Hva er hjertearytmen og er det farlig for livet?

Hjerterytme er en rytme som adskiller seg fra det normale ved sin frekvens, regularitet, sammentrekning og stedet der eksitasjon oppstår.

Årsaken til og mekanismen for arytmiutvikling kan være forskjellig, så vel som kliniske manifestasjoner. Derfor begynner behandlingen av denne lidelsen først etter en grundig allsidig undersøkelse og avslørende den sanne faktoren som førte til utviklingen av denne patologien.

Arrhythmias skyldes:

 • brudd på funksjonen til automatisme (generering av kontraktile impulser) i hjernen sinus node;
 • migrasjon (dvs. ustabil plassering) pacemaker som setter ingen sinusknuten, som ligger i høyre atrium, og andre snevert-spesifikke cardiomyocytes er ikke i stand til å stille de riktige rytmen;
 • skjelving eller flimring av ulike deler av hjertet;
 • unormal utførelse av sammentrekningspulser.

årsaker

De mest vanlige Ende arytmier oppstår på bakgrunn av funksjonelle forstyrrelser i nervesystemet - hyppig og langvarig stress og psyko-følelsesmessig overbelastning, er et resultat av sykdommer i fordøyelsessystemet, ryggrad, endokrine system, som et resultat av tumorer og hjerneskader, cerebrovaskulære ulykker.

I tillegg kan årsaken også bli funnet i hjertet, for eksempel hvis hjerterytmen er forstyrret på grunn av dystrofi eller hjerteinfarkt. En stor rolle er spilt av endringen i balansen mellom de viktigste elektrolyttene i blodet - kalium, natrium, magnesium, kalsium. Forskjellige toksiske stoffer (nikotin, karbondioksid, alkohol, toksiner av bakteriell foci av kroniske infeksjoner) ikke bare inhibere funksjon av hjertet, men også forårsake vaskulære spasmer, som i sin tur fører til oksygenmangel og cerebralt infarkt og forstyrrelse av nerveimpulser. I tillegg er det medfødte hjertefeil med ulike typer arytmier.

I flere tilfeller kan denne patologien også forekomme hos friske mennesker, men den har en midlertidig, fartsfylt natur og er vanligvis forårsaket av alvorlige forkjølelser, alkoholholdige drikker eller alvorlig overarbeid. I slike tilfeller går det uten spor, uten å gi personen betydelig ubehag.

Noen typer arytmier under normale forhold kan ikke bli lagt merke til av en person og kan bare oppdages når legen besøker en klinikk ved en annen anledning. Men oftest er denne typen patologi tydelig følt av pasienten og bringer ham en viss mengde ubehag og ubehagelige opplevelser. Mer enn 70% av tilfellene krever medisinsk behandling og medisinsk korreksjon. Uten behandling kan de føre til uførhet og til og med død.

Det er verdt å fremheve igjen at i det tilfelle av arytmi, avhenger det kliniske bildet ikke så mye på den etiologiske (kausative) faktoren som bidro til utviklingen av den patologiske rytmen, men på selve sykdommens art. Det er derfor at rettidig deteksjon og behandling av den underliggende sykdommen ofte fører til eliminering av en uregelmessig hjerterytme.

Typer av hjerterytmeforstyrrelser

I arytmier observeres en endring i eksitasjonen i myokardiumcellene og gjennomføringen av nerveimpulser langs fibrene og knippene i hjertesystemet i hjertet. I dette tilfellet kan det være både en reduksjon og en økning i hjertekontraksjoner, de kan ha en vanlig eller uregelmessig rytme.

Til å begynne med må du forstå de grunnleggende konseptene som karakteriserer hjertearbeidet.

Normalt har hjerterytmen en sinusrytme, hvor 60-90 atrielle og ventrikulære sammentrekninger forekommer per minutt. Hvis hjertet trengte oftere, snakker de om sinus takykardi, og hvis den krymper mindre enn 60 ganger i minuttet, kalles det en sinus bradykardi.

For sammentrekning og trykk av blod inn i karene, svarer pacemakeren - stedet for hjertemusklen, som kan generere nerveimpulser etter en viss tidsperiode. Den viktigste driveren for rytme er sinus-atriell noden, som ligger i høyre atrium. Hvis han av en eller annen grunn ikke klare sin oppgave eller er blokkert, går styringen av vår "motor" til en annen rytmefører - den andre rekkefølgen - atriell-gastrisk. Hvis den heller ikke kan fungere, er tredje-ordens rytmdrivere - Guissens stråler - engasjert i samordning.

I sinus-atrialenoden oppstår en bølge av spenning, som langs veggerne overføres til alle deler, noe som sikrer rytmisk arbeid av atriene og ventriklene. Dessuten styrer sinusnoden synkronisme i arbeidet med atriene og ventriklene, deres rettidig klemning og avspenning, lukking og åpning av ventilapparatet.

Hvis sinusnoden forstyrrer spenning og impulser, utvikler ulike typer arytmi.

Symptomer på arytmi

Sinus takykardi er preget av en kraftig økning i antall kardiale sammentrekninger på ett minutt. Hjertefrekvensen kan nå 160 kutt per minutt, men sekvensen av atrielle og ventrikulære sammentrekninger forblir korrekt.

Pasienter med denne patologien opplever en følelse av tyngde i hjertet, det ser ut til at hjertet vil hoppe ut. Samtidig kan et slikt symptom som smerten i hjertet være ubetydelig eller fraværende helt. Takykardi kan tyde på sykdommen, men kan forekomme i alvorlig belastning som reaksjon på frigjøring av store mengder av adrenalin i blodet, i overdreven bruk av altfor sterk kaffe, øket fysisk aktivitet. Disse endringene er midlertidige, og personens tilstand kommer tilbake til normal etter eliminering av den irriterende faktoren.

Men hvis takykardien oppstår i fravær av irriterende, i ro, bør dette varsle legen for å søke hjelp. Årsaken kan dekkes både i hjertet og i hjertesykdommer.

Sinus bradykardi er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til mindre enn 60 per minutt. Rytmen til hjerteslagene forblir også riktig. I denne tilstanden klager pasienter på svimmelhet, svakhet, besvimelse. Med en sinus bradykardi, observeres en sjelden, men riktig puls og hjerte lyder av vanlig sonoritet.

Hvis bradykardien blir mindre enn 30 snitt per minutt, er dette mest sannsynlig å indikere at pacemakeren ikke lenger er en sinusknutepunkt. En person begynner å oppleve alvorlig svakhet, svimmelhet, blir dekket med kald svette og kan miste bevissthet på grunn av skarp spasmer av blodkar og utviklet oksygen sult.

Årsakene til sinus bradykardi kan være:

 • Sklerotiske endringer som er involvert i prosessen og sinus node;
 • Hjerteinfarkt;
 • En kraftig kald effekt fører også til en endring i antall hjerteslag; predominansen av vagus-nervens innflytelse på hjertets arbeid;
 • Overdosering av visse stoffer (hjerte glykosider) forårsaker en reduksjon i kontraktiliteten i hjertet;
 • Langsiktig fasting og alvorlige smittsomme sykdommer fører til en betydelig reduksjon i hjertefrekvensen.

