Vaskulær aneurisme

I menneskekroppen strømmer blod gjennom blodkarene, som er sylindere med forskjellige diametre. Når strukturen av veggen forstyrres og den lokale tynning og fremspring dannes, dannes en aneurisme. Oftest er dette resultatet av atrofi og ødeleggelse av det muskulære laget av arteriene. Siden hjertet har en struktur som ligner på sirkulasjonssystemet, kan denne sykdommen også bekymre seg for det.

årsaker

Årsaker til en aneurysm kan være medfødt eller oppkjøpt. Medfødt patologi er vanligvis forbundet med en forstyrrelse i bindevevstrukturen, som følge av at arterien og hjertet blir mindre motstandsdyktige mot skadelige effekter, noe som til slutt fører til dannelsen av fremspring. Dette er typisk for sykdommer som Marfans syndrom, fibrotisk dysplasi, medfødt elastanmangel. I noen tilfeller, selv i embryogenesetrinnet, er det en forstyrrelse i organdannelsen, da er babyen allerede født med en aneurysmalt endret arterie.

Blant de ervervede årsakene til aneurisme er:

 • traumatisk arterieveggskader;
 • iskemi, den mest karakteristiske for hjertemuskelen, som et resultat av hvilken det er en restrukturering av myocytter;
 • dannelsen av postoperative endringer skjer etter vaskulære operasjoner i svikt i sutur;
 • inflammatoriske endringer i bakteriell, viral eller sopp-natur, samt autoimmun skade på bindevevceller, kan føre til dannelse av lokal fortynning og fremspring;
 • dannelsen av aterosklerotiske plakk i veggene i arteriene gjør det mer sårbart.

klassifisering

Det er flere klassifiseringer av denne sykdommen:

 1. Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen, utmerker lokal ekspansjon av hjertet, hjernearteriene, aorta og perifere kar.
 2. I klinisk kurs er det en akutt og kronisk aneurisme.
 3. Størrelsen på aneurismen kan også være forskjellig (fra miliær til gigantisk), og i form av formasjon utmerker seg en saccat eller fusiform fremspring.

En falsk aneurisme blir vanligvis dannet som et resultat av et brudd på integriteten til arterien, i dette tilfellet er veggen dannet av tettsittende omkringliggende vev.

symptomer

Symptomer på vaskulære aneurysmer med liten størrelse kan være fraværende, og det første tegn på en ukomplisert sykdom er kompresjonen av omgivende vev. For eksempel, med intracerebral plassering, opptrer fokale nevrologiske symptomer som er karakteristiske for et slag eller et tumorfokus. I detalj er alle symptomene på en aneurisme i hjernen beskrevet i denne artikkelen.

En annen situasjon oppstår med en aneurysmal utvidelse av hjertet, siden dette organets pumpefunksjon lider. Som et resultat er det en reduksjon i hjerteutgang og en økning i vaskulær insuffisiens, som manifesteres av kortpustethet, hevelse og opphopning av væske i kroppshulene. Mer informasjon om hjerteaneurysm er tilgjengelig her.

I utgangspunktet begynner diagnosen av aneurysmer å håndtere et komplisert sykdomsforløp.

komplikasjoner

Komplikasjoner av vaskulære aneurismer er ofte dødsårsaken.

Brudd på aneurysmen med blødningsutvikling er den alvorligste komplikasjonen av denne sykdommen. Dermed vil symptomene variere avhengig av lokalisering:

 • når aneurysmen i hjernen arteriene brister, vil det kliniske bildet lignes på hemorragisk slag og ikke-traumatisk subaraknoid blødning;
 • dersom en brudd har skjedd i aortas vegg, dør en person vanligvis innen få timer fra en massiv blødning;
 • når myokardiet brister, dannes hematom, noe som fører til hjertestans.

En annen komplikasjon, som ofte går foran brudd på aneurysmen, er stratifisering av arterieveggen. I dette tilfellet dannes et andre trekk, blodstrømmen langs som kan være tilstede eller fraværende. En eksfolierende aneurisme blir ofte dannet i aorta-regionen, men det er ikke alltid livstruende. I noen tilfeller er trombose av det falske kurset mulig, mer karakteristisk for abdominalområdet. Mer detaljert informasjon om en slik komplikasjon, som aneurysm stratifisering, vil hjelpe denne artikkelen.

Ofte i veggen av fartøyet i stedet for utvidelse akkumuleres koaguleringer, som noen ganger kan komme av og føre til utvikling av tromboembolisme. Den mest karakteristiske er tilstanden for en stor størrelse av aorta og hjerteaneurisme, hvor emboliene kan migrere til hjernen, lunger og ben, som fører til iskemisk berøring, PE og gangren, henholdsvis.

diagnostikk

Diagnose av en aneurysm og dens komplikasjoner utføres ved hjelp av instrumentelle undersøkelsesmetoder:

 • UZDG-arterier og ECHO i hjertet tillater oss å etablere tilstedeværelsen av en utvidelse av diameteren av karene og dannelsen av fremspring og tynning. Denne teknikken er ikke egnet til å undersøke intracerebrale formasjoner, siden skallet bein skaper en skjerm for ultralydbølgen.
 • Angiografi og ventrikulografi er invasive undersøkelsesmetoder, som består i innføring av et kontrastmiddel direkte i vaskulærsengen i den påståtte lesjonen. I dette tilfellet kan forekomsten av vaskulære aneurismer, samt tegn på stratifisering, trombose og ruptur, bestemmes med stor nøyaktighet.
 • Stratifisering av en aneurisme kan også ses med CT ved bruk av kontrast. I dette tilfellet vil fartøyet bestå av to lumen som inneholder blod.

Ved utvikling av blødning eller trombose kan endringer i den generelle blodprøven og det hemostatiske systemet påvises.

behandling

Den eneste radikale behandlingen for diagnose av aneurysm er kirurgi. Men i tilfelle et asymptomatisk og ukomplisert kurs, kan visse typer aneurysmer behandles med medisinering. Dette tar selvfølgelig hensyn til lokaliseringen av det patologiske fokuset. En liten forlengelse av abdominal aorta blir således ikke akseptert, mens medfødt aneurisme av hjernens arterier ofte krever kirurgisk inngrep.

Dessuten brukes konservative terapier for uvirkelige prosesser. For dette brukes følgende klasser av stoffer:

 • anestetika, inkludert narkotiske stoffer i disseksjon av aorta eller hjerteaneurisme siden divergensen av veggene fører til et uttalt smertesyndrom;
 • antihypertensive stoffer, siden det under normalt trykk er det sjelden en vaskulær ruptur og blødning;
 • diuretika brukes til alvorlig hjertesvikt;
 • Betablokkere reduserer byrden på hjertet og blodkarene.

Ved utvikling av blødning utføres en standardbehandling for hjerneslag eller hemorragisk sjokk.

Hvis vaskulær aneurisme er diagnostisert på scenen separasjon, er det nødvendig så snart som mulig å gjøre kirurgiske inngrep, fordi hvert øyeblikk kan det bryte muren, som fører til at pasienten dør. I dette tilfellet kan du bruke standardteknikken ved å bruke store hudinnsnitt, eller prøv en mini-invasiv teknikk. Valget av manipulering bestemmes av legenes kvalifikasjoner, fasilitetene til medisinsk institusjon, og også av de kliniske tegnene på aneurysmet og dets stratifisering tilstede.

Med dissekerende aneurisme av aorta som oppstår oftest, kan du:

 • Vaskulær protese ved hjelp av en syntetisk protese;
 • Stenting arterien med en stent med ugjennomtrengelige vegger (transplantater).

Når manipuleringen er meget viktig for å sikre at fartøyene som strekker seg fra aorta og bundet til de vitale organer (nyrer, hjerne, hjerte, tarm), forble patent. Ellers kan konsekvensene av en aneurisme være dødelig og føre til utvikling av iskemi og nekrose hos disse organene.

Hovedmålet for å forhindre utvikling av vaskulære aneurysmer er identifikasjon av personer med høy risiko og årlig overvåking av tilstanden til hovedarteriene og hjertet.

En aneurisme kalles lokal tynning av muren av arterien eller hjertet og dannelsen av fremspring på dette stedet. Sykdommen i seg selv kan være asymptomatisk i lang tid og kan oppdages som et uhell i undersøkelsen. De viktigste komplikasjonene i denne patologien, som oftest fører til pasientens død, er aneurysmal stratifisering, dets brudd og emboli fra parietal trombi. Radikal kur er kun mulig etter operasjonen.

Alt om aorta-aneurisme i hjertet: hva er det, hvor farlig og hvordan kan du kurere det i tide?

Hjertet er et vitalt organ, derfor kan noen av dens patologier og avvik fra normal funksjon fremkalle ulike sykdommer. Til slike patologiske forandringer kan tilskrives aneurisme av aorta i hjertet, men hva er det?

Denne sykdommen har sine egne symptomer, samt måter å diagnostisere og behandle. Hvordan bestemme sykdommen i tide og forhindre alvorlige konsekvenser av sin progresjon, vi lærer videre.

Egenskaper og spesifisitet av sykdommen

I medisin, patologi assosiert med unaturlig forlengelse av aorta, som provoserte sine svekkelse muskler. Vanligvis er en aneurisme registrert på et bestemt sted, ikke over 3-5 cm. På grunn av denne lokaliseringen ved å diagnostisere en sykdom hos pasienter Det er mulig å observere tumorformasjoner på hjerteflaten, som faktisk bare er en utvidet diametrisk aorta.

En aneurisme er en farlig sykdom, fordi en økning i aorta kan provosere kompresjon av mindre skip som er avgjørende for "power" av hjertet. Denne sykdommen kan øke veggene til hovedfartøyet 2 eller til og med 3 ganger normale parametere.

Hvis vi ser på sykdom med lokalisering stilling, opprett kardiologi følgende statistikk: i mage del av aorta står for 37% av alle tilfeller har stigende aorta en 23% sannsynlighet for manifestasjon. De resterende 40% avviker aneurysmen til aortabuen og dens nedadgående del.

Årsaker til utvikling

Aneurysm utvikler seg mot en bakgrunn av dystrofiske forandringer i aorta, som kan provosere følgende sykdommer:

 • omfattende aterosklerose av senil alder;
 • traumatisme i brystet med krenkelse av hjertemuskelen (syndrom med langvarig klemming);
 • inflammatoriske prosesser av muskelfibre som er kroniske;
 • Marfan syndrom - en patologi av bindevev, hvor fibrene ikke har egenskaper for elastisitet;
 • fibrotisk dysplasi av thoraxen;
 • samtidige hjertesykdommer.

Risikoen for å få denne patologien er oftest folk etter 50 år, og hos menn utvikler sykdommen oftere og mer aktivt, enn hos kvinner. Dette skyldes hovedsakelig en stillesittende livsstil og tilstedeværelsen av dårlige vaner.

Klassifisering og stadier

I medisin er det vanlig å dele sykdommen i flere arter, avhengig av faktorene og stedet for manifestasjon. Avhengig av utseendet på en aneurisme delt inn i:

 • flate - ligger nesten på samme nivå med hjertet, og dør dypt inn i orgelet;
 • sopp - i form av en sopp, hvis "hat" beskriver det farligste området fullt ut;
 • sac - En aneurisme er forstørret på den ene siden, og på den andre har en merkbar innsnevring;
 • stratifiserende - på stedet for aorta-disseksjonen;
 • diffuse - Endrer størrelsen avhengig av blodtrykk.

Når det gjelder sykdomsforløpet, er det nødvendig å skille tre faser som har sine egne særegenheter:

 • Akutt stadium - Den farligste, fordi det skjer umiddelbart mot en bakgrunn av hjerteinfarkt eller omfattende inflammatoriske prosesser. Bare et par dager kan det være et brudd på aortas vegger, noe som fører til et dødelig utfall. Krever umiddelbar drift, og har også en lang rehabiliteringsperiode.
 • Subakutt stadium - er en konsekvens av hjertesykdommer og operasjoner i dette området, som er preget av forekomst av arr. Det kan oppstå innen 2-3 måneder, med et opprettholdt kurs og mindre akutte symptomer.
 • Kronisk scene - markert med en jevn strøm med viss grad av tynning av aortas vegger, uten skarpe hopp og akutte smertesyndrom.

Ved diagnostisering en aneurisme er veldig ofte forvekslet med andre hjertesykdommer, Derfor er det en annen klassifisering som gjør diagnosen mer pålitelig. Det finnes slike typer aneurysmer som:

 • sant - Det kliniske bildet faller helt sammen med mer nøyaktige studier.
 • false - Det kliniske bildet faller ikke sammen med indikasjonene på MR eller CT, avslørende pigger og svulster som ikke har noe å gjøre med patologi.
 • funksjonell - skyldes tilstedeværelsen av et minimumsnivå av nekrotiske forandringer i karets vegger, som følge av at evnen til naturlig reduksjon er tapt delvis eller fullstendig.

Hva er faren, og hva er komplikasjonene?

Hovedoppgaven til leger er ikke bare rettidig diagnose, men også fullstendig kontroll av sykdommen. Et akutt stadium, preget av tilstedeværelsen av en lynstrøm, kan provosere Rapid utvidelse og strekking av veggene i blodkar, som kan tjene som årsaken til deres brudd. Dette er årsaken til omfattende internblødning, noe som er ekstremt farlig for menneskelivet.

