angiodystonia

Angiodystonia (dystoni) - brudd tonic tilpasning funksjon av blodkar forbundet med forstyrret struktur av beholderveggene, og også av den muskellaget, karakterisert utilstrekkelighet, svikt eller redundans funksjon, som manifesterer seg som regionale (lokale) eller total blodstrømsforstyrrelser. Angiodystonia kan påvirke både arterielle og venøse kar.

Vaskulær tone er hovedfunksjonen til de glatte musklene i vaskemuren, som gir mekaniske egenskaper og geometriske parametere av karenees vegger og lumen.

Cerebral angiodystonia er et brudd på tonisk funksjon av hjerneskipene, som manifesterer seg som et karakteristisk symptomatisk kompleks.

Angiodystonia - en forstyrrelse av vaskulær tone i ulike etiologier (funksjonell, organisk), lokalisering, utviklingsmekanismen. Angiodystonia er ikke en uavhengig sykdom, men i de fleste tilfeller virker det som et sammenhengende (sekundært) kompleks av symptomer, lidelser forårsaket av den underliggende sykdommen. Angiodystonia observeres mot bakgrunnen av følgende sykdommer:

 • Patologi av endokrine kjertler (eggstokkene, binyrene, hypofysen, skjoldbruskkjertelen);
 • Brudd på funksjonen til det autonome nervesystemet;
 • Fokale infeksjoner;
 • Sykdommer i indre organer (amyloidose, gastrointestinale sykdommer, pankreatitt, aterosklerose og andre);
 • Sykdommer i nervesystemet, hovedtrauma, hjernerystelse i anamnesen;
 • Allergiske reaksjoner;
 • mangel på mosjon,
 • Kroniske smittsomme prosesser;
 • Egenskaper av pasientens personlighet (økt mistank, irritabilitet, en spesiell grad av angst).

Angiodystonia er vanlig hos voksne, men nylig blir det stadig mer diagnostisert hos barn i skolealderen.

Angiodystonia er klassifisert i henhold til følgende indekser:

 • Etiologien og patogenesen skiller mellom primær (neurogen) og symptomatisk angiodystoni;
 • Lokalisering skiller lokalisert (monoregional) lidelse og polyregional (systemisk) angiodystonia;
 • Av dagens natur er det permanente forstyrrelser og en angiodystonisk krise;
 • På arterielt trykk, mot hvilket et brudd på vaskulær tone utvikles, skiller angiodystonia seg fra bakgrunnen for normotensjon, forstyrrelser i bakgrunnen av hypertensjon eller mot en bakgrunn av hypotensjon.

Karakteristiske tegn på angiodystoni

Hovedtegnene til angiodystonia er hodepine av forskjellig natur og etiologi, blodtrykksendringer, svimmelhet, søvnløshet, følelsesløp i lemmer, systematisk tinnitus. En følelse av tyngde i hodet utvikler seg. Noen pasienter noterer seg en forringelse av minne, et brudd på visuell funksjon, hørsel, lukt. I noen tilfeller er tegn på angiodystoni smerter i ekstremiteter, nakke, rygg.

Hodepine, som er et tegn på angiodystonia, ligger i temporal og temporo-parietale deler av hodet. Smerter kan være en kjedelig, vondt, skyting karakter.

I sjeldne tilfeller er et av de mulige symptomene på angiodystoni depresjon, som er preget av tap av kontroll over emosjonell tilstand, pustevansker. Depresjon med angiodystoni utvikler seg mot et bakteppe av svekkende hodepine som forstyrrer rytmen til en persons liv. Ofte er hodepine ikke forbundet med tretthet, stress. Smerter kan oppstå når som helst på dagen, selv etter lang hvile, i ro.

Som regel manifesterer tegn på angiodystoni seg samlet, noe som letter diagnosen for lidelsen.

Tegn på angiodystonia når man leser resultatene av kliniske studier er:

 • Endring i diameter og lumen av fartøyet;
 • Dehydrering av blodstrømmen;
 • Fordøyelse av blodkar.

Serebral angiodystonia: konsekvenser av utviklingen av sykdommen

Cerebral angiodystonia kan utvikles som et resultat av ulike lidelser i kroppen (indre faktorer), og på grunn av virkninger av eksterne faktorer (for eksempel, stress, spiser et måltid tung).

Serebral angiodystonia krever forsiktig diagnose. I tilfeller av mangel på tilstrekkelig behandling mot angiodystoniens bakgrunn, kan encefalopati utvikle seg - en ikke-inflammatorisk hjernesykdom. Encefalopati i bakgrunnen av cerebral angiodystonia manifesteres av følgende symptomer:

 • Kronisk depresjon;
 • Hyppig hodepine på bakgrunn av stress, tretthet;
 • Bevissthet, minne;
 • svimmelhet;
 • Manglende initiativ.

Samtidige symptomer kan også øke tretthet, humørsvingninger, tyngde i hode, søvnforstyrrelser og andre tegn på angiodystoni.

Angiodystonia: diagnose av en lidelse

Hvis det er mistanke om angiodystoni, er en omfattende undersøkelse nødvendig. De viktigste fremgangsmåter er ikke-invasiv diagnostisk teknikk angiodystonia, hvorav den ene er rheoencephalography - studium av cerebrale kar, basert på overvåking av endringer i motstandsverdiene for vev når de utsettes for høyfrekvente svake elektriske pulser. Således er det mulig å oppnå objektiv informasjon på det cerebrale vaskulære apparat: vaskulær tone, hjerne vaskulær reaktivitet, elastisitet av veggene, størrelsen av den puls volum.

Også i diagnosen angiodystonia, brukes følgende metoder:

 • Ultralyd undersøkelse av arterielle og perifere fartøyer;
 • Screening av iskemisk myokard endringer med EKG.

Også når mistanke om angiodystonia er nødvendig for å skille mellom symptomer med tegn på psykosomatiske sykdommer.

Angiodystonia: behandling og prognose

Angiodystonia er ikke en uavhengig sykdom. Denne lidelsen har en sekundær natur som utvikler seg på bakgrunn av andre sykdommer, som bestemmer behandlingens taktikk for angiodystonia. Så først og fremst, med angiodystonia bør behandlingen være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen.