Men sunne, godt trente mennesker kan også ha bradykardi, men i dette tilfellet har det en fysiologisk karakter og er et tegn på god tilpasning av kroppen til økt fysisk stress.

Sinus arytmi oppstår når hjertet trekker seg sammen i feil rytme, mens det kan da sakte, og bli hyppigere. Dette skyldes dannelsen av pulser i sinusnoden av feil frekvens. Det er en respiratorisk arytmi, når det på inspirasjonen øker antallet sammentrekninger i hjertet, og ved utånding reduseres det, og også arytmen som ikke er relatert til pust, utmerker seg. Pasienter har som regel ingen klager, men noen ganger har de en følelse av synkende hjerte og litt ubehag i brystet. Parallelt med økningen i hjertefrekvensen øker også pulsen. Hvis et klart forhold til respiratoriske faser observeres med respiratorisk arytmi, er det ikke noe slikt forhold i den andre form for arytmi.

Når sinusnoden stopper, forsvinner eksitasjonen periodisk og impulser som er nødvendige for sammentrekning av atria og ventrikler, blir ikke produsert. I dette tilfellet oppstår følgende symptomer: Svimmelhet, besvimelse, mørkere i øynene, noen ganger finner pasientene seg i en dyp svakhet.

Hvis pasienten utvikler svakhet i sinusnoden, stopper rytmens hoveddriver å produsere nerveimpulser, og dette ansvaret antas av sjåførene av andreordens rytme. I dette tilfellet observeres alltid en bradykardi. Pasienten klager over smerte i hjertet, hukommelsestap, hodepine, taleforstyrrelse. Denne tilstanden oppstår ofte med sinouaurisk blokkering eller AV-blokkering, som kan oppstå med hypothyroidisme, høy hypertensjon, alvorlige infeksjonsprosesser.

Blant takykardier er et stort sted opptatt av ulike fibrillasjoner og fibrillering. Dette er den farligste arytmen - ciliary. Med det blir det observert hyppige tråkker i ventriklene og / eller atriene, der det ikke er noen koordinering. Hyppigheten av sammentrekninger kan nå 300-500 per minutt. De kan være episodiske og varer fra noen få sekunder til flere timer og like dager eller permanent. Hvis den første versjonen av denne arytmen behandles av ulike hjertemidler, behandles den andre mye vanskeligere og forkorter pasientens levetid betydelig.

Hjertearytmi er farlig fordi den ofte ledsages av tegn på hjertesvikt av varierende alvorlighetsgrad. For denne patologien, abnormaliteter i respirasjonsfunksjonen, tilbøyelighet til hevelse i lungene, er en kraftig reduksjon av blodtrykket karakteristisk. Det kan også føre til tap av bevissthet, og i særlig alvorlige tilfeller kan pasientens død også forekomme.

Hva er faren for atrieflimmer? Dens viktigste fare er at det kan føre til et iskemisk slag, konsekvensene av dette er ofte veldig trist.

Nesten alle arytmier kan være symptomer på indre sykdommer, og uten korreksjon av den generelle tilstanden kan hjerneslag, pulmonal tromboembolisme, hjertestans og død oppstå.

behandling

Behandling av brudd på riktig spenning og konduktivitet i hjertet krever ikke bare en individuell tilnærming, tatt hensyn til eksisterende patologi, men også en omfattende undersøkelse for en målrettet effekt på den underliggende årsaken til sykdommen.

Med den overveldende form for bradykardi er det mest effektive implantatet av en pacemaker. Det anbefales i tilfeller der det er tegn på AV blokkering eller hjerteslag faller under 40 ganger i minuttet. Hvis reduksjonen av sammentrekninger ikke er så signifikant, så er behandlingen begrenset til medisinering.

Med atriell fibrillasjon er det mulig å foreskrive medisiner i anfallstiden, men hvis det er av permanent karakter, er det nødvendig med legemiddelbehandling på en kontinuerlig basis. Blant legemidler er Novocaineamid, kinidin, cordaron, propanorm, kaliumpreparater, sedativer de mest effektive. I noen tilfeller er det mulig å gjennomføre elektrisk kardioversjon. Det er mest effektivt i de første 48 timene fra øyeblikket av flimmerutvikling og kan være medikament eller elektrisk. I begge tilfeller er det rettet mot å koordinere sammentrekninger av ventrikler og atria i riktig rytme. På et senere tidspunkt kan forsøk på å normalisere hjertet være mindre effektivt i forbindelse med utviklingen av blodpropp i karene og det uunngåelige slag.

Som for den respiratoriske forstyrrelser, så spesiell behandling ikke er nødvendig, som i tilfellet med sinus takykardi ikke er forbundet med pusteoperasjon, blir den behandling som tar sikte på å eliminere den underliggende sykdom, patologien er forårsaket.

forebygging

Som konklusjon, noen ord om forebyggende tiltak. En sunn livsstil, målt fysisk aktivitet og overholdelse av riktig rekkefølge av aktivitet og hvile - har alltid vært og er en garanti for god helse. I tillegg er det nødvendig å forlate dårlige vaner, prøv å bruke mindre sterk kaffe og te, bytte til produkter med redusert kolesterol, beriget med vitaminer, som vil støtte hjertet og hjelpe kroppen til å takle stress og skadelige miljøfaktorer. Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

Enn hjertearytmen er farlig og hvordan å behandle den

Brudd på rytmen i hjertet legene kaller en arytmi. Denne patologien utvikler seg ikke bare på grunn av andre lesjoner av det ovennevnte viktige organet (infarkt, medfødt misdannelse, etc.), men også av andre grunner:

 • endring i elektrolyttbalanse;
 • rus;
 • patologi av sentralnervesystemet og vegetativt system;
 • som en komplikasjon etter en forkjølelse;
 • mot bakgrunnen av stress og tretthet;
 • ved å misbruke alkohol.

I noen tilfeller kan en person ikke legge merke til problemer med hjerterytmen, siden patologien fortsetter uten signifikante symptomer. I andre tegn skrives tegn på allerede eksisterende kroniske sykdommer (for eksempel funksjonsforstyrrelser i skjoldbruskkjertelen).

Typer av arrhythmia

Men slik patologi som hjertearytmi er spesielt farlig, så dette er den tilsynelatende harmløsheten. I mellomtiden utgjør et problem som påvirker denne viktige kroppen, uten hvilken en person vil leve i flere minutter, en betydelig trussel.

I alt skiller legene fem typer arytmier. Listen over dem er som følger:

 • sinus bradykardi;
 • atrieflimmer;
 • sinus takykardi;
 • arytmi;
 • paroksysmal takykardi.

Ikke alle varianter av sykdommen bærer en dødelig fare for mennesker. Generelt øker trusselen, avhengig av følgende faktorer:

 • grad av forsømmelse;
 • tyngdekraften av dagens;
 • pasientens alder;
 • samtidige sykdommer.

De enkleste typene er sinusarytmi. Vanligvis er denne uorden funnet hos unge mennesker. Som regel utvikler den seg på nerver og krever ikke spesiell terapi. Samtidig skjer det at årsaken til utviklingen er:

 • alvorlig CNS sykdom;
 • infeksjon;
 • svulster som dukket opp i hjernen;
 • utilstrekkelig hemodynamikk.

Den farligste type arytmi kalles hjerteblokkering. Hvis angrepet varer lenge, øker risikoen for pasientens død betydelig. Varigheten av anfallet er mer enn 5 minutter - en garanti for et dødelig utfall. I sjeldne tilfeller overlever pasientene, men lider senere av cerebral iskemi.

Atrieflimmer fører ofte til iskemisk slag og død. I denne situasjonen bør behandlingen ikke bli forsinket, siden på lang sikt fører patologi til lungtromboembolisme og en rekke andre ekstremt farlige sykdommer.

Den mest lumske er ventrikulær arytmi. 84 prosent av de som lider av det, dør. Av bradykardier dør 17 prosent. Et karakteristisk tegn på tilstedeværelsen av den siste patologien er hyppig synkope.

symptomer

Først av alt skal det bemerkes at personer som allerede har visse patologier i hjertet, er i fare for arytmi.

Karakteristiske tegn på sykdommen er:

 • kortpustethet;
 • hyppig svimmelhet;
 • smerte i brystbenet;
 • ujevnt hjertearbeid;
 • plutselige angrep av svakhet.

Hvis du har slike symptomer, bør du alltid kontakte lege. Tidlig behandling kan redusere risikoen for videre utvikling betydelig.

Eldre og barn må regelmessig sjekke ikke bare blodtrykk, men også hjertefrekvens. Periodiske undersøkelser kan med fordel oppdage arytmi.

Dette er spesielt viktig hvis problemet oppstår i et lite barn, fordi han ikke klart kan indikere hva det gjør vondt. Deretter er sannsynligheten for å utvikle andre farligere hjertesykdommer høy.

Mange leger tror at de fleste plutselige dødsfall oppstår nettopp på grunn av arytmi. Admittedly, det er visse grunner for slike påstander. Det antas at det fatale utfallet er fibrillering av ventriklene. Tale i dette tilfellet handler om inkonsekvent flere sammentrekninger av hjertemuskulaturen, som fører til arresteringen.

Risikofaktorer

Men ikke alt er så tragisk som det ser ut ved første øyekast. I virkeligheten står hver person overfor en rytmeforstyrrelse. Årsaken er ofte ganske uskyldige faktorer. Krenkelse av hjerteslag oppstår med høyt følelsesmessig stress på grunn av fysisk utdanning. Dårlig på hjertet påvirker:

 • mani for for sterk kaffe;
 • røyking,
 • økning i kroppstemperatur.

I mellomtiden ser det ut til at en person synes å tro at hjertet hans jobber i en gal rytme, men det viser seg faktisk at pulsen bare er litt akselerert. I slike tilfeller bør du ikke bekymre deg.

I mellomtiden vitner den raske hjerterytmen til utviklingen av arytmi, mens kroppen er i ro.

diagnostikk

Når man refererer til en spesialist (kardiolog), undersøkes pasienten og sin primære undersøkelse. I tilfelle av arytmi er det først og fremst viktig å avgjøre hvilken type hjerterytme som er tilstede hos pasienten. Spesielt finner de ut:

 • sammentrekningshastighet;
 • dens regelmessighet og periodicitet;
 • varighet.
 • om pasienten føler seg svak eller svimmel;
 • Har han nylig svimmet?
 • om det er smerter i brystet;
 • er det kortpustethet.

Legen er interessert i hvorvidt manifestasjoner er forbundet med alvorlig fysisk stress, følelsesmessige forstyrrelser, dype følelser. Etter undersøkelsen henvises pasienten til ultralydundersøkelse av hjertet og EKG. I tillegg, for å klargjøre diagnosen, må han leve i 24 timer med en såkalt Holter-skjerm. Denne enheten fanger hjerterytmer og lar deg bestemme forekomsten av arytmi med stor nøyaktighet. Problemet er at EKG ofte ikke kan oppdage denne lidelsen, siden anfall vanligvis varer veldig kort. Men overvåking gjennom hele dagen gir et komplett bilde.

I de fleste tilfeller, etter diagnose, begynner ambulant behandling. Kun i visse farlige situasjoner er pasienten underlagt akutt sykehusinnleggelse.

behandling

Hvor effektiv behandling vil være, avhenger av aktualiteten til å søke hjelp. Basis for terapi i dette tilfellet er medisiner. Folk rettsmidler kan brukes, men bare som hjelpemidler.

I enkle tilfeller kan narkotika helt fjerne problemet. I mer komplisert - narkotika er bare det første stadiet av terapi.

Medisiner foreskrevet for arytmi fungerer hovedsakelig som blokkere. De styrker cellene og beskytter hele hjertet fra mange negative faktorer. Totalt er det fire kategorier av slike stoffer:

 • Betablokkere (beskytte myokardiet fra virkningene av det sympatiske slottet);
 • kalsium (ikke tillat å assimilere dette elementet med hjertemuskelen);
 • kalium (gi gjenoppretting);
 • natrium (stabilisere rytmen og øke motstanden mot eksterne faktorer og overdreven stimulering).

Den første gruppen inneholder følgende stoffer:

 • egilok;
 • bisoprolol;
 • atenolol
 • metoprolol;
 • Celiprolol;
 • Propranolol.

Den tredje kategorien av rusmidler:

Og til slutt hører den fjerde gruppen til:

 • fenytoin;
 • Ritmilen;
 • lidokain;
 • meksiletin;
 • lidokain;
 • prokainamid;
 • propafenon;
 • kinidin;
 • Fenytoin.

Det er viktig å merke seg at disse stoffene i alle fall ikke kan tas før spesialisten utpeker dem.

diett

I løpet av behandlingsperioden må pasienten nøye overvåke dietten. Ofte oppstår en rytmeforstyrrelse på grunn av mangel på bestemte mikronæringsstoffer.

 • tørket frukt;
 • unge greener;
 • solsikkefrø;
 • ulike nøtter;
 • fisk (sjø);
 • gjærte melkprodukter;
 • lever (kylling, biff).

Det er best å bake eller koke maten i en dobbel kjele. Salt fra kostholdet blir tatt bort. Søtsaker er også forbudt.

Fysisk utdanning

Belastninger bør være moderate - dette vil styrke hjertet og akselerere oksygenutveksling. Passer best for dette:

 • respiratorisk gymnastikk;
 • standard lading om morgenen;
 • lange turer.

Listen over øvelser bør velge en lege.

Hjertets hjerterytme: de farligere, de viktigste typene av arytmier

Arytmi - en hjerterytmeforstyrrelse, som er ledsaget av en feil på de elektriske impulsene som forårsaker hjertet til å slå for fort, langsom eller uregelmessig uregelmessig. Vanligvis er arytmier ikke bære en trussel og er forårsaket av ufarlige årsaker (ubehagelig klær, overspising osv.). Pasienten beskriver dem som en følelse av tap av en eller flere sammentrekninger, hyppige hjertebanker eller uregelmessigheter i hjertets arbeid. I noen tilfeller kan deres utseende betraktelig nedsette pasientens livskvalitet og å være assosiert med alvorlige sykdommer i hjerte, nervesystemet, endokrine og andre systemer i kroppen.

Mekanismen for arytmieutvikling

Normalt kontraherer et hjertes hjerte i en viss rytme med en frekvens på 60-80 slag per minutt. rytme frekvensen blir justert og genereres klynge av nerveceller (lomme), som er anordnet i den øvre delen av hjertemuskelen i høyre atrium. Etter utseendet av impulser fra sinusnoden spredte seg til alle deler av hjertet. Noen av dem forårsaker atriumet, mens andre sendes til AV-noden (atrioventrikulær knutepunkt). Det senker impulser, noe som gir atriumet med tid nok til full reduksjon og overføring av blod til ventrikkel. Etter dette strekker pulsen seg til bunten av Hyis som deler seg i to ben. Det høyre benet av fascicle bidrar til impulser til høyre ventrikel, og venstre til venstre.

Årsakene til forstyrrelser i arbeidet til hjertets ledningssystem kan være:

 • krenkelse av dannelsen av en puls i en av nodene til det ledende system;
 • brudd på å gjennomføre gjennom en av nodene til det ledende systemet.

Når svikt i funksjon av en av de "power" arytmi utvikler seg, noe som kan manifestere seg bradykardisk (bremse) eller et takykardi (rask) puls eller rytmeforstyrrelse av deres standard.

Typer av arytmi

Ifølge kilden til opprinnelsen kan arytmi være:

 • atrioventrikulær;
 • atrial;
 • supraventrikulær;
 • ventrikkel.

Antall kilder er:

 • monotopiske arytmier;
 • polytopisk arytmier.

På grunn av utviklingen av arytmi kan være relatert til:

 • med rytmeendringer i sinusnoden;
 • med ledningsforstyrrelser.

Ved forstyrrelsens art kan impulsledningsevnen være:

 • med redusert konduktivitet;
 • med økende konduktivitet.

Med endringer i rytmen i sinusnoden, kan slike typer arytmier utvikle seg:

 • sinus takykardi: hjertefrekvensen overstiger 90 slag per minutt, palpitasjon er følt, skyldes sterk følelsesmessig og fysisk stress, feberlige forhold og i sjeldne tilfeller hjertesykdom;
 • sinus bradykardi: antall hjertefrekvensen reduseres til 55 eller mindre slag per minutt, føles som smerte, svakhet, kan være ledsaget av svimmelhet, forårsaket av hypotensjon, redusert funksjon i skjoldbruskkjertelen eller hjertesykdom;
 • sinusarytmen: manifest feil alternerende hjerteslag, hyppig observert hos barn og ungdom, det kan være operativt forbundet med pusten (inspiratoriske antall hjertefrekvensen øker, og på puster - redusert), denne type arytmi i de fleste tilfeller ikke krever behandling;
 • syk sinus-syndrom: manifestert som bradykardi eller bradykardi med paroksysmal atrieflimmer, arytmi, kan være asymptomatisk eller ledsaget av svakhet, hjertebank og synkope, forårsaket forstyrrelser i det autonome nervesystem, hjertesykdom, traumatiske skader i hjertet, giftige stoffer og mottak noen medisiner.

Når nedsatt excitability (myokardceller evne til å generere en puls i handlingspotensialet), kan slike arytmittyper utvikle seg:

 • paroksysmal takykardi: frekvens riktig puls når 140-240 slag per minutt, oppstår takykardi episoder plutselig forsvinne og kan vare fra noen få sekunder til flere timer, ledsaget av følelser av svakhet, koma i halsen og hjertebank, svimmelhet, kvalme, svette, hyppig vannlating, forårsaket av hjertesykdom, hypertensjon, lungebetennelse, difteri, sepsis, ukontrollert inntak av efedrin, hjerteglykosider, diuretika, og kinidin;
 • beats: vises for tidlig (ekstraordinær) hjertets kontraktilitet, det er en kraftig dytt eller visne i hjertet, kan være ledsaget av en bølge i epigastriet regionen, angst, svetting, blekhet, følelse kortpustet, eller besvimelse, kalles funksjonelle årsaker (emosjonelt stress, autonome forstyrrelser, misbruk av koffein, alkohol og nikotin) eller organisk hjertesykdom.

Fare for arytmier

Typen av arytmi forutbestiller graden av fare. For eksempel krever sinusarytmi ikke spesiell terapi og går i de fleste tilfeller av seg selv. Det er mer vanlig hos ungdom og barn. I noen tilfeller er sinusarytmi et tegn på alvorlige sykdommer: sirkulasjonssykdom, hjernesvulster, anemi, neurose eller infeksjon. Denne type arytmi kan utgjøre en alvorlig trussel i svangerskapet, siden graviditeten i utseendet av sinusarytmi kan øke, og konsekvensene kan ha en negativ innvirkning på liv og helse hos fosteret og den forventende moren.

En av de farligste formene for hjerterytmeforstyrrelser er atrieflimmer, noe som kan føre til hjertesvikt, tromboembolisme og hjertestans. Hennes angrep kan skyldes ulike sykdommer i hjertet, skade på elektrisitet, bruk av betydelige doser alkohol, slag, alvorlig stress, kirurgi eller overdosering av visse medisiner. Denne type arytmi ledsaget av takykardi, retrosternal smerte, myokardial iskemi (opp til hjerteinfarkt), EKG-forandringer (atrial fibrillering) og hjertesvikt. Ved alvorlig sykdom, noe som førte til utviklingen av atrieflimmer, kan pasienten bli anbefalt et fast inntak av antiarytmika, og i sjeldne tilfeller slike arytmier ikke er tildelt en spesifikk terapi.

For angina, cerebral ischemi, hjertesvikt og plutselig død kan forårsake alvorlige utbrudd av fullstendig eller ufullstendig hjerteblokk, hvor det er en demping eller stans av pulsene i hele strukturen av myokard. Når delvis kryss-blokkering hos pasienter observerte tap av hjertelyder og hjertefrekvens, og i løpet av den totale blokade oppstår senke hjertefrekvensen (mindre enn 40 slag per minutt) og utvikler et angrep av Morgani-Adams-Stokes (synkope, krampeanfall).

Årsaker til arytmi

Årsaken til utviklingen av hjertearytmi kan bli ulike sykdommer og predisponerende faktorer. Periodiske ekstrasystoler kan registreres i en helt sunn person. De vises under påvirkning av fysisk eller emosjonell overstyring, bruk av alkoholholdige drikker, nikotin, koffeinholdige produkter og medisiner.

Patologiske arrytmier utvikles på grunn av ulike sykdommer. Deres grunner kan være:

 • hjertepatologier: IHD, kardiomyopati, hjertefeil, myokarditt;
 • tar medisiner, for eksempel hjerte glykosider, diuretika, antiarytmika, sympatomimetika;
 • giftige virkninger: narkotiske stoffer, alkohol, nikotin, tyrotoksikose, insektbitt;
 • elektrolyttbalanseforstyrrelser: hypo- og hyperkalemi, hyperkalsemi, hypomagnesemi, etc.;
 • lesjoner av nervesystemet: hjernesvulster, cerebrale blodstrømforstyrrelser, kranietskader, neuroser, stress;
 • arytmier med uforklarlig etiologi (idiopatisk).

Som enhver sykdom trenger arytmi behandling og forebygging. Når dette symptomet fremkommer, må pasienten gjennomgå en test og bestemme årsaken til brudd på hjerterytmen. For å behandle denne patologiske tilstanden kan terapeutiske og kirurgiske teknikker brukes.

Det anbefales også at pasientene følger slike anbefalinger:

 • overholdelse av den daglige rutinen;
 • begrensning av fysisk aktivitet
 • nektelse fra røyking, mottak av narkotika og alkoholholdige drikkevarer;
 • konstant overvåking av blodsukker, blodtrykk og kroppsvekt
 • balansert ernæring;
 • rettidig behandling av smittsomme sykdommer, kardiovaskulære patologier, sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Overholdelse av disse enkle anbefalingene vil gjøre det mulig for pasienten å redusere risikoen for utvikling av funksjonshemming betydelig og forlenge det aktive livet i flere tiår.

RBC, "Good Morning" -programmet, dr. Pavel Evdokimenko snakker om hva en arytmi er, om årsakene til arytmier og prinsippene for deres behandling.

Arrytmi enn farlig

En av de vanskeligste delene av kardiologi er arytmologi (en egen klinisk disiplin som omhandler korrigering av ulike hjertearytmier). Den patologiske tilstanden som oppstår ved en funksjonsfeil i hjertets ledningssystem, som sikrer organets evne til rytmiske sammentrekninger, kalles hjertearytmi. Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

Hva er en arytmi?

De viktigste elektrofysiologiske funksjonene til hjertevev inkluderer automatikk, ledningsevne, spenning, kontraktilitet og refraktivitet. Når takle ledningsevne (cellers evne til å utføre elektriske impulser) eksitabilitet (evne til hjertet blir eksitert under påvirkning av impulser) og automatikk (automatisk generering av pulssignaler) hyppigheten av feil oppstår, og korrekt sekvens av hjerterytmen sammentrekninger, d.v.s. Det koordinerte arbeidet i kroppen er forstyrret. I klinisk praksis kalles denne patologiske tilstanden, som forekommer under påvirkning av en eller flere etiologiske faktorer, arytmi.

Årsakene til arytmier

Det er mange grunner som utløser utviklingen av hjertearytmier. De er ekstrakardiale (utkardiale), hjerte og idiopatiske.

Ekstrakardiale faktorer

 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Stressfulle situasjoner;
 • Narkotikaforgiftning (hjerterytmeforstyrrelse, forårsaket av diuretika, hjerteglykosider, antiarytmiske og psykotrope legemidler, adrenomimetika av indirekte virkning);
 • Nikotin eller alkoholforgiftning;
 • Koffeinforgiftning;
 • Endokrine patologier (hypertyreose);
 • Organiske og funksjonelle lesjoner i sentralnervesystemet;
 • Elektrolytt ubalanse (diaré, oppkast, dehydrering av kroppen);
 • Overoppheting eller hypotermi i kroppen;
 • Dysfunksjon av det autonome nervesystemet;
 • PMS (premenstruelt syndrom);
 • Insekt biter;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Feokromocytom (binyretumor);
 • Elektriske og mekaniske skader;
 • Genetiske faktorer (arvelig kardiomyopati).

Hjertefaktorer

 • Hjertesvikt;
 • IHD (iskemisk hjertesykdom);
 • Arteriell hypertensjon;
 • Medfødte og anskaffe hjertefeil;
 • Myokarditt er smittsom og ikke-smittsom;
 • Kirurgiske inngrep og diagnostisk manipulering av hjertet.
 • Aldersrelaterte sklerodegenerative forandringer i myokardiet og hjertets ledningssystem (erstatning av muskelceller i hjertemuskulaturen med fibrøst vev).

Mekanismen for arytmi

Det ledende hjertesystemet, som består av spesialiserte celler som produserer og utfører elektriske impulser, sikrer at organet fungerer som det skal. I sinusnoden (rytmestyreren som befinner seg i den øvre delen av høyre atrium), produseres et pulsignal som utløser sammentrekningen av hjertet. Videre strekker den seg til atriumet, og deretter til henholdsvis ventriklene, som forårsaker deres sammentrekning. På grunn av det faktum at hver cardiomyocyte (celle ledningssystemet) har evnen til periodisk å generere elektriske pulser, er det en mulighet for å få over pacemakeren pulser. Det er imidlertid tilfeller når ikke alle pulsene fører til reduksjon i hjertet, eller et pulsignal forårsaker flere sammenføyninger. Alle disse situasjonene forårsaker ulike brudd på hjerterytmen.

Kliniske former for arytmi

 1. Takykardi (ventrikulær og supraventrikulær).
 2. Bradykardi.
 3. Arytmi.
 4. Brudd på intraventrikulær og atrioventrikulær ledningsevne.
 5. Dysfunksjon av sinuskoden.

Av naturen til det kliniske kurset, er hjertearytmier permanent og forbigående, kan være akutte og kroniske.

Symptomer på takyarytmier (takykardi)

Avhengig av lokalisering av kilden til hjertearytmier, er takyarytmier delt inn i ventrikulær og supraventrikulær.

Kliniske tegn på atrieflimmer

Atrieflimmer, eller atrieflimmer, er den vanligste lidelsen karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen til 600 slag per minutt. Det kan være vedvarende, vedvarende og paroksysmal. De mest karakteristiske symptomer på atrieflimmer hjertebank, kortpustethet, ubehag, stikkende smerte eller i hjertet, øket svetting, hyppig vannlating og muskelsvakhet. Pasienter klager over å føle urimelig frykt, en tilstand av panikk, svimmelhet og svimmelhet observeres ofte.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en patologisk tilstand ledsaget av paroksysmer (hjertebank) med en hjertefrekvens på 140-220 slag per minutt. Plutselig utvikling og plutselig redusert forstyrrelse av hjertepulsering, karakterisert ved en bevaret regelmessig rytme, kan ha en annen varighet (fra flere sekunder til flere dager).

Avhengig av lokaliseringsstedet for fokuset på excitasjon, er paroksysmal takykardi delt inn i 3 former: preeksentrisk, ventrikulær og atrial-ventrikulær. Angrep av arytmi er ledsaget av svimmelhet, følelse av nummenhet og sammentrekning i brystet, i hjerteområdet, støy i ørene. Noen pasienter kan oppleve nevrologiske symptomer (svekkelse av frivillige bevegelser (hemiparese), taleforstyrrelser). Også karakteristiske tegn på paroksysmal takykardi inkluderer en liten økning i kroppstemperatur, kvalme, akkumulering av gasser i tarmen, økt svette. Etter et angrep utvikler pasienten polyuria (frigjøringen av en stor mengde urin med lav tetthet). Med langvarig supraventrikulær arytmi, er det en dråpe i blodtrykket, en sterk svakhet utvikler seg, og synkope er mulig.

Symptomer på sinus bradykardi

Denne typen arytmi er preget av en hjertefrekvens som ikke overstiger 60 slag per minutt. Oftest utvikler bradykardien mot bakgrunnen av organiske lesjoner i hjertet. Uregelmessig hjerterytme (puls under 40 slag per minutt) er ledsaget av svakhet, klebrig kaldsvette, smerter i hjertet, svimmelhet, blodtrykk ustabilitet, mulig kortvarig tap eller forvirring, svekket hukommelse og konsentrasjon, kortvarige synsforstyrrelser. Den farligste tilstanden med bradykardi er kramper (angrep av Morgani-Adems-Stokes), som varer i et minutt. I fravær av rettidig medisinsk behandling, kan angrepet bli forlenget og føre til en pusteopphør.

Symptomer på ekstrasystolen

Extrasystole er et brudd på hjerterytmen, preget av forekomst av en eller flere ekstraordinære sammentrekninger av hjertemuskelen. De mest karakteristiske symptomene på sykdommen inkluderer hjerteslag, et kortvarig stopp og en påfølgende spenning. Ofte klager pasienter på brystsmerter, mangel på luft, en følelse av frykt og urimelig angst, økt svetting. Avhengig av lokalisering av eksitasjonsfokus er ekstrasystoliske lidelser i hjerterytmen atrielle, ventrikulære og atrioventrikulære (atrioventrikulære).

Diagnose av arytmi

Den første fasen av diagnosen hjerterytmeforstyrrelser inkluderer innsamling av anamnese og fysisk undersøkelse av pasienten.

Instrumentelle diagnosemetoder inkluderer ikke-invasive og invasive undersøkelsesmetoder. Pasienten er tildelt:

 • EKG (elektrokardiografi) av hjertet;
 • Holter overvåking (EKG, utført i løpet av dagen eller flere dager);
 • ekkokardiografi;
 • ultralyd;
 • transesofageal elektrofysiologisk studie (CHEPI) av hjertet;
 • intrakardiell elektrofysiologisk studie (VEI);
 • Ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • test med fysisk aktivitet (under kontroll av EKG, blodtrykk, puls og generell helse til pasienten);
 • en generell blodprøve;
 • blodprøve for INR (internasjonalt normalisert forhold);
 • biokjemisk blodprøve

Arrytmi behandling

Valget av terapeutisk taktikk utføres under hensyntagen til årsaken, forstyrrelsen av hjerterytmen og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Medisinsk behandling av arytmi

Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

 1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
 2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
 3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
 4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

Pasienter med kronisk kardiovaskulær sykdom (iskemisk hjertesykdom, kronisk hjertesvikt, hypertensjon) i tillegg til antiarytmika anbefales å motta ACE-hemmere og statiner, diuretika, midler som reduserer blodtrykket, kombinasjonsterapimidler og så videre.

Kirurgiske behandlingsmetoder

 1. ECS (elektrokardiostimulering).
 2. Implantasjon av en cardioverter-defibrillator.
 3. Radiofrekvens (kateter) ablation.

Forebygging av arytmier

For å hindre utvikling av hjerterytmeforstyrrelser, bør følge alle medisinske anbefalinger om behandling av den underliggende sykdom (hypertensjon, hypertyroidisme, koronar hjertesykdom, aterosklerose Cardiosclerosis, medfødt og ervervet hjertesykdom, mitralstenose, etc.).

For å forhindre atrieflimmer anbefales det at pasienten balanserer kostholdet, nekter sterk kaffe, te og brennevin. En viktig faktor for å hindre og hemme utviklingen av sykdommen er moderat fysisk aktivitet, gå utendørs, avvisning av dårlig praksis å oppnå indre ro (mottak sedativer, motiverende), opprettholdelse av kroppsvekt i en stabil tilstand, kontinuerlig overvåking av blodsukker og kolesterol i blodet, høyverdig hvile og en drøm.

Enn hjertearytmi er farlig

Hittil er voksne og barn ofte utsatt for hjertesykdom som utgjør en helsearme. En av disse avvikene er "hoppe" puls. Hjertearytmi - hva det er: Skyt ned rytme, uregelmessig regularitet og frekvens av sammentrekninger "motor" av kroppen. Den farlige hjertearytmi, hva er dens årsaker og symptomer, er det mulig å bli kvitt denne sykdommen? En voksen mann eller kvinne i hvile skal ha en puls på 60 til 80 slag. Indikatorer utover normen indikerer hjertekomplikasjoner og forekomsten av abnormiteter i kroppen.

Årsaker til hjertearytmi

Brudd på rytmen i hjertet skyldes ulike årsaker. De er delt inn i ekstrakardiale (ekstrakardiale) og hjertekilder. Den største trusselen ligger i det faktum at lignende avvik i hjertet i lang tid utviklet uten tilstedeværelse av symptomer, gradvis fører til en kraftig forverring. Følgende ikke-kardiale faktorer kan forårsake et angrep:

 • hyppig stress;
 • stor fysisk anstrengelse;
 • overdosering av medisiner (psykotrope, vanndrivende, antiarytmiske stoffer);
 • funksjonell og organisk skade på sentralnervesystemet;
 • overdreven alkoholforbruk, røyking, koffeinmissbruk;
 • økning i temperaturen;
 • dehydrering, diaré, oppkast;
 • avvik fra det endokrine systemet;
 • superkjøling eller overoppheting;
 • mekanisk og elektrisk skade;
 • premenstruelt syndrom;
 • genetiske hjertesykdommer.
 • hjertesykdom (medfødt eller oppkjøpt);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hypertensjon arteriell;
 • smittsom og ikke-smittsom myokarditt;
 • hjertesvikt;
 • alvorlige endringer i ledningssystemet og hjerteinfarkt forbundet med alder;
 • kirurgisk inngrep, hjertekirurgi.

Første tegn og symptomer

For å forstå, enn forekomst av hjertearytmi er farlig, er det lett. Det er viktig å lytte til kroppen for å oppdage sykdommen i tide for å unngå helserisiko. Vanlige tegn på svikt i arbeidet til den menneskelige "motor":

 • fading av hjertet;
 • hyppig blodtrykksfall
 • svak eller på annen måte rask puls;
 • døsighet;
 • smerte i hjertet;
 • generell alvorlig ubehag, svakhet.

Typer av hjerterytmeforstyrrelser

Noen sykdommer er delt inn i flere arter. Hjertearytmi refererer til sykdommer av denne art og er klassifisert i syv typer som forekommer i medisin med misunnelsesverdighet. Hver av disse grenene manifesteres på sin egen måte og adskiller seg fra utviklingen, fremdriften og behandlingen. For å forstå hvor farlig hjertearytmen er og hva den er, bør du vurdere hvilke typer ubehag i mer detalj.

atrial

En hyppig årsak til sykehusinnleggelse er hjertearytmi av ciliartypen. Så ser det ut til at midterlaget av hjertets muskler (myokard), som har en organisk karakter, har blitt skadet. Atrieflimmer er svært farlig for folk i avansert alder - høy risiko for å utvikle uønskede komplikasjoner.

Leger klassifiserer atrieflimmer som følger:

 • forbigående;
 • vedvarende;
 • kronisk form for hjerteforstyrrelser.

Til uttalte tegn på hjertearytmi inkluderer følgende:

 • svakhet i musklene;
 • økt svette;
 • økt hjertefrekvens;
 • kortpustethet;
 • hyppig trang til å gå på toalettet;
 • smerte i hjertet;
 • svimmelhet, bevissthetstap.

Behandling av ciliar type hjertearytmi, som utføres for å maksimere utvinning og opprettholde rytmen, skjer ved bruk av to metoder:

 • Medisinsk utvinning - innføring av spesielle medisiner mot arytmi intravenøst.
 • Kardioversjon brukes av leger for å gjenopprette normal rytme i hjertet i de siste stadiene av sykdommen.

Paroksysmal takykardi

De fleste er interessert i risikoen for arytmi i form av paroksysmal takykardi. Vi vil prøve å svare på spørsmålet med et tilgjengelig språk for den gjennomsnittlige personen. Paroksysm er et brudd på det normale menneskets hjerte, der det er en uventet begynnelse og bare sluttende arytmiangrep. Arrytmi varer fra et par sekunder til flere timer (noen ganger dager). Hos 30% av sykehuspasienter, som ofte passerer EKG, manifesteres en rekke typer paroksysmer.

Tegn på paroksysmal arytmi:

 • rask puls;
 • kortpustethet;
 • svimmelhet;
 • sterk svakhet;
 • trykk på brystet, kortpustethet.

Syndige angrep av takykardi er utelukket ved hjelp av forebygging: riktig ernæring (om nødvendig, diett), tilslutning til dagens diett, vitaminer og mosjon. Hvordan bli kvitt en arytmi som minner om deg selv regelmessig? I dette tilfellet, anbefales sengestøtte og henvis til en lege som vil stille en nøyaktig diagnose og foreskrive en behandling. En langsiktig terapi av årsakene som forårsaker alvorlig hjertearytmi hos mennesker utføres.

Sinus bradykardi

Diagnosen er "sinus bradykardi" - abruptene er suspendert (norm: 60 - 100 slag per minutt i hvile). Sykdommen er delt inn i relativ, absolutt, giftig, moderat, idiopatisk, medisinsk utseende. Isoler den fysiologiske og patologiske typen avvik fra frekvensen. Er du interessert i hjernens arytmier? Bradykardi i en fysiologisk prøve truer ikke kroppen, den kan manifestere seg i en drøm eller i ro. Rytmen til hjertet blir ofte redusert av idrettsutøvere, deres naturlige "motor" er perfekt trent.

Sinus bradykardi er kjent ved slike symptomer:

 • rask tretthet;
 • sterk svakhet;
 • svimmelhet, kvalme, mørkere i øynene;
 • smerte i hjertet av hjertet;
 • kortpustethet;
 • problemer med fysisk aktivitet;
 • forstyrrelse av koordinering i rommet og konsentrasjon av oppmerksomhet.

I fravær av de ovenfor beskrevne tegn refererer bradykardi ikke til patologier og trenger ikke behandling. Et sunt kosthold og lett fysisk aktivitet anbefales i dette tilfellet. Hva skal du ta når arytmi, hvis det er alvorlige og hyppige anfall? Spesialisten utfører diagnostikk, foreskriver nødvendige forberedelser (intravenøst, "Isoproterenol", "Atropine") eller elektrokardiale pacemakere.

Sinus takykardi

Sinus takykardi er basert på en markant økning i antall kardiale sammentrekninger på ett minutt, forutsatt at normale rytmeparametere opprettholdes. Hovedfunksjonen til sinusnoden er generasjonen av impulser for å trekke sammen hjertemusklene. Noen ganger begynner det å produsere "jerks" mye raskere (80-170 slag). Takykardi i hjertet er delt inn i fysiologiske og patologiske former.

De viktigste symptomene på funksjonsfeil i sinusnoden:

 • kortpustethet, pustevansker;
 • hyppig, alvorlig hjerteslag;
 • svimmelhet, bevissthetstap
 • svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • en betydelig reduksjon i arbeidsevne, rask tretthet fra fysisk anstrengelse.

For å bli kvitt sinus hjertearytmi virkelig, å ha kurert sykdommene som førte til det (infeksjoner, høyt blodtrykk, sykdommer i kardiovaskulærsystemet). Hjertetrykket er normalisert på grunn av de generelle manipulasjonene som styrker sentralnervesystemet: Sjeler, massasje. Alvorlige nevogene episoder av hjerterytmeforstyrrelser krever psykologisk rådgivning, automatisk trening, hypnotisk eksponering.

Sinus arytmi

Intermittent, spasmodisk fordeling av nodale impulser kalles sinusarytmi. I dette tilfellet blir rytmen i hjertet hyppigere eller motsatt til de sjeldne. Denne unormaliteten er patologisk. Sinusarytmi oppstår på grunn av feil hjertefunksjon forårsaket av rus, nevroser eller komplikasjoner i kardiovaskulærsystemet.

 • svimmelhet;
 • besvimelse;
 • svakhet i musklene.

Som kupping av angrep av hjertearytmi, anbefales en diett, begrensning av stressfaktorer, inntak av vitaminer, tilstrekkelig hvile (helst i naturen). Noen ganger er følgende aktiviteter foreskrevet:

 • fysioterapi;
 • akupunktur;
 • psykoterapi;
 • behandling av sykdommen, som utløste arytmen.

beats

La oss prøve å forstå, hva som er farlig er sykdommen av hjertearytmi - ekstrasystole. Sykdommen er en tidlig impuls og en reduksjon. Dette skyldes et ekstra elektrisk støt fra en rekke deler av hjertets ledningssystem. Barnet i hvilken som helst alder kan bestemme kjøpt eller medfødt ekstrasystole. Klassifisering av en elektrokardiografisk type lidelse i stedet for dannelse i hjertet:

 • junction;
 • ventrikkel;
 • supraventrikulær arytmi.

Spesiell behandling av ubehag oppstår hvis det er en potensiell risiko for alvorlige komplikasjoner, signifikante endringer i hjertefrekvensen. I denne situasjonen behandles hovedsykdommen:

 • hypertyreose;
 • aterosklerose;
 • fedme;
 • tarm sykdommer.

Medisinske anbefalinger for indikasjoner:

 • strenge sengestil;
 • terapeutisk sport, styrke øvelser;
 • preparater med magnesium og kaliuminnhold;
 • sedativa.

Hjerteblokkering

Alvorlig svikt i hjertets aktivitet forårsaket av å stoppe eller redusere impulser gjennom et ledende system kalles en blokkade. Er du nysgjerrig på hvor farlig hjertearytmen er av denne typen? Vi vil prøve å svare på spørsmålet positivt. Når det gjelder utvikling, er hjerteblokkene delt inn i:

 • 1. grad (passering av impulsbevegelse med merkbar forsinkelse);
 • Den andre graden (delvis blokkering, er preget av det faktum at en rekke hjertepuste ikke forekommer i det hele tatt);
 • 3. grad (fullblåst blokkering, ikke tillater alle impulser).

De første tegn på hjerteblokkering:

 • skarp synkronisering;
 • hyppig svimmelhet;
 • prikkende, ubehagelige følelser i hjertet;
 • alvorlig kortpustethet
 • kramper.

Å bli kvitt sykdom er avhengig av alvorlighetsgrad og alvorlighetsgrad. Uventet funnet brudd på hjertefrekvensen, krever ikke spesiell medisinsk inngrep. Bare implementering av standard forebygging. Hvis hjertesyklusen manifesteres på grunn av bruk av visse legemidler, bør legen ta EKG-avlesninger, gjennomføre nødvendige undersøkelser og erstatte medikamenter. Arrytmi forårsaket av den viktigste sykdommen, må behandles uten å feile. Når en alvorlig form for hjerteblokk er nødvendig for å installere en elektrokardiostimulator.

Hvordan utføres diagnostikk?

Diagnostiske tiltak for hjerterytmeforstyrrelser er delt inn i flere stadier. Den første innebærer å samle informasjon om pasientens helse og hans full inspeksjon. Den andre fasen er en instrumental måte å diagnostisere hjertearytmi, som er delt inn i invasiv og ikke-invasiv. Personen er foreskrevet følgende prosedyrer:

 • ekkokardiografi;
 • ECG;
 • ultralyd undersøkelse;
 • Holter Monitoring (en slags EKG);
 • Ultralyd skjoldbruskkjertel;
 • teste arbeidet i hjertet med fiznagruzkami (kontroll av blodtrykk, EKG, puls);
 • blodprøver: generelt, på MNO, biokjemisk.

Er arytmi farlig for livet?

Strukturen, den primære kilden til utviklingen av enhver forstyrrelse av hjerterytmen, er forskjellig, som det er de kliniske symptomene. Behandling av brudd av denne typen er ønskelig å starte først etter en fullstendig medisinsk undersøkelse. Det viktigste er å finne den virkelige årsaken, som ble generatoren for dannelsen av hjertearytmi. Pulssprangene med alt som følger observeres ikke bare hos voksne og eldre, men også hos barn.

Hos voksne

La oss finne ut, hva som er farlig er ulempen av hjertearytmi hos voksne, og hva er dens konsekvenser. Risikoenivået avhenger av variasjonen av sykdommen. Ofte er brudd på hjertefrekvensen ledsaget av sterke rystelser i brystet, funksjonsfeil, hurtighet eller redusert hjerteslag. Lignende symptomer observeres ved godartet arytmi, som ikke truer menneskelivet. Konsultasjon med en kardiolog gjør ikke vondt, så vel som den faktiske behandlingen.

Alvorlige eller ondartede typer hjertearytmi forekommer med organiske feil. Slike brudd fører til funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet, som følge av at organene ikke mottar den nødvendige mengden oksygen. Denne type hjertearytmi forårsaker smerte i brystet, en reduksjon av blodtrykket, utviklingen av hjerteinfarkt. Dette krever nødhjelpspesialist. Den største trusselen om hjerteforstyrrelser hos voksne er at angrepet begynner kraftig, raskt fremover. Hvis du ikke konsulterer en lege, er det fare for død.

Barn og ungdom

Barn er utsatt for arytmi ikke mindre. En negativ prediksjon før puberteten hos et barn har ofte en ciliary rytmeforstyrrelse, paroksysmal takykardi og andre hjertearytmier. Det er risiko for en plutselig død i tilfelle av alvorlig sinus nodearytmi, takyarytmi (spesielt i nærvær av iskemi, arteriell hypotensjon, bevissthetstap). Den beste grunnleggende "pillen" fra brudd - i tide for å søke hjelp.

Hos ungdom observeres en midlertidig sinusarytmi, som ikke har alvorlige komplikasjoner. Årsaker til hjertesykdom er ofte skjult i følelsesmessige opplevelser, stress, problemer med jevnaldrende eller familiemedlemmer. For gjenforsikring er det bedre å kontakte en familiepsykolog og identifisere brudd på forhånd. Det vil snart kreve "mental" behandling av hjertesykdom.

I svangerskapet

Nesten alle gravide har rytmefeil. Etter hvert som fosteret vokser, øker belastningen på organene, inkludert hjertet. Det er flere grunner som øker sjansene for sykdommens utseende: medfødt hjertesykdom, arvelig predisposisjon. Kvinner i posisjonen er utsatt for ekstrasystol, atrieflimmer, takykardi. Ifølge den første type brudd, er medisinske spesielle prosedyrer ikke foreskrevet, vil den nyfødte arytmen ikke manifestere seg. De sistnevnte to truer fosteret med hypoksi og i sjeldne tilfeller føre til abort. Det er nødvendig å vende seg til en kardiolog i tide.

Konsekvenser av patologi

De viktigste effektene av arytmier av forskjellige typer er følgende sykdommer:

 • Tromboembolisme - denne komplikasjonen dannes som et resultat av det faktum at i takt med økende hjerteslag, blir blodet slått som en blander. Konsekvensen av en slik "bump" er utseendet av trombi i bestemte områder. En trombose kan komme av når som helst, tette hjertet og hjernen, noe som fører til hjerteinfarkt (eller slag) og død;
 • Hjertefeil - oppstår når hjertemuskler ikke er tilstrekkelig kontraherte, mister evnen til å pumpe blod normalt. Som et resultat opplever menneskekroppen oksygen sult, som ofte fører til en rekke alvorlige sykdommer.

Les Mer Om Fartøyene