Aneurysme i hjertet

Aneurysme i hjertet - Tynning og utbuling av hjertekammerets myokardium. Hjernens aneurysme kan manifesteres ved kortpustethet, palpitasjon, ortopedi, angrep av hjerteastma, alvorlige hjertearytmier, tromboemboliske komplikasjoner. Hovedmetoder for diagnose av hjerteaneurysmer er EKG, ekkokardiografi, brystrøntgen, ventrikulografi, CT, MR. Behandling av en aneurysm i hjertet innebærer å unnslippe en aneurysmisk sek med suturering av defekten i hjertemuskelen.

Aneurysme i hjertet

Cardiac aneurisme - begrenset fremspring tynnet vegg myokard, ledsaget av en kraftig nedgang eller fullstendig forsvinning av kontraktiliteten av den syke delen av hjertemuskelen. Kardiologi av hjerteaneurisme er avslørt hos 10-35% av pasientene som gjennomgikk hjerteinfarkt; 68% av akutt eller kronisk hjerteaneurisme er diagnostisert hos menn i alderen 40 til 70 år. Ofte dannes en aneurisme i hjertet i venstre ventrikkelvegg, sjelden - i interventrikulær septum eller høyre ventrikel. Størrelsen på en aneurisme i hjertet varierer fra 1 til 18-20 cm i diameter. Brudd på myokardial kontraktilitet i hjertet av den aneurisme omfatter akinesia (mangel på kontraktil aktivitet) og dyskinesi (svulmende aneurismeveggen under systole og dens tilbaketrekning - i diastole).

Årsaker til hjertets aneurysmer

I 95-97% av tilfellene er årsaken til hjerteaneurisme et omfattende transmural myokardinfarkt, hovedsakelig venstre ventrikel. Det store flertallet av aneurysmer er lokalisert i den fremre-laterale veggen og toppunktet i hjerteets venstre ventrikel; ca 1% - i høyre atrium og ventrikel, interventricular septum og bakre veggen til venstre ventrikel.

Massivt myokardinfarkt forårsaker ødeleggelse av hjertets muskelvegg. Under påvirkning av intrakardialt trykk strekkes den nekrotiske veggen av hjertet og tynnes. En betydelig rolle i dannelsen av aneurismer tilhører faktorer som bidrar til en økning i belastningen på hjertet og intraventrikulært trykk - får tidlig, hypertensjon, takykardi, infarkt, progressiv hjertesvikt. Utvikling av kronisk hjerte aneurisme etiologi og patogenese forbundet med postinfarktym cardiosclerosis. I dette tilfellet, under påvirkning av blodtrykket skjer utspringet på hjerteveggen i området av bindevev arret.

Mye sjeldnere enn postinfarkt hjerte aneurysmer, er det medfødte, traumatiske og smittsomme aneurysmer. Traumatiske aneurismer oppstår fra lukkede eller åpne skader av hjertet. Samme gruppe kan inkludere postoperative aneurysmer, ofte etter operasjoner for å korrigere medfødte hjertefeil (tetralogi av fallot, stenose i lungestammen, etc.)

Aneurysmer av hjertet forårsaket av smittsomme prosesser (syfilis, bakteriell endokarditt, tuberkulose, revmatisme) er svært sjeldne.

Klassifisering av en aneurisme i hjertet

Ved utseendet skiller de akutt, subakutt og kronisk aneurisme i hjertet. Akutt hjerteaneurisme er dannet i perioden fra 1 til 2 uker fra hjerteinfarkt, subakutt - innen 3-8 uker, kronisk - mer enn 8 uker.

I den akutte fase av aneurismeveggen er representert nekrotisk myokard som, under virkningen av intraventrikulære trykk utbuling utover eller ventrikulære rom (lokalisering av aneurismen i det interventrikulære septum).

Vegggen til den subakutte aneurisme i hjertet er dannet av et fortykket endokardium med en klynge av fibroblaster og histiocytter, nydannede retikulære, kollagen og elastiske fibre; Koblede elementer av forskjellig grad av modenhet finnes på stedet for ødelagte myokardfibre.

Kronisk aneurisme i hjertet er en fibrøs sak, mikroskopisk bestående av tre lag: endokardial, intramural og epikardial. I endokardiet av veggen av kronisk aneurisme i hjertet, er det spredning av fibrøst og hyalinisert vev. Vegget til hjertets kroniske aneurisme er tynnet, noen ganger er tykkelsen ikke større enn 2 mm. I hulrommet til et kronisk hjerteaneurisme, finnes det ofte en parietal trombus av forskjellige størrelser, som bare kan forene den indre overflaten av den aneurysmale sekken eller okkupere nesten hele volumet. Friable parietal trombi gjennomgår lett fragmentering og er en potensiell risiko for tromboemboliske komplikasjoner.

Det er tre typer hjerte aneurisme: muskel, fiber og fibro-muskuløs. Vanligvis er en aneurisme av hjertet enkelt, selv om 2-3 aneurismer kan detekteres samtidig. hjerte aneurisme kan være sant (representert med tre lag), falsk (dannet som et resultat av myokardial veggbrist og perikardiell begrensede adnations) og funksjonelle (parti som er dannet av levedyktige myokard kontraktilitet lav, den utstikkende ventrikulære systole).

Gitt dybden og omfanget av lesjonen, kan den sanne hjerteaneurismen være flat (diffus), saccular, soppformet og i form av en aneurisme i en aneurisme. I en diffus aneurisme er konturen til det ytre fremspringet flatt, flatt, og fra siden av hjertehulen er det avdekket en depresjon i form av en bolle. Den sakkulære aneurisme i hjertet har en rund konveks vegg og en bred base. Mushroom aneurysm karakteriserer tilstedeværelsen av et stort fremspring med en relativt smal nakke. Uttrykket "aneurisme aneurisme i" utpekt defekt bestående av flere fremspring konkluderte med hverandre, slik aneurisme av hjertet er sterkt tynnet veggen og mest tilbøyelige til å briste. Under undersøkelsen oppdages ofte diffuse aneurysmer i hjertet, sjeldnere - sacculært og, enda sjeldnere, sopp og aneurismer i en aneurisme.

Symptomer på hjertets aneurysmer

Kliniske manifestasjoner av akutt hjerte aneurismen karakterisert ved svakhet, kortpustethet med episoder av hjerteastma og lungeødem, langvarig feber, øket svetting, takykardi, hjertearytmi (bradykardi og takykardi, ekstrasystoler, atrieflimmer og ventrikulære blokkeringer). Med hjerteinfarkt i hjertet, utvikler symptomene på sirkulasjonsfeil raskt.

