Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

arytmi

arytmi - eventuelle brudd på regelmessigheten eller frekvensen av normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet. Noen ganger er arytmier ledsaget av svimmelhet, besvimelse, smerte i hjertet, en følelse av mangel på luft. Arytmier detektert i løpet av de fysiske og instrumentelle diagnostikk (kardial auskultasjon, elektrokardiogram, CHPEKG, Holter-overvåkning, stresstester). Ved behandling av alle typer arytmier bruker medikamentterapi og hjerte teknikker (RFA, installasjon av pacemakeren, kardioverterdefibrillator).

arytmi

Begrepet "arytmi" kombinerer ulike mekanismer for forekomst, manifestasjoner og prognose av sykdomsforstyrrelsen og kjennetegning av elektriske impulser i hjertet. De oppstår som følge av brudd på hjertesystemet, noe som gir konsekvente og regelmessige sammentrekninger av myokardiet - en sinusrytme. Arytmier kan forårsake alvorlig dysfunksjon i hjertet eller funksjonene til andre organer, samt seg selv komplikasjoner av ulike alvorlige patologier. De manifesteres av hjertebank, avbrudd, hjertesvikt, svakhet, svimmelhet, smerte eller trykk i brystet, kortpustethet, svimmelhet. I fravær av rettidig behandling, er arytmier forårsaket av angina angrep, lungeødem, tromboembolisme, akutt hjertesvikt, hjertestans.

Ifølge statistikk er brudd på ledning og hjertefrekvens hos 10-15% av tilfellene dødsårsaken fra hjertesykdom. Den spesialiserte delen av kardiologi, arytmologi, omhandler studien og diagnosen av arytmier. Skjemaer arytmier tachykardi (rask puls som er større enn 90 slag per minutt..), bradykardi (reduksjon i hjertefrekvensen mindre enn 60 slag per minutt..), arrythmia (ekstraordinære hjertesammentrekninger), atrieflimmer (kaotisk reduksjons enkelte muskelfibre), blokade av ledningssystemet og et al.

Rhythmic sekvensiell sammentrekning av hjertet er gitt av spesielle muskelfibre i myokardiet, som danner hjertets ledende system. I dette system er den første orden pacemakeren sinusknuten: det er i sin spede begynnelse med eksitasjonsfrekvensen av 60-80 ganger per minutt. Gjennom hjertemuskelen av høyre atrium strekker det i knuten, men det er mindre opphisset og gir en forsinkelse, slik at atriene å begynne med reduseres, og deretter, som utbredelsen av eksitasjonsstrålen av hans og øvrige delene av ledende system, i ventriklene. Dermed gir det ledende systemet en viss rytme, frekvens og sekvens av sammentrekninger: første atria, og deretter ventrikler. Nederlag ledende infarkt system fører til utvikling av arytmier (arytmier), og dens enkelte ledd (knuten, grenblokk eller ben) - til ledningsforstyrrelse (sperringene). Samtidig kan det koordinerte arbeidet mellom atriene og ventrikkene bli alvorlig forstyrret.

Årsaker til arytmi

På årsaker og mekanismene for arytmier er delt inn i to kategorier: har forbindelse med hjertesykdommer (organisk), med tilhørende (ikke-organisk eller funksjonell). Forskjellige former av organiske arytmier og blokkader er hyppige ledsagere av kardiale sykdommer: koronar hjertesykdom, myokarditt, kardiomyopati, medfødte misdannelser og hjerteskader, hjertesvikt og komplikasjoner med hjertekirurgi.

Hjertet i utviklingen av organiske arytmier er skade (iskemisk, inflammatorisk, morfologisk) i hjertemuskelen. De hindrer den normale forplantningen av den elektriske puls gjennom hjertens ledningssystem til de forskjellige avdelingene. Noen ganger påvirker skaden sinusnoden - den viktigste driveren til rytmen. I dannelsen av kardiosklerose forhindrer arrvæv den ledende funksjon av myokardiet, noe som bidrar til forekomsten av arytmogene foci og utviklingen av lednings- og rytmestørrelser.

Gruppen av funksjonelle arytmier inkluderer nevogene, diselekoloid, iatrogene, mekaniske og ideopatiske rytmeforstyrrelser.

Utvikling simpatozavisimyh arytmier nevrogen opprinnelse bidrar til overdreven aktivering av tonen i det sympatiske nervesystemet under stress, sterke følelser, intens mental eller fysisk aktivitet, røyking, alkohol, sterk te og kaffe, krydret mat, nevroser og så videre. D. aktivering av det sympatiske tone også føre til sykdom skjoldbruskkjertelen (hypertyroidisme), rus, feber, blodsykdommer, virale og bakterielle toksiner, industri- og annet rus, hypoksi. Kvinner som lider av premenstruelt syndrom kan oppleve sympatiske arytmier, smerte i hjertet, fornemmelser av kvelning.

Vagependant neurogene arytmier er forårsaket av aktivering av det parasympatiske systemet, spesielt vagusnerven. Vagozavisimye arytmier oppstår vanligvis om natten og kan være forårsaket av sykdommer i galleblæren, tarmer, magesår 12 duodenal ulcus og mage, blære sykdommer, i hvilke den økte aktiviteten av vagusnerven.

