Moderne antiplatelet-midler: En liste over legemidler i henhold til klassifiseringen

Antiaggreganter henviser til legemidler som kan påvirke blodkoaguleringssystemet til en person, og stopper hovedfunksjonen.

De hemmer metabolismen av stoffer som produserer trombin og andre komponenter som forårsaker trombose i karene.

De mest vanlig anvendte antiblodplate-midler for sykdommer i det kardiovaskulære systemet for å unngå risiko for blodpropp i årene i de lavere ekstremiteter. Disse stoffene er i stand til å forhindre blodplateaggregering, så vel som deres vedheft i indre blodvegger.

Oppdagelseshistorie

Begynnelsen av det tjuende århundre - den perioden av utbruddet av platehemmere og antikoagulantia. På 1950-tallet, kan du kjøpe et stoff som påvirker blod tetthet, den aktive ingrediensen i sin sammensetning kalles kumarin. Dette legemidlet fortynnet blodet godt, noe som forhindret dannelsen av blodpropper.

Deretter oppstod antiaggreganter og antikoagulantia i fri salg og ble i økende grad brukt til behandling og forebygging av vaskulære sykdommer.

Antiaggreganter og antikoagulantia - er det en forskjell?

Da det menneskelige legeme er skadet på noen som helst måte, for å unngå et stort tap av blodplater, erytrocytter og limt til å danne klumper eller tromber. Dette bidrar til å stoppe blødningen.

Men i noen tilfeller er de blodårene skadet eller betent, de utvikler aterosklerose, og deretter platene danne blodpropper er allerede innenfor en skadet fartøy.

Platehemmere hindre blodplater kleber seg sammen, fungerende samtidig myk nok, de er tildelt personer med høy risiko for trombose, i motsetning til disse antikoagulantia - medikamenter kraftigere i sin virkning, de tillater ikke blodet til å koagulere, som hindrer utvikling av åreknuter, trombose, hjerteinfarkt og slag.

Grunnleggende farmakologi og virkemekanisme for antiplatelet-midler:

Anvendelsesområde

Antiaggregant effekt er tilrådelig i følgende sykdommer:

 • forebygging av arteriell og venøs trombi;
 • tromboflebitt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • angina pectoris;
 • hypertensjon;
 • aterosklerose;
 • forbigående iskemisk angrep;
 • sår hals;
 • slag;
 • perifer vaskulær sykdom;
 • retinopati i diabetes mellitus;
 • shunting av blodårer.

Kontraindikasjoner til bruk og mulig "pobochki"

Enhver medisin har kontraindikasjoner. La oss se nærmere på kontraindikasjoner for mottak av antiplatelet-midler:

 • magesår og duodenalt sår;
 • blødning;
 • nedsatt lever- og nyrefunksjon;
 • hjertesvikt;
 • hemorragisk slag
 • graviditet og amming.

Når du tar Aspirin, kan spasmer i bronkiene oppstå, så pasienter med bronkial astma bør ikke ta acetylsalisylsyre. Det bør også huskes at Aspirin kan bidra til forekomsten av mavesår.

De vanligste bivirkningene ved antiplatelet er:

 • hodepine;
 • kvalme og oppkast;
 • svimmelhet;
 • arteriell hypotensjon
 • forekomst av blødning;
 • allergiske reaksjoner.

Klassifisering av antiplatelet midler

Det er to typer store antiplatelet midler - blodplate og erytrocyt. Til trombocytiske inkluderer acetylsalisylsyre, heparin, indobufen, dipiridamol. Erytrocyt er Pentoxifyllin og Reopoliglyukin.

Blodplate gruppe

Overveier mer detaljert blodplate-antiplatelet-midler, som forhindrer trombocytaggregasjon, en liste over de mest populære stoffene:

 1. Det mest kjente stoffet i denne gruppen er Acetylsalisylsyre eller aspirin. Dette stoffet er billig og rimelig for alle. Det brukes til å fortynne blod i små doser. Men hvis dosen overskrides, vil aspirin fungere som et antipyretisk og antiinflammatorisk legemiddel. Ta acetylsalisylsyre i lang tid for å få en uttalt effekt. Denne perioden kan være måneder eller til og med år. Preparater med acetylsalisylsyre har forskjellige navn - Aspirin Cardio, Cardiomagnolo, Acecardol, Aspicor og andre.
 2. Et annet kjent antiplatelet middel er tiklopidin. Hans handling er sterkere enn Aspirins. Det er indikert for trombose, iskemisk hjertesykdom, i de tilfellene når arteriosklerose av karene er tydelig uttrykt.
 3. Dipyridamole (Kurantil) - utvider blodårene og reduserer blodtrykket Blodstrømmen øker hastigheten, cellene leveres bedre med oksygen. Aggregering av blodplater reduseres. Kan hjelpe med angina pectoris, nemlig dilatere koronarbeinene. Har ingen skadelig effekt på mage-tarmkanalen.
 4. klopidogrel - i sin effekt ligner Tiklopedin. Reduserer aggregering av blodplater, men nesten ingen bivirkninger og forårsaker ikke allergier. Vedtatt kurs i lang tid. Det er indikert for alle typer trombose og kardiovaskulære sykdommer.
 5. abciximab - har en antitrombotisk effekt Gjer fort, men for kort tid. Den brukes på sykehus in vitro i et kompleks med acetylsalisylsyre og heparin. Indikasjonen er akutt koronarsyndrom og vaskulær angioplastikk.
 6. Teonikol - har antiaggregat og vasodilaterende virkning, forbedrer oksygenforsyningen til hjernen.
 7. Eptifibatid (Integrilin) - er foreskrevet med aspirin til pasienter som har et akutt koronarsyndrom eller som trenger koronar angioplastikk. Den brukes på sykehus.
 8. Iloprost (Ilomedin) - forhindrer vedheft av blodplater, kan oppløse en trombus som allerede har dannet seg. Legemidlet er tilstrekkelig kraftig, det brukes i stasjonære forhold med kritisk iskemi og Raynauds syndrom.
 9. Trifusal (Disgen) - Virkningen av stoffet er rettet mot å redusere biosyntesen av tromboxan, siden blodplatecyklooksygenase hemmes.

Erytrocytt gruppe

Midler som forhindrer aggregering av erytrocytter (erytrocyt antiplatelet midler):

 1. Pentoxifylline (Trental) - På grunn av stoffets virkning forbedrer blodets reologiske egenskaper. Erytrocytter blir mer fleksible, og som et resultat kan de trygt passere gjennom kapillærene. Cellene holder seg ikke sammen, blodet blir mer flytende. Effekten av Trental kommer en måned senere. Det er indikert for bruk i problemer med blodsirkulasjon. Men folk som allerede har hatt hjerteinfarkt, er kontraindisert.
 2. reopoligljukin. Den har nesten samme egenskaper som Trental, men er tryggere.

Komplekse preparater

Det finnes narkotika, som inkluderer flere antiplatelet midler av forskjellige virkningsretninger. Ett aktivt stoff forsterker den annen persons handling.

Vi lister de mest populære av disse legemidlene:

 • cardiomagnil (Aspirin pluss magnesium);
 • Agrenoks (Dipyridamol og aspirin);
 • Aspigrel (Klopidogrel og aspirin).

Programfunksjoner

For å begynne å motta antiplatelet, er bare nødvendig etter samråd med behandlende lege. Det er ikke tillatt å engasjere seg i selvmedisinering, fordi det er kontraindikasjoner mot mottaket, og forekomsten av bivirkninger er ikke utelukket.

Hvis du har noen uvanlige symptomer eller manifestasjoner av en allergisk reaksjon, bør du umiddelbart slutte å ta stoffet og se en lege.

Formålet med antiplatelet midler utføres av ulike spesialister avhengig av sykdommen:

 • kardiolog med hjertesykdom;
 • nevrolog i sykdommer i cerebral fartøy;
 • phlebologist eller vaskulær kirurg med lesjoner av vener og arterier i nedre ekstremiteter.

Problemer med valg

Ofte å plukke et bestemt stoff er ikke lett. Siden antiplateletmidler nå er i salg veldig mye, er det nødvendig å nøye studere virkemekanismen til et gitt legemiddel, samt mulige bivirkninger.

Så, for eksempel i sykdommer i mage-tarmkanalen, bør ikke legemidler som inneholder acetylsalisylsyre, tas. Dette kan føre til alvorlige konsekvenser.

Spesielle instruksjoner og råd

Ta antiaggreganter trenger lang tid i riktig dosering. Ikke overgå eller redusere dosen, og avbryt ikke stoffet selv. Regelmessig må du gjøre en blodprøve for å kontrollere antall blodplater.

Forberedelser av denne gruppen er et uunnværlig forebyggende middel for vaskulære sykdommer. Takket være dem kan du opprettholde helsen din i mange år, og også forlenge livet ditt. Det viktigste i tide er å identifisere tilstedeværelsen av en sykdom, som viser mottak av antiplatelet-midler.

Legen vil hjelpe til med å velge riktig medisin, foreskrive et behandlingsforløp. Det er nødvendig å følge disse anbefalingene, ikke å avbryte legemidlet alene.

I tillegg til å ta medisiner, er det verdt å revidere livsstilen din. Juster maten, gå inn i dietten mer friske grønnsaker og frukt.

Mindre er å spise fettstoffer, mel. Også, den korrekte og gjennomførbare fysiske belastningen vil bidra til å styrke kroppen. Du må gå mer i friluft og få maksimalt antall positive følelser.

Antiaggreganter: virkningsmekanisme, bruk / behandling, liste

Antiagreganty - gruppe farmakologiske legemidler som hemmer trombusdannelse ved å hemme aggregering av blodplater og undertrykke deres adhesjon til den indre overflaten av blodkarene.

Disse stoffene nedtrykker ikke bare arbeidet i blodkoagulasjonssystemet, men forbedrer også dets reologiske egenskaper, ødelegger eksisterende enheter.

Under påvirkning av antiplatelet midler, reduseres elasticiteten til erytrocytmembraner, deformeres og passerer lett gjennom kapillærene. Blodstrømmen øker, risikoen for komplikasjoner minker. Antiaggreganter er mest effektive i begynnelsen av blodproppene, når det er aggregering av blodplater og dannelsen av en primærtrombus.

Ansiktspunktene og virkningen av de viktigste antiplatelet-midlene

Antiblodplatemidler som benyttes i den postoperative perioden for forebygging av trombose, tromboflebitt, koronarsykdom, akutt ischemi i hjertet og hjernen, tidligere myokardialt infarkt.

Cardiac patologi og forstyrret metabolisme ledsaget av dannelsen av kolesterol på den arterielle endotelium hos plaques, vaskulære lumen innsnevring. Blodstrømmen i lesjonens område bremser ned, blodet kondenserer, en trombøsning, hvor blodplater fortsetter å slå seg ned. Trombiene blir båret langs blodbanen, inn i koronarbeinene og tette dem. Det er en akutt myokardisk iskemi med karakteristiske kliniske symptomer.

Antiaggregerende og antikoagulasjonsbehandling er underlagt behandling og forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Hverken antiplatelet eller antikoagulantia kan ødelegge en dannet blodpropp. De beholder blodproppen fra ytterligere vekst og forhindrer tilstopping av karene. Forberedelser av disse gruppene tillater å redde livet til pasienter som har hatt akutt iskemi.

Antikoagulanter, i motsetning til antiaggreganter, er mer aggressive. De anses dyrere og har større risiko for å utvikle bivirkninger.

vitnesbyrd

Indikasjoner for antiplatelet terapi:

 • Iskemiske lidelser,
 • Tendens mot trombose,
 • aterosklerose,
 • Ustabil angina,
 • koronarsykdom,
 • Hypertensiv sykdom,
 • Obliterating endarteritt,
 • Placental insuffisiens,
 • Trombose av perifere arterier,
 • Cerebral iskemi og dyscirculatory encephalopathy,
 • Tilstanden etter blodtransfusjon og blodkarskiping.

Kontra

Antiaggregeringsmidler er kontraindisert hos kvinner under graviditet og i ammingsperioden; personer under 18 år samt lider av følgende sykdommer:

 1. Erosiv-ulcerativ lesjon i mage-tarmkanalen,
 2. Dysfunksjon i leveren og nyrene,
 3. hematuri,
 4. Hjertepatologi,
 5. Aktiv blødning,
 6. bronkospasme,
 7. Den "aspirin triad"
 8. trombocytopeni,
 9. C- og K-vitaminmangel,
 10. Akutt aneurisme i hjertet,
 11. Anemi.

Bivirkninger

Liste over antiplatelet midler

Det er ganske mange antiplatelet midler. De fleste av dem er forebyggende midler som brukes i en rekke kardiovaskulære sykdommer og i tidlig postoperativ periode.

Acetylsalisylsyre (aspirin)

Det er et stoff fra NSAID-gruppen som gir merket antiaggregant effekt. Virkningsmekanismen for NSAID er knyttet til blokkaden av enzymer som regulerer syntese og metabolisme av blodplasma-prostaglandiner og vaskulærvegg. "Acetylsalisylsyre" brukes til forebyggende formål for å forhindre trombose og er den mest tilgjengelige for alle antiplatelet midler som brukes i små doser. Dette stoffet har blitt mye brukt i ambulant praksis. Det eliminerer de viktigste tegn på betennelse: reduserer varme og smerte. Legemidlet har en hemmende effekt på det hypotalamiske senteret for termoregulering og smerte.

"Acetylsalisylsyre" må tas etter et måltid, da det kan provosere dannelsen av magesår eller annen gastropati. For å oppnå en vedvarende antiplateleteffekt, bør små doser av legemidlet brukes. For å forbedre blodets reologiske egenskaper og undertrykke aggregering av blodplater, foreskrives pasientene halvparten av tablettene en gang om dagen.

tiklopidin

"Ticlopidin" er et legemiddel med en uttalt antitrombotisk aktivitet. Dette stoffet har en sterkere effekt enn "acetylsalisylsyre." "Tiklopidin" foreskrevet for pasienter med iskemisk cerebrovaskulær sykdom, hvor redusert blodtilførsel til vev i hjernen, så vel som koronar hjertesykdom, iskemisk ben, retinopati av diabetes mellitus. Personer som har gjennomgått skylling av blodårer, viser langvarig inntak av stoffet.

Dette er en kraftig antiaggregant, forlenger blødningstiden, hemmer adhesjonen av blodplater og hemmer aggregeringen. Samtidig bruk av stoffet sammen med antikoagulantia og andre disaggreganter er svært uønsket. Behandlingsforløpet er 3 måneder og utføres under kontroll av sammensetningen av perifert blod.

Hovedegenskapen til denne antiaggreganten er en høy biotilgjengelighet, som oppnås på grunn av høy absorpsjonshastighet. Den terapeutiske effekten etter uttak av legemidlet vedvarer i flere dager.

Til preparater som inneholder ticlopidin som hovedaktivstoffet, inkluderer: "Tiklid", "Tiklo", "Tiklopidin-Ratiofarm."

pentoxifylline

Legemidlet har antiplatelet og spasmolytisk effekt, dilaterer blodkar og forbedrer blodtilførselen til indre organer. Legemidlet har en positiv effekt på blodets reologiske egenskaper og påvirker ikke hjertefrekvensen. "Pentoxifylline" er en angioprotector som øker blodcellens elastisitet og forbedrer fibrinolyse. Legemidlet er indisert for angiopati, intermitterende claudikasjon, posttrombotisk syndrom, frostbit, åreknuter, IHD.

klopidogrel

Det er et syntetisk legemiddelpreparat, i struktur og virkemekanisme minner om "Ticlopidine." det undertrykker aktiviteten av trombocytter og deres vedheft, øker blødningstiden. "Clopidogrel" er et praktisk talt ikke-giftig stoff med litt uttalt bivirkninger. Moderne spesialister i antiplatelet terapi foretrekker "Clopidogrel" på grunn av fravær av komplikasjoner med langvarig bruk.

dipyridamol

"Dipyridamole" - et antiaggregant som utvider blodkarrene i hjertet. Legemidlet øker blodstrømmen, forbedrer myokardial kontraktilitet og normaliserer venøs utstrømning. Vasodilatasjon er hovedvirkningen av "Dipyridamole", men i kombinasjon med andre legemidler har den en utprøvd antiaggregant effekt. Vanligvis er det foreskrevet for personer som har stor risiko for trombose og har gjennomgått hjerteventilprotesekirurgi.

"Kurantil" - et stoff som har hovedaktiv ingrediens, er dipyridamol. På grunn av fraværet av slike kontraindikasjoner i "Kurantil" som graviditet og amming, er det veldig populært. Under påvirkning av stoffet, blodkar utvides, trombusdannelse undertrykkes, myokard blodforsyning forbedrer seg. "Curantil" er foreskrevet for gravide kvinner som lider av kardiovaskulære sykdommer eller har en historie med fetoplacental insuffisiens. Under påvirkning av dette stoffet forbedrer de reologiske egenskapene til blodet, ekspansjonens kar, får fosteret tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer. I tillegg har "Kurantil" en immunmodulerende effekt. Det stimulerer produksjonen av interferon og reduserer risikoen for virussykdommer hos moren.

eptifibatid

"Eptifibatid" reduserer risikoen for hjertesykemi hos pasienter som gjennomgått perkutan koronarintervensjon. Legemidlet brukes sammen med "Aspirin", "Clopidogrel", "Heparin". Før behandlingsstart utføres angiografisk evaluering og andre diagnostiske prosedyrer. En grundig undersøkelse er obligatorisk for kvinner og personer over 60 år.

Legemidlet er gitt i form av en løsning for intravenøs injeksjon, som administreres i henhold til en bestemt ordning. Etter utløsning av pasienten fortsetter behandlingen med blodplate i tablettform i flere måneder. For å hindre gjentakelse av angrep av hjertesykemi og død av pasienten, anbefaler antiaggregerende medisiner å ta slike pasienter for livet.

Når du foretar akutt kirurgisk inngrep, bør legemidlet avbrytes. Ved en planlagt operasjon stoppes administrasjonen av legemidlet på forhånd.

iloprost

Dette legemidlet brukes kun på sykehus og nøye overvåking av pasientens tilstand. Løsningen for injeksjoner fremstilles daglig før administrering, noe som gjør det mulig å sikre steriliteten. Pasienter som behandles med Iloprost, anbefales å slutte å røyke. Personer som tar antihypertensive stoffer bør overvåke blodtrykksnivået for å unngå alvorlig hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon kan utvikles etter behandling med en kraftig økning i pasienten.

Iloprost i formuleringen "Ventavis" er en syntetisk analog av prostaglandin og er ment for innånding. Det er en antiaggregant som brukes til å behandle pulmonal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. Etter behandling utvider pasientene lungekarrene og forbedrer de grunnleggende parametrene i blodet.

Kombinerte preparater

De fleste moderne medisiner kombineres. De inneholder i deres sammensetning flere antiplatelet midler, som støtter og forbedrer hverandres effekter. De vanligste blant dem er:

 • "Agrenoks" - et komplekst preparat som inneholder "Dipiridamol" og "Aspirin".
 • "Aspigrel" inkluderer klopidogrel og aspirin.
 • "Koplaviks" har samme sammensetning som "Aspigrel".
 • Sammensetningen av "Cardiomagnyl" inkluderer "Acetylsalicylsyre" og et sporelement "Magnesium".

Disse antiplatelet midler brukes oftest i moderne medisin. De er foreskrevet til pasienter med kardiovaskulær patologi, nevrologer med sykdommer i hjerneskipene, vaskulære kirurger med lesjoner av benene i bena.

Hva er forskjellen mellom antikoagulantia og antiplatelet midler?

Det finnes en rekke stoffer som er utviklet for å fortynne blod. Alle disse stoffene kan deles inn i to typer: antikoagulantia og antiaggreganter. De er fundamentalt forskjellig i handlingsmekanismen. For en person uten medisinsk utdanning å forstå denne forskjellen er vanskelig, men artikkelen vil gi enkle svar på de viktigste spørsmålene.

Hvorfor er det nødvendig å fortynne blodet?

Blodkoagulering er resultatet av en kompleks sekvens av hendelser kjent som hemostase. Det er takket være denne funksjonen at blødningen stopper, og fartøyene gjenopprettes raskt. Dette skyldes at små fragmenter av blodceller (blodplater) holder sammen og "tetter" såret. Koagulasjonsprosessen inkluderer så mange som 12 koaguleringsfaktorer som konverterer fibrinogen til et nettverk av fibrinstrenger. Hos en sunn person aktiveres hemostase kun i nærvær av et sår, men noen ganger som følge av sykdommer eller uriktig behandling er det ukontrollert koagulering av blod.

Overdreven koagulering fører til blodpropper som helt kan blokkere blodårene og stoppe blodstrømmen. Denne tilstanden kalles trombose. Hvis sykdommen blir ignorert, kan deler av blodproppene komme ut og bevege seg gjennom blodårene, noe som kan føre til slike alvorlige forhold:

 • forbigående iskemisk angrep (mini-slag);
 • hjerteinfarkt;
 • gangrene av perifere arterier;
 • infarkt av nyrene, milten, tarmene.

Fortynning av blod med de riktige stoffene vil bidra til å forhindre forekomst av trombi eller ødelegge allerede eksisterende.

Hva er antiplatelet midler, og hvordan fungerer de?

Antiaggreganter hemmer produksjonen av tromboxan og er foreskrevet for forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Legemidler av denne typen begrenser adhesjonen av blodplater og dannelsen av trombi.

Aspirin er et av de mest billige og vanlige antiplatelet legemidler. Mange pasienter som gjenoppretter fra et hjerteinfarkt, foreskrives aspirin for å stoppe ytterligere dannelse av blodpropper i kranspulsårene. Som avtalt med legen, kan du ta lave doser av legemidlet daglig for å forhindre trombose og hjertesykdom.

Adenosindifosfat (ADP) reseptorhemmere er foreskrevet for pasienter som har hatt et slag, og for de som har gjennomgått hjerteventilutskifting. Inhibitorer av glykoprotein injiseres direkte inn i blodet for å forhindre dannelse av blodpropper.

Antiplatelets har følgende handelsnavn:

Bivirkninger av antiplatelet midler

Som alle andre legemidler kan antiplatelet gi uønskede konsekvenser. Hvis pasienten har oppdaget noen av følgende bivirkninger, er det nødvendig å spørre legen om en gjennomgang av de foreskrevne medisinene.

Å beskytte seg mot slike negative manifestasjoner:

 • alvorlig tretthet (konstant tretthet);
 • halsbrann;
 • hodepine;
 • opprørt mage og kvalme;
 • magesmerter;
 • diaré;
 • neseblod.

Bivirkninger, når det ser ut som nødvendig å slutte å ta medisiner:

 • allergiske reaksjoner (ledsaget av hevelse i ansikt, hals, tunge, lepper, hender, føtter eller ankler);
 • hudutslett, kløe, urticaria;
 • oppkast, spesielt hvis oppkast inneholder blodpropper;
 • mørk eller blodig avføring, blod i urinen;
 • kortpustethet eller svelging;
 • problemer med tale;
 • feber, kulderystelser eller ondt i halsen;
 • rask hjerterytme (arytmi);
 • guling av huden eller øynene;
 • smerter i leddene;
 • hallusinasjoner.

Funksjoner av virkningen av antikoagulantia

Antikoagulanter er stoffer som er foreskrevet for behandling og forebygging av venøs trombose, samt forebygging av komplikasjoner av atrieflimmer.

Den mest populære antikoagulanten er warfarin, som er et syntetisk derivat av plantemateriale av kumarin. Bruk av warfarin til antikoagulasjon begynte i 1954, og siden da har dette legemidlet spilt en viktig rolle i å redusere dødeligheten hos pasienter utsatt for trombose. Warfarin undertrykker vitamin K ved å redusere leversyntese av K-vitaminavhengige koagulasjonsfaktorer. Warfarinpreparater har høy binding til protein, noe som betyr at mange andre stoffer og kosttilskudd kan endre den fysiologisk aktive dosen.

Dosen er valgt individuelt for hver pasient, etter en grundig undersøkelse av blodprøven. Uavhengig endring av den valgte dosen av stoffet er sterkt motløs. For høy dose vil føre til at blodproppene ikke dannes raskt nok, noe som betyr økt risiko for blødning og ikke-helbredende riper og blåmerker. For lav dosering betyr at trombi fortsatt kan utvikles og spres gjennom hele kroppen. Warfarin tas vanligvis en gang daglig, samtidig (vanligvis før sengetid). Overdosering kan forårsake ukontrollert blødning. I dette tilfellet blir vitamin K og frosset plasma introdusert.

Andre legemidler med antikoagulerende egenskaper:

 • dabigatran (pradakas): hemmer trombin (faktor IIa), forhindrer omdannelsen av fibrinogen til fibrin;
 • rivaroxaban (xarelto): hemmer faktor Xa, forhindrer omdannelse av protrombin til trombin;
 • apixaban (elivix): hemmer også faktor Xa, har svake antikoagulerende egenskaper.

Sammenlignet med warfarin har disse relativt nye stoffene mange fordeler:

 • hindre tromboembolisme;
 • mindre risiko for blødning;
 • færre interaksjoner med andre stoffer;
 • en kortere halveringstid, noe som betyr at det vil ta et minimum av tid for å nå toppnivåene av de aktive stoffene i plasma.

Bivirkninger av antikoagulantia

Når du tar antikoagulantia, oppstår bivirkninger, som avviger fra komplikasjoner som kan oppstå når du tar antiaggreganter. Hovedårsaken er at pasienten kan lide av lang og hyppig blødning. Dette kan føre til følgende problemer:

 • blod i urinen;
 • svarte avføring;
 • blåmerker på huden
 • langvarig blødning fra nesen;
 • blødende tannkjøtt;
 • oppkast med blod eller hemoptyse;
 • langvarig menstruasjon hos kvinner.

Men for de fleste er fordelene ved å ta antikoagulanter større enn risikoen for blødning.

Hva er forskjellen mellom antikoagulantia og antiplatelet midler?

Etter å ha studert egenskapene til to typer stoffer, kan man konkludere at de begge er pålagt å gjøre det samme arbeidet (fortynnet blod), men ved forskjellige metoder. Forskjellen mellom de virkningsmekanismer som antikoagulanter vanligvis er rettet mot proteiner i blodet, for å forhindre omdannelsen av protrombin til trombin (en nøkkelelement, som danner propper). Men antiaggreganter påvirker blodplättene direkte (ved å binde og blokkere reseptorer på overflatene).

Når blod er tett, aktiveres spesielle mediatorer utgitt av det skadede vevet, og blodplater reagerer på disse signalene ved å sende spesielle kjemikalier som utløser blodpropp. Antiaggregants blokkerer disse signalene.

Forholdsregler for å ta medisiner som fortynner blod

Hvis antikoagulasjonsmidler eller antiplateletmidler er foreskrevet (noen ganger kan de foreskrives i komplekset), er det nødvendig å regelmessig ta en blodkoagulasjonstest. Resultatene av denne enkle analysen vil hjelpe legen til å bestemme den nøyaktige dosen medisinering som må tas hver dag. Pasienter som tar antikoagulantia og antiaggreganter bør informere tannleger, farmasøyter og andre helsepersonell om dosering og timing av medisinen.

På grunn av risikoen for alvorlig blødning, bør alle som bruker medisiner som fortynnet blod, beskytte seg mot skader. Det er nødvendig å nekte å delta i sport og andre potensielt farlige aktiviteter (turisme, motorsykling, aktive spill). Eventuelle fall, støt eller andre skader skal rapporteres til legen. Selv en liten skade kan føre til indre blødninger, som kan oppstå uten noen åpenbare symptomer. Spesiell oppmerksomhet bør utvises for barbering og rengjøring av tennene med en spesiell tråd. Selv slike enkle hverdagsprosedyrer kan føre til langvarig blødning.

Naturlige antiplateletmidler og antikoagulantia

Noen matvarer, tilsetningsstoffer og medisinske urter har egenskapen til å fortynne blodet. Naturligvis kan de ikke suppleres med medisiner som allerede er tatt. Men i samråd med legen kan du bruke hvitløk, ingefær, ginkgo biloba, fiskeolje, vitamin E.

hvitløk

Hvitløk - det mest populære naturlige middel for forebygging og behandling av aterosklerose, hjerte-og karsykdommer. Hvitløk inneholder allicin, som forhindrer blodplater i å klumpe og danne blodpropper. I tillegg til antiplatelet-virkningen, reduserer hvitløk også kolesterol og blodtrykk, noe som også er viktig for kardiovaskulær helse.

ingefær

Ingefær har samme positive virkninger som antiplatelet narkotika. Det er nødvendig å bruke minst 1 teskje ingefær hver dag for å merke effekten. Ingefær kan redusere klebrighet av blodplater, samt redusere blodsukkeret.

Ginkgo biloba

Bruken av ginkgo biloba kan bidra til å tynne blodet, for å forhindre overdreven klebrighet av blodplater. Ginkgo biloba hemmer blodplateaktiveringsfaktoren (en spesiell kjemikalie som får blodet til å koagulere og danne blodpropper). Tilbake i 1990 ble det offisielt bekreftet at ginkgo biloba effektivt reduserer overdreven blodplateantall i blodet.

gurkemeie

Gurkemeie kan fungere som et antiplatelet stoff og redusere tendensen til å danne blodpropper. Noen studier har vist at gurkemeie kan være effektiv for å forhindre atherosklerose. Offisiell medisinsk forskning, gjennomført i 1985, bekreftet at den aktive komponenten av curcuma (curcumin) har en uttalt antiplateleteffekt. Også curcumin stopper trombocytaggregasjon, og fortynner også blod.

Men fra mat og tilsetningsstoffer som inneholder vitamin K i store mengder (brusselspirer, brokkoli, asparges og andre grønne grønnsaker) er det bedre å nekte. De kan dramatisk redusere effektiviteten av antiplatelet og antikoagulant terapi.

platehemmere

Stoffer som hemmer adhesjon av blodplater. Disse inkluderer:

Acidum acetylsalicylicum. Produsert i tabletter på 0,25 og 0,5 (gjelder ca. 0,1 1 gang pr. Dag). Kardiomagnet - tabletter som inneholder 75 mg acetylsalisylsyre og 15 mg magnesiumoksyd.

Bradykinin reseptor blokker

Aggregering av blodplater er en aktiv prosess, stimulert av en økning i konsentrasjonen av kalsium i cytoplasma av celler. Konsentrasjonen av kalsium blir økt mange endogene stimulatorer aggregering :. tromboksanantagonister, ADP, trombin, etc. Acetylsalisylsyre i forholdsvis små doser, selektivt og irreversibelt blokkerer COX-1 blodplate-tromboksan-syntese bryte. Clopidogrel og ticlopidin blokk ADP reseptorer. Fosfodiesteraseinhibitorer pentoksyfyllin og dipyridamol økning i blodplate cAMP-innhold, som fremmer bindingen av intracellulært kalsium og svekkelse av blodplate-aggregering. Dipiridamol presser også adenosin deaminase og forstyrrer sin fange av vev, noe som fører til akkumulering i blodplasmaet. Adenosin, aktiverende A2- adenosinreceptorer i blodplatemembranen positivt assosiert med adenylatsyklase, øker den intracellulære konsentrasjon av cAMP.

Parmidin blokker bradykinin-reseptorer, som er membran med blodplate-konjugat fosfolipase C (deres aktivering er ledsaget av dannelsen av inositol-trifosfat og økning av intracellulær konsentrasjon av Ca2 +).

antikoagulanter

Midler og klassifisering:

Antikoagulanter av direkte virkning

Heparinum Produsert i hetteglass med 5 ml med et innhold av 1 ml 5000, 10 000 og 20 000 enheter. Skriv inn oftest i / i 5000-20.000 enheter.

Antikoagulanter av indirekte virkning

Heparin forstyrrer blodproppingsprosessen i kroppen og i reagensrøret, og aktiverer endogen antitrombin. Det absorberes ikke i fordøyelseskanalen og administreres hovedsakelig intravenøst. Handlingen utvikler seg om 5-10 minutter. og varer avhengig av administrert dose på 2-6 timer. Ulempen med heparin er kortsiktig virkning (t1 2 = 60 min.), Evnen til å forårsake blødning og trombocytopeni. Når naturlig heparin blir ødelagt, oppnås lavmolekylære hepariner (falsiparin og enoksiparin (kleksan). De reduserer signifikant trombose, men sannsynligheten for blødninger er mindre, siden aktiviteten av faktor Xa undertrykkes 3-3,5 ganger mer enn trombin. Dette reduserer risikoen for blødning. Varigheten av handlingen er 8-12 timer.

Antikoagulanter av indirekte virkning er bare aktive i kroppen. De forstyrrer dannelsen av en aktiv form for vitamin K1 og syntesen av koagulasjonsfaktorer. Effekten utvikler seg etter en signifikant latent periode, den maksimale reduksjonen i blodkoagulasjon observeres etter 24-48 timer. Varigheten av handlingen er 2-4 dager. Effekten av antikoagulanter av indirekte virkning estimeres av protrombinindeksen.

Fibrinolytiske midler

Fibrinolysin er avledet fra human fibrinolysin plasma. Den mest aktive fibrinolysinet virker på nydannet trombi (innen 1 dag), de venøse trombusene listeriseres raskere og mer fullstendig. Nå er det sjelden brukt. Streptokinase er oppnådd fra en kultur av hemolytisk streptokokker. Aktiverer fibrinolysinet og sikrer overgangen til fibrinolysin. Det kan trenge inn i friske blodpropper, lyser dem ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden. Legemidlet er effektivt for fersk trombi (innen 1-3 dager med arteriell og opptil 5-7 dager med venøs trombi). Under virkningen av streptokinase er blodpropper som inneholder en stor mengde profibrinolysin spesielt godt resorberte. Medikamentet blir administrert intravenøst ​​for akutt trombose og emboli: lungeemboli og dens grener, årer trombose, akutt myokardial infarkt, vaskulær trombose, retina. Ulempen med disse fibrinolytika er ødeleggelsen av ikke bare fibrin, men også fibrinogen som fremkaller blødning. Blottet for denne ulempe alteplase (Actilyse) og tenecteplase (metalize), aktivatorer for fibrinolyse rekombinant humant aktivert fibrin (fibrinolyse akselerer bare i den trombe).

Taktikk for bruk av midler til tromboembolisk syndrom.

For å forebygge tromboembolisme, brukes antiaggreganter og indirekte antikoagulantia. Direkte antikoagulerende og fibrinolytiske bruk for lindring av tromboembolisme som oppstår ved aterosklerose, angina, myokardialt infarkt, revmatisk hjertesykdom, sirkulatoriske forstyrrelser, flebitt, leddgikt. Behandlingen begynner med intravenøs administrering av heparin og fibrinolytika. Samtidig foreskrives antikoagulanter av indirekte virkning internt. Heparin administreres de første dagene, hvorpå den avbrytes og bare antikoagulantia av indirekte virkning forblir. Fibrinolytiske midler administreres i 2-3 dager.

Når en overdose med narkotika oppstår, bløder. For å eliminere det, brukes protaminsulfat som heparinantagonister, og indirekte antikoagulantia-vitamin K1; For å redusere effektene av fibrinolytiske midler, anvendes kontrakal eller aminokapronsyre.

Legemidler som påvirker erytro- og leukopoiesis

Antikoagulantia og antiplatelet midler

Antikoagulantia og antiplatelet midler

Antikoagulantia og antiaggreganter er en gruppe stoffer som enten senker prosessen med blodkoagulasjon eller forstyrrer aggregering av blodplater, og forhindrer dermed blodårene i å danne blodpropper. Disse stoffene er mye brukt til sekundær (mindre ofte - primær) forebygging av kardiovaskulære komplikasjoner.

fenindion

Farmakologisk virkning:antikoagulant av indirekte virkning hemmer syntesen av protrombin i leveren, øker permeabiliteten av karenees vegger. Effekten er notert 8-10 timer etter administrering og når maksimalt etter 24 timer.

indikasjoner:forebygging av tromboembolisme, tromboflebitt, dyp venetrombose av bena, koronarbeholdere.

Kontra:Overfølsomhet overfor stoffet, nedsatt blodkoagulasjon, graviditet og amming.

Bivirkninger:mulig hodepine, fordøyelsessykdommer, nyrefunksjon, lever og cerebral hematopoiesis, samt allergiske reaksjoner i form av hudutslett.

Metode for påføring:På den første behandlingsdagen er dosen 120-180 mg i 3-4 ganger, på den andre dagen - 90-150 mg, så overføres pasienten til en vedlikeholdsdose på 30-60 mg per dag. Avbrytelse av stoffet utføres gradvis.

Skjema for utstedelse:tabletter på 30 mg, 20 eller 50 stk per pakning.

Spesielle instruksjoner:legemidlet bør stoppes 2 dager før menstruasjonstiden og ikke brukes under det; med forsiktighetsutnevnelse med nyre- eller leverinsuffisiens.

fraxiparine

Aktiv ingrediens:supraparinkalsium.

Farmakologisk virkning:stoffet har antikoagulerende og antitrombotiske effekter.

indikasjoner:forebygging av blodpropp under hemodialyse, trombusdannelse under kirurgiske inngrep. Brukes også til terapi av ustabil angina og tromboembolisme.

Kontra:Overfølsomhet overfor stoffet, høy risiko for blødning, skade på indre organer med tendens til blødning.

Bivirkninger:Oftere på injeksjonsstedet dannes subkutant hematom, store doser av stoffet kan forårsake blødning.

Metode for påføring:injisert subkutant, i buk i midjenivå. Dosene bestemmes individuelt.

Skjema for utstedelse:injeksjonsvæske, oppløsning i engangssprøyter med 0,3, 0,4, 0,6 og 1 ml, 2 eller 5 sprøyter i en blister.

Spesielle instruksjoner:Det er uønsket å bruke under graviditet, det er umulig å gå intramuskulært.

dipyridamol

Farmakologisk virkning:er i stand til å utvide koronarbeholdere, øker blodstrømshastigheten, har en beskyttende effekt på blodkarets vegger, reduserer blodplaternes evne til å feste seg.

indikasjoner:stoffet er foreskrevet for å forhindre dannelsen av arterielle og venøse blodpropper, hjerteinfarkt, slag på grunn av iskemi, mikrosirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for behandling og profylakse av disseminert intravaskulær koagulasjon hos barn.

Kontra:Overfølsomhet overfor legemidlet, akutt fase av hjerteinfarkt, kronisk hjertesvikt i dekompensasjonsstadiet, alvorlig arteriell hypo- og hypertensjon, leversvikt.

Bivirkninger:mulig akselerasjon eller forsinkelse av pulsen, ved høye doser - coronary steal-syndrom, blodtrykksfall, forstyrrelser i mage og tarmfunksjonen, svakhetsfølelse, hodepine, svimmelhet, artritt, myalgi.

Metode for påføring:for å forhindre trombose - innenfor 75 mg 3-6 ganger daglig i tom mage eller 1 time før et måltid; daglig dose er 300-450 mg, om nødvendig kan den økes til 600 mg. For å forebygge tromboembolisk syndrom på den første dagen - 50 mg sammen med acetylsalisylsyre, deretter 100 mg; multiplisitet av mottak - 4 ganger om dagen (avbrutt etter 7 dager etter operasjonen forutsetter videre aspirin som fikk 325 mg / dag) eller 100 mg fire ganger daglig i 2 dager før kirurgi, og 100 mg av 1 time etter kirurgi ( om nødvendig i kombinasjon med warfarin). Ved koronar insuffisiens - innen 25-50 mg 3 ganger daglig; i alvorlige tilfeller i begynnelsen av behandlingen - 75 mg 3 ganger daglig, senk deretter dosen; daglig dose er 150-200 mg.

Skjema for utstedelse:belagte tabletter, 25, 50 eller 75 mg, 10, 20, 30, 40, 50, 100 eller 120 deler per pakke; 0,5% injeksjonsvæske, oppløsning i ampuller på 2 ml, 5 eller 10 stk per pakning.

Spesielle instruksjoner:for å redusere alvorlighetsgraden av mulige gastrointestinale sykdommer narkotika skylles ned med melk.

I løpet av behandlingsperioden, avstå fra å drikke te eller kaffe, da de svekker virkningen av stoffet.

Plavix

Farmakologisk virkning:antiaggregant stoff, stopper blodplateblokkering og trombusdannelse.

indikasjoner:forebygging av hjerteinfarkt, slag og trombose av perifere arterier mot bakgrunn av aterosklerose.

Kontra:Overfølsomhet overfor stoffet, akutt blødning, alvorlig lever- eller nyrefeil, tuberkulose, lungesvulster, graviditet og amming, og kommende kirurgiske inngrep.

Bivirkninger:blødning fra organene i mage-tarmkanalen, hemorragisk slag, magesmerter, fordøyelsessykdommer, hudutslett.

Metode for påføring:stoffet tas oralt, dosen er 75 mg en gang daglig.

Skjema for utstedelse:tabletter på 75 mg i cellekonturpakker, 14 stk hver.

Spesielle instruksjoner:stoffet forbedrer effekten av heparin og indirekte koagulanter. Ikke bruk uten lege resept!

Clexane

Aktiv ingrediens:enoksaparinnatrium.

Farmakologisk virkning:antikoagulant direkte virkning.

Det er et antitrombotisk legemiddel som ikke har en negativ effekt på prosessen med blodplateaggregering.

indikasjoner:behandling av dyp venetrombose, ustabil angina og myokardinfarkt i den akutte fase, så vel som for å forebygge tromboembolisme, venøs trombose og t. d.

Kontra:økt sensitivitet for legemidlet, en høy sannsynlighet for spontan abort, ukontrollert blødning, hemorragisk slag, alvorlig arteriell hypertensjon.

Bivirkninger:småpunktsblødninger, rødhet og ømhet på injeksjonsstedet, økt blødning, mindre vanlige hudallergiske reaksjoner.

Metode for påføring:subkutant i den øvre eller nedre delen av den fremre bukveggen. For å forebygge trombose og tromboembolisme er dosen 20-40 mg en gang daglig. Pasienter med kompliserte tromboemboliske lidelser - 1 mg / kg kroppsvekt 2 ganger daglig. Det vanlige løpet av behandlingen er 10 dager.

Behandling av ustabil angina og myokardinfarkt nødvendige dosering på 1 mg / kg kroppsvekt hver 12. time i parallell anvendelse av acetylsalisylsyre (100 til 325 mg en gang per dag). Den gjennomsnittlige behandlingsvarigheten i dette tilfellet er 2-8 dager (til pasientens kliniske tilstand er stabilisert).

Skjema for utstedelse:injeksjonsoppløsning inneholdende 20, 40, 60 eller 80 mg av den aktive substansen i disponible sprøyter på 0,2, 0,4, 0,6 og 0,8 ml av preparatet.

Spesielle instruksjoner:Ikke bruk uten lege resept!

heparin

Farmakologisk virkning:antikoagulant direkte virkning, som er en naturlig antikoagulant, stopper produksjonen av trombin i kroppen og reduserer blodplateaggregeringen, og forbedrer også koronar blodstrøm.

indikasjoner:behandling og forebygging av blodkar clogging, forebygging av blodpropper og koagulering i hemodialyse.

Kontra:økt blødning, permeabilitet av blodkar, forsinket blodpropp, alvorlig nedsatt lever- og nyrefunksjon, samt gangrene, kronisk leukemi og aplastisk anemi.

Bivirkninger:mulig utvikling av blødning og individuelle allergiske reaksjoner.

Metode for påføring:Doseringen av stoffet og metoden for administrering er strengt individuelt. I den akutte fase av myokardialt infarkt, begynner med innføring av heparin inn i en vene i en dose på 15 000 til 20 000 enheter, og å fortsette (etter innleggelse) i minst 5-6 dager etter intramuskulær injeksjon av heparin 40 000 IE per dag (5000-10 000 U hver 4 h). Preparatet bør administreres under streng kontroll av blodkoagulasjon. Videre bør tidspunktet for koagulering av blod være på et nivå som overskrider normalt 2-2,5 ganger.

Skjema for utstedelse:hetteglass med en injeksjonsvæske, oppløsning på 5 ml; injeksjonsvæske, oppløsning i ampuller på 1 ml (5000, 10 000 og 20 000 enheter per ml).

Spesielle instruksjoner:Uavhengig bruk av heparin er uakseptabelt, introduksjonen utføres i en medisinsk institusjon.

Forebygging av slag. Antiaggreganter og antikoagulantia

Kjære lesere, i dag vil vi igjen snakke om helse og fortsette temaet slagtilfelle. Disse artiklene på bloggen min er skrevet av legen Eugene Snegir, med hvem vi har samarbeider med i lang tid. En lege som jeg veldig stoler på.

Det var allerede artikler om dette emnet fra Yevgeny Risikofaktorer for hjerneslag og slagtilfelle. Jeg inviterer alle til å besøke Evgenys nettsted. Så mye nyttig informasjon er det om helse og positiv psykologi. Jeg besøker ofte Evgeny. Og navnet på hans nettsted "Medisin for sjelen" taler for seg selv. Gå til nettstedet her.

Så, jeg gir gulvet til Eugene.

Forebygging av slag. Antiaggreganter og antikoagulantia.

I den forrige artikkelen snakket vi om antihypertensive stoffer som brukes til behandling av hypertensjon - den vanligste årsaken til hjerneslag. I denne samtalen, la oss snakke om en annen gruppe medikamenter som brukes i forebygging av akutte forstyrrelser i hjernecirkulasjon - antiplateletmidler og antikoagulantia.

Hovedformålet med anvendelsen er å redusere viskositeten til blodet, forbedre blodstrømmen gjennom blodkarene, og normalisere blodtilførselen til hjernen. Disse stoffene er vanligvis fordelt i det tilfelle hvor i det siste var transiente iskemiske anfall, eller forbigående ischemisk angrep, ledsaget av reversible neurologiske symptomer, eller risikoen for deres forekomst er meget høy.

I dette tilfellet utpeker legen en lignende gruppe medikamenter for å forhindre utvikling av et slag. Klart, vi forklarer virkemekanismen av disse stoffene og hensiktsmessigheten av deres administrasjon.

platehemmere - Narkotika som reduserer blodets aggressive egenskaper.

Aspirin. Formål og anvendelse.

aspirin - Acetylsalisylsyre. Patenterte navn: tromboass, aspylat, aspo, økotrin, akuprin.

Hemmer blodplateaggregasjonen og øker blodets evne til å oppløse fibrin filamenter - hovedkomponenten i tromben således acetylsalicylsyre hindrer utvikling av tromboembolisme intracerebrale og fartøy av halsen - en vanlig årsak til ischemisk slag.

Indikasjon for bruk av aspirin med et profylaktisk mål er tilstedeværelsen av forbigående cerebral sirkulasjon i fortiden - dvs. et slikt brudd, der den nevrologiske symptomatologien ble manifestert ikke mer enn 24 timer. Denne tilstanden er en formidabel forløper for utviklingen av hjerneslag og krever akutte hjelpemåter. Indikasjoner og moduser for å foreskrive aspirin i denne situasjonen er som følger:

 • stenose av brakiocephalic arterier opp til 20% lumen - daglig dose på 75-100 mg i to doser;
 • stenose mer enn 20% av lumen - en daglig dose på 150 mg i tre doser;
 • Tilstedeværelsen av flere årsaker predisponerer for utvikling av et slag - en daglig dose på 100 mg;
 • Atrieflimmer, spesielt hos personer over 60 år, som ikke kan ta antikoagulantia - en daglig dose på 75-100 mg.

Ved lang mottak mulige komplikasjoner - utvikling av erosjoner og sår i mage-tarmkanalen, trombocytopeni (lavt blodplatetall), økte nivåer av leverenzymer. Mulige fenomener intoleranse av denne medisinen - en følelse av mangel på luft, hudutslett, kvalme, oppkast.

Med en markert økning i blodlipider (hyperlipidemi) er stoffet ineffektivt.

Ikke ta aspirin til personer som regelmessig misbruker alkohol. Mest gunstig kombinert med bruk av curantyl (dipyridamole) eller trental (pentoksifyllin) var en mer pålitelig reduksjon i sannsynligheten for slag enn ved bruk av bare ett aspirin.

For å unngå komplikasjoner, kan hver dose av aspirin vaskes ned med en liten mengde melk eller tatt etter cottage cheese.

Aspirin. Kontra.

Acetylsalisylsyre er kontraindisert i mage-tarmsår, økt forekomst av blødning, kroniske nyre- og leversykdommer og kvinner under menstruasjon.

For tiden er det farmasøytiske markedet har enteriske former av aspirin - tromboASS, Aspirin Cardio og deres analoger, og hevder at lav evne av disse former til dannelse av sår og erosjoner i mage-tarmkanalen.

Imidlertid være klar over at dannelsen av sår og erosjoner i mage-tarmkanalen er assosiert ikke bare med den lokale innflytelse av aspirin på slimhuden, men også med den systemiske mekanismer sin virkning etter absorpsjonen av medikamentet i blodet, slik at folk med magesår gastrointestinale legemidler i denne gruppen for å lage meget det er uønsket. I dette tilfellet er det bedre å erstatte aspirin med et stoff fra en annen gruppe.

For å forhindre mulige bivirkninger bør dosen av aspirin foreskrevet for profylaktiske formål være i området 0,5-1 mg / kg, dvs. ca. 50-100 mg.

Ticlopidin (ticlid)

Det er mer aktivt i forhold til blodplater enn aspirin. Det hemmer aggregering av blodplater, senker dannelsen av fibrin, hemmer aktiviteten av kollagen og elastin, som fremmer "stikket" av blodplater til vaskemuren.

Forebyggende aktivitet av ticlopidin i risikoen for slag er 25% høyere enn aspirin.

Standarddosen er 250 mg 1-2 ganger daglig med måltider.

Indikasjonene er identiske med aspirin.

Bivirkninger: magesmerter, forstoppelse eller diaré, trombocytopeni, nøytropeni (reduksjon av antall nøytrofiler i blodet), økt aktivitet av leverenzymer.

Når du tar denne medisinen, må du overvåke den kliniske blodprøven en gang hver 10. dag for å justere dosen av medisinen.

Gitt at tiklid øker blødningen betydelig, blir den avbrutt en uke før operasjonen. Om inntaket må du fortelle kirurgen eller anestesiologen.

Kontraindikasjoner for å ta medisinen: tilbøyelighet til blødning, sår i mage-tarmkanalen, blodsykdommer, ledsaget av en økning i blødningstid, trombocytopeni, nøytropeni, agranulocytose i det siste, kronisk leversykdom.

Ikke ta aspirin og ticlid samtidig.

Plavix (klopidogrel)

Plavix med samtidig mottakelse er kompatibel med antihypertensive stoffer, hypoglykemiske midler, antispasmodik. Før utnevnelsen og under behandlingsprosessen er det nødvendig å kontrollere den kliniske analysen av blodet - trombocytopeni og nøytropeni er mulige.

Den standard profylaktiske doseringen er 75 mg en gang daglig.

Kontraindikasjoner er analoge med kontraindikasjoner for ticlid.

Kontraindikert avtale med andre antikoagulantia.

Dipyridamol (karantil)

Virkningsmekanismen bestemmes av følgende effekter:

 • reduserer blodplateaggregasjon, forbedrer mikrosirkulasjon og hemmer dannelsen av trombi;
 • reduserer motstanden av små hjerne- og kranspulsårer, øker den volumetriske frekvensen av koronar og cerebral blodstrøm, senker blodtrykket og fremmer utfoldelsen av ikke-fungerende vaskulære collaterals.

Metoden for tildeling av kurantial er som følger:

 • kurantil i små doser (25 mg 3 ganger daglig) er indisert for pasienter eldre enn 65 år med kontraindikasjoner til utnevnelse av aspirin eller dens intoleranse
 • Curantylum ved moderate doser (75 mg tre ganger daglig) blir anvendt i pasienter eldre enn 65 år, med tilstrekkelig kontrollert hypertensjon, forhøyede blod viskositet, så vel som pasienter som får behandling med en ACE (Capoten inhibitorer enap, prestarium, ramipril, Monopril, etc..p.), i forbindelse med en reduksjon av deres aktivitet mot bakgrunnen for å ta aspirin;
 • curantyl kombinasjon i en dose på 150 mg / døgn av aspirin og 50 mg / dag for pasienter med høy risiko for tilbakevendende iskemisk slag i nærvær av samtidig vaskulære sykdommer som ledsages av forhøyet nivå av blod viskositet, om nødvendig rask normalisering av blodstrøm.

Trental (pentoksifyllin)

Det brukes hovedsakelig til å behandle et utviklet slag, for å forebygge gjentatte brudd på hjernecirkulasjon, samt for atherosklerotiske lesjoner av perifere arterier.

Det er data om antiplatelet effekten Ginko biloba. Legemidlet er likt i effektivitet mot aspirin, men i motsetning til det forårsaker ikke komplikasjoner og bivirkninger.

antikoagulanter

For å forhindre forbigående iskemiske angrep, er antikoagulantia av indirekte virkning foreskrevet. Indirekte - fordi i blodet, har de ingen effekt på blodkoagulasjon, er deres inhiberende virkning forårsaket av det faktum at de interfererer med syntesen i levermikrosomer av blodkoaguleringsfaktorer (faktorene II, VII, IX), reduserer aktiviteten av faktor III og trombin. Den mest brukte for dette formålet er warfarin.

Hepariner, i motsetning til antikoagulanter av indirekte virkninger, viser sin aktivitet direkte i blodet, med et forebyggende formål de er utnevnt til spesielle indikasjoner.

I. Antikoagulanter av indirekte virkning.

1. Ved utnevnelsen minker blodkoagulasjonen, blodstrømmen på kapillærnivå forbedres. Dette er spesielt viktig i nærvær av aterosklerotiske plakk på intima av store cerebrale kar eller brakiocephaliske arterier. På disse plakkene blir filamenter av fibrin avsatt, og deretter dannes en trombose, noe som fører til at blodstrømmen gjennom fartøyet stanses og at et slag utløses.

2. En annen viktig indikasjon på disse legemidlene er hjertesympestørrelser og oftest - atrieflimmer. Faktum er at i denne sykdommen hjertet slår uregelmessig, på grunn av ikke-ensartethet av strømning i den venstre atrium kan danne klumper, noe som blodet og deretter komme inn i hjernen blodkar og forårsake et slag.

De utførte undersøkelsene viser at utnevnelsen av warfarin i dette tilfelle forhindrer utviklingen av et slag tre ganger mer effektivt enn inntaket av aspirin. Ifølge European Neurological Association reduserer administrasjonen av warfarin til pasienter med atrieflimmer incidensen av iskemisk slag med 75%.

Når du foreskriver warfarin, er det nødvendig å periodisk overvåke blodkoagulasjon, å utføre et hemokoagulogram. Den viktigste indikatoren er INR (International Normalized Ratio). Det er nødvendig at INR-nivået er minst 2,0-3,0.

3. Tilstedeværelsen av kunstige hjerteventiler tjener også som en indikasjon på å ta warfarin.

Standardskjemaet for forskrift av warfarin til profylaktiske formål: 10 mg per dag i 2 dager, deretter blir daglig daglig dose valgt under daglig kontroll av INR. Etter stabilisering av INR er det nødvendig å overvåke det en gang hver 2-3 dager, deretter hver 15.-30. Dag.

II. Bruk av hepariner

Med hyppige transiente iskemiske anfall benytter en spesiell taktikk: en kort kurs (4-5 dager) av heparin: fraksjonerte ( "normal") eller lavmolekylært heparin - Clexane (enoksiparina), Fragmin (dalteparin), Fraksiparina (nadroparin).

Disse legemidlene foreskrives under kontroll av en annen laboratorieindikator - APTT (aktivert partiell tromboplastintid), som ikke bør øke under behandling mer enn 1,5-2 ganger sammenlignet med baseline.

1. Ufraksjonert heparin

Startdosen inn / i 5000 ED bolus, deretter injisert i / i infusjonen - 800-1000 enheter / time. Etter fullføring av infusjonen av heparin, er warfarin foreskrevet.

Det er foreskrevet en gang daglig for 20 mg strengt subkutant. Nålen er satt lodret helt inn i tykkelsen på huden, klemmet inn i krøllen. Hudfold bør ikke spres før slutten av injeksjonen. Etter injeksjon kan ikke injeksjonsstedet males. Etter fullføring av kleksana injeksjon, er warfarin foreskrevet.

Det administreres subkutant til 2500 IE en gang daglig. Etter fullføring av fragmine injeksjoner, er warfarin gitt.

Tilordnet subkutant til 0,3 ml en gang daglig. Etter fullføring av fraktaspirin injeksjoner, er warfarin foreskrevet.

Kontra til Profylaktisk antikoagulasjon er: magesår og duodenalsår (selv uten forverring), nyre- eller leversvikt, tilbøyelighet til blødning, kreft, graviditet, mentale lidelser. Kvinner må huske at antikoagulantia bør avbrytes 3 dager før menstruasjonstiden og gjenopptas 3 dager etter menstruasjonstiden.

Hvis legen har foreskrevet antikoagulantia, er det for å unngå komplikasjoner nødvendig å periodisk overvåke de biokjemiske parametrene for blod, hemokoagulogram.

Ved forekomst av noen alarmerende tegn (hevet eller økt blødning, blødning i en hud, forekomst av en svart stol, oppkast med blod), bør referansen til legen være haster.

Sikker laboratorieindikatorer for utnevnelse av antikoagulant terapi:

 • i arytmier, diabetes, etter hjerteinfarkt, bør INR opprettholdes i området 2,0-3,0;
 • hos pasienter over 60 år for å unngå hemorragiske komplikasjoner, bør INR under behandling opprettholdes i området 1,5-2,5;
 • hos pasienter med kunstige hjerteventiler, intrakardial trombi og episoder av tromboembolisk slag, bør INR være i området 3,0-4,0.

I neste artikkel skal vi snakke om legemidlene som er foreskrevet for atherosklerose, diskutere effektiviteten av statiner og andre lipidsenkende stoffer i forebygging av hjerneslag.

Her er noen tips fra Eugene.

Min hjertelig gave til i dag Chris de Burgh - Lady in Red. Slike nostalgi. Sikkert du lyttet til denne musikerens sanger mye. En av de siste romantikerne i showbransjen. En av mine favoritt komposisjoner, utført av Chris de Burg, vil bli utført.

Alt godt humør, positivt for livet, lytt til god musikk, tenk på hva som vil være bra for deg og dine kjære - så vil alt bli. Universet gir oss alltid det vi ber om...

Risikofaktorer for hjerneslag Kjære lesere, i dag starter jeg en ny serie med artikler om helse. Artikkelenes temaer handler om slag: fra risikofaktorer, forebygging, førstehjelp, etc. Dette.

lakrisrot fra hoste Ingredienser av lakrisen lindrer spasmer, har en sperrende effekt. bidrar til utskillelse av sputum. På grunn av dette er roten av lakris fra hoste anerkjent som den mest effektive middel.

rot av en løvetann for vekttap Hver kvinne vil være den vakreste og ønsket. Svært ofte brukt til vekttap løvetannrot. Men ikke mindre nyttig er bladene og til og med saften av denne planten. Løvetann er i stand til å gi slankhet.

Anmeldelser argan olje Omtaler om argan olje bekrefter igjen uniktheten i sammensetningen. Ifølge absolutt flertall av kvinner styrker arganoljen hår og negler, renser og forynker tørr hud.

Moder-og-mormors blomst Et utmerket alternativ for gjenoppretting og behandling er moren og mormorens blomst. Det vil bli brukt i lang tid for en rekke sykdommer. Mor-og-mormor er et fantastisk middel for å kvitte seg med plager.

Din tilbakemelding

28 kommentarer

alina
13. august 2017 klokka 07:52

Velkommen! Hva skal jeg ta i løpet av menstruasjon i stedet for antikoagulant?

Irene
13. august 2017 klokka 07:59

Alina, tar vanligvis antispasmodik og smertestillende medisiner. Du kan ta en nospa med analgin, spasmalgon, nurofen. Det er bedre å diskutere med legen din.

Svetlana
05 Apr 2013 klokka 23:29

Irina, gratulerer med seieren! La dem være mye foran! Takk for artiklene om helse! I går var jeg på utkikk etter informasjon om aspirin. De skriver, og legen min rådde, ta det om natten, effekten er bedre. Takk for råd om hva du skal ta med meieriprodukter.

Dmitry
29. mars 2013 klokka 9:08

Om aspirin kjente og rådet mange. Men jeg visste ikke hva jeg skulle erstatte med noen med et sår. Nå vet jeg, takk!

Natalia
24. mars 2013 klokka 9:44

Familien min har ikke rørt en slik sykdom så langt, som jeg er veldig glad for. Artikkelen er veldig profesjonell, derfor gikk jeg ikke inn i detaljer. Men meningen er tydelig. Takk Og til oss alle helse og langt liv.

olga
24. mars 2013 klokka 8:07

Irina, jeg gratulerer deg med seieren! Alt som er fra hjertet er det beste og beste, og alltid bærer oppmerksomhet! Takket være Eugene 3а anbefalinger. Mens alt er bra, men jeg vil 3, hvor skal jeg kjøre 3a informasjon. 3a takk gave Chris De Burg - en og tre av mine favorittartister!

Svetlana
24. mars 2013 klokka 0:41

Min mor er 73 år gammel, hun tar ofte aspirin, men visste ikke hva han skulle drikke med melk eller etter cottage cheese. Takk for artikkelen. Jeg vil la mor lese den.

Eugene
24. mars 2013 klokka 0:49

Hei, Sveta!
Det anbefales å følge dette rådet for å redusere risikoen for ulcerative lesjoner i mage-tarmkanalen. For å være meget nøyaktig, bør det bemerkes at etter å ha mottatt aspirin eller melkeprodukter fermentert noe reduserer effektiviteten av medikamentet, men ved kurs lang mottaket er liten virkning på resultatet av behandlingen.
God helse!

