Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Hjertets hjerterytme - hva er det, tegn, symptomer, behandling, hva er farlig, førstehjelp i arytmi

Hjerterytme er et brudd på regelmessigheten eller frekvensen av en normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet.

Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

Hva er en arytmi?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Arrhythmia er en patologisk tilstand, et brudd på frekvensen, rytmiciteten og sekvensen av eksitasjon og sammentrekning av hjertet.

I normal tilstand samarbeider hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60 til 80 slag per minutt. Hvis kroppen trenger det, kan hjertet senke eller fremskynde sitt arbeid. Arytmi er en hvilken som helst rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra normal normal sinusrytme.

Arrhythmier kan observeres selv hos helt friske mennesker mot bakgrunn av alvorlig tretthet, med forkjølelse, etter å ha drukket alkohol.

Andelen arytmier blant alle hjertesykdommer er ganske høy. I en alder av ca. 50 år forekommer ulike typer arytmier hos 1% av befolkningen. Med hvert påfølgende år øker forekomsten av sykdommen, ved fylte 60 år, opp 10%.

 • Hos menn er risikoen for arytmi 1,5 ganger høyere enn kvinners.
 • Blant barn og ungdom observeres medfødt sykdom i 0,6%, assosiert med ulike patologier - opptil 8%.

En annen fareperiode er gjennomsnitts- og førtidspensjonalderen. Dette skjer av følgende årsaker:

 • kroppen har allerede brukt mesteparten av sine reserver;
 • utsatt for stress;
 • skader og sykdommer ble overført;
 • profesjonelle feil utviklet.

I dette tilfellet er det obligatorisk å ta medisin for hjertearytmi. Regelmessig inntak av midler mot patologi kan redusere risikoen for slagtilfeller.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

årsaker

Til hjertesykdommer bærer provokerende patologi:

 • hjertesvikt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • inflammatoriske fenomen i hjertemuskelen;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • hjerte svulster;
 • medfødte anomalier av ledende system;
 • defekter av myokardiet;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati.

Patologier av andre organer og systemer som forårsaker arytmi:

 • diabetes mellitus;
 • sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene;
 • alkoholforgiftning;
 • mangel i kroppen av mineralsalter, spesielt kalium og magnesium.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

Årsakene til alle former for patologi er ganske like. De fleste av dem er resultatet av enkelte sykdommer, feil livsstil hos pasienten eller arvelig i naturen.

Etter å ha analysert kildene til hjertesvikt, identifiserte legene de viktigste risikofaktorene:

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

 • genetisk predisposisjon;
 • høyt blodtrykk;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • elektrolyttforstyrrelser;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av stimulanter.

Arrhythmier er brudd på hjerterytmen som er ledsaget av:

 • (mindre enn 60 slag per minutt).
 • hyppigere (mer enn 100 per minutt).
 • eller uregelmessig hjerteslag.

Reduksjon i hjerterytmen kalles bradykardi (bradi-sjeldne), hyppig takykardi (tahi - hyppig).

Blant brudd på automatiskiteten til sinusknutepunktet er det:

 • Sinus arytmi - funksjonsfeil i sammentrekningen av hjertet. Oftere observert hos unge mennesker, mens det kan være forbundet med økt pust under treningen.
 • Sinus bradykardi - senking av hjerte-rytmer.
 • Sinus takykardi er en økning i hjerteslag.
 • Asyros av atriaen (komplett undertrykkelse av sinusknudepunktet).
 • Glitrende arytmi. Leger beskrive denne type arytmi er atrieflutter i brystet - hjertet begynner å avta raskt (opp til 150 slag per minutt), deretter enda raskere (opp til 300 slag per minutt), atriene er ikke helt redusert, og ventriklene gjøre det uregelmessig.
 • Blokkering av hjertet. Pulsen forsvinner, hjertefrekvensen avtar dramatisk, pasienten kan komme inn i en bevisstløs tilstand, et hjerteblokk kan provosere et konvulsivt syndrom.

Mange hjertearytmi (atriale premature slag sinus takykardi) kan ikke bli følt av pasienten, og i de fleste tilfeller å indikere tilstedeværelse av en person har en viss ekstrakardiale patologi (økt thyroideafunksjonen, osv.), Uten at dette fører til noen konsekvenser.

Spesielt farlig for livet er ventrikulære takykardier, som i 85% av tilfellene er den direkte årsaken til plutselig hjertedød.

Litt mindre farlig er bradykardi (i 15% av tilfellene er årsaken til plutselig hjertedød), som er ledsaget av kort plutselig bevissthetstap

Symptomer på hjertearytmi hos voksne

Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Den vanligste behandlingen for klager på arytmi har følgende symptomer:

 • hyppige hjerteslag
 • generell svakhet;
 • følelse av tyngde i thoracic segmentet;
 • følelse av fullhet av et bryst med fuktighet;
 • semi-fainting tilstand;
 • følelse av mangel på oksygen;
 • Omfattende smerte;
 • svimmelhet.

I tillegg blir ansiktshuden til en person som lider av arytmi en gråaktig nyanse. Dette skyldes det faktum at blodet strømmer til hodet ujevnt. Det kapillære vaskulære systemet klarer ikke overbelastning, blodstart av blod begynner. I noen tilfeller kan dette få konsekvenser i form av et venøst ​​rutenett.

 • Hos pasienter er det økt hjertebank med ubehagelige, muligens smertefulle opplevelser i hjerteområdet.
 • senking av trykk;
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • kompleksitet med ytelsen av fysisk arbeid.
 • mangel på luft;
 • svette;
 • frykt;
 • blep av huden.
 • Vanligvis begynner en slik arytmi paroksysmalt, og hyppigheten og varigheten av angrepene er individuelle.
 • I flere pasienter, etter flere anfall, opprettes en kronisk form, i andre - svært sjeldne kort forverring, som ikke utvikles, observeres.

I alle fall, hvis det er noen brudd i hjerterytmen, så er dette grunnen til besøket til en spesialist. Hvis du tar lette på disse symptomene, kan en banal takykardi eller en annen type arytmi føre til en kraftig forverring i helse og til og med plutselig død.

Enn arytmen er farlig: komplikasjoner for personen

Arrhythmier er fulle av utviklingen av livstruende komplikasjoner:

 • hjerteastma (utilstrekkelig blodtilførsel til lungene);
 • lungeødem (sekresjon av en del blod fra kapillærene inn i lungens alveoler);
 • cerebral iskemi (oksygen sult);
 • hemodynamiske lidelser (bevegelse av blod gjennom blodkar);
 • senke blodtrykket til livstruende forhold (arytmisk sammenbrudd);
 • trombose (dannelse av trombi som forhindrer normal blodgennemstrømning i øret til atriene);
 • tromboembolisme (separasjon av trombus og fullstendig lukning av lumen i noen fartøy);
 • kardiogent sjokk (akutt hjertesvikt med dødelig utgang på 80%);
 • fibrillering og flutter av ventriklene (tilsvarende hjerteinfarkt).

Hjertarytmi (dets former, livstruende) øker risikoen for plutselig hjertedød (10-15% innen fem år etter utseendet av patologien).

diagnostikk

Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier.

 • EKG. Elektroder er festet til pasientens bryst, armer og ben. Varigheten av faser av sammentrekning av hjertemuskelen studeres, intervaller er løst.
 • Ekkokardiografi. Her brukes en ultralydssensor. Legen får et bilde av hjertekamrene, ser på bevegelsen av ventiler og vegger, og angir deres dimensjoner.
 • Daglig overvåking av EKG. Denne diagnosen kalles også Holters metode. Pasienten bærer alltid en bærbar opptaker med ham. Dette skjer innen 24 timer. Leger får informasjon om hjertekontraksjoner i en tilstand av søvn, hvile og aktivitet.

For effektiv behandling er det nødvendig å besøke en lege for å finne ut om arytmi er en sammenhengende sykdom i den underliggende sykdommen eller en uavhengig. Det er også nødvendig å bestemme typen av arytmi. Deretter må du følge legenes forskrifter.

Når du har hyppige (rytmiske eller uregelmessige) hjertesammentrengninger, forstyrrelser i hjertets arbeid eller kortvarige episoder av mørkere i øynene, søk medisinsk hjelp. Det er ekstremt viktig å registrere en arytmi på et elektrokardiogram for å bestemme sin mekanisme, fordi du kan kurere bare hvis og bare hvis du vet hva du behandler.

Hvordan behandle hjertearytmi?

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

 1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
 2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
 3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
 4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

Beroligende stoffer

Tilordne beroligende midler:

 • Tinktur av valerian og morwort til 20-30 dråper for 1 mottakelse
 • Tabletter Persen
 • Utdrag av urter Altalex
 • Tinktur eller tabletter Novo-Passit
 • Beroligende samling av urter nummer 2

Hvis arytmen er ledsaget av en smerte i hjertet, utnevner Valocordin og Corvalol 25-30 dråper per 1 mottakelse.

I tillegg til disse farmasøytiske preparater tilordnes pasienten en tablett hvis formål er å virke på hjertemuskelen, forbedre ledningsevnen til cellene og akselerere metabolske prosesser. Disse stoffene inkluderer:

 • Aimalin (for å redusere myokardets excitabilitet og forhindre takykardi)
 • Pulsnorma
 • kinidin
 • Lidokain (smertestillende)
 • Allapinin (for normalisering i natriumjonens blod)
 • Ritmonorm og andre.

Vitaminer og sporstoffer

En fullverdig behandling av arytmi bør omfatte ikke bare mottak av blokkere, men også inntak av narkotika basert på vitaminer og sporstoffer, samt produkter med økt innhold.

 • Med mangel på kalium - Smectovit, Asparka, Medivit, frukt (spesielt bananer), tørket frukt og urter.
 • Med magnesiummangel - "Magne B6", "Asparks", "Magnetad", "Medivit", frø og nøtter.

Øvelse under arytmi

I fravær av medfødte patologier i myokardiet, er det mulig å bruke respiratorisk gymnastikk for å stabilisere hjerterytmen. Denne intensivmetoden krever ikke å ta tabletter, men i praksis ikke mindre effektiv enn konservativ terapi.