Disferrolytiske arytmier utvikler seg i tilfeller av elektrolytbalanseforstyrrelser, spesielt magnesium, kalium, natrium og kalsium i blodet og myokardiet. Iatrogen rytmeforstyrrelser forekommer som et resultat av den arytmogene effekten av visse legemidler (hjerteglykosider, p-blokkere, sympatomimetika, diuretika, etc.).

Bidra til utvikling av arytmier mekanisk brysttraume, fallende, sjokk, elektrisk støt og skade m. G. idiopatisk arytmier muligens arytmier installeres uten grunn. I utviklingen av arytmier spiller den arvelige forutsetningen en rolle.

Klassifisering av arytmier

Etiologisk, patogenetisk, symptomatisk og prognostisk heterogenitet av arytmier forårsaker diskusjoner om deres ensartede klassifisering. I henhold til det anatomiske prinsippet er arytmier delt inn i atriell, ventrikulær, sinus og atrioventrikulær. Med tanke på frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, foreslås det å skille tre grupper av rytmeforstyrrelser: bradykardi, takykardi og arytmi.

Den mest komplette klassifiseringen er basert på de elektrofysiologiske parametrene for rytmeforstyrrelser, ifølge hvilke arytmier er isolert:

 • I. Den elektriske impulsen forårsaket av brudd på formasjonen.

Denne gruppen av arytmier inkluderer nomotopiske og heterotopiske (ektopiske) rytmeforstyrrelser.

Nomotopisk arytmier er forårsaket av en brudd på den automatiske funksjonen til sinusnoden og inkluderer sinus takykardi, bradykardi og arytmi.

Separat i denne gruppen er syndrom av svakhet i sinuskoden (SSSU) isolert.

Heterotopiske arytmier kjennetegnes ved dannelsen av passive og aktive ektopiske excitasjonskomplekser i myokardiet, plassert utenfor sinusnoden.

Med passive heterotopiske arytmier er utseendet til en ektopisk puls forårsaket av en bremsing eller brudd på hovedpulsens oppførsel. Passive ektopiske komplekser og rytmer inkluderer atrielle, ventrikulære, atrioventrikulære væskeforstyrrelser, migrasjon av den supraventrikulære pacemakeren, popping sammentrekninger.

Når aktiv heterotopi oppstår ektopisk puls eksiterer myokard tidligere puls hovedsakelig pacemakeren ektopisk og å redusere "interrupt" sinusrytme av hjertet. De aktive komplekser og rytmer omfatter: arytmi (atrial, ventrikulær opprinnelse fra atrioventrikulær forbindelser), og paroksysmal takykardi neparoksizmalnuyu (som stammet fra atrioventrikulær forbindelsen atrial og ventrikulær form), atrieflutter og flimmer (fibrillering) atriene og ventriklene.

 • II. Arrytmier forårsaket av nedsatt intrakardiell ledningsfunksjon.

Denne gruppen av arytmier oppstår på grunn av en minskning eller opphør av pulsen forplantning langs ledningssystemet. ledningsforstyrrelser inkluderer sinoatrialnuyu, intraatrial, atrioventrikulær (I, II og III grad) blokkade ventrikulær preexcitation syndrom, intraventrikulær grenblokk (en-, to-, og tre-stråle).

 • III. Kombinert arytmier.

Arrytmier som kombinerer lednings- og rytmeforstyrrelser inkluderer ektopiske rytmer med blokkad av utgangs-, parasystol- og atrioventrikulær dissosiasjon.

Symptomer på arytmi

Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

De viktigste manifestasjonene av arytmier er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertets arbeid. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Hjertebank er vanligvis forbundet med sinus takykardi, svimmelhet og besvimelse - med sinus bradykardi eller sinus-syndrom, kardial fading og ubehag i hjerteområdet - en sinus-arytme.

Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.

Komplikasjoner av arytmier

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

Diagnose av arytmi

Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier. I neste fase utføres instrumentelt ikke-invasiv (EKG, EKG-overvåking) og invasiv (CHEPI, VEI) forskningsmetoder:

Et elektrokardiogram registrerer hjertefrekvens og frekvens i flere minutter, derfor er det kun permanent, stabile arytmier registrert ved EKG. Rytmeforstyrrelsene, som er paroksysmale (midlertidige), er diagnostisert ved metoden til Holter daglig overvåking av EKG, som registrerer hjerteens daglige rytme.

For å identifisere de organiske årsakene til arytmi, utføres Echo-CG og Echo-CG stress. Invasive diagnostiske metoder tillater kunstig utvikling av arytmi og bestemmer mekanismen for dens forekomst. I løpet av intrakardiell elektrofysiologisk undersøkelse blir kateterelektroder som registrerer det endokardiale elektrogrammet i ulike deler av hjertet, ført til hjertet. Endokardial EKG sammenlignes med resultatet av innspilling av et eksternt elektrokardiogram utført samtidig.

Tilt-testen blir utført på en spesiell bord og ortostatisk simulerer betingelser som kan føre til arytmi. Pasienten plasseres på et bord i en horisontal stilling, puls og blodtrykk ble målt, og deretter etter injeksjonen tabellen er skråstilt i en vinkel på 60-80 ° i 20 - 45 minutter, bestemmelse av avhengighet av blodtrykket, frekvens og rytme av hjerte kontraksjoner ved å endre kroppsstilling.

Ved hjelp av metoden for transesophageal elektrofysiologisk studie (CHEPI), utføres elektrisk stimulering av hjertet gjennom spiserøret og et transesofagealt elektrokardiogram registreres, som korrigerer hjerterytmen og konduktiviteten.

Flere hjelpe diagnostisk test innbefatter en prøve med lasten (trinn tester, prøven med knebøy, marching, kulde, etc. Eksempel), farmakologiske tester (med izoproterinolom med dipiridomolom med ATP og al.), Og utført for å diagnostisere koronar hjertesykdom og muligheten dommer en belastning på grunn av hjertearytmi.

Behandling av arytmier

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Noen ganger for behandling av arytmier er spesiell medisinsk eller kardiologisk kirurgisk behandling nødvendig. Utvelgelse og administrering av antiarytmisk terapi utføres under systematisk EKG-overvåking. Ved eksponeringsmekanismen tildeles fire klasser av antiarytmiske legemidler:

 • 1 klasse - membranstabiliserende legemidler som blokkerer natriumkanaler:
 • 1A - øke repolarisasjonstiden (prokainamid, kinidin, aymalin, disopyramid)
 • 1B - redusere repolarisasjonstiden (trimecaine, lidokain, mexiletin)
 • 1C - ikke utøve sterk innflytelse på repolarisering (flekainid, propafenon, enkinid, etatsizin, moracizin, lappaconitinhydrobromid)
 • 2 klasse - p-adrenoblokere (atenolol, propranolol, esmolol, metoprolol, acebutolol, nadolol)
 • Grad 3 - forleng repolarisering og blokkere kaliumkanaler (sotalol, amiodaron, dofetilid, ibutilid, bBretiliumtosylat)
 • 4 klasseklokke kalsiumkanaler (diltiazem, verapamil).

Ikke-medisinske behandlinger for arytmier inkluderer elektrokardiostimulering, implantering av en cardioverter-defibrillator, radiofrekvens ablation og åpen hjerteoperasjon. De utføres av kardiokirurger i spesialiserte avdelinger. Implantasjon av pacemaker (ECS) - kunstig pacemaker er rettet mot å opprettholde en normal rytme hos pasienter med bradykardi og atrioventrikulære blokker. Implantert defibrillator profylaktisk sutureres til pasienter som har høy risiko for plutselig innsettende ventrikkeltakykardi og utfører automatisk pacing og defibrillering umiddelbart etter sin utvikling.

Ved bruk av radiofrekvensablation (RFA av hjertet) gjennom små punkteringer, brukes et kateter til å cauterize hjertet område som genererer ektopiske impulser, som kan blokkere impulser og forhindre utviklingen av arytmi. Kirurgiske operasjoner på det åpne hjertet utføres med hjertearytmier forårsaket av en aneurisme i venstre ventrikel, hjerteventilfeil, etc.

Prognose for arytmier

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Forebygging av arytmier

Hovedretningen for forebygging av arytmier er behandling av hjertepatologi, som nesten alltid er komplisert av et brudd på hjertets rytme og konduktivitet. Det er også nødvendig å utelukke ekstrakardiale årsaker til arytmi (tyrotoksikose, rusmidler og febertilstander, autonom dysfunksjon, elektrolytt ubalanse, stress, etc.). Det anbefales å begrense inntaket av stimulanter (koffein), ekskludering av røyking og alkohol, det uavhengige utvalg av antiarytmiske og andre legemidler.

Hva er hjertearytmen? Årsaker og behandling av arytmi

Et slikt problem, som et brudd på hjertets rytme, forstyrrer mange mennesker som tilhører helt forskjellige aldersgrupper. Og det er selvsagt ofte spørsmål om hvor farlig denne tilstanden kan være.

Hva er hjertearytmi

Vurdere arytmi som en uavhengig sykdom er ikke verdt det, fordi det er et symptom på utviklingen av ulike patologier. I noen tilfeller er det ingen alvorlige problemer for arytmi, i andre viser en rytmeforstyrrelse en alvorlig kardiovaskulær sykdom.

Som regel begynner folk som har opplevd hjertearytmi for første gang å bekymre seg sterkt om denne diagnosen. Som et egentlig eksempel kan man nevne en ekstrasystole, der det ser ut til at hjerteaktiviteten stopper. Selvfølgelig er slike følelser få mennesker likegyldige, selv om et slikt hjertefrekvens ikke representerer en reell trussel mot helse.

Men dette betyr ikke at typer arytmi, som ikke er dødelige, bør ignoreres. Behandling bør i alle tilfeller gjøres.

Svar på spørsmålet: "Hva er hjertearytmen?", Det er verdt å legge merke til feilen i den utbredte dommen, som om begrepet innebærer en tilstand der hjertemuskelen reduseres tilfeldig. Faktisk bruker leger denne definisjonen til å angi noen brudd på hjerteaktivitet (hurtighet eller bremsing av puls).

Årsakene til arytmier

Hvis vi snakker om innbyggerne, som ikke hadde å forholde seg til hjerte-og karsykdommer, bør det bemerkes at i deres tilfelle arytmien er i stor grad anekdotiske og er ikke en årsak til alvorlige opplevelser. Men du trenger å besøke en lege uansett.

Som av de grunner, som fører til en virkelig farlig betingelse at en av dem vises hypertensjon, koronarsykdom, hjerteventilfeil, hjerteledning og andre kardiovaskulære sykdommer.

Innenfor rammen av emnet: "Hva er hjertearytmi" er det viktig å merke seg andre grunner som fører til en så vanskelig tilstand. Vi snakker om den fysiske og følelsesmessig stress, anemi, skjoldbrusk sykdommer, infeksjonssykdommer, feber, tar visse sentralstimulerende midler (koffein, kokain, alkohol, amfetamin) og medisiner. Noen ganger kan arytmi bli arvet.

