Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aneurysmen til det interatriale septumet (forkortet MPP), dets typer. Årsaker til patologi, hva kan symptomene være. Når behandling er nødvendig, og når ikke.

Med en aneurysm i det interatriale septum, skjer krumningen i venstre eller høyre side.

En aneurisme er ansett som et fremspring av det interatriale septum med en størrelse på 10 mm eller mer. En mindre krumning kan betraktes som en variant av normen, dersom den ikke ledsages av flere patologier.

En aneurisme selv er ikke en farlig patologi, og spesiell behandling er vanligvis ikke nødvendig, spesielt hvis pasienten ikke blir plaget av noen symptomer.

Men i alle tilfeller, hvis du har en slik avvik, observer kardiologen og gjennomgå en forebyggende undersøkelse en gang i året.

Typer, årsaker, mekanisme for aneurysmutvikling MPP

Avhengig av skjemaet, skiller du ut:

 • fremspring i venstre atrium;
 • fremspring i høyre atrium;
 • S-formet aneurisme.

Denne klassifiseringen har ingen stor klinisk betydning. Det eneste som kan bemerkes er at S-formet krølling er farligere enn venstre eller høyrehendt.

Dessuten kan anomali både medfødt og oppkjøpt.

Medfødt aneurismeform

Medfødt aneurisme av MPP er diagnostisert med en planlagt undersøkelse av babyen.

Det ser ut på grunn av en genetisk predisposisjon (hvis noen i familien hadde dette problemet, kan det overføres til et barn) eller på grunn av embryonale utviklingsforstyrrelser. Kardiovaskulær system av fosteret kan lide av dårlige vaner hos moren, alvorlige stress under graviditeten, og overføres også i løpet av svangerskapet av smittsomme sykdommer.

Medfødt aneurisme utvikler seg i henhold til følgende prinsipp. I embryos interatriale septum er det et lite hull - et ovalt vindu. Normalt vokser det helt overfor barn umiddelbart etter fødselen. I patologiske tilfeller det ikke kan bli fullstendig lukket (hvis en pasient diagnostisert med patent foramen ovale), eller stenge et meget tynt lag av stoff (hvis denne delikate del av skilleveggen strekker seg og svinger til den ene side, og danner et aneurisme).

Ervervet form

Ervervet oppdages hos voksne, hovedsakelig over 50 år. Det kan oppstå som en konsekvens av hjerteinfarkt eller som en aldersrelatert forandring forårsaket av kroppens aldring.

Mulige symptomer på MPP-aneurisme?

I de fleste tilfeller forårsaker ikke aneurisme i det interatriale septum selv noen ubehagelige symptomer hos voksne eller barn. Derfor er det umulig å diagnostisere det basert på pasientens klager. For å identifisere denne anomali, må du regelmessig gjennomgå en forebyggende medisinsk kontroll. Imidlertid overfører leger ikke alltid ultralyd til hjertet, slik at pasienten kanskje ikke engang vet lenge om hjertesykdommen.

I nyfødte spedbarn kan patologi noen ganger manifestere seg i en forsinket vektøkning. I dette tilfellet foreskriver legene en omfattende undersøkelse, der ikke bare hjertet blir undersøkt.

Hos barn kan ungdom som har en aneurisme MPP bli redusert utholdenhet, de kan ikke tolerere intens trening (for eksempel levering av standarder i treningsstudioet eller besøke sportsdelen). Dette skyldes det faktum at i ungdomsårene på grunn av intensiv vekst og pubertet kardiovaskulære systemet og så mottar en stor belastning. Ubehagelige symptomer passerer vanligvis med alderen.

Men hvis barnet ikke klage over ubehag og tretthet, er atrial septal aneurisme ikke en kontraindikasjon for kroppsøving og idrett.

diagnostikk

Å identifisere sykdommen bruker Echo KG (ultralyd i hjertet).

Prosedyren er helt smertefri, derfor brukes den til å diagnostisere hjertesykdommer hos barn, inkludert nyfødte. Under ultralyd klager pasienten ned i midjen, ligger på sofaen på ryggen, bruker legen en spesiell gel og begynner å undersøke hjertet ved hjelp av ultralydapparater. Da vil legen spørre undersøkeren om å vende seg til venstre for å se på hjertet i en annen projeksjon. Før prosedyren anbefales det ikke å spise opp (minst en time før diagnosen). Med deg må du ha et håndkle i senga på sofaen, og et par servietter, og tørk deretter kroppen av gelen.

Ved hjelp av ekkokardiogrammet er det mulig å oppdage ikke bare en aneurisme av MPP, men også andre feil, samt vurdere hjertets ytelse og tilstanden til alle de fire kamrene.

komplikasjoner

Hvis aneurismen er stor i området, kan det føre til slike avvik:

 • arteriell hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • arytmi;
 • hjertesvikt i første grad.

Vanligvis vises de hos barn i ungdom og eldre.

En mer farlig komplikasjon av en aneurysm er brudd på det interatriale septumet ved utspringspunktet. Til tross for at det høres veldig skremmende ut, fører dette fenomenet ikke til døden samtidig. Det oppstår en defekt på bruddstedet, som senere påvirker hjertearbeidet (forårsaker hjertesvikt, arytmier).

Barn og unge kan oppleve en pause i WFP ved krumningspunktet hvis:

 • Aneurismen er stor i området.
 • Barnet får overdreven fysisk aktivitet. Spesielt hvis de begynte brått. For eksempel ledet barnet en stillesittende livsstil, hoppet over klasser for idrettsutdanning, og begynte deretter å delta i sportsseksjonen uten noen forberedende forberedelse.
 • Han utviklet dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol, overgrep av energi).
 • Han har alvorlige problemer med mat (spiser mye fastfood, matvarer med høyt innhold av skadelige tilsetningsstoffer, nekter å spise vanlig mat).
 • Tenåringen er stadig nedosypaet (om natten går det til diskotek eller forbereder seg til kontroll).
 • Han er overvektig.

Oftere for å provosere en septumbrudd, er det nødvendig å kombinere flere faktorer fra ovenstående.

Hos voksne blir MPP revet i stedet for aneurysm av samme grunner som hos barn, og også:

 • på grunn av følelsesmessig overbelastning på jobb;
 • på grunn av kroppens aldring.

Det er tegn på at eldre med aneurysm av MPP øker risikoen for blodpropper.

Behandling og livsstil for en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum, som ikke er komplisert ved en åpen oval åpning, krever ikke spesiell terapi. Narkotikabehandling brukes kun dersom en aneurisme forårsaker alvorlig hypotensjon, arytmi eller hjertesvikt.

Årsaker og behandling av aneurysm i interatrialseptumet (MPP)

Blant sykdommer i hjertet er det forhold som kan være hos voksne og barn. De oppdages ikke umiddelbart, har ikke uttalt manifestasjoner, og fører ikke alltid til alvorlige komplikasjoner. Små anomalier i hjertet inkluderer en aneurisme av det interatriale septumet, hvor hevelse eller bulging er dannet på en av hjertemusklene. Risikoen for brudd på dette svake stedet er minimal, men på grunn av muligheten for å danne en trombose i denne "lommen" er det fare for tromboemboli i store fartøy som kommer fra hjertet. Hvorfor har en aneurysmal lommeform i området mellom det interatriale septumet? Hva er mulige typer patologi? Hvordan manifesterer aneurysmen av MPP, og med hvilke metoder er sykdommen avslørt? Hva er behandlingsmetodene, og trenger du alltid en kirurgisk prosedyre?

Hva forårsaker føre til bulging av hjerne septum

Angrepet av det interatriale septumet, som forekommer hos barn og voksne, kan variere i årsaksfaktoren. For en voksen er følgende mest relevante:

 • et nylig hjerteinfarkt, noe som vil resultere i tynning og svekkelse av septum mellom atriene på grunn av arrvæv;
 • smittsom skade på hjertemuskelen;
 • et mekanisk traumer.

Faktisk kan lokal påvirkning i interatrielt område være grunnlaget for dannelsen og gradvis økning i aneurysmalt fremspring.

Hos barn er den viktigste årsakssfaktoren en medfødt defekt i det ovale vinduet som oppstår når intrauterin utvikling forstyrres. Normalt lukkes dette hullet raskt nok for en nyfødt baby. Uformelt forsinket åpning av hullet, dannelsen av en svært svak septum, eller forlatelsen av små hull blir en faktor som fremkaller dannelsen av en aneurisme i et barn.

Hva er typene aneurysmer i MPP-området

Gitt de anatomiske egenskapene til veggen i atriumet, er det få patologiske alternativer:

 • en aneurisme med et fremspring fra venstre atrium til høyre (riktig type sirkulasjon er mer uttalt i venstre del av hjertet);
 • bulging fra høyre til venstre atrielle kammer i hjertet;
 • S-formet aneurisme, når en del av den interatriale veggen blir bredere til venstre og den andre delen til høyre.

Eventuell aneurisme i det interatriale septum kan føre til forstyrrelse av blodstrømmen, og det som er mest ubehagelig - skaper tilstander for trombose. Dette er spesielt uttalt når størrelsen på bulging øker, over 1 cm.

Hva er symptomene på sykdommen?

Manifestasjoner og tegn på hjertesykdom er så minimal at i de aller fleste tilfeller er det ingen symptomer. Asymptomicitet skjer som regel med en liten mengde aneurisme og ikke hull mellom atria. Hvis en kommunikasjon dannes mellom høyre og venstre atrielle seksjoner på grunn av rupturen av veggen, blir det mulig å utlede en del av blodet i feil retning. Og i dette tilfellet kan følgende symptomer vises:

 • tyngde og smerte i venstre side av brystet;
 • veldig rask tretthet og manglende evne til å trene;
 • ulike problemer forbundet med hjertet (kortpustethet, hjertebanken, rytmeforstyrrelser).

Alle disse tegnene er helt atypiske, og kun ved henvisning til legen og full klinisk inspeksjon er det mulig å finne den interatriale defekten.

Hos barn, symptomene er mye mer uttalt, så kløft ovale vinduet avslører den nyfødte i fødeavdelingen, aneurisme WFP har en ungdom - poliklinisk undersøkelse på klinikken. Typiske symptomer hos barn:

 • vedvarende blekk av huden;
 • utilstrekkelig vektøkning i de første månedene av livet;
 • Barnet legger seg bak de jevnaldrende i utviklingen, både mentalt og fysisk;
 • Det er generell svakhet og hyppige forkjølelser.

Alle symptomene på sykdommen stammer fra utslipp av blod gjennom veggdefekten i atriumområdet, så hos barn manifesteres dette mye mer uttalt og sterkere.

Hvordan er sykdommen diagnostisert?

Når du går til legen når du hører på hjertet, kan du høre patologiske lyder som øker med fysisk aktivitet. Mistenker problemet, vil legen foreskrive følgende tilleggsundersøkelser:

 • elektrokardiografi (EKG);
 • Ultralyd i hjertet med dopplerometri;
 • tomografiske studier (MR, CT) for enhver tvil i diagnosen eller for påvisning av flere hjertefeil.

I barnehospitalet utfører neonatologen straks en primær undersøkelse av barnet, og med noen mistanke om hjertepatologi har barnet et EKG og ultralyd i hjertet. Vanligvis er disse metodene tilstrekkelig til å diagnostisere et åpent ovalt vindu eller detektere en aneurisme.

Hvordan utføres behandlingen?

Aneurysm i det interatriale septum krever kirurgisk behandling bare med en betydelig defektstørrelse når alvorlige hjerteproblemer oppstår. Eller om det er andre sykdommer i hjertemuskelen, der en aneurisme forverrer en persons liv betydelig.

Med en liten størrelse og minimal risiko for brudd på aneurysmen, vil legen foreskrive konservativ behandling, som inkluderer spesielle medisiner for å forhindre trombose og anbefalinger for livsstil. Obligatorisk regelmessig observasjon med undersøkelse er nødvendig, slik at økningen i defekten eller risikoen for tromboembolisme hos store fartøy kan bli lagt merke til i tide.

Er det mulig å forhindre problemet

Selv om det er svakhet i den interatriale veggen, er det ikke nødvendig at det blir en aneurisme på dette stedet. De viktigste forebyggende tiltakene er:

 • reduksjon i risikoen for hjerteinfarkt på grunn av en aktiv livsstil, kontroll av arteriell trykk, overholdelse av diett med forebygging av fedme og aterosklerose;
 • rettidig og korrekt behandling av smittsomme sykdommer, både kronisk og vanlig forkjølelse;
 • overholdelse av psykologisk balanse med overholdelse av en daglig rutine og forebygging av stressende situasjoner.
Svakheten i den interatriale veggen med dannelsen av fremspring kan ikke påvirke den normale rytmen til en persons liv. Imidlertid er en aneurisme i hjertet en potensiell risiko for blodpropp. Og hos barn kan dette problemet forstyrre normal vekst og utvikling. Derfor, hvis en liten anomali av hjertet er funnet, følg legenes anbefalinger for konservativ eller kirurgisk behandling.

Hva er aneurysmen til det interatriale septumet og hvordan å behandle det

innhold

En aneurisme i det interatriale septum er en anomali av hjertet som kan utvikle seg i mange år uten å gi åpenbare tegn. En slik patologi påvirker livskvaliteten, kan manifestere fra fødsel til alderdom. Hva er prognosen for en persons liv med en diagnose av en aneurisme i MPP? Hvordan bestemme forekomsten av sykdommen på et tidlig stadium? Hvilke behandlingsmuligheter tilbyr moderne medisin?

Årsaker til patologisk utvikling

Så hva er det interatriale septums aneurisme? Dette uregelmessige fremspringet av septum mot det ovale fossa. Denne patologien utvikler seg ofte hos voksne menn, mindre ofte i et barn, mot bakgrunnen av systemisk dysplasi av bindevev.

Hittil er MPP-aneurisme diagnostisert i 3 former:

 • krølling i høyre side;
 • krølling til venstre;
 • type S forvrengning.

Hvis en slik patologi ble mottatt av et barn ved fødselen, så kan legen unngå korrekt tilbakefall eller komplikasjoner ved riktig behandling og konstant observasjon.

Legene sier at et aneurysmalt fremspring kan oppstå på grunn av:

 • led hjerteinfarkt;
 • aterosklerose eller cystisk mediastinal nekrose;
 • Sene stadier av syfilis;
 • hypertensjon;
 • systematisk bruk av alkohol;
 • traumer til hjertemuskulaturens kar
 • fedme assosiert med misbruk av fettstoffer;
 • arvelig faktor;
 • intrauterin anomali i dannelsen av bindevev;
 • smittsomme sykdommer som moren led under svangerskapet;
 • sen lukking av den defekte septum i høyre og venstre atrium.

Klinisk bilde av patologi

Denne patologien i hjertet oftest i de første stadiene er ikke manifestert. Foreldre eller voksne er svært vanskelig å mistenke at et alvorlig problem utvikler seg i kroppen. Kontinuerlig besøker en familie lege, som gjennomgår medisinske undersøkelser, kan man bare mistenke med visse tegn på at fartøyet er bulging.

Disse attributter inkluderer:

 • Bremsing i psykofysisk utvikling, lavvekt, vedvarende virus- eller smittsomme sykdommer, svakhet er karakteristisk for barn fra 1 til 3 år. Denne indikatoren indikerer tydelig at aneurysmen til interventrikulær septum utvikler seg. På grunn av økningen i volumet til høyre ventrikel, er det en overutnyttelse av den lille sirkulasjonen.
 • Fra 4 til 7 år manifesterer seg sykdommen som et betydelig lag i vekst, konstant svakhet, rask tretthet. Ved medisinsk undersøkelse kan legen høre styrking av 1-st-tone i hjertet, en arytmi.
 • Lysere enn det hele kliniske bildet manifesteres i ungdomsårene. Pasienter kan ha blek hud, en annen tone høres tydelig, pulsfrekvensen og blodtrykket reduseres. Under diagnosen viser ultralydmaskinen en økning i lungekroppen med høyre atrium.
 • I voksen alder manifesteres det kliniske bildet av kortpustethet, rask tretthet, systematisk svimmelhet, hjertesvikt.

Uansett pasientens alder kan symptomene på patologi utvikles på forskjellige måter. I noen tilfeller er hjertets patologi tydelig, og pasientene behandles tidlig i medisinsk behandling, andre er skjult, og diagnosen er utilsiktet.

Det er også verdt å huske at en aneurisme av MPP, som er forårsaket av et overført myokardinfarkt, har sine egne typer utvikling og klinisk bilde:

 1. Kronisk. Patologi manifesteres i uke 6 etter et hjerteinfarkt, med symptomene som ligner hjertesvikt.
 2. Akutt. Oppstår 2 uker etter et hjerteinfarkt. Kliniske manifestasjoner av patologi: En kraftig økning i kroppstemperatur, leukocytose, forstyrrelser i hjertets rytme.
 3. Subakutt. Diagnostisert på 3-6 uker etter et hjerteinfarkt. Pasienter opplever kortpustethet, hjertebanken.

Diagnostiske tester

Aneurysmen til den membranøse delen av interventricular septum diagnostiseres i flere stadier. I første omgang utfører doktoren en anamnese til pasienten. Det er nødvendig å sjekke den genetiske predisposisjonen, de øyeblikkene som er forbundet med intrauterin utvikling i mors organisme, undersøkes.

Når alle disse dataene er samlet, kan legen tilby følgende valg til eksamen:

 • Ultralyd av thoracic hule organer. I løpet av denne studien spesifiserer legen størrelsen på hjertet, undersøker alternativene for tilstedeværelsen av patologi;
 • EKG. Han er utpekt bare for å bestemme den spesifikke plasseringen av patologi;
 • CT eller MR. Ved hjelp av dette apparatet undersøkes hjertets kar, deres størrelse, mulig tykkelse av veggene, den generelle tilstanden til aneurysmen beregnes;
 • dersom en aneurisme i det interatriale septum diagnostiseres hos barn, utføres doplerometri.

Ofte holdes parallelle konsultasjoner med terapeut eller barnelege for å klargjøre tilstedeværelsen av andre patologier, mulige årsaker som forårsaket dette problemet.

Alternativer for behandling av aneurysmer av MPP

Behandling av patologi avhenger direkte av progresjonen. Hvis endringene er små, og de ikke øker, kan behandlingen være terapeutisk.

En slik effekt består i å følge visse anbefalinger fra legen:

 • en diett der det vil være produkter med lavt innhold av kolesterol og salt;
 • reduksjon i fysisk aktivitet, visse typer aktiviteter minimeres;
 • tar kurs av stabiliserende stoffer.

Hjelp med mindre endringer i oksenobaroterapi. Behandlingen utføres i et miljø der oksygeninnholdet øker.

For å unngå komplikasjoner, er slike pasienter på dispensarregistrering og gjennomgår en forebyggende kontroll hver sjette måned. Hvis aneurismen er av middels størrelse, administreres medisinering.

Følgende grupper av legemidler anbefales:

 • glykosider,
 • antikoagulanter;
 • antiarytmisk;
 • beta-blokkere;
 • vitaminer i gruppe B;
 • mikroelementer av sink, magnesium, kalsium.

Alle stoffer reduserer hjertefrekvensen og forhindrer arytmi. Hvis medisinering utføres i preoperativ perioden, kan glykosider og antikoagulantia anbefales.

Hvis de to oppførte metodene ikke gir det ønskede resultatet, og pasienten utvikler seg raskt, foreslås kirurgisk inngrep. Med en slik inngripen styrkes aneurismeveggen ved hjelp av polymermaterialer. Denne effekten blokkerer ytterligere vekst og ruptur av fartøyet.

Hvis situasjonen er kritisk og sykdommen har nådd sin topp, utføres en aneurysmreseksjon, hvor veggene rekonstrueres.

Hjemme, som forebygging, kan du legge inn legemidler som inkluderer:

 1. Nype.
 2. Røtter av ayr myr.
 3. Vendelrot.
 4. Hawthorn.

Alle listede komponenter settes i en andel av 1: 1 og helles kokende vann - 0,5 liter. 1 teskje av den resulterende kjøttkraft er avlet i 300 gram vann og drikk 1 glass 3 ganger daglig før måltider. For å oppnå den nødvendige terapeutiske effekten, bør behandling med en slik avkok inneholde minst 1 år.

Aneurysm komplikasjoner, forebyggende tiltak

Denne patologien kan behandles vellykket hvis du kontakter legen i tide og følger alle anbefalinger.

Ved manglende respekt for medisinsk behandling, kan pasientene utvikle seg:

 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • tromboemboliske endringer. I mange tilfeller kombineres aneurysmen til det interatriale septumet med tilstedeværelsen av en kommunikasjon mellom atriene. Blodstrømningsvirvler, som er oppnådd i hullets område, fører til dannelse av trombi. De kan bevege seg til hjernen og forårsake et slag;
 • aneurysmbrudd. Hvis sykdommen er ledsaget av høyt blodtrykk, så er dette risikoen for en plutselig død.

Som et forebyggende tiltak kan du bruke følgende anbefalinger:

 1. Rasjonal og balansert ernæring. Det bør ikke være fett, men mengden fiber er økt.
 2. Det er nødvendig å gi opp røyk og alkohol helt.
 3. Spill regelmessig sport. I tilfelle det er visse patologier i hjertet i medisinsk historie, bør den fysiske aktiviteten være moderat og koordinert med den behandlende legen.
 4. For å besøke en kardiolog til rett tid, behandle alle typer sykdommer, spesielt smittsomme.

I følge disse enkle anbefalingene lykkes mange pasienter å leve et fullt og komfortabelt liv. Medisinsk statistikk bekrefter disse dataene. Fatal utfall er kun registrert hos 10% av alle pasienter, 80% bor komfortabelt med en aneurisme, føler seg ikke forandringer, jobber, slapper av, leder en aktiv livsstil. Hovedregelen for pasienter med denne patologien er samarbeid med en lege og gjennomføringen av alle anbefalinger.

Hva du trenger å vite om interatrialseptumets aneurisme

Aneurysm i den interatriale septum er en vanskelig sykdom - en hjertesvikt som ikke kan manifestere seg i mange år, men det kan påvirke kvaliteten på en persons liv gjennom hele livet fra fødsel til alderdom. I de tidlige stadiene er det vanskelig å diagnostisere, siden det oppstår uten symptomer. Det er viktig å bli advart om denne sykdommen, og til tider, uten hjelp utenfor, vil det være vanskelig å forstå dens finesser og symptomer. Løsningen på dette problemet er å søke på kvalifiserte spesialister som kan gi deg råd på nettstedet tjuefire av syv, du trenger bare å skrive inn spørsmålene av interesse i skjemaet under.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

En aneurysm av MPP er en anomali i strukturen i hjertemusklen, som er representert ved en sacciform fremspring, som vises på interventricular septum. I de fleste tilfeller er dette fremspringet dannet på stedet der vevet er mest utarmet og tynt. Denne sykdommen tilhører gruppen av små anomalier i utviklingen av hjertemuskelen.
Det er tre typer deformasjon av det interatriale septumet:

 • fremspring av en aneurisme mot venstre;
 • fremspring av en aneurisme mot høyre;
 • S-formet bøyning.

årsaker til

Til tross for at folk har kjent om denne sykdommen i lang tid, har det ikke vært noen alvorlige studier for hele denne tiden. I medisin er det flere teorier som forklarer hvorfor det kan oppstå. Den første faktoren som kan forårsake predisponering til en aneurisme av MPP, kalles forskere arvelighet. Den andre faktoren som er i stand til å provosere en slik sykdom - inne i hjertet ble dannelsen av forbindelsen destabilisert under den intrauteriniske utviklingen av barnet. Denne lidelsen utløses vanligvis av smittsomme sykdommer (intrauterin infeksjoner), noe som påvirket moren under fødselen av fosteret. Den tredje faktoren kan være lukning hos barn i deferentdelen av septum mellom høyre og venstre atrium.

Det fysiologiske grunnlaget for forekomsten av en aneurisme er tilstedeværelsen i et ufødt barn av et "vindu" - et ovalt hull i det interatriale septumet. Dette "vinduet" er lukket ved nyfødte først etter fødselen, men veggene på lokket er ikke lenger kondensert og er et sårbart sted. Når blodtrykket øker, kan det begynne å strekke seg og bøye seg - på denne måten oppstår en aneurisme av det interatriale septumet.

Symptomer på aneurysmer

Personer med denne anomali har som regel ingen spesielle klager, ifølge hvilke legen kan mistenke en slik sykdom. I de tidlige stadiene av aneurysmer må MPP ikke manifestere seg, men i en alder av 1-3 år, med retardasjon av psykologisk og fysisk utvikling, kan det være grunn til å mistenke denne sykdommen. Retardasjon av fysisk utvikling her er uttrykt i det faktum at barnet er vanskelig, neppe i stand til å få riktig vekt, som tilsvarer hans alder. Slike barn har økt predisposisjon til sesongmessige sykdommer, og belastningen på høyre hjertekammer øker, noe som kan forårsake overbelastning i lungesirkulasjonen.

I en eldre alder har barn som lider av en aneurisme under sine jevnaldrende, lav tilbøyelighet til fysisk anstrengelse, noen ganger kan de ha arytmier og smerter som oppstår i brystområdet. Et synlig fremspring i regionen der hjertemuskelen er lokalisert er karakteristisk. Det er muskelatrofi og blep av huden hos barn og voksne. Mens du lytter til hjertet, kan legen legge merke til en styrket tone; Systolisk murmur er ikke grov eller høy. Fra fysisk anstrengelse blir denne støy høyere.

Hos voksne, og spesielt hos eldre, kan det forekomme aneurysmbrudd. En pause er mulig når en person er utsatt for stress, alvorlig fysisk stress og direkte til hjerteskade.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Dette gir ikke umiddelbare konsekvenser for menneskers helse, men det oppstår en defekt på bruddstedet, som man kan leve i mange år. Symptomer på brudd på hjertet anomali:

 • akutt smerte i deformasjonssonen;
 • palpabel ubehag i hjertet av muskelen;
 • økt tretthet i menneskekroppen;
 • hyppige forstyrrelser i hjertets arbeid.

Påvisning av en sykdom

Aneurysm i det interatriale septum diagnostiseres oftest med ultralyd (ultralyd), samt spesialister som bruker elektrokardiografi, datatomografi og NRM. Denne sykdommen kan diagnostiseres hos nyfødte ved ultralydsundersøkelse av hjertet, men den endelige diagnosen er kun utført ved differensial undersøkelse av det ovale vinduet i interventrikulær septum. For å pålidelig diagnostisere fremspringet i septumområdet skal det være 10 mm. Denne normen er betinget, siden fremspring større enn 5 mm også kan kalles en aneurisme.

Beregnet tomografi ved diagnosering av aneurysmen til interventrikulær septum gjør det mulig for en å bli informert om den aktuelle størrelsen og plasseringen av fremspringet i sonen av raffinerte vev.

Oppfølging av doktors hjerte er foreskrevet dersom det er mistanke om andre hjertesykdommer og patologier.

Aneurysme hos nyfødte og barn

En aneurisme av PMM hos spedbarn tilhører kategorien medfødte hjertefeil. Ofte oppstår det fra en arvelig bane, det vil si, at faren eller moren til et nyfødt lider av denne uregelmessigheten. I tillegg påvirker dannelsen av en slik hjertemuskelfeil hos barn den fysiske tilstanden til moren under graviditet, og til og med en sykdom som influensa kan forårsake dysfunksjon i utviklingen av barnets hjertesystem. Det er viktig, før graviditeten begynner å kurere alle smittsomme sykdommer i moren, for å redusere sjansen for fødsel av barn med anomali.

Fra de første dagene av et barns liv med en aneurisme, er det eneste symptomet som vil indikere en lidelse, den blåaktig hudfargen til babyen. Hvis aneurysmen til MPP er i området 10-15 mm, vil et slikt barn utvikle seg uten komplikasjoner. I forbindelse med større belastning på høyre ventrikel, på grunn av blodutløpet, vil hjertene til barn med denne patologien utvide grensene til høyre og oppover, noe som skyldes en økning i størrelsen på høyre atrium og lungekroppen. Arterialtrykk hos disse barna, vanligvis lavt. Opptil to år vil nyfødte ha hyppige respiratoriske sykdommer.

Gjennomsnittlig levetid er 40-45 år, men forventet levetid på 80 år og mer er ikke utelukket.

Men i alle fall, etter 40-50 år, får slike pasienter status som en ugyldig på grunn av økt trykk i lungene. Til tross for dette er en liten prosentandel (3-5%) av barn selvkorrigerende anomalier.

Etter å ha studert omhyggelig Elena Malysheva-metodene for behandling av takykardi, arytmi, hjertesvikt, vannkopper og generell gjenoppretting av kroppen - bestemte vi oss for å gi deg oppmerksomhet.

Ofte blir barn med en slik defekt i hjertemuskelen diagnostisert med kronisk lungebetennelse forårsaket av vedvarende åndedrettsproblemer. Mulig død av et barn med en aneurisme av inngrepsseptum i barndom. Med sekundær lungebetennelse eller revmatisme dør pasienter med denne anomali i 10% av tilfellene. Behandling av intervensjonsseptum er kun mulig dersom blodutløpet er stort. Korrigeringsoperasjonen består i å sy en feil eller etablere en syntetisk lapp på et svakt punkt i partisjonen.

komplikasjoner

Den viktigste komplikasjonen i en aneurysm er dens brudd, som imidlertid ikke har noen dødelige konsekvenser, er uforlignelig med hjertebrudd og påvirker ikke kraften til å pumpe blod. Krumningen av MPP kan forårsake komplikasjoner i hjertets arbeid og kroniske former for hjertesvikt. Det er også risiko for dannelse av en aneurysm av blodpropp (embolus), som når det er løsrevet, kan utløse et slag, men er ikke kritisk for forekomsten. Imidlertid, hvis fremspringet er mer enn 10 mm, har intervensjonen aneurisme en signifikant effekt på provokasjonen av embolien.

Når skillevegget går i stykker, som skjer i akutte former for aneurysm, kan det løsrevne embolet komme inn i spesielt viktige organer og provosere for eksempel et nyresvikt eller gangren.

behandling

I begynnelsen av sykdommen er det ikke nødvendig med spesiell behandling - verken medisinering eller umiddelbar behandling. Tilstrekkelig vil bestå av en permanent rekord med en kardiolog eller terapeut, gjennomgå nødvendige undersøkelser for å overvåke sykdommen og dens utvikling. Hvis imidlertid aneurysmens aneurisme øker utover normen (mer enn 10 mm), er det nødvendig å ta blodfortynnende medisiner, legemidler som normaliserer hjertet, justere rytmen og senke blodtrykket.

I tradisjonell medisin forekommer behandling av aneurysm:

 • røttene av marsh ayr;
 • rose hofter;
 • infusjon av valerian.

I de fleste tilfeller krever ikke aneurisme i interatrialseptum kirurgisk behandling i forbindelse med muligheten for komplikasjoner. Operasjoner utnevnes bare dersom utslippet er svært høyt, hvorfra irreversibel hypertensjon av lungene oppstår. Operasjonen i dette tilfellet består i korrigering av interventricular septum - suturering eller etablering av et ikke-syntetisk hypoallergenisk septum ved bruddstedet.

Når det gjelder den preventive behandling av en aneurisme - slike programmer til dags dato ikke eksisterer, men bruker de samme komplekse tiltak, som kan brukes ved profylaktisk behandling av myokardialt infarkt, ischemi og aterosklerose. Også, eksperter anbefaler ikke folk som lider av en aneurysm høy fysisk aktivitet og arbeid som kan forårsake alvorlig stress.

 • Har du ofte ubehagelige opplevelser i hjertet (stikkende eller begrensende smerte, brennende følelse)?
 • Plutselig kan du føle deg svak og sliten.
 • Konstant stiger trykket.
 • Om dyspnø etter den minste fysiske anstrengelsen, og det er ingenting å si...
 • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og ser på vekten.

Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi at du blir kjent med den nye teknikken til Olga Markovich, som fant et effektivt verktøy for behandling av hjertesykdommer, aterosklerose, hypertensjon og vaskulær rensing. Les mer >>>

Aneurysm av MPP - egenskaper og metoder for behandling

MPP-aneurisme er en sjelden sykdom som oppstår oftest hos små barn. Sværheten er at sykdommen kan identifiseres på et sent stadium, og derfor er det vanskelig å starte behandlingen i tide. Av denne grunn er det viktig å kjenne tegnene og årsakene til patologien for å kunne gjennomgå undersøkelse dersom pasienten er i fare.

Kjennetegn ved sykdommen

En aneurisme av MPP er sjeldne. Dette er årsaken til de mange problemene som oppstår i den diagnostiske prosessen. Ofte kan en slik sykdom oppstå uten noen symptomer, og derfor er det vanskelig å foreta en diagnose nøyaktig, og derfor kan konsekvensene være svært beklagelige, inkludert pasientens død. Ofte kan en slik aneurisme oppdages ved et uhell under undersøkelsen eller på et svært sent stadium. Av denne grunn er det viktig for mennesker med en predisponering til utvikling av patologi å periodisk gjennomgå forebyggende undersøkelser for å unngå utvikling av et mer alvorlig stadium.

Faktisk er en aneurisme av MPP en tilstand når det interatriale septum utstikker til den ene siden mer enn 1 cm. Men i praksis blir et mindre fremspring ofte anerkjent som en aneurisme. Oftere er fremspringet rettet til høyre, men andre manifestasjoner av defekten kan forekomme. Aneurysmens retning påvirker ikke symptomatologien på noen måte. Av sentral betydning i utviklingen av behandlingen er bare relaterte patologier, som bestemmer det kliniske bildet og prognosen.

Årsaker til patologi

Ofte oppstår en aneurisme av MPP mot bakgrunnen av mangler i fostrets utvikling eller den videre uregelmessige dannelsen av organer etter fødselen av babyen. Ofte lukkes det ovale vinduet ikke i tide, men fortsetter å fungere. I dette tilfellet er det mulig å stikke septum eller myokardium til den ene siden. Slike avvik er ofte en sammenhengende manifestasjon av en slik aneurisme.

Ofte er sykdommen medfødt. Det er mange grunner til dette: infeksjon av den fremtidige moren i løpet av svangerskapet, manglende overholdelse av regimet (røyking, alkoholmisbruk, stress). Men det er også mulig og bare predisposisjon er arvelig. Hovedårsaken anses å være et brudd på utviklingen av bindevev under graviditeten, men til årsaken er ukjent, og studien av denne sykdommen er ikke veldig aktive forskere.

Men patologi kan utvikle seg hos voksne. Årsaken kan være et alvorlig hjerteinfarkt, men dette er sjeldent.

Diagnose av hjertesystemet

symptomatologi

Ofte fortsetter sykdommen uten symptomer. Manifestasjoner vitner om ytterligere patologier i hjertet eller vises allerede i de siste stadiene av sykdommen, slik at denne situasjonen kompliserer sykdommen, fordi du ikke kan starte behandlingen. Hvis symptomer oppstår som kan indikere hjerteproblemer, bør du øyeblikkelig søke medisinsk hjelp for å få en ultralydsskanning og avgjøre den sanne årsaken. Det er viktig å gjennomgå en forebyggende undersøkelse dersom pasienten er i en potensiell risikogruppe.

Patologiens manifestasjoner inkluderer:

 • dannelse av trombi (liten størrelse);
 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • kortpustethet.

Men symptomene er svært sjeldne. Pasienter rapporterer tilstedeværelsen av klager hvis patologien manifesterer seg. Konsekvensen kan oppstå hvis det fortsatt finnes tilhørende patologier. Årsaken er at bare en sykdom ikke påvirker ikke bare pasientens velvære og livskvalitet, men til og med den rette funksjonen av hjertemuskelen. Derfor er denne diagnosen ofte plassert tilfeldig under en rutinemessig undersøkelse. Faktum er at det kun er mulig å diagnostisere sykdommen under ultralyd, siden selv en erfaren lege nesten aldri vil kunne diagnostisere nøyaktig under undersøkelsen uten spesialutstyr.

behandling

For pasienter som har en aneurisme av MPP, foreskriver legen en omfattende behandling. I dette tilfellet avhenger teknikken direkte av scenen hvor sykdommen befinner seg. Tilnærmingen bør være omfattende og innebærer overholdelse av generelle anbefalinger om dagens behandling og vedlikeholdsterapi. I alle fall vil alt avhenge utelukkende på sykdomsstadiet, tilstandens alvor og tilstedeværelsen av samtidige patologier. Operativ intervensjon er kun brukt som en siste utvei. Kun en erfaren lege kan ta en avgjørelse, ettersom han grundig har studert pasientens tilstand på grunnlag av en detaljert undersøkelse. Når det gjelder medfødt patologi, krever det ofte ikke noe annet inngrep enn etterlevelse av regimet. I resten blir pasientens tilstand gradvis normalisert med alderen. Som regel, hvis det ikke er noen sammenhengende helseproblemer, går sykdommen selv gradvis over.

