Årsaker til vasospasme, symptomer, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken type tilstand kalles vasospasm. Hvorfor oppstår det, symptomene på patologi. Hvilke typer blodårer er mer sannsynlig å forårsake spasme, og hvor farlig det er for mennesker. Diagnose og behandling.

Vasospasme (eller angiografisk vasospasme) - patologisk en kontraksjon av muskelfibre i arterieveggen, forårsaker en innsnevring av lumen, og avbrytelse av normal blodstrøm. På bakgrunn av en akutt vasospasme oppstår en mangel på oksygen i vev, som skiller den fra den fysiologiske innsnevring av blodårer (vasokonstriksjon) - element av intern regulering av blodstrømmen gjennom kapillarene og arterier.

Den patologiske prosessen påvirker bare arteriene av muskulær og blandet type (delt av innholdet i glatte muskelceller). Den elastiske typen (aorta og lungearteriene) lider ikke. Med angiospasm krymper det indre skallet på fartøyet, og de indre (intima) korrugerer og stikker ut i lommen, forstyrrer ytterligere blodstrømmen.

Strukturen av ulike typer vener og arterier. Klikk på bildet for å forstørre

Mekanismen for vasospasmutvikling er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at det er forbundet med et brudd på bevegelsen av kalium-, natrium- og kalsiumioner gjennom celleveggene. I patologi blokkeres begge typer kanaler for å bevege dem, noe som fører til svikt i regulering av sammentreknings-avspenningsprosesser i arterieveggen.

Denne blokken er forårsaket av to grunner som kan virke både uavhengig og sammen:

 1. Biokjemiske endringer på nivået av hormoner.
 2. Brudd på innerveringen av fartøyets veggen med overvekt av sympatisk innflytelse.

På grunn av vasospasmen, vil tilstrømningen av arterielt blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for normal vital aktivitet, reduseres kraftig, en iskemisk sone oppstår. Denne tilstanden og gir kliniske manifestasjoner, som avhenger av sonen med den forstyrrede blodstrømmen.

Vasospasm forekommer i arterier av middels størrelse eller diameter, som er forbundet med deres ledende rolle i regulering av blodsirkulasjonen i kroppen. De reagerer mer på indre og eksterne påvirkninger, noe som normalt forårsaker vasokonstriksjon.

Visualisering av prosesser av vasokonstriksjon og vasodilasjon

Behandling og årsaker til angiospasme

Angiospasme eller spasmer av blodårer er en innsnevring av lumen av arteriene på grunn av overdreven langvarig sammentrekning av veggene. Spasm er midlertidig - opptil 20 minutter, men konsekvensene i dette tilfellet kan være alvorlige.

Mekanismen for uorden

Den elektrokemiske grunnlaget for spasmen er redusert til forstyrrelsen av transporten av metallioner - natrium, kalium og kalsium. Mangelen på natrium og kalium fører til en forstyrret sammentrekning av glatte muskler, og tilstrømningen av kalsiumioner bidrar til krampen på veggene og tillater ikke å senke muskeltonen.

Vaskulær angiospasme har en lokal karakter, vanligvis i området betennelse, trombus, aneurisme, og strekker seg ikke til hele arteriolar-sengen. Som et resultat av innsnevringen av kanalen mottar imidlertid ikke vevstedet i den spasmodiske sonen nok oksygen og ernæring. Ved hyppig gjentagelse av dette fenomenet utvikler iskemi.

Spasm kan ha en fysiologisk og patologisk karakter.

Fysiologiske spasmer

Innsnevringen av blodkarets lumen er en av kroppens beskyttende mekanismer. Med åpne skader og sår, reduserer spasmer i arteriene blodtapet. Ved avkjøling reduserer periferienes blødning varmetap og lar deg konsentrere deg om å betjene flere viktige indre organer.

I stressende situasjoner - fare, reduserer arteriolene til å øke arterielt trykk. Adrenalin kastes inn i blodet, mobiliserer hele styrken i kroppen for den kommende kampen.

Patologisk spasme

Patologi kalt overdreven reaksjon på en irriterende, en incommensurate med graden av irritasjon. Hvis normal avkjøling av den varme luft hurtig forårsaker vasodilatasjon, den patologiske krampe med samme utseende - hvitt "alabasthvit" hud, blå, reduksjon av temperaturen på huden kan skje når som helst, og lufttemperaturen er svakt koblet.

Angiospasm fungerer som den første fasen av forstyrrelse i kardiovaskulærsystemet. Ignorer dens tegn kan ikke, som dessverre skjer ganske ofte: spasmer er kortvarige og virker derfor harmløse.

Faktisk slutter den periodiske "sulten" av vev med ynkelighet:

 • Puffiness av vev i sone av spasmer er økt. Dette bryter permeabiliteten til veggene i kapillærene, noe som fører til tap av protein;
 • Venus vegger er svekket, en vasal parese er mulig, som automatisk fører til et brudd på blodsirkulasjonen;
 • Jo hyppigere innsnevringen av fartøyene, jo mer uttalt er tegn på iskemi. Delvis eller fullstendig tap av orgelfunksjonalitet og utvikling av nekrotiske komplikasjoner er mulig.

Avhengig av lokalisering av sonen, utmerker seg flere typer angiospasmer:

 • spasmer i den vaskulære periferien - kapillærer, små arterioler. Hendene er mest berørt;
 • innsnevring av kanalene til hovedskipene - konsekvensene av denne spasmen er mye mer merkbare og mye vanskeligere;
 • angiospasm av koronarfartøyene;
 • angiospasm cerebral.

Det kliniske bildet er forbundet med det iskemiske organet og manifesterer seg som utilstrekkelig funksjonalitet.

Årsaker til vasospasmer

Mekanismen til sykdommen er ikke godt forstått. I tillegg er det ikke identisk for forskjellige vaskulære regioner.

Årsaken til patologisk angiospasme er uklar, selv om en rekke faktorer som stimulerer utviklingen av sykdommen er utpekt:

 • Røyking er en av de kraftigste eksterne faktorene. Røyking fører til en konstant innsnevring av blodkar og enhver annen, den svakeste faktoren - forkjøling kan for eksempel føre til spasmer;
 • forgiftning med karbondisulfidforbindelser og bly. Nå er det ganske sjeldent, som det oppstår med konstant kontakt med giftige stoffer;
 • Aterosklerose - det er kjent at angiospasm ofte forekommer i det området der det er aterosklerotisk plaque;
 • betennelse i fartøy av forskjellig art;
 • forstyrrelser i nervesystemet - den mest omfattende gruppen som årsak til brudd kan være mange faktorer, både intern og ekstern natur: fra en funksjonsfeil i det endokrine systemet til en hvilken som helst neurose.

Beskrivelse av symptomer

Ekstern manifestasjon av sykdommen er mer merkbar, hvis den er forbundet med en innsnevring av kapillærene. I dette tilfellet får det berørte området en alabast hvit farge. Spasms av store fartøy er merkbare bare ved forringelsen av funksjonaliteten.

 • Angiospastisk syndrom er typisk for Raynauds sykdom. Noen ganger kalles det et symptom på "hvite fingre". Det er en exsanguination av hendene, mens fingrene blir hvite, mister følsomhet, blir kaldere.
 • Mesh livedo - hudområde (vanligvis på hofter eller ankler) får en jevn blåaktig tynn, noen ganger i form av et rutenett, ble huden rundt på stedet pales og blir kald. Blueness er forårsaket av partiell lammelse av venules. I fremtiden fører spasmer til sterk hevelse i det berørte området og begynnelsen av nekrotiske prosesser.
 • Spasm av hovedartarien er "kommandørens fot". Bildet ligner Raynauds sykdom, men strekker seg til hele underbenet. Benet blir snøhvit, hudtemperaturen synker merkbart. Med langvarig spasme kan huden skaffe seg en blåaktig tynn på grunn av venulær parese.
 • Symptomer på koronar spasmer er identiske med angina pectoris: smerten bak sternum er overveiende i ro, og ikke bevegelse, er paroksysmal.
 • Cerebral angiospasm, som regel, følger aterosklerose av cerebral fartøy, men vises av andre grunner. Dens symptomer er forårsaket av de berørte delene av hjernen.

Behandling av sykdommen

Selvmedisinering er utelukket. Vaskulære spasmer i de aller fleste tilfeller er forbundet med en annen sykdom og er ikke så mye en uavhengig sykdom, men en medfølgende. Uten grundig undersøkelse og diagnose vil du ikke kunne kvitte seg med sykdommen.

Om mulig brukes konservativ behandling. Den består av følgende hendelser:

 • behandling av den underliggende sykdommen - aterosklerose, inflammatoriske prosesser, hypertensjon;
 • restaurering av normal nerve regulering;
 • eliminering av konsekvensene av midlertidig iskemi.

Det skal bemerkes at pasientens deltakelse er av stor betydning når det gjelder behandling av sykdommer knyttet til funksjonen av sirkulasjonssystemet.

Tilstrekkelig motoraktivitet, anvendelse av fysiologiske prosedyrer - elektroforese, ozocerit-applikasjoner, hydrogensulfidbad, har ikke bare en gunstig effekt på tilstanden, men bidrar også betydelig til medikamenter.

Hemmeligheten er veldig enkel: bevegelsen aktiverer sirkulasjonen, og muligheten og risikoen for spasmer reduseres betydelig.

Legemidler er foreskrevet i henhold til lokalisering av sykdommen. Så, med cerebral angiospasm, brukes antispasmodika - No-shpa, papaverine, med koronar spasm-nitroglyserin. For å lindre symptomene på foreskrevne legemidler som er kalsiumantagonister - verapamil, forhindrer dermed tilstrømningen av kalsiumioner til cellene på veggene.

Operativ inngriping utføres når konservativet mislykkes.

Spasm av blodkar: i hender, ben, hjerte (kranspulsårene)

De vanligste og farligste sykdommene er hjertesykdommer og blodårer. Noen av dem er medfødte eller arvelige. Men de fleste kommer som følge av stress eller en feil livsstil. Ofte årsaken til et akutt hjerteinfarkt (og noen ganger plutselig død) er en vasospasme.

Legene kaller det angiospasm. Dette er en midlertidig økning i tone i blodkarene, både store (arterie) og små (kapillærer), innsnevret av atherosklerotiske plakk. Samtidig akkumuleres blod i noen områder, mens andre mister mindre av det. Som et resultat forstyrres tilførselen av vev med oksygen og fjerning av karbondioksid fra dem. Som et resultat av den hyppige manifestasjonen av angiospasmer, begynner en alvorlig sykdom - vaskulær dystoni (akutt vaskulær krise). I noen tilfeller reduseres blodtilførselen til enkelte deler av myokardiet til et kritisk nivå, noe som forårsaker forekomsten av livstruende menyarytmi eller til og med et hjerteinfarkt.

Typer av vaskulære spasmer

Avhengig av lokalisering er det flere typer vasospasmer.

Perifer spasmer

Spasm av perifere fartøy skjer vanligvis med vegetativ-vaskulær dystoni og kalles også vasospasm. Den inneholder flere varianter:

 1. Spasm av karene i de øvre lemmer (hender);
 2. Et maskeblod eller liveno net: en sykdom som er vanlig blant unge kvinner og jenter;
 3. Akrocyanose forekommer under pubertet hos ungdom, så vel som ved kronisk hjertesvikt, lungesykdommer;
 4. perfrigeration.

Mer alvorlige former for problemet

I tillegg til angiospasmer i bein og hender, oppstår mer farlige lesjoner om epicenteret i hele vaskulærsystemet - hjertet, samt hjernen som hele organismen avhenger av. Slike spasmer er delt inn i:

Lær mer om lesjoner i hjernen og karene i hodet Les i et eget materiale.

Vaskulær spasme i hjertet - et tegn på angina og iskemisk hjertesykdom.

Symptomer på vaskulære spasmer

Som andre sykdommer har angiospasm sine symptomer, noe som manifesterer seg litt annerledes, avhengig av problemets natur. Ofte er spasmen til perifere kar assosiert med brudd på tonen i små fartøy - kapillærer, hvorav mange ligger i huden. De vises på grunn av ulike negative faktorer: fysisk overbelastning, skarp forandring i livets rytme, endringer i værforhold, etc.

Raynauds syndrom

Spasme i lemmerens kar er ledsaget av henkjenningen av hendene. De blir nummen (mister følsomhet). Denne tilstanden ble kalt Raynauds syndrom, og leger kalte det symptomet på en "død finger".

Akrocyanose og feber

Faser av angiotrophoneurose i ekstremiteter: blep, akrocyanose og gangrene.

Akrocyanose er ledsaget av blueness og følelsesløp i lemmer (fingre, tær) i kulde. I dette tilfellet kan det økes svette. Festering manifesterer seg i utseendet i høsthøstvær og vinterkjølt tetninger av en blåaktig nyanse på ansiktet, bak ørene på hånd og føtter. Dette medfører brenning og kløe på berørte områder. I øyeblikket av sliping oppstår smerte.

En lignende tilstand observeres når det er en spasme av arteriene på bena. Først blir beinet hvitt, som alabaster (på grunn av utilstrekkelig blodgass), da begynner den å bli blå (dette er mangel på oksygen). Etter en stund går spasmen, blodsirkulasjonen gjenopprettes, og foten begynner å bli rød.

Koronar spasmer

Koronar spasmer i hjertekarrene begynner med smerte bak brystbenet. De er paroksysmale og forekommer oftest om natten, om morgenen, i ro. Personen har symptomer på angina pectoris. Dette skyldes en skarp forandring i lumen av koronararteriene.

spasmer med angina pectoris

Meshed Livedo

Den meshed Livedo manifesteres ved utseendet av et nettmønster på huden i lår og ankler. I dette tilfellet får det berørte området en blåaktig tinge. Huden rundt blir blek. Symptomer øker med hypotermi, i den varme sesongen kan forsvinne. Det er ingen smertefulle opplevelser.

Årsakene til angiospasm

Spasm av blodkar er et kortsiktig fenomen. Det varer ikke mer enn 20 minutter. Men i noen tilfeller kan den strekke seg over lengre tid. Årsaken til spasmer av blodkar er slike sykdommer som ulike typer aneurysmer, nevroser, overgangsalder med patologiske manifestasjoner, hypotalamus syndrom, hypertensjon.

Årsakene til spontane spasmer i hjertekarene er ikke fullt ut forstått. Men det er bevist at de som røyker, misbruker alkohol og er under konstant stress, er risikoen for forekomsten mye høyere.

Hvis du gjentatte ganger har lagt merke til i hjertet hjertesykdommer eller kramper i brystet - dette er en anledning til å konsultere en lege. Disse symptomene er forårsaket av utilstrekkelse av hjertemuskelen av de essensielle næringsstoffene (glukose og oksygen) som kommer til henne med blod. Og årsaken til dette er angiospasm. I tillegg er hjertet i mange hjertesykdommer, som for eksempel hjerteinfarkt, kardiosklerose, koronar aterosklerose og andre, en spasme i hjerteskjærene.

Hvor raskt å fjerne en vasospasme?

Mange mennesker opplever hele tiden ulike plager forbundet med vasospasmer. De fleste av dem har gjentatte ganger opplevd nummenhet av fingrene eller tærne og ubehagelige smertefornemmelser i form av prikker når blodstrømmen returnerte til normal. Hva må gjøres for å raskt og effektivt fjerne spasmen?

 • For hender og føtter Den beste måten er massasje - styrket sliping av ekstremiteter. Det varmes opp vevet, gjør blodet raskere, og dette bidrar til at spasmen frigjøres på bare 3-4 minutter.
 • Et annet effektivt verktøy er et bad med varmt vann med salt. Etter å ha senket det i hånden, som ble tatt av en spasme til albuen, vil du snart føle lettelse. God hjelp, varmt omslag.
 • Spasm i hjertekarene godt fjerner varm, søt te med ingefær eller melissa sitron. Du kan legge til apotek tinkturer av hagtorn og mynte. Bruk av urtete - en utmerket forebygging av koronar spasmer.

Men disse er midlertidige tiltak som bidrar til å kvitte seg med ubehagelige opplevelser. Det er nødvendig å behandle ikke symptomene, men årsakene som bidrar til utviklingen av sykdommen. Hvis du ikke går til legen i tide, vil de komme opp med enda større kraft og kan føre til mer alvorlige konsekvenser.

Komplett behandling av angiospasm

Behandling av angiospasmer begynner med undersøkelse. Legen skal identifisere årsaken til forekomsten deres og velge riktig teknikk, som er individuell for hver pasient. Ofte er en fullstendig undersøkelse og diagnose av vaskulær tilstand foreskrevet for dette. I mange klinikker omfatter diagnosen tosidig skanning, måling av oksygenspenning gjennom huden og dysplerografi ved ultralyd.

Behandling av spasmer av legene i armene (armer og ben) utføres ved hjelp av metoden for å påvirke de berørte områdene av en svak elektrisk strøm. Et to-ukers behandlingsforløp inkluderer daglige prosedyrer på ikke mer enn tolv minutter. Hvis sykdommen begynner å utvikle seg, kan huden utvikle nekrose, små sår kan oppstå. I dette tilfellet utfører legen ytterligere behandling i form av sårheling og antiinflammatoriske salver.

Behandling av spasmer - en lang. Det kan vare i mer enn ett år. Det skjer imidlertid at spasmer ikke kan stoppes med medisinske metoder. I dette tilfellet brukes en kirurgisk operasjon som kalles sympathektomi. Det er rettet mot å klippe nervefibrene i sympatisk trunk med et medisinsk klips. I noen tilfeller blir de fjernet. I tillegg brukes en rekke hjelpeteknikker, for eksempel plasmaferese.

Behandlingen bruker spasmolytika (vasodilatormedikamenter). I hjemmet, med spasmer av blodårer, kan du ta en piller uten skum, papaverin, dibazol eller papazol.

Forebygging av vaskulære problemer

For å forhindre forekomst av vasospasmer anbefales det å gjøre jogging daglig for korte avstander. Det varmer opp blodet og gjør det raskere gjennom blodkarene. I tillegg hjelper løping med å øke tonen i blodårene. Hvis det er vanskelig for deg å løpe, kan du bare gå til fots hver dag.

Avvisning av mange dårlige vaner, som for eksempel røyking, fører til at elasticiteten til karene blir gjenopprettet, og sannsynligheten for spasmer reduseres.

Praktisk i hver klinikk er det et rom med fysioterapiøvelser. Legen vil velge deg et sett med øvelser som ikke bare sparer deg for spasmer, men vil også forbedre kroppen som helhet. De som lider av blodårer, må beskytte seg mot skader, overdreven hypotermi.

Generelt er anbefalingene for personer som lider av spasmer ikke mye forskjellig fra de generelle metodene som brukes til å styrke blodårene. Det er heller ikke overflødig å holde seg til dietten og livsstilen som anbefales for forebygging av aterosklerose.

Vaskulære spasmer

Fartøy utfører den viktigste funksjonen - de leverer næringsstoffer til vev og organer i hele kroppen. Spasm av blodkar forårsaker et brudd i sirkulasjonen, fordi blodårene trekker sammen og slutter å strømme normalt, begynner kroppens vev å sulte og kollapse.

Vaskulær spasme er en svært alvorlig patologi som krever betimelig behandling, ellers er det fare for alvorlige komplikasjoner, som for eksempel lemmeramputasjon, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Derfor bør hver person kjenne årsakene og symptomene til patologien, i tide for å se en lege. Selv når du har tatt av spasmer alene med piller, er det fortsatt nødvendig å gå til diagnostikk.

definisjon

Vaskulær angiospasme er en sykdom der det er en innsnevring av blodårene, og blodsirkulasjonen forstyrres. Vanligvis slapper fartøyene kontinuerlig og kontraherer, overgår blodet i alle nødvendige deler av kroppen, dette forenkles av en aktiv livsstil, som hele tiden beveger seg.

Normalt og patologisk fartøy

Med angiospasm, fartøyene spente, taper, stoppe normal bloddestillasjon. som en konsekvens, blir vev som mate det berørte fartøyet, opphørt å motta oksygen. Hvis hjernen er berørt, så er det problemer med tanker, koordinering og hodepine. Når lemmen er skadet, oppstår ubehagelige opplevelser i vondt ben eller arm.

Det skal bemerkes at ikke alltid vasospasm er en farlig patologi, noen ganger er denne tilstanden normen. Vaskulær spasme kan også oppstå som en beskyttende reaksjon i kroppen i forskjellige situasjoner, for eksempel når en person er kald eller blødning, for å stoppe blodtapet.

Interessant kan angiospasme også manifesteres på grunn av følelser, for eksempel når en person er redd, hans blodårer smals, og huden blir blek. Og når en person er sint, går fartøyene tvert imot, blodet strømmer til huden og det blir rødt.

Men hvis angiospasme oppstår uten en tilstrekkelig årsak og varer lenge, indikerer dette utviklingen av patologi. Hjernen slutter å kontrollere arterier og de krymper ukontrollert.

Spasm av blodkar er delt inn i følgende typer:

Med alvorlig angiospasme trenger hjertearterien og angina oppstår. For denne tilstanden er utseendet av hjerteinfarkt med alvorlig smerte i brystet karakteristisk. Angrep skjer ofte om natten, de er lange, er forbundet med ny fysisk anstrengelse.

Moderat vasospasme er karakteristisk for nedre ekstremiteter og store kar, så det kan oppstå en moderat spasme i øyets retina. Når beina påvirkes, er huden blek, med ytterligere rødhet. Når øyet er skadet, er maten litt forstyrret.

Perifer spasm er den vanligste formen, det er vanligvis forbundet med vegetativ-vaskulær dystoni. Denne typen angiospasm er delt inn i følgende underarter:

 • spasmer i hendene
 • Akrocyanose oppstår med dårlig blodtilførsel til kapillærene, huden får en blå hue;
 • Nettverket er preget av blå hud med utseende av et karakteristisk mønster på den;
 • ledsaget av en patologi av lungene;
 • ledsaget av kronisk hjertesvikt;
 • Raynauds sykdom er preget av nederlaget i blodkreftene av arteriene og innsnevringen av lumen i kapillærene, følsomheten er svekket.
 • kyskhet er ledsaget av blå hud.

årsaker

Hovedårsakene til vasospasmer:

 • aterosklerose;
 • Osteochondrose;
 • Endokrine lidelser;
 • Konstant stress, overarbeid;
 • Mangel på søvn;
 • Blødning i hjernen;
 • Patologier i hjertet og blodkarene;
 • Hjernesvulst;
 • Hjerneskade;
 • Passiv livsstil.

symptomer

Symptomatologien til angiospasm avhenger av hvilket område som ble påvirket. Generelt kan vi identifisere en rekke vanlige symptomer som er urolige i denne patologien:

 • Rask tretthet;
 • Kvalme, oppkast, dårlig appetitt;
 • Hodepine, tinnitus;
 • Spots og flyr i øynene;
 • besvimelse;
 • Problemer med minne;
 • Svakhet i ekstremiteter.

Vurder symptomene på angiospasmet i hjernen, øyets nese og underkroppene separat.

Spasm av cerebral fartøy er en vanlig sykdom, som til og med i dag skjer hos unge mennesker, årsaken er dårlig økologi. Forholdet til konstant stress, røyking, osteokondrose i livmoderhalsen, forverres.

Spasm av cerebral fartøy

En slik lidelse er vanligvis ledsaget av karakteristiske symptomer:

 • alvorlig hodepine, noen ganger kvalme og oppkast;
 • brudd på blodtrykket, det kan være både høyt og lavt;
 • Når hjernen er skadet, observeres minneforstyrrelser, tankene er forvirrede, koordinering er forstyrret.

Når cerebral angiospasm symptomer er mer uttalt. Smerter kan dukke opp i ulike områder av hjernen, det kan være ledsaget av mørkere i øynene, fløyte i ørene, svimlende, parese og et brudd på følsomheten til halvdelen av kofferten.

øyne

Spasm av retina er en vanlig patologi. Hvis tidligere problemer med øynene hovedsakelig oppsto hos eldre, har de fleste av ungdommene nå synskadet. Retina angiospasm er forbundet med forgiftning med nikotin, hypertensjon og Reynauds syndrom, og sykdommen kan også oppstå på grunn av øyenstamme, for eksempel når du leser i et mørkt rom eller mens du arbeider på en datamaskin, ser på TV.

Sykdommen manifesteres av følgende symptomer:

 • Visjon er svekket;
 • Det er fluer i øynene;
 • Irritasjon, folk blinker ofte.

Pasienten kan også bli forstyrret av generelle symptomer, som hodepine, generell tretthet, svimmelhet.

ekstremitet

For angiospasm av karene i nedre ekstremiteter er en spesiell symptomatologi karakteristisk. Med en slik sykdom forandrer det berørte benet farge. Først det blek, dette skyldes en rask utstrømning av blod, på grunn av mangel på sirkulasjon, tar lemmen en cyanotisk nyanse, og til slutt blir den rød når blodet igjen strømmer til vevet. Slike angrep varer første gang i 15-20 minutter, og deretter begynner de å stramme seg.

For lange angrep, når vev slemmer seg i lang tid, medfører alvorlige komplikasjoner, for eksempel cyanose, og deretter vevnekrose. Nekrose, eller nekrose, fører til dannelse av gangrene og lemmeramputasjon.

diagnostikk

Diagnostikk av angiospasme og utnevne en effektiv behandling kan bare en lege, selvmedisinering i denne patologien, være farlig, du kan provosere utseendet på alvorlige komplikasjoner.

Derfor, når de første symptomene vises, anbefales pasienten å vende seg til terapeuten, som vil gi veiledning til en spesialist om nødvendig. For å bekrefte diagnosen er følgende studier foreskrevet:

 • Tosidig skanning;
 • ultralyd;
 • Doppler;
 • Oksygentrykksmåling mv.

Ved hjelp av analyser etablerer legen den riktige diagnosen og utpeker pasientens behandling.

Skanning (video)

behandling

Mange pasienter er interessert i å lindre vasospasme. Terapi av angiospasme er vanligvis kompleks, det er nødvendig å eliminere årsaken til sykdommen, samt gjenopprette den nervøse reguleringen av arteriene, normalisere blodsirkulasjonen av vev. I tillegg må pasientene overholde en rekke anbefalinger:

 • Ikke drikk alkohol og ikke røyk, disse stoffene forårsaker en vasospasme;
 • Eliminere tretthet, du må justere dagens regime og hvile en tilstrekkelig tid;
 • Prøv å unngå stressfulle situasjoner og ikke være nervøs over bagatellene;
 • Sett opp mat, unngår skadelige og kolesterolholdige matvarer;
 • Utfør alle avtalene til den behandlende legen.

Sykdommen behandles konservativt, legen foreskriver stoffer som lindrer vasospasme, så vel som fysioterapi prosedyrer, diett. Pasienten trenger ikke bare å ta medisiner, men også for å forandre sin livsstil, prøv å styrke immuniteten.

Som medisinbehandling foreskrevet antispasmodik, viser krampe i hjertets arterier inntaket av nitroglyserin. Må også ta midler for å forbedre mikrosirkulasjonen, og for å forhindre trombose utsett antikoagulantia, fortynner de blod.

Fysioterapi behandling involverer besøk prosedyrer som elektroforese, magnetoterapi, en kontrastdusj er svært effektiv. Også for å forbedre blodsirkulasjonen, er pasienten foreskrevet en massasje, fysioterapi.

Folkets

Med spasmer av beinene på beina, kan du bruke reseptene for tradisjonell medisin i kompleks behandling. Det er nødvendig å velge resept som lindrer spenningen i blodkarene godt og forbedrer blodsirkulasjonen, men før du bruker legemidlet, anbefales det å konsultere legen din.

Terapeutisk fotbad

Med angiospasm brukes følgende oppskrifter:

 • Med hodepine under angiopasmer anbefales det å påføre en kald komprimering til nakken.
 • Også hvitløkskompressen hjelper hodepine smertefullt, for å gjøre det, hvitløk må legges til templene og legge seg ned i en halv time.
 • For å lindre smerte og spenning i beina, vil kontrastfylte bad perfekt hjelpe.
 • Også fotbad med bouillon av urter er effektive, for eksempel med kamille, streng, salvie, eukalyptus og med aromatiske oljer. Slike bad slapper av beina og forbedrer blodsirkulasjonen.
 • For å forhindre trombose i nedre ekstremiteter med spasmodiske kar, må du drikke fersk potet juice.

Det er verdt å huske at oppskrifter av tradisjonell medisin utelukkende er symptomatisk behandling, og de kan ikke kvitte seg med angiospasm. Selvmedisinering vil føre til at symptomene avtar, og sykdommen vil fortsette å utvikle seg, siden årsaken til patologien ikke elimineres.

Det er verdt å merke seg at eksterne midler for folkemottak oppskrifter ikke kan brukes på den berørte huden. Det vil si at hvis det er sår eller utslett på eksponeringsstedet, er det nødvendig å nekte agenten, ellers er det fare for å provosere en alvorlig allergisk reaksjon.

forebygging

For å forhindre utvikling av en så alvorlig patologi som angiospasm, og for å unngå livstruende konsekvenser av denne sykdommen, følg følgende anbefalinger.

 • Det er nødvendig å spise riktig, for å begrense fett, krydret, salt og skadelig mat, for å prøve å spise kostholdsmat som er rik på vitaminer og mineraler.
 • Det er veldig viktig å lede en aktiv livsstil, hver dag for å utføre øvelser, slik at blodet ikke stagnerer.
 • Det anbefales å styrke immuniteten, spise nok mat, som har en gunstig effekt på blodkarets vegger.
 • Pasienter i alderdommen anbefales å ta blodfortynnende medisiner for forebygging.

Vaskulær spasme i nedre ekstremiteter

Angiospasm, bedre kjent som vasospasme, er en innsnevring av blodkarets lumen som et resultat av langvarig og overdreven reduksjon av veggene. Spasm varer ikke lenge - vanligvis et spasmodisk angrep varer opp til 20 minutter og først forårsaker ikke bekymring for en person. Til tross for dette kan vasospasmer føre til alvorlige konsekvenser. I denne artikkelen vil vi vurdere årsakene, symptomene, samt måter å behandle angiospasm på, som forekommer i området av nedre ekstremiteter.

Mekanisme og årsaker til patologi

Hovedårsaken til en spasmodisk reaksjon er i kroppens biokjemiske prosesser. Med forstyrrelsen av transporten av kalsium, natrium og kaliumioner, er det en hyppig sammentrekning av glatte muskler, samt spasmodiske vaskulære vegger, noe som resulterer i muskelton hele tiden forblir høy.

Angiospasm har som regel en lokal karakter og oppstår bare i lesjonene - inflammatoriske prosesser, aneurismer, trombi, uten å påvirke hele blodbanen. Som et resultat av innsnevring av fartøyets lumen, mottar ikke vevssteder i sonen av angiospasmforming nok oksygen og næringsstoffer som transporteres av blod. Hvis et slikt fenomen oppnår en permanent karakter, er forekomsten av iskemi mulig.

Fysiologiske spasmer

Spasme kan være fysiologisk i naturen - dette er en av de typer beskyttende reaksjonene i kroppen. Så, en lignende fysiologisk reaksjon kan oppstå som følge av skader eller skader (selv med mindre skade på vev i hender og føtter). En lignende reaksjon oppstår når det er sterk underkjøling, hvor spasmen utfører en beskyttende funksjon - varmen sparer for å sikre blodsirkulasjon i andre viktige organer.

Patologisk spasme

Den patologiske spasmen oppstår som en massiv reaksjon på en viss irriterende faktor. For eksempel, hvis beina eller hendene blir kalde, forårsaker varmen en tilstrekkelig hurtig ekspansjon av vaskulære vegger, men hvis det er en patologi, oppstår en alvorlig blanchering av hudoverflaten.

Angiospasm er det første signalet som indikerer et brudd i arbeidet med kardiovaskulærsystemet. Ofte blir dette fenomenet ignorert fordi det ikke forårsaker mye ubehag og fortsetter ikke lenge. Men over tid kan spasmer føre til en rekke negative konsekvenser:

 • Hyppige spasmer fører til økt hevelse i vevet;
 • Veggene til fartøyene svekkes, noe som i sluttresultatet fører til brudd på blodsirkulasjonen;
 • Gradvis utvikler iskemi, noe som kan føre til tap av arbeidskapasiteten til det skadede organet, samt nekrotiske forandringer.

Ofte er det en spasme av fartøyene i nedre ekstremiteter. Det kan også oppstå som et resultat av innsnevring av kanalen i vaskulær periferi, og som et resultat av spasmer av hovedkarene. I sjeldnere tilfeller kan cerebral eller spasmer i koronarbeinene oppstå.

Hvorfor er det en vasospasme?

For øyeblikket er mekanismen for opprinnelsen til patologi ikke fullt ut forstått, og forekomsten av spasmodiske reaksjoner i ulike deler av kroppen har en utmerket opprinnelse. Til tross for dette skiller de følgende faktorene som påvirker utviklingen av angiospasm:

 1. Røyking. Den farligste faktoren, som fører til hyppig innsnevring av fartøyene.
 2. Forgiftning av blyforbindelser og karbondisulfid.
 3. Åreforkalkning. Tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk er en av de umiddelbare faktorene i utviklingen av angiospasm.
 4. Ulike inflammatoriske vaskulære sykdommer.
 5. Krenkelser i nervesystemet. En omfattende gruppe som inkluderer både endogene og eksogene faktorer - forstyrrelse av det endokrine eller hormonale systemet, nevroser, hyppige belastninger, etc.

Symptomer på vasospasmer

Den første symptomatologien er best sett med sirkulasjonsforstyrrelser i perifere kar og kapillærer. Som regel oppstår følgende symptomer med angiospasm:

 • Det er et syndrom av hvite fingre eller Raynauds sykdom. Det er preget av blødning av lemmer (både hender og føtter), fingrene blir marmorert hvitt, følsomheten forsvinner og temperaturen på vevet avtar.
 • Meshed live. På overflaten av vev, oftest i beina, blir enkelte områder blått i fargen, og huden rundt blir blek.
 • Sterk puffiness. Oftest oppstår som et resultat av utviklingen av en livedo under betingelse av fortsatt spasmer.
 • Kramper. I tilfelle spasmer blir permanent, kan det oppstå en lem spasme, der blodsirkulasjonen er svekket.
 • Spasms av hovedskipene fører til utseendet av et slikt symptom som "kommandørens fot". Fenomenet ligner veldig Raynauds sykdom, men bleking av vevene observeres på hele overflaten av beina, ikke bare fingrene eller føttene. Med lengre spasmer kan huden bli blåaktig.

Forutsatt vasokonstriksjon ikke bare i de nedre eller øvre lemmer, men også av store fartøyer i kroppen, kan føre til en rekke andre symptomer, for eksempel hodepine, tåkesyn og kognitive evner av cerebrale spasmer, smerte av stammen og uregelmessigheter i de somatiske system i tilfelle spasmer i bagasjerommet.

Behandling av angiospasm

Det er forbudt å utføre uavhengig behandling av patologi. I 95% av tilfellene forekommer angiospasm ikke som en uavhengig sykdom, men som en sekundær symptomatologi i en annen sykdom. Uten grundig diagnose og kliniske studier er det umulig å bli kvitt patologi.

Generelt er konservativ behandling anvendes, som består i diagnostisering av sykdommer eller faktorer provosere vasokonstriksjon. For å eliminere de vaskulære hulrommet avsmalnende anvendt aktiviteter som identifisering og behandling av den underliggende sykdommen (aterosklerose, hypertensjon, inflammatoriske sykdommer), gjenopprettelse av nervesystemet og eliminere de negative virkninger som har utviklet seg som et resultat av eksisterende patologi.

Vaskulær angiospasm (hjerne, øyne, lemmer)

Angiospasm er innsnevring av blodårer, kapillærer og små arterier, som fører til forstyrrelse av vevstoffskifte og sirkulasjon. Den moderne mannen fører en aktiv livsstil. Under treningen øker hjertefrekvensen og blodsirkulasjonen blir aktiv. Sunn blodkar, på grunn av deres elastisitet, sikrer en uavbrutt strøm av blod til alle organer for å fungere som de skal. Hvis en spasme oppstår og fartøyets lumen smalrer, får hjernen mindre oksygen. Dette uttrykkes i bevissthetstap, hodepine, kvalme og oppkast. Dermed signalerer hjernen en funksjonsfeil i kroppen. Angiospasm ble tidligere betraktet som en sykdom hos eldre, men år etter år er sykdommen "yngre". Årsaken er konstant stress, en moderne livsstil og en dårlig økologisk situasjon. Arv og overførte sykdommer spiller en viktig rolle i dette.

Symptomer og tegn på angiospasm

Symptomene er karakteristiske for praktisk talt alle former vasokonstriksjon er hodepine, som er komprimert og undertrykkende spasmer lokalisert til templer, øyne, panne eller nakke. Gradvis sprer smerten over hele hodet. Også en person kan ha tegn:

 • støy i ørene og i hodet;
 • kvalme eller oppkast
 • svimmelhet;
 • Utseendet til flyr i øynene og mørkere;
 • desorientering eller tap av bevissthet;
 • minneverdigelse;
 • redusert ytelse og tretthet

Årsakene til vaskulær angiospasm inkluderer sykdommer:

 1. Aterosklerotiske endringer i karene.

Fartøyets vegg består av elastiske fibre, som er godt komprimert og strukket. Med aterosklerose er kolesterolplakk og salter deponert i det, og dette bryter opp strukturen.

 1. Osteokondrose i livmoderhalsen.

Dannet ryggraden på ryggraden presser på fartøyene og hindrer blodstrømmen. Dette fører til reflekspasmer.

 1. Sykdommer i det endokrine systemet forbundet med hormonelle svikt.
 2. Stress og overarbeid.
 3. Blødninger i hjernen, der fartøyene, prøver å stoppe blødningen, er betydelig smale.
 4. Kardiovaskulære sykdommer.
 5. Inflammasjon av vaskulære vegger - vaskulitt.
 6. Tumorer i hjernen.
 7. Craniocerebral skade.

Fenomenet angiospasm

Uttalte angiospasm

Innsnevring av hjertearterien fører til angina med karakteristiske lange og alvorlige angrep i ro. Uttrykt angiospasm er preget av å trykke og kutte smerter bak brystbenet, som ofte vises tidlig om morgenen eller om natten når de er i horisontal stilling. På dette tidspunktet vil kardiogrammet vise abnormiteter når koronararteriene ikke er blokkert, og det er ingen tegn på oksygen sult for myokardiet. Ofte foregår dette med mindre fysisk anstrengelse

Moderate angiopasmer

For å moderat vaskulær angiospasme av små og mellomstore fartøy er spasme av beinene til hovedkarene. Dette kjennetegnes ved at beina først blir blek og så blå, og deretter blir rødhet observert. De blir ofte trette og iskaldt, det er lameness og smerte.

Moderat retinal angiospasm er en ubetydelig innsnevring av kaliber av fartøy som føder øyet. Det er resultatet av somatiske lidelser i kroppen.

Perifere angiopasmer

Perifert angiospasme eller vasospasme forekommer oftest og forekommer mot bakgrunn av vegetovaskulær dystoni og manifesterer seg i flere varianter:

 • kramper av overkroppene;
 • Livedo mesh er en sykdom som oppstår hos unge jenter og kvinner. Det berørte området blir blått, og huden rundt det pales. Når hypothermia symptomer øker, og i den varme sesongen forsvinne;
 • akrocyanose - en sykdom manifestert under pubertet, og er ledsaget av nummenhet i lemmer og økt svetting;
 • med lungesykdommer og kronisk hjertesvikt;
 • forfriskende vises i kaldt vær i form av blåaktig sel i ansikt, hender, føtter og bak ørene;
 • Raynauds syndrom er en spasme hvor tre faser: iskemi, cyanose og hyperemi. I første fase er små arsenaler spasmert, og lumen i kapillærene smalner. I den andre forekommer blodstagnasjon i venules, aretriovenøse anastomaser og kapillærer. I tredje fase utvider fartøyene reaktivt. Alt dette er ledsaget av et brudd på følsomhet.

Ofte er perifer angiospasm forbundet med brudd på tonen i kapillærene som ligger på huden. De oppstår i nærvær av negative faktorer: værforhold, stressende situasjoner, endring i livsstil.

Angiospasm behandling

Behandling av angiospasm bør starte med en grundig undersøkelse for å identifisere årsaken til og utvalg av behandlingsmetoder. For hver pasient er det annerledes. I mange medisinske institusjoner blir dupleksskanning, Doppler-ultralyd, ultralyd og måling av oksygenspenning gjennom huden først tildelt. Spasmer av bein og armer blir behandlet av virkningen av en svak eklektisk strøm. Kurset er designet for tjue minutters prosedyrer i to uker. Hvis sår og nekrose oppstår, brukes områdene antiinflammatorisk og sårhelende salve. Behandlingen kan være veldig lang, noen ganger opptil et år. I noen tilfeller hjelper medisiner ikke, og ty til kirurgi. Under sympathektomi er nervefibrene festet med et klips. Noen ganger må de slettes. I tillegg er plasmaferese brukt. Som terapeutiske behandlingsforanstaltninger bruker antispasmodik.

Hjemme, for fjerning av angiospasm, kan du selv forberede legemidlet. For å gjøre dette fyller en spiseskje vinca med tre hundre milliliter kokende vann og holder i et vannbad i femten minutter. Cool, belastning og ta et glass tre ganger om dagen.

Her er noen tips for raskt lindrende smerte:

 1. Hold føttene i tre minutter i kaldt vann.
 2. Vask med kaldt vann.
 3. Legg deg ned og legg hodet på puten.
 4. Drikk 20 dråper valerian eller tretti dråper Corvalolum.
 5. Med alvorlige spasmer i hodet, ta aspirin, nurofen eller spazgan.
 6. Masser baksiden av hodet og whisky.
 7. Drikk et glass varmt vann med honning.

I kosten er valnøtter, løk, gulrøtter, hagtorn og honning. Bruk mindre krydder, salt og fett.

Angiospasm i hjernen

Forringelsen av miljøet, der det er et stort antall giftstoffer og redusert oksygeninnhold, fører til at angiospasmet i hjernen kan oppstå hos mennesker som allerede er i ung alder. Tidligere ble denne sykdommen diagnostisert hos eldre på grunn av redusert vaskulær elastisitet.

Det er flere årsaker til sykdommen. Dette og tretthet, og hyppig nedosypi og osteokondrose. På røykpersonen øker sannsynligheten for spasmer flere ganger i sammenligning med ikke-røykeren. Hodepine kan være enten middels eller veldig alvorlig. Mest ømhet er følt i templene, nakken og pannen og kan utløses av en stressende situasjon eller værforhold. Lang eksponering for kulde uten hodeplagg eller misbruk av alkoholholdige drikker fører også til angiospasme. De viktigste symptomene er:

 • hodepine;
 • lavt eller høyt blodtrykk;
 • kvalme;
 • svimmelhet;
 • tale- og minneforstyrrelser

Blodforsyning og ernæring av hodet kan forstyrres ved å redusere de basale hullene i livmorhalsen eller innsnevring i ryggvirvlene. Spasm av hodeskårene er en svært alvorlig sykdom. Det er nødvendig å lage en magnetisk resonansavbildning av nakken og hodet, så vel som ultralyd av den cervicale ryggraden.

Angiospasm av cerebral vessels behandling

Basert på resultatene av undersøkelsen og analysen, er behandling foreskrevet. For å behandle den underliggende sykdommen, foreskrives vasodilatormedisiner, som forbedrer blodstrømmen til hjernen, absorberer oksygen, og lindrer også spasmer.

Hjelp og oppskrifter av tradisjonell medisin. Dekoksjoner av samlinger av valerian, anis, morwort og yarrow tar på utseendet til de første tegnene og drikkene i løpet av dagen.

Ispressen av plantain-infusjonen, St. John's wort og løvetann vil raskt lindre ømhet.

For å styrke veggene på fartøyene, rist og bland et halvt kilo honning, fem sitroner, fem hvitløkhoder. Sett blandingen i en krukke og sett den i kjøleskapet i en uke. Deretter hver morgen for en måned, ta to spiseskjeer.

Ta før måltider i to måneder et avkok av timian og hvitløk.

Selvmassasje av den tidlige, oksipitale regionen og pannen er også svært effektiv. Beroligende oljer av lavendel og jasmin.

Forsterkning av blodkar letter seg av avkjenninger av bjørk, neser, hagtorn, dogrose. Drikk dem i stedet for te to ukers kurs flere ganger i året. Avvis fra røyking og alkohol. Ekskluder fra kostholdet med kaffe, fettretter, røyking og pølser. Basen på dietten bør være produkter med innholdet av magnesium, kalium, kalsium. Disse er svisker, epler, rosiner, bønner. Spis tørkede aprikoser, frukt, fisk, sjøkål, gresskar. Drikk en dag minst to liter vann.

Serebral angiospasm

Cerebral angiospasm er en innsnevring av hjernens kar, hvor det er forskjellige og uttalt symptomer. De kan vises samtidig, vekselvis med hverandre, forsterkes ved generell forverring av helsetilstanden. Ofte har de nevrologisk opprinnelse og er avhengig av iskemisk areal. Hovedfunksjonene inkluderer:

 • hodepine som er lokalisert i forskjellige områder;
 • plystre og støy i ørene;
 • rask tretthet og tap av effektivitet;
 • mørke i øynene i liggende stilling;
 • redusert følsomhet eller ømhet på den ene halvdelen av kofferten;
 • økt svette;
 • endring i hjertefrekvens og blodtrykk;
 • flyr og stjerner i øynene;
 • besvimelse;
 • taleforringelse;
 • minne dips

Hvis værforholdene endres skarpt, eller du har søvnløs natt, så om morgenen med en skarp helling på hodet, kan du ha hodepine. Du opplever en følelse av press, sterk sammentrekning og tyngde.

Hos barn er healing angiospasm preget av nedsatt appetitt, rystende i søvn. Det er nødvendig å legge merke til tid, og vil kontakte legen for å unngå utseende av nevropati, døvhet og mental retardasjon.

Angiospasm i netthinnen

Øyeskipens patologi er i dag den viktigste i oftalmologi. Med retinal angiospasm, retinalarterien eller dens grener smal, uten endringer i karene. Denne sykdommen oppstår med hypertensjon, Raynauds sykdom, nikotinforgiftning. På grunn av obstruksjonen av den sentrale arterien, misting i øynene, er utseendet på svarte fluer og synshemming mulig. I begynnelsen er det irritasjon og hyppig blinking. Årsaken til sykdommen er en lang tv-visning, dårlig søvn og utilstrekkelig belysning. Ved undersøkelsen kan fundus være normal eller det kan være innsnevring av noen eller en gren av arterien. På bakgrunn av aterosklerotiske endringer er det noen ganger funnet retinal sklerose.

For å avlaste et angrep, må du ta vasokonstriktivt, beroligende eller dehydrerende stoffer. Behandlingen utføres i fellesskap av oculist, nevrolog og terapeut. Hvis angiospasm er forårsaket av forgiftning eller eclampsia, er det nødvendig med akutt sykehusinnleggelse.

Vaskulær angiospasm i nedre ekstremiteter

Med angiospasmen til karene i underlempene, trunk arterier krampaktig. Det ser ut til å være et symptom på det alabaster bleke benet. I medisin kalles dette "kommandørens fot". Under en spasme blir beinet svakt, huden blir blå og blir så rød. Pallor oppstår fra en kraftig utstrømning av blod. Blå er på grunn av mangel på oksygen, og når blodsirkulasjonen gjenopprettes, blir beinet rødt. Denne tilstanden kan vare fra tjue minutter eller mer. Hvis angiospasmen er strammet, kan dette føre til distal cyanose, når huden blir en marmorfarve. Etter cyanose kan det oppstå vevsvevdannelse. På et senere stadium kan nekrobiotiske prosesser utvikle seg.

Angiospasm: hva er det og hvordan å behandle det?

Angiospasm er en innsnevring av blodårer, små arterier og kapillærer, som følge av at blodsirkulasjonen og væskefluidutvekslingen er forstyrret. I første omgang lider hjernen, øynene og lemmerne (ofte de nedre).

I en sunn tilstand kan blodkar tåle enhver fysisk aktivitet hos en person. Og de sikrer en stabil strøm av blod til alle lemmer og organer. Men i tilfelle spasmer, smalter fartøyet, slik at blodet ikke sirkulerer riktig i kroppen. Sammen med blodet i vevet kommer oksygen. I tilfelle hans ikke-kvittering begynner hjernen å signalere. Oppstår i form av svimmelhet, tap av bevissthet, kvalme og oppkast.

Tidligere antok medisin angiospasm en sykdom som er særegen for eldre mennesker. Nå er faktorene for tilstedeværelsen av sykdommen i den yngre generasjonen i økende grad tatt opp. Årsaker til foryngelse av sykdommen er dårlige vaner, vanlige stressfulle situasjoner, neuroser og dårlig økologi. Hans bidrag er gjort tidligere med plager og arvelighet.

Symptomer på angiospasme

Det første tegn er hodepine, som er ledsaget av spasmer med en følelse av å klemme eller klemme hjernen i templene, øynene, nakken og pannen.

Og også til symptomene er:

 • Konstant støy i ørene;
 • Ubehagelige opplevelser i hodet når hoste og nysing;
 • kvalme;
 • besvimelse;
 • oppkast;
 • Skarp mørkere i øynene;
 • "Flyr" i øynene;
 • desorientering;
 • Bestråling av smerte i nakken og i øynene;
 • Problemer med memorisering og assimilering av informasjon;
 • Lav arbeidsevne;
 • Alvorlig svette
 • Skarpt utseende tretthet.

årsaker

Angiospasm utvikler seg mot bakgrunnen av sykdommer. nemlig:

 • Åreforkalkning. Veggene på fartøyene har god elastisitet, noe som gjør at de kan roe seg sammen og utvide seg. I tilfelle av aterosklerose danner kolesterolplakk og saltoppsamlinger på veggene av karene, noe som forverrer deres evne til å modifisere;

 • Osteokondrose i livmoderhalsen. Hernia - fremspring av vertebrale skiver, som igjen utøver trykk på karene, forhindrer blodets naturlige blodsirkulasjon;
 • Forstyrrelser i nyrefunksjonen;
 • Sykdommer i endokrine systemet og forstyrrelser i arbeidet på bakgrunn av hormonelle endringer;
 • Sterk stress og tretthet;
 • Stroke - akutt sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen;
 • Kardiovaskulære sykdommer;
 • Alvorlig hjerneskade. For eksempel med en sterk innvirkning;
 • Craniocerebral skade;
 • Skjoldbruskkjertelforstyrrelser;
 • Diabetes mellitus;
 • Tumorer i hjernen;
 • Blødninger i hjernen.
 • Typer angiospasm

  Spasm av karene i ekstremiteter

  Nok ofte fast angiospasm i øvre og nedre ekstremiteter. Øvre lemmer lider mye oftere.

  Symptomer på angiospasme i ekstremiteter:

  • Skarphet som opptrer på fingrene, forårsaket av utstrømning av blod.
  • Blåser av ekstremiteter er på grunn av mangel på oksygen;
  • Følelse av kulde i lemmer;
  • Utseende av lameness og skarpe smerter i underdelene.
  • Eller tvert imot, en komplett mangel på taktil følsomhet.

  Angrepet stopper etter ca 20 minutter, etter at ekstremiteten sterkt blir rød, ettersom blodet igjen har festet seg til dem.

  Perifere angiopasmer

  Dette er den vanligste formen for denne sykdommen. På grunn av det, perifer blodkar lider.

  arter:

  • Spasmer blir utsatt for øvre lemmer;
  • Livedo net - de lider av jenter og kvinner. Siden, som har hatt nederlag, blir blå, og den omkringliggende huden blir blek.
  • Akrocyanose - manifestert under puberteten, symptomer: følelsesløp i lemmer, alvorlig svette.

  Det ser ut mot bakgrunnen av svake tonus av veggene i kapillærene som ligger på huden. Hva er konsekvensen av negative faktorer, for eksempel stress, en skarp endring i livsstil og værforhold.

  Serebral angiospasm

  Cerebral angiospasm - uttrykkes i innsnevring av hjernens kar. Har mange av alle mulige uttrykte symptomer. De kan manifestere samtidig eller i sin tur, intensivere med dårlig helse.
  symptomer:

  • Smerter i hodet;
  • Fløyter i ørene;
  • Bevisstap, besvimelse;
  • Redusert trykk;
  • Dips i minnet;
  • Forringelse av talefunksjon;
  • Lav taktil følsomhet, eller omvendt, et smerte symptom er uttalt, men bare i den ene halvdelen av kroppen;
  • En følelse av trykk i hodet, så vel som tyngdekraften og kompresjonen, når været forandrer seg.

  Vascular angiospasm av netthinnen

  Angiospasma av retinalfartøy er en sykdom ledsaget av nedsatt funksjon av øyets retina og forårsaket av en innsnevring av den sentrale arterien eller dens grener. Denne sykdommen kan føre til alvorlige synsproblemer. Pasienter klager som regel ikke om smerte, men av syn. For eksempel:

  • Kort siktning av visjon;
  • "Flyr" foran øynene;
  • Anomalier i øyet, manifestert i utseendet før lyseffekter: gnister, glans, glødende ringer og linjer.

  Koronar angiospasm

  Koronar angiospasm er en spasme av hjerteskarene. Det er preget av en kraftig innsnevring av lumen i koronararteriene. Årsakene til forekomsten er forskjellige, men det meste er: alvorlig stress, dårlige vaner, trombocytaktivitet, angina pectoris. Naturen til denne sykdommen er fortsatt uklart. Siden, til tross for små avvik i pasientens kardiogram, er kranspulsårene ikke blokkert, og tegn på oksygen sult blir ikke lagt merke til. Symptomet er en kraftig alvorlig smerte i brystet, vanligvis om natten eller tidlig om morgenen, når personen er i horisontal stilling.

  Diagnose og behandling av angiospasm

  Diagnose av vasospasmer

  Behandling av angiospasm er foreskrevet for hver pasient individuelt, siden hvert tilfelle har sine egne særegenheter. Derfor må du gjennomgå en grundig undersøkelse før du begynner behandling. I mange medisinske institusjoner ser prosedyren for å sette prosedyrer slik ut:

 • Tosidig skanning;
 • Magnetic resonance imaging;
 • Doppler;
 • Ultralyd undersøkelse;
 • X-stråler;
 • Måling av oksygenspenning gjennom huden.
 • behandling

  I sjeldne tilfeller, når det er urealistisk å løse problemet ved medisinering, utmerker leger seg til kirurgisk inngrep.

  Men hvis det er mulig, bruker spesialister behandlingsmetoder som ikke inkluderer kirurgisk aktivitet. De første oppgavene en lege setter for seg er:

  • Behandling av årsaken til angiospasma, nemlig hypertensjon, aterosklerose av kar, inflammatoriske prosesser, etc.;
  • Fornyelse av arbeidet med nervefibre og deres regulering;
  • Konsekvensene av midlertidig forstyrrelse av blodsirkulasjonen i organer og vev elimineres.

  I den tidlige utvinningen spiller en rolle ikke bare fagfolk, det er veldig viktig at pasientens ønske og omhu er nødvendig. Bare i hans makt for å stoppe sykdommen og derfor vil det kreve:

  1. Mye bevegelse, terapeutisk gymnastikk, svømming;
  2. Besøkende fysioterapeutiske prosedyrer - elektroforese, hydrogensulfidbad, ozocerittterapi.
  3. Spasmer av øvre og nedre ekstremiteter behandles med svak utslipp av elektrisk strøm. Vanligvis tar dette kurset ca to uker, 20 minutter hver økt.
  4. Når sår og nekrose opptrer på inflammatoriske områder, sårhelingspreparater, brukes salver. Behandlingsforløpet er lang nok og kan gjennomføres gjennom hele året.

  Men en slik aktivitet vil ikke helbrede sykdommen helt, men vil bare hjelpe med medisinske legemidler. Legemidler er foreskrevet individuelt, i samsvar med årsakene til sykdommen. For eksempel:

  • Når cerebral angiospasm bruker antispasmodik - papaverin, med spasmer i kranspulsårene - nitroglyserin.
  • Narkotika er kalsiumantagonister, de forhindrer det i å komme inn i veggene til karene, noe som bidrar til å lindre symptomene.

  Angiospasm - en ubehagelig sykdom, men ikke dødelig. Med rettidig diagnose og riktig foreskrevet behandling, så med sykdommen kan du raskt si farvel. I tillegg er det svært viktig å forhindre sykdommen, nemlig å kvitte seg med dårlige vaner, flytte mer og holde hjemme massasje prosedyrer.

  Les Mer Om Fartøyene