Noen av sine varianter (sinus takykardi og atriell ekstrasystole) forårsaker ikke pasienten ubehagelige opplevelser. I dette tilfellet indikerer deres tilstedeværelse som regel spesifikke ikke-kardiale patologier. Et eksempel er økt funksjon av skjoldbruskkjertelen.

En alvorlig fare for liv er ventrikulær takykardi. Det er hun ofte fører til plutselig død på grunn av hjertesvikt. Bradykardi, ledsaget av kort bevissthetstab, bør også tas alvorlig, selv om de er mye mindre sannsynlig å forårsake død.

Generell symptomatologi av arytmier

Vi har analysert hva som er hjertearytmen. Symptomer på denne sykdommen - neste punkt i listen over problemer som bør vurderes i denne artikkelen. På en gang vil vi gjøre en reservasjon, de følelsene ved brudd på en rytme i hjertet - dette fenomenet dypt individuelt. Den hyppigst forsterkede eller forsinkede hjerterytmen får seg til å føle seg i utsatt stilling på venstre side. Hvis en person er i stand til å tydeligvis føle hjertemuskulaturens arbeid, er dette sannsynligvis en konsekvens av alvorlig hjertepatologi. De pasientene som har blitt diagnostisert med hjertesykdom opplever ofte lignende følelser.

Det er også viktig å forstå at med en relativt svak symptomatologi kan en arytmi som utgjør en alvorlig trussel mot helse utvikles. Samtidig forutsetter rytmeforstyrrelser, som har et utprøvd klinisk bilde, ofte ikke dødelige konsekvenser. Konsekvensen av forstyrrelser i hjerterytmen kan være hjertesvikt, noe som igjen forårsaker synkope og svimmelhet. Hvis slike symptomer ble registrert, er det nødvendig å gjennomgå nøddiagnose og behandling.

Typer av arytmi

Det er viktig å forstå at brudd på hjerterytmen kan ha en annen natur. Og avhengig av hvilke funksjoner av arytmen er løst i diagnosen, kan du avgjøre hvor alvorlige problemene gir dette symptomet.

Så, arytmier kan deles inn i følgende typer:

1. Sinus bradykardi. I dette tilfellet, som en karakteristisk funksjon, kan du bestemme reduksjonen i hjertefrekvensen (maksimum 55 slag per minutt, ofte - betydelig mindre). Den manifestasjon av bradykardi registreres ikke bare hos pasienter eller eldre, men også hos representanter for sunn ungdom. Denne typen arytmi er ofte ledsaget av hypotensjon og hjertesykdom. Leger på grunnlag av mange studier hevder at årsaken til utviklingen av patologien ovenfor er reduksjonen i skjoldbruskfunksjonen. Som vanlige symptomer kan du identifisere generell svakhet, ubehag i hjertet og svimmelhet.

2. Sinus takykardi. En av de viktigste kildene til elektriske impulser i myokardiet er sinuskoden. I sin tur forstås sinus takykardi som å provokere hjertemuskelen til hyppigere sammentrekninger (mer enn 90 slag per minutt). De som utvikler dette skjemaet, kan tydeligvis føle økt hjertefrekvens. Progress sinusovaja en takykardi ved en følelsesmessig overbelastning, de høye temperaturer som er konsekvens eller undersøkelse av katarralsykdommer og sterke belastninger.

3. Sinus arytmi i hjertet. Denne sykdommen er i de fleste tilfeller diagnostisert hos ungdom og barn. Svar på spørsmålet: "Sinus arytmi i hjertet - hva er dette?", Det er verdt å ta hensyn til essensen av problemet, noe som tilsvarer en feilveksling av hjerteslag. Denne typen patologi kan tilskrives åndedrettsorganet, fordi med denne tilstanden på utånding øker sammentrekningene av hjertemuskelen, og med inspirasjon reduseres.

4. Atriell fibrillasjon. I dette tilfellet ligger hovedproblemet i den kaotiske sammentrekningen av atria, noe som fører til et brudd på blodstrømmen. Å gi et svar på spørsmålet: "Atrieflimmer av hjertet - at det er" viktig å ta hensyn til symptomer på sykdommen, manifestert som kortpustethet, tretthet og en følelse av ujevne hjerteslag. Påvirke utviklingen av denne type arytmi kan være avbrudd i skjoldbruskkjertelen, reduserte nivåer av kalium i blodet, hypertensjon, medfødt hjertesykdom og hjertesvikt.

5. Ekstrakositti. Denne termen brukes til å bestemme for tidlig sammentrekning av hjertet selv, så vel som dets individuelle deler. Med denne sykdommen manifesteres symptomer som svimmelhet, hjertesvikt og svakhet. Extrasystolia kan tilskrives de typer arytmi som forekommer oftest. Videre er det i stand til å utvikle ikke bare under påvirkning av kardiovaskulære sykdommer, men også på grunn av unormaliteter i arbeidet med indre organer (GIT, genitourinary system, etc.). Hyppig bruk av alkohol, røyking og stressende situasjoner kan spille en negativ rolle.

Hva du bør vite om flutter og atrieflimmer

Denne typen brudd på hjerterytmen er en av de mest vanlige og komplekse, så det må være spesiell oppmerksomhet. I noen mennesker, og berører den arytmi, kan spørsmålet oppstå: "Shimmering uregelmessig hjerterytme - hva det er," Under denne diagnosen er nødvendig for å forstå dannelsen av sammentrekning og eksitasjon i individuelle fibre (tomter) atrium, og dette til tross for at, generelt, slike prosesser i kroppen er fraværende.

På grunn av en slik tilfeldig og kaotisk eksitasjon av spesifikke fibre, er det et hinder for impulser som må passere inn i antiventrikulærnoden, så vel som inn i ventriklene. For dem (ventriklene) får noen impulser fortsatt, noe som er den ultimate årsaken til tilfeldige eksitasjoner.

Utdybing i emnet: "Hva er atriell fibrillasjon av hjertet: tegn", er det viktig å merke seg følgende faktum: Denne typen rytmeforstyrrelse, avhengig av hyppigheten av kaotiske spenninger, kan deles inn i to nøkkeltyper. Det handler om paroksysmal (har en annen varighet av anfall og er ustabil) og konstant arrytmi.

Hvis du tar hensyn til hjertefrekvensen, kan du identifisere 3 former for atrieflimmer:

 • tahisystolsk hjertefrekvens, over 90 slag per minutt;
 • normosystolisk, fra 60 til 90 slag per minutt;
 • Bradisystolisk, hvor hjertefrekvensen ikke overstiger 60 bpm.

Svar på spørsmålet: "Atriell fibrillasjon av hjertet - hva er det?", Bør EKG-forskning også bli oppmerksom. Bunnlinjen er at med denne rytmeforstyrrelsen vises elektrokardiogrammet uten P-bølgen på grunn av fraværet av atriell excitasjon. Som et resultat bestemmes bare atrielle bølger f (frekvens fra 350 til 700 per minutt). Som deres egenskaper kan du angi forskjellen i amplitude og form, samt uregelmessighet. Slike egenskaper av bølger gir en ganske uvanlig form for elektrokardiogram.

Årsaker til atrieflimmer

Mens du vurderer emnet: "Atriell fibrillering av hjertet - hva er det?", Det er nødvendig å ta hensyn til årsakene til utviklingen av en slik tilstand:

1. Forskjellige sykdommer i skjoldbruskkjertelen (Hashimoto's skjoldbruskkjertel, nodular goiter, etc.), hormonelle lidelser.

2. Hjertesvikt, høyt blodtrykk, ventilsykdom eller hjertesvikt.

3. Sykdommen kan utvikles og med uavhengig (uten rådgivning med lege) ta diuretika for raskt vekttap.

4. En stor mengde alkohol kan også ha en negativ effekt på hjerteets arbeid.

5. Lungesykdommer, bronkial astma, bronkitt, tuberkulose og kronisk lungebetennelse.

6. Rytmen i hjertet kan forstyrres på grunn av at du har for stramme, tette klær.

7. Diabetes mellitus, komplisert av høyt blodtrykk og fedme, kan spille sin negative rolle i utviklingen av atrieflimmer.

8. Årsaker til atrieflimmer kan være forbundet med nervøs overbelastning, tretthet og en altfor aktiv følelsesmessig tilstand.

Mulige konsekvenser av ciliary rytmeforstyrrelser

Hvis en diagnose som "atriell fibrillering" ble etablert, er det all grunn til å frykte tilstopping av blodkaret med en trombose. Dette kan forklares ved at når rytmen er ødelagt, begynner venstre atrium å vibrere. En slik reaksjon øker risikoen for blodpropper betydelig. Hvis de tilfeldigvis er i hjernen, kan det forekomme et slag.

Derfor, de som prøver å forstå emnet: "Flimrende hjertearytmi - hva er det?" Er å forstå den fulle potensielle faren for denne tilstanden. I tillegg, med en slik diagnose, reduseres kontraktiliteten, noe som igjen kan føre til dødelig utgang. For å fortynne blod for å redusere risikoen for slag, brukes "Aspirin Cardio" og andre lignende legemidler.

Nærmere om hva er sinus arytmi i hjertet

I utgangspunktet bør det forstås at selv en sunn hjertemuskulatur ikke alltid har permanente sammentrekninger. Dette faktum er forklart av effekten på sinoatriale knutepunktet i ulike deler av nervesystemet. I sin tur er denne noden en av de viktige delene av hjertesystemet, som sikrer koordinering av arbeidet med ulike elementer av hjerteaktivitet.

Men hvis nivået av ustabilitet av sammentrekninger overstiger nivået på 10%, er det fornuftig å snakke om et brudd på hjertets rytme. I dette tilfellet er den absolutte stabiliteten til hjertemuskelen også ikke verdt å vurdere som en positiv faktor. Faktum er at denne tilstanden snakker om utmattelse, iskemisk sykdom og hjertesvikt.

Forstå temaet: "Hva er hjerteens arytmi i hjertet", er det verdt å merke seg følgende: Denne typen forstyrrelser blir ofte observert i ungdomsperioden når det er en intensiv dannelse av nervesystemet. Noen ganger er utviklingen av sinusarytmi en konsekvens av sykdommer i hjernen, nervesystemet eller sirkulasjonsforstyrrelser.

Et av de lyse symptomene på en slik arytmi kan betraktes som et doblet antall sammentrekninger på inspirasjon i forhold til utånding. Pulsen er i de fleste tilfeller 80 eller flere slag per minutt, selv i ro.