Komplikasjoner av sykdommen, som manifesteres som følge av mangel på rettidig behandling, kan bli irreversible nekrotiske endringer i tilstøtende fartøy, deltar i levedyktigheten av hjertet. Ikke mindre farlig er dannelsen av trombi, som er hyppige årsaker til omfattende slag, og til og med øyeblikkelig død.

Hvordan gjenkjenne sykdommen?

Det kliniske bildet av sykdommen er ekstremt forvirret og kan være relatert til andre sykdommer. I 90% av tilfellene gjør det ikke vondt, manifestert bare i pre-fraktur scenen. Latskap og mangel på lyse bildet gjør diagnosen komplisert, men rettidig passering av undersøkelser og undersøkelser eliminere uønskede "overraskelser".

Primær symptomer

For den innledende fasen ikke er isolert åpenbare tegn, men den omfattende svetting, kortpustethet og svimmelhet utseende kan allerede vitne til problemene i det kardiovaskulære systemet og tjene som et påskudd for å gå til legen. For hver person kan de første tegnene være helt forskjellige: fra ubehag til skarpe trykksmerter i brystbenet.

progresjon

Når en aneurisme kjøper en omfattende størrelse, kan symptomene være som følger:

 • smerte bak brystbenet;
 • akutt smerte i venstre skulderblad i ryggen;
 • svimmelhet og bevissthetstap
 • brudd på pusteprosessen med vedlegg av kortpustethet;
 • hevelse i ansiktet og ekstremiteter;
 • slått hjertefrekvens;
 • en følelse av tyngde i brystet.

Slike klinikker snakker om utviklingen av sykdommen og behovet for å raskt løse situasjonen.

Tegn på et gap

Når sykdommen er en akutt stadium og rask progresjon kan skje veggene brister, hvoretter blodet vil begynne å strømme inn i kroppens hulrom. Identifiser denne handlingen kan være i henhold til følgende kliniske bilde:

 • Pasienten begynner å kveles, huddekslene blir blåaktige.
 • Trykket faller kraftig og hjerterytmen forstyrres.
 • Tap av bevissthet og komplikasjon av pusten.

Hvordan ikke bli sen?

Det er ekstremt vanskelig å oppdage en aneurisme av hjertets aorta uavhengig. Ta hensyn til alle risikofaktorer, spesielt i alderdom, veldig Det er viktig å gjennomgå rutinemessige undersøkelser, som utelukker store farer og forhindrer aorta brudd.

Ved forekomst av smerter i hjertet, og også i thoracal avdeling av en ryggrad, økning i en diaphorese og svimmelhet Du bør alltid søke kvalifisert hjelp fra leger.

Ikke forsøm selv den mest uttalt symptomatologi og engasjere seg i selvmedisinering. noen ganger Ukontrollert bruk av medisiner kan forverre situasjonen og føre til uforutsigbare konsekvenser.

Aneurysmer undersøkes og behandles kardiologer og kardiologer, som produserer komplett diagnostikk og kontrollerer pasientens tilstand.

Om årsakene til abdominal aortas aneurisme, finn ut her, og om symptomene og behandlingen, så mye nyttig informasjon i denne artikkelen.

Ikke mindre farlig er hjernenes aneurisme - kontroller om du er i fare?

diagnostikk

For å nøyaktig bestemme sykdommen, kan ikke fullstendig diagnose ikke gjøre. Den har to retninger:

 • Inspeksjon og innledende vurdering av pasientens generelle tilstand - Legen utfører palpasjon av brystet, og utpeker også en detaljert blodprøve, der i nærvær av sykdommen vil det bli en signifikant økning i antall leukocytter.
 • Maskinvare diagnostikk metoder - Effektiviteten ligger i en mer nøyaktig analyse av hjertets aorta tilstand. For å gjøre dette, bruk EKG, MR og CT, basert på resultatene som du kan gi den mest nøyaktige diagnosen.

behandling

Den planlagte behandlingen av en sykdom innebærer to metoder: medisin og kirurgi. La oss se nærmere på hver av dem.

Medisineringsterapi

Behandling innebærer å ta medisiner som kan påvirke veggene i blodårene, øker deres elastisitet. Vanligvis blir narkotika injisert intramuskulært ved dype injeksjoner. Antikoagulanter og glykosider bidra til normalisering av mikrosirkulasjon, styrke aortas vegger, forhindre økning i aneurisme.

Operativ behandling

Indikasjoner for nødoperasjon kan være følgende indikatorer:

 • en rask økning i aneurysmområdet, hvis diameter overstiger 5 cm;
 • aorta-brudd og indre blødning;
 • traumatisme, som følge av at thorax klemmer aneurismen, frarøver hjertet av normal blodtilførsel.

Kardiurgirurgi vurderes 3 varianter av operativ behandling:

 • suturering - De utgravede veggene er kuttet og de tetteste delene er sydd sammen.
 • reseksjon - hjertet er avskåret fra et naturlig kosthold, overfører det til en kunstig, hvoretter aneurismen er helt fjernet. Sunnene på fartøyene sys sammen.
 • Styrke veggene - I aortahulen, der det er en aneurisme, innføres det spesielle løsninger som bidrar til en naturlig reduksjon i fartøyets diameter.

Lær mer om hva en aneurisme av aorta i hjertet er fra denne videoen:

Prognose og forebyggende tiltak

Med rettidig diagnose er det høye muligheter for gjenoppretting og gjenoppretting av normalt liv. Forebygging av aorta aneurisme i hjertet er følgende:

 • korrekt ernæring, med overvekt av sunne naturlige matvarer og minimering av søte og fete matvarer;
 • Overholdelse av dagens regime og fysisk anstrengelse;
 • nekte å røyke og drikke alkohol
 • Aktiv rekreasjon med sportselementer;
 • gjennomføring av rutinemessige undersøkelser, samt rettidig forespørsel om hjelp i klinikken.

Aneurysm av hjertens aorta - En farlig sykdom, mangel på behandling som kan føre til døden. Derfor trenger du ikke å tåle smerten og "syltetøy" med sin ubegrensede mengde smertestillende medisiner. Tidlig diagnose har gode spådommer for fullstendig gjenoppretting, husk dette hver gang du forsømmer en lege besøk, velge en tablett med tvilsom effekt.

Aneurysme i hjertet: symptomer og behandling

Aneurysme i hjertet - de viktigste symptomene:

 • svakhet
 • Økt temperatur
 • Hjertebanken
 • Brystsmerter
 • Kortpustethet
 • Forringet hjertefrekvens
 • Angrep av kvelning
 • Hjertesvikt
 • Hjerte astma
 • Brudd på rytmen av pusten

Hjernens aneurysme er en ekstremt alvorlig patologisk tilstand, som til enhver tid kan forårsake massivt blodtap og føre til pasientens død. En aneurisme blir dannet på grunn av myokardens tynning og utbulning, og med hvert etterfølgende hjerteslag blir veggene bare tynnere, så det er bare et spørsmål om en viss tid når hjertets aneurisme vil bli revet uten behandling.

Denne patologiske tilstanden har et utprøvd klinisk bilde:

 • kortpustethet;
 • hjerte astma;
 • brudd på rytmen av pusten;
 • angrep av kvelning og mange andre symptomer.

Behandling av patologi, uavhengig av om den er funnet hos en baby eller en voksen, krever kirurgisk utskjæring av hernial sac etterfulgt av suturering av den defekte arterien.

Tidligere ble det antatt at en aorta aneurisme er en eldre sykdom, hvis hjerte har slitt seg gjennom mange års arbeid. Men faktisk er det ikke så - sykdommen påvirker både eldre og unge. Og selv hos nyfødte barn, kan aorta aneurisme bli diagnostisert. I tilfelle dannelsen av en brokk i nyfødte, snakker de om medfødt patologi, da ulike brudd oppstod under dannelsen av indre organer.

årsaker

Årsakene til utviklingen av denne patologien ligger i tynning av vevet, som oppstår ved hjerteinfarkt. I tilfelle et hjerteinfarkt oppstår følgende: muskelområdet er lammet, det utilstrekkelige blodvolumet går tapt og slutter å utføre sin funksjon, noe som forårsaker død og erstatning av bindevev. Bindevevet kan i sin tur ikke krympe som myokardiet, og som et resultat strekker det utover og danner en slags tynn sekke fylt med blod.

Det viser seg at hovedårsaken til utviklingen av en aneurisme er myokardinfarkt. Men det er andre grunner som forårsaker denne patologien. Disse inkluderer:

 • arteriell hypertensjon;
 • økt fysisk aktivitet
 • medfødte misdannelser, på grunn av hvilken hjertet utvikler en aneurisme i barn - spesielt slike patologier er feil i den glatte muskel i barnets hjerte, intrauterine infeksjoner, ikke tillates rett til å danne fosteret, eksponering for mutagener som stråling og noen andre.

Og likevel er det i 90% av hjertemessige aneurismer hos nyfødte en konsekvens av en ugunstig økologisk situasjon. Legg merke til at den neonatale hjerte aneurisme kan være enten medfødt, som innføres i prosessen med fosterutvikling, siden ervervet - bortsett fra som et resultat av den uheldige innvirkning utenfra, for eksempel etter skader, sår, kreft prosesser i mediastinum, og så videre..

Som nevnt er aorta-aneurisme hos voksne en konsekvens av hjerteinfarkt, spesielt i venstre ventrikel - denne patologien kalles postinfarkt-aneurisme. Ulike faktorer kan provosere sykdommen, spesielt som:

 • røyking,
 • bruk av en stor mengde væske;
 • økt fysisk aktivitet.

Det bør huskes at en aorta-aneurisme kan forårsake ikke bare et hjerteinfarkt i ventrikulærveggen, men også andre patologiske forhold. Spesielt lukkede og åpne brystskader, inkludert kirurgisk inngrep. Det kan også være medfødte misdannelser (hos nyfødte). Aneurysm kan utvikle seg i tilfeller hvor brystorganene er utsatt for stråling for å eliminere tegn på svulster i indre organer (ved strålebehandling).

Årsakene til utviklingen av aorta aneurisme kan også bli funnet i smittsomme prosesser i kroppen - spesielt aorta lider av syfilis, tuberkulose, myokarditt, infeksiøs endokarditt og andre sykdommer.

arter

I medisinsk praksis utmerker seg to former for aorta-aneurisme: akutt og kronisk. Subakut aneurisme er også utpekt som en egen underform.

Akutt aorta-aneurisme utvikler seg mot bakgrunnen til en persons velvære, og vanligvis vises det etter noen uker etter at en person har hatt et hjerteinfarkt. Symptomer på denne patologiske tilstanden er typiske:

 • smerte i brystet;
 • kortpustethet;
 • svakhet;
 • økt kroppstemperatur;
 • hjertefrekvensen og hjertefrekvensen forstyrres;
 • raskt voksende symptomer på hjertesvikt.

Kronisk aortaaneurisme er en patologisk tilstand, hvorav de første kliniske manifestasjonene oppstår seks måneder etter venstre hjerte eller venstreinfarkt. Denne patologiske tilstanden blir diagnostisert vanskeligere, siden symptomene på kronisk hjertesvikt kommer frem i forgrunnen.

Subakut form utvikler seg senere enn akutt - et sted i 6 uker, og preges av symptomer på hjertesvikt.

Merk at den farligste for livet er den akutte form for aorta-aneurisme, som oppstår som følge av et venstre ventrikulært infarkt, og et infarkt i det interatriale septumet. Forløpet av denne patologien er lynrask, slik at leger ofte ikke klarer å ta de nødvendige tiltak for å redde pasientens liv. I subakut og kronisk form er det sannsynlig at leger vil kunne redde en persons liv, forutsatt at han har vendt seg til sykehuset.

Separat bør det sies om denne formen for aneurisme, som for eksempel aneurysmen til det interatriale septumet (MPP). I begynnelsen av utviklingen krever en slik sykdom ikke enten konservativ eller kirurgisk behandling - det er viktig å regelmessig sjekke med en kardiolog, slik at han kan observere hvordan en slik utdannelse oppfører seg.

I de samme tilfellene, når aneurysm av atrialseptum begynner å øke i størrelse og det er risiko for gjennombrudd, bestemmer legen at pasienten skal sendes til sykehuset for videre behandling. Operasjonen på MPP er en av de mest kompliserte og innebærer en rekke bivirkninger, så det er bare mulig å snakke om dets hensiktsmessighet bare når det ikke finnes andre alternative behandlinger.

Noen healere tilbyr å behandle aneurysm av atrialseptum ved folkemetoder - og noen av dem gir en effekt, men bare en støttende. Derfor, hvis det oppdages en aneurysm av MPP på et tidlig stadium, vil det være anbefalt å konsultere legen din om behandling med folkemetoder som kan ha en støttende effekt.

Diagnose og behandling

Diagnose gjøres under hensyntagen til medisinsk historie, pasientklager, samt laboratorie- og instrumentforskningsmetoder. Indirekte kan man mistenke en aneurisme for EKG, men en mer nøyaktig diagnose er en følelse av pulsasjon i hjertet. Det viser også hvordan slike undersøkelsesmetoder utføres som:

 • Ultralyd med doplerografi;
 • echocardioscopy;
 • scintigrafi med trening og noen andre tester som gjør det mulig å skille mellom patologi og lignende hjertesykdommer.

Behandling av hjerteaneurysmer kan utføres i to trinn. I første etappe, når aneurismen er fortsatt liten, vises konservativ terapi. Bruk derfor stoffer som:

 • beta-blokkere;
 • legemidler som fortynner blod;
 • vanndrivende medisiner;
 • nitrater.

En spesifikk ordning for behandling og dosering av legemidler er valgt av kardiologen i hvert enkelt tilfelle.

