Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Arrytmi: klassifisering, årsaker, symptomer, diagnose og behandling

Hvis frekvensen og regelmessigheten av hjertefrekvensen ikke samsvarer med de allment aksepterte normene, kan du bli diagnostisert med hjertearytmi. Faktisk er dette en organisk lesjon, som er resultatet av rus, funksjonsfeil i nervesystemet eller brudd på vann-saltbalansen.

Er hjertearytmi farlig, og hvordan kan den håndteres? Vi må studere årsakene, symptomene og metodene for behandling av denne sykdommen.

Klassifisering av patologi

Før du diskuterer essensen av patologi, er det nødvendig å studere sine varianter. Det er flere grupper av faktorer som fører kroppen til en arytmisk tilstand. Hver type av denne sykdommen har sine egne symptomer. Grunnlaget for sykdommen kan ligge kalsium og magnesium ubalanse, industrielle og bakterielle forutsetninger, dårlige vaner (nikotin, alkohol), oksygenmangel.

Normal hjerterytme.

Nederlaget for endokrine organer i fremtiden kan påvirke arbeidet i hjertemuskelen. Bivirkninger fra en rekke medikamenter kan også forårsake sykdommen. Typer av arytmi er basert på brudd på visse hjertefunksjoner. Det er fire typer av denne sykdommen:

Sinus bradykardi

En sjelden hjerterytme er et av de viktigste symptomene på sinus bradykardi. Denne patologien påvirker sinusnoden, som tjener som en inducer for elektriske impulser. Hjertefrekvensen faller til 50-30 slag / min. Patologi er ganske farlig - det finnes ofte i eksternt "sunne" mennesker som gjennomgår en planlagt medisinsk undersøkelse.

Årsakene er forskjellige, men de fleste ligger i området med medfødte genetiske abnormiteter (redusert nodalautomatisme).

Risikogruppen inkluderer profesjonelle idrettsutøvere. Permanent trening endrer blodsirkulasjonen og energiomsetningen. Men årsakene til å endre rytmen er svært varierte. Vi lister dem:

 • fasting;
 • ubalanse i nervesystemet (vegetativ avdeling);
 • hypotermi;
 • nikotin og blyforgiftning;
 • smittsomme sykdommer (tyfusfeber, gulsott, meningitt);
 • økt intrakranielt trykk i svulster og ødem i hjernen;
 • Konsekvenser av å ta visse medisiner (digitalis, beta-blokkere, verapamil, kinidin);
 • sklerotiske endringer i myokardiet;
 • skjoldbrusk dysfunksjon.

Sinus takykardi

Hjertefrekvensen øker dramatisk, og overstiger 90-slag per minutt mark. Sinusknuten setter rytmen, og hjertefrekvensen øker til 160 slag. Denne indikatoren minker gradvis. Vanligvis er den raske rytmen en konsekvens av fysisk aktivitet, dette er normalt. Patologien manifesteres i det faktum at pasienten opplever et unormalt hjerteslag i ro.

Sinus takykardi teller ikke som en uavhengig sykdom. Patologi utvikler seg mot et bakteppe av ulike plager og feil livsstil. Denne sykdommen er farlig fordi forstyrret blodtilførsel gjenspeiles i ulike systemer i kroppen vår. La oss liste hovedårsakene til takykardi:

 • vegetativ ubalanse;
 • feber,
 • anemi,
 • misbruk av te og kaffe drikker;
 • en rekke medikamenter (kalsiumkanalantagonister, vasokonstriktive anti-kaldt tabletter);
 • hypertyreoidisme og feokromocytom;
 • hjertesvikt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og pulmonale patologier.

Sinus arytmi

Med sinusarytmi fortsetter sinusnoden å fremkalle impulser, men gir dem en variabel frekvens. En forstyrret hjerterytme dannes, som er preget av sammenbrudd og frekvenser. Samtidig svinger hjertefrekvensen innen normal rekkevidde - 60-90 slag. Hos friske mennesker er sinusarytmi forbundet med puste - pulsendringer ved innånding / utånding.

Når kan behandling av sinusarytmi være nødvendig? Bestem det "dødelige ansiktet" alene vil ikke fungere - du må vende deg til en profesjonell kardiolog for dette. Når du skriver et EKG, spør legen pasienten om å holde pusten. I dette tilfellet forsvinner respiratorisk arytmi, og bare sinus gjenstår. Den patologiske formen av sykdommen er sjelden - det er et tegn på hjertesykdom.

Paroksysmal takykardi

Kardiale sammentrekninger med denne sykdommen øker / bremser plutselig - angrep. Den riktige rytmen opprettholdes i lang tid, men til tider oppstår anomalier. Kilden til feil kan lokaliseres i ulike områder av hjertet - dette påvirker hjertefrekvensen direkte.

Puls av voksne blir ofte akselerert til 220 slag, hos barn - opptil 300. Varigheten av paroksysmer er også forskjellig - anfall går over noen sekunder eller strekker seg i timer.

Årsakene til takykardi er i begynnelsen av fokuset på økt automatisme og patologisk sirkulasjon av den elektriske impulsen. I hjertet av sykdommen kan det være skade på myokard-sklerotisk, nekrotisk, inflammatorisk og dystrofisk. Symptomer kan manifestere som kvalme, svimmelhet og svakhet.

Her er de viktigste faktorene som påvirker det kliniske bildet:

 • tilstanden av det kontraktile myokardiet
 • hjertefrekvens;
 • varighet av hjertebanken;
 • lokalisering av ektopisk sjåføren;
 • Varighet av anfall.

Årsaker til hjertesykdom ved atrieflimmer

Vi har ikke nevnt enda en form for sykdommen - atrieflimmer, også kalt atrieflimmer. Atria i dette tilfellet skjelver, og ventriklene får 10-15 prosent mindre blod. Den tilstanden av takykardi som allerede er diskutert kommer. Pasienten lærer fullt ut hva som er hjertearytmen - hjertefrekvensen øker til 180 slag.

Uregelmessighet i hjerteslagene kan ta andre former. Pulsen faller til 30-60 slag - legene bekrefter bradykardi. Slike symptomer er fulle av bruk av en pacemaker.

La oss se hovedårsakene til atrieflimmer:

 • hormonelle forstyrrelser (Hashimoto's skjoldbruskbetennelse, nodular goiter);
 • hjertesvikt;
 • hjertesykdom eller dens ventiler;
 • økt blodtrykk;
 • diabetes mellitus og samtidig fedme;
 • lungesykdommer (bronkial astma, bronkitt, tuberkulose, kronisk lungebetennelse);
 • overdreven bruk av alkohol;
 • en rekke medisiner;
 • iført tette klær;
 • diuretika.

Risikofaktorer

Årsakene til alle former for patologi er ganske like. De fleste av dem er resultatet av enkelte sykdommer, feil livsstil hos pasienten eller arvelig i naturen. Ved å analysere kildene til hjertesvikt, lærte legene de viktigste risikofaktorene.

 • genetisk predisposisjon;
 • høyt blodtrykk;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • elektrolyttforstyrrelser;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av stimulanter.

De fleste av disse faktorene vi har analysert ovenfor. Elektrolyttforstyrrelser kan føre til underernæring - kalsium, natrium, magnesium og kalium må være tilstede i mat.

Forbudte psykostimulanter er primært koffein og nikotin - på grunn av dem utvikler ekstrasystoler. Derefter kan ventrikulær fibrillasjon forårsake plutselig hjertedød.

Slik gjenkjenner arytmi - symptomene på en sykdom

Symptomer på takykardi og bradykardi har en rekke mindre forskjeller. Hjertearytmi utvikler først i latent form, og viser seg ikke. Deretter er det funnet symptomer som indikerer arteriell hypertensjon, hjertesykemi, hjernesvulster og skjoldbruskpatologier. Her er de viktigste tegnene til arytmi:

 • svimmelhet;
 • generell svakhet;
 • kortpustethet;
 • rask tretthet;
 • mørkere i øynene;
 • borderline tilstander i hjernen (det virker til pasienten at han er i ferd med å miste bevisstheten).

Hvis du har langvarig bevissthetstap på ca 5-10 minutter, kan du "kutte av" bradykardien. Slike faints er ikke iboende i denne form for arytmi. Symptomene på takykardi ser litt annerledes ut og ser ut som en generell ulempe. De ser slik ut:

 • kortpustethet;
 • hjertebanken;
 • rask tretthet;
 • generell svakhet

Metoder for diagnostiske studier

Symptomer på den foreslåtte arytmen må nøye kontrolleres. Til de alarmerende tegnene kan tilskrives ikke bare den raske hjerterytmen, men plutselige hjerteslag, trykkfall, svakhet, vekslende med døsighet.

Hvis du har funnet symptomene ovenfor, er det på tide å se en lege og gå gjennom en full diagnose. For å håndtere det er det nødvendig for lege-kardiologen - først og fremst vil han begynne å sjekke opp skjoldbruskkjertel og for å avdekke mulige hjertesykdommer.

Mange metoder er utviklet for å diagnostisere arytmi. Et elektrokardiogram er nødvendigvis registrert - det kan være kort og lang. Noen ganger fremkaller legene arytmi for å registrere vitnesbyrdet og identifisere kilden til problemet mer nøyaktig. Dermed er diagnosen delt inn i passiv og aktiv. Passive metoder inkluderer:

 • EKG. Elektroder er festet til pasientens bryst, armer og ben. Varigheten av faser av sammentrekning av hjertemuskelen studeres, intervaller er løst.
 • Ekkokardiografi. Her brukes en ultralydssensor. Legen får et bilde av hjertekamrene, ser på bevegelsen av ventiler og vegger, og angir deres dimensjoner.
 • Daglig overvåking av EKG. Denne diagnosen kalles også Holters metode. Pasienten bærer alltid en bærbar opptaker med ham. Dette skjer innen 24 timer. Leger får informasjon om hjertekontraksjoner i en tilstand av søvn, hvile og aktivitet.

I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Førstehjelp

Arrhythmia angrep kan gå uavhengig og starte plutselig. Like uforutsigbart slutter angrepet. Hvis pasienten har et første angrep, ring umiddelbart en ambulanse. Ofte går ordrer sakte, så det er verdt å bekymre deg for offerets helse. Gjør dette:

 • berolige pasienten, undertrykke manifestasjoner av panikk;
 • skape pasientens fred - legg ham eller sitte i en komfortabel stol;
 • prøv å endre posisjonen til offerets kropp;
 • Noen ganger må du indusere en vomitiv refleks - gjør det med to fingre, irritere strupehodet.

Jo lenger avhenger av det medisinske personalet. Medisiner for hjertearytmikkardiologen utnevner senere - når pasienten er "pumpet ut" og vil foreta en foreløpig diagnose.

Etter å ha sett symptomene på arytmi, prøv å avbryte fysisk aktivitet.

Acceptabel bruk av sedativer:

 • motherwort;
 • vendelrot;
 • korvalola;
 • valokordin (innenfor grensene for 40-50 dråper);
 • Elenium.

Kompleks av terapeutiske og forebyggende tiltak

Gi en entydig anbefaling om hvilke tabletter som skal hjelpe til med hjertearytmi, det er umulig. Denne sykdommen utvikler seg mot en bakgrunn av ulike nederlag i hjertemuskelen (organisk og funksjonell). For eksempel fører endringer i automatisme til sinus takykardi, arytmi eller bradykardi. Hvis det er kronisk / akutt hjertepatologi, bør de behandles raskt.

Når en spesifikk form for arytmi er identifisert, er sekundær forebygging foreskrevet. Denne typen behandling utøves ikke med bradykardi. Men med takykardi må du drikke. Du vil bli foreskrevet anti-arytmiske legemidler:

 • kalsiumantagonister (Diltiazem, Verapamil);
 • adrenoblokere (Atenolol, Anaprilin, Concor, Egilok);
 • Sotaleks;
 • Kardaron;
 • propanorm;
 • Allalinin.

Det er strengt forbudt å ta disse stoffene uten lege resept. Sterk tilsyn er nødvendig, fordi misbruk av narkotika er fulle av konsekvenser. For eksempel kan nye former for arytmi forekomme. Så ikke risikere unødvendig.

Sannsynlige konsekvenser

De viktigste konsekvensene av arytmi er hjertesvikt og tromboembolisme. En dårlig sammentrekning av hjertemuskelen fører til hjertesvikt - den interne blodtilførselen er forstyrret. Ulike organer lider av mangel på oksygen, systemiske lidelser begynner. Dette innebærer en rekke alvorlige sykdommer og til og med dødsfall.

Med arytmi blir ikke blodet bare pumpet, det begynner å "riste" i atria. Dette kan føre til tromboembolisme. I noen områder av hjertet, trombi form - de pleier å bryte seg over tid. En avbrutt trombus blokkerer hjertet, noe som fører til katastrofale konsekvenser:

 • hjerteinfarkt;
 • angina pectoris;
 • død;
 • hjerneslag.

Metoder for å styrke hjertet

For å kvitte seg med forestående problemer, trenger du ikke å absorbere pakker med pakker. Forebygging reduseres til riktig kosthold og avvisning av noen avhengighet.

Ifølge statistikken er det i røykesonen røykerne - blant dem er sykdommen mye mer vanlig. I tillegg til avvisning av nikotin er det andre forebyggende tiltak:

 • forme;
 • fitness;
 • kveld jogging;
 • går i frisk luft;
 • legger til kostholdet av frukt, grønnsaker og alle slags korn;
 • fravær av krangel og nervesvikt.

Lead et målt liv. Forsiktig unngå konflikter med kjære. Behandling av hjertearytmi vil ikke være nødvendig hvis du spiser riktig, puster frisk luft og beveger deg aktivt. Avslutt røyking - du vil finne en dyp og glad alderdom.

arytmi

arytmi - eventuelle brudd på regelmessigheten eller frekvensen av normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet. Noen ganger er arytmier ledsaget av svimmelhet, besvimelse, smerte i hjertet, en følelse av mangel på luft. Arytmier detektert i løpet av de fysiske og instrumentelle diagnostikk (kardial auskultasjon, elektrokardiogram, CHPEKG, Holter-overvåkning, stresstester). Ved behandling av alle typer arytmier bruker medikamentterapi og hjerte teknikker (RFA, installasjon av pacemakeren, kardioverterdefibrillator).

arytmi

Begrepet "arytmi" kombinerer ulike mekanismer for forekomst, manifestasjoner og prognose av sykdomsforstyrrelsen og kjennetegning av elektriske impulser i hjertet. De oppstår som følge av brudd på hjertesystemet, noe som gir konsekvente og regelmessige sammentrekninger av myokardiet - en sinusrytme. Arytmier kan forårsake alvorlig dysfunksjon i hjertet eller funksjonene til andre organer, samt seg selv komplikasjoner av ulike alvorlige patologier. De manifesteres av hjertebank, avbrudd, hjertesvikt, svakhet, svimmelhet, smerte eller trykk i brystet, kortpustethet, svimmelhet. I fravær av rettidig behandling, er arytmier forårsaket av angina angrep, lungeødem, tromboembolisme, akutt hjertesvikt, hjertestans.

Ifølge statistikk er brudd på ledning og hjertefrekvens hos 10-15% av tilfellene dødsårsaken fra hjertesykdom. Den spesialiserte delen av kardiologi, arytmologi, omhandler studien og diagnosen av arytmier. Skjemaer arytmier tachykardi (rask puls som er større enn 90 slag per minutt..), bradykardi (reduksjon i hjertefrekvensen mindre enn 60 slag per minutt..), arrythmia (ekstraordinære hjertesammentrekninger), atrieflimmer (kaotisk reduksjons enkelte muskelfibre), blokade av ledningssystemet og et al.

Rhythmic sekvensiell sammentrekning av hjertet er gitt av spesielle muskelfibre i myokardiet, som danner hjertets ledende system. I dette system er den første orden pacemakeren sinusknuten: det er i sin spede begynnelse med eksitasjonsfrekvensen av 60-80 ganger per minutt. Gjennom hjertemuskelen av høyre atrium strekker det i knuten, men det er mindre opphisset og gir en forsinkelse, slik at atriene å begynne med reduseres, og deretter, som utbredelsen av eksitasjonsstrålen av hans og øvrige delene av ledende system, i ventriklene. Dermed gir det ledende systemet en viss rytme, frekvens og sekvens av sammentrekninger: første atria, og deretter ventrikler. Nederlag ledende infarkt system fører til utvikling av arytmier (arytmier), og dens enkelte ledd (knuten, grenblokk eller ben) - til ledningsforstyrrelse (sperringene). Samtidig kan det koordinerte arbeidet mellom atriene og ventrikkene bli alvorlig forstyrret.

Årsaker til arytmi

På årsaker og mekanismene for arytmier er delt inn i to kategorier: har forbindelse med hjertesykdommer (organisk), med tilhørende (ikke-organisk eller funksjonell). Forskjellige former av organiske arytmier og blokkader er hyppige ledsagere av kardiale sykdommer: koronar hjertesykdom, myokarditt, kardiomyopati, medfødte misdannelser og hjerteskader, hjertesvikt og komplikasjoner med hjertekirurgi.

Hjertet i utviklingen av organiske arytmier er skade (iskemisk, inflammatorisk, morfologisk) i hjertemuskelen. De hindrer den normale forplantningen av den elektriske puls gjennom hjertens ledningssystem til de forskjellige avdelingene. Noen ganger påvirker skaden sinusnoden - den viktigste driveren til rytmen. I dannelsen av kardiosklerose forhindrer arrvæv den ledende funksjon av myokardiet, noe som bidrar til forekomsten av arytmogene foci og utviklingen av lednings- og rytmestørrelser.

Gruppen av funksjonelle arytmier inkluderer nevogene, diselekoloid, iatrogene, mekaniske og ideopatiske rytmeforstyrrelser.

Utvikling simpatozavisimyh arytmier nevrogen opprinnelse bidrar til overdreven aktivering av tonen i det sympatiske nervesystemet under stress, sterke følelser, intens mental eller fysisk aktivitet, røyking, alkohol, sterk te og kaffe, krydret mat, nevroser og så videre. D. aktivering av det sympatiske tone også føre til sykdom skjoldbruskkjertelen (hypertyroidisme), rus, feber, blodsykdommer, virale og bakterielle toksiner, industri- og annet rus, hypoksi. Kvinner som lider av premenstruelt syndrom kan oppleve sympatiske arytmier, smerte i hjertet, fornemmelser av kvelning.

Vagependant neurogene arytmier er forårsaket av aktivering av det parasympatiske systemet, spesielt vagusnerven. Vagozavisimye arytmier oppstår vanligvis om natten og kan være forårsaket av sykdommer i galleblæren, tarmer, magesår 12 duodenal ulcus og mage, blære sykdommer, i hvilke den økte aktiviteten av vagusnerven.

Disferrolytiske arytmier utvikler seg i tilfeller av elektrolytbalanseforstyrrelser, spesielt magnesium, kalium, natrium og kalsium i blodet og myokardiet. Iatrogen rytmeforstyrrelser forekommer som et resultat av den arytmogene effekten av visse legemidler (hjerteglykosider, p-blokkere, sympatomimetika, diuretika, etc.).

Bidra til utvikling av arytmier mekanisk brysttraume, fallende, sjokk, elektrisk støt og skade m. G. idiopatisk arytmier muligens arytmier installeres uten grunn. I utviklingen av arytmier spiller den arvelige forutsetningen en rolle.

Klassifisering av arytmier

Etiologisk, patogenetisk, symptomatisk og prognostisk heterogenitet av arytmier forårsaker diskusjoner om deres ensartede klassifisering. I henhold til det anatomiske prinsippet er arytmier delt inn i atriell, ventrikulær, sinus og atrioventrikulær. Med tanke på frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, foreslås det å skille tre grupper av rytmeforstyrrelser: bradykardi, takykardi og arytmi.

Den mest komplette klassifiseringen er basert på de elektrofysiologiske parametrene for rytmeforstyrrelser, ifølge hvilke arytmier er isolert:

 • I. Den elektriske impulsen forårsaket av brudd på formasjonen.

Denne gruppen av arytmier inkluderer nomotopiske og heterotopiske (ektopiske) rytmeforstyrrelser.

Nomotopisk arytmier er forårsaket av en brudd på den automatiske funksjonen til sinusnoden og inkluderer sinus takykardi, bradykardi og arytmi.

Separat i denne gruppen er syndrom av svakhet i sinuskoden (SSSU) isolert.

Heterotopiske arytmier kjennetegnes ved dannelsen av passive og aktive ektopiske excitasjonskomplekser i myokardiet, plassert utenfor sinusnoden.

Med passive heterotopiske arytmier er utseendet til en ektopisk puls forårsaket av en bremsing eller brudd på hovedpulsens oppførsel. Passive ektopiske komplekser og rytmer inkluderer atrielle, ventrikulære, atrioventrikulære væskeforstyrrelser, migrasjon av den supraventrikulære pacemakeren, popping sammentrekninger.

Når aktiv heterotopi oppstår ektopisk puls eksiterer myokard tidligere puls hovedsakelig pacemakeren ektopisk og å redusere "interrupt" sinusrytme av hjertet. De aktive komplekser og rytmer omfatter: arytmi (atrial, ventrikulær opprinnelse fra atrioventrikulær forbindelser), og paroksysmal takykardi neparoksizmalnuyu (som stammet fra atrioventrikulær forbindelsen atrial og ventrikulær form), atrieflutter og flimmer (fibrillering) atriene og ventriklene.

 • II. Arrytmier forårsaket av nedsatt intrakardiell ledningsfunksjon.

Denne gruppen av arytmier oppstår på grunn av en minskning eller opphør av pulsen forplantning langs ledningssystemet. ledningsforstyrrelser inkluderer sinoatrialnuyu, intraatrial, atrioventrikulær (I, II og III grad) blokkade ventrikulær preexcitation syndrom, intraventrikulær grenblokk (en-, to-, og tre-stråle).

 • III. Kombinert arytmier.

Arrytmier som kombinerer lednings- og rytmeforstyrrelser inkluderer ektopiske rytmer med blokkad av utgangs-, parasystol- og atrioventrikulær dissosiasjon.

Symptomer på arytmi

Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

De viktigste manifestasjonene av arytmier er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertets arbeid. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Hjertebank er vanligvis forbundet med sinus takykardi, svimmelhet og besvimelse - med sinus bradykardi eller sinus-syndrom, kardial fading og ubehag i hjerteområdet - en sinus-arytme.

Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.

Komplikasjoner av arytmier

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

Diagnose av arytmi

Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier. I neste fase utføres instrumentelt ikke-invasiv (EKG, EKG-overvåking) og invasiv (CHEPI, VEI) forskningsmetoder:

Et elektrokardiogram registrerer hjertefrekvens og frekvens i flere minutter, derfor er det kun permanent, stabile arytmier registrert ved EKG. Rytmeforstyrrelsene, som er paroksysmale (midlertidige), er diagnostisert ved metoden til Holter daglig overvåking av EKG, som registrerer hjerteens daglige rytme.

For å identifisere de organiske årsakene til arytmi, utføres Echo-CG og Echo-CG stress. Invasive diagnostiske metoder tillater kunstig utvikling av arytmi og bestemmer mekanismen for dens forekomst. I løpet av intrakardiell elektrofysiologisk undersøkelse blir kateterelektroder som registrerer det endokardiale elektrogrammet i ulike deler av hjertet, ført til hjertet. Endokardial EKG sammenlignes med resultatet av innspilling av et eksternt elektrokardiogram utført samtidig.

Tilt-testen blir utført på en spesiell bord og ortostatisk simulerer betingelser som kan føre til arytmi. Pasienten plasseres på et bord i en horisontal stilling, puls og blodtrykk ble målt, og deretter etter injeksjonen tabellen er skråstilt i en vinkel på 60-80 ° i 20 - 45 minutter, bestemmelse av avhengighet av blodtrykket, frekvens og rytme av hjerte kontraksjoner ved å endre kroppsstilling.

Ved hjelp av metoden for transesophageal elektrofysiologisk studie (CHEPI), utføres elektrisk stimulering av hjertet gjennom spiserøret og et transesofagealt elektrokardiogram registreres, som korrigerer hjerterytmen og konduktiviteten.

Flere hjelpe diagnostisk test innbefatter en prøve med lasten (trinn tester, prøven med knebøy, marching, kulde, etc. Eksempel), farmakologiske tester (med izoproterinolom med dipiridomolom med ATP og al.), Og utført for å diagnostisere koronar hjertesykdom og muligheten dommer en belastning på grunn av hjertearytmi.

Behandling av arytmier

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Noen ganger for behandling av arytmier er spesiell medisinsk eller kardiologisk kirurgisk behandling nødvendig. Utvelgelse og administrering av antiarytmisk terapi utføres under systematisk EKG-overvåking. Ved eksponeringsmekanismen tildeles fire klasser av antiarytmiske legemidler:

 • 1 klasse - membranstabiliserende legemidler som blokkerer natriumkanaler:
 • 1A - øke repolarisasjonstiden (prokainamid, kinidin, aymalin, disopyramid)
 • 1B - redusere repolarisasjonstiden (trimecaine, lidokain, mexiletin)
 • 1C - ikke utøve sterk innflytelse på repolarisering (flekainid, propafenon, enkinid, etatsizin, moracizin, lappaconitinhydrobromid)
 • 2 klasse - p-adrenoblokere (atenolol, propranolol, esmolol, metoprolol, acebutolol, nadolol)
 • Grad 3 - forleng repolarisering og blokkere kaliumkanaler (sotalol, amiodaron, dofetilid, ibutilid, bBretiliumtosylat)
 • 4 klasseklokke kalsiumkanaler (diltiazem, verapamil).

Ikke-medisinske behandlinger for arytmier inkluderer elektrokardiostimulering, implantering av en cardioverter-defibrillator, radiofrekvens ablation og åpen hjerteoperasjon. De utføres av kardiokirurger i spesialiserte avdelinger. Implantasjon av pacemaker (ECS) - kunstig pacemaker er rettet mot å opprettholde en normal rytme hos pasienter med bradykardi og atrioventrikulære blokker. Implantert defibrillator profylaktisk sutureres til pasienter som har høy risiko for plutselig innsettende ventrikkeltakykardi og utfører automatisk pacing og defibrillering umiddelbart etter sin utvikling.

Ved bruk av radiofrekvensablation (RFA av hjertet) gjennom små punkteringer, brukes et kateter til å cauterize hjertet område som genererer ektopiske impulser, som kan blokkere impulser og forhindre utviklingen av arytmi. Kirurgiske operasjoner på det åpne hjertet utføres med hjertearytmier forårsaket av en aneurisme i venstre ventrikel, hjerteventilfeil, etc.

Prognose for arytmier

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Forebygging av arytmier

Hovedretningen for forebygging av arytmier er behandling av hjertepatologi, som nesten alltid er komplisert av et brudd på hjertets rytme og konduktivitet. Det er også nødvendig å utelukke ekstrakardiale årsaker til arytmi (tyrotoksikose, rusmidler og febertilstander, autonom dysfunksjon, elektrolytt ubalanse, stress, etc.). Det anbefales å begrense inntaket av stimulanter (koffein), ekskludering av røyking og alkohol, det uavhengige utvalg av antiarytmiske og andre legemidler.

arytmi

De vanligste forstyrrelsene i kardiovaskulærsystemet er arytmi. De oppstår på grunn av mange andre lidelser i kroppen. Feil i hjertets rytme, og dette er det som kalles arytmi, blir ofte observert hos ganske friske mennesker, mens de er nesten umerkelig, men likevel fører til noen komplikasjoner.

Årsakene til arytmier

Årsakene til arytmier er svært varierte, men de kan alle deles inn i to store grupper: forstyrrelser i hjertesystemet og primære sykdommer som bidrar til arytmi. Derfor vurderes årsakene til arytmier i sammenheng med disse gruppene av faktorer.

Forstyrrelser av hjertets ledningssystem. Den normale rytmen i hjertet sørger for riktig blodsirkulasjon i kroppen, slik at alle organer og systemer fungerer som de skal. Denne rytmen er gitt av hjertens ledende system, som er dannet fra nettverket av spesialiserte noder. Hver slik knute består av en klynge av høyt spesialiserte celler som lager og utfører elektriske pulser langs spesifikke bunter og fibre. Det er disse impulser som forårsaker atriens muskler å kontrakt, og spesifiserer nødvendig frekvens, synkronisering og enhetlighet i arbeidet deres.

Hovedkoden til hjertets ledningssystem ligger i den øvre delen av høyre atrium. Det kalles en sinus node eller Kis-Flak knutepunkt. Han kontrollerer hjertekontraksjoner, avhengig av personens aktivitet, tid på dagen, nervøs spenning. Pulser som oppstår i sinusnoden, passerer gjennom atriumet, noe som forårsaker sammentrekning til atrioventrikulærknutepunktet. Dette nettstedet heter atrioventrikulær knutepunkt og ligger på grensen til atria og ventrikkene. Det kan også skape impulser om nødvendig, men ved normal drift av ledende system, reduserer denne noden impulser til atriärkontrakten, som overgår blodet til ventrikkene. Deretter passerer de på det ledende vev, kalt Hans bunt videre inn i ventriklene, forårsaker deres sammentrekning. Hans bunt er delt inn i to grener som består av Purkinje-fibre som fører hver til sin ventrikel, og sikrer synkronisering av deres arbeid. Etter sammentrekning hviler hjertet og igjen gjentas syklusen.

Rytme innen 60-80 slag per minutt kalles Sinusrytme og dette er det vanlige arbeidet i hjertet og det ledende systemet. Enhver annen rytme, forskjellig fra det normale antallet slag, kalles arytmi. Dette kan oppstå hvis impulser forstyrres i en av noderne eller ved ledningsforstyrrelser på et hvilket som helst sted. Hjertesvikt oppstår i 17% av rytmeforstyrrelser, men beskyttelsesfunksjonen til ledningssystemet fungerer ofte og hjertet setter en annen knute.

Sykdommer som bidrar til arytmi. Ofte oppstår arytmier på grunn av lidelser i menneskekroppen eller sykdommer som utløser disse forstyrrelsene. En økning i blodnivået av adrenalin, et pankreas hormon eller en blodsukkernivå kan bidra til hjerterytmeforstyrrelser. Brudd på vann-saltbalansen, karakterisert ved at forandringer i blodnivåer av kalium, natrium, kalsium og magnesium, og hvor syre-base-balansen ved endring av nivået av oksygen og karbondioksyd i blod, også fremkalle sykdommen.

Arrhythmias forekommer i sykdommer i kardiovaskulærsystemet - aterosklerose, hjertesvikt, hjertefeil. Livsstilen bidrar også til forstyrrelsen av hjerterytmen. Arrytmi blir en konsekvens av rusmidler med alkoholmisbruk, røyking, bruk av narkotika, hyppig og meningsløs medisinering. Sistnevnte faktor observeres ofte hos personer som er engasjert i selvbehandling og særlig selvdiagnose av sykdommer.

Variasjon og symptomer på arytmi

Hittil har medisin skilt flere tolv arytmier, alle sammen med nesten identiske manifestasjoner. Men nesten alltid symptomene på arytmi er en reduksjon eller økning i rytmen til hjerteslag, deres uregelmessighet. Det er flere grupper av arytmier, avhengig av hjertesvikt. Dette er brudd på automatisme, forstyrrelser av spenning, ledningsevne og en blandet gruppe.

Rytmeforstyrrelsene kan være av to slag: bradykardi, og akselerasjon - takykardi. I det første tilfellet finnes det slike symptomer på arytmi som generell svakhet, svimmelhet, kortpustethet, mørke i øynene, rask tretthet, en tilstand nær et tap av bevissthet eller et kort bevissthetstap. Med takykardi føles hjertebanken, kortpustethet, generell svakhet, rask tretthet. Noen typer takykardi fører til klinisk død, så du må være svært forsiktig når du manifesterer slike symptomer.

Sinus takykardi - Økning i hjertefrekvens fra 90 til 150-180 slag per minutt. Økningen skyldes økningen i sinusknuteprogrammets automasjon, der impulser forekommer med større frekvens. Hos friske mennesker er dette ofte forbundet med fysisk anstrengelse, følelsesmessig stress, å ta visse medisiner, koffein, alkohol, nikotin. Normal betraktes som en midlertidig økning i anemi, feber, arteriell hypotensjon og andre sykdommer. I tilfelle av vedvarende økning i hjertefrekvensen over 100 slag per minutt, uansett tilstanden av våkenhet og hvile i tre måneder, regnes det som en sykdom. Ved diagnostisering av EKG observeres bare en økning i rytmen, og det er ingen andre unormaliteter.

Ofte forekommer sykdommen hos unge kvinner. Det antas at sykdommen bidrar til en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet. Behandling av arytmi i dette tilfellet er primært rettet mot å eliminere årsaken til takykardi. Hvis det er relatert til neurokirkulær dystoni, foreskrive sedativer, beta-blokkere. I tilfelle hjertesvikt brukes hjerteglykosider.

Sinus bradykardi - en reduksjon i hjertefrekvensen under 60 slag per minutt. Av sin natur er denne reduksjonen ikke en patologi, det forekommer ofte hos friske mennesker, spesielt godt trente fysisk. Men i tilfelle slike symptomer på arytmi som svimmelhet, kortpustethet, mørkere i øynene, er bevissthetstap betraktet som en sykdom.

Forekomsten av bradykardi kan være assosiert med hjerteinfarkt, økt intrakranielt trykk, hypotyreose, virus sykdommer. Den primære årsaken er den primære lesjonen av sinusnoden på grunn av økt tone i det parasympatiske nervesystemet. Behandling av arytmi i dette tilfellet administreres medisinsk, etter avtale atropin, isoprotenol, og elektrokardiostimulering utføres. I fravær av kliniske manifestasjoner krever ikke en reduksjon i hjerteslagets rytme behandling.

Sinus arytmi - hjerteslagets rytme, hvor perioder med hyppige og hyppige perioder veksler. Den vanligste forekomsten av respiratorisk arytmi, hvor frekvensen øker ved innånding og redusert utånding. Sykdommen er forårsaket av impulsets ujevne utseende, som er forbundet med svingninger i tonen i vagusnerven, samt endringer i blodpåfyllingen av hjertet under pusten. Ofte oppstår som en sammenhengende sykdom med nevrokirkulatorisk dystoni og ulike smittsomme sykdommer.

Ved diagnostisering av EKG er det kun observert periodisk forkortelse og forlengelse av R-R-intervaller, hvor frekvensen er relatert til luftveiene. Alle andre indikatorer er normale, da pulspassasjen i det kablede systemet ikke brytes.

Syndrom av svakhet i sinusnoden skyldes svekkelsen eller terminering av sinuskoden. Det kan oppstå som et resultat av iskemi av knuten, kardiosklerose, myokarditt, kardiomyopati, infiltrative myokardieskader. I noen tilfeller kan syndromet være medfødt av det ledende systemet.

I tilfelle av opphør av sinus-funksjonen omfatter et beskyttende ledende system, og leverer pulsene i knuten. Med denne rytmen av hjertet ledningssystemet er bremset ned, men sinusknuten blir ute av drift er svært sjelden, som regel fungerer det med lange intervaller. Under aktiveringen av hovednoden slutter AV-noden ikke å gi impulser, og det er en betydelig økning i hjerterytmen. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er kort senkingen av hjertet som mange pasienter som ikke er ledsaget av ubehagelige opplevelser, sinus blokk, som har de samme egenskapene, er en form av dette syndromet. Med dette arbeidet i hjertet kan det være tegn på utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen, hjertesvikt.

I denne sykdommen kombineres ofte sinus bradykardi med paroksysmer av takysystoliske og ektopiske arytmier. Kan manifestere seg fibrillerende arytmi, når atrioventrikulærknutepunktet fungerer. I noen tilfeller trenger pasienter ikke behandling. Elektrokardiostimulering utføres kun med tegn på nedsatt blodtilførsel til organer som er viktige for livet. Pasienter er kontraindisert i legemidler som brukes til takykardi og bradykardi, da de med hyppige endringer i rytmen kan forbedre syndromets komponenter. Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere årsakene til sykdommen.

Lidelser av excitability. En av de vanligste typer arytmi er beats. Dette er en for tidlig sammentrekning av hjertet når det er en puls utenfor sinusnoden. Extrasystoler eller for tidlige sammentrekninger kan forekomme både hos pasienter og hos friske mennesker. Regelen er forekomsten av opptil 200 over ventrikulære og 200 ventrikulære ekstrasystoler per dag. Oftest forekommer under påvirkning av stress, anstrenge, konsumere koffein, alkohol og tobakk. Faktisk er slike reduksjoner helt trygge. Men hos pasienter med organisk hjerteskader kan de føre til komplikasjoner.

Extrasystolia kan betraktes som et syndrom i lungene, fokale former for myokarditt. skille atrial, atrioventrikulær, ventrikkel Extrasystoles, avhengig av impulser som forårsaker sammentrekning. Kilden til pulsen kan være flere eller en så skille monotopisk og polytopisk ekstrasystol. På frekvensen skiller individuelle ekstrasystoler til 5 om et minutt, flertall - mer enn 5 om et minutt, par og gruppe. Behandling av ekstrasystol med organiske hjerte-lesjoner utføres ikke med antiarytmiske legemidler, etter at inntaket av inntaket deres returnerer syndromet. Samtidig var det nesten tredelt økning i dødeligheten. Betablokkere i behandling forårsaker også livstruende komplikasjoner, og virker ikke. Behandling bør rettes mot eliminering av sykdommen som forårsaket ekstrasystolen.

Paroksysmal takykardi Er et sterkt angrep med rask hjertefrekvens med en rytmfrekvens på 130 til 200 slag per minutt. Beslag kan vare fra noen få sekunder til flere dager. Det er en sykdom som skyldes utseendet av fokuset på excitasjon, som kan være noen av delene av det ledende systemet, dets celler genererer impulser med høy frekvens.

skille atrial og ventrikkel paroksysmal takykardi, avhengig av plasseringen av locus som genererer impulser. Atriell paroksysmal takykardi oppstår som følge av transient oksygen sult av hjertet, endokrine lidelser, og et brudd på antall elektrolytter i blodet. Kilden til pulser er den atrioventrikulære knutepunktet. Symptomene på arytmi består i dette tilfelle av hyppige hjertebank, ubehagelige følelser i brystet, som kan gå til kortpustethet og smerte i hjertet. I noen tilfeller kan et angrep være forårsaket av et brudd på det autonome nervesystemet. I dette tilfellet er det en økning i blodtrykk, kulderystelser, en følelse av mangel på luft, en klump i halsen, rikelig og hyppig vannlating etter et angrep. På et vanlig kardiogram er slike angrep nesten umerkelig, på grunn av deres korte varighet.

Ventrikulær takykardi oppstår som et resultat av akutte og kroniske former for koronar hjertesykdom, en litt mindre kardiomyopati, hjertesykdom, inflammatorisk sykdom i hjertemuskelen. Hos 2% av pasientene er det en overdose eller langvarig inntak av hjerteglykosider. Pulser opptrer i ventrikkene eller inngrepsseptumet. Sykdommen kan være farlig, da den går over i ventrikulær fibrillasjon. Samtidig kontrakterer ikke hele ventrikelens muskel, men bare enkelte fibre i tilfeldig rytme. Ved en slik rytme kan hjertet ikke utføre sin funksjon, siden det ikke er noen faser av systol og diastol.

Behandling av paroksysmal takykardi i den ventrikulære formen utføres med medikamentet lipokainom. Tilordne det intramuskulært og intravenøst, i tilfelle når effekten ikke oppnås, erstattes den novokainamidohm, ritmilenom, Cordarone. Hvis angrepet oppsto for første gang, velges pasienten et arytmisk legemiddel under kontroll av Holter-overvåking. Ved atriell form avhenger behandlingen av sykdommen som forårsaket arytmen.

Konduktivitetsforstyrrelser. En økning i impulsernes konduktivitet kalles Wolff-Parkinson-White syndrom, eller WPW syndrom. Det preges av plutselig takykardi på grunn av tilstedeværelsen av flere veier i hjertets muskler. Syndromet er oftest en medfødt hjertesykdom. Ved angrep reduserer pasienten arterielt trykk kraftig, det er en svimmelhet, delikatesse, bevissthetstap er mulig.

Behandling for WPW syndrom utføres ved hjelp av endovaskulær røntgenoperasjon. Ved hjelp av spesialutstyr blir ytterligere ledende måter ødelagt, noe som fører til fullstendig gjenoppretting av pasienten. Sykehusinnleggelse etter slike inngrep er ganske kortvarig bare 3 dager. Men behandlingen avhenger av kvaliteten på utstyret og profesjonaliteten til de ansatte, det er få slike institusjoner.

Sinoaurisk blokkering - svekkelse av impulsen fra sinusnoden til atriumet, hvor hjertepause oppstår. Sykdommen er sjelden, det oppstår på grunn av økt tone i vagusnerven eller nederlaget for sinriuriske området av atriene. Det kan observeres hos pasienter med organiske endringer i myokardiet i atria, men noen ganger er det funnet hos friske mennesker. Det er tre grader av sykdommen. Den første graden er bremsing av overgangen til puls fra noden til atria, den andre er blokkering av visse impulser, og den tredje graden er fullstendig blokkering av pulser.

Årsakene til sinus blokk kan være sykdommer som for eksempel aterosklerose på høyre koronararterie, inflammatoriske og sklerotiske endringer i den høyre atrium, myokarditt. Når disse avvik kan forekomme blokade de direkte årsaker, når en puls ikke blir generert i sinusknuten, eller dens utilstrekkelig styrke for atriale depolarisering, vil pulsen bli blokkert.

Symptomer på arytmi manifesteres med blokkad i andre grad, dette er følelser av uregelmessigheter i hjertearbeidet, en følelse av mangel på luft, svakhet, svimmelhet. I den tredje grad av blokkering eller når det er flere dråper rytme på rad, er det en erstatning rytme.

Sinoaurisk blokkering er en av de farlige former for svakhet i sinuskoden. Kan føre til cerebral iskemi med Morgan-Eden-Stokes syndrom. I nærvær av vedvarende bradykardi administreres injeksjon av atropin subkutant, kordiamina, efedrin, izadrina, novorina, steroidhormoner.

Atriell atriell blokk - Krenkelse av passasjen av puls i atriumet oppstår av samme grunner som sinoauric. Også er det tre grader: den første er karakterisert ved retardasjon av den andre - periodevis forekommende puls blokkere ledning til venstre forkammer, den tredje avviker fullstendig blokkering puls og en atrial dissosiasjon.

Atrioventrikulær blokk - forstyrrelse av konduktiviteten til den atrioventrikulære knutepunktet, hvor impulsen fra atria til ventriklene forsinkes. Det er tre grader blokade, mens du deler den andre graden i to undertyper. Artificial AB blokkering vurderes separat. I første grad går passasjen av pulsen ned, så vel som med andre blokker av første grad. I andre grad er det en nedbremsing av puls med delvis blokkering, som er preget av tap av rytmen til hjerteslagene. AV-blokkering av Mobitsa type I er observert hos idrettsutøvere, med inntak av hjerte glykosider, adrenoblokere, kalsiumantagonister, klonidin, propafenon, ved revmatisme, med myokarditt. AB-blokkering av Mobitsa II-typen observeres mot bakgrunnen av organisk skade på hjertet. Symptomer på arytmi er preget av Morgane-Adams-Stokes-angrep, samt de samme symptomene som sinus bradykardi. I tredje grad er det en fullstendig blokkering av impulser, hvor atriene og ventriklene trekker seg uavhengig.

Den eneste behandlingen for arytmi med atrioventrikulære blokkeringer er kirurgisk. Utfør implantasjon av en permanent pacemaker, som gjenoppretter normal rytme for hjerteslag. Indikasjoner for kirurgi er manifestasjoner bradykardi - kortpustethet, svimmelhet, besvimelse, og pause av hjertet eller hjertefrekvens under 40 slag per minutt.

Blokkering av buntgrenbenene Dette er et brudd på supraventrikulære impulser langs en eller begge bena, lokalisert både i beina og i grenene. Ved full eller delvis blokkering av ett av bena virker eksitasjonspulsen på begge ventrikkene gjennom et intakt ben. I dette tilfellet er det en deling av hjerte lyder. En fullstendig blokkering av begge bein fører til blokkering av hjertet.

Sykdommen, forårsaket av fibrotiske prosesser, som er forbundet med koronarosklerose, begrenset myokarditt, som igjen er assosiert med fokal infeksjon. Blokkering av venstre ben forekommer med aorta defekter og arteriell hypertensjon, og den rette med medfødte og mitral hjertefeil.

Blandet gruppe av arytmier. I denne gruppen inkluderer arytmier rytmeforstyrrelser som har symptomer og kliniske manifestasjoner av andre lidelser.

Den vanligste formen for supraventrikulær arytmi - atrieflimmer. Oftere kalles denne lidelsen - atrieflimmer. Karakteristisk kaotisk atriell sammentrekning med en frekvens på 400-600 per minutt, uten koordinering med ventrikkene. Siden AV-noden kun er i stand til å overføre bare 140-200 pulser per minutt, er det en uregelmessig sammentrekning av ventrikkene, lik flimmer. Sinusnoden mister sin evne til å kontrollere frekvensen og synkroniseringen av pulser.

Brudd øker risikoen for blodpropper, som igjen kan være årsakene hjerneslag. Overgangen av paroksysmisk form for arytmi i permanent form fører til utvikling av hjertesvikt. Det er atrieflimmer med en kraftig økning i hjertefrekvensen, en følelse av hjertesvikt, generell svakhet, mangel på luft, brystsmerter og en panikk følelse av frykt. Angrep kan skje uten medisinering og innen få sekunder eller minutter, men ofte kan de vare lenge nok og kreve legehjelp.

En forstyrrelse utvikles med elektriske og strukturelle endringer i atria, som ofte oppstår med alderen. Utviklingen av arytmi fremkaller organiske hjertesykdommer, overførte operasjoner på det åpne hjertet, skjoldbrusk sykdom, arteriell hypertensjon, samt alkoholmisbruk.

Forstyrrelsen kan være angripende eller permanent. Angrep stoppes ved hjelp av medisinering eller elektriske metoder for rytmeforskrift. Med en konstant form av sykdommen er det nødvendig med et konstant inntak av medisiner. I tillegg til legemiddelbehandling brukes også radikal behandling. Det består i radiofrekvens isolasjon av lungeårene. Effektiviteten av denne metoden er 50-70%, men i følge kompleksiteten og høye kostnader er operasjonen ekstremt sjelden. Også en kunstig atrioventrikulær blokk av den tredje grad kan utføres, hvoretter en permanent pacemaker blir implantert. En slik metode eliminerer ikke selve bruddet, men gjør det ufølsomt for en person.

Diagnose av arytmi

Den aller første diagnosen av hjertearytmier er deres kliniske manifestasjoner. Symptomer på arytmi er ikke lik manifestasjonene av andre sykdommer, når de oppstår, bør et elektrokardiogram gjøres. Men diagnosen kan bekreftes ved registrering av kardiogrammet bare dersom arytmen har konstant eller jevn karakter. Ved mistanke om paroksysmal arytmi registreres et elektrokardiogram 24 timer i døgnet. Denne metoden for diagnose kalles Holter overvåking. Den består i konstant registrering av hjerterytmen ved hjelp av sensorer festet til et kompakt instrument. Noen ganger i den daglige modusen er det ikke mulig å fikse bruddet.

Hvis ikke ECG, Holter-overvåkning ikke løser sykdommen, utføres mer komplisert diagnose av arytmi, der faktorene som forårsaker forekomsten er bestemt. Dette gjør det mulig å bestemme mekanismen for dens forekomst. Slike studier inkluderer transesofageal hjerte stimulering. Metoden brukes ved mistanke syk sinus syndrom, for å klargjøre den diagnose og bestemme den mest passende forebyggende behandling, med mistenkt WPW syndrom, latent koronar insuffisiens, sviktende diagnose av koronar hjertesykdom ved andre metoder. Forskningen består i å innføre en rytme gjennom en spesialisert elektrode, som injiseres som en vanlig sonde og festes i spiserøret.

Også for arytmi tilt test. Det lar deg identifisere årsaken til synkope. Ved utførelse av en pasientprøve fra en horisontal posisjon, blir de ført inn i en vertikal, med varierende intensitet, intensitet. Testen fremkaller en bevisstløs tilstand, og overvåking av hjertefrekvens og blodtrykk under undersøkelsen gjør det mulig å bestemme årsaken til bevissthetstap.

intrakardiell (invasiv) elektrofysiologisk studie betraktes som den mest informative studien av de elektrofysiologiske egenskapene til hjertet og ledningssystemet. Denne diagnosen av arytmi brukes til å avklare lokaliseringen av atrioventrikulær blokade, arten av takykardier og andre abnormiteter. Denne studien er svært viktig når man velger kirurgisk behandling og implanterbare pacemakere. I noen tilfeller brukes intrakardiell elektrofysiologisk forskning for å arrestere alvorlige arytmier.

Undersøkelsen utføres kun i spesialutrustede laboratorier, da denne metoden er ganske risikabelt. For sin oppførsel er hovedkarmen på skulderen, eller lårbenen, punktert. Under røntgenkontrollen injiseres høyre katetre med kateterelektroder, og testen utføres.

Komplikasjoner av arytmi

Noen typer arytmier er ledsaget av akutt eller kronisk hjertesvikt, der det er en kraftig nedgang i blodtrykk, lungeødem. Dette er ventrikulær takykardi, fibrillerende arytmi, atrieflimmer. Komplet AV-blokkering og ventrikulær fibrillasjon fører til hjertestans og klinisk død.

Plutselig hjertedød - naturlig død på grunn av hjertets patologi Dette foregår av akutte symptomer på hjertesykdom, bevissthetstap i en time. Men tidspunktet for døden er uventet.

I 83% av plutselige hjertedødssaker er det forbundet med iskemisk hjertesykdom og hjerteinfarkt. Påvirke utviklingen av komplikasjoner og senere føre til det fatale utfallet av ventrikulær fibrillering, ventrikulær takykardi, kranspulsårssykdom.

Forebygging og behandling av arytmi

For å forhindre plutselig hjertedød, er behandling eller arrest av arytmier rettet. Til dette formål foreskrives antiarytmisk terapi, ablation av hjerteveiene, implantering av pacemakere. Praktisk talt en hvilken som helst behandling rettet mot forhindring av arytmi sin re-forekomst og eliminering av relaterte sykdommer, som oftest er årsakene til arytmi. Til dags dato er det bare en pålitelig måte å eliminere livstruende arytmier på. Denne terapien med implanterbar cardioverter-fiber, effektiviteten av denne fremgangsmåte er 99%, noe som reduserer dødeligheten av koronar hjertesykdom og etter hjerteinfarkt. I tillegg sørger slik behandling for pasienter å leve et fullt liv uten å begrense deres fysiske evner.

Les Mer Om Fartøyene