Hva er Willis Circle

Hjernes vaskulære system har en kompleks struktur. En av de viktigste komponentene er Willis-sirkelen. Det er et kompleks av arterier som ligger i hjernen.

Takket være det er blodstrømmen riktig fordelt i tilfelle av forstyrrelser av karoten arteries funksjon. Derfor kan enhver patologi i utviklingen provosere fremveksten av negative konsekvenser. For å kunne identifisere dem i tide, er det nødvendig å vite strukturen og funksjonene til Willis-sirkelen.

Hva sirkelen av Willis består av

Først av alt er det nødvendig å forstå hva det er - Willis-sirkelen. Dette er en anastomose av hjernens arterier, som har form av en oval krone. Navnet denne utdanningen mottok til ære for sin oppdager - Thomas Willis.

Sirkelen er dannet av slike arterier som:

 1. Baktilkobling.
 2. Posterior cerebrum.
 3. Anterior cerebral parese.
 4. Intern søvnighet.

En slik struktur i sirkelen lar deg koble to systemer: vertebral-basale og somnolente.

Utviklingen av Willis-sirkelen er ofte basert på den klassiske versjonen. I dette tilfellet vil formasjonen være symmetrisk med hensyn til den vertikale akse. Ofte er det patologier av strukturen.

For hvilke funksjoner er det

Hovedmålet med dette systemet er å gi tilstrekkelig blodtilførsel til visse områder av hjernen. Dette er spesielt viktig i tilfelle forstyrret blodstrøm i halsens arterier. Vanskelighetsgraden av blodgennemstrømning gjennom livmorhalsarterien truer med oksygen sult i hjernen, noe som provoserer ulike avvik. For at dette ikke skal skje, og Willis-sirkelen er gitt.

Tilby spekter av funksjonalitet oppnås ved at halspulsårene er forbundet ikke bare med hverandre, men også med den ryggvirvel arterielle system. Denne ordningen lar deg hele tiden forsyne hjernen med næringsstoffer.

Ifølge statistiske data observeres den klassiske versjonen av utviklingen av Willis-sirkelen bare i 50% av tilfellene. Mange har sin symmetri ødelagt.

Mulige patologier

Menneskelig anatomi gir en kompleks struktur av interne systemer, som sikrer kroppens fulle funksjon. Dessverre, ofte på grunn av visse årsaker, er det avvik i utviklingen. Dette skjer også i tilfelle av Willis-sirkelen. Den normale strukturen er bare observert i halvparten av mennesker.

Oftere manifesteres avvik fra den klassiske utviklingsvarianter i asymmetrien av utgående grener eller fraværet av visse deler av sirkelen. Ofte er det en forskjell i diameteren til vertebrale arterier i de bakre og fremre delene. Resultatene av studier viser at forstyrrelse av symmetrien i sirkelen noen ganger forårsaker hyppige migreneangrep.

Blant de mest signifikante patologiene:

 1. Hypoplasi. Det er en utviklingsfeil hvor arterier har kraftig reduserte parametere. Hvis det ikke er noen forstyrrelser i blodstrømmen i andre hjerner i hjernen, vil hypoplasia fortsette asymptomatisk. En slik patologi kan oppdages under en omfattende diagnose av hjernen. Det kan tydelig settes i bildene som er oppnådd med magnetisk resonansbilder.
 2. Aneurisme. Dette er fremspringet av arterieveggen utover. Avviket fortsetter asymptomatisk til et aneurysmbrudd. Dette fører til blødning i hjernen. Dermed er det uutholdelig hodepine, angrep av kvalme og oppkast, skarpe reaksjoner på et sterkt lys. Hvis tiden ikke tar tiltak, kan en person falle i koma og dø.
 3. Aplasia. Dette er en tilstand hvor Willis-sirkelen ikke er stengt på grunn av fravær av en bindepulsårer. Det kan observeres både i forgrunnen og på baksiden. Hvis arterien fortsatt er tilstede, men utviklet seg svært dårlig, diagnostiseres den ufullstendige åpenheten til sirkelen. Patologi foran sirkelen er ekstremt sjelden, kun 4% av tilfellene. Ofte er avviket funnet bakfra. En åpen sirkel blir undersøkt ved hjelp av en MR. Årsaken til dette fenomenet er et stopp i utviklingen på scenen av fosterdannelse.
 4. Carotid arterie trifurcation. Denne splittingen av arterien i tre deler. Denne avviket observeres i 28% av tilfellene. Det utgjør ingen fare før okklusive endringer i arteriene blir observert. Skelne mellom anterior og posterior trifurcation. Denne avviken er forbundet med en forsinkelse i reduksjonen av bindevevene under embryonisk utvikling.

Til patologier som er ekstremt sjeldne, inkluderer Geibner-arterien, spaltningen av den fremre forbindende arterien, det flatte utseendet til den basilære arterien, og noen andre.

Hvilke konsekvenser kan den feilaktige utviklingen av Willis-sirkelen ha?

I normal tilstand er Willis-sirkelen lukket. Det fungerer som et backup system. Hvis det ikke oppstår abnormiteter i operasjonen av livmorhalsårene, er det ikke involvert. Derfor, selv om det er avvik fra normal utvikling, vises de ikke på noen måte.

Når det er et problem med tilførsel av næringsstoffer til hjernen, slår Willis-sirkelen seg på. Det hjelper pumpen blod fra andre avdelinger. I dette tilfellet kan hans patologi få negative konsekvenser for helsen.

Medfødte patologier av Willis-sirkelen i visse situasjoner fører til vanskeligheter i hjernens sirkulasjon. Det kan manifestere seg i en tidlig alder og vokse med tiden.

I motsetning til resten av hjernearteriene er det ingen forskjell i trykk i områdene av sirkelen. Dette skyldes mangel på trykkbalansering av hjernevevet. Dette kan føre til følgende negative konsekvenser:

 1. Hyppig svimmelhet.
 2. Ubehagelige opplevelser med skarp forandring i hodeposisjonen.
 3. Sterk hodepine, som ikke alltid kan håndteres selv med anestesi.
 4. Angrep av migrene, som er ledsaget av fotofobi, kvalme, en reaksjon på lyder.

En av de farligste patologiene er en aneurisme. Det ser ut som følge av tynning og økning av elastisiteten til arterieveggen. Og denne prosessen er helt asymptomatisk. Enhver påvirkning på hodeområdet fører til en umiddelbar brudd på aneurysmen. Hvis du ikke tar tidlige tiltak, vil en person bare dø.

Hvordan oppdages avvikene?

De fleste patologier for utviklingen av Willis-sirkelen blir avslørt i en kompleks undersøkelse av pasienten som klaget over hodepine. Først av alt, i denne situasjonen, sjekker spesialister for sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Den mest nøyaktige moderne diagnostiske metoden er MR. Undersøkelsen utføres på en spesiell magnetisk resonans-tomografi. Dens operasjonsprinsipp er basert på å fikse reaksjonene til kroppens celler som respons på virkningen av et sterkt magnetfelt.

En slik undersøkelse bidrar til å få et komplett bilde av strukturen til noen indre organer, inkludert det vaskulære systemet. MR er betraktet som helt trygg, da det er en ikke-invasiv undersøkelse og ikke innebærer bruk av radioaktiv bestråling.

angiografi

En av de mest populære metodene for å undersøke det vaskulære systemet er angiografi. Denne teknikken innebærer innføring i pasientens blod av en spesiell kontrastmiddel. Etter at den er jevnt fordelt over alle arteriene, tas en røntgen. På det er alle patologier gode.

Slike undersøkelser kan utføres ved hjelp av en konvensjonell radiografi eller under kontroll av en datamomografi. Kontrastmiddelet er helt ufarlig for mennesker. Etter en viss tid er den helt eliminert fra kroppen på en naturlig måte.

Datatomografi brukes også til å bestemme den nøyaktige plasseringen og tilstanden til arteriene. En slik undersøkelse utføres ved hjelp av røntgenbestråling. Og selv om investeringen er ekstremt liten, kan denne diagnostiske metoden ikke kalles helt trygg for helse.

Hvordan behandle

Hvis det i løpet av undersøkelsen er identifisert livstruende patologier, for eksempel trifurcation, er det ikke nødvendig med spesiell behandling i dette tilfellet. Men det er verdt å huske at tilstanden av helse kan forverres kraftig når komplikasjoner oppstår, for eksempel vaskulær trombose. Derfor anbefalte pasienten tiltak for å forhindre komplikasjoner.

Det er nødvendig å holde seg til riktig ernæring, for å utelukke bruk av overdreven fettstoffer, stekt, røkt mat. Avvise dårlige vaner. Prøv å spise så mye frisk frukt og grønnsaker som mulig. Å lede en aktiv livsstil, mer å gå på frisk luft. Alt dette har en gunstig effekt på helsen til kardiovaskulærsystemet som helhet.

drift

Hvis en aneurisme blir diagnostisert, vil det være nødvendig med akutt kirurgisk inngrep. Ingen andre metoder kan takle et slikt problem. Operasjonen utføres under generell anestesi.

Kirurgen lager et trefinhull i pasientens skalle. Deretter skyver han vevet for å komme til den skadede arterien. Ved hjelp av spesialverktøy fjerner legen aneurisme og bandasjer fartøyet.

Da er det bare nødvendig å gjenopprette hjernemembranen og påføre sømmer. Ofte etter en slik operasjon er det nødvendig med narkotikabehandling, som er rettet mot å forhindre mulige komplikasjoner.

Det er en variant av operasjonen, der aneurismen ikke er fjernet, derfor er det ingen ruptur av fartøyene. Denne prosedyren utføres under lokalbedøvelse. Kirurgen gjør en liten punktering i fartøyet og setter inn et spesielt instrument i den. Med sin hjelp fyller spesialisten hulrummet til en aneurisme med et visst materiale i form av mikroskopiske spiraler.

Disse spiralene bidrar til dannelsen av en tett trombose i hulrommet i aneurysmen. Dermed er patologi helt utelukket fra sirkulasjonsprosessen.

Under kirurgi må kirurgen handle med ytterste forsiktighet, siden den minste unøyaktigheten vil føre til brudd på aneurisme og blødning. Tre måneder etter slik behandling er en kontrollundersøkelse obligatorisk.

Willis-sirkelen er et reserve system for blodtilførsel til hjernen. Ved patologi er det nødvendig med regelmessig kontroll for å bestemme sannsynligheten for en aneurisme.

Hva forårsaker hypoplasi av hjernens arterier?

Nyhetsrapporter blir alltid sjokkert av nyhetene at noen i en ung alder døde av et slag, var helt sunn og sterk. Årsaken til plutselig tilstopping av fartøyet er en unormal reduksjon i lumen. Årsaken til dette er ikke kolesterolplakk, men hjertekarsialer i hjernen - unormal innsnevring av ryggraden eller hjernens arterier. Ofte oppstår en unormalitet i et fartøy som fører blodet til hjernen i høyre side av kofferten. Sykdom er observert hos 80% av de eldre, fordi aldersrelaterte mangler suppleres med aldersrelaterte endringer i blodkar. Hyperplasi av høyre vertebralarterie, hva er det, og hvordan er det manifestert? I hvilke tilfeller fører hjernehypoplasi til utvikling av stenose, øker risikoen for vaskulær iskemi og slagtilfelle? Hva er forskjellen mellom hypoplasia av høyre og venstre vertebral arterier, cerebrale kar Hvordan manifesterer hypoplasia i hjernearteriene?

Høyre og venstre vertebrale fartøy tilhører vertebrobasilar blodbassenget, som gir overføringen av 15 til 30% av blodvolumet. De resterende 70-85% tilhører halspulsåren. Hypoplasi i hjernen tillater ikke å gi næring til blod i slike avdelinger som hjernen, stammen og oksipitale lober. Dette fører til forverring av trivsel og utvikling av kardiovaskulære sykdommer.

Struktur av vertebralarterien

Vertebrale fartøy, høyre og venstre, passerer gjennom tverrgående prosesser av livmorhvirvelene og inn i kranen gjennom oksipitalt åpning. Der er de forbundet med basilarkanalen, som gir transport fra 15 til 30% av blodvolumet. Deretter under hjernehalvene i hjernen igjen grenen, danner Willis sirkelen. Fra hovedartene i hjernen er det mange grener som mater alle deler av hjernen. Blodet er drenert fra hodet av jugulære vener på halsen.

Hvordan manifesterer sykdommen seg

cerebellum

Skipene i hjernebunnen danner en ond sirkel. Hvis en seksjon har en smal lumen eller en feil plassering, blir Willis-sirkelen ikke-lukket, noe som fører til utvikling av ulike livstruende sykdommer. Hypoplasi av vertebrale arterier eller PA har en negativ effekt på replenishment av cerebellum, den har følgende manifestasjoner:

 • svimmelhet oppstår
 • koordinering av bevegelse er forstyrret;
 • håndskrift forverres;
 • Lider av små motoriske ferdigheter (sy knapper, strikking, modellering).

Hjernestammen

Hjernestammen er avdelingen ansvarlig for termoregulering, bevegelse av ansiktsmusklene, blinkende, ansiktsuttrykk, svelge mat. Hypoplasi av den cerebrale arterie, forstyrrer den normale blodtilførselen til stammen, forårsaker permanent eller hyppig ringer eller summende i ørene, hyppig besvimelse og svimmelhet, hodepine, bremset ned tale, ansiktsuttrykk svak, vanskeligheter med å svelge.

Occipital lobes

Patologien til cerebral fartøy som foder de occipital lobes manifesteres i en kraftig forverring av syn, utseende av et slør foran øynene, hallusinasjoner.

Vanlige manifestasjoner

Hypoplasia i hjernen har en vanlig symptomatologi: følelsesløp i hånden, blodtrykkssprang, svakhet i hender og føtter. Migrene, som har en uklar etymologi, plutselige panikkanfall, som psykoterapeut ikke kan forklare, er hypoplasi ofte skjult bak disse symptomene. Det er derfor med de ovenfor beskrevne manifestasjoner det er verdt å umiddelbart kontakte terapeuten.

Årsaker til utvikling

Hypoplasi i hjernen arterien har en innfødt, mindre vanlig oppnådd opprinnelses natur. I det første tilfellet er en smal arteriell glans en konsekvens av en kvinnes rusforgiftning under graviditeten. Røyking og alkohol, smittsomme sykdommer (rubella, influensa), medisinering og giftig forgiftning, samt stress og depresjon fører til feil legning av vertebrale kar. Tegn på hypoplasi av høyre vertebralarterie observeres ofte i babyen etter at navlestrengen vikler rundt nakken i livmoren, selv om problemet elimineres i tide. Embryoet og nyfødte kan ikke diagnostisere patologi, det manifesterer seg i voksen alder, oftere mot bakgrunnen av andre kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vaskulær lidelse er sjelden, bare som et resultat av mekanisk skade på ryggvirvlene og osteokondrose i den cervicale ryggraden. Innsnevringen av lumen av halspulsåren er karakteristisk etter nakkeskader forbundet med skade på livmorhvirvelene eller langvarig påføring av et spesielt fikseringsmiddel.

Hypoplasia av venstre vertebralarterie

Hypoplasi av høyre vertebralarterie diagnostiseres oftere enn en lignende patologi på den venstre sidede vaskulære motorveien. Hypoplasi av venstre vertebralarterie diagnostiseres hos hver 10 pasienter som har klaget til legen. Patologien består av underutvikling eller innsnevring av lumen til 1-1,5 mm (i norm har den en diameter på 2-4,5 mm). Specificitet av venstre sidet hypoplasi er stagnasjon av blod i nakken, noe som forårsaker alvorlig smerte i livmorhalsområdet med en kraftig økning i trykk.

Riktig vertebral fartøy kompenserer for dårlig blodgass, og problemet blir tydelig bare etter år. Diagnose hindres av ganske vanlige symptomer som karakteriserer hypoplasi i venstre vertebralarterie. Slapphet, tap av koordinasjon av bevegelse, trykkstøt, cephalgia kramper, kvalme lik manifestasjon av andre sykdommer, for eksempel vaskulære dystoni (VVD), aterosklerose og cerebral tumor.

Hypoplasi i cerebral arterien utgjør ikke en trussel mot livet, men påvirker livskvaliteten betydelig. Etter diagnosen er de fleste pasienter foreskrevet vasodilatormedisiner som øker lumen i arterien, normaliserer blodstrømmen. Imidlertid langvarig bruk av vasodilatorer (vasodilatorer) fører til uønskede bivirkninger (takykardi, svetting, nesetetthet), men behandling utføres priser. Hvis den venstre vertebrale arterie hypoplasi, truet slag eller hjerteinfarkt, er pasienten skrevet angioplastikk ─ innledningen til det sted hvor klaringen er smalere, et metallnett rør som understøtter beholderveggen ved å gi full blodstrøm.

Hypoplasia av høyre vertebralarterie

Symptomer på hypoplasi i høyre vertebralarterie er lett forvekslet med det vanlige ubehag og tretthet, fordi de ligner på en følelsesmessig lidelse. Venstre vertebral fartøy er 1,5-2 ganger bredere enn høyre, så selv om det er en innsnevring av lumen, er anomali ikke så merkbar. Av denne grunn er hypoplasi av ryggvirvelarterien til høyre mye mer vanlig enn ryggvirvelens arterier til venstre. Patologi uttrykkes hovedsakelig i forstyrrelsen av den emosjonelle bakgrunnen, fordi fôring av den occipitale delen av hjernen som er ansvarlig for følelser og syn, forstyrres. Karakteristiske tegn på dårlig blodtilførsel til occipital lobes er lett forveksles med værsyke: søvnløshet urimelig erstattet av ukontrollerbar søvnighet utvikler meteozavisimost, apati og sløvhet.

Hyperplasi av den høyre vertebrale arterien er en medfødt patologi og er sjelden oppnådd. I noen tilfeller påvirker det ikke livskvaliteten, men noen ganger forårsaker det alvorlige helseproblemer. Ofte ligner tegnene på hypoplasi av den høyre vertebralarterien symptomene på hjernesvulst:

 • svimmelhet forekommer hos pasienten;
 • problemer med koordinering av bevegelse;
 • kortsiktig ustabilitet når du går ut av sengen.

Vasodilatormedikamenter som brukes i venstre sidet arteriell hypoplasi, brukes ikke til behandling av høyresidig patologi. I stedet foreskriver legene blodfortynnere. Hypoplasi av høyre vertebralarterie er farlig fordi blodproppen dannet i en smal lumen i blodkaret blokkerer blodets passasje og vil føre til et slag. Preparater Kardiomagnesium, Caviton, Ticlopidine, Warfarin motstår trombose og bidrar til en økning i vaskulær elastisitet.

Når vertebro - basilar arterie er berørt

Høyre og venstre vertebrale kar, kommer inn i kraniet, er forenet i en enkelt arterie. Hovedårsaken til innsnevring av lumen er hypoplasi i vertebulær arterie. Det fører til utvikling av en alvorlig sykdom - vertebral-basilær insuffisiens. Patologi har alvorlige konsekvenser og truer med iskemisk slag. En trombose som helt overlapper en allerede smal lumen fører til en stopp av blodstrømmen og et slag.

Hypoplasia i vertebral arterien utvikler seg vanligvis mot bakgrunnen av cervikal osteokondrose. Det er enda en spesiell term "Pisa Tower Syndrome": det skjer med turister som ser rundt severdighetene, kaster hodene sine tilbake. Det er en komprimering av den bakre forbindende arterien, og personen opplever symptomer:

 • svimmelhet ledsaget av kvalme
 • nummenhet av hender og føtter;
 • dobbelt i øynene;
 • svekket samordning.

Behandling av innsnevring av vertebrale kar er utført i nevrologisk avdeling, fordi sykdommen i dødelige tilfeller fører til et dødelig utfall.

Sykdom av høyre tverrgående sinus

Den høyre transversale sinus er en ven-kollektor som forbinder hjernens indre og ytre kar. I dem passerer ryggenabsorpsjonen av cerebrospinalvæske fra hulromene i meningene. Fra den transversale sinus går blodet inn i jugulære vener, som avleder blod fra det intrakranielle rommet. Hypoplasi av høyre tverrgående sinus fører til en nedgang i lumen i venen, som igjen er en trussel om hemorragisk hjerneinfarkt.
Sykdom i venstre tverrgående sinus
Hypoplasia i venstre transversale sinus gir komplikasjoner til visjonen. Den venstre tverrgående sinus ligger symmetrisk til høyre, lokalisert i den tverrgående sporet av skallen. Hvis det er et brudd på utstrømningen av blod, observeres ødem i optisk nerveplate. Pasienten klager over hodepine, svimmelhet og tretthet, men det er et sterkt fall i synsstyrken som indikerer at pasienten har hypoplasia i venstre tverrgående sinus.

Intrakraniell seksjon under trussel

Intrakranielle fartøy er plassert i hulrommet på skallen og benkanaler. For fartøyer og arterier på intrakraniell segment omfatter alle cerebrale arterier, idet de to vertebrale arterier, danner en sirkel av Willis og hovedtanken, referert til som den rette sinus. Hypoplasi intrakraniell avdeling høyre arteria vertebralis manifesterer seg som sterke smerter og knaser når du skrur halsen, smerter i øynene, som ofte ligner symptomene på livmorhals degenerative plate sykdom. I løpet av sykdommen klemmes nakkekarene, og pasienten er mangelfull i hjernens ernæring. I tillegg til løpet av vaskulær terapi foreskrives pasienten en massasje, og går på kurs i terapeutisk gymnastikk. Sport har stor betydning for behandling og forebygging av denne patologien.

Når et barn er syk

Barn er ofte diagnostisert med hypoplasi av høyre nyre (eller venstre). Dette er en medfødt patologi som ikke er anskaffet. Det uttrykkes i en nedgang i størrelsen på orgelet på grunn av et redusert antall nefroner - bygge nyreceller. Kroppen slutter ikke å fungere, men effektiviteten i arbeidet er redusert. Den andre friske nyre tar på det meste av belastningen, og på helse påvirker det ikke. Hypoplasi av høyre nyre er vanlig hos jenter enn hos gutter. Hvis sykdommen er identifisert, men det reduserer ikke livskvaliteten, trenger den ikke behandling. Mye mer farlig er bilateral renal underutvikling, noe som fører til funksjonshemning.

Kåt kropp i hjernen

Hypoplasi callosum hjerne barnets kropp er farlige sykdommer er fraværet av corpus callosum ─ kortet der klynger av nervefibre finner sted, utfører neuronale interaksjoner mellom de høyre og venstre halvkuler av hjernen. Denne sykdommen er ikke ervervet, men bare medfødt. Det er diagnostisert både i løpet av den intrauterine utviklingsperioden, og innen 2 år fra fødselen. I 70-75% av tilfeller fører underutviklingen av corpus callosum til et barn til uførhet, skizofreni og kramper. Årsakene til sykdommen har ennå ikke blitt avklart, men til ugunstige faktorer inkluderer forgiftning av den forventende moren under svangerskapet.

effekter

Hypoplasia av cerebrale arterier har alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Andre relaterte manifestasjoner av sykdommen inkluderer følgende:

 • økt risiko for aneurisme og slag hos voksne
 • hypertensjon utvikler seg;
 • endringer i blodtrykk;
 • generell helse forverres
 • lider av pasientens livskvalitet.

Forebygging av hypoplasi

Siden hypoplasi i hjernebarken er medfødt, foregår forebygging på et tidspunkt da kvinnen forventer barnet. Hun trengte før svangerskapet for å kurere infeksjonen, for å unngå forgiftning, flytte fra økologisk vanskeligstilte regioner, pass på stråling og ioniserende stråling, unngå fall og skader i magen under svangerskapet, ikke ta medisiner uten å konsultere lege.

Det anbefales også forebyggende behandling av folkemidlene, som kan øke blodkarets elastisitet. Hver dag må du spise mat som forstyrrer utviklingen av aterosklerose: olivenolje, sitron, urte samlinger av mynte, sitronmelisse og hagtorn. Periodisk gå til naturen, rens kroppen av toksiner, følg en kalori diett.

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen under aplasi av de bakre forbindelsesårene

Aplasi av de bakre forbindende arteriene er en anomali som oppstår hos mange pasienter med hjernesykdommer.

Selve ordet "aplasi" betyr fravær eller underutvikling av organet eller en del av kroppen. I denne situasjonen snakker vi om den ikke-klassiske strukturen til den velisiske sirkelen, som et resultat av hvilke ulike patologier utvikler seg. Hvis blodsirkulasjonen svekkes, mottar hjernen ikke tilstrekkelig mengde innkommende oksygen og næringsstoffer. På denne bakgrunn er hjernens aktivitet opprørt, noe som påvirker hele organismenes funksjon.

Personer som er diagnostisert med aplasi av de bakre forbindelsesårene, er i fare for å utvikle en aneurisme i hjernen. Fravær eller underutvikling av blodkar forårsaker ulike funksjonsforstyrrelser.

Funksjoner av anomali

Hos friske mennesker er den wellisiske sirkelen et helt vaskulært system hvor blodstrømmen passerer. Ved hjernebunnen dannes en enkelt lukket sirkel, bestående av en anterior, samt to posterior forbindende arterier. Sistnevnte fungerer som kontakter av midtre og bakre cerebrale arterier. Blodforsyningen til hver av hjernehalvfrekvensene utføres separat, det vil si at blodet til dem kommer fra deres respektive blodkar.

I patologiske forhold som forårsaker en endring i trykknivået i arteriene begynner den wellisiske sirkelen å fungere feil.

Til tross for at de midterste, forreste og bakre cerebrale arteriene har sammenhenger mellom seg, er de ikke nok til å kompensere for blodsirkulasjon i området av den skadede fartøyet.

Hvis aplasi av de bakre forbindelsesårene finner sted, er cerebral sirkulasjon koblet fra - Velizyev Circle anomali. Med hemodynamiske forstyrrelser er denne situasjonen ekstremt ugunstig, ettersom sikkerhetssikkerheten forverres.

Omtrent 17% av de som døde av hjernesirkulasjonsforstyrrelser, har aplasi av de bakre forbindende arterier.

konklusjon

En lukket eller riktig utviklet velisisk sirkel oppstår i større halvdel av verdens befolkning. Resten har ikke en eller begge bakre forbindende arterier. I en ung alder forårsaker en slik anomali ikke mye bekymring. Hos eldre mennesker mot bakgrunnen av aplasi av disse fartøyene og mangelen på kompensasjonsmekanismer for sikkerhet, utvikler ulike cerebrale patologier. Dette er oftest en konsekvens av atherosklerotisk lesjon, innsnevring av lumen i hjernearteriene, deres tortuositet og andre patologiske forandringer som forstyrrer blodsirkulasjonen.

Willis-sirkel: hvordan det virker, normen og anomaliene (åpen, blodstrømminskning), diagnose, behandling

Willis-sirkelen i hjernekarsystemet ble beskrevet for mer enn tre hundre år siden av den engelske legen T. Willis. Strukturen til denne arterielle ringen spiller en stor rolle i vanskelighetsforhold, når visse deler av nervesystemet opplever en utilstrekkelig tilstrømning av arterielt blod på grunn av obstruksjon eller stenose av arteriene. Normalt, selv med unormalt utviklede fartøy av dette området, føler en person ikke de eksisterende funksjonene på grunn av bruken av andre arteries funksjon.

Norm av strukturen til Willis-sirkelen er definert, men ikke alle kan skryte av det. Ifølge noen rapporter, klassisk arteriell ring bare halvparten av menneskene er utviklet, andre forskere kaller en figur på bare 25% av mennesker, og alle de andre har visse uregelmessigheter av forgreningsfartøy. Dette betyr imidlertid ikke at de med arteriell sirkel opprinnelig utviklet, vil ha noen negative symptomer eller sykdommer, men likevel manifestasjoner av dårlig blodstrøm kan periodisk merkes migrene, vaskulær encefalopati, hvis ikke manifest akutt forstyrrelser av hjernecirkulasjon.

Det er mange alternativer for utviklingen av Willis-sirkelen. Det kan være tripling (trifurcation), aplasi, hypoplasia, fullstendig fravær av arterielle elementer. Avhengig av type forgrening av arteriene bestemmes den kliniske signifikansen og prognosen.

For å bestemme anatomien til Willis-sirkelen, brukes ikke-invasive og invasive diagnostiske prosedyrer, de utføres i henhold til indikasjoner på spesifikke klager av pasienten. I andre situasjoner oppdages uregelmessigheter ved en tilfeldighet under undersøkelse for en annen patologi.

Strukturen av sirkelen av Willis

Den klassiske Willis-sirkelen består av:

 • De første delene av de fremre cerebrale arteriene (PMA);
 • Anterior connective artery (PSA);
 • Posterior cerebral arteries (ZMA);
 • Ryggbindende arterier (ACS);
 • Den superimliniske delen av den indre halspulsåren (ICA).

Fartøyene som er oppført, danner en skjevhet av en heptagon. BCA bringer blod til hjernen fra den vanlige karoten og på basis av hjernen, gir PMA, som kommuniserer med hverandre via PSA. De bakre cerebrale arteriene starter fra hovedarterien, som dannes ved å kombinere to vertebrater. Mellom ICA og ZMA er det en forbindelse - de bakre forbindelsesfartøyene, avhengig av diameteren, mottar mat enten fra det indre karotidsystemet eller fra basilarterien.

struktur av Willis-sirkelen

Dermed dannes en ring som forbinder to arterielle bekker - fra bassenget til de indre karotiske og basilære arteriene, forskjellige deler av dem kan ta på seg funksjonen til å gi mat til de deler av hjernen som mangler blod under okklusjon eller sammenblanding av andre komponenter i hjernenettverket.

Willis-sirkelen ligger i den subaraknoide rom i hjernebunnen, omgitt av dets bestanddeler, visuell chiasme og dannelsen av midtveien, bak er Varoliev-broen, på overflaten av hvilken den basilære arterien ligger.

Den fremste konstans i strukturen er forskjellig mellom de fremre cerebrale og karotisarterier, de bakre cerebrale og forbindende grener er svært variabel i deres anatomi- og forgreningsegenskaper. Forandringer i den fremre delen av Willis-sirkelen er imidlertid mer klinisk viktige på grunn av mer alvorlige symptomer og dårligere prognose.

Den fremre cerebral arterien er som regel godt formet, og normalt når lumen sin en og en halv til to og en halv millimeter. PSA av samme størrelse og lengde på omtrent en centimeter. Lumen i venstre indre halspulsår er normalt større enn den rette ved 0,5-1 mm. Den midtre cerebrale arterien har også litt asymmetri i størrelse: til venstre er den tykkere enn til høyre.

Video: strukturen av Willis-sirkelen

Rollen av Willis-sirkelen

Willis-sirkelen er en mekanisme for å beskytte, kompensere for nedsatt blodsirkulasjon, gitt av naturen for å gi blod til hjernen i nederlaget til bestemte arterier. Hvis en hindring, gapet, og komprimering, er det medfødte hypoplasi pulsåren grener, på motsatt side av fartøyene ta på funksjonen av blodtilførsel, og leverer blod gjennom kollateralene - forbindelses arterier.

Gitt den funksjonelle betydningen av det arterielle nettverket av hjernebunnen, blir det klart hvorfor disse arteriene er så viktige. Det handler ikke bare om alvorlige sykdommer som et slag eller en aneurisme. Willis sirkel bidrar til å sikre maksimal blod til hjernen med funksjonsforstyrrelser (spasme), noen varianter av konstruksjonen av arteriene når den vaskulære ringen er fremdeles lukket, men diameteren av de enkelte skip ikke gjør det mulig å levere den nødvendige mengde av blod.

Willis-sirkelens rolle øker kraftig med fullstendig okklusjon av noen av arteriene. Deretter prediksjon, økningen av symptomer, og antallet av skadet nervevev ildstedet vil avhenge av hvor ringen er dannet, og når det er i stand til å omdirigere blod i de områder av hjernen som er underernært. Det er klart at et riktig dannet kar-system vil takle denne oppgaven bedre enn den der det er unormaliteter av vaskulær utvikling eller til og med et komplett fravær av bestemte grener.

Variant anatomi av arteriene i hjernebunnen

Det er mange typer av Willis-sirkelen. De er avhengige av hvordan prosessen med dannelse av fartøy oppstod i intrauterin perioden, og det er umulig å forutse denne prosessen.

Blant de vanligste abnormiteter i hjernens arterier indikerer: aplasi, hypoplasi av individuelle grener, trifurcation, sammensmelting av to arterier i en koffert og noen andre arter. Noen mennesker har en kombinasjon av forskjellige vaskulære anomalier.

Den vanligste varianten av utviklingen av Willis-sirkelen er den bakre trifurcasjonen av ICA, som står for nesten en femtedel av alle anomalier av arteriell ringen. Med denne typen struktur fra BCA begynner tre hjernearterier umiddelbart: den fremre, midtre og bakre, og ZMA vil være en fortsettelse av den bakre forbindelsesgrenen.

En lignende struktur er karakteristisk for sirkulasjonssystemet i føtale hjernen i den 16. svangerskapsuke, men senere endres karbastørrelsene, det bakre bindevevet minker, og de gjenværende grener øker betydelig. Hvis en slik transformasjon av fartøyene ikke forekommer, blir barnet senere født med en bakre trifurcation.

En annen hyppig variant av strukturen til Willis-sirkelen er aplasia av DSA, oppstår ved ulike ugunstige ytre forhold og genetiske abnormiteter under embryogenese. I fravær av denne arterien lukker Willis-sirkelen seg ikke på siden der den ikke eksisterer, det vil si at det ikke er noen sammenheng mellom det indre karotisarteriesystemet og basiljebassenget.

Fravær av PSA er også diagnostisert, men mye sjeldnere enn i ryggen. Med denne typen arteriell ringstruktur er det ingen sammenheng mellom grenene til karoten arterier, derfor er det umulig å "overføre" blod fra karene fra venstre halv til høyre om nødvendig.

Aplasi av fremre forbindende arterie gir ikke mulighet til å utføre blodgennemstrømning i den berørte delen av hjernen ved å levere blod fra det motsatte vaskulære nettverket, da carotisarteriene er frakoblet. Med en uformet ICA er det ingen sammenheng mellom de fremre og bakre delene av Willis-sirkelen. Anastomosene fungerer ikke. Denne typen forgrening av arteriesystemet virker ugunstig i form av mulig dekompensering av blodstrømningsforstyrrelser.

De sjeldne formene av strukturen til Willis-sirkelen er:

 • Median arterien av corpus callosum;
 • Sammenslutningen av de fremre cerebrale arteriene i et felles trunk eller nær-vegget kurs, når de kommer i nær kontakt;
 • Anterior trifurcation av den indre halspulsåren (fra samme karotid straks avgår to fremre cerebrale arterier);
 • Split, dobbelt forreste bindende arterie;
 • Toveis fravær av SAD;
 • Carotid arterie trifurcation fra to sider.

Anomalier av forgrening fartøyer og åpne sirkelen av Willis gjør ham ute av stand til å utføre rollen som en anastomose i kritiske situasjoner - for hypertensive krise, blodpropp, spasmer, åreforkalkning. I tillegg er noen typer av forgrenings krever store områder av nekrose av nervevev i sirkulasjonssvikt. For eksempel betyr fronten trifurcation at de fleste avdelinger halvkule motta blod fra greinene bare en arterie, så når det er nederlaget av skalaen nekrose eller blødning vil være betydelig.

Når hjernenes arterier utvikles klassisk, er det alle nødvendige tilkoblingsgrener og kaliber av hvert fartøy innenfor rammen av normale verdier mellom dem, si at Willis-sirkelen er lukket. Dette er normen, som sier at anastomosen er konsistent, og i tilfelle av patologi vil blodstrømmen maksimalt kompenseres.

fullt åpen VC

Usluttet Willis-sirkel betraktes som en alvorlig anomali, predisposing til ulike typer forstyrrelser i cerebral sirkulasjon. Åpen-front isolert arterieringer som oppstår når PSA aplasi eller front trifurcation halspulsåren og kretsen av Willis ikke er lukket på grunn av uregelmessigheter bakre karseng - den bakre kopling aplasi, basilær arterie, posterior trifurcation ICA.

Dersom forbindelses grenene er mangler helt, snakk om åpenhet i full sirkel av Willis og arterier ved lagring, men innsnevret, hypoplastisk er åpen sløyfe anses ufullstendig.

Tegn og diagnose av uregelmessighetene i Willis-sirkelen

Kliniske tegn på uregelmessigheter i forgreningen av karene i Willis-sirkelen oppstår når blodstrømmen gjennom collaterals blir utilstrekkelig av ulike årsaker. For eksempel, i blodårene dannet fettplakk, en trombus dukket opp eller migrert embolus fra venstre side av hjertet, brøt en aneurisme. En sunn person føler ikke den ikke-klassiske forgreningen av blodårene, fordi hjernen hans ikke føler behov for bypasser av blodstrøm.

utvikling av hjerneslag / forstyrrelser assosiert med utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen området

Symptomer på blokkert blodstrøm kan være svært forskjellige. Hvis tale ikke går om et slag, klager pasientene på svimmelhet, hodepine, nedsettelse av intellektuelle evner, minne, oppmerksomhet. Ofte, og problemene i den psykologiske planen - ofte unormal forgrening av fartøy ledsaget av nevroser, panikkanfall, følelsesmessig labilitet av sine eiere.

En karakteristisk manifestasjon av den ikke-klassiske utviklingen av Willis-sirkelen er en migrene. Spørsmålet om strukturen av hjernens arterier forhold med migrene gjenstand for mange observasjoner som tyder på at hoveddelen av migrenepasienter har en slags anomali. Spesielt vanlig i migrene diagnostisert abnormaliteter i strukturen av den bakre delen av det arterielle system. Den åpne sirkel av Willis, eller aplasi bakre kommunisere arterien, mister posterior trifurcation blod de områder av hjernen som er ansvarlig for syn, men intens hodepine er innledes med visuell aura i form av fakler osv svinger.

Redusert blodstrømmen i karene i blod-hjerne-ringene kan fremkalle tilbakevendende hodepine og sykdommer som vaskulær encefalopati -.. letargi eller irritabilitet, redusert ytelse, tretthet, etc. Vanligvis er en slik konklusjon kan finnes i resultatene av MR-angiografi, og sier at det er på en hypoplasi av ett eller andre fartøyer.

Når aplasia arterielle trunker, når noen fartøy ikke er i det hele tatt, indikerer studien mangel på blodstrøm. For eksempel vil aplasi av de bakre forbindende arteriene bli ledsaget av en mangel på blodstrømmen langs dem henholdsvis. Slike aplasi kan også være asymptomatisk, men når en tilstrekkelig mengde blod passerer gjennom hovedarteriene. Med aterosklerose eller spasmer i arteriene, vil tegn på hjerneforsyningsbrist ikke holde deg venter.

Fordeling av tilfeller av aneurysmer langs hjernens arterier

Hvis på bakgrunn av den avvikende struktur av basen i hjernearteriene forekomme akutte sirkulatoriske forstyrrelser, vil klinikken være åpenbare symptomer på en slag - parese og paralyse, taleforstyrrelser, patologisk reflekser, bevissthetsforstyrrelser opp til koma.

Separat er det verdt å nevne aneurysmer - utvidelser av cerebral fartøy. Ifølge statistikken er det i arteriene i Willis-sirkelen at de møter størst antall. En aneurisme av arteriene i denne regionen er fulle av en ruptured og massiv subarachnoid blødning med hjerneslagsklinikk, koma og brutto nevrologiske manifestasjoner.

Aneurysm er en uavhengig patologi, ikke en variant av individuell forgrening av fartøy, men følger hyppigere de ikke-klassiske typene av Willis-sirkelen.

Diagnosen av denne eller den uregelmessige utviklingen av Willis-sirkelen kan kun opprettes ved bruk av moderne instrumentelle undersøkelsesmetoder. Muligheter for diagnose ga sjansen for spesialister til å analysere naturen av forekomsten av varianter i strukturen til hjernens fartøy og deres variasjon, men relativt nylig ble det konkludert med konklusjoner av autopsier av avdøde pasienter.

Utviklingen av teknikker for ultralyddopplerografi og magnetisk resonanstomografi gjorde det mulig å foreta en undersøkelse av arten av strukturen til Willis-sirkelen et offentlig og trygt tiltak. De viktigste måtene å diagnostisere varianter av hjernekarsystemet inkluderer:

 • Angiografi - en av de mest informative metoder, men har kontraindikasjoner i forbindelse med nødvendigheten av kontrasten (lever patologi, nyre, allergi til kontrast et al.);
 • Transcranial dopplerografi - prosedyren er trygg, rimelig, krever tilstedeværelse av enheter med en Doppler-sensor, som er tilgjengelig i mange medisinske institusjoner;
 • MR-angiografi - utføres på magnetisk tomografi, har kontraindikasjoner, en betydelig ulempe - høy pris.

Willis sirkel på det diagnostiske bildet

Selektiv angiografi cerebral fartøy refererer til invasive prosedyrer når et kateter settes inn i lårbenet, fremover mot cerebrale arterier av interesse. Når du når det nødvendige området, leveres et kontrastmedium. Metoden brukes oftest under kirurgisk behandling (stenting, angioplastikk).

I stedet for selektiv angiografi kan brukes CT angiografi, når kontrastmediet injiseres intravenøst, og deretter blir hodeskuddene tatt i forskjellige fremspring og seksjoner. Deretter kan du gjenskape et tredimensjonalt bilde av hjernens vaskulære strukturer.

Transcranial Doppler tillater å bestemme karakteren av blodstrømmen i hjernens kar (redusert, fraværende), men data på den anatomiske strukturen til arteriene gir ikke nok. En viktig fordel med det er nesten fullstendig fravær av kontraindikasjoner og billighet.

MR angiografi - en av de dyreste, men på samme tid, og ganske informativ strukturen diagnostisk metode sirkelen av Willis. Den utføres i en magnetisk tomografi og kontraindikasjoner det er det samme som for en konvensjonell MRI (høye nivåer av fedme, klaustrofobi, nærvær av metallimplantater i kroppen, gjennomfører det magnetiske felt).

MR-bildet viser strukturen av karene i Willis-sirkelen, tilstedeværelsen eller fraværet av forbindelser mellom dem, aplasi eller hypoplasi i arteriene. Ved vurdering av resultatet kan en spesialist bestemme diameteren til hver arterie og egenskapene ved forgreningen.

Video: Et eksempel på MR angiografi av hjernen

(Lukket sirkel av Willis, bestemt serpentin S-formede løpet av intrakranialt kort igjen vertebrale arterie, C-formet forløp av hovedpulsåren i resten, i segmenter av ICA og parede data base ring hjernens arterier for tilstedeværelse av hemodynamisk signifikante stenose, fikk patologiske krympinger).

Som det kan ses, har hver av metodene både fordeler og ulemper, så for å oppnå nøyaktige konklusjoner angående hjernens arterier, kombineres de. Den komplekse tilnærmingen gjør det mulig å bestemme både fartøyets anatomi og arten og retningen av blodstrømmen langs dem, noe som er svært viktig for å vurdere risikoen for vaskulære katastrofer og mulig prognose.

Mange mennesker som har funnet noen variant av strukturen til Willis-sirkelen, er umiddelbart interessert i behandlingsmetodene. Siden avvik i forgrening av blodkar ikke anses som en uavhengig sykdom, er ikke behandling som sådan nødvendig. Videre, i mangel av klinisk mangel på blodstrøm, har det ingen betydning.

I tilfeller der det er spesifikke klager (migrene, redusert mental kapasitet, etc.), må du søke hjelp fra en nevrolog, som utpeker vaskulære midler (Nootropilum, fezam, aktovegin), medikamenter for forbedring av metabolismen i hjernen (mildronate, vitaminer fra gruppe B), om nødvendig - sedativer, beroligende midler, antidepressiva, i tilfelle av migrene - analgetika, anti-inflammatorisk, spesifikke protivomigrenoznye midler (ketorol, ibuprofen, paracetamol, ascopen, preparater av triptangruppen).

Operativ behandling Det er vist i alvorlig brudd på blodsirkulasjonen med fremdriften av vaskulær encefalopati, diagnostisert aneurisme, noen ganger etter et slag. Den består i stenting, klipping eller avvikling av aneurisme fra blodbanen, ballongangioplastikk med innsnevring av arteriene.

aplasia

Zdravtstvuyte! Jeg er 25 år gammel.
Forklar, vær så snill, om det er nødvendig for meg å ta kontakt med vaskulær kirurg eller konsultere nok med nevropatologen. Jeg gjorde en MR av hjernen fartøy og nakken i halsen uten avvik, men i hodet mitt (konklusjon): MR-bilde aplasi av høyre bakre kommunisere arterien (strukturell Vallizieva runde variant), svakt markert tortuosity av fremre hjernearterien.
Symptomer: permanent hodepine (i den tidlige regionen), tinnitus, flyr for øynene.
Diagnosen: en osteochondrose og en brokkshop (jeg hadde et traume SHOP).
Jeg vil gjerne forstå dette er en konsekvens av vaskulær sykdom eller Osteochondrose og brokk SHOP.
Takk på forhånd!

Galina, en vaskulær kirurg hjelper deg ikke i det hele tatt.

Azat Rafitovich, skriv, vær så snill, om det er behov for det. Og saken min er normen eller avvisningen? Trenger jeg å lede en spesiell livsstil, etc.?

Galina, bør det bemerkes at normalt utviklet og helt lukket sirkel av Willis møter bare halvparten av verdens befolkning, fravær av en av de bakre kommunisere arterien er en av de vanligste variantene av Velizeva sirkel, i din alder, som regel, er dette problemet ikke er relevant. Det er ikke nødvendig å gå til en vaskulær kirurg. Opprettholde en sunn livsstil, ikke røyke og i fremtiden, selve kampen mot åreforkalkning og Osteochondrose. Med alder, en alder da vil det være en fantastisk drible innsnevring øke rollen sivile kompenserende mekanismer, og så kanskje du disse forbindelses arterier kan i stor grad det er nødvendig, men opp til 80 år må fortsatt overleve.

Azat Rafitovich, tusen takk! Nå forstår jeg alt.

Hallo Jeg er 33 år gammel. Om sommeren var svimmelhet, følelsesløp i hodet forstyrret. Har laget MRT.
Hypofysen er av vanlig størrelse, benet er ikke avbøyet.
ZCF uten funksjoner.
Medianstrukturen er symmetrisk, ikke partisk.
Basal cisterner av den vanlige konfigurasjonen,
ikke utvidet.
Den fjerde ventrikkel er av vanlig form og størrelse, den er plassert symmetrisk i midten av DCF.
Bredde av fremre horn av laterale ventrikler på høyre side 2 mm på venstre 2 mm.
Bredden på den tredje ventrikkelen er 2 mm.
Patologiske MR-signaler fra hjernestoff har ikke blitt oppnådd.
Ingen bevis på voluminøs utdanning er identifisert.
Eksterne brennevindupper utvides ikke.
Orbits uten funksjoner.
PPN konvensjonell pneumatisering.
Craniovertebral overgang uten egenskaper.
MRA: En aneurisme av AVM avsløres ikke.
Det er ingen rett bakre bindevevfare.
Venstre tilkoblingsdiameter 1,3 mm
Høyre vertebralarterie 3 mm, venstre 1,4 mm
De resterende fartøyene med vanlig slag og diameter.
Venøs utstrømning er symmetrisk. Det er ingen feil når du fyller i sines.
KONKLUSJON: Organiske endringer i hjernen ble ikke påvist. Venøs utstrømning er symmetrisk. Hypoplasia i vertebralarterien. Aplasi av høyre bakre arterie.
Vennligst forklar hvor alvorlig dette er, hva skal du gjøre med det. Legen min sa ikke noe konkret. Han sa bare at du kan leve med dette.

Hjelp meg! Jeg hadde konstant hodepine, lyder i ørene mine, Bleeding på baksiden av hodet mitt !! Jeg laget en MR, Her er konklusjonen: MR tegn på aplasi av bakre hjernearterier. Hypoplasia av venstre vertebralarterie. Dette er veldig dårlig. Hvem skal jeg kontakte?

Lena, jeg tror tragedien i dette, tror jeg å starte med nevrolog, den mest smerter forbundet med Osteochondrose eller andre. Pathology, hvis gulvet er kvinne, og alder ikke overstiger 40-50 år, er sannsynligheten for kommunikasjon hodepine og øresus beskrive bildet med MR forskning er ekstremt lav.

God morgen, min mor er 54 år gammel, en konstant klage på hodepine, vi lagde en datamaskin tomografi av blodkar og hjerne og nakke. Til slutt skrev de: Kicking av den indre halspulsåren fra begge sider. Aplasi av den fremre forbindende arterien, åpen arteriell sirkel. Hvor alvorlig er dette?

Gulfat, en åpen sirkel bør ikke behandles, det er en funksjon av mors mors struktur. Men kinking - det er verdt å diskutere med kirurger

God ettermiddag. Fortell meg, vær så snill, barnet mitt 1 g 1 m, hun sto på sofaen og falt, og hennes venstre halvdel av kroppen sluttet å jobbe. Har gjort MRT til en hjerne og fartøy. Som konklusjon, Napsali: MR-data for ONMK på iskemisk type i bassenget PSMA. Fokal iskemiske endringer i riktig temporalt parietalområde. Variant av utvikling av Willis-sirkelen i form av aplasi av begge bakre bindevevene. Legen sa at stroke skyldtes aplasi, er dette hvordan det behandles og kan det gjentas igjen?

Det var klager på plutselig tap av syn, hodepine, svimmelhet, etc. har sendt på MRT hoder og nakke. Her er konklusjonen - MR tegn lomme cyster livmor Allazov venstre posterior cerebral kommunisere arterien, venstre gipollazii sammen bihulene, merkelig septum, en manifestasjon av osteochondrose, spondylose, skoliose, utdanning i supraclavicularis området til venstre (limfokista ??). Anbefalt Ultralyd bløtvev, som viste at det er mye av betente lymfeknuter i halsen og nadkdyuchichnoy området og kjeve - ordet ble de to siste årene, en etter en dukker lymfeknuter i hodet - før dette var det ikke. Hva gjør jeg med dataene i konklusjonen? Rathkes cyste er en svulst. Hvor skal du hen? Til hvilken lege og er det noen grunn til bekymring. Takk

Hypoplasi av bakre binde arterier

Nyhetsrapporter blir alltid sjokkert av nyhetene at noen i en ung alder døde av et slag, var helt sunn og sterk. Årsaken til plutselig tilstopping av fartøyet er en unormal reduksjon i lumen. Årsaken til dette er ikke kolesterolplakk, men hjertekarsialer i hjernen - unormal innsnevring av ryggraden eller hjernens arterier. Ofte oppstår en unormalitet i et fartøy som fører blodet til hjernen i høyre side av kofferten. Sykdom er observert hos 80% av de eldre, fordi aldersrelaterte mangler suppleres med aldersrelaterte endringer i blodkar. Hyperplasi av høyre vertebralarterie, hva er det, og hvordan er det manifestert? I hvilke tilfeller fører hjernehypoplasi til utvikling av stenose, øker risikoen for vaskulær iskemi og slagtilfelle? Hva er forskjellen mellom hypoplasia av høyre og venstre vertebral arterier, cerebrale kar Hvordan manifesterer hypoplasia i hjernearteriene?

Høyre og venstre vertebrale fartøy tilhører vertebrobasilar blodbassenget, som gir overføringen av 15 til 30% av blodvolumet. De resterende 70-85% tilhører halspulsåren. Hypoplasi i hjernen tillater ikke å gi næring til blod i slike avdelinger som hjernen, stammen og oksipitale lober. Dette fører til forverring av trivsel og utvikling av kardiovaskulære sykdommer.

Struktur av vertebralarterien

Vertebrale fartøy, høyre og venstre, passerer gjennom tverrgående prosesser av livmorhvirvelene og inn i kranen gjennom oksipitalt åpning. Der er de forbundet med basilarkanalen, som gir transport fra 15 til 30% av blodvolumet. Deretter under hjernehalvene i hjernen igjen grenen, danner Willis sirkelen. Fra hovedartene i hjernen er det mange grener som mater alle deler av hjernen. Blodet er drenert fra hodet av jugulære vener på halsen.

Hvordan manifesterer sykdommen seg

cerebellum

Skipene i hjernebunnen danner en ond sirkel. Hvis en seksjon har en smal lumen eller en feil plassering, blir Willis-sirkelen ikke-lukket, noe som fører til utvikling av ulike livstruende sykdommer. Hypoplasi av vertebrale arterier eller PA har en negativ effekt på replenishment av cerebellum, den har følgende manifestasjoner:

 • svimmelhet oppstår
 • koordinering av bevegelse er forstyrret;
 • håndskrift forverres;
 • Lider av små motoriske ferdigheter (sy knapper, strikking, modellering).

Hjernestammen

Hjernestammen er avdelingen ansvarlig for termoregulering, bevegelse av ansiktsmusklene, blinkende, ansiktsuttrykk, svelge mat. Hypoplasi av den cerebrale arterie, forstyrrer den normale blodtilførselen til stammen, forårsaker permanent eller hyppig ringer eller summende i ørene, hyppig besvimelse og svimmelhet, hodepine, bremset ned tale, ansiktsuttrykk svak, vanskeligheter med å svelge.

Occipital lobes

Patologien til cerebral fartøy som foder de occipital lobes manifesteres i en kraftig forverring av syn, utseende av et slør foran øynene, hallusinasjoner.

Vanlige manifestasjoner

Hypoplasia i hjernen har en vanlig symptomatologi: følelsesløp i hånden, blodtrykkssprang, svakhet i hender og føtter. Migrene, som har en uklar etymologi, plutselige panikkanfall, som psykoterapeut ikke kan forklare, er hypoplasi ofte skjult bak disse symptomene. Det er derfor med de ovenfor beskrevne manifestasjoner det er verdt å umiddelbart kontakte terapeuten.

Årsaker til utvikling

Hypoplasi i hjernen arterien har en innfødt, mindre vanlig oppnådd opprinnelses natur. I det første tilfellet er en smal arteriell glans en konsekvens av en kvinnes rusforgiftning under graviditeten. Røyking og alkohol, smittsomme sykdommer (rubella, influensa), medisinering og giftig forgiftning, samt stress og depresjon fører til feil legning av vertebrale kar. Tegn på hypoplasi av høyre vertebralarterie observeres ofte i babyen etter at navlestrengen vikler rundt nakken i livmoren, selv om problemet elimineres i tide. Embryoet og nyfødte kan ikke diagnostisere patologi, det manifesterer seg i voksen alder, oftere mot bakgrunnen av andre kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vaskulær lidelse er sjelden, bare som et resultat av mekanisk skade på ryggvirvlene og osteokondrose i den cervicale ryggraden. Innsnevringen av lumen av halspulsåren er karakteristisk etter nakkeskader forbundet med skade på livmorhvirvelene eller langvarig påføring av et spesielt fikseringsmiddel.

Hypoplasia av venstre vertebralarterie

Hypoplasi av høyre vertebralarterie diagnostiseres oftere enn en lignende patologi på den venstre sidede vaskulære motorveien. Hypoplasi av venstre vertebralarterie diagnostiseres hos hver 10 pasienter som har klaget til legen. Patologien består av underutvikling eller innsnevring av lumen til 1-1,5 mm (i norm har den en diameter på 2-4,5 mm). Specificitet av venstre sidet hypoplasi er stagnasjon av blod i nakken, noe som forårsaker alvorlig smerte i livmorhalsområdet med en kraftig økning i trykk.

Riktig vertebral fartøy kompenserer for dårlig blodgass, og problemet blir tydelig bare etter år. Diagnose hindres av ganske vanlige symptomer som karakteriserer hypoplasi i venstre vertebralarterie. Slapphet, tap av koordinasjon av bevegelse, trykkstøt, cephalgia kramper, kvalme lik manifestasjon av andre sykdommer, for eksempel vaskulære dystoni (VVD), aterosklerose og cerebral tumor.

Hypoplasi i cerebral arterien utgjør ikke en trussel mot livet, men påvirker livskvaliteten betydelig. Etter diagnosen er de fleste pasienter foreskrevet vasodilatormedisiner som øker lumen i arterien, normaliserer blodstrømmen. Imidlertid langvarig bruk av vasodilatorer (vasodilatorer) fører til uønskede bivirkninger (takykardi, svetting, nesetetthet), men behandling utføres priser. Hvis den venstre vertebrale arterie hypoplasi, truet slag eller hjerteinfarkt, er pasienten skrevet angioplastikk ─ innledningen til det sted hvor klaringen er smalere, et metallnett rør som understøtter beholderveggen ved å gi full blodstrøm.

Hypoplasia av høyre vertebralarterie

Symptomer på hypoplasi i høyre vertebralarterie er lett forvekslet med det vanlige ubehag og tretthet, fordi de ligner på en følelsesmessig lidelse. Venstre vertebral fartøy er 1,5-2 ganger bredere enn høyre, så selv om det er en innsnevring av lumen, er anomali ikke så merkbar. Av denne grunn er hypoplasi av ryggvirvelarterien til høyre mye mer vanlig enn ryggvirvelens arterier til venstre. Patologi uttrykkes hovedsakelig i forstyrrelsen av den emosjonelle bakgrunnen, fordi fôring av den occipitale delen av hjernen som er ansvarlig for følelser og syn, forstyrres. Karakteristiske tegn på dårlig blodtilførsel til occipital lobes er lett forveksles med værsyke: søvnløshet urimelig erstattet av ukontrollerbar søvnighet utvikler meteozavisimost, apati og sløvhet.

Hyperplasi av den høyre vertebrale arterien er en medfødt patologi og er sjelden oppnådd. I noen tilfeller påvirker det ikke livskvaliteten, men noen ganger forårsaker det alvorlige helseproblemer. Ofte ligner tegnene på hypoplasi av den høyre vertebralarterien symptomene på hjernesvulst:

 • svimmelhet forekommer hos pasienten;
 • problemer med koordinering av bevegelse;
 • kortsiktig ustabilitet når du går ut av sengen.

Vasodilatormedikamenter som brukes i venstre sidet arteriell hypoplasi, brukes ikke til behandling av høyresidig patologi. I stedet foreskriver legene blodfortynnere. Hypoplasi av høyre vertebralarterie er farlig fordi blodproppen dannet i en smal lumen i blodkaret blokkerer blodets passasje og vil føre til et slag. Preparater Kardiomagnesium, Caviton, Ticlopidine, Warfarin motstår trombose og bidrar til en økning i vaskulær elastisitet.

Når vertebro - basilar arterie er berørt

Høyre og venstre vertebrale kar, kommer inn i kraniet, er forenet i en enkelt arterie. Hovedårsaken til innsnevring av lumen er hypoplasi i vertebulær arterie. Det fører til utvikling av en alvorlig sykdom - vertebral-basilær insuffisiens. Patologi har alvorlige konsekvenser og truer med iskemisk slag. En trombose som helt overlapper en allerede smal lumen fører til en stopp av blodstrømmen og et slag.

Hypoplasia i vertebral arterien utvikler seg vanligvis mot bakgrunnen av cervikal osteokondrose. Det er enda en spesiell term "Pisa Tower Syndrome": det skjer med turister som ser rundt severdighetene, kaster hodene sine tilbake. Det er en komprimering av den bakre forbindende arterien, og personen opplever symptomer:

 • svimmelhet ledsaget av kvalme
 • nummenhet av hender og føtter;
 • dobbelt i øynene;
 • svekket samordning.

Behandling av innsnevring av vertebrale kar er utført i nevrologisk avdeling, fordi sykdommen i dødelige tilfeller fører til et dødelig utfall.

Sykdom av høyre tverrgående sinus

Den høyre transversale sinus er en ven-kollektor som forbinder hjernens indre og ytre kar. I dem passerer ryggenabsorpsjonen av cerebrospinalvæske fra hulromene i meningene. Fra den transversale sinus går blodet inn i jugulære vener, som avleder blod fra det intrakranielle rommet. Hypoplasi av høyre tverrgående sinus fører til en nedgang i lumen i venen, som igjen er en trussel om hemorragisk hjerneinfarkt.
Sykdom i venstre tverrgående sinus
Hypoplasia i venstre transversale sinus gir komplikasjoner til visjonen. Den venstre tverrgående sinus ligger symmetrisk til høyre, lokalisert i den tverrgående sporet av skallen. Hvis det er et brudd på utstrømningen av blod, observeres ødem i optisk nerveplate. Pasienten klager over hodepine, svimmelhet og tretthet, men det er et sterkt fall i synsstyrken som indikerer at pasienten har hypoplasia i venstre tverrgående sinus.

Intrakraniell seksjon under trussel

Intrakranielle fartøy er plassert i hulrommet på skallen og benkanaler. For fartøyer og arterier på intrakraniell segment omfatter alle cerebrale arterier, idet de to vertebrale arterier, danner en sirkel av Willis og hovedtanken, referert til som den rette sinus. Hypoplasi intrakraniell avdeling høyre arteria vertebralis manifesterer seg som sterke smerter og knaser når du skrur halsen, smerter i øynene, som ofte ligner symptomene på livmorhals degenerative plate sykdom. I løpet av sykdommen klemmes nakkekarene, og pasienten er mangelfull i hjernens ernæring. I tillegg til løpet av vaskulær terapi foreskrives pasienten en massasje, og går på kurs i terapeutisk gymnastikk. Sport har stor betydning for behandling og forebygging av denne patologien.

Når et barn er syk

Barn er ofte diagnostisert med hypoplasi av høyre nyre (eller venstre). Dette er en medfødt patologi som ikke er anskaffet. Det uttrykkes i en nedgang i størrelsen på orgelet på grunn av et redusert antall nefroner - bygge nyreceller. Kroppen slutter ikke å fungere, men effektiviteten i arbeidet er redusert. Den andre friske nyre tar på det meste av belastningen, og på helse påvirker det ikke. Hypoplasi av høyre nyre er vanlig hos jenter enn hos gutter. Hvis sykdommen er identifisert, men det reduserer ikke livskvaliteten, trenger den ikke behandling. Mye mer farlig er bilateral renal underutvikling, noe som fører til funksjonshemning.

Kåt kropp i hjernen

Hypoplasi callosum hjerne barnets kropp er farlige sykdommer er fraværet av corpus callosum ─ kortet der klynger av nervefibre finner sted, utfører neuronale interaksjoner mellom de høyre og venstre halvkuler av hjernen. Denne sykdommen er ikke ervervet, men bare medfødt. Det er diagnostisert både i løpet av den intrauterine utviklingsperioden, og innen 2 år fra fødselen. I 70-75% av tilfeller fører underutviklingen av corpus callosum til et barn til uførhet, skizofreni og kramper. Årsakene til sykdommen har ennå ikke blitt avklart, men til ugunstige faktorer inkluderer forgiftning av den forventende moren under svangerskapet.

effekter

Hypoplasia av cerebrale arterier har alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Andre relaterte manifestasjoner av sykdommen inkluderer følgende:

 • økt risiko for aneurisme og slag hos voksne
 • hypertensjon utvikler seg;
 • endringer i blodtrykk;
 • generell helse forverres
 • lider av pasientens livskvalitet.

Forebygging av hypoplasi

Siden hypoplasi i hjernebarken er medfødt, foregår forebygging på et tidspunkt da kvinnen forventer barnet. Hun trengte før svangerskapet for å kurere infeksjonen, for å unngå forgiftning, flytte fra økologisk vanskeligstilte regioner, pass på stråling og ioniserende stråling, unngå fall og skader i magen under svangerskapet, ikke ta medisiner uten å konsultere lege.

Det anbefales også forebyggende behandling av folkemidlene, som kan øke blodkarets elastisitet. Hver dag må du spise mat som forstyrrer utviklingen av aterosklerose: olivenolje, sitron, urte samlinger av mynte, sitronmelisse og hagtorn. Periodisk gå til naturen, rens kroppen av toksiner, følg en kalori diett.

Hjernen mottar blod fra to vaskulære bassenger - fra bassenget av vertebrale arterier og bassenget av indre karotisarterier. Det er skaden på disse systemene som forårsaker et slag. Brudd på blodsirkulasjonen i bassenget av vertebrale arterier. Vertebrale arterier er grener av arteria subclavia er ved C6 på den kanal som dannes av hullene i tverrtaggene av halsvirvler (Figur 1)

Ytterligere trenge inn i kraniet, der nivået av pons basilære form (basisk) arterie (figur 2). Før dannelsen av hovedartarien fra vertebrale arterier, danner forgreninger den fremre arterien i ryggmargen. Hovedarterien deler seg i to grener, som kalles bakre hjernearterier.

Dårlig sirkulasjon i arteria vertebralis (slag), såkalt vertebrobasilær insuffisiens, vanligvis manifestert klager av ubalanse, svimmelhet, kvalme, øresus, hode, hodepine, mulig utseendet på slagflaten lidelser som dysartri, dysfoni, dysfagi, svikt Blodsirkulasjon i oksepitale lobes manifesteres av ulike synsforstyrrelser.

Plutselige sirkulasjonsforstyrrelser i ryggvirvel arterien som fører til utvikling av såkalte drop-angrep: pasienten plutselig bryter ned muskeltonus, faller det uten å miste bevisstheten, er muskeltonus restaurert raskt nok.

Utviklingen av kliniske symptomer, kan bevis for brudd på blodsirkulasjonen i arteria vertebralis utvikle seg i "mekanisme stjele." Syndrom subclavian stjele utvikler seg med stenose av subclavian arterien til stedet for vertebral arterien. Som et resultat, når den øvre lem med samme navn, økt blodstrøm til musklene, noe som skyldes mangel på egen hånd for å sikre at blodet begynner å forbruke blod fra bassenget av det samme navnet på den vertebrale arterie, og er klinisk manifestert sirkulatorisk insuffisiens i vertebrobasilær vaskulære bassenget.

Krenkelse av blodsirkulasjon i bassenget i den indre halspulsåren (slag). Den indre halspulsåren kommer inn i hodeskallenes hulrom, ligger på siden av den tyrkiske salen og er delt inn i terminal grenene: den orbitale arterien, den fremre og den midtre cerebrale arterien.

Brudd på blodsirkulasjon i bassenget i den indre halspulsåren, med sikkerhet for kollateraliteter og tilstrekkelig arterielt trykk, forekommer ofte asymptomatisk. Klinisk er forstyrrelser i dette bassenget ofte forbigående og manifesterte hemiparese med overvekt i hånden, forbigående taleforstyrrelser, nedsatt følsomhet med dysestesier i form av nummenhet, etc. er notert. Særlig er den forbigående forstyrrelsen av det ipsilaterale øyet. Det er også mulige kombinasjoner av kliniske manifestasjoner som avhenger av prevalens og lokalisering av prosessen og manifesteres av forskjellige kombinasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget av arterier som danner en sirkel av Willis-celler på samme side.

Midtre cerebral arterie. Det er den største grenen av den indre halspulsåren (figur 3). Sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget i den midtre cerebrale arterien er de hyppigste. Dette er på grunn av det store området av hjernen som leverer blod til denne arterien: denne arterien, liggende i den Sylvian langs rennen, noe som gir grener forsyne convexital nesten hele overflaten av hjernen. Som et resultat inkluderer området blodforsyning av denne arterien projeksjonsmotor, følsomme områder av hjernen, samt hjerneområder som er ansvarlige for tale.

Fra den midtre cerebrale arterien i rette vinkler mot grener, blodtilførsel, subkortiske formasjoner av hjernen og indre kapsel.

Clinic sirkulatoriske forstyrrelser i den midtre cerebralarterie: overvinnelsen av den dominerende halvkule er merket kontralaterale hemiparesis (spesielt hendene og ansiktet), gemigipesteziya, i de tidlige dager er det en reduksjon i muskeltonus og sene reflekser, til tross for tilstedeværelsen av symptomer på Babinski. Mulig vasomotorisk og trofiske forstyrrelser, som er forbundet med en lesjon av de autonome fibre. Kanskje taleforstyrrelser, som manifesterer seg selv med et betydelig tap av en total afasi, andre forstyrrelser av høyere kortikale funksjoner kan vises agrafi, alexia, apraksi.

Med nederlaget på den ikke-dominerende halvkule, sammen med lignende motoriske og følsomme forstyrrelser (kontralateral hemiparesis, hemi-hemestesi) utvikler anosognosi en forstyrrelse i kroppsordningen. I rekonvalescensstadiet er den hemiplegiske gangen eller Wernicke-Mann-stillingen notert: "hånden spør, benmoren", som er knyttet til en bestemt fordeling av muskeltonen i de berørte lemmer. Samtidig er overkanten bøyd i albuen og leddleddene, børsten er punktert, fingrene blir komprimert i en knyttneve.

Anterior cerebral arterie. Nesten umiddelbart etter utslippet av den indre halsarterie, sender anterior cerebral arterie en gren forsyne den fremre commissure, transparente skillevegg del chiasma, ventromediale del av striatum, ventrale del av den indre kapselen (fig.4).

Hovedstammen av fremre cerebrale arterie er plassert på den mediale overflate av halvkuler av corpus callosum og forsyner corpus callosum, bortsett fra valsen (posterior cerebral arterie), den mediale overflate av frontpartiet og parietallappene av hjernen, og en del convexital overflate av frontpartiet og parietallappene, orbital området stolpe av frontal lober.

Nederlaget for den fremre cerebrale arterien er mindre vanlig enn sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget i den midtre cerebrale arterien. En spesiell egenskap er predominansen av parese i beinet med hemiplegi, dyspraksi i venstre arm, og også den såkalte frontalpsyken, griper fenomener.

Posterior cerebral arterie. Den vanligste posteriore cerebrale arterier er de terminale grener av den basilære arterien (figur 5). Ved hovedpulsåren, proksimale delen bakre cerebrale arterier tilføre blod til midthjernen, herunder den fremre halvdel av dekket aksel, lateral og medial geniculate legeme av thalamus, hippocampus, hovedstammen av den bakre cerebralarterie leverer den mediale og ventrale overflate av occipital og tidsmessige fliker.

Ved brudd av sirkulasjon i den bakre cerebralarterie, iskemi klinisk calcarine sulcus og tilstøtende kile og lingual Gyri. Dette resulterer i alvorlige tilfeller, til en total hemianopsi, ofte bevart macula syn, i mindre alvorlige tilfeller, mulige variasjoner (elementer) hemianopsi hvis sentrum er ganske vanlig, kan du utvikle visuell agnosia, alexia, agrafi.

Willis sirkel. Hjernearteriene skjema etter syklus av hjernen på grunn av den fremre kommunisere arterie (forbinder den fremre cerebral arterie) og to bakre kommuniserer arterie (koble midtre og bakre cerebral arterie, hver med sin egen side) (figur 6).

Som et resultat dannes en struktur kalt Willis-sirkelen. I forbindelse med det samme arterielle trykket i begge indre arterier er blodtilførselen til hver halvkule normal, separat, fra den tilsvarende arterien. Willis-sirkelen begynner å fungere annerledes i forholdene til den patologiske prosessen, når en forskjell i trykk vises. Et annet trekk ved blodtilførselen til hjernen: Selv om det er sammenhenger mellom de fremre, midtre og bakre hjernearteriene, er disse collaterals ikke tilstrekkelig til å kompensere for blodsirkulasjon i det berørte området (i området av fartøyet slått av). De hyppigste avvikene i Willis-sirkelen i form av hypoplasia, aplasi og fordobling av noen av dets fartøy (figur 7)

Nosologiske former for sirkulasjonsforstyrrelser. Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon. Den vanligste årsaken til forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon er emboli (kardiogen eller arteriell natur), sjelden er årsaken stenos av arteriene som leverer blod til hjernen. Klinikk for forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon: ofte klager pasienter om pre-patch tilstand.

Klinisk observeres symptomkomplekset, karakteristisk for cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser i karotid- eller vertebrobasilar vaskulært basseng. Typisk er varigheten av fokal nevrologisk symptomatologi 10-20 minutter. Diagnosen for en forbigående forringelse av hjernecirkulasjonen er gyldig dersom fokale nevrologiske symptomer regres innen 24 timer. Betydningen av forbigående cerebral sirkulasjon er veldig bra, da det ofte er en harbinger av en alvorlig hjerneskade (slag) og krever umiddelbar adekvat terapi.

Iskemisk slag / a>. Klassifisering: trombotisk, embolisk, hemodynamisk og lacunar slag.

Trombotisk slagtilfelle. Den vanligste årsaken er atherosklerose av blodårer som gir blodtilførsel til hjernen. Aterosklerotiske plakk dannes oftest på steder av fisjon av fartøy. Dannelsen av et atherosklerotisk plakk fremmer trombusdannelse i dette området, noe som fører til forstyrrelse av blodsirkulasjonen. De mest berørte er de såkalte områdene av tilstøtende blodtilførsel, hvor strekket oftest forekommer.

Det vanligste slaget oppstår i natt eller før morgenen, pasienten våkner med fokale nevrologiske symptomer. For iskemisk slag er preget av en gradvis utvikling, den såkalte trinnlignende progresjonen. I dette tilfellet er pasienten vanligvis bevisst. Generelle cerebrale symptomer utvikles med en betydelig utbredelse av lesjonen. Klinisk er det tegn på skader som er karakteristiske for det tilsvarende vaskulære bassenget (se ovenfor).

Emboli av cerebral fartøy. Den hyppigste årsaken til cerebral emboli er forskjellig overlegg på ventilenheten i det venstre hjertekammeret eller tilstedeværelse av tromber i hulrom i hjertet, som oftest i kombinasjon med forskjellige forstyrrelser i hjerterytmen (atrial arytmi ofte).

Den andre hyppigst forekommende grunn - den såkalte arterio-arteriell emboli oppstår når en aterosklerotisk plakk sårdannelse av arteriene, og aterosklerotisk masse årsaken emboli. Klinisk bilde: Stroke oppstår plutselig, pasienten mister bevisstheten, kan utvikle epileptisk anfall, utvikler vanligvis umiddelbart maksimal nevrologisk underskudd, progresjon av symptomer kan observeres i hemoragisk slag transformasjon ved utvikling av blødning i infarktsonen, eller på grunn av veksten av tromben i løpet av vaskulære lesjoner pool.

Hemodynamisk slag. Den utvikler seg med et fall i systemisk arteriell trykk, spesielt følsomt for denne personen med alvorlig stenose av store arterier. Med denne patologien utvikles slag i områder med tilstøtende blodtilførsel. Klinikken består av fokale nevrologiske symptomer og et klinisk bilde av sykdommen som forårsaket en blodtrykksfall.

Lacunar stroke. Dette slag kammer med størrelse opp til 1,5 cm., Karakterisert ved at den patologiske prosess utvikler seg i de små cerebrale arterier. Den vanligste årsaken er en mikroangiopati i hjernekarene i arteriell hypertensjon, de mest angrepne arterier som forsyner de subkortikale strukturer, som bestemmer det kliniske bildet av et begrenset nederlag. De mest vanlige varianter av lacunar slag: utvikling av en isolert motor defekt i form av hemiparesis, gemigipestezii isolert gemigipesteziya kombinasjon hemiparesis, dysartri kombinasjon med den svakhet av hånden, så vel som den variant av hemiparesis med nedsatt koordinasjon i disse ekstremiteter. Funksjoner av klinikken: ingen cerebrale symptomer, er det ingen fokale lesjoner av de høyere kortikale funksjoner.

Hemorragisk slag. Den vanligste formen for hemorragisk slag er parenkymal og subaraknoid blødning. Parenkymal blødning. Hovedårsaken til blødning i hjernevevet er en langvarig arteriell hypertensjon, hvor hypertensive angiopati utvikler seg med dannelsen av aneurysmer. Brudd på en aneurysm forårsaker dannelsen av et hematom, hvorav økning i volum manifesteres av progressive nevrologiske symptomer. De mest berørte fartøyene, blodforsyning, subkortiske formasjoner av hjernen. Klinisk bilde: fokale nevrologiske symptomer oppstår plutselig, ofte på grunn av høyt blodtrykk tall, ofte i løpet av dagen, ledsaget av alvorlige symptomer cerebrale (alvorlig hodepine, kvalme, oppkast), svekket bevissthet, meningeal syndrom.

Med økende hematom og hjerneødem utvikler forvridning syndrom hjerne prolaps substans foramen magnum, forskjøvet mediale temporale klipping i lillehjernen og galoppere kompresjon boringen. Den tidligste indikasjonen på en dislokasjon er mydriasis på siden av lesjonen. Skader og blødninger i hjernens ventrikler fører ofte til døden.

Subaraknoid blødning. Subarakoid blødning er ledsaget av et gjennombrudd av blod inn i subshell. Hovedårsaken er brukket av vaskulære aneurysmer, som oftest er lokalisert i Willis-sirkelens sfære, på steder med medfødt eller oppnådd deformasjon av vaskemuren. Rupturen av den unormale aneurysmveggen skjer under påvirkning av visse faktorer, hvorav hyppigst er arteriell hypertensjon. Funksjoner i klinisk bilde: ofte om noen dager begynner pasienten å bekymre seg for intens hodepine.

Hjernehinneblødning er manifestert plutselig, intens hodepine, noen ganger en følelse av "varme på baksiden av hodet", ofte med tap av bevissthet, oppkast, mulige brudd på oculomotor nerver. Også karakteristisk er meningeal syndromet, som kan manifestere ikke umiddelbart, men om noen få timer. Fokale nevrologiske symptomer. Dødeligheten er ganske høy, i de første dagene dør ca 10-15% av pasientene som følge av gjentatt blødning, angiospasm med utvikling av iskemisk slag, dislokasjonssyndrom.

Blodtilførsel til ryggmargen. Ryggmargen leveres fra tre vaskulære bassenger, betinget oppdelt i cervicothoracic, thoracic, lumbar thoracic (figur 8).

De øvre ryggmargssegmenter som strekker seg fra perfuserte vertebralarterier uparet fremre rygg arterie som løper langs den ventrale midtlinje av ryggmargen sporet, og to bakre spinale arterier - furer går ned dorsolateral ryggmargen i nærheten av røttene (dette refererer hovedsakelig til de øvre tre cervikale segmenter). Lavere divisjoner perfusert radikulære-segmental spinal arterier, som, avhengig av nivået, dannet av en rekke vaskulære senger. De er prdolzheniem fremre og to bakre spinale arterier, som danner anastomoser med hverandre.

Blodforsyningen til den midterste, nedre cervical og øvre thoracale ryggmargen utføres fra subklavier arteriesystemet (cervico-thoracic basin). De nedre delene (thoracic, lumbosacral basin) blir forsynt med blod fra interkostale og lumbal arterier som strekker seg fra aorta.

Cervical radicular 3 front-rygg-arterien i den øvre og midtre thorax 2-3, i den nedre thorax, lumbal og sakral spinalvirvel 1-3 (og ofte en av de mer enn de andre, og kalles det lumbale utvidelsen av arterien (arterien Adamkevicha )). Adamkevicha arterie følger vanligvis på vei til fremre spinal arterie høyre og venstre ryggraden L2.

Anterior (lumbar) danner sulkokomissuralnye arterie grener som strekker seg horisontalt gjennom den fremre midtåpningen og vifte ut å desintegrere terminale grener til den fremre lodding, krovosnabzhaya nesten all den grå materie og hvit substans omgivende kant, inkludert fremre pilarer (fig.9).

Andre grener av den fremre spinalarterien kalles konvolutter. Disse grener rundt ryggmargen, anastomose med de analoge grener av bakre ryggradsarterier, som resulterer i dannelsen av den såkalte vaskulære coronaen. En del av den vaskulære korona, som tilhører den fremre cerebrospinalarterien, forsyner den laterale og anterolaterale ledningen, blodet, de fleste pyramideveier. De bakre cerebrospinalarteriene forsyner blod til bakkordene og bakstykker av bakbenene.

Spinal stroke. Denne sykdommen er ganske sjelden. Årsakene til ryggsmerter inkluderer aterosklerose av aorta, som lagrer aorta-aneurisme, dvs. sykdommer i større fartøy, ryggmargenes egne arterier er svært sjeldne, noe som for eksempel er mulig med nevrosyphilis ledsaget av vaskulitt. Også ekstravasal komprimering er mulig med hvilken som helst volumetrisk prosess.

Som med utviklingen av cerebral iskemisk berøring, oppstår ryggmargsblodstrømforstyrrelser i områder med tilstøtende blodtilførsel. Kliniske egenskaper: Vanligvis forekommer spinal sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget i den fremre spinalarterien, som bestemmer klinikken. intens smerte oppstår hyppig i ryggen, noen ganger utstrålende langs røtter, paraparese, bekken forstyrrelser av følsomhets lidelser - lide overfladisk følsomhet (påvise en tydelig grad av ødeleggelse), er det fortsatt intakt dyp (forsynes med blod fra den bakre ryggarterien).

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i bassenget i den bakre ryggraden er svært sjelden, klinisk er denne sykdommen manifestert av skaden på bakre kolonner i ryggmargen og bakbenet, og også pyramideveiene er delvis tatt. Klinikken observerer hypestesi eller anestesi under nivået av lesjonen, refleksforstyrrelser, spastisk parese.

Vaskulære misdannelser i ryggmargen (AV-shunts). Misdannelser er medfødte og forekommer ofte ikke klinisk i lang tid. Vaskulære misdannelser er oftest lokalisert i nedre thorax og øvre lumbale ryggmargen.

Sykdommen kan manifestere seg plutselig i form av subaraknoid blødning eller hematomyelia, muligens subakut, gradvis utbrudd. Klinikken består av lavere blandet paraparesis, som svarer til følsomme og bekkenforstyrrelser, noe som gjør at man kan skille denne sykdommen fra amyotrofisk lateralsklerose.

Angiodysgenetisk nekrotisk myelopati (Foa-Ala-Juanins sykdom). I patogenesen er det en atrofi av blodkar som leverer blod til ryggmargen, med infarkter som oftest er lokalisert i lumbale og nedre thoracale ryggmargen. Vanligvis er følgende kliniske bildet observert: paraplegi i nedre ekstremiteter, som utvikler subakutt, i begynnelsen er i naturen av spastisk, deretter erstattet svak paraparesis og muskelatrofi, følsomhet brudd også framover, siden nederlaget i overflaten og slutter med tap av alle typer følsomhet.

ENKANISK KONSULASJON NEUROLOGIST.

symptomer

Symptomatisk patologi er ikke tydelig uttrykt, og mangfoldet av symptomer gjør det vanskelig å diagnostisere hypoplasia i venstre vertebralarterie. Det er vanskelig å diagnostisere og det faktum at symptomene i hvert enkelt tilfelle kan variere betydelig. Imidlertid er alle symptomer avhengig av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Og forskjellene manifesteres avhengig av hvilke deler av hjernen som har mest.

Det hyppigste symptomet er hodepine. Varighet og intensitet av hodepine kan være påfallende forskjellige i hvert enkelt tilfelle. Ikke mindre ofte er det svimmelhet, som ikke har en synlig grunn for forekomst.

Dessuten kan ulike dysfunksjoner av kroppssamordning i rommet manifestere seg. Dette kan være et brudd på de nøyaktige bevegelsene eller forstyrrelsene i generell koordinering, noe som kan føre til fall. I tillegg kan det være brudd på motorfunksjonen i form av lammelse av visse deler av kroppen.

effekter

Siden tett oppdagelse av sykdommen oppstår ekstremt sjelden, og de fleste tilfeller av diagnose er tilfeldige, kan konsekvensene av hypoplasia i venstre vertebral arterien være trist. Med alderen blir patologi forbedret ved å aldre karene og innskuddene i dem. Derfor øker utviklingen av cerebral iskemisk berøring på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel.

De andre konsekvensene er ikke så kritiske, og i utgangspunktet bare redusere det komfortable livet. Disse inkluderer økt tretthet, selv fra mindre fysisk anstrengelse, konstant hodepine, noen ganger ganske sterk. Nedgangen i hørsel og synsstyrke med aldring er mye raskere.

behandling

Til tross for den kompenserende evnen til Willis-sirkelen gjennom årene, overholder kroppen ikke lenger patologien. Derfor, for å kompensere for mindre patologi, brukes legemiddelbehandling, som gjør det mulig å forbedre blodtilførselen til hjernen.

Behandling av hypoplasi i venstre vertebralarterie ved hjelp av medikamentterapi utføres ved bruk av vasodilatorer, nootropiske legemidler og legemidler som gjør at blod kan kondensere. Analgetika brukes til å avlaste manifesterende symptomer i form av hodepine.

I tilfelle av tilstrekkelig signifikant patologi, og umuligheten av å forbedre tilstanden ved hjelp av medisinbehandling, anbefales kirurgisk inngrep. Til dette formål utfører vaskulære kirurger stenose i vertebralarterien, som består i å sette stenten inn i det smalte lumen av fartøyet.

Generell informasjon

Hypoplasia av vertebrale arterier er en medfødt sykdom preget av deres utilstrekkelige utvikling. Lumen av fartøyet på stedet for innføring i benkanalen er betydelig innsnevret, på grunn av hva det er et brudd på blodtilførselen til hjernevævet.

Patologi kan være venstre, høyre eller dobbeltsidig, og oftest gjelder brudd på den høyre arterien - ifølge statistikken observeres dette fenomenet i hver tiende person i verden.

Årsaker og risikofaktorer

De vanligste risikofaktorene for sykdommen inkluderer intrauterin fosterutvikling anomalier som kan skyldes:

 • uterintrauma under graviditet;
 • forgiftning av moder- og barnets organisme på grunn av bruk av alkohol, narkotika, rusmidler, røyking, eksponering for kjemiske eller giftige stoffer og ioniserende stråling;
 • smittsomme sykdommer overført av en kvinne i løpet av barneperioden;
 • arvelig disposisjon.

Det totale fraværet av disse faktorene garanterer ikke fraværet av patologi, siden de nøyaktige grunnene til utviklingen ennå ikke er etablert. Over tid hypoplasi er forverret på grunn av lavere elastisitet av blodkar og avsetningen av kolesterol i dem, at den manglende utvikling av arteriene i betydelig grad akselererer forløpet av sykdommen.

Hva er forskjellen mellom rettidig hypoplasi og venstre sidet hypoplasi?

I høyre sidet hypoplasi, som forekommer hos pasienter oftere, er det ingen spesifikke symptomer eller alvorlige forskjeller.

Forskjellen mellom disse typer patologi er bare det samme arterier gir blodtilførsel til forskjellige deler av hjernen - henholdsvis, kan hypoplasi i vertebrale arteriene til høyre og venstre føre til forskjellige konsekvenser og komplikasjoner.

Fare og konsekvenser

Forstyrrelser forbundet med hypoplasi, ofte tilskrives andre vaskulære sykdommer, på grunn av hvilke diagnosen av patologi er betydelig komplisert. Ved tidlig behandling kan konsekvensene være forverring av synet, hørselen og arbeidet til det vestibulære apparatet, endringer i sammensetningen av blod og andre biologiske væsker, samt aterosklerose og trombose.

Symptomer og tegn

En defekt kan ikke gi symptomer i lang tid og manifesterer seg bare i voksen alder eller alderdom.

I ung alder tar funksjonene til vertebrale arterier på seg mer subtile grener, noe som gir en kompenserende effekt. men Gjennom årene begynner kroppens ressurser å være oppbrukt, og han kan ikke lenger kompensere for blodstrømssykdommer alene - I denne perioden har personen de første ubehagelige manifestasjonene av hypoplasia.

Generelle symptomer på patologi inkluderer:

 • hyppig og årsakssykdom;
 • brudd på funksjonene til det vestibulære apparatet;
 • svakhet og redusert effektivitet;
 • sløvhet og døsighet;
 • nummenhet og tap av følsomhet i lemmer (spesielt i fingrene);
 • forvrengt oppfatning av plass.

Over tid øker symptomene, og de som er knyttet til en defekt i høyre eller venstre arterie, kommer i forkant.

For eksempel, Hersidig hypoplasi manifesteres av en forstyrrelse i følelsesmessig bakgrunn: irritabilitet, hyppige humørsvingninger, sløvhet, tretthet og døsighet, som kan erstattes av søvnløshet. Personen blir meteozavisimym, kan føle seg som om i lang tid rullet på karusellen, snubler når han går og stadig støter til objekter.

grunnleggende Egenart av venstre sidet hypoplasi - Stagnasjon av blod i blodkar, på grunn av hvilke de vanlige symptomene på patologi er forbundet med alvorlig smerte i livmoderhalsen, samt en økning i blodtrykket.

Når skal jeg se en lege?

Behandling av hypoplasi av vertebrale arterier håndteres av en nevropatolog, som man umiddelbart må anvende etter utseendet av de første symptomene. Forsinkelse i dette tilfellet kan være ekstremt farlig, da tegn på hemodynamiske lidelser tyder på at kroppen ikke lenger kan kompensere for blodstrømssykdommer alene. Etter å ha lyttet til pasientklager og samle inn anamnese for å klargjøre diagnosen, bør legen foreskrive flere tester og studier.

diagnostikk

Identifisere hypoplasi i de tidlige stadiene av utviklingen er ekstremt vanskelig på grunn av mangel på karakteristiske symptomer og manifestasjoner. Det er tre hovedmetoder for å diagnostisere innsnevring av lumen i vertebrale arterier, som inkluderer:

 • Ultralyd undersøkelse av karene i hodet og nakken. Under prosedyren blir bildene av arterien festet ved hjelp av en ultralydsmaskin, etterfulgt av en analyse av typen, intensiteten og diameteren av blodstrømmen (en alvorlig feil er innsnevringen av diameteren av karene til 2 mm eller mindre).
 • Tomografi av hode og nakke. Ved hjelp av datamaskiner og magnetisk resonans-tomografi vurderes tilstanden til fartøy fylt med en spesiell kontrast substans.
 • angiografi. Røntgenundersøkelse, som avslører anomalier i strukturen i blodkar og vertebrale arterier.

behandling

Det finnes ingen metoder for spesifikk behandling av vertebral arteriell hypoplasi. Hvis sykdommen ikke gir kliniske symptomer og det oppdages ved et uhell under en forebyggende undersøkelse, spesialister Velg vanligvis observasjonstaktikk.

Pasienten anbefales å gi opp dårlige vaner, normalisere dagens regime og begrense arbeidstiden på datamaskinen. Pasienter er også vist treningsterapi, moderat trening og full søvn på anatomisk korrekte puter.

Hypoplasi har en egenart av forverring på vår og høst, så på dette tidspunktet bør man være spesielt oppmerksom på ens helse.

På scenen av utprøvde kliniske symptomer på hypoplasi av høyre eller venstre vertebral arterie, en konservativ behandling med vasodilatormedikamenter - de eliminerer ubehagelige fenomener og forbedrer pasientens livskvalitet. I tilfeller der det er risiko for blodpropp, er antistoffinntaket (medisiner som fortynner blodet) angitt.

I tillegg trenger du kurere samtidig sykdommer i livmoderhalsen (den vanligste av disse er osteokondrose), siden de kan forverre pasientens tilstand betydelig.

Hvis farmakologisk terapi ikke gir den forventede effekten, utveier leger til kirurgisk behandling av hypoplasi hos vertebrale arterier. Med en betydelig innsnevring av arterien og akutt forstyrrelse av blodstrømmen, var en operasjon rettet mot utvidelse av fartøyets lumen og installasjon av spesielle implantater (stenose av fartøy, angioplastikk).

Les Mer Om Fartøyene