Ved diagnostisert angiodystoni bør behandlingen foregå i følgende retninger:

 • Bestemmelse og valg av optimal terapi av den underliggende sykdommen som fremkaller utviklingen av angiodystonia;
 • Terapi rettet mot normalisering av vaskulær tone (for eksempel treningsterapi rettet mot trening av vaskulære reaksjoner);
 • Symptomatisk behandling av angiodystonia;
 • Endring i livsstil (normalisering av søvn og hvile, å bli kvitt dårlige vaner, endre kostholdet).

Angiodystonia krever konstant overvåkning av den behandlende legen selv i fravær av et symptomatisk kompleks.

I sjeldne tilfeller kan angiodystoni, hvis behandling skal være omfattende, føre til et komplett tap av kapasitet for pasienten med et uttalt symptomatisk kompleks. For tiden er det ingen kriterier for valg av optimale medisiner for behandling av sykdommer og eliminering av symptomer. Med angiodystoni behandles behandlingen individuelt, med tanke på kroppsreaksjonene til kompleks terapi.

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

Angiodystonia av cerebral fartøy

Serebral angiodystonia er preget av nedsatt blodgass i hjernens kar, som utvikler seg på grunn av patologien til vaskulær tone. Denne tilstanden kan være lokalisert i et bestemt område og har et fokal karakter, og kan påvirke hele karsystemet. Sykdommen er utsatt for venøse og arterielle kar. Vaskulær tone er en viktig funksjon av muskelene i vaskemuren, den gir sin geometri og mekaniske egenskaper.

Samtidige sykdommer

Angiodystonia i hjerneskarene er ikke en uavhengig sykdom, men et sett med spesifikke symptomer som manifesteres i forbindelse med den underliggende sykdommen. Disse inkluderer:

 • patologi i den endokrine sfæren (sykdommer i hypofysen, binyrene, skjoldbruskkjertelen, eggstokkene);
 • forstyrrelser i det vegetative systemet;
 • noen sykdommer i indre organer (pankreatitt, amyloidose, aterosklerose, sykdommer i mage-tarmkanalen og andre);
 • kroniske infeksjoner;
 • allergier;
 • stillesittende livsstil;
 • hjernerystelse og hode traumer;
 • spesielle egenskaper av pasientens karakter: angst, mistenkelighet, irritabilitet.

Sykdommen var vanlig hos voksne, men nylig viste det seg hos barn. Det kan utvikle seg på grunn av interne faktorer, lidelser i kroppens arbeid, eller på grunn av eksterne faktorer: stress, underernæring og andre.

klassifisering

Typer angiodystonia i hjerneskipene er delt avhengig av lokalisering, naturen til kurset, det medfølgende trykket som forårsaket sykdommen av årsaker. Ved lokalisering av sykdommen kan den være mono-regional og systemisk. Av naturen av sykdomsforløpet manifesterer seg seg som en angiodystonisk krise og permanente forstyrrelser. Sykdommen kan manifesteres mot en bakgrunn av normalt blodtrykk, økt og redusert.

bevis

Det grunnleggende tegn på denne patologien er hodepine. Det er av en helt annen natur og etiologi, oftest er epicentret sitt i templene og temporomemporal delen av hodet. Arten av smerte - vondt, skudd, kjedelig. Også svimmelhet, hopp i blodtrykk, støy i hodet, søvnløshet, nummenhet i lemmer, tyngde i hodet kan snakke om angiodystonia. I noen tilfeller er det abnormiteter i arbeidet i organene med hørsel, syn, lukt og minnesproblemer oppstår. Det kan være smerter i ryggen, lemmer, nakke.

Et av tegnene til angiodystonia er noen ganger depresjon, som er ledsaget av pusteproblemer og endringer i emosjonell tilstand. Det ser ut som et resultat av langvarig svekkende hodepine, som forstyrrer livsrytmen til en person. Smerte i hodet vises plutselig, og det er ikke avhengig av tretthet eller stress. Det kan også vises i rolige omgivelser, etter en lang hvile. Som regel manifesterer flere symptomer på angiodystoni umiddelbart, noe som i stor grad letter diagnosen.

diagnostikk

Når det er tegn på angiodystoni, er det nødvendig å nøye diagnostisere denne tilstanden. Hvis behandlingen ikke er tilstrekkelig organisert, kan sykdommen gå inn i en mer alvorlig form og utvikle encefalopati - dette er ikke en inflammatorisk sykdom i hjernen. Det kan bestemmes av konstant utmattelse, hodepine, frustrasjon av bevissthet, minne, depresjon, svimmelhet, økende og blir hyppigere i denne bakgrunnen.

De grunnleggende metodene for å diagnostisere angiodystonia er ikke-invasive. Den viktigste er rheoencefalografi: Den er basert på studiet av vævsmotstand som forekommer under påvirkning av svake høyfrekvente elektriske impulser. Ved hjelp av denne teknikken er det mulig å skaffe seg data om funksjonen av det cerebrale vaskulære apparatet: veggens elastisitet, tonen, pulsfylling, vaskulær reaktivitet.

I tillegg til rheoencefalografi, ultralyd av perifere og arterielle kar, EKG for å bestemme iskemisk hjerteendringer, og elektroencefalografi brukes til å diagnostisere angiodystoni. Hvis flere symptomer på angiodystonia forekommer, må sykdommen klart differensieres fra psykosomatiske sykdommer. Som et resultat av diagnose og kliniske studier kan man se slike endringer som er karakteristiske for angiodystonia: en reduksjon av blodstrømmen, en reduksjon i karetets diameter og dens lumen, forskyvning av karene.

behandling

Siden angiodystonia er en sykdom som ikke er grunnleggende, bør taktikken for behandlingen bli dannet avhengig av hvilken sykdom som ble den primære årsaken. Dermed bør grunnbehandlingen ha ett mål - å bli kvitt den underliggende sykdommen. Det er tre retninger i retning av hvilken behandling pågår:

 • effektiv behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket angiodystonia;
 • terapi rettet mot å gjenopprette vaskulær tone (treningsbehandling for trening av vaskulær reaksjon);
 • behandling av symptomer som følger med sykdommen: avvisning av dårlige vaner, riktig veksling av søvn og hvile, overgangen til et sunt kosthold.

Statistikk viser at denne sykdommen er hovedårsaken til hodepine hos unge mennesker. Siden årsaken til vaskulær lidelse kan være overeating, misbruk av fettstoffer, alkohol, røyking, så er en av behandlingsmulighetene bare en overgang til en sunn livsstil. Noen ganger kan selv forbedring av dietten helt lindre pasienten av tegn på angiodystoni.

Et annet viktig poeng: sykdommen gir seg til å fullføre kur hvis diagnosen ble gjort i barndommen. Hvis du vender deg til en lege i tide for å kunne klart gjenkjenne tegnene på denne sykdommen, kan du ikke tvile på vellykket behandling.

Hvis sykdommen manifesterte seg i en eldre alder, og diagnosen ble gjort av en spesialist, er det nødvendig å konstant overvåke pasientens tilstand, selv om komplekset med vanlige symptomer ikke blir observert. Noen ganger kan symptomene være så uttalt at pasienten helt mister effektiviteten. Derfor er behandlingen brukt kompleks og medikamentene kan eliminere selve sykdommen, gi intet alle symptomene. Siden responsen på slike legemidler kan være svært forskjellig, blir de valgt individuelt, med tanke på alle kroppens egenskaper og resultatene av de diagnostiske prosedyrene som utføres.

Som narkotika for angiodystoni brukes pyrroksan ofte: det reduserer blodtrykket, lindrer mental stress og forbedrer søvnen. Preparater av lignende virkning - Prazozin, Fentolamin, Tropafen, Pentacerin. De vanlige rolige, som Corvalol, Valocormid, Valosedan, hjelper godt.

Mye brukt til behandling av angiodystonia og folkemetoder. Infusjoner av urter, som har en beroligende effekt, vil perfekt bidra til å fjerne symptomene på sykdommen din. Valerian, motherwort er kjent for en god beroligende effekt. Infusjon av svamper renser kroppen av giftstoffer.

Fysisk aktivitet er langt ikke siste øyeblikk i helbredelsen av angiodystonia. Alle leger anbefaler trening som en hjelpemetode. Hvis du ikke er fan av fysiske øvelser, og du ikke drar inn i treningsstudioet - gå en tur i frisk luft. Det er best å gå flere ganger i uka 5 kilometer i gjennomsnittlig tempo. Men hvis det er en historie om hjertesykdom, kan tempoet reduseres, og avstanden kan forkortes.

Angiodystonia: årsaker, tegn, behandling, lokalisering

Angiodystonia - en forstyrrelse av vaskulær tone forårsaket av brudd på tilpasning av arterier og vener til endringsforholdene i det ytre og indre miljø. Som følge av utilstrekkelighet, mangel eller redundans av den vaskulære funksjonen, forstyrres den regionale eller totale blodstrømmen.

Angiodystonia er et syndrom av en rekke patologier preget av en plutselig forbigående forandring i tonen i blodårene. Angiodistonia har en annen opprinnelse, lokalisering, patogenese. Sykdommen påvirker individuelle fartøy eller hele sirkulasjonssystemet. Hovedårsaken til denne tilstanden er de negative endringene i strukturen av vaskulære vegger.

Sykdommen er klassifisert etter flere prinsipper:

 • Ved opprinnelse - primær eller neurogen angiodystoni og sekundær eller symptomatisk angiodystoni;
 • Plasseringen av fokuset er begrenset og systemisk angiodystonia;
 • På nivået av blodtrykk - angiodistonia for hypertensiv, hypotensiv eller blandet type.

Diagnosen "angiodystonia" er vanligvis gitt til eldre. I de siste årene har sykdommen blitt "yngre" og har blitt stadig mer diagnostisert hos skolebarn. Hos barn har patologi tendens til å bli raskt kurert. For å forhindre utviklingen av alvorlige sykdommer i barnet i fremtiden, er det nødvendig å konsultere en spesialist når de første tegnene til angiodystonia vises.

årsaker

Angiodystonia er en sykdom sekundær natur, utvikler seg på bakgrunn av grunnpatologien. Årsaken til venøs angiodystonia er et brudd på tonen i venene og arteriell - henholdsvis arteriene.

Angiodystonia utvikler seg mot bakgrunnen til følgende patologier:

 1. Endokrinopati, hormonell ubalanse;
 2. Infeksiøse-inflammatoriske prosesser;
 3. Nevrologisk dystoni;
 4. Somatiske sykdommer;
 5. Craniocerebral skade;
 6. En stillesittende livsstil, overvektig;
 7. Emosjonell stress, stress;
 8. forgiftning;
 9. Tuberkulose, syfilittisk og herpetic infeksjon;
 10. Emosjonell ustabilitet;
 11. Alkoholisme, røyking, narkotikamisbruk;
 12. åreknuter;
 13. menopause;
 14. Overgangsalder;
 15. Osteokondrose, spondylose;
 16. Åreforkalkning.

Årsakene til angiodystoni hos barn er: fødselstrauma, giftig giftighet hos gravide kvinner, magesykdom, langvarig arbeidskraft.

Under kontroll av neuro-humoral regulering, utvider arteriene og venene og smalter i denne eller den aktuelle situasjonen. Vasodilatasjon oppstår etter overdreven belastning på musklene, hjernen og indre organer, som følge av at blodstrømmen og oksygeninntaket øker. Det venøse systemet skal reagere på hele prosessen på riktig måte: gjennom blodårene går det brukte blodet inn i lungene, hvor det er anriket med oksygen. Det koordinerte arbeidet til de sympatiske og parasympatiske delene av det autonome nervesystemet sikrer riktig respons av karene til eksterne og interne faktorer.

Hvis kroppen svikter, oppstår arterie spasmer, venøs tone øker, blodtilførselen er svekket indre organer, utvikler oksygenmangel.

Angiodistonia utvikler seg oftest hos folk som sover lite og jobber hardt, setter seg om natten på datamaskinen, ofte utsatt for stress på jobben og hjemme.

symptomatologi

Manifestasjoner angiodystonia er svært varierte. Det kliniske bildet av patologien består av flere syndromer: asthenisk, respiratorisk, stenokardisk, mental, nevrologisk, cerebrovaskulær.

De viktigste kliniske tegnene på angiodystoni er:

 • Hypertensjon eller hypotensjon,
 • svimmelhet,
 • Dyspeptiske fenomener,
 • Nummen av ekstremiteter,
 • Smerter i musklene i nakken og ryggen, vondt over hele kroppen,
 • Cardialgia, som oppstår paroksysmalt i ro og under fysisk anstrengelse;
 • Takykardi eller etiologi,
 • søvnløshet,
 • Forringelse av konsentrasjon,
 • Mystiske lidelser,
 • Brudd på syn, lukt, berøring,
 • Depressiv tilstand,
 • Kortpustethet.

Hodepine er det viktigste symptomet på patologi som oppstår når som helst på dagen etter fysisk aktivitet eller til og med i ro. Smerten konsentrerer seg i templene eller på occiputen og varierer fra stump, presser til intens, skyting. På bakgrunn av en smertefull, svekkende hodepine, utvikler depresjon, som reduserer effektiviteten og slår pasienten ut av den vanlige rytmen i livet.

Angiodystonia i hjernen

Serebral angioedoni er den vanligste og ganske alvorlige form for patologi, utvikler seg under påvirkning av endogene eller eksogene faktorer og fortsetter vanligvis mot bakgrunnen av migrene, hypertensive sykdommer, medfødte eller oppkjøpte endokrinopatier, fordøyelsessystemssykdommer, allergiske reaksjoner.

Spasm i hjerneskibene fører til forstyrrelse av trofismen i hjernens sentre og manifesterer seg som et syndrom av hodepine. Med utvidelse av vener og venoler er det vanskelig å tømme blod fra bestemte områder av hjernen. Slike prosesser bidrar til utviklingen av iskemi, hypoksi og skade på nevronene i hjernen. Etter en stund vender kargen tilbake til normal, og den generelle tilstanden til pasientene er fullstendig restaurert.

Det er 3 varianter av angiodystonia-strømning:

 1. På den hypertoniske typen - spasmer i arteriene manifesteres av plutselige angrep av hodepine, pulsering i templene, kardialgi, arytmi, hypertensjon;
 2. Hypotonisk type - vasodilatasjon hodet vist gradvis økende, hodepine kjedelig, lokalisert i occipital, parietal og tinning, uklart syn, kortsiktige hukommelsestap, forstyrrelse av uførhet, besvimelse;
 3. Ved blandet type manifesterer angiodistonia seg vekselvis av symptomene på de to første typene.

Symptomer på cerebral angiodystonia:

 • tretthet,
 • svimmelhet,
 • Støy i hodet,
 • Pulserende, vondt eller kjedelig smerte i templene og okkupet,
 • kvalme,
 • oppkast,
 • søvnløshet,
 • døsighet,
 • Prescensory forhold,
 • svakhet
 • Feil i arbeidet med det endokrine systemet,
 • Kortsiktige dips i minnet,
 • Uttrykte endringer i følelser - fra en lang følelse av depresjon, angst, frykt for eufori;
 • Manglende kontroll over din følelsesmessige tilstand.

I alvorlige tilfeller er depresjon og irritabilitet erstattet av apati, angst, panikk. I mangel av behandling kan kriser utvikle seg.

Hvis noen av de ovennevnte tegnene er funnet, bør du søke medisinsk hjelp, gjennomgå omfattende diagnose og umiddelbart begynne behandling. Hvis hodepine og andre astheniske symptomer ikke passerer selv etter lang hvile, er det mulig å utvikle encefalopati. På samme tid hos pasienter får depresjon et kronisk kurs, bevisstheten er ødelagt, initiativet forsvinner, humørsvingninger oppstår. For å behandle angiodystonia av hjernekar selvstendig hjemme er ekstremt uakseptabelt.

Angiodystonia av netthinnen

Angiodistonia av netthinnen er oppdaget av oftalmologer under oftalmopopi, som avslører blødninger, hematom, overvekst i vene, vaskulær forgrening.

Hos elever øker elevene, skinnet i øynene øker, det er en chill, en følelse av frykt. Pasienter klager over nedsatt synsstyrke, "blinkende fluer" før øynene, smerte og smerte i øyebollene, en følelse av "sand" i øynene. Overtredelse av trofisme og vevshypoksi fører til fremgang av øyesykdommer, dystrofi, komplett synskort.

Angioedystoni av retinafartøyene utvikler seg vanligvis hos personer med hypertensjon eller hypotensjon, som har nevrotiske sykdommer av varierende alvorlighetsgrad. Angioedystonia i retina utvikler seg vanligvis umiddelbart i begge øynene.

diagnostikk

Etter å ha lyttet til pasientens klager, samler en anamnese om liv og sykdom, går visuell undersøkelse av en spesialist til de instrumentelle metodene for forskning. De viktigste blant dem er:

 1. Rheoencefalografi er en ikke-invasiv teknikk som består i studier av cerebral fartøy ved hjelp av svake, høyfrekvente, elektriske impulser. Denne metoden lar deg bestemme tilstanden til blodkarene i hjernen.
 2. Ultralyd av perifere fartøy.
 3. EKG.
 4. Elektroencefalografi.
 5. Oftalmoskopi, hvor legen oppdager en forandring i blodkarets lumen, deres innsnevring, ekspansjon, tortuositet, fullblodighet.
 6. Konsultasjon av en psykiater eller nevrolog.

For å utelukke organisk patologi utføres en laboratorieundersøkelse av blod og urin, ultralyd av thoracic og bukorganer, en studie av mage, tarm og lunger.

Hvis sykdommen ble oppdaget selv i barndommen, kan den bli fullstendig helbredet. Etter å ha etablert et pålitelig klinisk bilde av angiodystonia, foreskriver legen riktig behandling og anbefaler at livsstilen om nødvendig endres.

behandling

Behandling av angiodystoni er kompleks, inkludert eliminering av den underliggende sykdommen og normalisering av vaskulær tone. Behandlingsordningen er valgt av legen og tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens kropp.

Normaliser tonen i fartøyene vil bidra til å trene. For å redusere og fjerne symptomer på sykdommen, anbefales pasienter å optimalisere arbeidsformen og hvile, spise riktig, bekjempe dårlige vaner.

Vannprosedyrer tone blodkarene: bad med aromatiske oljer slapper av, kontrastdusj stimulerer. Pasienter med anti-dystoni er vist sanatoriumbehandling, massasje, svømming, fysioterapi - elektroforese, galvanisering, magnetisk terapi, refleksbehandling.