Forsøker å forstå hva sinus arytmi i hjertet er i et barn, er det nødvendig å ta hensyn til de særegenheter ved hvordan hjertemuskulaturen fungerer i barnets kropp. Bunnlinjen er at hos barn, varierer hjerteaktiviteten i mange henseender fra prosessene i kroppen til en voksen. For eksempel, når barnets systemer og organer modnes, er det en gradvis reduksjon i hjertefrekvensen (fra 140 slag per minutt etter fødselen til 75 i ungdomsår). Et slikt fenomen passer innenfor grensene til den tillatte norm.

Blant de naturlige egenskapene til den voksende organismen er respiratorisk arytmi, noe som er en følge av den umodne tilstanden av vegetativ regulering.

Studier av emnet: "Hjertets hjerterytme: Hva er det hos barn?", Det er verdt å ta hensyn til årsakene til utseendet av rytmeforstyrrelser i tidlig alder:

 • intrakranial hypertensjon;
 • prematuritet;
 • akselerasjon av vekst;
 • fedme;
 • rakitt,
 • encefalopati.

Mange barn kardiologer tror sinusarytmen normalt hjerte, forklarer sin stilling til det faktum at prosessen foregår på en naturlig måte, uten å forstyrre blodet pumpe, og derfor ikke utgjør en risiko for barnet.

Likevel er det fortsatt behov for å skille respiratorisk arytmi fra den patologiske sinus, som diagnostiseres hos 30% av barna. Hvis en patologisk sinusarytmi er blitt identifisert, er det nødvendig å besøke kardiologen. Også hver 6. måned anbefales det å gjennomgå en elektrokardiografisk undersøkelse.

Svar på spørsmålet: "Sinus arytmi i hjertet - hva er dette?", Det er nødvendig å være oppmerksom på det betydelige ødeleggende potensialet av den patologiske formen til denne sykdommen. Derfor, med de første symptomene på rytmeforstyrrelser, er det nødvendig å gjennomføre egnede diagnostiske tiltak uten å prøve å bestemme pasientens tilstand uavhengig.

Arrytmi behandling

Et slikt tema som "hjertets arrytmi: hva man skal behandle" er relevant for mange mennesker. Og det er verdt å begynne med de slags rytmeforstyrrelser, der terapi er vist uten å lykkes. Vi snakker om kronisk atrieflimmer, ventrikulær takykardi, etc.

Som hovedinstrumentet for innflytelse på hjertets rytme kan man nevne antiarrhythmic drugs. Hver av stoffene har en annen effekt: forårsaker økning eller reduksjon i hjertefrekvens, forlenger eller forkorter rytmen, etc. Eventuelt legemiddel skal utpekes av legen. Kardiologer er mer sannsynlig å anbefale et kjøp "Trimekain" "kinidin" "Metoprolol", "Dizopiramid", "Etatsizin", "Amiodaron" "Atenolol" og andre.

Samtidig for spesifikke typer arytmi, brukes spesifikke legemidler:

1. Extrasystolia: beroligende urter eller tabletter ("Belloid"), preparater av atropinserier og kalium. Hvis det skjer en økning i anfall, viser pasienten sykehusinnleggelse, behandling av sykdommen som forårsaket arytmi og intravenøs administrering av lidokain.

2. Under temaet: "Hjertets hjerte: hva du skal behandle" er verdt å ta hensyn til å overvinne sinus bradykardi. I dette tilfellet kan pacemakerinstallasjonen være relevant. Også foreskrevet vasodilatormedisiner ("Actovegin", "Trental", "Eufillin", etc.).

3. Sinus takykardi. Sedative tabletter, beta-blokkere, vitaminer og hjerte glykosider er vist.

4. Atriell fibrillasjon. I denne typen rytmeforstyrrelse brukes kirurgisk inngrep ofte. For faktisk til behandling av preparater er det mulig å bære «Propranolol», «Digoxin», «Quinidin». Antikoagulanter ("Coumadin") og elektropulsbehandling er også foreskrevet. Hvis atrieflimmer har et forlenget kurs, brukes ablasjonsmetoden (akkurat de områder av atriet som genererer unormale impulser blir ødelagt). Stadig populær er den minimalt invasive teknikken, som gjør det mulig å oppnå fullstendig eliminering av problemet i de aller fleste tilfeller.

5. Asystole, fladder av atria og ventrikler. Midlertidig hjertepacemaking, akutt hjertemassasje, innføring av kaliumklorid, lidokain, kirurgi, elektropulse er foreskrevet.

Det er viktig at alle legemidler foreskrives av legen, da noen legemidler kan ha bivirkninger (for eksempel internblødning) og kontraindikasjoner.

Hvordan spise med arytmi

Vi diskuterte hva som er hjertearytmen og hvordan å behandle denne sykdommen. Nå bør du være oppmerksom på viktigheten av diett. Hovedmålet med riktig ernæring i tilfelle rytmeforstyrrelser er inntaket av mineraler som er nødvendige for myokardiet: kalsium, kalium, magnesium. Forresten, de er i tilstrekkelige mengder som finnes i grønnsaker, frokostblandinger og frukt.

Kategorien av mineralske produkter for arytmi omfatter agurk, bønner, avokado, meieriprodukter, nepe grønnsaker, bakte poteter, bær, honning, fisk, gresskar, aprikoser, rosiner og bananer. For å gjenopprette hjertemuskelen gunstige effektene av hagtorn bær, nyper og Viburnum, samt te og blomster av bokhvete. I dette tilfellet er det nødvendig å forlate overdreven bruk av salt, krydder, animalsk fett, røkt mat og sukker.

Avslutte studiet av emnet: "Hva er hjertearytmi", er det fornuftig å fokusere på en seriøs holdning til symptomene på rytmeforstyrrelser, som kan være budbringer av farlige patologier. Dette betyr at ved de første tegn på sykdommen er det nødvendig å gjennomgå diagnostikk og å fastslå årsaken til sviktet i hjertets arbeid. Ellers kan det være en trussel, ikke bare for helse, men også for livet.

Symptomer på hjertearytmi og taktikk for å behandle sykdommen med folkemessige virkemidler

Hjertet er motoren til hele organismen vår, og den generelle tilstanden avhenger av sitt arbeid.

For tiden i verden var det en heller ugunstig økologiske situasjonen, lever vi i et forrykende tempo, kraften vi har ubalansert, er vi overvinne stress og følelsesutbrudd, som et resultat - en feil på denne vitale organ.

Hjertesykdommer fører ofte til en forverring i levestandarden og avhengighet av medisinering. Tilfeller av funksjonshemming og til og med død er hyppige.

Mange typer hjertesykdom er kjent for spesialister. Hvert enkelt tilfelle har sine egne egenskaper og symptomer. Alle disse plager blir vanligvis klassifisert i henhold til generelle kriterier.

Mange mennesker vet bevisst ikke symptomene på hjertesykdom. Dessuten blir smertsyndrom av denne sykdommen ikke observert.

Ulemper for helsen din fører til en forverring av medisinske indikatorer. Det er ingen hemmelighet for alle at 45% av alle dødsfall er fra hjerteinfarkt.

I denne artikkelen vil vi dvele i detalj om en av abnormiteter i hjertearbeidet, kalt arytmi.

Hjertet vårt bør ideelt sett fungere som en klokke. Hans rytme skal ha samme regularitet og frekvens. Derved sikres uavbrutt levering til alle organer og vev av nyttige stoffer og oksygen. Når det er en funksjonsfeil i arbeidet med kroppens viktigste "driver", må vi snakke om arytmi.

Medisin kjenner mange typer av denne sykdommen, og det er nødvendig å starte behandlingen først etter manifestasjonen av sykdommen.

Mulige årsaker

Når hjertet fungerer normalt, glemmer vi til og med at dette organet er til stede i kroppen vår. Men dessverre er dette ikke alltid tilfelle.

Årsakene til disse sykdommene er ganske mye.

 1. For det første er det en genetisk predisposisjon
 2. Den neste faktoren er underernæring.
 3. Denne listen skal suppleres av mangel på fysisk aktivitet, samt misbruk av sterk ånder og nikotin.
 4. En svært vanlig årsak er en nervøs sammenbrudd.
 5. En av hovedårsakene er en patologi som indikerer iskemisk sykdom, myokarditt, hjertesykdom eller kardiomyopati.
 6. Noen ganger kan det forekomme eller være en konsekvens av et hjerteinfarkt.
 7. Forstyrrelsen av metabolisme i kroppen kan også forårsake arytmi.
 8. Klimaks.
 9. Patologier i hjernen.
 10. Smittsomme og soppsykdommer.
 11. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 12. Arytmi kan oppstå på grunn av overdosering av stoffet eller i tilfelle av alvorlig forgiftning.
 13. Årsaken til arytmi kan være tilstedeværelse i lårvævets kropp, noe som gjør det vanskelig å passere impulser.
 14. Overspising. En full mage presser mot membranen. På grunn av dette blir pusten hyppig og intermitterende. For å gi vev og organer den nødvendige mengden oksygen, begynner hjertemuskelen å jobbe mye mer intensivt. Ikke glem at fordøyelsesprosessen er veldig energiintensiv for kroppen.

karakteristiske symptomer

I en sunn person bør antall hjerteslag være mellom 60 og 80 slag / minutt. Det er viktig at disse kuttene skal forekomme med samme frekvens.

Med takykardi blir antall slag større, med bradykardi - mye mindre, og med ekstrasystol hjerteslag blir ikke målt. Disse forstyrrelsene er symptomer på arytmi.

 1. Atrieflimmer. Symptomer: rask hjerterytme, kortpustethet, sømmer i brystet, økt svette, muskel svakhet, hyppig vannlating. Urimlig frykt, panikk, svimmelhet, besvimelse.
 2. Paroksysmal takykardi. Det kan vare fra noen få minutter til flere dager. Angrepet er ledsaget av smerter i brystet, støy i ørene, svimmelhet. Vises kvalme, kroppstemperatur stiger, i tarmene akkumulerer gasser, generell svakhet, besvimelse.
 3. Sinus bradykardi. Smerte i hjertet av hjertet, økt svette, endringer i blodtrykk, hukommelsessvikt, diffust bevissthet, kramper er mulig.
 4. beats. Hva er tegnene: frykt, urimelig angst, brystsmerter, mangel på luft, økt svette.

Hvordan kurere åreknuter på bena ved hjelp av folkemidlene? Les i denne artikkelen.

Generelle anbefalinger

Til å begynne med er det nødvendig å diagnostisere sykdommen og først da begynne å behandle den.

Svært ofte blir hjertefrekvensen forstyrret på grunn av andre sykdommer. Derfor bør følgende anbefalinger følges:

 • Ta hensyn til alle omstendighetene som kan være den underliggende årsaken til angrepet (for eksempel magnetiske stormer eller stress).
 • Ikke glem medisiner som legen foreskrev og ta dem til rett tid.
 • Gå regelmessig til legen og utfør nødvendige undersøkelser.
 • Ta penger som ikke gir blodpropper. Legg til diettmat som fortynnet blod (hvitløk, linfrø).
 • Ta medisiner som styrker hjertemuskelen.
 • Beskytt deg mot emosjonell stress og stress.
 • Gi opp kaffe, sigaretter og sterke alkoholholdige drikker.
 • Riktig å spise.

Disse anbefalingene for behandling av arytmi regnes som den vanligste og bør følges av alle, spesielt de som er utsatt for hjerte-og karsykdommer.

Husk at riktig livsstil er garantert, reduserer byrden på alle organer, og hjertet er i dette tilfellet ikke noe unntak.

Hvordan behandler du hjemme?

Det er mange folkelige oppskrifter basert på urter som kan lindre kroppsspenning, eliminere arytmieangrep og redusere frekvensen av deres manifestasjoner.

 1. Blomster og frukter av hagtorna. For å lage en helbredende drikke, ta 1 ss tørkede blomster eller 50 gram frukt og hell et glass kokende vann over dem. Det er bedre å gjøre dette i en termos. Etter insistering blir buljongen tatt 10 minutter før måltider 3 ganger om dagen for en halv kopp.
 2. Kombinert lag. Det er nødvendig å ta 500 gram sitron og rist det, tilsett 500 gram honning og 20 knuste aprikosfrø. Alle ingrediensene blandes grundig, blandingen tas før måltidene 2 ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.
 3. Herbal Decoction. For å forberede buljongen tar vi 1 ss fruktsvin, valerianrot, fennikel, kamille og peppermynte. Blandingen helles med kokende vann og legges på et vannbad. Vi insisterer i 15 minutter, fjern for fullstendig avkjøling. Ferdig betyr ta 1 spiseskje før sengetid.
 4. Midler av løk. Med en mild form for arytmi hjelper folkemidlet. For å gjøre det må du ta en liten løk og hugge det veldig fint. Skal skille et eple av middels størrelse. Ingrediensene er blandet, blandingen er tatt i mellom måltider, men ikke mer enn to ganger om dagen. For å oppnå effekten er behandlingsforløpet ikke mindre enn en måned.
 5. Tørket frukt. Denne oppskriften er en av de mest kjente i folkemedisin for behandling og forebygging av arytmi. Matlaging kurativ blanding: ta 200 gram tørkede aprikoser, rosiner og valnøtter, tilsett 5 ss honning og presse saften av en sitron. Sitronzest kan også legges til sammensetningen. Bland grundig, sett i en krukke og oppbevar i kjøleskap. Blandingen bør tas 1 spiseskje om morgenen etter å ha spist. Behandlingsforløpet er en måned, da må du ta en pause i 10 dager, og deretter fortsette behandlingen.

Hva anbefales ikke?

Ved en arytmi er det nødvendig å prøve å rense fra kostholdet til en akutt og salt mat. Det er nødvendig å glemme stekte og fete retter. Det anbefales ikke søt sodavann, røkt kjøtt, egg, kaffe, rømme. Det er nødvendig å redusere forbruket av sjokolade, søtsaker, ulike søte melprodukter, alkohol og helt glem om tobakk.

Ikke overbelast kroppen med overdreven fysisk anstrengelse, men ikke glem at du må lede en aktiv livsstil.

Og viktigst av alt - ikke selvmedisinere. Bare en erfaren kardiolog etter mye forskning kan bestemme utnevnelsen av visse medisiner.

Kan jeg drikke kamille under graviditet? Indikasjoner og kontraindikasjoner som skal brukes.

Om det er mulig å varme en nese på en genyantritis? Slik gjør du det riktig, finn ut av denne artikkelen.

Forebyggende tiltak

Arrytmi betraktes som en farlig sykdom, og dens forebygging inkluderer en rekke aktiviteter. Det er svært viktig å forhindre utviklingen av denne sykdommen, som er full av ubehagelige konsekvenser.

 1. Behandling av sykdommer, som er nært forbundet med hjertesykdom. Dette er en arteriell hypertensjon, ulike patologier av skjoldbruskkjertelen, virusinfeksjoner.
 2. Riktig ernæring. Din diett bør inkludere produkter rik på kalium og magnesium (nøtter, solsikkefrø, belgfrukter, frokostblandinger, kli). Du må spise mer grønnsaker og frukt. Og viktigst - ikke overeat, spesielt om natten.
 3. Det er helt nødvendig å gi opp dårlige vaner og ære en sunn livsstil.
 4. Dosering fysisk aktivitet. Det er nødvendig å gå mer til fots i frisk luft, for ikke å gjøre komplekse fysiske øvelser. Hvis legen lar deg, kan du gå jogging, gå eller svømme.
 5. Det er nødvendig å holde seg under kontroll din vekt, blodtrykk og blodsukker.
 6. Ikke bukk for følelser, unngå stress. Ikke glem om en sunn, full søvn og ingen tretthet.

Husk at kampen mot arytmi bare vil lykkes hvis du tar ansvar for helsen din og lytter til legenes anbefalinger.

Les Mer Om Fartøyene