Antiaggreganter - legemidler for fortynning av blod

Antiaggreganter er en gruppe medikamenter som forhindrer trombose.

De opptrer på stadiet av blodkoagulasjon, der det er klumping eller aggregering av blodplater. De hemmer (hemmer) prosessen med liming av blodplättene, og koagulering forekommer ikke. Ulike rusmidler i denne gruppen har forskjellige virkningsmekanismer for å oppnå en antiaggregant effekt.

I dag, i medisin, er det brukt som et kjent middel for å fremme blodtynning, samt moderne legemidler som har færre kontraindikasjoner og mindre utprøvde bivirkninger. Farmakologi jobber kontinuerlig med nye stoffer, hvis egenskaper vil være bedre enn de tidligere.

Når utnevnt

Hovedindikasjonene for å ta antiplateletmidler er som følger:

 • IHD (hjertets iskemi).
 • Transistor iskemiske angrep.
 • Brudd på hjernecirkulasjon, forebygging av iskemiske slag, en tilstand etter et iskemisk slag.
 • Hypertensiv sykdom.
 • Tilstand etter kirurgisk inngrep på hjertet.
 • Obliterating sykdommer i beina av beina.

Kontra

Ulike rusmidler kan ha forskjellige kontraindikasjoner. Følgende er vanlige:

 • Forstyrrelser i leveren og nyrene i en utpreget natur.
 • Magesår.
 • Sykdommer forbundet med blødningsrisiko.
 • Hjertesvikt med alvorlige manifestasjoner.
 • Stroke er hemorragisk.
 • Graviditet og tidspunkt for amming.

Liste over antiplatelet agenter og deres klassifisering

Alle antiaggreganter kan deles inn i grupper:

 1. Acetylsalisylsyre og dens derivater (trombotisk-AC Aspirin cardio Atsekardol, Cardiomagnyl, Aspikor, KardiASK) og andre.
 2. Blokkere av ADP-reseptorer (Clopidogrel, Ticlopidine).
 3. Inhibitorer av fosfodiesterase (Triflusal, Dipyridamole).
 4. Blokkere av glykoproteinreseptorer (Lamifiban, Eptifibatid, Tyrofiban, Abciximab).
 5. Inhibitorer av metabolisme av arakidonsyre (Indobufen, Pikotamid).
 6. Legemidler basert på planten Ginkgo Biloba (Bilobil, Ginos, Ginkyo).
 7. Planter som har platehemmende egenskaper (hestekastanje, blåbær, lakris, grønn te, ingefær, soyabønner, tranebær, hvitløk, ginseng, rødkløver, granat, johannesurt, løk, etc.).
 8. Denne kategorien inneholder vitamin E, som har de samme egenskapene.

Nå - mer detaljert om noen av de vanligste stoffene.

aspirin

Først på listen er acetylsalisylsyre, eller aspirin - den mest kjente verktøy som er mye brukt ikke bare som et antiblodplatemiddel, men også som en anti-inflammatorisk og feberstillende. Virkemekanismen for aspirin er å undertrykke biosyntese av tromboxan A2, som er i blodplater. Således stikker prosessen seg og blodet koagulerer langsommere. I høye doser, acetylsalicylsyre virker også på andre koagulasjonsfaktorer, forårsaker antikoagulerende virkning forsterkes.

Aspirin har forskjellige indikasjoner, men oftest er det foreskrevet for å forebygge trombose. Legemidlet absorberes godt i magen, utskilles av nyrene i 20 timer. Effekten kommer om en halv time. Ta det bare etter å ha spist, ellers er det fare for å utvikle magesår. Produsert i form av tabletter.

Til de ovenfor angitte kontraindikasjoner, bør astma legges til bronkial.

Aspirin forårsaker ganske mange bivirkninger, blant annet:

 • smerte i magen;
 • kvalme;
 • magesår i mage-tarmkanalen;
 • hodepine;
 • allergier;
 • forstyrrelser i arbeidet med nyrer og lever.

klopidogrel

Dette stoffet tilhører blokkene av ADP-reseptorer. Det blokkerer bindingen av adenosintrifosfat til reseptorer, som hemmer adhesjonen av blodplater. I sammenligning med andre blokkere forårsaker ADP-reseptorer mindre allergier og bivirkninger fra blod- og GIT-systemet.

Etter oral administrering oppstår en rask absorpsjon av legemidlet i mage-tarmkanalen, etter en time blir maksimal konsentrasjon i blodet notert. Det utskilles med avføring og urin. Maksimal effekt oppnås om en uke og kan vare opptil 10 dager. Produsert i tabletter.

Forhindrer trombose i kardiovaskulære sykdommer mer effektivt enn aspirin.

Legemidlet kan ikke administreres sammen med direkte og indirekte antikoagulantia. Kontraindikasjoner er i utgangspunktet de samme som med andre legemidler som tilhører denne gruppen.

Av bivirkninger er allergi, gulsott, abnormiteter i fordøyelseskanalen, svimmelhet.

Integrilin (Eptifibatide)

Refererer til IIb / IIIa antagonister av glykoproteinreseptorer. Forhindrer bindingen av fibrinogen- og plasmakonserveringsfaktorer til blodplate-reseptorene, og derved hemmer adhesjonen av blodplater. Det har ingen effekt på APTTV og protrombintid. Hans handlinger er reversible, og etter noen få timer til blodplater blir deres funksjoner returnert.

Sammen med Integralin er heparin og acetylsalisylsyre foreskrevet for kompleks behandling av akutt koronarsyndrom. Det er produsert i injeksjonsvæske, og brukes bare til behandling av pasienter.

Stoffet er kontraindisert ved graviditet, laktasjon, indre blødninger, tilbøyelighet til blødning, alvorlig hypertensjon, trombocytopeni, aneurisme, alvorlig nyre- og leversykdommer.

Bivirkningene kan kalles bradykardi, nedsatt blodtrykk, allergiske reaksjoner, en reduksjon i antall blodplater i blodet.

klokkespill

Refererer til inhibitorer av fosfodiesterase av blodplater med den viktigste aktive substansen dipyridamol.

Den antiaggregante effekten er basert på inhibering av trombocyt enzymaktivitet, frigjøring av prostatoklin fra endotelet og blokkering av tromboxan A2-dannelse.

Ved sin handling er det nær aspirin, i tillegg utvider det koronarske kar under et angina pectorisangrep.

Absorberes i mage-tarmkanalen raskt, med 40-60%, og etter omtrent en time når maksimal konsentrasjon i blodet. Det utskilles med galle.

Formen av frigjøring av et medisin - tabletter og drageer.

Av bivirkningene nevnes ofte:

 • svimmelhet;
 • hodepine,
 • kvalme,
 • rødhet av ansiktshud;
 • muskel smerte;
 • senke blodtrykket,
 • hudallergi;
 • økte symptomer på iskemi.

Tiklid (ticlopidin)

Dette stoffet er overlegen i sin antiplateleteffekt, acetylsalisylsyre, men den ønskede effekten kommer mye senere. Den blokkerer reseptorene av blodplater IIb / IIIa, reduserer blodviskositeten, øker elasticiteten til røde blodlegemer og varigheten av blødningen.

Tilordne den med aterosklerose å forhindre ischemi etter myokardialt infarkt etter kirurgi for koronar arterie bypass kirurgi som et preventivt middel for blodplate patologier, for å forebygge utvikling av retinopati og diabetes mellitus.

Formen av frigjøring - tabletter.

Kombinerte preparater

Sammensetningen av slike stoffer inkluderer flere antiaggreganter, som forbedrer hverandres handlinger. De mest tilordnede er:

 • Aspigrel - i sammensetningen er acetylsalisylsyre og klopidogrel.
 • Agrenoks - inneholder dipyridamol og aspirin.
 • Kardiomagnet - er laget på basis av acetylsalisylsyre og magnesium.
 • KombiASK er en analog av kardiomagnet.
 • Magnikor - i komposisjon ligger nær kardiomagneten.

konklusjon

Uavhengig bruk av antiaggreganter på grunn av et stort antall kontraindikasjoner og bivirkninger er ikke tillatt. Behandlingen bør være under tilsyn av en lege som vil overvåke blodkoagulasjonsindeksen og endre dosen eller stoffet om nødvendig.

Selv de legemidlene som selges på apotek uten resept, må du bare ta legenes resept. Disse inkluderer aspirin, karantil og andre legemidler som inneholder acetylsalisylsyre, samt tabletter basert på ginkgo biloba. Ikke bli båret bort og planter som har antiaggregant effekt.

Antiaggregerende preparater

I moderne medisin brukes narkotika som kan påvirke blodproppene. Det handler om antiaggreganter.

De aktive ingrediensene påvirker metabolske prosesser, er forebygging av trombose i karene. I de fleste tilfeller foreskriver legene slike rettsmidler for hjertesykdommer.

Bruk av narkotika i denne kategorien hindrer liming av blodplater, ikke bare mellom seg selv, men også med fartøyets vegger.

Hva er disse legemidlene?

Når et sår dannes på menneskekroppen, sendes blodceller (blodplater) til stedet for skaden for å skape en trombose. Når dyp kutt er bra. Men hvis et blodår er skadet eller betent, er det en aterosklerotisk plakk tilstede, kan situasjonen kanskje ende opp.

Det er visse stoffer som reduserer risikoen for blodpropper. De samme stoffene eliminerer aggregering av celler. Disse midlene inkluderer antiaggreganter.

Legen foreskriver medisiner, forteller pasientene hva det er, hvilken handling medisinene har og hva som trengs.

klassifisering

I medisin isoleres blodplate- og erytrocytpreparatene som anvendes til profylakse. Legemidler har en mild effekt, forhindrer dannelsen av blodpropper.

 1. Heparin. Legemidlet brukes mot dyp venetrombose, emboli.
 2. Acetylsalisylsyre (aspirin). Effektiv og rimelig medisin. I små doser væser blodet. For å oppnå en uttalt effekt, bør legemidlet tas i lang tid.
 3. Dipyridamol. Aktive komponenter dilaterer blodkar, lavere blodtrykk. Hastigheten av blodstrømmer øker, cellene får mer oksygen. Dipyridamol hjelper med angina pectoris, dilaterer koronarbeinene.

Klassifisering av legemidler er basert på virkningen av hver antiaggregant. Korrekt valgte midler gjør det mulig å oppnå maksimal effekt i behandlingen og for å hindre mulige komplikasjoner, konsekvenser.

 1. Pentoxifylline. Biologisk aktive stoffer øker blodets reologi. Fleksibiliteten av røde blodlegemer øker, de kan passere gjennom små kapillærer. På grunn av pentoksifyllin blir blod væske, sannsynligheten for liming av celler minker. Legemidlet er foreskrevet for pasienter med sirkulasjonsforstyrrelser. Kontraindisert hos pasienter etter hjerteinfarkt.
 2. Reopoligljukin. Et stoff med lignende egenskaper til Trental. Den eneste forskjellen mellom medikamenter er at Rheopolyglucin er tryggere for mennesker.

Medisin tilbyr komplekse legemidler som forhindrer trombogenese. Medisiner inneholder antiaggreganter av forskjellige grupper av den tilsvarende tiltak. Den mest effektive er kardiomagnesium, aspigrel og agrenoks.

Operasjonsprinsipp

Narkotika blokkerer dannelsen av blodpropp i blodkarene og fortynnet blod. Hver medisin har en viss handling:

 1. Acetylsalisylsyre, Triflusal - det beste middelet i kampen mot blodplateaggregasjon og dannelsen av blodpropper. Inneholder aktive stoffer som blokkerer produksjonen av prostaglandiner. Celler deltar i starten av blodkoagulasjonssystemet.
 2. Triflusal, Dipiridamol har en antiaggregant effekt, noe som øker innholdet i syklisk form av adenosinmonofosfat i blodplater. Prosessen med aggregering mellom blodceller er forstyrret.
 3. Clopidogrel inneholder et aktivt stoff som er i stand til å blokkere reseptorer for adenosindifosfat, som er på overflaten av blodplater. Klumper dannes langsommere ved å deaktivere blodceller.
 4. Lamifiban, Framon er legemidler som blokkerer aktiviteten av glykoproteinreseptorer plassert på membranene i blodceller. På grunn av aktiv påvirkning av aktive stoffer, reduseres sannsynligheten for blodplateaggregering.

Det er en stor liste over legemidler som brukes til å behandle og forhindre trombose. I hvert enkelt tilfelle velger legen den mest effektive, med tanke på pasientens egenskaper, tilstanden til kroppen hans.

Når utnevnt

Legemidler som foreskrives av lege, utpeker midler etter en grundig medisinsk undersøkelse basert på den etablerte diagnosen og forskningsresultater.

De viktigste indikasjonene for bruk:

 1. For forebyggende formål eller etter et angrep av iskemisk slag.
 2. Å gjenopprette sykdommene forbundet med hjernecirkulasjon.
 3. Ved høyt blodtrykk.
 4. I kampen mot sykdommer som påvirket karene i nedre ekstremiteter.
 5. Å behandle iskemisk hjertesykdom.

Moderne antiplatelet-midler er foreskrevet til pasienter etter kirurgisk inngrep på hjertet eller karene.

Selvbehandling med rusmidler anbefales ikke på grunn av at de har mange kontraindikasjoner og bivirkninger. Rådgivning og avtale av lege er nødvendig.

For langtidsforebygging og behandling av trombose, emboli, foreskriver legene pasienter med indirekte antiplatelet midler. Legemidler har en direkte effekt på blodkoaguleringssystemet. Funksjonen av plasmafaktorer minker, dannelsen av en blodpropp forekommer langsommere.

Til hvem mottak er forbudt

Legemidler er foreskrevet av en lege. Medisiner sørger for visse kontraindikasjoner, som du bør vite om. Behandling med antiplatelet er forbudt i følgende tilfeller:

 • med magesår i fordøyelsessystemet i eksacerbasjonstrinnet;
 • hvis det er problemer med funksjon av lever og nyrer;
 • pasienter med hemorragisk diatese eller patologier, mot hvilke risikoen for blødning øker;
 • hvis pasienten ble diagnostisert med alvorlig hjertesvikt;
 • etter et angrep av hemorragisk slag.

Gravid i tredje trimester og unge mødre ammer, kan du ikke drikke antiaggreganter. Det er nødvendig å konsultere en lege eller lese nøye instruksjonene for bruk av medisinering.

Mulige bivirkninger

Bruk av antiplatelet midler kan provosere ubehag og ubehagelige opplevelser. Hvis det er bivirkninger, vises karakteristiske symptomer, som skal rapporteres til legen:

 • tretthet,
 • en brennende følelse i brystet;
 • hodepine;
 • kvalme, fordøyelsessykdommer;
 • diaré;
 • blødning;
 • mage smerte.

I sjeldne tilfeller er pasienten opptatt av en allergisk reaksjon på kroppen med hevelse, hudutslett, oppkast, problemer med avføring.

De aktive ingrediensene i legemidlet kan forstyrre talen, respiratorisk og svelging. Også hjertefrekvensen øker, kroppstemperaturen stiger, hud og øyne blir icteric.

Blant bivirkningene er vanlig svakhet i kroppen, smerte i leddene, forvirret bevissthet og utseendet av hallusinasjoner.

Liste over de rimeligste, rimeligste og mest effektive verktøyene

Moderne kardiologi gir et tilstrekkelig antall medikamenter til behandling og forebygging av trombose. Det er viktig at en antiaggregant utnevnes av den behandlende legen. Alle antikoagulantia har bivirkninger og kontraindikasjoner.

 1. Acetylsalisylsyre. Det er ofte foreskrevet til pasienter for forebyggende formål for å forhindre dannelse av blodpropp. Driftskomponenter har høy sughastighet. Antiaggregant effekt oppstår 30 minutter etter første dose. Legemidlet er tilgjengelig i tabletter. Avhengig av diagnosen foreskriver legen 75 til 325 mg per dag.
 2. Dipyridamol. Antiaggregant, dilating coronary vessels, øker sirkulasjonshastigheten. Det aktive stoffet er dipyridamol. Antikoagulant beskytter veggene i blodårene og senker blodcellernes evne til å holde seg sammen. Formutgivelse av stoffet: tabletter og injeksjoner.
 3. Heparin. Antikoagulant direkte virkning. Den aktive ingrediensen er heparin. Et stoff der farmakologi gir en antikoagulerende effekt. Legemidlet er foreskrevet for pasienter som har stor risiko for trombose. Dosering og behandlingsmekanisme er valgt individuelt for hver pasient. Legemidlet er produsert i injeksjoner.
 4. Tiklopidin. Et stoff som er overlegen i effektivitet mot acetylsalisylsyre. Men for å oppnå den terapeutiske effekten vil det ta mer tid. Legemidlet blokkerer arbeidet med reseptorer og reduserer aggregering av blodplater. Legemidlet i form av tabletter til pasienten må tas 2 ganger om dagen for 2 stk.
 5. Iloprost. Legemidlet reduserer adhesjon, aggregering og aktivering av blodceller. Utvider arterioler og venules, gjenoppretter vaskulær permeabilitet. Et annet navn på stoffet er Ventavis eller Ilomedin.

Dette er en delvis liste over antiplatelet midler som brukes i medisin.

Leger anbefaler ikke selvmedisinering, det er viktig å kontakte en spesialist i tide og gjennomgå behandling. Antiaggreganter er foreskrevet av en kardiolog, nevrolog, kirurg eller terapeut.

I de fleste tilfeller tar pasientene medisiner for resten av livet. Alt avhenger av pasientens tilstand.

En person bør være under konstant tilsyn av en spesialist, utføre testene regelmessig og gjennomgå en grundig undersøkelse for å bestemme parametrene for blodkoagulasjon. Reaksjonen på behandling med antiaggreganter er nøye observert av leger.

Antiaggreganter: liste over stoffer

Antiaggreganter er en obligatorisk komponent i behandling av angina pectoris av II-IV funksjonelle klasser og kardiosklerose etter infarkt. Dette skyldes deres virkningsmekanisme. Vi presenterer en liste over antiplatelet midler.

Handlingsmekanisme

Koronar hjertesykdom ledsages av dannelsen av arterier av aterosklerotiske plakk. Hvis overflaten av en slik plakk er skadet, blir blodceller deponert på det - blodplater som dekker den dannede feilen. Samtidig frigjøres biologisk aktive stoffer fra blodplater, stimulerer ytterligere sedimentering av disse cellene på plakk og dannelsen av deres blodpropper - blodplateaggregater. Aggregater bæres av koronarbeholdere, noe som fører til blokkering. Som et resultat er det ustabilt angina eller hjerteinfarkt.
Antiaggreganter blokkerer biokjemiske reaksjoner som fører til dannelse av blodplateaggregater. Dermed forhindrer de utviklingen av ustabil angina og hjerteinfarkt.

liste

I moderne kardiologi brukes følgende antiplatelet midler:

 • Acetylsalisylsyre (Aspirin, Trombo-Ass, CardiAsk, Plolidol, Trombopol);
 • Dipyridamol (Kurantil, Parsedil, Trombonil);
 • Clopidogrel (Zilt, Plavix);
 • Ticlopidin (Aklotin, Tagren, Tiklid, Tiklo);
 • Lamifiban;
 • Tirofiban (Agrostat);
 • Eptifibatid (Integrilin);
 • Abciximab (ReProPro).

Det finnes også ferdige kombinasjoner av disse legemidlene, for eksempel Agrenox (dipyridamol + acetylsalisylsyre).

Acetylsalisylsyre

Dette stoffet undertrykker aktiviteten av cyklooksygenase, et enzym som forbedrer syntese-reaksjonen av tromboxan. Sistnevnte er en signifikant faktor aggregering (liming) av blodplater.
Aspirin er foreskrevet for primær forebygging av hjerteinfarkt med angina pectoris av stress i II-IV funksjonelle klasser, og også for forebygging av en gjentatt infarkt etter den allerede overførte sykdommen. Det brukes etter operasjoner på hjertet og karene for å hindre tromboemboliske komplikasjoner. Effekten etter inntak skjer innen 30 minutter.
Legemidlet er foreskrevet i form av tabletter på 100 eller 325 mg i lang tid.
Bivirkninger inkluderer kvalme, oppkast, magesmerter, noen ganger ulcerative lesjoner i mageslimhinnen. Hvis pasienten i utgangspunktet hadde magesår, er det sannsynlig utvikling av gastrisk blødning ved bruk av acetylsalisylsyre. Langvarig bruk kan være ledsaget av svimmelhet, hodepine eller annen forringelse av nervesystemet. I sjeldne tilfeller er det undertrykkelse av hematopoiesis-systemet, blødning, nyreskade og allergiske reaksjoner.
Aspirin er kontraindisert i erosjon og sår i mage-tarmkanalen, overfølsom for ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, nyre- eller leversvikt, visse blodsykdommer, er hypovitaminosis K kontraindisert ved graviditet, laktasjon og alder under 15 år.
Med forsiktighet er det nødvendig å foreskrive acetylsalisylsyre i bronkial astma og andre allergiske sykdommer.
Når man bruker acetylsalisylsyre i små doser, blir bivirkningene litt uttrykt. Enda sikrere er bruken av stoffet i mikrokrystalliserte former ("Kolfarit").

dipyridamol

Dipiridamol hemmer syntesen av tromboxan A2, øker innholdet av blodplater i det cykliske adenosinmonofosfatet, som har en antiaggregant effekt. Samtidig utvider han koronarfartøy.
Dipiridamol er hovedsakelig foreskrevet for sykdommer i hjerneskarene for å forebygge stroke. Det vises også etter vaskulær kirurgi. Når koronar sykdom medikamentet brukes vanligvis ikke, hjerte, ettersom utvidelse av koronarkarene utvikler "stjele fenomen" - forringelse av blodtilførselen til de påvirkede områder av hjertemuskelen ved å forbedre blodstrømmen i de friske vev i hjertet.
Legemidlet brukes i lang tid, i en tom mage, er den daglige dosen delt inn i 3-4 doser.
Dipiridamol brukes intravenøst ​​under stressekardiografi.
Bivirkninger inkluderer dyspepsi, ansiktets rødhet, hodepine, allergiske reaksjoner, muskelsmerter, senking av blodtrykk og økt hjertefrekvens. Dipyridamol forårsaker ikke sårdannelse i mage-tarmkanalen.
Legemidlet er ikke brukt til ustabil angina og akutt myokardinfarkt.

tiklopidin

Tiklopidin, i motsetning til acetylsalisylsyre, påvirker ikke aktiviteten til cyklooksygenase. Den blokkerer aktiviteten til blodplate-reseptorer som er ansvarlige for binding av blodplater til fibrinogen og fibrin, noe som resulterer i en signifikant reduksjon i intensiteten av trombose. Antiaggregant effekt oppstår senere enn etter å ha tatt acetylsalisylsyre, men det er mer uttalt.
Legemidlet er foreskrevet for å forebygge trombose i aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Det brukes til å forhindre stroke hos pasienter med cerebrovaskulær sykdom. I tillegg brukes ticlopidin etter operasjoner på koronarbeholdere, samt med intoleranse eller kontraindikasjoner til bruk av acetylsalisylsyre.
Legemidlet administreres oralt under måltider to ganger om dagen.
Bivirkninger: dyspepsi (fordøyelsessykdommer), allergiske reaksjoner, svimmelhet, leverfunksjon. I sjeldne tilfeller kan det være blødning, leukopeni eller agranulocytose. Under medisinen bør leverfunksjonen overvåkes regelmessig. Ticlopidin bør ikke tas med antikoagulantia.
Legemidlet kan ikke tas under graviditet og amming, leversykdom, hemorragisk slag, høy risiko for blødning med magesår og duodenalt sår.

klopidogrel

Fremstilling irreversibelt blokkerende blodplateaggregasjon, forebygge komplikasjoner av aterosklerose i koronarkarene. Det er foreskrevet etter hjerteinfarkt, samt etter kirurgi på koronarkarene. Clopidogrel er mer effektiv enn aspirin, forhindrer myokardial infarkt, slag og plutselig hjertedød hos pasienter med koronar hjertesykdom.
Legemidlet administreres oralt en gang daglig, uansett matinntak.
Kontraindikasjoner og bivirkninger av stoffet er de samme som i ticlopidin. Klopidogrel er imidlertid mindre sannsynlig å ha en negativ effekt på benmarget med utviklingen av leukopeni eller agranulocytose. Legemidlet er ikke foreskrevet for barn under 18 år.

Blokkere IIb / IIIa av blodplate-reseptorer

For tiden er det et søk på stoffer som effektivt og selektivt hemmer blodplateaggregering. Klinikken bruker allerede en rekke moderne midler som blokkerer blodplate-reseptorer - lamifiban, tirofiban, eptifibatid.
Disse legemidlene administreres intravenøst ​​i akutt koronarsyndrom, så vel som under perkutan transluminal koronar angioplastikk.
Bivirkninger inkluderer utvikling av blødning og trombocytopeni.
Kontraindikasjoner: blødning, aneurysmer av blodkar og hjerte, signifikant arteriell hypertensjon, trombocytopeni, lever- eller nyreinsuffisiens, graviditet og amming.

abciximab

Det er et moderne antiaggregant, et syntetisk antistoff mot blodplasma IIb / IIIa reseptorer, ansvarlig for deres binding til fibrinogen og andre klebende molekyler. Legemidlet gir en uttalt antitrombotisk effekt.
Virkningen av stoffet med intravenøs injeksjon skjer veldig raskt, men det varer ikke lenge. Det brukes i form av infusjon sammen med heparin og acetylsalisylsyre ved akutt koronarsyndrom og koronarbeinoperasjoner.
Kontraindikasjonene og bivirkningene av legemidlet er de samme som for blodplasma IIb / IIIa blokkere.

Ikke lyver - Ikke spør

Bare riktig mening

Aspirin: antiplatelet effekt

Raskt og ganske godt (med 37-66%) absorberes i mage-tarmkanalen med inntak. Dette er et stoff fra NSAID-gruppen, som har en utprøvd antiaggregant effekt.

Virkemekanismen er lite studert og tilsynelatende hovedsakelig på grunn av hemodilusjon. Ved antiplatelet er effekten nær acetylsalisylsyre. Styrker den hypotensive effekten av visse grupper av antihypertensive stoffer, vasodilatorer. Dette er en kraftig antiaggregant, forlenger blødningstiden, hemmer adhesjonen av blodplater og hemmer aggregeringen.

Aspirin er inkludert i minimumsammensetningen av hjemmemedisinskrensen. Antiaggreganter hemmer aggregering av blodplater og erytrocytter, reduserer deres evne til å lime og klebe seg (adhesjon) til endotelet i blodkarene. Acetylsalisylsyre er for tiden den viktigste representanten for antiplatelet-midler. Som et resultat er dannelsen fra arakidonsyre av prostaglandin H2 og tromboxan A2, som er endogene inducere av blodplateaggregering, blokkert.

Som et resultat blir adhesjonen av blodplater til det vaskulære endotelet svekket, separasjonsprosessene fra disse cellene av en rekke stoffer (ADP, serotonin, tromboxan) som inducerer blodplateaggregering, blir ødelagt. Imidlertid er deres effekt på blodplateaggregering ikke stabil, og derfor er A. av denne gruppen vanligvis brukt i kombinasjon med en syre acetylsalisylsyre. Det er pågående søk etter nye aktive A. blant prostacyklinanaloger, forskjellig fra det med lengre varighet.

Den åttende utgaven av læreboken har blitt vesentlig revidert og supplert med mange nye stoffer og et kapittel om venotropiske legemidler. En av de mest vellykkede teknikker farmakoprofilaktiki dannelse av blodpropp i blodårene er bruk av spesielle forberedelser - platehemmere. Mekanismen for blodkoagulering er et komplekst fysiologisk og biokjemiske prosesser og kort beskrevet på nettsiden i artikkelen "Antikoagulasjonsmidlene direkte handling".

Antiaggreganter er:

Halveringstiden er avhengig av pasientens alder og dosen som tas og varierer innen 2-20 timer. Formen av frigjøring - tabletter. Den anbefalte dosen som antiplatelet middel er 75-100-325 mg, avhengig av den kliniske situasjonen.

Acetylsalisylsyre (aspirin)

I sin struktur og virkningsmekanisme som ligner på tiklopidin: hemmer blodplateaggregasjonen prosess irreversibelt å inhibere bindingen av adenosin til deres reseptorer. Kontraindikasjoner for bruk av dette legemidlet er ustabil angina og et akutt stadium av myokardinfarkt. Det brukes i kompleks terapi (i kombinasjon med acetylsalisylsyre og heparin) akutt koronar syndrom og med koronar angioplastikk.

Det er tilgjengelig i form av en injeksjons- og infusjonsvæske. Dette er et veldig alvorlig legemiddel, det bør bare brukes under forhold med nøye overvåkning av pasientens tilstand. Ovennevnte er de mest brukte antiplatelet midler i medisinsk praksis. Vi legger oppmerksomheten på at informasjonen som er oppført i artikkelen, er gitt til deg utelukkende for formålet med bekjentskap, og ikke en veiledning til handling.

Antiaggregeringsmidler er en gruppe farmakologiske legemidler som hemmer trombusdannelse ved å hemme blodplateaggregasjon og undertrykke deres adhesjon til den indre overflaten av blodårene. Antiaggreganter er mest effektive i begynnelsen av blodkoagulasjonen, når det er blodplateraggregering og dannelse av en primær trombus.

Antiaggregerende og antikoagulasjonsbehandling er underlagt behandling og forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Antikoagulanter, i motsetning til antiaggreganter, er mer aggressive. Det er ganske mange antiplatelet midler. De fleste av dem er forebyggende midler som brukes i en rekke kardiovaskulære sykdommer og i tidlig postoperativ periode.

Virkningsmekanismen for NSAID er knyttet til blokkaden av enzymer som regulerer syntese og metabolisme av blodplasma-prostaglandiner og vaskulærvegg. For å oppnå en vedvarende antiplateleteffekt, bør små doser av legemidlet brukes.

Samtidig bruk av stoffet sammen med antikoagulantia og andre disaggreganter er svært uønsket. Preparatene som inneholder ticlopidin som hovedaktivstoffet inkluderer: "Tiklid", "Tiklo", "Tiklopidin-Ratiofarm."

Det undertrykker aktiviteten av blodplater og liming, øker blødningstiden. Clopidogrel er et praktisk talt ikke-giftig stoff med litt utprøvde bivirkninger. Moderne spesialister i antiplatelet terapi foretrekker "Clopidogrel" på grunn av fravær av komplikasjoner med langvarig bruk.

Ved en planlagt operasjon stoppes administrasjonen av legemidlet på forhånd. Dette legemidlet brukes kun på sykehus og nøye overvåking av pasientens tilstand. Iloprost i sammensetningen av legemidlet "Ventavis" er en syntetisk analog av prostaglandin og er ment for innånding. Det er en antiaggregant som brukes til å behandle pulmonal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. De fleste moderne medisiner kombineres.

Undertrykker aktiviteten av spesifikke blodplate enzymer, som et resultat av hvilket innholdet av cAMP øker, som har en antiaggregant effekt. I henhold til virkemekanismen for blodplateaggregering, anthuran er noe forskjellig fra acetylsalisylsyre.