Regler for å gjøre øvelsene:

 1. Som oppvarming utføre raske og intermitterende pust, og etter 30 sekunder en lang og dyp utandring.
 2. Kompress knyttneve og utfør 6 puste, stå i 15-20 sekunder, og gjør en dyp utandring, mens unclenching fists.
 3. På inspirasjon, vippe fremover med armene utstrøket foran deg, og ved utånding, gå tilbake til startposisjonen.
 4. For behandling, løft armer over hodet, ta dypt pust og stå på tærne, pust ut så mye som mulig for å slappe av, senk hendene til baken.

Førstehjelp for personer med arytmi

 1. Den første hjelpen i hjertearytmen er å gi fullstendig fred, legge pasienten, men hvis han føler seg ubehagelig samtidig - prøv å endre flere stillinger for å sikre fullstendig komfort.
 2. Det er nødvendig å åpne vinduene - for å gi pasienten tilgang til frisk luft, kanskje til og med gi en drink av beroligende middel (Valocordin, Corvalol, tinktur av valerian eller motherwort). Vanligvis fungerer denne algoritmen, og AIs angrep stopper.
 3. Hvis tilstanden forblir tunge, er det nødvendig å normalisere arbeidet i hjertet ved hjelp av oppkast. Du kan provosere refleksen ved å irritere strupehodet med fingrene. Stimulering vil bidra til å enkelt gjenopprette rytmen til hjertemusklen hjemme selv i fravær av oppkast.
 4. Det anbefales å gjøre en enkel pusteøvelse: lukk øynene og ta dypt pust, hold pusten i 2-3 sekunder. Parallelt må du trykke på øyelokkene (tre ganger i 10 sekunder i minuttet).

Folkemidlene

Før du bruker folkemidlene for arytmi, sørg for å konsultere en kardiolog.

 1. Infusjon fra valerianens røtter. En spiseskje av kilden helles med varmt vann (romtemperatur er også egnet) i mengden 200-250 ml og infunderes i 10-12 timer. Deretter filtreres produktet og brukes på en dessertskje 4 ganger om dagen.
 2. Fruktene av svart radise. Ferskpresset reddikjuice er tatt 15 ml tre ganger om dagen. For å øke helbredelseseffekten, blandes væsken med samme mengde bi-honning.
 3. Løk med epler. Grind et lite løkløk og 1 eple. Bland og ta inn mellom måltidene 2 ganger daglig i 1 måned. Arytmen vil forsvinne!
 4. Grind askebærbarken, 2 ss. l. rå i 500 ml vann. Insister, kjølig, drenering, ta en kvart kopp om gangen, pass på før måltider. Symptomer og smerteangrep forsvinner.
 5. Ta fire nyvalgte calendula blomsterstendigheter og en teskje tørt hakket mynte, hell et glass bratt kokende vann, insister i minst tretti minutter. Etter avkjøling filtreres infusjonen og en skje med honning tilsettes, alt blandes grundig. Bruk anbefales tre ganger daglig for 100 ml.

Strømforsyning

Ved hjelp av riktig ernæring kan ikke hjertearytmi herdes, men det er mulig å minimere konsekvensene og redusere risikoen for forekomst. Hovedoppmerksomheten skal settes til balansen og tilførselen av hjertemuskelen med alle nødvendige sporelementer. Feil ernæring kan være en utløser for å forstyrre funksjonen av det endokrine systemet, viktige vitale organer begynner å jobbe ubalansert.

Hvilke matvarer for arytmi får lov til å spise:

 • Bokhvete, kli, agurk, spinat, avokado, nøtter, erter, bønner, gjær: de er rike på magnesium;
 • Bananer, persille, rosiner, tørkede aprikoser, kål, poteter: de inneholder kalium;
 • Sjø og meieriprodukter, fisk, rødbeter, mais, artisjokker, kål, frø er de viktigste kildene til kalsium.

I tillegg til det ovennevnte, er det tilrådelig å spise brune alger mens du ser på et terapeutisk diett for arytmi, og legg bittoppene og gulrøtter i salater og supper. Tillates også å spise kjøtt, men bare fettfattige varianter.

Hva å ekskludere fra dietten?

Terapeutisk diett ernæring med arytmi utelukker helt og holdent følgende produkter:

 • Marinater, hermetisert mat, røkt kjøtt;
 • pickles;
 • Fett kjøtt og sauser;
 • Skarpe retter.

I tillegg til produkter er det viktig å kjenne til egenartene av ernæring i arytmi, fordi sluttresultatet av behandlingen avhenger av deres overholdelse.

Spesiell oppmerksomhet i dietten hos en pasient med atrieflimmer skal gis til mengden og kvaliteten på væsken som er full. Det er flere regler i denne saken, som må overholdes:

 • Du kan ikke drikke drinker som inneholder koffein - kaffe, sterk te, energidrikker som inneholder guarana ekstrakt;
 • mengden flytende drukket per dag bør reduseres til 1,5 liter for å redusere byrden på hjertet;
 • Det er nyttig å drikke urtete fra mynte, sitronbalsam, lind og kamille. Ikke sterk grønn te, bord mineralvann uten gass vil være nyttig.

For at dietten skal gi maksimal lettelse til pasienten, bør man legge til livsstilen en enkel øvelse med sparsomme øvelser som vil utvikle hjertemuskelen. Det er viktig å drikke minst 1,5 liter ukokt og ikke-karbonert vann i løpet av dagen, samt noen ganger å tilbringe lossedager, der det er lov å drikke buljong av villrose eller vann uten gass.

Vi fant ut hva slags sykdom det er, hvordan bli kvitt symptomene på arytmi. en voksen. Hold styr på hjertet ditt, hør på det og når ubehagelige opplevelser oppstår - kontakt legen din.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Hjertets hjerterytme: symptomer, behandling

Plutselig kan hyppige smerter i hjertet oppstå av ulike årsaker.

En av dem er hjertearytmi. Denne sykdommen har mange former og forskjellige variasjoner. Årsaken til utviklingen av hjertesykdommen kan være aldersfunksjoner eller konstant stress. Hjertemuskelen har sin egen sikkerhetsmargin, som kan brukes opp på grunn av utilstrekkelig ernæring, stress. Behandling av arytmi er mulig med medisiner eller tradisjonelle medisinmetoder.

Hjertearytmi årsaker

Overtredelse av hjerterytmen fremkaller ulike brudd. Denne patologiske tilstanden fører til uorden av ulike mekanismer forbundet med muskelarbeidet. Hjertet består helt av muskler og ledbånd. Fra synkron drift av alle ventrikler og ventiler, avhenger det av hvordan det tar seg av oppgaven med å destillere blodet.

Hjertearytmi kan forårsake årsaker i vanlige feil.

Årsaken til utviklingen av hjertesykdom kan være aldersfunksjoner eller vedvarende stress

Årsakene til dette kan være:

 • alder;
 • stress,
 • mat berøvet sporstoffer;
 • medfødt hjertesykdom;
 • mottak av sterke stoffer;
 • dårlige vaner (alkoholisme, røyking av tobakk og narkotiske blandinger, narkotiske stoffer);
 • konsekvenser av skader;
 • komplikasjoner etter operasjoner
 • mild reaksjon på anestesi;
 • led skade
 • sterke endringer i kroppstemperaturen;
 • overbelastning;
 • kronisk tretthet;
 • Sykdommer i tennene.

Noen av de ovennevnte årsakene kan provosere de primære stadier av arytmi. Hvis det ikke er truffet tiltak, kan det gå til et kronisk stadium. Den milde formen av denne sykdommen kan tillate en person å jobbe, men med en sterk manifestasjon av nedbrytning av muskelvev blir det ubrukelig.

Aldersrelatert arytmi

En ung kropp kan utvikle seg ujevnt. Noen ganger fremkaller det hjertesorg. Hvis ernæring og belastning gjør det mulig å vokse opp problemet, så opplever personen ikke i flere tilfeller gjentatte ganger i den voksne tilstanden. Men hvis dette ikke ble lagt merke til, vil sykdommen følge med en person hele sitt liv.

En annen fareperiode er gjennomsnitts- og førtidspensjonalderen. Dette skjer av følgende årsaker:

 • kroppen har allerede brukt mesteparten av sine reserver;
 • utsatt for stress;
 • skader og sykdommer ble overført;
 • profesjonelle feil utviklet.

I dette tilfellet er det obligatorisk å ta medisin for hjertearytmi. Regelmessig inntak av midler mot patologi kan redusere risikoen for slagtilfeller.

Sykdomsutvikling: mekanismer

En elektrisk utladning genereres i den øvre delen av høyre atrium. Systemet med impulser som fører til sammentrekninger av hjertemuskelen produseres av spesielle celler - kardioneurocytter. Excitasjon overføres fra atrium til ventrikkene. Denne kaskadebevegelsen av strømmen i musklene gir den samme kontraksjonseffekten, på grunn av kardiomyocyternes kontraktile respons.

Dette koordinerte arbeidet med alle hjertepulsystemene bidrar til å opprettholde blodstrømmen i blodet. Hvis en av seksjonene overfører impulsen mer intensivt, begynner en ujevn sammentrekning. I andre tilfeller har den nødvendige ventilen ikke tid til å åpne, eller den lukker ikke til slutten.

Resepsjon hos legen for behandling av behandling

Derfor er det viktig å vite hvilken del av kjeden som feiler. Da vil legen kunne bestemme hvordan man skal behandle pasientens arytmi. I den forbindelse er henvendelsesparten tildelt detaljerte undersøkelser, hvor resultatene avklarer bildet av sykdommen.

Arrytmi former

Den kliniske arytmi i hjertet har flere former:

 • supraventrikulær og ventrikulær takykardi;
 • bradykardi;
 • svikt i atrioventrikulær og intraventrikulær ledning;
 • arytmi;
 • sinus node dysfunksjon.

Avhengig av varianten av hjerteimpulsforstyrrelsen, bestemmes det hvilken type hjertearytmi behandlingen tar i en bestemt retning. Bildet av hver sykdom har en rekke vanlige trekk, men forskjellene fører til forskjellige konsekvenser.

Arytmi: symptomer

Etter å ha behandlet klagen med regelmessig forverring av helsetilstanden, går pasienten på inspeksjoner. Ved lokalisering av hjerterytmeforstyrrelser, bestemmes sykdommens type. Hver manifestasjon viser hvilken arytmi i hjertet, symptomene og behandlingen i fremtiden.

Den vanligste behandlingen for klager på arytmi har følgende symptomer:

 • hyppige hjerteslag
 • generell svakhet;
 • følelse av tyngde i thoracic segmentet;
 • følelse av fullhet av et bryst med fuktighet;
 • semi-fainting tilstand;
 • følelse av mangel på oksygen;
 • Omfattende smerte;
 • svimmelhet.

I tillegg blir ansiktshuden til en person som lider av arytmi en gråaktig nyanse. Dette skyldes det faktum at blodet strømmer til hodet ujevnt. Det kapillære vaskulære systemet klarer ikke overbelastning, blodstart av blod begynner. I noen tilfeller kan dette få konsekvenser i form av et venøst ​​rutenett.

Symptomer på takykardi

Den karakteristiske arytmen i hjertet, hvis symptomer har et klart bilde, viser typen sykdom. Takykardi har utseende på en ujevnt voksende og nedsatt hjertefrekvens. Spenningen overføres ujevnt. Av denne grunn opplever en person først en sterk økning i hjertefrekvensen. Som det faller kraftig, fører til en forverring av den generelle tilstanden.

Takykardi har utseende på en ujevnt voksende og nedsatt hjertefrekvens

Paroksysmatisk takykardi har tre stadier:

 • atrial;
 • ventrikkel;
 • atrioventrikulær.

Følgende anfall kan være ledsaget av følgende helsefare:

 • nummenhet i brystet;
 • føler seg kald i lemmer;
 • alvorlig kompresjon av brystet;
 • svimmelhet;
 • krusninger i ørene.

Hvis pasienten lider av et svekket nervesystem, kan det også være lidelser eller taleproblemer. På forsømt kan manifestere seg:

 • økt kroppstemperatur;
 • kvalme;
 • flatulens og økt gassdannelse;
 • svetting er høyere enn normalt;
 • utvikle problemer med frigjøring av urin med høy tetthet
 • hørselstap.

Symptomer på bradykardi sinusformet

Forårsaker nedsatt hjertefrekvens, som reduseres til 60 slag per minutt. Dette foregår av organisk hjerteskader.

Symptomer på bradykardi sinusformet

Krenkelser i hjertet sammentrekning fører til:

 • vandrende smerter i hjertet av hjertet;
 • tildeling av klebrig svette;
 • rikelig salivvæskeseparasjon;
 • svak tilstand;
 • svimmelhet;
 • ujevnt blodtrykk;
 • bevissthetstap
 • desorientering;
 • midlertidig minnetap
 • tap av konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • synsforstyrrelser;
 • kramper.

Når en lignende sykdom oppstår, kan kroppstemperaturen til en person reduseres til 35 grader. Dette fører til en konstant følelse av kulde. Personen blir døsig, inaktiv. Samtidig er det en forverring i fordøyelsen, pasienten føler seg ikke sulten. På grunn av slaktingen i næringsregimet, mottar ikke hjertemuskelen næringsstoffer, dette fører til en forverring av den generelle tilstanden.

Utvikling av ekstrasystole

Fremvoksende ekstraordinære kutt er forårsaket av ekstrasystolisk hjertemuskulær lidelse. Disse forkortelsene kan være fra en til flere. I dette tilfellet er sykdomsforløpet ledsaget av:

 • sterke hjertebanken;
 • plutselig stopper;
 • plutselige sterke enkelt sjokk.

På denne bakgrunn mottar pasientens generelle tilstand følgende bilde:

 • panikkanfall;
 • hodepine og hjertesmerter;
 • mangel på oksygen;
 • konstant angst;
 • svette av ekstremiteter.

Enn hjertearytmi er farlig

Svar på spørsmålet, "arytmi i hjertet: jo mer farlig" kan du starte fra symptomene ovenfor. En person utvikler ulike lidelser i forskjellige organsystemer. Fordi blodet ikke er jevnt fordelt. Berikning med oksygen og nyttige stoffer er vanskelig.

For det første er sirkulasjonssystemet utsatt for fare. Siden en reduksjon eller økning i rytmen fører til en ekstra byrde. Uttalt tremor fører til sprø fartøy. Forårsaker utvikling av trombose, kapillær forstørrelse.

Lyse brudd på blodsirkulasjonen i ulike deler av kroppen bidrar til økningen av giftstoffer som akkumuleres der. For å beskytte seg, styrker kroppen dannelsen av fett. Av denne grunn kan folk som lider av arytmi ha ekstra pounds. Cellulitt utvikler aktivt mot bakgrunnen av hjertesykdom.

Utelukkelsessystemet gjennomgår konstant omstart. Som et resultat begynner menneskekroppen å utstråle en ubehagelig lukt av urin, svette. Huden får en ubehagelig grå fargetone.

Mage-tarmkanalen på grunn av konstant opphopning av hydrogensulfid får ytterligere irritasjon av slimhinnets indre overflater. Dette er årsaken til hyppig forstoppelse. Hvis en person var utsatt for forverring av gastritt, mot bakgrunnen ovenfor, kan han gjenoppta.

Diagnose av hjertesykdom - ekkokardiografi

Den første fasen av undersøkelsen består av et detaljert intervju av offeret. Den oppsamlede innledende informasjonen om den nøyaktige beskrivelsen av klagerens følelser satte grunnlaget for hans videre behandling. Nøyaktigheten til de spurte spørsmålene bestemmer hvor tydelig pasienten vil kunne kommunisere vanskelighetene.

Det andre trinnet er undersøkelsen av kroppen. På denne måten kan terapeuten bestemme hvilke områder av kroppen som har blitt påvirket negativt. I tillegg høres en hjerterytme, en puls blir vurdert.

For mer presis definisjon av problem lokalisering, leger leger til følgende metoder:

 • undersøkelse gjennom et elektrokardiogram
 • ekkokardiografi;
 • holter overvåking;
 • en generell blodprøve;
 • biokjemisk blodprøve;
 • intrakardial elektrofysiologisk studie;
 • Ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • øvelse test;
 • ultralyd;
 • en blodprøve for et internasjonalt normalisert forhold;
 • transesofageal elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet

Denne detaljerte omfattende undersøkelsen tar flere uker. Derfor, når du antyder sykdommen, foreskriver jeg tabletter fra hjertearytmi. Ytterligere behandling er mer begrenset.

Behandling av hjertearytmi

Avhengig av type sykdom, er arytmi i hjertebehandlingen av tre typer:

 • medisinsk utstyr;
 • kirurgisk metode;
 • folks midler.

Behandling av hjertearytmi

Medisinske preparater

Antiarytmiske medisiner er delt inn i fire typer:

 • blokkere av natriumkanaler - membranstabiliserende preparater;
 • narkotika for å redusere styrke og puls-beta-adrenoblokere;
 • kaliumantagonister-kaliumkanalblokkere;
 • kalsiumantagonister-kalsiumkanalblokkere.

Hvis pasienten opplever lidelse på grunn av:

 • iskemisk hjertesykdom;
 • arteriell hypertensjon;
 • kronisk hjertesvikt.

En særegent manifestert arytmi i hjertebehandlingen av tablettene er foreskrevet:

 • diuretika;
 • midler for å senke blodtrykket
 • statiner;
 • inhibitorer av angiotensin-konverterende enzym;
 • preparater av kombinert terapi.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Folkemidlene

Hvis diagnosen har fastslått at problemet er hjertearytmen, kan symptomer på behandling med folkemidlene kun utføres under tilsyn av en lege. Hovedbehandlingen på denne måten er rettet mot avtak av ulike urter og tinkturer på alkohol.

Urter brukt til behandling av hjertearytmi:

 • valerianens røtter;
 • blomster av calendula;
 • bjørk bark;
 • motherwort;
 • tørr sitronbalsam;
 • blomster av hagtorn.

tørr balsam med arytmi

Alkoholiske infusjoner er laget med bruk av sorokogradusnoy vodka. En teskje tre timer før et måltid.

Forebygging av arytmi

Ulike midler til hjertearytmi kan sikre forebygging av sykdommen. Hovedretningen er kontrollen over ernæringsbalansen. I mat anbefales det ikke å ta:

Balansert belastning blir en av faktorene som påvirker tilstanden til hjertemuskelen. Forbudt kraftig økning i aktivitet, er utendørs turer foreskrevet. Det er nødvendig å overvåke tilstanden til psyken. Alvorlige sykdommer kan forverre situasjonen. Varm beroligende bad, SPA prosedyrer, massasje er vist.

Hjertets hjerterytme: årsaker, symptomer, behandling, typer arytmi, førstehjelp


I dag snakker vi om hjerte arytmi, årsakene til hjertesykdom, symptomer, behandling og medisinering i folks hjem, for å minne alter-zdrav.ru nettstedet og arytmi typer, fordi oftest, for hver type overtredelse i hjerterytmen har en spesiell behandling.

Hva er en arytmi

arytmi - Dette er et brudd i hjertet, som viser seg til feil i sekvensen og rytmen av sammentrekninger av forskjellige deler av hjertet. Siden hjertet er en intern motor av en person som arbeider kontinuerlig, er det hjertets arytmi som er en av de vanligste sykdommene i dette organet.

Arrytmi forekommer hos mennesker i alle aldre, har mange årsaker og er delt inn i flere arter. I ekstremt sjeldne tilfeller oppstår det selv. Generelt er kilden til arytmi andre mer eller mindre alvorlige forstyrrelser i arbeidet med ulike kroppssystemer, inkludert kardiovaskulærsystemet.

I begynnelsen av økningen i antall hjerteinfarkt og deres frekvens kan ikke være for bekymret, men med tid og alder kan føre til arytmi og andre sykdommer som helhet har en negativ innvirkning på menneskers helse.

Årsaker til arytmi

Blant de viktigste faktorene som negativt påvirker hjertets stabile funksjon, kalles:

Organiske årsaker. Det er forårsaket av andre sykdommer av hjerteaktivitet. Dette er CHD, hypertensjon og hjertefeil.

 • Hjertesykdom. Dette er den mest populære årsaken til arytmi i barndommen.
 • Myokarddystrofi. Dette er et brudd på normal tilførsel av hjertet med oksygen og andre essensielle stoffer.
 • Aterosklerose av koronarbeinene. Alt som er forbundet med blokkering av blodkar påvirker hjertearbeidet.
 • Kardiomyopati. Det vil si strukturelle abnormiteter i hjertemuskelen.

Uorganisk type årsaker. De er basert på sykdommer i andre organer og andre faktorer. Disse inkluderer diabetes mellitus, overdreven eller utilstrekkelig skjoldbruskfunksjon, sykdommer i fordøyelseskanalen og genitourinært system, en reduksjon i nivået av magnesium og kalsium i blodet.

Alvorlig påvirke forekomsten av rytmeforstyrrelser problemer med nervesystemet, hode traumer, hyppig stress, psykiske lidelser.

Samt hypotermi, mental og fysisk tretthet, røyking og alkohol (disse dårlige vaner påvirke hjertet i tillegg forårsaker alkohol dannelse av blodpropp, blodpropp), forgiftning, visse medisiner, brystskader og sjokk.

Risikofaktoren er langvarig bruk av visse medisiner. Som regel, under instruksjon av mange medisiner blant bivirkninger, er det et brudd på hjertet, rytmefeil.

Det er viktig for fremveksten av en lignende patologi av generell forgiftning av kroppen. Forgiftning (inkludert alkohol) forstyrrer normal rytme i hjertet.

Det er også risiko for arytmi ved arv. Kvinner kan ha symptomer i premenstruelt syndrom.

Symptomer på arytmi

Denne sykdommen er ikke skjult. For å avsløre det er det nok å nøye observere kroppen din. Arrytmi manifesterer seg:

 • Brudd på antall hjerteslag per minutt. Normal hjerterytme er 60-90 slag. Hvis mindre eller mer er et klart tegn på arytmi.
 • Avviket i intervallet mellom påvirkninger. Norm: 0,12-0,21 sekunder.
 • Forskjeller i rytme. Hvis hjertet endrer sin rytme uten betydelige grunner for ett eller flere minutter - dette er et annet symptom på arytmi.

I tillegg påvirker hyppig arytmi kroppen som helhet: tretthet oppstår, samt rask og "tung" pusting.

Klassiske tegn på arytmi

 • - cyanotisk nyanse av spikerplater og lepper;
 • - Undervurdert eller overvurdert antall hjerteslag
 • - smerte og trykk i hjertet;
 • - svakhet
 • - svimmelhet;
 • - besvimelse.

Symptomer kan oppstå som sterke følsomheter, men kan være umerkelig. På alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet påvirker dette faktum ikke.

Behandling av arytmi er avhengig av sin type. Avhengig av hjertefrekvensen er fire typer skilt.

Typer av arytmi og diagnose

 • bradykardi. Forårsaker sklerotiske endringer i sinuskoden. Det er bestemt med en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt og under. Føler seg svimmel, svak og med følelse av tetthet i brystet.
 • takykardi. I dette tilfellet kan hjertefrekvensen nå over 90 slag per minutt. Føler sterkere hjerteslag.
 • ri. Karakterisert ved den plutselige starten og slutten av et angrep med rask hjertefrekvens, hvor hjertefrekvensen kan nå 300 slag per minutt og høyere. Dette angrepet krever øyeblikkelig medisinsk inngrep.
 • Ujevnt hjertearbeid.
  - beats For tidlig sammentrekning av hjertet. Kan observeres hos en sunn person og krever ikke spesifikk behandling.
  - atrieflimmer - er preget av alvorlige lidelser i arbeidet med hjerteaktivitet.

Hva er risikoen for hjertearytmi? Som et resultat av ujevnt arbeid erstattes atriell sammentrekning med deres uregelmessige tråkkinger. Dette er den mest vanlige og farligste form, og resultatet av dette kan være tromboembolisme og slag (stagnasjon i blodet bidrar til trombose og blodklump vil ikke flyte oksygen til hjernen).

På grunn av oksygenmangel kan en pasient med arytmi miste bevissthet, falle, slå hardt eller skade seg noe. Den begynnende fasen av sykdommen kan føre til utvikling av hjertesvikt, angina pectorisangrep eller lungeødem, når akutt sykehusinnleggelse er nødvendig for å redde liv.

Arrytmi - førstehjelp

 1. Ring for en ambulanse.
 2. Sitt pasienten eller legg sidelengs, og avgjøre hvilken posisjon det vil være lettere.
 3. Unbuckle porten, belte, åpne vinduet eller vinduet.
 4. Gi vann å drikke eller fukte ansiktet.
 5. Fra de paradoksale tiltakene for å stoppe angrepet av arytmi - for å forsøke å fremkalle brekninger eller i det minste stimulere det, irriterer strupehodet med fingrene.
 6. Dypt pust, hold pusten i tre sekunder, mens du trykker sterkt på lukkede øyelokk tre ganger i 10 sekunder.
 7. Hvis det er, så gi Corvalol, tinktur av motherwort eller valerian, kan du Valocordinum.
 8. Når hjertefrekvensen og dens fylling faller, utføres kardiopulmonal gjenopplivning (med kunnskap om kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje).

Behandling av hjertearytmi

Hvordan behandle hjertearytmi? Før du behandler hjertepatologi, er det absolutt nødvendig å konsultere en lege. Vil adressere det er nødvendig til legen til kardiologen som etter tilsvarende inspeksjoner (spesielt elektrokardiogrammet er rett og slett nødvendig) vil diagnostisere.

Vi påminner deg om at det finnes flere typer arytmi, som har sin egen spesifikke behandling.
Generelt, når det gjelder arytmi, er følgende legemidler foreskrevet:

 • Medisiner med vasodilatorhandlinger. Blant de mest populære Trental, Alupent.
 • Sedative (beroligende) piller. De fleste av disse er basert på valerianen.
 • Vitaminer og mineraler. Oftest er kalium og magnesium foreskrevet.
 • I enkelte tilfeller kan de anbefale elektropulsebehandling.

Behandling av arytmi med folkemessige rettsmidler hjemme

Hjemme, behandling av hjertearytmi med folkemessige rettsmidler innebærer produksjon av urte rettsmidler. For å gjøre dette, bruker planter som: Leuzea, bringebær, mure, celandine, vendelrot, rosmarin, nardus, mynte, sitronmelisse, rød Viburnum, reddiker og mer.

For eksempel, i viburnum, er ikke bare bær brukt til å behandle hjertesykdommer, men også resten av planten. Blant de medisinske egenskapene er en nedgang i nivået av kolesterol og en reduksjon i nivået av utvikling av aterosklerose.

Ved behandling av atrieflimmer brukes hagtorn og morwort.

hagtorn, Takket være sammensetningene av flavonoider øker det kaliuminnholdet, forbedrer blodsirkulasjonen, senker kolesterolet og spenning i hjertemuskelen, har en antispasmodisk effekt på blodkarene.

motherwort har en beroligende effekt, senker blodtrykket og glukosenivået i blodet. De kan tas sammen med hverandre, i kombinasjon med andre urter eller separat.

 • Oppskrift: 20-30 bær av hagtorn skal helles et glass kokende vann og la det brygge i 15-20 minutter. Den resulterende infusjonen skal deles i like deler og drukket i løpet av dagen.
  Oppskrift: 2 ts morwort hell 400 ml kokt vann, avkjølt til romtemperatur. La stå i 8 timer. Deretter drikker du 50 ml infusjon, 3-4 ganger daglig i 30 minutter før et måltid.

Behandling av bradykardi er rettet mot å senke kolesterol og øke blodkarets elastisitet. Og også normalisering av nivået av magnesium og kalium i blodet, og eliminering av toksiner.

 • Oppskrift: I 500 ml sesamfrøolje tilsett 250 gr. finmalt valnøttkjerner. Bland med 250 gr. honning og 4 finhakket sitroner. Rør blandingen grundig og la stå på et kjølig sted. Ta deretter en tom mage for 1 ss. Denne oppskriften er den beste måten å kurere bradykardien på.

Takykardi er en svært vanlig patologi. Når det behandles aktivt, bruk tørkede kronblad, røtter og blader av kornblomst. Den har mange egenskaper, inkludert vanndrivende og smertestillende. Den inneholder også vitaminer og mineraler som magnesium og kalium.

 • Oppskrift: Det er nødvendig å koke 1 ts kornblåblå med kokende vann. La det brygge i 20-30 minutter og ta et halvt glass 20 minutter før måltider.

Hvordan ellers å behandle hjertearytmi hjemme?

Det finnes oppskrifter for urtedekk og infusjoner, som kan tas med hvilken som helst type arytmi.

 • Oppskrift: En skje fullstendig tørket sitronbalsam skal helles med ett glass vann og kokes over lav varme. På ovnen må du ikke holde mer enn 20 minutter. Etter det, kult og drikk 4 ganger om dagen i stedet for te. Melissa har effekt av et antidepressivt middel, en gunstig effekt på funksjonen i mage-tarmkanalen, inneholder vitaminer og mineraler. Det normaliserer også blodtrykket og bidrar til å redusere kortpustethet.
 • Oppskrift: En slik rotkultur som en svart reddik, ble brukt til medisinske formål av Hippocrates. Den inneholder en stor mengde vitaminer og mineraler, og senker også kolesterolet i blodet. Det er nødvendig å blande ferskpresset svart radisejuice i proporsjoner på 1: 1 med honning, og ta 15 ml før måltider.
 • Oppskrift: Veldig velsmakende og nyttig medisin er hentet fra tørkede aprikoser, rosiner, honning, valnøtter og sitron. For å gjøre dette, ta 200 gram. rosiner og tørkede aprikoser, en håndfull knuste valnøttkerner og bland med 5 ss honning. Hell den resulterende blandingen med saften av 1 sitron og bland den forsiktig, la den brygge i en lukket beholder i nøyaktig 24 timer. Deretter innen 30 dager, ta 2 ss hver morgen.
 • Oppskrift: Ved alvorlige hyppige arytmierangrep kan du bruke en kombinasjon av mynte-, kamille- og valerianrøtter. I like deler, bør disse urter blandes i knust form. En skje av denne samlingen skal fylles med et glass kokende vann og blandes med honning. La det sitte i termosene i ca 3 timer. Drikk deretter hver kveld før du går i seng.

Av stor betydning er diett, inneholdende kalium, magnesium og kalsium. De finnes i frokostblandinger, frukt og grønnsaker. Det er nødvendig å utelukke fett, krydret og salt mat, det er naturlig å helt forlate alkohol, begrense søtt mat. Behandling av arytmi med folkemidlene vil gi en positiv effekt bare ved velvalgte medisinplanter, deres dosering og varighet av påføringen.

Rosiner, tørkede aprikoser er svært nyttige for hjertearbeidet. Også anbefale urtete (mint, sitronmelisse).

Du kan også drikke kjøttpølse av St. John's wort. De gjenoppretter normal rytme i hjertet.

Les Mer Om Fartøyene