Generelle anbefalinger

Leger diagnostiserer en slik diagnose, anbefaler for det første å observere den rette livsstilen. Ofte er dette nok at sykdommen ikke begynner å utvikle seg og en person kan leve et normalt liv. Anbefalinger for en livsstil inkluderer:

  • Overholdelse av søvn og hvile. En person med en lignende patologi bør ha nok hvile, søvn. Ideelt sett, å sove samtidig. Det anbefales å unngå stress og nervøs overexcitation. Men ikke gå til den andre ekstremen. Ofte gjør foreldrene til barn med lignende sykdom en annen feil - de forsøker å beskytte barnet mot fysisk anstrengelse. Dette er galt, siden en stillesittende livsstil for pasienter med hjertepatologi er også katastrofalt. I dette tilfellet bør du bare holde deg til midten - for å begrense for store belastninger, men utelukker ikke fysisk aktivitet fra pasientens liv. Pasienter med denne diagnosen oppfordres til å gå oftere utendørs, svømme, og også delta i medisinsk og respiratorisk gymnastikk. Full avvisning av fysisk aktivitet vil føre til en enda større forverring av situasjonen og utviklingen av alvorlige patologier.
  • Avslag fra dårlige vaner. Voksne mennesker ignorerer ofte legenes råd og fortsetter å røyke, drikke alkohol, som i nærvær av en slik diagnose er dødelig.
 • Behandling av samtidige patologier. En aneurisme i seg selv vil ikke forårsake ubehag for pasienten, og kan føre til skadelige effekter på bakgrunn av flere sammenhengende diagnoser. Derfor er det så viktig først og fremst å begynne å behandle patologier.
 • Diet. Folk med hvilken som helst patologi i hjertet er viktig å være oppmerksom på å planlegge menyen. Overvekt øker belastningen på hjertemuskelen, og forverrer situasjonen. I tillegg er det viktig å huske at feil ernæring kan provosere utviklingen av aterosklerose, hypertensjon, noe som også vil øke byrden på hjertet. Grunnlaget for denne pasientens diett bør være lette porrer (bokhvete, havregryn), grønnsaker, frukt (samtidig som forbruket av belgfrukter, poteter) unngås. Søt bør konsumeres i minimale mengder, redusere forbruket av mel, samt ekskludere forbruket av sjokolade, kaffe, sterk te. Fra drikker bør du drikke urtete og ikke for konsentrerte kompotter. Det er viktig å eliminere for sur, bitter, salt, så vel som røkt, krydret. Det er bedre å erstatte stekt med dampet eller kokt. Kjøtt og fiskeprodukter bør velges lavt fett. I tillegg må du spise ofte i små porsjoner - i gjennomsnitt 5-6 ganger om dagen. Også, ikke konsumere for mye væske - 2 liter per dag vil være nok. Ellers er det risiko for ødemdannelse.

Hvis pasientens tilstand fortsetter å forverres, vil det mest sannsynlig være nødvendig å koble til mer alvorlig terapi eller til og med foreskrive kirurgisk inngrep - dette vil bidra til å eliminere defekten på en fundamental måte.

Samtidig er det veldig ofte mulig å få noen ekstra problemer med helse og patologi. I dette tilfellet må du være spesielt oppmerksom på behandlingen av disse patologiene, fordi de ofte provoserer fremveksten av mye mer alvorlige konsekvenser. Deretter ligger hovedvekten på behandling, som bestemmes avhengig av den underliggende årsakssykdommen.

Medisineringsterapi

Nesten alltid medisinsk behandling utpeker legen dersom pasienten har samtidig patologier. I dette tilfellet er behandlingen rettet mot å bekjempe dem. Hvis pasienten har en generell forverring i helsetilstanden eller en forutsetning for hjertesykdom, kan støttende terapi bli foreskrevet.

Hovedgruppene av legemidler som kan foreskrives inkluderer:

 • legemidler som forstyrrer dannelsen av trombi og fortynnet blod;
 • vanndrivende, forhindre økning av trykk;
 • sedativa;
 • vitaminer, som gir en forsterkende effekt på hjertemuskelen.

Alle disse legemidlene kan kun foreskrives av en profesjonell, siden det er nødvendig å først vurdere pasientens tilstand. I tillegg er det viktig å vurdere stoffets kompatibilitet blant seg selv, å velge en fra hver gruppe.

Dermed er medisinsk behandling med en aneurysm av MPP generelt foreskrevet bare for å opprettholde normal hjertefunksjon eller om det er andre comorbiditeter. Hvis sykdommen er tilstede uten andre diagnoser, klarer pasienten ofte å leve hele sitt liv uten å gjette om sin lidelse. Hvis det kan identifiseres, er det nødvendig å følge de grunnleggende anbefalingene om regimet og livsstilen for å unngå konsekvenser. Vi må forstå at denne diagnosen ikke er farlig bare i fravær av ekstra hjertesykdommer og stress på den.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP)

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP) - kalt en suturprotes av septum mellom høyre og venstre atrium. Vanligvis oppstår det på stedet der septum er tynnere, med tanke på en funksjon.

Faktum er at under intrauterin utvikling i det interatriale septumet er det et hull (ovalt vindu) som bør lukke etter fødselen. I de fleste tilfeller skjer dette, men noen mennesker etter å ha lukket på dette stedet, dannet et "tynt sted", som under blodtrykket begynner å strekke og dannes fremspring - en aneurisme.

En aneurisme, har WFP lenge kjent til leger, men så langt ikke utført tilstrekkelig store studier, som ville tillate alle fagfolk til å komme til en klar mening om en rekke kritiske spørsmål, inkludert de som spør ofte pasienter med dette avviket, eller deres slektninger.

I så fall snakker de om aneurisme

Det antas at det er mulig å snakke pålitelig om aneurisme i de tilfellene, når fremspringet ifølge dataene fra ultralydet i hjertet overstiger 10 mm. Men denne normen er betinget, så fremspring og 9 mm, og 7 mm, og til og med 5 mm, kan også kalles aneurysm.

Er det noen spesielle klager hos pasienter med denne patologien?

Spesifikke klager som det ville være mulig å mistenke en aneurisme av MPP, nr.

Hvordan diagnostiseres MPP-aneurisme?

Den viktigste metoden for diagnose er en vanlig ultralyd i hjertet med Doplerography. Om nødvendig kan det være nødvendig å spesifisere tester: transesophageal ultralyd, tomografi eller hjertekateterisering. Men nærmere undersøkelse gjennomføres vanligvis i tilfeller der aneurisme er mistenkt i tillegg til feil i aneurisme, og ved siden av den, eller hvis det er andre som følger med, hjerte abnormiteter, og store blodårer.

Blir MPA-aneurisme påvirket av hjertet?

I dette spørsmålet møter meninger: I overveiende tilfeller forstyrrer ikke MPP-aneurismen selv hjerteets arbeid, det vil si, det reduserer ikke pumpens funksjon.

Hva er farlig en aneurisme?

Alle pasienter er redd for ruptur av en aneurysm og forstår ved dette nesten et hjertebrudd, men det er det ikke. Trykket i atriene er ikke så høyt at det forårsaker aneurysmbrudd. Men selv om dette skjer, vil det ikke føre til lynraske konsekvenser - bare en mangel som folk kan leve i flere tiår uten alvorlige konsekvenser. Så disse fryktene kan bli utsatt, men dessverre er det et annet problem - risikoen for hjernesirkulasjon eller hjerneslag.

Det finnes en rekke statistikker som tyder på at pasienter med aneurysm gir en potensiell risiko for dannelse av trombi i denne aneurysmen, som, hvis den er løsrevet, potensielt kan føre til et slag. Brutte blodpropper kalles emboli.

Denne erklæringen er basert på statistiske data at en aneurisme av MPP ofte er funnet hos pasienter som gjennomgikk et embolisk slag ("revet av"). Likevel er det mulig at en aneurisme selv ikke har å gjøre med den. Kanskje skylden til alt dette er en feil i MPP eller andre relaterte anomalier, som ofte eksisterer sammen med en aneurisme. Dette spørsmålet er fortsatt åpent, for få pasienter ble under observasjon for å svare utvetydig. Det kan imidlertid sies at en aneurisme av MPP med en størrelse mindre enn 1 cm ikke øker risikoen for slagtilfelle så betydelig.

For de som er interessert i å vite mer, citerer jeg eksakte forskningsdata.

Data fra Mayo Clinic (USA). Stroke eller TIA (Transient Ischemic Attack-en midlertidig og reversibel svekkelse av blodtilførselen til hjernen) ble observert med en aneurysm av MPP hos 20% av pasientene. Men i 75% av pasientene fra denne gruppen ble andre medfølgende anomalier av vaskulær og hjerteutvikling avslørt.

Fra forfatteren: det vil si hvis vi kaster bort disse 75%, blir risikoen redusert til 5%. Det er ikke i det hele tatt et faktum at blant disse 5% er det ingen slike pasienter hvis sammenfallende anomalier simpelthen ikke ble diagnostisert eller det var en annen årsak til emboli.

Data fra artikkelen Belkin RN, Kisslo J. Hurwitz BJ. En gruppe på 36 pasienter med en aneurysm MPP ble overvåket. I 28% av dem ble episoder av cerebral sirkulasjonsforstyrrelse registrert. Samtidig hadde 90% av pasientene en defekt i septumet med en patologisk utladning av blod (fra høyre atrium til venstre atrium), noe som kan forårsake en såkalt paradoksal emboli.

Fra forfatteren: paradoksal emboli refererer til tilfeller der for eksempel en trombus (embolus) fra venene i nedre ekstremiteter avbrytes og går inn i en av hjernens arterier. Dette kan ikke skje hos pasienter som ikke har noen defekter i hjertet. Slike trombier faller vanligvis inn i lungene i lungene og går ikke inn i venstre hjerte, det vil si, de kan ikke komme inn i aorta og derfra inn i hovedets arterier.

I tillegg ser det ut til at i denne studien, hvis bare pasienter med bare en aneurisme av MPP er valgt, vil risikoen reduseres til 2,8%. Dette skal ikke nevnes at denne studien ble gjennomført i det fjerne 1987.

Sammendragsdata (en rekke europeiske klinikker). Av 78 pasienter med MPP-aneurisme hadde 40% tidligere episoder av emboli, men bare ca 10% av dem aneurisme var den eneste mulige trombi-kilden.

Fra forfatteren: det vil si, selv her var risikoen for svekkelse av cerebral sirkulasjon observert i bare 4%.

Igjen, gjentar jeg at forholdet mellom slag med en aneurisme er bare en antagelse, siden det er en rekke andre årsaker til emboli, som kunne være fraværende på tidspunktet for undersøkelsen eller bare savnet. Det vil si at prosentsatsene gitt i studiene kan vise seg å være en størrelsesorden lavere. Og til slutt kan de være ganske sammenlignbare med gjennomsnittlig total risiko for slag og TIA i befolkningen - 0,3%.

Det er imidlertid en mening av eksperter at økningen i risikoen for emboli øker betydelig, dersom aneurismen overstiger 10 mm, er dette et faktum.

Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme opp til 10 mm i størrelse er vanligvis ikke nødvendig.

Ved store størrelser eller med tidligere emboler er det selvsagt nødvendig med utnevnelse av midler til "fortynning av blod". Men hvis pasienten allerede hatt slag eller TIA, det er anbefalinger, påvist i hundrevis av tusenvis av pasienter, så for asymptomatiske aneurismer større enn 1 cm - slike ordninger er ikke, og vil sannsynligvis ikke for lenge.

Det kan antas at for denne gruppen av pasienter vil det være fordelaktig å bruke som et profylaktisk rutinemessig aspirin eller en annen antiplatelet. Men slike anbefalinger har ikke skjedd for meg, så det gjenstår av den behandlende legen, selv om det gjelder barn (som aspirin er kontraindisert generelt).

Med hensyn til kirurgisk behandling, vil det bare bli vist i de tilfeller hvor en stor aneurisme, forstyrrer hjerte, eller samtidig med en aneurisme dannet en betydelig defekt i atrial septum.

Les Mer Om Fartøyene