Kirurgisk behandling av denne patologien utføres i henhold til strenge indikasjoner, blant annet:

 • rask vekst av aneurisme
 • fremgang av hjertesvikt;
 • ruptur av ventrikulær vegg eller septum;
 • aneurysmbrudd;
 • mikroslag eller slag, etc.

Operasjonen er komplisert, utført under generell anestesi og består av suturering av hjertet i de friske veggene, samt fjerning av det berørte aorta vevet. Etter en slik komplisert operasjon foreskrives pasienten et stort antall medisiner, han trenger en hvilerom og fullstendig hvile.

Operasjonen i seg selv er farlig, fordi den er forbundet med risikoen for å utvikle et stort antall komplikasjoner. De vanligste komplikasjonene i denne prosedyren er:

 • rask utvikling av hjertesvikt;
 • dannelse og avvik av trombus;
 • ruptur av veggen av hjertemuskelen, etc.

Hvis du tror at du har det Aneurysme i hjertet og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Kardiomyopati er en gruppe lidelser som er forenet av det faktum at patologiske endringer i myokardiums struktur blir observert under deres progresjon. Som en følge av denne hjertemuskelen slutter å fungere fullt ut. Vanligvis er utviklingen av patologi observert mot bakgrunn av ulike utkardielle og hjertesykdommer. Dette antyder at det er mange faktorer som kan tjene som en slags "push" for utviklingen av patologi. Kardiomyopati kan være primær og sekundær.

Myokarditt er et vanlig navn på inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller myokardiet. Sykdommen kan vises mot en bakgrunn av ulike infeksjoner og autoimmune lesjoner, eksponering for toksiner eller allergener. Det er primær betennelse i myokardiet, som utvikler seg som en uavhengig sykdom, og sekundær, når hjertepatologi er en av de viktigste manifestasjonene av en systemisk sykdom. Med rettidig diagnose og omfattende behandling av myokarditt og årsakene er prognosen for utvinning den mest vellykkede.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Mitral stenose eller stenose i mitralventilen er en farlig sykdom i kardiovaskulærsystemet. Den patologiske prosessen fører til et brudd på den naturlige utstrømningen av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Med andre ord, smelter hullet mellom dem. I hovedrisikogruppen er kvinner i alderen 40-60 år. Men den mannlige halvdelen av befolkningen er også utsatt for denne type hjerte-og karsykdommer. Ifølge statistikken er sykdommen diagnostisert i 0,5-0,8% av den totale befolkningen på planeten.

Silikose i lungene er en patologisk tilstand forårsaket av langvarig eksponering av støv som inneholder silisiumdioksyd i menneskets åndedrettssystem. Denne patologiske effekten fører til spredning av bindevev og dannelse av knuter i lungevevvet.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Alt om hjertet aneurisme

Den patologiske utbulingen av myntens tynne vegg i medisin er definert som et hjertes hjertesyke. Samtidig er kontraktilfunksjonen til kardialmuskelstedet redusert eller fraværende, og endringene forekommer. De fleste aneurysmer diagnostiseres hos pasienter med myokardinfarkt. Ofte er det menn i aldersgruppen 45 - 75 år. I følge International Classification of Diseases (μB) har patologi koden 125.3

Hva er det

En hjertes hjertemord er en lokal sone i hjertemusklen, som har mistet sin evne til å trekke seg og stikke ut under sammentrekninger under systolen. Generelt påvirker hypertrofi hjerte venstre ventrikel, og høyre eller intervallbryteren er svært sjelden. Diameteren av fremspringet varierer fra 1 til 20 cm.

Feil er dannet under påvirkning av internt trykk, opprettet i hjertekamrene på veggen som har mistet sin styrke. Denne tilstanden er farlig, fordi den kan føre til brudd på hjerte-aneurisme og alvorlig blødning, som ofte fører til pasientens død. Et annet farlig aspekt av sykdommen er vanskeligheten ved behandling. Behandling av patologiske endringer i veggen kan bare gjøres kirurgisk. Men denne metoden er ikke egnet for alle pasienter, fordi det er kategorier av pasienter som kirurgi er kontraindisert.

Årsaker til utseende

Sykdommen kan utvikles på grunn av medfødt eller oppkjøpt patologi. Divertikula i hjertet oppstår ofte etter et omfattende hjerteinfarkt. Som et resultat av denne sykdommen blir cellene i muskellaget av hjertevegget døde. Det blir tynnere og mister evnen til å motstå intrakardialt trykk. Området i myokardiet er strukket og danner et fremspring som ser ut som en pose. Dette er en sann eller strukturell faktor i utviklingen av en defekt.

En slik aneurisme i hjertemuskelen fremmer stagnasjon av blod i divertikulumet og dannelsen av blodpropper. Dette truer utviklingen av alvorlige komplikasjoner, siden en blodpropp som har rømt, kan tette blodkaret. Aorta eller lungearterien lider oftest.

Funksjonsforstyrrelser er bestemt av myokardets manglende evne til å fungere normalt. En aneurysm forårsaker dysfunksjon i hjertemuskulaturens arbeid, som manifesterer seg i nonsynkronisme av sammentrekninger (det skadede området kontrakterer arrytmisk). Årsaken til forstyrrelsen er utskifting av myokardiale muskelceller ved bindende celler som ikke har en kontraktil funksjon. Hva er en aneurisme av hjertemuskelen? Dette er en sekundær sykdom som er en konsekvens av andre patologier:

 • kardiosklerose etter infarkt;
 • sykdommer av smittsom genetikk;
 • medfødte defekter i hjertesystemet;
 • hjerteoperasjon;
 • forgiftning med giftige stoffer;
 • Konsekvensen av strålingseksponering;
 • systemiske sykdommer;
 • skade.

Hovedbetingelsen for forekomsten av en aneurisme etter et hjerteinfarkt er en manglende overholdelse av hvilerom, økt fysisk aktivitet og stabil arteriell hypertensjon, som observeres i den akutte perioden av sykdomsforløpet.

Spedbarn har medfødt aneurisme av hjertemuskelen, som dannes i perioden med intrauterin utvikling. Det vises etter fødselen av et barn, når nyfødt begynner å puste fritt. Sirkulasjonen av blod stiger, som et resultat av hvilket intrakardialt trykk øker og en veggbukke dannes.

Slike patologi hos barn er sjelden. Oftere barns lege diagnostiserer aneurysm av septum mellom ventriklene. Diagnosen er etablert på grunnlag av de manifesterte symptomene for barn under 3 år. Hvis sykdommen ikke var merket med åpenbare tegn, men det var brudd, vil ungdommens manifestasjoner i løpet av ungdomsårene få seg til å føle seg.

arter

Klassifisering av hjertets aneurisme i tide.

 1. Akutt type - opp til 14 dager etter et hjerteinfarkt.
 2. Subakutt - opp til to måneder.
 3. Kronisk - etter 2 måneder.

Forskjell i form:

 • diffus (danner store områder av skade);
 • Den sakkulære form har et bredt hulrom og en smal "nakke";
 • forårsaker stratifisering - er en konsekvens av brudd på endokardiet og er lokalisert i myokardiumets dype lag.

Aneurysmer er også skilt i henhold til strukturen i strukturen. De består av muskel- eller fibrøse celler, kan ha en blandet type.

klinikk

I et klinisk bilde av hjertets aneurisme er det ingen tegn som dominerer. Den består av en rekke manifestasjoner observert hos en pasient i postinfarktperioden.

Pasienten er notert:

 • smerte;
 • kortpustethet;
 • økt hjertefrekvens;
 • endret hjertefrekvens;
 • blanchering av huden;
 • hoste;
 • økt tretthet.

Sårhet er lokalisert bak brystbenet (litt til venstre), passerer i form av angrep, ikke akutt, det intensiverer etter en belastning eller røyking. Smerte trenger ikke nødvendigvis sykdommen, fordi aneurysmvevet består av bindeceller som ikke har nerveender. Ubehag forårsaker et brudd på kretsløpet av kransetankene i en hvilken som helst etiologi.

Etter hvert som sykdommen utvikler, utvikler pasienten symptomer på hjertesvikt. Senere utvikler pasienten hevelse, leveren er forstørret, tegn på forstyrrelse av respiratorisk funksjon er tilstede (dyspnø, kvelning). Det er endringer i hjertefrekvensen (takykardi, bradykardi, arytmi). Stenokardi av spenning observeres, så vel som i hvile.

Årsaken til svakhet og ubehag i hjerteaneurisme er mangelfull myokardial sammentrekning. Denne dysfunksjonen i hjertemuskelen fører til en reduksjon i volumet av sirkulerende blod, en reduksjon i oksygentransporten til vevet, noe som resulterer i hypoksi. Av samme grunn blir hudens blekhet en nedgang i følsomheten. I tillegg merket pasienten cervical vener hevelse, økt svette.

diagnostikk

Før du begynner behandling av hjerteaneurysm etter infarkt, må du gjennomgå en diagnostisk undersøkelse for forekomst av patologi. Pasienter med risiko for å utvikle sykdommen blir gitt en instrumental studie. Men i første omgang utfører doktoren en objektiv undersøkelse av pasienten.

 1. Ved palpasjon kan du føle hjerteens apikale impuls, som normalt ikke er hørbar. En aneurisme er preget av symptom på en "rocker", når legen under fingrene føler en forskjell i hjerteslag (tippen er redusert i normen, og fremspringet ligger bak).
 2. Slagverk (tapping) bestemmes av grensen til det indre organet og i nærvær av en defekt vil de bli forskjøvet til venstre (hyppig lokalisering av den patologiske prosessen).
 3. Ved hjelp av et stetoskop utfører kardiologen auskultasjon (lytting) av hjertet. Tilstedeværelsen av en aneurysm skaper ekstra støy, en svekkelse av hjertetoner.
 4. På slutten av undersøkelsen måler legen blodtrykk. Hos pasienter med mistanke om konveksitet, forblir blodtrykket over 140/90 mm. Hg. Art.

Videre utføres følgende studier.

 1. EKG - avslører ikke en defekt av myokardiet. Det gjenspeiler endringene som skjedde i hjertet som et resultat av et hjerteinfarkt. Men hvis slike tegn blir observert i post-infarktperioden i 20 dager, tjener dette som en bekreftelse på utviklingen av patologi.
 2. Ekkokardiografi - gir en ide om størrelsen, hulrommet, konfigurasjonen av myokardiet. I tillegg bidrar teknikken til å bestemme tykkelsen til deformert vegg, tilstedeværelse av blod eller en blodpropp, blodstrømmen i hjertekamrene. Definisjonen av denne indikatoren er viktig i prognosen for tromboseutvikling, det bidrar til å velge en tilstrekkelig behandling for et bestemt klinisk tilfelle. Basert på resultatene fra ekkogrammet, utføres klassifiseringen av utdanning.
 3. Scintigrafi - teste myokardets vegg ved å injisere et kontrastmiddel i blodet. Ved utstikkningspunktet opphopes ikke verktøyet og er merkbart under skanning.
 4. Bruken av røntgenundersøkelse er ekstremt sjelden, da det bare viser store aneurismer. Denne metoden brukes i tilfellet når andre metoder ikke er tilgjengelige.
 5. MR er den nyeste og mest informative måten å diagnostisere kardiale fremspring, noe som gir et komplett bilde av utvikling av utdanning.

Også en pasient med en aneurysm i hjertet har tildelt en generell blod- og urintest for identifisering av samtidige sykdommer. Basert på resultatene av studiene, vil kardiologen informere pasienten hvordan man skal behandle hjertets aneurisme.

Gjennomført terapi

Hvis en pasient har en konveksitet i myokardiet i et stort hjerte som har alle forutsetningene for brudd, anses denne tilstanden for å være et akutt syndrom som krever akutt sykehusinnleggelse. Hovedmetoden for behandling av hjerteinfarkt er kirurgisk. Med en uavhengig avvisning av pasienten fra operasjonen eller en liten utdanning som ikke fører til utvikling av komplikasjoner, er en farmakologisk terapeutisk modus mulig. Det utføres på sykehuset, og når pasientens tilstand er stabilisert, fortsetter den hjemme og kan vare i livet.

Hjernens aneurysme behandles med følgende grupper av legemidler:

 1. Bruk av beta-adenoblokatorov reduserer styrken av muskelkontraksjoner, normaliserer hjerterytmen ("Concor", "Anaprilin", "Nobile").
 2. Kalsiumantagonister påvirker ikke hjertets kontraktile funksjon, så de har færre kontraindikasjoner. Tilordne for å fjerne hypertensjon fra blodkar og opprettholde blodtrykk i normen ("Amlodipin", "Krinfar", "Nifadipin").
 3. Vanndrivende legemidler brukes til å fjerne overflødig væske fra kroppen og redusere blodtrykket (Furosemide, Veroshpiron, Hygroton). Normalisering av blodtrykk reduserer risikoen for brudd på veggen av myokardiet.
 4. "Papaverin", "Validol" er foreskrevet i begynnelsen av sykdommen for utvidelse av koronarbeholdere.
 5. Trombolytiske midler brukes til å forhindre dannelse av blodpropper ("Aspirin", "Ticlopidine").

Hvis ineffektiviteten til konservativ terapi, samt utviklingen av en nødsituasjon, bør defekten behandles raskt. Essensen av intervensjonen består i excision av den konvekse delen og suturing veggen. For et stort område av skade, brukes et syntetisk implantat for å øke styrken til myokardiet. Operasjonen utføres med kunstig vedlikehold av blodsirkulasjonen.

Folk eller hjemme-basert behandlingsmetode utføres bare i begynnelsen av sykdommen, siden hjelpen fra å ta infusjoner av medisinske urter ikke er signifikant og er tydeligere i kompleks med legemidlene.

Folk healere anbefaler å helbrede fra en aneurisme av hjertemusklene med infusjon av Kalina bær, avkok av frø eller urter av dill, tinktur av hofter.

forebygging

En positiv prognose av sykdommen avhenger av hvor nøyaktig pasienten vil overholde doktors ønsker. Pasienter med hjertemuskulær aneurisme er strengt forbudt fra røyking og alkohol. Det anbefales å følge en diett som begrenser forbruket av fete, salte og krydrede matvarer. Du må også redusere inntaket av ferskt brød, svinekjøtt og kaffe og sterk te for å nekte helt. I dietten til slike pasienter dominerer grønnsaker og frukt, meieriprodukter, supper (uten navar), poretter. Mat bør lett absorberes uten å skape en belastning på hjertet og hele kroppen.

I tillegg er pasienter forbudt å engasjere seg i tung fysisk arbeidskraft, aktiv sport. Disse restriksjonene må overholdes til livets slutt, da vil risikoen for brudd på aneurysmen reduseres betydelig. Pasienter med denne diagnosen skal gjennomgå planlagte forebyggende undersøkelser, hvor legen overvåker endringen i hjerterytmen eller dannelsen av blodpropper. Tidlig påvisning av brudd vil tillate rettidig å utføre kvalifisert behandling og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hvor mye pasienten kan overleve med hjertes hjertemessige aneurysmer, avhenger av sykdomsprogresjonen, etterlevelse av legenes råd, tilstedeværelsen av samtidige patologier, og også på de individuelle egenskapene til organismen. Derfor er det viktig å umiddelbart søke hjelp fra en ekspert hvis du ikke vil gå glipp av utviklingen av hjertes hjertesyke.

Aneurysme i hjertet

Aneurysme i hjertet - Tynning og utbuling av hjertekammerets myokardium. Hjernens aneurysme kan manifesteres ved kortpustethet, palpitasjon, ortopedi, angrep av hjerteastma, alvorlige hjertearytmier, tromboemboliske komplikasjoner. Hovedmetoder for diagnose av hjerteaneurysmer er EKG, ekkokardiografi, brystrøntgen, ventrikulografi, CT, MR. Behandling av en aneurysm i hjertet innebærer å unnslippe en aneurysmisk sek med suturering av defekten i hjertemuskelen.

Aneurysme i hjertet

Cardiac aneurisme - begrenset fremspring tynnet vegg myokard, ledsaget av en kraftig nedgang eller fullstendig forsvinning av kontraktiliteten av den syke delen av hjertemuskelen. Kardiologi av hjerteaneurisme er avslørt hos 10-35% av pasientene som gjennomgikk hjerteinfarkt; 68% av akutt eller kronisk hjerteaneurisme er diagnostisert hos menn i alderen 40 til 70 år. Ofte dannes en aneurisme i hjertet i venstre ventrikkelvegg, sjelden - i interventrikulær septum eller høyre ventrikel. Størrelsen på en aneurisme i hjertet varierer fra 1 til 18-20 cm i diameter. Brudd på myokardial kontraktilitet i hjertet av den aneurisme omfatter akinesia (mangel på kontraktil aktivitet) og dyskinesi (svulmende aneurismeveggen under systole og dens tilbaketrekning - i diastole).

Årsaker til hjertets aneurysmer

I 95-97% av tilfellene er årsaken til hjerteaneurisme et omfattende transmural myokardinfarkt, hovedsakelig venstre ventrikel. Det store flertallet av aneurysmer er lokalisert i den fremre-laterale veggen og toppunktet i hjerteets venstre ventrikel; ca 1% - i høyre atrium og ventrikel, interventricular septum og bakre veggen til venstre ventrikel.

Massivt myokardinfarkt forårsaker ødeleggelse av hjertets muskelvegg. Under påvirkning av intrakardialt trykk strekkes den nekrotiske veggen av hjertet og tynnes. En betydelig rolle i dannelsen av aneurismer tilhører faktorer som bidrar til en økning i belastningen på hjertet og intraventrikulært trykk - får tidlig, hypertensjon, takykardi, infarkt, progressiv hjertesvikt. Utvikling av kronisk hjerte aneurisme etiologi og patogenese forbundet med postinfarktym cardiosclerosis. I dette tilfellet, under påvirkning av blodtrykket skjer utspringet på hjerteveggen i området av bindevev arret.

Mye sjeldnere enn postinfarkt hjerte aneurysmer, er det medfødte, traumatiske og smittsomme aneurysmer. Traumatiske aneurismer oppstår fra lukkede eller åpne skader av hjertet. Samme gruppe kan inkludere postoperative aneurysmer, ofte etter operasjoner for å korrigere medfødte hjertefeil (tetralogi av fallot, stenose i lungestammen, etc.)

Aneurysmer av hjertet forårsaket av smittsomme prosesser (syfilis, bakteriell endokarditt, tuberkulose, revmatisme) er svært sjeldne.

Klassifisering av en aneurisme i hjertet

Ved utseendet skiller de akutt, subakutt og kronisk aneurisme i hjertet. Akutt hjerteaneurisme er dannet i perioden fra 1 til 2 uker fra hjerteinfarkt, subakutt - innen 3-8 uker, kronisk - mer enn 8 uker.

I den akutte fase av aneurismeveggen er representert nekrotisk myokard som, under virkningen av intraventrikulære trykk utbuling utover eller ventrikulære rom (lokalisering av aneurismen i det interventrikulære septum).

Vegggen til den subakutte aneurisme i hjertet er dannet av et fortykket endokardium med en klynge av fibroblaster og histiocytter, nydannede retikulære, kollagen og elastiske fibre; Koblede elementer av forskjellig grad av modenhet finnes på stedet for ødelagte myokardfibre.

Kronisk aneurisme i hjertet er en fibrøs sak, mikroskopisk bestående av tre lag: endokardial, intramural og epikardial. I endokardiet av veggen av kronisk aneurisme i hjertet, er det spredning av fibrøst og hyalinisert vev. Vegget til hjertets kroniske aneurisme er tynnet, noen ganger er tykkelsen ikke større enn 2 mm. I hulrommet til et kronisk hjerteaneurisme, finnes det ofte en parietal trombus av forskjellige størrelser, som bare kan forene den indre overflaten av den aneurysmale sekken eller okkupere nesten hele volumet. Friable parietal trombi gjennomgår lett fragmentering og er en potensiell risiko for tromboemboliske komplikasjoner.

Det er tre typer hjerte aneurisme: muskel, fiber og fibro-muskuløs. Vanligvis er en aneurisme av hjertet enkelt, selv om 2-3 aneurismer kan detekteres samtidig. hjerte aneurisme kan være sant (representert med tre lag), falsk (dannet som et resultat av myokardial veggbrist og perikardiell begrensede adnations) og funksjonelle (parti som er dannet av levedyktige myokard kontraktilitet lav, den utstikkende ventrikulære systole).

Gitt dybden og omfanget av lesjonen, kan den sanne hjerteaneurismen være flat (diffus), saccular, soppformet og i form av en aneurisme i en aneurisme. I en diffus aneurisme er konturen til det ytre fremspringet flatt, flatt, og fra siden av hjertehulen er det avdekket en depresjon i form av en bolle. Den sakkulære aneurisme i hjertet har en rund konveks vegg og en bred base. Mushroom aneurysm karakteriserer tilstedeværelsen av et stort fremspring med en relativt smal nakke. Uttrykket "aneurisme aneurisme i" utpekt defekt bestående av flere fremspring konkluderte med hverandre, slik aneurisme av hjertet er sterkt tynnet veggen og mest tilbøyelige til å briste. Under undersøkelsen oppdages ofte diffuse aneurysmer i hjertet, sjeldnere - sacculært og, enda sjeldnere, sopp og aneurismer i en aneurisme.

Symptomer på hjertets aneurysmer

Kliniske manifestasjoner av akutt hjerte aneurismen karakterisert ved svakhet, kortpustethet med episoder av hjerteastma og lungeødem, langvarig feber, øket svetting, takykardi, hjertearytmi (bradykardi og takykardi, ekstrasystoler, atrieflimmer og ventrikulære blokkeringer). Med hjerteinfarkt i hjertet, utvikler symptomene på sirkulasjonsfeil raskt.

Klinikken for kronisk hjerteaneurisme samsvarer med uttalt tegn på hjertesvikt: dyspné, synkopale tilstander, stavkrampe av hvile og spenning, en følelse av uregelmessig hjerteaktivitet; i sen fase - hevelse i nakkens vener, ødem, hydrothorax, hepatomegali, ascites. Med kronisk aneurisme i hjertet kan fibrous perikarditt utvikle seg, noe som fører til utvikling av adhesjonsprosessen i thoracic hule.

Tromboembolisk syndrom hos kronisk hjerte aneurisme presentert akutt vaskulær okklusjon av lemmer (vanligvis iliac og femoropoplitiale segmenter), brachiocephalic stammen, hjerne lunge, nyre, lunge, kolon. Potensielt farlige komplikasjoner av kronisk hjerte-aneurisme kan inkludere gangre av ekstremitet, hjerneslag, nyreinfarkt, PE, mesenterisk karops okklusjon, gjentatt myokardinfarkt.

Brudd på et kronisk hjerte-aneurisme er relativt sjeldent. Akutt hjerte aneurisme ruptur oppstår vanligvis 2-9 dager etter hjerteinfarkt og dødelig. Klinisk aneurisme ruptur av hjertet er manifestert av en plutselig innsett: plutselige blekhet som raskt erstattet cyanotisk hud, kald svette, blod overløp nakke årer (bevis på hjertetamponade), tap av bevissthet, kalde ekstremiteter. Pusten blir støyende, hes, overfladisk, sjelden. Vanligvis kommer døden umiddelbart.

Diagnose av hjerteaneurysm

Det patognomoniske tegn på en aneurisme i hjertet er patologisk pre-pulsasjon, som oppdages på den fremre veggen av brystet og øker med hver hjertesammentrekning.

På EKG med hjerteinfarkt registreres tegn på transmural myokardinfarkt, som imidlertid ikke endres i etapper, men forblir "frosset" i naturen i lang tid. Ekkokardiografi gjør det mulig å visualisere hulrommet i aneurysmen, måle dens størrelse, evaluere konfigurasjonen og diagnostisere trombose i ventrikkelhulen. Ved hjelp av stress EchoCG og PET av hjertet, blir levedyktigheten til myokardiet i sonen av kronisk hjerteaneurisme avslørt.

Radiografi av brystorganer avslører kardiomegali, fenomenet stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjon. Radiokontrast ventrikulografi, MR og MSCT i hjertet er svært spesifikke metoder for aktuell aneurysmdiagnose, bestemmelse av dens størrelse og påvisning av trombose i hulrommet.

Ifølge indikasjonene for pasienter med hjertes hjertesyke, er hjertehulene probet, koronarografi, EFI. Hjernens aneurysme må differensieres fra hjertebarkens myeløs cyste, mitralfeil i hjertet, mediastinale svulster.

Behandling av aneurysmer i hjertet

I preoperativperioden er pasienter med hjerte-aneurisme tildelt hjerte glykosider, antikoagulanter (heparin subkutant), hypotensive stoffer, oksygenbehandling, oksigenobaroterapi. Kirurgisk behandling av akutt og subakutt aneurysm i hjertet er vist i forbindelse med den hurtige utviklingen av hjertesvikt og trusselen om brudd på aneurysmale sac. Ved kronisk hjerte-aneurisme, blir operasjonen utført for å forhindre risikoen for tromboemboliske komplikasjoner og med henblikk på myokardial revaskularisering.

Som et palliativ intervensjonsanlegg for å styrke aneurismeveggen ved hjelp av polymermaterialer. Radikale reseksjonselektrodene operasjoner inkluderer atrial og ventrikulære aneurisme (om nødvendig - med den påfølgende rekonstruksjon av veggen av myokard plaster) septoplasty av Cooley (interventricular septum aneurisme).

Med en falsk eller posttraumatisk hjerteaneurisme blir hjertevegget suturert. Hvis det er nødvendig, ytterligere revaskulariserings inngrep aneurisme reseksjon samtidig operere i forbindelse med CABG. Etter reseksjon og plast hjerte aneurysme utvikle lavt utslipp syndrom, tilbakevendende myokardialt infarkt, arrytmier (paroksysmal takykardi, atrial fibrillering), sutur svikt og blødning, respiratorisk svikt, nyresvikt, tromboemboli, cerebrovaskulær sykdom.

Prognose og forebygging av hjerteaneurysm

Uten kirurgisk behandling er en aneurisme av hjertet ugunstig: De fleste pasienter med postinfarkt-aneurysmer dør innen 2-3 år etter utviklingen av sykdommen. Relativt god kvalitet, ukomplisert, flat, kronisk aneurisme av hjertet; Den verste prognosen er saccat og sopp-aneurismer, ofte komplisert ved intrakardial trombose. Opptak av hjertesvikt er et ugunstig prognostisk tegn.

Forebygging av hjerteaneurysm og dens komplikasjoner består i rettidig diagnose av hjerteinfarkt, tilstrekkelig behandling og rehabilitering av pasienter, gradvis utvidelse av motorregimet, kontroll av rytmeforstyrrelser og trombose.

Les Mer Om Fartøyene