Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Hva er hjertearytmen? Årsaker og behandling av arytmi

Et slikt problem, som et brudd på hjertets rytme, forstyrrer mange mennesker som tilhører helt forskjellige aldersgrupper. Og det er selvsagt ofte spørsmål om hvor farlig denne tilstanden kan være.

Hva er hjertearytmi

Vurdere arytmi som en uavhengig sykdom er ikke verdt det, fordi det er et symptom på utviklingen av ulike patologier. I noen tilfeller er det ingen alvorlige problemer for arytmi, i andre viser en rytmeforstyrrelse en alvorlig kardiovaskulær sykdom.

Som regel begynner folk som har opplevd hjertearytmi for første gang å bekymre seg sterkt om denne diagnosen. Som et egentlig eksempel kan man nevne en ekstrasystole, der det ser ut til at hjerteaktiviteten stopper. Selvfølgelig er slike følelser få mennesker likegyldige, selv om et slikt hjertefrekvens ikke representerer en reell trussel mot helse.

Men dette betyr ikke at typer arytmi, som ikke er dødelige, bør ignoreres. Behandling bør i alle tilfeller gjøres.

Svar på spørsmålet: "Hva er hjertearytmen?", Det er verdt å legge merke til feilen i den utbredte dommen, som om begrepet innebærer en tilstand der hjertemuskelen reduseres tilfeldig. Faktisk bruker leger denne definisjonen til å angi noen brudd på hjerteaktivitet (hurtighet eller bremsing av puls).

Årsakene til arytmier

Hvis vi snakker om innbyggerne, som ikke hadde å forholde seg til hjerte-og karsykdommer, bør det bemerkes at i deres tilfelle arytmien er i stor grad anekdotiske og er ikke en årsak til alvorlige opplevelser. Men du trenger å besøke en lege uansett.

Som av de grunner, som fører til en virkelig farlig betingelse at en av dem vises hypertensjon, koronarsykdom, hjerteventilfeil, hjerteledning og andre kardiovaskulære sykdommer.

Innenfor rammen av emnet: "Hva er hjertearytmi" er det viktig å merke seg andre grunner som fører til en så vanskelig tilstand. Vi snakker om den fysiske og følelsesmessig stress, anemi, skjoldbrusk sykdommer, infeksjonssykdommer, feber, tar visse sentralstimulerende midler (koffein, kokain, alkohol, amfetamin) og medisiner. Noen ganger kan arytmi bli arvet.

Noen av sine varianter (sinus takykardi og atriell ekstrasystole) forårsaker ikke pasienten ubehagelige opplevelser. I dette tilfellet indikerer deres tilstedeværelse som regel spesifikke ikke-kardiale patologier. Et eksempel er økt funksjon av skjoldbruskkjertelen.

En alvorlig fare for liv er ventrikulær takykardi. Det er hun ofte fører til plutselig død på grunn av hjertesvikt. Bradykardi, ledsaget av kort bevissthetstab, bør også tas alvorlig, selv om de er mye mindre sannsynlig å forårsake død.

Generell symptomatologi av arytmier

Vi har analysert hva som er hjertearytmen. Symptomer på denne sykdommen - neste punkt i listen over problemer som bør vurderes i denne artikkelen. På en gang vil vi gjøre en reservasjon, de følelsene ved brudd på en rytme i hjertet - dette fenomenet dypt individuelt. Den hyppigst forsterkede eller forsinkede hjerterytmen får seg til å føle seg i utsatt stilling på venstre side. Hvis en person er i stand til å tydeligvis føle hjertemuskulaturens arbeid, er dette sannsynligvis en konsekvens av alvorlig hjertepatologi. De pasientene som har blitt diagnostisert med hjertesykdom opplever ofte lignende følelser.

Det er også viktig å forstå at med en relativt svak symptomatologi kan en arytmi som utgjør en alvorlig trussel mot helse utvikles. Samtidig forutsetter rytmeforstyrrelser, som har et utprøvd klinisk bilde, ofte ikke dødelige konsekvenser. Konsekvensen av forstyrrelser i hjerterytmen kan være hjertesvikt, noe som igjen forårsaker synkope og svimmelhet. Hvis slike symptomer ble registrert, er det nødvendig å gjennomgå nøddiagnose og behandling.

Typer av arytmi

Det er viktig å forstå at brudd på hjerterytmen kan ha en annen natur. Og avhengig av hvilke funksjoner av arytmen er løst i diagnosen, kan du avgjøre hvor alvorlige problemene gir dette symptomet.

Så, arytmier kan deles inn i følgende typer:

1. Sinus bradykardi. I dette tilfellet, som en karakteristisk funksjon, kan du bestemme reduksjonen i hjertefrekvensen (maksimum 55 slag per minutt, ofte - betydelig mindre). Den manifestasjon av bradykardi registreres ikke bare hos pasienter eller eldre, men også hos representanter for sunn ungdom. Denne typen arytmi er ofte ledsaget av hypotensjon og hjertesykdom. Leger på grunnlag av mange studier hevder at årsaken til utviklingen av patologien ovenfor er reduksjonen i skjoldbruskfunksjonen. Som vanlige symptomer kan du identifisere generell svakhet, ubehag i hjertet og svimmelhet.

2. Sinus takykardi. En av de viktigste kildene til elektriske impulser i myokardiet er sinuskoden. I sin tur forstås sinus takykardi som å provokere hjertemuskelen til hyppigere sammentrekninger (mer enn 90 slag per minutt). De som utvikler dette skjemaet, kan tydeligvis føle økt hjertefrekvens. Progress sinusovaja en takykardi ved en følelsesmessig overbelastning, de høye temperaturer som er konsekvens eller undersøkelse av katarralsykdommer og sterke belastninger.

