Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Årsaker og behandling av hjertearytmi

Arrhythmia, hvis behandling er en ganske komplisert og langvarig prosess, er et brudd på hjertefrekvensen. Det er ikke en selvstendig sykdom, men det er alltid et symptom på kompliserer klinikken andre hjerte- og karsykdommer er vanligvis svært alvorlig (hjerteinfarkt, myokarditt, slag). Det manifesterer seg ofte asymptomatisk eller føles i form av raske hjerteslag i ro, hjerte synker, feil i sitt arbeid. I medisinsk praksis er hele komplekset av terapeutiske tiltak rettet mot å eliminere alle slags symptomer og årsaker til ulike typer arytmi.

Et sunt hjerte som arbeider i menneskekroppen er normalt, uten feil, bringer ham aldri angst. I en sunn kropp er rytmen av hjerteinfarkt normal og er 60-80 per minutt. Samtidig slår hjertet med samme frekvens og i samme tempo. Men dette er ikke alltid tilfelle. Det er verdt å betale oppmerksomhet til deres helse og for å se en spesialist, hvis streik blir hyppigere (palpitasjoner, takykardi), blir mindre hyppig (bradykardi), regularitet av knust (arytmi), fryser eller bankende hjerte, følte noe ubehag, choking, svimmelhet. I slike tilfeller, når et eller annet symptom eller symptom er identifisert, diagnostiserer legene patologi.

Årsaker til arytmi

Årsakene til arytmi er svært varierte. I forbindelse med det faktum at deres forekomst avhenger av ulike faktorer, er det ganske vanskelig å liste dem alle. Årsakene til arytmi kan deles inn i 2 store grupper:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Sykdommer som ikke er knyttet til kardiovaskulærsystemet.

Den første gruppen inkluderer:

 • ischemi;
 • hypertensjon;
 • hjertesykdom;
 • kronisk insuffisiens
 • kardiomyopati;
 • medfødt anomali;
 • betennelse i myokardiet (myokarditt);
 • led stroke;
 • andre grunner.

Den andre gruppen inkluderer:

 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • hormonell ubalanse, spesielt i overgangsalderen hos kvinner;
 • diabetes;
 • fedme;
 • dysfunksjon av binyrene;
 • mangel eller overskudd i kroppen av elektrolytter: magnesium og kalium;
 • forstyrrelse av metabolske prosesser;
 • forverring av andre sykdommer som allerede er tilstede hos pasienten.

Justeringer av normal vital aktivitet av organer og vev i kroppen er laget av eksterne faktorer som bidrar til forekomsten av arytmi:

 • akutt eller kronisk alkoholforgiftning, andre dårlige vaner;
 • overskudd av koffein, nikotin;
 • fysisk overbelastning;
 • forstyrrelser i nervesystemet (psyko-emosjonell overbelastning);
 • tar en rekke stoffer;
 • elektrisk skade;
 • etter operasjonen;
 • overoppheting, forkjølelse og hypotermi.

Noen ganger er årsakene til rytmeforstyrrelse skjult, og selv etter en grundig undersøkelse er det ikke alltid mulig å identifisere dem. Dette er en annen type arytmi - idiopatisk eller årsakssvikt.

Når det gjelder det ovennevnte, oppstår spørsmålet om det er mulig å kurere arytmi i hjertet.

Arrytmi behandling

Vellykket kamp med patologi vil være bare ved rettidig behandling til legen med utseendet til de første tegnene og symptomene på arytmi. For å bekrefte presumptiv diagnose må legen forskrive et sett av prosedyrer og tiltak: å passere de nødvendige testene, går gjennom å redusere behandling med bruk av medisiner (etiotropic, antiarytmika, etc.), EIT (kardio), terapeutisk trening, en spesiell diett og tradisjonelle løsninger. I de mest alvorlige tilfeller, når slike konservative metoder er ineffektive, er kirurgisk inngrep uunnværlig.

Symptomer og behandling er sterkt forbundet, spesielt i tilfelle av arytmi som en medfaktor. arytmi behandling er ganske bestemt og ganske ofte krever fjerning av kilden, forverrer pasientens psyko-emosjonelle tilstand, som manifesterer seg i form av depresjon, nevroser, stress generert i arbeid eller hjemmemiljø. Forløpet av arytmi mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen gjør hennes behandling sekundær. Hovedoppgaven til legen er å eliminere den underliggende årsaken. I dette tilfellet bør behandlingsforløpet omfatte metabolitter og antidepressiva som korrigerer pasientens psykologiske tilstand.

Egenskaper ved behandling av arytmi, avhengig av type

Hva er en arytmi? Medisinsk praksis viste flere hundre av sine arter, som påvirker antall symptomer. Derfor er behandlingsordninger forskjellige. Ofte er det bare noen typer arytmi.

Så, de viktigste er:

 1. Sinus arytmi. Det er delt inn i to typer: sinus takykardi og sinus bradykardi. Sinus takykardi er et vanlig hjerterytme som oppstår etter alvorlig fysisk anstrengelse, overoppheting av kroppens muskler og andre ting. Antall hjerteslag når mer enn hundre slag per minutt. Kardiale sammentrekninger med sinus bradykardi overstiger ikke 65 slag per minutt. Provoke det kan øke intrakranialt trykk, hypothyroidisme av skjoldbruskkjertelen, hypotensjon, overdosering av legemidler, hjertesykdom og andre. Vanligvis er bradykardi ledsaget av ubehag i hjertet, svakhet, kaldt svette, svimmelhet, svimmelhet, inntil bevisstløs. Behandlingen av sinusarytmi er rettet mot å eliminere årsakene som forårsaket det. Om nødvendig foreskriver legen små doser av betablokkere. Hvis saken med bradykardi er mye mer alvorlig og medisiner ikke hjelper, injiserer legen intravenøst ​​ett av legemidlene: Atropin, Adrenalin eller Dopamin. Men årsaken til at disse medisinene ikke elimineres, blir bare symptomer fjernet.
 2. Arytmi. Det er en arytmisk puls, hvor arbeidet med atriene er slått ned, de har ikke tid til å fylle opp med blod, derfor er det ingen fullstendig utslipp. En person føler seg brutt i hjertets arbeid (fading). I dette tilfellet utføres primær terapi av beta-blokkere eller Cordarone. I tillegg forskriver den behandlende legen beroligende og beroligende legemidler.
 3. Paraxial takykardi. Den er preget av den rette, men svært hyppige rytmen av hjertekontraksjoner. Deres frekvens når et nivå på 150-240 slag per minutt. Kroppen føles svak, svette øker. Denne aritmien utmerker seg ved plutselig utseende og forsvunnelse av symptomer. Behandlingsplanen foreskrevet av lege inkluderer vanligvis: en beta-blokkere, Cordarone, Propafenone (i tabletter), Novocainamide (intravenøst). Hvis angrepet varer lenger enn 2 dager, så ta med stoffer som forhindrer dannelsen av trombi.
 4. Atrial fibrillering av hjertet. Det er preget av ukoordinert elektrisk aktivitet av atriene med forverring av deres kontraktile funksjoner. Det er en såkalt tremor i brystet, alvorlig kortpustethet. Slike pasienter er oftest innlagt på sykehus med hjertefrekvens. Effektivt og obligatorisk legemiddel Digoxin, som kontrollerer frekvensen av reduksjoner. Sammen med ham pågår kontinuerlig warfarin. Om nødvendig foreskriver legen ekstra medisiner: beta-blokkere, Cordarone og andre.
 5. Ventrikulær takykardi. Den farligste form av arytmi som er forbundet med degenerative endringer i hjertemuskelen (forstyrrelse av den normale aktivitet av atriene, er den høyfrekvente rytme forstyrret hemodynamikk), ofte ender i plutselig død. Oftest er grunnårsaken til forekomsten iskemi, kardiovaskulærhet eller hevelse i hjertet. Krever omgående lege kontakt. På bakgrunn av medisiner - Cordarone, Lidocaine - bruk defibrillering.
 6. Ventrikulær fibrillasjon. Fullstendig asynkronisering av sammentrekninger av enkelt-ventrikulære myokardfibriller forårsaket av utilstrekkelig blodutløsning fører til fullstendig hjertestans.
 7. Blokkering av hjertet. AV-blokkering på 1,2,3 grader er ledsaget av periodisk forsvinning av puls. Det er preget av besvimelse, kramper. Med fullstendig blokkering av hjertet kan hjertesvikt eller plutselig død oppstå.

For å unngå et slikt utfall må du umiddelbart ringe til en ambulanse.

Medisinske metoder for arytmi behandling

Enn å behandle en hjertearytmi? Det er et stort antall medikamenter som vellykket brukes for arytmierapi, som kan deles inn i grupper. Det viktigste her er en gruppe medikamenter som stopper angrepet i nødstilfeller. Antiarytmisk terapi inkluderer klasser av antiarytmiske legemidler:

 1. Betablokkere. Deres effekt manifesteres i den overveldende effekten på excitatoriske mediatorer (symptomatomimetikk) og en reduksjon i hyppighet og styrke av kardiale sammentrekninger. Tildel ikke-selektive (Propalol, Karvedelol, et al.) Og selektive (bisoprolol, atenolol, etc.) Medikamenter, korrigerende væske- og elektrolyttbalansen ved å virke på natriumkanalene (natriumkanal-blokkere). Stabiliser aktiviteten til membranene i hjertemuskulaturcellene, på grunn av at deres spenning reduseres. Disse stoffene inkluderer Lidokain, Novokainamid.
 2. Bruk av adrenoblokker. Forberedelser av denne gruppen blokkerer eksitasjonen av den parasympatiske nerven, som påvirker sinusnoden.
 3. Kalsiumkanalblokkere. Deres handling er basert på interferens i transport av ioner som fremmer muskelkontraksjon. Foreskrevet medisin: Verapamid, Diltiazem, etc.
 4. Kaliumkanalblokkere. Hyppigst brukt til atrieflimmer, som behandles av Kordaron, Sotagexal og andre.

I tillegg til antiarytmika finnes det stoffer som ikke er inkludert i denne klassifiseringen, men er mye brukt til å behandle rytmeforstyrrelser. Disse er salter av kalium, magnesium, adenosin, glykosider, som kan deles inn i separate grupper:

 1. Holinolitichekie narkotika. Tilordne dem om nødvendig for å kontrollere rytmen til hjerteslag, med langsom hjertefrekvens (med bradykardi eller bradiscystolisk arytmi). Medisiner i denne gruppen er mye brukt i behandlingen av arytmi, som er forbundet med dysfunksjon av det autonome nervesystemet.
 2. Elektrolytiske preparater. I hjertet av deres handling er den elektrolytiske evne til kalium og magnesium å ha en gunstig effekt på normaliseringen av aktiviteten til kardiovaskulærsystemet.
 3. Glykosider. Reduser hjertefrekvensen. Mulig mottak av slike legemidler gjør at du raskt kan få tilbake en persons puls.
 4. Hemmere. Medisiner på deres grunnlag er utformet for å eliminere hovedårsaken til arytmi - hjertesvikt og arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk).

Ikke-medisinsk behandling av arytmi

Hvordan behandle hjertearytmi, søker ikke bare medisiner? Medisin har lenge vært opptatt av problemet med hjerterytmeforstyrrelser. I løpet av de lange årene med praksis har mange måter å lette betingelsene eller helbrede dem blitt avslørt.

Disse metodene inkluderer:

 1. Elektropulsterapi (EIT). Dette er effekten av retningsstrøm på myokardiet. EIT utføres på to måter: defibrillering og kardioversjon. Den første metoden brukes i tilfeller der det er umulig å behandle hjertearytmi på andre måter og metoder (for eksempel under hjertestans). Legen bruker en defibrillator, som er et par elektroder, hvorved hjertet bærer elektriske impulser for å gjenoppta sin aktivitet. Operativ behandling utføres under gjenopplivningsforhold, sammen med kunstig respirasjon og indirekte hjertemassasje. Metoden for kardioversjon er mindre radikal enn defibrillering. Situasjoner der legen velger det er mindre kritisk (for eksempel atriell dysfunksjon). Metoden er basert på bruk av elektrisk strøm, men gjelder kun EIT etter å ha utført et elektrokardiogram, som bestemmer de grunnleggende parametrene for rytmeforstyrrelser.
 2. Pacing (ECS). Metoden er utbredt og har vært kjent i mer enn 60 år. Det brukes i tilfelle av sinotriell blokkering, AV blokkering, sinus node syndrom, kroniske former for bradykardi. Den er basert på erstatning av sinuskoden, som setter hjertet i sin rytme, en kunstig mekanisme - pacemakeren. Kobling til hjertet, genererer enheten og setter den rette rytmen, takket være hvilket organet fungerer jevnt og uten feil. Elektropuls-pacemakeren kan installeres både permanent og midlertidig og erstattes deretter av en permanent for å nøyaktig bestemme frekvensen og styrken til hjertepulsene.
 3. Implantasjon av en cardioverter. Helt lik den forrige metoden, brukes den til dødelig ventrikulær takykardi. Når hjertet er stoppet, virker den implanterte enheten på defibrillatorprinsippet, og utløser gjenoppliving i en brøkdel av et sekund.
 4. Radiofrekvens ablation (hjerte RFA). I utgangspunktet brukes metoden til atrieflimmer, i særlig alvorlige tilfeller når medisinbehandling er ineffektiv. Essensen av metoden er i den nøye verifiserte cauterization av hjertet ved mikroprojektjoner, noe som gjør det mulig å blokkere impulser og forhindre hjertearytmi. Cauterization gjøres innen få timer, og etter 3-4 dager blir pasienten utladet fra sykehuset. Under denne prosedyren blir myokardet helbredet, som gjenoppretter korrekt atriell sammentrekning. Ablation gjør at du kan gjenopprette hjertet til et normalt nivå, selv i de mest alvorlige tilfeller. Arrhythmia som sådan vil ikke lenger bry. I 90% av tilfellene forsvinner den helt.
 5. Kirurgisk inngrep. Operasjonen på det åpne hjerte er uunngåelig bare i ekstreme tilfeller: for hjertefeil, avvik i ventiler, aneurysmer av atriens ventrikler.

Behandling av arytmi med folkemessige rettsmidler

Hvordan kurere hjertearytmi med folkemidlene? I en rekke alvorlige tilfeller vil ingen til og med tenke på å behandle hjertesvikt på denne måten, da det er behov for drastiske, kardinale tiltak, ofte med sykehusinnleggelse. Men i ikke-kritiske situasjoner har støttende terapi av folkemidlene en svært gunstig effekt på hjertemuskelen og arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet. Mesteparten av dette gjelder ekstrasystoler. I andre tilfeller er følgende metoder effektive som et supplement til hovedbehandlingen:

 • En enkel beroligende effekt gir infusjon og avkok av morworten, valerianen;
 • behandle og styrke hjertemuskelen av jordbær, yarrow;
 • Stabiliserende effekt på myokardiet er produsert ved avkok og infusjoner av calendula, hagtorn.

Hvordan kan du ellers hjelpe hjemme?

En pasient med arytmi kan når som helst trenge øyeblikkelig førstehjelp, som må gis før en ambulanse kommer. Det er nødvendig:

 • Først og fremst, å sette seg eller legge den syke personen;
 • slapp av eller fjern slipset, beltet, løsn porten og derved gi kroppen oksygen;
 • drypp i vannet og drikk en oppløsning av tinkturer av valerian, corvalol, motherwort.

Pasienten skal ikke i noen tilfeller gis antiarytmika eller andre hjertedroger. Alle manipulasjoner i behandling av arytmier utfører bare lege, tar medisiner bør være under dens kontroll, da bruk av sterke medikamenter uten forutgående diagnose og kan føre til uventede bivirkninger, og feilen i forhold til doseringen - å forårsake alvorlige komplikasjoner.

Hvordan kan hjertearytmi herdes?

Kardial arytmi - en sykdom som kjennetegnes ved forstyrrelser i den normale rytme og hjertefrekvensen, som i sin tur kan føre til mer alvorlige problemer i det kardiovaskulære systemet og generelle helse. Årsakene til denne patologiske tilstanden kan være forskjellige, og det forekommer hovedsakelig hos eldre, men kan utvikle seg hos unge i nærvær av provoserende faktorer. Moderne medisiner bidrar til å takle denne sykdommen, men for dette må du gjenkjenne symptomene i tide og konsultere en lege som vil foreskrive riktig effektiv behandling.

Årsaker til patologi

Sammentringene av hjertet oppstår som et resultat av den suksessive overføringen av elektriske impulser mellom noder som består av klynger av spesialiserte celler. Hver av knutepunktene kan ikke bare overføre, men genererer også elektriske pulser uavhengig, men den viktigste er sinusnøkkelen plassert i høyre atrium. Det bestemmer frekvensen av sammentrekninger av hjertet, og sprer impulser til alle andre knuter langs kjeden.

Hovedtegnene til hjertearytmi kan for det første skyldes brudd på dannelsen av ens egen impuls i en av noderne, og for det andre ved et brudd på overføringen av momentum. I dette tilfellet tar rollen til den skadede noden på neste kjede, men som et resultat av denne substitusjonen er det et brudd på hjertefrekvensen.

En sunn person kan ha flere ikke-rytmiske sammentrekninger per dag, men dette regnes som normalt og er ikke et tegn på arytmi.

I tillegg kan arytmi oppstå som et resultat av et brudd på sekvensen av sammentrekning av ulike deler av hjertet. I en sunn person, begynner begge atriene samtidig, og deretter begge ventrikler samtidig. Brudd på denne sekvensen kan forårsake endring i hjertefrekvensen.

Når du merker de viktigste symptomene på hjertearytmi, må du finne ut årsakene til forekomsten, slik at evt. Eliminerer den provokerende faktoren. Ofte kan diagnosen og behandlingen av sykdommen i de tidlige stadiene av utviklingen forhindre den videre progresjon og permanent eller permanent eliminere tegn på arytmi. Følgende forårsaker sykdommens utseende:

 • medfødte og anskaffe hjertefeil;
 • aterosklerose;
 • patologi av hjerte ventiler;
 • et hjerteinfarkt
 • patologi av perikardiet;
 • akutt eller kronisk hjertesvikt;
 • onkologiske sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

I tillegg til sykdommer relatert til kardiovaskulærsystemet, kan årsakene til hjertearytmi også bli funnet i andre patologier i kroppen. Oftest i dette tilfellet er det endokrine sykdommer, for eksempel et brudd på hormonbalansen eller diabetes. I tillegg kan årsaken til hjertearytmier være på grunn av smittsomme sykdommer i øvre og nedre luftveier som er ledsaget av feber. Brudd på vann-saltbalansen gir også i noen tilfeller arytmi. Også fører til arytmi å finne i irrasjonelle livsstil, dårlige vaner, hyppige stress, dårlig økologi og andre faktorer som kan føre til hjerteproblemer.

Symptomer på sykdommen

For tiden er det mer enn et dusin typer arytmi, men alle av dem kan deles inn i bradykardi (langsom hjerterytme) og takykardi (rask hjerterytme). Symptomene på disse patologiske forholdene er forskjellige, men i alle fall er det nødvendig å vite hvordan hjertearytmi manifesterer for å starte behandlingen i tide og forhindre forekomsten av komplikasjoner.

Tegn på bradykardi

Karakteristiske symptomer på bradykardi - en svimmelhet og besvimelse, som oppstår på grunn av det faktum at det reduserte antall hjerteslag sammentrekninger, men deres intensitet ikke øker, men forblir på samme nivå. Som et resultat, kan hjertet ikke opprettholde normalt blodtrykk, og det er en mangel på mosjon (lavt trykk). Konsekvensen er en mangel på oksygen, som bærer blod, og i første omgang er lider av sentralnervesystemet, det vil si i hjernen. Vertigo - en hyppig følges inaktivitet, men hvis angrepet bremse pulsen er forsinket, det er en svak.

Også en bradykardi kan indikere mangel på økt puls eller en liten økning under trening. Normalt bør hjertefrekvensen øke i løpet av sport og andre aktiviteter relatert til kraftbelastninger, siden cellene i dette tilfellet krever mer oksygen. Personer med bradykardi har heller ikke en puls, eller endringene er mindre, eller det er en arytmi under trening.

I tillegg, med forsinket hjerterytme, kan kortpustethet og generell svakhet i kroppen bli observert. Disse symptomene skyldes det faktum at blodet sakte fører oksygen til cellene som følge av hypodynamien, og kroppen er svekket. På samme tid, hvis dyspnø observeres hovedsakelig under fysisk anstrengelse, fortsetter svakhet i hvert angrep av bradykardi.

Eksternt utseende av en redusert hjerterytme kan være blek hud. Som et resultat av hypodynamienes utseende forsøker kroppen å mette cellene med den nødvendige mengden oksygen, og blod som lånes fra opprinnelige reserver, kan bidra til dette. Den viktigste av dem er huden, derfor med en langvarig senkning av blodtrykk, avtar blodet fra ansiktet, slik at det er mulig å forsyne cellene med oksygen, som et resultat av hvilken det pales.

Også til de mistenkelige følelsene som bør fungere som en unnskyldning for å ringe til en lege, kan du inkludere økt tretthet og lang periode med gjenoppretting etter aktiv aktivitet. Som et resultat av konstante angrep av bradykardi, bruker kroppen reserverte energireserver, som gradvis er utarmet, men ikke akkumuleres igjen. Som et resultat, selv etter å ha gjort det vanlige arbeidet, er pasienten veldig fort sliten, og han trenger mye mer tid til å gjenvinne sin styrke enn en sunn person.

Det farligste tegn på bradykardi er smerte i hjertet som oppstår under en fysisk aktiv aktivitet eller med sterke følelsesmessige sjokk (både positivt og negativt). Hjertemuskelen, som andre celler i kroppen, trenger konstant inntak av den nødvendige mengden oksygen, ellers begynner myokardets celler å dø, noe som fører til angina (smerte i brystet).

Dermed er alle symptomene på bradykardi på en eller annen måte forbundet med oksygen sult, noe som skyldes en redusert hjertefrekvens. Disse symptomene er som regel midlertidig paroksysmal, men i fravær av riktig behandling kan de utvikle seg til kroniske abnormiteter.

Tegn på takykardi

Hovedtegnet på takykardi er en økt hjertefrekvens, som følges av pasienten selv uten å bruke noen ekstra verktøy. I en normal tilstand hører en person ikke og føler seg ikke hjerteets arbeid, men med takykardi pulserer sammentringene bokstavelig ikke bare i brystet, men også i hodet. Raske hjerterytmer kan være en hyppig følgesvenn av personer som er konstant engasjert i sport eller røyking, slik at slike diagnoser og videre behandling ikke utføres. Forstyrrende følelser passerer seg selv etter eliminering av den provokerende faktoren.

Et annet tegn på takykardi kan tjene som en hurtig puls, som opptrer i ro, det vil si hvis denne betingelse ikke blir etterfulgt av en kraft aktivitet eller følelsesmessig nød. I dette tilfellet kan rask puls merkes ikke bare i området av håndleddet, han selv blir visuelt sett i halspulsåren (i halsen), og det kan bli følt i armhulene, popliteal fossa og bak ankelen.

Som med en lavere hjertefrekvens kan takykardi oppleve shortness av pusten under aktiv fysisk aktivitet. Dette forklares av andre grunner: høyt blodtrykk (hypertensjon) bidrar til brudd på normal pust. Av samme grunn kan svimmelhet forekomme både under trening og i ro.

Et karakteristisk tegn på takykardi er et plutselig og ukontrollert utseende av en følelse av angst. Det oppstår instinktivt, fordi kroppen oppfatter en økning i hjerterytmen som en trussel. I noen tilfeller utvikler angst til en uforklarlig frykt for plutselig død, som mange eksperter singulerer som et tydelig symptom på kardiovaskulærsystemet.

Smerter i hjertet med takykardi er sjeldne, men de kan fortsatt oppstå. De er forklart av det faktum at hjertet fungerer i en forbedret modus, noe som resulterer i at det trenger mer oksygen. Men på grunn av at sammentringene er inkonsekvente og uregelmessige, kommer det ikke i riktig mengde, noe som forårsaker smerte.

Også, blant de mer sjeldne følgesvennene i den raske hjertefrekvensen, kan vi skille mellom:

 • mørkere øyne og tap av bevissthet;
 • hevelse av bena;
 • tørr hoste;
 • konstant generell svakhet i kroppen;
 • økt kroppstemperatur;
 • hodepine og vondt i lemmer;
 • økt svette og kuldegysninger;
 • nedsatt puste;
 • avføring lidelser;
 • kvalme og oppkast.

Diagnose av arytmi

Før behandling av hjertearytmi er det nødvendig å identifisere det i løpet av instrument- og laboratorieundersøkelse, selv om alle symptomene er tilstede. Feil diagnose av sykdommen kan forverre situasjonen og i noen tilfeller føre til uopprettelige konsekvenser, da uegnet behandling vil bli foreskrevet.

Den vanligste instrumentelle analysen av hjertearytmi er elektrokardiografi (EKG), som gir deg mulighet til å få all nødvendig informasjon om rytmen, de overførte sykdommene og alle eksisterende patologier. Kun ved hjelp av EKG kan den endelige diagnosen av hjertearytmi bli gjort, og i noen tilfeller for å bestemme årsaken til denne tilstanden.

Også diagnosen av sykdommen kan utføres ved hjelp av ekkokardiografi, dette er en relativt ny studie, som er basert på virkningen av ultralydbølger. Prosedyren bidrar til å oppdage alle eksisterende hjertearytmier bokstavelig talt i sanntidsmodus, da bildet vises på skjermbildet, og tillater også å bestemme årsaken til patologien.

I tillegg kan en daglig eller flere dagers EKG-overvåkingsmetode brukes til å få et komplett bilde av løpet av hjertearytmen. En bærbar enhet er festet til pasienten, som han må bruke i 24 timer eller i flere dager, som et resultat av hvilken man kan se en full daglig hjerterytme.

I tillegg til de grunnleggende fremgangsmåter for undersøkelse, kan blodprøver til en pasient bli tildelt (delt, og biokjemisk undersøkelse propper), skjoldbruskkjertelen og transesophageal ekkokardiografi. I tillegg kan legen undersøke hjertefrekvensen under aktiv fysisk aktivitet.

Behandling av sykdommen

Når pasienten får en endelig diagnose, vet ikke alle av dem hva de skal gjøre med arytmi, og hvilken behandling vil være riktig. Det viktigste du må forstå at selv - dette er den mest feil på alle mulige måter å behandle hjerterytmeforstyrrelser, for valg av riktig behandling er nødvendig å konsultere en kardiolog, ellers konsekvensene kan være uforutsigbar. Tradisjonell medisin fører to varianter behandling av hjerterytmeforstyrrelser - konservativ behandling (medikamenter og behandlinger), og kirurgisk.

Medisineringsterapi

For undertrykkelse av hjertearytmier og eliminering av symptomer kan medisiner foreskrives i forskjellige former for frigjøring - tabletter, kapsler, dråper, ampuller og sprøyter. For å kvitte seg med angrep av arytmi i hverdagen, for eksempel hjemme eller på jobb, er det lettere for pasienter å bruke tabletter eller sprayer. Capsulær form for narkotika er vanligvis foreskrevet, hvis pasienten har mageproblemer. Midler i ampuller til intramuskulær eller intravenøs administrering brukes vanligvis bare av ambulanslag for rask anholdelse av et angrep. Nesten alle rusmidler mot arytmi har følgende effekter:

 • normalisere blodsirkulasjonen;
 • lindre vasospasm;
 • blokkere flere foci av spenning;
 • normalisere konduktiviteten til nerveimpulser.

For å bli kvitt den ledsagende arytmen av symptomene, og de er svakhet, smerte i brystet, respiratorisk svikt, kan legemidler fra gruppen av adrenoblokere foreskrives. De er foreskrevet for takykardi, siden i tillegg til den generelle effekten, er det mulig å senke blodtrykket og behovet for hjertet i store mengder oksygen.

I tillegg for å eliminere smerte, svakhet og andre plager med arytmi tillater membranstabiliserende midler som er rettet mot å normalisere overføringen av nerveimpulser som går foran hjertets sammentrekninger. I dette tilfellet er det midler som øker varigheten av virkningen av nerveimpulsen, men senker passasjen for å normalisere rytmen. Andre stoffer, tvert imot, reduserer pulsvarigheten uten å påvirke overføringshastigheten. Tredje stoffet påvirker ikke handlingsvarigheten på noen måte, men reduserer samtidig tiden for overføring av puls fra en node til en annen.

Også for å bli kvitt slike symptomer som dyspné, svakhet, svimmelhet, etc., kan kalium- eller kalsiumkanalblokkere bli foreskrevet. Noen stoffer fra disse gruppene kan bare foreskrives for visse typer arytmi, så før de blir utnevnt, må legen dobbeltsjekke deres intensjoner.

I tillegg til de viktigste medisinene, kan andre legemidler foreskrives som bare påvirker symptomene på sykdommen, men ikke behandler det. Hvis pasienten lider av smerte i enkelte deler av kroppen, vedvarende tretthet, hyppig svakhet eller andre plager, bør du definitivt fortelle legen slik at han kan ordinere riktig medisin.

Ekstra terapier

Hjerterytme kan behandles med fysioterapi, noe som forbedrer pasientens generelle tilstand og eliminerer symptomer. Det mest effektive og hurtige skuespillet regnes som elektropulsterapi (nåværende behandling). Det kan brukes til å behandle ulike typer hjerterytmeforstyrrelser, men det viser de viktigste resultatene i kampen mot atrieflimmer. Teknikken er basert på en medisinsk sikker effekt av strømmen på kardiovaskulærsystemet, noe som fører til normalisering av rytmen av sammentrekninger. Dessuten kan slambad, elektrosløsning, elektroforese, etc. anvendes som terapeutiske prosedyrer.

Ikke minst rolle i behandlingen av hjertearytmi spilles av riktig diett. Pasienter anbefales å konsumere mer mat som inneholder mineraler -.. Tørket frukt, urter, nøtter, frø, fisk, etc. Det anbefales å helt gi opp fet og stekt mat, og foretrakk retter, dampet.

Kirurgisk behandling

Siden det ikke alltid er mulig å bekjempe arytmi på konservative måter, kan kirurgisk inngrep brukes til å forhindre mulige negative konsekvenser. Som en tradisjonell prosedyre brukes shunting og stenting av arteriene. Disse metodene er effektive, men gir ikke alltid en absolutt garanti for ingen tilbakefall.

Hvis det er mulig, rådes kirurger ofte til å erstatte operasjonen med et alternativt alternativ - cauterization, det vil si en minimal invasiv metode for radiofrekvensablation. Det består i å innføre en elektrode gjennom mikroprojektjonen i det berørte fartøyet, gjennom hvilket radiofrekvenspulsen passerer, og eliminerer patologiens fokus.

Hvis det er fare for pasientens liv, kan et apparat bli implantert som opprettholder hjertets normale aktivitet - pacemakeren. Dens installasjon innebærer en rekke påfølgende ulemper for pasienten, så prosedyren utføres kun med risiko for hjertestans, dersom andre behandlingsmetoder er magteløse.

Folkebehandling

For å fjerne symptomer på hjertearytmi - svakhet, smerte, tretthet, etc., kan du bruke reseptene for tradisjonell medisin, men du må huske at uten å konsultere en lege, kan det være farlig. Selvmedisinering med disse metodene fører ikke alltid til positive resultater, siden med feil avtale kan tradisjonell medisin forårsake negative konsekvenser. Det bør også tas i betraktning at disse legemidlene kun kan brukes som ekstra tiltak for å eliminere symptomene på arytmi, men grunnlaget for behandlingen bør være medisiner og fysiske prosedyrer.

Et populært middel for å normalisere hjerterytmen under arytmi betraktes som en dogrose. Det er nødvendig å rengjøre 1 ss rose hofter fra frø og hell to kopper kokende vann, for å øke effektiviteten, kan du legge til en teskje honning. Etter noen timer vil buljongen være klar til konsum, den bør tas på 0,5 spiseskje en halv time før måltider.

Brukes også ofte avkok av blomsten av hagtorn, som hjelper med mange typer arytmi, men spesielt med atrieflimmer. Det er nødvendig å hælde 5 g tørre blomsterstand med et glass varmt vann og hold i et vannbad i 10-15 minutter. Deretter må du avkjøle, spenne kjøttkraft og legge til en annen 1 kopp kokt vann. Ta stoffet du trenger en halv time før måltider flere ganger om dagen.

For å normalisere hjertefrekvensen og kvitte seg med plager som følger med arytmen, kan du lage en sitron-honning-blanding. For å gjøre dette må du slipe på en rivemaskin eller gjennom en kjøttkvern 0,5 kg sitroner sammen med zest og bland dem i likhet med naturlig flytende honning. Tilsett blandingen pulveret oppnådd ved sliping av aprikoskjernene. Det mottatte produktet skal tas to ganger om dagen for 1 ss, lagret i kjøleskap.

En uttalt effekt med arytmi har en avkok av rop. Det er nødvendig å blande 2 spiseskjeer av den knuste grønnsaken med et glass kokende vann og koker over middels varme i 15-20 minutter. Den resulterende kjøttkraft skal avkjøles og filtreres, hvorpå den må tas 4 ganger daglig for 100 ml.

Det er også mulig å forberede et mer komplekst sitronbasert og hvitløkbasert middel for arytmi. For å gjøre dette må du male 4 sitron på et riper eller gjennom en kjøttkvern og klemme ut saften fra dem. Etter dette er det nødvendig å passere gjennom garlicken av 4 skiver hvitløk, bland den resulterende mushen med sitronsaft og hell to liter kaldt kokt vann. Kapasiteten skal dekkes med gasbind og insisterer på at blandingen er 2 dager i kjøleskapet.

Konsekvenser av sykdommen

Det er ikke alltid mulig for leger å bekrefte spørsmålet om hvorvidt arytmi kan herdes, hindre negative konsekvenser og komplikasjoner. Dette er en ganske farlig patologi, ikke bare for helse, men for pasientens liv, må stråling tas i tide.

Den vanligste komplikasjonen av hjertearytmi er tromboembolisme. Denne tilstanden er preget av koagulering av blodlinjene med blodpropp, noe som resulterer i uopprettelige forstyrrelser i kroppens funksjon. Hvis en trombose oppstår i vitale organer, kan det føre til uførhet eller til og med død. En særlig farlig konsekvens av hjertearytmi er et slag. I dette tilfellet blir de dannede blodproppene sendt til hjernen, noe som resulterer i en skarp blødning som forstyrrer det vitale organet.

I tillegg er arytmi i hjertemuskelen farlig fordi den kan forårsake hjertesvikt. Som et resultat av forstyrrelse av normal sirkulasjon i kroppen, stagnerende væskeformer, noe som fører til ødem og pustevansker. Den farligste konsekvensen av hjertesvikt er lungeødem.

Kan hjertearytmi bli kurert?

Cure arytmi kan være om en halv time. Uten skalpell og snitt

Arytmi - et brudd på hjerterytmen - den vanligste hjertesykdommen. Ifølge statistikken lider hver tredje innbygger i verden av dem - uansett alder, kjønn og bosted. Og den farligste - arytmen slutter ofte i en plutselig død.

Bare i Russland, fra en plutselig hjertesvikt, dør kvart i million mennesker hvert år.

I dag har kardiologer lært å eliminere denne patologien - raskt, vellykket og helt smertefritt. Pasienten gjenoppretter allerede på operasjonstabellen og glemmer om sin sykdom.

Ikke miste rytmen

- Bestem tilstedeværelsen av arytmi rett og slett - du må beregne din puls, -sager Leo BOKERIA, direktør for det vitenskapelige senter for kardiovaskulær kirurgi. Bakulev, medlem av presidiet for det russiske akademiske fag for medisinsk vitenskap, akademiker. - Hvis det er sjeldent (mindre enn 60 slag per minutt) eller for hyppig (over 100) - bør du være oppmerksom. Men ikke bli redd på forhånd. takykardi (hyppig rytme) kan oppstå som en reaksjon på fysisk anstrengelse eller følelsesmessig opphisselse, som et svar på å ta medisiner eller til en høy temperatur i miljøet. Forbedret hjertebank er en uunnværlig følgesvenn av smittsomme og inflammatoriske sykdommer som oppstår med økende temperatur. bradykardi (Rare rytme) er ofte observert i forskjellige patologiske prosesser i kroppen - forgiftning, overoppheting, skjoldbrusk sykdommer, og så sjelden på grunn av den høye frekvensen av egnethet av det kardiovaskulære system -.. Et vanlig fenomen hos idrettsutøvere, inkludert den tidligere.

- Patologisk arrytmi er vanligvis ledsaget av andre tegn, - forklarer Sergei NIKONOV, kardiolog, professor. - Med et brudd på hjerterytmen, pumper hjertet ikke nok oksygen, så pasientene klager over svakhet, svimmelhet, mørkere i øynene, mangel på luft og en følelse av forestående tap av bevissthet.

Med en konstant sjelden rytme utvikler en person ofte følelsen av at hjertet hans stopper. Den farligste manifestasjonen av bradykardi er et plutselig tap av bevissthet. Sann og ofte er det eneste tegn på takykardi en hyppig hjerterytme ved normalt trykk.

Ofte flimmer er asymptomatisk - det kan bare gjenkjenne med hjelp av moderne forskningsmetoder, som tillater ikke bare å "fange" en cameo arytmi nøyaktig diagnostisere hennes utseende, men også for å fastsette plasseringen. Den mest pålitelige metoden - Holter overvåkning - registrerer et elektrokardiogram innen 24 timer.

Du går tidlig i seng...

Enhver form for arytmi krever umiddelbar behandling, for når det plutselig oppstår, forsvinner det aldri spontant. Brudd på hjertefrekvensen er farlig, ikke bare ved forringelse av livskvaliteten, men også i høy risiko for alvorlige komplikasjoner - utbruddet av akutt hjertesvikt, hjertestans og klinisk død.

- Det er ikke nødvendig å lide og lide - i dag har leger lært å eliminere denne patologien med 100%, - hevder Leo Bokeria.

Bradykardi behandles med en enkelt, men veldig pålitelig metode. Pasienter under lokalbedøvelse under huden under kragebenet implanteres med en pacemaker som gir hjertet riktig rytme i ca. 10 år. Og det er pacemakere som kan fungere i defibrillatormodus - det vil si at de selvstendig kan starte et stoppet hjerte.

Det er også en universell metode som gir en gang for alle mulighet til å redde en person fra noen form for arytmi. Denne avanserte teknologien, som ble en ekte sensasjon i den vitenskapelige verden, utviklet og implementert i Vitenskapelig senter for kardiovaskulær kirurgi. Bakuleva.

Under kontroll av røntgen blir et kateter satt inn gjennom venen eller arterien inn i pasienten. Ved hjelp av kartografien på de indre overflatene av atriumet, etableres et arytmifokus innen en tiendedel av en millimeter. Så er sårpunktet cauterized av radiofrekvensenergi. Prosedyren er helt smertefri (det er ingen nerveender i hjertet), og utførelsen krever ikke generell anestesi, noe som gjør det mulig for eldre mennesker med en bukett med samtidige sykdommer. Pasienten stiger til føttene dagen etter operasjonen, etter noen dager blir han tømt hjem.

■ Den vanligste typen arytmi - atrial. som påvirker omtrent 0,5% av verdens befolkning. I Russland er en slik diagnose 1,5 millioner mennesker. Atrieflimmer gir de mest alvorlige komplikasjonene. Av hennes feil oppstår mer enn 35% av hjerneslag.

SÅDAN AV ARITMY

■ bradykardi Langsom rytme.

■ takykardi - Rask rytme.

Hjertesrytmi - hva å behandle for ikke å bli syk lenger?

Vårt hjerte virker alltid kontinuerlig, fordi det er designet for å opprettholde vanlig og normal blodgass, og passerer gjennom seg selv det viktigste arbeidsfluidet for å sikre aktiviteten til alle vitale organer og systemer.

I en naturlig stille tilstand svinger hjertefrekvensen rundt 60-80 slag per minutt, og hvis et brudd på denne indikatoren blir observert i større eller mindre grad. Slike avvik kalles arytmisk, fordi hjerterytmen er tapt, og fenomenet i seg selv er stort sett patologisk. Og så oppstår spørsmålet, hvordan å behandle arytmi, å igjen være sunn, sterk og aktiv. I medisinsk praksis kalles denne sykdommen atriell fibrillasjon, som manifesterer seg i ulike former, som hver er preget av sine egne egenskaper og tegn.

Atrieflimmer kan føre til mange alvorlige konsekvenser dersom hensiktsmessige tiltak for behandling og forebygging ikke blir tatt i tide. På grunn av et brudd på normal hjerterytme, opplever vårt hematopoietiske organ stress og stress, og dette påvirker hele kroppen negativt.

hjertearytmi enn å behandle

Hvis du føler smerte kramper i brystet, du begynner å føle deg svimmel, det er kortpustethet, og du føler en unormal hjerterytme, så det er en høy risiko for arytmisk reaksjon som krever akutt behandling og krisetiltak. Hvis du skal være klar over det, enn å behandle hjertearytmi, kan du raskt forbedre helsen din og forhindre videre utvikling av hjertesykdom.

Mange lurer på om hjertearytmi kan herdes. Det avhenger av graden av alvorlighetsgrad og type patologi selv, siden ikke alltid behandlingen lover å være progressiv og effektiv. Selvfølgelig, er sykdommen lettere å forebygge enn å utrydde sin kilde, forskanset inne, men hvis du allerede har den andre situasjonen, så er det nødvendig å rette alle anstrengelser for å sikre at forbedre deres helse, gjenopprette fra en smertefull sykdom som kan føre til andre risikoer og til og med dødelig utfallet.

Hva er risikoen for arytmi

 • utviklingen av tromboembolisme, når trombi dannes på atriumveggene. Slike tromber kan falle av, tette andre organer, og oftest kommer de inn i hjernen, og dette er den høyeste risikoen for slag,
 • mangel på kardial aktivitet, på grunn av hvilken orgelet virker i rask modus, og på kroppen opptrer puffiness og det er ganske enkelt kortpustethet.

Å vite hvordan å kurere arytmi, er det viktig å skille flere av sine typer, som hver er preget av tegn og symptomer:

 • takykardi - når hjertefrekvensen øker, og frekvensen overstiger 100 slag;
 • bradykardi - når hjertefrekvensen senkes, og frekvensen er mindre enn 60 slag;
 • uregelmessig hjerteslag.

Hvordan beskytte hjertet ditt

De primære og enkleste måtene å kurere arytmi i hjertet er at hvis mistanke eller en åpenbar manifestasjon av en økning i hjerterytmen bør utføres slike øvelser:

 • trykke på øyebollene;
 • stimulering av oppkast;
 • dype pust og maksimale uttak, mens munnen og nesen må klemmes.

Dette er vagalteknikker, og hvis de ikke hjelper, vil de ty til medisinering og elektropulsbehandling av hjertearytmi.

Hvis arytmen manifesteres i form av bradykardi, er det nødvendig å ta slike medisinske metoder som er rettet mot den underliggende sykdommen. Hvis situasjonen er ekstremt vanskelig, er det nødvendig å bruke elektrostimulering.

Med mild aritmisk tilstand anbefales det å ta slike medisiner:

 1. Innstillinger basert på valerian, motherwort;
 2. altaleks;
 3. antares 120;
 4. Sanosan, Persen;
 5. ny passit.
 6. beroligende tinkturer: valocordin, corvalol, belloid;
 7. beroligende midler: valium, sibazon, xanax, nosepam, elenium, etc.

Terapeutisk fysisk trening

Lov til å behandle arytmier trening, er det viktig å oppsøke lege som kan foreskrive en rimelig belastning og sportsprogram at pasienten var i stand til å utføre det på en jevnlig basis og dermed fremme utholdenhet og optimalisere ytelsen til ditt hjerte.

Hvis du er interessert i den beste og mest effektive helse utvinning, da bare behandling av arytmi i Israel i stand til å gi deg tilbake din styrke, godt humør og god funksjon av hjertet, slik at du ikke lenger er bekymret for helsen til kroppen sin.

Forebygging og behandling

Fysisk aktivitet under arytmi bør koordineres med en kardiolog for å planlegge treningsprogrammet kompetent og trygt. Først vil du være forlovet med rehabilitatoren, og da vil du kunne bytte til modusen for individuelle studier.

Regelmessig fysisk aktivitet bidrar til refleksutvidelse av blodkar, stimulering av blodsirkulasjon, på grunn av hvilken motstanden i kroppen og hjertet til forskjellige belastninger øker.

I din daglige rutine må det være en morgenavgift, som gjør at du kan "slå på" hjertet for en hel dag, belaste den med tone og styrke til videre aktiv handling. Avhengig av alvorlighetsgraden av arytmi, er typen av belastning på kroppen valgt.

Interessant! Det er veldig nyttig å gå for korte avstander. Rytmen til bevegelsene bør være uheldig å tilpasse kroppen til slike aktiviteter, og gradvis kan du øke avstanden som er reist.

Hvis kroppen din tillater det, kan du øve jogging, og for å regulere indikatorene brukt en spesiell enhet i form av en skritteller eller pulsmåler, som skjermen viser hjertefrekvens, hastighet, puls, medgått antall skritt.

Den israelske legen fortalte hvordan han permanent skulle bli kvitt hjertearytmi

Hvis arytmi fanget deg en overraskelse, det er ingen grunn til å gi opp og panikk, fordi verdifulle råd og nyttig informasjon hvordan å behandle hjertearytmier vil hjelpe deg raskt og nøyaktig finne svar på dine spørsmål, for å gjenopprette deres helse.

Hvordan behandle ulike hjertearytmier?

Arytmi er et brudd på hjertet. Det er preget av en avvik fra hjertefrekvensen fra normen (det er 60 - 80 slag per minutt for en voksen), samt forstyrrelser i rytmen og sekvensen av atria og ventrikkene. Gitt utbredelsen av denne sykdommen, oppstår spørsmålet om hvordan å kurere arytmi, hos mange mennesker.

Arrhythmia er et generelt konsept for alle sykdommer knyttet til funksjonsfeil i hjerteslag. Faktisk er det mange av sine typer, som radikalt varierer fra hverandre og krever forskjellige behandlinger. Derfor, når symptomer på sykdommen vises, er det viktigste den raske diagnosen og bestemmelsen av årsaken som forårsaket sykdommen. Fordi bare på grunnlag av tester, er det mulig å gjennomføre en korrekt og effektiv behandling som ikke skader kroppen.

En økning i temperaturen i menneskekroppen med 1 grad, fører til en økning i hjertefrekvensen med 10 slag per minutt.

symptomer

Som en årsak, kan opptre og kroniske sykdommer, samt lidelser i sentralnervesystemet. Dessverre er selv den mest sunne personen ikke immun mot utseendet på denne sykdommen, da den kan utvikle seg på grunnlag av sterkt følelsesmessig stress og stress.

 • Den mest åpenbare manifestasjonen av sykdommen er en persons følelse av hjerteslag. Under normal drift virker det ikke merkbart. I tilfelle feil, er det følelser av uregelmessighet, hjerte synker, skarpe og sterkere angrep.
 • Svakhet, svimmelhet, mulig svimmelhet.
 • Kortpustethet, mangel på luft.
 • Øker eller senker pulsen uten tilsynelatende grunn.

Diagnose av sykdommen

Elektrokardiogram (EKG) - Den vanligste måten å identifisere problemer med hjertets arbeid. Med denne prosedyren får du et kardiogram - en grafisk fremstilling av pulsen. Og på grunnlag av dette kan du umiddelbart trekke konklusjoner om tilstanden for menneskers helse. Plus kardiogrammer i hastigheten og nøyaktigheten av indikatorene.

Holter overvåking (XM) - alt det samme EKG, men mer avansert. Til personen knyttes sensorer som leser dataene og overfører dem til en liten registrar. XM, gjør det mulig å utføre daglig overvåking av pasienten, slik at du kan få omfattende informasjon om hjertesvikt, gjøre en mer nøyaktig diagnose og riktig forutsi mulige helserisiko.

Denne metoden brukes til å overvåke pasienter, for å teste effektiviteten av behandlingen, så vel som i tilfeller hvor pasienter har hyppige angrep, men de kunne ikke løstes i klinisk periode.

Elektrofysiologisk studie. Denne metoden brukes i tilfelle av alvorlig hjertesykdom, og når det er umulig å foreta en nøyaktig diagnose ved konvensjonelle metoder. Dens essens ligger i å introdusere spesielle sensorer gjennom venene til personen, som er festet på hjertets vegger og derfra overføre informasjon om impulser.

behandling

Den vanligste måten å behandle hjertesvikt er medisinering. Essensen av det er pasienten tar medisiner som har til formål å forbedre funksjonen til hjertemuskulaturen, samt eliminere årsakene som forårsaket det. I de fleste tilfeller er dette nok til å kurere sykdommen.

I avanserte tilfeller og i alvorlige tilfeller er kirurgisk inngrep mulig. Samtidig er hjertepacemakere og defibrillatorer implantert i hjertet. Som tar noen av hjertets funksjoner og stimulerer sitt arbeid.

Viktig! For å begynne å ta medisiner for å stabilisere hjerteslag, kan du først etter diagnose og resept av en lege.

Behandlingsanbefalinger

 • Først av alt er det nødvendig å bestemme sykdommen som forårsaket den og begynner å behandle den spesielt. Siden de hyppigste bruddene på hjerteslagets rytme - dette er en følge av andre sykdommer.
 • Ta hensyn til alle faktorer som fremkaller anfall og være klar for dem. For eksempel, stress eller magnetiske stormer.
 • Ta regelmessig medisin foreskrevet av lege og gjennomføre en undersøkelse
 • Ta medikamenter som forhindrer dannelsen av blodpropper. Det er tilrådelig å legge til mat som fortynner blod til kostholdet ditt. For eksempel hvitløk eller linfrø.
 • Ta medisiner for å styrke hjertemuskelen.
 • Maksimere negativt emosjonelt stress, stress.
 • Hvis mulig, gi opp kaffe, alkohol og sigaretter.
 • Se etter riktig ernæring.

Dette er de vanligste anbefalingene om hvordan du behandler hjertearytmi, og faktisk vises de fleste av dem til noen. Men for mennesker med funksjonsfeil i hjerterytme, gir den rette levemåten en reduksjon i kroppsbelastning. Derfor er det en garanti for helse og eliminering av sykdomsutbrudd.

Alle arytmier er delt inn i arter basert på informasjon om hjertefrekvensen og på hjerteavdelingen som begynte å fungere.

takykardi

Det forekommer med en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. Takykardi er delt inn i fysiologisk og patologisk. Når fysiologisk er det en naturlig økning i puls hos mennesker. Det kan skyldes fysisk stress, stress, plutselige bevegelser, økt kroppstemperatur. En rask puls kan være et resultat av å ta visse medisiner. Og gitt de individuelle egenskapene til hver persons kropp - dens normale tilstand. Med patologisk takykardi er endringer i puls først og fremst en konsekvens av kardiovaskulære systemforstyrrelser, og følgelig er det nødvendig å behandle det.

symptomer: rask puls, svimmelhet, spenning, pulsering av livmorhalsen, svimning er mulig.

komplikasjoner: hjertesvikt, hjerteinfarkt.

Behandling: Takykardi krever oftest ikke medisinsk behandling. Hvis det er økt hjertefrekvens, anbefales det at du får en mer avslappet livsstil og gi opp skadelige vaner: alkohol, sigaretter, kaffe, kokain, sterk te, sjokolade.

Det vil si å introdusere så lite som mulig patogener i kroppen. Du kan ta corvalol eller en tinktur av valerian. I noen tilfeller kan legen foreskrive bruken av lidocoin, rytmylen eller digoksin. Ikke glem at slike legemidler kun kan tas som foreskrevet av en lege.

bradykardi

Den er preget av en puls under 60 slag per minutt. Det kan være en normal tilstand for profesjonelle idrettsutøvere og personer utsatt for hyppig fysisk anstrengelse. I disse tilfellene er bradykardi beskyttelsesmekanismen i menneskekroppen fra hjertets konstante overbelastning. Men selv med en naturlig reduksjon i hjertefrekvensen - dette fører til et senket trykk og de tilsvarende konsekvensene. Ikke rart at alle idrettsutøvere har risiko for hypotensjon. Cure som, det er nesten umulig.

symptomer: svakhet, økt tretthet, døsighet, følelser av depresjon, synkope, hypotensjon.

komplikasjoner: hjertesvikt, en sterk reduksjon i kroppens vitale tegn.

behandling: med svake manifestasjoner av arytmi, kan målrettet behandling ikke være nødvendig. I noen tilfeller er en senket puls en konsekvens av hjerteinfarkt, hvor behandlingen eliminerer bradykardi. Når pulsfrekvensen er redusert under 50 slag per minutt, og det er umulig å eliminere bradykardien ved en medisinsk metode, er det nødvendig med en implantering av en pacemaker.

Atrieflimmer

Den vanligste og farligste delen av arytmi. Den oppstår på grunn av forstyrrelsen av det atrielle arbeidets synkronitet, faktisk faller denne fasen av hjertesyklusen ut av arbeidet. Dette fører til en svak ledningsevne av blod i atria, det stagnerer i dem, og i fravær av rettidig behandling, trombi form. På grunn av kroppens fysiologi går disse blodproppene inn i halspulsåren, og derfra til hjernen. Som et resultat utvikler pasienten et iskemisk slag.

symptomer: hjertebanken, som kan nå 180 slag per minutt, uregelmessig hjerterytme, mangel på luft, svimmelhet.

komplikasjoner: hjertesvikt, hjerneslag.

behandling: kan være en komplisert og langvarig prosess. Med narkotikabehandling er hver pasient valgt individuell kombinasjon av legemidler. I noen tilfeller brukes kardioversjon. I løpet av dette overføres hjertet til elektriske impulser som hjelper til med å gjenopprette normal rytme. Spesiell oppmerksomhet bør gis for forebygging og rutinemessig diagnostikk, da atrieflimmer bidrar til utviklingen av blodpropper.

beats

Det er preget av hjertekontraksjoner som er slått ut av den generelle rytmen. Kilden kan være både atrium og ventrikler. For en sunn person anses normen for å være forekomst av ikke mer enn 4% av slike kutt per dag fra deres totale antall. Etter hvert som personen blir eldre, øker risikoen for ekstrasystoler betydelig - etter å ha overvunnet 50-åringen observeres denne sykdommen hos 70% av befolkningen.

symptomer: for tidlig sammentrekninger av hjertet, mangel på luft.

Komplikasjoner: Stenokardi, cerebral blodtilførselsforstyrrelser, utvikling av atrieflimmer.

Behandling: oftest forekommer ekstrasystoler som følge av andre sykdommer, så den viktigste behandlingen er rettet spesielt mot årsakene. Det anbefales også sterkt at du fører en sunn livsstil.

Blokkering av hjertet

Det er delvis eller fullstendig ugjennomtrengelighet av impulser gjennom hjertemusklene. Årsaken kan utføre en hvilken som helst sykdom som påvirker myokardiet. For eksempel angina, cardiosklerose, så vel som noen kroniske sykdommer, for eksempel skjoldbruskkjertel lidelser.

symptomer: kramper, svimmelhet, tap av puls.

komplikasjoner: hjertesvikt kan utvikle seg.

Behandling: Farmakologiske metoder brukes vanligvis. Men i tilfelle fullstendig obstruksjon, er det et behov for pacemakere.

Alle typer arytmier er en manifestasjon av forverret hjerteaktivitet. Derfor, hvis det oppstår symptomer, anbefales det å konsultere en lege og lage et EKG. Helsehelse det vil ikke medføre, men tvert imot vil bidra til å unngå alvorlige konsekvenser, blant hvilke det kan være plutselig død.

Naturen til denne sykdommen er slik at den er kumulativ og ikke umiddelbart forårsaker betydelig skade. Men hvis det ikke behandles lenge, vil arytmi uunngåelig føre til irreversibel ødeleggelse av det menneskelige kardiovaskulære systemet.

Les Mer Om Fartøyene