Hva er en aneurisme av miltartarien

Milten utfører hematopoietiske, immun- og filtreringsfunksjoner i kroppen. Også denne kroppen er forbundet med metabolisme. Miltarterie - et kar i bukhulen, som leverer blod til milten, bukspyttkjertelen, leveren.

Splenisk arterie-aneurisme (ASA) er en patologi som uttrykkes som en deformasjon (hevelse) av arterienes vegger, på grunn av deres tynning og strekking, dannelsen av hulrom fylt med blod i dem.

Denne sykdommen er en av de vanligste typene av kardiovaskulærsystemets patologi.

Årsaker til en aneurisme, en risikogruppe

Ofte er denne typen aneurisme funnet hos kvinner og eldre, årsaken til dette er utviklingen av aterosklerose. Mye mindre ofte blir ASA diagnostisert hos menn. Det er også tilfeller der ikke bare alder, men også ungdom er utsatt for utviklingen av denne sykdommen.

Årsaken til sykdommen i dette tilfellet kan tjene som:

 • økt trykk av leverenveien eller milten;
 • de eksisterende lesjonene av de indre veggene i arterien;
 • hos kvinner kan årsaken til utbruddet være en graviditet.

Hovedtegnene til ASA

Ofte viser pasientene ikke noen symptomer, og selve sykdommen blir ofte diagnostisert ved undersøkelse av andre organer i magehulen. I forbindelse med mangel på tegn på sykdom er det ekstremt vanskelig å forstå at en person er syk med en aneurisme i miltåren.

Siden behandling av denne sykdommen i tidlige stadier gir den mest positive effekten, anbefales det å gjennomføre en fullstendig kroppsundersøkelse regelmessig.

For å identifisere aneurysmen i miltkärlen, må du være oppmerksom på følgende symptomer:

 • langvarig kjedelig smerte i venstre hypokondrium;
 • ubehagelige, smertefulle opplevelser under palpasjon i området av det berørte området.

Det er forskjellige måter du kan oppdage en aneurisme på. De viktigste metodene ekspertene inkluderer følgende: Røntgen, ultralyd, MR, datortomografi.

Røntgenundersøkelsen anses å være den prioriterte metoden for diagnostikk, siden den gir den mest nøyaktige bestemmelsen av aneurysmstørrelsen og dens plassering.

Hva er risikoen for å komplisere sykdommen?

Den største faren som sykdommen forårsaker er risikoen for brudd på miltåren. Dette kan føre til døden. Det er to typer diskontinuitet: ufullstendig og komplett:

I det første tilfellet er den deformerte veggen av det berørte karet ikke helt skadet, noe som kan føre til dannelse av et hematom i skallet. Det er ledsaget av skarp smerte og anemi.

I andre tilfelle, etter aneurysmbrudd, dannes et retroperitonealt hematom, oppstår et midlertidig blødningsstopp. Så på venstre side av magen er det alvorlige smerter, senere blir de girdling. Pasienten har en reduksjon i blodtrykk, progressiv anemi. Deretter kommer den andre fasen av rupturen, som er preget av utseendet på blåmerker i bukregionen.

Ofte kan bruddet forekomme i frie bukhulen. I dette tilfellet har pasienten akutt smerte i magen, kvalme, lunger, kald svette, anemi, takykardi.

Også brudd på en aneurisme med inntak av innholdet i organene i mage-tarmkanalen er mulig. I alle fall er en akutt undersøkelse av pasienten indikert ved bruk av ultralyd, MR, CT.

Behandling av sykdommen

For å unngå den verste utviklingen av hendelser vil det bidra til rettidig diagnose og riktig behandling av sykdommen. For tiden foretrekker eksperter å utføre medisinering, men oftest er den mest effektive metoden kirurgisk inngrep.

Operasjonen kan utnevnes av ulike grunner, hvor hoveddelen er:

 • aneurysmbrudd;
 • rask utvikling av sykdommen;
 • medfødt patologi;
 • store størrelser av aneurismer;
 • ASA hos gravide kvinner.

Hvis det ikke er nødvendig med kirurgi, anbefales pasienten å bli undersøkt regelmessig av sin behandlende lege for å kunne følge fremdriften av sykdommen og ikke tillate negative konsekvenser.

Falsk aneurisme av miltåren

I tillegg til den sanne aneurisme av miltartarien, identifiserer eksperter en falsk ASA. Denne typen sykdom er sjelden, men det regnes som ganske farlig.

En falsk aneurisme kan oppstå som et resultat av traumer til fartøyets veggen og dannelsen av et hematom eller på grunn av virkningen på arterien av enzymer i en nærliggende bukspyttkjertel.

Det kan oppdages hvis pasienten har en urimelig blødning fra de øvre delene av mage-tarmkanalen. Hovedtegnet på pasientens falske aneurisme er utseendet av støy. Det øker med pulsering og er tydelig merkbar når du lytter til intern støy.

Prognose av sykdommen

Med vellykket operasjon er prognosen ofte god. Men hvis du ikke utfører kirurgi på insistering av en lege, kan konsekvensene være trist.

Aneurysm-brudd kan oppstå når som helst, noe som vil føre til pasientens død. Derfor anbefales det å gjennomføre regelmessige undersøkelser med spesialister for å spore alle negative endringer i kroppen.

Også personer med en slik sykdom anbefales:

 • overholde prinsippene om riktig ernæring;
 • å kontrollere nivået av kolesterol;
 • Avstå fra å røyke og drikke alkohol;
 • måle blodtrykket regelmessig.

Det er ikke nødvendig å ty til behandling på folks måter, fordi det nesten alltid viser seg å være ineffektivt og farlig.

Splenisk arterie aneurisme: rettidig diagnose og behandling

Hva er en aneurisme?

Milten arterien er det største blodkaret som strekker seg fra celiac stammen. Det gir mat til flere indre organer: bukspyttkjertel, mage, stor omentum.

Typer av milt arterie aneurisme

Aneurysmer av flere typer utmerker seg:

Den første ser ut som en ball full av blod og festet med en fot til det skadede karet. Den andre er en formasjon i form av en svulst på en av veggene. Spindelformet aneurisme påvirker hele stedet på fartøyet. Falsk aneurisme, til tross for dets beroligende navn, er ikke mindre farlig, og er dannet som følge av vaskulære skader eller virkningen på kroppen av bukspyttkjertelenzymer.

Det er også en klassifisering i henhold til utdanningsstørrelsen: liten (opptil 11 mm), middels - 11-25 mm. Aneurysmer over 25 mm regnes som gigantiske.

De viktigste symptomene på arteriesykdom

Symptomer på milt arterie aneurisme

I de fleste tilfeller oppdager sykdommen seg ikke, og likevel er det visse opplevelser, hvis utseende bør varsle og fungere som en unnskyldning for å besøke legen. Først av alt er disse kjedelige smerter i regionen av venstre hypokondrium, noe som ofte gir til området til venstre scapula.

Overgangen av smerte til abdominalområdet indikerer en økning i formasjonsstørrelsen. Symptomer på den sårformede aneurisme i miltåren kan manifesteres av smertefulle opplevelser når man undersøker forstyrrelsesområdet i bukhulen.

Betingelser for oppstart av arteriell patologi

Vanligvis diagnostiseres aneurisme av miltartarien hos pasienter som lider av fibro-muskulær dysplasi - en sykdom preget av erstatning av bindevev med fibrøse formasjoner.

Årsaken til ASA hos eldre pasienter er også aterosklerose. Det svekker veggene på fartøyene, reduserer deres elastisitet og tone.

Litt yngre er alderskategori av pasienter utsatt for aneurysm på grunn av plutselige trykkfall som svekker vevene i karene. Sykdommen i dem kan provosere og betennelsesprosesser i de organene som ligger ved siden av, for eksempel kronisk pankreatitt eller magesår. Den tiende delen av sykdomsfall er en konsekvens av påvirkning av en organisme av infeksjoner.

Tidlig diagnose - vellykket gjenoppretting

Diagnose av sykdommen utføres ved et sett med prosedyrer, som inkluderer flere typer undersøkelse av kroppen:

 • ekstern inspeksjon;
 • auskultasjon;
 • Røntgenundersøkelse, angiogram;
 • ultralyd (ultralyd);
 • datamaskin tomografi (CT) og magnetisk resonans imaging (MR).

Moderne maskinvarestudier - ultralyd, CT og MR gir uttømmende data, som det er mulig å forutsi utviklingen av sykdommen, og om nødvendig ta nødhjelp.

Metoder for behandling av aorta-aneurisme

En av de mest effektive metodene for å eliminere risikoen for utdanningssvikt og etterfølgende farlig intern blødning er kirurgisk inngrep. Behandling av miltarmarkør aneurysmer tilhører feltet av vaskulær kirurgi. Indikasjoner for operasjonen kan være sykdomsprogresjon, tegn på forkalkning av det berørte området, et gap i utdanning, samt medfødt patologi.

Reseksjon av en aneurysm av en arterie

I de fleste tilfeller anbefales reseksjon av aneurisme av miltåren. Moderne behandlingsmetoder sørger for lavt traumatisk kirurgisk inngrep ved bruk av høyteknologiske instrumenter. For eksempel med laparoskopi utføres operasjonen gjennom små åpninger der et kirurgisk instrument settes inn. Pasienten er på sykehuset i ikke mer enn en uke, raskt gjenopprettet.

La oss dvæle på to andre metoder for kirurgisk inngrep. Stenting eller angioplastikk utføres ved behandling av aneurisme av miltartarien. I det første tilfellet styrkes fartøyet ved hjelp av en stent - en spesiell ramme innført i orgelet. Ved angioplasti erstattes den berørte delen av karet med et kunstig eller naturlig fragment.

I noen tilfeller, for eksempel hvis aneurismen er stor eller ligger i nærheten av milten, bestemmer kirurgen for splenektomi - fjerning av milten. Dette forverrer kroppens motstand mot infeksjoner betydelig, men påvirker ikke pasientens livsstil.

Hovedkarakteristika og årsaker til milt arterie aneurisme

Aneurysm av miltartarien er den nest vanligste diagnostisert i frekvensen av aneurysm i abdominal aorta. Legene fra verdens helseorganisasjon oppgir det faktum at dette fenomenet oftest kan forekomme hos kvinner.

Hovedårsakene til utseendet på et slikt problem i eldre alder kan være aterosklerose, som utvikler seg i et raskt tempo.

Det har vært tilfeller da en aneurisme berørte unge jenter og kvinner. Årsakene til en slik sykdom i ung alder er først og fremst mangler på de indre veggene i arteriene. Aneurysmer kan også oppstå på grunn av at trykket i leverenveien eller milten øker flere ganger.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Noen pasienter som kommer til å se lege, klager sjelden på vedvarende smerte i hypokondrium. Plasseringen av den presenterte sykdommen er vanligvis på venstre side. Under et røntgenfotografi vises en aneurisme i form av en spesifikk formasjon som har avrundede former i milten.

Hvilken statistikk betyr

I praksis ble det funnet at ca 80% av tilfellene denne sykdommen har eiendommen til å strømme uten utseendet av noen symptomer. Pasienten kan bare føle seg feil når formasjonen brister eller brister.

Når pasientene hadde pauser, følte de seg dårlig og søkte hjelp fra leger. Slike situasjoner forekommer hos nesten 10% av pasientene.

Hovedlisten med årsakene til utseendet på patologi inkluderer:

 • fibrotisk dysplasi,
 • portal hypertensjon,
 • flere graviditetssaker,
 • forekomst av inflammatoriske prosesser.

Som statistikken viser ble følgende fakta registrert:

 1. Hyppigheten av brudd på aneurysmformasjoner er ca. 2% for hele befolkningen i landet.
 2. Under en graviditet ble sykdommen løst i 90% av tilfellene.
 3. Det dødelige utfallet hos pasienter som led av ruptur av aneurysm er om lag 24%.

Legene påminner om at det er nødvendig å behandle helsen din med stor forsiktighet, og i tilfelle mistenkelige følelser, bør du umiddelbart søke hjelp fra spesialister.

Aneurysm behandling

En aneurysm i arterien kan behandles på flere måter. Indikasjoner for operasjonen kan tjene en rekke årsaker, inkludert brudd på ondartet utdannelse på milten, et uttalt symptom, hvor ofte det er pulserende smerte i venstre underliv.

Operasjonen kan ikke foreskrives bare hvis arterienes aneurisme går uten symptomer, og har heller ingen signifikante indikasjoner på kirurgi. Under kirurgi bruker kirurger en spesiell metode for ligering av arterien og utfører behandling av fôringsbeholdere. Slike handlinger er nødvendige for ikke å fjerne milten helt.

Enhver medisinsk eller kirurgisk behandling bør foreskrives av en lege. Aldri trenger å prøve å diagnostisere sykdommen selv eller prøve å kurere den. I praksis var det tilfeller der pasientene forsøkte å identifisere sykdommen alene og helbrede det etter råd fra slektninger eller venner. Slike situasjoner førte til forsømte sykdomsformer, som da er vanskelige å behandle.

Hospitalisering av pasienten

Før operasjonen må pasienten forstå all sin nødvendighet. Legene studerer nøye hele sykdomshistorien, blir kjent med resultatene av diagnosen. Bare i dette tilfellet vil behandlingen ha positive resultater. Noen ganger skjer det at pasienten kan trenge flere undersøkelser og røntgenfotografier.

Etter et vellykket resultat av operasjonen, må pasienten tilbringe litt tid i sykehusets vegger. Etter fullstendig helbredelse av sår og stabil helse, kan pasienten slippes ut fra sykehuset.

Milt arterie aneurisme

Patologier i det kardiovaskulære systemet er mange, men en av de vanligste er en aneurisme av arteriene. Årsakene til denne endringen i skipets struktur kan være forskjellige sykdommer, skader og andre skadelige faktorer. Blant slike patologier er det en aneurisme av miltkärlen, som diagnostiseres hos hver femte pasient som har konsultert en lege. Begge representanter for begge kjønn kan være syke, men det er en interessant nyanse - hos kvinner skjer denne patologien dobbelt så ofte.

Symptomer og årsaker til sykdommen

Sykdommen kan oppstå på grunn av en rekke faktorer, mens pasientens alder spiller en betydelig rolle. Hvis denne ungdommen i ung alder oppstår på grunn av en kraftig nedgang i blodtrykket, er det på grunn av utseendet av arteriosklerose av fartøyene hos eldre mennesker.

Ofte er sykdommen en konsekvens av ytre påvirkninger, dvs. ulike skader og skader. Svært ofte er denne sykdommen diagnostisert hos kvinner i ulike aldre, som har flere graviditeter.

Symptomatologien til sykdommen er dårlig uttrykt, og i 80% av tilfellene er den helt fraværende. Dette kompliserer i stor grad diagnosen, det er ikke uvanlig for tilfeller der en aneurisme blir oppdaget i det hele tatt ved et uhell. Også denne patologien oppdages etter at arterien er bristet, noe som er faren for denne sykdommen.

Diagnosen hindres også av det faktum at de fleste som av ulike årsaker er i fare, er rett og slett uvitende om symptomene som indikerer sykdommen. Selv om manifestasjonene av sykdommen er ganske typiske, er det derfor ganske enkelt å gjenkjenne dem:

 • Smertefornemmelser som er lokalisert under venstre hypokondrium. Smerten er ganske intens og langvarig, noe som ikke opphører selv etter å ha tatt smertestillende midler.
 • Smerter er også tilstede når palpasjon av et sårt sted.

Hvis de ovennevnte symptomene plager deg på en kontinuerlig måte, så må du komme til en lege som foreskriver en rekke tilleggsstudier.

Konsekvensene av milt arterie aneurisme

Sykdommen er farlig fordi det er fare for brudd på denne arterien, som i seg selv er en trussel mot pasientens liv. Som statistikk viser, forekommer døden i nesten 25% av tilfellene. Denne sykdommen er veldig spesifikk, så konservative behandlingsmetoder brukes bare som et middel for symptomer. Den samme behandling av sykdommen utføres kun ved kirurgi.

Et fullt liv og en aneurisme er to uforenlige konsepter. Før eller senere vil det begynne å vise seg forverringen av pasientens tilstand og andre komplikasjoner. Konsekvensene kan være svært forskjellige:

 • En aneurisme fører ofte til brudd på fartøyets integritet. Hvis de er sunne, kan de tåle eventuelle trykkprang, på grunn av deres elastisitet. Men denne sykdommen gjør fartøyene mer skjøre, så en økning i blodtrykk kan bli en konsekvens av intern blødning.
 • Kolesterol innskudd kan forekomme, noe som også fører til komplikasjoner i kroppen. Hvis det er mulig å utlede kolesterolplakk på et tidlig stadium av sykdommen, kan prognosen være ganske gunstig. Men hvis de starter sykdommen, kan plakkene bokstavelig talt vokse inn i veggene til fartøyene, noe som i stor grad kompliserer prosessen med å kvitte seg med dem. Faktum er at etter uttrekking av plakk, dannes et mellomrom på plass, noe som også fører til blødningens utseende.

De fleste praktiserende kirurger sier at med denne sykdommen skal operasjonen utføres under alle omstendigheter for å redusere risikoen for mulige komplikasjoner. Hvis intern blødning åpnes, bør en sunn milt transplanteres, og dette er en ekstra risiko for pasienten.

Generelt er miltartarien en av de perifere, som er ganske mange i menneskekroppen. Følgelig er aneurysmene til disse arteriene ikke mindre vanlige enn milten en. Her er hovedårsaken til disse sykdomsformer:

 • En aneurisme av poplitealarterien. Med denne sykdomsformen føles pasienten en komprimering som er lokalisert i popliteal fold-området. Hun pulserer regelmessig, og smerte kan øke med ulike fysiske anstrengelser. I dette tilfellet er smerten lokalisert langs hele lengden av beinet.
 • Aneurysm av iliac arterien. Symptomatik sammenfaller nesten helt sammen med forrige aneurisme. Smerten sprer seg også gjennom underbenet, men det kan være tilstede ikke bare når du går eller trener, men også i rolige omgivelser. Denne patologien kan skyldes dannelse av trofasår eller gangren.

Aneurysme av perifere arterier strekker seg hovedsakelig til arteriene forbundet med nedre ekstremiteter. Fremspring kan imidlertid også lokaliseres på andre arterier av karoten, gastroduodenal arterie, etc.

Hvordan behandle en aneurisme?

Kirurgen bestemmer om det skal utføres kirurgi. Det er flere grunnleggende indikasjoner for operasjonen:

 • Patologi utvikler seg raskt. Siden oppdagelsen av sykdommen begynner pasienten en streng tilsyn, slik at man kan vurdere graden av utvikling av patologi. Hvis det utvikler seg, er operasjonen den eneste behandlingsmetoden. Hvis det ikke er noen åpenbare endringer, bestemmer legen om utnevnelse av en annen behandlingsmetode.
 • Hvis en pasient har en forkalket aneurisme. I dette tilfellet er operasjonen den eneste veien ut, fordi hvis den ikke utføres, er det en stor sannsynlighet for at arterien brytes.
 • Flere graviditeter kan være en konsekvens av brudd på miltens arbeid, noe som fører til utseendet til en aneurisme. Imidlertid er kirurgisk inngrep kun tilrådelig dersom vevets integritet har blitt forstyrret.
 • Aneurismen har vokst til en stor størrelse. Beslutningen om å utføre operasjonen er laget av legen, basert på et spesifikt klinisk bilde og størrelsen på aneurysmen.
 • En aneurisme kan være av to typer - medfødt og oppkjøpt. Så, hvis pasienten er diagnostisert med den første typen aneurisme, er kirurgisk inngrep obligatorisk for å unngå utvikling av komplikasjoner.

Når det gjelder selve operasjonen, kan den utføres på to måter:

 • Stenting prosedyre. Et lite snitt er gjort på den berørte arterien. En stent settes inn i dette hullet, som bør styrke vevene i arterien for å hindre mulig fartøysbrudd.
 • Angioplastikk. Under denne operasjonen erstattes det berørte området av fartøyet med en sunn del av arterien. I dette tilfellet kan fartøyet være naturlig, eller av en kunstig opprinnelse. Slike manipulasjoner kan redusere blodtrykket betydelig ved den erstattede delen av karet.

Tilstedeværelsen av en aneurisme av miltartarien representerer en reell fare for en person, slik at ingen lege kan garantere normalt liv til slike pasienter med mindre en operativ inngrep utføres. Operasjonen utføres for å forhindre brudd på arterien - en av hovedårsakene til død i denne sykdommen.

For å overvåke den minste forandringen i veksten av en aneurysm, samt for å hindre mulige komplikasjoner, må pasienten gjennomgå en databehandlet skanning med jevne mellomrom. I tillegg er det andre måter å diagnostisere:

 • primær undersøkelse;
 • auskultasjon;
 • Røntgenundersøkelse;
 • ultralyd;
 • MRI - magnetisk resonansbilder.

Det er gjennom datamaskin eller magnetisk resonans-bildebehandling at det er mulig å få den mest detaljerte informasjonen om det kliniske bildet av sykdommen. Det er verdt å merke seg at disse diagnostiske tiltakene også brukes til å identifisere andre sykdommer av denne typen:

 • aneurisme av kranspulsåren;
 • arteriell aneurisme;
 • arteriovenøs aneurisme;
 • aneurisme i vertebralarterien;
 • aneurisme lokalisert i den fremre forbindende arterien, etc.

Det er viktig å vite at aneurysmen i miltkärlen, som mange andre, ikke vil forsvinne av seg selv, så du må øyeblikkelig søke medisinsk hjelp. Ellers kan brudd i arterien føre til negative konsekvenser. I det minste sier statistikk dette - døden skjer i hvert femte tilfelle av en arteriebrudd.

Hvor utvikler den sakkulære aneurisme mest og hvordan behandles den?

Aneurysm er en patologisk forandring i blodkarets vegger, ledsaget av dannelse av en neoplasma som fyller med blod. Avhengig av skjemaet, utmerker seg flere typer aneurysmer, men den vanligste er saccular aneurisme.

Dette navnet ble gitt til den nye formasjonen på grunn av at det utadvoksne vevet ser ut som en sekk. Aneurysmer av denne typen diagnostiseres oftest hos voksne.

Aneurysme av cerebrale arterier

Aneurysme av hjernens blodkar er den mest komplekse patologien blant alle tilgjengelige sykdommer. Spesielt ofte, er en aneurisme av denne formen diagnostisert hos kvinner.

Den viktigste plasseringen av saccular aneurysmer er området for forbedret forgrening eller bifurcation av fartøyet. Men andre deler av hjernen er også mulige.

Årsaker til patologisk dannelse

Årsakene til dannelsen av en sakkulær aneurisme i hjernens arterier kan være:

 1. Genetisk predisposisjon.
 2. Cyster ligger på nyrene.
 3. Endringer i sirkulasjonssystemet, som er patologiske.
 4. Misbruk av nikotin, alkohol. Narkotikamisbruk.
 5. Hypertensiv sykdom.
 6. Aterosklerose av cerebral fartøy.
 7. Hodeskader.
 8. Tumorer i hjernen.

Fare for saccular aneurisme

Den største faren for en sakkulær aneurisme av cerebral arterier er ved brudd. Så helles innholdet i den aneurysmale sekken (blod) enten i subaraknoid (subaraknoid) regionen eller i hjernens substans.

Dette kan føre til dannelse av delvis lammelse, og i verste fall døden. En aneurysm i hjernearteriene kan ledsages av følgende komplikasjoner:

 • blødning i hjernen (hemorragisk slag);
 • en kraftig innsnevring av venene og blodårene, forverre trofismen til visse områder av hjernen (vasospasm);
 • utvikling av hydrocephalus.

Symptomatisk av en aneurisme av cerebral fartøy

Symptomer som sådan i dannelsen av en aneurisme er fraværende. Men for attributtene til en tilgjengelig patologi av karene i en hjerne er det nødvendig å bære:

 • redusert effektivitet;
 • kvalme uten grunn
 • syndefall;
 • lysskyhet;
 • Causeless svimmelhet;
 • taleforstyrrelser;
 • problemer med hørsel;
 • bilde dobling;
 • hyppig hodepine.

Ofte lærer en person om sin sykdom ved brudd på en aneurysmal sac. Prosessen er ledsaget av følgende symptomer:

 • akutt smerte i den delen av hodet hvor bruddet oppstod;
 • turbiditet eller fullstendig bevissthetstap
 • lammelse (kan påvirke begge deler av kroppen og en av halvene på stammen).

Tips! Brytningen av cerebral arteries aneurisme er en ekstremt farlig tilstand der offeret må tas til et medisinsk anlegg så snart som mulig.

Diagnostikk av patologi

Diagnose av en aneurisme er oftest enten ved et uhell, under passering av undersøkelser for andre sykdommer, eller selv etter brudd. Følgende diagnostiske prosedyrer kan vise tilstedeværelsen av en patologisk enhet:

 • Angiografi. Metoden er fjerning av bildet av fartøyene med røntgenstråler. Angiogrammet gir et komplett bilde av de eksisterende patologiene til cerebral fartøy.
 • CT. Ganske rask diagnosemetode, noe som ikke forårsaker ubehag for pasienten. Hvis bruddet allerede har skjedd, kan CT avgjøre om blod har trengt inn i hjernens membraner.
 • MR. I dette tilfellet mottar legen et detaljert bilde av organet som undersøkes. Prosedyren gir ganske detaljert informasjon om tilgjengelig aneurisme og blødning.
 • Analyse av cerebrospinalvæske. Hvis aneurysmen av cerebral arterieaneurysmen er mistenkt, kan denne prosedyren foreskrives. Pasienten tar en liten mengde cerebrospinalvæske for å holde blod i det.

Behandling av en aneurisme i hjernen

Hovedalternativet for terapi er operasjonen. I dette tilfellet kan følgende metoder brukes:

 • klipping;
 • styrke veggen av en aneurysmal sac;
 • endovaskulær operasjon.

Milt arterie aneurisme

Utbredelsen av aneurisme av miltarterien følger aneurysmen i abdominal delen av aorta. Spesielt ofte er diagnosen laget for kvinner.

Årsaker til patologi

I den modne og avanserte alderen kan aneurisme av miltartarien være resultatet av en akselerert frekvens av aterosklerotisk sykdom. Ganske sjelden, men likevel er patologi diagnostisert og i ung alder. Årsaker i dette tilfellet kan kalles:

 • eksisterende mangler i strukturen av indre vegger av arterien;
 • betydelig økning i trykk i leverenveien eller milten.

Symptomatisk av milt arterie aneurisme

Symptomer på aneurisme av miltåren ved begynnelsen av dannelsen er nesten alltid fraværende. Men det er visse tegn:

urimelig smerte i venstre hypokondrium. Og dette er kanskje den eneste klagen til pasientene.

Tips! Smerte i aneurysmen til miltartarien vises etter sin økning, siden i dette tilfellet begynner aneurysmisk sac å utøve trykk på de nærliggende nerveplexusene.

Legen som gjennomgår inspeksjon er sjelden, men kan fortsatt bestemme den svulstliknende formasjonen, følt på grunn av den pulsasjon han opprettet. Også når du lytter til venstre hypokondrium, kan legen høre en systolisk murmur.

diagnostikk

Diagnostikk av miltårens aneurisme er mulig først etter utførelse av instrumentelle studier. Til dette formål kan følgende prosedyrer tildeles:

 • Røntgen i bukregionen. Under prosedyren, med den tilgjengelige aneurisme av miltkärlen, ligger ca 70% av den "forkalkede ringen" i venstre hypokondrium.
 • USA. Under undersøkelsen avslører legen en volumetrisk væskedannelse. I tillegg gjør dupleksskanning det mulig å vurdere fartøyets lumen, dets størrelse og egenskapene til blodstrømmen.
 • Angiografi. Den mest informative metoden, som gjør det mulig å skaffe data om plassering og størrelse av miltartarens aneurisme.
 • CT og MR. Studier er tildelt for å bestemme den sanne størrelsen på aneurysmen. Den aneurysmale sac er ofte fylt med trombotiske masser, noe som gjør det umulig å bestemme den sanne størrelsen på aneurismen under angiogrammet.

Tips! Smerter i miltårens aneurisme kan følges konstant og forekommer periodisk. I noen tilfeller kan de gis til området til venstre scapula. Disse symptomene krever lege.

Komplikasjoner av sykdommen

Aneurysme i miltåren kan ledsages av:

 • ufullstendig ruptur av aneurysmal sac;
 • fullføre brudd med videre blødning.

Ufullstendig aneurysmbrudd

I dette tilfellet er ikke veggen av aneurismen skadet fullstendig ved videre dannelse av et subventiv hematom. Symptomer kan være som følger:

 • skarp smerte uten å kollapse
 • intensiverende anemi.

Ruptur av milt arterie aneurisme

Blødning i retroperitonealområdet diagnostiseres spesielt ofte. Oftest foregår det i to faser:

 • Etter den oppstod brudddet dannes et retroperitonealt hematom som fører til et midlertidig stopp av blødning;
 • tidspunktet for den endelige brudd er ukjent.

Det viktigste kliniske tegn på blødning blir alvorlig smerte i regionen i venstre halvdel av magen, i samme del av lumbaleområdet eller epigastrium. Litt senere blir det innhyllet. De resterende symptomene på bruddet er:

 • sammenbrudd av annen varighet
 • en reduksjon i blodtrykket;
 • progressiv anemi.

Etter å ha passert gjennom den første fasen, kan blåmerker som befinner seg på den laterale delen av magen, på hofter eller i lysken, vises på kroppen. For å klargjøre diagnosen er foreskrevet ultralyd og MR. I noen tilfeller oppstår brudd i frie bukhulen. Og dette er den farligste varianten av gapet. Symptomer er som følger:

 • akutt smerte, som dekker hele underlivet;
 • kollapse;
 • kvalme;
 • skinn av huden;
 • progressiv anemi
 • kald svette;
 • takykardi.

Det vises akutt CT, ultralyd og angiografi. Et annet alternativ for rupturering av aneurisme av miltåren er å få innholdet i fordøyelseskanalen. Hovedsymptomet er en plutselig akutt smerte, som ofte ligger i den epigastriske regionen.

Hvis blodet har gått gjennom buksene i bukspyttkjertelen, tar smerteopplevelsene en lokkende karakter. For å avklare diagnosen utføres en duodenal undersøkelse, ultralyd.

Behandling av milt arterie aneurisme

Indikasjoner for operasjonen kan være forskjellige, spesielt en brudd, sterk pulserende smerte.

Under operasjonen utføres milt arteriel ligering. I tillegg behandles fartøyene som fôrer kroppen. Disse tiltakene kan delvis redde milten. Behandlingsregimet er valgt ut fra pasientens generelle tilstand.

Tips! Selvdiagnose og utnevnelse av behandling forverrer kun sykdomsforløpet.

Vaskulær aneurisme er en svært farlig sykdom, utfallet av dette kan være døden. Og bare en rettidig diagnose og rettidig behandling begynte å unngå det verste scenariet av sykdommen.

Milt arterie aneurisme

Milt arterie aneurisme

Kort om milt aneurisme

Milten arterien er et blodkar som leverer blodet til milten. Milten er et organ som deltar i hematopoiesis og regulering av immunsystemet. Antilysmer i milt arterie er den tredje vanligste typen aneurisme, som forekommer hos 1% av alle pasientene som går gjennom de vaskulære kirurgiske avdelingene. En aneurisme betyr en lokal forlengelse med en miltartardiameter på mer enn 10 mm.

Faren for aneurisme av miltartarien ligger i muligheten for brudd med kraftig blødning og pasientens død. Derfor er den etablerte diagnosen milt-aneurisme en indikasjon på en akutt kirurgi for å eliminere den, siden det er ekstremt sjeldent å redde en pasient med en bristet aneurisme.

Tilnærmingen til behandling i Innovative Vascular Center

Årsaker og risikofaktorer

Aneurysmer av miltartarien er vanligere hos kvinner enn hos menn. Pasientene er ganske unge med en gjennomsnittsalder på 52 år. Andre risikofaktorer for utvikling av milt-aneurysmer inkluderer:

 • Systemisk lupus erythematosus
 • Flere graviditeter
 • pankreatitt
 • Nodulær periarteritt
 • Portal hypertensjon
 • skade
 • Utsatt pankreasnekrose

Symptomer på milt arterie aneurisme

De fleste pasienter har ingen symptomer, og disse aneurysmene blir ofte diagnostisert ved et uhell på grunn av undersøkelser ved en annen anledning. Noen ganger kan en pasient ha magesmerter av usikker natur, kvalme og oppkast. Med store aneurismer i tynne pasienter, kan det oppdages pulserende formasjon i den øvre venstre kvadrant av magen. Du kan oppdage støy over denne formasjonen.

Forløpet av miltens aneurisme

Sykdommen i lang tid manifesterer seg ikke på noen måte og flyter hemmelig. Men med en frekvens på 20% per år utvikles komplikasjoner i form av aneurysmbrudd, som oftest fører til pasientens død fra intern blødning.

Komplikasjoner av milt arterie aneurisme

De viktigste komplikasjonene til milt aneurisme er dens brudd med intern blødning. En slik farlig komplikasjon utvikler seg hos 10% av pasientene, og er noen ganger den første og siste manifestasjonen av denne sykdommen. Spesielt farlig er brudd på aneurysmen i miltkärlen hos gravide kvinner, dødeligheten når 70%. Derfor krever deteksjon av slike aneurysmer av en hvilken som helst størrelse hos kvinner i fertil alder kirurgisk behandling.

Når aneurysmen brister, oppstår symptomer på indre blødninger: svakhet, blek hud, kald klissete svette. Det er en reduksjon i blodtrykket og en økning i hjertefrekvensen. Bestemt ømhet i palpasjon av magen, kan du merke seg dullness i de milde stedene med perkusjon. På bakgrunn av internt blødende hemorragisk sjokk utvikles og et dødelig utfall oppstår.

Prognose av sykdommen

I naturligvis er de fleste milt-aneurismer ødelagt. Observasjon av pasienter som nektet kirurgi indikerte at de fleste aneurysmer ble brutt i løpet av de første 5 årene etter diagnosen ble etablert.

Etter kirurgisk behandling er risikoen for aneurysmbrudd helt eliminert, og slike pasienter er spart faren for å dø av massiv intern blødning. Komplikasjoner etter endovaskulær behandling av miltårens aneurisme utvikles svært sjelden.

Milt arterie aneurisme

Hittil er aneurisme av miltartarien en av de vanligste typer sykdommer av denne art. Oftere skjer en slik patologi kun utbygging av muren i abdominal aorta. Sykdommen er overveiende kvinne, det vil si at den er mye mindre vanlig hos menn. Videre er eldre mennesker mer utsatt for utviklingen av en slik sykdom, siden det provoseres til åreforkalkning.

Men til tross for det ovenfor er det viktig å nevne at unge jenter også er utsatt for utviklingen av en slik sykdom. I ung alder er provokatøren av sykdommen det økte trykket i leverenveien og milten. Det er, til tross for at sykdommen tilhører kategorien alderpatologier, kan den manifestere seg i ung alder og ikke helt forhindre den. Selvfølgelig er det mulig å redusere sannsynligheten for å utvikle en sykdom ved å følge den riktige livsstilen, som består i regelmessig mosjon, riktig ernæring, avvisning av dårlige vaner og ikke bare.

Sykdommen kan forårsake ganske alvorlige komplikasjoner, og derfor er det nødvendig å behandle en slik sykdom. Men for å forstå hvordan å bli kvitt sykdommen, må vi først forstå hvorfor det oppstår.

Årsaker og statistikk

Smerte i hypokondrium er et av symptomene

Som allerede nevnt, er den sakkulære aneurisme av miltarterien en ganske alvorlig sykdom som kan føre til alvorlige komplikasjoner. Men samtidig viser statistikken at i 80% av tilfellene er sykdommen asymptomatisk, noe som gjør det enda farligere. På grunn av mangel på karakteristiske og uttalt symptomer, blir sykdommen svært ofte diagnostisert under en rutinemessig undersøkelse. Det er lenge siden pasienten ikke mistenker forekomsten av sykdommen, og dette er allerede en direkte trussel mot utvidelsesgapet. Gapet er ledsaget av mer seriøse og svært håndgribelige manifestasjoner, og noen ganger kan konsekvensene av et slikt brudd være svært alvorlig.

Ifølge statistikken var det i 10% av tilfellene brudd på bulging som forårsaket anropet til spesialister. Dette skyldes det faktum at slike patologiske prosesser er ledsaget av en levende symptomatologi.

Når det gjelder årsakene til miltårens aneurisme, er det absolutt umulig å fastslå pålitelig hvorfor en sykdom kan oppstå. Men det var mulig å identifisere en rekke faktorer som kunne bli en provokator av utbrudden av en slik sykdom.

 • inflammatoriske prosesser;
 • fibrotisk dysplasi;
 • graviditet er av flere natur;
 • hypertensjon av portal type.

Flere graviditeter kan forårsake sykdom

På grunn av det faktum at pasienter vender seg til spesialister for å få hjelp i tide, er andelen sykdommer som slutter med utvidelsesgapet svært lavt, ca 2%. Det er også verdt å merke seg at i 90% av tilfellene med flere graviditeter er denne patologien diagnostisert. Det vil si at vi kan konkludere med at det eneste alternativet for å bevare kroppens helse er å ta ansvar for alle endringer og regelmessig gjennomgå en planlagt undersøkelse.

Angrep av sykdom

Symptomer på sårformet aneurisme i miltartarien er fraværende i de fleste tilfeller, og dette er den største fare for en slik lidelse. Men årsakene til bekymring kan likevel manifestere seg i form av hyppige smertefulle opplevelser i underområdet. Det er dette symptomet som oftest fører til at en person vender seg til spesialister for fullstendig diagnose. Det er viktig å merke seg at oftest denne sykdommen ligger på venstre side, og symptomene vil manifestere seg i de samme områdene. Hvis det er mistanke om forekomsten av en slik sykdom, er det viktig å gjennomgå en komplett undersøkelse, som består i å utføre maskinvare- og laboratorieundersøkelser.

Diagnose av en aneurisme kan være på mange måter, den mest effektive metoden for å bestemme en sykdom er en røntgenstudie. På røntgen manifesterer seg en slik sykdom i form av en tetning, som tydelig har uttrykt avrundede former. Tetningen i milten er lokalisert. I tillegg til røntgenstråler er det mulig å gjenkjenne sykdommen ved hjelp av ultralyd. Når det gjelder tegn som kan ledsages av en pause, er de veldig ofte identiske med slike patologier:

 1. Gulsott.
 2. Biliær kolikk.
 3. Gastrointestinal blødning.

Metoder for terapi

Kirurgisk metode - som en av behandlingsmulighetene

Til tross for at behandling av aneurisme av miltartarien kan utføres på forskjellige måter, blir pasientene oftest tildelt kirurgisk inngrep. Kirurgisk behandling kan foreskrives av ulike grunner, spesielt hvis det er risiko for brudd. I tillegg er kirurgi brukt i tilfelle av alvorlig smerte og andre ubehagelige symptomer som påvirker pasientens levestandard.

Men hvis sykdommen ikke er preget av store størrelser og uttalt symptomer, kan det hende at det ikke er hensiktsmessig å utføre en operasjon. I dette tilfellet må pasientene gjennomgå en regelmessig undersøkelse for å kunne følge utviklingen av patologi. Hittil er operasjonen av en slik sykdom utført sparsom metode, det vil si ved fjerning av orgelet er ikke nødvendig.

Uansett hva det var, for å minimere konsekvensene av en slik patologi, er det svært viktig å følge alle anbefalingene fra spesialister, og i tilfelle av en operasjon, for å gjennomgå en fullstendig rehabiliteringskurs.

Endovaskulær behandling av milt arterie aneurisme

Miltarterien aneurisme (CAA) - er den vanligste visceral arterie aneurismer form (BAA) er nesten 60% av den totale, selv om sistnevnte er generelt relativt sjeldne zabolevaniem.Razryv kjennetegnet ved høy dødelighet, og behandlingen bør igangsettes umiddelbart etter påvisning av.

De er mer vanlige hos kvinner enn hos menn (4: 1). De fleste CAA er asymptomatiske, funnet ved en tilfeldighet på CT eller ultralyd, og bare ca 20% er preget av uklar smerte i venstre hypokondrium eller epigastrisk smerte i magen.

En høy grad av mistanke av miltarterien aneurisme er helt berettiget for enhver pasient med en sjef klage av vag smerte i venstre øvre kvadrant eller epigastrisk smerte, abdominale smerter, og i pasienter med svekket hemodynamikk uten andre åpenbare grunner. Pasientene må være skjermet for å utelukke pankreatitt, abscess, intestinal ischemi, kreft, og forstørrelse av milten miltrupturer eller infarkt. Diagnosen stilles ved CT eller ultralyd, men noen ganger aneurisme kan ses på en vanlig abdominal røntgen.

Årsaker og risikofaktorer

CAA har ofte en sccular form og er lokalisert i kragen i milten. Aneurysmer har en tendens til å vokse sakte, og bruddet oppstår vanligvis når diameteren er mer enn 2 centimeter.

Det er mange forskjellige faktorer som enten bidrar til eller direkte forårsaker miltens aneurisme:

 • Pankreatitt, akutt eller kronisk, er en direkte årsak, som ofte fører til brudd og blødning i mage-tarmkanalen.
 • Septisk emboli.
 • Nodulær polyarteritt.
 • Systemisk lupus erythematosus.
 • Ehlers-Danlos syndrom.
 • Nevrofibromatose.
 • Fibrodisplations.
 • Åreforkalkning.
 • Nyresvikt.
 • Portal hypertensjon.
 • Skader og ortotropisk levertransplantasjon.
 • Graviditet, spesielt hos kvinner med flere fødsler og flere graviditeter. Dette kan skyldes en økning i blodstrømmen til milten eller den direkte effekten av østrogener på det elastiske vev av arteriene. Omtrent 95% av tilfellene forekommer i andre trimester og viser den høyeste risikoen for brudd (oftest i tredje trimester).

Hovedrisikoen forbundet med miltblæreårens aneurisme er massiv blødning. Risikoen for brudd er observert hos 3-10% av pasientene. Blødning kan først oppstå i kirtelposen og brytes gjentatte ganger i bukhulen, noe som resulterer i en "dobbeltbrudd".

behandling

Kirurgisk reseksjon guide anbefaler eller endovaskulær behandling av symptomatiske og asymptomatiske aneurismer av en hvilken som helst størrelse større enn 2 cm, og alle pseudoaneurysms (på grunn av den ekstremt høye sannsynligheten for brudd). Gravide pasienter eller de som ønsker å bli gravid, bør behandles umiddelbart.

Tradisjonelt var den foretrukne behandling for aneurisme av miltarterien åpen operasjon. Mer nylig har det vært rapporter om vellykket behandling med endovaskulær prosedyre (dvs. embolisering). Behandlingsplanen avhenger av morfologien til aneurysmen, pasientens tilstand og ressursutnyttelsen. Hver pasient bør evalueres for å forhindre potensielt livstruende komplikasjoner.

Angiografi og muligens angioembolisering vurderes for alle pasienter som er hemodynamisk stabile, for å forsøke å opprettholde miltens funksjon når det er mulig.

Perkutan transarteriell embolisering av miltartarien var vellykket i behandlingen av aneurysmer som befinner seg i den proximale delen av miltartarien. Embolisering kan føre til miltinfarkt og abscessering, etterfulgt av behovet for splenektomi. I noen tilfeller er splenektomi fortsatt nødvendig etter den første prosedyren på grunn av kompromiss av blodtilførsel.

For større aneurysmer er embolisering sannsynligvis ufullstendig. Hovedindikatoren for suksessen til endovaskulær behandling er mellom 75-98%. Det er en øket feilraten, når denne teknikken er foretatt på en distal eller en stor aneurisme av miltpulsåren, og kirurgiske inngrep kan være berettiget i disse pasientene.

Åpen operasjon brukes ofte til relativt stabile pasienter som er allergiske mot kontrastmidler, eller pasienter med andre kontraindikasjoner. Kirurgi brukes også etter aggressiv gjenopplivning, i tilfelle av brudd, når det ikke foreligger intervensjonell radiologi og endovaskulære tilnærminger ikke kan påføres.

Reseksjon av aneurismen samtidig som man bibeholder funksjonen av milt, med eller uten ombygging miltarterien er den foretrukne metode for bevaring av immunforsvar og forebygge infeksjoner i den perioperative periode.

Morbiditet og dødelighet etter planlagte operasjoner er henholdsvis ca. 10% og 1%. Gunstige resultater oppnås når kirurger bruker en kombinert tilnærming ved hjelp av ultralyd.

Laparoskopisk tilgang har en åpenbar fordel, siden det er en mindre invasiv prosedyre enn åpen kirurgi, samtidig som det reduserer sykehusoppholdet. Den laparoskopiske tilnærmingen, i motsetning til åpne prosedyrer, har også færre tilfeller av bukspyttkjertelskader og irritasjon. De utføres hos pasienter som ikke er hemodynamisk stabile.

For pasienter som ikke krever kirurgisk inngrep (dvs. asymptomatiske aneurismer, en diameter på mindre enn 2 cm), er det anbefalt medisinering betablokkere, noe som bidrar til å hindre vekst av aneurismen.

CT bør utføres for pasienter som har gjennomgått embolisering for å hindre gjentakelse og miltinfarkt. Med vellykket embolisering, som opprettholder resultatet et år etter behandlingen, er ytterligere observasjon trolig ikke lenger nødvendig, selv om dette er individuelt for hver pasient. Hvis det er åpning og delvis fylling av aneurysmhulen, kan ytterligere embolisering eller andre kirurgiske metoder begrunnes.

Lær mer om aneurysmen i miltåren.

Behandling av miltartens aneurisme ved kirurgi og kostnaden

Endringer i strukturen i blodkar er et tegn på livstruende prosesser som ikke alltid kan diagnostiseres i tide. En slik patologi, som en aneurisme av miltarterien, gir svakt til konservativ behandling og i de fleste tilfeller elimineres ved kirurgisk inngrep.

Hvordan går det for å fjerne miltens aneurisme, hva er deres pris og hva leger tenker på fremtiden for pasienter som har blitt behandlet? Les mer i artikkelen.

Funksjoner av patologi

Aneurysme i miltåren kalles patologiske prosesser, som forårsaker deformasjon og tynning av veggene i blodårene med dannelse av blodfylte hulrom. Diameteren til de lokale forlengelsene av miltårene er minst 1 cm.

Utviklingen av sykdommen fører til brudd på skadede områder og intern blødning. Ifølge statistikken slutter sykdommen for 10% av pasientene i et dødelig utfall. Og hos kvinner er aneurisme av miltkärlen funnet i 2 ganger oftere enn hos menn.

Til tross for at aneurysmene av arteriene først og fremst er prevalens blant kardiovaskulære sykdommer, oppdages de oftest ved et uhell under en maskinvareundersøkelse.

I de fleste tilfeller går sykdommen asymptomatisk, med et sjeldent unntak, når pasientene klager over smerte i venstre hypokondrium, kvalme og oppkast. Imidlertid er disse samme symptomene typiske for mange andre sykdommer i bukorganene, så nøyaktig diagnose krever en grundig allsidig undersøkelse.

Årsakene til utviklingen av aneurisme er bestemt av pasientens alder. Hos eldre mennesker skyldes deformeringen av fartøyets vegger av progressiv aterosklerose. I en ung alder kan årsaken til endringer i strukturen til arteriene være et skarpt trykkpres, så vel som en smittsom eller betennelsesprosess som svekker vevene i karene.

Terapeutiske løsninger for løsningen

Den mest pålitelige metoden for å behandle en aneurisme er operasjonen. Ånden av kirurgisk inngrep bestemmes av vaskulær kirurg. Hovedindikatorene for operasjonsmanipulering:

 • Intensiv utvikling av aneurysm.
 • Diagnose av kalsifisert aneurisme. Fremgang av denne typen sykdom fører uunngåelig til brudd på blodårene.
 • Brudd på integriteten til miltets vev på grunn av flere graviditeter. Ifølge statistikk forekommer aneurisme av miltartarien i 90% tilfeller.
 • Livstruende dimensjoner av en aneurisme. Behovet for kirurgisk inngrep bestemmes av den behandlende legen basert på pasientens medisinske historie og klinisk bilde.
 • Tilstedeværelse av medfødte abnormiteter. Oppkjøpte aneurysmer utvikles raskere og oftere forårsaker komplikasjoner.

På grunn av moderne behandlingsmetoder er aneurisme fjerningsoperasjoner ikke veldig traumatiske, da de innebærer bruk av høyteknologiske instrumenter.

Den mest effektive behandlingen for en aneurisme er kirurgi!

Minimalt invasive inngrep refererer ikke til kostbare prosedyrer. kostnadene for behandlingen avhenger av nivået av et kompleks av behandling og kan omfatte konsultere en kirurg, samt utbetaling av diagnostiske prosedyrer - Multispiral CT av aorta og dens grener, ultralyd av aorta og viscerale arterier, kontrast og magnetisk resonans-angiografi.

Alle metoder

Operasjonens kompleksitet avhenger av plasseringen av aneurismen. Hvis forlengelsen er lokalisert nær milten, insisterer legene på splenektomi - fjerning av orgel sammen med en aneurisme. På pasientens livsstil reflekteres slike forstyrrelser ikke.

Hvis en aneurisme befinner seg på steder som er fjernt fra milten, på grunn av kompleksiteten til den direkte operasjonen, brukes minimalt invasive teknikker.

Gitt at milten er godt forsynt med blod og har mange næringsstoffer, hindrer blokkering av blodstrømmen i hovedartarien ikke funksjonaliteten til orgelet. Derfor, hvis det er mulig, bruker leger metoder som utelukker en aneurisme fra den generelle blodstrømmen:

 • Angioplastikk og stenting (gjennomsnittsprisen er fra 100 tusen rubler.).
 • Embolisering (gjennomsnittsprisen på 40 tusen rubler.).

Angioplastikk er en kirurgisk metode som lar deg utvide lumen av fartøyene for påfølgende stenting. Under operasjonen blir et kateter utstyrt med en ekspanderende ballong satt inn i det lille snittet. Når kateteret når det nødvendige stedet inne i fartøyet, utvider legen lumen ved å blåse opp boksen.

Prosessen overvåkes gjennom en røntgenmonitor. Prosedyren er smertefri, fordi innsiden av karene ikke har nerveender.

Så, for å styrke stenoseffekten, settes et kateter med en stent - en trådramme av sylindrisk form som er dekket med en forseglet film - inn. For å presse stenten til veggene i arterien, bruker leger inflasjonsballong. På slutten av operasjonen fjernes kateteret med boksen fra beholderens hulrom.

Når du bruker emboliseringsmetoden, plasseres spiralen i hulrommet i aneurysmen, tromberer den og isolerer den fra hovedblodstrømmen. Anvendelsen av metoden tillater fullstendig å bevare blodsirkulasjonen av miltartarien. Ekspansjonslumenet er stengt, unntatt muligheten for dens etterfølgende brudd.

Minimalt invasiv endovaskulær operasjon for å fjerne miltartarens aneurisme kan ta fra 45 minutter til 3 timer.

For å unngå gjenoppretting av problemer, må du være forsiktig med helsen din og regelmessig gjennomgå medisinske undersøkelser!

Funksjoner av pre- og postoperativ periode

Alle typer operasjoner utføres på et sykehus. Før den kirurgiske prosedyren gjennomgår en pasient en fullstendig undersøkelse som gjør det mulig å vurdere graden av vevskader.

I tillegg bør leger ha full informasjon om pasientens samtidige sykdommer, forekomst av allergiske reaksjoner, graden av innsnevring av arteriene og hastigheten på blodstrømmen, funksjonaliteten til nyrene. Til dette formål anbefales en maskinvareundersøkelse - dupleks ultralyd, CT og magnetisk resonans angiografi.

Det siste måltidet er tillatt 8 timer før prosedyrens start.

Etter operasjonen er pasienten på sykehuset i 24 timer. I løpet av denne perioden overvåker leger pasientens helse og vurderer sannsynligheten for komplikasjoner. Ved forekomst av noen indisposisjoner, bør pasienten informere legen - en dyspné eller kort vind, feber, ødemer eller følelsesløshet, endring av integritetsfarge.

Etter å ha forlatt sykehuset, foreskrives pasienten mye å drikke, tar aspirin og lette fysiske øvelser. Det anbefales ikke å løfte vekter og ta bad - bare en vanlig dusj er tillatt.

Selv etter en operasjon for å fjerne aneurysmen i miltkärlen, kan ingen lege garantere at problemet ikke oppstår igjen. For å oppdage unormal vasodilasjon i tide, er det nødvendig å følge helsestatusen nøye og gjennomgå en medisinsk undersøkelse med jevne mellomrom.

Les Mer Om Fartøyene