Valentine
23. mar 2013 klokka 21:44

Ja, leger anbefaler på gammel måte - som alltid medisiner! Ja, ikke uten dem, men det er ingen hemmelighet at vi har medisin symptomatisk - hvordan du raskt eliminere symptomene, men det er ikke en kur og ikke eliminere ikke årsaken. Jeg vil dele en historie om sykdommen og hva som hjalp denne mannen til å bli frisk. En 55 år gammel mann ble innlagt på sykehus med alvorlig infarkt. Siden kone til en paramediker gjorde de alt mulig og umulig å overleve. Fra de av store mengder narkotika begynte intestinal blødning, bør gis blodfortynnende, og han trenger det motsatte, generelt en eller annen måte klarte å klatre ut, begynte å nekte leveren, ble utskrevet fra FH lever og aortaaneurisme og en annen gruppe av ikke-arbeidende uførhet. Narkotika kan ikke drikke, leveren kan ikke takle. De ble tilbudt å drikke cardiogel og BI BI Formula (naturlige komplekser på urter fra det russiske selskapet Artlife). De omfatter antihypertensive og vanndrivende og blodfortynnende og trykket holder normalt og mater hjertemuskelen, generelt, alle i samme kompleks. Redd reinfarkt - Jeg drakk et år på dagen Bipiformulu og kardiogel (det er som en ambulanse) bare i nødstilfeller. Jeg drakk også søppelflasken. Begynte å føle seg bra, gradvis begynte å vende tilbake helse: vostanovilas leveren arbeid selv begynte å se etter jobber (privat taxi).Through år gikk til en annen eksamen i Amosovs Institute, Kiev. Hva var overraskelsen til legene da de ikke fant en aorta-aneurisme på undersøkelsen, noe som nesten er umulig uten en operasjon. Trombi resorbert. Dette er historien. Jeg deler, kanskje noen finner nyttig informasjon. Disse kompleksene kan kjøpes overalt i selskapets spesielle servicesenter. Mange leger har allerede trodd på effektiviteten av disse kompleksene og anbefaler dem til pasientene. Men det er pinlig for noen "leger" som bare følger instruksjonene og behandler dem på gammel måte. Om BIO-komplekser kan ses på selskapets nettside (denne http://artlifekiev.com.ua/ eller noen andre). Hvis du trenger mer informasjon - kan jeg dele [email protected]

Sergei
23. mar 2013 klokka 22:32

Hei Valentine.
Jeg er også ikke en tilhenger av offisiell medisin. MEN
1. Legen er ansvarlig, inkludert kriminell, for konsekvensene av utnevnelsen av et legemiddel. Tenk deg at han anbefalte pasienten til å drikke stoffene du snakker om, og resultatet var trist. Pasientene til pasienten saksøkes og legen er i fengsel. Og hvis denne legen var deg?
2. Narkotika du snakker om er kosttilskudd. Og kosttilskudd er ikke medisiner, og fra et juridisk synspunkt er personen som selger kosttilskudd og løfter utvinning en svindler. Denne virksomheten blomstrer nå i Moskva. Bare ikke si at det er "riktige kosttilskudd" og "feil". Jeg kan helle krittet i en krukke og selge den som kosttilskudd og vil være lovlig beskyttet. Men hvis jeg lover at dette kosttilskuddet vil kurere fra... - så er dette bedrageri.
3. Hvorfor tror du at resultatet du skriver om er avledet av bruken av disse kosttilskuddene?
4. Jeg vil ikke si at alle bads er dårlige og ikke hjelper. Jeg tar selv kosttilskudd. Men kosttilskudd og medisin er forskjellige ting!
5. Vi skjeller ofte medisin, men vi vil ikke gjøre noe for vår helse. Her er de enkle tingene som 99% av folk ikke gjør:
- gi opp tobakk
- gi opp alkohol
- Spis bare maten som tilbys av naturen til mennesket
- Hell kaldt vann og gjør morgenøvelser
Listen kan fortsette. De aller fleste mennesker gjør ikke dette, fordi de ikke vil være sunne! Og tar stilling: Jeg er syk, la medisinen behandle meg og jeg ser hvordan det virker. Og hvis det ikke virker, så er det dårlig.
Dette er slike triste tanker.

Valentine
23. mar 2013 klokka 22:56

Sergei, jeg er helt enig med deg. Dette er min slektning, og han drakk bare dette, fordi den andre ikke lenger var mulig - han hadde ikke noe valg. Selv om kosttilskudd, som du sa, det er annerledes, og disse er klinisk testet og sertifisert på internasjonalt nivå, har også sertifikat "Halal", som ikke tar imot hvis produktet ikke er kvalitet. Vi var interessert og studerte alt nøye. Nå drikker jeg dem selv og gir sine barn vitaminer og mineraler. Forresten - Barn under 2 år ikke lider av forkjølelse, og alt er veldig enkelt: å gjøre forebyggende mot parasitter 2 ganger i året, ved hjelp av deres naturlige kompleks (malurt, pyzhma, fedd olje, etc.) og vitaminer med jevne mellomrom, jeg har en yngre datter elsker en lyceum-gel med vitamin og candy pantogemka, også jellied forskjellige. Jeg er glad, fordi før de hadde blitt smittet med alle virusinfeksjonene som de ville hente på skolen eller barnehagen. Og våre leger anbefaler også ikke alle Bada, mange er redd, andre er ikke, bare forklare riktig, og personen bestemmer hvordan han skal være. Og jeg tror at alle burde ha rett til å velge. Og hvis legen virkelig ønsker å hjelpe pasienten, må han stadig lære, å lære nye ting, ikke bare narkotika, og forstå hvor god Bada, og hvor dårlig, da han og legen!. Forresten, lege-immunolog, Dr. Barn Sciences fra Ukraina forsvarte sin avhandling om bruk av kosttilskudd ARTLIFE, 10 år gjelder dem i deres praksis og bevist sin effektivitet på sine pasienter.

Sergei
23. mar 2013 klokka 23:16

Valentina, du er en utmerket annonsør for Artlife-produkter. Du skriver at de har klinisk godkjenning og er sertifisert internasjonalt. Helt enig med deg, bare du savnet en setning i slutten av setningen "som bada" (og ikke som medisin for behandling...).
Når det gjelder årsakene til utvinning, holder du fast enighet om at du bare kan gjenopprette hvis du drikker noe. Og så, som i det øyeblikket drepte han... vel, etc.
Og jeg sier at du kan bli kurert, ikke bare fra å ta noe. Det er mange faktorer. En veldig sterk faktor er en persons tanker og holdning til helse, ikke behandling. Kanskje i ditt tilfelle det fungerte også, eller noe annet du ikke vet om.

Eugene
24. mars 2013 klokka 0:07

Kjære Valentine! Betydningen av dine kommentarer samsvarer ikke med essensen av artikkelen min. Vær så snill, vær oppmerksom

Helena
23. mar 2013 kl 21:01

Nylig døde en fjern slektning fra et slag. Legene advarte at dette kunne skje og foreskrev piller for å opprettholde helsen, men hun regnet med at alle piller var onde og ikke tok dem. Det er synd at jeg kunne ha bodd, kanskje.

Eugene
24. mars 2013 klokka 0:19

Hei, Lena!
Vennligst aksepter min oppriktige kondolanser ved død av en person nær deg. Sykdommen er faktisk lettere å hindre enn å behandle senere. Derfor er leger og prøver å formidle til deres pasienter den nødvendige informasjonen om forebygging av sykdommer.

marina
23. mar 2013 klokka 17:37

Mange takk, Irina. En veldig nødvendig artikkel for meg. Den andre dagen ble jeg diagnostisert med iskemisk hjertesykdom. Derfor er disse tipsene veldig rettidige for meg. Jeg gratulerer deg med din ærverdige tredje plass. Jeg ønsker lykke til og påfølgende konkurranser. Og Chris sang er virkelig fantastisk. Nostalgiske minner fra fortiden ble rørt i min sjel. Takk

Irene
24. mars 2013 klokka 07:53

Marina, det er godt å se deg på bloggen. Takk for alle slike ord for meg og ønsker. Helse til deg, diagnosen sett, selvfølgelig, ikke lett, men du må stille deg selv til det aller beste. Helse til deg!

marina
24. mars 2013 klokka 16:19

Tusen takk, Irina. Mitt humør er alltid positivt, uansett hva. Jeg lever etter prinsippet: "Håp dør sist."

Irene
24. mars 2013 klokka 16:29

Marina, det er flott. Hva mer kan vi gjøre? Og det er litt humor og et generelt humør som alltid hjelper, alltid... Jeg tror på det. La det være slik.

Andrew
23. mar 2013 klokka 17:16

Slik informativ artikkel viste seg! Jeg visste fortsatt aspirin bare som en antipyretisk, men det viser seg at det fremdeles forhindrer utviklingen av blodpropper.

Larisenok
23. mar 2013 klokka 12:25

og jeg gratulerer, generelt en seier - en ting bare super og umnichka

Natabul
23. mar 2013 klokka 10:46

Irina, takk for din positive og din helse. Virkelig alt vi ber om - alt kommer i oppfyllelse - bevis på seieren din! Gratulerer og beste ønsker!

Andrew
23. mar 2013 klokka 9:21

Gratulerer med å vinne konkurransen.
Utmerket artikkel. Så alt er angitt i detalj. Nå vil jeg vite mer om forebygging av slag. Han oppdaget mange nye ting for seg selv.

Irene
24. mars 2013 klokka 07:54

Andrew, det er godt å se deg på bloggen. Jeg er glad for at Euges anbefalinger var nyttige for deg. Takk for gratulerer.

Galina
23. mar 2013 klokka 0:44

Gratulerer med premieplassen i konkurransen, ønsker jeg i fremtiden nye seire!

Irene
24. mars 2013 klokka 7:55

Galina, takk... så hyggelig å høre så mange ord. Takk for dine ønsker.

Svetlana
22. mars 2013 klokka 9:16

Irsk, med en velfortjent seier du, umnichka
Eugene en enorm takk for alle detaljerte anbefalinger

Irene
24. mars 2013 klokka 7:55

Les Mer Om Fartøyene