Hva er antikoagulantia, hvorav de refereres til som direkte og indirekte legemidler

For å unngå forekomst av blodpropper, som farlige blodpropper, er det en farmakologisk gruppe kalt antikoagulantia i klassifiseringen av medisiner - listen over legemidler presenteres i en hvilken som helst medisinsk referanse bok. Slike legemidler gir kontroll over blodviskositet, forhindrer en rekke patologiske prosesser, behandler vellykket individuelle sykdommer i hematopoiesis-systemet. For å gjenopprette var endelig, er det først å identifisere og fjerne koagulasjonsfaktorer.

Hva er en antikoagulant?

De er representanter for en egen farmakologisk gruppe, produsert i form av tabletter og injeksjoner, som er konstruert for å redusere blodviskositet, forhindre trombose, forhindre slag og i komplisert behandling av hjerteinfarkt. Slike medisiner reduserer ikke bare produktiv koagulabiliteten av den systemiske blodstrømmen, men opprettholder også elastiskheten i de vaskulære veggene. Med økt aktivitet av blodplater blokkerer antikoagulantene dannelsen av fibrin, som er egnet for vellykket behandling av tromboser.

Indikasjoner for bruk

Antikoagulanter brukes ikke bare for vellykket tromboembolismeprofylakse, en slik avtale med økt trombinaktivitet og den potensielle trusselen om dannelse av blodpropper som er farlig for systemisk blodstrømning i vaskulære vegger er egnet. Konsentrasjonen av blodplater reduseres gradvis, blodet kjøper den tillatte strømningshastigheten, sykdommen reduseres. Listen over godkjente legemidler er omfattende, og deres spesialister utnevnes når:

 • aterosklerose;
 • leversykdommer;
 • trombose av vener;
 • sykdommer i blodkar;
 • trombose av den nedre vena cava;
 • tromboembolisme;
 • trombi av hemorrhoida vener;
 • flebitt;
 • traumer av forskjellig etiologi;
 • åreknuter.

klassifisering

Den åpenbare fordelen med naturlige antikoagulanter, som er syntetisert av kroppen og dominerer i tilstrekkelig konsentrasjon for å kontrollere viskositeten til blodet. Imidlertid kan naturlige koagulasjonsinhibitorer være utsatt for en rekke patologiske prosesser, slik at det blir nødvendig å introdusere syntetiske antikoagulanter i skjemaet med kompleks behandling. Før du bestemmer listen over legemidler, er pasienten pålagt å konsultere en lege ansvarlig for å utelukke potensielle komplikasjoner for helse.

Antikoagulanter av direkte virkning

Listen over slike legemidler er utformet for å undertrykke trombinaktivitet, redusere fibrinsyntese, normal leverfunksjon. Dette er hepariner av lokal virkning av subkutan eller intravenøs administrering, nødvendig for behandling av åreknuter i underekstremiteter. Aktive komponenter absorberes produktivt i den systemiske blodbanen, virker gjennom hele dagen, mer effektivt når det administreres subkutant enn å bruke oralt. Blant lavmolekylære hepariner velger leger følgende liste over legemidler beregnet for administrering av hepariner lokalt, intravenøst ​​oralt:

 • fraxiparine;
 • Lioton gel;
 • Clexane;
 • Heparin salve;
 • Fragmin;
 • Gepatrombin;
 • Natriumhydroksitrat (heparin administreres intravenøst);
 • Klivarin.

Indirekte antikoagulantia

Disse stoffene er langvarig virkning, som virker direkte på blodets koagulerbarhet. Antikoagulanter av indirekte virkning bidrar til dannelsen av protrombin i leveren, inneholder vitaminer verdifulle for kroppen i kjemisk sammensetning. For eksempel er warfarin foreskrevet for atrieflimmer og kunstige hjerteventiler, mens anbefalte doser av aspirin er mindre produktive i praksis. Listen over stoffer representerer følgende klassifisering av kumarin-serien:

 • monocoumarins: Warfarin, Cincumar, Mrakumar;
 • indandioner: Phenylline, Omefin, Dipaxin;
 • Dicoumarins: Dicumarin, Tromoxan.

For raskt å normalisere blodpropper og forhindre trombose etter hjerteinfarkt eller slag, leger sterkeste orale antikoagulanter holdt med innholdet i den kjemiske sammensetningen av vitamin K. Programmering av denne type medisiner og andre patologiske tilstander i det kardiovaskulære system, utsatt for kroniske, gjentakelse. I mangel av omfattende nyresykdommer bør følgende liste over orale antikoagulantia fremheves:

PLA antikoagulantia

Dette er en ny generasjon av orale og parenterale antikoagulanter, utviklet av moderne forskere. Blant fordelene ved en slik oppgave, en rask effekt, fullstendig sikkerhet for blødningsrisikoen, reversibel hemming av trombin. Imidlertid er det ulemper ved slike orale antikoagulanter, og her er deres liste: blødning i GI-organene, tilstedeværelsen av bivirkninger og kontraindikasjoner. I tillegg, for å sikre en langsiktig terapeutisk effekt, må trombininhibitorer tas i lang tid uten å bryte de anbefalte daglige dosene.

Narkotika er universelle, men handlingen i den berørte organismen er mer selektiv, midlertidig, krever langvarig påføring. For å normalisere blodkoagulabilitet uten alvorlige komplikasjoner anbefales det å ta en av de deklarerte listen over nye generasjons antikoagulantia i den nye generasjonen:

Prisen på antikoagulantia

Hvis det er nødvendig å redusere blodets koagulerbarhet så snart som mulig, anbefaler leger at de tar antikoagulanter strengt av medisinske grunner - listen over legemidler er omfattende. Det endelige valget avhenger av farmakologiske egenskapene til den eller andre medisiner, kostnaden i apotek. Prisene er forskjellige, og oppmerksomhet er mer nødvendig for den terapeutiske effekten. Nedenfor kan du finne ut mer om prisene for Moskva, men ikke glem de grunnleggende kriteriene for et slikt kjøp. så:

Navnet på antikoagulanten er fra listen over legemidler

Antikoagulantia: en gjennomgang av narkotika, bruk, indikasjoner, alternativer

Antikoagulantia er en gruppe medikamenter som undertrykker aktiviteten til blodkoagulasjonssystemet og forhindrer trombodannelse på grunn av redusert fibrindannelse. De påvirker biosyntese av visse stoffer i kroppen, endrer viskositeten til blodet og hemmer koagulasjonsprosessene.

Antikoagulanter brukes til terapeutiske og forebyggende formål. De er produsert i forskjellige doseringsformer: i form av tabletter, injiserbare løsninger eller salver. Kun en spesialist kan riktig velge medisin og dosering. Utilstrekkelig terapi kan skade kroppen og forårsake alvorlige konsekvenser.

