Den iliac arterien

Iliac arterien er den største etter aortaparet blodkar, fem til syv centimeter i lengde og 11-13 mm i diameter. Arterier begynner på stedet for aorta bifurcation, på nivået av den fjerde lumbale vertebraen. I området med artikulasjon av iliac bein og sacrum, bryter de ned i de ytre og indre iliac arterier.

Indre arterie deler seg i grener - gjennomsnitt proctal, den ilio-lumbosakralt, laterale, nedre og øvre sete, vesical nederste, innvendige gulv, obturator. De leverer blod til organene og indre veggene i bekkenhulen.

Den ytre arterien, som forlater bekkenhulen, gir samtidig veggene sine flere grener, og i regionen av de nedre ekstremiteter fortsetter i form av femorale arterien. Grenene av den femorale arterie (dyp arterie, den nedre epigastriske arterie) fører blod til huden og musklene i lårene, og deretter forgrene i mindre arterier som leverer blod og foten og benet.

Hos menn, iliac arterien lever blod til testiklene, hamstrings, blære, penis.

Aneurysm av iliac arterien

En aneurisme av iliac arterien er et sakkulært fremspring av karveggen. Vegggen i arterien mister gradvis sin elastisitet og erstattes av bindevev. Årsakene til aneurysmdannelse kan være hypertensive sykdommer, traumer, aterosklerose.

En aneurisme av iliac arterien i lang tid kan strømme uten spesielle symptomer. Smerte syndrom på stedet for en aneurysm oppstår hvis den, når en stor størrelse, begynner å klemme det omkringliggende vevet.

Aneurysm-brudd kan forårsake gastrointestinal blødning av uklar etiologi, en dråpe i blodtrykket, en reduksjon i hjertefrekvensen, et sammenbrudd.

Brudd på blodtilførselen i aneurysmområdet kan føre til trombose i lårarterien, arterier i underbenet, samt bein i bekkenorganene. Blodstrømningsforstyrrelser er ledsaget av dysuriske lidelser, smerte. Trombose i underårets arterier fører noen ganger til utvikling av parese, intermittent claudication og utseendet av følsomhetsforstyrrelser.

En aneurisme av iliac arterien diagnostiseres ved ultralyd med duplex skanning, computertomografi, MR, angiografi.

Okklusjon av iliac arterier

Okklusjon og stenose iliacusarterie ofte oppstår på grunn av tromboangiitis obliterans, arteriosklerose arterie fibromuscular dysplasi, aortoarteritis.

Ved stenos av iliac arterien utvikler vev hypoksi, det bryter vev metabolisme. Reduksjon av oksygenspenning i vev fører til metabolsk acidose og akkumulering av underoksiderte metabolske produkter. Videre øker aggregering og klebende egenskaper av blodplater, og disaggregasjonsegenskapene minker. Viskositeten til blodet øker, og dette fører uunngåelig til dannelsen av trombi.

De følgende typer av okklusjon av bekkenarteriene (avhengig av etiologi): ikke-spesifikk Aortitt, arteritis blandet form, og Aortitt aterosklerose, iatrogen, postembolic, posttraumatisk okklusjon. Avhengig av beskaffenhetens karakter, utmerker seg kronisk okklusjon, akutt trombose, stenose.

Occlusion av iliac arteries er ledsaget av utseendet av en rekke syndromer. Iskemien i nedre ekstremiteter manifesterer seg i form av parestesi, mild tretthet og intermittent claudikasjon, følelsesløshet og chilliness i underlempene. Impotenssyndromet manifesterer sig i iskemi i bekkenorganene og kronisk sirkulasjonsinsuffisiens i de nedre delene av ryggmargen.

Konservativ behandling av okklusal iliac arterier brukes til å normalisere prosesser med blodkoagulasjon, arrestere smertesyndrom, utvide collaterals og lindre vasospasmer.

Ved konservativ terapi av berørte fartøy kan følgende legemidler brukes:

 • betyr ganglioblokiruyuschey handling (midokalm, bupatol, vaskulat);
 • bukspyttkjertel (dilninal, angiotrofin, andecalin);
 • antispasmodiske stoffer (no-spa, papaverine).

Indikasjoner for kirurgisk inngrep er:

 • merket intermittent claudication eller smerte i ro
 • nekrotiske endringer i lemmer vev (akutt operasjon);
 • emboli av store og mellomstore arterier (akuttoperasjon).

Metoder for kirurgisk behandling av okklusale iliac arterier:

 • reseksjon av det berørte området av arterien og dets erstatning med en transplantasjon;
 • endarterektomi - åpner lumen av arterien og fjerner plaketter;
 • kombinasjon av shunting og reseksjon med endarterektomi
 • lumbal sympathectomy.

I dag brukes metoden for røntgen endovaskulær dilatasjon ofte til å gjenopprette stenotiske lesjoner. Denne metoden er vellykket brukt som et supplement til rekonstruktiv operasjon med flere vaskulære lesjoner.

Aneurysmer av iliac, femoral og popliteal arterier

Aneurysmer av perifere arterier er de vanligste aneurysmene til iliac, femoral og popliteal arterier.

Aneurysm av iliac arterier

Aneurysmale dilatasjoner av iliac arterier forekommer ofte i forbindelse med aneurysmal aorta lesjoner. Isolerte aneurysmale lesjoner av iliac arterier er sjeldne, og står for mindre enn 2% av alle aorto-iliac aneurysmformasjoner. I de fleste tilfeller er aneurysmen til iliac arterien lokalisert på nivået av den felles eller indre iliac arterien. Aneurysmal transformasjon av de ytre arteriene er ekstremt sjelden. Risikoen for brudd på en aneurysm av iliac arteriene er ennå ikke nøyaktig vurdert og kriterier for valg av pasienter for kirurgisk inngrep er ikke bestemt. Det er generelt anerkjent at den åpne eller endovaskulære inngrep indikert for asymptomatiske aneurismer, en diameter som er større enn 3 cm. Emergency operasjon er nødvendig for å pasienter med symptomatiske og sprukne aneurismer.

Femorale arterie aneurysmer

Sanne aneurysmer i lårarterien er funnet hos 25% av pasientene med aneurysmale patologier i abdominal aorta. Sanne aneurysmer forekommer mye sjeldnere enn falske aneurysmer som danner seg på nivået av distale anastomoser etter aorto-femoral shunting. Vanligvis ser de ut som en smertefri pulserende formasjon i lyskeområdet. Det er også deres hull, men dette skjer sjelden. De fleste pasienter har tid til å søke medisinsk behandling før sannsynligheten for brudd er høy nok.

Ved små aneurysmer i lårarterien er det mulig å vente og se taktikk med periodiske pasientundersøkelser. Kirurgisk behandling er indikert for symptomatisk aneurysmal sykdom, så vel som deres diameter er lik eller større enn 3 cm. Typisk, krever den modifiserte del reseksjon med sin lineær protese protese. Den proksimale anastomosen dannes ved nivået av inngangsligamentet, og den distale anastomosen dannes med bifurkering av den felles femorale arterien. Dette er en relativt liten operasjon, preget av pålitelige resultater.

Aneurysmer av popliteale arterier

De vanligste aneurysmene av popliteale arterier, de står for mer enn 80% av alle aneurysmale lesjoner av perifere arterier. Aneurysmer av popliteal arterier observeres omtrent 15 ganger mindre enn de aneurysmale forstørringene av abdominal aorta. I halvparten av tilfellene oppdages bilaterale aneurysmer av popliteale arterier, og i 40% tilfeller blir de kombinert med aneurysmale sacs i abdominal aorta.

Diskontinuiteter av aneurysmiske formasjoner er sjeldne, men i 50% av tilfellene er sykdommen komplisert av truende iskemi av distale lemmer. På samme måte som i tilfelle av aneurysmale sekker av annen lokalisering, dannes trombotiske masser i lumen av aneurysmene til popliteale arterier. Imidlertid blir popliteale arterier konstant utsatt for bøyning og forlengelse, som følge av at risikoen for separasjon av trombusfragmenter og henholdsvis distal emboli blir betydelig høyere. Mange pasienter kan ha flere mikroemboli, som forekommer asymptomatisk, og kliniske symptomer vises bare i tilfelle fullstendig okklusjon av hovedarterien eller trombose i selve aneurysmale sac. Av denne grunn er det stor sannsynlighet for en klar trussel om lemmer. Videre påvirker bruken av patency av utstrømningsområdene negativt resultatene av nødkonstruktiv kirurgisk inngrep. Jo større størrelsen på aneurysmen er, jo mer sannsynlig forekommer trombotiske masser i den. Derfor er indikasjoner på kirurgi i stor grad bestemt av tilstedeværelsen av trombotiske masser i aneurysmale sac, og ikke av dens størrelse. Operasjonen er indikert når ultralyd, CT- eller MR-studier indikerer tilstedeværelsen av trombotiske masser. I deres fravær er det generelt akseptert at aneurysmer med en diameter lik eller større enn 2 cm er utsatt for proteser.

Den tradisjonelle intervensjonen består i å binde poplitealarterien proksimal og distal til den aneurysmale sac, etterfulgt av shunting med det autofinente fragmentet. Operasjonen utføres fra medietilgang. Imidlertid, ifølge nyere forskning, opprettholdes 30% av pasientene etter slike inngrep i aneurysmisk sek. Blodstrøm. Videre er det stor risiko for å øke størrelsen på aneurysmen og til og med dets brudd på grunn av bevaring av det indre trykket på veggene, forårsaket av retrograd blodstrøm fra knegeplexens grener. Det er derfor operasjonen utføres fortrinnsvis fra bakre aksess med åpningen av den aneurysmiske bolle, ved å gjennomsøke sidegrenene til den aneurysmale formasjonen og ved innføring av protesen.

Ved akutt aneurysm trombose er det angitt en nødintervensjon. For å gjenopprette patronen til utløpsbanen før operasjonen, eller intraoperativt, finner trombolyse sted, noe som skaper forhold for å utføre shunting-operasjonen. Det er lavnivådata som indikerer at slike taktikker kan forbedre sjansene for å opprettholde et lem.

Med forbedring av endoprosteser er det for tiden hos noen pasienter et akseptabelt alternativ til åpne kirurgiske inngrep endoprostetikk av aneurysmer av popliteale arterier.

Iliac arterien - okklusjon, stenose, aneurisme

Iliac arterien er den største etter aortaparet blodkar, fem til syv centimeter i lengde og 11-13 mm i diameter. Arterier begynner på stedet for aorta bifurcation, på nivået av den fjerde lumbale vertebraen. I området med artikulasjon av iliac bein og sacrum, bryter de ned i de ytre og indre iliac arterier.

Indre arterie deler seg i grener - gjennomsnitt proctal, den ilio-lumbosakralt, laterale, nedre og øvre sete, vesical nederste, innvendige gulv, obturator. De leverer blod til organene og indre veggene i bekkenhulen.

Den ytre arterien, som forlater bekkenhulen, gir samtidig veggene sine flere grener, og i regionen av de nedre ekstremiteter fortsetter i form av femorale arterien. Grenene av den femorale arterie (dyp arterie, den nedre epigastriske arterie) fører blod til huden og musklene i lårene, og deretter forgrene i mindre arterier som leverer blod og foten og benet.

Hos menn, iliac arterien lever blod til testiklene, hamstrings, blære, penis.

Aneurysm av iliac arterien

En aneurisme av iliac arterien er et sakkulært fremspring av karveggen. Vegggen i arterien mister gradvis sin elastisitet og erstattes av bindevev. Årsakene til aneurysmdannelse kan være hypertensive sykdommer, traumer, aterosklerose.

En aneurisme av iliac arterien i lang tid kan strømme uten spesielle symptomer. Smerte syndrom på stedet for en aneurysm oppstår hvis den, når en stor størrelse, begynner å klemme det omkringliggende vevet.

Aneurysm-brudd kan forårsake gastrointestinal blødning av uklar etiologi, en dråpe i blodtrykket, en reduksjon i hjertefrekvensen, et sammenbrudd.

Brudd på blodtilførselen i aneurysmområdet kan føre til trombose i lårarterien, arterier i underbenet, samt bein i bekkenorganene. Blodstrømningsforstyrrelser er ledsaget av dysuriske lidelser, smerte. Trombose i underårets arterier fører noen ganger til utvikling av parese, intermittent claudication og utseendet av følsomhetsforstyrrelser.

En aneurisme av iliac arterien diagnostiseres ved ultralyd med duplex skanning, computertomografi, MR, angiografi.

Okklusjon av iliac arterier

Okklusjon og stenose iliacusarterie ofte oppstår på grunn av tromboangiitis obliterans, arteriosklerose arterie fibromuscular dysplasi, aortoarteritis.

Ved stenos av iliac arterien utvikler vev hypoksi, det bryter vev metabolisme. Reduksjon av oksygenspenning i vev fører til metabolsk acidose og akkumulering av underoksiderte metabolske produkter. Videre øker aggregering og klebende egenskaper av blodplater, og disaggregasjonsegenskapene minker. Viskositeten til blodet øker, og dette fører uunngåelig til dannelsen av trombi.

De følgende typer av okklusjon av bekkenarteriene (avhengig av etiologi): ikke-spesifikk Aortitt, arteritis blandet form, og Aortitt aterosklerose, iatrogen, postembolic, posttraumatisk okklusjon. Avhengig av beskaffenhetens karakter, utmerker seg kronisk okklusjon, akutt trombose, stenose.

Occlusion av iliac arteries er ledsaget av utseendet av en rekke syndromer. Iskemien i nedre ekstremiteter manifesterer seg i form av parestesi, mild tretthet og intermittent claudikasjon, følelsesløshet og chilliness i underlempene. Impotenssyndromet manifesterer sig i iskemi i bekkenorganene og kronisk sirkulasjonsinsuffisiens i de nedre delene av ryggmargen.

Konservativ behandling av okklusal iliac arterier brukes til å normalisere prosesser med blodkoagulasjon, arrestere smertesyndrom, utvide collaterals og lindre vasospasmer.

Ved konservativ terapi av berørte fartøy kan følgende legemidler brukes:

 • betyr ganglioblokiruyuschey handling (midokalm, bupatol, vaskulat);
 • bukspyttkjertel (dilninal, angiotrofin, andecalin);
 • antispasmodiske stoffer (no-spa, papaverine).

Indikasjoner for kirurgisk inngrep er:

 • merket intermittent claudication eller smerte i ro
 • nekrotiske endringer i lemmer vev (akutt operasjon);
 • emboli av store og mellomstore arterier (akuttoperasjon).

Metoder for kirurgisk behandling av okklusale iliac arterier:

 • reseksjon av det berørte området av arterien og dets erstatning med en transplantasjon;
 • endarterektomi - åpner lumen av arterien og fjerner plaketter;
 • kombinasjon av shunting og reseksjon med endarterektomi
 • lumbal sympathectomy.

I dag brukes metoden for røntgen endovaskulær dilatasjon ofte til å gjenopprette stenotiske lesjoner. Denne metoden er vellykket brukt som et supplement til rekonstruktiv operasjon med flere vaskulære lesjoner.

Under nysen stopper kroppen vår helt. Selv hjertet stopper.

En utdannet person er mindre utsatt for hjernesykdommer. Intellektuell aktivitet bidrar til dannelsen av ytterligere vev som kompenserer for de syke.

Ifølge statistikk øker risikoen for tilbake skader på mandager med 25%, og risikoen for hjerteinfarkt - med 33%. Vær forsiktig.

Vekten av den menneskelige hjernen er ca 2% av den totale kroppsvekten, men den forbruker omtrent 20% av oksygen som kommer inn i blodet. Dette faktum gjør menneskers hjerne ekstremt utsatt for skade forårsaket av mangel på oksygen.

Når kjærester kysser, mister hver av dem 6,4 kcal per minutt, men de bytter nesten 300 forskjellige bakterier.

I Storbritannia er det en lov som en kirurg kan nekte å gjøre en operasjon til en pasient hvis han røyker eller er overvektig. En person må gi opp dårlige vaner, og da, kanskje, trenger han ikke kirurgi.

Ifølge WHO-studier øker en daglig halvtimes samtale på en mobiltelefon sannsynligheten for å utvikle hjernesvulst med 40%.

En person som tar antidepressiva, vil i de fleste tilfeller igjen lide av depresjon. Hvis en person har håndtert depresjon selv, har han all sjanse til å glemme denne tilstanden for alltid.

Hostmedisin "Terpinkod" er en av lederne i salget, ikke i det hele tatt på grunn av dets medisinske egenskaper.

Våre nyrer er i stand til å fjerne tre liter blod på ett minutt.

I fire skiver med mørk sjokolade inneholder omtrent to hundre kalorier. Så hvis du ikke vil bli frisk, er det bedre å ikke spise mer enn to stykker per dag.

Alle har ikke bare unike fingeravtrykk, men også språk.

Amerikanske forskere gjennomførte eksperimenter på mus og konkluderte med at vannmelonsaft forhindrer utviklingen av arteriosklerose i blodkar. En gruppe mus drakk ordinært vann, og den andre - vannmelonjuice. Som et resultat var fartøyene i den andre gruppen fri for kolesterolplakk.

En jobb som ikke passer til en person, er mye mer skadelig for hans psyke enn en mangel på arbeid i det hele tatt.

Mange stoffer ble opprinnelig markedsført som medisiner. Heroin, for eksempel, ble opprinnelig introdusert til markedet som en kur for et barns hoste. Og kokain ble anbefalt av leger som en bedøvelse og som et middel til å øke utholdenhet.

I influensasongen er barnehagen massivt lukket for karantene. Barn er syke, foreldre må gå til sykefravær. Er det mulig å redusere sannsynligheten for en epidemi? That.

Som tromboser av andre arterier har tromboser av iliac arterier vanligvis en aterosklerotisk opprinnelse. Vanligvis indikerer trombose av iliac arteriene tilstedeværelsen av en kronisk form.

Bare i form av et unntak blir denne trombosen akutt eller subakut. I slike former av sykdommen er intraarterielle injeksjoner spesielt farlige, noe som kan føre til stigende eller nedadgående trombose. Noen ganger er trombose av arterien en konsekvens av innføringen av Seldinger-proben.

Disse trombosene kan være av stor lengde; de står overfor trusselen om leddstap og krever akutt kirurgisk inngrep.

Gjentatte intraarterielle injeksjoner kan forårsake akutt trombose. Introdusert i en aterosklerotisk endret arterie, kan Seldinger sonden forårsake utbredt trombose med alvorlige iskemiske fenomener. Bruken av kombinerte transplantater etter endarteriektomi eliminerer behovet for bruk av lange, to-leddproteser som er utsatt for trombose. Med suksess kan du bruke en proteseprotein kombinert med en venøs autograft. En protese laget av dacron bør ha en diameter som er større enn diameteren til den arterien som den sys, slik at i stedet for ende-til-ende anastomose er det ingen innsnevring. Bruken av en venøs autograft i knelegionen viser seg å være veldig bra selv når den kombineres med protesproteser.

Fleksjonsbevegelsene i kneleddet stopper ikke blodsirkulasjonen i venøs autograft, som skjer med dacronproteser.

Erstatning av begge iliac arterier med venøse autotransplantater. For tiden er den beste transplantasjonen en stor subkutan vene i låret. Dette transplantasjon brukt til å gjenopprette tap arterier partier (venøs autograft) tap en side av fartøyet (vene eller arterie) via venøse plaster, så vel som å skape en bypass lem arterier eller kransarterier (aortocoronary bypass).

Imidlertid har den store saphenous Wien utilstrekkelig kaliber å fylle bekkenarteriene eller store arterier forgrening fra aortabuen, med mindre dette Vienna "vennskapsby" i bredden.

For å enkelt doble kaliberen av den store saphenøse venen, foreslo vi et apparat som du kan sy en ven. Verdien av denne enheten er at med hjelpen kan du fikse venøse fragmenter slik at de lett kan sys. Mens kirurgen er engasjert i tildeling av arterielle trunker, syr en av hans assistenter sammen med den operative søsteren en transplantasjon fra en stor saphenøsvein. Enheten kan også brukes til vaskulær søm øvelser, som er nødvendig for å få ferdighetene til begynnelsen kirurger.

Drift: ekstraperitonealt eksponerte iliac fartøyer (generelle, indre ytre arterier) og den felles femorale arterien; Under hver av arteriene føres en ledningsholder. Trombose av den nedre halvparten av den felles iliacarterien og den ytre iliacartarien til den felles femorale arterien ble etablert. Produsert tromb- og endarterektomi av de felles bekkenarterier og avgreningen, mens den ytre bekkenarterie substituert dobbel venøs autotransilantatom. Den venøse graft er sydd fra to fragmenter av en stor saphenøs vene, kuttet sammen. Kaliber av denne transplantasjonen etter søm ble nøyaktig den samme som kaliber av den ytre iliacarterien. Det postoperative såret er lukket uten drenering. Det postoperative kurset er jevnt. Pasienten ble utladet etter 15 dager med en normal puls på lårbenet. Et år senere ble den samme operasjonen vellykket utført fra motsatt side. Pasienten ble undersøkt 2 år etter den første operasjonen og et år etter den andre operasjonen. Føler seg godt og lider ikke av intermitterende claudication. Ved registrering av puls på femorale arterier, avsløres normale kurver på begge sider.

"Tverrbundet" venøs autotransllantat av den store saphenavene formet ved å doble dens sporvidde, kan anvendes for å erstatte de store arterier som iliaca subclavia eller brachiocephalic arterie stammen.

Phlebectomy: hva er det? Forberedelse for drift, prosedyre, risiko, gjenoppretting

er kun tillatt med skriftlig tillatelse fra redaksjonen!

Byklinisk sykehus oppkalt etter DD Pletnyov

Statens budsjettinstitusjon Helsedepartementet i Moskva

Aneurysm av iliac arterien

Felles bekkenarterie stammer fra den abdominale aorta deler seg i ytre og arteria iliacea interna, bærer det blodtilførselen til bekken organer, leverer mannlig blæren, alle skallet egg, penis, lårmusklene, og andre.

Årsaken til arterielle aneurysmer er kun etablert hos et lite antall pasienter. Årsakene kan være aterosklerose, hypertensjon, traumer (ofte årsaken til utviklingen av falske aneurysmer i steder med intimal vasokonstriksjon), infeksjonen av infisert emboli. Som følge av dette endres strukturen i arterievegget, blir den gradvis erstattet av bindevev, mister sin elastisitet, og fremspringet (saccular, sfærisk, etc.) oppstår. I hulrommet i aneurysmen kan det være blodpropper av forskjellig resept.

manifestasjoner ruptur av aneurysmen til iliac arterien Det kan være gastrointestinal blødning av en uklar etiologi. I tillegg til rask forverring av den generelle tilstand (fall i blodtrykket og hjertefrekvensen reduksjon, sammenbrudd), er den karakterisert ved svart, tjæreaktige uformet krakk med frastøtende lukt (Melena) og oppkast farge kaffegrut.

Ukomplisert aneurisme av iliac arterien lang tid kan være asymptomatisk. Klager av smerte på stedet for aneurysmlokalisering oppstår vanligvis når aneurysmen når en stor størrelse (omgivende vev presses). Blodstrømningsforstyrrelser i iliac arterienes aneurisme er ofte årsaken til trombose og kan føre til trombose i bekkenorganene i bekkenorganene, lårarterien, skinnens arterier. Brudd på blodtilførsel av indre organer manifesteres av smerter, dysuriske lidelser. Trombose av skinnens arterier kan føre til utvikling av intermitterende claudikasjon, muligens utvikling av parese, følsomhetsforstyrrelser og andre symptomer på iskemi.

Diagnose av en aneurisme av iliac arterien inkluderer ultralyd med tosidig skanning, datatomografi, MR, angiografi.

Behandling av en aneurisme av iliac arterien og dens komplikasjoner - operativ.


Behandling av denne sykdommen produserer:

Aneurysm av iliac arterie symptomer

Byklinisk sykehus oppkalt etter DD Pletnyov

Statens budsjettinstitusjon

Aneurysm av iliac arterien

Felles bekkenarterie stammer fra den abdominale aorta deler seg i ytre og arteria iliacea interna, bærer det blodtilførselen til bekken organer, leverer mannlig blæren, alle skallet egg, penis, lårmusklene, og andre.

Innholdsfortegnelse:

Årsaken til arterielle aneurysmer er kun etablert hos et lite antall pasienter. Årsakene kan være aterosklerose, hypertensjon, traumer (ofte årsaken til utviklingen av falske aneurysmer i steder med intimal vasokonstriksjon), infeksjonen av infisert emboli. Som følge av dette endres strukturen i arterievegget, blir den gradvis erstattet av bindevev, mister sin elastisitet, og fremspringet (saccular, sfærisk, etc.) oppstår. I hulrommet i aneurysmen kan det være blodpropper av forskjellig resept.

Manifestasjoner av brudd på aneurysmen til iliac arterien kan være gastrointestinal blødning av en uklar etiologi. I tillegg til rask forverring av den generelle tilstand (fall i blodtrykket og hjertefrekvensen reduksjon, sammenbrudd), er den karakterisert ved svart, tjæreaktige uformet krakk med frastøtende lukt (Melena) og oppkast farge kaffegrut.

Ukomplisert aneurisme av iliac arterien kan være asymptomatisk i lang tid. Klager av smerte på stedet for aneurysmlokalisering oppstår vanligvis når aneurysmen når en stor størrelse (omgivende vev presses). Forstyrrelser av blodgennemstrømning i iliacarterienes aneurisme forårsaker ofte trombose og kan føre til trombose av bekkenorganernes arterier, lårarterien, skinnens arterier. Brudd på blodtilførsel av indre organer manifesteres av smerter, dysuriske lidelser. Trombose av skinnens arterier kan føre til utvikling av intermitterende claudikasjon, muligens utvikling av parese, følsomhetsforstyrrelser og andre symptomer på iskemi.

Diagnose av en aneurysm av iliac arterien innebærer ultralyd med dupleks skanning, computertomografi, MR, angiografi.

Behandling av en aneurisme av iliac arterien og dens komplikasjoner er operativ.

Behandling av denne sykdommen produserer:

Aneurysmer av iliac, femoral og popliteal arterier

Aneurysmer av perifere arterier er de vanligste aneurysmene til iliac, femoral og popliteal arterier.

Aneurysm av iliac arterier

Aneurysmale dilatasjoner av iliac arterier forekommer ofte i forbindelse med aneurysmal aorta lesjoner. Isolerte aneurysmale lesjoner av iliac arterier er sjeldne, og står for mindre enn 2% av alle aorto-iliac aneurysmformasjoner. I de fleste tilfeller er aneurysmen til iliac arterien lokalisert på nivået av den felles eller indre iliac arterien. Aneurysmal transformasjon av de ytre arteriene er ekstremt sjelden. Risikoen for brudd på en aneurysm av iliac arteriene er ennå ikke nøyaktig vurdert og kriterier for valg av pasienter for kirurgisk inngrep er ikke bestemt. Det er generelt anerkjent at den åpne eller endovaskulære inngrep indikert for asymptomatiske aneurismer, en diameter som er større enn 3 cm. Emergency operasjon er nødvendig for å pasienter med symptomatiske og sprukne aneurismer.

Femorale arterie aneurysmer

Sanne aneurysmer i lårarterien er funnet hos 25% av pasientene med aneurysmale patologier i abdominal aorta. Sanne aneurysmer forekommer mye sjeldnere enn falske aneurysmer som danner seg på nivået av distale anastomoser etter aorto-femoral shunting. Vanligvis ser de ut som en smertefri pulserende formasjon i lyskeområdet. Det er også deres hull, men dette skjer sjelden. De fleste pasienter har tid til å søke medisinsk behandling før sannsynligheten for brudd er høy nok.

Ved små aneurysmer i lårarterien er det mulig å vente og se taktikk med periodiske pasientundersøkelser. Kirurgisk behandling er indikert for symptomatisk aneurysmal sykdom, så vel som deres diameter er lik eller større enn 3 cm. Typisk, krever den modifiserte del reseksjon med sin lineær protese protese. Den proksimale anastomosen dannes ved nivået av inngangsligamentet, og den distale anastomosen dannes med bifurkering av den felles femorale arterien. Dette er en relativt liten operasjon, preget av pålitelige resultater.

Aneurysmer av popliteale arterier

De vanligste aneurysmene av popliteale arterier, de står for mer enn 80% av alle aneurysmale lesjoner av perifere arterier. Aneurysmer av popliteal arterier observeres omtrent 15 ganger mindre enn de aneurysmale forstørringene av abdominal aorta. I halvparten av tilfellene oppdages bilaterale aneurysmer av popliteale arterier, og i 40% tilfeller blir de kombinert med aneurysmale sacs i abdominal aorta.

Diskontinuiteter av aneurysmiske formasjoner er sjeldne, men i 50% av tilfellene er sykdommen komplisert av truende iskemi av distale lemmer. På samme måte som i tilfelle av aneurysmale sekker av annen lokalisering, dannes trombotiske masser i lumen av aneurysmene til popliteale arterier. Imidlertid blir popliteale arterier konstant utsatt for bøyning og forlengelse, som følge av at risikoen for separasjon av trombusfragmenter og henholdsvis distal emboli blir betydelig høyere. Mange pasienter kan ha flere mikroemboli, som forekommer asymptomatisk, og kliniske symptomer vises bare i tilfelle fullstendig okklusjon av hovedarterien eller trombose i selve aneurysmale sac. Av denne grunn er det stor sannsynlighet for en klar trussel om lemmer. Videre påvirker bruken av patency av utstrømningsområdene negativt resultatene av nødkonstruktiv kirurgisk inngrep. Jo større størrelsen på aneurysmen er, jo mer sannsynlig forekommer trombotiske masser i den. Derfor er indikasjoner på kirurgi i stor grad bestemt av tilstedeværelsen av trombotiske masser i aneurysmale sac, og ikke av dens størrelse. Operasjonen er indikert når ultralyd, CT- eller MR-studier indikerer tilstedeværelsen av trombotiske masser. I deres fravær er det generelt akseptert at aneurysmer med en diameter lik eller større enn 2 cm er utsatt for proteser.

Den tradisjonelle intervensjonen består i å binde poplitealarterien proksimal og distal til den aneurysmale sac, etterfulgt av shunting med det autofinente fragmentet. Operasjonen utføres fra medietilgang. Imidlertid, ifølge nyere forskning, opprettholdes 30% av pasientene etter slike inngrep i aneurysmisk sek. Blodstrøm. Videre er det stor risiko for å øke størrelsen på aneurysmen og til og med dets brudd på grunn av bevaring av det indre trykket på veggene, forårsaket av retrograd blodstrøm fra knegeplexens grener. Det er derfor operasjonen utføres fortrinnsvis fra bakre aksess med åpningen av den aneurysmiske bolle, ved å gjennomsøke sidegrenene til den aneurysmale formasjonen og ved innføring av protesen.

Ved akutt aneurysm trombose er det angitt en nødintervensjon. For å gjenopprette patronen til utløpsbanen før operasjonen, eller intraoperativt, finner trombolyse sted, noe som skaper forhold for å utføre shunting-operasjonen. Det er lavnivådata som indikerer at slike taktikker kan forbedre sjansene for å opprettholde et lem.

Med forbedring av endoprosteser er det for tiden hos noen pasienter et akseptabelt alternativ til åpne kirurgiske inngrep endoprostetikk av aneurysmer av popliteale arterier.

Den iliac arterien

Iliac arterien er den største etter aortaparet blodkar fem til syv centimeter i lengde og diameter. Arterier begynner på stedet for aorta bifurcation, på nivået av den fjerde lumbale vertebraen. I området med artikulasjon av iliac bein og sacrum, bryter de ned i de ytre og indre iliac arterier.

Den indre arterien disintegrerer i grener - midtre rektal, ilio-lumbal, sakral, lateral, nedre og øvre gluteal, lavere urinozulisk, intern seksuell og blokkering. De leverer blod til organene og indre veggene i bekkenhulen.

Den ytre arterien, som forlater bekkenhulen, gir samtidig veggene sine flere grener, og i regionen av de nedre ekstremiteter fortsetter i form av femorale arterien. Grenene av den femorale arterie (dyp arterie, den nedre epigastriske arterie) fører blod til huden og musklene i lårene, og deretter forgrene i mindre arterier som leverer blod og foten og benet.

Hos menn, iliac arterien lever blod til testiklene, hamstrings, blære, penis.

Aneurysm av iliac arterien

En aneurisme av iliac arterien er et sakkulært fremspring av karveggen. Vegggen i arterien mister gradvis sin elastisitet og erstattes av bindevev. Årsakene til aneurysmdannelse kan være hypertensive sykdommer, traumer, aterosklerose.

En aneurisme av iliac arterien i lang tid kan strømme uten spesielle symptomer. Smerte syndrom på stedet for en aneurysm oppstår hvis den, når en stor størrelse, begynner å klemme det omkringliggende vevet.

Aneurysm-brudd kan forårsake gastrointestinal blødning av uklar etiologi, en dråpe i blodtrykket, en reduksjon i hjertefrekvensen, et sammenbrudd.

Brudd på blodtilførselen i aneurysmområdet kan føre til trombose i lårarterien, arterier i underbenet, samt bein i bekkenorganene. Blodstrømningsforstyrrelser er ledsaget av dysuriske lidelser, smerte. Trombose i underårets arterier fører noen ganger til utvikling av parese, intermittent claudication og utseendet av følsomhetsforstyrrelser.

En aneurisme av iliac arterien diagnostiseres ved ultralyd med duplex skanning, computertomografi, MR, angiografi.

Okklusjon av iliac arterier

Okklusjon og stenose iliacusarterie ofte oppstår på grunn av tromboangiitis obliterans, arteriosklerose arterie fibromuscular dysplasi, aortoarteritis.

Ved stenos av iliac arterien utvikler vev hypoksi, det bryter vev metabolisme. Reduksjon av oksygenspenning i vev fører til metabolsk acidose og akkumulering av underoksiderte metabolske produkter. Videre øker aggregering og klebende egenskaper av blodplater, og disaggregasjonsegenskapene minker. Viskositeten til blodet øker, og dette fører uunngåelig til dannelsen av trombi.

De følgende typer av okklusjon av bekkenarteriene (avhengig av etiologi): ikke-spesifikk Aortitt, arteritis blandet form, og Aortitt aterosklerose, iatrogen, postembolic, posttraumatisk okklusjon. Avhengig av beskaffenhetens karakter, utmerker seg kronisk okklusjon, akutt trombose, stenose.

Occlusion av iliac arteries er ledsaget av utseendet av en rekke syndromer. Iskemien i nedre ekstremiteter manifesterer seg i form av parestesi, mild tretthet og intermittent claudikasjon, følelsesløshet og chilliness i underlempene. Impotenssyndromet manifesterer sig i iskemi i bekkenorganene og kronisk sirkulasjonsinsuffisiens i de nedre delene av ryggmargen.

Konservativ behandling av okklusal iliac arterier brukes til å normalisere prosesser med blodkoagulasjon, arrestere smertesyndrom, utvide collaterals og lindre vasospasmer.

Ved konservativ terapi av berørte fartøy kan følgende legemidler brukes:

 • betyr ganglioblokiruyuschey handling (midokalm, bupatol, vaskulat);
 • bukspyttkjertel (dilninal, angiotrofin, andecalin);
 • antispasmodiske stoffer (no-spa, papaverine).

Indikasjoner for kirurgisk inngrep er:

 • merket intermittent claudication eller smerte i ro
 • nekrotiske endringer i lemmer vev (akutt operasjon);
 • emboli av store og mellomstore arterier (akuttoperasjon).

Metoder for kirurgisk behandling av okklusale iliac arterier:

 • reseksjon av det berørte området av arterien og dets erstatning med en transplantasjon;
 • endarterektomi - åpner lumen av arterien og fjerner plaketter;
 • kombinasjon av shunting og reseksjon med endarterektomi
 • lumbal sympathectomy.

I dag brukes metoden for røntgen endovaskulær dilatasjon ofte til å gjenopprette stenotiske lesjoner. Denne metoden er vellykket brukt som et supplement til rekonstruktiv operasjon med flere vaskulære lesjoner.

Aneurysm av aorta i magehulen: tegn, diagnose, behandling

Begrepet "aneurisme" innebærer en slik forandring i karetveggens struktur, når den tynnes og utstikkes på det svakeste punktet. Dermed er det fare for ruptur av fartøyet. En av de farligste lokaliseringene av en slik patologi er en aneurisme av abdominal aorta.

Årsaker til aneurisme og skade

Det er viktig å forstå hvorfor denne sykdommen oppstår, fordi antallet dødsfall er katastrofalt høyt: 50-60% av pasientene dør 1-2 år etter at abdominal aorta-aneurisme er oppdaget. Og menn slik patologi påvirker en størrelsesorden oftere enn kvinner. Årsakene som forårsaker deformasjon av vaskulær veggen, er vanlig å dele seg i betennelses- og ikke-inflammatorisk tilstand.

 • I fravær av en inflammatorisk prosess er den vanligste årsaken til en aneurysm (ca. 30% av tilfellene) aterosklerose. Muskel-skjelett elastisk aorta blir ujevn i tykkelse og styrke på grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk, å endre strukturen av fartøyet bekledningslag og mulig forkalkning foci. Vaskulært vev er erstattet med bindevev, som er mindre elastisk og mer utsatt for deformasjoner under innvirkning av blodtrykket på arterieveggen. Utvidelse av aorta akselererer arteriell hypertensjon, som også er nært relatert til aterosklerotiske fartøyendringer.
 • Mindre vanlig er en traumatisk aneurisme av abdominal aorta. Det kan skyldes lukket traumer i magen, brystet eller ryggraden. Noen ganger oppstår det etter en bilulykke, for eksempel når offeret slår med en mage eller et bryst på rattet. Alvorlig risiko for aneurysm oppstår også etter fall fra høyde og på grunn av gjennomtrengende sår i magen (fragmentering, kule osv.). I slike tilfeller, når alle lagene i vaskemuren blir ødelagt, vises først et hematom i selve vevet av aorta, da er veggen arret, og deretter kan en aneurysm i abdominal aorta brytes på bindevevssiden.
 • Til inflammatorisk i første omgang inkluderer syfilitiske aneurismer. I dette tilfellet oppstår en inflammatorisk prosess først i karene som leverer blod til aorta. Deretter blir betennelsen kastet til aorta-veggen, strukturen er ødelagt, elastisiteten minker, et plaster av bindevev fremkommer. Det er her at en vaskulær "pose" - en aneurisme er dannet.
 • Spesifikke inflammatoriske aneurysmer inkluderer tuberkulær og reumatisk. Her går den inflammatoriske prosessen til aorta fra ryggraden eller nærliggende betennelsesfoci, noe som fører til tynning og fremspring av arterieveggen.
 • Ikke-spesifikke aneurysmer av inflammatorisk natur fremstår som komplikasjoner i en rekke infeksjoner. Kausjonsmiddelet kommer inn i aorta langs blodbanen som gir det og påvirker ikke bare aorta selv, men også karene som forlater det. En slik aneurisme kalles bakteriell-embolisk. Infeksjon kan hentes fra lungene, nyrene, tarmene, kan involvere aorta i pankreatitt.

Video: forekomsten av en aneurisme av aorta

Klassifisering etter forskjellige egenskaper

Av struktur og egenskaper av vevskader er aneurysmer delt inn i følgende typer:

 1. Sann aneurisme, som er preget av utvidelsen av lumen av arterien mens den opprettholder integriteten til sin vegg;
 2. Falsk aneurisme er en utvidelse av aorta lumen, hvor murens struktur er skadet, og blodet kan komme inn i vevene som fôr fartøyet; Resultatet er et såkalt "pulserende" hematom;
 3. En dissekerende aneurisme av aorta, som er lokalisert i bukdelen; Med slik skade på fartøyet, i tillegg til å forstørre lommen, observeres et hulrom i tykkelsen av vaskemuren, som kommuniserer med aorta lumen.

I form, spindelformet og saccular aneurysmer utmerker seg, og i det kliniske kurset er de kompliserte og ukompliserte.

For en mer nøyaktig diagnose bestemmer legene arten og omfanget av lesjonen, lengden av det berørte området av arterien; Se om grenene på fartøyene som går fra aorta, var involvert i den patologiske prosessen. Alle disse faktorene bestemmer alvorlighetsgraden av situasjonen, samt valg av behandlingstaktikk.

Symptomer og kliniske manifestasjoner av en aneurysm i abdominal aorta

Et symptom som indikerer aorta-aneurysmen i magehulen, og som pasienter ofte vender til leger, er smerte i magen, og de er kjedelige og smertefulle i naturen. Slike smerter kan være permanente, det kan forekomme periodisk uten tilsynelatende grunn. Det er som regel lokalisert i venstre halvdel av magen eller i nålen. I noen tilfeller kan smerter gis til lysken eller nedre rygg. Årsaken til smerten er en økning i størrelsen på det berørte området av fartøyet, når den buede aortaväggen begynner å presse på ryggene i ryggmargen.

Hos noen pasienter kan en aneurisme manifesteres av tyngde og briste i magen, en pulserende følelse. Noen ganger når tarmene blir komprimert, oppstår dyspeptiske manifestasjoner (strup, kvalme, oppkast).

En mye mer alvorlig tilstand oppstår med komplisert strømning og enda mer når aorta-aneurysmen brister. Det er mer uttalt tegn, preget av økt intensitet av smerte, som dessuten ikke fjernes med bedøvelsesmidler. Gradvis blir smerten innhyllet, blodtrykket faller (noen ganger katastrofalt), oppkast blir lagt til. Takykardi og anemi observeres. Betennelse i beina kan utvikle seg.

Symptomer, som bestemmer eksfolierende aorta-aneurisme, forekommer vanligvis i to faser:

 • Det første bildet ligner løpet av ukomplisert aneurisme, men mer alvorlige smerter er notert, ledsaget av oppkast og sammenbrudd.
 • I andre etasje, når det oppstår brudd på fartøyets vegg, oppstår massiv blødning, som vanligvis fører til døden.

Mellom stadiene kan det ta flere minutter og flere timer.

Moderne metoder for diagnose og behandling

Tidlig diagnose av aorta aneurisme kan lagre tusenvis av liv hvert år. Derfor er det viktig ved den første mistanke om denne sykdommen å gjennomføre all tilgjengelig instrumentell forskning. Disse inkluderer:

Gitt at brudd av aorta-aneurisme er sannsynlig å være dødelig, og kan oppstå når som helst, blir slike pasienter vist kirurgisk inngrep. Og hos pasienter med unormal eller eksfolierende aneurysm i abdominal aorta, utføres operasjonen raskt med akutte indikasjoner. Men hvis prosessen er i utgangspunktet, og kurset ikke er komplisert av noe, kan den forventede forvaltningen av aneurysm begrunnes med en undersøkelse hvert halvår. Samtidig for de som lider av høyt blodtrykk, blir det viktig å ta medisiner som reduserer blodtrykket.

Mer informasjon om kirurgi for en aneurysm i aorta finner du på lenken.

Video: Definisjon, diagnose og behandlingsmuligheter for sykdommen

Aneurysmer av andre lokaliseringer

Til tross for at bruddet i aneurisme i de perifere arterier konsekvenser ikke vil være like dødelig, men likevel intense indre blødninger er en alvorlig trussel mot menneskers liv uansett hvilken del av kroppen det skjer. Vurder den vanligste lokaliseringen av aneurysmer i perifere arterier.

 • Aneurysm, som dannes i den stigende aorta. Det kan påvirke arterien av arterien fra aortaklappen til divergensen til brakiocephalisk stammen. Ofte har en spindel-formet og kan kompliseres ved svikt av aorta-ventilen, som i sin tur påvirke den generelle velvære for personen og tilstanden hans hjerte (mer om aorta aneurysme og hjerte, se link).
 • En aneurisme som påvirker aortabuen. Dens fare ligger i det faktum at store arterielle trunker strekker seg fra denne delen av hovedarterien mot hodet og armene. Det vil si at hvis aortabuen er skadet, oppstår ikke bare svakhet i hendene, men også symptomer som signalerer brudd på hjernecirkulasjon.
 • Milt arterie aneurisme. I følge hyppigheten av forekomsten følger den umiddelbart aneurysmen til abdominal aorta. Karakterisert av at sannsynligheten for brudd øker dramatisk i svangerskapet. Ofte har en inflammatorisk årsak og forkalket foci. Smerten er lokalisert i venstre underliv.
 • Alvorlige komplikasjoner (opp til nyreinfarkt) kan føre til en aneurysm i nyrearterien. Ofte er slike skader ensidige, sykdommen kan utvikles hos ganske unge mot bakgrunnen av fødselsdefekter av vaskulært vev.

Om aneurysmen til hjerneskipene leser du her.

 • Aneurysm av iliac arterien. Faren for denne lokaliseringen er at iliac arterien er den største etter aorta, noe som betyr at konsekvensene kan være irreversible hvis den brytes. Den slikhet av en slik aneurisme er at den kan vare lenge uten symptomer, og smerten oppstår når utvidelsen av arterien når kritiske dimensjoner og det begynner å presse på de indre organene.
 • Med en aneurysm i lårarterien oppstår en pulsatil tumorformet formasjon (ofte i lyskeområdet). Den største andelen pasienter er eldre mennesker, og denne type aneurisme er ofte bilateral. En falsk aneurisme av denne arterien kalles et spesifikt hematom fra fartøyet, som ble dannet som følge av skade på vaskulærveggen.
 • Med en aneurisme av jugularvenen, opptrer en vaskulær sak, oftest forårsaket av traumer. Det er en falsk aneurisme. Det er dannet hovedsakelig etter "stumme" lukkede sår, forekommer sjelden med kuttskudd og skuddssår med en smal sårkanal. Aneurysmer av jugular vener, hvis de blir observert hos barn, kan være medfødte, forårsaket av et brudd på dannelsen av vaskulært vev under perioden med intrauterin utvikling.

Hvilke tiltak for å forebygge sykdommen?

Anbefalinger på ernæring for pasienter

Hvis en person er diagnostisert med en aneurisme, og legen velger den forventede behandlingsstrategien, avhenger mye av pasientens livsstil og på hvordan disiplinert han oppfyller legenes anbefalinger.

Når årsaken til en aneurisme av et hvilket som helst fartøy er anerkjent som aterosklerose, kan tilstanden forbedres ved å rette all innsats for å bekjempe denne sykdommen. Her er det på første plass i betydning at maten overholdes. Det er nødvendig å utelukke så mye som mulig fra diettfett, eggeplommer, margarin. Mager kjøtt og havfisk tilberedt uten fett er velkomne. Belastet med energi og i parallell rense kroppen av brød og frokostblandinger fra hele korn. Det er nødvendig å øke andelen grønnsaker og frukt i kostholdet, fordi fiberen i dem bidrar til normalisering av lipidmetabolismen. Fra fettost, ost og rømme er det nødvendig å nekte og erstatte dem med fettfri meieriprodukter.

Les mer om kosthold og anbefalinger for aterosklerose, som også passer til pasienter med aneurysm.

Prøv å fullstendig forlate bruken av alkohol, sterk svart te og kaffe - disse drikkene skaper en brat belastning på fartøyene, noe som kan være dødelig dersom en aneurisme er tilstede. Grønn te, på den annen side, toner blodkarene mildt og har en generell gjenopprettende effekt. En rekke dietter vil hjelpe vegetabilske oljer, tilberedt av en rekke frø og nøtter (ikke bare begrenset til solsikke). Også mange krydder bidrar til normalisering av stoffskiftet av fett i kroppen. Disse inkluderer gurkemeie, ingefær, hvitløk, løk.

Sliter med hypertensjon

En viktig risikofaktor for aneurysmer er arteriell hypertensjon. Dette skyldes det faktum at høyt blodtrykk fremkaller en rask tynning av vaskulærmuren i aneurysmområdet. Og på tidspunktet for en hypertensive krise øker sannsynligheten for brudd på fartøyet på dette stedet flere ganger. Derfor er det viktig å ikke tillate hopp i blodtrykk for å unngå en hydrodynamisk innvirkning på sykefartøyet.

Hypertensive kriser kan skyldes uregelmessig inntak av antihypertensive stoffer. Derfor er det avgjørende for pasienter med diagnostisert aneurisme at de holder seg til behandling med å ta stoffer fra trykk. Noen grupper av medisiner kan tas en gang om dagen, andre krever to eller tre ganger mottak, men hvis stoffet passer deg, gir ikke bivirkninger og doseringen er riktig valgt, avbrytes mottaket strengt ikke. Når en vanlig hypertensive pasient blir kvitt hodepine, risikerer en pasient med aneurysme livet.

En av grunnene til at det oppstår en kraftig økning i trykket, selv i relativt sunne mennesker, er stress. Hvis du har nervøs jobb, konflikter i familien eller du er bare en veldig følelsesladende person, tenk alltid å ha en beroligende hånd i hånden. En god mild effekt uten bivirkninger og avhengighet er gitt av moderne urtepreparater som kan kjøpes på apotek.

Overvåk lasten

Noen ganger foreskriver spesielt nidkjære pasienter leger absolutt hvile. Det er ikke nødvendig å forstå dette bokstavelig talt: uten fysisk anstrengelse blir blodkar raskt avtagende, noe som betyr at risikoen for aneurysmbrudd øker.

Men du må laste deg selv med sinnet. Hvis du ikke kan unngå å løfte vekter, må du ikke rykke, vurdere uønsket belastning. Hvis du er vant til å løpe om morgenen eller gå på treningsstudio, ikke gi opp dynamisk trening i det hele tatt - erstatt jogging med intense løp, treningsmaskiner - yoga gymnastikk eller pilates.

Skandinavisk turgåing er en utmerket slags balansert last

Hvis en aneurisme er funnet hos en person som ikke har en vane med vanlig fysisk aktivitet, er det på tide å starte. En enkel ti minutters ladning i morgen hurrarop og forbedre vaskulær tone, vil felles øvelser uten alvorlig belastning bedre blodsirkulasjon i armer, ben og rygg og myke pusteøvelser oxygenate indre organer. Et viktig poeng: slike belastninger bør være systematisk, ideelt - daglig.

Gi opp røyking

Denne skadelige vane øker veksten av aneurysmen, fordi stoffene som finnes i tobakkrøykene har begge en direkte skadelig effekt på karene og en indirekte.

Hver forsinkelse provoserer en ny spiral av små fartøy, inkludert de som foder aorta og andre store arterier. Og dette betyr at degenerative prosesser vil utvikle seg raskere. I tillegg, som direkte påvirker muskellaget av den berørte arterien, fremmer tobaksrøyk veksten av et aneurysm-skadet område.

Når det gjelder den indirekte effekten av røyking på aneurysmer, bør vi huske rollen som tobakk i utviklingen av aterosklerose. Røykepersoner er flere ganger høyere enn risikoen for lipidmetabolismeforstyrrelser, dannelsen av aterosklerotiske plakk og, som en konsekvens, aneurysmer.

Således, selv ved å nekte å røyke, øker sjansene for pasienter med en aneurisme av et langt, fullverdig liv.

Hva kan den tradisjonelle medisinen tilby?

I noen tilfeller kan konservativ behandling av aorta-aneurisme, inkludert folkemidlene, være berettiget. Tinkturer, urtete og noen naturlige produkter har en gunstig effekt på karene, hjertets tilstand og kroppen som helhet.

 • Hawthorn - et utmerket verktøy for pasienter som lider av ulike kardiovaskulære patologier, inkludert aneurysm. Det er nødvendig å fremstille en infusjon av tørket på et mørkt sted av frukten av treet: helle et glass med kokt vann to spiseskjeer av potets bær, la det brygge for en god (minst 3-4 timer), og drikke et glass av brygg hver dag i tre oppdelte doser.
 • Fordelaktig effekt i aneurysmer har antiinflammatoriske tinkturer, noe som øker immuniteten og fjerner den inflammatoriske faktoren av aneurysmutvikling. Til slike forsterkende folkemidlene omfatter infusjonen av Kalina. Og friske bær kan legges til desserter og salater.
 • Frø og gress av vanlig hagedyr påvirker positivt de aneurisme-berørte fartøyene. Det er nødvendig å forberede en infusjon av 300 ml kokende vann og 1 spiseskje fersk eller tørket dill. La det brygge, tømme og på tre eller fire måter å drikke denne delen hver dag.
 • Renhet er en universell plante. Med vanlig applikasjon bekjempes vellykket med aterosklerose - hovedårsaken til aneurysmer. Blader, grove stengler og blomster samles på økologisk rene steder, tørkes i skyggen og brukes til tilberedning av infusjon. Et glass kokende vann helles i tørrstrimte deler av planten (1 spiseskje), insistere i minst en time, og deretter filtrere. Drikk 50 gram tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er ikke mindre enn 30 dager.
 • Våre forfedre betalte mye oppmerksomhet til biavlproduktene. For pasienter med aneurysm vil den største fordelen komme fra pollen. Hvis du tar det daglig for 1 teskje (kan blandes med honning), blir aldringsprosessen i kroppen bremset, fartøyene styrker, vekten normaliserer, kroppen er fylt med energi.

Du kan også forberede deg en veldig deilig dessert, som også opprettholder helsen til blodårene dine:

For å gjøre dette må du passere gjennom en kjøttkvern en sitron, ett glass russin og nøtter, og deretter tilsett et glass honning og bland godt sammen. Du kan variere blandingen ved å legge til tørkede aprikoser eller fiken. Oppbevares i kjøleskapet og spis 2 teskjeer tre ganger om dagen.

 • Utmerket styrker vaskulær effekt er alle matvarer som inneholder store mengder vitamin C. Så, godt å spise i dag over et glass solbær, er ikke overflødig å gå inn i din diett rogn, tyttebær, bjørnebær, jordbær. I sesongen er det obligatorisk å bruke dem friske, og om vinteren kan du fryse disse bærene eller gni med sukker (oppbevares nødvendigvis i kjøleskapet).
 • For tilberedning av drikkevarer og salater, bruk en sitron (det viktigste er ikke å koke det slik at den skjøre strukturen av C-vitamin ikke faller sammen). Om vinteren kan du spise en god moden appelsin hver dag.

Årsakene til forekomsten av en aneurysm i lårarterien og metodene for å kvitte seg med den

Det patologiske fremspringet av lårbenets mur er kalt en aneurisme. Det oppstår når det midterste skallet på fartøyet er tynt. I utgangspunktet er det asymptomatisk, da det utvikler det er komplisert ved blokkering av arterie lumen med en trombose eller et brudd med massiv blødning. For behandling er kirurgi nødvendig - fjerning av aneurysmalen eller installasjon av en shunt, stent.

Årsaker til sykdommen

Det er ikke alltid mulig å bestemme etiologi av aneurysmformasjon. Basert på vitenskapelig forskning, er denne sykdommen anerkjent som multifaktoriell. Hovedårsakene til endringer i arterievegg er:

 • genetisk predisposisjon;
 • aterosklerotiske endringer i blodkar;
 • medfødte mangler i bindevev (Marfan, Ehlers-Danlos syndrom, fibro-muskulær dysplasi, mangel på elastin);
 • betennelse i arterien (arteritt);
 • nodulær periarteritt;
 • blokkering av embolus i bakterielle eller soppinfeksjoner;
 • ondartede eller godartede neoplasmer;
 • strålebehandling;
 • Gunshot, stakk sår, blåser med stumme gjenstander;
 • operasjoner og diagnostiske studier.

Risikofaktorer omfatter tilstedeværelse av en pasientspesifikke patologier: hypertensjon, polycystisk nyresykdom, fedme, nikotin eller alkohol eller narkotika-avhengighet.

Og her mer om aterosklerose i abdominal aorta og iliac arterier.

Symptomer på en aneurysm i femoral arterien

Pasienter føler vanligvis ikke de første manifestasjonene av sykdommen. Men aneurysmer har en tendens til gradvis å øke i størrelse under påvirkning av blodtrykk. En stor formasjon forstyrrer blodstrømmen og passeringen av nerveimpulser. Det er følgende symptomatologi:

 • smerte i inguinal eller lårbenet, øker med fysisk stress;
 • følelse av pulsering;
 • nummenhet av underliggende vev;
 • kramper av muskler;
 • blek og cyanotisk nyanse av føtter.

På stedet av aneurisme vises hevelse i huden, som har en tett struktur, rund eller oval i formen, pulserende i takt med hjertet sammentrekninger. I den formede posen strømmer blodet ikke langs en rett linje, men langs veggene, er retningen fra lineær til turbulent. Dette fører til akselerert trombusdannelse og opphør av vevsmat.

Hva betyr "falsk aneurisme"

Hvis den skadede lårarterie punktering fra utsiden, vaskulær kirurgi, skuddsår, støtning eller prikking med en stump gjenstand, er en sykdom som falsk aneurisme. Stedet for brudd på fartøyets integritet er dekket av en hud eller et mykt vev, og det lekkede blodet lagres i bløtvev.

Et pulserende hematom er dannet, som ikke er i direkte forstand en aneurisme. I dette hulrom er det dannelse av blodpropper, de gradvis dekket og forseglet kapsel, den fusjonerer med blodåreveggen og ser ut som aneurysmal fremspring.

Hvor farlig er gapet

Mange pasienter, uvitende om forekomsten av aneurysm, fortsetter å lede en normal livsstil. Formasjon og vekst av denne formasjonen kan vare mer enn 3 år, ledsaget av mindre symptomer. Under påvirkning av fysisk overbelastning, under graviditet eller fødsel, med en plutselig økning i trykk, kan det oppstå brudd på lårbenets vegg. Hvis pasienten ikke er rettidig til å gjennomgå en operasjon, har intensiv blødning en livstruende trussel.

I tillegg til rupturen øker forekomsten av en aneurysm risikoen for slike komplikasjoner:

 • blokkering av arterietrombus
 • bevegelse av deler av blodproppen med emboli av grenene og benen på underbenet;
 • suppuration av hematom (falsk aneurisme) med phlegmon av omgivende vev;
 • trofiske lidelser (dermatitt, sår) på grunn av mangel på blodstrøm.

Diagnostiske metoder

Eksterne tegn på sykdommen er tilstedeværelsen av en tett pulserende formasjon. Når auscultation over det, kan du høre en systolisk støy som forsvinner når overliggende området er presset. Under lokaliseringen av aneurysmen, er det en redusert arteriell pulsering. For å bekrefte diagnosen, vises angiografi og ultralyd av nedre ekstremitetskar med tosidig skanning. Disse teknikkene bidrar til å etablere:

 • sanne dimensjoner;
 • form for utdanning;
 • sirkulasjonsstaten er høyere og lavere enn aneurysmen;
 • tilgjengeligheten av løsninger.

Slike data er viktige for planlegging av kirurgisk inngrep.

Behandling av femoral arterie aneurisme

Konservativ behandling i nærvær av en aneurysm utføres ikke. Med hjelp av medisiner kan man bare forsinke rupturen av arterievegget ved å bruke antihypertensive stoffer. Det optimale alternativet for terapi er kirurgi. Hovedtypen av kirurgiske inngrep er presentert i tabellen.

arteriosklerose aterosklerose

Aneurysm av iliac arterien

Felles bekkenarterie stammer fra den abdominale aorta deler seg i ytre og arteria iliacea interna, bærer det blodtilførselen til bekken organer, leverer mannlig blæren, alle skallet egg, penis, lårmusklene, og andre.

Årsaken til arterielle aneurysmer er kun etablert hos et lite antall pasienter. Årsakene kan være aterosklerose, hypertensjon, traumer (ofte årsaken til utviklingen av falske aneurysmer i steder med intimal vasokonstriksjon), infeksjonen av infisert emboli. Som følge av dette endres strukturen i arterievegget, blir den gradvis erstattet av bindevev, mister sin elastisitet, og fremspringet (saccular, sfærisk, etc.) oppstår. I hulrommet i aneurysmen kan det være blodpropper av forskjellig resept.

Manifestasjoner av brudd på aneurysmen til iliac arterien kan være gastrointestinal blødning av en uklar etiologi. I tillegg til rask forverring av den generelle tilstand (fall i blodtrykket og hjertefrekvensen reduksjon, sammenbrudd), er den karakterisert ved svart, tjæreaktige uformet krakk med frastøtende lukt (Melena) og oppkast farge kaffegrut.

Ukomplisert aneurisme av iliac arterien kan være asymptomatisk i lang tid. Klager av smerte på stedet for aneurysmlokalisering oppstår vanligvis når aneurysmen når en stor størrelse (omgivende vev presses). Forstyrrelser av blodgennemstrømning i iliacarterienes aneurisme forårsaker ofte trombose og kan føre til trombose av bekkenorganernes arterier, lårarterien, skinnens arterier. Brudd på blodtilførsel av indre organer manifesteres av smerter, dysuriske lidelser. Trombose av skinnens arterier kan føre til utvikling av intermitterende claudikasjon, muligens utvikling av parese, følsomhetsforstyrrelser og andre symptomer på iskemi.

Aterosklerose av kar, nedre ekstremiteter, hjerne, aorta, arterier, behandling, symptomer

Den generelle betegnelsen "arteriosklerose" kombinerer en rekke dystrofiske infiltrative lesjoner i arteriene.

Av disse er de viktigste:

 1. aterosklerose av store arterier, aorta, koronararteriene i hjerte, hjerne, nyre, mesenteriske, og andre tilsvarende i hovedsak til den klassiske oppfatningen av en generalisert arteriosklerose og lett synlig i den seksjon som allerede med det blotte øye i sin hovedplassering.; det vil være hovedsakelig om ham;
 2. arteriosklerose-hyalin fett vegger av arteriolene av nyrer, pankreas, milt, binyre, skjelettmuskel, hjerte og mange andre organer, en prosess observeres hovedsakelig i forbindelse med hypertensjon.

Aterosklerose og arteriosklerose i stor grad forent av felles etiologi og patogenese og klinisk utvikles ofte i en og samme person, eller i parallell, eller med en overvekt av en eller annen variant. For eldre er aterosklerose spesielt karakteristisk ("gammel arteriosklerose" i tolkningen av mange forfattere). Åreforkalkning servert hovedsak gjenstand for forskning av mange forskere som har studert denne prosessen i utviklingen av alders sectional menneskelig patologi og forsøkt å gjenskape tilsvarende endringer i forsøksdyr.

En rekke av arteriosklerotiske karforandringer ha egenskaper lignende med nekrotiske endringer og involutional zapustevaniem fartøy i prosesser, så vel som allergisk og inflammatorisk vaskulitt.

Alt om medisin

aterosklerose

Aterosklerose er en vaskulær sykdom forårsaket av endringer i strukturen i blodårene på grunn av dannelse og deponering av kolesterolplakk på veggene. Patologisk opphopning av plakk fører til en innsnevring av fartøyets lumen, deformering av veggene og som følge av brudd på blodtilførselen til alle menneskelige organer.

Årsaker til vaskulær aterosklerose

Aterosklerose er den vanligste sirkulasjonsforstyrrelsen.

Dannelsen av plaques oppstår som et resultat av avsetning av fettmasser på veggene av karene og deres spiring i bindevev. I dette tilfellet er fett (lipid) metabolisme i vev brutt og innskudd på vegger av karene dannes. Kolesterolplakk har en tendens til å påvirke store kar, men konsekvensene påvirker hele kroppen som en helhet.

Årsakene til atherosklerose av fartøy inkluderer hypodynami, som for tiden oppnår en katastrofal karakter, en arvelig predisposisjon, en metabolsk lidelse og tilstedeværelsen av endokrine system sykdommer.

Vaskulær aldring er den uunngåelige faktor for endringer i vaskulære vegger. Det er bevist at menn er mer utsatt for utvikling av aterosklerose, og de har det et tiår tidligere og 4 ganger oftere enn kvinner. I en alder av femti er stillingen av menn og kvinner lik. Å endre denne situasjonen er vanskelig i dag.

En av hovedårsakene til fartøyets arteriosklerose er dårlige vaner: alkoholisme. røyking, overspising og spising for mye fettstoffer. Disse vanene må bekjempes. Tidlige livsstilsendringer vil bidra til å gjenopprette vaskulær helse.

Røyking kan provosere å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter, kardiovaskulære sykdommer, arteriell hypertensjon og mange andre sykdommer.

Symptomer på å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter

Aterosklerose, en sykdom som påvirker alle blodårer, men oftest utvikler den seg på karene i nedre ekstremiteter.

Hjem »VASKULAR SURGERI» Occlusive sykdommer i aorta og iliac arterier

Okslusjonssykdommer i aorta og iliac arterier

Krenkelser av aorta og iliac arterier

VASKULAR SURGERI - EURODOCTOR.RU

Den ventrale aorta helt nederst er delt inn i to grener - iliac arterier. Disse arteriene gir blodgennemstrømning til underkroppen til personen, nemlig underkroppene og kjønnsorganene. Iliac arteriene passerer gjennom bekkenet i nedre lemmer, hvor de er delt inn i mindre arterier opp til fotenes tær. Ved innsnevring og okklusjon av lumen i abdominal aorta og iliac arterier utvikler okklusive sykdommer i aorta og iliac arterier.

Normalt er aorta og arterier glatt og jevn. Men med alder, og også med visse sykdommer, for eksempel aterosklerose, diabetes, arterielle vegger virker fettdeponeringer - aterosklerotiske plakk. De består av kolesterol, kalsium og fibrøst vev. Jo flere plakk vises på veggene i arteriene og aorta, desto mer smalerer de lumen og jo verre blodflow. Denne prosessen kalles aterosklerose. Til slutt kan innsnevringen av lumenartene i en slik grad at blodet strømmer til dem ikke lenger utføres riktig.

Brudd på blodgennemstrømning i nedre lemmer fører til iskemi og forekomst av smerte under gang. I alvorlige tilfeller, i fravær av blodstrøm, kan gangrene utvikle seg, noe som fører til tap av lemmer.

Symptomer på okklusiv sykdom i aorta og iliac arterier

I begynnelsen av sykdommen kan smerte, kramper og tretthet i bena under gangveien bli notert. Disse symptomene kalles "intermittent claudication", siden de etter en kort hvile passerer. Med tiden forverres sykdomsforløpet, smerte oppstår selv med mindre stress. Til slutt utvikler sykdommen seg til det punktet der det oppstår smerte og kaldhet i tærne selv i hvile. Hårlinjen blir sjelden. Neglene tykkere. I tillegg observeres impotens hos menn med denne patologien.

Den iliac arterien

Iliac arterien er den største etter aortaparet blodkar fem til syv centimeter i lengde og diameter. Arterier begynner på stedet for aorta bifurcation, på nivået av den fjerde lumbale vertebraen. I området med artikulasjon av iliac bein og sacrum, bryter de ned i de ytre og indre iliac arterier.

Den indre arterien disintegrerer i grener - midtre rektal, ilio-lumbal, sakral, lateral, nedre og øvre gluteal, lavere urinozulisk, intern seksuell og blokkering. De leverer blod til organene og indre veggene i bekkenhulen.

Den ytre arterien, som forlater bekkenhulen, gir samtidig veggene sine flere grener, og i regionen av de nedre ekstremiteter fortsetter i form av femorale arterien. Grenene av den femorale arterie (dyp arterie, den nedre epigastriske arterie) fører blod til huden og musklene i lårene, og deretter forgrene i mindre arterier som leverer blod og foten og benet.

Hos menn, iliac arterien lever blod til testiklene, hamstrings, blære, penis.

Aneurysm av iliac arterien

En aneurisme av iliac arterien er et sakkulært fremspring av karveggen. Vegggen i arterien mister gradvis sin elastisitet og erstattes av bindevev. Årsakene til aneurysmdannelse kan være hypertensive sykdommer, traumer, aterosklerose.

En aneurisme av iliac arterien i lang tid kan strømme uten spesielle symptomer. Smerte syndrom på stedet for en aneurysm oppstår hvis den, når en stor størrelse, begynner å klemme det omkringliggende vevet.

Aneurysm-brudd kan forårsake gastrointestinal blødning av uklar etiologi, en dråpe i blodtrykket, en reduksjon i hjertefrekvensen, et sammenbrudd.

Aneurysmer av perifere arterier

Uttrykket "aneurisme" beskriver saccular ekspansjonskar eller hjertet, forårsaket av eksponering for skadelige faktorer og fører til forskjellige forstyrrelser, og fremfor alt - til de betydelige problemene med blodsirkulasjon. Aneurysme i hjertet, aorta eller cerebral fartøy er svært alvorlig, noen ganger - en dødelig patologi. I dette tilfellet kan aneurysmen til perifere (mindre) fartøy ikke være mindre farlig.

Aneurysmer av perifere arterier: hvor

Ofte er perifer aneurisme dannet på arteriene i nedre ekstremiteter. Mindre ofte fremspring er funnet på carotis eller inguinal arterie eller på arteriene i øvre ekstremiteter. Egen art perifer arteriell aneurisme er en visceral aneurisme - en utvidelse som danner seg på blodårene som fører blod til de indre organer - særlig tarmer, nyrer og lever.

De vanligste perifere aneurysmene er aneurysmer av iliac, femoral, popliteal og nyre-, lever- og nyrearterier. Det er disse typer aneurismer som vi vil vurdere i vår artikkel.

Perifere årsaker aneurysmer

Det er ingen enkelt årsak til en aneurisme av perifere arterier. Forskere som studerte dette problemet identifiserte imidlertid en rekke faktorer som øker risikoen for å utvikle aneurysmer. Slike faktorer inkluderer:

 • medfødt egenart av strukturen i vaskemuren, assosiert med svekkelsen av bindevev (bindevevsdysplasi),
 • dårlige vaner (primært røyking og narkotikamisbruk),
 • Infeksiøse-inflammatoriske sykdommer i arterien veggen (arteritt, for eksempel mot bakgrunnen av syfilis),
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet (arteriell hypertensjon, aterosklerose).

Ytterligere risikofaktorer er åpne og lukkede vaskulære skader (inkludert under åpen operasjon eller endovaskulær inngrep). Også, forskere har funnet ut at risikoen for dannelse av perifere aneurysmer øker med en alder av en person.

Aneurysme av perifere arterier

Den viktigste konsekvensen av en aneurisme av perifere arterier er et brudd på blodsirkulasjonen i vevet eller organet som mottar blod fra den berørte arterien. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen kan være lett - med en liten størrelse av en aneurisme, mangel på tilbøyelighet til rask fremgang av sykdommen og tilstedeværelsen av ytterligere måter å gi blodtilførsel til kroppen. Imidlertid fører en aneurysm ofte til alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser, noe som fører til funksjonsforstyrrelse, endringer i organets struktur og til og med død (nekrose) av organvev.

En annen konsekvens av aneurysmen til den perifere arterien kan være stratifisering av arterieveggen. Denne prosessen øker risikoen for brudd på aneurysmen og ytterligere forverrer den allerede utilstrekkelige blodsirkulasjonen langs det syke fartøyet.

Ganske ofte er en aneurisme av perifere arterier komplisert ved dannelse av trombi. Årsaken til økt risiko for trombose er en endring i hastigheten og retningen av blodstrømmen i aneurysmssonen. Dannelsen av en trombose kan føre til delvis eller fullstendig blokkering av den berørte arterien og en signifikant svekkelse av blodtilførselen. Konsekvensen av trombose kan være gangren i orgelet (eller lemmen) som mottar blod fra den berørte arterien.

Og til slutt er den mest alvorlige konsekvensen av de perifere og viscerale arteriernes aneurisme, rupturen av arterievegget på utspringstiden. I dette tilfellet utvikler blødning eller blødning i organet, noe som betydelig reduserer kroppens evne til å utføre sine funksjoner. Brudd på en aneurisme av et stort fartøy (for eksempel iliac arterien), i tillegg, kan føre til alvorlig blodtap og død av pasienten.

Aneurysm Symptomer

I tillegg til utseendet av pulserende komprimering, kan perifer aneurisme ha andre symptomer, hvorav tilstedeværelsen avhenger av hvilken type berørt arterie.

Aneurysm av iliac arterien

En aneurisme av iliac arterien kan føre til utseende av smerte i benet i ro, øker med fysisk aktivitet. Som et resultat av kompresjon av et antall lokaliserte nerver, er utseendet av bestrålende smerter, som avgir langs lengden av lemmen, mulig. En markert reduksjon i blodstrømmen langs iliac arterien kan føre til utseendet av trofasår og gangren i underekstremiteten.

Aneurysm i lårarterien

Med en aneurisme i lårbenet, kan pasienten feste en elastisk pulserende tetning i lyskeområdet. Andre symptomer på en aneurysm i femoral arterien er lik symptomene på en iliac arterie aneurisme.

En anerisme av poplitealarterien

Med en aneurisme av poplitealarterien, kan pasienten føle en elastisk pulserende tetning i popliteal-foldområdet. Andre symptomer på popliteal-aneurisme er lik den av iliac arterie-aneurisme. Legg merke til at aneurismet og bekkenarteriene på den nedre lem arterien kan være både entall og flertall, tilstedeværelse av multiple aneurismer øker klinisk alvorlighet av sykdommen.

Aneurysm av nyrearterien

Med en aneurysm av nyrearterien er utseendet av symptomer vanligvis forbundet med trykket som aneurysmen har på tilstøtende strukturer, med dannelse av trombi eller med brudd på en aneurisme. Resultatet av komprimering av urineren blir et brudd på nyrefunksjonen med gradvis utvikling av nyresvikt. Ved en trombose av en nyrearterie i et aneurysmsted, oppstår en nyreinfarkt som også fører til nyresvikt. Og til slutt kjennetegnes bruken av aneurysmen i nyrene arterien av et uttalt smertesyndrom og en rask utvikling av anemi.

Aneurysme av leverarterien

En aneurisme av hepatisk arterie i lang tid eksisterer asymptomatisk. Etter hvert som aneurismen vokser, oppstår smerter i den epigastriske regionen og riktig hypokondrium, som ikke er forbundet med å spise. Resultatet av komprimering av galdeveiene kan bli gulsott - utseendet på gul hudfarge, tunge og sclera.

Milt arterie aneurisme

Utseendet til symptomene på miltårens aneurisme er veldig ofte forbundet med utbruddssvikt. I dette tilfellet er det symptomer på massivt blodtap:

 • blekhet,
 • en dråpe i blodtrykket,
 • hjertebank,
 • brudd og bevissthetstap,
 • progressiv anemi.

I andre tilfeller er de eneste symptomene smerte i venstre hypokondrium og forstørret milt. I aneurysmen til miltartarien har flertallet av pasientene i anamnese et traumer i venstre halvdel av magen.

Diagnose av perifer aneurisme

På grunnlag av diagnostisering av perifer arterielle aneurysmer, i tillegg til å undersøke pasienten, gir resultatene av hjelpestudier legen til å vurdere tilstanden til fartøyet og arten av blodstrømmen i den. De mest nyttige diagnostiske teknikkene i dette tilfellet er:

 • angiografi (arteriografi),
 • ultralyd Doppler studie,
 • magnetisk resonans / datortomografi.

Noen av disse studiene (f.eks. Angiografi) utføres med innføring av et kontrastmedium i arterien. Undersøkelsen av pasienter med antatte aneurysmer i arteriene og behandling av aneurysmer som oppdages, skal håndteres av en smal spesialist - en vaskulær kirurg.

Aneurysmer av perifere arterier

Det er ingen konservativ metode for behandling av perifere aneurysmer. Ved hjelp av medisiner og ikke-medisinske inngrep er det bare mulig å redusere utviklingshastigheten av aneurysmvekst, men det er umulig å eliminere utvidelsen av fartøyet og gjenopprette sin normale funksjon.

Arteriell protese kirurgi

Hovedmetoden for behandling av perifer vaskulær aneurisme er kirurgisk inngrep. Ofte velger legene en protesoperasjon. Prinsippet for operasjon er fjerning av aneurismen (utvidet del av beholderen) og gjenopprettelse av blodkaret integritet og anvendelse av syntetisk protese eller, i det minste, den andre segment (frisk) til beholderen tatt fra pasienten.

Operasjons bypass arterier

Bypass kirurgi er et annet alternativ for kirurgisk behandling av perifere arterielle aneurysmer. Under denne operasjonen fjerner legen aneurysmen og skaper et bypass for blodsirkulasjon ved hjelp av pasientens eget fartøy (vanligvis for dette formål bruk et sted i en av periferene).

Operasjon av stenting av arterien

Hvis operasjonsrisikoen er høy, er endovaskulær behandling av en aneurisme mulig med en prosedyre som kalles stenting. I løpet av denne prosedyre blir en sylindrisk struktur, som ligner en komprimert fjær, innført i karet. Etter installasjon i aneurysmssonen, utvides denne konstruksjonen og blir rammen for fartøyets vegger i aneurysmssonen.

Behandling av aneurysm av perifere arterier utføres ikke hos alle pasienter med denne diagnosen. I noen tilfeller (for eksempel med en liten popliteal aneurisme) er regelmessig overvåkning og behandling tilstrekkelig til å eliminere risikofaktorer for utviklingen av aneurysmen.

Forfatter: Vaskulær kirurg Mishin Valery Antonovich

Les Mer Om Fartøyene