Antiaggreganter: En gjennomgang av stoffer, indikasjoner og kontraindikasjoner

En av de mest vellykkede teknikker farmakoprofilaktiki dannelse av blodpropp i blodårene er bruk av spesielle forberedelser - platehemmere. Mekanismen for blodkoagulering er et komplekst fysiologisk og biokjemiske prosesser og kort beskrevet på nettsiden i artikkelen "Antikoagulasjonsmidlene direkte handling". Et av stadiene av blodkoagulasjon er aggregering (liming) av blodplater med hverandre med dannelsen av en primærtrombus. Det er på dette stadiet at antiplatelet-midler virker. Ved å virke på biosyntesen av visse stoffer som hemmer (sperre) blodplateadhesjon prosesser, primær trombe dannes ikke, og trinnet med enzymatiske koagulering ikke forekommer.

Mekanismer for antiplatelet-effekten, farmakokinetikken og farmakodynamikken er forskjellige for forskjellige preparater, og vil bli beskrevet nedenfor.

Indikasjoner for bruk av antiplateletmidler

Som regel brukes narkotika av antiaggreganter i følgende kliniske situasjoner:

 • for profylakse eller etter et iskemisk slag, så vel som for forbigående hjerne-sirkulasjonsforstyrrelser;
 • med iskemisk hjertesykdom;
 • med hypertensjon
 • med utslettende sykdommer i karene i nedre ekstremiteter;
 • etter operasjoner på hjertet og blodårene.

Kontraindikasjoner for bruk av antiplatelet midler

Vanlige kontraindikasjoner for bruk av rusmidler i denne gruppen er:

Individuelle antiplatelet-midler har indikasjoner og kontraindikasjoner som er forskjellige fra andre legemidler i denne gruppen.

Følgende legemidler tilhører gruppen av antiplatelet-midler:

 • acetylsalisylsyre;
 • tiklopidin;
 • klopidogrel;
 • dipyridamol;
 • eptifibatid;
 • iloprost;
 • triflusar;
 • kombinerte preparater.

La oss vurdere hver av dem mer detaljert.

Acetylsalisylsyre (Acecor cardio, Godasal, Losirin, Polokard, Aspekard, Aspirin cardio og andre)

Dette stoffet, selv om det refererer til ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, men også påvirker blodkoagulasjon. Således er inhibering av biosyntesen av tromboksan A2 i blodplater, forstyrrer det prosesser for aggregering: koagulasjonsprosessen er bremset ned. Brukes i store doser, acetylsalisylsyre angrep og andre levringsfaktorer (hemmer prostaglandin-biosyntese antitrombotiske og frigjøre og blodplateaktiverende faktor III og IV), som fører til utvikling av en mer uttalt antiblodplate-virkning.

Den mest brukte for å forebygge trombose.

Når inntaket er tilstrekkelig godt absorbert i magen. Når du beveger deg gjennom tarmen og øker mediet i pH, reduseres absorpsjonen gradvis. Suges i blodet, transporteres det til leveren, der det forandrer den kjemiske strukturen under påvirkning av biologisk aktive stoffer i kroppen. Det trenger inn i blod-hjernebarrieren, i morsmelk og cerebrospinalvæske. Det utskilles hovedsakelig av nyrene.

Effekten av acetylsalisylsyre utvikles om 20-30 minutter etter en enkelt dose. Halveringstiden er avhengig av pasientens alder og dosen som tas og varierer innen 2-20 timer.
Formen av frigjøring - tabletter.

Den anbefalte dosen som antiplatelet middel er 75-100-325 mg, avhengig av den kliniske situasjonen. Har ulcerogen virkning (stand til å fremprovosere utvikling av magesår), så tar stoffet bør nødvendigvis etter måltid med en tilstrekkelig mengde væske: vann, melk, eller alkalisk mineralvann.

Kontraindikasjoner mot bruk av acetylsalisylsyre er beskrevet i den generelle del av artikkelen, har man bare å legge til den ennå, og astma (noen aspirin kan provosere et angrep av bronkospasme, den såkalte aspirin astma).
På bakgrunn av behandling med dette legemidlet kan uønskede effekter utvikles, slik som:

 • kvalme;
 • forringelse av appetitt
 • smerte i magen;
 • ulcerative lesjoner i fordøyelseskanalen;
 • nedsatt nyre- og leverfunksjon
 • allergiske reaksjoner;
 • hodepine og svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • synshemming (reversibel);
 • brudd på blodpropp.
 • behandling med acetylsalisylsyre bør utføres under kontroll av blodkoagulasjonsindikatorer og, avhengig av dem, justere daglig dose;
 • Bruk av dette stoffet samtidig med antikoagulantia, er det verdt å huske økt risiko for blødning;
 • bruk av stoffet med andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, bør du ta hensyn til risikoen for å utvikle gastropati (forbedre deres negative effekter på magen).

Ticlopidin (Ipaton)

Dette medikament for antitrombotisk aktivitet i noen få ganger større enn acetylsalicylsyre, men den senere utvikling karakteristiske ønskede effekt for ham sitt høydepunkt i 3-10 dagers dosering.

Ticlopidin blokkerer aktiviteten av blodpladediverte IIb-IIIa-reseptorer, hvorved aggregering reduseres. Øker varigheten av blødning og elasticiteten til røde blodlegemer, reduserer viskositeten til blodet.

Absorberes i fordøyelseskanalen raskt og nesten helt. Maksimal konsentrasjon av aktiv substans i blodet er notert etter 2 timer. Halveringstiden er fra 13 timer til 4-5 dager. Antiaggregasjonseffekten utvikler seg etter 1-2 dager, når maksimalt etter 3-10 dager med vanlig inntak, forblir 8-10 dager etter avskaffelsen av ticlopidin. Det utskilles fra kroppen med urin.
Produsert i form av tabletter på 250 mg.

Det anbefales å ta inne, mens du spiser 1 tablett to ganger om dagen. Ta lang tid. Eldre pasienter og personer med økt risiko for blødning utnevne en halv dose.

På bakgrunn av å ta stoffet utvikler noen ganger bivirkninger, som allergiske reaksjoner, gastrointestinale sykdommer, svimmelhet, gulsott.

Legemidlet er ikke foreskrevet parallelt med antikoagulantia.

Clopidogrel (Atherocardard, Zilt, Lopygrol, Lopirel, Medogrel, Platogril, Arthrogrel, Klopillet og andre)

I sin struktur og virkningsmekanisme som ligner på tiklopidin: hemmer blodplateaggregasjonen prosess irreversibelt å inhibere bindingen av adenosin til deres reseptorer. Til forskjell fra tiklopidin, mindre tilbøyelige til å føre til utvikling av bivirkninger fra mage-tarmkanalen og i blodsystemet, samt allergiske reaksjoner.

Når inntatt absorberes raskt i mage-tarmkanalen. Maksimal konsentrasjon av stoffet i blodet bestemmes etter 1 time. Halveringstiden er 8 timer. I leveren endres det til å danne en aktiv metabolitt (metabolsk produkt). Det utskilles fra kroppen med urin og kalver. Den maksimale antiaggregasjonseffekten observeres 4-7 dager etter starten av behandlingen og varer i 4-10 dager.

Det overgår acetylsalisylsyre til å forhindre trombose i kardiovaskulær patologi.

Det er tilgjengelig i form av 75 mg tabletter.

Den anbefalte dosen er en tablett, uansett matinntak, en gang daglig. Behandlingen er lang.

Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner tiklopidin, men risikoen for å utvikle komplikasjoner og uønskede reaksjoner med klopidogrel er mye mindre.

Dipyridamole (Kurantil)

Undertrykker aktiviteten av spesifikke blodplate enzymer, som et resultat av hvilket innholdet av cAMP øker, som har en antiaggregant effekt. Det stimulerer også frigivelsen av stoffet (prostacyklin) fra endotelet (indre skall av karene) og den etterfølgende blokkaden av dannelsen av tromboxan A2.

Ved antiplatelet er effekten nær acetylsalisylsyre. I tillegg har han også koronare ekspansive egenskaper (dilaterer hjertets hjertekarre med anginaangrep).
Raskt og ganske godt (med 37-66%) absorberes i mage-tarmkanalen med inntak. Maksimal konsentrasjon er notert etter 60-75 minutter. Halveringstiden er 20-40 minutter. Det utskilles med galle.

Produsert i form av piller eller tabletter på 25 mg.

Som antitrombotisk anbefales det å ta 1 tablett tre ganger daglig, 1 time før måltider.

Når du behandler dette legemidlet, er det mulig å utvikle følgende bivirkninger:

 • kvalme;
 • svimmelhet og hodepine;
 • smerter i musklene;
 • rødhet av ansiktshud;
 • senke blodtrykket;
 • forverring av symptomer på koronar hjertesykdom;
 • hudallergiske reaksjoner.

Det er ingen ulcerogen effekt av dipyridamol.

Kontraindikasjoner for bruk av dette legemidlet er ustabil angina og et akutt stadium av myokardinfarkt.

Eptifibatid (Integrilin)

Inhiberer aggregering av blodplater ved å hindre bindingen av fibrinogen og visse plasmakoagulasjonsfaktorer til blodplate-reseptorer. Det virker reversibelt: etter 4 timer etter at infusjonen er stoppet, blir blodplatefunksjonen halvt gjenopprettet. På protrombintid og APTT påvirker ikke.

Det brukes i kompleks terapi (i kombinasjon med acetylsalisylsyre og heparin) akutt koronar syndrom og med koronar angioplastikk.

Formutslipp - injeksjonsvæske, oppløsning.

Innfør ordningen.

Eptifibatid kontra med tilbøyelighet til blødning, indre blødninger, alvorlig hypertensjon, aneurisme, trombocytopeni, alvorlige forstyrrelser i nyrene og leveren under graviditet og amming.

Av de mulige bivirkningene, blødning, bradykardi (senking av hjertekontraksjoner), senking av blodtrykk og blodplateantall i blodet, bør allergiske reaksjoner noteres.
Den brukes kun på sykehus.

Iloprost (Ventavis, Ilomedin)

Straffet aggregering prosess, adhesjon og aktivering av blodplater, fremmer utvidelse av arterioler og venuler, øket vaskulær permeabilitet normaliserer, aktiverer prosesser av fibrinolyse (oppløsningen av tromben har allerede dannet).

Det gjelder bare i et sykehus for behandling av alvorlige sykdommer: obliterans atrombangiita henhold kritisk iskemi, oblitererende endarteritis i et avansert stadium, alvorlig Raynauds syndrom.

Det er tilgjengelig i form av en injeksjons- og infusjonsvæske.

Introdusert intravenøst ​​i henhold til ordningen. Doseringen varierer avhengig av den patologiske prosessen og alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

Kontraindisert individ overfølsomhet overfor legemidlet, sykdommer forbundet med en økt risiko for blødning, alvorlig koronar arteriell sykdom, alvorlige forstyrrelser, akutt og kronisk hjertesvikt, under graviditet og laktasjon.

Bivirkninger er hodepine, svimmelhet, sanseforstyrrelser, forvirring, tremor, letargi, kvalme, oppkast, diaré, abdominal smerte, nedsatt blodtrykk, bronkospasme angrep, smerter i muskler og ledd, ryggsmerter, urinveisforstyrrelser, smerte, flebitt på injeksjonsstedet.

Dette er et veldig alvorlig legemiddel, det bør bare brukes under forhold med nøye overvåkning av pasientens tilstand. Det er nødvendig å utelukke inntak av et stoffstoff på huden eller inntak av det.

Styrker den hypotensive effekten av visse grupper av antihypertensive stoffer, vasodilatorer.

Triflusal (Disgren)

Inhiberer blodplatecyklooksygenase, noe som reduserer biosyntese av tromboxan.

Formfrigivelse - kapsler på 300 mg.

Den anbefalte dosen er 2 kapsler 1 gang daglig eller 3 kapsler 3 ganger daglig. Når du tar, drikk rikelig med væsker.

Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner på acetylsalisylsyre.

Forsiktighet er brukt triflusal hos pasienter med alvorlig nedsatt lever- eller nyrefunksjon.

Under graviditet og amming er ikke legemidlet anbefalt.

Kombinerte preparater

Det finnes stoffer som inneholder flere antiplatelet-midler i deres sammensetning som forbedrer eller støtter hverandres effekter.

De mest utbredte var følgende:

 • Agrenoks (inneholder 200 mg dipyridamol og 25 mg acetylsalisylsyre);
 • Aspirigrel (inkluderer 75 mg klopidogrel og acetylsalisylsyre);
 • Coplawix (sammensetningen ligner Aspigrel);
 • Kardiomagnet (det inkluderer acetylsalisylsyre og magnesium i doser på 75 / 12,5 mg eller 150 / 30,39 mg);
 • Magnikor (sammensetningen ligner Kardiomagnets sammensetning);
 • Combi-asc 75 (sammensetningen ligner også sammensetningen av kardiomagnesium - 75 mg acetylsalisylsyre og 15,2 mg magnesium).

Ovennevnte er de mest brukte antiplatelet midler i medisinsk praksis. Vi legger oppmerksomheten på at informasjonen som er oppført i artikkelen, er gitt til deg utelukkende for formålet med bekjentskap, og ikke en veiledning til handling. Vær så snill, hvis du har noen klager, ikke selvmord, og stol på helsepersonellene dine.

Til hvilken lege å søke

For hensikten med platehemmere bør konsultere med en passende spesialist: sykdommer i hjertet - en kardiolog, vaskulære sykdommer i hjernen - en nevrolog, med nederlag arteriene i nedre ekstremiteter - vaskulær kirurg eller terapeut.

platehemmere

ANTIAGREGANTS - legemidler som reduserer trombogenese ved å hemme blodplateaggregering. En av de mest effektive og billige midlene er acetylsalisylsyre (aspirin), som irreversibelt blokkerer dannelsen av prostaglandin tromboxan - et endogent aggregat i blodplater. For å oppnå effekten er det optimal å bruke små doser av legemidlet (opptil 300 mg), siden det ikke blokkerer dannelsen av anti-blodplateaggregering av prostacyklin i vaskemuren. I store doser manifesteres antiinflammatorisk, antipyretisk, smertestillende effekt av stoffet. Indikasjoner for bruk av aspirin som en antiaggregant: ustabil angina og hjerteinfarkt, forbigående sykdommer i hjernecirkulasjon, iskemisk slag hos menn. Bivirkninger: irriterende effekt på mage-tarmkanalen i mage-tarmkanalen - magesmerter, halsbrann, kvalme og oppkast, diaré, forekomst av erosjoner og sår, blødning; allergifremkallende. reaksjoner (bronkospasme, quincke ødem, elveblest, etc.). Med den lange. opptak - et brudd på lever- og nyrefunksjon, trombocytopeni, svimmelhet, hodepine, tinnitus, synshemming. Kontraindikasjoner: magesår i mage og tolvfingre; gastrointestinal blødning; anemi, hemorragisk diatese; "Aspirintriad" (bronkial astma, nesepoose og intoleranse mot aspirin); graviditet (spesielt tredje trimester); alvorlig nedsatt nyrefunksjon økt. følsomhet overfor salicylater.

Ticlopidin (tiklid) for antiplatelet-virkningen er overlegen for aspirin, som brukes til å forhindre iskemiske lidelser hos pasienter med alvorlig aterosklerose i hjerneskarene, nedre lemmer; i rehabiliteringstiden av hjerteinfarkt, subaraknoid blødning; etter aortokoronary shunting, for forebygging av retinopati i diabetes mellitus; forebygging og korreksjon av blodplateforstyrrelser på grunn av ekstrakorporeal sirkulasjon (f.eks. hemodialyse). Bivirkninger: blødninger, endringer i blodbildet, diaré, magesmerter, sjelden - økte nivåer av transaminaser, kolestatisk gulsott, allergisk. reaksjon. Kontraindikasjoner: hemorragisk diatese, tendens til blødning (magesår, blødninger, slag, etc.), blodsykdommer, ledsaget av feber. blødning, intoleranse mot ticlopidin.

Pentoksifyllin (trental) reduserer blodplateaggregering, øker erytrocyt deformerbarheten, reduserer adhesjonen (evne til å lim og kle seg til endotelet i blodkarene) og blodviskositet. Indikasjoner for bruk: Raynauds sykdom, diabetiker. angiopati, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser. Bivirkninger: En reduksjon av blodtrykket under parenteral administrering; dyspepsi, kvalme, oppkast; takykardi; hyperemi av huden; svimmelhet, hodepine, nervøsitet, døsighet eller søvnløshet; allergifremkallende. reaksjon; hevelse; blødning. Kontraindikasjoner: akutt myokardinfarkt, blødning, graviditet.

Clopidogrel (fusert) hemmer blodplateaggregering, er indisert for forebygging av iskemiske lidelser (hjerteinfarkt, hjerneinfarkt, perifer arterie trombose) hos pasienter med aterosklerose, er effektiv i ustabil angina og småfokal myokardinfarkt etter implantasjon av koronarstenten. Sammenlignet med ticlopidin er forekomsten av bivirkninger lavere. Kontraindikasjoner: aktiv blødning, overfølsomhet overfor legemidlet, alvorlig leversykdom, magesår i mage og tolvfingertarm, graviditet, barn og ungdom (under 18 år).

Antiaggregant effekt er

Moderne antiplatelet-midler: En liste over legemidler i henhold til klassifiseringen

Antiaggreganter henviser til legemidler som kan påvirke blodkoaguleringssystemet til en person, og stopper hovedfunksjonen.

Innholdsfortegnelse:

De hemmer metabolismen av stoffer som produserer trombin og andre komponenter som forårsaker trombose i karene.

De mest vanlig anvendte antiblodplate-midler for sykdommer i det kardiovaskulære systemet for å unngå risiko for blodpropp i årene i de lavere ekstremiteter. Disse stoffene er i stand til å forhindre blodplateaggregering, så vel som deres vedheft i indre blodvegger.

Oppdagelseshistorie

Begynnelsen av det tjuende århundre - den perioden av utbruddet av platehemmere og antikoagulantia. På 1950-tallet, kan du kjøpe et stoff som påvirker blod tetthet, den aktive ingrediensen i sin sammensetning kalles kumarin. Dette legemidlet fortynnet blodet godt, noe som forhindret dannelsen av blodpropper.

Deretter oppstod antiaggreganter og antikoagulantia i fri salg og ble i økende grad brukt til behandling og forebygging av vaskulære sykdommer.

Antiaggreganter og antikoagulantia - er det en forskjell?

Da det menneskelige legeme er skadet på noen som helst måte, for å unngå et stort tap av blodplater, erytrocytter og limt til å danne klumper eller tromber. Dette bidrar til å stoppe blødningen.

Men i noen tilfeller er de blodårene skadet eller betent, de utvikler aterosklerose, og deretter platene danne blodpropper er allerede innenfor en skadet fartøy.

Platehemmere hindre blodplater kleber seg sammen, fungerende samtidig myk nok, de er tildelt personer med høy risiko for trombose, i motsetning til disse antikoagulantia - medikamenter kraftigere i sin virkning, de tillater ikke blodet til å koagulere, som hindrer utvikling av åreknuter, trombose, hjerteinfarkt og slag.

Grunnleggende farmakologi og virkemekanisme for antiplatelet-midler:

Anvendelsesområde

Antiaggregant effekt er tilrådelig i følgende sykdommer:

 • forebygging av arteriell og venøs trombi;
 • tromboflebitt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • angina pectoris;
 • hypertensjon;
 • aterosklerose;
 • forbigående iskemisk angrep;
 • sår hals;
 • slag;
 • perifer vaskulær sykdom;
 • retinopati i diabetes mellitus;
 • shunting av blodårer.

Kontraindikasjoner til bruk og mulig "pobochki"

Enhver medisin har kontraindikasjoner. La oss se nærmere på kontraindikasjoner for mottak av antiplatelet-midler:

 • magesår og duodenalt sår;
 • blødning;
 • nedsatt lever- og nyrefunksjon;
 • hjertesvikt;
 • hemorragisk slag
 • graviditet og amming.

Når du tar Aspirin, kan spasmer i bronkiene oppstå, så pasienter med bronkial astma bør ikke ta acetylsalisylsyre. Det bør også huskes at Aspirin kan bidra til forekomsten av mavesår.

De vanligste bivirkningene ved antiplatelet er:

 • hodepine;
 • kvalme og oppkast;
 • svimmelhet;
 • arteriell hypotensjon
 • forekomst av blødning;
 • allergiske reaksjoner.

Klassifisering av antiplatelet midler

Det er to typer store antiplatelet midler - blodplate og erytrocyt. Til trombocytiske inkluderer acetylsalisylsyre, heparin, indobufen, dipiridamol. Erytrocyt er Pentoxifyllin og Reopoliglyukin.

Blodplate gruppe

Overveier mer detaljert blodplate-antiplatelet-midler, som forhindrer trombocytaggregasjon, en liste over de mest populære stoffene:

 1. Det mest kjente stoffet i denne gruppen er acetylsalisylsyre eller aspirin. Dette stoffet er billig og rimelig for alle. Det brukes til å fortynne blod i små doser. Men hvis dosen overskrides, vil aspirin fungere som et antipyretisk og antiinflammatorisk legemiddel. Ta acetylsalisylsyre i lang tid for å få en uttalt effekt. Denne perioden kan være måneder eller til og med år. Preparater med acetylsalisylsyre har forskjellige navn - Aspirin Cardio, Cardiomagnolo, Acecardol, Aspicor og andre.
 2. En annen kjent antiaggregant er Ticlopidine. Hans handling er sterkere enn Aspirins. Det er indikert for trombose, iskemisk hjertesykdom, i de tilfellene når arteriosklerose av karene er tydelig uttrykt.
 3. Dipiridamol (Kurantil) - utvider blodårene og reduserer blodtrykket. Blodstrømmen øker hastigheten, cellene leveres bedre med oksygen. Aggregering av blodplater reduseres. Kan hjelpe med angina pectoris, nemlig dilatere koronarbeinene. Har ingen skadelig effekt på mage-tarmkanalen.
 4. Clopidogrel - i sin handling ligner Tiklopedinom. Reduserer aggregering av blodplater, men nesten ingen bivirkninger og forårsaker ikke allergier. Vedtatt kurs i lang tid. Det er indikert for alle typer trombose og kardiovaskulære sykdommer.
 5. Abciximab - har en antitrombotisk effekt. Gjer fort, men for kort tid. Den brukes på sykehus in vitro i et kompleks med acetylsalisylsyre og heparin. Indikasjonen er akutt koronarsyndrom og vaskulær angioplastikk.
 6. Teonikol - antiagregatnoe og har vasodilaterende virkning, forbedrer oksygentilførsel til hjernen.
 7. Eptifibatid (Integrilin) ​​- er foreskrevet med aspirin til pasienter som har et akutt koronarsyndrom eller de som trenger koronar angioplastikk. Den brukes på sykehus.
 8. Iloprost (Ilomedin) - forhindrer vedheft av blodplater, kan oppløse tromben som allerede har dannet. Legemidlet er tilstrekkelig kraftig, det brukes i stasjonære forhold med kritisk iskemi og Raynauds syndrom.
 9. Trifusal (Dysgen) - virkningen av stoffet er rettet mot å redusere biosyntesen av tromboxan, siden blodplatecyklooksygenase hemmes.

Erytrocytt gruppe

Midler som forhindrer aggregering av erytrocytter (erytrocyt antiplatelet midler):

 1. Pentoxifylline (Trental) - på grunn av virkningen av stoffet, forbedrer de reologiske egenskapene til blodet. Erytrocytter blir mer fleksible, og som et resultat kan de trygt passere gjennom kapillærene. Cellene holder seg ikke sammen, blodet blir mer flytende. Effekten av Trental kommer en måned senere. Det er indikert for bruk i problemer med blodsirkulasjon. Men folk som allerede har hatt hjerteinfarkt, er kontraindisert.
 2. Reopoligljukin. Den har nesten samme egenskaper som Trental, men er tryggere.

Komplekse preparater

Det finnes narkotika, som inkluderer flere antiplatelet midler av forskjellige virkningsretninger. Ett aktivt stoff forsterker den annen persons handling.

Vi lister de mest populære av disse legemidlene:

Programfunksjoner

For å begynne å motta antiplatelet, er bare nødvendig etter samråd med behandlende lege. Det er ikke tillatt å engasjere seg i selvmedisinering, fordi det er kontraindikasjoner mot mottaket, og forekomsten av bivirkninger er ikke utelukket.

Hvis du har noen uvanlige symptomer eller manifestasjoner av en allergisk reaksjon, bør du umiddelbart slutte å ta stoffet og se en lege.

Formålet med antiplatelet midler utføres av ulike spesialister avhengig av sykdommen:

 • kardiolog med hjertesykdom;
 • nevrolog i sykdommer i cerebral fartøy;
 • phlebologist eller vaskulær kirurg med lesjoner av vener og arterier i nedre ekstremiteter.

Problemer med valg

Ofte å plukke et bestemt stoff er ikke lett. Siden antiplateletmidler nå er i salg veldig mye, er det nødvendig å nøye studere virkemekanismen til et gitt legemiddel, samt mulige bivirkninger.

Så, for eksempel i sykdommer i mage-tarmkanalen, bør ikke legemidler som inneholder acetylsalisylsyre, tas. Dette kan føre til alvorlige konsekvenser.

Spesielle instruksjoner og råd

Ta antiaggreganter trenger lang tid i riktig dosering. Ikke overgå eller redusere dosen, og avbryt ikke stoffet selv. Regelmessig må du gjøre en blodprøve for å kontrollere antall blodplater.

Forberedelser av denne gruppen er et uunnværlig forebyggende middel for vaskulære sykdommer. Takket være dem kan du opprettholde helsen din i mange år, og også forlenge livet ditt. Det viktigste i tide er å identifisere tilstedeværelsen av en sykdom, som viser mottak av antiplatelet-midler.

Legen vil hjelpe til med å velge riktig medisin, foreskrive et behandlingsforløp. Det er nødvendig å følge disse anbefalingene, ikke å avbryte legemidlet alene.

I tillegg til å ta medisiner, er det verdt å revidere livsstilen din. Juster maten, gå inn i dietten mer friske grønnsaker og frukt.

Mindre er å spise fettstoffer, mel. Også, den korrekte og gjennomførbare fysiske belastningen vil bidra til å styrke kroppen. Du må gå mer i friluft og få maksimalt antall positive følelser.

Hjelp med sykdommer i årer.

Kopiering av materialer er bare tillatt med angivelse av kilden.

Bli med og følg nyheter om sosiale nettverk

Liste over antiplatelet narkotika og deres klassifisering

Antiaggreganter, eller disaggreganter - en moderne gruppe medikamenter som blokkerer dannelsen av trombi i blodkar. Dette tillater å forhindre utvikling av hjerteinfarkt, så vel som andre sykdommer forbundet med trombose. Slike effekter gjør det mulig å bruke denne klassen medisiner for iskemisk hjertesykdom, forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen og andre organer.

Utnevnelsen av antiaggreganter bør kun utføres av den behandlende legen etter undersøkelse av pasienten og identifikasjon av alle indikasjoner og kontraindikasjoner til denne typen terapi. I intet tilfelle bør du bruke medisin selv, da dette kan føre til utvikling av bivirkninger av behandling eller til utviklingen av den underliggende sykdommen.

Virkningsmekanisme av narkotika

Legemidler som blokkerer dannelsen av blodpropp i karene, kan hemme denne prosessen på flere måter, på basis av hvilke klassifiseringen av antiplatelet er basert:

 1. Blokkering av dannelsen av prostaglandiner involvert i aktiveringen av blodkoaguleringssystemet. Lignende effekt har slike stoffer som acetylsalisylsyre, Triflusal, etc.
 2. Økning i innholdet i syklisk form av adenosinmonofosfat i blodplater - hovedcellene som gir trombusdannelse. En slik effekt på dem forstyrrer prosessen med aktivering av aggregering av celler mellom seg selv. Disse stoffene inkluderer Trifluzal og Dipiridamol.
 3. Legemidler (Clopidogrel og så videre.) I stand til å blokkere adenosin reseptorer på blodplateoverflaten, forhindre deres ytterligere aktivering og dannelse av trombotiske masser.
 4. Lamifiban og framont bryter aktiveringsprosessen glykoproteinreseptorer på cellemembranen av blodplater, å blokkere deres ytterligere koalesens.

En rekke virkningsmekanismer for legemidler fra listen over disaggreganter tillater individuelt utvalg av medisiner for hver pasient.

Lær av denne artikkelen hvorfor klumpen kan komme av.

Moderne medisiner

Etter at legen har foreskrevet antiaggreganter til pasienten og forklart for ham hva det er, er det nødvendig å se nærmere på de ofte brukte stoffene i denne farmakologiske gruppen.

Acetylsalisylsyre

Det mest populære stoffet, som har en utbredt hemmende effekt på dannelsen av trombi.

Aspirin er tilgjengelig for de fleste pasienter på grunn av lave kostnader og en liten mengde kontraindikasjoner.

For å forebygge trombose brukes det i lave doser en gang om dagen.

I tillegg til selve acetylsalisylsyre er det medisiner under andre handelsnavn: TromboAss, Cardiomagnol, etc.

I tillegg til den ovennevnte virkning, acetylsalisylsyre besitter antipyretisk, anti-inflammatorisk og svak analgetisk virkning på det menneskelige legeme. Imidlertid observeres lignende effekter bare med en økning i doseringen av legemidlet.

tiklopidin

Ticlopidin er en moderne disaggregant, som er mer effektiv enn Aspirin. Medisinen brukes til å forhindre trombotiske komplikasjoner hos pasienter med angina, samt iskemiske lesjoner i hjernen eller bena.

Bruk av ticlopidin anbefales etter aortokoronær bypassoperasjon og annen operasjon på blodkar.

På grunn av den utprøvde kliniske effekten, bør et slikt legemiddel ikke brukes sammen med andre disaggreganter og antikoagulantia, da dette kan føre til utvikling av indre blødninger og andre bivirkninger.

Handelsnavn for preparater som inneholder ticlopidin: Ticlaw, Tyclid, etc.

klopidogrel

Clopidogrel er et syntetisk antiplatelet middel, tilsvarende i struktur og farmakologisk aktivitet til ticlopidin.

Det aktive stoffet blokkerer raskt aktiveringen av blodplater og forhindrer aggregering.

Hovedfordelen ved denne medisinen er god toleranse for behandling av flertallet av pasientene.

Dette tillater bruk av klopidogrel i de fleste kliniske tilfeller uten frykt for bivirkninger.

Dipiradomol

Antiblodplatemidler, som gir en omfattende innvirkning på sirkulasjonssystemet: dilaterer kranskarene, øker sammentrekningsevnen av hjertemuskelen og forbedrer blodstrømmen av den venøse sengen. Ved bruk av medisinen observeres en utprøvd antiaggregant effekt. Det viktigste handelsnavnet til stoffet er Kurantil.

Et stort antall moderne disaggreganter fører til behovet for å besøke den behandlende legen før behandlingen starter. Valget av hvert legemiddel bør ta hensyn til egenskapene til pasientens kropp.

Klassifisering av narkotika

Hovedklassifiseringen av antiplatelet er basert på deres virkningsmekanisme. I henhold til dette er fire grupper av medisiner skilt ut:

 1. Legemidler som blokkerer syklooksygenease: Trombo ACC, Acetylsalicylsyre, Indobufen.
 2. Legemidler som påvirker den cykliske formen av adenosinmonofosfat: Dipyridamole, Epoprostenol, Pentoxifylline.
 3. Blokkere av reseptorer for glykoprotein: Tirofiban, Abciximab, etc.
 4. Antiaggregerende blokkere reseptorer for puriner: Clopidogrel og Ticlopidine.

I tillegg er alle dezaggreganter delt inn i enkle og kombinerte midler. Sistnevnte inkluderer slike stoffer som Agrenoks, Aspigrel, Cardiomagnum.