Den høye dødeligheten fra kardiovaskulære sykdommer skyldes dannelsen av trombi: praktisk talt annenhver person som døde fra hjertepatologi ble funnet å ha en vaskulær trombose ved disseksjonen. PE og venetrombose er de vanligste årsakene til død og funksjonshemning. I dette henseende anbefaler kardiologer å begynne å bruke antikoagulanter umiddelbart etter diagnostisering av hjerte og karsykdommer. Tidlig bruk av dem kan forhindre dannelse av blodpropp, økning og tilstopping av blodkar.

Siden antikken i folkemedisin brukes hirudin - Den mest kjente naturlige antikoagulanten. Dette stoffet er en del av spyttens spytt og har en direkte antikoagulerende effekt, som virker i to timer. For tiden foreskrives pasienter syntetiske stoffer, ikke naturlige. Det er mer enn hundre navn på antikoagulerende legemidler, som gjør det mulig å velge det mest hensiktsmessige med hensyn til organismens individuelle egenskaper og muligheten for kombinert bruk med andre legemidler.

De fleste antikoagulantia påvirker ikke blodproppene selv, men aktiviteten til blodkoaguleringssystemet. Som et resultat av en rekke transformasjoner undertrykkes plasmakollingsfaktorer og trombinproduksjon et enzym som er nødvendig for dannelsen av fibrinstrenger, hvorav en trombotisk koagulat dannes. Prosessen med trombogenese bremser ned.

Handlingsmekanisme

Antikoagulantia ved virkningsmekanismen er delt inn i preparater av direkte og indirekte virkning:

 • "Direkte" antikoagulantia har en direkte effekt på trombin og reduserer aktiviteten. Disse legemidlene er inhibitorer av trombin, protrombin-deaktivatorer og hemmer prosessen med trombose. For å unngå intern blødning er det nødvendig å overvåke parametrene i blodkoaguleringssystemet. Antikoagulanter av direkte virkning trenger raskt inn i kroppen, absorberes godt i fordøyelseskanalen, når den hematogene veier i leveren, utøver sin terapeutiske effekt og utskilles utover sammen med urinen.
 • "Indirekte" antikoagulantia påvirker biosyntesen av sikkerhetsenzymer i blodkoaguleringssystemet. De fullstendig ødelegger trombin, og ikke bare undertrykker sin aktivitet. I tillegg til antikoagulerende effekter av denne gruppen medikamenter, forbedrer blodtilførselen til myokardiet, slapper av glatte muskler, fjerner urater fra kroppen og har en hypokolesterolemisk effekt. Tilordne "indirekte" antikoagulanter, ikke bare for behandling av tromboser, men også for forebygging. Påfør dem utelukkende inni. Tablettformer brukes i lang tid på poliklinisk basis. Abrupt uttak kan føre til en økning i nivået av protrombin og trombose.

Separat, er legemidler som undertrykker blodpropper, samt antikoagulanter, men andre mekanismer, isolert. Disse inkluderer "acetylsalisylsyre", "aspirin".

Antikoagulanter av direkte virkning

heparin

Den mest populære representanten for denne gruppen er heparin og dets derivater. Heparin hemmer adhesjon av blodplater og akselererer blodstrømmen i hjertet og nyrene. Samtidig virker det med makrofager og plasmaproteiner, som ikke utelukker muligheten for trombusdannelse. Stoffet senker blodtrykket, har hypokolesterolemisk virkning, øker vaskulær permeabilitet, hemmer proliferasjon av glatte muskelceller, fremmer utviklingen av osteoporose, undertrykker immunsystemet og øker diurese. Heparin ble først isolert fra leveren, som bestemte sitt navn.

Heparin administreres intravenøst ​​i akutte tilfeller og subkutant med et profylaktisk mål. For topisk anvendelse, anvendes salver og geler som inneholder heparin og har en antitrombotisk og antiinflammatorisk effekt. Preparater med heparin påføres et tynt lag på huden og gnides med forsiktige bevegelser. Vanligvis for behandling av tromboflebitt og trombose bruker geler "Lyoton" og "Gepatrombin", så vel som "Heparin salve."

Negative effekter av heparin på prosessen med trombose og økt vaskulær permeabilitet blir årsakene til høy risiko for blødning under heparinbehandling.

Hepariner med lav molekylvekt

Hepariner med lav molekylvekt har høy biotilgjengelighet og antitrombotisk aktivitet, langvarig virkning, lav risiko for hemorroide komplikasjoner. De biologiske egenskapene til disse stoffene er mer stabile. På grunn av rask absorpsjon og lang uttakstid forblir konsentrasjonen av legemidler i blodet stabilt. Legemidler i denne gruppen hemme blodkoaguleringsfaktorer, hemmer syntesen av trombin, har liten effekt på vaskulær permeabilitet, forbedre de reologiske egenskaper av blod og blodtilførsel til vev og organer, deres stabiliserende funksjon.

Lavmolekylære hepariner forårsaker sjelden bivirkninger, som driver ut heparin fra terapeutisk praksis. De injiseres subkutant inn i bukveggens laterale overflate.

 1. "Fragmin" - En gjennomsiktig eller gulaktig løsning, som har en svak effekt på vedheft av blodplater og primær hemostase. Det er forbudt å gå intramuskulært. "Fragmin" i høye doser er foreskrevet til pasienter umiddelbart etter operasjonen, spesielt de som har stor risiko for blødning og utvikling av trombocytdysfunksjon.
 2. "Klivarin" - "direkte" antikoagulant, som påvirker de fleste faser av blodpropp. Legemidlet nøytraliserer koagulasjonssystemets enzymer og brukes til å behandle og forebygge tromboembolisme.
 3. "Clexane" - et legemiddel med antitrombotisk og antiinflammatorisk farmakologisk virkning Før avtale er det nødvendig å avbryte alle medisiner som påvirker hemostase.
 4. "Fraksiparin" - En løsning med antitrombotisk og antikoagulant virkning. På injeksjonsstedet utvikler subkutane hematomer eller tette knuter ofte, forsvinner seg etter noen dager. Ved begynnelsen av behandlingen med store doser, kan blødning og trombocytopeni utvikles, forsvinner i løpet av ytterligere behandling.
 5. "Wessel Doué F" - Et naturlig middel oppnådd fra tarmslimhinnen hos dyr. Legemidlet undertrykker aktiviteten av koagulasjonsfaktorer, stimulerer biosyntesen av prostaglandiner, reduserer fibrinogenivået i blodet. "Wessel Doue F" lyser den allerede dannede trombus og brukes til å forhindre trombusdannelse i arteriene og venene.

Når du bruker stoffer fra gruppen med lavmolekylære hepariner, er det nødvendig å følge anbefalingene og instruksjonene for deres bruk.

Trombininhibitorer

Hovedrepresentanten for denne gruppen er "Hirudin". Legemidlet er basert på protein, først oppdaget i spytt av medisinske leeches. Dette er antikoagulantia som virker direkte i blodet og er direkte hemmere av trombin.

"Girugen" og "Girulog" er syntetiske analoger av "Hirudin", som reduserer dødsfrekvensen blant personer med hjertepatologi. Dette er nye stoffer i denne gruppen, som har en rekke fordeler over derivatene av heparin. På grunn av deres langvarige handling utvikler farmasøytisk industri for tiden orale former for trombininhibitorer. Den praktiske anvendelsen av "Girugen" og "Girulog" er begrenset av høye kostnader.

"Lepirudin" - rekombinant stoff, irreversibelt bindende trombin og brukes til forebygging av trombose og tromboembolisme. Dette er en direkte trombininhibitor som blokkerer sin trombogene aktivitet og virker på trombinet som er i koagulasjonen. Det reduserer dødeligheten fra akutt myokardinfarkt og behovet for hjerteoperasjon hos pasienter med angina pectoris.

Antikoagulanter av indirekte virkning

Preparater-antikoagulanter av indirekte virkning:

 • "Fenilin" - En antikoagulant som absorberes raskt og fullt, trenger lett gjennom den histohematologiske barrieren og akkumuleres i kroppens vev. Dette stoffet, ifølge pasientene, regnes som en av de mest effektive. Det forbedrer blodtilstanden og normaliserer blodkoagulasjonen. Etter behandling forbedrer pasientens generelle tilstand raskt: Kramper og følelsesløp i beina forsvinner. For tiden brukes "Phenylline" ikke på grunn av den høye risikoen for uønskede effekter.
 • "Neodikumarina" Er et verktøy som hemmer prosessen med trombusdannelse. Den terapeutiske effekten av Neodicumarin er ikke umiddelbart åpenbar, men etter akkumulering av legemidlet i kroppen. Den undertrykker aktiviteten til blodkoagulasjonssystemet, har en hypolipidemisk effekt og øker permeabiliteten til karene. Pasienter anbefales å nøye observere tidspunktet for inntak og dosen av legemidlet.
 • Det vanligste stoffet i denne gruppen er Warfarin. Det er et antikoagulerende middel som blokkerer syntesen i leveren blodkoaguleringsfaktorer, noe som reduserer deres konsentrasjon i plasma og langsomme prosessen med trombedannelse. "Warfarin" er preget av tidlig effekt og hurtig opphør av uønskede konsekvenser når dosen reduseres eller stoffet trekkes tilbake.

Video: Nye antikoagulanter og Warfarin

Bruk av antikoagulantia

Mottak av antikoagulantia er indikert for hjertesykdommer og blodårer:

Ukontrollert bruk av antikoagulantia kan føre til utvikling av hemorragiske komplikasjoner. Ved økt blødningsrisiko bør du bruke sikrere antiplatelet midler i stedet for antikoagulantia.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Antikoagulantia er kontraindisert hos personer som lider av følgende sykdommer:

 • Mavesår og duodenalt sår,
 • Blødende hemorroider,
 • Kronisk hepatitt og leverfibrose,
 • Lever og nyresvikt,
 • urolithiasis,
 • Trombocytopenisk purpura,
 • Mangel på vitamin C og K,
 • Endokarditt og perikarditt,
 • Cavernous tuberkulose i lungene,
 • Hemorragisk pankreatitt,
 • Ondartede neoplasmer,
 • Myokardinfarkt med hypertensjon,
 • Intracerebral aneurisme,
 • leukemi,
 • alkoholisme,
 • Crohns sykdom,
 • Hemoragisk retinopati.

Antikoagulanter er forbudt å ta under graviditet, laktasjon, menstruasjon, tidlig i postpartum, samt eldre og eldre.

Bivirkninger av antikoagulanter er: dyspepsia symptomer og toksisitet, allergier, nekrose, utslett, kløende hud, nyredysfunksjon, osteoporose, alopecia.

Komplikasjoner antikoagulasjon - hemoragisk reaksjon som blødning av indre organer: oral, nasal, mage, tarm, og blødning i muskler og ledd, blod i urinen. For å hindre utvikling av helsepåvirkende konsekvenser, er det nødvendig å overvåke hovedindikatorene for blod og overvåke pasientens generelle tilstand.

platehemmere

Antiaggreganter er farmakologiske midler som reduserer blodproppene ved å undertrykke vedheft av blodplater. Deres hovedformål er å øke effektiviteten av antikoagulantia og sammen med dem å hindre prosessen med trombusdannelse. Antiaggreganter har også anti-gikt, vasodilator og spasmolytisk effekt. En lys representant for denne gruppen er "acetylsalisylsyre" eller "aspirin".

Liste over de mest populære antiplatelet agenter:

 • "Aspirin" - Den mest effektive antiplatelet i dag, produsert i form av tabletter og beregnet til oral bruk. Det undertrykker aggregering av blodplater, forårsaker vasodilasjon og forhindrer dannelsen av trombi.
 • "Ticlopidine" - antiplatelet agent, hemmer adhesjon av blodplater, forbedrer mikrosirkulasjon og forlenger blødningstid. Legemidlet er foreskrevet for profylakse av trombose og for behandling av IHD, hjerteinfarkt og cerebrovaskulær sykdom.
 • "Tirofiban" - et stoff som forhindrer aggregering av blodplater, noe som fører til trombose. Påfør stoffet vanligvis sammen med "heparin".
 • "Dipyridamole" dilaterer kranskarene, den koronare strømmen akselererer og forbedrer oksygentilførselen til hjertemuskelen, de reologiske egenskaper av blod og cerebral blodstrøm, senker blodtrykket.

Antikoagulantia: en liste over stoffer

Ulike vaskulære sykdommer fører til dannelse av trombi. Dette fører til svært farlige konsekvenser, for eksempel kan et hjerteinfarkt eller slag forekomme. For å fortynne blodet, kan en lege foreskrive medisiner som bidrar til å redusere blodproppene. De kalles antikoagulantia og brukes til å sikre at kroppen ikke danner blodpropper. De bidrar til å blokkere dannelsen av fibrin. Oftest brukes de i situasjoner når kroppen har økt blodkoagulabiliteten.

Det kan oppstå på grunn av slike problemer som:

 • Åreknuter eller flebitt;
 • Trombi av den dårligere vena cava;
 • Trombiårer hemorroider;
 • slag;
 • Hjerteinfarkt;
 • Skader på arteriene i nærvær av aterosklerose;
 • tromboembolisme;
 • Støt, traumer eller sepsis kan også føre til blodpropper.

For å forbedre tilstanden av blodkoagulasjon, brukes antikoagulantia. Hvis du tidligere har brukt Aspirin, nå har leger forlatt en slik teknikk, fordi det er mye mer effektive stoffer.

Hva er antikoagulantia, gård. effekten

antikoagulanter - disse er blodfortynnere, i tillegg reduserer de risikoen for andre tromboser som kan oppstå i fremtiden. Det er antikoagulanter med direkte og indirekte virkning.

Direkte og indirekte antikoagulantia

Det er direkte og indirekte antikoagulantia. Den første fortynner blodet raskt og elimineres fra kroppen i flere timer. Den andre akkumuleres gradvis, og gir en kurativ effekt i langvarig form.

Siden disse stoffene reduserer blodproppene, kan du ikke senke eller øke doseringen alene, og også redusere inntakstiden. Legemidler brukes i henhold til ordningen foreskrevet av legen.

Antikoagulanter av direkte virkning

Antikoagulanter med direkte virkning reduserer syntesen av trombin. I tillegg hemmer de dannelsen av fibrin. Antikoagulanter er rettet mot leveransens arbeid og hemmer prosesser for blodpropp.

Direkte antikoagulantia er godt kjent for alle. Dette er en aktuell heparin for både subkutan eller intravenøs administrering. I en annen artikkel finner du enda mer informasjon om salver med heparin.

For eksempel, lokal handling:

Disse stoffene brukes til trombose av venene i underekstremiteter for behandling og forebygging av sykdommen.

De har en høyere grad av penetrasjon, men har mindre effekt enn intravenøse midler.

Hepariner for administrasjon:

Vanligvis er antikoagulanter valgt for å løse spesifikke problemer. For eksempel brukes Cleavarin og Troparin til forebygging av emboli og trombose. Klexan og Fragmin - med angina pectoris, hjerteinfarkt, trombose i årer og andre problemer.

Med hemodialyse bruk Fragmin. Antikoagulantia brukes i risikoen for blodpropp i noen fartøy, både i arteriene og i blodårene. Aktiviteten til stoffet er bevart hele dagen.

Antikoagulanter av indirekte virkning

Antikoagulanter av indirekte virkninger kalles så fordi de påvirker dannelsen av protrombin i leveren, og påvirker ikke koaguleringen selv umiddelbart. Denne prosessen er lang, men effekten på grunn av dette - forlenget.

De er delt inn i 3 grupper:

 • Monokumariny. Disse inkluderer: Warfarin, Cincumar, Mrakumar;
 • Dicoumarins er dicumarin og tromoxan;
 • Indandjoner er Phenilinum, Omefin, Dipaxin.

Ofte foreskriver legene Warfarin. Disse stoffene er foreskrevet i to tilfeller: med atrieflimmer og kunstige hjerteventiler.

Ofte pasienter spør, hva er forskjellen mellom Aspirin cardio og Warfarin, og kan ikke ett stoff bli erstattet med en annen?

Eksperter svarer at Aspirin cardio er foreskrevet i tilfelle at risikoen for slag ikke er høy.

Warfarin er mye mer effektivt enn Aspirin, bortsett fra det er bedre å ta flere måneder, og selv for resten av livet.

Aspirin korroderer mageslimhinnen og er mer giftig for leveren.

Antikoagulanter med indirekte effekt reduserer produksjonen av stoffer som påvirker koagulabilitet, de reduserer også produksjonen av protrombin i leveren og er antagonister av vitamin K.

Til indirekte antikoagulanter inkluderer antagonister av vitamin K:

K-vitamin er involvert i blodproppsprosessen, og under virkningen av Warfarin blir dets funksjoner brutt. Det bidrar til å forhindre fjerning av blodpropper og tilstopping av blodårer. Dette legemidlet foreskrives ofte etter et tidligere hjerteinfarkt.

Det er direkte og selektive inhibitorer av trombin:

direkte:

selektiv:

Eventuelle antikoagulanter med direkte og indirekte virkning foreskrives kun av lege, ellers er det høy risiko for blødning. Antikoagulanter av indirekte virkning akkumuleres i kroppen gradvis.

Bruk dem kun muntlig. Du kan ikke stoppe behandlingen umiddelbart, du må gradvis redusere dosen av legemidlet. Alvorlig kansellering av stoffet kan forårsake trombose. I tilfelle en overdose av denne gruppen, kan blødning begynne.

Bruk av antikoagulantia

Klinisk bruk av antikoagulanter anbefales for følgende sykdommer:

 • Fare for lungene og myokardiet;
 • Stroke er embolisk og trombotisk (unntatt for hemorragisk);
 • Flebotrombose og tromboflebitt;
 • Embolisme av karene i ulike indre organer.

Som et forebyggende tiltak kan du bruke når:

 • Aterosklerose av koronararterier, cerebrale kar og perifere arterier;
 • Hjertedefekter av reumatisk mitral;
 • flebotromboz;
 • Postoperativ periode for å forhindre dannelse av blodpropper.

Naturlig antikoagulantia

Takket være prosessen med blodkoagulasjon tok kroppen seg av seg selv at trombosen ikke går utover grensene for det berørte karet. En milliliter blod kan bidra til å koagulere all fibrinogen i kroppen.

På grunn av bevegelsen opprettholder blodet en væskeform, og også takket være naturlige koagulanter. Naturlige koagulanter fremstilles i vev og går deretter inn i blodet, der aktiveringen av blodkoagulerbarhet er hemmet.

Disse antikoagulantene inkluderer:

 • heparin;
 • Antitrombin III;
 • Alpha-2 makroglobulin.

Antikoagulantpreparater - liste

Antikoagulanter med direkte virkning absorberes raskt, og deres virkningstid er ikke mer enn en dag før gjentatt administrasjon eller påføring.

Antikoagulanter av indirekte virkninger akkumuleres i blodet, og skaper en kumulativ effekt.

De kan ikke kanselleres umiddelbart, da dette kan bidra til trombose. Ved mottak på dem redusere gradvis en dose.

Antikoagulanter av direkte lokal virkning:

 • Heparin salve;
 • Lyton gel;
 • Gepatrombin;
 • Trombless

Antikoagulantia for intravenøs eller intradermal administrering:

Antikoagulanter av indirekte virkning:

 • hirugen;
 • Hirulogen;
 • argatroban;
 • Warfarin Nycomed i kategorien;
 • Fenilin i kategorien.

Kontra

For bruk av antikoagulantia er det ganske mange kontraindikasjoner, så sørg for å sjekke med en lege, hensiktsmessigheten til å ta midler.

Kan ikke brukes med:

 • IBC;
 • Peptisk sår sykdom;
 • Parenkymale sykdommer i leveren og nyrene;
 • Septisk endokarditt;
 • Økt vaskulær permeabilitet;
 • Ved økt trykk med hjerteinfarkt;
 • Onkologiske sykdommer;
 • leukemi;
 • Akutt aneurisme av hjertet;
 • Allergiske sykdommer;
 • Diatese er hemorragisk;
 • fibroids;
 • Graviditet.

Med forsiktighet i menstruasjon hos kvinner. Ikke anbefaler ammende mødre.

Bivirkninger

I tilfelle av overdosering av narkotika med indirekte effekt, kan blødning begynne.

Med den felles administrasjonen av warfarin med aspirin eller andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (Simvastin, Heparin, etc.), blir antikoagulerende effekten forbedret.

Og vitamin K, avføringsmidler eller paracetamol vil svekke effekten av Warfarin.

Bivirkninger ved opptak:

 • allergier;
 • Temperatur, hodepine;
 • svakhet;
 • Nekrose av huden;
 • Forstyrrelser av nyrene;
 • Kvalme, diaré, oppkast;
 • Kløe, magesmerter;
 • Skallethet.

Liste over legemidler antikoagulant: direkte og indirekte handling

I legemiddelbehandling brukes antikoagulantia som et middel for å forhindre blodkoagulering. I sykdommer som er direkte eller indirekte forbundet med trombose, kan de tilskrives det vitale. Listen over antikoagulantiske stoffer inkluderer medisiner for direkte og indirekte tiltak.

Tilordne under behandling:

 • Akutt venøs og arteriell trombose.
 • Patologier assosiert med frigjøring av et stort antall tromboplastiske stoffer fra vevet.
 • Etter tidligere operasjoner for å forhindre dannelse av blodpropper.
 • Som et forebyggende tiltak i nærvær av hjertesykdom.

Hvilke stoffer er relatert til antikoagulantia? Disse stoffene har muligheten til å tynne blodet, de kalles også antikoagulantia. De er delt inn i to grupper: direkte og indirekte handling.

Liste over legemidler av antikoagulantia direkte virkning

Denne gruppen inkluderer antitrombotiske medisiner som reduserer koagulasjonsfaktoren (trombin) i blodet.

1. Hepariner for lokal applikasjon (eksternt).

Disse legemidlene relatert til antikoagulantia foreskrives for indre betennelser i venene med dannelse av blodpropp i hulrommet.

Stopp den inflammatoriske prosessen. Reduser dannelsen av tromocyttaggregatet og trombinaktiviteten. Ta av puffiness. Aktiver vevets respirasjon. Fremme oppløsningen av trombi gradvis gjenopprette lumen i venene. Lindre smerte.

Listen inneholder direkte antikoagulantpreparater av russisk produksjon:

1. Heparin salve 25 g - 50 rubler.
2. Heparin-Acrychin 1000 gels 30 g - 224 gnid.
3. Thrombless gel 30 g - 249 gni.
4. Venoline 40 gram - 330 r.
5. Laventum 50 g - 290 rubler.

Til subkutan og intravenøs administrering

Medikamentpreparater antikoagulantia foreskrives for behandling av dyp venetrombose, pulmonal trombose, stenokardi. De er trombin blokkere. Forhindre dannelsen av ikke-globulært fibrinprotein og liming av blodplater.

Som medisinsk behandling utpeker legen:

1. Clexan (Frankrike). Den viktigste aktive ingrediensen natrium enoksaparin hindrer blokkering av blodkar i blodet og dannelse av blodkonvolutter.

 • Sprøyter 0,2 ml 10 stk. - 1700 rubler.

2. Fraksiparin (Frankrike). Aktivt stoff adenoparin kalsium har høy Ha-faktor aktivitet. Den brukes til flytende blod i tilfelle trombusdannelse.

 • Sprøyter 2850 ME 0,3 ml 10 stk. - 2150 rubler.

3. Fragmin (USA). Det er foreskrevet for pasienter på hemodialyse eller hemofiltrering. Effektivt medisin antikoagulant blod. Den aktive substansen i løsningen natrium alterparin har en antikoagulerende effekt. Reduserer mengden av kjemiske reaksjoner av koagulasjonsfaktoren og trombinet.

 • Løsning 2500 anti-Xa ME / 0,2 ml 10 stk. - 2100 rubler.

Preparater av antikoagulanter av indirekte virkning

De aktive substansene av legemidler som kommer inn i denne gruppen forstyrrer syntesen av protrombin i leveren og senker prosessen med blodkoagulasjon. protrombin er forløperen til trombinenzymet. Refererer til komplekse proteiner i blodplasmaet. Deltar i blodpropp med deltakelse av vitamin K.

Liste over antikoagulerende legemidler i tabletter

1. Bapharin (Russland). Det mest populære stoffet fra listen over indirekte antikoagulantia for behandling av trombose i venøsystemet. Reduserer muligheten for tromboemboliske komplikasjoner.

Hvis du følger en diett, kontinuerlig blodkontroll for MNO og doser, resulterer terapi i positive resultater. Den rimelige prisen er et annet signifikant pluss av stoffet.

 • Tab. 2,5 mg 50 stk. - 86 rubler.

2. Fenilin (Russland). Et annet indirekte preparat antikoagulant er et effektivt middel i tablettform. Aktivt stoff fenindion har antikoagulerende egenskaper.

Det er foreskrevet for å okkludere venerveggene, karene i underbenet og hjernen. Det brukes som et forebyggende tiltak etter kirurgiske inngrep.

 • Emballasje. 20 mg 30 stk. - 120 r.

3. Sinkumar (Russland). Legemidlet er på listen over kumarinpreparater av antikoagulantia. Forhindrer syntese av vitamin K i sin aktive form, som følge av at koagulasjonsprosessen (dannelse av blodpropper) forstyrres. Undertrykker syntesen av koagulasjonsfaktorer.

 • Emballasje. 2 mg 50 stk. - 470 rubler.

Nye generasjons antikoagulantia

En egenskap av stoffene er evnen til ikke å produsere en konstant kontroll av koagulasjonsfaktoren (MNO). Hvis du skal dømme etter denne egenskapen, overgår nye medisiner Warfarin for brukervennlighet. Den høye prisen på medisiner begrenser imidlertid tilgjengeligheten, noe som er en betydelig ulempe.

Listen over antikoagulanter av den nye generasjonen inkluderer:

1. Xarelto (Tyskland). Den aktive komponenten av medisiner er rivaroksaban. Kliniske studier har påvist den høye effekten av dette legemidlet. Det er enkelt i bruk. Ikke bind pasientene til konstant levering av testene.

 • Kostnaden for table.15 mg 28 stk. - 2700 gni.

2. Elikvis (USA). Den viktigste aktive substansen apixaban gjenoppretter åpenhet i vener. Det brukes til å forhindre hjerteinfarkt. Krever ikke systematisk kontroll av hemostase.

 • Prisen på tabletter 5 mg 60 stk. - 2400 r.

3. Pradaxa (Østerrike). Hoveddelen av stoffet dabigatran etexilat. Det er foreskrevet for venøs og systemisk tromboembolisme, inkludert pulmonal arteriesykdom etter alvorlige skader og kompliserte operasjoner.

Godt tolerert. Under medisinsk behandling merker utøvere lav blødningsrisiko.

 • Kapsler 110 mg 30 stk. - 1750 rubler.

Antikoagulanter - hvorfor ta dem? Liste over narkotika

Antikoagulantia er en gruppe medikamenter som undertrykker blodpropp og forhindrer trombose ved å redusere mengden fibrin. De påvirker biosyntese av visse stoffer som forandrer prosesser av koagulering og viskositeten til blodet. I medisin brukes antikoagulantia til å behandle eller forebygge ulike sykdommer. Preparater fremstilles i ulike doseringsformer: tabletter, salver og injeksjonsvæsker.

Antikoagulantia er legemidler som reduserer aktiviteten til blodkoagulasjonssystemet og forhindrer overdreven dannelse av blodpropper

Hvordan virker antikoagulanter?

Spesialister skiller mellom 2 grupper av antikoagulantia:

 1. Narkotika av direkte virkning. Effekter på trombin, reduserer aktiviteten. Slike medisiner kalles trombininhibitorer, som forhindrer trombogenese, går raskt inn i kroppen, absorberes lett inn i mage-tarmkanalen, når leveren og slippes ut gjennom urinrøret. For å unngå intern blødning er det nødvendig å holde kontroll over indikatorene for blodkoagulasjon.
 2. Forberedelser av indirekte tiltak. Innflytelse på syntesen av enzymer av blodkoagulasjon i leveren. De har en katastrofal effekt på trombin, og ikke bare nedtrykker deres aktivitet. Disse stoffene normaliserer blodtilførselen til hjertet, fjerner urinsyre fra kroppen og har en hypokolesterolemisk effekt. De kan brukes ikke bare til trombosebehandling, men også for forebyggende formål. Slike antikoagulantia er ment for intern bruk i form av tabletter. De bør brukes i lang tid på poliklinisk basis. Avbestilling skal være gradvis.

Antikoagulanter av direkte virkning

Disse stoffene inkluderer:

heparin

Heparin har en antikoagulerende effekt, undertrykker aktiviteten av hyaluronidase, moderat aktiverer blodets fibrinolytiske egenskaper og forbedrer blodtilførselen til hjertet. Medisinen senker arterielt trykk, senker immunsystemet, øker vaskulær permeabilitet og provoserer osteoporose. For første gang ble heparin hentet fra leveren.

Heparinnatrium - et antikoagulant med direkte virkning, tilhører gruppen av middelmolekylære hepariner

Innfør stoffet intravenøst ​​i nødssituasjoner og subkutant for forebygging. For lokal terapi brukes heparinbaserte geler og salver som har antitrombotiske og antiinflammatoriske effekter. Slike medisiner bør påføres et tynt lag på huden og gnides med lette bevegelser. I trombose og tromboflebitt blir vanligvis hyperkatrombin, lyoton og heparinsalve foreskrevet.

Vær oppmerksom! Medikamenter basert på heparin kan forårsake blødning, så behandling utføres bare under tilsyn av en lege.

Helt ofte foreskrives heparin i kombinasjon med enzympreparater som har en fibrinolytisk effekt. Disse inkluderer Streptodekaz og Fibrinolysin.

I henhold til bruksanvisningen har heparin følgende kontraindikasjoner:

 • patologier som reduserer blodproppene
 • blødning av noe sted
 • alvorlige funksjonsforstyrrelser i nyrene og leveren
 • akutt og kronisk leukemi;
 • anemi,
 • venøs gangrene;
 • akutt aneurisme.

Prisen på heparin varierer mellom 440-510 rubler. Produsere stoffet i Russland.

Hepariner med lav molekylvekt

Bredt brukt hepariner med lav molekylvekt for behandling av akutt koronarsyndrom, trombose av vener på bena, tromboembolisme i lungearterien. De har slike fordeler:

 • høy biotilgjengelighet
 • langvarig handling;
 • lav risiko for hemorroide komplikasjoner;
 • effektivitet med subkutan administrering av legemidlet
 • lang halveringstid;
 • redusert sannsynlighet for osteoporose og trombocytopeni;
 • en sjelden forekomst av bivirkninger.

Fragmin

Med høy risiko for blødning og trombocyt dysfunksjon, er Fragmin foreskrevet. Aktiv komponent i det virker dalteparin natrium. Denne antikoagulant med lav molekylvekt fremstilles i form av en injeksjonsvæske.

Fragmin er en direkte antikoagulant, den har en direkte effekt på blodets koagulasjons-antikoaguleringssystem

Kontraindisert Fragmin i slike tilfeller:

 • immun trombocytopeni;
 • forsinket blodpropp
 • infeksiv endokarditt;
 • traumer eller operasjoner på organene i sentralnervesystemet;
 • individuell intoleranse av det aktive stoffet.

Pris Fragmina - 2050-2480 rubler. Opprinnelsesland - Belgia.

Klivarin

Antikoagulant, som inkluderer reviparinnatrium. Slip Cleavarin i form av en injeksjonsvæske. Det er ment for primær forebygging av venetrombose i underdelene og etter kirurgisk inngrep med risiko for tromboembolisme.

Vær oppmerksom! Clavarin er kontraindisert hos gravide kvinner i første trimester, da stoffet øker risikoen for abort.

Prisen på Climber er 240-260 rubler. De produserer medisiner i Tyskland.

Clexane

Det er et stoff som har antiinflammatoriske og antitrombotiske effekter. Før du bruker Kleksana, kansellerer legen alle medisiner som påvirker hemostase. Den aktive ingrediensen i Kleksan er natrium enoksaparin. Tilordne stoffet for dyp venetrombose, myokardinfarkt i kombinasjon med acetylsalisylsyre og for å forhindre venøs trombose etter kirurgiske operasjoner.

Vær oppmerksom! Clexane er kontraindisert for behandling av pasienter under 18 år.

Prisen på Kleksan varierer fra 850 til 4200 rubler. Opprinnelsesland - Frankrike.

Trombininhibitorer

Den vanligste representanten for denne gruppen er stoffet Hirudin. Den inneholder protein, som først ble isolert av deres spyttmedisinske leksjer. Denne antikoagulanten har en effekt direkte i blodet, og forbedrer formelen. Hirudin har også anti-iskemisk, smertestillende og drenerende virkning, fjerner puffiness og gjenoppretter mikrosirkulasjon av blod.

Hirudin - et stoff inneholdt i kjertlene i hodet delen av medisinske leeches, forhindrer blodpropp

Hirudin har følgende vitnesbyrd:

 • akutt koronar insuffisiens
 • hjerteinfarkt;
 • dyp venetrombose.

Hirudin har også vist seg godt i kosmetikk. Det brukes ofte under peeling, for å forbedre tilstanden til huden i form av kremer og lotioner.

Prisen på Hirudin er 150-540 rubler. Opprinnelsesland - Russland.

Syntetiske analoger av Hirudin inkluderer Girugen og Girulog. De reduserer risikoen for død hos pasienter med hjertesykdom. Dette er nye antikoagulanter, som har flere fordeler enn heparinderivater. De har en langvarig handling, slik at nå utvikler spesialister oral antikoagulantia.

Antikoagulanter av indirekte virkning

For stoffer med indirekte virkning er Warfarin, Phenylinum og Neodikumarin.

warfarin

Sammensetningen Warfarin inneholder elementer som ikke tillater at blodet brettes. Dette antikoagulant hemmer virkningen av vitamin K, involvert i blodproppsprosessen, og reduserer dermed risikoen for blodpropper.

Warfarin er foreskrevet for blodpropp i blodårene, akutt myokardinfarkt og tromboembolisme i lungene. Frigjør det i form av tabletter.

Warfarin er en antikoagulant av indirekte tiltak som reduserer sannsynligheten for blodpropper. Det brukes til behandling og forebygging av trombose av noe sted

Kontraindikasjoner for akutt blødning, hypertensjon og nedsatt nyre- og leverfunksjon. Også det kan ikke brukes av gravide kvinner.

Den terapeutiske effekten av Warfarin oppstår etter 10-12 timer etter opptak. Bivirkninger forekommer ganske sjelden, blant annet - hematomer, anemi, blødning og lokal trombose. Det kan også være magesmerter, kvalme og oppkast, diaré.

Prisen på Warfarin er 150-195 rubler. Produsere medisin i Japan.

fenilin

Legemidlet er basert på fenindion. Terapeutisk effekt oppnås 8-10 timer etter administrering av fenilin. Produser stoffet i form av tabletter og pulver.

Tilordne fenylen for trombose, tromboflebitt, embolske lesjoner av indre organer. I tillegg kan den brukes i kombinasjon med heparin.

Vær oppmerksom! Phenyllin kan forbedre effekten av butamid og glukokortikoider.

Prisen på fenylinium er 150-220 rubler. Opprinnelsesland - Ukraina.

neodikumarin

Den aktive komponenten i neodikumarin er etylbikksacetat. De frigjør stoffet i form av tabletter. Den er designet for å behandle og forhindre trombose. Kombiner denne medisinen med heparin.

Neodikumarin refererer til antikoagulantene av indirekte virkninger, som kun er effektive når de innføres i kroppen og ikke påvirker koagulasjon når de blandes med blod utenfor kroppen

Neodicumarin er forskjellig fra andre antikoagulanter av indirekte virkninger ved at den kun er effektiv når den administreres i kroppen og påvirker ikke koaguleringen av blodet på noen måte. Den terapeutiske effekten av stoffet kommer i 2-3 timer etter å ha tatt.

Prisen på Neodikumarin er 250-330 rubler. Produsere stoffet i Russland.

Bruk av antikoagulantia

Antikoagulanter er ment for behandling av følgende sykdommer:

 • revmatisk hjertesykdom;
 • akutt trombose;
 • stroke embolisk og trombotisk;
 • åreknuter
 • myokardisk skade;
 • aterosklerose;
 • atrieflimmer;
 • aorta aneurisme;
 • tromboembolisme av lungearterien.

Vær oppmerksom! Hvis du tar antikoagulantia uten legeens kontroll, kan det utløse utseende av hemorragiske komplikasjoner.

Kontra

Antikoagulanter anbefales ikke for personer som er diagnostisert med slike patologier:

 • magesår;
 • hemorroider, ledsaget av blødning;
 • hepatitt i kronisk form;
 • fibrose i leveren;
 • mangel på vitaminer C og K;
 • urolithiasis;
 • Werlhofs sykdom;
 • nedsatt nyre- og leverfunksjon
 • infeksiv endokarditt;
 • ondartede svulster
 • leukemi;
 • intrakraniell aneurisme;
 • alkoholisme;
 • granulomatøs enteritt;
 • retinopati.
Antikoagulanter kan ikke tas hos eldre, under graviditet, amming og menstruasjon

Det er strengt forbudt å ta antikoagulantia for gravide og ammende kvinner, for menstruasjon og for eldre.

Bivirkninger

Antikoagulantia kan forårsake følgende bivirkninger:

 • dyspeptiske lidelser;
 • forgiftning av kroppen;
 • allergiske reaksjoner;
 • lever dysfunksjon;
 • nekrose;
 • tap av hår.

platehemmere

Antiaggregeringsmidler er en gruppe medikamenter som reduserer blodproppene ved å redusere blodplater og røde blodcellers evne til å holde seg sammen. De er utformet for å øke den terapeutiske effekten av antikoagulantia og felles behandling av tromboser. Antiaggreganter har også anti-gikt, spasmolytisk og vasodilaterende virkning.

De mest kjente antiplatelet midler er Aspirin, Ticlopidine og Dipyridamole. De er designet for å behandle og forhindre trombose, hjerteinfarkt og cerebrovaskulær sykdom.

Hva er antikoagulantia i medisin, deres klassifisering og navn på medisiner

Antikoagulantia er en gruppe medikamenter som undertrykker blodpropp og forhindrer trombogenese ved å redusere dannelsen av fibrin.

Antikoagulanter påvirker biosyntese av visse stoffer som undertrykker koagulasjonsprosessene og endrer blodets viskositet.

I medisin brukes moderne antikoagulantia til forebyggende og terapeutiske formål. De er tilgjengelige i forskjellige former: i form av salver, tabletter eller injiserbare løsninger.

Kun en spesialist kan velge riktig medisin og velge dosering.

Feil utført terapi kan skade kroppen og forårsake alvorlige konsekvenser.

Høy dødelighet grunnet kardiovaskulær sykdom skyldes dannelsen av trombi: nesten halvparten av de som døde fra hjertepatologi ble funnet å ha trombose.

Trombose av vener og PE er den vanligste årsaken til funksjonshemning og dødelighet. Derfor anbefaler kardiologer å begynne å bruke antikoagulanter umiddelbart etter påvisning av sykdommer i blodkar og hjerte.

Tidlig bruk av dem kan forhindre dannelse og forstørrelse av blodpropp, tilstopping av blodårer.

De fleste antikoagulantia virker ikke på blodproppen selv, men på blodets koaguleringssystem.

Etter en rekke transformasjoner undertrykkes plasmakollingsfaktorer og trombin, et enzym, kreves for å skape fibrinstrenger som danner en trombotisk koagulasjon. Som et resultat, trombogenese bremser ned.

Bruk av antikoagulantia

Antikoagulantia er vist når:

 • Embolisk og trombotisk slagtilfelle (fungere som mikrosirkulerende midler);
 • Revmatisk hjertesykdom;
 • aterosklerose;
 • Akutt trombose;
 • tromboflebitt;
 • Mitral hjertesykdom;
 • åreknuter;
 • Aorturisme av aorta
 • Iskemisk hjertesykdom;
 • lungeemboli;
 • DIC;
 • Atrieflimmer;
 • Endarteritt og utelukker trombangiitt.
til innholdet ↑

Kontraindikasjoner og bivirkninger av antikoagulantia

Antikoagulantia er kontraindisert hos personer med følgende sykdommer:

 • Blødende hemorroider;
 • Peptisk sår i tolvfingre og mage;
 • Nedsatt nyre- og leverfunksjon
 • Fibrose i leveren og kronisk hepatitt;
 • Trombocytopenisk purpura;
 • urolithiasis;
 • Mangel på vitamin C og K;
 • Cavernøs pulmonal tuberkulose;
 • Perikarditt og endokarditt;
 • Ondartede neoplasmer;
 • Hemorragisk pankreatitt;
 • Intracerebral aneurisme;
 • Myokardinfarkt med hypertensjon;
 • leukemi;
 • Crohns sykdom;
 • alkoholisme;
 • Hemoragisk retinopati.

Antikoagulanter kan ikke tas med menstruasjon, graviditet, amming, tidlig i postpartum, eldre.

Bivirkninger inkluderer: symptomer på rusmidler og dyspepsi, nekrose, allergier, utslett, hud kløe, osteoporose, nyre dysfunksjon, alopecia.

Komplikasjoner av terapi - blødning fra indre organer:

 • nasopharynx;
 • munnen;
 • tarmen;
 • magen;
 • Blødninger i ledd og muskler;
 • Utseendet av blod i urinen.

For å forhindre utvikling av farlige konsekvenser, er det nødvendig å overvåke pasientens tilstand og overvåke blodtellingen.

Naturlig antikoagulantia

De kan være patologiske og fysiologiske. Patologisk i noen sykdommer vises i blodet. Fysiologisk i norm er i plasma.

Fysiologiske antikoagulanter er delt inn i primær og sekundær. Den førstnevnte er selvsyntetisert av kroppen og er stadig til stede i blodet. Sekundær forekommer når spalting av koagulasjonsfaktorer under dannelsen og oppløsningen av fibrin.

Primær naturlige antikoagulantia

klassifisering:

 • antitrombin;
 • Antitromboplastiny;
 • Inhibitorer av prosessen med selvmontering av fibrin.

Med en reduksjon i nivået av primære fysiologiske antikoagulantia i blodet, er det risiko for trombose.

Følgende liste kan tilordnes denne gruppen av stoffer:

 • Antitrombin III er dannet i leveren, refererer til alfa-glykoproteiner. Reduserer aktiviteten av trombin og en rekke aktiverte koagulasjonsfaktorer, men påvirker ikke de ikke-aktiverte faktorene. 75% antikoagulerende aktivitet er gitt av antitrombin III.
 • Heparin. Denne polysakkarid syntetiseres i mastceller. I store mengder finnes det i leveren og lungene. Store doser heparin hemmer funksjonen av blodplater og forhindrer blodpropp.
 • Protein C. Det er funnet i blodet i en inaktiv form og dannes av celler av leveren parenchyma. Det aktiveres av trombin.
 • Komplement-I-inhibitor.
 • Alfa₂-makroglobulin.
 • Protein S. Avhenger av vitamin K, syntetiseres av endotelceller og leverparenchyma.
 • Antitromboplastiny.
 • Lipidinhibitor.
 • Kontaktinhibitor.
til innholdet ↑

Sekundære fysiologiske antikoagulanter

Dannet i prosessen med blodpropp. De opptrer også ved splitting av koagulasjonsfaktorer og oppløsning av fibrinpropp.

Sekundære antikoagulantia - hva er det:

 • Antitrombin I, IX;
 • fibrinopeptide;
 • Antitromboplastiny;
 • PDF-produkter;
 • Metafaktorer er Va, XIa.
til innholdet ↑

Patologiske antikoagulanter

Med utviklingen av en rekke sykdommer i plasma, kan sterke immunforstyrrende hemmere som er spesifikke antistoffer, som en lupus antikoagulant, akkumulere.

Disse antistoffene indikerer en viss faktor, de kan utvikles for å bekjempe manifestasjoner av blodkoagulerbarhet, men ifølge statistikk er de inhibitorer av faktor VII, IX.

Noen ganger, i en rekke autoimmune prosesser i blodet og paraproteinemi, kan patologiske proteiner som har en antitrombin eller hemmende effekt, akkumulere.

Virkningsmekanisme av antikoagulantia

Disse stoffene, som påvirker blodets koagulerbarhet, brukes til å redusere risikoen for å utvikle en trombose.

På grunn av dannelsen av blokkering i organene eller karene, kan følgende utvikles:

 • Lemmer av lemmer;
 • Iskemisk slag;
 • tromboflebitt;
 • Hjertets iskemi;
 • Betennelse i blodårene;
 • Åreforkalkning.

Ved virkningsmekanismen er antikoagulantia delt inn i direkte / indirekte legemidler:

"Direct"

De opptrer direkte på trombin, reduserer aktiviteten. Disse legemidlene er protrombin-deaktivere, trombininhibitorer og hemmer trombusdannelse. For å forhindre intern blødning må du overvåke indikatorene for koaguleringssystemet.

Direkte antikoagulantia kommer raskt inn i kroppen, absorberes i fordøyelseskanalen og når leveren, har en terapeutisk effekt og utskilles utad med urin.

De er delt inn i følgende grupper:

 • hepariner;
 • Lavmolekylær heparin;
 • hirudin;
 • Natriumhydroksitrat;
 • Lepirudin, danaparoid.

heparin

Det vanligste anti-koaguleringsstoffet er heparin. Dette er et antikoagulant stoff av direkte virkning.

Det administreres intravenøst, intramuskulært og under huden, og brukes også som en salve som et lokalt middel.

Til hepariner er:

 • Adreparin;
 • Nadroparin natrium;
 • Parnaparin;
 • dalteparin;
 • tinzaparin;
 • enoxaparin;
 • Reviparin.

Lokale antitrombotiske legemidler har ikke særlig høy effektivitet og ubetydelig permeabilitet i vevet. Brukes til å behandle hemorroider, benvarikose, blåmerker.

Oftest brukes følgende legemidler med heparin:

 • Heparin salve;
 • Lyton gel;
 • Venolayf;
 • Thrombless gel;
 • Troxevasin NEO;
 • Gepatrombin.

Hepariner til subkutan og intravenøs administrering er anti-koaguleringsmedisiner som er individuelt utvalgt og ikke erstattet av hverandre i løpet av behandlingen, siden de ikke er ekvivalente i handling.

Aktiviteten til disse stoffene når maksimalt i løpet av 3 timer, og varigheten av tiltaket er en dag. Disse heparinene blokkerer trombin, reduserer aktiviteten av plasma og vevsfaktorer, forstyrrer dannelsen av fibrinstrenger, og forhindrer vedheft av blodplater.

For behandling av angina pectoris, infarkt, PE og dyp venetrombose, Deltaparin, Enoxaparin, Nadroparin er vanligvis foreskrevet.

For å forebygge trombose og tromboemboli, utpeke Reviparin og heparin.

Natriumhydroksitrat

Denne antikoagulanten brukes i laboratoriepraksis. Det legges til reagensrør for å forhindre blodpropp. Det brukes til å spare blod og dets komponenter.

"Indirekte"

Innflytelse på biosyntese av de sekundære enzymer i koaguleringssystemet. De hemmer ikke aktiviteten av trombin, men ødelegger den helt.

I tillegg til antikoagulerende effekter har legemidlene i denne gruppen en avslappende effekt på glatte muskler, stimulerer blodtilførselen til myokardiet, fjerner urat fra kroppen og har en hypokolesterolemisk effekt.

"Indirekte" antikoagulanter er foreskrevet for behandling og forebygging av trombose. De brukes utelukkende inne. Skjemaet av tabletter brukes i lang tid i ambulant innstilling. Abrupt uttak fører til en økning i protrombin og trombose.

Les Mer Om Fartøyene