Stenting av hjertet: beskrivelse av operasjonen, dens verdighet, rehabilitering

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er denne operasjonen - stenting av hjerteskjærne, hvorfor anses det for å være en av de beste metodene for behandling av ulike former for iskemisk sykdom, særegenheter ved sin adferd.

Stenting koronar hjerte - det er minimalt invasiv (svak) endovaskulært (intra) operasjon på arteriene som forsyner hjertet, som er for å øke deres smalere og okkludert partier ved å montere inn i lumen av vaskulær stent.

Slike endoskopiske operasjoner utføres av endovaskulære kirurger, kardiokirurger og vaskulære kirurger i spesialiserte sentre for endovaskulær cardiosurgery.

Operasjonsbeskrivelse

Aterosklerose av koronararteriene, som er manifestert i dannelsen av hulrommet i blodårene kolesterol plakk - et typisk kausal mekanisme for koronar hjertesykdom Disse plaques ser ut som fremspring og ujevnheter, hvor det er betennelse, arrdannelse, ødeleggelse av det indre lag av fartøyet og blodpropper. Slike patologiske endringer i de vaskulære hulrommet reduseres helt eller delvis tette arterien, redusere blodtilførselen til hjertemuskelen. Dette truer hans iskemi (oksygen sult) eller et hjerteinfarkt (nekrose).

Betydningen av stenting årene i hjertet er å gjenopprette lumen av koronararteriene i feltet innsnevring av aterosklerotisk plakk med særskilte ekstendere - stent. Dermed er det mulig å gjenopprette normal blodsirkulasjon i hjertet på en pålitelig og fullstendig måte.

Stenting lindrer ikke aterosklerose, men bare for en tid (flere år) eliminerer dens manifestasjoner, symptomer og de negative konsekvensene av kranskärlssykdom.

Egenskaper ved teknikken for koronar stenting:

 1. Denne operasjonen er endovaskulær - alle manipulasjoner utføres utelukkende inne i fartøyets lumen, uten kutt på huden og brudd på integriteten i de berørte områdene.
 2. Lumen av det okkluderte arterie kan ikke gjenopprettes ved å fjerne plakk, og ved hjelp av stenten - en tynn metallisk karprotese i form av nettrør.
 3. Stentens oppgave, introdusert i den trange delen av arterien - er å presse de aterosklerotiske plakkene inn i karetets vegger og skyve dem fra hverandre. Denne handlingen lar deg utvide lumen, og selve stenten er så sterk at den fungerer som et rammeverk som stabilt holder det.
 4. I løpet av en operasjon kan så mange stenter installeres etter behov, avhengig av antall innsnevrede seksjoner (fra en til tre eller fire).
 5. Gjennomføringen av stenting krever at pasienten går inn i radiokontraststoffer (preparater) som fyller koronarbeinene. For å registrere sitt bilde, samt kontrollere fremdriften i kontrast, brukes X-ray utstyr med høy presisjon.

Mer om stenter

En stent som er installert i lumen av den innsnevrede koronararterien, skal bli et pålitelig internt rammeverk som ikke tillater fartøyet å re-kontrakt. Men et slikt krav, presentert til ham, er ikke den eneste.

Ethvert implantat innført i kroppen er fremmed for vev. Derfor er det vanskelig å unngå å unngå reaksjonen av avvisning. Men moderne coronary stents er så godt gjennomtenkt og konstruert at de ikke forårsaker noen ekstra endringer.

De viktigste egenskapene til den nye generasjons stents er:

 • Er laget av en metalllegering av kobolt og krom. Den første gir god vevsfølsomhet, den andre styrken.
 • I utseende ligner det et rør ca. 1 cm langt, fra 2,5 til 5-6 mm i diameter, hvis vegger har form av et rutenett.
 • Nettstrukturen gjør at du kan endre stentens diameter fra det minimum du trenger under oppførselen til okklusjonsstedet, til det maksimale du trenger for å utvide den smalte delen.
 • Dekket med spesielle stoffer som blokkerer koagulerbarheten av blod. De frigjøres gradvis, forhindrer reaksjonen av koaguleringssystemet og dannelsen av trombi på selve stenten.
Klikk på bildet for å forstørre

Gamle stentprøver har betydelige ulemper, hvorav den viktigste er mangelen på antikoagulantbelegg. Dette er en av hovedårsakene til mislykket stenting på grunn av deres tilstopping med blodpropper.

Den virkelige verdien av metoden

Stenting av hjertens arterier er ikke den eneste måten å gjenopprette kransløpsstrømmen. Hvis dette var så, ville problemet med iskemisk sykdom vært løst. Men det er slike fordeler som gjør at stenting kan betraktes som en virkelig effektiv og sikker behandlingsmetode.

Konkurrere med det teknikker - aortokoronary shunting og medisinering. Hver av metodene har noen fordeler eller ulemper. Ingen av dem skal brukes i henhold til malprinsippet, men individuelt sammenlignet med egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.

Prinsipp for koronar bypass kirurgi

I tabellen er det komparative karakteristikk for kirurgiske teknikker for formålet med tildeling av reelle fordeler ved koronarstenting.

Stenting av hjertets kar (kranspulsårer): essens, kostnad, resultat

stent i hjertekaronarien i hjertet

Pasienten med myokardisk iskemi er tvunget til hele tiden å ta visse stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper, øker blodtrykket og høyt kolesterol i blodet. Til tross for kontinuerlig medisinsk behandling utvikler pasienter med signifikant stenose ofte akutt myokardinfarkt. En utmerket metode for behandling av iskemisk sykdom og forebygging av infarkt er installasjon av en stent i lumen i kranspulsåren.

Stenten er en tynn metallramme i form av et fleksibelt nett som settes inn i lumen av arterien i komprimert tilstand, og sprer seg så som en fjær. På grunn av dette blir aterosklerotiske plakkene "presset" inn i muskelveggen og fartøyets vegg utvidet på denne måten stenger ikke lenger.

Typer av stenter

I øyeblikket bruker vaskulær kirurgi stenter laget av kobolt og kromlegering, i form av wire, mesh, rørformede og ringstrukturer. Stents hovedkvaliteter bør være radiokontrast og god overlevelse i lumenveggen. Nylig er mange stenter dekket av medisinske stoffer som forhindrer at innerveggen av karet (intima) ekspanderer, og dermed reduseres risikoen for re-stenose (restenose). I tillegg eliminerer et slikt belegg avsetningen av trombi på en fremmedlegeme i fartøyets lumen, som er stenten. Dermed reduserer legemiddeldekning risikoen for gjentatt myokardinfarkt.

Stentens utforming for den enkelte pasient velges direkte av behandlende hjertekirurg. Hittil er det ingen grunnforskjell mellom stentens form, da de er alle designet i samsvar med anatomiske forskjeller i forskjellige pasienter og fullt ut oppfyller sin funksjon.

Hva er stenting forskjellig fra shunting?

Begge operasjonene er for tiden metoder for radikal behandling av kranspulsstensose. Men de er vesentlig forskjellig blant seg selv. Operasjonen av stenting av hjerteskjærene er introduksjonen i menneskekroppen til en slags leder som hjelper stenoserien til å fungere normalt. En stent er en fremmedlegeme.

I aorto-coronary bypass (CABG) - som et fartøy som tillater blodstrøm til hjertet, brukes pasientens egen arterie eller venen. Det vil si at en løsning løses, overvinne hindringen i form av et stenose-sted, og den berørte kranspulsåren er slått av fra blodstrømmen.

Til tross for forskjellene i operasjonsteknikken er indikasjonene for dem nesten identiske.

Indikasjoner for stenting

Koronar stenting operasjon er indisert for pasienter med følgende former for koronar hjertesykdom:

 • Progressiv angina er en økning, en økning i varighet og intensitet av angrep av brystsmerter som ikke stoppes ved inntak av nitroglyserin under tungen,
 • Akutt koronarsyndrom (preinfarkt), som truer utviklingen av akutt myokardinfarkt i nær fremtid uten behandling,
 • Akutt hjerteinfarkt,
 • Tidlig postinfarkt angina - angrep av hjertesmerter som oppstår i de første ukene etter et akutt hjerteinfarkt,
 • Stabil angina 3-4 FC, når hyppige, langvarige smerteangrep reduserer pasientens livskvalitet betydelig,
 • Gjentatt stenose eller trombose av en tidligere etablert stent eller shunt (etter aortokoronar bypassoperasjon).

stenosering av kranspuls aterosklerose er hovedforutsetningen for operasjonen

En stent belagt med et medikament stoff er å foretrekke å installere i følgende kategorier av pasienter:

 1. Personer med diabetes, nedsatt nyrefunksjon (pasienter som får hemodialyse),
 2. Personer med stor risiko for restenose,
 3. Pasienter som gjennomgikk en operasjon for å installere en avdekket stent som utviklet en gjentatt stenose,
 4. Pasienter med re-stenose av shunt etter CABG-operasjon.

Kontraindikasjoner for kirurgi

Stenten for akutt indikasjoner, for eksempel med akutt myokardinfarkt, kan etableres selv i en pasient i alvorlig tilstand, hvis den skyldes hjertepatologi. Ikke desto mindre kan operasjonen bli kontraindisert i følgende tilfeller:

 • Akutt berøring,
 • Akutte smittsomme sykdommer,
 • Den terminale fasen av lever- og nyreinsuffisiens,
 • Intern blødning (gastrointestinal, pulmonal),
 • Brudd på blodkoagulasjonssystemet med høy risiko for livstruende blødning.

Operasjonen av stenting av kranspulsårene virker upassende når den aterosklerotiske lesjonen har stor grad, og prosessen diffunderer over arteriene. I dette tilfellet er det bedre å ty til en bypass-operasjon.

Forberedelse og drift

Stenting kan utføres i en nødsituasjon eller på en planlagt måte. I en nødoperasjon må du først utføre et koronar angiogram (CAG), som resulterer i en beslutning om å sette stenten straks inn i karene. Forberedelse til operasjonen i dette tilfelle reduseres til innføring i pasientens antikoagulanter og antiplatemidler - produkter som hindrer blodkoagulasjon økes (for å forhindre tromboser). Som regel brukes heparin og / eller klopidogrel (warfarin, xarelto, etc.).

Før elektiv kirurgi pasienten må utføre de nødvendige forskningsmetoder, bidrar til å klargjøre graden av vaskulære lesjoner, og for å evaluere den kontraktile aktivitet av myokard, iskemi sone og så videre. D. For denne pasientstille CAG, ultralyd i hjertet (echocardioscopy), EKG standard og med lasten, transesophageal electrostimulation myokardium (PEFI - transesofageal elektrofysiologisk studie). Etter å ha utført alle diagnostiske metoder, blir pasienten innlagt på klinikken hvor operasjonen skal utføres.

På kvelden på kvelden til operasjonen er det mulig å få et lett kveldsmåltid. Det er sannsynlig at det vil være nødvendig å avbryte noen hjertedroger, men bare på resept av den behandlende legen. Frokost før kirurgi er ikke tillatt.

Direkte stenting utføres under lokalbedøvelse. Generell anestesi, disseksjon av thorax og brystben, samt tilkobling av hjertet til enheten av kunstig sirkulasjon (AIC) er ikke nødvendig. Ved begynnelsen av operasjonen utføres lokalbedøvelse av huden i projeksjonen av lårbenet, som nås med et lite snitt. En introducer blir introdusert i arterien, gjennom hvilken et kateter med en endemontert stent bringes til den berørte kranspulsåren. Under kontroll av røntgenutstyr overvåkes den presise plasseringen av stenten på stedet for stenose.

Ytterligere ballong som befinner seg til enhver tid i en sammentrykket tilstand inne i stenten er oppblåst med lufttrykk som en stent som en fjærstruktur, knuser, tett anlegg i hulrommet i arterien.

Etter det blir kateteret med ballongen fjernet, en tett aseptisk bandasje påføres snittet på huden, og pasienten overføres til intensivavdelingen for videre observasjon. Hele prosedyren varer i ca tre timer, og er smertefri.

Etter stenting blir pasienten observert de første 24 timene i intensivavdelingen, og deretter overført til en vanlig menighet hvor han fortsatt er omtrent 5-7 dager før uttaket fra sykehuset.

Video: stenting, medisinsk animasjon

Mulige komplikasjoner

I forbindelse med det faktum at stenting av kranspulsårene er en invasiv metode for behandling av iskemi, det vil si det utføres i kroppens vev, er det ganske mulig utviklingen av postoperative komplikasjoner. Men takket være moderne materialer og intervensjonsteknikk er risikoen for komplikasjoner minimert.

Således, intraoperativ (under drift) forekomsten av komplikasjoner er livstruende arytmier (ventrikkelflimmer, ventrikulær takykardi), snittet i kransarterien (disseksjon), omfattende myokardial infarkt.

Tidlige postoperative komplikasjoner inkluderer akutt trombose (koagulering ved stentplassering), aneurysm i vaskemuren med sannsynlighet for brudd, forstyrrelse av hjerterytmen.

Senere komplikasjon etter operasjon - restenose, spredning av det indre skallet på fartøyet på stentoverflaten fra innsiden med utseendet av nye aterosklerotiske plakk og trombi.

Forebygging av komplikasjoner består av forsiktig røntgenkontroll av stentinstallasjonen, bruk av materialer av høyeste kvalitet, samt ved å ta de nødvendige stoffene etter operasjon å behandle aterosklerose og redusere blodpropper i blodet. Den korrekte holdningen til pasienten spiller en betydelig rolle her, fordi det på et hvilket som helst kirurgisk område er kjent at i postjusterende pasienter går det gunstigere enn hos personer som er utsatt for angst og angst. Videre utvikler komplikasjoner i mindre enn 10% av tilfellene.

Livsstil etter kirurgi

Som regel registrerer pasienter i fravær av angina pectoris angrep i 90% av tilfellene. Dette betyr imidlertid ikke at du kan glemme helsen din og fortsette å leve som om ingenting skjedde. nå Du må ta vare på din livsstil, og utfør om nødvendig sin korreksjon. For å gjøre dette er det tilstrekkelig å følge enkle regler:

 1. Nekter å røyke og drikke sterke ånder.
 2. Følg prinsippene for sunn mat. Ikke trenger å kaste ut med konstant sultne dietter i håp om normalisering av høyt kolesterol i blodet (som grunnlag for utviklingen av aterosklerose). Tvert imot bør man få proteiner, fett og karbohydrater fra mat, men deres inntak må være balansert og fett "nyttig". Fettkvaliteter av kjøtt, fisk og fjærfe må byttes ut med lavt fett, og også helt eliminere fra kostholdsstekt mat og hurtigmatvarer. Få flere greener, ferske grønnsaker og frukt, gjærte melkprodukter. Også nyttig er frokostblandinger og vegetabilske oljer - oliven, linfrø, solsikke, mais.
 3. Ta foreskrevet medisiner - lipid senking (hvis høyt kolesterol), antihypertensive stoffer, antiaggreganter og antikoagulantia (under den månedlige kontrollen av blodkoagulasjon). Spesiell oppmerksomhet bør gis til utnevnelsen av den siste gruppen av rusmidler. Så, ved installasjon av en enkel stent, består "dobbel profylakse" av sin trombose i å ta Plavix og Aspirin i den første måneden etter operasjonen, og i tilfelle en stent belagt med et stoffstoff i de første 12 månedene. For tidlig seponering av medisiner ved en foreskrevet av legeordningen er uakseptabel.
 4. Unntatt betydelig fysisk aktivitet og trening. Tilstrekkelig tilstrekkelig for pasientens tilstand i form av å gå, løpe eller svømme.
 5. Etter operasjonen, besøk kardiologen på bostedet etter hans avtaler.
 6. Stenting er ikke en deaktiveringsoperasjon, og hvis pasienten fortsatt kan jobbe, kan han fortsette å jobbe.

Prognose, forventet levetid etter operasjon

Prognosen etter stenting-operasjonen er utvilsomt gunstig, da blodstrømmen i den berørte arterien gjenoppretter, smerteangrepene i brystet forsvinner, reduseres risikoen for hjerteinfarkt og plutselig hjertedød.

Forventet levetid øker også - mer enn 90% av pasientene lever stille i de første fem årene etter operasjonen. Dette fremgår også av responsene hos pasienter hvis livskvalitet er betydelig forbedret. Med ordene til pasienter og deres slektninger, angina angrep nesten helt forsvinner, problemet med konstant bruk av nitroglycerin er eliminert, forbedrer den psykologiske tilstanden til pasienten - frykt for død forsvinner under et smerteangrep. Lukk pasienten blir selvsagt roligere, fordi koronarbein blir tilpasbare, og derfor er risikoen for dødelig hjerteinfarkt minimal.

Hvor blir stenting utført?

For tiden er operasjonen utbredt og utføres i nesten alle større byer i Russland. Så i Moskva, for eksempel, i dag er det mange medisinske institusjoner som praktiserer stenting av hjerteskjoldene. Kirurgisk institutt. Vishnevsky, Volyn sykehus, forskningsinstitutt. Sklifosovsky, hjerte sentrum av. Myasnikov, FGBU dem. Bakulev er ikke en komplett liste over sykehus som tilbyr slike tjenester.

Stenting refererer til høyteknologisk medisinsk behandling (VTMP), og kan utføres under MHI-politikken (i nødstilfeller) eller med en kvote som er allokert fra regionbudsjettet (på en planlagt måte). For å få en kvote, må du søke på Helsedepartementets regionale avdeling med vedlagte eksemplarer av medisinske studier som bekrefter behovet for intervensjon. Dersom pasienten har råd til å betale for operasjonen, kan han opereres på betalt basis. Den omtrentlige kostnaden ved operasjonen i Moskva er således: preoperativ koronarangiografi - ca. 10 000 rubler, installasjon av en stent uten dekning - ca 70 000 rubler, med omslag - ca 200 000 rubler.

Hva er bedre - CABG eller stenting?

For å svare på dette spørsmålet med hensyn til hver enkelt pasient med angina, vil bare en hjerte kirurg kunne ta en ansikt til ansikt undersøkelse. Imidlertid identifiseres noen fordeler for begge behandlinger.

Så stenting er annerledes mindre traumatisk kirurgi, bedre toleranse for pasienter, ikke behov for generell anestesi. I tillegg bruker pasienten mindre antall sykehusdager på sykehuset, og tidligere kan det begynne å fungere.

Shunting er det samme utføres ved hjelp av eget vev (blodårer eller arterier), det vil si at det ikke finnes noen fremmedlegemer i kroppen. Også sannsynligheten for re-stenose av shunt er lavere enn stentens. Hvis pasienten har en diffus lesjon av koronarbeinene, kan bypasset løse dette problemet, i motsetning til stenten.

Så i konklusjonen, vil jeg gjerne merke - til tross for at mange pasienter er skeptiske oppfatter muligheten for kirurgi på hjertet, bør de lytte til anbefalingene fra behandlende lege, og hvis stenting er nødvendig, bør du gi dine tanker en positiv holdning og mot til å gå videre drift. Jo mer slik at det i flere tiår av vellykkede operasjoner på koronar fartøy legene har vært i stand til å samle et tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag som viser at stenting vesentlig forlenger levetid og reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

Koronar stenting av hjertekarene

Ballong angioplastikk og koronar stenter

En moderne tilnærming til behandling av IHD (angina og hjerteinfarkt)

Medikamenter som er foreskrevet for angina, tjener det formål å forebygging av myokardielt infarkt og motvirke utviklingen av aterosklerose og vaskulær vekst av plakk, men kan ikke eliminere eksisterende betydelig innsnevring (stenose) og blokkering (okklusjon) av skip.

Restaureringen av koronar blodstrøm gjennom karene er mulig på to måter. Ved å omgå de smalte fartøyene, kan pasientens egne fartøy syes, tatt fra andre anatomiske regioner - de såkalte shunts. Denne operasjonen - aortokoronary shunting - er en alvorlig inngrep på det åpne hjertet med bruk av anestesi og kunstig sirkulasjon.

Imidlertid er det alternative endovaskulære (intravaskulære) behandlinger for angina og myokardinfarkt. Ofte kan normal blodgass gjennom hjertets kar gjenopprettes uten å benytte seg av en operasjon av dette volumet. Moderne teknologier tillater å utvide innsnevringen av fartøyet fra sin lumen. Denne prosedyren - koronar angioplastikk - (koronaroplastikk) og stenting - utført på samme utstyr som koronar angiografi. men bruker mer sofistikerte verktøy. Ingen kutt, ingen anestesi i sin oppførsel er ikke nødvendig.

Hvis du eller en elsket en har utviklet et hjerteinfarkt, og beredskaps lege finner det nødvendig haster sykehusinnleggelse på å insistere på valg av sykehus, der det kan gjennomføres snarest koronar angioplastikk og stenting av fartøyet blokkering som førte til utviklingen av et hjerteinfarkt. Denne operasjonen blir utført på tids (så snart som mulig), i de tidlige timer fra tidspunktet for hjerteinfarkt, kan det i betydelig grad begrenser den sone i hjertemuskelen, og ofte oppnå og reversere forløpet, for å forhindre det.

Som med koronar angiografi, under angioplastisk kateter settes inn i en spesiell beholder på låret eller armen under lokalbedøvelse og føres til området for koronar innsnevring (stenose) (fig. 14-16).

Kateteret er utstyrt med ballong (Figur 17), som, når den utvides, knuser en aterosklerotisk plakk som skaper en hindring for blodstrømmen. Størrelsen på boksen er valgt spesielt i samsvar med størrelsen på det berørte fartøyet og omfanget av den innsnevrede delen (Figur 18).

Restaurering av normal blodstrøm er bekreftet ved innføring av radiopaque substans og gjentatte røntgenstråler - kontroll koronar angiografi (figur 19-20).

En mer pålitelig metode for å gjenopprette og beholde den normale lumen av fartøyet i trengselssonen, og derfor av blodstrømmen langs den, er bruken koronar stent. Stenten er en liten transformerbar nettverksramme som er montert på samme beholder som angioplastikken utføres (figur 22).

Etter å ha holdt ballongen med stenten, utvides den til den normale diameteren av fartøyet, og stenten presses mot veggene (figur 23). Den implanterte stenten forblir permanent i fartøyet, formen endres aldri igjen, og beholderens lumen er åpen (figur 24). Denne operasjonen kalles koronar stenting. I dag, i de aller fleste tilfeller utføres angioplastikk og stenting samtidig. dvs. som en uavhengig operasjon av angioplastikk (ballongdynatasjon av fartøyet) brukes mindre ofte, men mye oftere i løpet av stenting.

Opphør av angrep av brystsmerter etter koronar angioplastikk og stenting oppstår umiddelbart. Disse intravaskulære operasjonene krever ikke rehabilitering, det er ikke nødvendig med hvilerom, og pasienten blir utladet til aktiv aktivitet i løpet av få dager.

Organiseringen av behandling i klinikker i St. Petersburg, Moskva og andre byer i Russland er gitt av de ledende spesialister innen angioplastikk og stenting av blodkar EKSTEN MEDISK.

Aortokoronær stenting

Stenting av hjertet er en metode for lavtraumatisk kirurgisk behandling av kranspuls aterosklerose. Operasjonen av stenting gjør det mulig å gjenopprette lumen på fartøyet berørt av aterosklerose, og derved returnere full blodtilførsel til hjertet.

Hvordan virker stenten?

Kirurgisk inngrep utføres under lokalbedøvelse, siden operasjonen er praktisk talt blodløs og smertefri. Pasienten forblir fullt bevisst og i kontakt med legen, og oppfyller hans ønsker.

Koronar angiografi

Gjennom en punktering i lårområdet er et kateter satt inn i lårbenet, som med blodstrømmer når koronararteriene. En kontrast blir så matet gjennom kateteret. Det er nødvendig for koronararteriene å være synlige på en rekke røntgenbilder.

Denne undersøkelsen kan gjennomføres både direkte under operasjonen som en første fase og på forhånd. Under koronar angiografi mottar legen informasjon om plasseringen og omfanget og varigheten av fartøyets sammenbrudd.

Koronararterie stenting

Deretter settes en leder inn i kateteret, på enden av den er det en komprimert liten ballong som føres inn i stenten, som i en ring. Stenten er et hult metallrør - sterkt og samtidig elastisk. Veggen har en maskestruktur.

Under kontrollen av røntgen og elektrokardiogrammet blir stenten sammen med ballongen satt inn i den innsnevrede delen av fartøyet, hvorpå ballongen svulmer. På dette punktet vendes den brettede stenten og klemmer seg inn i arterienes vegger og utvider dem. I rettet tilstand er stenten fast i fartøyet, og videreutvikler rollen som et særegent skjelett.

Etter at doktoren har funnet ut at stenten er installert og godt festet, blir lederen og kateteret fjernet fra lårbenet, en bandasje påføres benet.

Fordeler ved stentning av kranspulsårene

 • Radikalt eliminerer iskemi i hjertet med iskemisk hjertesykdom (iskemisk hjertesykdom)
 • Tolerras enkelt av pasienten
 • Pasienten blir vanligvis utladet fra sykehuset i 3-5 dager
 • Fare for komplikasjoner etter stenting er minimal
 • Effektiviteten av operasjonen er 80-95%, avhengig av typen av stent (med eller uten medikamentbelegg).
 • Stenting av hjerteskjermer forbedrer livskvaliteten (angina angrep forsvinner), øker varigheten.

Fordeler med koronar stenting i Sør-Korea

Russisktalende pasienter kan gjennomgå stenting av hjerteskjærene fra de beste kardiovaskulærene i Asia.

Operasjonen av stenting i koreanske klinikker utføres i et integrert operasjonsrom utstyrt med moderne endoskopisk utstyr.

Stenting av hjertebeholdere i Korea brukes stents med et stoffbelegg av verdens ledende produsenter, som velges individuelt for hver pasient, basert på de anatomiske egenskapene til det berørte fartøyet.

Som følge av behandling i Republikken Korea forsvinner angina angrep i 95% av pasientene, økt treningstoleranse og livskvalitet forbedres.

Hvis du vil gjennomgå en hjertestoppoperasjon i et av hjertesentrene i Sør-Korea, kan du få en legehøring i dag. For å gjøre dette fyller du ut søknadsskjemaet, sender det til oss og venter på returanrop eller brev. Vi vil prøve å svare deg på en arbeidsdag.

Stenting av hjerteskjermer: Hva er viktig å vite om det?

Hjertet er en kraftig pumpe som sirkulerer blod i kroppen vår. Med blod mottar vev og organer oksygen og næringsstoffer, uten som i sin tur deres vital aktivitet ville være umulig.

For å oppnå dette viktige arbeidet trenger hjertet et betydelig beløp av oksygen, for leveringen som koronararteriesystemet svarer på. Patologiske endringer i tilstanden til fartøyene fører alltid til en forverring av blodtilførselen til hjertet og til utvikling av svært alvorlige kardiovaskulære sykdommer.

En av disse atherosklerose er den mest utviklede kroniske sykdommen som påvirker arteriene. Litt etter litt, voksende aterosklerotiske plakk på indre veggen av vaskemuren, flere eller enkle, er kolesteriske forekomster.

Åreveggen forkalkning og proliferasjon av bindevev i en arterie bringes til innsnevring av hulrommet inntil fullstendig zapustevaniya arterie, langsomt progressiv deformasjon og derved føre til kronisk, langsomt voksende brudd perfusion organ, mates gjennom den angrepne arterie.

Mange kardiologer har mange avanserte metoder for kirurgisk behandling. Men før de intravaskulære behandlingsmetodene viste seg, var en enkelt kirurgisk metode for behandling av koronar hjertesykdom koronar bypass-metoden. For tiden klarer mange pasienter å unngå kirurgisk innblanding på grunn av bruk av lavt traumatiske og effektive metoder, som for eksempel stenting av hjertekarene.

Hva er essensen av stenting

En stent er et metall tynt rør, som består av trådceller og oppblåses med en spesiell ballong. Ballongen blir introdusert i det berørte fartøyet, ekspanderende, det klemmes inn i karetets vegger og forstørrer dets lumen. Slik korrigeres blodtilførselen til hjertet.

På diagnosetrinnet utføres koronarangiografi, noe som gjør det mulig å bestemme plasseringen, naturen og graden av innsnevring av koronarbeinene.

Deretter i operasjonen, under røntgenkontroll, utføres en operasjon som kontinuerlig registrerer pasientens kardiogram. Når operasjonen ikke er nødvendig for å utføre snitt, utføres den under lokalbedøvelse.

Gjennom fartøyet på armen eller låret ved munnen av den innsnevrede koronararterien, settes et spesielt kateter inn, gjennom hvilket en tynn metallleder gjennomføres under observasjon på skjermen. Denne lederen er forsynt med en beholder som svarer til størrelsen på den innsnevrede delen. På ballongen, i komprimert tilstand, er en stent montert, som er kombinert med vev og menneskelige organer, elastisk og fleksibel, i stand til å tilpasse seg fartøyets tilstand. Ballongen settes inn på lederen svulmer, stenten utvides og presses inn i innervegg.

For å sikre korrektheten av ekspansjonen av stenten, blir ballongen oppblåst flere ganger. Deretter blåses ballongen av og fjernes fra arterien sammen med et kateter og en leder. I sin tur forblir stenten å bevare fartøyets lumen. Avhengig av størrelsen på det berørte fartøyet kan en eller flere stenter brukes.

Stenting av hjerteskjermer: vurderinger

Vanligvis er resultatene av operasjonen i henhold til mange vurderinger gode, risikoen for komplikasjoner etter det laveste og det er relativt trygt. Likevel er det sannsynlig at en allergisk reaksjon av organismen til et stoff som introduseres under operasjonen for røntgenobservasjon i noen tilfeller er sannsynlig.

Det er også blødning eller blåmerker på arteriepunktersiden. For å forhindre komplikasjoner, blir pasienten igjen i intensivavdelingen med obligatorisk overholdelse av sengestøtten. Etter en stund, etter at såret har helbredet ved punkteringsstedet, blir den opererte pasienten tømt fra sykehuset. Pasienten kan gå tilbake til den vanlige livsstilen og regelmessig observere legen på bosattestedet.

I operasjonen er stenting av hjerteskjærene ganske høy. Dette forklares av det faktum at det bruker dyre medisiner og moderne medisinsk utstyr for operasjonen. Takket være stanken i hjertebeholdere får pasientene muligheten til å leve et normalt liv.

Men likevel, det er verdt å huske at selv med de mest feilfrie metodene for hjerteoperasjon, avskaffer de ikke behovet for å ta vare på helsen nøye. Vi trenger systematiske fysiske aktiviteter i samsvar med fysiske evner og alder, rasjonell ernæring, frisk luft, som begrenser bruk av matvarer som inneholder kolesterol.

Fordelene, ulemper og negative konsekvenser av operasjonen for installasjon av stenter for koronarbeholdere

En pasient med myokardisk iskemi trenger regelmessig inntak av legemidler som forhindrer utseendet av trombi, skarpe trykkfall i karene og en økning i kolesterolet i sirkulasjonssystemet. Men til tross for rusmiddelbehandling hos pasienter med avansert stenose, er det ofte brudd på myokardiet. En effektiv måte å behandle iskemi og forhindre hjertespredninger er å installere en stent inne i hjerteets hjertehinnebeholder.

Hva er en stent?

Stent - en spesiell metall sylindrisk ramme av liten størrelse i form av et plastmaske, som innføres i arterien i komprimert form. Deretter er rammen rettet som en fjær. Dette fører til det faktum at aterosklerotisk vekst graver inn i karets vegger, og arterien med forstørret lumen blir ikke lenger stenose. Stents kan være laget av plast eller metall.

Implantat for stenting

Hva er stentene?

Stenten, som er introdusert i kranspulsårene, betraktes som et høyteknologisk medisinsk produkt. Produktet er laget av rustfritt stål. For moderne stenter brukes en koboltlegering. Materialet gjør det mulig å produsere elastiske og tynne skjeletter, som er implantert i fartøy med vridningskurs. Dimensjonene til stentene bestemmes av diameteren av den unormale arterien.

I kirurgi er det følgende typer stenter:

 1. Bart metall. De spredte seg i akutte kirurgiske inngrep (under ustabil stenose, hjerteinfarkt). Anvendt til terapi av stenose i store hjerteskjermer med lav sannsynlighet for sekundær stenose. Produsert av legeringer av metaller: nitinol, platina, tantal, kobolt og iridium legeringer.
 2. Stents med et stoffbelegg. Implantater har funnet søknad ved behandling av koronar hjertesykdom. Dekning i form av en cytotoksisk forhindrer utvikling av ytterligere negative konsekvenser: sekundær stenose og reocclusion.
Utseende av stenten

Materialer med et stoffbelegg er delt inn i følgende typer:

 • Produkter av fjerde generasjon, kalt skavelskaper. Den største fordelen er evnen til å absorbere helt. Diameteren av det vaskulære lumen tilsvarer den fysiologiske parameteren.
 • Produkter fra tredje generasjon er produsert med et selvopptakbart belegg basert på polymerer eller uten det. I dette tilfellet akkumuleres medikamentet på den porøse veggen av strukturen, til slutt blir den frigjort i det vaskulære systemet. Dette er stammene til Viomatrix. De brukes i de fleste europeiske kardiokirurgiske klinikker.
 • Andre generasjons produkter, de kalles biologisk kompatible. Har vist verdige resultater i terapi av stenose av fartøy. Stents har en lav prosentandel av sannsynligheten for blodpropper. Konstruksjoner brukes ofte i russisk kardiologisk kirurgi.
 • Produkter av den første generasjonen er for tiden ikke brukt, fordi de er preget av høy risiko for komplikasjoner i hjertet. Som negative konsekvenser kan det være tromboser, infarkt, mikroskopiske aneurismer.
Materiale med legemiddel

Stenter for behandling av koronarbein kan være:

 1. Wire (består bare av tynne ledninger).
 2. Mesh (har form av et vevnet).
 3. Ring (bestå av flere ringkoblinger).
 4. Tubular (se ut som et sylindrisk rør).
Mesh implantat

Fordeler med stenting

I motsetning til andre metoder for hjerteoperasjon, har stenting av hjertekarrene en rekke åpenbare fordeler:

 • Legen trenger ikke å åpne thoraxen - operasjonen er minimal invasiv. Intervensjon utføres gjennom en liten punktering på kroppen (ikke mer enn 3 mm i diameter) inn i hvilket et kateter settes inn.
 • Operasjonen trenger ikke generell anestesi - nok lokalbedøvelse. Pasienten er bevisst. Risikoen for komplikasjoner og bivirkninger forbundet med bruk av generell anestesi er utelukket.
 • Pasienten behøver ikke å være på sykehuset i lang tid. Allerede på den tredje dagen, med normale indikasjoner, blir pasienten tømt fra sykehuset.
 • Stenting gir høy effektivitet - stenose er kurert i 90 prosent av tilfellene.

Ulemper ved stenting

Blant manglene i stenting teknikken kan kalles:

 1. Sannsynligheten for negative konsekvenser i form av dannelse av trombi, infarktstilstander, sekundære stenoser (sistnevnte er observert hos 15 pasienter ut av 100).
 2. Pasienter med stor risiko for restenose må installere dyre stoffbelagte stenter.
 3. Til tross for at prosedyren er praktisk, er implantering mektig, særlig i nærvær av store kalsiumavsetninger i kroppen.
 4. Et stort antall restriksjoner på bruk i kirurgi. For eksempel: Stenten er forbudt å sette i tilfelle av langstrakt innsnevring av det vaskulære lumen, patologier av arteriene i forgreningsstedene. Ikke egnet til behandling av små blodkar i hjertet.

Velge riktig stent

For å velge riktig stent for hjertets fartøy, må ansvaret bæres av kirurgen. Imidlertid blir pasienten i noen situasjoner tilbudt et valg: bruk et enkelt produkt eller et stoffbelagt, for eksempel: en biomimestent. Hvis legen, under hensyntagen til de spesielle egenskapene ved aterosklerotisk patologi, anbefaler implantasjon av en overbygd stent, bør man være oppmerksom på rådene.

I enkelte tilfeller er imidlertid en enkel stent også tilstrekkelig, når bruk av et dyrt produkt ikke er nødvendig.

Viktig! Søk kun på anbefalinger til kvalifiserte erfarne leger som gjentatte ganger har utført operasjoner på hjertets kar. Tross alt kan bare slike fagfolk korrekt avgjøre alle aspekter av pasientens tilstand, ta hensyn til faktorene som påvirker bakgrunns hjertesykdommen, de særegenheter ved toleransen av medisiner som trengs etter stentingoperasjonen.

Hvis pasienten merker at legen når du velger stent, styres av andre prinsipper, for eksempel: av prisen på produkter, er det bedre å spørre råd fra andre spesialister i kardiovirurgi. Så pasienten må bli forvirret ved valg av en kompetent kirurg, ikke behandlingsmetoden.

Kan jeg få en gjentatt stenose etter stenting?

Noen ganger er det restose - en sekundær innsnevring av hjertets lumen etter at stenten er installert. Ofte er dette på grunn av respons fra det vaskulære systemet til stenose, graden av kompleksitet av den opprinnelige abnormiteten til arterien, samtidige sykdommer. Ofte avhenger denne patologiske prosessen av en rekke stenter for koronarbeholdere. Forekomsten av restenose kan variere fra 5 til 30 prosent, avhengig av disse faktorene.

Når risikoen for sekundær reduksjon av fartøyets lumen er god, tyger leger til bruk av produkter av en ny generasjon som leveres med et spesielt middel for å forhindre at fartøyet reagerer på implantatet. Dette gjør det mulig å redusere hyppigheten av tilbakefall til 4 prosent.

Sannsynligheten for å utvikle stenose i en etablert stent er mulig dersom pasienten igjen begynner å oppleve angina angrep. Ofte skjer dette umiddelbart etter operasjonen av stenting. Doktoren i en slik situasjon utpeker en koronar angiografi, og tar deretter en beslutning om angioplastikk (en økning i fartøyets bredde med ballongmetoden). En annen måte å behandle patologien på, kan være å re-installere coronary stent Calypso. Siden den første stenten ikke kan fjernes fra fartøyet, kan den ikke fjernes. Derfor, i et hulrom av implantatet, kan et nytt lignende produkt belagt med et legemiddel installeres. Deretter foreskriver legen preparatet Sirolimus, som tillater å forhindre avvisning av implantatet av karene.

Hvorfor er stents med medisin bedre?

Det er kjent at i visse situasjoner, spesielt med alvorlig skade på karet i tillegg til diabetes, er risikoen for å utvikle en sekundær innsnevring av lumen inne i en konvensjonell metalllegeringsstent ganske høy. Derfor brukes stenter med et belegg av medisinske stoffer i slike situasjoner.

Oppmerksomhet vær så snill! Etter installasjonen av den belagte stenten blir kravene til å ta antitrombotiske legemidler herdet, og deres hastighet økes inntil frigjøringen av legemidlet fra stentoverflaten fortsetter. Denne perioden er vanligvis 12 måneder. Ignorerer disse forholdene, kan pasienten risikere å få stenttrombose under rehabilitering etter operasjon.

Forskjellen mellom stenting og bypass kirurgi

Både disse og andre operasjoner betraktes som en metode for radikal terapi av stenose av kranspulsårene. Det er imidlertid en stor forskjell mellom dem. Stenting av hjerteskjermer er en operasjon for å introdusere en fremmed leder i menneskekroppen, som opprettholder normal funksjonalitet i arterien.

Under shunt-operasjonen er lederen pasientens eget fartøy, noe som letter blodstrømmen. Dette skaper en ekstra bane som overvinter det eksisterende stenotiske hinderet. I dette tilfellet slutter den unormale arterien til å delta i blodet.

Til tross for forskjellene i operasjonsmetodene er indikasjonene for dem nesten identiske.

Indikasjoner for stenting

Operasjonen er indisert for pasienter med følgende patologier:

 • Den akutte form for angina pectoris - varigheten og frekvensen av smerter i brystområdet øker, de går ikke bort etter å ha tatt nitroglyserinpreparater.
 • Utviklingen av akutt koronarsyndrom, denne tilstanden betraktes som preinfarkt, det truer med å briste myokardiet hvis det blir ubehandlet.
 • En infarkt tilstand.
 • De første manifestasjonene av angina i postinfarktperioden er hyppige hjertesmerter som opptrer innen en måned etter infarkt.
 • Angina pectoris i den tredje og fjerde funksjonelle klassen.
 • Forekomst av restenose eller dannelse av trombi i en allerede etablert stent.
 • Aterosklerose av arteriene mot bakgrunnen av stenose.
Arteriell innsnevring

Et implantat med et stoff anbefales til bruk hos pasienter med slike patologier:

 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus.
 • Nyresvikt.
 • Høy risiko for restenose.
 • Perioden etter installasjonen av "bare" stent i tilfelle utvikling av en sekundær innsnevring av fartøyets lumen.
 • Gjentatt stenose etter bypass.

Hva er kontraindikasjonene?

Operasjonen for å installere en stent er kontraindisert i slike situasjoner:

 • Stroke i akutt form.
 • Tilstedeværelse av smittsomme sykdommer.
 • Mangel på lever og nyrer i terminalfasen.
 • Lunge- eller mageblødning.
 • Redusert blodkoagulasjonsfunksjon med høy sannsynlighet for å åpne blødninger som truer livet.

Stenting av hjertets hjertebeholdere blir umulig dersom den aterosklerotiske dannelsen er stor, og prosessen diffunderer seg gjennom arteriene. I dette tilfellet er en shunt-operasjon mer hensiktsmessig.

operasjonen

Kirurgi for stenting utføres under lokalbedøvelse, siden denne operasjonen ikke anses smertefull. I dette tilfellet mister pasienten ikke mye blod. Han står fast og kan kontakte legen og oppfylle en eller annen av hans forespørsler.

En spesiell dirigent settes inn i kateteret installert i kroppen. På enden er en liten komprimert ballong, som passerer gjennom stenten. Stenten i seg selv er elastisk og holdbar, så den kan holde et mer produkt. Under oppsyn av en røntgen og EKG leder går til en unormal karlumenet, hvor ballongen blir oppblåst. Da utfolder materialet seg og presses inn i vaskulære vegger, noe som forårsaker ekspansjonen. Således er implantatet festet i arterien. Når legen innser at installeringen var vellykket, og stenten er festet, er kateteret fjernet og lederøret, og bandasjen er satt på punkteringsstedet.

Stenting av hjertekarene

Konstruksjon og blokkering av kranspulsårene truer ikke bare iskemi (oksygen sult av myokardiet), men også atrofi av hjertemuskelen (hjerteinfarkt). For å gjenopprette den normale strømmen av blod til det vitale organet, bidrar det til å stifte hjertets blodkar. Dette er den mest effektive metoden for å bekjempe koronar aterosklerose og andre farlige patologier.

Stenting bidrar til å gjenopprette blod til hjertet

Stenting hjertets kar - hva er det?

Koronar stenting - intravaskulær kirurgi, som innebærer installasjon av en stent i arterien. Prosedyren er rettet mot å utvide lumen i karene, noe som gjør det mulig å gjenoppta nok blodstrøm til hjertet.

Typer av stenter

Koronarstenten er en metallramme laget av ledning som settes inn i blodårene for å gjenopprette blodstrømmen til dem.

De viktigste varianter av stenter:

 1. Holometalliske konstruksjoner. Slike innretninger er laget av rustfritt stål eller en legering av kobolt og krom.
 2. Intravaskulær protese med legemiddel (antiproliferative) belegg. Etter installasjon frigjøres stoffet, noe som forhindrer dannelsen av blodpropper og reduserer risikoen for gjentatt innsnevring av blodårene.

Stents er valgt individuelt for hvert tilfelle, idet man tar hensyn til sykdommens karakteristika og alvorlighetsgrad.

Stentramme laget av metall

Driftspris

Hvor mye stenger hjerneskjermerens stenting av flere viktige faktorer:

 • hvilke arterier er gjenstand for operasjonen og nivået på kompleksiteten til manipulasjonen utført;
 • en rekke stativer, verktøy som brukes i operasjonen, medisiner, utstyr;
 • kvalifikasjonen til klinikken der kirurgisk inngrep skal utføres (jo høyere faglig nivå av leger, jo dyrere vil tjenesten koste).

Hvis du tar hensyn til alle nyanser av prosedyren (forberedelse, undersøkelse), så er prisen på stenting i Russland i gjennomsnitt 100 000 r.

Indikasjoner for bruk

Det er spesifikke krav til stentinstallasjon:

 • i de første timene etter akutt forstyrrelse av blodstrømmen til hjertemuskelen (myokardinfarkt);
 • oksygen sult av myokardiet (iskemi) i et asymptomatisk kurs;
 • alvorlig angina
 • gjentatt stenting på grunn av en kraftig innsnevring av fartøyene på protesstedet eller alvorlig trombose i dette området;
 • Angrep av angina pectoris innen en uke etter overført hjerteinfarkt.
Indikasjoner for innsetting i metallstrukturens kar kan være angina, som dukket opp etter skanning.

Stenting utføres for behandling av hjertesykemi

Hvordan utføres stenting?

Installasjonen av en protese i koronarbeinene er et svært effektivt alternativ til bypassoperasjon. En spesiell egenskap ved metoden er intravaskulær kirurgi uten kutt av thorax.

Prosedyren foregår i flere faser:

 • gjennom lårarterien, et kateter med en stent på spissen fremover til det berørte området;
 • På innsnevringsstedet etableres et rammeverk som danner den ønskede bredden av fartøyet for normal blodstrømning;
 • hele prosedyren vises på skjermen.

Stenten er satt inn gjennom lårbenet

Varigheten av operasjonen er fra 1 til 3 timer. I løpet av denne tiden kan flere modeller installeres. Plasseringen av stenten på hjertet passerer under lokalbedøvelse.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Til tross for at kardiostaining er den mest effektive metoden for behandling av aterosklerose, iskemi og hjerteinfarkt, kan et slikt hjerteoperasjon føre til negative konsekvenser.

Tabell "Generelle og lokale komplikasjoner etter stenting"

Negative reaksjoner etter stentplassering er sjeldne. I utgangspunktet gir manipulering positive resultater, og dermed forlenger livet til pasientene.

Rehabilitering etter stenting fartøy

Gjenoppretting etter stenting inkluderer medisinsk behandling, endring i kosthold og spesiell fysisk aktivitet.

Narkotikabehandling

Etter minimalt invasiv innblanding er det viktig å gjennomgå et legemiddel som hjelper til med å unngå nye blodpropper, og redusere risikoen for re-kontrahering av koronarbeinene.

 1. Antiaggregerte stoffer - undertrykker aktiveringen av blodpropper, fortynnet blod. I det første året må du ta Clopidogrel eller Plavix daglig. Tabletter støttes av acetylsalisylsyre (Aspirin-cardio), som må tas permanent på livet.
 2. Statiner er stoffer som senker kolesterolnivået i blodet. Vanligvis foreskriver legene Atorvastatin.

Atorvastatin senker kolesterolet i blodet

Kosthold etter operasjon

For å normalisere metabolismen i kroppen, senke kolesterol og stabilisere kroppsvekten, er det viktig å holde seg til riktig ernæring. Overholdelse av kosthold er en av hovedkomponentene i rehabilitering etter stenting.

Tabell "Forbudte og begrensede produkter"

Følgende matvarer bør være tilstede i daglig diett:

 • frisk frukt, bær, grønnsaker og urter (persille, dill), grønnsak eller frukt frisk;
 • fettfattige meieriprodukter (yoghurt, kefir, gjæret bakmelk);
 • salat med havkål, kan du legge til kylling (kalkun) bryst, grønnsaker, kledd med oliven eller solsikkeolje;
 • vegetabilsk kjøttkraft;
 • lam, kalvekjøtt, biff (å velge mellom).

I løpet av dagen anbefales det å drikke kjøttkraft av rosen hofter eller infusjon av hvetekli. De har en positiv effekt på blodsirkulasjonen og hjertets arbeid som helhet.

Riktig ernæring etter stentplassering øker effekten av medisinering og reduserer varigheten av rehabilitering.

Fysisk aktivitet

Terapeutisk fysisk trening (LFK) er grunnlaget for å gjenopprette hjertet etter operasjonen. Komplekset av øvelser er valgt av en spesialist individuelt for hver pasient.

Eksempler på øvelser i en sittestilling:

 1. Ben å lukke i fanget, hender å senke. Ved innånding løft du overkroppene oppover, senk dem ned ved utånding. Gjør 5-6 bevegelser for hver retning.
 2. Benene er bøyd i knærne, bortsett fra bredden på skuldrene, armene til sidene. Ved innånding løft du overkroppene oppover og vipper kroppen fremover, ved utånding - sett flatt.
 3. Legg hendene dine i midjen, beina dine er stengt i fanget ditt, dine hæler presses til gulvet. Gjør torso torso vekselvis venstre og høyre 3-5 ganger for hver side.
 4. Benene reduseres sammen, armene bøyer seg i albuen og ligger parallelt med gulvet. I denne stillingen gjør du sirkulære bevegelser i overkroppene med urviseren 4-6 ganger.

Øvelser sitter for å styrke hjertet

Neste trinn i trening er bevegelse, som utføres i stående stilling. Hver øvelse er gjort minst 5-7 ganger.

 1. Ben - på bredden av skuldrene, hendene - langs kofferten. Først trekk samtidig høyre arm og ben, gå tilbake til startposisjon 3 sekunder senere og gjør det samme med venstre ekstremiteter.
 2. Hendene senkes ned, benene blir samlet sammen. Øvre lemmer beskriver sirkelen først med klokken, og deretter mot den.
 3. Legg hendene i midjen, beina spredes fra hverandre. Forsiktig gjør rotasjonsbevegelser av kroppen først i en retning, deretter i motsatt retning.
 4. Øvre lemmer - langs kroppen, bena sammen. Gå på stedet i 12-20 minutter.

Roterende bevegelser på stammen

Det er viktig å huske at slike øvelser ikke kan utføres ved høyt eller høyt trykk. Ikke la treningen være ved lavt trykk. Til det er fysisk anstrengelse midlertidig forbudt hvis de provoserer kortpustethet og hoste.

Korrekt valgt treningsbehandling bidrar til å kontrollere vekten, kolesterolnivået i blodet, styrker immuniteten og er en god forebygging av utseendet av trombi. Derfor må fysisk anstrengelse nødvendigvis være tilstede i rehabiliteringsperioden. I kombinasjon med en sunn livsstil, den riktige dagen og diett, bidrar de til rask restaurering av hjerteaktivitet.

Kontraindikasjoner av stenting

Operasjonen for å installere en protese i koronararterien har absolutt ingen kontraindikasjoner. Hun kan nekte å gjøre bare hvis pasienten ikke kan foreskrive antiplatelet terapi.

Relative kontraindikasjoner:

 • brudd på de grunnleggende funksjonene til nyrene (akutt og kronisk form);
 • Tilstedeværelsen av smittsomme og inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • alvorlige blodproblemer;
 • forstyrrelser i luftveiene
 • nederlag av koronarkanalen av diffus natur, som forhindrer kateteret til å passere til lesjonsstedet.

Slike restriksjoner kan reverseres, hvis de elimineres, kan stenting utføres.

Du kan ikke gjøre koronar stenting i nyresykdom

Spørsmål og svar

Stenting og shunting - som er bedre?

For å svare på dette spørsmålet, må du vite hva disse to operasjonene er forskjellige fra.

 1. Stentinstallasjon, i motsetning til introduksjon av shunt, krever ikke åpning av brystet eller andre dype innsnitt.
 2. Stenting er tilstrekkelig for lokalbedøvelse, mens shunting er utført under generell anestesi, samt bruk av enheten av kunstig sirkulasjon.
 3. Etter kardiostaining, er gjenopprettingsperioden i kroppen mye mindre enn etter skifting.

Kan jeg gjøre MR etter stenting?

I de første månedene etter stentplassering anbefales ikke magnetisk resonansavbildning. Dette skyldes at det er risiko for forskyvning av metallprotesen. For å unngå patologi kan MR foreskrives etter 5-6 måneder etter installasjon av strukturen.

Hvor mange bor med en stent?

Stenting er rettet mot å forlenge menneskeliv og forbedre kvaliteten. Etter en slik operasjon er det viktig å følge alle legenes anbefalinger, følge en diett, ta medisin og treningsterapi. Livets lengde avhenger av hvordan samvittighetsfullt pasienten oppfyller alle kravene.

Kan jeg få et funksjonshemning etter stenting?

Installasjonen av metallkonstruksjoner inne i kranspulsårene innebærer gjenopptakelse av en persons evne til å arbeide på kort tid. Derfor er den overførte stenten ikke grunnen til å få et funksjonshemning. Et unntak kan være sammenhengende hjertesykdom, som følge av at pasienten har begrensninger på fysisk og følelsesmessig stress.

I kampen mot koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt og stenose av arteriene, er den mest effektive metoden coronary stenting. Det krever ikke kutte brystet, har en relativt kort periode med rehabilitering og tolereres godt av pasientene. Protesen utvider karene, fornyer en tilstrekkelig blodstrøm til hjertet, noe som gjør det mulig å forlenge pasientens liv. Det viktigste er å følge reglene for behandling, følge en diett og føre en sunn livsstil etter operasjonen.

anmeldelser

"Jeg ble diagnostisert med en stent etter et hjerteinfarkt. Operasjonen ble godt tolerert. Det var jo et stort hematom i lysken, men hun begynte å gå så tidlig som en uke. Etter utskrivning, jeg måtte begrense seg i mange godbiter (kaffe, sjokolade, hot saus - jeg elsker det)., Gjøre mer mosjon og en spesiell pinne til en sunn livsstil "

"Har overført to omfattende hjerteinfarkt med månedlig intervall. Etter en omfattende undersøkelse viste det seg at stenting ikke ville hjelpe meg lenger, og shunting ville være dødelig. Legene har utnevnt en stor livslang liste over medisiner og rådet dem til å håpe på det beste jeg har gjort i 2 år. "

"Jeg har lenge lidd av angina pectoris. Legene anbefaler stenting, da det er forutsetninger for alvorlig blokkering av blodårene. Men kostnaden for operasjonen for meg viste seg å være uutholdelig (jeg ble telt 85 tusen rubler.). Jeg er pensjonist og jeg har ikke slike besparelser. Derfor har jeg nektet prosedyren så langt. "

Vurder denne artikkelen
(3 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

Les Mer Om Fartøyene