Behandling av cerebrovaskulær ulykke

En tilstand som kalles nedsatt cerebral sirkulasjon i akutt form er en av de viktigste årsakene til dødelighet i utviklede land. Ifølge statistikken har over 6 millioner mennesker et slag hvert år, hvorav en tredjedel dør som følge av sykdommen.

Årsaker til hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Leger kaller brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, sværheten i blodbevegelsen gjennom sine kar. Nedfallet av vener eller arterier, som er ansvarlig for blodtilførsel, forårsaker vaskulær insuffisiens.

Patologien til fartøyene som fremkaller en forstyrrelse av hjernens sirkulasjon kan være svært forskjellig:

 • blodpropper
 • dannelsen av looper, kinks;
 • innsnevring;
 • emboli;
 • aneurisme.

Å snakke om cerebral vaskulær insuffisiens kan gjøres i alle tilfeller når mengden blod som faktisk transporteres til hjernen, ikke sammenfaller med det nødvendige.

Statistisk, forårsaker problemet med blodtilførsel sklerotiske vaskulære lesjoner. Formasjon i form av en plakk hindrer normal gjennomføring av blod gjennom fartøyet, forverrer dens gjennomstrømning.

Hvis behandlingen ikke er planlagt i tide, vil plakkene uunngåelig akkumulere blodplater, og dermed øke i størrelse, og til slutt dannes en trombose. Han lukker enten fartøyet, forhindrer bevegelse av blod gjennom det eller tårer av med en blodstrøm, hvorpå den blir levert til hjernen arterier. Der vil det tette fartøyet, forårsaker en akutt sykdom i hjernecirkulasjonen, kalt et slag.

Hypertensjon anses også som en av hovedårsakene til sykdommen. For pasienter som lider av hypertensjon, er en frivoløs holdning til ens eget trykk, inkludert måter å normalisere seg på, notert.

I tilfelle at behandlingen foreskrives, og doktorsforskriftene blir observert, reduseres sannsynligheten for vaskulær insuffisiens.

Osteochondrose i livmoderhalsen kan også forårsake vanskeligheter med blodstrøm, da den klemmer arterier som fôrer hjernen. Behandling av osteokondrose er derfor ikke bare et spørsmål om å bli kvitt smerte, men mer et forsøk på å unngå alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall.

Kronisk tretthet anses også som en av årsakene til utviklingen av sirkulasjonsproblemer i hjernen.

Hodeskader kan også være en direkte årsak til sykdommen. Hjerterusjoner, blødninger eller blåmerker forårsaker klemming av hjernens sentre, og som en konsekvens - sykdomsproblemer.

Typer av brudd

Legene snakker om to typer problemer med cerebral blodstrøm: akutt og kronisk. For akutt er preget av rask utvikling, siden det kan gå ikke bare om dagene, men til og med om minuttene av sykdomsforløpet.

Akutte brudd

Alle tilfeller av cerebral sirkulasjonsproblemer med akutt kurs kan deles inn i to grupper:

 1. hjerneslag. I sin tur er alle slag delte inn i hemorragisk, der det er blødning i hjernevævet på grunn av ruptur av fartøyet og iskemisk. Med sistnevnte er blodkaret blokkert av en eller annen grunn, noe som forårsaker hypoksi i hjernen;
 2. forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon. Denne tilstanden er preget av lokale vaskulære problemer som ikke påvirker vitale steder. De er ikke i stand til å forårsake ekte komplikasjoner. Forsinket forstyrrelse fra akutt utmerker seg ved varigheten: Hvis symptomer blir observert i mindre enn en dag, anses prosessen for forbigående, ellers - slag.

Kroniske lidelser

Vanskeligheter med cerebral blodstrøm, som har kronisk karakter, utvikler seg i lang tid. Symptomer som er karakteristiske for denne tilstanden er i utgangspunktet svært svakt uttrykt. Bare med tidenes gang, når sykdommen er merkbart fremgang, blir følelsene sterkere.

Symptomer på cerebral blodstrømningsobstruksjon

Det kliniske bildet for hver av de typer vaskulære problemer kan ha et annet utseende. Men for alle er det vanlige tegn på tap av hjernens funksjonalitet.

For at behandlingen skal være mest effektiv, er det nødvendig å identifisere alle de signifikante symptomene, selv om pasienten er trygg på subjektiviteten.

For forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon er følgende symptomer typiske:

 • hodepine av ukjent opprinnelse, svimmelhet, følelse av skumle, prikkende, ikke forårsaket av fysiske årsaker;
 • immobilisering: Som delvis, når motorfunksjonene delvis mister en lem, og lammelse, forårsaker en fullstendig immobilisering av en del av kroppen;
 • kraftig reduksjon i synsstyrken eller hørselen;
 • symptomer som indikerer problemer med hjernebarken: vanskeligheter med å snakke, skrive, tap av evnen til å lese;
 • anfall som minner om epileptisk
 • kraftig forverring av minne, intellekt, mentale evner;
 • plutselig utviklet fravær, manglende evne til å konsentrere seg.

Hvert av problemene med cerebral blodstrøm har sin egen symptomatologi, hvor behandlingen avhenger av det kliniske bildet.

Således, med iskemisk slag er alle symptomer svært akutte. Pasienten vil nødvendigvis ha klager over subjektive egenskaper, inkludert alvorlig kvalme, oppkast eller fokal symptomer, signalering brudd på de organene eller systemene som det berørte området av hjernen er ansvarlig for.

Hemoragisk berøring observeres når blod fra en skadet kar går inn i hjernen. Da kan væsken klemme hjernehulen, noe som forårsaker ulike skader på det, noe som ofte fører til et dødelig utfall.

Transiente iskemiske anfall, kjent som forbigående iskemiske anfall kan være ledsaget av et delvis tap av motorisk aktivitet, søvnighet, svekket syn, tale ferdigheter, samt forvirring.

For kroniske problemer med cerebral blodtilførsel er preget av uhyggelig utvikling i mange år. Derfor er pasienter oftest eldre, og behandling av tilstanden tar nødvendigvis hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer. Hyppige symptomer er en nedgang i intellektuelle evner, minne, evne til å fokusere. Slike pasienter kan være mer aggressive.

diagnostikk

Diagnosen og påfølgende behandling av tilstanden er basert på følgende parametere:

 • samling av anamnese, inkludert klager fra pasienten;
 • samtidige sykdommer hos pasienten. Diabetes mellitus, aterosklerose, økt blodtrykk kan indirekte indikere sirkulasjonsproblemer;
 • skanning, signalering av skadede fartøy. Det lar deg tildele sin behandling;
 • magnetisk resonans avbildning, som er den mest pålitelige måten å visualisere det berørte området av hjernen. Moderne behandling av cerebral sirkulasjon er umulig uten MR.

Behandling av cerebrale sirkulasjonsproblemer

Krenkelser av cerebral sirkulasjon, som er akutte, krever en umiddelbar forespørsel til lege. I tilfelle streker er beredskapssorgen rettet mot å opprettholde vitale menneskelige organer og systemer.

Behandling av vaskulære hjerneproblemer er å gi pasienten normal pust, sirkulasjon, fjerning av cerebralt ødem, korrigering av blodtrykk, normalisering av vann-elektrolyttbalansen. For alle disse prosedyrene må pasienten være på sykehuset.

Videre behandling av stroke vil bestå i å eliminere årsaken til sirkulasjonsproblemer. I tillegg vil den generelle blodstrømmen i hjernen og restaureringen av de berørte områdene bli korrigert.

I henhold til medisinsk statistikk øker korrekt behandling i tide riktig sjansene for fullstendig gjenoppretting av de berørte berørte funksjonene. Om lag en tredjedel av pasientene etter rehabilitering kan komme tilbake til sitt arbeid.

Kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon behandles med medisiner som forbedrer arteriell blodstrøm. Parallel foreskrive en behandling som normaliserer blodtrykket, kolesterolnivået i blodet. I tilfelle av kroniske lidelser er det også vist uavhengig trening av minne, konsentrasjon og intelligens. Blant slike aktiviteter kan kalles lese, memorere tekster av hjerte og annen intellektuell opplæring. Det er umulig å reversere prosessen, men pasienten kan ikke tillate situasjonen å forverres.

Kanskje det vil være interessant for deg. En meget liknende sykdom kalles: cerebral angioødem i hjerneskader.

Forstyrrelser av hjerneblodsirkulasjonen i blodet: former, tegn, behandling

I de siste årene har andelen dødsfall fra patologiske lesjoner i hjernen som tidligere hadde vært assosiert med kroppsaldring økt betydelig og ble kun diagnostisert hos eldre (etter 60 år). I dag forandres symptomene på hjernesirkulasjonsforstyrrelser. Og folk dør ofte mindre enn 40 år etter et slag. Derfor er det viktig å kjenne årsakene til og mekanismen for deres utvikling, slik at forebyggende, diagnostiske og terapeutiske tiltak gir det mest effektive resultatet.

Hva er forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon (MK)

De cerebrale karene har en unik, perfekt struktur som perfekt regulerer blodstrømmen, og sikrer stabiliteten i blodsirkulasjonen. De er arrangert på en slik måte at når blodstrømmen til koronarbeinene øker omtrent 10 ganger under fysisk aktivitet, forblir mengden sirkulerende blod i hjernen, med økende mental aktivitet, på samme nivå. Det vil si at det er en omfordeling av blodstrømmen. En del av blodet fra hjernegruppene med mindre stress blir omdirigert til områder med økt hjernevirksomhet.

Imidlertid er denne perfekte prosessen med blodsirkulasjon forstyrret dersom mengden blod som kommer inn i hjernen ikke tilfredsstiller behovet for det. Det skal bemerkes at omfordelingen i hjernegruppene er nødvendig, ikke bare for sin normale funksjonalitet. Det forekommer også i forekomsten av forskjellige patologier, for eksempel stenose av fartøyets lumen (innsnevring) eller obturasjon (lukning). Som følge av svekket selvregulering, reduserer blodbevegelseshastigheten i visse deler av hjernen og deres iskemi sakte.

Typer av lidelser i MK

Det er følgende kategorier av blodstrømforstyrrelser i hjernen:

 1. Akutt (slag), som opptrer plutselig med et forlenget kurs, og forbigående, de viktigste symptomene på dem (synshemming, tap av tale, etc.) varer ikke mer enn en dag.
 2. Kronisk, forårsaket av dyscirculatory encephalopathies. De er delt inn i to typer: hypertensiv opprinnelse og forårsaket av aterosklerose.

Akutte hjertesirkulasjonsforstyrrelser (CABG)

Akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon forårsaker stabile sykdommer i hjernens aktivitet. Det kan være av to typer: hemorragisk (blødning) og iskemisk (det kalles også hjerneinfarkt).

hemoragisk

etiologi

Blødning (hemorragisk forstyrrelse av blodstrømmen) kan skyldes ulike arteriell hypertensjon, vaskulære aneurismer, medfødte angiomer, etc.

patogenesen

Som et resultat av økningen i arterielt trykk, frigjøres plasma og proteiner i det, noe som fører til plasmametning av veggene til karene, noe som forårsaker ødeleggelse. Et særegent hyalinlignende spesifikt stoff blir avsatt på vaskulære vegger (et protein som ligner brusk i sin struktur), noe som fører til utvikling av hyalinose. Skipene ligner glassrør, mister elastisitet og evnen til å beholde blodtrykket. I tillegg økes permeabiliteten til vaskemuren, og blodet kan fritt passere gjennom det, impregnere nervefibre (diapedesis blødning). Resultatet av en slik transformasjon kan være dannelsen av mikroanurysmer og ruptur av fartøyet med blødning og innblåsning av blod inn i den hvite hjernens substans. Dermed oppstår blødning som følge av:

 • Plasmatisk impregnering av veggene til fartøyene av den hvite hjernens substans eller visuelle tuberkler;
 • Diapedesis blødning;
 • Dannelsen av mikroanurysmer.

Blødning i den akutte perioden er karakterisert ved utviklingen av hematomer med kile og deformasjon av hjernestammen i tentorienteringsåpningen. Samtidig svulmer hjernen og utvikler omfattende hevelse. Det er sekundære blødninger, mindre.

Kliniske manifestasjoner

Vanligvis oppstår i løpet av dagen, under fysisk aktivitet. Plutselig begynner hodet å smerte, det er sykdommelige ønsker. Bevissthet - forvirret, en person puster ofte og med fløyte, det er takykardi ledsaget av hemiplegi (ensidig lemmerlammelse) eller hemiparesis (svekkelse av motorfunksjoner). Hovedrefleksene er tapt. Utsikten blir fast (parese), anisocoria (elever av forskjellige størrelser) eller strabismus av divergent type oppstår.

behandling

Behandlingen av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser av denne typen inkluderer intensiv terapi, hovedformålet er å redusere blodtrykket, gjenopprette vitale (automatisk oppfatning av den eksterne verden), stoppe blødning og eliminere hjerneødem. Følgende medisiner brukes:

 1. Redusere blodtrykk - ganliablokatory (Arfonade, benzohexan, pentamin).
 2. For å redusere permeabiliteten til veggene i blodkarene og øke blodkoagulabiliteten - Dicynone, vitamin C, vikasol, Kalsiumglukonat.
 3. For å øke reologi (fluiditet) av blod - Trental, Winkaton, Cavinton, Euphyllin, Cinnarizin.
 4. Inhiberende fibrinolytisk aktivitet - ACC (aminokapronsyre).
 5. Decongestant - Lasix.
 6. Sedativa.
 7. For å redusere intrakranielt trykk foreskrives en ryggpinne.
 8. Alle rusmidler injiseres.

iskemisk

etiologi

iskemisk IMC på grunn av aterosklerotisk plakk

Sirkulasjonsforstyrrelser iskemisk er oftest forårsaket av aterosklerose. Dens utvikling kan provosere sterk spenning (stress, etc.) eller overdreven fysisk aktivitet. Kan oppstå under nattesøvn eller umiddelbart etter oppvåkning. Ofte følger preinfarkt eller hjerteinfarkt.

symptomer

Kan oppstå plutselig eller øke gradvis. De manifesteres i form av hodepine, hemiparesis på siden motsatt lesjonen. Krenkelse av koordinering av bevegelse, samt visuelle og taleforstyrrelser.

patogenesen

En iskemisk lidelse oppstår når en utilstrekkelig mengde blod tilføres til et eget område av hjernen. I dette tilfellet er et fokus på hypoksi, hvor nekrotiske formasjoner utvikles. Denne prosessen er ledsaget av et brudd på de grunnleggende hjernefunksjonene.

terapi

I behandlingen brukes injeksjoner av medisiner for å gjenopprette den normale funksjonen av det kardiovaskulære systemet. Disse inkluderer: Korglikon, Strofantin, Sulfokampokain, Reopolyklykin, Cardiamin. Intrakranialt trykk avtar mannitol eller Lasix.

Video: Årsakene til ulike slagslag

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon

Transitory svekkelse av cerebral sirkulasjon (PNMC) oppstår mot arteriell hypertensjon eller aterosklerose. Noen ganger er årsaken til utviklingen sin kombinasjon. De viktigste symptomene på PNMC er som følger:

 • Hvis patologiens fokus befinner seg i karotidbeholderne, er pasienten nummen med halvparten av stammen (med motsatt side av siden) og en del av ansiktet rundt leppene, lammelse eller kortvarig parese av lemmer er mulig. Violert tale, det kan være epileptisk anfall.
 • Når dårlig sirkulasjon i vertebrobasilær område av pasientens svekkede armer og ben, føler deg svimmel, er det vanskelig å svelge og lage lyder, det fotopsi (utseende i øynene av den lysende prikker, gnister, etc.) eller dobbeltsyn (delingen av de synlige elementer). Han mister orientering, han har feil i hans minne.
 • Symptomer på cerebral sirkulasjon på bakgrunn av hypertensjon vises som følger: begynner å få hodepine og øyeepler, en person opplever tretthet, han har en trykkende ører (som i et fly under avgang eller landing) og kvalmende begjær. Ansiktet blir rødt, svette øker. I motsetning til slag, finner alle disse symptomene sted innen en dag. For dette ble de kalt "forbigående angrep".

Behandling av PNMK utføres av hypotensive, toniske og kardiotoniske midler. Brukt spasmolytika som forbedrer blodstrømmen i hjernen, og blokkere av kalsiumkanaler. Følgende medisiner er foreskrevet:

Dibasol, Trental, Clopheline, Wincomamin, Euphyllin, Cinnarizine, Cavinton, Furasemid, betablokkere. Som tonic - alkohol tinkturer av ginseng og magnolia vintreet.

Kroniske sykdommer i hjernecirkulasjon

Kronisk lidelse i hjernesirkulasjonen (CNMK), i motsetning til akutte former utvikler seg gradvis. Det er tre stadier av sykdommen:

 1. I første fase er symptomene vage. De er mer som et kronisk tretthetssyndrom. En person blir raskt trøtt, søvn er forstyrret, hodet hans gjør ofte vondt og svimmel. Han blir raske og distrahert. Han endrer ofte stemningen. Han glemmer noen mindre punkter.
 2. I den andre fasen ledsages en kronisk svekkelse av cerebral sirkulasjon av en betydelig minneverdighet, utvikle små brudd på motorfunksjonene, forårsaker skakkelig gang. Det er konstant støy i hodet mitt. En person oppfatter informasjon dårlig, neppe konsentrere seg om det hans oppmerksomhet. Han degraderer gradvis som en person. Blir irritabel og ikke selvsikker, mister intellekt, reagerer utilstrekkelig på kritikk, faller ofte i depresjon. Han er hele tiden svimmel og har hodepine. Han vil alltid sove. Arbeidsevne - redusert. Han er dårlig tilpasset sosialt.
 3. I tredje fase blir alle symptomene verre. Nedbrytning av personen blir demens, hukommelsen lider. Når man reiser hjemme alene, vil en slik person aldri finne en vei tilbake. Motorfunksjonene er svekket. Dette manifesterer seg i rystelser av hender, stivhet i bevegelser. Merkbart, taleforstyrrelser, koordinering av bevegelser.

Den siste fasen av kronisk NMC er hjerneatrofi og nevronaldød, utvikling av demens

Brudd på hjernecirkulasjon er farlig fordi hvis ikke behandlingen utføres i tidlige stadier, dør nevroner - de grunnleggende enhetene i hjernestrukturen, som ikke kan oppstå igjen. Derfor er diagnosen av sykdommen i de tidlige stadier så viktig. Den inkluderer:

 • Identifikasjon av sykdommer i blodårer som fremmer utviklingen av hjernesirkulasjonsforstyrrelser.
 • Diagnosen er basert på pasientens klager.
 • Gjennomføring av en nevropsykologisk undersøkelse på MMSE-skalaen. Det kan oppdage kognitiv svekkelse ved testing. Fraværet av brudd er indikert med 30 poeng samlet av pasienten.
 • Dupleks skanning med det formål å avsløre lesjoner av cerebral kar med aterosklerose og andre sykdommer.
 • Magnetic resonance tomography, som gjør det mulig å identifisere små hypotensitive (med patologiske forandringer) foci i hjernen.
 • Kliniske blodprøver: En generell blodprøve, et lipidspektrum, et koagulogram, glukose.

etiologi

Hovedårsakene til hjernesirkulasjonsforstyrrelser er som følger:

 1. Age. I utgangspunktet oppstår de hos folk som har gått inn i femte tiåret.
 2. Genetisk predisposisjon.
 3. Craniocerebral skade.
 4. Overvekt. Overvektige mennesker lider ofte av hyperkolesterolemi.
 5. Hypodinami og økt følelsesmessighet (stress, etc.).
 6. Dårlige vaner.
 7. Sykdommer: diabetes mellitus (insulinavhengig) og aterosklerose.
 8. Hypertensjon. Forhøyet blodtrykk er den vanligste årsaken til hjerneslag.
 9. I en gammel alder kan brudd på blodstrømmen i hjernen føre til:
  • atrieflimmer,
  • ulike sykdommer i bloddannende organer og blod,
  • kronisk tromboflebitt,
  • hjertesykdommer.

behandling

Med kronisk nedsatt blodmengde i hjernen Alle medisinske tiltak er rettet mot å beskytte nervene i hjernen fra døden som følge av hypoksi, for å stimulere metabolisme på nivå av nevroner, for å normalisere blodstrømmen i hjernens vev. Legemidler til hver pasient velges individuelt. Ta dem i en strengt angitt dosering, og monitorer blodtrykket kontinuerlig.

Videre, forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon, ledsaget av nevrologiske manifestasjoner som anvendes antioksidanter, venotonics, vasodilatorer, neurobeskyttende midler, midler som forbedrer blodmikrosirkulasjon, sedativer og multivitamin.

For å behandle en kronisk lidelse i hjernens sirkulasjon kan og middel til tradisjonell medisin, ved hjelp av en rekke avgifter og phyto-te. Spesielt nyttig infusjon av hagtorns og samlingsblomster, som inkluderer kamilleapotek, myrsvin og morwort. Men de bør brukes som et ekstra behandlingsforløb, noe som styrker den viktigste medisinterapien.

Personer med økt vekt, som er i fare for å utvikle aterosklerose på grunn av høyt kolesterol, må ta hensyn til ernæring. For dem er det spesielle dietter du kan lære om fra en diettist som overvåker næringsorganisasjonen for pasienter som er på behandling på et sykehus på et sykehus. Kostholdsprodukter inkluderer alt som har vegetabilsk opprinnelse, sjømat og fisk. Men produktene av melk, tvert imot, skal ha lite fett.

Hvis kolesterolemien er signifikant, og dietten ikke gir de nødvendige resultatene, er legemidlene som er inkludert i statin-gruppen foreskrevet: Lipitor, Atorvakar, Vabarin, Torvakard, Simvatin. Ved høy grad av innsnevring av hulrommet mellom veggene i halspulsårene (70%) som kreves for å holde endarterectomi (kirurgi), som er utført bare i spesialiserte klinikker. Med en stenose på mindre enn 60% er konservativ behandling tilstrekkelig.

Rehabilitering etter akutt nedsatt hjernesirkulasjon

Medikamentterapi kan stoppe sykdomsforløpet. Men hun kan ikke returnere muligheten til å flytte. Hjelp i dette kan bare spesielle treningsøvelser. Vi må være forberedt på at denne prosessen er lang nok og har nok tålmodighet. Pasientene til pasienten må lære å utføre massasje og øvelser med terapeutisk gymnastikk, siden de må gjøre dem for seks måneder eller mer.

Grunnlaget for tidlig rehabilitering etter en dynamisk svekkelse av cerebral sirkulasjon med målet om fullstendig gjenoppretting av motorfunksjoner er vist ved kinesitherapy. Spesielt er det nødvendig med å gjenopprette motilitet, da det bidrar til opprettelsen av en ny modell av hierarkiet i nervesystemet for utøvelse av fysiologisk kontroll av organismens motorfunksjoner. Følgende metoder brukes i kinesitherapy:

 1. Gymnastikk "Balanse", med sikte på å gjenopprette koordinering av bevegelser;
 2. System for refleksøvelser Feldenkrais.
 3. Vojta-systemet tar sikte på å gjenopprette motoraktivitet ved å stimulere reflekser;
 4. Mikrokenizoterapiya.

Passiv gymnastikk "Balanse" er tildelt hver pasient med nedsatt cerebral sirkulasjon, så snart bevisstheten vender tilbake til ham. Vanligvis hjelper familien hennes til pasienten. Det inkluderer kneading av fingre og tær, flekk og forlengelse av lemmer. Øvelser begynner å utføre fra de nedre delene av lemmer, og beveger seg gradvis opp. Komplekset inkluderer også æltning av hodene og livmorhalsene. Før begynnelsen av øvelsene og avslutte skal gymnastikken være lett masserende bevegelser. Pass på å overvåke pasientens tilstand. Gymnastikk skal ikke føre til at han overtar. Uavhengig kan pasienten utføre øvelser for øynene (skrue opp, rotere, fikse et blikk på ett punkt og noen andre). Gradvis, med forbedring av pasientens generelle tilstand, økes belastningen. For hver pasient velges en individuell gjenopprettingsteknikk, med tanke på egenskapene til sykdomsforløpet.

Foto: grunnleggende øvelser av passiv gymnastikk

Feldenkrais Metode Er en terapi som forsiktig påvirker det menneskelige nervesystemet. Den fremmer full restaurering av mentale evner, motoraktivitet og sensualitet. Det inkluderer øvelser som krever jevn bevegelse under utførelsen. Pasienten bør fokusere på koordinasjonen, gjøre hver bevegelse meningsfylt (bevisst). Denne teknikken gjør at vi distraherer oppmerksomheten fra det eksisterende helseproblemet og konsentrerer det om nye prestasjoner. Som et resultat begynner hjernen å "huske" de tidligere stereotypene og vender tilbake til dem. Pasienten studerer hele tiden sin kropp og dens evner. Dette lar deg finne raske måter å få det til å flytte.

Metoden er basert på tre prinsipper:

 • Alle øvelser skal være enkle å lære og huske.
 • Hver øvelse skal utføres jevnt, uten overbelastning av muskler.
 • Mens du utfører øvelsen, bør den syke personen nyte bevegelsen.

Men viktigst, man kan aldri dele sine prestasjoner i høy og lav.

Ekstra rehabiliteringstiltak

Utbredte utføre pusteøvelser, som ikke bare normaliserer blodsirkulasjon, men også fjerner som oppstår under påvirkning av gymnastikk og massere muskelstrekkbelastning. I tillegg regulerer det åndedrettsprosessen etter å ha utført terapeutiske øvelser og gir en avslappende effekt.

Ved brudd på hjernecirkulasjon er pasienten foreskrevet en sengestøtte i lang tid. Dette kan føre til ulike komplikasjoner, for eksempel et brudd på naturlig ventilasjon, fremveksten av bedsores og kontrakturer (i felles begrenset mobilitet). Profylakse av bedsores er den hyppige endringen av pasientens stilling. Det anbefales å vri den over magen. Fot mens hengende, som ligger på leggen myke puter under knærne - hjul laget av bomull, trimmet med gasbind.

For forebygging av kontrakturutvikling anbefales det:

 1. Pasientens kropp skal gis en spesiell stilling. I de tidlige dager blir han overført fra en stilling til en annen, omsorg for sine slektninger. Dette gjøres hver annen eller tre timer. Etter stabilisering av blodtrykket og forbedring av pasientens generelle tilstand, blir de lært å gjøre det selv. Tidlig sittende av pasienten i sengen (hvis trivselet tillater det) vil ikke tillate utvikling av kontrakturer.
 2. Gjør massasjen nødvendig for å opprettholde muskeltonen i normal. De første dagene inkluderer det lett strekk (med økt tone) eller æltning (hvis muskeltonen er redusert) og varer bare noen få minutter. Ytterligere massasjebevegelser intensiveres. Det gis tillatelse til å bruke rubbing. Varigheten av massasjeprosedyrer øker også. Ved utgangen av første halvdel av året kan de utføres innen en time.
 3. Utfør øvelsesøvelser, som blant annet effektivt bekjemper synkinesi (ufrivillig sammentrekning av musklene).
 4. En god effekt er gitt av vibrasjonsstimulering av lammede deler av kroppen med en frekvens av svingninger fra 10 til 100 Hz. Avhengig av pasientens tilstand kan varigheten av denne prosedyren variere fra 2 til 10 minutter. Det anbefales å gjennomføre ikke mer enn 15 prosedyrer.

I tilfeller av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser, brukes alternative terapier også:

 • Refleksbehandling, som inkluderer:
  1. Behandling med lukt (aromaterapi);
  2. klassisk versjon av akupunktur;
  3. akupunktur i reflekspoengene plassert på auriklene (auricoterapi);
  4. akupunktur av biologisk aktive punkter på hendene (su-Jack);
 • Behandling med leeches (hirudoterapi);
 • Barrerbad med tilsetning av havsalt;
 • Oksygenbad.

Video: Rehabilitering etter et slag, programmet "Live sunt!"

Mer informasjon om omfattende rehabilitering etter slag og iskemiske angrep leser lenken.

Konsekvenser av NMC

Akutte hjertesirkulasjoner har alvorlige konsekvenser. I 30 tilfeller av hundre personer som har gjennomgått denne sykdommen, blir det helt hjelpeløs.

 1. Han kan ikke spise, hygiene, kjole etc. på egen hånd. Slike mennesker har helt mistet evnen til å tenke. De mister oversikten over tid og er ikke helt orientert i rommet.
 2. Noen beholder evnen til å bevege seg. Men mange mennesker som, etter brudd på hjernens sirkulasjon, forblir for alltid bedridden. Mange av dem beholder et klart sinn, forstår hva som skjer rundt dem, men er målløs og kan ikke formidle sine ønsker og uttrykke følelser i ord.

kommunikasjon mellom hjerneskade og vitale funksjoner

Funksjonshemming er et trist resultat av akutt og i mange tilfeller kronisk nedsatt hjernesirkulasjon. Ca 20% av akutte sykdomsforstyrrelser resulterer i dødsfall.

Men det er en mulighet til å beskytte deg selv mot denne alvorlige sykdommen, uansett hvilken klassifiseringskategori den refererer til. Selv om mange mennesker forsømmer det. Det er en oppmerksom holdning til ens helse og alle endringene som foregår i kroppen.

 • Enig at en sunn person ikke skal ha hodepine. Og hvis du plutselig følte deg svimmel, så var det noe avvik i funksjonen til systemene som er ansvarlige for denne kroppen.
 • Bevis på funksjonsfeil i kroppen er forhøyet temperatur. Men mange går på jobb når det er 37 ° C, vurderer det normalt.
 • Det er en kortvarig følelsesløp i ekstremiteter? De fleste gni det, uten å spørre: Hvorfor skjer dette?

I mellomtiden er disse satellitter av de første mindre endringene i blodstrømssystemet. Ofte er en akutt forstyrrelse i hjernen sirkulasjon foran en forbigående en. Men siden symptomene hans går over dagen, er det ikke alle som har det travelt å se en lege for å få en kontroll og få den nødvendige medisinen.

I dag finnes det effektive medisiner for medisin - trombolytika. De jobber bokstavelig talt mirakler, oppløser blodpropper og gjenoppretter hjernecirkulasjon. Det er imidlertid en "men". For å oppnå maksimal effekt bør de administreres til pasienten innen tre timer etter utseendet av de første symptomene på et slag. Dessverre, i de fleste tilfeller, søker medisinsk hjelp for sent, når sykdommen har gått i alvorlig fase, og bruk av trombolytik er allerede ubrukelig.

rheoencephalography

rheoencephalography - Ikke-invasiv metode for å studere blodstrømmen i hjernens kar, som er basert på registrering av total elektrisk motstand (impedans) av levende vev til en vekselstrøm med høy frekvens.

Grunnlaget for rheoencefalografi er ideen om at ethvert levende vev er en inhomogen leder, dets elektriske egenskaper er tilveiebragt av polare proteinmolekyler og ioner. Den høyeste elektriske ledningsevnen i biologiske væsker (blod, lymf) og det minste - i hud og bein.

Rheoencefalografi gjør det mulig å evaluere elasticiteten til veggene i hjernens kar og deres tone, perifer vaskulær motstand; for å få informasjon om tilstanden til hjernens arterier og vener til høyre og venstre, i hjernens område, hvis blodforsyning kommer fra karoten arterier og i hjernen som leveres med blodtilførsel av vertebrale arterier.

Metoden anses som trygg, bruk av barn og ungdom er tillatt.

Indikasjoner for forskning

Hyppig hodepine, migrene.

Vegeto-vaskulær (neurokirkulatorisk) dystoni.

Symptomer på økt intrakranielt trykk.

Encefalopati av forskjellig opprinnelse.

Hørselstap, tinnitus, nedsatt syn.

Redusert mental ytelse, hukommelsessvikt.

Forberedelse for rheoencefalografi

Det er ingen spesiell forberedelse for studien. Når du utfører REG, er det nødvendig å ta en komfortabel stilling og slappe helt av.

Metode for gjennomføring

Studien utføres i pasientens sittende eller liggende stilling, med lukkede øyne.

Hårbunnen blir avfettet med alkoholoppløsning, og deretter plasseres elektroder med en diameter på 3 cm på den, som er festet med gummibånd. Deretter er det en innspilling av rheoencefalogrammet og behandling av de oppnådde dataene ved hjelp av apparatet. Studienes varighet er ca. 15 minutter.

Studien er utført i to ledninger: frontomastoid og ocipitomastoid.

For å registrere REG i frontomastoid-ledninger, blir elektroder påført i pannen ("front") og mastoid ("mastoid") områder. Oppnådd informasjon viser tilstanden av blodsirkulasjon i sonen, blodtilførselen til den indre halspulsåren.

Ved opptak av oksipitomastoid ledningen, blir elektrodene påført neket ("occipito") og mastoidprosessen ("mastoidal"). Posten reflekterer blodstrømmen til bassenget i vertebralarterien.

Resultatene av rheoencefalografi presenteres i form av et grafisk bilde (rheoencephalogram), som reflekterer pulsfluktuasjoner under blodfylling av cerebral fartøy og kvantitative indekser av cerebral blodstrøm:

 • A - amplituden til den arterielle komponenten, karakteriserer arteriell blodfylling av hjernen.
 • B / A er forholdet mellom den venøse komponenten og amplituden til den arterielle komponenten i%. Beskriver tonen i hjernens arterier av middels og liten kaliber.
 • BO - indeksen for venøs utstrømning.

Tolkning av resultater

Parametrene for cerebral hemodynamikk er normale

Typer av cerebral blodstrømningsforstyrrelser:

 1. Angiospastisk type. Redusert arteriell blod fyller hjernen, økt arteriell tone, venøs utstrømning forblir normal. Spasm i arteriene kan manifesteres ved utseende av hodepine om kveldene, irritabilitet. Når tonen i ryggvirvel arterier og andre arterier, forming vertebrobasilær basseng, muligens tåkesyn i form av dobbelt syn, blinkende "flyr" foran øynene, svekket motorisk koordinasjon.
 2. Angiogipotonisk type. Redusert tone i arteriene, en venøs utstrømning er vanskelig. Det manifesterer seg som en hodepine av et sprengende tegn i nakkehinnen, som vises om natten eller om morgenen og vokser i horisontal stilling, med øyelokk ødem, retardasjon og kvalme.
 3. Den blandede typen. Redusert fylling av arteriene med blod, økt arteriell tone og venøs utstrømning hindret.

Velg symptomene som angår deg, svar på spørsmålene. Finn ut hvor alvorlig problemet ditt er, og om du trenger å se en lege.

Før du bruker informasjonen som leveres av medportal.org, vennligst les vilkårene i brukeravtalen.

Brukeravtale

Nettstedet medportal.org gir tjenester på de vilkår som er beskrevet i dette dokumentet. Ved å bruke nettstedet, bekrefter du at du har lest vilkårene i denne brukeravtalen før du bruker nettstedet, og godtar alle vilkårene i denne avtalen i sin helhet. Vennligst ikke bruk nettstedet hvis du ikke godtar disse vilkårene.

Beskrivelse av tjenesten

All informasjon som er lagt ut på nettstedet, er referanseprodukt, informasjon hentet fra åpne kilder er referanse og annonserer ikke. Nettstedet medportal.org tilbyr tjenester som tillater brukeren å søke etter medisiner i dataene hentet fra apotek innenfor rammen av en avtale mellom apotek og nettstedet medportal.org. For å gjøre det enklere å bruke nettstedet, er data om legemidler, kosttilskudd systematisert og gitt en stavemåte.

Nettstedet medportal.org tilbyr tjenester som tillater brukeren å søke etter klinikker og annen medisinsk informasjon.

Begrensning av ansvar

Informasjonen i søkeresultatene er ikke et offentlig tilbud. Administrasjonen av nettstedet medportal.org garanterer ikke nøyaktigheten, fullstendigheten og (eller) relevansen av de viste dataene. Administrasjonen av nettstedet medportal.org tar ikke ansvar for skade eller skade som du kan pådra seg av tilgang eller manglende evne til å få tilgang til nettstedet eller fra bruken eller manglende evne til å bruke dette nettstedet.

Ved å godta vilkårene i denne avtalen, forstår du og er helt enig i at:

Informasjonen på nettstedet er kun til referanse.

Administrasjon av nettstedet medportal.org garanterer ikke mangel på feil og uoverensstemmelser vedrørende deklarert på nettstedet og den faktiske tilgjengeligheten av varer og priser for varene i apoteket.

Brukeren er forpliktet til å avklare den nødvendige informasjon ved telefonsamtale apoteket, eller bruke informasjonen på egen hånd.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org garanterer ikke mangel på feil og uoverensstemmelser angående tidsplanen for klinikkarbeid, deres kontaktinformasjon - telefonnumre og adresser.

Verken medportal.org nettstedet, eller noen annen part involvert i prosessen med å gi den informasjonen skal ikke holdes ansvarlig for skader eller skader som du kan lide av det faktum som er avhengige av informasjonen på denne nettsiden.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org forplikter seg og forplikter seg til å fortsette å gjøre sitt ytterste for å minimere avvik og feil i informasjonen som tilbys.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org garanterer ikke fravær av tekniske feil, inkludert i forhold til driften av programvaren. Administrasjonen av nettstedet medportal.org forplikter seg til å gjøre all mulig innsats så snart som mulig for å eliminere eventuelle feil og feil i tilfelle deres forekomst.

Brukeren blir advart om at administrasjonen av nettstedet medportal.org ikke er ansvarlig for å besøke og bruke det eksterne ressurser, koblinger som kan finnes på nettstedet, gir ikke godkjenning av innholdet og er ikke ansvarlig for tilgjengeligheten.

medportal.org forbeholder seg retten til å stanse driften av nettstedet, helt eller delvis endre innholdet, gjøre endringer i brukeravtalen. Slike endringer gjøres kun etter administrasjonens skjønn uten forvarsel til brukeren.

Du anerkjenner at du har lest vilkårene i denne brukeravtalen og godtar alle vilkårene i denne avtalen i sin helhet.

Reklameinformasjon, for plassering av hvilke på nettstedet er det en passende avtale med annonsøren, er merket "på annonseringsrettigheter".

Krenkelse av cerebral sirkulasjon

Hjernen tilhører hele kontrollorganet for hele organismen, det er ansvarlig for koordinering av det harmoniske arbeidet i alle vev og systemer, det indre arbeidets fulle arbeid. Høyere aktivitet, tale, tenkning, oppfatning, bevegelse - alt dette er hjernens ansvar. Derfor må hele strømmen av glukose og oksygen til den og mange andre underlag som er nødvendige for livet, oppstå kontinuerlig og i prioriteringsorden.

Funksjoner av blodtilførsel og arbeids celler som gjør at det er duken, selv om problemene i legemet og i nærvær av forskjellige patologier, blir blodet tilføres i utgangspunktet (i tillegg til hjertemuskelen), for å sikre arbeidet med alle andre organer og systemer. I moderne medisin, lønner det seg stor oppmerksomhet til dette problemet som en krenkelse av cerebral sirkulasjon akutt og kronisk opprinnelse, siden på grunn av denne sykdommen hvert år er å øke andelen av såkalte "Young Death", og tilfeller av uførhet med alvorlige og irreversible konsekvenser.

40-50 år siden ble alvorlige tilfeller registrert hovedsakelig hos eldre, trappet terskelen til 60-årsdagen i dag, ofte med blod flow problemer er identifisert hos pasienter i alderen 30-40, og i noen tilfeller opp til 30 år. Denne trenden er farlig, ettersom ungdommene står overfor fullstendig funksjonshemning, funksjonshemning og manglende evne til å bevege seg selvstendig som følge av et slag.

Cerebral blodsirkulasjon under normale forhold

På grunn av den spesielle strukturen i blodårene utføres prosessen med å levere blod til celler ut kontinuerlig og fullt under alle forhold, enten det er hvile og sove eller aktiv aktivitet i tider med stress og hardt arbeid. Gjennom reguleringen av tonen - får halvkulen og stammen de nødvendige stoffene kontinuerlig og i ønsket volum, selv om fysisk belastning øker eller mentalkonsentrasjon er nødvendig. Dette er mulig på grunn av omfordeling av blodstrøm fra en avdeling til en annen, der det er behov for mer oksygen og ernæring for øyeblikket.

Ved ulike avvik fra normen på grunn av alderskarakteristikker eller ulike patologier, dannes brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, som har akutte former eller kroniske, jevnt fremskredende kurs. Som et resultat av brudd på tonen i kapillærene og blodårene eller prosessen med blodfordeling av regioner, forhindres oksygen og glukose fra å komme inn i cellene, noe som får dem til å dø gradvis. Tatt i betraktning det faktum at nevroner ikke har evne til å regenerere, blir funksjoner i de døde cellene tapte uigenkallelig.

Vanligvis dårlig cerebral blodstrøm blir dannet på grunn av en skarp innsnevring av lumen av kapillarene forårsaket av krampe eller forskjellige patologiske prosesser i og overlapper dets lumen (obstruksjon) plakk, trombus eller embolus. Brudd på blodstrømmen gjennom karene fører til blødning av visse områder (iskemi).

Årsaker til nedsatt cerebral sirkulasjon

Hvis vi snakker om hovedårsakene og tilhørende faktorer som fører til denne avviken, kan vi skille mellom følgende:

 • Innflytelsen av alder. Vanligvis utvikler problemer med blodstrøm etter 45-55 år, så vel som genetisk predisponering.
 • Signifikant høyere risiko for hjerneskade i nærvær av tidligere skader på hodet (hjernerystelser, blåmerker).
 • Kan føre til brudd på blodsirkulasjonen i hodet på dårlige vaner og tilstedeværelse av overflødig vekt på grunn av endring i balansen av fett og akkumulering av kolesterol på veggene i kapillærene.
 • Mangel på motoraktivitet, spesielt i kombinasjon med kronisk stress og høy følelsesmessighet.
 • Vesentlig innflytelse er gjort av slike patologier som diabetes, hypertensjon av noen genese, hjerteproblemer som fører til hemodynamiske lidelser.
 • Bidra til dannelsen av sykdommen og forstyrrelsen av blodproppene både med tilbøyelighet til trombose og med økt blødning.
 • Et av de vanligste problemene som har en progressiv karakter, er brudd på blodstrømmen i cervical ryggrad med osteokondrose, noe som forårsaker blodgennemstrømning i arteriene.

Hva er hjernesirkulasjonsforstyrrelse?

På grunnlag av disse årsaksfaktorer, er det mulig å svare på spørsmålet, hva slags patologi. Dette problemet kapillarer, noe som resulterer i dannelsen av hvilke er kontinuerlig eller intermitterende avbrutt levering til neuroner (visse områder av cortex og subkortikale strukturer) av oksygen og næringsstoffer, noe som er grunnen til at de lider av hypoksi og "sult", mens et langvarig problem - den progressive dø. Følgelig er driften av de soner som påvirkes av hypoksi og næringsmangel, forstyrret, noe som påvirker driften av hele organismen.

Hvis dårlig blodsirkulasjon i hodet er dannet på et lite område, kan nabolandene ta over funksjonene som er tapt av de berørte cellene, og utad på kroppen kan dette ikke reflekteres. Men døden til et stort område av cortex eller subcortex, eller trunk, truer med alvorlige sensoriske eller motoriske lidelser, irreversible endringer og til og med pasientens død i fravær av rettidig medisinsk hjelp.

Typer av forstyrrelser i blodstrømmen i hjernen

Basert på tidspunktet for forekomst og varighet av eksponeringen kan alle mulige brudd deles i to store grupper:

 • Akutte prosesser som skjer plutselig, på bakgrunn av generelle helse, som fører til en skarp og uttalt endringer i både kortsiktige og reversible (TIA) og irreversible (slag, iskemisk og hemoragisk typer).
 • Kroniske lesjoner eller såkalt progressiv dyscirculatory encefalopati (vevskader som følge av ernæringsmessig mangel og hypoksi).

Akutt forstyrrelse av hjernecirkulasjon

Hvis du skal vurdere nøyaktig den akutte sykdommen, oppstår tilstanden sterkt, mot bakgrunnen av provokerende faktorer eller noen tid etter deres innvirkning, og fører til alvorlige og uttrykte forstyrrelser i arbeid.

I henhold til type lesjon er det tre alternativer:

 • hemorragisk hjerneslag (blødning),
 • iskemisk berøring (hjerneinfarkt),
 • forbigående iskemisk angrep (forbigående iskemiske lidelser).

Hemorragisk slag oppstår når brudd i kapillærene, påvirket av aterosklerose eller andre patologier, på bakgrunn av å øke trykket inne dets lumen, traumatisk slag eller medfødte misdannelser. Som et resultat av brudd på en viss mengde blod i området for den grå materie og dens impregnerings celler, deres kompresjon og dysfunksjon, som fører til døden av visse hjernebark eller subkortikal og andre strukturer.

De viktigste symptomene er utseendet for angrep i løpet av dagen, mot en bakgrunn av fysisk aktivitet eller følelsesmessige opplevelser, som begynner med en plutselig hodepine og kvalme, forvirring på bakgrunn av økt frekvens og kortpustethet, takykardi (hyppige palpitasjoner). Typiske ensidige lesjoner i lemmer og ansikt (lammelse, hemiplegi), med tap av reflekser, forskjellig elevstørrelse, lammelse av øyne og strabismus.

Iskemisk berøring skjer mot en bakgrunn av langvarig spasme eller blokkering av trombus eller embolus. Det bidrar til en innsnevring av vaskulære lumen i nærvær av aterosklerotiske lesjoner, på grunn av hva som opprinnelig allerede brutt i hjernens blodomløp, men det kan kompenseres ved ytterligere bypass.

Med provoserende faktorer (stress, agitasjon, tunge belastninger), i løpet av en natts søvn eller ved å våkne, kan det oppstå skarpe spasmer eller trombier på grunn av hvilke patologiske symptomer som oppstår:

 • en plutselig eller økende hodepine,
 • lammelse på motsatt side av kroppen,
 • forstyrrelser i koordinering av bevegelser, gangløshed,
 • tale- og synsforstyrrelser.

TIA (forbigående iskemisk angrep) eller forbigående blodstrømssykdommer, er typiske for hypertensjon eller aterosklerose. Manifestasjoner er vanligvis kortvarige og reversible, forsvinner etter hvert som blodstrømmen gjenoppretter og varer ikke mer enn en dag.

TIA-manifestasjonene, avhengig av lokalisering av iskemi, inkluderer følgende:

 • nummenhet av halvparten av kroppen motsatt lesjonen;
 • kortvarig lammelse av lemmer eller parese (delvis nederlag);
 • følelsesløp i ansiktet, taleforstyrrelser;
 • anfall av epilepsi;
 • svakhet i bena og armer, svimmelhet, svelging og lydforstyrrelser;
 • Visuelle forstyrrelser med blink i øynene, prikker, dobling av gjenstander;
 • dips i minnet, orienteringstap.

Hovedtegnene til cerebral sirkulasjonsforstyrrelser i nærvær av arteriell hypertensjon, spesielt krisen nåværende - er spesifikke. Disse inkluderer alvorlig hodepine med følelse av trykk i øynene, konstant følelse av tretthet, tett i ørene (som i et fly), kvalme og oppkast. På bakgrunn av disse symptomene blir ansiktet rødt og separasjonen av klymende kald svette øker kraftig, slike manifestasjoner fører til frykt for døden, men finner sted hele dagen.

Kronisk nedsatt cerebral sirkulasjon

Ved siden av akutte lidelser som har skarpe kliniske symptomer, er det kroniske forstyrrelser av blodstrømmen (HNMK). patologiske mekanismer forbundet med gradvis dårligere blodstrømmer på grunn av forskjellige endringer i kapillærene. Det vil si, hvis en definisjon hnmk - hva det er, kan vi si at det er en progressiv tilstand som oppstår på en bakgrunn av patologiske karforandringer (spasmer og innsnevring av lumen, dannelse av plaque, herding), noe som fører til kronisk hypoksi og mangel av vev ernæring. På bakgrunn av dette problemet er dannet av den spesielle patologi - encefalopati (DEP), med sin bark bokstavelig "besatt med" små foci av celledød, noe som er grunnen til at det er en progressiv sykdom i sine grunnleggende funksjoner.

I begynnelsen er endringene knapt merkbare, mangel på ernæring og oksygen kompenseres av økt blodstrømningshastighet og dens kompenserende evner. Som den progressive døden av nevroner øker gradvis og blir mer levende og uttalt. Gjennom årene fører dette til nedsatt hukommelse, kognitive funksjoner og til og med selvbetjente ferdigheter, å sove, ernæring og fysiologiske problemer. Personer med alvorlig DAP får funksjonshemming og krever konstant omsorg og tilsyn.

Ifølge type brudd kan tre varianter av patologi skiller seg ut:

 • Angiospastisk type hjernehemodynamisk lidelse, hvor mengden blod i arteriene reduseres med en økning i tonen, mens utstrømningen av blod gjennom venene er ganske vanlig. Spasmer av arterier forårsaker kveldshodepine, irritabilitet, synsproblemer (dobling, fluer) og koordinering av bevegelser.
 • Angihippotonisk type forstyrrelser med en reduksjon i arterienes tone og vanskeligheter med hensyn til venøs utstrømning. Manifesterer seg i form av "sprengning" hodepine i nakke området om natten eller om morgenen, spesielt når du tar en horisontal posisjon, dannelsen av ødem av øyelokkene, kvalme, tretthet og slapphet.
 • Blandetype har tegn på alle beskrevne varianter av hjernehemodynamiske lidelser.

Kronisk sykdom varer i mange år, utvikler seg jevnt, selv mot bakgrunnen av behandlingen, fører først og fremst til metabolske endringer, deretter til dannelsen av brutto organiske symptomer. I den siste fasen av HNMK er årsaken til funksjonshemming og fullstendig hjelpeløshet hos pasientene.

Still spørsmål til legen

Det var spørsmål om emnet "Forstyrrelse av hjernecirkulasjon"?
Spør legen din og få en gratis konsultasjon.

Les Mer Om Fartøyene