3. Sinus arytmi i hjertet. Denne sykdommen er i de fleste tilfeller diagnostisert hos ungdom og barn. Svar på spørsmålet: "Sinus arytmi i hjertet - hva er dette?", Det er verdt å ta hensyn til essensen av problemet, noe som tilsvarer en feilveksling av hjerteslag. Denne typen patologi kan tilskrives åndedrettsorganet, fordi med denne tilstanden på utånding øker sammentrekningene av hjertemuskelen, og med inspirasjon reduseres.

4. Atriell fibrillasjon. I dette tilfellet ligger hovedproblemet i den kaotiske sammentrekningen av atria, noe som fører til et brudd på blodstrømmen. Å gi et svar på spørsmålet: "Atrieflimmer av hjertet - at det er" viktig å ta hensyn til symptomer på sykdommen, manifestert som kortpustethet, tretthet og en følelse av ujevne hjerteslag. Påvirke utviklingen av denne type arytmi kan være avbrudd i skjoldbruskkjertelen, reduserte nivåer av kalium i blodet, hypertensjon, medfødt hjertesykdom og hjertesvikt.

5. Ekstrakositti. Denne termen brukes til å bestemme for tidlig sammentrekning av hjertet selv, så vel som dets individuelle deler. Med denne sykdommen manifesteres symptomer som svimmelhet, hjertesvikt og svakhet. Extrasystolia kan tilskrives de typer arytmi som forekommer oftest. Videre er det i stand til å utvikle ikke bare under påvirkning av kardiovaskulære sykdommer, men også på grunn av unormaliteter i arbeidet med indre organer (GIT, genitourinary system, etc.). Hyppig bruk av alkohol, røyking og stressende situasjoner kan spille en negativ rolle.

Hva du bør vite om flutter og atrieflimmer

Denne typen brudd på hjerterytmen er en av de mest vanlige og komplekse, så det må være spesiell oppmerksomhet. I noen mennesker, og berører den arytmi, kan spørsmålet oppstå: "Shimmering uregelmessig hjerterytme - hva det er," Under denne diagnosen er nødvendig for å forstå dannelsen av sammentrekning og eksitasjon i individuelle fibre (tomter) atrium, og dette til tross for at, generelt, slike prosesser i kroppen er fraværende.

På grunn av en slik tilfeldig og kaotisk eksitasjon av spesifikke fibre, er det et hinder for impulser som må passere inn i antiventrikulærnoden, så vel som inn i ventriklene. For dem (ventriklene) får noen impulser fortsatt, noe som er den ultimate årsaken til tilfeldige eksitasjoner.

Utdybing i emnet: "Hva er atriell fibrillasjon av hjertet: tegn", er det viktig å merke seg følgende faktum: Denne typen rytmeforstyrrelse, avhengig av hyppigheten av kaotiske spenninger, kan deles inn i to nøkkeltyper. Det handler om paroksysmal (har en annen varighet av anfall og er ustabil) og konstant arrytmi.

Hvis du tar hensyn til hjertefrekvensen, kan du identifisere 3 former for atrieflimmer:

 • tahisystolsk hjertefrekvens, over 90 slag per minutt;
 • normosystolisk, fra 60 til 90 slag per minutt;
 • Bradisystolisk, hvor hjertefrekvensen ikke overstiger 60 bpm.

Svar på spørsmålet: "Atriell fibrillasjon av hjertet - hva er det?", Bør EKG-forskning også bli oppmerksom. Bunnlinjen er at med denne rytmeforstyrrelsen vises elektrokardiogrammet uten P-bølgen på grunn av fraværet av atriell excitasjon. Som et resultat bestemmes bare atrielle bølger f (frekvens fra 350 til 700 per minutt). Som deres egenskaper kan du angi forskjellen i amplitude og form, samt uregelmessighet. Slike egenskaper av bølger gir en ganske uvanlig form for elektrokardiogram.

Årsaker til atrieflimmer

Mens du vurderer emnet: "Atriell fibrillering av hjertet - hva er det?", Det er nødvendig å ta hensyn til årsakene til utviklingen av en slik tilstand:

1. Forskjellige sykdommer i skjoldbruskkjertelen (Hashimoto's skjoldbruskkjertel, nodular goiter, etc.), hormonelle lidelser.

2. Hjertesvikt, høyt blodtrykk, ventilsykdom eller hjertesvikt.

3. Sykdommen kan utvikles og med uavhengig (uten rådgivning med lege) ta diuretika for raskt vekttap.

4. En stor mengde alkohol kan også ha en negativ effekt på hjerteets arbeid.

5. Lungesykdommer, bronkial astma, bronkitt, tuberkulose og kronisk lungebetennelse.

6. Rytmen i hjertet kan forstyrres på grunn av at du har for stramme, tette klær.

7. Diabetes mellitus, komplisert av høyt blodtrykk og fedme, kan spille sin negative rolle i utviklingen av atrieflimmer.

8. Årsaker til atrieflimmer kan være forbundet med nervøs overbelastning, tretthet og en altfor aktiv følelsesmessig tilstand.

Mulige konsekvenser av ciliary rytmeforstyrrelser

Hvis en diagnose som "atriell fibrillering" ble etablert, er det all grunn til å frykte tilstopping av blodkaret med en trombose. Dette kan forklares ved at når rytmen er ødelagt, begynner venstre atrium å vibrere. En slik reaksjon øker risikoen for blodpropper betydelig. Hvis de tilfeldigvis er i hjernen, kan det forekomme et slag.

Derfor, de som prøver å forstå emnet: "Flimrende hjertearytmi - hva er det?" Er å forstå den fulle potensielle faren for denne tilstanden. I tillegg, med en slik diagnose, reduseres kontraktiliteten, noe som igjen kan føre til dødelig utgang. For å fortynne blod for å redusere risikoen for slag, brukes "Aspirin Cardio" og andre lignende legemidler.

Nærmere om hva er sinus arytmi i hjertet

I utgangspunktet bør det forstås at selv en sunn hjertemuskulatur ikke alltid har permanente sammentrekninger. Dette faktum er forklart av effekten på sinoatriale knutepunktet i ulike deler av nervesystemet. I sin tur er denne noden en av de viktige delene av hjertesystemet, som sikrer koordinering av arbeidet med ulike elementer av hjerteaktivitet.

Men hvis nivået av ustabilitet av sammentrekninger overstiger nivået på 10%, er det fornuftig å snakke om et brudd på hjertets rytme. I dette tilfellet er den absolutte stabiliteten til hjertemuskelen også ikke verdt å vurdere som en positiv faktor. Faktum er at denne tilstanden snakker om utmattelse, iskemisk sykdom og hjertesvikt.

Forstå temaet: "Hva er hjerteens arytmi i hjertet", er det verdt å merke seg følgende: Denne typen forstyrrelser blir ofte observert i ungdomsperioden når det er en intensiv dannelse av nervesystemet. Noen ganger er utviklingen av sinusarytmi en konsekvens av sykdommer i hjernen, nervesystemet eller sirkulasjonsforstyrrelser.

Et av de lyse symptomene på en slik arytmi kan betraktes som et doblet antall sammentrekninger på inspirasjon i forhold til utånding. Pulsen er i de fleste tilfeller 80 eller flere slag per minutt, selv i ro.

Forsøker å forstå hva sinus arytmi i hjertet er i et barn, er det nødvendig å ta hensyn til de særegenheter ved hvordan hjertemuskulaturen fungerer i barnets kropp. Bunnlinjen er at hos barn, varierer hjerteaktiviteten i mange henseender fra prosessene i kroppen til en voksen. For eksempel, når barnets systemer og organer modnes, er det en gradvis reduksjon i hjertefrekvensen (fra 140 slag per minutt etter fødselen til 75 i ungdomsår). Et slikt fenomen passer innenfor grensene til den tillatte norm.

Blant de naturlige egenskapene til den voksende organismen er respiratorisk arytmi, noe som er en følge av den umodne tilstanden av vegetativ regulering.

Studier av emnet: "Hjertets hjerterytme: Hva er det hos barn?", Det er verdt å ta hensyn til årsakene til utseendet av rytmeforstyrrelser i tidlig alder:

 • intrakranial hypertensjon;
 • prematuritet;
 • akselerasjon av vekst;
 • fedme;
 • rakitt,
 • encefalopati.

Mange barn kardiologer tror sinusarytmen normalt hjerte, forklarer sin stilling til det faktum at prosessen foregår på en naturlig måte, uten å forstyrre blodet pumpe, og derfor ikke utgjør en risiko for barnet.

Likevel er det fortsatt behov for å skille respiratorisk arytmi fra den patologiske sinus, som diagnostiseres hos 30% av barna. Hvis en patologisk sinusarytmi er blitt identifisert, er det nødvendig å besøke kardiologen. Også hver 6. måned anbefales det å gjennomgå en elektrokardiografisk undersøkelse.

Svar på spørsmålet: "Sinus arytmi i hjertet - hva er dette?", Det er nødvendig å være oppmerksom på det betydelige ødeleggende potensialet av den patologiske formen til denne sykdommen. Derfor, med de første symptomene på rytmeforstyrrelser, er det nødvendig å gjennomføre egnede diagnostiske tiltak uten å prøve å bestemme pasientens tilstand uavhengig.

Arrytmi behandling

Et slikt tema som "hjertets arrytmi: hva man skal behandle" er relevant for mange mennesker. Og det er verdt å begynne med de slags rytmeforstyrrelser, der terapi er vist uten å lykkes. Vi snakker om kronisk atrieflimmer, ventrikulær takykardi, etc.

Som hovedinstrumentet for innflytelse på hjertets rytme kan man nevne antiarrhythmic drugs. Hver av stoffene har en annen effekt: forårsaker økning eller reduksjon i hjertefrekvens, forlenger eller forkorter rytmen, etc. Eventuelt legemiddel skal utpekes av legen. Kardiologer er mer sannsynlig å anbefale et kjøp "Trimekain" "kinidin" "Metoprolol", "Dizopiramid", "Etatsizin", "Amiodaron" "Atenolol" og andre.

Samtidig for spesifikke typer arytmi, brukes spesifikke legemidler:

1. Extrasystolia: beroligende urter eller tabletter ("Belloid"), preparater av atropinserier og kalium. Hvis det skjer en økning i anfall, viser pasienten sykehusinnleggelse, behandling av sykdommen som forårsaket arytmi og intravenøs administrering av lidokain.

2. Under temaet: "Hjertets hjerte: hva du skal behandle" er verdt å ta hensyn til å overvinne sinus bradykardi. I dette tilfellet kan pacemakerinstallasjonen være relevant. Også foreskrevet vasodilatormedisiner ("Actovegin", "Trental", "Eufillin", etc.).

3. Sinus takykardi. Sedative tabletter, beta-blokkere, vitaminer og hjerte glykosider er vist.

4. Atriell fibrillasjon. I denne typen rytmeforstyrrelse brukes kirurgisk inngrep ofte. For faktisk til behandling av preparater er det mulig å bære «Propranolol», «Digoxin», «Quinidin». Antikoagulanter ("Coumadin") og elektropulsbehandling er også foreskrevet. Hvis atrieflimmer har et forlenget kurs, brukes ablasjonsmetoden (akkurat de områder av atriet som genererer unormale impulser blir ødelagt). Stadig populær er den minimalt invasive teknikken, som gjør det mulig å oppnå fullstendig eliminering av problemet i de aller fleste tilfeller.

5. Asystole, fladder av atria og ventrikler. Midlertidig hjertepacemaking, akutt hjertemassasje, innføring av kaliumklorid, lidokain, kirurgi, elektropulse er foreskrevet.

Det er viktig at alle legemidler foreskrives av legen, da noen legemidler kan ha bivirkninger (for eksempel internblødning) og kontraindikasjoner.

Hvordan spise med arytmi

Vi diskuterte hva som er hjertearytmen og hvordan å behandle denne sykdommen. Nå bør du være oppmerksom på viktigheten av diett. Hovedmålet med riktig ernæring i tilfelle rytmeforstyrrelser er inntaket av mineraler som er nødvendige for myokardiet: kalsium, kalium, magnesium. Forresten, de er i tilstrekkelige mengder som finnes i grønnsaker, frokostblandinger og frukt.

Kategorien av mineralske produkter for arytmi omfatter agurk, bønner, avokado, meieriprodukter, nepe grønnsaker, bakte poteter, bær, honning, fisk, gresskar, aprikoser, rosiner og bananer. For å gjenopprette hjertemuskelen gunstige effektene av hagtorn bær, nyper og Viburnum, samt te og blomster av bokhvete. I dette tilfellet er det nødvendig å forlate overdreven bruk av salt, krydder, animalsk fett, røkt mat og sukker.

Avslutte studiet av emnet: "Hva er hjertearytmi", er det fornuftig å fokusere på en seriøs holdning til symptomene på rytmeforstyrrelser, som kan være budbringer av farlige patologier. Dette betyr at ved de første tegn på sykdommen er det nødvendig å gjennomgå diagnostikk og å fastslå årsaken til sviktet i hjertets arbeid. Ellers kan det være en trussel, ikke bare for helse, men også for livet.

Hjertets arrytmi

Hjerterytme er en sykdom i sekvensen, frekvensen og rytmen til hjerterytmen. I en rolig tilstand, i de fleste tilfeller kan en person bare føle seg svake hjerteslag, uten å føle sin rytme. Eksplisitte følelser av forstyrrelser i hjertets arbeid (kaotisk eller rask sammentrekning, plutselig fading) indikerer at en person er i hjertearytmi

Hjertesrytmi - årsaker

Hvis en person ikke har hjertesykdom, er arytmiene oftest manifestert i form av sporadiske enkelt episoder, noe som ikke bør gis for mye betydning. Imidlertid må disse sakene fortsatt diskuteres med legen.

Påviste er følgende grunner for arytmi: hypertensjon, svekket hjertelednings, hjertesvikt, hjerteventilfeil, koronar hjertesykdom og andre cardio - vaskulære sykdommer. Til tross for alle de ovennevnte grunnene må det huskes at arytmi ikke alltid indikerer en nåværende hjertesykdom. Det er mange grunner til arytmi, og i noen tilfeller er det ikke mulig å etablere dem.

I tillegg til hjertesykdom, er følgende irriterende faktorer av arytmier: (. Amfetaminer, kokain, alkohol, tobakk, koffein og så videre) den følelsesmessig eller fysisk stress, feber og betennelse, thyroid sykdom og anemi, tar visse medisiner og forskjellige stimulanser. Noen typer arytmier kan arves.

Mange hjertearytmi (atriale premature slag sinus takykardi) kan ikke bli følt av pasienten, og i de fleste tilfeller å indikere tilstedeværelse av en person har en viss ekstrakardiale patologi (økt thyroideafunksjonen, osv.), Uten at dette fører til noen konsekvenser. Spesielt farlig for livet er ventrikulære takykardier, som i 85% av tilfellene er den direkte årsaken til plutselig hjertedød. Litt mindre farlig er bradykardi (i 15% av tilfellene er årsaken til plutselig hjertedød), som er ledsaget av kort plutselig bevissthetstap

Typer av arytmi

Avhengig av spesifikkheten av hjertearytmier, er de følgende varianter av arytmi forskjellig:

takykardi - øke (mer enn 90 slag per minutt) av hjertefrekvensen. Til tross for at takykardi har mange varianter, er det vanlig å ta hensyn til hovedpersonen av dem:

- Sinus (fysiologisk) takykardi - manifestert av en paroksysmal økning i hjertefrekvens til 130-210 slag per minutt. Denne typen takykardi kan forekomme hos ganske friske mennesker på grunn av følelsesmessig eller fysisk anstrengelse, etter å ha stoppet som hjertebanken kommer tilbake til normal. Også sinus takykardi kan være forårsaket av hjertesykdommer som hjertesvikt, hjertesykdom, etc.