Klinikken for kronisk hjerteaneurisme samsvarer med uttalt tegn på hjertesvikt: dyspné, synkopale tilstander, stavkrampe av hvile og spenning, en følelse av uregelmessig hjerteaktivitet; i sen fase - hevelse i nakkens vener, ødem, hydrothorax, hepatomegali, ascites. Med kronisk aneurisme i hjertet kan fibrous perikarditt utvikle seg, noe som fører til utvikling av adhesjonsprosessen i thoracic hule.

Tromboembolisk syndrom hos kronisk hjerte aneurisme presentert akutt vaskulær okklusjon av lemmer (vanligvis iliac og femoropoplitiale segmenter), brachiocephalic stammen, hjerne lunge, nyre, lunge, kolon. Potensielt farlige komplikasjoner av kronisk hjerte-aneurisme kan inkludere gangre av ekstremitet, hjerneslag, nyreinfarkt, PE, mesenterisk karops okklusjon, gjentatt myokardinfarkt.

Brudd på et kronisk hjerte-aneurisme er relativt sjeldent. Akutt hjerte aneurisme ruptur oppstår vanligvis 2-9 dager etter hjerteinfarkt og dødelig. Klinisk aneurisme ruptur av hjertet er manifestert av en plutselig innsett: plutselige blekhet som raskt erstattet cyanotisk hud, kald svette, blod overløp nakke årer (bevis på hjertetamponade), tap av bevissthet, kalde ekstremiteter. Pusten blir støyende, hes, overfladisk, sjelden. Vanligvis kommer døden umiddelbart.

Diagnose av hjerteaneurysm

Det patognomoniske tegn på en aneurisme i hjertet er patologisk pre-pulsasjon, som oppdages på den fremre veggen av brystet og øker med hver hjertesammentrekning.

På EKG med hjerteinfarkt registreres tegn på transmural myokardinfarkt, som imidlertid ikke endres i etapper, men forblir "frosset" i naturen i lang tid. Ekkokardiografi gjør det mulig å visualisere hulrommet i aneurysmen, måle dens størrelse, evaluere konfigurasjonen og diagnostisere trombose i ventrikkelhulen. Ved hjelp av stress EchoCG og PET av hjertet, blir levedyktigheten til myokardiet i sonen av kronisk hjerteaneurisme avslørt.

Radiografi av brystorganer avslører kardiomegali, fenomenet stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjon. Radiokontrast ventrikulografi, MR og MSCT i hjertet er svært spesifikke metoder for aktuell aneurysmdiagnose, bestemmelse av dens størrelse og påvisning av trombose i hulrommet.

Ifølge indikasjonene for pasienter med hjertes hjertesyke, er hjertehulene probet, koronarografi, EFI. Hjernens aneurysme må differensieres fra hjertebarkens myeløs cyste, mitralfeil i hjertet, mediastinale svulster.

Behandling av aneurysmer i hjertet

I preoperativperioden er pasienter med hjerte-aneurisme tildelt hjerte glykosider, antikoagulanter (heparin subkutant), hypotensive stoffer, oksygenbehandling, oksigenobaroterapi. Kirurgisk behandling av akutt og subakutt aneurysm i hjertet er vist i forbindelse med den hurtige utviklingen av hjertesvikt og trusselen om brudd på aneurysmale sac. Ved kronisk hjerte-aneurisme, blir operasjonen utført for å forhindre risikoen for tromboemboliske komplikasjoner og med henblikk på myokardial revaskularisering.

Som et palliativ intervensjonsanlegg for å styrke aneurismeveggen ved hjelp av polymermaterialer. Radikale reseksjonselektrodene operasjoner inkluderer atrial og ventrikulære aneurisme (om nødvendig - med den påfølgende rekonstruksjon av veggen av myokard plaster) septoplasty av Cooley (interventricular septum aneurisme).

Med en falsk eller posttraumatisk hjerteaneurisme blir hjertevegget suturert. Hvis det er nødvendig, ytterligere revaskulariserings inngrep aneurisme reseksjon samtidig operere i forbindelse med CABG. Etter reseksjon og plast hjerte aneurysme utvikle lavt utslipp syndrom, tilbakevendende myokardialt infarkt, arrytmier (paroksysmal takykardi, atrial fibrillering), sutur svikt og blødning, respiratorisk svikt, nyresvikt, tromboemboli, cerebrovaskulær sykdom.

Prognose og forebygging av hjerteaneurysm

Uten kirurgisk behandling er en aneurisme av hjertet ugunstig: De fleste pasienter med postinfarkt-aneurysmer dør innen 2-3 år etter utviklingen av sykdommen. Relativt god kvalitet, ukomplisert, flat, kronisk aneurisme av hjertet; Den verste prognosen er saccat og sopp-aneurismer, ofte komplisert ved intrakardial trombose. Opptak av hjertesvikt er et ugunstig prognostisk tegn.

Forebygging av hjerteaneurysm og dens komplikasjoner består i rettidig diagnose av hjerteinfarkt, tilstrekkelig behandling og rehabilitering av pasienter, gradvis utvidelse av motorregimet, kontroll av rytmeforstyrrelser og trombose.

Alt om aorta-aneurisme i hjertet: hva er det, hvor farlig og hvordan kan du kurere det i tide?

Hjertet er et vitalt organ, derfor kan noen av dens patologier og avvik fra normal funksjon fremkalle ulike sykdommer. Til slike patologiske forandringer kan tilskrives aneurisme av aorta i hjertet, men hva er det?

Denne sykdommen har sine egne symptomer, samt måter å diagnostisere og behandle. Hvordan bestemme sykdommen i tide og forhindre alvorlige konsekvenser av sin progresjon, vi lærer videre.

Egenskaper og spesifisitet av sykdommen

I medisin, patologi assosiert med unaturlig forlengelse av aorta, som provoserte sine svekkelse muskler. Vanligvis er en aneurisme registrert på et bestemt sted, ikke over 3-5 cm. På grunn av denne lokaliseringen ved å diagnostisere en sykdom hos pasienter Det er mulig å observere tumorformasjoner på hjerteflaten, som faktisk bare er en utvidet diametrisk aorta.

En aneurisme er en farlig sykdom, fordi en økning i aorta kan provosere kompresjon av mindre skip som er avgjørende for "power" av hjertet. Denne sykdommen kan øke veggene til hovedfartøyet 2 eller til og med 3 ganger normale parametere.

Hvis vi ser på sykdom med lokalisering stilling, opprett kardiologi følgende statistikk: i mage del av aorta står for 37% av alle tilfeller har stigende aorta en 23% sannsynlighet for manifestasjon. De resterende 40% avviker aneurysmen til aortabuen og dens nedadgående del.

Årsaker til utvikling

Aneurysm utvikler seg mot en bakgrunn av dystrofiske forandringer i aorta, som kan provosere følgende sykdommer:

 • omfattende aterosklerose av senil alder;
 • traumatisme i brystet med krenkelse av hjertemuskelen (syndrom med langvarig klemming);
 • inflammatoriske prosesser av muskelfibre som er kroniske;
 • Marfan syndrom - en patologi av bindevev, hvor fibrene ikke har egenskaper for elastisitet;
 • fibrotisk dysplasi av thoraxen;
 • samtidige hjertesykdommer.

Risikoen for å få denne patologien er oftest folk etter 50 år, og hos menn utvikler sykdommen oftere og mer aktivt, enn hos kvinner. Dette skyldes hovedsakelig en stillesittende livsstil og tilstedeværelsen av dårlige vaner.

Klassifisering og stadier

I medisin er det vanlig å dele sykdommen i flere arter, avhengig av faktorene og stedet for manifestasjon. Avhengig av utseendet på en aneurisme delt inn i:

 • flate - ligger nesten på samme nivå med hjertet, og dør dypt inn i orgelet;
 • sopp - i form av en sopp, hvis "hat" beskriver det farligste området fullt ut;
 • sac - En aneurisme er forstørret på den ene siden, og på den andre har en merkbar innsnevring;
 • stratifiserende - på stedet for aorta-disseksjonen;
 • diffuse - Endrer størrelsen avhengig av blodtrykk.

Når det gjelder sykdomsforløpet, er det nødvendig å skille tre faser som har sine egne særegenheter:

 • Akutt stadium - Den farligste, fordi det skjer umiddelbart mot en bakgrunn av hjerteinfarkt eller omfattende inflammatoriske prosesser. Bare et par dager kan det være et brudd på aortas vegger, noe som fører til et dødelig utfall. Krever umiddelbar drift, og har også en lang rehabiliteringsperiode.
 • Subakutt stadium - er en konsekvens av hjertesykdommer og operasjoner i dette området, som er preget av forekomst av arr. Det kan oppstå innen 2-3 måneder, med et opprettholdt kurs og mindre akutte symptomer.
 • Kronisk scene - markert med en jevn strøm med viss grad av tynning av aortas vegger, uten skarpe hopp og akutte smertesyndrom.

Ved diagnostisering en aneurisme er veldig ofte forvekslet med andre hjertesykdommer, Derfor er det en annen klassifisering som gjør diagnosen mer pålitelig. Det finnes slike typer aneurysmer som:

 • sant - Det kliniske bildet faller helt sammen med mer nøyaktige studier.
 • false - Det kliniske bildet faller ikke sammen med indikasjonene på MR eller CT, avslørende pigger og svulster som ikke har noe å gjøre med patologi.
 • funksjonell - skyldes tilstedeværelsen av et minimumsnivå av nekrotiske forandringer i karets vegger, som følge av at evnen til naturlig reduksjon er tapt delvis eller fullstendig.

Hva er faren, og hva er komplikasjonene?

Hovedoppgaven til leger er ikke bare rettidig diagnose, men også fullstendig kontroll av sykdommen. Et akutt stadium, preget av tilstedeværelsen av en lynstrøm, kan provosere Rapid utvidelse og strekking av veggene i blodkar, som kan tjene som årsaken til deres brudd. Dette er årsaken til omfattende internblødning, noe som er ekstremt farlig for menneskelivet.

Komplikasjoner av sykdommen, som manifesteres som følge av mangel på rettidig behandling, kan bli irreversible nekrotiske endringer i tilstøtende fartøy, deltar i levedyktigheten av hjertet. Ikke mindre farlig er dannelsen av trombi, som er hyppige årsaker til omfattende slag, og til og med øyeblikkelig død.

Hvordan gjenkjenne sykdommen?

Det kliniske bildet av sykdommen er ekstremt forvirret og kan være relatert til andre sykdommer. I 90% av tilfellene gjør det ikke vondt, manifestert bare i pre-fraktur scenen. Latskap og mangel på lyse bildet gjør diagnosen komplisert, men rettidig passering av undersøkelser og undersøkelser eliminere uønskede "overraskelser".

Primær symptomer

For den innledende fasen ikke er isolert åpenbare tegn, men den omfattende svetting, kortpustethet og svimmelhet utseende kan allerede vitne til problemene i det kardiovaskulære systemet og tjene som et påskudd for å gå til legen. For hver person kan de første tegnene være helt forskjellige: fra ubehag til skarpe trykksmerter i brystbenet.

progresjon

Når en aneurisme kjøper en omfattende størrelse, kan symptomene være som følger:

 • smerte bak brystbenet;
 • akutt smerte i venstre skulderblad i ryggen;
 • svimmelhet og bevissthetstap
 • brudd på pusteprosessen med vedlegg av kortpustethet;
 • hevelse i ansiktet og ekstremiteter;
 • slått hjertefrekvens;
 • en følelse av tyngde i brystet.

Slike klinikker snakker om utviklingen av sykdommen og behovet for å raskt løse situasjonen.

Tegn på et gap

Når sykdommen er en akutt stadium og rask progresjon kan skje veggene brister, hvoretter blodet vil begynne å strømme inn i kroppens hulrom. Identifiser denne handlingen kan være i henhold til følgende kliniske bilde:

 • Pasienten begynner å kveles, huddekslene blir blåaktige.
 • Trykket faller kraftig og hjerterytmen forstyrres.
 • Tap av bevissthet og komplikasjon av pusten.

Hvordan ikke bli sen?

Det er ekstremt vanskelig å oppdage en aneurisme av hjertets aorta uavhengig. Ta hensyn til alle risikofaktorer, spesielt i alderdom, veldig Det er viktig å gjennomgå rutinemessige undersøkelser, som utelukker store farer og forhindrer aorta brudd.

Ved forekomst av smerter i hjertet, og også i thoracal avdeling av en ryggrad, økning i en diaphorese og svimmelhet Du bør alltid søke kvalifisert hjelp fra leger.

Ikke forsøm selv den mest uttalt symptomatologi og engasjere seg i selvmedisinering. noen ganger Ukontrollert bruk av medisiner kan forverre situasjonen og føre til uforutsigbare konsekvenser.

Aneurysmer undersøkes og behandles kardiologer og kardiologer, som produserer komplett diagnostikk og kontrollerer pasientens tilstand.

Om årsakene til abdominal aortas aneurisme, finn ut her, og om symptomene og behandlingen, så mye nyttig informasjon i denne artikkelen.

Ikke mindre farlig er hjernenes aneurisme - kontroller om du er i fare?

diagnostikk

For å nøyaktig bestemme sykdommen, kan ikke fullstendig diagnose ikke gjøre. Den har to retninger:

 • Inspeksjon og innledende vurdering av pasientens generelle tilstand - Legen utfører palpasjon av brystet, og utpeker også en detaljert blodprøve, der i nærvær av sykdommen vil det bli en signifikant økning i antall leukocytter.
 • Maskinvare diagnostikk metoder - Effektiviteten ligger i en mer nøyaktig analyse av hjertets aorta tilstand. For å gjøre dette, bruk EKG, MR og CT, basert på resultatene som du kan gi den mest nøyaktige diagnosen.

behandling

Den planlagte behandlingen av en sykdom innebærer to metoder: medisin og kirurgi. La oss se nærmere på hver av dem.

Medisineringsterapi

Behandling innebærer å ta medisiner som kan påvirke veggene i blodårene, øker deres elastisitet. Vanligvis blir narkotika injisert intramuskulært ved dype injeksjoner. Antikoagulanter og glykosider bidra til normalisering av mikrosirkulasjon, styrke aortas vegger, forhindre økning i aneurisme.

Operativ behandling

Indikasjoner for nødoperasjon kan være følgende indikatorer:

 • en rask økning i aneurysmområdet, hvis diameter overstiger 5 cm;
 • aorta-brudd og indre blødning;
 • traumatisme, som følge av at thorax klemmer aneurismen, frarøver hjertet av normal blodtilførsel.

Kardiurgirurgi vurderes 3 varianter av operativ behandling:

 • suturering - De utgravede veggene er kuttet og de tetteste delene er sydd sammen.
 • reseksjon - hjertet er avskåret fra et naturlig kosthold, overfører det til en kunstig, hvoretter aneurismen er helt fjernet. Sunnene på fartøyene sys sammen.
 • Styrke veggene - I aortahulen, der det er en aneurisme, innføres det spesielle løsninger som bidrar til en naturlig reduksjon i fartøyets diameter.

Lær mer om hva en aneurisme av aorta i hjertet er fra denne videoen:

Prognose og forebyggende tiltak

Med rettidig diagnose er det høye muligheter for gjenoppretting og gjenoppretting av normalt liv. Forebygging av aorta aneurisme i hjertet er følgende:

 • korrekt ernæring, med overvekt av sunne naturlige matvarer og minimering av søte og fete matvarer;
 • Overholdelse av dagens regime og fysisk anstrengelse;
 • nekte å røyke og drikke alkohol
 • Aktiv rekreasjon med sportselementer;
 • gjennomføring av rutinemessige undersøkelser, samt rettidig forespørsel om hjelp i klinikken.

Aneurysm av hjertens aorta - En farlig sykdom, mangel på behandling som kan føre til døden. Derfor trenger du ikke å tåle smerten og "syltetøy" med sin ubegrensede mengde smertestillende medisiner. Tidlig diagnose har gode spådommer for fullstendig gjenoppretting, husk dette hver gang du forsømmer en lege besøk, velge en tablett med tvilsom effekt.

Kardiale aneurysmer: årsaker, former, tegn, hvordan å behandle

En aneurisme i hjertet er en veldig lumsk sykdom. Det kan ikke manifestere seg i flere tiår, og da føre til plutselig død. Gjennom årene øker det berørte området, og tidlig diagnose er vanskelig på grunn av asymptomatisk lekkasje. Behandling i alvorlige forsømte tilfeller - kun operativ.

Hva skjer og hvem har det?

"Aneurysm" er oversatt som "utvidelse". Ofte påvirker denne alvorlige patologien arteriene.

aorta aorta aneurisme brudd

Blod som strømmer gjennom fartøyene skaper et dynamisk trykk på vaskulære vegger, og hvis de av en eller annen grunn mister sin elastisitet, kan karene strekke seg ujevnt. Dette fører til utseendet til en "pose" på den ene siden av fartøyet - en forstørret sone med en meget tynn vegg. Dette fremspringet i vaskemuren kan ikke merkes, men noen ganger når det en ganske stor størrelse. Dette er spesielt farlig når blodtrykket stiger, siden lesjonssonen har en tendens til å øke langs fartøyet, og risikoen for brudd på det skadede området øker.

Med alderen er en person mer sannsynlig å skaffe seg en aneurisme i hjertet. Risikoen for å utvikle sykdommen øker etter et hjerteinfarkt, langvarige luftveisinfeksjoner, aterosklerotiske vaskulære lesjoner. Risikofaktorer inkluderer også røyking og alkoholmisbruk. Hos menn utvikler sykdommen oftere enn hos kvinner. Eksperter tilskriver dette til det faktum at kvinner generelt lider mindre av atherosklerose på grunn av en spesifikk hormonell bakgrunn, og også røyker mindre og bruker alkohol.

En aneurisme av et fartøy, inkludert aorta, diagnostiseres med stor vanskelighet og er noen ganger funnet under undersøkelsen på en helt annen måte - med ultralyddiagnose, magnetisk resonans eller datatomografi.

Årsaker til sykdommen

 1. Svakt bindevev (kan være medfødt eller har arvelig natur). Ifølge statistikk forekommer det ofte en aneurisme i de menneskene hvis forfedre også led av denne sykdommen. Dette gjelder spesielt og hjerteaneurysmer hos små barn. En aneurisme blir ofte diagnostisert hos pasienter med Marfan syndrom (en genetisk sykdom preget av bindevevskader).
 2. Sykdommer, konsekvensen av dette er svakhet i blodkarets vegger: Det kan være som aterosklerose eller cystisk medial nekrose, så vel som sen stadium syfilis.
 3. Arteriell hypertensjon, spesielt ukontrollert og uten riktig behandling. Blodtrykksprengninger skaper sjokkbelastning på fartøyets vegger, og fremspringene kan vises i de svakeste områdene.
 4. Røyking og alkohol. For røykere er risikoen for å få en aneurisme i thorak aorta omtrent fire ganger høyere enn de som nektet å røyke. For alkohol er det et slag for hele kardiovaskulærsystemet, så alvorlig skade kan berøre et hvilket som helst fartøy.
 5. Vaskulære skader og infisert trombi. Her er allerede yngre og i første omgang sunnere mennesker - bilister som har vært i trafikkulykker, fans av ekstremsportunderholdning, krigere av spesialstyrker, allerede i fare. Og fra øyeblikket mottak av slike traumer og før begynnelsen av utviklingen av en aneurisme kan ganske passere og 20 år.

Hvor er det ofte funnet denne patologien

Ved plasseringen av aneurysmen i pasientens kropp deler legene hjerteaneurysmspatologien inn i flere hovedundergrupper.

 • Aneurysmer ligger inne i hjertet. Ofte aneurisme av venstre ventrikel og aneurisme av det interatriale septumet (WFP).

Aneurysm i venstre ventrikel er vanlig hos voksne og er en hyppig komplikasjon som oppstår etter et tidligere myokardinfarkt, kompleks mekanisk skade på hjertevegg og myokarditt. De er forårsaket av et brudd på integriteten til hjertemuskelen eller problemer med blodtilførselen. Resultatet er død av et begrenset muskelområde og dannelsen av et arr, som fører til fremspring av en del av hjertemuskelen. Avhengig av hvor raskt sykdommen utviklet, skiller mellom kronisk og akutt hjerteaneurisme.

aneurisme av hjertets venstre hjertekammer

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP), sammen med sin mangel, er ofte en forutsetning for intrauterin utvikling og finnes vanligvis i barndommen og hos nyfødte. Også senere mangler i MPP er mulige på grunn av smittsomme komplikasjoner eller patologi av bindevev.

aneurisme av interatrialseptum (MPP)

 • Aneurysm av aorta (thorax - stigende, og ofte abdominal). Siden aorta er det mest lastede karet i kroppen, er trykket på veggene maksimalt. Det er derfor denne arterien ofte viser seg å være en svak kobling, og veggene er utsatt for patologisk deformasjon. Ifølge data samlet over mange års arbeid av verdens ledende klinikker, resulterer brudd i aorta-aneurysmen uavhengig i ca 90% av dødsfallet. Et annet faktum: Denne patologien er funnet hos 10% av de som døde helt fra andre årsaker.

Symptomer og manifestasjoner av en aneurisme

Kortpustethet, vanskeligheter med å svelge, endre stemmen til en mer grov, tørr utmattende hoste, smerte i brystområdet - alle disse kan være symptomer på den vanligste og farlig aorta-aneurisme.

Klager som kan indikere en aneurisme inkluderer følelsen av overløp i livmorhalsen, forstørrelse av leveren, hevelse i beina og andre symptomer, fjernt ved første øyekast, fra smerter i hjertet. For å bekrefte diagnosen er det nødvendig å lage et nytt EKG og passere brystrøntgen.

Barns problem

Hjernens aneurysme hos barn er ikke så sjelden. For eksempel finnes en aneurisme av MPP hos spedbarn i ca. 1% tilfeller. Det er generelt antatt at hovedårsaken til sykdommen hos barn er arvelig. Utseendet til en slik aneurisme er forbundet med patologien til dannelsen av hjertevev i perioden med intrauterin utvikling. Verste av alt, er en aneurisme ofte kombinert med andre hjerteavvik. Dette gjør dessverre vanskelig diagnose. Selv om denne patologen noen ganger kan ses selv på ultralyd under svangerskapet.

Aneurysm av interatrialseptum, som regel, er definert i nyfødte på sykehuset. Grunnlaget for en slik diagnose kan være resultatene av det første EKG og ultralyd. I utgangspunktet manifesterer sykdommen seg ikke, spesielt hvis prosessen fortsetter uten åpenbare komplikasjoner, babyen puster normalt, og hjertet fungerer uten feil. Men i perioden med intensiv vekst, sammen med utviklingen av hjertet, øker aneurisme også, så ved slutten av det første år av livet vil legene insistere på operasjon. Prognosen er vanligvis gunstig, men hoveddelen avhenger av resultatet av behandlingen - størrelsen på det område som påvirkes av aneurysmen, samt tilstedeværelsen av andre endringer i hjertemuskelen. Før og etter operasjonen må barnet være under oppsyn av en pediatrisk kardiolog.

Hvordan behandles aneurisme i dag?

Den viktigste tilnærmingen til behandling av hjertets aneurisme er å forhindre at den brister og dermed forårsaker alvorlig blødning. I dette tilfellet er det to muligheter.

 1. Den første er å vente stille.
 2. Den andre er en planlagt operasjon for å fjerne det endrede området.

Ved valg av behandlings taktikk tar doktoren hensyn til hastigheten som aneurysmet vokser, størrelsen og plasseringen av aneurismen.

Hvis sykdommen utvikler seg sakte, er en aneurisme, for eksempel venstre hjertekammer i hjertet liten, så venter vil være berettiget. Dette skyldes at sannsynligheten for postoperative komplikasjoner i dette tilfellet er høyere enn risikoen for brudd på en liten aneurisme. En rolig, målt livsstil, en rimelig tilnærming til ernæring og måltrening, vil bidra til å opprettholde helse, og regelmessig overvåkning av legen vil forhindre akutte forhold. En slik pasient bør gjøre ultralyd i hjertet og tomografien hvert halvår eller et år og overholde alle foreskrevne begrensninger.

Hvis aneurisme er stor nok, utøver det sterkt press på viktige organer, eller sykdommen utvikler seg raskt, uten kirurgi vil det ikke være mulig å klare. Operasjonen i tilfelle aorta aneurisme er redusert til fjerning av det skadede området av fartøyet og montering av en defekt av protesens vaskulære fra en spesiell plast, og noen ganger - en sunn beholder som tas fra samme pasient.

Eksempel på protese reparasjon av hjerte aorta aneurisme

lukning av atriell septal-defekt

Årsaker til aneurysmutvikling på hjertekarossens vegger, forebygging av patologi

Hva er en aneurisme av hjertets blodkar og hvor farlig er det? Mange som har hørt en så skremmende frase er interessert i å svare på spørsmålet. Begrepet "aneurisme" betyr ekspansjon. Når den brukes i forbindelse med ordet "hjerte", antas det at dette organet av en eller annen grunn har forandret seg patologisk - i sitt område med fortynnet vev var det et fremspring av veggen. Slike prosesser kan oppstå på grunn av forskjellige forutsetninger, har en medfødt eller oppnådd karakter, strømme akutt eller kronisk form. Tilstanden kan diagnostiseres hos en nyfødt i de første dagene etter fødselen, for å forekomme hos eldre barn eller i den voksne perioden av en persons liv.

Årsaker til patologi

Den patologiske prosessen i hjertet og i karene - en aneurisme, kan være forbundet med flere årsaker. En medfødt organfeil som barnet kan ha på grunn av:

 • arvelig faktor - risikoen for å utvikle sykdommen i den prenatale levetiden øker hvis nærstående har en bekreftet diagnose;
 • Feil utvikling av bindevevet i hjertet;
 • smittsomme sykdommer, kontakt med farlige kjemiske stoffer eller stoffer, stråling som kvinnen led under babyens ventetid.

Den oppnådde formen av sykdommen fremstår som en komplikasjon etter en sykdom, hvor hjertet og blodkarene gjennomgår betydelige endringer:

 • hjerteinfarkt og utvikling av kardiosklerose i post-infarktperioden, hvor hjertets muskelvev forandrer seg betydelig;
 • endringer i muskel- og orgelvegg som en følge av skader (lukket eller åpent) eller operasjoner;
 • Tilstedeværelsen av patogene inflammatoriske prosesser som oppstår av flere grunner - angrep av virus eller bakterier, utvikling av autoimmune prosesser;
 • Aterosklerose, høyt kolesterol, endringer i blodkar på grunn av dannelse av plaques;
 • hypertensiv og iskemisk hjertesykdom;
 • takykardi;
 • hjertesvikt.

I noen tilfeller kan patologi provosere sykdommer som ikke er relatert til hjerteaktivitet - tuberkulose, syfilis, revmatisme.

Hva en aneurisme ser ut

Klassifisering av sykdommen

Den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD) har gitt en aneurisme av hjertekoden 125.3. Spesialister, avhengig av intensiteten i utviklingen av patologi, skiller tre av dens former, som hver har visse egenskaper:

Aneurysme av hjertets og aortas fartøy i den akutte perioden er vanligvis dannet med kort tidsintervall - opptil to uker etter utløpet av dets forutsetning. Prosessen kjennetegnes ved dannelsen av et nekrotisk område av myokardiet eller karet med død av vev. På et slikt sted, under påvirkning av blodtrykk, strekker utstikket av organets skadede område utover. Aneurysme i hjertet, hvis formet av patologi er akutt, kan påvirke intervensjonsseptumet, vil veggen sin falle inn i hjerteventrikelen, oftere inn i venstre ventrikel. Det er også et parietalt utseende av sykdommen.

Subakutt periode av sykdommen involverer tilstedeværelsen av prosessen med dannelse av bindevev i det skadede området. Endringer skjer innen 3-8 uker etter starten av aneurysmformasjonen.

Tykkelsen av hjertevegget i nærvær av patologi i kronisk form blir meget tynn - mindre enn 2 mm, omdannes til en fibrøs sak. Denne formasjonen består av flere lag, i dem er det en videre spredning av bindevev av fibrøse og hyalineiserte typer. Kronisk aneurisme i hjertet skiller seg fra dannelsen av en trombose i hulrommet. Det kan ha en annen størrelse - okkuper hele fartøyets lumen eller fest til en av veggene.

Sykdommen har andre klassifikasjoner. Avhengig av strukturen av den dannede aneurysmen skiller mellom dens former - muskel, fibrøs, blandet.

Avhengig av formen på det dannede patologiske fremspringet av hjerteveggene, er det følgende klassifisering av en aneurisme:

 • diffus - typen av fremspring av veggen er flat, hulrommet i hjertet har en depresjon;
 • poseformet - en avrundet form for utdanning med en bred base er iboende;
 • soppform er beskrevet som en stor størrelse utstikket av vev med et smalt ben, i et slikt fremspring formasjon, kan det være aneurisme ene i den andre, med sine vegger blir meget tynn.

Vurdere hvordan anatomi av hjertet ser på utvikling av ulike typer aneurismer, kan vi se på bilder eller Plater macropreparations kroppsbilde som kan sees i lærebøker i kardiologi, medisinske oppslagsverk og andre kilder.

Aneurysm ruptur kan oppstå på grunn av økt blodtrykk i hulhulen

Aneurysme i hjertet: Hva er symptomene på patologi?

Avhengig av formen av sykdommen symptomer kan observeres hos en pasient mistenkt for å hjelpe utviklingen av patologi og å oppnevne ytterligere undersøkelse, som lar deg se en detaljert klinisk bilde og bestemme hvordan de skal behandle pasienten. Hjelp til å identifisere hjertets aneurisme i en annen form:

 • generell svakhet hos en person;
 • hyppige pusteforstyrrelser, dyspné;
 • Den raske rytmen i hjertet, som iakttas selv i ro.
 • Variabel hjertefrekvens;
 • hevelse av vev;
 • endring av årer, hevelse i livmorhalsområdet;
 • opphopning av væske i bukhulen
 • forstyrrelser i blodtilførselen til vev og organer;
 • hjerneslag.

Aneurysme i hjertet hos barn kan provosere:

 • smerte i brystet, som gjentas regelmessig;
 • plutselig og alvorlig smerte bak brystbenet;
 • Dyspné, som ofte kombineres med en tørr type hoste.
Hevelse av livmorhalsårene med aneurisme

Metoder som brukes til diagnose

Klager om forverringen av pasientens helse, som legen finner ut av når man stiller spørsmål og undersøker pasienten, kan være grunnen til å mistenke en hjertes hjertesorg. For å bekrefte eller avvise diagnosen, bør en undersøkelse gjennomføres, som inkluderer:

 • Doppler ultralyd - bestemmes menneskelige egenskaper ved blodstrøm, faktorer som hindrer det - utvikling av en aneurisme veggene i hjertet og blodkarene, deres separasjon, dannelse av blodpropper og kolesterol plakk;
 • angiografi er en metode for røntgenundersøkelse med innføring av et fargestoff i karene, noe som gjør det mulig å gjennomføre en nøyaktig overvåking av tilstanden deres, å se og evaluere områdene med patologiske forandringer dannet;
 • Datatomografi angiografi er en metode for å bestemme blodstrømskarakteristikker med sporing av sine problemområder;
 • angiografi utført av magnetisk resonansmetode.

Tradisjonelt brukes EKG til diagnose av hjertes hjertesvikt eller fjerning av et elektrokardiogram. Når dekryptert, kan EKG trekke konklusjoner om riktigheten av diagnose hvis beskrivelse inneholder informasjon om tilstedeværelsen av tegn på transmuralt myokardinfarkt, som beholder en lang periode med stabilitet. Beregn størrelsen på en aneurysm, og egenskapene til tilstanden til hulrommet er mulig ved bruk av ECHO-metoden.

En aneurysm i hjertet i et barn kan diagnostiseres med en medfødt form under intrauterin utvikling, og bekreftes hos spedbarn. For diagnosen bruk metoden for ultralydsdopplerografi.

Stadier av peratisk behandling

Behandlingsmetoder og prognose

For behandling av patologi brukes to metoder - kirurgi og medisinbehandling. Valget kan påvirkes av funksjonene i utviklingen av sykdommen og pasientens tilstand.

I tilfeller hvor pasienten er diagnostisert med hjertes hjertesvikt, er behandling med piller og andre medisiner rettet mot å undertrykke lyse symptomer. Pasienten er foreskrevet medisiner for å forhindre utvikling av komplikasjoner. Pasienten bør drikke midler som bidrar til normalisering av hjerterytmen, hans styrke.

Legen foreskriver antikoagulantia for å redusere risikoen for blodpropper. Hjertesvikt innebærer behandling med ACE-hemmere og diuretika. For slike formål kan det ikke bare brukes tradisjonelle, men også folkemessige, ikke-medisinske, terapeutiske metoder. Det er strengt forbudt å inngå behandling som foreskrives uavhengig.

Kirurgisk metode for eliminering av patologi består i å utføre radikale (åpne) eller minimalt invasive operasjoner:

 • innføringen av kraft gjennom arterien, som blokkerer blodstrømmen i det skadede området;
 • styrking av organveggen ved hjelp av polymermaterialer ("patching");
 • reseksjon (fjerning) av en overdrevet del av veggen i hjertet ventrikkelen eller atriumet;
 • septoplasti, brukes til en aneurysm av MAPA.

Pasienter med diagnose av hjerteaneurysme stiller ofte spørsmål om hvor mange mennesker som bor med denne patologien, og hva prognosen vil være i behandlingen. Hvis en person ikke går til legen - det dødelige utfallet kan være raskt, kan en aneurisme gå gjennom, noe som vil føre til intern blødning, etterfulgt av pasientens død.

Livstiden til en pasient med aneurysm kan økes dersom han følger anbefalingene mottatt i klinikken:

 • bør overvåke manifestasjon av symptomer, med deres forsterkning eller fremveksten av nye til å søke råd fra spesialister;
 • det er nødvendig å øke motoraktiviteten;
 • Bytt diett, følg anbefalt diett, unngå utseende av overflødig vekt;
 • krever full hvile og søvn.

Det er mulig å leve med en aneurisme i hjertet lenge, hvis det er en ansvarlig tilnærming til behandling, velg en sunn livsstil.

For mer informasjon om patologien, se videoen:

Også ytterligere informasjon om aneurisme og metoder for forebygging finner du i følgende video:

Aneurysme i hjertet: symptomer og behandling

Aneurysme i hjertet - de viktigste symptomene:

 • svakhet
 • Økt temperatur
 • Hjertebanken
 • Brystsmerter
 • Kortpustethet
 • Forringet hjertefrekvens
 • Angrep av kvelning
 • Hjertesvikt
 • Hjerte astma
 • Brudd på rytmen av pusten

Hjernens aneurysme er en ekstremt alvorlig patologisk tilstand, som til enhver tid kan forårsake massivt blodtap og føre til pasientens død. En aneurisme blir dannet på grunn av myokardens tynning og utbulning, og med hvert etterfølgende hjerteslag blir veggene bare tynnere, så det er bare et spørsmål om en viss tid når hjertets aneurisme vil bli revet uten behandling.

Denne patologiske tilstanden har et utprøvd klinisk bilde:

 • kortpustethet;
 • hjerte astma;
 • brudd på rytmen av pusten;
 • angrep av kvelning og mange andre symptomer.

Behandling av patologi, uavhengig av om den er funnet hos en baby eller en voksen, krever kirurgisk utskjæring av hernial sac etterfulgt av suturering av den defekte arterien.

Tidligere ble det antatt at en aorta aneurisme er en eldre sykdom, hvis hjerte har slitt seg gjennom mange års arbeid. Men faktisk er det ikke så - sykdommen påvirker både eldre og unge. Og selv hos nyfødte barn, kan aorta aneurisme bli diagnostisert. I tilfelle dannelsen av en brokk i nyfødte, snakker de om medfødt patologi, da ulike brudd oppstod under dannelsen av indre organer.

årsaker

Årsakene til utviklingen av denne patologien ligger i tynning av vevet, som oppstår ved hjerteinfarkt. I tilfelle et hjerteinfarkt oppstår følgende: muskelområdet er lammet, det utilstrekkelige blodvolumet går tapt og slutter å utføre sin funksjon, noe som forårsaker død og erstatning av bindevev. Bindevevet kan i sin tur ikke krympe som myokardiet, og som et resultat strekker det utover og danner en slags tynn sekke fylt med blod.

Det viser seg at hovedårsaken til utviklingen av en aneurisme er myokardinfarkt. Men det er andre grunner som forårsaker denne patologien. Disse inkluderer:

 • arteriell hypertensjon;
 • økt fysisk aktivitet
 • medfødte misdannelser, på grunn av hvilken hjertet utvikler en aneurisme i barn - spesielt slike patologier er feil i den glatte muskel i barnets hjerte, intrauterine infeksjoner, ikke tillates rett til å danne fosteret, eksponering for mutagener som stråling og noen andre.

Og likevel er det i 90% av hjertemessige aneurismer hos nyfødte en konsekvens av en ugunstig økologisk situasjon. Legg merke til at den neonatale hjerte aneurisme kan være enten medfødt, som innføres i prosessen med fosterutvikling, siden ervervet - bortsett fra som et resultat av den uheldige innvirkning utenfra, for eksempel etter skader, sår, kreft prosesser i mediastinum, og så videre..

Som nevnt er aorta-aneurisme hos voksne en konsekvens av hjerteinfarkt, spesielt i venstre ventrikel - denne patologien kalles postinfarkt-aneurisme. Ulike faktorer kan provosere sykdommen, spesielt som:

 • røyking,
 • bruk av en stor mengde væske;
 • økt fysisk aktivitet.

Det bør huskes at en aorta-aneurisme kan forårsake ikke bare et hjerteinfarkt i ventrikulærveggen, men også andre patologiske forhold. Spesielt lukkede og åpne brystskader, inkludert kirurgisk inngrep. Det kan også være medfødte misdannelser (hos nyfødte). Aneurysm kan utvikle seg i tilfeller hvor brystorganene er utsatt for stråling for å eliminere tegn på svulster i indre organer (ved strålebehandling).

Årsakene til utviklingen av aorta aneurisme kan også bli funnet i smittsomme prosesser i kroppen - spesielt aorta lider av syfilis, tuberkulose, myokarditt, infeksiøs endokarditt og andre sykdommer.

arter

I medisinsk praksis utmerker seg to former for aorta-aneurisme: akutt og kronisk. Subakut aneurisme er også utpekt som en egen underform.

Akutt aorta-aneurisme utvikler seg mot bakgrunnen til en persons velvære, og vanligvis vises det etter noen uker etter at en person har hatt et hjerteinfarkt. Symptomer på denne patologiske tilstanden er typiske:

 • smerte i brystet;
 • kortpustethet;
 • svakhet;
 • økt kroppstemperatur;
 • hjertefrekvensen og hjertefrekvensen forstyrres;
 • raskt voksende symptomer på hjertesvikt.

Kronisk aortaaneurisme er en patologisk tilstand, hvorav de første kliniske manifestasjonene oppstår seks måneder etter venstre hjerte eller venstreinfarkt. Denne patologiske tilstanden blir diagnostisert vanskeligere, siden symptomene på kronisk hjertesvikt kommer frem i forgrunnen.

Subakut form utvikler seg senere enn akutt - et sted i 6 uker, og preges av symptomer på hjertesvikt.

Merk at den farligste for livet er den akutte form for aorta-aneurisme, som oppstår som følge av et venstre ventrikulært infarkt, og et infarkt i det interatriale septumet. Forløpet av denne patologien er lynrask, slik at leger ofte ikke klarer å ta de nødvendige tiltak for å redde pasientens liv. I subakut og kronisk form er det sannsynlig at leger vil kunne redde en persons liv, forutsatt at han har vendt seg til sykehuset.

Separat bør det sies om denne formen for aneurisme, som for eksempel aneurysmen til det interatriale septumet (MPP). I begynnelsen av utviklingen krever en slik sykdom ikke enten konservativ eller kirurgisk behandling - det er viktig å regelmessig sjekke med en kardiolog, slik at han kan observere hvordan en slik utdannelse oppfører seg.

I de samme tilfellene, når aneurysm av atrialseptum begynner å øke i størrelse og det er risiko for gjennombrudd, bestemmer legen at pasienten skal sendes til sykehuset for videre behandling. Operasjonen på MPP er en av de mest kompliserte og innebærer en rekke bivirkninger, så det er bare mulig å snakke om dets hensiktsmessighet bare når det ikke finnes andre alternative behandlinger.

Noen healere tilbyr å behandle aneurysm av atrialseptum ved folkemetoder - og noen av dem gir en effekt, men bare en støttende. Derfor, hvis det oppdages en aneurysm av MPP på et tidlig stadium, vil det være anbefalt å konsultere legen din om behandling med folkemetoder som kan ha en støttende effekt.

Diagnose og behandling

Diagnose gjøres under hensyntagen til medisinsk historie, pasientklager, samt laboratorie- og instrumentforskningsmetoder. Indirekte kan man mistenke en aneurisme for EKG, men en mer nøyaktig diagnose er en følelse av pulsasjon i hjertet. Det viser også hvordan slike undersøkelsesmetoder utføres som:

 • Ultralyd med doplerografi;
 • echocardioscopy;
 • scintigrafi med trening og noen andre tester som gjør det mulig å skille mellom patologi og lignende hjertesykdommer.

Behandling av hjerteaneurysmer kan utføres i to trinn. I første etappe, når aneurismen er fortsatt liten, vises konservativ terapi. Bruk derfor stoffer som:

 • beta-blokkere;
 • legemidler som fortynner blod;
 • vanndrivende medisiner;
 • nitrater.

En spesifikk ordning for behandling og dosering av legemidler er valgt av kardiologen i hvert enkelt tilfelle.

Kirurgisk behandling av denne patologien utføres i henhold til strenge indikasjoner, blant annet:

 • rask vekst av aneurisme
 • fremgang av hjertesvikt;
 • ruptur av ventrikulær vegg eller septum;
 • aneurysmbrudd;
 • mikroslag eller slag, etc.

Operasjonen er komplisert, utført under generell anestesi og består av suturering av hjertet i de friske veggene, samt fjerning av det berørte aorta vevet. Etter en slik komplisert operasjon foreskrives pasienten et stort antall medisiner, han trenger en hvilerom og fullstendig hvile.

Operasjonen i seg selv er farlig, fordi den er forbundet med risikoen for å utvikle et stort antall komplikasjoner. De vanligste komplikasjonene i denne prosedyren er:

 • rask utvikling av hjertesvikt;
 • dannelse og avvik av trombus;
 • ruptur av veggen av hjertemuskelen, etc.

Hvis du tror at du har det Aneurysme i hjertet og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Kardiomyopati er en gruppe lidelser som er forenet av det faktum at patologiske endringer i myokardiums struktur blir observert under deres progresjon. Som en følge av denne hjertemuskelen slutter å fungere fullt ut. Vanligvis er utviklingen av patologi observert mot bakgrunn av ulike utkardielle og hjertesykdommer. Dette antyder at det er mange faktorer som kan tjene som en slags "push" for utviklingen av patologi. Kardiomyopati kan være primær og sekundær.

Myokarditt er et vanlig navn på inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller myokardiet. Sykdommen kan vises mot en bakgrunn av ulike infeksjoner og autoimmune lesjoner, eksponering for toksiner eller allergener. Det er primær betennelse i myokardiet, som utvikler seg som en uavhengig sykdom, og sekundær, når hjertepatologi er en av de viktigste manifestasjonene av en systemisk sykdom. Med rettidig diagnose og omfattende behandling av myokarditt og årsakene er prognosen for utvinning den mest vellykkede.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Mitral stenose eller stenose i mitralventilen er en farlig sykdom i kardiovaskulærsystemet. Den patologiske prosessen fører til et brudd på den naturlige utstrømningen av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Med andre ord, smelter hullet mellom dem. I hovedrisikogruppen er kvinner i alderen 40-60 år. Men den mannlige halvdelen av befolkningen er også utsatt for denne type hjerte-og karsykdommer. Ifølge statistikken er sykdommen diagnostisert i 0,5-0,8% av den totale befolkningen på planeten.

Silikose i lungene er en patologisk tilstand forårsaket av langvarig eksponering av støv som inneholder silisiumdioksyd i menneskets åndedrettssystem. Denne patologiske effekten fører til spredning av bindevev og dannelse av knuter i lungevevvet.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene