Hvordan virker arachnoiditt: symptomer og behandling av sykdom

Araknoiditt er klassifisert som serøse inflammasjoner som involverer bremse av blodstrømmen og øket permeabilitet av kapillære vegg. Som et resultat av slik betennelse trengs den flytende delen av blodet gjennom veggene inn i det omkringliggende myke vevet og stagnerer i dem.

Ødem forårsaker mindre smerte og en liten økning i temperaturen, på funksjonene til det betente organet påvirker moderat.

Den største faren er en vedvarende signifikant overvekst av bindevev når sykdommen blir ignorert eller ubehandlet. Sistnevnte er årsaken til alvorlige brudd i organets arbeid.

Mekanisme av sykdommen

Arachnoiditt i hjernen eller ryggmargen er en serøs betennelse i en bestemt struktur som ligger mellom den harde øvre membranen og den dype myke membranen. Det har utseende på en tynn bane, som den ble kalt arachnoid skallet. Strukturen er dannet av bindevevet og danner en nær tilknytning til hjernens myke skall som de vurderes samlet.

Edderkoppen er separert fra det myke subaraknoide rommet som inneholder cerebrospinalvæsken. Her plasseres blodkarene som mater strukturen.

På grunn av denne strukturen er betennelsen i arachnoid-skallet aldri lokal og strekker seg til hele systemet. Infeksjon kommer gjennom et hardt eller mykt skall.

Betennelse med araknoiditt fremstår som en fortykkelse og oversvømmelse av skallet. Mellom fartøyene og araknoidstrukturen dannes pigger, noe som forstyrrer sirkulasjonen av cerebrospinalvæske. Over tid dannes arachnoide cyster.

Arachnoiditt forårsaker en økning i intrakranialt trykk, noe som fremkaller dannelsen av hydrocephalus ved to mekanismer:

 • utilstrekkelig utstrømning av væske fra hjernens ventrikler;
 • vanskeligheter med å absorbere cerebrospinalvæske gjennom det ytre skallet.

Symptomer på sykdom

De representerer en kombinasjon av tegn på cerebral parese med noen symptomer som angir hovedområdet av skade.

Med en rekke araknoiditt er følgende lidelser tilstede:

 • hodepine - vanligvis den mest intense om morgenen, kan ledsages av oppkast og kvalme. Det kan ha en lokal karakter og vises med innsats - strekker seg, prøver å hoppe, mislykket bevegelse, under hvilken det er en fast støtte under hælene;
 • svimmelhet;
 • ofte er det søvnforstyrrelser;
 • irritabilitet, minneforstyrrelser, generell svakhet, angst og så videre.

Siden arachnoidmembranen blir betent, er det umulig å snakke om lokaliseringen av sykdommen. Ved begrenset arachnoiditt betyr uttalt grove brudd på enkelte steder mot en bakgrunn av generell betennelse.

Plasseringen av utbruddet fokuserer på følgende symptomer:

 • Konvektiv araknoiditt gir overvekt av tegn på hjerneirritasjon over brudd på funksjonalitet. Dette uttrykkes ved kramper som ligner epileptiske angrep;
 • med stedet for ødemet hovedsakelig i den occipitale delen av øynene og øynene. Det er en dråpe i synsfeltet, med tilstanden til fundus som indikerer optisk neuritt;
 • Det er overdreven følsomhet for endringer i været, ledsaget av kulderystelser eller rikelig svette. Noen ganger er det en økning i vekt, noen ganger tørst;
 • Arachnoiditt av broen i cerebellarvinkelen er ledsaget av paroksysmal smerte i okkiputen, rommelig støy i ørene og svimmelhet. Samtidig er likevekt sterkt forstyrret;
 • med arachnoiditt occipital cistern vises symptomer på skade på ansiktsnervene. Denne typen sykdom utvikler seg kraftig og er ledsaget av en markert økning i temperaturen.

Behandlingen av sykdommen utføres først etter å ha bestemt fokus på betennelse og evaluering av lesjoner.

Årsaker til sykdom

Inflammasjon og videre dannelse av arachnoidcysten er assosiert med primærskade, mekaniske egenskaper eller har en smittsom natur. Men i mange tilfeller er grunnårsaken til betennelse fortsatt ukjent.

Hovedfaktorene er følgende:

 • akutt eller kronisk infeksjon - lungebetennelse, betennelse i de maksillære bihulene, tonsillitt, meningitt og andre;
 • kronisk forgiftning - alkoholforgiftning, blyforgiftning og så videre;
 • traumer - posttraumatisk hjernealaknoiditt er ofte en konsekvens av blåmerker i ryggraden og kraniocerebrale skader, til og med lukket;
 • Av og til er årsaken en forstyrrelse i det endokrine systemet.

Typer av sykdom

Ved diagnostisering av sykdommen benyttes flere metoder for klassifisering assosiert med lokalisering og sykdomsforløp.

Forløpet av betennelse

I de fleste tilfeller fører ikke forstyrrelsen til alvorlig smerte eller feber, noe som gjør diagnosen vanskelig og forårsaker en forsinkelse i behandlingen. Men det er unntak.

 • Et akutt kurs observeres, for eksempel med araknoiditt i en stor cistern, ledsaget av oppkast, en økning i temperatur og en alvorlig hodepine. Slike betennelser herdes uten konsekvenser.
 • Subakutt - observert oftest. Dette kombinerer kjedelige symptomer på en generell lidelse - svimmelhet, søvnløshet, svakhet og tegn på å undertrykke funksjonaliteten til visse områder av hjernen - hørsel, syn, balanse og andre.
 • Kronisk - med å ignorere sykdommen, blir betennelse raskt til et kronisk stadium. I dette tilfellet blir symptomene på cerebral parese stadig mer stabile, og symptomene knyttet til sykdomsfokuset øker gradvis.

Lokalisering av araknoiditt

Alle sykdommer av denne typen er delt inn i to hovedgrupper - cerebral arachnoiditt, det vil si betennelse i arachnoidmembranen i hjernen og ryggradens ryggrad. Lokaliseringen av hjernesykdommen er delt inn i konvektiv og basal.

Siden behandling involverer eksponering primært til de mest berørte områdene, er klassifiseringen knyttet til stedet for den mest skadede mer detaljert.

 • Serebral araknoiditt er lokalisert på bunnen, på den konvekse overflaten, også i den bakre kraniale fossa. Symptomer kombinerer tegn på en felles lidelse og er forbundet med en hotbed av betennelse.
 • Med konvektiv araknoiditt påvirkes overflaten av hjernehalvfrekvensen og deformasjonene. Siden disse områdene er forbundet med motoriske og sensoriske funksjoner, fører trykket til den dannede cysten til brudd på følsomheten i huden: enten dulling eller til alvorlig forverring og smertefull reaksjon på virkningen av kulde og varme. Irritasjon i disse områdene fører til anfall som epileptisk.
 • Adhesiv cerebral arachnoiditt diagnostiseres ekstremt hardt. På grunn av mangel på lokalisering, observeres symptomer bare generelt, og de er iboende i en rekke sykdommer.
 • Optisk-chiasmal araknoiditt refererer til betennelse i basen. Den mest karakteristiske for hans symptom mot bakgrunnen av symptomer på cerebral er nedsettelse av syn. Sykdommen utvikler seg langsomt, den er kjennetegnet ved alternerende øyesykdom: syn minker på grunn av kompresjon av synsnerven i dannelsen av adhesjoner. Ved diagnosen denne sykdomsformen er en undersøkelse av fundus og synsfelt svært viktig. Det er et forhold mellom graden av svekkelse og stadiene av sykdommen.
 • Inflammasjon av spindelvev av den bakre kranialfossa er et spredning av en sykdom. Den akutte formen preges av en økning i intrakranielt trykk, det vil si hodepine, oppkast, kvalme. I subakutene blir disse symptomene utjevnet, og i første omgang er vestibulære apparater forstyrrelser og synkronisering av bevegelser avansert. Pasienten mister balanse når han ruller på hodet, for eksempel. Når du går, synkroniseres ikke beinbevegelsene med bevegelse og vinkel på torso, noe som danner en spesifikk ujevn gang.

Cystisk araknoiditt i dette området har forskjellige symptomer, som avhenger av naturen av adhesjonene. Hvis trykket ikke øker, kan sykdommen vare i mange år, manifestert som et midlertidig tap av synkronisering eller gradvis forverrende likevekt.

Den verste konsekvensen av araknoiditt er trombose eller alvorlig obstruksjon i det berørte området, noe som kan føre til omfattende sirkulasjonsforstyrrelser og cerebral iskemi.

Hjernens iskemi.

Spinal arachnoiditt er klassifisert etter type - cystisk, lim og lim-cystisk.

 • Limet forekommer ofte uten noen vedvarende symptomer. Kan nevnes intercostal neuralgi, ischias og lignende.
 • Cystisk araknoiditt fremkaller sterke ryggsmerter vanligvis på den ene siden, som så griper den andre siden. Bevegelsen er vanskelig.
 • Cystisk klebrig araknoiditt manifesterer seg som et tap av hudfølsomhet og vanskeligheter med bevegelse. Forløpet av sykdommen er svært variert og krever forsiktig diagnose.

Diagnose av sykdommen

Selv de mest uttalt symptomene på arachnoiditt - svimmelhet, hodepine, ledsaget av kvalme og oppkast, gir ofte ikke pasienter nok bekymring. Kramper oppstår 1 til 4 ganger i måneden, og bare de tyngste av dem varer lenge nok til å endelig få de syke til å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Siden tegn på en sykdom sammenfaller med et stort antall andre hjerneforstyrrelser, er det nødvendig å ty til en rekke forskningsmetoder for å gjøre en korrekt diagnose. Utnevner dem som nevrolog.

 • Inspeksjon fra en oftalmolog - optisk-chiasmal araknoiditt refererer til de vanligste typer sykdommer. Hos 50% av pasientene med betennelse i den bakre kranialfossa registreres stagnasjon i optisk nerveområdet.
 • MR - påliteligheten av metoden når 99%. MR gir deg mulighet til å bestemme graden av endringer i arachnoid, å fikse cystens plassering, og å ekskludere andre sykdommer som har lignende symptomer - tumorer, abscesser.
 • Radiografi - med hjelpen avslører intrakranial hypertensjon.
 • En blodprøve utføres nødvendigvis for å etablere fraværet eller tilstedeværelsen av infeksjoner, immunbristtilstander og lignende. Dermed bestemme årsaken til araknoiditt.

Bare etter undersøkelsen foreskriver en spesialist, og muligens ikke en, riktig behandling. Kurset krever som regel en gjentakelse på 4-5 måneder.

behandling

Behandlingen av betennelse i meningene utføres i flere stadier.

 • Først av alt er det nødvendig å eliminere den primære sykdommen - bihulebetennelse, meningitt. Søk om dette antibiotika, antihistaminer og desensibiliserende - dimedrol, for eksempel, eller diazolin.
 • I den andre fasen er de foreskrevet resorptive stoffer som bidrar til å normalisere intrakranielt trykk og forbedre hjernens metabolisme. Det kan være biologiske stimulanser og jodpreparater - kaliumjodid. I form av injeksjoner benyttes lidase og pyrogenal.
 • Brukt anti-edema og vanndrivende legemidler - furasemid, glyserin, som forhindrer opphopning av væske.
 • Hvis det er krampeanfall, foreskrives antiepileptika.

I cystisk Adhesive araknoiditt, hvis sirkulasjon av cerebrospinalvæske meget vanskelig og konservativ behandling gir resultater som er nevrokirurgiske operasjoner som utføres for å fjerne adhesjoner og cyster.

Arachnoiditt kan behandles vellykket, og med rettidig tilgang til lege, forsvinner spesielt på scenen av akutt betennelse uten konsekvenser. Når det gjelder livet, er prognosen nesten alltid gunstig. Når sykdommen går i kronisk tilstand med hyppige tilbakefall, forverres uførheten, noe som krever overføring til en lettere jobb.

arachnoiditis

arachnoiditis - autoimmun inflammatorisk lesjon av arachnoid i hjernen, som fører til dannelse av adhesjoner og cyster i den. Araknoiditt manifestert klinisk væske-hypertensiv, neurasthenic eller asteniske syndrom og fokale symptomer (tap av kranienerver, pyramidale forstyrrelser, cerebellare lidelser), avhengig av den dominerende lokaliseringsprosessen. Diagnose arachnoiditis sett basert på medisinsk historie, vurdering av nevrologisk og mental status for pasienten, data Echo EG, EEG, spinalpunksjon, oftalmisk og ØNH undersøkelse, MR og cerebral CT, CT cisternography. Araknoiditt behandlet hovedsakelig sammensatt medikament-terapi, innbefattende inflammatoriske, dehydrering, antiallergisk, anti-epileptiske, nevrobeskyttende og absorberbare medikamenter.

arachnoiditis

Til dags dato, Neurology skille ekte araknoiditt å ha autoimmun opprinnelse, og den resterende tilstand som forårsakes fibrotiske endringer etter under arachnoid traumatisk hjerneskade eller CNS (nevro, brucellose, botulisme, tuberkulose, etc.). I det første tilfellet er araknoiditt diffus i naturen, og er kjennetegnet ved progressive, eller av intermitterende strømning, i den andre - er ofte lokalisert og ikke ledsaget av en progressiv kurs. Blant organiske skader i sentralnervesystemet er sann araknoiditt opptil 5% av tilfellene. Den vanligste araknoiditt er observert blant barn og unge under 40 år. Menn blir syk 2 ganger oftere enn kvinner.

Årsaker til araknoiditt

Omtrent 55-60% av pasientene arachnoiditt er assosiert med en tidligere overført smittsom sykdom. Oftest er det en viral infeksjon: influensa, viral meningitt og Meningoencefalitt, varicella, cytomegalovirus-infeksjon, meslinger, etc. I tillegg til kroniske purulente lesjoner i skallen :. periodontitt, sinusitt, tonsillitt, otitis media, mastoiditt. I 30% av araknoiditt er en konsekvens av kraniocerebralt skader, for det meste subaraknoid blødning eller -kontusjon av hjernen, selv om risikoen for araknoiditt er ikke avhengig av alvorlighetsgraden av skadene. I 10-15% av tilfellene har araknoiditt ikke en nøyaktig etablert etiologi.

Medvirkende faktorer for utvikling araknoiditt er kronisk tretthet, multippel rus (r. H. alkoholisme), tung fysisk arbeide under ugunstige klimatiske forhold, SARS hyppig gjentatt skade, uavhengig av deres plassering.

Pathogenese av araknoiditt

Internettet ligger mellom de harde og myke membranene. Det er ikke fusjonert til dem, men det passer godt til den myke medulla på de stedene hvor sistnevnte dekker den konvekse overflaten av hjernens gyri. I motsetning til den milde hjernebarken, går ikke arachnoid inn i hjernebølgene og under det subkautiske rom fylt med cerebrospinalvæskeform i denne regionen. Disse mellomrommene kommuniserer med hverandre og med hulrom i IV-ventrikelen. Fra det subarachnoide rom gjennom de araknoidale granulasjoner, samt perivaskulær og perineural sprekker oppstår utstrømningen av cerebrospinalvæske fra kraniet.

Under påvirkning av forskjellige etiofaktorov i kroppen begynner å produsere antistoffer mot sin egen arachnoid bevirker dens autoimmun betennelse - araknoiditt. Araknoiditt ledsaget av jevning og clouding arachnoid, dannelse av sammenvoksninger i hennes bindevev og cystisk utvidelser. Adhesjoner danne som er karakterisert araknoiditt, noe som fører til utslettelse av disse reaksjonsveier utstrømningen av cerebrospinalvæske med utvikling av hydrocefalus og CSF-hypertensive kriser, forårsaker forekomsten av cerebrale symptomer. Medfølgende araknoidittfokal symptomatologi er assosiert med irriterende virkning og involvering i limeprosessen av de underliggende hjernestrukturer.

Klassifisering av araknoiditt

I klinisk praksis er arachnoiditt klassifisert etter plassering. Serebral og spinal arachnoiditt utmerker seg. Den første er i sin tur oppdelt i konvektiv, basilær og arachnoiditt av den bakre kranialfossa, selv om diffus natur i prosessen ikke alltid er mulig en slik adskillelse. I henhold til egenskapene til patogenese og morfologiske forandringer er arachnoiditt delt inn i klebemiddel, klebemiddel-cystisk og cystisk.

Symptomer på araknoiditt

Det kliniske bildet av araknoiditt utfolder seg etter en betydelig periode fra effekten av den faktoren som forårsaket den. Denne tiden skyldes de pågående autoimmune prosessene, og kan variere avhengig av hva nøyaktig arachnoiditt ble provosert. Så, etter å ha fått influensa arachnoiditis manifestert etter 3-12 måneder etter en traumatisk hjerneskade etter et gjennomsnitt på 1-2 år. I typiske tilfeller av arachnoiditis er preget av en gradvis knapt merkbar begynnelsen med fremveksten og økningen av symptomer karakteristiske av trøtthet eller nevrasteni: tretthet, svakhet, søvnforstyrrelser, irritabilitet, emosjonell labilitet. På denne bakgrunn kan det være epileptiske anfall. Over tid begynner generelle hjerne- og lokale (fokale) symptomer som følger med araknoiditt å vises.

Vanlige cerebrale symptomer på araknoiditt

Cerebrale symptomer forårsaket av brudd av væske sirkulasjon og i de fleste tilfeller manifestert væske-hypertensivt syndrom. I 80% av tilfellene med Araknoiditt pasienter klager over ganske intens sprengning hodepine, mest uttalt om morgenen og øker med hoste, anstrengelse, fysisk anstrengelse. Med økende intrakranielt trykk er smerte også forbundet med bevegelse av øyeboller, en følelse av trykk på øynene, kvalme, oppkast. Araknoiditt ofte ledsaget av tinnitus, hørselstap og vertigo ikke-system som krever utelukkelse av pasientens øre sykdommer (sneglehuset nevritt, kronisk otitis media, selvklebende mellomørebetennelse, labyrinthitis). Det kan oppstå overdreven sensorisk eksitabilitet (dårlig toleranse, skarpe lyder, støy, sterkt lys), vegetative forstyrrelser og typiske vegetativ dystoni-vaskulære autonome kriser.

Araknoiditt ofte ledsaget med jevne mellomrom er det en skarp forverring liquorodynamic brudd, som klinisk manifestert i form av liquorodynamic krise - et plutselig anfall av intens hodepine med kvalme, svimmelhet og oppkast. Slike angrep kan forekomme 1-2 ganger i måneden (araknoiditt med sjeldne kriser), 3-4 ganger i måneden (araknoiditt med kriser bety frekvens) og mer enn 4 ganger i måneden (araknoiditt med hyppige kriser). Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomer, er væskodynamiske kriser delt inn i lys, medium og tung. Alvorlig væskodynamisk krise kan vare opptil 2 dager, ledsaget av generell svakhet og gjentatt oppkast.

Fokal symptomer på araknoiditt

Fokal symptomatologi av araknoiditt kan være forskjellig avhengig av den foretrukne lokaliseringen.

Konvekse araknoiditt kan manifesteres ved svake og moderate forstyrrelser av motorisk aktivitet og følsomhet i en eller begge ekstremiteter fra motsatt side. I 35% av araknoiditt av denne lokaliseringen ledsages epileptiske angrep. Vanligvis er det en polymorfisme av epicase. Sammen med den primære og sekundære generaliserte, blir psykomotoriske enkle og komplekse angrep observert. Etter et angrep kan det være et midlertidig nevrologisk underskudd.

Basilararaknoiditt kan være utbredt eller lokalisert først og fremst i den optisk-chiasmatiske regionen, fremre eller mellomliggende kranial fossa. Hans klinikk skyldes hovedsakelig nederlaget som ligger på grunn av hjernen I, III og IV par av kraniale nerver. Det kan være tegn på pyramidal insuffisiens. Arachnoiditt av den fremre kranial fossa oppstår ofte med nedsatt hukommelse og oppmerksomhet, en reduksjon i mental ytelse. Optisk-chiasmal araknoiditt er preget av en progressiv reduksjon av synsstyrken og innsnevring av synsfeltene. Disse endringene er oftest tosidige. Optisk-chiasmatic araknoiditt kan være ledsaget av lesjoner som ligger i området fra hypofysen og føre til endokrin og metabolsk syndrom, lik symptomene av hypofyse-adenom.

Arachnoiditt av den bakre kranial fossa har ofte en alvorlig kurs, som ligner hjernen svulster av denne lokaliseringen. Arachnoiditt av bro-cerebellarvinkelen, som regel, begynner å manifestere seg som en lesjon av hørselsnerven. Det er imidlertid mulig å starte med trigeminal neuralgi. Deretter vises symptomer på sentral nevitt i ansiktsnerven. Når arachnoiditt av en stor tank, kommer en uttalt cerebrospinalvæske med alvorlig cerebrospinalvæske fram i forgrunnen. Karakterisert av cerebellar lidelser: koordinasjonsforstyrrelser, nystagmus og cerebellær ataksi. Arachnoiditt i området med en stor cistern kan være komplisert ved utvikling av okklusiv hydrocephalus og dannelsen av en syringomyelittisk cyste.

Diagnose av araknoiditt

For å etablere en sann arachnoiditt nevrolog kan kun etter en omfattende undersøkelse av pasienten og sammenligning av anamnestiske data, resultatene av en nevrologisk undersøkelse og instrumentelle studier. Når man samler anamnese, blir det lagt vekt på den gradvise utviklingen av symptomene på sykdommen og deres progressive natur, nylige infeksjoner eller craniocerebrale traumer. Studien av nevrologisk status gjør det mulig å identifisere abnormiteter fra kranialnervene, for å identifisere et fokal nevrologisk underskudd, psyko-emosjonelle og familiære lidelser.

Radiografi av skallen i diagnosen araknoiditt er en liten informativ studie. Det kan bare gjenkjenne tegn på langvarig intrakranial hypertensjon: fingerinntrykk, osteoporose på baksiden av den tyrkiske salen. Tilstedeværelsen av hydrocephalus kan dømmes fra dataene fra Echo-EG. Ved hjelp av EEG avsløres brennende vanning og epileptisk aktivitet hos pasienter med konvektiv araknoiditt.

Pasienter med mistanke om arachnoiditt må undersøkes av en oftalmolog uten feil. Hos halvparten av pasienter med araknoiditt av den bakre kraniale fossa, med oftalmopopi, oppstår stagnasjon i området av optisk platen. Optisk-chiasmal araknoiditt er preget av perimetri av konsentrisk eller bitemporal innsnevring av synsfeltene, samt tilstedeværelse av sentralfe.

Hørselsforstyrrelser og støy i øret er en anledning til konsultasjon av en otolaryngolog. Type og grad av døvhet er etablert ved hjelp av terskel audiometri. For å bestemme nivået på skade på den auditive analysatoren, utføres elektrochlearografi, auditorisk fremkallede potensialer, akustisk impedansmåling.

CT og MR av hjernen kan detektere morfologiske endringene som følger araknoiditt (klebeprosessen, tilstedeværelse av cyster, atrofiske endres), for å bestemme naturen og omfanget av hydrocefalus utelukke bulkprosesser (hematom, svulst, hjerneabscess). Endringer i form av subaraknoide mellomrom kan påvises under CT-cisternografi.

Lumbar punktering lar deg få nøyaktig informasjon om størrelsen på intrakranielt trykk. Undersøkelse av cerebrospinalvæske med aktiv araknoiditt viser vanligvis en økning i proteinet til 0,6 g / l og antall celler, samt økt innhold av nevrotransmittere (f.eks. Serotonin). Det hjelper å skille arachnoiditt fra andre hjernesykdommer.

Behandling av araknoiditt

Arachnoiditis terapi utføres vanligvis på et sykehus. Det avhenger av etiologien og graden av sykdomsaktivitet. Skjema medisinsk behandling av pasienter som har araknoiditt kan omfatte anti-inflammatorisk terapi glukokortikosteroider (metylprednisolon, prednisolon), absorberbare midler (hyaluronidase yodvismutat kinin pirogenal), antiepileptika (karbamazepin, levetiracetam, etc.), dehydrering stoffer (avhengig av graden av økning intrakranielt trykk - mannitol, acetazolamid, furosemid), neurobeskyttende midler og metabolitter (piracetam, meldonium, ginkgo biloba, St hjerne hydrolysat Nyi, etc.), antiallergiske legemidler (klemastin, loratadin, mebhydrolin, hifenadina), psyko (antidepressiva, beroligende midler, sedativer). En obligatorisk punkt i behandlingen araknoiditt omstilling er tilgjengelig foci purulent infeksjon (mellomørebetennelse, sinusitt, og m. P.).

Tung opto-haozmalny araknoiditt eller araknoiditt bakre skallegrop i tilfelle av progressiv synstap eller obstruktiv hydrocefalus er indikasjon for kirurgisk behandling. Operasjonen kan bestå i å gjenopprette passabiliteten til de viktigste cerebrospinalvæskene, fjerne cyster eller separere adhesjonene som fører til kompresjon av nærliggende hjernestrukturer. For å redusere mulig araknoiditt med hydrocefalusventiler shunt applikasjons operasjoner som tar sikte på å utvikle alternative metoder for utstrømning av cerebrospinalvæske: kistoperitonealnoe, ventriculoperitoneal lyumboperitonealnoe eller skifting.

Hva er farlig arachnoiditt av hjernen?

1. Etiologi av sykdommen, forårsaker 2. Klassifisering 3. Symptomer 4. Former av araknoiditt 5. Diagnose 6. Behandling 7. Invaliditet 8. Forebygging

Det er mange sykdommer i nervesystemet. Den mest komplekse og lumske anses å være inflammatoriske prosesser, siden ingen er immun mot dem. Forløpet av sykdommer er alvorlig, en høy andel av dødsfall. En av slike formidable sykdommer er araknoiditt.

Arachnoiditt er en betennelsesprosess i hjernen i edderkoppen (arachnoid), vanligvis serøs.

I sin kjerne er arachnoiditt en spesifikk type meningitt. Den er karakterisert ved vesentlig fortykning av arachnoid ventende fullstendig adhesjon, hvorved lodding kan formes eller cyster fylt uklar eksudat utladning i løpet av betennelse. Den arachnoide skallet selv skaffer en skitten grå farge noen ganger med hvite overflater. Utløpet av cerebrospinalvæske i slike tilfeller er vanskelig eller umulig, noe som fører til et utprøvd klinisk bilde.

Etiologi av sykdommen, årsaker

Det er umulig å sette ut en årsak til sykdommen. Arachnoiditt i hjernen kan være både en uavhengig nosologi og en konsekvens av en tidligere overført inflammatorisk prosess.

Oftere enn ikke det provosere angina, revmatisme, kronisk betennelse i øvre luftveier, barndommen infeksjoner som oppstår hos voksne, traumatisk hjerneskade.

For første gang ble denne sykdommen klassifisert og kjøpt et moderne navn i 1845, takket være AT Tarasenkovs arbeid. Det er også verdt å merke seg at Verdens helseorganisasjon ikke utelukker en egen kode for araknoiditt i revisjonen av ICD-10, men refererer det til meningitt.

klassifisering

Arachnoiditt er klassifisert basert på visse egenskaper.

 1. Serebral araknoiditt.
 2. Spinal arachnoiditt.

Av naturen av sykdomsforløpet:

Ved utbredelsen av prosessen:

I følge patomorfologiske egenskaper:

symptomer

Pasienter med araknoiditt gjør ulike klager. Det avhenger av lokalisering av lesjonen, sykdomsformen, alvorlighetsgraden og årsakene til utbruddet. Imidlertid er det symptomer som også gjelder alle pasienter.

Vanlige symptomer er hyppige hodepine, som kan variere i naturen. Det er akutt smerte med en kraftig økning i intrakranielt trykk, trykke eller sprekker med langsom utstrømning av væske. Sjelden kan hodet skade alt, og det er vanskelig for pasienten å bestemme et bestemt sted, men som regel kan slike pasienter tydeligvis vise stedet der det gjør vondt.

Også hodepine kan oppstå eller endres i løpet av dagen (mer bekymret om morgenen og på ettermiddagen reduksjon) eller en endring i kroppsstilling (pasienter foretrekker å hvile på en høy pute, fordi smertene er mindre i denne posisjonen). Patienter er som regel vær-avhengige og tolererer ikke værendringer, trykkfall. Hodepine er forverret etter fysisk anstrengelse, psyko-sjokk-sjokk. Ofte, på toppen av smerte, merker en person kvalme i kjøttet før oppkast, og bringer ikke lindring.

Et annet vanlig symptom er svimmelhet. Den har en ikke-permanent karakter, det kan forekomme både i fravær av smerte, og etter noen stress eller med skiftende vær.

Pasienter merker en sterk svakhet, upassende arbeid. De finner det vanskelig å komme seg ut av sengen, ikke ønsker å jobbe, kommunisere med andre mennesker. Slike pasienter har ikke nok styrke til noe. Alle deres erfaringer er fiksert i dårlig helse, de blir raske, irritable, bryter ofte ned på andre i små ting. De blir gradvis selvabsorberte, lett underkastes depresjon.

På grunn av brudd på intrakraniell sirkulasjon og cerebrospinalvæskestopp, blir pasientene forstyrret av søvn. Noen pasienter beskriver symptomene på søvnløshet. Andre, tvert imot, sovner helt, men våkner ofte om natten, kan ikke velge en komfortabel stilling for hodet, de er forhindret av en pute, noen ganger drømmer mareritt.

Pasienter med araknoiditt har konstant spenning. De kan ikke leve og jobbe normalt.

Skjemaer av araknoiditt

Serebral arachnoiditt eller arachnoiditt i hjernemembranen er en av de hyppigste, men gunstige i løpet av arten. Den er preget av en rekke symptomer, avhengig av lokaliseringen av prosessen.

Pasienter kan observeres:

 • hodepine;
 • økt intrakranielt trykk;
 • forstyrrelser i taktil og smertefølsomhet;
 • parese og lammelse;
 • delvise anfall
 • epileptiske anfall og statuser (i alvorlige tilfeller).

Optisk-chiasmal araknoiditt tar sitt navn fra den hyppigste lokaliseringen av hjerneskade. De optiske nerver og området ved deres krysning (chiasm) vanligvis er involvert i sykdomsprosessen som følge av tidligere overførte inflammatoriske sykdommer (otitis, sinusitis, betennelse i mandlene), traumatisk hjerneskade (skader og hjernerystelse), infeksiøse sykdommer (malaria) eller spesifikk inflammatoriske prosesser (syfilis).

Optisk-chiasmal araknoiditt utvikler sakte, og symptomene vises ikke umiddelbart. Ett øye er oftest påvirket først, og deretter det andre. Dette kan ta fra 2 dager til flere måneder. Pasienter med optisk-chiasmal araknoiditt klager over smerte over øynene, nedsatt syn eller fullstendig blindhet for en eller begge øyne og en rekke vanlige symptomer. Denne kombinasjonen av klager med resultatene av objektiv forskning - et fullblodet øye fundus, ødem i optisk nerve, en spesifikk endring i synsfeltene - forenkler og akselererer oppførelsen av differensialdiagnose.

Spinal arachnoiditt er preget av et brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske og skade på ryggene i ryggraden. Oftest lider bror- og lumbale ryggraden. Hos pasienter er det brudd på motoriske funksjoner, taktil og smertefølsomhet under nivået av lesjon, uttrykt av et smertesymptom. Prosessen er som regel kronisk.

diagnostikk

Til tross for det faktum at den ICD-10 ikke tildele en egen kode araknoiditt, og følgelig er det ingen klar protokollen for undersøkelse og behandling av pasienter, diagnose omfatter en serie av trange konsultasjoner spesialister og instrumentelle undersøkelser.

Først og fremst, hvis arachnoiditt mistenkes, rådes pasienten av følgende spesialister:

 1. En oftalmolog som undersøker fundus.
 2. Den otolaryngologist for å avsløre de primære sentrene av en betennelse og behandling av deres konsekvenser.
 3. Psykiater for vurdering av pasientens tilstand og differensiering av araknoiditt med psykiatrisk patologi.

Fra instrumental forskning er det mest informative:

Ifølge ICD-10 er arachnoiditt klassifisert som "Meningitt på grunn av andre og uspesifiserte årsaker" og tildelt kode (G03)

behandling

Avhengig av sykdommens form og løpet, velges en bestemt behandlingsstrategi. Med nylig diagnostisert akutt og alvorlig subakutisk form, utføres behandling på et sykehus under tilsyn av en lege.

Symptomatisk og etiotropisk behandling brukes. Tilordnede store doser av hormoner, antibiotika og antivirale midler, avhengig av midlet, antihistaminer for å redusere svelling og respons lokalt vev, preparater for stimulering av hjernen og reduksjonen av intrakranielt trykk.

Symptomatisk behandling inkluderer følgende legemiddelgrupper:

 • Analgetika for lindring av akutt smertesyndrom;
 • antiepileptika og medisiner som brukes i psykiatri (neuroleptika, beroligende midler) for korrigering av atferdsegenskaper og humørsvingninger.

Ofte gir medisinsk behandling et positivt resultat, og tillater pasienten å gå tilbake til et praktisk normalt liv.

Kirurgiske inngrep utføres ved immunitet i organismen til medikamentell behandling, så vel som fiber-chiasmatic former av araknoiditt, når bakgrunnen av behandlingen syn fortsetter å svekkes.

Cystisk araknoiditt er også en direkte indikasjon på kirurgisk behandling, siden legemidler bare delvis lindrer symptomene, men løser ikke problemet som helhet.

Prognosen for livet er gunstig. Unntaket er arachnoiditt av den bakre kranialfossa, som kan ledsages av hjerneødem, og deretter dets forekomst, som er farlig for livet.

For invaliditet ugunstig, ettersom sykdommen systemer vil forekomme oftere og forsterket (hyppig epipristupy eller status epilepticus, hypertensive kriser) eller oftalmisk chiasma-formen arbeidskapasitet reduseres betydelig. I tillegg er det en rekke arbeidsbegrensninger: slike pasienter har ikke lov til å kjøre personbiler eller bære farlige gods. For å jobbe som sjåfør, anbefales de ikke i det hele tatt. De har ikke lov til å jobbe i høyde eller i intense fysiske anstrengelser. Det er også umulig å arbeide med giftige stoffer, i butikker med høyt støynivå og vibrasjon.

funksjonshemming

Den medisinske-sosial ekspertkomité tildeler en slik pasient av gruppe II eller III i uførhet: III gruppe er tildelt med en reduksjon i mengden av arbeid eller kommer til å arbeide lett, II gruppen - ved hyppige anfall avtar i synsskarphet 0,04 til 0,08 med korreksjon. I den alvorlige løpet av den optisk-chiasale formen med fullstendig blindhet, blir pasienten tildelt I-funksjonsgruppen.

forebygging

Forebygging inkluderer både spesifikke og ikke-spesifikke tiltak. Ikke-spesifikke er:

 1. Sunn livsstil.
 2. Herding.
 3. Forebygging av infeksjoner, immunisering, vaksinering.
 4. Regelmessige medisinske undersøkelser, spesiell oppmerksomhet hos øyeleggen og ENT.
 5. Tidlig deteksjon og behandling av inflammatoriske sykdommer og skader.

Den spesifikke bekymring:

 1. Fullstendig undersøkelse og forebygging av araknoiditt i tilfeller av craniocerebralt traume.
 2. Etter vellykket behandling av araknoiditt - regelmessig og rettidig forebygging av tilbakefall.

Selv om ICD-10 har ingen egen kode for araknoiditt, og følgelig er det ingen klar protokollen for diagnose og terapi av sykdommer, fremgangsmåter og teknikker for behandling av sykdommer oppfylt og anvendt i kampen mot denne forferdelige sykdommen.

Arachnoiditt: årsaker, former, tegn, behandling, prognose

Arachnoiditt er en betennelse i arachnoidmembranen i hjernen eller ryggmargen mot en bakgrunn av viral, bakteriell infeksjon, autoimmun eller allergisk prosess, som er vanlig blant unge mennesker.

Sykdommen ble først beskrevet i slutten av XIX århundre, men diskusjoner fortsetter til denne dagen. Mange mennesker med kronisk hodepine og symptomer på hypertensive syndrom gjentatte ganger behandlet i en nevrologisk sykehus, men ikke pathogenetic terapi bringer ikke ønsket resultat, bare en kort tid på å forbedre pasientens tilstand.

I mellomtiden kan araknoiditt føre til funksjonshemning, og i alvorlige tilfeller trenger pasientene dannelsen av en funksjonshemningsgruppe, slik at problemet med en kompetent tilnærming i denne sykdommen fortsatt er svært relevant.

Hjernen er omgitt av tre membraner: fast, myk og arachnoid. Spindelvev er under hardt og dekker hjernen fra utsiden, kobler seg til det vaskulære, elementene som trenger inn mellom omviklingene. Siden arachnoidmembranen er nært forbundet med den myke og ikke har sin egen blodtilførsel, er konseptet med araknoiditt i dag kritisert, og inflammasjonen av arachnoid vurderes innenfor rammen av meningitt.

Tallrike studier frem til nylig var spredt, basert på observasjoner fra mange pasienter, analysen av ulike endringer i meningene, dataene i tilleggsundersøkelser, men klarhet oppstod ved bruk av nevroimaging teknikker.

I dag er de fleste eksperter enige om at det er kjernen i araknoiditt kombinerte betennelse i araknoidale og bløte hjernehinnene, utvikling av adhesjoner og cyster i strid med væsken trafikk, hypertensivt syndrom, skader på nervesystemet strukturene i hjernen, hjernenerver eller spinale røtter.

I tilfelle av autoimmune sykdommer er isolert produksjon av antistoffer mot elementer av arachnoidmembranen mulig, da kan den inflammatoriske prosessen begrenses til ett skall og snakke om ekte araknoiditt. Betennelse etter overførte skader eller infeksjoner tilskrives Tjene PERMANENT stater.

Blant pasientene med araknoiditt dominerer unge (opptil 40 år), barn, utvikling av patologier hos svekkede personer, alkoholikere og metabolske forstyrrelser er mulig. Det er en høy forekomst av patologi blant menn, der araknoiditt diagnostiseres opptil to ganger oftere enn hos kvinner.

Hvorfor utvikler araknoiditt?

Som kjent er flertallet av inflammatoriske prosesser oppstått ved feil av mikrober, men "interne" årsaker er mulige når organismen selv bidrar til skade på sitt eget vev. I noen tilfeller spilles hovedrollen av allergiske reaksjoner.

Årsakene til araknoiditt kan være:

 • Virussykdommer - influensa, vannkopper, cytomegalovirus, meslinger;
 • Utsatt meningitt, meningoencefalitt;
 • Patologi av ENT-organer - otitis, tonsillitt, bihulebetennelse;
 • Det overførte craniocerebrale traumet - en hjerneforstyrrelse, blødninger under arachnoidmembranen;
 • Neoplasmer inne i skallen, abscesser.

Det er kjent at svekkede pasienter, personer som arbeider i svære klimatiske forhold, hvor hypotermi kan bli en provokerende faktor for betennelse, er mer sannsynlig å lide av araknoiditt. Intoxikasjon med arsen, bly, alkohol, langvarig tretthet, beriberi kan også være en predisponerende bakgrunn.

Mer enn halvparten av tilfeller av araknoiditt er forbundet med virusinfeksjoner, når sykdommen tar en generalisert karakter med involvering av membranene i hjernen.

Omtrent en tredjedel er forbundet med traumer i hjernen eller ryggmargen - posttraumatisk araknoiditt. Den største betydningen er hjerneforvirring og blødning under sitt skall, risikoen øker med gjentatte skader i nervesystemet.

Patologien til ENT-organer spiller en viktig rolle i aresenoidittens opprinnelse. Det er ingen tilfeldighet, fordi øret strukturer, bihulene, mandlene og svelg ofte betent i mennesker i alle aldre, og nærhet av hjernen og dens membraner skaper forutsetningene for inntrengning av infeksjon i kraniet. Langvarig, ubehandlet tonsillitt, otitis, periodontitt kan forårsake araknoiditt.

Til tross for tilstrekkelige diagnostiske evner, likevel det skjer at årsaken til araknoiditt forblir uklar, og slike pasienter er omtrent 10-15%. Hvis det etter omhyggelig undersøkelse ikke er mulig å finne årsaken til betennelse i hjernens membraner, vil prosessen bli kalt idiopatisk.

Hvordan utvikler arachnoiditt og hva er dens former

Så det har blitt fastslått at nettet ikke kan bli skadet isolert. På grunn av sin nære passform til choroid, er sistnevnte på en eller annen måte involvert i betennelse, og det handler vanligvis om arachnogenese (meningitt). Det finnes ulike varianter av denne sykdommen:

 1. Sann araknoiditt;
 2. Resterende inflammatorisk prosess.

Den sanne araknoiditt sies når årsaken er autoimmunisering, allergi. Inflammasjon finner sted ved dannelsen av antistoffer mot konvolutten struktur, øker den produktive inflammatorisk reaksjon membran tykkere, blir tåket, dannede adhesjoner mellom hindrer normal sirkulasjon av spinalvæske. Typisk prosessen er vanlig, eventuelt i øvre del av cellen lag av hjernebarken, vaskulære pleksus, ependymal slimhinnen i ventriklene i hjernen.

Det antas at ekte araknoiditt er en ekstremt sjelden patologi, som forekommer i ikke mer enn 3-5% tilfeller av å påvirke meningene. Dens høyere frekvens i diagnoser er vanligvis et resultat av overdiagnose.

Resterende araknoiditt følger neuroinfeksjon eller traumer, så hovedkomponenten av det vil være limeprosessen av det intercellulære rommet, dannelsen av tette skjøt og som en konsekvens cyster fylt med CSF.

Ved lokalisering er cerebral arachnoiditt isolert, når det oppstår betennelse i hjernen, og araknoiditt i ryggmargen, også forsynt med et mykt og arachnoid skall. Serebral araknoiditt gir hele spekteret av cerebrale symptomer, og ryggraden oppstår med tegn på skade på motoren og følsomme røtter.

ryggmargen araknoiditt

Den overvektige forandringen i subarachnoid-rommet bestemmer valget:

 • cystisk;
 • klebemiddel;
 • Blandet araknoiditt.

Cystisk prosess ledsages av dannelse av hulrom (cyster) på grunn av fibrøs proliferasjon mellom membranene. Cyster er fylt med væske. Med adherent araknoid fibrinøs inflammatorisk effusjon fører til utseendet av løs adhesjon, som forstyrrer strømmen av cerebrospinalvæske. I noen tilfeller er det en kombinasjon av lim og cystiske komponenter, og deretter snakk om blandet araknoiditt.

Ifølge den gjeldende lokaliseringen skjer araknoiditt:

 1. diffuse;
 2. begrenset;
 3. basal;
 4. convexital;
 5. Den bakre kranial fossa.

Begrenset araknoiditt er ekstremt sjelden, fordi grensen til hjerneskallet som sådan ikke eksisterer, og betennelsen får karakter av en vanlig. Hvis det i så fall dominerer symptomene på lokal lesjon av hjernekonstruksjonene, så snakker de om en begrenset araknoiditt av en bestemt lokalisering.

Konvekse araknoiditt dominerer i den delen av membranene som dekker hjernen fra utsiden. Det går lettere enn det basale, som oppstår i regionen av hjernebunnen og involverer kranialnervene, hjernebordet, cerebellumet, det visuelle krysset.

Manifestasjoner av araknoiditt

Tegnene på araknoiditt forekommer ikke akutt. Sykdommen utvikler seg etter en ganske lang periode: fra flere måneder til et år etter ARVI, opp til to år med craniocerebral traumer. Kurset er kontinuerlig progressivt, med veksling av fasen av forverring og remisjon.

Ved å starte subakut, antar patologien en kronisk karakter. Utbruddet kan vise symptomer på asteni, og pasienten vil klage på svakhet, alvorlig tretthet, hodepine, lav emosjonell bakgrunn og irritabilitet. Som betennelsen øker, vises cerebrale og fokale symptomer.

Siden arachnoiditt oppstår utseendet av adhesjoner og adhesjoner mellom hjernens membraner, er det umulig å unngå forstyrrelser av væskodynamikk. Cerebrospinalvæske akkumuleres i cysterene, i subaraknoidrommet, fører til utvidelse av hjernehulene og deres obstruksjon. Forstyrrelse av utstrømning av cerebrospinalvæske kombineres i en rekke tilfeller med retardasjon av revers absorpsjon av overflødig væske. Parallelt med økningen i volumet av CSF, bygger trykket opp i skallen, derfor kan hypertensjonssyndrom betraktes som en av de viktigste manifestasjonene av arachnoiditt.

Generelle hjerne symptomer forbundet med hydrocephalus-hypertensivt syndrom, uunngåelig medfølgende adhesjon når de blir brutt og utstrømning av cerebrospinalvæske reabsorpsjon, som er ledsaget av:

 • Sterk hodepine hovedsakelig tidlig om morgenen;
 • Kvalme og oppkast;
 • Sårhet i øyebolene.

Ofte blant de symptomer tinnitus, vertigo, autonome fenomener i form av svette, cyanose tuppene, tørst, mulig over-følsomhet for sterkt lys, høye lyder.

Periodiske svingninger i intrakranial trykk manifest liquorodynamiske kriser, når plutselig høyt hypertensjon fører til sterk smerte i hodet med kvalme og oppkast. Denne tilstanden kan gjentas en gang i noen måneder i alvorlig form og varer opptil to dager.

Fokale nevrologiske symptomer er forårsaket av involvering av hjernestrukturer og forskjellig i den forskjellige lokaliseringen av betennelse. Den vanligste manifestasjonen er kramper, som kan generaliseres.

Arachnoiditt i hjernen er ledsaget av skade på membranens konveksjonelle overflater, hjernebunnen, dannelsen av den bakre kraniale fossa. Fokale nevrologiske fenomener med konvektiv araknoiditt inkluderer:

 • epipripadki;
 • Parezy og lammelser;
 • Forstyrrelser i den følsomme sfæren;

Lokaliseringen av betennelse i sonen av den visuelle crossover, på grunnlag av hjernen, fortsetter med synshemming til dets fullstendige tap, tapet av feltene, og prosessen har en tosidig karakter. En nærliggende hypofyse kan også lide, og deretter vil symptomer på endokrine sykdommer oppstå i klinikken.

Hvis de fremre delene av hjernen er skadet, kan minnet og oppmerksomheten bli redusert, psykiske lidelser, kramsyndrom, følelsesmessige lidelser.

Arachnoiditt av den bakre kraniale fossa antar en alvorlig tilstand. Symptomene er redusert til:

 • Skader på kranialnervene (hørselsforstyrrelse, trigeminal neuralgi);
 • Cerebellar symptomer - balansenes patologi, brudd på motilitet og koordinering;
 • Synshemming
 • Til det uttrykte hypertensive syndromet.

Begrenset plass på baksiden av kraniet, smal cerebrospinalvæske sti disponere for den lukkede form hydrocefalus, en kraftig økning av intrakranialt trykk med bruk av alvorlig hodepine, kvalme, oppkast. Faren for dette lokalisering av betennelse er ikke bare involvering av hjernenerver, men også sannsynligheten for prolaps av de nevrale strukturene i foramen magnum, og det kan koste en pasientens liv.

I tillegg til nederlaget i hjernen er araknoiditt i ryggmargen mulig. Inflammasjon oppstår oftere i thoracic, lumbal eller sacral områder, manifestert av rotlignende symptomer med smerte og endringer i følsomhet og bevegelser. Den araknoiditt klinikken i ryggmargen er svært lik neoplasma, klemmer ut nerverøttene fra utsiden. Patologi er kronisk, ledsaget av en cystisk og klebende prosess.

Prinsipper for diagnose og terapi

Behandling av araknoiditt utføres alltid på et sykehus og kan være medisinert eller kirurgisk. Personer med mistanke om araknoidbetennelse er på sykehus i avdelingene i den nevrologiske profilen, der en grundig undersøkelse er nødvendig for å etablere diagnosen, inkludert:

 1. Hjerteens radiografi:
 2. Ekko og elektroencefalografi;
 3. Konsultasjon av øyelege og ENT lege;
 4. CT og MR i hjernen;
 5. Lumbar punktering for å klargjøre tallene for intrakranielt trykk, prøvetaking av væske for analyse på protein, cellulær sammensetning.

magnetisk resonans imaging (MR) i hjernen

Medikamentterapi utføres i lang tid, med kurs, med tanke på den etiologiske faktoren og inkluderer:

 • Antibakterielle eller antivirale legemidler;
 • Antihistaminer (pipolfen, dimedrol, suprastin, klaritin, etc.);
 • Oppløsningsbehandling rettet mot klebemiddelprosessen i intercellulært rom (lidase, rumalon, pyrogenal);
 • Diuretika for hypertensivt syndrom (mannitol, diacarb, furosemid);
 • Antikonvulsiv terapi (karbamazepin, finlepsin);
 • Anti-inflammatoriske stoffer, - glukokortikoider (spesielt i tilfelle av allergisk og autoimmun art av betennelse);
 • Neuroprotektiv behandling (Mildronate, Cerebrolysin, Nootropil, B-vitaminer).

Siden sykdommen varer lenge, ledsaget av manifestasjoner av asteni og følelsesmessige lidelser, trenger en rekke pasienter utnevnelsen av antidepressiva, beroligende midler, beroligende midler.

I alle tilfeller av araknoiditt utføres søk og behandling av andre fokaliteter av bakteriell eller viral infeksjon, da de kan være en kilde til gjentatt betennelse i hjernekuvertene. I tillegg til antibiotika og antivirale midler, vises generelle rehabiliteringstiltak, mottak av multivitaminkomplekser, tilstrekkelig ernæring og et tilstrekkelig drikkeregime.

Ved alvorlig hypertensjon syndrom, kan tegn på økt trykk inne i skallen ikke alltid fjernes ved hjelp av narkotikabehandling, og da er legene tvunget til å ty til kirurgi intervensjoner. Blant de mest vanlige bypass kirurgi for å sikre at utstrømningen av cerebrospinalvæske fra skallen, så vel som drift av disseksjon av adhesjon og adhesjon, fjerning av cerebrospinalvæske cyster, som er utført i den nevrokirurgisk avdeling.

Prognose for arachnoiditt er gunstig for livet, men sykdommen kan føre til funksjonshemning. Konvulsive anfall, nedsatt syn, hyppige tilbakefall av araknoiditt kan gjøre det umulig å oppfylle pasientens vanlige arbeidsoppgaver og bli grunnen til å etablere en gruppe funksjonshemninger. Fullstendig blindhet fører til oppdraget til den første gruppen, og pasienten trenger omsorg og hjelp utenfor hverdagen.

Hvis en pasient med araknoiditt holder arbeidsaktivitet, vil han være motindikative typer arbeid relatert til løfting til høyde, kjøring av kjøretøy, nærhet av brann og bevegelige mekanismer. Produksjon er utelukket, hvor blant de skadelige faktorene - vibrasjon, sterk støy, lave temperaturer, svære klimatiske forhold, virkningen av toksiner.

For forebygging av inflammatoriske prosesser i de hjernemembraner bør behandles på en riktig måte alle de foci av infeksjon, spesielt i øret, sinus, for å unngå hodeskader. Hvis du har langvarig hodepine etter å ha hatt infeksjoner eller hjerneskade, må du gå til legen for grundig undersøkelse og utelukke araknoiditt.

Les Mer Om Fartøyene