Narkotikabehandling av cerebral angioedoni består av utnevnelse av pasienter med følgende grupper av legemidler:

 • De vasoaktive stoffene er Clonidin, Methyldopha, Propranolol,
 • Painkillers - "Pentalgin", "Bral", "Ketonal", "
 • Beroligende betyr - Corvalol, Persen, Tenoten, Seduxen, Novo-Passit,
 • Sovepiller - "Melaxen", "Donormil", "
 • Hypotensive stoffer - "Captopril", "Bisoprolol", "Tenorik", "
 • Med hypertensjon - "Eufillin"
 • Antidepressiva - "Amitriptyline", "Flukosetin", "
 • Antiarrhythmic drugs - "Verapamil", "Diltiazem", "
 • Preparater som forbedrer cerebral sirkulasjon - "Piracetam", "Pentoxifylline", "Pantogam", "Vinpocetine", "
 • Vitaminer, antioksidanter,
 • Vaskulær øyedråper på angiodystonia retinal øye - "Taufon" Mildronat " Emoksipin 'vitaminer for øynene i form av tabletter -' Lutein kompleks " Antocyanin Forte "
 • Herbal remedies er urtepreparater fra mynte, melissa, valerian, motherwort med en tendens til hypertensjon, magnolia vintre og echinacea i hypotensjon.

forebygging

Forebyggende tiltak for angiodystonia inkluderer:

 1. Overholdelse av riktig hvilemodus og søvn,
 2. Riktig ernæring,
 3. Normalisere vekten,
 4. Idrettsaktiviteter,
 5. Stabilisering av nervesystemet,
 6. Opprettholde en sunn livsstil,
 7. Fottur,
 8. Regelmessig gjennomgang av de tildelte studiene,
 9. Påføring av urte infusjoner med moderat beroligende effekt.

Angiodystonia utgjør således ikke en stor trussel mot menneskers helse, men det reduserer livskvaliteten betydelig.

Angiodystonia i hjernen - behandling, symptomer

Cerebral angiodystonia cerebrovaskulær - angi de arterier, vener av ulike diameter, karakterisert ved at den forstyrret blodsirkulasjonen i hjernen på grunn å øke / redusere tonen av blodkar.

Typer angiodystonia i hjernen

Den økte tonus av muskulaturen til karveggen forårsaker en innsnevring av lumenet gjennom hvilket blodet beveger seg. Dette reduserer den totale cerebrale blodstrømmen, noe som fører til oksygen sult av neuroner, mangel på næringsstoffer.

Redusere tonen i muskelmembranen til karene forårsaker også utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen på grunn av at karene ikke har evne til å skape den nødvendige blodstrømshastigheten.

Brudd på tonen kan være systemisk eller brennvidde. Angiodistonia kan utvikle seg i henhold til den hypertoniske, hypotoniske typen eller være av blandet natur.

Årsakene som forårsaket angiodystonia kan ha en fysiologisk, forbigående karakter, eller utvikle seg som en stabil tilstand. Behandling kan bare virke etter undersøkelse og identifisere årsaken som forårsaket angiodystonia i hjernen.

årsaker

Årsaken til cerebral angioedoni kan være en sykdom eller en fysiologisk tilstand som er løst uten behandling med forbedret ernæring, overholdelse av søvn og hvile.

Forsinkede endringer skyldes:

 1. irrasjonell ernæring;
 2. røyking,
 3. drikker alkohol;
 4. utilstrekkelig fysisk aktivitet
 5. hode traumer.

Med systemiske tonusforstyrrelser er behandling av den underliggende sykdommen nødvendig.

Brudd på hjernens vaskulære tone er forårsaket:

 • endokrine lidelser
  • sykdommer i skjoldbruskkjertelen;
  • patologi av binyrene;
  • betennelse i eggstokkene;
  • sykdommer i hypofysen;
  • addisons sykdom;
 • somatiske sykdommer
  • aterosklerose;
  • sykdommer i fordøyelseskanalen;
  • pankreatitt;
  • amyloidose;
 • infeksjoner;
 • osteokondrose av livmoderhalsen;
 • høyt intrakranielt trykk;
 • et brudd på det autonome nervesystemet;
 • klimaks;
 • en allergi.

symptomer

Alvorlighetsgraden av symptomer i angioødem i hjerneskader er bestemt av årsaken som forårsaket denne tilstanden. Sykdommen kan manifestere seg som en angiodystonisk krise eller lekkasje, som en permanent forandring i tilstanden.

Symptomer på cerebral angiodystonia varierer avhengig av den hypertoniske eller hypotoniske typen av sykdomsforløpet. Forstyrrelser av tone kan oppstå og ved normalt arterielt trykk.

Symptomer på cerebral angiodystonia finnes hos gravide kvinner som lider av metabolske sykdommer, hypertensjon, hormonelle sykdommer.

Felles for alle typer angioedonia i hjernen er symptomene:

 • en hodepine av vondt, skyting i templet, occiput;
 • svimmelhet;
 • ustabilt blodtrykk;
 • asthenopi - rask øyeutmattelse når man vurderer nære fag;
 • støy i hodet;
 • økt eller nedsatt hjertefrekvens;
 • følelser av roterende gjenstander;
 • ukontrollerte humørsvingninger;
 • søvnforstyrrelser;
 • nummenhet i lemmer.

Symptomer på vaskulær hjernepatologi hypoton typen manifest trøtthet, cyanose i huden, hyppig svimmelhet, besvimelse, søvnighet på dagtid, en følelse av svakhet i morgen etter en lang natts søvn.

For den hypertoniske typen angiodystoni er preget av pulserende hodepine forårsaket av spasmer i arteriene, mørkere i øynene, smerte i hjertet.

Symptomer hos barn og ungdom

Tegnene på angiodystonia i hjernen, manifestert av hukommelsessvikt, nakkesmerter og synshemming, blir notert ikke bare hos voksne. Barnet kan ha hodepine, mangel på appetitt og redusere interessen for aktive spill.

Prosizhivanie dager og netter på datamaskinen, kan mangel på mosjon provosere en tenåring sterk trekning av cerebral fartøy, ledsaget av kvalme, bevisstløshet, oppkast. Forstyrret vaskulær tone kan være årsaken til ustabil emosjonell tilstand, depresjon, følelser av mangel på luft hos ungdom.

Mulige komplikasjoner

Uten behandling, kan betingelsen være komplisert angiodystonia encefalopati - en sykdom der en utilstrekkelig tilførsel av oksygen og næringsstoffer fører til død av neuroner og funksjonell lesjon av hjernen.

Hvis brudd på vaskulær tone utvikles i barnet, så er en full behandling nødvendig for å unngå risiko for hjerneslag i voksen alder.

Prinsipper for behandling

Cerebral angiodystonia - er en forbigående tilstand, og endringer i livsstil, matvaner, røykeslutt, er alkohol ofte mulig å helt bli kvitt denne lidelsen.

Men noen ganger er årsaken til angiodystonia i hjernen en sykdom, for deteksjon som det er nødvendig å utføre en kompleks diagnose ved å bruke:

Ifølge forskningen er sykdommene som forårsaket utviklingen av angioedonia i hjernen avslørt. Behandling er foreskrevet bare etter å ha bestemt årsaken som forårsaket sykdommen.

Av hypertonisk type

I løpet av angiodystonia med økt arterielt trykk foreskrives pasienten:

 • Pyrroxan, Tropafen, Fentolamin, Pentaserin - legemidler som normaliserer blodtrykket, forbedrer søvn;
 • adrenoblokere - Enalapril;
 • Valosedan, Corvalol, motherwort, valerian;
 • kalsiumkanalblokker - Nifedipin;

Av hypotonisk type

Brudd på tonen i hjernens kar med hypotonisk type er mindre vanlig, og for å behandle pasienten med denne tilstanden er det nødvendig:

 • bronkodilatorer - Euphyllin, Theophyllin;
 • m-holinoblokatorami - Atropin;
 • drikke kaffe, grønn te;
 • bruk av antioksidanter - produkter som inneholder:
  • lycopen - tomater, grapefrukt, vannmelon;
  • karoten - gulrøtter, spinat, salat, tomater;
  • lutein - mais, egg, pistasjenøtter, gresskar;
  • anthocyaniner - blåbær, solbær, bringebær.

Med angioedonia av den hypotoniske typen, bør behandlingen forsterkes ved tilsetning av fysiske anstrengelser som øker blodstrømmen, øker systemisk blodtrykk. I dette tilfellet vil en moderat strømbelastning være til nytte, og selvfølgelig positive følelser som gir aktive kardioaktiviteter - danser, løper, svømmer.

forebygging

Serebral angio-dystoni kan behandles under betingelse av en livsstilsendring i favør av å slutte å røyke og alkohol. I dietten må du gå inn i vitamin PP for å styrke karene, tokoferol, karoten, askorbinsyre.

Fra kostholdet er det nødvendig å utelukke stekte, fete retter, røkt mat og redusere saltinntaket. Det anbefales å ha grønn te, svak svart te, men fra kaffe i hypertensiv type, må brudd på vaskulær tone bli forlatt.

Serebral angioødem i hjerneskader

Serebral angiodystonia er en sykdom hvor blodsirkulasjonen i blodkarene i hjernen er svekket ved å redusere tonen i veggene sine. Patologiske effekter kan bli utsatt for både venøse kar og arterier. Angiodystonia av cerebral fartøy kan forskyve foci i et bestemt område av hodet, eller påvirke hele det vaskulære systemet. Sykdommen oppstår sjelden, uavhengig av hverandre, og utviklingen blir ofte lettere ved hjelp av patologier og en rekke negative faktorer.

Tegn på angiodystonia

Vanskeligheten ved å diagnostisere hjerne angiodystoni er at de fleste tegnene ligner symptomene på nevrologiske og vaskulære sykdommer. Så, med utviklingen av sykdommen, klager pasienten ofte på:

 • Spontan vondt eller kjedelig hodepine som påvirker templene, pannen eller parietalområdet;
 • endringer i blodtrykk, mens pasienten kan endres i både den nedre og den høyere siden;
 • støy i ørene;
 • utseendet av svimmelhet;
 • søvnforstyrrelser;
 • en vondt i en kropp;
 • forverring av lukt;
 • synsforstyrrelser;
 • følelse av dumhet i lemmer;
 • minneverdigelse;
 • depresjon;
 • tyngde i hodet.

De beskrevne symptomene kan også indikere mer alvorlige plager, så når de manifesterer, bør du konsultere en nevrolog og gjennomgå passende diagnostikk.

Hovedårsaker og samtidige sykdommer

I de fleste tilfeller oppstår angiodystoni i hjerneskarene mot bakgrunnen av følgende sykdommer og patologiske sykdommer:

 • endokrine og vegetovaskulære lidelser;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen og bukspyttkjertelen;
 • psykoneurologiske lidelser;
 • intrakranial hypertensjon;
 • åreknuter;
 • Smittsomme sykdommer som forekommer i både akutt og kronisk form
 • IMT og konsekvensene av deres innflytelse;
 • hormonforstyrrelser som skyldes gynekologiske sykdommer, graviditet, overgangsalder;
 • aterosklerose, stenose;
 • allergier;
 • sykdommer i vertebrale systemet (spondylose, osteochondrose).

Sykdommen kan også oppstå på grunn av påvirkning av negative faktorer på kroppen. Blant dem er:

 • feil kosthold;
 • dårlige vaner (spesielt røyking);
 • karakteristikkens individuelle egenskaper - økt mistenkelighet, irritabilitet, konstant følelse av frykt.

For å behandle denne sykdommen må du forstå årsaken til dens utvikling. Dette vil tillate å velge et effektivt behandlingsforløp, gjenopprette tonnene på fartøyene og eliminere ubehagelige symptomer.

diagnostikk

Undersøkelsen av en pasient med mistanke om cerebral angiodystoni utføres av en nevrolog. Ved en primær undersøkelse undersøker han arten av pasientens klager og på grunnlag av det han hørte, foreskriver undersøkelsen med instrumentelle metoder.

For å bestemme tilstanden til fartøyene og graden av forsømmelse av sykdommen, kan følgende typer undersøkelser vises til pasienten:

 • rheoencephalography - gjør det mulig å få data om graden av motstand og elastisitet i veggene i blodkarene;
 • Ultralyd undersøkelse av perifere fartøy og arterier;
 • et elektroencefalogram - er nødvendig for å avsløre steder for innsnevring av fartøy og grad av blodighet på dem;
 • et elektrokardiogram utføres for å fikse iskemiske forandringer i hjertemusklene.

Sammen med de beskrevne diagnostiske teknikkene, blir pasienten tildelt et sett med studier som er rettet mot å identifisere den samtidige patologien. Det kan være:

 • blodprøver for å identifisere hormonelle feil
 • gastroenteroskopiya;
 • analyser for allergener;
 • undersøkelse av cerebrospinalvæske;
 • konsultasjon med en psykolog eller psykoterapeut.

Etter å ha studert diagnostiske data, velger legen et behandlingsforløp og gir anbefalinger om hvordan du kan endre livsstilen.

Behandling av angioødem i hjerneskader

For å bringe tilstanden til fartøyene tilbake til normal, er det nødvendig å starte behandling av cerebral angiodystonia med eliminering av patologi, noe som førte til sirkulasjonsforstyrrelser. I slike tilfeller velges stoffet for hver pasient individuelt og tar hensyn til resultatene av undersøkelsen.

For å opprettholde vaskulær tone, kan pasienten i tillegg til hovedretten tilordnes:

 • tar medisiner som normaliserer tilstanden til blodårene og blodets åpenhet på dem;
 • tar sedativer (f.eks. valerian eller motherwort infusjon) hvis sykdommen utløses av stress;
 • utføre fysisk terapi rettet mot å gjenopprette den vaskulære reaksjonen;
 • normalisering av diett, daglig diett;
 • tar antispasmodik med alvorlig hodepine forårsaket av vasospasmer;
 • bruk av vannprosedyrer - svømming i bassenget, kontrastdusj;
 • Avvisningen av vaner som påvirker vaskulærsystemet negativt (røyking, alkohol).

Komplekset med beskrevne prosedyrer og teknikker bør utføres jevnlig under tydelig kontroll av nevrolog.

Serebral angioedoni hos barn

For tiden er angioødem i hjerneskader mer og mer manifestert i barndommen. De mest utsatt for sykdommen er barn i aldersgruppen 6-10 år.

Årsakene til strukturelle forandringer som påvirker veggene i blodårene er faktorer som påvirker den umodne organismen negativt. Disse inkluderer:

 • Lavkvalitets- og kalorimat, som består av et stort antall skadelige produkter (krydder, krydret og fettstoffer, pølser) og en liten mengde vitaminer og næringsstoffer;
 • følsomhet for stress og psykomotional stress på grunn av overdreven utmattelse i skolen.

Symptomer på cerebral angiodystonia hos et barn manifesteres på samme måte som hos en voksen. Han er bekymret for kvelden og morgenen hodepine, svakhet og tretthet utvikler seg i klasserommet, hørsel og syn blir redusert, hukommelsen forverres, og smertefulle opplevelser oppstår i nakken og ryggraden.

I barndommen truer neglisjering av cerebral angiodystoni med alvorlige komplikasjoner. Symptomer som er forbundet med sykdommen, forverres, forårsaker forstyrrelser i livsrytmer og svikt i de grunnleggende systemene i livet. Den farligste komplikasjonen, som kan forårsake angioedonia av karene, er encefalopati. Dessuten kan en patologi som ikke finnes i barndommen, bidra til å utvikle et slag.

Hva er angiopsychonia av hypertonisk type

Angiodystonia (ellers kalt vaskulær dystoni, vegeto-vaskulær dystoni, VSD) er et klinisk syndrom som manifesteres av et kompleks av symptomer forbundet med vaskulære forstyrrelser.

Det er ikke en internasjonal klassifikasjonssykdom. Syndromet er preget av patologien i vaskulær tone. Syndromet kan være fokusert (har en spesifikk lokalisering) eller systemisk (for å påvirke hele det vaskulære systemet). Brudd på tonen blir observert, for det meste, i mediumkarboner.

Hva styrer vaskulær tone

Navnet på syndromet er en del av svaret på spørsmålet ditt. Fartøyet styres av det autonome nervesystemet. I tillegg sikrer det også aktiviteten til indre organer, innerveringen av kjertler, den trofiske innerveringen av skjelettmuskler og reseptorer. Derfor, når det vegetative nervesystemet er berørt, observeres brudd i arbeidet i ulike organer. Legene har omtrent 170 symptomer, som er en manifestasjon av VSD.

Hvor kom det fra, og hvem er manifestert

Det er ingen enkelt årsak som forårsaker IRR.

Av de hyppige grunnene bære:

 • hyppige stressende situasjoner
 • ustabilt nervesystem
 • emosjonell overstyring
 • pubertal periode
 • depresjon
 • hypotensjon (utilstrekkelig fysisk aktivitet)
 • hormonelle lidelser
 • overvekt
 • dårlige vaner (røyking, alkoholmisbruk, overdreven forbruk av kaffe og andre stoffer som påvirker systemisk blodtrykk)

Symptomene på VSD, i større eller mindre grad, manifesterer seg i praktisk talt hele den funksjonshemmede befolkningen. Oftere observert i de som arbeider med vedvarende stressende situasjoner, brudd på den daglige rutinen, brudd på regimet av arbeid og hvile, mens de bruker mesteparten av tiden på datamaskinen, datamaskiner. Ofte blir syndromet av angiodystoni påvist hos ungdom. Dette skyldes overdreven reaksjon på ytre stimuli, ustabilitet i nervesystemet, noe som medfører "hopp" av trykk.

I mange tilfeller er VSD et sammenhengende syndrom av en annen patologi. For eksempel, en patologi av det endokrine systemet (ovariesykdom, skjoldbruskkjertelen, binyrene, hypofyse) sykdom i noen indre organer (pankreatitt, glomerulonefritt, pyelonefritt), kronisk infeksjon og allergi.

Tegn på angiodystonia

Karakteristiske og hyppigste symptomer, som gjør at man mistenker tilstedeværelsen av dystoni:

 • uforklarlig trykkfall
 • kronisk følelse av tretthet
 • svimmelhet
 • bevissthetstap
 • søvnforstyrrelser
 • Causeless hodepine av forskjellig art (dumme, vondt, skyting)
 • tinnitus (ofte med endring i kroppsstilling)
 • nummenhet i beina og / eller hendene

Hvis du observerer ett eller flere av symptomene ovenfor i deg selv eller dine kjære, er det verdt å se en lege.

Angiodystonia i hjernen

Som navnet antyder, utvikler denne patologien seg i hjernens kar. Ellers kalles det cerebral angiodystonia. "Forstyrrende klokker" er støy i hodet, hodepine på forskjellige steder, tinnitus, svimmelhet og tretthet, som ikke samsvarer med fysisk aktivitet.

Cerebral angiodystonia er klassifisert av sin plassering, årsak til utseende, tilstedeværelsen av tilhørende patologier, indikasjoner av arterielt trykk. Av disse og mange andre faktorer avhenger et tilstrekkelig valg av diagnose og videre behandling. Det må huskes at man ikke kan "stramme" med en slik "ufarlig" ved første øyekast, syndrom. Jo lenger du har symptomer, desto mer sannsynlig forekommer det av encefalopati. Encefalopati er en ikke-inflammatorisk sykdom i hjernen, men behandlingen er relativt vanskeligere enn behandling og forebygging av VSD.

Ofte blir diagnosen cerebral angiodystonia hevet i barndommen på grunnlag av resultatene av ultralyd av nakkens kar. Hvis det er en forstyrrelse i fartøyets plassering, eller deres tortuosity er større enn normalt. På grunn av denne patologien kan blodet normalt ikke strømme inn i hjernen, gi det oksygen. På denne bakgrunn er det symptomer som indikerer angiodystoni.

I mange tilfeller er cerebral angiodystonia forårsaket ikke bare av samtidige patologier, men også av en usunn livsstil. Bruken av fettstoffer, alkohol, mye koffein og røyking påvirker hjernens kar. Ofte kan livsstilsendringer lindre eller eliminere symptomene på IRR.

Hypertensjon er den vanligste sykdommen i kardiovaskulærsystemet. Det er etablert at det rammer 20-30% av den voksne befolkningen. Med alderen øker forekomsten av sykdommen og når 50-65%. Konsekvensene av høyt blodtrykk er kjent for alle: de er irreversible lesjoner av ulike organer (hjerte, hjerne, nyrer, kar, øye fundus). På senere stadier er koordinasjonen svekket, svakhet i armene og bena, synet forverres, minnet og intellektet reduseres betydelig, et slag kan utløses. For ikke å føre til komplikasjoner og operasjoner, kan folk, som læres av den bittere erfaringen, senke trykket i husbruket.

Angiodystonia av netthinnen

Dette syndromet utvikler seg på grunn av patologien til retinalfartøyene. På grunn av brudd på tonen i arteriene og årene, blir retinalaktiviteten forstyrret - rettidig innsnevring og utvidelse blir umulig. Denne patologien er ofte en av de første og er et viktig diagnostisk tegn for diagnosen.

årsaker til

Kan deles inn i to store grupper:

Hvordan gjenkjenne

De første tegnene vil selvsagt være en reduksjon av synsfrekvens og begrensning av visuelle felt. I tillegg kan det være shrouds før øynene, fluer eller tåke. Mulige brudd på fargeoppfattelsen. Det er mye vanskeligere å gjenkjenne gjenstander som ligger i en betydelig avstand fra deg. Karakteristisk for utseendet på flekker på sclera av øynene fra gul til rød. Utseendet på røde flekker indikerer tilstedeværelse av blødninger fra karene i retina.

I tillegg til de viktigste manifestasjonene, kan neseblødning, smerte i bena og hematuri (utseendet av blod i urinen) også observeres.

På grunn av syndromet kan VSD deles inn i flere typer:

 • Traumatisk - oppstår med en kraftig økning i trykk i øyets fartøy. Gjer med øyeskader, klemmer kroppen i nakken eller brystet - det er blødning i øyet og en syn i syn. Men hvis saken er singel, blir visjonen gjenopprettet.
 • Hypertensive - er assosiert med nærvær av hypertensiv sykdom eller craniocerebral trauma. I slike tilfeller er den ensartede innsnevringen av retina av arteriene brutt, intrakranialt trykk økes, noe som øker belastningen på det visuelle apparatet. Med den rette behandlingstiden kan du fullt ut gjenopprette visjonen.
 • Hypotonisk - utvikler seg som resultat av arteriell hypotensjon. På grunn av nedsatt trykk i blodet, utvider arteriene i retina, og forhindrer dermed den normale funksjonen av den venøse blodstrømmen. Med denne typen VSD føles pasienten pulsering i nakkens fart og svimmelhet.
 • Diabetisk - forekommer i alvorlige former for diabetes. I dette tilfellet er nøkkelfunksjonen ikke i å øke det systemiske blodtrykket, men for å redusere elastisiteten til fartøyets vegger. Fartøy blir sprø, taper tonus. Det er hyppige blødninger i netthinnen.

Diagnostikk av VSD

Vellykket diagnose og videre behandling avhenger selvsagt av tidlig påvisning av symptomer. Og siden symptomene på angiodystonia ofte manifesterer seg på en komplisert måte, er diagnosen ikke særlig vanskelig. Den viktigste diagnostiske metoden er rheoencefalografi. Denne metoden er basert på studien av motstanden av hjernevæv, som forekommer under påvirkning av svake høyfrekvente elektriske impulser. Dermed oppnås data om funksjonen av cerebral fartøyene og deres tilstand. For eksempel kan man dømme elastikk av karetvegen, tonen, reaktiviteten til karene og deres pulsfylling.

I tillegg, ultralyd av karene i hjernen og livmorhalsområdet, EKG for å oppdage endringer i hjertet, elektroencefalografi. Dersom data ble oppnådd i henhold til resultatene av studien om reduksjon av blodstrømmen, en reduksjon i karetets diameter og / eller dens lumen, en endring i karossens stilling eller deres utvikling, er det presserende å starte behandlingen.

behandling

Siden VSD ikke er en sykdom, er behandlingen basert på å eliminere grunnårsaken. Hvis syndromet var forårsaket av andre organers primære patologi, begynner behandlingen med eliminering av denne patologien. I tillegg er en del av terapien rettet mot å gjenopprette og vedlikeholde vaskulær tone. Og selvfølgelig symptomatisk behandling, som inkluderer normalisering av regimet, riktig veksling av arbeid og hvile sykluser, avvisning av skadelige vaner, sparing konstant fysisk aktivitet.

Den nøyaktige behandlingen er valgt av legen. Hvis behandling av symptomer på VSD ikke kombineres med å ta medisiner for å eliminere den underliggende patologien, nekter de den.

Forebygging av IRR

Som i de fleste tilfeller er det første du bør gjøre, å forsøke å lede en sunn livsstil, oftere for å være ute. Det anbefales flere ganger i uka med et moderat tempo på ca 5 km. Men hvis du har hjertesykdom, bør frekvensen senkes. Hvis du ikke kan eliminere den konstante spenningssituasjonen der du er, anbefaler vi bruk av urtepreparater. De er homeopatisk, deres effekt er manifestert i en måned - halvparten fra begynnelsen av mottaket, men de har betydelig færre bivirkninger, i motsetning til narkotika og bidra til å bringe nervesystemet tilbake til det normale.

Hedret kardiolog: "Overraskende, de fleste er villige til å ta noen medisiner for høyt blodtrykk, koronarsykdom, arytmier og hjerteinfarkt, ikke engang å tenke på bivirkninger av de fleste av disse midlene har en rekke kontraindikasjoner og vanedannende etter et par dager med søknaden Og det er et reelt alternativ.. - Et naturlig middel som påvirker selve årsaken til økt trykk. Hovedkomponenten av stoffet er enkelt. "

Les Mer Om Fartøyene