Symptomer og behandling av aorta oppkast i første grad

Aortisk oppblåsthet er dysfunksjon av aortaklappen, der ventilene ikke lukker tett, noe som fører til returstrømmen til ventrikkelen i det venstre kammer fra aorta under avspenning av hjertet. Hovedårsakene til denne sykdommen inkluderer - endokarditt, medfødt misdannelse i form av en toskallventilstruktur, bindevevssykdom og andre. Diagnose av sykdommen kan gjøres ved hjelp av instrumentelle metoder, spesielt EchoCG.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Artikkelen vil i detalj beskrive symptomene på sykdommen, utviklingen av ventilssykdommen, samt behandling og medisinske forskrifter for pasienter som er diagnostisert med aortisk regurgitasjon. Når du blir kjent med artikkelen, kan leseren ha spørsmål.

Portens spesialister utfører gratis konsultasjoner 24 timer i døgnet.

Gi tilbakemelding på medisinske anmeldelser og still spørsmål.

Symptomer på sykdommen

Aortisk regurgitasjon på 1 grad, dette er en ganske vanlig sykdom, som er diagnostisert hos mange mennesker, uavhengig av kjønn og aldersgruppe. Det er en oppfatning at sykdommen ikke utgjør en fare for livet. Men er det så?

I figuren under kan du se hvordan sykdommen ser ut.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Sykdommen i ventilen har to faser - akutt og kronisk. I det første tilfellet ligner symptomene på sykdommen hjertesvikt. I løpet av det andre går sykdommen uten symptomer i mange år. Med sykdomsprogresjonen øker tilstandenes alvorlighetsgraden, og følgende symptomer oppstår:

 • Svak kortpustethet under trening og mosjon.
 • Kortpustethet, hvor en person føler seg komfortabel bare når han sitter.
 • Kortpustetid om natten.
 • Systematisk migrene.
 • Rapid hjertefrekvens.
 • Smerte i thoraxområdet er diagnostisert hos 7% av pasientene.
 • Symptomer på endokarditt: vekttap, feber, anemi, etc.
 • Ventrikulær dysfunksjon i venstre kammer.

Det symptomatiske bildet avhenger direkte av alvorlighetsgraden av sykdommen. Etter hvert som den kroniske prosessen utvikler trykket i puls og under systolen i arteriene øker. Med regelmessig undersøkelse kan legen registrere med tiden, da trykk i ventrikkelen vokser og går ned.

I figuren ovenfor er det gitt visuell informasjon om alle tegn på manifestasjon av sykdommen.

Med hensyn til årsakene til forekomsten er i dette tilfellet de provokerende faktorene:

 1. Unormal struktur av ventilen på grunn av en medfødt defekt. I medisin er det vanlig å vurdere en slik manifestasjon som en individuell funksjon. Behandling utføres ikke, tk. Avvik anses ikke som farlig.
 2. Ulike skader eller sykdommer som har påvirket endringen i vev. Hvis aortisk oppkastning oppstår etter ondt i halsen eller skarlagensfeber, bør pasienten gjennomgå ytterligere diagnostikk for å unngå revmatisering av hjerteorganet.
 3. Inflammatorisk prosess i sene ventiler, inkl. gapet.

I det kroniske stadiet av sykdommen kan legen under palpasjon bestemme sykdomsforløpet ved systoliske tegn: en tremor i hjerteorganets spiss, i halspulsårene. Dette skyldes økt slagvolum og redusert trykk i aorta under diastolen. For å kunne vurdere alvorlighetsgraden av sykdommen, er det nødvendig å gjennomføre en rekke undersøkelser og bestå de aktuelle analysene.

Diagnostiske metoder

Den primære diagnosen er etablert ved en resepsjon med en kardiolog. Det er en anamnese, undersøkelse av pasienten og instrumentelle typer diagnostikk. De inkluderer:

 1. Doppler-metoden, som gir oss mulighet til å bestemme størrelsen på strømmen av regurgitasjon.
 2. Tredimensjonal ekkokardiografi. I løpet av diagnosen blir roten av aorta, egenskapene til ventilens anatomiske struktur og kapasiteten til ventrikkelen i det venstre kammer evaluert.
 3. Ekkokardiografi gir en mulighet til å analysere alvorlighetsgraden av sykdommen, identifisere vegetasjon og foreta en prediksjon.

Figuren nedenfor viser bildene som bestemmer sykdommens tegn under ekkokardiografi.

 1. Radiografi av brysthulen gir oss mulighet til å klassifisere økningen i hjertets volum, roten til aorta.
 2. Koronografien. Sjelden brukt som en diagnostisk metode, fordi Det utføres umiddelbart før operasjonen.

Hvis sykdommen har en høy grad av flyt, så er det tegn som hevelse i lungene i luftveiene og mangel på hjerteorganet. I dette tilfellet kan de gjennomføre fysiske undersøkelser for å analysere patologi klinikken. Også denne metoden kan brukes hvis det er tvilsomt symptomatologi.

Etter å ha studert omhyggelig Elena Malysheva-metodene for behandling av takykardi, arytmi, hjertesvikt, vannkopper og generell gjenoppretting av kroppen - bestemte vi oss for å gi deg oppmerksomhet.

Hvordan behandle sykdommen?

Den første behandlingen utføres som følger:

 • Endre livsstilen. Siden regurgitering i første grad ikke er farlig, anbefaler legene: aerob trening og sport i moderat modus, en reduksjon i psiemocioanal belastning, regelmessig undersøkelse hos den behandlende legen. Med denne sykdommen i ventiler, fortsetter graviditet og fødsel i normal modus, men under tilsyn av en kardiolog.
 • Behandling av samtidige sykdommer. Risikoen for å utvikle sykdommen med alder øker, for å forhindre videre utvikling av sykdommen i ventilen, bør du nøye overvåke helsen din. Ervervede sykdommer kan føre til en forverring av tilstanden og overgangen til 2 og 3 trinn. Hvis en akutt fase er diagnostisert, er det nødvendig med protese. Ved infeksjonsrisiko utføres antibiotisk profylakse.

Avhengig av graden av alvorlighetsgrad, brukes medisinering. Hovedmålet med slik terapi er å senke arterielt trykk under systole og å redusere regurgitasjon. Som rusmidler foreskriver nifedipin, hydralazin, hemmere og andre vasodilatatorer.

Terapi utføres i følgende tilfeller:

 • Behandling av ventilen varer lang tid og det er tegn på venstre ventrikulær dysfunksjon.
 • Kirurgi er kontraindisert og det er hjerteårsaker.
 • For å utføre minimal terapi for å forbedre hemodynamikken med uttalt tegn på hjertesvikt.
 • Reduksjon av alvorlighetsgraden av symptomer med høy oppstyr, utvidelse av ventrikkelen, men pasientens utslipp av fraksjonen er normal.

Basert på det faktum at det er gunstig prognose hos pasienter med førstegrads sykdom, er ikke vasodilatatorer foreskrevet. De bør heller ikke tas til pasienter med liten eller moderat alvorlighetsgrad av AR og med tilstrekkelig systole i venstre ventrikel.

For å foreskrive kirurgisk inngrep er objektive indikasjoner nødvendig.

De inkluderer pasienter med alvorlighetsgraden av aortaklappen. Dette tar hensyn til de kliniske manifestasjonene, dysfunksjonen av den systoliske tilstanden til ventrikkelen i venstre kammer og andre operasjoner innen kardiologi.

Programvarekomplekset med bruk av utstyr utføres hos personer uten symptomatisk bilde, men med en alvorlig type sykdom. Og også hvis ejektionsfraksjonen er mer enn 50%, og det er dilatasjon av ventrikkelen.

Behandling av pasienter diagnostisert med aortisk oppkastning

Regelmessigheten av å besøke en lege og utføre en diagnose av ventilen avhenger av sykdommens form og graden av utvikling.

Pasienter som ikke har symptomer, og funksjonen til ventrikelsystolen, besøker normalt kardiologens kontor minst en gang i året. Eksamen i form av ekkokardiografi gjøres hvert annet år.

Aortisk rugurgitasjon, som foregår uten tegn på sykdom, men i alvorlig form og normal systole blir undersøkt hvert sjette år.

Instrumental diagnose utføres hvert år. Hvis du har et symptomatisk bilde og endringer i fysiske øvelser, blir Echo KG gjort umiddelbart, uten å vente på den angitte perioden.

Alle pasienter må gjennomgå profylakse for å forhindre smittsom endokarditt. Pasienter diagnostisert med "revmatisk feber" gjennomgår et sett med tiltak for å redusere risikoen for tilbakefall.

I denne sykdommen kan antihypertensive midler legges til behandling. Dette skyldes høyt trykk i aorta. Det er også kontraindisert å engasjere seg i profesjonell sport og tung belastning.

Tilleggsinformasjon

Ved oppblåsthet av aortaklappen bør alle pasientene følge følgende anbefalinger:

 • Gjør på grunnlag av instrukser utstedt av behandlende lege.
 • Ta medisiner på plan, fordi. Tilstrekkelig medisinbehandling er nøkkelen til å forbedre helsen og forsinke operasjonen.
 • Besøk kardiologens kontor en gang hver 6. måned eller på en tidsplan. Alt avhenger av omfanget av sykdommen og behovet for instrumentell diagnostikk.
 • Reduser inntaket av væsker i noen form og saltprodukter (inkludert salt).
 • For spørsmål og nye teknikker, kontakt lege.
 • Ved planlegging av kirurgiske inngrep (inkludert tannbehandling), kontakt lege.
 • Ved dårlig helse, kontakt straks behandlingsspesialisten (økt dyspné, astmatiske astmaanfall, etc.).

Prognosen vil være gunstig dersom alle reseptene oppfylles av legen. Med hensyn til statistikk, når det gjelder pasienter uten symptomer og normal aktivitet i venstre ventrikel, når dødeligheten ikke opp 5% per år. I tilfeller av forverring av sykdommen med angina og hjertesvikt øker risikoen for dødelig utgang med 20% per år.

Den verste utviklingen ble funnet hos pasienter i alderen, når det oppstår oppblåsthet sammen med iskemi og med alvorlige symptomer.

Stor betydning for sykdomsforløpet og prediksjonen legger normen for utkastningsfraksjonen, størrelsen på ventrikkelen i venstre kammer i hjertet, både under systol og diastol.

Sammendrag av vurderingen, det bør understrekes at en årlig undersøkelse er av stor betydning, ikke bare for pasienter med hjertefeil, men også for friske mennesker. Tross alt, mange sykdommer i lang tid er asymptomatiske, uten å forstyrre den vanlige livsstilen. En rettidig diagnose av kroppen kan forhindre sykdom, og derfor begynner behandlingen i tide.

 • Har du ofte ubehagelige opplevelser i hjertet (stikkende eller begrensende smerte, brennende følelse)?
 • Plutselig kan du føle deg svak og sliten.
 • Konstant stiger trykket.
 • Om dyspnø etter den minste fysiske anstrengelsen, og det er ingenting å si...
 • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og ser på vekten.

Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi at du blir kjent med den nye teknikken til Olga Markovich, som fant et effektivt verktøy for behandling av hjertesykdommer, aterosklerose, hypertensjon og vaskulær rensing. Les mer >>>

Regurgitation av hjerteventiler: symptomer, grader, diagnose, behandling

Begrepet "regurgitation" finnes ofte i praksis av leger av ulike spesialiteter - kardiologer, terapeuter, funksjonelle diagnostikere. Mange pasienter har hørt det mer enn en gang, men de vet ikke hva det betyr og hva det truer. Er det verdt å frykte forekomsten av oppblåsthet og hvordan å behandle det, hvilke konsekvenser kan man forvente og hvordan man identifiserer det? Disse og mange andre spørsmål vil vi prøve å finne ut.

Regurgitation er ikke noe mer enn a omvendt blodstrøm fra ett kammer i hjertet til et annet. Med andre ord, i løpet av sammentrekningen av hjertemuskelen, går et visst volum blod av forskjellige grunner tilbake til hjertehulen som den kom fra. Regurgitasjon er ikke en uavhengig sykdom og betraktes derfor ikke som en diagnose, men den karakteriserer andre patologiske forhold og endringer (for eksempel hjertefeil).

Siden blodet strømmer kontinuerlig fra den ene delen av hjertet til det andre, kommer fra lungens fartøy og forlater i en stor blodsirkulasjonssirkel, gjelder uttrykket "regurgitation" for alle fire ventiler som en revers strøm er mulig på. Avhengig av volumet av blod som vender tilbake, er det vanlig å isolere graden av regurgitasjon som bestemmer de kliniske manifestasjonene av dette fenomenet.

En detaljert beskrivelse av regurgitation, isolering av grader og gjenkjenning hos et stort antall mennesker ble mulig ved bruk av ultralydsundersøkelse av hjertet (ekkokardiografi), Selv om konseptet selv er kjent i lang tid. Lytting til hjertet gir subjektiv informasjon, og det er derfor umulig å bedømme graden av blodets retur, mens forekomsten av oppkast ikke gir tvil, bortsett fra i alvorlige tilfeller. Bruken av ultralyd med doppler gjør det mulig å se i hjertets sammentrekning i realtid, mens ventiler på ventiler beveger seg og hvor blodstrålen rushes.

Kort om anatomi...

For å bedre forstå arten av regurgitation, er det nødvendig å huske noen øyeblikk i hjertets struktur, som de fleste av oss sikkert glemte, en gang studert i skolen i biologi leksjoner.

Hjertet er et hult muskelorgan som har fire kamre (to aurikler og to ventrikler). Mellom hjertekamrene og karet ligger ventiler som utfører funksjonen som "gateway", slik at blodet kan strømme i bare én retning. Denne mekanismen gir tilstrekkelig blodstrøm fra en sirkel til en annen på grunn av en rytmisk sammentrekning av hjertemuskelen som skyver blodet inne i hjertet og inn i karene.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler. Siden venstre halvdel av hjertet er tungest belastet, arbeider med høy belastning og under høyt trykk, er det ofte her at det oppstår ulike funksjonsfeil og patologiske forandringer, og mitralventilen er ofte involvert i denne prosessen.

Tricuspid, eller tricuspid, ventil ligger på banen fra høyre atrium til høyre ventrikel. Det er allerede klart fra navnet at det er anatomisk tre sammenleggbare skodder. Oftest er hans nederlag sekundær i den eksisterende patologien til venstre hjerte.

Ventiler av lungearterien og aortaen bærer tre vinger i seg selv og befinner seg ved krysset mellom disse karene og hjertehulene. Aortaklappen er plassert i blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta, lungearterien fra høyre ventrikel til lungekroppen.

I normal tilstand av valvulærapparatet og myokardiet, i øyeblikket av sammentrekning av et eller annet hulrom, klapper ventilen tett tett og forhindrer strømmen av blod tilbake. Med en rekke nederlag i hjertet, kan denne mekanismen bli brutt.

Noen ganger i litteraturen og i konklusjoner fra leger, kan man finne en referanse til den såkalte fysiologiske opphissingen, som medfører en liten forandring i blodstrømmen i ventilflikene. Faktisk er det således en "virvel" av blod ved ventilåpningen, og ventiler og myokardium er ganske sunne på samme tid. Denne endringen har ingen effekt på blodsirkulasjonen som helhet og forårsaker ikke kliniske manifestasjoner.

Fysiologisk kan betraktes som en regurgitasjon på 0-1 grader På tricuspidventilen, ved ventiler på mitralventilen, som ofte diagnostiseres i magre, høye personer, og ifølge noen data, har 70% av friske mennesker det. Denne egenskapen av blodstrømmen i hjertet påvirker ikke trivselet på noen måte og kan bli registrert ved en tilfeldighet under undersøkelse for andre sykdommer.

Som regel oppstår den patologiske omvendte strømmen av blod gjennom ventilene når deres ventiler ikke lukker tett på tidspunktet for sammentrekning av myokardiet. Årsakene kan ikke bare skade selve ventiler, men også papillære muskler, sene akkorder involvert i ventilasjonsbevegelsens mekanisme, dilatasjon av ventilringen, myokardiums patologi.

Mitral regurgitation

Mitral regurgitasjon observeres tydelig ved ventilsvikt eller prolaps. På tidspunktet for sammentrekning av venstre ventrikkelmuskel vender et visst volum blod tilbake til venstre atrium gjennom en utilstrekkelig lukket mitralventil (MK). Samtidig er venstre atrium fylt med blod som strømmer fra lungene gjennom lungene. Dette overløpet av atria med overskytende blod fører til overtraining og økt trykk (overbelastningsvolum). Overskudd av blod med sammentrekning av atria trer inn i venstre ventrikel, som blir tvunget med mer kraft til å presse mer blod inn i aorta, som et resultat av hvilket det tykner og deretter dilaterer (dilatert).

For en stund kan brudd på intrakardiell hemodynamikk forbli ubemerket for pasienten, siden hjertet kan kompensere for blodstrømmen på grunn av utvidelse og hypertrofi av hulrommene.

Med mitral regurgitation av 1 grad, er dets kliniske tegn fraværende i mange år, og med et betydelig volum av retur av blod til atriumet, ekspanderer det, lungeårene er overfylt med overskytende blod og tegn på lungehypertensjon vises.

Blant årsakene til mitralinsuffisiens, som er hyppigheten av den andre ervervede hjertesykdommen etter endringer i aortaklappen, kan vi skille mellom:

 • revmatisme;
 • prolaps;
 • Aterosklerose, avsetning av kalsiumsalter på bladene av MC;
 • Noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, metabolske forstyrrelser (Marfan syndrom, reumatoid artritt, amyloidose);
 • Koronar hjertesykdom (spesielt infarkt med lesjon av papillære muskler og sene akkorder).

Med mitral regurgitation av 1 grad, kan det eneste tegn være tilstedeværelse av støy i hjertepunktet, oppdaget auskultatorisk, mens pasienten ikke klager, og det er ingen manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Ekkokardiografi (US) gjør det mulig å oppdage en liten forskjell mellom ventiler med minimal blodstrømforstyrrelser.

Regurgitation av mitralventilen i 2. grad følger med en mer uttalt grad av insuffisiens, og strømmen av blod som vender tilbake til atriumet, kommer til midten. Hvis blodets returverdi overstiger en fjerdedel av den totale mengden i venstre ventrikulær hulrom, så er det tegn på stagnasjon langs en liten sirkel og karakteristiske symptomer.

Når det gjelder graden av oppblåsning, sies det, når det er betydelige feil i mitralventilen, når blodet som strømmer tilbake, kommer den bakre veggen til venstre atrium.

Når hjertemuskelen er i stand til å håndtere en overdreven mengde av innholdet i hulrommene, pulmonal hypertensjon, som igjen fører til en overbelastning av det høyre hjerte, noe som resulterer i mangel på blodstrøm og blir en stor sirkel.

Med den fjerde graden av regurgitasjon er de karakteristiske symptomene på alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjertet og økende trykk i den lille sirkulasjonssirkelen kortpustethet, arytmier, muligens forekomsten av hjerteastma og til og med lungeødem. I avanserte tilfeller av hjertesvikt for tegn på tap av lungeblodstrømmen sluttet ødem, cyanose av huden, svakhet, tretthet, mottakelighet for arytmier (atrial fibrillering), hjerte smerte. I mange henseender er manifestasjonene av mitralregurgitasjon av en uttalt grad bestemt av sykdommen som førte til nederlaget til ventilen eller myokardiet.

Separat bør det sies om prolaps av mitralventilen (PMC) ganske ofte ledsaget av regurgitation av varierende grad. Prolaps de siste årene begynte å vises i diagnoser, selv om tidligere et slikt konsept var sjeldent. I mange henseender er denne situasjonen forbundet med utseendet på visualiseringsmetoder - ultralydsundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å spore bevegelsen av brosjyrene i MC med hjertekontraksjoner. Ved bruk av Doppler ble det mulig å etablere en nøyaktig grad av retur av blod til venstre atrium.

PMC er typisk for folk høye, magre, ofte funnet hos ungdom ved et uhell når de ble undersøkt før de ble skrevet inn i hæren eller bestått andre medisinske undersøkelser. Ofte er dette fenomenet ikke ledsaget av brudd og påvirker ikke livsstil og velvære, så du bør ikke være skremt samtidig.

Det er ikke alltid detekteres mitralklaffprolaps med oppstøt, dens grad i de fleste tilfeller begrenset av den første eller til og med null, men imidlertid denne funksjonen kan være ledsaget av hjertefunksjon arrythmia og nedsatt overføring av nerveimpulser langs myokardium.

Ved deteksjon av PMC av små grader, kan man begrense seg til observasjon av en kardiolog, og behandling er ikke nødvendig i det hele tatt.

Aortisk regurgitasjon

Den omvendte strømmen av blod til aortaklaven oppstår når den er mangelfull eller påvirker den opprinnelige aorta, når den, i nærvær av en inflammatorisk prosess, dens lumen og diameteren av ventilringen utvides. De hyppigste årsakene til slike endringer er:

 • Revmatiske følelser;
 • Infeksiøs endokarditt med betennelse i ventiler, perforering;
 • Medfødte misdannelser;
 • Inflammatoriske prosesser av den stigende aorta (syfilis, aortitis i revmatoid artritt, Bechterew sykdom, etc.).

Slike vanlige og velkjente sykdommer som arteriell hypertensjon og atherosklerose kan også føre til endringer i ventilflikter, aorta og venstre ventrikel i hjertet.

Aortisk regurgitasjon er ledsaget av en retur av blod til venstre ventrikel, som overløper med overdreven volum, mens mengden blod som kommer inn i aorta og videre inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, kan reduseres. Hjertet, prøver å kompensere for mangel på blodstrøm og skyve overskytende blod inn i aorta, økning i volum. I lang tid, spesielt med opphiss av 1, tillater en slik adaptiv mekanisme å opprettholde normal hemodynamikk, og symptomene på forstyrrelser forekommer ikke i mange år.

Etter hvert som massen av venstre ventrikel øker, gjør også hans behov for oksygen og næringsstoffer som kranspulsårene ikke kan gi. I tillegg blir mengden av arterielt blod som skyves inn i aorta, mindre, og derfor vil det ikke komme nok i hjertets kar. Alt dette skaper forutsetninger for hypoksi og iskemi, noe som resulterer i kardiosklerose (spredning av bindevev).

Med progresjonen av aortisk oppblåsthet når lasten på venstre halvdel av hjertet en maksimal grad, kan myokardets vegg ikke bli hypertrofiert til uendelig, og dens strekk forekommer. Til slutt utvikler hendelsene på en lignende måte som i tilfelle av mitralventil involvering (pulmonal hypertensjon, stagnasjon i små og store sirkler, hjertesvikt).

Pasienter kan klage over hjertebank, dyspné, svakhet, lunger. Et karakteristisk trekk ved denne feilen er utseendet på angina angrep i forbindelse med utilstrekkelig koronar sirkulasjon.

Tricuspid regurgitasjon

Tapet i tricuspidventilen (TK) i isolert form er sjelden. Vanligvis er den manglende evne til dens regurgitasjon er en konsekvens av større endringer i den venstre hjertehalvdel (relativ insuffisiens TC) når det høye trykk i lungekretsløpet hindrer tilstrekkelig blodsirkulasjon i lungearterien som bærer blodoksygenering i lungene.

Tricuspid regurgitasjon fører til brudd på fullstendig tømming av høyre side av hjertet, tilstrekkelig venøs retur gjennom de hule venene, og derfor oppstår stagnasjon i den venøse delen av den store sirkel av blodsirkulasjon.

For Trikuspidalklaff oppstøt ganske typisk forekomst av atrieflimmer blåhet av huden, ødem syndrom, halsvene-distensjon, forstørret lever og andre tegn på kronisk sirkulatorisk insuffisiens.

Oppblåsthet av lungearterieventilen

Det tap av ventilene i lunge- ventilen kan være medfødt i naturen, manifestert i barndom, eller ervervet som et resultat av aterosklerose, de syphilitic lesjoner klaffer endringer i septisk endokarditt. Ofte vinne pulmonal ventil insuffisiens og oppstøt forekommer i den allerede eksisterende pulmonal hypertensjon, lungesykdommer, lesjoner av andre hjerteklaffer (mitral stenose).

Minimal oppblåsthet av lungearterieventilen fører ikke til signifikante hemodynamiske lidelser, mens det er betydelig retur av blod til høyre ventrikel, og deretter til atriumet, forårsaker hypertrofi og påfølgende dilatasjon (ekspansjon) av hulrommene på høyre side av hjertet. Slike endringer manifesteres ved alvorlig hjertesvikt i en stor sirkel og venøs stasis.

Pulmonal regurgitasjon manifesteres av alle slags arytmier, dyspné, cyanose, merket hevelse, opphopning av væske i bukhulen, endringer i leveren opp til skrumplever og andre tegn. Med medfødt patologi av ventiler forekommer symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser allerede i tidlig barndom og er ofte irreversible og alvorlige.

Funksjoner av oppblåsthet hos barn

I barndommen er riktig utvikling og funksjon av hjerte og sirkulasjonssystem svært viktig, men brudd er dessverre ikke uvanlig. Oftest defekter ventilsvikt og blod tilbake i barn forårsaket av medfødte misdannelser (tetralogy tetrade, lungearterien hypoplasi ventil defekter skillevegger mellom atriene og ventriklene et al.).

Alvorlig oppstøt på feil strukturen i hjertet manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødsel symptomer på åndenød, cyanose, høyre ventrikkel svikt. Ofte ender skjebnesvangert betydelige brudd, så hver forventningsfull mor må ikke bare ta vare på helsen din før forventet graviditet, men også betimelig å delta spesialist ultralyd diagnostikk i løpet av svangerskapet.

Muligheter for moderne diagnostikk

Medisin står ikke stille, og diagnosen av sykdommer blir mer og mer pålitelig og kvalitativ. Bruken av ultralyd har gjort betydelige fremskritt i påvisning av en rekke sykdommer. Tilsetning av ultralyd hjerte undersøkelse (ekkokardiografi) Doppler gjør det mulig å evaluere naturen av blodstrøm gjennom blodkarene og hulrom i hjertet, bevegelsen av ventilklaffer på tidspunktet for myokardiale sammentrekninger, for å etablere graden av regurgitasjon, etc. Kanskje den Echo -.. er den mest pålitelige og informative hjertesykdom diagnose metode modus sanntid og samtidig rimelig og rimelig.

mitral regurgitasjon på ekkokardiografi

I tillegg til ultralyd, kan indirekte tegn på regurgitering bli funnet på EKG, med forsiktig auskultasjon av hjertet og evaluering av symptomer.

Det er ekstremt viktig å identifisere brudd på hjerteapparatet med regurgitasjon, ikke bare hos voksne, men også under intrauterin utvikling. Praksisen med ultralydundersøkelse av gravide kvinner på ulike stadier kan detektere tilstedeværelsen av feil, sikkert allerede i den første evaluering og diagnose av oppkast, noe som er en indirekte indikasjon på mulige kromosomale abnormaliteter eller mangler vekst ventiler. Dynamisk overvåking av risiko grupper av kvinner gjør betimelig å etablere eksistensen av alvorlig sykdom hos fosteret og for å bestemme om du vil holde svangerskapet.

behandling

Taktikken for å behandle regurgitation bestemmes av årsaken, det fremkalles, graden av alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen av hjertesvikt og samtidig patologi.

Det er mulig som en kirurgisk korreksjon av bruddene på strukturen til ventiler (ulike typer plast, proteser) og medisinsk konservativ terapi, med sikte på å normalisere blodstrømmen i organene, kjempe med arytmi og sirkulasjonsfeil. De fleste pasienter med alvorlig oppstøt og mister både opplag sirkler trenger konstant overvåking av kardiolog oppnevning av diuretika, betablokkere, antihypertensive og antiarytmika, som vil velge en spesialist.

Med mitral prolaps i en liten grad, er prilkupannoy regurgitation av en annen lokalisering nok dynamisk observasjon av legen og rettidig undersøkelse ved forverring av tilstanden.

Varsel regurgitasjon avhenger av mange faktorer:.. Dens omfang, årsaker, er pasientens alder, tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, etc. Når omsorg mot deres helse og regelmessige besøk til legen mindre oppstøt ikke truet komplikasjoner, og med uttalt endrer sin korreksjon, inkludert Antall kirurgiske, gjør det mulig å forlenge pasientens liv.

Konseptet med regurgitering av ventilen og egenskapene til strømmen av hver form

Begrepet "regurgitation" brukes ofte av leger ofte. Begrepet brukes av kardiologer, terapeuter og leger av mange andre spesialiteter. Med oppblåsning er det en invers blodstrøm av biologisk væske fra ett kammer til et annet. Patologi er ikke en selvstendig avvik og følger alltid med en grunnleggende lidelse. Årsakene til utviklingen av avviket er mange. Pasienten kan diagnostiseres med mitral regurgitasjon på 1-4 grader. Den viktigste metoden for diagnose av abnormiteter er ultralydundersøkelse av hjertet.

Regurgitation av ventilen er en ganske vanlig patologi som kan skyldes en rekke årsaker

Generell informasjon om opphissing

Med regurgitation går et visst volum biologisk væske (blod) tilbake til det opprinnelige kammeret. Den omvendte strømmen kan skyldes ulike provokerende faktorer. Det er en patologisk retur med en sammentrekning av hjertemuskelen.

Begrepet gjelder for brudd på alle fire kamre. Graden av avvik er etablert basert på volumet av den biologiske væsken som returneres tilbake.

Hjertet er et muskulært organ av hul type. Han har fire fulle kameraer. Den består av 2 atria og samme antall ventrikler. Normalt beveger den biologiske væsken i samme retning.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel. Består av flere brosjyrer. Det er han som ofte blir utsatt for endringer. Det bør bemerkes at venstre side av hjertet utfører en rekke funksjoner og patologi som påvirker ventilen mellom atriet og ventrikkelen, oppstår ofte. Pasienten kan da bli diagnostisert med mitral regurgitasjon.

Hjertet består av fire kamre, patologien kan påvirke noen av dem

Tricuspid regurgitation av 1-2 grader påvirker ventilen, som befinner seg mellom atrium og ventrikel. Patologi, som regel, sekundær. Aortisk regurgitasjon påvirker ventiler med 3 ventiler. De befinner seg ved krysset mellom visse fartøy med et hul muskelorgan.

Det er viktig å forstå hva som er oppstyr i kardiologi. Hvis det er en lesjon, kan ventilklappene ikke lukke tett. Noen av det biologiske væsken kommer tilbake.

Mindre aorta oppkast eller en ubetydelig avvik av noen annen ventil kalles fysiologisk. Det er preget av en liten forandring i blodsirkulasjonen gjennom ventiler. Patologi anses ikke for farlig og forårsaker ikke ubehag, noe som betyr at det ikke er behov for terapi.

Tricuspid regurgitation av 1 grad er ganske ofte diagnostisert i overdrevent magert folk. Avvik og pasienter med høy vekst er også berørt. Legene sier at diagnosen er etablert av 70 av de 100 søkerne.

De mest utsatt for patologi er mennesker med lean kroppsbygning og høy vekst

Tricuspid regurgitasjon på 0 eller 1 grad hos barn eller voksen regnes som fysiologisk. Følgelig er det ikke behov for narkotikabehandling.

Typer av avvik

Patologisk og fysiologisk oppblåsing på ventiler er delt inn i flere typer avhengig av lesionsstedet. Leger skiller patologi:

 • mitral;
 • aortic;
 • trikuspidalklaff;
 • pulmonal arterie.

Avhengig av doktorgraden er det 4 grader av avvik. Typer er beskrevet i tabellen.

Diagnostisering og behandling av aortisk oppkastning

Aortaregurgitasjon er en hemodynamiske forstyrrelser som står i en ufullstendig lukking av aortaventilen, som resulterer i unaturlig blodstrømmen tilbake fra aorta inn i venstre ventrikkel ved relaksasjon i hjertet (diastole fase). Oppstøt i aortaventilen - er ikke en selvstendig sykdom, men en funksjonell forstyrrelse av ventilanordningen, som er forårsaket av andre sykdommer og tilstander.

årsaker

Årsaken til aortisk oppkastning kan være følgende faktorer:

 • Infektiv endokarditt;
 • Revmatiske sykdommer;
 • Aterosklerotiske endringer;
 • Kardiosklerose i bakgrunnen av tidligere myokardinfarkt;
 • Autoimmune sykdommer (akutt revmatisk feber, lupus, revmatoid artritt, etc.);
 • Medfødte anomalier (aortaklaff med to, ikke tre ventiler eller en sterk defekt i intervallet av inngrepsseptumet);
 • Syfilittisk skade på ventiler;
 • Trauma til thoracic regionen (på grunn av brudd på muskelfibre);
 • Myokardinfarkt av aortaklappen.

sirkulasjons dynamikk

Hva skjer inne i kroppen med feil blodstrøm og hva innebærer det?

 1. Blod på tidspunktet for diastol i hjertet i et bestemt volum (avhengig av graden av oppblåsthet) kommer tilbake til venstre ventrikel (LV). Så er det samtidig et blod som strømmer fra venstre atrium, og det returnerte blodet, dvs. det totale volumet av blod øker.
 2. På grunn av slike endringer er det et økt trykk på LVs vegger, som senere krever mer kraft for å skyve blodet inn i systolen.
 3. Utbygging utvikler seg (på grunn av det høye volumet blod) og venstre ventrikulær hypertrofi (kompensasjonsreaksjon).
 4. I fremtiden kan det føre til en relativ mangel på mitralventilen (en todelt ventil mellom venstre atrium og ventrikel med samme navn) og en overbelastning av venstre atrium.

Klassifisering etter grader

Avhengig av lengden på regurgitantstrålen, er det vanlig å skille mellom tre grader av aortisk oppkastning:

 • aortisk oppblåsning av 1 grad (ubetydelig eller fremdeles kalt prilkapanovannaya) - karakterisert ved lengden av strålen til 5 mm fra ventiler av aortaklappen;
 • aortisk oppblåsning av 2. grad (midt) - strålen når 5-10 mm, når ventiler på mitralventilen;
 • aortisk regurgitasjon av 3. grad (uttalt) - en stråle på mer enn 10 mm lang.

I tillegg er det vanlig å allokere 4 grader av aorta-regurgitasjon når det gjelder mengden blod som kastes tilbake i LV:

 1. 1 grad - minimal oppblåsthet, er ikke mer enn 15% av det totale blodvolumet;
 2. 2 grader - mengden oppblåst blod er 15-30%;
 3. 3 grader - mengden oppblåst blod er 30-50%;
 4. 4 grader - mer enn halvparten av totalt volum vender tilbake til venstre ventrikel.

symptomer

Kliniske manifestasjoner vil variere avhengig av om oppstyret på aorta har utviklet seg alvorlig eller er en kronisk prosess.

Akutt oppblåsthet

For å forårsake akutt tilbakestøping av blod kan traumatisere brystet, stratifisering av den stigende delen av aorta eller endokarditt infeksiøs. Denne situasjonen medfører en kraftig økning i BWW (endelig-diastolisk volum) i LV- og RV-hulrommene. Kontraktiv funksjon av hjertet, dvs. hjerteproduksjon, faller kraftig, fordi kompenserende reaksjoner kan ikke forekomme og danne seg på så kort tid.

Symptomer vil være som følger:

 • Skarp pall av huden;
 • Alvorlig svakhet;
 • Trykkfall
 • Kortpustethet.

I tillegg til tegn på hjertesvikt utvikler stagnasjon i lungene og utvikler ødem, som er preget av slike manifestasjoner:

 • Vanskelig og støyende puste;
 • Hoste med skummende sputum, blodårer er mulige;
 • Cyanose av leppene;
 • Døv hjerte lyder;
 • I lungene høres våte raler på alle felt.

Kronisk aorta oppkast

I dette tilfellet har denne patologien i lang tid (over 10 år) ikke følt seg, siden alle mekanismer skjer gradvis. Kroppen i lang tid kan kompensere for eksisterende endringer i blodhemodynamikk.

Når tilpasningsmekanismer ikke klarer seg, vises følgende klager:

 • Kortpustethet når man går;
 • Smerter i brystet bak brystbenet (av typen angina pectoris).

I tillegg vil det være slike objektive symptomer:

 • Blek hud;
 • Rysting av hodet, som tilsvarer pulsering;
 • Auscultatory: II tone over aorta regionen vil bli styrket, kan produsere en klapp lyd;
 • Høyt systolisk og lavt diastolisk blodtrykk, dvs. høyt pulstrykk;
 • Økt apikal impuls over LV;
 • Stump av brystet til venstre på grunn av LV hypertrofi og brystet synker i brystbenet;
 • Synlig pulsering av arterier:
  • karotisarterier eller "dansende karoten";
  • pulsering av kapillærene på neglen (symptom quincke);
  • pulsering av tungen, eller Muellers symptom;
  • pulsering av leveren;
  • pulsering av milten (et symptom på Gerhard);
 • Det kan være et annet fenomen: Flints støy før systolen, som høres i regionen av det tredje interkostale rommet til venstre for brystbenet.

diagnostikk

Foreløpig diagnose kan mistenkes på grunnlag av pasientklager og objektiv undersøkelse.

For å bekrefte forekomsten av oppkast på aortaklappen utføres følgende undersøkelsesmetoder:

 1. EKG. Ved kardio observeres uspesifikke symptomene: venstre ventrikkel hyperfunksjon (EOS avvik til venstre og økningen i justering av R, som er observert i det venstre bryst fører.) Og mulige endringer i ischemisk myokardium (ST depresjon eller inversjon z.T).
 2. Radiografi av thoraxens viscerale organer. Samtidig vil den forstørrede størrelsen på hjertet bli visualisert, det ser ut som en "boot" eller "duck". Kalsiumavsetninger på ventilens ventiler og stigende aorta, aorta-aneurisme i stigende seksjon, og en økning i størrelsen på venstre atrium kan også bestemmes.
 3. ECHO-KG, eller ultralyd i hjertet. Denne undersøkelsesmetoden er den mest avslørende, spesielt ved bruk av Doplerography.

Således, ifølge resultatene av ekkokardiografi, kan følgende data oppnås:

 • Bredden på roten av aorta;
 • Hypertrofi av LV;
 • End-diastolisk volum av JJ;
 • Tilstedeværelse av perikarditt;
 • Tilstedeværelsen av en aneurysm i aorta;
 • Størrelsen på blodprøven i LV, etc.

Frekvens av ECHO-KG:

 1. Så, hvis pasienten er diagnostisert med 1. grad av aortisk oppkast, er han opptatt av spørsmålet om hva det er. I dette tilfellet er lokal overføring av blod inn i hulrommet i venstre ventrikkel veldig liten, og dette påvirker ikke kvaliteten på livet sitt. Hvis sykdomsforløpet ikke har noen symptomer, og størrelsen på LV og dens funksjon innenfor normen for ultralyd i hjertet, skal utføres en gang i året.
 2. Hvis det er kliniske manifestasjoner og / eller objektive endringer i LV (den endelige diastoliske størrelsen er 60-70 mm) - 2 ganger i året.
 3. Venstre ventrikulær cDD på mer enn 70 mm er en indikasjon på henvisning til hjertekirurg.

Hvis den mottatte informasjonen med ultralyd i hjertet med dopplerografi ikke er nok, kan du ty til:

 • magnetisk resonans tomografi;
 • radionuklid angiografi;
 • hjerte kateterisering.

behandling

Aortisk regurgiteringsterapi har to hovedmål:

 1. For å forhindre utvikling av komplikasjoner - hjertesvikt og død av pasienten.
 2. Forbedre kvaliteten på livet hans.

Konservativ behandling

Narkotikabehandling er rettet mot å redusere nivået av SBP (systolisk blodtrykk) og redusere mengden innkommende blod.

Preparater som er effektive i dette tilfellet er vasodilatorer av forskjellige grupper:

- kalsiumkanalblokkere (nifecard);

Medisiner vises i følgende tilfeller:

 1. Det er kontraindikasjoner for kirurgisk behandling eller pasientens motvilje mot å behandle kirurgisk behandling - medisiner foreskrives i lang tid.
 2. Uttrykt manifestasjoner av hjertesvikt eller alvorlig oppblåsthet før kirurgisk behandling - tildeles kort kurs.
 3. Utprøvde kliniske manifestasjoner, LV-dilatasjon, men PV er normalt - utnevnes til langsom progresjon.

Indikasjon for operasjonen:

 1. Pasienter med en PV på mindre enn 55%, LVS på mer enn 55 mm, en LV CRD på mer enn 75 mm, selv uten synlige manifestasjoner.
 2. Alvorlig symptomatologi (tegn vises daglig under trening eller utfører en spesiell treningsprøve).
 3. Uttalt utvidelse av LV-hulrommet selv med normal utkastningsfraksjon.
 4. Planlegger andre operasjoner på hjertet og blodkarene.

outlook

Prognosen bestemmes avhengig av graden av utvikling av oppblåsthet og form.

Så, når det er en akutt form for regurgitasjon på aorta, er det en høy sannsynlighet for død av pasienten.

For kronisk kurs er prognosen gunstigere: 75% lever mer enn 5 år, og mer enn halvparten av alle pasientene lever mer enn 10 år. Men hvis en komplikasjon som angina utvikler, begynner pasientens død 4 år senere, og ved tegn på hjertesvikt blir denne begrepet til og med redusert til 2 år.

Aortisk regurgitasjon

Aortaregurgitasjon - svikt i lukking av aortaventilen, noe som fører til utseendet av strømmen fra aorta inn i venstre hjertekammer under diastole. Årsaker inkluderer idiopatisk klaffe degenerasjon, akutt revmatisk feber, endokarditt, myxomatous degenerasjon, medfødt bicuspid pulsåreklappen, luetic Aortitt og bindevevssykdommer patologi eller rheumatological.

Symptomer er kortpustethet med fysisk aktivitet, ortopedi, paroksysmal nattlig dyspné, hjertebank og brystsmerter. Under undersøkelsen er det mulig å oppdage en spilt pulsbølge og en holodiastolisk murmur. Diagnose er etablert ved objektiv undersøkelse og ekkokardiografi. Behandling innebærer erstatning av aortaklaffen og (i noen tilfeller) bruk av vasodilatormedikamenter.

ICD-10 kode

Årsaker til aortisk oppkastning

Aortisk regurgitasjon (AR) kan være akutt eller kronisk. De primære årsakene til akutt aorta oppkast er infektiv endokarditt og disseksjonen av den stigende delen av aorta.

Moderat kronisk aortaregurgitasjon hos voksne oftest forårsaket av en bicuspid eller fenestrert aorta (2% av menn og 1% av kvinner), spesielt hvis det er tung dia-stolicheskaya hypertensjon (blodtrykk> 110 mm Hg. V.).

Moderat til alvorlig kronisk aortaregurgitasjon hos voksne er oftest forårsaket av idiopatisk degenerasjon av aortaventilen eller aortaroten, revmatisk feber, infeksiøs endokarditt, myxomatous degenerasjon eller skade.

Hos barn, er den hyppigste årsaken til ventrikkelseptumdefekt med aortaventilen prolaps. Noen ganger aortaregurgitasjon er forårsaket av en seronegative spondyloartropatier (ankyloserende spondylitt, reaktiv artritt, psoriasis artritt), RA, SLE, artritt forbundet med ulcerøs kolitt, syfilis Aortitt, osteogenesis imperfecta, en aneurisme av thorax aorta, aortadisseksjon, supravalvulær aortastenose, Takayasus arteritt ruptur av sinus av Valsalvas, akromegali og tidsmessig (kjempecelle) arteritt. Aortaregurgitasjon grunn myxomatous degenerasjon kan utvikles hos pasienter med Marfans syndrom eller Ehlers-Danlos syndrom.

Ved kronisk aortaregurgitasjon gradvis øke volumet av den venstre ventrikkel, og den venstre ventrikkel slagvolum, venstre zheludochekpoluchaet som blod, som kommer fra den aortaregurgitasjon grunn av diastole, i tillegg til blodet fra lungevenene og venstre atrium. Venstre ventrikkel hypertrofi kompenserer for økningen i volumet i flere år, men etter hvert utvikler dekompensasjon. Disse endringene kan føre til utvikling av arytmier, hjertesvikt (CH) eller kardiogent sjokk.

Symptomer på aortisk oppkastning

Akutt aorta oppstyr forårsaker symptomer på hjertesvikt og kardiogent sjokk. Kronisk aorta oppkast er vanligvis asymptomatisk i mange år; progressiv dyspnø med fysisk anstrengelse, ortopedi, paroksysmal nattlig dyspnø og hjertebanken utvikler umerkelig. Symptomer på hjertesvikt er dårlig korrelert med objektive indikatorer på venstre ventrikulær funksjon. Smerte i brystet (angina pectoris) forekommer hos ca 5% av pasientene som ikke har samtidig IHD, oftere om natten. Det kan være tegn på endokarditt (f. Eks. Feber, anemi, vekttap, emboli på forskjellige steder), siden den patologiske aortaklappen er utsatt for bakteriell skade.

Symptomene varierer med alvorlighetsgraden av aorta oppkast. Med fremdriften av kroniske sykdommer øker systolisk blodtrykk med en reduksjon i diastolisk blodtrykk, noe som fører til en økning i pulstrykket. Over tid, skyver den venstre ventrikkel kan øke, ekspandere, øke i amplitude, flyttes nedover og til sidene, med et systolisk tilbaketrekkings fremre venstre parasternal region, noe som skaper en "gynge" bevegelse av den venstre halvdel av brystet.

I senere stadier av aortisk oppkastning kan palpasjon detekteres i systolisk jitter ved hjertepunktet og over karoten arterier; Dette skyldes et stort slagvolum og lav aorta diastolisk trykk.

De auskultative symptomene inkluderer en normal hjertetone og en usplittet, høy, spiss eller flapping II hjerte tone på grunn av økt motstand av elastisk aorta. Støy aortaregurgitasjon lyse, høy frekvens, diastolisk, falming, begynner kort tid etter aortic komponent S. han hørte mest høylytt i tredje eller fjerde interkostalrom til venstre for sternum. Støy er best hørt av et stetoskop med en membran når pasienten vender frem med forsinket pust under utånding. Det øker med prøver som øker etterbelastning (for eksempel squatting, isometrisk håndtrykk). Hvis aortisk oppblåsthet er liten, kan det bare oppstå støy i tidlig diastol. Hvis det diastoliske trykket i venstre ventrikel er svært høy, blir støyen kortere, da aorta-trykket og diastolisk trykk i venstre ventrikkel utjevnes i tidlig diastol.

Andre patologiske auskultatoriske funn inkluderer utstøtningsstøy og oppblåsende strømningsstøy, en flick av utvisning kort etter S og en støy av aortisk utåndingsstrøm. Diastolisk støy høres i armhulen eller i midten av den venstre bryst (Cole-Cecil støy) forårsaket av sammensmelting av aorta hjerte III med støy tone (S3), som oppstår ved samtidig fylling av venstre ventrikel fra venstre atrium og aorta. Midten og slutten diastolisk støy som høres ved spissen (Austin Flint støy) kan være på grunn av hurtig strømning oppstøt, venstre ventrikkel, som bevirker vibrasjon av flikene på mitral ventil på den atriale toppstrømmen; denne støyen ligner den diastoliske murmuren av mitralstenose.

Andre symptomer er sjeldne, de har lav (eller ukjent) følsomhet og spesifisitet. Synlige tegn på sykdom inkluderer hode sving (symptom Mousseau) og ring spiker kapillærer (Quincke symptom, bedre definert med en lysfølsom), eller tungen (Muller symptom). Palpasjon kan identifisere stresspuls med en hurtig stigning og fall ( "vibrerende", "vannslag" eller kollaptoidnye puls) og den pulsering av arteria carotis (Korrigena symptom), retinal arterie (Becker symptom), lever (Rosenbach symptom) eller milt (Gerhard symptom ). Endringer i blodtrykk inkluderer økt systolisk trykk på beina (under kneet) med> 60 mm Hg. Art. sammenlignet med trykket på skulderen (Hill symptom) og fallet i diastolisk blodtrykk mer enn 15 mmHg. Art. med hevning av hånden (et symptom på Maine). Lytte på kroppslyd symptomer inkluderer grov lyd som kan høres i den femorale pulsering (shot lyden av pistolen, eller et symptom på Traube), og femoral systolisk og diastolisk bilyd tone proksimale kompresjon av arterien (støy Duroziez).

Diagnose av aortisk oppkastning

Presumptiv diagnose er basert på anamnese, objektiv undersøkelse og bekreftet ved ekkokardiografi. Doppler ekkokardiografi er valget av metode for å detektere og kvantifisere størrelsen på strømmen av regurgitasjon. Todimensjonal ekkokardiografi bidrar til å bestemme størrelsen på roten til aorta, samt de anatomiske egenskapene og funksjonene til Lleu ventrikkelen. Konechnoy systoliske volum venstre zhuludochka> 60 ml / m2, ende-systolisk venstre ventrikkel diameter> 50 mm og 55 mm VVEF ( "regel av 55") eller ende-diastolisk diameter> 75 mm krever også kirurgisk behandling; å ta medisiner er på andreplass for denne gruppen av pasienter. Ytterligere kirurgiske kriterier inkluderer en reduksjon i EF 4,0 og hjerteindeks 2.

Pasienter som ikke faller under disse kriteriene, er underlagt grundig fysisk undersøkelse, ekkokardiografi og muligens radioisotop-angiokinesi ved øvelse og i ro for å bestemme LV-kontraktilitet hver 6.-12. Måned.

Profylakse av endokarditt med antibiotika er vist før prosedyrer som kan føre til bakteriemi.

outlook

På bakgrunn av behandling er 10-årig overlevelse hos pasienter med moderat eller moderat aorta-regurgitasjon 80-95%. Ved rettidig utskifting av ventilen (før utviklingen av hjertesvikt og under hensyntagen til kriteriene beskrevet nedenfor), er en ekstern prognose hos pasienter med moderat og alvorlig aortaoppkastning ikke dårlig. Imidlertid er prognosen betydelig verre med alvorlig aortisk oppblåsthet og hjertesvikt.

Medisinsk ekspert-redaktør

Portnov Alexey Alexandrovich

utdanning: Kyiv National Medical University. AA Bogomoleter, spesialitet - "Medisinsk virksomhet"

Les Mer Om Fartøyene