Antiaggreganter: virkningsmekanisme, bruk / behandling, liste

Antiagreganty - gruppe farmakologiske legemidler som hemmer trombusdannelse ved å hemme aggregering av blodplater og undertrykke deres adhesjon til den indre overflaten av blodkarene.

Disse stoffene nedtrykker ikke bare arbeidet i blodkoagulasjonssystemet, men forbedrer også dets reologiske egenskaper, ødelegger eksisterende enheter.

Under påvirkning av antiplatelet midler, reduseres elasticiteten til erytrocytmembraner, deformeres og passerer lett gjennom kapillærene. Blodstrømmen øker, risikoen for komplikasjoner minker. Antiaggreganter er mest effektive i begynnelsen av blodproppene, når det er aggregering av blodplater og dannelsen av en primærtrombus.

Ansiktspunktene og virkningen av de viktigste antiplatelet-midlene

Antiblodplatemidler som benyttes i den postoperative perioden for forebygging av trombose, tromboflebitt, koronarsykdom, akutt ischemi i hjertet og hjernen, tidligere myokardialt infarkt.

Cardiac patologi og forstyrret metabolisme ledsaget av dannelsen av kolesterol på den arterielle endotelium hos plaques, vaskulære lumen innsnevring. Blodstrømmen i lesjonens område bremser ned, blodet kondenserer, en trombøsning, hvor blodplater fortsetter å slå seg ned. Trombiene blir båret langs blodbanen, inn i koronarbeinene og tette dem. Det er en akutt myokardisk iskemi med karakteristiske kliniske symptomer.

Antiaggregerende og antikoagulasjonsbehandling er underlagt behandling og forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Hverken antiplatelet eller antikoagulantia kan ødelegge en dannet blodpropp. De beholder blodproppen fra ytterligere vekst og forhindrer tilstopping av karene. Forberedelser av disse gruppene tillater å redde livet til pasienter som har hatt akutt iskemi.

Antikoagulanter, i motsetning til antiaggreganter, er mer aggressive. De anses dyrere og har større risiko for å utvikle bivirkninger.

vitnesbyrd

Indikasjoner for antiplatelet terapi:

 • Iskemiske lidelser,
 • Tendens mot trombose,
 • aterosklerose,
 • Ustabil angina,
 • koronarsykdom,
 • Hypertensiv sykdom,
 • Obliterating endarteritt,
 • Placental insuffisiens,
 • Trombose av perifere arterier,
 • Cerebral iskemi og dyscirculatory encephalopathy,
 • Tilstanden etter blodtransfusjon og blodkarskiping.

Kontra

Antiaggregeringsmidler er kontraindisert hos kvinner under graviditet og i ammingsperioden; personer under 18 år samt lider av følgende sykdommer:

 1. Erosiv-ulcerativ lesjon i mage-tarmkanalen,
 2. Dysfunksjon i leveren og nyrene,
 3. hematuri,
 4. Hjertepatologi,
 5. Aktiv blødning,
 6. bronkospasme,
 7. Den "aspirin triad"
 8. trombocytopeni,
 9. C- og K-vitaminmangel,
 10. Akutt aneurisme i hjertet,
 11. Anemi.

Bivirkninger

Liste over antiplatelet midler

Det er ganske mange antiplatelet midler. De fleste av dem er forebyggende midler som brukes i en rekke kardiovaskulære sykdommer og i tidlig postoperativ periode.

Acetylsalisylsyre (aspirin)

Det er et stoff fra NSAID-gruppen som gir merket antiaggregant effekt. Virkningsmekanismen for NSAID er knyttet til blokkaden av enzymer som regulerer syntese og metabolisme av blodplasma-prostaglandiner og vaskulærvegg. "Acetylsalisylsyre" brukes til forebyggende formål for å forhindre trombose og er den mest tilgjengelige for alle antiplatelet midler som brukes i små doser. Dette stoffet har blitt mye brukt i ambulant praksis. Det eliminerer de viktigste tegn på betennelse: reduserer varme og smerte. Legemidlet har en hemmende effekt på det hypotalamiske senteret for termoregulering og smerte.

"Acetylsalisylsyre" må tas etter et måltid, da det kan provosere dannelsen av magesår eller annen gastropati. For å oppnå en vedvarende antiplateleteffekt, bør små doser av legemidlet brukes. For å forbedre blodets reologiske egenskaper og undertrykke aggregering av blodplater, foreskrives pasientene halvparten av tablettene en gang om dagen.

tiklopidin

"Ticlopidin" er et legemiddel med en uttalt antitrombotisk aktivitet. Dette stoffet har en sterkere effekt enn "acetylsalisylsyre." "Tiklopidin" foreskrevet for pasienter med iskemisk cerebrovaskulær sykdom, hvor redusert blodtilførsel til vev i hjernen, så vel som koronar hjertesykdom, iskemisk ben, retinopati av diabetes mellitus. Personer som har gjennomgått skylling av blodårer, viser langvarig inntak av stoffet.

Dette er en kraftig antiaggregant, forlenger blødningstiden, hemmer adhesjonen av blodplater og hemmer aggregeringen. Samtidig bruk av stoffet sammen med antikoagulantia og andre disaggreganter er svært uønsket. Behandlingsforløpet er 3 måneder og utføres under kontroll av sammensetningen av perifert blod.

Hovedegenskapen til denne antiaggreganten er en høy biotilgjengelighet, som oppnås på grunn av høy absorpsjonshastighet. Den terapeutiske effekten etter uttak av legemidlet vedvarer i flere dager.

Til preparater som inneholder ticlopidin som hovedaktivstoffet, inkluderer: "Tiklid", "Tiklo", "Tiklopidin-Ratiofarm."

pentoxifylline

Legemidlet har antiplatelet og spasmolytisk effekt, dilaterer blodkar og forbedrer blodtilførselen til indre organer. Legemidlet har en positiv effekt på blodets reologiske egenskaper og påvirker ikke hjertefrekvensen. "Pentoxifylline" er en angioprotector som øker blodcellens elastisitet og forbedrer fibrinolyse. Legemidlet er indisert for angiopati, intermitterende claudikasjon, posttrombotisk syndrom, frostbit, åreknuter, IHD.

klopidogrel

Det er et syntetisk legemiddelpreparat, i struktur og virkemekanisme minner om "Ticlopidine." det undertrykker aktiviteten av trombocytter og deres vedheft, øker blødningstiden. "Clopidogrel" er et praktisk talt ikke-giftig stoff med litt uttalt bivirkninger. Moderne spesialister i antiplatelet terapi foretrekker "Clopidogrel" på grunn av fravær av komplikasjoner med langvarig bruk.

dipyridamol

"Dipyridamole" - et antiaggregant som utvider blodkarrene i hjertet. Legemidlet øker blodstrømmen, forbedrer myokardial kontraktilitet og normaliserer venøs utstrømning. Vasodilatasjon er hovedvirkningen av "Dipyridamole", men i kombinasjon med andre legemidler har den en utprøvd antiaggregant effekt. Vanligvis er det foreskrevet for personer som har stor risiko for trombose og har gjennomgått hjerteventilprotesekirurgi.

"Kurantil" - et stoff som har hovedaktiv ingrediens, er dipyridamol. På grunn av fraværet av slike kontraindikasjoner i "Kurantil" som graviditet og amming, er det veldig populært. Under påvirkning av stoffet, blodkar utvides, trombusdannelse undertrykkes, myokard blodforsyning forbedrer seg. "Curantil" er foreskrevet for gravide kvinner som lider av kardiovaskulære sykdommer eller har en historie med fetoplacental insuffisiens. Under påvirkning av dette stoffet forbedrer de reologiske egenskapene til blodet, ekspansjonens kar, får fosteret tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer. I tillegg har "Kurantil" en immunmodulerende effekt. Det stimulerer produksjonen av interferon og reduserer risikoen for virussykdommer hos moren.

eptifibatid

"Eptifibatid" reduserer risikoen for hjertesykemi hos pasienter som gjennomgått perkutan koronarintervensjon. Legemidlet brukes sammen med "Aspirin", "Clopidogrel", "Heparin". Før behandlingsstart utføres angiografisk evaluering og andre diagnostiske prosedyrer. En grundig undersøkelse er obligatorisk for kvinner og personer over 60 år.

Legemidlet er gitt i form av en løsning for intravenøs injeksjon, som administreres i henhold til en bestemt ordning. Etter utløsning av pasienten fortsetter behandlingen med blodplate i tablettform i flere måneder. For å hindre gjentakelse av angrep av hjertesykemi og død av pasienten, anbefaler antiaggregerende medisiner å ta slike pasienter for livet.

Når du foretar akutt kirurgisk inngrep, bør legemidlet avbrytes. Ved en planlagt operasjon stoppes administrasjonen av legemidlet på forhånd.

iloprost

Dette legemidlet brukes kun på sykehus og nøye overvåking av pasientens tilstand. Løsningen for injeksjoner fremstilles daglig før administrering, noe som gjør det mulig å sikre steriliteten. Pasienter som behandles med Iloprost, anbefales å slutte å røyke. Personer som tar antihypertensive stoffer bør overvåke blodtrykksnivået for å unngå alvorlig hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon kan utvikles etter behandling med en kraftig økning i pasienten.

Iloprost i formuleringen "Ventavis" er en syntetisk analog av prostaglandin og er ment for innånding. Det er en antiaggregant som brukes til å behandle pulmonal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. Etter behandling utvider pasientene lungekarrene og forbedrer de grunnleggende parametrene i blodet.

Kombinerte preparater

De fleste moderne medisiner kombineres. De inneholder i deres sammensetning flere antiplatelet midler, som støtter og forbedrer hverandres effekter. De vanligste blant dem er:

 • "Agrenoks" - et komplekst preparat som inneholder "Dipiridamol" og "Aspirin".
 • "Aspigrel" inkluderer klopidogrel og aspirin.
 • "Koplaviks" har samme sammensetning som "Aspigrel".
 • Sammensetningen av "Cardiomagnyl" inkluderer "Acetylsalicylsyre" og et sporelement "Magnesium".

Disse antiplatelet midler brukes oftest i moderne medisin. De er foreskrevet til pasienter med kardiovaskulær patologi, nevrologer med sykdommer i hjerneskipene, vaskulære kirurger med lesjoner av benene i bena.

Antiaggreganter: En gjennomgang av stoffer, indikasjoner og kontraindikasjoner

En av de mest vellykkede teknikker farmakoprofilaktiki dannelse av blodpropp i blodårene er bruk av spesielle forberedelser - platehemmere. Mekanismen for blodkoagulering er et komplekst fysiologisk og biokjemiske prosesser og kort beskrevet på nettsiden i artikkelen "Antikoagulasjonsmidlene direkte handling". Et av stadiene av blodkoagulasjon er aggregering (liming) av blodplater med hverandre med dannelsen av en primærtrombus. Det er på dette stadiet at antiplatelet-midler virker. Ved å virke på biosyntesen av visse stoffer som hemmer (sperre) blodplateadhesjon prosesser, primær trombe dannes ikke, og trinnet med enzymatiske koagulering ikke forekommer.

Mekanismer for antiplatelet-effekten, farmakokinetikken og farmakodynamikken er forskjellige for forskjellige preparater, og vil bli beskrevet nedenfor.

Indikasjoner for bruk av antiplateletmidler

Som regel brukes narkotika av antiaggreganter i følgende kliniske situasjoner:

 • for profylakse eller etter et iskemisk slag, så vel som for forbigående hjerne-sirkulasjonsforstyrrelser;
 • med iskemisk hjertesykdom;
 • med hypertensjon
 • med utslettende sykdommer i karene i nedre ekstremiteter;
 • etter operasjoner på hjertet og blodårene.

Kontraindikasjoner for bruk av antiplatelet midler

Vanlige kontraindikasjoner for bruk av rusmidler i denne gruppen er:

Individuelle antiplatelet-midler har indikasjoner og kontraindikasjoner som er forskjellige fra andre legemidler i denne gruppen.

Følgende legemidler tilhører gruppen av antiplatelet-midler:

 • acetylsalisylsyre;
 • tiklopidin;
 • klopidogrel;
 • dipyridamol;
 • eptifibatid;
 • iloprost;
 • triflusar;
 • kombinerte preparater.

La oss vurdere hver av dem mer detaljert.

Acetylsalisylsyre (Acecor cardio, Godasal, Losirin, Polokard, Aspekard, Aspirin cardio og andre)

Dette stoffet, selv om det refererer til ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, men også påvirker blodkoagulasjon. Således er inhibering av biosyntesen av tromboksan A2 i blodplater, forstyrrer det prosesser for aggregering: koagulasjonsprosessen er bremset ned. Brukes i store doser, acetylsalisylsyre angrep og andre levringsfaktorer (hemmer prostaglandin-biosyntese antitrombotiske og frigjøre og blodplateaktiverende faktor III og IV), som fører til utvikling av en mer uttalt antiblodplate-virkning.

Den mest brukte for å forebygge trombose.

Når inntaket er tilstrekkelig godt absorbert i magen. Når du beveger deg gjennom tarmen og øker mediet i pH, reduseres absorpsjonen gradvis. Suges i blodet, transporteres det til leveren, der det forandrer den kjemiske strukturen under påvirkning av biologisk aktive stoffer i kroppen. Det trenger inn i blod-hjernebarrieren, i morsmelk og cerebrospinalvæske. Det utskilles hovedsakelig av nyrene.

Effekten av acetylsalisylsyre utvikles om 20-30 minutter etter en enkelt dose. Halveringstiden er avhengig av pasientens alder og dosen som tas og varierer innen 2-20 timer.
Formen av frigjøring - tabletter.

Den anbefalte dosen som antiplatelet middel er 75-100-325 mg, avhengig av den kliniske situasjonen. Har ulcerogen virkning (stand til å fremprovosere utvikling av magesår), så tar stoffet bør nødvendigvis etter måltid med en tilstrekkelig mengde væske: vann, melk, eller alkalisk mineralvann.

Kontraindikasjoner mot bruk av acetylsalisylsyre er beskrevet i den generelle del av artikkelen, har man bare å legge til den ennå, og astma (noen aspirin kan provosere et angrep av bronkospasme, den såkalte aspirin astma).
På bakgrunn av behandling med dette legemidlet kan uønskede effekter utvikles, slik som:

 • kvalme;
 • forringelse av appetitt
 • smerte i magen;
 • ulcerative lesjoner i fordøyelseskanalen;
 • nedsatt nyre- og leverfunksjon
 • allergiske reaksjoner;
 • hodepine og svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • synshemming (reversibel);
 • brudd på blodpropp.
 • behandling med acetylsalisylsyre bør utføres under kontroll av blodkoagulasjonsindikatorer og, avhengig av dem, justere daglig dose;
 • Bruk av dette stoffet samtidig med antikoagulantia, er det verdt å huske økt risiko for blødning;
 • bruk av stoffet med andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, bør du ta hensyn til risikoen for å utvikle gastropati (forbedre deres negative effekter på magen).

Ticlopidin (Ipaton)

Dette medikament for antitrombotisk aktivitet i noen få ganger større enn acetylsalicylsyre, men den senere utvikling karakteristiske ønskede effekt for ham sitt høydepunkt i 3-10 dagers dosering.

Ticlopidin blokkerer aktiviteten av blodpladediverte IIb-IIIa-reseptorer, hvorved aggregering reduseres. Øker varigheten av blødning og elasticiteten til røde blodlegemer, reduserer viskositeten til blodet.

Absorberes i fordøyelseskanalen raskt og nesten helt. Maksimal konsentrasjon av aktiv substans i blodet er notert etter 2 timer. Halveringstiden er fra 13 timer til 4-5 dager. Antiaggregasjonseffekten utvikler seg etter 1-2 dager, når maksimalt etter 3-10 dager med vanlig inntak, forblir 8-10 dager etter avskaffelsen av ticlopidin. Det utskilles fra kroppen med urin.
Produsert i form av tabletter på 250 mg.

Det anbefales å ta inne, mens du spiser 1 tablett to ganger om dagen. Ta lang tid. Eldre pasienter og personer med økt risiko for blødning utnevne en halv dose.

På bakgrunn av å ta stoffet utvikler noen ganger bivirkninger, som allergiske reaksjoner, gastrointestinale sykdommer, svimmelhet, gulsott.

Legemidlet er ikke foreskrevet parallelt med antikoagulantia.

Clopidogrel (Atherocardard, Zilt, Lopygrol, Lopirel, Medogrel, Platogril, Arthrogrel, Klopillet og andre)

I sin struktur og virkningsmekanisme som ligner på tiklopidin: hemmer blodplateaggregasjonen prosess irreversibelt å inhibere bindingen av adenosin til deres reseptorer. Til forskjell fra tiklopidin, mindre tilbøyelige til å føre til utvikling av bivirkninger fra mage-tarmkanalen og i blodsystemet, samt allergiske reaksjoner.

Når inntatt absorberes raskt i mage-tarmkanalen. Maksimal konsentrasjon av stoffet i blodet bestemmes etter 1 time. Halveringstiden er 8 timer. I leveren endres det til å danne en aktiv metabolitt (metabolsk produkt). Det utskilles fra kroppen med urin og kalver. Den maksimale antiaggregasjonseffekten observeres 4-7 dager etter starten av behandlingen og varer i 4-10 dager.

Det overgår acetylsalisylsyre til å forhindre trombose i kardiovaskulær patologi.

Det er tilgjengelig i form av 75 mg tabletter.

Den anbefalte dosen er en tablett, uansett matinntak, en gang daglig. Behandlingen er lang.

Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner tiklopidin, men risikoen for å utvikle komplikasjoner og uønskede reaksjoner med klopidogrel er mye mindre.

Dipyridamole (Kurantil)

Undertrykker aktiviteten av spesifikke blodplate enzymer, som et resultat av hvilket innholdet av cAMP øker, som har en antiaggregant effekt. Det stimulerer også frigivelsen av stoffet (prostacyklin) fra endotelet (indre skall av karene) og den etterfølgende blokkaden av dannelsen av tromboxan A2.

Ved antiplatelet er effekten nær acetylsalisylsyre. I tillegg har han også koronare ekspansive egenskaper (dilaterer hjertets hjertekarre med anginaangrep).
Raskt og ganske godt (med 37-66%) absorberes i mage-tarmkanalen med inntak. Maksimal konsentrasjon er notert etter 60-75 minutter. Halveringstiden er 20-40 minutter. Det utskilles med galle.

Produsert i form av piller eller tabletter på 25 mg.

Som antitrombotisk anbefales det å ta 1 tablett tre ganger daglig, 1 time før måltider.

Når du behandler dette legemidlet, er det mulig å utvikle følgende bivirkninger:

 • kvalme;
 • svimmelhet og hodepine;
 • smerter i musklene;
 • rødhet av ansiktshud;
 • senke blodtrykket;
 • forverring av symptomer på koronar hjertesykdom;
 • hudallergiske reaksjoner.

Det er ingen ulcerogen effekt av dipyridamol.

Kontraindikasjoner for bruk av dette legemidlet er ustabil angina og et akutt stadium av myokardinfarkt.

Eptifibatid (Integrilin)

Inhiberer aggregering av blodplater ved å hindre bindingen av fibrinogen og visse plasmakoagulasjonsfaktorer til blodplate-reseptorer. Det virker reversibelt: etter 4 timer etter at infusjonen er stoppet, blir blodplatefunksjonen halvt gjenopprettet. På protrombintid og APTT påvirker ikke.

Det brukes i kompleks terapi (i kombinasjon med acetylsalisylsyre og heparin) akutt koronar syndrom og med koronar angioplastikk.

Formutslipp - injeksjonsvæske, oppløsning.

Innfør ordningen.

Eptifibatid kontra med tilbøyelighet til blødning, indre blødninger, alvorlig hypertensjon, aneurisme, trombocytopeni, alvorlige forstyrrelser i nyrene og leveren under graviditet og amming.

Av de mulige bivirkningene, blødning, bradykardi (senking av hjertekontraksjoner), senking av blodtrykk og blodplateantall i blodet, bør allergiske reaksjoner noteres.
Den brukes kun på sykehus.

Iloprost (Ventavis, Ilomedin)

Straffet aggregering prosess, adhesjon og aktivering av blodplater, fremmer utvidelse av arterioler og venuler, øket vaskulær permeabilitet normaliserer, aktiverer prosesser av fibrinolyse (oppløsningen av tromben har allerede dannet).

Det gjelder bare i et sykehus for behandling av alvorlige sykdommer: obliterans atrombangiita henhold kritisk iskemi, oblitererende endarteritis i et avansert stadium, alvorlig Raynauds syndrom.

Det er tilgjengelig i form av en injeksjons- og infusjonsvæske.

Introdusert intravenøst ​​i henhold til ordningen. Doseringen varierer avhengig av den patologiske prosessen og alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

Kontraindisert individ overfølsomhet overfor legemidlet, sykdommer forbundet med en økt risiko for blødning, alvorlig koronar arteriell sykdom, alvorlige forstyrrelser, akutt og kronisk hjertesvikt, under graviditet og laktasjon.

Bivirkninger er hodepine, svimmelhet, sanseforstyrrelser, forvirring, tremor, letargi, kvalme, oppkast, diaré, abdominal smerte, nedsatt blodtrykk, bronkospasme angrep, smerter i muskler og ledd, ryggsmerter, urinveisforstyrrelser, smerte, flebitt på injeksjonsstedet.

Dette er et veldig alvorlig legemiddel, det bør bare brukes under forhold med nøye overvåkning av pasientens tilstand. Det er nødvendig å utelukke inntak av et stoffstoff på huden eller inntak av det.

Styrker den hypotensive effekten av visse grupper av antihypertensive stoffer, vasodilatorer.

Triflusal (Disgren)

Inhiberer blodplatecyklooksygenase, noe som reduserer biosyntese av tromboxan.

Formfrigivelse - kapsler på 300 mg.

Den anbefalte dosen er 2 kapsler 1 gang daglig eller 3 kapsler 3 ganger daglig. Når du tar, drikk rikelig med væsker.

Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner på acetylsalisylsyre.

Forsiktighet er brukt triflusal hos pasienter med alvorlig nedsatt lever- eller nyrefunksjon.

Under graviditet og amming er ikke legemidlet anbefalt.

Kombinerte preparater

Det finnes stoffer som inneholder flere antiplatelet-midler i deres sammensetning som forbedrer eller støtter hverandres effekter.

De mest utbredte var følgende:

 • Agrenoks (inneholder 200 mg dipyridamol og 25 mg acetylsalisylsyre);
 • Aspirigrel (inkluderer 75 mg klopidogrel og acetylsalisylsyre);
 • Coplawix (sammensetningen ligner Aspigrel);
 • Kardiomagnet (det inkluderer acetylsalisylsyre og magnesium i doser på 75 / 12,5 mg eller 150 / 30,39 mg);
 • Magnikor (sammensetningen ligner Kardiomagnets sammensetning);
 • Combi-asc 75 (sammensetningen ligner også sammensetningen av kardiomagnesium - 75 mg acetylsalisylsyre og 15,2 mg magnesium).

Ovennevnte er de mest brukte antiplatelet midler i medisinsk praksis. Vi legger oppmerksomheten på at informasjonen som er oppført i artikkelen, er gitt til deg utelukkende for formålet med bekjentskap, og ikke en veiledning til handling. Vær så snill, hvis du har noen klager, ikke selvmord, og stol på helsepersonellene dine.

Til hvilken lege å søke

For hensikten med platehemmere bør konsultere med en passende spesialist: sykdommer i hjertet - en kardiolog, vaskulære sykdommer i hjernen - en nevrolog, med nederlag arteriene i nedre ekstremiteter - vaskulær kirurg eller terapeut.

Antiaggregerende preparater

I moderne medisin brukes narkotika som kan påvirke blodproppene. Det handler om antiaggreganter.

De aktive ingrediensene påvirker metabolske prosesser, er forebygging av trombose i karene. I de fleste tilfeller foreskriver legene slike rettsmidler for hjertesykdommer.

Bruk av narkotika i denne kategorien hindrer liming av blodplater, ikke bare mellom seg selv, men også med fartøyets vegger.

Hva er disse legemidlene?

Når et sår dannes på menneskekroppen, sendes blodceller (blodplater) til stedet for skaden for å skape en trombose. Når dyp kutt er bra. Men hvis et blodår er skadet eller betent, er det en aterosklerotisk plakk tilstede, kan situasjonen kanskje ende opp.

Det er visse stoffer som reduserer risikoen for blodpropper. De samme stoffene eliminerer aggregering av celler. Disse midlene inkluderer antiaggreganter.

Legen foreskriver medisiner, forteller pasientene hva det er, hvilken handling medisinene har og hva som trengs.

klassifisering

I medisin isoleres blodplate- og erytrocytpreparatene som anvendes til profylakse. Legemidler har en mild effekt, forhindrer dannelsen av blodpropper.

 1. Heparin. Legemidlet brukes mot dyp venetrombose, emboli.
 2. Acetylsalisylsyre (aspirin). Effektiv og rimelig medisin. I små doser væser blodet. For å oppnå en uttalt effekt, bør legemidlet tas i lang tid.
 3. Dipyridamol. Aktive komponenter dilaterer blodkar, lavere blodtrykk. Hastigheten av blodstrømmer øker, cellene får mer oksygen. Dipyridamol hjelper med angina pectoris, dilaterer koronarbeinene.

Klassifisering av legemidler er basert på virkningen av hver antiaggregant. Korrekt valgte midler gjør det mulig å oppnå maksimal effekt i behandlingen og for å hindre mulige komplikasjoner, konsekvenser.

 1. Pentoxifylline. Biologisk aktive stoffer øker blodets reologi. Fleksibiliteten av røde blodlegemer øker, de kan passere gjennom små kapillærer. På grunn av pentoksifyllin blir blod væske, sannsynligheten for liming av celler minker. Legemidlet er foreskrevet for pasienter med sirkulasjonsforstyrrelser. Kontraindisert hos pasienter etter hjerteinfarkt.
 2. Reopoligljukin. Et stoff med lignende egenskaper til Trental. Den eneste forskjellen mellom medikamenter er at Rheopolyglucin er tryggere for mennesker.

Medisin tilbyr komplekse legemidler som forhindrer trombogenese. Medisiner inneholder antiaggreganter av forskjellige grupper av den tilsvarende tiltak. Den mest effektive er kardiomagnesium, aspigrel og agrenoks.

Operasjonsprinsipp

Narkotika blokkerer dannelsen av blodpropp i blodkarene og fortynnet blod. Hver medisin har en viss handling:

 1. Acetylsalisylsyre, Triflusal - det beste middelet i kampen mot blodplateaggregasjon og dannelsen av blodpropper. Inneholder aktive stoffer som blokkerer produksjonen av prostaglandiner. Celler deltar i starten av blodkoagulasjonssystemet.
 2. Triflusal, Dipiridamol har en antiaggregant effekt, noe som øker innholdet i syklisk form av adenosinmonofosfat i blodplater. Prosessen med aggregering mellom blodceller er forstyrret.
 3. Clopidogrel inneholder et aktivt stoff som er i stand til å blokkere reseptorer for adenosindifosfat, som er på overflaten av blodplater. Klumper dannes langsommere ved å deaktivere blodceller.
 4. Lamifiban, Framon er legemidler som blokkerer aktiviteten av glykoproteinreseptorer plassert på membranene i blodceller. På grunn av aktiv påvirkning av aktive stoffer, reduseres sannsynligheten for blodplateaggregering.

Det er en stor liste over legemidler som brukes til å behandle og forhindre trombose. I hvert enkelt tilfelle velger legen den mest effektive, med tanke på pasientens egenskaper, tilstanden til kroppen hans.

Når utnevnt

Legemidler som foreskrives av lege, utpeker midler etter en grundig medisinsk undersøkelse basert på den etablerte diagnosen og forskningsresultater.

De viktigste indikasjonene for bruk:

 1. For forebyggende formål eller etter et angrep av iskemisk slag.
 2. Å gjenopprette sykdommene forbundet med hjernecirkulasjon.
 3. Ved høyt blodtrykk.
 4. I kampen mot sykdommer som påvirket karene i nedre ekstremiteter.
 5. Å behandle iskemisk hjertesykdom.

Moderne antiplatelet-midler er foreskrevet til pasienter etter kirurgisk inngrep på hjertet eller karene.

Selvbehandling med rusmidler anbefales ikke på grunn av at de har mange kontraindikasjoner og bivirkninger. Rådgivning og avtale av lege er nødvendig.

For langtidsforebygging og behandling av trombose, emboli, foreskriver legene pasienter med indirekte antiplatelet midler. Legemidler har en direkte effekt på blodkoaguleringssystemet. Funksjonen av plasmafaktorer minker, dannelsen av en blodpropp forekommer langsommere.

Til hvem mottak er forbudt

Legemidler er foreskrevet av en lege. Medisiner sørger for visse kontraindikasjoner, som du bør vite om. Behandling med antiplatelet er forbudt i følgende tilfeller:

 • med magesår i fordøyelsessystemet i eksacerbasjonstrinnet;
 • hvis det er problemer med funksjon av lever og nyrer;
 • pasienter med hemorragisk diatese eller patologier, mot hvilke risikoen for blødning øker;
 • hvis pasienten ble diagnostisert med alvorlig hjertesvikt;
 • etter et angrep av hemorragisk slag.

Gravid i tredje trimester og unge mødre ammer, kan du ikke drikke antiaggreganter. Det er nødvendig å konsultere en lege eller lese nøye instruksjonene for bruk av medisinering.

Mulige bivirkninger

Bruk av antiplatelet midler kan provosere ubehag og ubehagelige opplevelser. Hvis det er bivirkninger, vises karakteristiske symptomer, som skal rapporteres til legen:

 • tretthet,
 • en brennende følelse i brystet;
 • hodepine;
 • kvalme, fordøyelsessykdommer;
 • diaré;
 • blødning;
 • mage smerte.

I sjeldne tilfeller er pasienten opptatt av en allergisk reaksjon på kroppen med hevelse, hudutslett, oppkast, problemer med avføring.

De aktive ingrediensene i legemidlet kan forstyrre talen, respiratorisk og svelging. Også hjertefrekvensen øker, kroppstemperaturen stiger, hud og øyne blir icteric.

Blant bivirkningene er vanlig svakhet i kroppen, smerte i leddene, forvirret bevissthet og utseendet av hallusinasjoner.

Liste over de rimeligste, rimeligste og mest effektive verktøyene

Moderne kardiologi gir et tilstrekkelig antall medikamenter til behandling og forebygging av trombose. Det er viktig at en antiaggregant utnevnes av den behandlende legen. Alle antikoagulantia har bivirkninger og kontraindikasjoner.

 1. Acetylsalisylsyre. Det er ofte foreskrevet til pasienter for forebyggende formål for å forhindre dannelse av blodpropp. Driftskomponenter har høy sughastighet. Antiaggregant effekt oppstår 30 minutter etter første dose. Legemidlet er tilgjengelig i tabletter. Avhengig av diagnosen foreskriver legen 75 til 325 mg per dag.
 2. Dipyridamol. Antiaggregant, dilating coronary vessels, øker sirkulasjonshastigheten. Det aktive stoffet er dipyridamol. Antikoagulant beskytter veggene i blodårene og senker blodcellernes evne til å holde seg sammen. Formutgivelse av stoffet: tabletter og injeksjoner.
 3. Heparin. Antikoagulant direkte virkning. Den aktive ingrediensen er heparin. Et stoff der farmakologi gir en antikoagulerende effekt. Legemidlet er foreskrevet for pasienter som har stor risiko for trombose. Dosering og behandlingsmekanisme er valgt individuelt for hver pasient. Legemidlet er produsert i injeksjoner.
 4. Tiklopidin. Et stoff som er overlegen i effektivitet mot acetylsalisylsyre. Men for å oppnå den terapeutiske effekten vil det ta mer tid. Legemidlet blokkerer arbeidet med reseptorer og reduserer aggregering av blodplater. Legemidlet i form av tabletter til pasienten må tas 2 ganger om dagen for 2 stk.
 5. Iloprost. Legemidlet reduserer adhesjon, aggregering og aktivering av blodceller. Utvider arterioler og venules, gjenoppretter vaskulær permeabilitet. Et annet navn på stoffet er Ventavis eller Ilomedin.

Dette er en delvis liste over antiplatelet midler som brukes i medisin.

Leger anbefaler ikke selvmedisinering, det er viktig å kontakte en spesialist i tide og gjennomgå behandling. Antiaggreganter er foreskrevet av en kardiolog, nevrolog, kirurg eller terapeut.

I de fleste tilfeller tar pasientene medisiner for resten av livet. Alt avhenger av pasientens tilstand.

En person bør være under konstant tilsyn av en spesialist, utføre testene regelmessig og gjennomgå en grundig undersøkelse for å bestemme parametrene for blodkoagulasjon. Reaksjonen på behandling med antiaggreganter er nøye observert av leger.

Antiaggregant terapi: nåtid og fremtid

XVIII russisk nasjonalkongress "mann og medisin" Materialet ble utarbeidet av A. Lozovskaya

Spørsmålet om tilgjengeligheten grad og effektivitet av medikamenter er meget viktig i kardiologi, som terapi av kronisk hjertesykdom antyder at pasienten tar medisinen for en lang tid, og derfor vil valget av kostnadseffektive medikament til en viss grad være en garanti for at pasienten ikke vil gi seg behandling på grunn av økonomiske problemer. Samtidig, når det kommer til sykdommer i hjerte og blodkar, og legen og pasienten forstår at effektiviteten av terapi er bokstavelig talt et spørsmål om liv og død: redusere narkotikarelaterte utgifter, dessverre, på samme tid kan reduseres og levealder. Er et rimelig kompromiss mulig? Hvilke stoffer for behandling av hjerte-og karsykdommer er både kvalitet og rimelig? Svar på disse og mange andre spørsmål var på symposiet "blodplatehemmende behandling - nåtid og fremtid", organisert med støtte fra selskapet Actavis 13 april 2011 som en del av det vitenskapelige programmet for XVIII Russian National Congress "Menneske og medisin".

Antiaggregant terapi refererer til viktige komponenter i primær og særlig sekundær forebygging av kardiovaskulære sykdommer og deres komplikasjoner. Absolutt garanti har betegnelsen antiblodplatemidler, for eksempel, i akutt koronarsyndrom (ACS) som basis for ACS er et brudd på integriteten av aterosklerotiske plakk, og i pasienter som lider av denne sykdommen, er det alltid trombocytose varierende alvorlighet. Åpenbart, uten bruk av antiplatelet narkotika, er effektiv behandling av slike pasienter umulig. Og hva med pasienter som ikke har kliniske manifestasjoner av koronar hjertesykdom? Skal antiplatelet midler foreskrives for slike pasienter som et middel for primær forebygging av kranspulsårene? Under henvisning til de data som er oppnådd under utførelsen av den meta-analyse, som viste at anvendelsen av aspirin hos menn betydelig redusert risiko for myokardinfarkt, men også øker sannsynligheten for slag (fig. 1).

Kvinner, derimot, er risikoen for hjerteinfarkt ble ikke endret på grunn av aspirin, men betydelig redusert risiko for hjerneslag. Hva er forskjellen i effekten av aspirin for primær forebygging hos menn og kvinner? Kanskje, i hvert fall delvis, er dette på grunn av det faktum at kvinner i patogenesen av hjerteinfarkt, er den viktigste rollen plakett brudd hos kvinner, særlig relativt ung alder, er utviklingen av hjerteinfarkt forårsaket av erosjon av endotelet med en gradvis økning i trombose. Dette faktum er bekreftet av en annen studie staten koronar fartøy av menn og kvinner som døde av hjerteinfarkt. Forskere har funnet ut at nesten 40% av kvinnene, dødsårsaken, som ble en hjerteinfarkt, har blitt oppdaget stenotisk koronar aterosklerose, mens flertallet av menn som dør av hjerteinfarkt var fremme på hemodynamisk signifikant stenose av en, to eller tre kransarteriene.

Det er også forsøksdata som bekrefter det faktum at tilsetting av små doser av aspirin for menn som lider av diabetes, redusert risiko for myokardinfarkt med 61%. Generelt er aspirin betraktes som effektive i primær forebyggelse av alvorlige komplikasjoner av kardiovaskulær sykdom, men bare hvis risikoen for komplikasjoner av kardiovaskulær sykdom er høyere enn risikoen for blødning i forbindelse med bruk av aspirin. I mange år var det antatt at den høye effektiviteten av aspirin for primær forhindring av avveining mellom risikoen for blødning forårsaket av aspirin, men i løpet av studien POPADAD ikke bekreftet effektiviteten av aspirin, sammenlignet med placebo i pasienter med diabetes og asymptomatisk aterosklerose i de lavere ekstremiteter. Faktum er at sammen med aspirin i begge grupper anvendt antihypertensiva, statiner og andre stoffer, mottagelse av noe som reduserer faren for komplikasjoner. Den laster den såkalte metningseffekten være - å legge aspirin til den optimale grunnleggende behandling ikke har noen effekt på risikoen for uheldige utfall. For tiden er anvendelse av acetylsalisylsyre for primær forhindring anses å være rimelig høy risiko for komplikasjoner av kardiovaskulær sykdom, spesielt ved risiko for hjerteinfarkt mer enn 10 til 20% over 10 år.

Det er ganske enkelt å kjenne "ansiktet" til en slik pasient: det er en røykmann på 45 år med et blodtrykk på 140/80, hans lipidprofil er som følger: LDL-C, 3,5 mmol / l, HDL-C, 1,0 mmol / l. Hvis en slik mann nekter å røyke og begynner å ta statiner, vil han ha mindre enn 10% risiko for å utvikle hjerteinfarkt. Det er vanskelig å si om det er nødvendig å bruke aspirin i dette tilfellet. I alle fall bør spørsmålet om utnevnelse av antiplatelet terapi for primær forebygging behandles hver gang individuelt, avhengig av den beregnede risikoen for hjerteinfarkt og andre komplikasjoner av vaskulær sykdom. Bruken av et annet antiplatelet middel, clopidogrel, sammenlignet med aspirin, ble studert bare i en studie som evaluerte effektiviteten av bruken av sekundær forebygging. I denne studien var forekomsten av blødning fra mage-tarmkanalen mindre når man tok clopidogrel sammenlignet med aspirin. Effekten av klopidogrel for primær forebygging forblir imidlertid ukjent. Over en lang periode gjorde doktoren valget mellom aspirin og klopidogrel, hovedsakelig basert på farmakokonsekvenser: klopidogrel var mye dyrere enn aspirin. Situasjonen endret seg med utseendet og distribusjonen av generikk. Til nå er det allment antatt at bruken av generiske legemidler er skjebnen til lavinntekts og underutviklede økonomier; Faktisk økte andelen av narkotika på det amerikanske markedet i perioden, for eksempel fra 2005 til 2008, betydelig. Eksperter tilskriver dette fenomenet til økningen i volumet av medisinering, og behandling med utelukkende originale legemidler er i noen tilfeller urimelig dyrt. Et bredt spekter av generiske stoffer utvider mulighetene for både primær og sekundær forebygging, noe som gjør tidlig behandling ikke bare effektiv, men også økonomisk lønnsom.

Det har vært flere tiår siden, da kardiologer rundt om i verden enige om det er tilrådelig å utnevnelsen av acetylsalisylsyre hos pasienter med kronisk iskemisk hjertesykdom. I henhold til gjeldende retningslinjer - innenlands, American, European - anvendelsen av aspirin som sekundær profylakse reduserer risikoen for kardiovaskulære komplikasjoner betydelig. Men vi må ikke glemme at vi lever i 2011, og kanskje er det på tide å finne en tilstrekkelig erstatning for aspirin. Blir klopidogrel et alternativ til et stoff som har blitt testet i flere tiår med praksis? Finne et svar på dette spørsmålet ble viet til resultatene av senior forsker Research Institute of Cardiology. AL Myasnikova, MD MV Jesjov. Tilbake i 1996, publiserte vi resultatene av studien CAPRIE, tydelig demonstrere fordelene ved klopidogrel aspirin hos pasienter med påvist aterosklerose. I denne studien ble effekten og sikkerheten til klopidogrel vist i sammenligning med acetylsalisylsyrepreparater. I gruppen av pasienter behandlet med klopidogrel, er risikoen for kardiovaskulære hendelser var på 9% lavere enn hos pasienter som ble utpekt til aspirin alene. Denne effekten var statistisk signifikant, og siden 1998 begynte klopidogrel å brukes i klinisk praksis.. Litt senere, i 2001-2002, har det vist seg at effektiviteten av klopidogrel i kombinasjon med aspirin for å forhindre komplikasjoner i pasienter med akutt koronarsyndrom gjennomgå perkutan koronar intervensjon: en kombinasjonsterapi med clopidogrel og aspirin resulterte i en reduksjon i risiko for hjerteinfarkt og andre trombotiske hendelser (inkludert trombose av stenten). Effekt av klopidogrel ikke forårsaker tvil blant kardiologer i vårt land, og i utlandet, for eksempel i USA, betyr dette konsekvent tar - i deres farmakologiske gruppe -Second sted i salg. Med hensyn til kliniske anbefalinger som skal lede arbeidet med utøvere, den klopidogel de nevner som et alternativ til aspirin er stoffet for forebygging av kardiovaskulære komplikasjoner. Clopidogrel kan være tilordnet i alle former av iskemisk hjertesykdom i en stabil periode av sykdommen, og akutt forverring. I fjor, storskala data REACH Registeret er publisert i hvilke forskere for fire år har sett 65 forskjellige kategorier av tusenvis av pasienter der forekomsten av slike kardiovaskulære hendelser ble analysert som John infarkt priser, hjerneslag og hjertedød. Ifølge REACH register, er risikoen for tilbakefall av det ischemiske evenement er 21% etter 1 år, så det synker til 17%. Hos pasienter med en rolig CHD risiko for kardiovaskulær sykdom - omtrent 12%, og i pasienter med et stort antall risikofaktorer, primær forebygging, er det 9%. I prinsippet er disse dataene ikke noe nytt for kardiologer, de bekrefter bare påliteligheten av informasjonen som allerede er tilgjengelig.

Det er også CAPRIE-studier som viser forekomsten av kardiovaskulære hendelser hos pasienter som får acetylsalisylsyre sammenlignet med pasienter som tar clopidogrel. Legge til denne informasjonen, resultatene av ATC meta-analyse, får vi følgende bilde: én av fem pasienter med høy kardiovaskulær risiko som ikke får platehemmende terapi, utvikle et hjerteinfarkt i løpet av tre år, eller hjerneslag, eller hjertedød (figur 2).

Bruk av aspirin reduserte risikoen for komplikasjoner til 5,8 tilfeller per år, og klopidogrel til 5.3. Også innenfor rammen av CAPRIE-studien ble en analyse av effektiviteten av klopidogrel-mottak utført avhengig av egenskapene i sykdomsforløpet. Det ble funnet at pasienter som lider av perifer aterosklerose, samt pasienter med diabetes mellitus, har nytte av klopidogrel alene. Men det mest effektive var bruk av klopidogrel hos pasienter som hadde en historie med bypasstransplantasjon av koronararterien. Dette er ikke overraskende, fordi stoffet reduserer risikoen for trombose, og hos pasienter som gjennomgår koronar intervensjon, shunter er mer sårbare når det gjelder blodpropp sted enn koronararteriene. Forekomsten av kardiovaskulær død hos disse pasientene med klopidogrel ble redusert med 43%. Et annet viktig aspekt ved bruk av klopidogrel i klinisk praksis, hvor M.V. Yezhov, ble sikkerheten til dette stoffet. Ifølge den samme undersøkelsen CAPRIE, klopidogrel dobbelt så sannsynlig ledsaget av utviklingen av komplikasjoner som gastritt, ulcerøs lesjon i mage-tarmkanalen eller gastrointestinal blødning. Så, det er vitenskapelig bevis for at langvarig bruk av aspirin, er klopidogrel ikke dårligere enn noen sikkerhet eller i effektivitet, og selv overgår det i disse indikatorene. Da gjaldt realitetene i hverdagen klinisk praksis betyr dette minst at klopidogrel er det eneste alternativet for pasienter som var intolerante mot acetylsalisylsyre. Pasienter som ble identifisert i studien CAPRIE i separate grupper (for eksempel pasienter med diabetes eller de som har hatt koronar bypass-operasjon), er absolutt å foretrekke å tildele klopidogrel. Ikke glem problemet med aspirinresistens. Ifølge ulike forfattere er det fra 10 til 45%, mens for klopidogrel denne indikatoren ikke overstiger 8-10%. I tillegg er clopidogrel i mindre grad enn aspirin, interaksjon med andre legemidler, så vel som med alkohol. Til slutt, i motsetning til aspirin, har clopidogrel ikke en direkte irriterende effekt på mageslimhinnen og funksjonen av blodplater. Hvis det er ugunstig å risikoen for gastrointestinal blødning Anamnese pasienter tar klopidogrel, kan tilordnes en hvilken som helst protonpumpeinhibitor, med unntak av omeprazol - reduserer effektiviteten av stoffet klopidogrel. Dermed er det et stoff som er sammenlignbar virkning som aspirin (som, i sin tur, er stoffet av første valg for forebyggelse av kardiovaskulære hendelser), og til og med er noe større enn dets ytelse og stort sett - Verdi. Hva forhindrer kardiologer i å oversette alle eller nesten alle deres pasienter som trenger trombocytterapi, fra aspirin til klopidogrel? Dessverre, i tilfelle av klopidogrel, som med alle medikamenter, beregnet for kontinuerlig bruk, spørsmålet om kostnaden av medikamentet er ofte nøkkelen til å bestemme pasientens etterlevelse av terapi. Det bør ikke glemmes at klopidogrel beskytter pasienten mot alvorlige kardiovaskulære komplikasjoner. Det er data fra en studie utført i USA, i henhold til hvilke pasienter med plassering av stent for noen grunn til å avbryte klopidogrel, 31% var hyppigere reinfarkt, og hjertedød.

Det er åpenbart at i et land med en så kontroversiell økonomiske situasjon, slik som Russland, spørsmålet om overholdelse ta dyre medikamenter avhenger av mengden, som koster en pasient hver måned av behandlingen. Kanskje den eneste veien ut i dette tilfellet er å erstatte de opprinnelige stoffene med generiske. Dessverre kan ikke alle reproduserte legemidler skryte av kjemisk, biologisk og terapeutisk ekvivalens til det opprinnelige legemidlet. Derfor, i henhold til FDA-godkjenning er svært lojale til de generiske krav, kan tilgjengeligheten av bioekvivalens av et generisk produsenter eliminere behovet for å gjennomføre kliniske studier. På den ene siden kan det farmasøytiske selskaper å holde en lav salgspris, på den andre - fører til at mye av den tilgjengelige på markedet av generiske legemidler ikke er i samsvar med internasjonale standarder. Imidlertid er det kvalitative generasjoner av klopidogrel, for eksempel Lopirels stoff produsert av selskapet "Aktavis". Pasienten, stopp ditt valg på dette anlegget, mottar den europeiske (Lopirel produsert i Malta) kvalitet til en rimelig pris - emballering av de generiske apotek i Moskva koster ca 600 rubler. Det er svært viktig at Lopyrel tilsvarer det opprinnelige stoffet på tre nivåer: det har farmasøytisk, biologisk og terapeutisk ekvivalens. Preparatet omfatter fortrinnsvis Lopirel venstredreiende isomer, som svarer til US Pharmacopoeia, i tillegg er viktigere, at dette er fullt ut ekvivalent med den opprinnelige generisk legemiddel - ikke bare en aktiv substans, men også fyllstoffer Lopirela helt falle sammen med den opprinnelige medikamentmaterialet (tabell I).

Tabell. Farmasøytisk ekvivalens av det generiske legemidlet Lopirel og det opprinnelige klopidogrel

Antiaggregant og nevrobeskyttende terapi

Antiaggregant terapi

Antiaggregant terapi er av stor betydning, hovedsakelig ved behandling av pasienter med ECD i mellom- og alderdom. Antiblodplateterapi er rettet mot forhindring og behandling av transiente iskemiske anfall, emboli og mikrotrombozov cerebrale arterier. Passende medikamenter inhiberer aggregering og adhesjon av blodplater og røde blodceller, lette deformasjonen av erytrocytter i deres passasje gjennom kapillærer, som til slutt øker den lineære blodstrømningshastigheten og blodstrøm volum i de cerebrale kar.

For langvarig antiplatelet behandling, er mange derivater av acetylsalisylsyre mye brukt.

Ifølge data fra multisenterstudier utført i utlandet, reduserer daglig inntak av 30-100 mg aspirin forekomsten av hjerneslag og hjerteinfarkt med 3-4 ganger. Til preparater av en fytogenese med antiplatelet-virkning angår memoplant, ginkio, tanakan.

Curantil (dipyridamol) er et effektivt antiaggregant, som er foretrukket over acetylsalisylsyre fordi det ikke er noen iboende bivirkninger. Pentoksifyllin (trental) hemmer aggregasjonen av blodceller, fører til bedre sirkulasjon og oksygenering i de iskemiske sonene.

Forbedring av mikrosirkulasjonen

Av de legemidler som øker cerebral blodstrømning på grunn av blokkering av kalsiumkanaler eller direkte vasodilaterende virkninger, som nå blir brukt II generasjon kalsiumantagonister - Nimotop, stugeron, cinnarizin, verapamil, nifedipin. For forebygging av vaskulær demens tjener instenona mye brukt, noe som er en kompleks blanding omfattende etamivan, heksyl og sobendin etofillin.

Korreksjon ved å forbedre mikro blod reologi oppnådd hemodilution lavmolekylære dekstraner (reopoligljukin, reoglyuman, gemodez) hastigheter på 200-400 ml intravenøst ​​annenhver dag eller annenhver dag i en mengde av 5-10 injeksjoner. Med hjertesvikt og sirkulasjonssykdom, er slik behandling bare mulig med hensyn til pasientens individuelle tilstand.

Neuroprotektiv terapi

Neuroprotektiv terapi er rettet mot å opprettholde og aktivere hjernens metabolisme under forhold med hypoksi eller enzymforstyrrelser. Nootropil (luketam, pyracetam) brukes. Det aktive stoffet er piracetam. Legemidlet stimulerer redoks prosesser, forbedrer bruken av glukose, akselererer omsetningen av ATP, og øker dermed hjernens energipotensial, og akselererer passasjen av nerveimpulser.

Kliniske effekter av nootropil består i en betydelig forbedring i hjernens integrerende aktivitet: minne, oppmerksomhet, læring, intelligens, tale, som i stor grad forbedrer pasientens kognitive evner. Sværheten av astheniske fenomener, svimmelhet, støy i ørene minker. Behandlingen er lang, kurs i 2-4 måneder.

Neuroprotektiv effekt oppnås også ved hjelp av cerebrale hydrolysater av hjernen eller blod av dyr som inneholder aminosyrer og lavmolekylære peptider. Den beste kliniske effekten av denne typen legemiddel er cerebrolysin - hydrolyserte hjernesvin. Det har en orginspecifik effekt på hjernen på grunn av penetrasjon av aminosyrer i nevroner. For legemidler nær cerroblisin, men dårligere enn det for klinisk effektivitet, inkluderer solkoseryl, actovegin, cortexin, som inneholder proteinfrie hydrolysater av kalves blod.

Gamalon (aminalon) er et preparat av GABA (gamma-aminosmørsyre), den viktigste hemmende mediatoren i sentralnervesystemet. Bruken av stoffet aktiverer energiprosessene i hjernen, øker bruken av glukose. Ved virkningsmekanismer og kliniske effekter nærmer det seg nootropil. Forskjeller består i fravær av GABA-legemidler med eksitatorisk klinisk effekt. Glyamolon er nær gliatilin, forløperen av acetylkolin, som trengs fra blodet inn i hjernen.

Les Mer Om Fartøyene