- Paroksysmal (patologisk) takykardi - manifestert av en kraftig økning i hjertefrekvensen til 130-210 slag per minutt. Angrepet slutter også brått, som det begynner. Varigheten av et angrep kan vare fra noen få minutter til flere dager. Patologisk takykardi forekommer oftest hos personer med sykdommer i sentralnervesystemet og hjertet

bradykardi - Senker hjertefrekvensen til en voksen person til mindre enn seksti slag per minutt. På grunn av den langsomme hjertefrekvensen, reduseres nivået av blodtilførsel til de indre organene, noe som negativt påvirker det tilstrekkelige arbeidet til hele organismen. Hovedtegnene til bradykardi inkluderer: økt tretthet, svakhet, svimmelhet, smerte i hjertet, noen ganger kan det være et komplett bevissthetstap. Bradykardi oppstår med endokrine sykdommer, nevroser, fordøyelsessystemets patologi, forhøyede nivåer av kalium i blodet etc.

beats - For tidlig sammentrekning av både selve hjertet og dets individuelle deler. De viktigste symptomene på denne forstyrrelsen av hjerteaktivitet er svakhet, svimmelhet og den såkalte "fading" av hjertet. Arrythmia er den vanligste typen av kardial arytmi og kan forekomme ikke bare på grunn av nærværet av hjerte - vaskulære sykdommer, men også på grunn av feilfunksjon i en andre indre organer (forstyrrelser i det urogenitale system, fordøyelsessystem, osv.). For hyppige årsaker til forekomsten av ekstrasystoler er stressssituasjoner, samt effekten av koffein, alkohol og tobakk

Atrieflimmer - kaotisk atriell sammentrekning, som fører til brudd på hele blodsirkulasjonen. Atrieflimmer manifesterer opplevelser av ujevn hjerteslag, rask tretthet, kortpustethet, etc. Årsakene til atrieflimmer omfatter hypertensjon, hjertesvikt, redusert kaliumnivåer i blodet, unormal funksjon av skjoldbruskkjertelen, medfødt hjertefeil

Arrytmi - symptomer

Alle manifestasjoner i denne patologien er svært subjektive og individuelle, tk. Å føle hjerteslag er i stand til de fleste uten å ha noen sykdommer i hjerte-kar-systemet. Ofte er dette et innkommende tegn og føles liggende på siden av hjertet. Ofte er det folk som føler sitt eget hjerte, skremt av det, men dette indikerer ikke alltid forekomsten av alvorlig hjertepatologi. Pasienter som lider av hjertesykdom opplever slike forhold gjentatte ganger. I de tidlige stadiene av visse typer arytmier kan forekomme med dårlig symptomatisk eller subklinisk, og på den annen side, noen arytmier svært lyse klinisk bilde, men som ikke bærer de fleste tilfeller ingen alvorlige konsekvenser. Krenkelser i hjerterytmen kan føre til hjertesvikt, som er ledsaget av svimmelhet og svimmelhet. Hvis slike manifestasjoner er tilstede, er det angitt en nøddiagnose og umiddelbar behandling.

Den vanligste metoden for å diagnostisere arytmi er et kardiogram - en grafisk fremstilling av elektriske impulser som får hjertet til å trekke seg sammen. Basert på kardiogrammet setter legen diagnosen og foreskriver nødvendig behandling

Arrytmi - behandling

Metoder for behandling av hjerterytmeforstyrrelser kan variere avhengig av forekomst eller fravær av symptomer, alvorlighetsgraden (som er den primære årsaken til arytmi) av hjertesykdom, hyppigheten av arytmi angrep. Avhengig av type arytmi, kan behandlingen variere fra medisinering til mer komplisert kirurgisk (implantering av hjertekardioverter - defibrillator). I noen tilfeller er spesialiserte eller enkle pacemakere brukt til å eliminere arytmi

Takykardi krever ofte ingen behandling. Pasienten anbefales å forlate dårlige vaner (røyking, alkohol, drikke kaffe, sterk te, sjokolade og Coca-Cola) og maksimal (hvis mulig) hvile. Fra de offentlig tilgjengelige medisinene anbefaler corvalol og tinktur av valerian. I noen tilfeller kan legen din bestemme at utnevnelsen av en bestemt medisinsk behandling, hvor det hyppigst forskrevne følgende legemidler: digoxin, propranolol, ritmilen, verapamil, lidokain

Ved mild sykdom er behandlingen ofte ikke nødvendig. I noen tilfeller utvikler bradykardi mot bakgrunnen av patologiske forandringer i myokardets arbeid (hjertemuskulatur), med tilstrekkelig tidsriktig behandling som forsvinner og symptomatologien til bradykardi. I tilfelle at hyppigheten av hjertesammensetninger blir mindre enn femti slag per minutt, oppstår en alvorlig trussel mot menneskelivet og akutt medisinsk behandling kreves. Legemidler foreskrevet for behandling av bradykardi: atenolol, alupent, atropin. Det er strengt forbudt å ta disse medisinene alene, da de selv kan forårsake arytmi.

I alvorlige tilfeller av bradykardi utføres en implantering av pacemakeren. Funksjonen til denne enheten er å øke hjertefrekvensen til normalverdien, som oppnås ved hjelp av elektroniske pulser sendt av pacemakeren. Umiddelbart er selve implantatet implantert under den store brystmuskelen

Behandlingen av hvert tilfelle kan være forskjellig. I tilfeller av CNS-sykdommer anbefales pasienten å konsultere en psykoterapeut og ta beroligende midler. Hvis sykdommen skyldes sykdommer i andre indre organer, blir det oppmerksom på dem. Pasienter som lider av ekstrasystole anbefales ikke å bruke sterk te og kaffe, alkoholmisbruk og røyking. For behandling av arytmi følgende stoffer anvendt: sotalol, amiodaron, beta-blokkere (pindolol, propranolol, metoprolol, oxprenolol, talinolol, atenolol)

Behandling av atrieflimmer

I denne sykdommen til å gjenopprette normal kardial rytme ved anvendelse av forskjellige kombinasjoner av antiarytmika (sotalol etatsizin, propafenon, VFS, kinidin, disopyramid, amiodaron). I hvert tilfelle er stoffene nøye utvalgt av den behandlende legen.

I tilfelle mangel på forsvarlige resultater med medisinsk behandling, vises bruken av elektrisk kardioversjon. Formålet med denne prosedyren er å gjenopprette den normale rytmen til hjerteslag ved hjelp av spesielle elektriske utladninger som leveres direkte til hjertet. Kardioversjon kan være både intern og ekstern. For å unngå ubehagelige opplevelser utføres denne prosedyren under generell anestesi.

Hjertets hjerterytme - hva er det, tegn, symptomer, behandling, hva er farlig, førstehjelp i arytmi

Hjerterytme er et brudd på regelmessigheten eller frekvensen av en normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet.

Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

Hva er en arytmi?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Arrhythmia er en patologisk tilstand, et brudd på frekvensen, rytmiciteten og sekvensen av eksitasjon og sammentrekning av hjertet.

I normal tilstand samarbeider hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60 til 80 slag per minutt. Hvis kroppen trenger det, kan hjertet senke eller fremskynde sitt arbeid. Arytmi er en hvilken som helst rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra normal normal sinusrytme.

Arrhythmier kan observeres selv hos helt friske mennesker mot bakgrunn av alvorlig tretthet, med forkjølelse, etter å ha drukket alkohol.

Andelen arytmier blant alle hjertesykdommer er ganske høy. I en alder av ca. 50 år forekommer ulike typer arytmier hos 1% av befolkningen. Med hvert påfølgende år øker forekomsten av sykdommen, ved fylte 60 år, opp 10%.

 • Hos menn er risikoen for arytmi 1,5 ganger høyere enn kvinners.
 • Blant barn og ungdom observeres medfødt sykdom i 0,6%, assosiert med ulike patologier - opptil 8%.

En annen fareperiode er gjennomsnitts- og førtidspensjonalderen. Dette skjer av følgende årsaker:

 • kroppen har allerede brukt mesteparten av sine reserver;
 • utsatt for stress;
 • skader og sykdommer ble overført;
 • profesjonelle feil utviklet.

I dette tilfellet er det obligatorisk å ta medisin for hjertearytmi. Regelmessig inntak av midler mot patologi kan redusere risikoen for slagtilfeller.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

årsaker

Til hjertesykdommer bærer provokerende patologi:

 • hjertesvikt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • inflammatoriske fenomen i hjertemuskelen;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • hjerte svulster;
 • medfødte anomalier av ledende system;
 • defekter av myokardiet;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati.

Patologier av andre organer og systemer som forårsaker arytmi:

 • diabetes mellitus;
 • sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene;
 • alkoholforgiftning;
 • mangel i kroppen av mineralsalter, spesielt kalium og magnesium.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

Årsakene til alle former for patologi er ganske like. De fleste av dem er resultatet av enkelte sykdommer, feil livsstil hos pasienten eller arvelig i naturen.

Etter å ha analysert kildene til hjertesvikt, identifiserte legene de viktigste risikofaktorene:

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

 • genetisk predisposisjon;
 • høyt blodtrykk;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • elektrolyttforstyrrelser;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av stimulanter.

Arrhythmier er brudd på hjerterytmen som er ledsaget av:

 • (mindre enn 60 slag per minutt).
 • hyppigere (mer enn 100 per minutt).
 • eller uregelmessig hjerteslag.

Reduksjon i hjerterytmen kalles bradykardi (bradi-sjeldne), hyppig takykardi (tahi - hyppig).

Blant brudd på automatiskiteten til sinusknutepunktet er det:

 • Sinus arytmi - funksjonsfeil i sammentrekningen av hjertet. Oftere observert hos unge mennesker, mens det kan være forbundet med økt pust under treningen.
 • Sinus bradykardi - senking av hjerte-rytmer.
 • Sinus takykardi er en økning i hjerteslag.
 • Asyros av atriaen (komplett undertrykkelse av sinusknudepunktet).
 • Glitrende arytmi. Leger beskrive denne type arytmi er atrieflutter i brystet - hjertet begynner å avta raskt (opp til 150 slag per minutt), deretter enda raskere (opp til 300 slag per minutt), atriene er ikke helt redusert, og ventriklene gjøre det uregelmessig.
 • Blokkering av hjertet. Pulsen forsvinner, hjertefrekvensen avtar dramatisk, pasienten kan komme inn i en bevisstløs tilstand, et hjerteblokk kan provosere et konvulsivt syndrom.

Mange hjertearytmi (atriale premature slag sinus takykardi) kan ikke bli følt av pasienten, og i de fleste tilfeller å indikere tilstedeværelse av en person har en viss ekstrakardiale patologi (økt thyroideafunksjonen, osv.), Uten at dette fører til noen konsekvenser.

Spesielt farlig for livet er ventrikulære takykardier, som i 85% av tilfellene er den direkte årsaken til plutselig hjertedød.

Litt mindre farlig er bradykardi (i 15% av tilfellene er årsaken til plutselig hjertedød), som er ledsaget av kort plutselig bevissthetstap

Symptomer på hjertearytmi hos voksne

Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Den vanligste behandlingen for klager på arytmi har følgende symptomer:

 • hyppige hjerteslag
 • generell svakhet;
 • følelse av tyngde i thoracic segmentet;
 • følelse av fullhet av et bryst med fuktighet;
 • semi-fainting tilstand;
 • følelse av mangel på oksygen;
 • Omfattende smerte;
 • svimmelhet.

I tillegg blir ansiktshuden til en person som lider av arytmi en gråaktig nyanse. Dette skyldes det faktum at blodet strømmer til hodet ujevnt. Det kapillære vaskulære systemet klarer ikke overbelastning, blodstart av blod begynner. I noen tilfeller kan dette få konsekvenser i form av et venøst ​​rutenett.

 • Hos pasienter er det økt hjertebank med ubehagelige, muligens smertefulle opplevelser i hjerteområdet.
 • senking av trykk;
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • kompleksitet med ytelsen av fysisk arbeid.
 • mangel på luft;
 • svette;
 • frykt;
 • blep av huden.
 • Vanligvis begynner en slik arytmi paroksysmalt, og hyppigheten og varigheten av angrepene er individuelle.
 • I flere pasienter, etter flere anfall, opprettes en kronisk form, i andre - svært sjeldne kort forverring, som ikke utvikles, observeres.

I alle fall, hvis det er noen brudd i hjerterytmen, så er dette grunnen til besøket til en spesialist. Hvis du tar lette på disse symptomene, kan en banal takykardi eller en annen type arytmi føre til en kraftig forverring i helse og til og med plutselig død.

Enn arytmen er farlig: komplikasjoner for personen

Arrhythmier er fulle av utviklingen av livstruende komplikasjoner:

 • hjerteastma (utilstrekkelig blodtilførsel til lungene);
 • lungeødem (sekresjon av en del blod fra kapillærene inn i lungens alveoler);
 • cerebral iskemi (oksygen sult);
 • hemodynamiske lidelser (bevegelse av blod gjennom blodkar);
 • senke blodtrykket til livstruende forhold (arytmisk sammenbrudd);
 • trombose (dannelse av trombi som forhindrer normal blodgennemstrømning i øret til atriene);
 • tromboembolisme (separasjon av trombus og fullstendig lukning av lumen i noen fartøy);
 • kardiogent sjokk (akutt hjertesvikt med dødelig utgang på 80%);
 • fibrillering og flutter av ventriklene (tilsvarende hjerteinfarkt).

Hjertarytmi (dets former, livstruende) øker risikoen for plutselig hjertedød (10-15% innen fem år etter utseendet av patologien).

diagnostikk

Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier.

 • EKG. Elektroder er festet til pasientens bryst, armer og ben. Varigheten av faser av sammentrekning av hjertemuskelen studeres, intervaller er løst.
 • Ekkokardiografi. Her brukes en ultralydssensor. Legen får et bilde av hjertekamrene, ser på bevegelsen av ventiler og vegger, og angir deres dimensjoner.
 • Daglig overvåking av EKG. Denne diagnosen kalles også Holters metode. Pasienten bærer alltid en bærbar opptaker med ham. Dette skjer innen 24 timer. Leger får informasjon om hjertekontraksjoner i en tilstand av søvn, hvile og aktivitet.

For effektiv behandling er det nødvendig å besøke en lege for å finne ut om arytmi er en sammenhengende sykdom i den underliggende sykdommen eller en uavhengig. Det er også nødvendig å bestemme typen av arytmi. Deretter må du følge legenes forskrifter.

Når du har hyppige (rytmiske eller uregelmessige) hjertesammentrengninger, forstyrrelser i hjertets arbeid eller kortvarige episoder av mørkere i øynene, søk medisinsk hjelp. Det er ekstremt viktig å registrere en arytmi på et elektrokardiogram for å bestemme sin mekanisme, fordi du kan kurere bare hvis og bare hvis du vet hva du behandler.

Hvordan behandle hjertearytmi?

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

 1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
 2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
 3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
 4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

Beroligende stoffer

Tilordne beroligende midler:

 • Tinktur av valerian og morwort til 20-30 dråper for 1 mottakelse
 • Tabletter Persen
 • Utdrag av urter Altalex
 • Tinktur eller tabletter Novo-Passit
 • Beroligende samling av urter nummer 2

Hvis arytmen er ledsaget av en smerte i hjertet, utnevner Valocordin og Corvalol 25-30 dråper per 1 mottakelse.

I tillegg til disse farmasøytiske preparater tilordnes pasienten en tablett hvis formål er å virke på hjertemuskelen, forbedre ledningsevnen til cellene og akselerere metabolske prosesser. Disse stoffene inkluderer:

 • Aimalin (for å redusere myokardets excitabilitet og forhindre takykardi)
 • Pulsnorma
 • kinidin
 • Lidokain (smertestillende)
 • Allapinin (for normalisering i natriumjonens blod)
 • Ritmonorm og andre.

Vitaminer og sporstoffer

En fullverdig behandling av arytmi bør omfatte ikke bare mottak av blokkere, men også inntak av narkotika basert på vitaminer og sporstoffer, samt produkter med økt innhold.

 • Med mangel på kalium - Smectovit, Asparka, Medivit, frukt (spesielt bananer), tørket frukt og urter.
 • Med magnesiummangel - "Magne B6", "Asparks", "Magnetad", "Medivit", frø og nøtter.

Øvelse under arytmi

I fravær av medfødte patologier i myokardiet, er det mulig å bruke respiratorisk gymnastikk for å stabilisere hjerterytmen. Denne intensivmetoden krever ikke å ta tabletter, men i praksis ikke mindre effektiv enn konservativ terapi.

Regler for å gjøre øvelsene:

 1. Som oppvarming utføre raske og intermitterende pust, og etter 30 sekunder en lang og dyp utandring.
 2. Kompress knyttneve og utfør 6 puste, stå i 15-20 sekunder, og gjør en dyp utandring, mens unclenching fists.
 3. På inspirasjon, vippe fremover med armene utstrøket foran deg, og ved utånding, gå tilbake til startposisjonen.
 4. For behandling, løft armer over hodet, ta dypt pust og stå på tærne, pust ut så mye som mulig for å slappe av, senk hendene til baken.

Førstehjelp for personer med arytmi

 1. Den første hjelpen i hjertearytmen er å gi fullstendig fred, legge pasienten, men hvis han føler seg ubehagelig samtidig - prøv å endre flere stillinger for å sikre fullstendig komfort.
 2. Det er nødvendig å åpne vinduene - for å gi pasienten tilgang til frisk luft, kanskje til og med gi en drink av beroligende middel (Valocordin, Corvalol, tinktur av valerian eller motherwort). Vanligvis fungerer denne algoritmen, og AIs angrep stopper.
 3. Hvis tilstanden forblir tunge, er det nødvendig å normalisere arbeidet i hjertet ved hjelp av oppkast. Du kan provosere refleksen ved å irritere strupehodet med fingrene. Stimulering vil bidra til å enkelt gjenopprette rytmen til hjertemusklen hjemme selv i fravær av oppkast.
 4. Det anbefales å gjøre en enkel pusteøvelse: lukk øynene og ta dypt pust, hold pusten i 2-3 sekunder. Parallelt må du trykke på øyelokkene (tre ganger i 10 sekunder i minuttet).

Folkemidlene

Før du bruker folkemidlene for arytmi, sørg for å konsultere en kardiolog.

 1. Infusjon fra valerianens røtter. En spiseskje av kilden helles med varmt vann (romtemperatur er også egnet) i mengden 200-250 ml og infunderes i 10-12 timer. Deretter filtreres produktet og brukes på en dessertskje 4 ganger om dagen.
 2. Fruktene av svart radise. Ferskpresset reddikjuice er tatt 15 ml tre ganger om dagen. For å øke helbredelseseffekten, blandes væsken med samme mengde bi-honning.
 3. Løk med epler. Grind et lite løkløk og 1 eple. Bland og ta inn mellom måltidene 2 ganger daglig i 1 måned. Arytmen vil forsvinne!
 4. Grind askebærbarken, 2 ss. l. rå i 500 ml vann. Insister, kjølig, drenering, ta en kvart kopp om gangen, pass på før måltider. Symptomer og smerteangrep forsvinner.
 5. Ta fire nyvalgte calendula blomsterstendigheter og en teskje tørt hakket mynte, hell et glass bratt kokende vann, insister i minst tretti minutter. Etter avkjøling filtreres infusjonen og en skje med honning tilsettes, alt blandes grundig. Bruk anbefales tre ganger daglig for 100 ml.

Strømforsyning

Ved hjelp av riktig ernæring kan ikke hjertearytmi herdes, men det er mulig å minimere konsekvensene og redusere risikoen for forekomst. Hovedoppmerksomheten skal settes til balansen og tilførselen av hjertemuskelen med alle nødvendige sporelementer. Feil ernæring kan være en utløser for å forstyrre funksjonen av det endokrine systemet, viktige vitale organer begynner å jobbe ubalansert.

Hvilke matvarer for arytmi får lov til å spise:

 • Bokhvete, kli, agurk, spinat, avokado, nøtter, erter, bønner, gjær: de er rike på magnesium;
 • Bananer, persille, rosiner, tørkede aprikoser, kål, poteter: de inneholder kalium;
 • Sjø og meieriprodukter, fisk, rødbeter, mais, artisjokker, kål, frø er de viktigste kildene til kalsium.

I tillegg til det ovennevnte, er det tilrådelig å spise brune alger mens du ser på et terapeutisk diett for arytmi, og legg bittoppene og gulrøtter i salater og supper. Tillates også å spise kjøtt, men bare fettfattige varianter.

Hva å ekskludere fra dietten?

Terapeutisk diett ernæring med arytmi utelukker helt og holdent følgende produkter:

 • Marinater, hermetisert mat, røkt kjøtt;
 • pickles;
 • Fett kjøtt og sauser;
 • Skarpe retter.

I tillegg til produkter er det viktig å kjenne til egenartene av ernæring i arytmi, fordi sluttresultatet av behandlingen avhenger av deres overholdelse.

Spesiell oppmerksomhet i dietten hos en pasient med atrieflimmer skal gis til mengden og kvaliteten på væsken som er full. Det er flere regler i denne saken, som må overholdes:

 • Du kan ikke drikke drinker som inneholder koffein - kaffe, sterk te, energidrikker som inneholder guarana ekstrakt;
 • mengden flytende drukket per dag bør reduseres til 1,5 liter for å redusere byrden på hjertet;
 • Det er nyttig å drikke urtete fra mynte, sitronbalsam, lind og kamille. Ikke sterk grønn te, bord mineralvann uten gass vil være nyttig.

For at dietten skal gi maksimal lettelse til pasienten, bør man legge til livsstilen en enkel øvelse med sparsomme øvelser som vil utvikle hjertemuskelen. Det er viktig å drikke minst 1,5 liter ukokt og ikke-karbonert vann i løpet av dagen, samt noen ganger å tilbringe lossedager, der det er lov å drikke buljong av villrose eller vann uten gass.

Vi fant ut hva slags sykdom det er, hvordan bli kvitt symptomene på arytmi. en voksen. Hold styr på hjertet ditt, hør på det og når ubehagelige opplevelser oppstår - kontakt legen din.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene