;
 • fedme;
 • Smittsomme sykdommer;
 • Forhøyet kolesterol, som skyldes misbruk av fete og stekte matvarer.

Forekomsten av en aneurisme etter en ulykke forekommer ikke umiddelbart. Noen ganger kan det ta minst 20 år. Derfor er årsaken til fremveksten av MPP hos voksne vanskelig å identifisere.

Symptomer og diagnose av MPP

Hos voksne manifesterer symptomene seg ikke. Diagnose av anomali er kun mulig ved hjelp av medisinsk utstyr (EKG, ultralyd, databehandling).

Over tid er det et brudd på blodstrømmen. Et hull kommer opp i gjennomveggen, som fører til overløp i venstre ventrikel, og blodet passerer inn i høyre atrium. Lasten på hjertets deler blir forhøyet.

Hos voksne og eldre, under påvirkning av stress, skade og fysisk anstrengelse, kan det forekomme aneurysmbrudd.

 • Sterke smerter blir følt i deformasjonssonen;
 • I hjertet av hjerte muskler, føltes ubehag;
 • Hjertets arbeid blir ustabilt;
 • Svakhet i kroppen.

Et brudd på bulgen kan ikke føre til alvorlige problemer. I stedet dannes en mangel, noe som gjør at en person kan leve i mange år.

WFP hos barn

Aneurysm i interatrialseptum hos spedbarn refererer til medfødte sykdommer. Vanligvis overføres denne anomali ved arv (mamma eller pappa lider av denne sykdommen). Også, dannelsen av hjertemusklene avhenger av tilstanden til moren under svangerskapet.

Eventuell smittsom sykdom, som influensa, kan provosere en dysfunksjon av barnets kardiovaskulære system. Senere kan lukking av deferral septum mellom atria også provosere utseendet til MPP i fremtiden.

Cyanotisk hudfarge er alltid observert hos barn med medfødt aneurisme. Hvis konveksiteten ikke er stor, innen 15 mm, vil barnet utvikle seg uten komplikasjoner, unntatt lavt blodtrykk.

Imidlertid vil slike barn, opp til ca. to år, være utsatt for hyppige respiratoriske sykdommer, noe som resulterer i kronisk lungebetennelse.

Av fysiologiske årsaker refererer det avdekket ovale vinduet i det interatriale septum. Dette hullet i det nyfødte uten behandling blir gradvis lukket, men veggene forblir tynne.

Hvis blodtrykket øker, begynner det sårbare stedet å strekke seg og skaper en plattform for utseendet til en aneurisme.

Tegn på MPP etter alder:

 • 0-3 år. Barn er undervektige, hyppige indisposisjoner og svakhet, hemmet fysisk og mental utvikling. Undersøkelsen avslører en overbelastning av den lille sirkulasjonen og et økt volum av høyre ventrikel.
 • 3-7 år. Barn legger seg bak i vekst, blir raskt sliten, når du lytter til den første tonen, styrkes, noen ganger arytmi.
 • Tenåringer. Eksternt, de er veldig blek hud, et lite fremspring vises i brystområdet, puls og blodtrykk senkes, mens du lytter til den andre tonen styrkes.

I gutter er patologien til den interkulturelle septum to ganger mindre vanlig enn hos jenter. I alle aldre har pasienter med MSP akutt og vond smerte bak brystbenet.

Ved begynnelsen av utviklingen av anomali, er det ikke nødvendig med medisiner og enda mer kirurgisk behandling av aneurisme. Det er nok for pasienten å bli observert av en spesialist (terapeut eller kardiolog), for å overvåke MPP, gjennomgår periodisk ultralyd og EKG-prosedyrer.

Noen ganger kan en aneurisme øke, men i dette tilfellet utføres ikke alvorlig behandling. Pasienten er plassert på et sykehus under observasjon, og leger velger en ventende holdning.

Operasjonen utføres bare ved utvikling av pulmonal hypertensjon. Kirurgen sipper bruddstedet eller lager tynne veggtyper av septum.

Noen ganger, med alvorlig trussel mot livet, utføres kirurgiske operasjoner for å fjerne en aneurysm hos nyfødte barn. Operasjoner og behandling foregår i strengt spesialiserte klinikker og sykehus.

Forebygging av komplikasjoner

For å minimere risikoen for komplikasjoner i MPP er det nødvendig å utføre forebyggende tiltak:

 • Ikke kjør infeksjoner og forkjølelse. Langsiktig behandling kan provosere en økning i det unormale området. Med bronkitt og lungebetennelse forårsaker en sterk host ofte brudd på en aneurisme.
 • Bli kvitt dårlige vaner. Røyking og alkohol, samt underernæring, bidrar til utviklingen av aterosklerose.
 • Kontroller konstant blodtrykk. Ikke tillat hopp. For å gjøre dette må du hele tiden ta medisiner foreskrevet av legen din.
 • Enkel fysisk aktivitet (walking, gymnastikk) er nødvendig for å opprettholde hjerteets normale funksjon.
 • God søvn og mangel på stress har en positiv effekt, ikke bare på tilstanden til fartøyene, men også på hele kroppen.

Dermed er livet med en aneurisme av MPP ganske mulig. Du må bare nøye behandle helsen din og konsultere spesialister oftere og gjennomgå den nødvendige behandlingen.

En aneurisme av MPP er en patologi som er preget av fremspring av det interatriale septumet på stedet med sin største uttynding. Denne tilstanden er inkludert i gruppen av såkalte "small heart anomalies".

Grupper av små kardiale abnormiteter utgjør avvik i utviklingen av hjertet som kan forsvinne eller redusere gjennom hele livet til barnet. Ofte er anomali kombinert med en defekt av det interatriale septumet. I dette tilfellet kalles denne tilstanden medfødt hjertesykdom.

1 Mekanismer for aneurysmformasjon

Åpne oval åpning

I prenatalperioden i fosteret i septum mellom atriaen er et ovalt vindu. Gjennom dette vinduet er det blodutløp fra venstre atrium til høyre. Blodstrømmen fanger således ikke lungesirkulasjonen, fordi i denne perioden er det ikke behov for lungefunksjon.

Etter fødselen begynner babyens lunger å fungere, og det ovale vinduet lukkes (vokser). Hvis det ikke er fullstendig lukking av vinduet, dannes tynt bindevev på dette stedet, eller det er en kommunikasjon mellom atriene.

2 Komplikasjoner og sykdomsrisiko

I noen tilfeller kan aneurysmen til det interatriale septum oppføre seg ganske rolig og ikke utgjøre en trussel mot kroppen hvis dimensjonene er små. Imidlertid kan eksistensen hos voksne være ledsaget av følgende faktorer:

 1. Krenkelse av hjertets rytme.
 2. Tromboemboliske komplikasjoner. Denne komplikasjonen blir ofte observert når en atrial septal aneurysm kombineres med tilstedeværelsen av en kommunikasjon mellom atriene. Betingelser er opprettet for å svinge blodstrømmen i hullets område. Dette fører til dannelse av blodpropper, som kan strømme inn i hjernen med blodstrøm. Som et resultat kan en livstruende tilstand utvikle seg - en blokkering av hjerneskarene og som en konsekvens et slag.
 3. Aneurysm ruptur. Denne komplikasjonen kan skje når sykdommen følger med høyt blodtrykk. Dette er selvsagt et ugunstig faktum. Som et resultat av ulike følelsesmessige og fysiske overbelastninger mot bakgrunnen av hypertensjon, kan det oppstå en septal ruptur.

Gitt at trykket i atria er mye lavere enn i ventriklene, fører ikke pause til pasientens død. Denne tilstanden kan imidlertid forverre pasientens tilstand betydelig. Det er tegn på hjertesvikt som reduserer pasientens livskvalitet.

3 Prevalens og årsaker til sykdommen

Atrial septal defekt

Sykdommens utbredelse er 1% i befolkningen, og det er likestilt både hos menn og kvinner. Årsakene til utviklingen av en aneurysm av mpp kan deles inn i 2 store grupper:

1) medfødt. Genetisk (arvelig) lidelse, som manifesterer seg som et brudd på utviklingen av bindevev i prenatalperioden. Det forekommer hos 80% av ungdommene og kan ha både en systemisk og lokal (isolert) karakter.

I systemisk affeksjon av binde vevsforandringer kan observeres i mange organer og systemer - nyrer, øyne, nervesystemet, blodomløpet. Ofte er en aneurisme kombinert med en vegeto-vaskulær dystoni. Med den lokale naturen av involvering, påvirker prosessen bare den interatriale septum. Det andre alternativet er mye mindre vanlig.

4 Klassifisering av en aneurisme av MPP

Typer aneurysmer av MPP

Aneurysm av interatrialseptum er delt inn i 3 typer:

 1. R-type. Septumet bukker mot høyre atrium.
 2. R-L type. Utbulingen av septum går først til høyre og deretter til venstre.
 3. L-R type. Partisjonen beveger seg til venstre, og deretter til høyre.

Avhengig av tilstedeværelsen av et hull i partisjonen:

 1. Tilstedeværelse av meldingen til venstre og høyre auricles. I dette tilfellet blir blodet utløst i høyre atrium.
 2. Ingen melding.

5 Kliniske manifestasjoner hos voksne

Dyspné med fysisk anstrengelse

Det er en aneurisme av det interatriale septum eller ikke, avhenger av en rekke faktorer:

 • Aneurysm størrelse.
 • Størrelsen på det dekkede ovale vinduet.
 • Tilstedeværelse eller fravær av tegn på hjertesvikt.
 • Pasientens alder. Som regel, med alderen, forverres pasientens tilstand, da kroppens adaptive mekanismer slites ut.
 • Samtidige sykdommer (spesielt sykdommer i kardiovaskulærsystemet).

I lang tid lekker en aneurisme med et hull i voksne asymptomatisk. Dette skyldes det faktum at kroppen i lang tid kan tilpasse seg en slik belastning. Funksjonshjerteforstyrrelser kan være fraværende til voksen alder. Det eneste tegnet i denne alderen kan være et svakt lag i fysisk utvikling. På den tredje ti av livet kan det være lett trøtthet.

Som regel manifesterer en aneurisme av mpp av liten størrelse uten kommunikasjon mellom atriene seg. Hvis det er et åpent ovalt vindu med store dimensjoner, blir blodet utladet til venstre atrium. Denne tilstanden påvirker hjertearbeidet og manifesterer visse symptomer. Imidlertid er tegnene på sykdommen ikke spesifikke for denne sykdommen. Disse inkluderer:

 • Kortpustethet. Det er vanskelig for pasienten å puste inn - det er vanskelig. Denne tilstanden oppstår med fysisk aktivitet.
 • Hjertebank. Et symptom som utvikler seg under fysisk anstrengelse, som hjertets respons på økt oksygenbehov.
 • Rask tretthet. Denne tilstanden følger også med fysisk aktivitet.

6 Diagnose av sykdommen

Aneurysm av mpp (type R)

Som nevnt tidligere refererer aneurysmen til MDP til medfødte utviklingsmomenter. Derfor kan det oppdages uten vanskeligheter, selv i barndommen. En annen situasjon observeres hvis det var en progressiv strekk, så for første gang kan den ses i en mer moden alder.

De viktigste metodene for aneurysm diagnostikk er:

 • Ekkokardiografisk studie. Ultralydet i hjertet gjør det mulig å avsløre fremspringet i det interatriale septumet.

Når en aneurisme komplementeres av eksistensen av et åpent ovalt vindu, kan følgende metoder være informative:

 • EKG er den enkleste metoden. Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet bidrar til å se overbelastning av det rette hjertet. Også detekteres hjerterytmeforstyrrelser. I dette tilfellet kan du finne tegn på atrieflimmer.
 • Bryst røntgen. En aneurisme med et åpent ovalt vindu er preget av tilstedeværelsen av et spesifikt symptom på røntgenbildet - "pulsering av lungens røtter".
 • Ekkokardiografisk studie. Som med en aneurisme uten en melding, er denne metoden svært viktig for å diagnostisere et åpent ovalt vindu. Takket være denne metoden kan man se svirling av blodstrømmen i hullets område. Ventilforstyrrelser kan også påvises.

Instrumentdiagnostikk kan også suppleres med følgende metoder:

 • Transesophageal ultralyd.
 • Transthoracisk ultralyd.
 • Datatomografi.
 • Hjertekateterisering.

7 Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme hos voksne kan være både medisinske og kirurgiske.
1) Narkotikabehandling - det er ikke-spesifikt. Det brukes også når kirurgisk behandling ikke er angitt. Legemidler som kan brukes gjelder for forskjellige grupper.

 • Preparater som stimulerer dannelsen av kollagen.
 • Vitaminer i gruppe B.
 • Mikroelementer - Cu, Zn, Mg.
 • Legemidler som påvirker hjerterytmen.
 • Legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Imidlertid er slik behandling ikke-spesifikk. Som regel må pasienter som ikke trenger kirurgisk behandling, konstant overvåke en kardiolog eller terapeut. De bør gjennomgå en ultralyd av hjertet hvert år for å overvåke tilstanden til aneurysmen.

Pasienter anbefales generelle styringsforanstaltninger. Det er ønskelig å observere regimet av arbeid og hvile for å unngå følelsesmessig og fysisk overbelastning. Det er viktig å overvåke blodtrykksnivåene. Et viktig poeng er også forebygging av infeksjoner, som har en negativ innvirkning på kroppen.

Occluder for å lukke MPP defekten

2) Kirurgisk behandling er indikert med en aneurysmstørrelse på over 10 mm og ledsaget av et brudd på hjertefunksjonen. Hovedmetoden for kirurgisk inngrep er styrking av en aneurisme med syntetisk materiale. Hvis det er en åpning i partisjonen, kan den lukkes på følgende måter:

 • Suturering. Utført i tilfelle et lite hull.
 • Setter en syntetisk oppdatering.
 • Endoskopisk måte å lukke vinduet ved hjelp av spesielle enheter.

funksjonen

Aneurysm av interatrialseptum i medisin er utpekt av en enkel forkortelse - MPP. Slike uregelmessigheter i hjertets struktur forekommer ganske ofte, men er ikke farlig for menneskelivet. En aneurisme er et poseaktig utspring som dannes på overflaten av septum som skiller høyre og venstre aurikler. Det påvirker hovedsakelig den delen av veggen hvor vevet er tynnere. Finheten til en enkelt del av strukturen skyldes en funksjon: under intrauterin utvikling på septum er det et ovalt hull som lukker etter fødselen. Det er på stedet der dette "vinduet" er lukket, at veggene ikke er komprimert og sårbare. Senere, etter mange år, med økt blodtrykk, kan denne sonen begynne å strekke seg. Som et resultat dannes fremspring, det er en aneurisme av det interatriale septum hos voksne. Fenomenet som sådan har lenge vært kjent for spesialister, men har hittil ikke blitt fullt ut studert. Derfor, når pasientene har spørsmål om arten av uorden, dens natur og risikofaktorer, kan leger ikke gi bestemte svar. En aneurisme av MPP anses å være en bulgingformasjon, hvis dimensjoner når 10 mm eller mer. Og så hvordan kan man ringe mindre utprøvde unormale endringer i septum? De er også referert til som varianter av denne patologien.

symptomer

Aneurysm av interatrialseptum hos voksne og barn er ikke manifestert av noen definerende tegn. Pasienter har ingen klager på smerte eller ubehag. Derfor er det umulig å fastslå tilstedeværelsen av avvik i symptomatologi.

diagnostikk

Identifisere en anomali i hjertets struktur er mulig med konvensjonell ultralyd (ultralyd) med dopplerografi. I tillegg kan en spesialist foreskrive en oppfølgingsundersøkelse, som inkluderer transesofageal ultralyd, kateterisering, tomografi. Disse tiltakene er nødvendige i tilfeller der det er mistanke om en defekt forandring i vevets fremspring i sin omkrets, samt en risiko for å utvikle en anomali (selve hjertet eller store kar) som følger med en aneurisme.

Påvirkningen av patologi på hjertets arbeid

Legene er overbevist om at uregelmessig fenomen - en aneurisme av MPP ikke påvirker funksjonen til "motor" av kroppen. Det betyr at hjertet fungerer i samme modus og uten feil. Blodstrømmen er ikke svekket, og organets pumpefunksjon forverres heller ikke.

Hvilken trussel er aneurismen

Gitt at fremspringet gradvis øker i størrelse og vevet i septum blir tynnere, frykter mange pasienter rupturen. Samtidig tror de at et aneurysmbrudd utgjør en alvorlig trussel mot deres liv og helse. Men denne oppfatningen er feilaktig. Blodtrykk er ikke så intens som å skade integriteten til strukturer. I isolerte tilfeller dannes en ubetydelig defekt ved bruddstedet når dette oppstår. Han bærer ikke en fare, og mange mennesker med en slik feil lever i mange år uten å føle tegn på ulempe. En aneurisme er selvfølgelig ikke så ufarlig avvik. Det kan forårsake blodsirkulasjonsforstyrrelser i hjernen og føre til et slag. Dette skjer på grunn av dannelsen av blodpropper i et fremspringende sac, som er typisk for personer som har hatt et embolisk slag. Hvis en aneurisme har en størrelse på mer enn 10 mm, så er det en reell risiko for emboli, blodpropper.

Aneurysm i interatrialseptum hos voksne krever behandling bare i de situasjonene der det er bulking over norm, det vil si mer enn 1 cm. Terapi består av å ta medisiner som fortynner blodet. Operativ teknikk brukes svært sjelden og er indisert for pasienter som har blitt diagnostisert med en alvorlig mangel i veggkonstruksjonene som adskiller venstre og høyre atrium. Kirurgisk inngrep er også nødvendig i tilfeller av hjertesvikt, som skyldes en betydelig økning i aneurisme.

Del med venner:

Hva er aneurysmen til det interatriale septumet og hvordan å behandle det

 • Hovedårsakene til en aneurisme i det interatriale septumet
 • Diagnose av en atriell septal aneurisme
 • Hva er farlig en aneurisme av det interatriale septumet?
 • Symptomer på sykdommen
 • Aneurysm behandling
 • Forebyggende tiltak

En aneurisme av det interatriale septum er en krumning av veggen mellom venstre og høyre atrium. Denne sykdommen er referert til gruppen av mindre hjerteanomalier. Denne anomali består i krumningen av atriemuren og fremspring av den til siden. For øyeblikket identifiserte eksperter 3 former for denne anomali:

 • krølling til venstre;
 • krølling på høyre side;
 • S-formet bøyning.

Hovedårsakene til en aneurisme i det interatriale septumet

Denne sykdommen har lenge vært kjent for menneskeheten, men alvorlige studier har ikke blitt utført på denne anomali. For tiden har forskere ikke funnet den nøyaktige årsaken til denne patologien.

En aneurisme er utvidelsen av fartøyet, som er forårsaket av stratifisering av veggen og dens svakhet. Noen mener at årsaken til avvik hos nyfødte er dårlig arvelighet. Andre mener at en aneurisme oppstår på grunn av forstyrrelser i forbindelse med dannelse av bindevev i hjertet under intrauterin utvikling. Kardiale abnormiteter i barnet kan oppstå på grunn av ulike abnormiteter i mors kropp i løpet av svangerskapet. Oftest, den negative virkningen av smittsomme sykdommer under graviditeten.

Hos voksne kan en aneurisme forekomme som følge av overføring av hjerteinfarkt.

Denne teorien støttes av mange eksisterende fakta. Spesialistene etablerte de viktigste faktorene som kan provosere utseendet til en aneurisme av det interatriale septumet.

Symptomene på sykdommen kan være svært forskjellige. Symptomene på denne sykdommen ligner ofte oftest hjertesvikt eller hjerteinfarkt. Ifølge frekvensen av sykdommen etter infarkt, delte forskere denne sykdommen i tre typer:

 1. Kronisk form - kan oppstå ved 6 uker etter infarkt, symptomene på denne sykdommen er svært lik symptomene på utseendet av hjertesvikt hos mennesker.
 2. Akutt form - kan forekomme 2 uker etter infarkt. De viktigste symptomene er en kraftig økning i temperaturen, en funksjonsfeil i rytmen i hjertet, en manifestasjon av hjertesvikt og leukocytose.
 3. Subakut form - oppstår ved 3-6 uker etter et hjerteinfarkt. I dette tilfelle oppstår krumningen på grunn av uregelmessigheter i dannelsen av arr på infarktstedet. Symptomer på den subakutiske form er uttrykt i utseendet av kortpustethet, rask hjerterytme.

Tilbake til innholdet

Diagnose av en atriell septal aneurisme

Diagnostikk av denne anomali inkluderer 3 stadier. Ved første trinn bør du konsultere en lege som i detalj kan forklare pasienten hva de første tegn på sykdommen kan være. I andre etappe utføres en visuell undersøkelse, som består av pulsering i brystområdet. Etter avsløring av de første tegn på pasienten sendt til undersøkelse. Obligatorisk behandling av pasienten er ultralyd, elektrokardiografi og datatomografi.

Hvis sykdommen er forbundet med arvelighet, bestemmes den ved hjelp av ultralyd umiddelbart etter fødselen av barnet. I en nyfødt kan denne patologien ses umiddelbart. Den endelige diagnosen er imidlertid kun gjort etter studien.

Tilbake til innholdet

Hva er farlig en aneurisme av det interatriale septumet?

De fleste pasienter som lider av aneurysm er redd for brudd, men i virkeligheten er det ekstremt sjeldent. Trykket som oppstår i begge atriene har ikke så mye styrke til å skade veggen. Dette gjelder for nyfødte og voksne. Selv om dette skjer, vil det ikke føre til døden.

Når skillevegget går i stykker, oppstår en defekt som ikke forårsaker alvorlig helsefare. Med dette kan du leve veldig lange år. Imidlertid, i nærvær av en akutt form for aneurysm, er det risiko for lidelser i hjernens sirkulasjon. Denne faktoren kan utløse et slag. Ifølge statistikk er personer med aneurysm i fare for ulike abnormiteter av blodpropper, som, etter å ha kommet, forårsaker et slag. Disse tromber kalles emboli.

Tilbake til innholdet

Symptomer på sykdommen

I begynnelsen av sykdommen er visse tegn fraværende, kan forekomsten av sykdommen bare bestemmes under undersøkelsen. Der en aneurisme befinner seg, vises et hull. På grunn av dette er det sirkulasjonsforstyrrelser. Med hver sammentrekning av hjertet fra venstre atrium begynner blodet å falle ikke bare i venstre ventrikkel, men også delvis i høyre atrium. På grunn av dette øker belastningen på høyre side av hjertemusklen. Som et resultat oppstår kompenserende hypertrofi av høyre atrium og etterpå en ventrikel. I tillegg mottar lungene økt mengde blod, øker trykket på karene og symptomer på pulmonal hypertensjon. Hos barn er utviklingen langsommere.

Hos voksne er risikoen for aneurysmbrudd mye høyere. Dette kan oppstå på grunn av konstant tilstand av stress, traumer til hjertet, økt fysisk anstrengelse. Når aneurysmen brister, har pasienten følgende symptomer:

 • smerte i hjertet;
 • økt tretthet i kroppen;
 • manglende evne til å utøve langvarig fysisk anstrengelse
 • følelse av ubehag i hjertet;
 • funksjonsfeil i hjertet.

Tilbake til innholdet

Aneurysm behandling

I begynnelsen av sykdomsutviklingen krever en aneurisme ikke spesiell behandling med medisinering eller kirurgi. Det er bare nødvendig å besøke den lokale terapeuten og kardiologen med jevne mellomrom, fra tid til annen inspisere å observere sykdommens dynamikk. Vanligvis anbefales pasienten å utføre et kardiogram og ultralyd i hjertet. I tilfelle sykdommen er strengt kontrollert og det ikke er noen komplikasjoner, er det mulig at pasienten aldri vil få noen klager om dette.

Hvis en aneurisme begynner å øke betydelig i størrelse, øker risikoen for brudd kraftig, noe som kan være en alvorlig fare. I dette tilfellet bør du umiddelbart kontakte legen din for å finne ut hva du skal gjøre neste gang.

Den viktigste tilnærmingen til å behandle en aneurisme er å forhindre brudd, da dette kan føre til alvorlig blødning. Dermed kan pasienten selv velge to måter. Den første måten er å vente stille, den andre er å gjennomføre en planlagt operasjon for å fjerne den endrede plottet.

Ved å velge behandlingens taktikk tar doktoren hensyn til hastigheten på aneurismeutviklingen, dens plassering og størrelse. Med langsom utvikling av en aneurisme, er venting mer hensiktsmessig. Å holde en stille livsstil, ernæring, dosering av fysisk aktivitet, vil i mange år bidra til å opprettholde helse og kontrollere fremveksten av akutte tilstander. For full kontroll skal pasienten utføre en tomografi og ultralydsskanning av hjertet hver 6. måned. I løpet av livet bør legenes forskrifter følges nøye.

Hvis aneurismen er for stor, begynner den å utøve sterkt press på de indre organene og sykdommen begynner å utvikle seg. I dette tilfellet kan kirurgen ikke gjøre uten inngrep. Operasjonen består i å fjerne den skadede delen av fartøyet og etablere en plastprotes i stedet for defekten, og i noen tilfeller en sunn beholder som tas fra samme pasient.

Tilbake til innholdet

Forebyggende tiltak

Hvis du har funnet en aneurisme av interatrialseptum, bør du ta alvorlig smittsom sykdom. Langvarig behandling av influensa kan for eksempel føre til en sterk akselerasjon i veksten av det berørte området. Hvis det er en patologi i aorta, kan en host selv provosere en aneurysmbrudd.

Pasienter med mellom- og avansert alder bør redusere risikoen for å utvikle aterosklerose. Først av alt må du slutte å røyke og nekte å drikke alkohol. Det er pålagt å holde seg til et balansert kosthold, for ikke å tillate overdreven bruk av animalsk fett. Kostholdet skal inneholde et tilstrekkelig antall høyverdige proteiner, vitaminer og mineraler. Nødvendigvis, som et forebyggende tiltak, bør det tas narkotika som forhindrer utvikling av aterosklerose (som instruert av en lege). Det er også nødvendig å følge blodtrykket nøye og prøve å kontrollere vekten.

Les Mer Om Fartøyene