Det riktige valget av antiplatelet midler fra listen over tilgjengelige stoffer kan forbedre effektiviteten av behandlingen og forhindre komplikasjoner av behandlingen.

Kontraindikasjoner for bruk

Ved bruk av antiplateletmidler i klinisk praksis er det viktig å huske om deres vanlige og spesifikke kontraindikasjoner.

Vanlige er typiske for alle rusmidler fra denne gruppen og inkluderer følgende forhold:

 • magesår i mage og tolvfingre i perioden med eksacerbasjon;
 • sykdommer som er preget av økt blødningsrisiko, inkludert hemorragisk diatese;
 • kronisk og akutt nyresvikt;
 • nedsatt leverfunksjon
 • terminal hjertesvikt;
 • slag av hemorragisk natur;
 • graviditet og amming.

I alle disse tilfellene er det nødvendig å forlate bruken av antiplatelet-midler og velge andre tilnærminger til behandling av pasienten. I tillegg har hver egen gruppe medisiner ytterligere kontraindikasjoner, som må konsulteres av den behandlende legen eller i bruksanvisningen.

konklusjon

Leger som foreskriver disaggreganter er godt klar over hva det er og hvilke bivirkninger som kan oppstå med behandlingen.

I denne forbindelse, utnevnelse av platehemmere for forebygging av trombotiske komplikasjoner, må du kontakte sykehuset for å se en lege, som vil gjennomføre en klinisk undersøkelse og identifisere indikasjoner og kontraindikasjoner for slik behandling.

I intet tilfelle bør det ikke inngå behandling, da slike forsøk ofte fører til utvikling av alvorlige hemorragiske komplikasjoner hos pasienter i ulike aldre.

Antiaggreganter - legemidler for fortynning av blod

Antiaggreganter er en gruppe medikamenter som forhindrer trombose.

De opptrer på stadiet av blodkoagulasjon, der det er klumping eller aggregering av blodplater. De hemmer (hemmer) prosessen med liming av blodplättene, og koagulering forekommer ikke. Ulike rusmidler i denne gruppen har forskjellige virkningsmekanismer for å oppnå en antiaggregant effekt.

I dag, i medisin, er det brukt som et kjent middel for å fremme blodtynning, samt moderne legemidler som har færre kontraindikasjoner og mindre utprøvde bivirkninger. Farmakologi jobber kontinuerlig med nye stoffer, hvis egenskaper vil være bedre enn de tidligere.

Når utnevnt

Hovedindikasjonene for å ta antiplateletmidler er som følger:

 • IHD (hjertets iskemi).
 • Transistor iskemiske angrep.
 • Brudd på hjernecirkulasjon, forebygging av iskemiske slag, en tilstand etter et iskemisk slag.
 • Hypertensiv sykdom.
 • Tilstand etter kirurgisk inngrep på hjertet.
 • Obliterating sykdommer i beina av beina.

Kontra

Ulike rusmidler kan ha forskjellige kontraindikasjoner. Følgende er vanlige:

 • Forstyrrelser i leveren og nyrene i en utpreget natur.
 • Magesår.
 • Sykdommer forbundet med blødningsrisiko.
 • Hjertesvikt med alvorlige manifestasjoner.
 • Stroke er hemorragisk.
 • Graviditet og tidspunkt for amming.

Liste over antiplatelet agenter og deres klassifisering

Alle antiaggreganter kan deles inn i grupper:

 1. Acetylsalisylsyre og dens derivater (trombotisk-AC Aspirin cardio Atsekardol, Cardiomagnyl, Aspikor, KardiASK) og andre.
 2. Blokkere av ADP-reseptorer (Clopidogrel, Ticlopidine).
 3. Inhibitorer av fosfodiesterase (Triflusal, Dipyridamole).
 4. Blokkere av glykoproteinreseptorer (Lamifiban, Eptifibatid, Tyrofiban, Abciximab).
 5. Inhibitorer av metabolisme av arakidonsyre (Indobufen, Pikotamid).
 6. Legemidler basert på planten Ginkgo Biloba (Bilobil, Ginos, Ginkyo).
 7. Planter som har platehemmende egenskaper (hestekastanje, blåbær, lakris, grønn te, ingefær, soyabønner, tranebær, hvitløk, ginseng, rødkløver, granat, johannesurt, løk, etc.).
 8. Denne kategorien inneholder vitamin E, som har de samme egenskapene.

Nå - mer detaljert om noen av de vanligste stoffene.

aspirin

Først på listen er acetylsalisylsyre, eller aspirin - den mest kjente verktøy som er mye brukt ikke bare som et antiblodplatemiddel, men også som en anti-inflammatorisk og feberstillende. Virkemekanismen for aspirin er å undertrykke biosyntese av tromboxan A2, som er i blodplater. Således stikker prosessen seg og blodet koagulerer langsommere. I høye doser, acetylsalicylsyre virker også på andre koagulasjonsfaktorer, forårsaker antikoagulerende virkning forsterkes.

Aspirin er den mest populære antiaggreganten

Aspirin har forskjellige indikasjoner, men oftest er det foreskrevet for å forebygge trombose. Legemidlet absorberes godt i magen, utskilles av nyrene i 20 timer. Effekten kommer om en halv time. Ta det bare etter å ha spist, ellers er det fare for å utvikle magesår. Produsert i form av tabletter.

Til de ovenfor angitte kontraindikasjoner, bør astma legges til bronkial.

Aspirin forårsaker ganske mange bivirkninger, blant annet:

 • smerte i magen;
 • kvalme;
 • magesår i mage-tarmkanalen;
 • hodepine;
 • allergier;
 • forstyrrelser i arbeidet med nyrer og lever.

klopidogrel

Dette stoffet tilhører blokkene av ADP-reseptorer. Det blokkerer bindingen av adenosintrifosfat til reseptorer, som hemmer adhesjonen av blodplater. I sammenligning med andre blokkere forårsaker ADP-reseptorer mindre allergier og bivirkninger fra blod- og GIT-systemet.

Etter oral administrering oppstår en rask absorpsjon av legemidlet i mage-tarmkanalen, etter en time blir maksimal konsentrasjon i blodet notert. Det utskilles med avføring og urin. Maksimal effekt oppnås om en uke og kan vare opptil 10 dager. Produsert i tabletter.

Forhindrer trombose i kardiovaskulære sykdommer mer effektivt enn aspirin.

Legemidlet kan ikke administreres sammen med direkte og indirekte antikoagulantia. Kontraindikasjoner er i utgangspunktet de samme som med andre legemidler som tilhører denne gruppen.

Av bivirkninger er allergi, gulsott, abnormiteter i fordøyelseskanalen, svimmelhet.

Integrilin (Eptifibatide)

Refererer til IIb / IIIa antagonister av glykoproteinreseptorer. Forhindrer bindingen av fibrinogen- og plasmakonserveringsfaktorer til blodplate-reseptorene, og derved hemmer adhesjonen av blodplater. Det har ingen effekt på APTTV og protrombintid. Hans handlinger er reversible, og etter noen få timer til blodplater blir deres funksjoner returnert.

Sammen med Integralin er heparin og acetylsalisylsyre foreskrevet for kompleks behandling av akutt koronarsyndrom. Det er produsert i injeksjonsvæske, og brukes bare til behandling av pasienter.

Stoffet er kontraindisert ved graviditet, laktasjon, indre blødninger, tilbøyelighet til blødning, alvorlig hypertensjon, trombocytopeni, aneurisme, alvorlig nyre- og leversykdommer.

Bivirkningene kan kalles bradykardi, nedsatt blodtrykk, allergiske reaksjoner, en reduksjon i antall blodplater i blodet.

klokkespill

Refererer til inhibitorer av fosfodiesterase av blodplater med den viktigste aktive substansen dipyridamol.

Den antiaggregante effekten er basert på inhibering av trombocyt enzymaktivitet, frigjøring av prostatoklin fra endotelet og blokkering av tromboxan A2-dannelse.

Ved sin handling er det nær aspirin, i tillegg utvider det koronarske kar under et angina pectorisangrep.

Absorberes i mage-tarmkanalen raskt, ved%, og etter omtrent en time når den maksimale konsentrasjonen i blodet. Det utskilles med galle.

Formen av frigjøring av et medisin - tabletter og drageer.

Av bivirkningene nevnes ofte:

 • svimmelhet;
 • hodepine,
 • kvalme,
 • rødhet av ansiktshud;
 • muskel smerte;
 • senke blodtrykket,
 • hudallergi;
 • økte symptomer på iskemi.

Du kan ikke ta Currantil med akutt myokardinfarkt og ustabil angina

Tiklid (ticlopidin)

Dette stoffet er overlegen i sin antiplateleteffekt, acetylsalisylsyre, men den ønskede effekten kommer mye senere. Den blokkerer reseptorene av blodplater IIb / IIIa, reduserer blodviskositeten, øker elasticiteten til røde blodlegemer og varigheten av blødningen.

Tilordne den med aterosklerose å forhindre ischemi etter myokardialt infarkt etter kirurgi for koronar arterie bypass kirurgi som et preventivt middel for blodplate patologier, for å forebygge utvikling av retinopati og diabetes mellitus.

Formen av frigjøring - tabletter.

Kombinerte preparater

Sammensetningen av slike stoffer inkluderer flere antiaggreganter, som forbedrer hverandres handlinger. De mest tilordnede er:

 • Aspigrel - i sammensetningen er acetylsalisylsyre og klopidogrel.
 • Agrenoks - inneholder dipyridamol og aspirin.
 • Kardiomagnet - er laget på basis av acetylsalisylsyre og magnesium.
 • KombiASK er en analog av kardiomagnet.
 • Magnikor - i komposisjon ligger nær kardiomagneten.

konklusjon

Uavhengig bruk av antiaggreganter på grunn av et stort antall kontraindikasjoner og bivirkninger er ikke tillatt. Behandlingen bør være under tilsyn av en lege som vil overvåke blodkoagulasjonsindeksen og endre dosen eller stoffet om nødvendig.

Selv de legemidlene som selges på apotek uten resept, må du bare ta legenes resept. Disse inkluderer aspirin, karantil og andre legemidler som inneholder acetylsalisylsyre, samt tabletter basert på ginkgo biloba. Ikke bli båret bort og planter som har antiaggregant effekt.

Olga - 9. desember: 55

Min nakke og armpine. Hvorfor intensiverte smerten etter kardiomagnose?

Antiaggreganter: virkningsmekanisme, bruk / behandling, liste

Antiaggregeringsmidler er en gruppe farmakologiske legemidler som hemmer trombusdannelse ved å hemme blodplateaggregasjon og undertrykke deres adhesjon til den indre overflaten av blodårene.

Disse stoffene nedtrykker ikke bare arbeidet i blodkoagulasjonssystemet, men forbedrer også dets reologiske egenskaper, ødelegger eksisterende enheter.

Under påvirkning av antiplatelet midler, reduseres elasticiteten til erytrocytmembraner, deformeres og passerer lett gjennom kapillærene. Blodstrømmen øker, risikoen for komplikasjoner minker. Antiaggreganter er mest effektive i begynnelsen av blodkoagulasjonen, når det er blodplateraggregering og dannelse av en primær trombus.

Ansiktspunktene og virkningen av de viktigste antiplatelet-midlene

Antiblodplatemidler som benyttes i den postoperative perioden for forebygging av trombose, tromboflebitt, koronarsykdom, akutt ischemi i hjertet og hjernen, tidligere myokardialt infarkt.

Cardiac patologi og forstyrret metabolisme ledsaget av dannelsen av kolesterol på den arterielle endotelium hos plaques, vaskulære lumen innsnevring. Blodstrømmen i lesjonens område bremser ned, blodet kondenserer, en trombøsning, hvor blodplater fortsetter å slå seg ned. Trombiene blir båret langs blodbanen, inn i koronarbeinene og tette dem. Det er en akutt myokardisk iskemi med karakteristiske kliniske symptomer.

Antiaggregerende og antikoagulasjonsbehandling er underlagt behandling og forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Hverken antiplatelet eller antikoagulantia kan ødelegge en dannet blodpropp. De beholder blodproppen fra ytterligere vekst og forhindrer tilstopping av karene. Forberedelser av disse gruppene tillater å redde livet til pasienter som har hatt akutt iskemi.

Antikoagulanter, i motsetning til antiaggreganter, er mer aggressive. De anses dyrere og har større risiko for å utvikle bivirkninger.

vitnesbyrd

Indikasjoner for antiplatelet terapi:

 • Iskemiske lidelser,
 • Tendens mot trombose,
 • aterosklerose,
 • Ustabil angina,
 • koronarsykdom,
 • Hypertensiv sykdom,
 • Obliterating endarteritt,
 • Placental insuffisiens,
 • Trombose av perifere arterier,
 • Cerebral iskemi og dyscirculatory encephalopathy,
 • Tilstanden etter blodtransfusjon og blodkarskiping.

Kontra

Antiaggregeringsmidler er kontraindisert hos kvinner under graviditet og i ammingsperioden; personer under 18 år samt lider av følgende sykdommer:

Bivirkninger

Liste over antiplatelet midler

Det er ganske mange antiplatelet midler. De fleste av dem er forebyggende midler som brukes i en rekke kardiovaskulære sykdommer og i tidlig postoperativ periode.

Acetylsalisylsyre (aspirin)

Dette er et stoff fra NSAID-gruppen, som har en utprøvd antiaggregant effekt. Virkningsmekanismen for NSAID er knyttet til blokkaden av enzymer som regulerer syntese og metabolisme av blodplasma-prostaglandiner og vaskulærvegg. "Acetylsalisylsyre" brukes til forebyggende formål for å forhindre trombusdannelse og er den mest tilgjengelige for alle antiplatelet midler som brukes i små doser. Dette stoffet har blitt mye brukt i ambulant praksis. Det eliminerer de viktigste tegn på betennelse: reduserer varme og smerte. Legemidlet har en hemmende effekt på det hypotalamiske senteret for termoregulering og smerte.

"Acetylsalisylsyre" må tas etter et måltid, da det kan provosere dannelsen av magesår eller annen gastropati. For å oppnå en vedvarende antiplateleteffekt, bør små doser av legemidlet brukes. For å forbedre blodets reologiske egenskaper og undertrykke aggregering av blodplater, foreskrives pasientene halvparten av tablettene en gang om dagen.

tiklopidin

"Ticlopidin" er et legemiddel med en uttalt antitrombotisk aktivitet. Dette stoffet har en sterkere effekt enn "acetylsalisylsyre." "Tiklopidin" foreskrevet for pasienter med iskemisk cerebrovaskulær sykdom, hvor redusert blodtilførsel til vev i hjernen, så vel som koronar hjertesykdom, iskemisk ben, retinopati av diabetes mellitus. Personer som har gjennomgått skylling av blodårer, viser langvarig inntak av stoffet.

Dette er en kraftig antiaggregant, forlenger blødningstiden, hemmer adhesjonen av blodplater og hemmer aggregeringen. Samtidig bruk av stoffet sammen med antikoagulantia og andre disaggreganter er svært uønsket. Behandlingsforløpet er 3 måneder og utføres under kontroll av sammensetningen av perifert blod.

Hovedegenskapen til denne antiaggreganten er en høy biotilgjengelighet, som oppnås på grunn av høy absorpsjonshastighet. Den terapeutiske effekten etter uttak av legemidlet vedvarer i flere dager.

Preparatene som inneholder ticlopidin som hovedaktivstoffet inkluderer: "Tiklid", "Tiklo", "Tiklopidin-Ratiofarm."

pentoxifylline

Legemidlet har antiaggregasjon og spasmolytiske effekter, dilaterer blodårene og forbedrer blodsirkulasjonen av indre organer. Legemidlet har en positiv effekt på blodets reologiske egenskaper og påvirker ikke hjertefrekvensen. "Pentoxifylline" er en angioprotector som øker blodcellens elastisitet og forbedrer fibrinolyse. Legemidlet er indisert for angiopati, intermitterende claudikasjon, posttrombotisk syndrom, frostbit, åreknuter, IHD.

klopidogrel

Det er et syntetisk medisinsk preparat, i struktur og virkningsmekanisme som minner om "Ticlopidine." Det undertrykker aktiviteten av blodplater og liming, øker blødningstiden. "Clopidogrel" er et praktisk talt ikke-giftig stoff med litt uttalt bivirkninger. Moderne spesialister i antiplatelet terapi foretrekker "Clopidogrel" på grunn av fravær av komplikasjoner med langvarig bruk.

dipyridamol

"Dipiridamol" er en antiaggregant som utvider blodkarrene i hjertet. Legemidlet øker blodstrømmen, forbedrer myokardial kontraktilitet og normaliserer venøs utstrømning. Vasodilatasjon er hovedvirkningen av "Dipyridamole", men i kombinasjon med andre legemidler har den en utprøvd antiaggregant effekt. Vanligvis er det foreskrevet for personer som har stor risiko for trombose og har gjennomgått hjerteventilprotesekirurgi.

"Kurantil" - et stoff som har hovedaktiv ingrediens, er dipyridamol. På grunn av fraværet av slike kontraindikasjoner i "Kurantil" som graviditet og amming, er det veldig populært. Under påvirkning av stoffet, blodkar utvides, trombusdannelse undertrykkes, myokard blodforsyning forbedrer seg. "Curantil" er foreskrevet for gravide kvinner som lider av kardiovaskulære sykdommer eller har en historie med fetoplacental insuffisiens. Under påvirkning av dette stoffet forbedrer de reologiske egenskapene til blodet, ekspansjonens kar, får fosteret tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer. I tillegg har "Kurantil" en immunmodulerende effekt. Det stimulerer produksjonen av interferon og reduserer risikoen for virussykdommer hos moren.

eptifibatid

"Eptifibatid" reduserer risikoen for hjertesykemi hos pasienter som gjennomgått perkutan koronarintervensjon. Legemidlet brukes sammen med "Aspirin", "Clopidogrel", "Heparin". Før behandlingsstart utføres angiografisk evaluering og andre diagnostiske prosedyrer. En grundig undersøkelse er obligatorisk for kvinner og personer over 60 år.

Legemidlet er gitt i form av en løsning for intravenøs injeksjon, som administreres i henhold til en bestemt ordning. Etter utløsning av pasienten fortsetter behandlingen med blodplate i tablettform i flere måneder. For å hindre gjentakelse av angrep av hjertesykemi og død av pasienten, anbefaler antiaggregerende medisiner å ta slike pasienter for livet.

Når du foretar akutt kirurgisk inngrep, bør legemidlet avbrytes. Ved en planlagt operasjon stoppes administrasjonen av legemidlet på forhånd.

iloprost

Dette legemidlet brukes kun på sykehus og nøye overvåking av pasientens tilstand. Løsningen for injeksjoner fremstilles daglig før administrering, noe som gjør det mulig å sikre steriliteten. Pasienter som behandles med Iloprost, anbefales å slutte å røyke. Personer som tar antihypertensive stoffer bør overvåke blodtrykksnivået for å unngå alvorlig hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon kan utvikles etter behandling med en kraftig økning i pasienten.

Iloprost i sammensetningen av legemidlet "Ventavis" er en syntetisk analog av prostaglandin og er ment for innånding. Det er en antiaggregant som brukes til å behandle pulmonal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. Etter behandling utvider pasientene lungekarrene og forbedrer de grunnleggende parametrene i blodet.

Kombinerte preparater

De fleste moderne medisiner kombineres. De inneholder i deres sammensetning flere antiplatelet midler, som støtter og forbedrer hverandres effekter. De vanligste blant dem er:

 • "Agrogenx" er et komplisert preparat som inneholder "Dipiridamol" og "Aspirin".
 • "Aspigrel" inkluderer "Clopidogrel" og "Aspirin".
 • "Coplawiks" har samme sammensetning som "Aspigrel".
 • "Cardiomagnola" inkluderer "Acetylsalicylsyre" og et sporelement "Magnesium".

Disse antiplatelet midler brukes oftest i moderne medisin. De er foreskrevet til pasienter med kardiovaskulær patologi, nevrologer med sykdommer i hjerneskipene, vaskulære kirurger med lesjoner av benene i bena.

platehemmere

1. Liten medisinsk oppslagsverk. - M.: Medical Encyclopedia. 1991-1996. 2. Førstehjelp. - Moskva: Den store russiske encyklopedi. 1994 3. Encyklopedisk ordbok med medisinske termer. - Moskva: Sovjetiske Encyclopedia. - 1982-1984 gg.

Se hva som er "Antiaggregants" i andre ordbøker:

Iskemisk hjertesykdom - Be om "IHD" blir omdirigert her; om elva, se Ibs (elv). Iskemisk hjertesykdom i ICD 10 I20.20. I25.25. ICD 9... Wikipedia

IHD - Forespørselen for "IHD" blir omdirigert her. Se også Ibs (elv) Iskemisk hjertesykdom ICD 10 I20. I25. ICD 9... Wikipedia

Koronar hjertesykdom - Be om "IHD" blir omdirigert her. Se også Ibs (elv) Iskemisk hjertesykdom ICD 10 I20. I25. ICD 9... Wikipedia

Antianginale midler - I antianginale midler (antianginalia ;. Gk + lat mot anti-angina pectoris [] angina pectoris.) Midler for lindring og forebygging av anginaanfall og andre manifestasjoner av behandling av koronar insuffisiens...... Medical Encyclopedia

Hjerteinfarkt - Jeg hjerteinfarkt, hjerteinfarkt, akutt sykdom på grunn av utviklingen av fokus eller områder med iskemisk nekrose av hjertemuskelen, som manifesterer seg i de fleste tilfeller, en karakteristisk smerte, brudd på kontraktile funksjon av hjertet og andre...... Medical Encyclopedia

Metrotromboflebit - Jeg Metrotromboflebit (metrothrombophlebitis: Gresk metra livmor + tromboflebitt betennelse i blodårene i livmoren, ledsaget av sin trombose etiologi og patogenese Som regel innledes med utviklingen av M. postpartum eller postoperativ endomyometritis...... Medical Encyclopedia....

Angina pectoris - Denne artikkelen har ikke nok koblinger til informasjonskilder. Informasjonen må være verifiserbar, ellers kan det bli stilt spørsmål og slettet. Du kan... Wikipedia

Analgetika - (analgetika, gresk negativt prefiks a + algosmerter) legemidler som selektivt svekker eller eliminerer smerte. I terapeutiske doser A. p. undertrykke kun smertefølsomhet og ikke forstyrre bevisstheten. Tradisjonelt skille... Medical Encyclopedia

Budd - Chiari sykdom - (G. Budd, engelsk terapeut,;. N. Chiari, Østerriksk patolog,; synonym Chiari sykdom) Brudd på utstrømningen av blod fra leveren på grunn av primære obliterans endoflebitom hepatisk venetrombose, og deres påfølgende okklusjon og...... Medical Encyclopedia

Diabetisk angiopati - (angiopathia diabetica; Gr + pathos angeion kar lidelse sykdom.) Generaliserte skader på blodkar (kapillærer) hovedsakelig diabetes mellitus, som består i skade på sine vegger, og kombinert med en forstyrrelse av hemostase... Medical Encyclopedia

Del en lenke til den valgte

Direkte Link:

Vi bruker informasjonskapsler for den beste presentasjonen av nettstedet vårt. Fortsetter å bruke dette nettstedet, er du enig med dette. godt

platehemmere

Ticlopidin (tiklid) for antiplatelet-virkningen er overlegen for aspirin, som brukes til å forhindre iskemiske lidelser hos pasienter med alvorlig aterosklerose i hjerneskarene, nedre lemmer; i rehabiliteringstiden av hjerteinfarkt, subaraknoid blødning; etter aortokoronary shunting, for forebygging av retinopati i diabetes mellitus; forebygging og korreksjon av blodplateforstyrrelser på grunn av ekstrakorporeal sirkulasjon (f.eks. hemodialyse). Bivirkninger: blødninger, endringer i blodbildet, diaré, magesmerter, sjelden - økte nivåer av transaminaser, kolestatisk gulsott, allergisk. reaksjon. Kontraindikasjoner: hemorragisk diatese, tendens til blødning (magesår, blødninger, slag, etc.), blodsykdommer, ledsaget av feber. blødning, intoleranse mot ticlopidin.

Pentoksifyllin (trental) reduserer blodplateaggregering, øker erytrocyt deformerbarheten, reduserer adhesjonen (evne til å lim og kle seg til endotelet i blodkarene) og blodviskositet. Indikasjoner for bruk: Raynauds sykdom, diabetiker. angiopati, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser. Bivirkninger: En reduksjon av blodtrykket under parenteral administrering; dyspepsi, kvalme, oppkast; takykardi; hyperemi av huden; svimmelhet, hodepine, nervøsitet, døsighet eller søvnløshet; allergifremkallende. reaksjon; hevelse; blødning. Kontraindikasjoner: akutt myokardinfarkt, blødning, graviditet.

Klopidogrel (plavike) hemmer blodplateaggregasjon er indikert for forebyggelse av ischemiske lidelser (myokardial infarkt, cerebral infarkt, perifer arteriell trombose) hos pasienter med aterosklerose, er effektiv i ustabil angina og liten brennvidde hjerteinfarkt, koronar stenten etter implantasjon. Sammenlignet med ticlopidin er forekomsten av bivirkninger lavere. Kontra: aktiv blødning, overfølsomhets til stoffet, alvorlig leversykdom, magesår og duodenalsår, graviditet, barn og ungdom (under 18 år) alder.

Antiaggreganter: liste over legemidler, virkemekanisme, klassifisering, forskjell fra antikoagulantia

Hva er forskjellen mellom antikoagulantia og antiplatelet midler?

Det finnes en rekke stoffer som er utviklet for å fortynne blod. Alle disse stoffene kan deles inn i to typer: antikoagulantia og antiaggreganter.

De er fundamentalt forskjellig i handlingsmekanismen.

For en person uten medisinsk utdanning å forstå denne forskjellen er vanskelig, men artikkelen vil gi enkle svar på de viktigste spørsmålene.

Hvorfor er det nødvendig å fortynne blodet?

Blodkoagulering er resultatet av en kompleks sekvens av hendelser kjent som hemostase. Det er takket være denne funksjonen at blødningen stopper, og fartøyene gjenopprettes raskt.

Dette skyldes at små fragmenter av blodceller (blodplater) holder sammen og "tetter" såret.

Koagulasjonsprosessen inkluderer så mange som 12 koaguleringsfaktorer som konverterer fibrinogen til et nettverk av fibrinstrenger.

Hos en sunn person aktiveres hemostase kun i nærvær av et sår, men noen ganger som følge av sykdommer eller uriktig behandling er det ukontrollert koagulering av blod.

Overdreven koagulering fører til blodpropper som helt kan blokkere blodårene og stoppe blodstrømmen.

Denne tilstanden kalles trombose.

Hvis sykdommen blir ignorert, kan deler av blodproppene komme ut og bevege seg gjennom blodårene, noe som kan føre til slike alvorlige forhold:

 • forbigående iskemisk angrep (mini-slag);
 • hjerteinfarkt;
 • gangrene av perifere arterier;
 • infarkt av nyrene, milten, tarmene.

Fortynning av blod med de riktige stoffene vil bidra til å forhindre forekomst av trombi eller ødelegge allerede eksisterende.

Hva er antiplatelet midler, og hvordan fungerer de?

Antiaggreganter hemmer produksjonen av tromboxan og er foreskrevet for forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Legemidler av denne typen begrenser adhesjonen av blodplater og dannelsen av trombi.

Aspirin er et av de mest billige og vanlige antiplatelet legemidler.

Mange pasienter som gjenoppretter fra et hjerteinfarkt, foreskrives aspirin for å stoppe ytterligere dannelse av blodpropper i kranspulsårene.

Som avtalt med legen, kan du ta lave doser av legemidlet daglig for å forhindre trombose og hjertesykdom.

Aspirin er den vanligste antiaggreganten

Adenosindifosfat (ADP) reseptorhemmere er foreskrevet for pasienter som har hatt et slag, og for de som har gjennomgått hjerteventilutskifting. Inhibitorer av glykoprotein injiseres direkte inn i blodet for å forhindre dannelse av blodpropper.

Antiplatelets har følgende handelsnavn:

Bivirkninger av antiplatelet midler

Som alle andre legemidler kan antiplatelet gi uønskede konsekvenser. Hvis pasienten har oppdaget noen av følgende bivirkninger, er det nødvendig å spørre legen om en gjennomgang av de foreskrevne medisinene.

Antiaggreganter har mange bivirkninger

Å beskytte seg mot slike negative manifestasjoner:

 • alvorlig tretthet (konstant tretthet);
 • halsbrann;
 • hodepine;
 • opprørt mage og kvalme;
 • magesmerter;
 • diaré;
 • neseblod.

Bivirkninger, når det ser ut som nødvendig å slutte å ta medisiner:

 • allergiske reaksjoner (ledsaget av hevelse i ansikt, hals, tunge, lepper, hender, føtter eller ankler);
 • hudutslett, kløe, urticaria;
 • oppkast, spesielt hvis oppkast inneholder blodpropper;
 • mørk eller blodig avføring, blod i urinen;
 • kortpustethet eller svelging;
 • problemer med tale;
 • feber, kulderystelser eller ondt i halsen;
 • rask hjerterytme (arytmi);
 • guling av huden eller øynene;
 • smerter i leddene;
 • hallusinasjoner.

Kanskje noen pasienter vil bli foreskrevet antiplatelet midler for resten av livet. Slike pasienter må regelmessig ta blodprøver for å overvåke koaguleringstiden.

Funksjoner av virkningen av antikoagulantia

Antikoagulanter er stoffer som er foreskrevet for behandling og forebygging av venøs trombose, samt forebygging av komplikasjoner av atrieflimmer.

Den mest populære antikoagulanten er warfarin, som er et syntetisk derivat av plantemateriale av kumarin.

Bruk av warfarin til antikoagulasjon begynte i 1954, og siden da har dette legemidlet spilt en viktig rolle i å redusere dødeligheten hos pasienter utsatt for trombose. Warfarin undertrykker vitamin K ved å redusere leversyntese av K-vitaminavhengige koagulasjonsfaktorer.

Warfarinpreparater har høy binding til protein, noe som betyr at mange andre stoffer og kosttilskudd kan endre den fysiologisk aktive dosen.

Dosen er valgt individuelt for hver pasient, etter en grundig undersøkelse av blodprøven. Uavhengig endring av den valgte dosen av stoffet er sterkt motløs.

For høy dose vil føre til at blodproppene ikke dannes raskt nok, noe som betyr økt risiko for blødning og ikke-helbredende riper og blåmerker.

For lav dosering betyr at trombi fortsatt kan utvikles og spres gjennom hele kroppen. Warfarin tas vanligvis en gang daglig, samtidig (vanligvis før sengetid).

Overdosering kan forårsake ukontrollert blødning. I dette tilfellet blir vitamin K og frosset plasma introdusert.

Warfarin er den mest populære antikoagulanten

Andre legemidler med antikoagulerende egenskaper:

 • dabigatran (pradakas): hemmer trombin (faktor IIa), forhindrer omdannelsen av fibrinogen til fibrin;
 • rivaroxaban (xarelto): hemmer faktor Xa, forhindrer omdannelse av protrombin til trombin;
 • apixaban (elivix): hemmer også faktor Xa, har svake antikoagulerende egenskaper.

Sammenlignet med warfarin har disse relativt nye stoffene mange fordeler:

 • hindre tromboembolisme;
 • mindre risiko for blødning;
 • færre interaksjoner med andre stoffer;
 • en kortere halveringstid, noe som betyr at det vil ta et minimum av tid for å nå toppnivåene av de aktive stoffene i plasma.

Bivirkninger av antikoagulantia

Vi anbefaler at du leser: Bruk av aspirin til fortynning av blod

Når du tar antikoagulantia, oppstår bivirkninger, som avviger fra komplikasjoner som kan oppstå når du tar antiaggreganter. Hovedårsaken er at pasienten kan lide av lang og hyppig blødning. Dette kan føre til følgende problemer:

 • blod i urinen;
 • svarte avføring;
 • blåmerker på huden
 • langvarig blødning fra nesen;
 • blødende tannkjøtt;
 • oppkast med blod eller hemoptyse;
 • langvarig menstruasjon hos kvinner.

Men for de fleste er fordelene ved å ta antikoagulanter større enn risikoen for blødning.

Hva er forskjellen mellom antikoagulantia og antiplatelet midler?

Etter å ha studert egenskapene til to typer stoffer, kan man konkludere at de begge er pålagt å gjøre det samme arbeidet (fortynnet blod), men ved forskjellige metoder.

Forskjellen mellom de virkningsmekanismer som antikoagulanter vanligvis er rettet mot proteiner i blodet, for å forhindre omdannelsen av protrombin til trombin (en nøkkelelement, som danner propper).

Men antiaggreganter påvirker blodplättene direkte (ved å binde og blokkere reseptorer på overflatene).

Når blod er tett, aktiveres spesielle mediatorer utgitt av det skadede vevet, og blodplater reagerer på disse signalene ved å sende spesielle kjemikalier som utløser blodpropp. Antiaggregants blokkerer disse signalene.

Forholdsregler for å ta medisiner som fortynner blod

Hvis antikoagulasjonsmidler eller antiplateletmidler er foreskrevet (noen ganger kan de foreskrives i komplekset), er det nødvendig å regelmessig ta en blodkoagulasjonstest.

Resultatene av denne enkle analysen vil hjelpe legen til å bestemme den nøyaktige dosen medisinering som må tas hver dag.

Pasienter som tar antikoagulantia og antiaggreganter bør informere tannleger, farmasøyter og andre helsepersonell om dosering og timing av medisinen.

Det er nødvendig å informere leger om at legemidler som fortynnet blod er tatt

På grunn av risikoen for alvorlig blødning, bør alle som bruker medisiner som fortynnet blod, beskytte seg mot skader.

Det er nødvendig å nekte å delta i sport og andre potensielt farlige aktiviteter (turisme, motorsykling, aktive spill). Eventuelle fall, støt eller andre skader skal rapporteres til legen.

Selv en liten skade kan føre til indre blødninger, som kan oppstå uten noen åpenbare symptomer. Spesiell oppmerksomhet bør utvises for barbering og rengjøring av tennene med en spesiell tråd.

Selv slike enkle hverdagsprosedyrer kan føre til langvarig blødning.

Naturlige antiplateletmidler og antikoagulantia

Noen matvarer, tilsetningsstoffer og medisinske urter har egenskapen til å fortynne blodet. Naturligvis kan de ikke suppleres med medisiner som allerede er tatt. Men i samråd med legen kan du bruke hvitløk, ingefær, ginkgo biloba, fiskeolje, vitamin E.

hvitløk

Hvitløk - det mest populære naturlige middel for forebygging og behandling av aterosklerose, hjerte-og karsykdommer.

Hvitløk inneholder allicin, som forhindrer blodplater i å klumpe og danne blodpropper.

I tillegg til antiplatelet-virkningen, reduserer hvitløk også kolesterol og blodtrykk, noe som også er viktig for kardiovaskulær helse.

ingefær

Ingefær har samme positive virkninger som antiplatelet narkotika. Det er nødvendig å bruke minst 1 teskje ingefær hver dag for å merke effekten. Ingefær kan redusere klebrighet av blodplater, samt redusere blodsukkeret.

Ginkgo biloba

Bruken av ginkgo biloba kan bidra til å tynne blodet, for å forhindre overdreven klebrighet av blodplater.

Ginkgo biloba hemmer blodplateaktiveringsfaktoren (en spesiell kjemikalie som får blodet til å koagulere og danne blodpropper).

Tilbake i 1990 ble det offisielt bekreftet at ginkgo biloba effektivt reduserer overdreven blodplateantall i blodet.

Naturlige kosttilskudd bidrar også til å forhindre utvikling av trombose

gurkemeie

Gurkemeie kan fungere som et antiplatelet stoff og redusere tendensen til å danne blodpropper. Noen studier har vist at gurkemeie kan være effektiv for å forhindre atherosklerose.

Offisiell medisinsk forskning, gjennomført i 1985, bekreftet at den aktive komponenten av curcuma (curcumin) har en uttalt antiplateleteffekt.

Også curcumin stopper trombocytaggregasjon, og fortynner også blod.

Men fra mat og tilsetningsstoffer som inneholder vitamin K i store mengder (brusselspirer, brokkoli, asparges og andre grønne grønnsaker) er det bedre å nekte. De kan dramatisk redusere effektiviteten av antiplatelet og antikoagulant terapi.

Antiaggreganter: En liste over stoffer. Antikoagulanter og antiplatelet midler, deres egenskaper

Økt koagulasjon forårsaker ofte trombose, noe som fører til alvorlige konsekvenser, inkludert død. Oppnåelse av farmakologi gjør det mulig å redde liv for pasienter med slik patologi på grunn av vedlikeholdsbehandling i form av antiplatelet narkotika.

Hva er antikoagulantia?

Rheologiske egenskaper av blod er gitt av en likevekt mellom koagulasjons- og antikoaguleringssystemer.

Ved å opprettholde denne balanse som en naturlig antikoagulant delta antitrombin III og heparin, som driver direkte antitrombotiske funksjon, det vil hindre dannelsen av en blodpropp.

Virkemekanismen til sistnevnte er forbundet med dannelsen av et kompleks med antitrombin III, noe som resulterer i dannelsen av aktivt antitrombin.

Han er i sin tur ansvarlig for bindende trombin, noe som gjør den inaktiv - dette bidrar også til inhibering av trombose. Antitrombin III har også antikoagulerende egenskaper, inaktiverende trombin, men denne reaksjonen går veldig sakte.

Evnen til heparin til å sikre inaktivering av trombin beror direkte på mengden antitrombin III i blodet.

Nødvendig dosejustering basert på analysen.

Ofte utnevnes to medisiner samtidig - heparin og antitrombin III, med doser valgt individuelt for hver person.

Binding til antitrombin er ikke den eneste funksjonen av heparin. I tillegg er det i stand til å spalte fibrin uten involvering av plasmin, som kalles ikke-enzymatisk lysis.

Denne reaksjonen er forbundet med dannelsen av forbindelser med forskjellige biologisk aktive stoffer, blant annet peptider og hormoner.

Blant andre funksjoner, undertrykking av en rekke enzymer, involvering i den inflammatoriske prosessen (reduserer intensiteten), samt aktivering av lipoproteinlipase og forbedring av blodstrømmen i hjertets kar.

Hva er antiaggreganter?

Preparater antikoagulantia og antiaggreganter brukes effektivt i medisin.

Dette navnet er oppnådd ved å undertrykke liming (aggregering) av blodceller - blodplater og røde blodlegemer.

Virkemekanismen til disse stoffene er forskjellig, noe som gjorde det mulig å identifisere flere grupper. Antiaggreganter, hvis liste over preparater er omfattende, er klassifisert som følger.

 1. Antagonister av kalsium ("Verapamil").
 2. Enzyminhibitorer, som inkluderer substanser som hemmer cyklooksygenase (acetylsalisylsyre, "naproxen", "Indomethacin") og adenylatcyklase og fosfodiesterase ( "Tiklopidin", "pentoksifyllin").
 3. Preparater som stimulerer dannelsen av prostacyklin ("Pyrazolin").
 4. Prostanoider ("Prostacyclin" og dets analoger av syntetisk natur).
 5. Legemidler som hemmer frigivelsen av stoffer som finnes i blodplater ("Piracetam").

vitnesbyrd

Antiagreganty - narkotika, hvis navn er kjent for mange på grunn av utbredt bruk. Hovedfunksjonen til denne gruppen er forebygging av trombose.

Antiaggregeringsmidler er stoffer som effektivt brukes i en rekke kardiovaskulære patologier, samt etter kirurgisk operasjon (prostetiske hjerteventiler).

Antiaggreganter: En liste over narkotika som ofte brukes i medisinsk praksis

Det er mange stoffer som tilhører denne gruppen, og alle har sine egne særegenheter. Valget av medisinering avhenger av det kliniske tilfellet. Og selvfølgelig er selvmedisinering i denne situasjonen upassende.

"Aspirin"

I reguleringen av hemostase deltar eikosanoider, som er et produkt av oksydasjon av arakidonsyre. Blant dem er tromboxan A2 viktigst, og hovedfunksjonen er å gi blodplateaggregasjon.

Virkningen av aspirin er rettet mot inhiberingen av enzymet, som ble kalt cyclooxygenase. Som et resultat blir syntesen av tymboxan A2 undertrykt, derfor blir trombogeneseprosesser undertrykt.

Effekten øker med gjentatt administrering av legemidlet på grunn av kumulering. For å undertrykke cyclooksygenase fullt ut, er det nødvendig med daglig inntak. Den optimale dosen reduserer sannsynligheten for "Aspirin" bivirkninger, selv ved konstant bruk.

Doseøkning er uakseptabel, da det er risiko for komplikasjoner i form av blødning.

"Ticlopidine"

Effekten av stoffet er basert på blokkering av visse reseptorer som er ansvarlige for trombose. Normalt, når ADP binder seg til dem, endrer blodplateformen og aggregering stimuleres, og "Ticlopidine" hemmer denne prosessen.

Funksjonen i denne antiaggreganten er dens høye biotilgjengelighet, som oppnås ved en høy absorpsjonshastighet. Etter uttak observeres effekten i ytterligere 3-5 dager.

Ulempen er et stort antall bivirkninger, blant annet kvalme, diaré, trombocytopeni og agranulocytose er vanlige.

"Clopidogrel"

Antiaggregant etter type tiltak ligner "Ticlopidine", men dens fordel er relativt lav toksisitet.

I tillegg er risikoen for bivirkninger når du tar dette stoffet mye lavere.

Foreløpig foretrekker spesialister "Clopidogrel" på grunn av fravær av komplikasjoner i form av agranulocytose og trombocytopeni.

"Eptifibatid"

Legemidlet forstyrrer aggregering ved å blokkere glykoproteinet, som befinner seg i blodplatemembranen. Det er foreskrevet for intravenøs væskeadministrasjon, vanligvis med angina og angioplastikk for å redusere sannsynligheten for hjerteinfarkt.

"Dipyridamole"

Hovedvirkningen av stoffet - vasodilasjon, det vil si vasodilatasjon, men i kombinasjon med andre legemidler observeres en utprøvd antiaggregant effekt.

"Dipiridamol" foreskrives sammen med "Aspirin" dersom det er stor risiko for trombusdannelse.

Det er også mulig å kombinere med Warfarin, som effektivt brukes etter prostetiske hjerteventiler for å redusere sannsynligheten for emboli. Med monoterapi er effekten mindre uttalt.

Antiagreganty - narkotika (liste: "Eliksvis", "Klopidogrel" og andre), mye brukt i praksis.

Kontra

Utnevnelsen av antiplatelet-midler krever nøye innsamling av en anamnese, som inkluderer informasjon om samtidig patologier.

Hvis du har denne eller den sykdommen, som er en kontraindikasjon for å ta medisiner i denne gruppen, er det nødvendig å korrigere behandlingsplanen.

I slike tilfeller utføres individuelt utvalg av midler og deres doser, og terapi utføres under streng tilsyn av en lege. I intet tilfelle bør de selvforeskrevne antiplatelet agenter tillates, da konsekvensene kan være katastrofale.

 • allergier;
 • hemorragisk diatese;
 • risiko for blødning
 • alvorlig lever- og nyresvikt
 • en arytmi i anamnesen;
 • alvorlig arteriell hypertensjon
 • obstruktiv sykdom i luftveiene;
 • barns alder (for de fleste rusmidler).

I tillegg er mange antiaggreganter (en liste over legemidler anmeldt i denne artikkelen) kontraindisert under graviditet og amming. I denne perioden bør preferanse gis for legemidler som er trygge for både barn og mor.

Platehemmere. Forberedelser: En liste under graviditet

Hvis det er et brudd på blodsirkulasjonen av fosteret, er det risiko for abort. Dette fenomenet ble kalt fetoplacental insuffisiens.

Hvis leveransen av oksygen til blodet svekkes, utvikler fosteret alvorlig hypoksi, noe som truer ikke bare unormaliteter i utviklingen, men også døden.

Ved diagnostisering av en slik patologi er det nødvendig med umiddelbar behandling, som er å forbedre blodstrømmen, redusere blodviskositeten.

For dette foreskrives antiplatelet midler, men det skal huskes at ikke alle legemidler i denne gruppen er trygge under graviditeten. Det er akseptabelt å bruke bare visse verktøy.

"Kurantil"

Legemidlet er veldig populært på grunn av det faktum at i listen over kontraindikasjoner er det ingen graviditet og amming.

Det aktive stoffet "Kurantila" er en tidligere beskrevet dipyridamol, som utvider blodkarene, og undertrykker også trombusdannelse. Legemidlet forbedrer blodtilførselen til hjertemuskelen, og sikrer levering av den nødvendige mengden oksygen.

På grunn av dette kan "Urantil" brukes i nærvær av kardiovaskulær patologi hos en gravid kvinne. Imidlertid er hovedindikasjonen for å foreskrive den til gravide kvinner fetoplacental insuffisiens.

På grunn av forbedring av blodets rheologiske egenskaper og vasodilasjon blokkeres plasentkarrene, derfor har fosteret ikke hypoxi. En ytterligere fordel med stoffet kan kalles immunmodulerende effekt.

Legemidlet stimulerer produksjonen av interferon, noe som resulterer i redusert risiko for virussykdommer hos moren. Selv om "Curantil" og kan brukes under graviditet og amming, er det bare nødvendig å foreskrive det dersom det foreligger bevis.

Når du tar stoffet, bør du redusere forbruket av te og kaffe, da de reduserer effektiviteten. Antiagreganty - narkotika (liste over), som ikke bør kombineres med slike drikker. Selv om de under graviditet ikke blir rådet til å bli borte i alle fall.

Antiaggreganter, listen over narkotika som antall dusinvis av navn, brukes effektivt til behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Imidlertid bør man huske om mulige komplikasjoner forbundet med redusert blodviskositet og undertrykkelse av koagulering.

Antiagreganty - legemidler som bare kan brukes under tilsyn av den behandlende legen, vil velge den nødvendige dosen og behandlingsforløpet.

Hva er antikoagulantia i medisin, deres klassifisering og navn på medisiner

Antikoagulantia er en gruppe medikamenter som undertrykker blodpropp og forhindrer trombogenese ved å redusere dannelsen av fibrin.

Antikoagulanter påvirker biosyntese av visse stoffer som undertrykker koagulasjonsprosessene og endrer blodets viskositet.

I medisin brukes moderne antikoagulantia til forebyggende og terapeutiske formål. De er tilgjengelige i forskjellige former: i form av salver, tabletter eller injiserbare løsninger.

Feil utført terapi kan skade kroppen og forårsake alvorlige konsekvenser.

Høy dødelighet grunnet kardiovaskulær sykdom skyldes dannelsen av trombi: nesten halvparten av de som døde fra hjertepatologi ble funnet å ha trombose.

Tidlig bruk av dem kan forhindre dannelse og forstørrelse av blodpropp, tilstopping av blodårer.

De fleste antikoagulantia virker ikke på blodproppen selv, men på blodets koaguleringssystem.

Etter en rekke transformasjoner undertrykkes plasmakollingsfaktorer og trombin, et enzym, kreves for å skape fibrinstrenger som danner en trombotisk koagulasjon. Som et resultat, trombogenese bremser ned.

Bruk av antikoagulantia

Antikoagulantia er vist når:

 • Embolisk og trombotisk slagtilfelle (fungere som mikrosirkulerende midler);
 • Revmatisk hjertesykdom;
 • aterosklerose;
 • Akutt trombose;
 • tromboflebitt;
 • Mitral hjertesykdom;
 • åreknuter;
 • Aorturisme av aorta
 • Iskemisk hjertesykdom;
 • lungeemboli;
 • DIC;
 • Atrieflimmer;
 • Endarteritt og utelukker trombangiitt.

Kontraindikasjoner og bivirkninger av antikoagulantia

Antikoagulantia er kontraindisert hos personer med følgende sykdommer:

 • Blødende hemorroider;
 • Peptisk sår i tolvfingre og mage;
 • Nedsatt nyre- og leverfunksjon
 • Fibrose i leveren og kronisk hepatitt;
 • Trombocytopenisk purpura;
 • urolithiasis;
 • Mangel på vitamin C og K;
 • Cavernøs pulmonal tuberkulose;
 • Perikarditt og endokarditt;
 • Ondartede neoplasmer;
 • Hemorragisk pankreatitt;
 • Intracerebral aneurisme;
 • Myokardinfarkt med hypertensjon;
 • leukemi;
 • Crohns sykdom;
 • alkoholisme;
 • Hemoragisk retinopati.

Antikoagulanter kan ikke tas med menstruasjon, graviditet, amming, tidlig i postpartum, eldre.

Komplikasjoner av terapi - blødning fra indre organer:

For å forhindre utvikling av farlige konsekvenser, er det nødvendig å overvåke pasientens tilstand og overvåke blodtellingen.

Naturlig antikoagulantia

De kan være patologiske og fysiologiske. Patologisk i noen sykdommer vises i blodet. Fysiologisk i norm er i plasma.

Fysiologiske antikoagulanter er delt inn i primær og sekundær. Den førstnevnte er selvsyntetisert av kroppen og er stadig til stede i blodet. Sekundær forekommer når spalting av koagulasjonsfaktorer under dannelsen og oppløsningen av fibrin.

Primær naturlige antikoagulantia

 • antitrombin;
 • Antitromboplastiny;
 • Inhibitorer av prosessen med selvmontering av fibrin.

Med en reduksjon i nivået av primære fysiologiske antikoagulantia i blodet, er det risiko for trombose.

Følgende liste kan tilordnes denne gruppen av stoffer:

 • Antitrombin III er dannet i leveren, refererer til alfa-glykoproteiner. Reduserer aktiviteten av trombin og en rekke aktiverte koagulasjonsfaktorer, men påvirker ikke de ikke-aktiverte faktorene. 75% antikoagulerende aktivitet er gitt av antitrombin III.
 • Heparin. Denne polysakkarid syntetiseres i mastceller. I store mengder finnes det i leveren og lungene. Store doser heparin hemmer funksjonen av blodplater og forhindrer blodpropp.
 • Protein C. Det er funnet i blodet i en inaktiv form og dannes av celler av leveren parenchyma. Det aktiveres av trombin.
 • Komplement-I-inhibitor.
 • Alfa₂-makroglobulin.
 • Protein S. Avhenger av vitamin K, syntetiseres av endotelceller og leverparenchyma.
 • Antitromboplastiny.
 • Lipidinhibitor.
 • Kontaktinhibitor.

Sekundære fysiologiske antikoagulanter

Dannet i prosessen med blodpropp. De opptrer også ved splitting av koagulasjonsfaktorer og oppløsning av fibrinpropp.

Sekundære antikoagulantia - hva er det:

 • Antitrombin I, IX;
 • fibrinopeptide;
 • Antitromboplastiny;
 • PDF-produkter;
 • Metafaktorer er Va, XIa.

Patologiske antikoagulanter

Med utviklingen av en rekke sykdommer i plasma, kan sterke immunforstyrrende hemmere som er spesifikke antistoffer, som en lupus antikoagulant, akkumulere.

Disse antistoffene indikerer en viss faktor, de kan utvikles for å bekjempe manifestasjoner av blodkoagulerbarhet, men ifølge statistikk er de inhibitorer av faktor VII, IX.

Noen ganger, i en rekke autoimmune prosesser i blodet og paraproteinemi, kan patologiske proteiner som har en antitrombin eller hemmende effekt, akkumulere.

Virkningsmekanisme av antikoagulantia

Disse stoffene, som påvirker blodets koagulerbarhet, brukes til å redusere risikoen for å utvikle en trombose.

På grunn av dannelsen av blokkering i organene eller karene, kan følgende utvikles:

 • Lemmer av lemmer;
 • Iskemisk slag;
 • tromboflebitt;
 • Hjertets iskemi;
 • Betennelse i blodårene;
 • Åreforkalkning.

Ved virkningsmekanismen er antikoagulantia delt inn i direkte / indirekte legemidler:

"Direct"

De opptrer direkte på trombin, reduserer aktiviteten. Disse legemidlene er protrombin-deaktivere, trombininhibitorer og hemmer trombusdannelse. For å forhindre intern blødning må du overvåke indikatorene for koaguleringssystemet.

Direkte antikoagulantia kommer raskt inn i kroppen, absorberes i fordøyelseskanalen og når leveren, har en terapeutisk effekt og utskilles utad med urin.

De er delt inn i følgende grupper:

 • hepariner;
 • Lavmolekylær heparin;
 • hirudin;
 • Natriumhydroksitrat;
 • Lepirudin, danaparoid.

Det vanligste anti-koaguleringsstoffet er heparin. Dette er et antikoagulant stoff av direkte virkning.

Det administreres intravenøst, intramuskulært og under huden, og brukes også som en salve som et lokalt middel.

Lokale antitrombotiske legemidler har ikke særlig høy effektivitet og ubetydelig permeabilitet i vevet. Brukes til å behandle hemorroider, benvarikose, blåmerker.

Oftest brukes følgende legemidler med heparin:

Hepariner til subkutan og intravenøs administrering er anti-koaguleringsmedisiner som er individuelt utvalgt og ikke erstattet av hverandre i løpet av behandlingen, siden de ikke er ekvivalente i handling.

Aktiviteten til disse stoffene når maksimalt i løpet av 3 timer, og varigheten av tiltaket er en dag. Disse heparinene blokkerer trombin, reduserer aktiviteten av plasma og vevsfaktorer, forstyrrer dannelsen av fibrinstrenger, og forhindrer vedheft av blodplater.

For å forebygge trombose og tromboemboli, utpeke Reviparin og heparin.

Denne antikoagulanten brukes i laboratoriepraksis. Det legges til reagensrør for å forhindre blodpropp. Det brukes til å spare blod og dets komponenter.

"Indirekte"

Innflytelse på biosyntese av de sekundære enzymer i koaguleringssystemet. De hemmer ikke aktiviteten av trombin, men ødelegger den helt.

I tillegg til antikoagulerende effekter har legemidlene i denne gruppen en avslappende effekt på glatte muskler, stimulerer blodtilførselen til myokardiet, fjerner urat fra kroppen og har en hypokolesterolemisk effekt.

"Indirekte" antikoagulanter er foreskrevet for behandling og forebygging av trombose. De brukes utelukkende inne. Skjemaet av tabletter brukes i lang tid i ambulant innstilling. Abrupt uttak fører til en økning i protrombin og trombose.

Til "indirekte" er forberedelsene:

Warfarin (trombin-inhibitorer) kan ikke tas med visse sykdommer i lever og nyrer, trombocytopeni, en tendens til blødning og akutt blødning under graviditet, DIC-syndromet, medfødt mangel på S- og C-proteiner, laktase mangel når de trigges absorpsjon av glukose og galaktose.

Den største ulempen med warfarin er økt risiko for blødning (nasal, gastrointestinal og andre).

Orale antikoagulanter av den nye generasjonen (PLA)

Antikoagulantia er uunnværlige legemidler som brukes til behandling av mange patologier, som trombose, arytmier, hjerteinfarkt, iskemi og andre.

Imidlertid har stoffer som har vist seg effektive, mange bivirkninger. Utviklingen fortsetter, og i markedet er det noen ganger nye antikoagulantia.

Forberedelser for fortynning av blod av den nye generasjonen har følgende fordeler:

 • Handlingen av stoffet kommer raskt og stopper;
 • Opptak reduserer risikoen for blødning;
 • Legemidler er indisert for pasienter som ikke kan ta warfarin;
 • Inhibering av trombinbindende faktor og trombin er reversibel;
 • Effekten av mat, så vel som andre legemidler, er redusert.

Nye narkotika har imidlertid sine ulemper:

 • Det er nødvendig å ta regelmessig, mens gamle midler kan bli savnet på grunn av langsiktig handling;
 • Mange tester;
 • Intoleranse mot noen pasienter som kan ta gamle piller uten bivirkninger;
 • Fare for blødning i mage-tarmkanalen.

Listen over narkotika av den nye generasjonen er liten.

Nye legemidler Rivaroxaban, Apixaban og Dabigatran kan være et alternativ i tilfelle av atrieflimmer. Deres fordel - mangelen på behovet for stadig å gi blod under opptak, de ikke samhandler med andre stoffer.

PLA er imidlertid like effektive uten høyere blødningsrisiko.

platehemmere

De bidrar også til fortynning av blod, men de har en annen virkningsmekanisme: antiaggreganter forhindrer blodplater i å klumpe seg. De er utnevnt for å forbedre effekten av antikoagulantia. I tillegg har de en vasodilaterende og antispasmodisk effekt.

 • Aspirin er den vanligste antiaggreganten. Effektive midler, fortynner blod, dilaterer blodkar og forhindrer trombose;
 • Tirofiban - forhindrer vedheft av blodplater;
 • Eptifibatit - hemmer adhesjon av blodplater;
 • Dipyridamole er et vasodilaterende legemiddel;
 • Ticlopidin - brukes til hjerteinfarkt, hjertekreft og forebygging av trombose.

Til den nye generasjonen er Brilint med stoffet tikagrelor. Dette er en reversibel P2Y-reseptorantagonist.

konklusjon

Antikoagulanter er uerstattelige legemidler ved behandling av hjertesykdommer og blodårer. De kan ikke bli tatt alene.

Ved behandling, er det nødvendig med regelmessig laboratorieovervåking.

Det er svært viktig å ikke forveksle antikoagulanter og antiaggreganter med trombolytiske midler. Forskjellen er at antikoagulantia ikke ødelegger en trombose, men bare sakte eller forhindre dens utvikling.

Antikoagulanter - en liste over moderne rusmidler tatt oralt og oralt, kumarinske antikoagulantia

For å unngå forekomst av blodpropper, som farlige blodpropper, er det en farmakologisk gruppe kalt antikoagulantia i klassifiseringen av medisiner - listen over legemidler presenteres i en hvilken som helst medisinsk referanse bok.

Slike legemidler gir kontroll over blodviskositet, forhindrer en rekke patologiske prosesser, behandler vellykket individuelle sykdommer i hematopoiesis-systemet.

For å gjenopprette var endelig, er det først å identifisere og fjerne koagulasjonsfaktorer.

Hva er en antikoagulant?

De er representanter for en egen farmakologisk gruppe, produsert i form av tabletter og injeksjoner, som er konstruert for å redusere blodviskositet, forhindre trombose, forhindre slag og i komplisert behandling av hjerteinfarkt.

Slike medisiner reduserer ikke bare produktiv koagulabiliteten av den systemiske blodstrømmen, men opprettholder også elastiskheten i de vaskulære veggene.

Antikoagulanter brukes ikke bare for vellykket tromboembolismeprofylakse, en slik avtale med økt trombinaktivitet og den potensielle trusselen om dannelse av blodpropper som er farlig for systemisk blodstrømning i vaskulære vegger er egnet. Konsentrasjonen av blodplater reduseres gradvis, blodet kjøper den tillatte strømningshastigheten, sykdommen reduseres. Listen over godkjente legemidler er omfattende, og deres spesialister utnevnes når:

 • aterosklerose;
 • leversykdommer;
 • trombose av vener;
 • sykdommer i blodkar;
 • trombose av den nedre vena cava;
 • tromboembolisme;
 • trombi av hemorrhoida vener;
 • flebitt;
 • traumer av forskjellig etiologi;
 • åreknuter.

klassifisering

Den åpenbare fordelen med naturlige antikoagulanter, som er syntetisert av kroppen og dominerer i tilstrekkelig konsentrasjon for å kontrollere viskositeten til blodet.

Imidlertid kan naturlige koagulasjonsinhibitorer være utsatt for en rekke patologiske prosesser, slik at det blir nødvendig å introdusere syntetiske antikoagulanter i skjemaet med kompleks behandling.

Før du bestemmer listen over legemidler, er pasienten pålagt å konsultere en lege ansvarlig for å utelukke potensielle komplikasjoner for helse.

Listen over slike legemidler er utformet for å undertrykke trombinaktivitet, redusere fibrinsyntese, normal leverfunksjon. Dette er hepariner av lokal virkning av subkutan eller intravenøs administrering, nødvendig for behandling av åreknuter i underekstremiteter.

Aktive komponenter absorberes produktivt i den systemiske blodbanen, virker gjennom hele dagen, mer effektivt når det administreres subkutant enn å bruke oralt.

 • fraxiparine;
 • Lioton gel;
 • Clexane;
 • Heparin salve;
 • Fragmin;
 • Gepatrombin;
 • Natriumhydroksitrat (heparin administreres intravenøst);
 • Klivarin.

Indirekte antikoagulantia

Disse stoffene er langvarig virkning, som virker direkte på blodets koagulerbarhet. Antikoagulanter av indirekte virkning bidrar til dannelsen av protrombin i leveren, inneholder vitaminer verdifulle for kroppen i kjemisk sammensetning.

For eksempel er warfarin foreskrevet for atrieflimmer og kunstige hjerteventiler, mens anbefalte doser av aspirin er mindre produktive i praksis.

Listen over stoffer representerer følgende klassifisering av kumarin-serien:

For raskt å normalisere blodpropper og forhindre trombose etter hjerteinfarkt eller slag, leger sterkeste orale antikoagulanter holdt med innholdet i den kjemiske sammensetningen av vitamin K.

Tilordne denne typen medisinering og andre patologier i kardiovaskulærsystemet, utsatt for kronisk kurs, tilbakefall.

I mangel av omfattende nyresykdommer bør følgende liste over orale antikoagulantia fremheves:

PLA antikoagulantia

Dette er en ny generasjon av orale og parenterale antikoagulanter, utviklet av moderne forskere. Blant fordelene ved en slik oppgave, en rask effekt, fullstendig sikkerhet for blødningsrisikoen, reversibel hemming av trombin.

Imidlertid er det ulemper ved slike orale antikoagulanter, og her er deres liste: blødning i GI-organene, tilstedeværelsen av bivirkninger og kontraindikasjoner.

I tillegg, for å sikre en langsiktig terapeutisk effekt, må trombininhibitorer tas i lang tid uten å bryte de anbefalte daglige dosene.

Narkotika er universelle, men handlingen i den berørte organismen er mer selektiv, midlertidig, krever langvarig påføring.

For å normalisere blodkoagulabilitet uten alvorlige komplikasjoner anbefales det å ta en av de deklarerte listen over nye generasjons antikoagulantia i den nye generasjonen:

Prisen på antikoagulantia

Hvis det er nødvendig å redusere blodets koagulerbarhet så snart som mulig, anbefaler leger at de tar antikoagulanter strengt av medisinske grunner - listen over legemidler er omfattende.

Det endelige valget avhenger av farmakologiske egenskapene til den eller andre medisiner, kostnaden i apotek. Prisene er forskjellige, og oppmerksomhet er mer nødvendig for den terapeutiske effekten.

Navnet på antikoagulanten er fra listen over legemidler

Les Mer Om Fartøyene