Arteriell hypertensjon 1, 2, 3 grader

Hypertensjon - et syndrom vedvarende økning i arterielt trykk når det systoliske trykk over 139 mm Hg. st., og den diastolske er høyere enn 89 mm Hg. Art.

Det normale arterielle blodtrykk av en sunn person anses å være 120 og 80 mm Hg. (systolisk / diastolisk, henholdsvis). Det er to typer hypertensjon: primær (essensiell) hypertensjon og symptomatisk arteriell hypertensjon (den er sekundær).

Sannsynligvis møtte hver person minst en gang i sitt liv økt press, opplevde det selv eller lærte det gjennom klager over slektninger og venner. Ikke bare det hypertensjon er farlig i seg selv, så er det også en katalysator og føre til en rekke andre, mye mer alvorlige sykdommer, som ikke så sjelden er fatal.

Forskere av forskere har vist at endringer i indikatorer på en BP på 10 mm av en kvikksølvkolonne øker risikoen for forekomst av alvorlige patologier. Hjertet, karene, hjernen og nyrene lider mest. Det er disse organene som tar slaget, så de kalles også "målorganer". Fullstendig kurere denne sykdommen er umulig, men blodtrykket kan holdes under kontroll.

statistikk

Her er noen statistiske fakta:

 1. Arteriell hypertensjon ble påvist hos 20-30% av den totale voksne befolkningen.
 2. sykdom prevalens øker politisk alder: eldre mennesker 60-65 år insidensen så høyt som 50-65%.
 3. I en alder av 40 år er hypertensjon vanlig blant menn, mens etter 40 år blir det oftest diagnostisert hos kvinner. Dette forklares av den beskyttende effekten av østrogener, som ikke lenger er aktivt utviklet i overgangsalderen.
 4. Hos 90% av pasientene med arteriell hypertensjon er det ikke mulig å identifisere årsaken til patologien. Denne sykdomsformen kalles viktig, eller primær.
 5. 3-4% av pasientene har høyt blodtrykk på grunn av nyreproblemer, 0,1-0,3% - endokrine patologier. Aktivt stress på utvikling av hypertensjon utøves av stress, hemodynamiske, nevrologiske faktorer og bruk av medisiner.

Årsaker til utvikling

Hva er det, og hva er risikofaktorene? Årsakene til hypertensjon er svært varierte. I hjertet av delingen av hypertensjon i primær og sekundær er etiologien til denne sykdommen.

Den primære episoden oppstår uavhengig av bakgrunnen av visse risikofaktorer. Disse inkluderer:

 1. Arvelighet. Dessverre er dette den vanligste årsaken til sykdommen. Det er spesielt beklagelig at ingen medisiner kan modifisere denne risikofaktoren og redusere dens innvirkning på menneskers helse.
 2. Paul. Mest hypertensive sykdommer rammer kvinner, noe som forklares av den tilsvarende hormonelle bakgrunnen.
 3. Age. 55 år for kvinner og 60 år for menn er allerede vurdert risikofaktorer for utvikling av hypertensjon.
 4. Fedme. Overflødig kroppsvekt påvirker arbeidet i hjertet og fører til en rask uttømming av myokardiums energireserver (hjertemuskulatur).
 5. Diabetes mellitus.
 6. Overdreven eksponering for stress;
 7. Fysisk inaktivitet. Sykdommen i det 21. århundre er et brudd på arbeidet i ulike organer og systemer på grunn av en stillesittende livsstil.

Risikofaktorer øker blodtrykket gradvis, noe som fører til utvikling av hypertensiv sykdom.

Klassifisering av blodtrykksnivåer

I følge denne klassifiseringen, som ble vedtatt i 1999 av WHO, er følgende indikatorer klassifisert som "norm" for AD:

 1. Optimal - mindre enn 120/80 mm Hg. Art.
 2. Normal - mindre enn 130/85 mm Hg.
 3. Normal forhøyet - 130-139 / 85-89 mm Hg.

Og indeksene av arteriell hypertensjon er klassifisert i grader:

 • 1 grad (hypertensjon er mild) - 140-159 / 90-99 mmHg.
 • 2 grader (moderat hypertensjon) - 160-179 / 100-109 mm Hg.
 • 3 grader (hypertensjon alvorlig) - 180 og over / 110 og over
 • Borderline hypertensjon er 140-149 / 90 og under. (Dette innebærer en episodisk økning i blodtrykk etterfulgt av spontan normalisering).
 • Isolert systolisk hypertensjon er 140 og over / 90 og under. (Systolisk blodtrykk øker, og det diastoliske blodtrykket forblir normalt).

Klassifisering av sykdommen

Under diagnostisk undersøkelse er det svært vanskelig å bestemme plasseringen av de patologiske faktorene som forårsaker trykkøkningen. Pathogenese er også forskjellig fra å ta hensyn til sykdomsvariantene. Det er følgende klassifisering av hypertensjon:

 1. Pulmonal essensiell hypertensjon anses å være en av de arterielle hypertensjonene som sjelden møtes, men som utgjør en stor fare for menneskelivet. Det er svært vanskelig å bestemme denne sykdommen med symptomer, og det er enda vanskeligere å behandle. Pulmonal arteriell hypertensjon dannes på grunn av økt motstand av lungekarrene, og som følge av utilstrekkelig blodgass.
 2. Ondartet. Symptomer på slik arteriell hypertensjon presenteres i form av forhøyet blodtrykk til 220/130. Det er en radikal endring i fundus og ødem i okulærnerveskiven. Hvis diagnosen ble gjort i tide, er denne typen hypertensjon virkelig kurert.
 3. Renovaskulær hypertensjon. Årsakene til dannelsen av denne typen sykdom er tilstedeværelsen av slike patologier som vaskulitt, arteriosklerose av karene, maligne formasjoner i nyrene. Sykdommenes patogenese reduseres til dannelsen av et karakteristisk trykk, som kan representeres ved normal systolisk og overdrevet diastolisk blodtrykk.
 4. Labilær arteriell hypertensjon. For denne typen sykdom er periodisk normalisering av trykk karakteristisk. Pasienter som lider av denne hypertensjonen, blir ikke kalt pasienter, siden denne tilstanden ikke er en patologi. I en rekke tilfeller, med en viss tidsperiode, går blodtrykket tilbake til det normale.

Arteriell hypertensjon 1, 2, 3 grader

For å bestemme graden av arteriell hypertensjon er det nødvendig å etablere normale blodtrykksverdier. Hos mennesker over 18 år er normaltrykket ikke mer enn 130/85 mm Hg. Trykk 135-140 / 85-90 - grenselinje mellom norm og patologi.

Følgende stadier av arteriell hypertensjon er preget av nivået av økning i arterielt trykk:

 1. Lys (140-160 / 90-100 mm Hg) - trykket stiger under påvirkning av stress og fysisk anstrengelse, hvorefter den langsomt vender tilbake til normale verdier.
 2. Moderat (160-180 / 100-110 mm Hg) - BP svinger hele dagen; tegn på skade på indre organer og sentralnervesystemet er ikke kjent. Hypertensive kriser er sjeldne og forekommer i mild form.
 3. Tung (180-210 / 110-120 mm Hg). Dette stadiet er preget av hypertensive kriser. Ved utførelse av en medisinsk undersøkelse opplever pasienten forbigående hjernekartemi, venstre ventrikulær hypertrofi, serumkreatininhøyde, mikroalbuminuri, innsnevring av arteriene i øyets retina.
 4. Ekstremt tung (over 210/120 mm Hg). Hypertensive kriser forekommer ofte og forekommer alvorlig. Utvikle alvorlig vevsskade som fører til organdysfunksjon (kronisk nyresvikt, nefroangioskleroz, dissekerende aneurisme av blodkaret, hevelse og blødning i den optiske nerve, cerebral vaskulær trombose, hjerte venstre ventrikkelsvikt, hypertensiv encefalopati).

Adrift hypertensjon kan være godartet eller ondartet. Ondartet form er karakterisert ved rask utvikling av symptomer, tillegg av alvorlige komplikasjoner fra hjerte-og nervesystemet.

Første tegn

La oss snakke om de vanlige symptomene på høyt blodtrykk. Mange rettferdiggjør ofte sin lidelse med tretthet, og kroppen signalerer allerede hele, slik at folk endelig tar hensyn til helsen. Dag for dag ødelegger menneskekroppen metodisk, fører hypertensjon til alvorlige komplikasjoner og alvorlige konsekvenser. Heldigvis skjedde hjerteinfarkt eller uventet hjerneslag - dessverre, trist regelmessighet. Udiagnostisert hypertensjon er i stand til å "stille" en person.

Tallene nedenfor tvinger oss til å tenke. Personer med høyt blodtrykk:

 • 2 ganger oftere blir beinbeinene påvirket.
 • 4 ganger oftere utvikler iskemisk hjertesykdom.
 • I 7 ganger oftere er det slag.

Derfor er det veldig viktig å besøke en lege hvis du er bekymret:

 1. Hyppig hodepine;
 2. svimmelhet;
 3. Pulserende følelser i hodet;
 4. "Fluer" i øynene og lyder i ørene;
 5. Takykardi (rask hjerterytme);
 6. Smerter i hjertet;
 7. Kvalme og svakhet;
 8. Puffiness av ekstremiteter og puffiness av ansiktet om morgenen;
 9. Nummen av lemmer;
 10. En uforklarlig følelse av angst;
 11. Irritabilitet, stædighet, kaster fra en ekstrem til en annen.

Forresten, med hensyn til det siste punktet, etterlater hypertensjonen et avtrykk på den menneskelige psyke. Det er enda en spesiell medisinsk term "hypertonisk karakter", så hvis en person plutselig blir vanskelig å kommunisere, ikke prøv å endre det til det bedre. Årsaken ligger i sykdommen som må behandles.

Det skal huskes at hypertensjon, som ikke er gitt oppmerksomhet, kan gjøre livet mye kortere.

Symptomer på hypertensjon

Det kliniske løpet av arteriell hypertensjon er variabel og bestemmes ikke bare av nivået av økning i blodtrykk, men også av hvilke målorganer som er involvert i den patologiske prosessen.

Den tidlige fasen av arteriell hypertensjon er preget av forstyrrelser fra nervesystemet:

 • forbigående hodepine, oftest lokalisert i oksipitalt område;
 • svimmelhet;
 • følelse av pulsering av blodkar i hodet;
 • støy i ørene;
 • søvnforstyrrelser;
 • kvalme;
 • hjertebank;
 • rask tretthet, sløvhet, en følelse av svakhet.

Med videre utvikling av sykdommen, i tillegg til de ovennevnte symptomene, blir kortpustethet, som oppstår med fysisk aktivitet (klatring av trapper, løp eller rask gange).

Økning i blodtrykk over 150-160 / 90-100 mm Hg. Art. manifesteres av følgende tegn:

 • stump smerte i hjertet;
 • følelsesløp av fingrene;
 • muskel tremor som ligner på feber;
 • rødhet i ansiktet;
 • økt svette.

Hvis arteriell hypertensjon er ledsaget av væskeretensjon i kroppen, blir de oppførte symptomene forbundet med øyelokkets puffiness og ansiktet, hevelse av fingrene.

På bakgrunn av arteriell hypertensjon hos pasienter oppstår krampe i arteriene i netthinnen, som er ledsaget av tåkesyn, utseendet på flekker foran øynene i form av lyn, fluer. Med en signifikant økning i blodtrykket kan det oppstå retinalblødning, noe som resulterer i blindhet.

Når er det verdt å besøke en lege?

Det er veldig viktig å ta en avtale med en lege hvis du er bekymret for denne symptomatologien:

 • hyppig hodepine;
 • svimmelhet;
 • pulserende følelser i hodet;
 • "Flyr" i øynene og støy i ørene;
 • takykardi (hjertebanken);
 • smerte i hjertet;
 • kvalme og svakhet
 • puffiness av ekstremiteter og puffiness av ansiktet om morgenen;
 • nummenhet av lemmer;
 • en uforklarlig følelse av angst;
 • irritabilitet, stædighet, kaster fra en ekstrem til den andre.

Det skal huskes at hypertensjon, som ikke er gitt oppmerksomhet, kan gjøre livet mye kortere.

Arteriell hypertensjon 3 graders risiko 3 - hva er det?

Ved formulering av diagnosen, i tillegg til graden av hypertensjon, er også graden av risiko indikert. Under risikoen i denne situasjonen antas sannsynligheten for å utvikle kardiovaskulær sykdom hos en gitt pasient i 10 år. Ved vurdering av graden av risiko tas mange faktorer i betraktning: pasientens alder og kjønn, arvelighet, livsstil, tilstedeværelse av samtidige sykdommer, tilstanden til målorganer.

Pasienter med hypertensjon er delt inn i fire hovedgrupper av risiko:

 1. Sjansene for å utvikle kardiovaskulære sykdommer er mindre enn 15%.
 2. Forekomsten av sykdommer for disse pasientene er 15-20%.
 3. Utviklingsfrekvensen når 20-30%.
 4. Risikoen i denne pasientgruppen er over 30%.

Pasienter med diagnose av arteriell hypertensjon i tredje grad tilhører 3 eller 4 risikogrupper, siden dette stadium av sykdommen er preget av nederlaget til interne målorganer. 4-gruppen kalles også en gruppe med svært høy risiko.

Dette dikterer behovet for å etablere en diagnose av hypertensjon grade 3-risiko 4 for raskt å utføre intensiv behandling. Dette betyr at pasientene 1 og 2 risikogrupper tillatt observasjon av pasienten og bruk av ikke-medikamentell terapi, hos pasienter med 3 eller 4 risikogrupper krever umiddelbar tilsetting av antihypertensiv behandling umiddelbart etter diagnose.

Arteriell hypertensjon 2 graders risiko 2 - hva er det?

I 2. grad kan risikofaktorer være fraværende, eller bare ett eller to lignende tegn vil være tilgjengelige. I risiko 2 er sannsynligheten for utbruddet av irreversible endringer i organer etter 10 år, med hjerteinfarkt og slag, 20%.

Følgelig er diagnose av "hypertensjon grad 2 risiko 2" laget når dette trykk holdes i en lang tid, uten endokrine forstyrrelser, men en eller to indre målorganet har allerede begynt å gjennomgå endringer, var det plaques.

forebygging

Forebyggende tiltak bør tas for å redusere risikoen for hypertensjon. I utgangspunktet er det:

 1. Forebygging av dårlige vaner: bruk av alkohol, narkotika, røyking, overspising.
 2. Aktiv livsstil. Herding. Dosert fysisk trening (skøyter, ski, svømming, løping, sykling, turgåing, rytmisk, dans). For gutter 5-18 år er normen for motoraktivitet 7-12 timer i uken, for jenter 4-9 timer.
 3. Rasjonal ernæring som forhindrer fedme. Begrensning av saltinntaket.
 4. Økt motstand mot stress, et gunstig psykologisk klima i familien.
 5. Obligatorisk måling av blodtrykk i ulike perioder av livet.

Diagnose av arteriell hypertensjon

Ved innsamling av anamnese er varigheten av arteriell hypertensjon og de høyeste blodtryksnivåene som tidligere var registrert spesifisert; noen indikasjon av nærværet eller eksistensen av PVA, CH eller andre beslektede forstyrrelser (f.eks slag, renal insuffisiens, perifer vaskulær sykdom, dyslipidemi, diabetes, gikt), samt en familiehistorie av disse sykdommer.

Livets historie inkluderer nivået av fysisk aktivitet, røyking, alkohol og stimulanter (foreskrevet av lege og tatt uavhengig). Funksjoner av ernæring er spesifisert når det gjelder mengden salt og stimulanter som forbrukes (for eksempel te, kaffe).

Hovedoppgavene for å diagnostisere denne patologiske prosessen er å bestemme en stabil og forhøyet blodtrykk, for å ekskludere eller oppdage symptomatisk arteriell hypertensjon, for å vurdere den samlede risikoen for SS.

 • utføre biokjemisk analyse for å bestemme konsentrasjonen av glukose, kreatinin, kaliumioner og kolesterol.
 • Det er obligatorisk å sende et elektrokardiogram, Echo KG.
 • passere ultralydet av nyrene.
 • sjekk nyrearteriene, perifere kar.
 • å undersøke fundus.

Det er også et viktig diagnostisk metode for undersøkelse anses å være overvåking av trykket i løpet av dagen, noe som gir den nødvendige informasjon om mekanismene for kardiovaskulær regulering med diurnal variasjon i blodtrykket, nattlig hypertensjon eller hypotensjon, ensartetheten av den antihypertensive effekt av medikamenter.

Behandling av arteriell hypertensjon

Ved høyt blodtrykk bør behandlingen begynne med endring i ens livsstil og ikke-medisinering. (Et unntak er syndromet av sekundær hypertensjon, i hvilket tilfelle behandling av en sykdom hvis symptom er AG er også foreskrevet).

Behandlingsregimet inkluderer terapeutisk ernæring (med begrenset inntak av væske og bordsalt, med fedme - med en begrensning av daglige kalorier); begrense alkoholinntak, slutte å røyke, overholdelse av arbeid og hvile, treningsterapi, fysioterapi (elektrisk, iontoforese, varm - bartrær eller usyret, radon, karbondioksid, hydrogensulfid bad, sirkulær dusj og en vifteformet, etc.).

Anbefalinger inkluderer regelmessig fysisk aktivitet i frisk luft, minst 30 minutter om dagen 3-5 ganger i uken; vekttap før du når et BMI på 18,5 til 24,9; en diett under økt trykk, rik på frukt, grønnsaker, fettfattig mat med redusert mengde mettet og totalt fett; bruk av natrium.

medisinering

I henhold til anbefalingene fra Moskva-sammensetningen av kardiologer er det nødvendig å behandle arteriell hypertensjon med medisinering i følgende tilfeller:

 1. Med en økning i blodtrykk til 160/100 mm Hg. Art. og høyere;
 2. Med blodtrykk mindre enn 160/100 mm Hg. Art. i tilfelle ineffektivitet av ikke-rusmiddelbehandling;
 3. Når målorganer er involvert (hypertrofi av hjertets venstre hjerte, endringer i fundus, endringer i urin sediment og / eller økning i blodets kreatininivå);
 4. I nærvær av to eller flere faktorer med utvikling av risikoen for koronar hjertesykdom (dyslipidemi, røyking, etc.).

For behandling kan disse legemiddelgruppene brukes:

 1. Diuretika (diuretika);
 2. Alfablokkere;
 3. Betablokkere,
 4. Angiotensin-konverterende enzym (ACE) hemmere;
 5. Angiotensin II antagonister;
 6. Kalsiumantagonister;

Valget av et spesifikt middel for behandling av hypertensjon avhenger av graden av økning i blodtrykk og risikoen for å utvikle kranspulsårene, samt alder, kjønn, samtidige sykdommer og individuelle egenskaper hos pasientens kropp.

Diuretika (diuretika)

Diuretika anbefalt for hypertensjon inkluderer:

Disse legemidlene har vist seg å være svært effektive legemidler som positivt påvirker kardiovaskulærsystemet og tolereres enkelt av pasientene. Ofte er det med dem at hypertensjon er startet, forutsatt at det ikke er kontraindikasjoner i form av diabetes og gikt.

De øker mengden urin som utskilles av kroppen, hvorfra overskytende vann og natrium utskilles. Diuretika foreskrives ofte i forbindelse med andre legemidler som senker blodtrykket.

Kalsiumkanalblokkere

Ved å blokkere tilstrømningen av kalsium inn i sarkoplasmaen av myocytter med glatt blodkar, forhindres vasospasmen, som følge av hvilken den hypotensive effekten oppnås. Påvirker også på hjernens fartøy, i forbindelse med hvilke de brukes til å forhindre brudd på hjernens sirkulasjon. De er også de valgfrie stoffene for bronkial astma, kombinert med arteriell hypertensjon. De vanligste bivirkningene er hodepine og beinbukning.

 • diltiazem;
 • Verapamil - reduserer hjertefrekvensen, og derfor anbefales det ikke å dele med beta-blokkere.

Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere

 • kaptopril;
 • perindopril;
 • ramipril;
 • trandolapril;
 • fosinopril;
 • Enalapril.

Disse stoffene er svært effektive. De tolereres godt av pasientene. ACE-hemmere forhindrer dannelsen av angiotensin II, et hormon som forårsaker vasokonstriksjon. På grunn av dette øker de perifere karene, hjertet blir lettere og blodtrykket avtar. Når disse stoffene tas, reduseres risikoen for å utvikle nefropati mot diabetes mellitus, morfofunksjonelle endringer og død hos personer med hjertesvikt.

Angiotensin II antagonister

 • Valzartan;
 • irbesartan;
 • kandesartan;
 • Losartan.

Denne gruppen medikamenter har til formål å blokkere den allerede nevnte angiotensin II. De er foreskrevet i tilfeller der det er umulig å behandle angiotensinkonverterende enzymhemmere fordi stoffene har lignende egenskaper. De nøytraliserer også effekten av angiotensin II på blodårene, fremmer ekspansjonen og senker blodtrykket. Det er verdt å merke seg at disse stoffene i noen tilfeller er overlegen i effektivitet for ACE-hemmere.

Kalsiumantagonister

 • verapamil;
 • diltiazem;
 • nifedipin;
 • Norvasc;
 • Plendil.

Alle stoffer i denne gruppen utvider karene, øker diameteren, forhindrer utviklingen av et slag. De er svært effektive og tolereres enkelt av pasientene. De har et relativt bredt positivt utvalg av egenskaper med en liten liste over kontraindikasjoner, noe som gjør det mulig å aktivt bruke dem til behandling av hypertensjon hos pasienter i ulike kliniske kategorier og aldersgrupper. Ved behandling av AH er kalsiumantagonister mest etterspurt med kombinert terapi.

Kombinerte preparater

Kombinasjoner av to antihypertensive stoffer er delt inn i rasjonell (bevist), mulig og irrasjonell. Rational kombinasjon: ACEI + vanndrivende ARB + ​​diuretikum, vanndrivende + etter, etter ARB, ACE-hemmere + ACC, β-AB + diuretikum. Det faste kombinasjonen (en tablett) i form av ferdige medisinske former med betydelig brukervennlighet og øke overholdelse av pasienter til behandling:

 • ACE-hemmer + diuretikum (Noliprel A Ko renitek, Enap H Fozikard H Berlipril pluss Rami-heksan kompozitum, Liprazid, Enalozid, Koh Diroton)
 • ACE-inhibitor + Kalsiumantagonist (ekvator, Gipril A, Prestans, Rami-Azomeks)
 • BRA + vanndrivende middel (Gisaar, Lozarel Plus, Ko-Diovan, Lozap +, Valz (Vasar) N, Dyokor, Mikardis pluss)
 • BRA + Kalsiumantagonist (Amsaar, Exforge, Lo-Azomex)
 • En kalsiumantagonist (dihydropyridin) + beta-AB (Beta-Azomex)
 • Kalsiumantagonist (ikke-dihydropyridin) + ACE-inhibitor (Tarka)
 • En kalsiumantagonist (dihydropyridin) + vanndrivende middel (Azomex H)
 • β-AB + vanndrivende (Lodose)

En av de mest brukte er kombinasjonen av ACE-hemmere og diuretika. Indikasjoner på denne kombinasjonen: diabetisk og ikke-diabetisk nefropati, mikroalbuminuri, venstre ventrikkel hypertrofi, diabetes mellitus, metabolsk syndrom, alderdom, isolert systolisk hypertensjon.

Invasive metoder

Dessuten er undersøkelser utført av delvis renal sympatisk denervering av minimal invasiv behandling av resistente overfor konvensjonelle ikke-farmakologisk og farmakologisk terapi minst tre antihypertensive medikamenter, hvorav den ene - et diuretikum, med systolisk blodtrykk i behandlingsbetingelsene ikke er mindre enn 160 mm Hg, inklusive, ondartet, arteriell hypertensjon [36]. Et slikt inngrep vil være tilstrekkelig til å utføre en gang, og pasienten over tid, lengre vil vanligvis ikke trenge å være ineffektive i disse pasientene som fikk en streng tidsplan av daglige medisiner, passerer på deres behandlingsforløpet.

Det er mulig at forstyrrelser i bruk av narkotika i fremtiden vil tillate å tenke og bære et barn uten å påvirke fosteret av antihypertensive behandling. I menneskekroppen er det ingen fremmede gjenstander igjen. All manipulasjon utføres ved endovaskulær metode ved hjelp av et spesielt kateter satt inn i nyrene. En gruppe på 530 personer ble valgt for å studere de langsiktige effektene av slik denervation i amerikanske forhold. I 2000 klarte 84% av pasientene å oppnå en systolisk blodtrykksreduksjon på ikke mindre enn 30 mm Hg og et diastolisk trykk på ikke mindre enn 12 mm Hg i 2000.

På et tidspunkt ble lik behandling av hypertensjon og de fleste andre sykdommer i viscerale organer som tilbys mer FI Inozemtsev, men hans tid ikke kreves av narkotika og minimalt invasive prosedyrer. Effektiviteten av denne metoden for behandling resistent hypertensjon hos pasienter med alvorlige og moderat kronisk nyresvikt [37]. I fravær av uønskede langtidsvirkninger i pasienter med resistent hypertensjon er planlagt for å gjøre utstrakt bruk av denne metode det er for behandling av mange andre sykdommer og motstandsdyktig, særlig ondartet hypertensjon, er det usannsynlig å bli vidt anvendt for behandling av ikke-resistente mot konvensjonelle behandling av hypertensjon.

Invasiv behandling og før denne studien er mye brukt for indikasjoner i behandling av sykdommer manifesteres sekundær hypertensjon, komponenter og symptomatisk hypertensjon. For eksempel er det anvendt i behandling av patologiske tortuosity av arteriene (kinking og spoleanordninger) som kan være medfødt, oppstår når de kombineres aterosklerose og hypertensjon, være konsekvensen av hypertensjon og fremme dens forsterkning og progresjon. Det er oftest lokalisert i den indre halspulsåren, vanligvis før du kommer inn i skallen.

I tillegg kan vertebrale, subklave arterier og brakiocefalisk stamme påvirkes. I arteriene til underekstremiteter er denne typen sirkulasjonsforstyrrelse mye mindre vanlig og har mindre klinisk betydning enn i brakiocephalisk kar. Invasiv behandling med patologisk tortuositet, som kan forekomme hos nesten en tredjedel av mennesker og ikke alltid er årsaken til AH, består i reseksjon av det berørte segmentet etterfulgt av en direkte anastomose ende-til-ende.

effekter

Hypertensiv sykdom er farlig med hensyn til sannsynligheten for å utvikle alvorlige komplikasjoner. Mange innser ikke at med høyt blodtrykk, kan symptomer være fraværende i lang tid, og tegn på avvik vises bare når sykdommen har påvirket vitale organer.

Vaskulære sykdommer:

 • økt hjerte størrelse;
 • angina pectoris angrep
 • progressive hjertesykdommer;
 • hjerteinfarkt;
 • intermittent claudication;
 • eksfolierende aorta aneurisme.

Patologiske endringer i nyre:

 • tegn på nedsatt nyrefunksjon
 • nefrosklerose.

Lidelser fra hjernen:

 • redusert visuell funksjon;
 • nevrologiske lidelser;
 • slag;
 • forbigående iskemisk angrep;
 • karsirkulatorisk encefalopati.

De beskrevne endringene er ofte irreversible, og videre behandling er rettet mot å støtte pasientens liv. Uten tilstrekkelig terapi kan høyt blodtrykk få fatale konsekvenser.

outlook

Prognosen for arteriell hypertensjon bestemmes av naturen av kurset (ondartet eller godartet) og stadium av sykdommen. Faktorene som forverrer prognosen er:

 • rask utvikling av tegn på skade på målorganer;
 • III og IV stadium av arteriell hypertensjon;
 • alvorlig skade på blodårene.

Den ekstremt ugunstige løpet av arteriell hypertensjon er notert hos personer i ung alder. De har stor risiko for å utvikle hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt, plutselig død.

Ved tidlig behandling av hypertensjon og pasientens nøye etterlevelse av alle anbefalingene fra den behandlende legen, er det mulig å bremse sykdomsprogresjonen, forbedre pasientens livskvalitet, og noen ganger oppnå langvarig remisjon.

Arteriell hypertensjon

En økning i diastolisk og systolisk trykk i den store sirkel av blodsirkulasjon kalles arteriell hypertensjon. Leger tildeler betinget normalt og høyt blodtrykk. Avhengig av hvor høyt trykket har steget over normen, er stadiene av sykdommen isolert. Det er en viss grad av risiko, som må elimineres gjennom behandling og forebygging. Også viktige er symptomene på sykdommen, for hvilken arteriell hypertensjon oppdages.

I alle aldre er det en norm for press. BP over 140 av 90 betraktes som en indikator for hypertensjon.

De fleste av dem, som nevnt av nettstedet slovmed.com, er det en arteriell hypertensjon av ukjent etiologi (90% tilfeller), hvorfra en enkel form for sykdomsutvikling utmerker seg (80% tilfeller). Malignt løpet av hypertensjon påvirker integriteten til blodkarets vegger.

Årsaker til høyt blodtrykk

Legene kan ikke gi et entydig svar, noe som fører til utvikling av hypertensjon. I 95% av årsakene forblir uforklarlige. Mange er tilbøyelig til å tro at sykdommen er en følge av brudd på reguleringen, som er forårsaket av dysfunksjon av det sentrale nervesystemet. Som et resultat av sterk følelsesmessig overstyring og erfaring, utvikler den tilsvarende sykdommen snart.

En annen antagelse er et stort inntak av salter, noe som fører til volumsalt dysfunksjon. Nyrene er skadet på grunn av en forsinkelse i kroppen av vann og natrium. For normalisering av MOS, er innsnevring av fartøyene og økning av trykket nødvendig.

Andre faktorer i utviklingen av hypertensjon er:

 • Hyperaktivisering av sympatisk-adrenalin-systemet.
 • Genetisk forstyrrelse av arbeidet med høyere nervetrykkregulatorer.
 • Stressfulle situasjoner.
 • Økt aktivitet av binyrene.
 • Aldersjustering.
 • Nyresvikt som skyldes glomerulonephritis.
 • Coarctation av aorta.
 • Økt skjoldbruskfunksjon.
 • Stenose av nyrearteriene.
 • Foehromotsitoma.
 • Forbruket av vinalkohol er over 60 ml per dag.
 • Hyperaldosteronisme.
 • Ta medisiner: Orale prevensjonsmidler, antidepressiva, kokain, etc.
gå opp

Symptomer på hypertensjon

Vanligvis forhøyer hypertensjon personen med sine symptomer. Med en liten strøm manifesterer seg seg i form:

 1. Økt trykk.
 2. Hodepine på pannen eller på baksiden av hodet.
 3. Svimmelhet.
 4. Lyder i ørene.
 5. Svakhet.

Mange skriver ut disse manifestasjonene for tretthet, så vær ikke oppmerksom på disse symptomene. Imidlertid er de de første signalene om at hypertensjon utvikler seg.

Å ta kontakt med legen begynner allerede med nederlag av kropper som som begynner å fungere utilstrekkelig:

 • Hodet begynner å snurre, det er støy i ørene, minnet av minnet.
 • Det blir vanskelig å snakke.
 • Vises fluer, hylle, mørke og dobbeltsyn. Negative konsekvenser av utviklingen av sirkulasjonsforstyrrelser er diplopi, nedsatt syn og til og med fullstendig tap av det.
 • Lammene blir nummen.
 • Det er svakhet.
 • Smerter i hjertet av hjertet etter følelsesmessige opplevelser og selv i ro.
 • Ødem i ekstremiteter.
 • Hjertefeil, som er en konsekvens av et slikt tegn som utseendet av dyspnø i ro.

Disse symptomene viser allerede i de sene stadier av hypertensjon, ved hvilken et hjerteanfall eller hjerneblødning.

Brudd på venstre ventrikkel er ledsaget av lungeødem, kortpustethet i provisjon av fysisk aktivitet, utvikling av hjerte astma. Negative konsekvenser kan omfatte:

 1. Ventrikulær fibrillasjon og hjerteinfarkt.
 2. Åreforkalkning.
 3. Ruptur eller disseksjon av aorta.

Sjeldne symptomer på hypertensjon er:

 • Nyresvikt.
 • Redusert lysfølsomhet eller blindhet.
gå opp

Stadier av arteriell hypertensjon

Stadier av arteriell hypertensjon bestemmes av hvilke organer som påvirkes:

 1. Det første stadiet er preget av fraværet av åpenbare lesjoner i målorganene. Identifiser ved slike symptomer:
 • Periodisk økning i blodtrykk.
 • Fremveksten av spasmer av arterioles, hvorfor oksygen sult utvikler seg. Videreutvikling av lammelse av arterioler, noe som øker permeabiliteten og dannelsen av plasmorragi.

Du kan stoppe utviklingen av hypertensjon hvis du eliminerer alle følelsesmessige og mentale erfaringer, samt ta medisin til tiden.

 1. Den andre fasen er preget av endringer i organene, men uten åpenbare manifestasjoner av deres brudd. Den kjennetegnes ved økt blodtrykk, fast vaskulære spasmer, og økt protein spazmorragiey vekt på beholderveggene, som fører til Hyalinosis eller arteriosklerose. Elasticiteten til veggene minker og de gradvis tykkes, noe som fører til høye belastninger på hjertet.
 2. Den tredje fasen er preget av lesjoner av organene, som viser alle symptomene som indikerer brudd på funksjonaliteten.
gå opp

Grader av risiko i hypertensjon

Det er en offisiell klassifisering av grader av risiko ved arteriell hypertensjon. Normen er systolisk trykk fra 120 til 129 mm Hg. st, diastolisk - fra 80 til 84.

 1. Den første (lette) grad av risiko oppstår ved et trykk på 140/90 til 160/100.
 2. Den andre (moderate) grad av risiko observeres ved et trykk på 160/100 til 180/110.
 3. Den tredje (alvorlige) risikoen utvikler seg ved et trykk på mer enn 180/110.

På risikofaktorene som påvirker graden av risiko, kan du finne ut hvilke endringer som vil forekomme i kardiovaskulærsystemet, og foreta spådommer. Risikofaktorer er:

 • Misbruk av nikotin.
 • Alder: menn etter 50 år, kvinner etter 60 år.
 • Arvelig disposisjon.
 • Høyt kolesterol i blodet.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Diabetes mellitus.
 • Fedme.

Gitt disse faktorene, er det mulig å forutse utviklingen av eventuelle endringer i kardiovaskulærsystemet:

 • En enkel grad i fravær av risikofaktorer spår utviklingen av hjerteproblemer i bare 15% av tilfellene. Her kan konservativ behandling, medisinering og livsstilsendringer forbedre ytelsen.
 • Den moderate graden gir bare negative prognoser i 20% av tilfellene. Her støttes den samme behandlingen som med mild grad.
 • Alvorlig grad gir et overskudd på 30% av komplikasjoner, noe som krever en medisinsk undersøkelse av pasienten og hans behandling.
gå opp

Sakshistorie

For hver pasient med arteriell hypertensjon åpnes en medisinsk historie - et kort hvor alle dataene på pasienten er notert. Det påbegynnes når en person kommer inn på sykehuset, hvor kjønn, alder, bostedssted, arbeid og andre data først registreres. Deretter samles anamnese i form av klager som plager personen.

Pasienter klager ofte på hodepine, stivhet i hodet, samt søvnforstyrrelser. En person har redusert arbeidsevne, hukommelsessvikt, irritabilitet, kortpustethet bak brystbenet etter fysisk anstrengelse, synshemming. Og alt dette mot en bakgrunn av høyt trykk.

Videre er legene interessert i livsstilen som en person ledet og fører med utviklingen av sykdommen. Hvor lenge har han disse symptomene? Hva foregikk deres utseende? Hvor jobber en person? Alt dette bidrar til å identifisere årsakene som forårsaket arteriell hypertensjon.

Viktig er arvelige sykdommer, samt tilstedeværelsen av arteriell hypertensjon hos slektninger. Kvinner rasprashivat å avklare de fysiologiske egenskaper: begge er perioder da vi var sist gang, antall fødsler, det var abort og så interessant er spørsmålet om rus og mottak av ulike medikamenter til pasienter..

Deretter sendes pasienten til gjennomgangen av ulike diagnostiske tiltak:

 1. Måling av blodtrykk.
 2. Ekkokardiografi.
 3. Radiografi.
 4. Elektrokardiogram.
 5. Palpasjon.
 6. Perkusjon.
 7. Analyse av blod og urin.
 8. Phonocardiography.
 9. Sykkel ergometri.
 10. Sphygmomanometer.
gå opp

Symptomatisk arteriell hypertensjon

Opptil 15% av tilfellene oppstår ved symptomatisk arteriell hypertensjon. I hjertet av forekomsten i 70% av tilfellene ligger sykdommer i nyrearteriene og nyrene, urinveiene, hjerte- eller endokrine patologi, CNS-lidelser.

Symptomer på symptomatisk arteriell hypertensjon er generelle symptomer og høyt blodtrykk:

 • Støy og ringing i ørene.
 • Flyr for øynene.
 • Svimmelhet.
 • Smerte i hjertet.
 • Forandring av syn til verre.

Denne sykdommen manifesterer seg ikke alltid tydelig, i motsetning til den underliggende patologien. Det skjer at i tillegg til høyt blodtrykk, oppdages ingenting mer.

Lav fysisk aktivitet, høyt blodtrykk, muskel svakhet, tørst, en betydelig mengde urin indikerer Kona syndrom. Hvis de blir ledsaget av feber og smerte, så er det adenokarsinom binyrene.

Ishchenko-Cushing syndrom er bestemt med slike tegn:

 1. Arteriell hypertensjon.
 2. Vektøkning.
 3. Tørst.
 4. Krenkelse av kjønnsområdet.
 5. Polyuri.
 6. Kløe kløe.
gå opp

Diagnose av arteriell hypertensjon

Diagnostikk av arteriell hypertensjon er basert på de samme metodene som utføres i ledelsen av medisinsk historie. Pasient måler trykk, utelukker symptomatisk hypertensjon, forutsi utvikling av patologier risiko i det kardiovaskulære systemet, så vel som utnevne instrument og laboratorietester.

Det tas hensyn til pasientens egenskaper:

 • Misbruk av alkohol eller røyking.
 • Alder som vil bidra til å differensiere sykdommer.
 • Fysisk aktivitet.
 • Fedme.
 • Personlige kvaliteter.
 • Eksisterende patologier.

Symptomer som observeres hos pasienten blir viktige. Ifølge deres manifestasjon og grad av utvikling, er det også gjort en diagnose og en prognose er gitt.

Behandling av arteriell hypertensjon

Hovedretningen i behandlingen av hypertensjon er normalisering av blodtrykk. En enkel grad av sykdom behandles ikke med medisinske metoder med periodisk måling av blodtrykk. Hvis trykket er normalt, fortsetter denne terapien. Hvis trykket ikke normaliserer, så handler det om å injisere medisinering.

Når det er brudd i kardiovaskulærsystemet, så vel som til den andre og tredje grad av sykdommen, er antihypertensiva allerede foreskrevet.

Ikke-medisinsk terapi inkluderer slike tiltak:

 1. Utelukkelse av dårlige vaner.
 2. Vekt normalisering.
 3. Økt fysisk aktivitet.
 4. Reduksjon av saltinntaket.
 5. Normalisering av arbeid og hvile.
 6. Mottak av beroligende stoffer: Potions of the Motherwort, Bechterew, Tazepan, Valeriana, Seduxen, Fanazepan, Elenium.
 7. Mottak av barbiturater i dårlig søvn.

Medisinpreparater velges individuelt under hensyntagen til alle faktorene som ble identifisert i samlingen av medisinsk historie. Ikke bare blodtrykk normaliserende blodtrykk er foreskrevet her, men også stoffer som er rettet mot å forbedre ytelsen til ulike kroppssystemer.

For å redusere blodtrykket, bruk:

 • Betablokkere: Inderal, Anaprilin, Obsidan.
 • Narkotika som reduserer nivået av norepinefrin og epinefrin: Clopheline, Reserpine, Dopegit.
 • Diuretika: Furosemid, Triampura, Hypotiazid.
 • Vasodilatorer: Capsopres, Captopril, Prazosin, Kapoten.
gå opp

Forebygging av arteriell hypertensjon

Nyttig i behandlingen av sykdommen er ulike kursteder og sanatoriumhendelser, hvor en person endelig er engasjert i sin egen helse og hvile. Som forebygging er en sunn og aktiv livsstil, så vel som riktig næring, involvert.

Fysisk belastning bidrar til å normalisere trykket. Det kan være alt: løping, turgåing, trening, svømming, etc. Du kan starte med 30 minutters kurs.

Viktig ernæring er den som bør utelukke høye saltnivåer og utelukkelse av animalsk fett. Hvis det er forbruk av matvarer som inneholder mye salt av seg selv, så må de resterende tallene være usaltede.

Nyttig vil være auto-trening, meditasjon og selvhypnose, som bidrar til regulering av mental tilstand. Det er nødvendig å gå på positive følelser og holde balanse i vanskelige situasjoner, noe som vil bidra til forebygging av hypertensjon.

Ytterligere tiltak bør tas for å forhindre sykdommen:

 • Massasje.
 • Akupunktur.
 • Åndedrettsøvelser.
 • Akupunktur.
 • Refleksologi.
 • Inntaket av antioksidanter og vitaminer.
gå opp

outlook

Arteriell hypertensjon er en dødelig sykdom som gir forskjellige spådommer når det ser ut. Forventet levetid er i stor grad avhengig av utviklingsstadiet av sykdommen, tilstanden til pasientens helse, de tiltakene som er tatt og kroppens reaksjoner på dem. I beste fall gjenoppretter en person. I det verste - dørene.

Prognoser blir gunstige dersom en person tar alle mulige tiltak for hans gjenoppretting. Han følger ikke bare anbefalingene fra leger, men følger også forebyggende tiltak, som er tilleggsfaktorer.

Grader og stadier av hypertensjon

Et slikt syndrom, som en økning i blodtrykk, forekommer i de fleste tilfeller av ukjente årsaker. Dette er den såkalte essensielle, det vil si primære, hypertensjon. Den primære formen er oftest diagnostisert etter 50 år, i fravær av behandling, kan AH forårsake ganske alvorlige komplikasjoner. Sekundær hypertensjon, eller symptomatisk, er forårsaket av en underliggende sykdom, det vil si at det er nødvendig å behandle årsaken til hypertensjon. I tillegg tilordnes forskjellige grader av arteriell hypertensjon, klassifiseringen i trinn brukes.

Skjema for hypertensjon

AG er vanligvis delt inn i forskjellige former i henhold til sykdomsforløpet:

 1. transistor, som er preget av en økning i blodtrykk med perioder med angrep fra et par timer til flere dager. Etter et angrep kommer trykketivået tilbake til det normale, det er ikke nødvendig med medisiner. Ofte observeres dette skjemaet med den første utviklingen av hypertensjon.
 2. labil, ved hvilken økningen i blodtrykk er forbundet med forskjellige provokerende faktorer, for eksempel fysisk stress, stress. Å fjerne angrepet krever medisinsk behandling. Vanligvis er det hypertensjon 1 grad, hvis trykkøkningen er vedvarende, så er støttende terapi, avvisning av dårlige vaner, kosthold nødvendig.
 3. Stabil AG - En tilstand der det er en jevn økning i blodtrykket, den generelle tilstanden forverres. I dette tilfellet er det nødvendig med alvorlig behandling, konstant overvåking.
 4. Ondartet form preget av en alvorlig økning i blodtrykket til svært høye verdier. Sykdommen utvikler seg raskt, alvorlige komplikasjoner oppstår, som i de fleste tilfeller resulterer i pasientens død, dersom den ikke overholder det foreskrevne behandlingsforløpet.
 5. krise - Plutselige stigninger i nivået av trykk, som kan observeres mot en bakgrunn av normalt blodtrykk eller en liten økning i det. Vanligvis oppstår slike kriser når en hypertensjon av grad 2 er diagnostisert, ved de første skarpe trykkendringene er det svært sjeldne.

Grader av hypertensjon

AG er klassifisert i tre hovedgrader, som varierer i alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, nivået på blodtrykket.

Hypertensjon 1 grad er preget av ikke veldig sterke økninger i blodtrykk, slike målorganer som hjernen, nyrene, hjertet er ikke berørt, det er nesten ingen kriser. Symptomene er også milde, en slik formular finnes ofte bare under planlagte studier.

Hypertensjon 2 grader manifesterer seg i form av alvorlige blodtrykksøkninger, det er hyppige kriser, er skade på målorganer diagnostisert, for eksempel en økning i hjertemuskelen.

Hypertensjon 3 grader preget av en sterk økning i blodtrykket, er det ledsaget av nyre, hjertesvikt. Målorganer er sterkt berørt, komplikasjoner observeres ofte, den generelle helsestaten er kritisk.

I mange tilfeller er økningen i BP på et mindre nivå nesten asymptomatisk, sykdommen diagnostiseres kun under rutinemessige undersøkelser eller i studier av helt forskjellige sykdommer. Tilstrekkelig alvorlige symptomer på sykdommen vises vanligvis når tilstanden forsømmes, når AH ledsages av skader av kar eller hjerte. Dette er de siste stadiene av arteriell hypertensjon, som krever konstant overvåking av legen, seriøs terapi.

Klassifisering av AG

Siden 2004, i henhold til anbefalingene fra GNEP, er det tatt en klassifisering for å øke blodtrykk, risiko og andre faktorer. Med denne klassifiseringen kan du umiddelbart bestemme omfanget av sykdommen, tilstedeværelsen av komplikasjoner, en risiko for helse og liv, andre indikatorer.

Avhengig av de angitte verdiene foreslår WHO-klassifiseringen fra 1996 og IPCC i 2004 følgende deling:

 • hypertensjon i første etappe, det vil si tilstedeværelsen av AH syndrom, men fraværet av objektive tegn på sykdommen;
 • 2 stadium med uttalt syndrom av AH, tilstedeværelse av minst en type lesjon av målorganet (f.eks. Nyresvikt);
 • 3 trinn, hvor det er lesjoner av organer, alvorlig forverring av helse.

Første trinn er det enkleste, det fortsetter asymptomatisk, det kan bare oppdages ved undersøkelse av en ekstern sykdom eller under en planlagt fysisk undersøkelse. Medisinsk behandling krever ikke det, bare kosthold anbefales, redusert treningsnivå, utelukkelse av stressende situasjoner. Men stadium 2 hypertensjon er allerede preget av følgende lesjoner:

 • hypertrofi av ventrikkelen, som detekteres på EKG;
 • proteinuri, kreatininemi;
 • aterosklerose;
 • innsnevring (fokal, generalisert) av retinale arterier.

I tredje fase observeres alvorlige organskader, følgende alvorlige prosesser diagnostiseres:

 • nyre hypertensjon;
 • symptomatisk neurogen hypertensjon;
 • endokrin hypertensjon;
 • AG på bakgrunn av lesjoner av arteriene;
 • AH arteriell på bakgrunn av medisinering.

Den største risikoen er observert i tredje fase, når blodtrykket øker, holdes i lang tid. I følge klassifiseringen av VNOK er det mulig å utelukke slike stadier i henhold til risikogruppen, nivået på blodtrykk:

 • optimalt trykk: SBP opptil 120, DBP opp til 80 mmHg;
 • normal - SAD - 120 (129), DBP - opptil 80 (84);
 • normal høy - SAD - opptil 130 (139), DBP - opptil 85 (89);
 • 1 grad AH - SAD - opptil 140 (159), DBP - opp til 90 (99);
 • grense AH-SAD - opptil 140 (149), DBP - opptil 90 (94);
 • 2 graders AH - SAD - opptil 160 (179), DBP - opp til 100 (109);
 • 3 graders AH - SBP - mer enn 180, DBP - mer enn 110;
 • systolisk isolert AG - SBP - mer enn 140, DBP - mer enn 90.

I dag observeres en slik sykdom som AH i ca 90% av befolkningen, og 20-40% av sykdommen er forårsaket av genetiske faktorer. Narkotikabehandling er foreskrevet i 21-46% av tilfellene, men effektiviteten er bare ca 17%, siden den vanligvis er foreskrevet i sena stadier. Omtrent halvparten av pasientene vet ikke om problemet, siden sykdommen oppstår uten synlige tegn. Svimmelhet eller midlertidig dyspnø oppfattes sjelden som en truende faktor, selv om den hyppige repetisjonen skal varsle.

Arteriell hypertensjon (hypertensjon): årsaker, tegn, behandling, enn farlig?

Har du noen gang hørt om en sykdom uten en start? Slike er hypertensjon. Faktisk kan folk som lider av denne sykdommen ikke huske når og hvordan alt begynte. Dette skyldes at det utvikles på en spesiell måte. Men om alt i orden.

Igjen om de viktigste

Arterial er blodtrykket i en persons arterielle kar. skille:

 • Systolisk (øvre) - viser nivået av blodtrykk på tidspunktet for sammentrekning av hjertet.
 • Diastolisk (lavere) - viser nivået på blodtrykket ved hjerteavslapping.

De vanlige tallene for blodtrykk (BP) regnes for å være 120/80 mm Hg. Dette betyr ikke at de alltid skal være slik. Indikatorer kan heves eller senkes med fysisk og følelsesmessig stress, værendringer, visse fysiologiske forhold. En slik reaksjon av organismen er spesielt lagt av natur for optimal bruk av organismens ressurser. Det er bare nødvendig å redusere fysiske og psykomotiske belastninger - arteriell trykk, regulert av ulike systemer (endokrine, sentrale og autonome nervøse, nyrer), kommer tilbake til normal. Hvis det er stadig forhøyet blodtrykk og det vedvarer i lang tid, er det en anledning til å seriøst tenke på helsen din.

Og det handler om henne.

Arteriell hypertensjon, AH, hypertensjon - vedvarende høyt blodtrykk, som følge av at strukturen og funksjonene til arteriene og hjertet blir krenket. Forskere mener at endringer i indeksene er til og med med 10 mm Hg. Øk risikoen for alvorlige sykdommer. De fleste kommer til hjertet, hjernen, blodårene og nyrene. De kalles "målorganer", fordi de slår på seg selv.

Moderne klassifikasjoner av arteriell hypertensjon er basert på to prinsipper: nivået på blodtrykk og tegn på nederlag av "målorganer".

Klassifisering av blodtrykksnivåer

I følge denne klassifiseringen, som ble vedtatt i 1999 av WHO, er følgende indikatorer klassifisert som "norm" for AD:

 1. Optimal - mindre enn 120/80 mm Hg. Art.
 2. Normal - mindre enn 130/85 mm Hg.
 3. Normal forhøyet - 130-139 / 85-89 mm Hg.

Og indeksene av arteriell hypertensjon er klassifisert i grader:

 • 1 grad (hypertensjon er mild) - 140-159 / 90-99 mmHg.
 • 2 grader (moderat hypertensjon) - 160-179 / 100-109 mm Hg.
 • 3 grader (hypertensjon alvorlig) - 180 og over / 110 og over
 • Borderline hypertensjon er 140-149 / 90 og under. (Dette innebærer en episodisk økning i blodtrykk etterfulgt av spontan normalisering).
 • Isolert systolisk hypertensjon er 140 og over / 90 og under. (Systolisk blodtrykk øker, og det diastoliske blodtrykket forblir normalt).

Klassifisering av arteriell hypertensjon

Klassifiseringen anbefalt av eksperter fra Verdens helseorganisasjon og International Society for Hypertension (1993, 1996) er som følger:

Jeg scenen - det er ingen endringer i "målorganene".

II-stadium - brudd forekommer i ett eller flere "målorganer", en hypertensive krise er mulig.

III-stadium - komplekse endringer i "målorganene" observeres, sannsynligheten for slag, skade på optisk nerve, hjerteinfarkt, hjerte- og nyreinsuffisitet øker.

Om primær og sekundær

Ved opprinnelse (opprinnelse) er hypertensjon

 1. Primær (essensiell) - Blodtrykket stiger i fravær av en åpenbar årsak.
 2. Sekundær (symptomatisk) - Økt blodtrykk er forbundet med en bestemt sykdom og er et av symptomene.

Arteriell hypertensjon av essensiell type finnes i 90-95% tilfeller. En direkte årsak til primær hypertensjon er ennå ikke identifisert, men det er mange faktorer som øker risikoen for utvikling betydelig. De er veldig kjent for oss alle:

 • Hypodinami (stillesittende livsstil);
 • Fedme (i 85% av personer med stor kroppsmasse er det en viktig hypertensjon);
 • arvelighet;
 • Høyt kolesterol;
 • Kaliummangel (hypokalemi);
 • Mangel på vitamin D;
 • Følsomhet for salt (natrium);
 • Overdreven bruk av alkohol;
 • røyking,
 • Stress.

Når det gjelder sekundær arteriell hypertensjon, kan kilden til problemet i dette tilfellet identifiseres, da hypertensjon er en følge av visse patologiske forhold og sykdommer forbundet med visse organer som er involvert i regulering av trykk. Det er diagnostisert hos hypertensive pasienter i 5-10% av tilfellene.

Symptomatisk AH kan utvikles for nyre-, kardiovaskulære, neurogene, endokrine og medisinske grunner.

Kronisk pyelonefritt, polycystisk nyresykdom, aterosklerotiske lesjoner av nyrearterier, nyrestein, cyster, sammenvoksninger, kan svulster blir griperne for renal hypertensjon. Aterosklerose av aorta, insuffisiens av aortaklappen provokerer kardiovaskulær AG. Intrakranialt trykk, inflammatoriske sykdommer i sentralnervesystemet, polyneuritt fremmer utviklingen av neurogen hypertensjon.

Endokrine sykdommer utvikles som følge av Connes syndrom, Itenko-Cushings sykdom, akromegali, hypothyroidisme, hypertyreose, hyperparathyroidisme. Medisinsk arteriell hypertensjon er assosiert med bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, prevensiver, antidepressiva, amfetamin.

Avhengig av årsaken til sekundær hypertensjon observeres en rekke funksjoner i form av blodtrykk. For eksempel, for nyre øker i stor grad den diastolisk, systoliske blod øker, og i lesjoner i det endokrine systemet innhenter hypertensjon systolisk-diastolisk tegn i forstyrrelser av blodstrømmen gjennom blodårene.

Pulmonal hypertensjon

Forhøyet press hensynsløst til menneskekroppen. Den minste svikt i systemet er full av hypertensive komplikasjoner. For eksempel i en hvilestilling i lungearterien, bør trykket ikke overstige 25 mm Hg. Art. Hvis indeksen er høyere, er det allerede om hypertensjon av den lille sirkulasjonssirkulasjonen (det kalles også pulmonal).

Den har fire grader:

 • Jeg grad av LH - fra 25 til 50 mm Hg.
 • II grad av LH - fra 51 til 75 mm Hg.
 • III grad av LH - fra 76 til 110 mm Hg.
 • IV grad av LH - mer enn 110 mm Hg.
 • Det kan også være primær og sekundær.

Når det gjelder primær lunghypertensjon, er dette en svært sjelden sykdom med ukjent etiologi, som forekommer hos 0,2% av kardiovaskulære pasienter.

For det andre er det Ai konsekvens av kroniske lunge- og hjerte problemer: akutt lungeemboli og tilbakevendende når det gjelder de små grener av lungearterien, bronkospasme, bronkitt, pulmonar venøs trombose, mitral hjertesykdom, venstre ventrikulær hjertesvikt, hypoventilering fedme og andre.

Det er antatt at utviklingen av et slikt høyt blodtrykk som følge av refleks vasokonstriksjon i respons til hypoventilering (grunne, langsom pust), eller for å øke trykket i systemet i venstre atrium og lungevenene. Kan ikke utelukkes, og mekaniske faktorer: komprimering og lukking av blodkar, fortykkelse av veggene i en atrial septal defekt. Hypertensjon i den lille sirkelen kompliserer prosessene i høyre hjerteavdelinger, som er årsaken til høyre ventrikulær svikt.

Symptomer på LH

 1. Kortpustethet
 2. Hoste er uproduktivt;
 3. Angina pectoris;
 4. besvimelse;
 5. Ødem (perifer) på bena.

Her er det nødvendig å lage en liten viktig undertrykkelse. Hvis plutselig personen har kortpustethet når den horisontale stilling (for eksempel under søvn) er sannsynlig å være på grunn av pulmonal venøs hypertensjon, fordi, som en regel, i pulmonal hypertensjon som ikke kan observeres.

I dag diagnostiseres lavt blodtrykks hypertensjon ganske enkelt. Det er viktig å gjennomføre en effektiv behandling av den underliggende sykdommen, og først da kan normaliseringen av blodtrykket være mulig.

Vasorenal hypertensjon

Vasorenal arteriell hypertensjon - AH sekundær, forårsaket av mangel på blodtilførsel til nyrene på grunn av nedsatt patency av nyrene. Denne typen sykdom oppdages i 1-5% av tilfellene hos pasienter med AH.

Årsakene kan være:

Stenose av nyrearteriene mot bakgrunnen av aterosklerose, provoserende hypertensjon

 • Aterosklerose (i 65-75% av tilfellene av vasorenal hypertensjon);
 • Fibromuskulær dysplasi;
 • Aneurysm av nyrearterien (dens fremspring);
 • Trombose av nyrearteriene;
 • Oppbevaring av nyreskip (fra utsiden);
 • Skader på nyrearterien med etterfølgende trombose.

Som regel utvikler vasorenal arteriell hypertensjon umerkelig og utvikler seg i lang tid. Høyt blodtrykk er et av de første tegnene på det. Videre er hypertensjon stabil og gir seg ikke til konservativ behandling. Pasienter lider av hodepine, vondt i hjertet, klager over tinnitus, tyngde i hodet, forverring av syn og rask hjertefrekvens. Jo raskere en kvalitativ diagnose blir utført, desto bedre blir behandlingen. Det gir både bruk av effektive medisiner og kirurgisk inngrep, med hensyn til etiologi, prevalens og lokalisering av obstruksjon av nyrene.

Diastolisk hypertensjon

Vi vet at den nedre brystet (diastolisk) er løst i det øyeblikket hjertet blir avslappet. Samtidig leveres hjertemuskelen med blod. Det er derfor folk kaller dette trykket hjerte. De høye lavere verdiene svarer som regel til de høye øvre, noe som til en viss grad er arteriell hypertensjon. Det skjer at ved normal systolisk trykkfigurer viser det diastoliske trykket høyt. For eksempel 120/105. Slike blodtrykk med en forskjell på 15-20 enheter kalles isolert diastolisk.

Selv når det er identifisert, blir det lite oppmerksomhet til det, fordi de i utgangspunktet er vant til å orientere seg til systolisk blodtrykk. Isolert diastolisk hypertensjon er veldig farlig, fordi hjertet er i konstant spenning. I den er blodstrømmen brutt, veggene i fartøyene mister sin elastisitet, som er fulle av dannelsen av trombi og endringer i hjertemuskelen. Høye nivåer av diastolisk blodtrykk er ofte symptomer på nyresykdom, endokrine system, hjertesykdom, samt ulike svulster.

Hvis en person har en diastolisk blodtrykk over 105 mm Hg, er risikoen for et hjerteinfarkt er 5 ganger, og cerebral hemoragisk slag er 10 ganger høyere enn for de lavere mennesker med normalt blodtrykk. Fantastiske tall. Derfor er det svært viktig å konsultere en lege i tide for å begynne behandling av denne type hypertensjon. I dag i medisin er det en komplisert mottak av rusmidler, siden en mirakelpille fra denne sykdommen ennå ikke er oppfunnet.

Barndoms verden under press

Dessverre er hypertensjon nå et barns sykdom. Dens prevalens, ifølge ulike kilder, er fra 3 til 25%. Hvis i de første årene av livet er AH sjeldne, er ungdomsindeksene ikke mye forskjellig fra voksne. Ofte snakker vi om sekundær arteriell hypertensjon, som signaliserer en funksjonsfeil i barnets kropp. Det er verdt å merke seg at nyrepatologier dominerer.

Hvis barnet ikke har sykdommer som forårsaker symptomatisk hypertensjon, så anser jeg at hypertensjon er viktig. Hennes etiologi er først og fremst knyttet til arvelighet.

Også risikofaktorer er:

 1. Personlige egenskaper hos barnet (mistenksomhet, angst, frykt, tilbøyelighet til depresjon);
 2. Konstant psykomotional stress (konflikter i skolen, i familien);
 3. Egenskaper av kroppens metabolske prosesser;
 4. Økt kroppsvekt;
 5. mangel på mosjon,
 6. røyking,
 7. Statens miljø.

Hvis behandlingen starter i tide, slutter den primære hypertensjonen i absolutt utvinning.

Foreldre bør være spesielt oppmerksom på barn. I lang tid kan AH ikke bli følt. Ingen klage fra et barn om sin fysiske tilstand, noe som frembringer en ulempe, bør ikke gå ubemerket. Det er veldig viktig å måle BP fra tid til annen. Følgende indikatorer anses som normale:

 • Nyfødte - 60-96 / 40-50 mm Hg;
 • 1 år - 90-112 / 50-74 mm Hg;
 • 2-3 år - 100-112 / 60-74 mm Hg;
 • 3-5 år - 100-116 / 60-76 mm Hg;
 • 6-9 år - 100-122 / 60-78 mm Hg;
 • 10-12 år - 100-126 / 70-82 mm Hg;
 • 13-15 år - 110-136 / 70-86 mm Hg.

Hvis blodtrykket avviker fra normen, bør du konsultere en kardiolog. Han vil definitivt utnevne en omfattende undersøkelse, gi de nødvendige anbefalinger om diett, ikke-rusmiddelbehandling, for å forhindre alvorlig sykdom i fremtiden.

The First Bells

La oss snakke om de vanlige symptomene på høyt blodtrykk. Mange rettferdiggjør ofte sin lidelse med tretthet, og kroppen signalerer allerede hele, slik at folk endelig tar hensyn til helsen. Dag for dag ødelegger menneskekroppen metodisk, fører hypertensjon til alvorlige komplikasjoner og alvorlige konsekvenser. Heldigvis skjedde hjerteinfarkt eller uventet hjerneslag - dessverre, trist regelmessighet. Udiagnostisert hypertensjon er i stand til å "stille" en person.

Tallene nedenfor tvinger oss til å tenke. Personer med høyt blodtrykk:

2 ganger oftere blir beinbeinene påvirket.

I 7 ganger oftere er det slag.

Derfor er det veldig viktig å besøke en lege hvis du er bekymret:

 1. Hyppig hodepine;
 2. svimmelhet;
 3. Pulserende følelser i hodet;
 4. "Fluer" i øynene og lyder i ørene;
 5. Takykardi (rask hjerterytme);
 6. Smerter i hjertet;
 7. Kvalme og svakhet;
 8. Puffiness av ekstremiteter og puffiness av ansiktet om morgenen;
 9. Nummen av lemmer;
 10. En uforklarlig følelse av angst;
 11. Irritabilitet, stædighet, kaster fra en ekstrem til en annen.

Forresten, med hensyn til det siste punktet, etterlater hypertensjonen et avtrykk på den menneskelige psyke. Det er enda en spesiell medisinsk term "hypertonisk karakter", så hvis en person plutselig blir vanskelig å kommunisere, ikke prøv å endre det til det bedre. Årsaken ligger i sykdommen som må behandles.

Det skal huskes at hypertensjon, som ikke er gitt oppmerksomhet, kan gjøre livet mye kortere.

Hvordan leve videre og lenger?

Begynn behandlingen av hypertensjon er nødvendig med endring i livsstil og ikke-medisinering. (Et unntak er syndromet av sekundær hypertensjon, i hvilket tilfelle behandling av en sykdom hvis symptom er AG er også foreskrevet).

Nå er det nødvendig å merke seg en betydelig nyanse. Alle aspekter av ikke-medisinering, som vil bli diskutert videre, er relatert til sekundær forebygging av hypertensjon. Det anbefales for pasienter som allerede har blitt diagnostisert med AH, for å forhindre forekomsten av komplikasjoner. Hvis du ikke har noe ønske om å bli med i nivåer av pasienter med høyt blodtrykk, trenger du bare å ta primær forebygging, som innebærer forebygging av denne skadelige sykdommen og inkluderer alle de samme tilnærmingene til ikke-medisinering.

Daglig moderat fysisk aktivitet

Det er bevist at regelmessige fysiske øvelser reduserer systolisk og diastolisk blodtrykk med 5-10 mm Hg. Art. Prøv å gjøre minst 3 ganger i uken i 30-45 minutter. Det handler ikke om grusomme treningsøkter. Du kan gå turer, svømme i en dam eller basseng, sykle og til og med bare jobbe i hagen for moro skyld. Slike hyggelige aktiviteter støtter kardiovaskulærsystemet, stimulerer metabolske prosesser og bidrar til reduksjon av kolesterol.

Gunstig modus for arbeid og hvile

Svært ofte, anbefaler leger alternerende trening med perioder med avslapning og avslapping. Leser din favorittlitteratur, lytter til hyggelig musikk, ekstra dagtidssøvn kan gi mye nytte. Når regimet blir observert, normaliseres funksjonene i nervesystemet og vaskulære responsene.

Røyking og alkoholavslag

Av en eller annen grunn, eksempelet på en dårlig hest som dør av en dråpe nikotin, er få personer tvunget til å være fra neste stramming. Men denne lidenskapen dreper faktisk kroppen. Fra nikotin begynner hjertet å slå i rask rytme, noe som fører til spasmer av blodkar. Dette kompliserer mye arbeidet til et vitalt organ. Røykerne er dobbelt så sannsynlig å dø av hjerte-og karsykdommer. Denne skadelige vanen øker risikoen for å utvikle aterosklerose i stor grad. Selv om blodtrykket er tilbake til det normale, vil folk som fortsetter å røyke øke risikoen for hjertesykdom. Å dele med denne vanen er bare nødvendig!

Du bør revurdere din holdning til alkohol. Det er en "beroligende" oppfatning at hans mottak utvider fartøyene. Faktisk, i kort tid skjer det, men så kommer deres lange spasmer. Et slikt "lek av blodårer" på ekspansjon - innsnevring bidrar betydelig til arbeidet med nyrene. De begynner å filtrere verre og rense blodet fra skadelige metabolske produkter. Tenk på om det er verdt det å risikere helsen din?

Normalisering av vekt

Du må se på ham! Forskere har vist et nært forhold mellom økt blodtrykk og overvekt. Det viser seg at med tap av 5 ekstra pounds faller systolisk blodtrykk med 5,4 mm Hg. og diastolisk - med 2,4 mm Hg. Art. Det er nødvendig å begrense bruken av salt, fett og fordøyelig karbohydrater. I dietten bør det være flere grønnsaker og meieriprodukter med lavere fettinnhold.

Du kan normalisere vekten på to måter:

 1. Redusere kaloriinnholdet i mat;
 2. Øk energikostnadene.

Bare i tilfelle at ikke-medisinering er ineffektiv, suppleres den med narkotikabehandling.

Viktig! Bare en lege kan ordinere et legemiddel basert på resultatene av foreløpig diagnose, som vil bidra til å redusere trykk og vil ha en gunstig effekt på risikofaktorer. Det medisinske prinsippet om Nolinocere ("gjør ingen skade") er også relevant for de som prøver å engasjere seg i farmakologisk initiativ.

Narkotikabehandling av hypertensjon

Diuretika (diuretika)

Diuretika anbefalt for hypertensjon inkluderer:

 • hydroklortiazid;
 • Indapamide;
 • Indapamid retard;
 • Xipamide;
 • Triamterene.

Disse legemidlene har vist seg å være svært effektive legemidler som positivt påvirker kardiovaskulærsystemet og tolereres enkelt av pasientene. Ofte er det med dem at hypertensjon er startet, forutsatt at det ikke er kontraindikasjoner i form av diabetes og gikt.

De øker mengden urin som utskilles av kroppen, hvorfra overskytende vann og natrium utskilles. Diuretika foreskrives ofte i forbindelse med andre legemidler som senker blodtrykket.

Alfablokkere

 • Zhoksazozin;
 • prazosin;
 • Terazosin.

Narkotika har en høy grad av toleranse. De påvirker lipidprofilen til blodplasma positivt, påvirker ikke blodsukkernivået, senker BP uten en betydelig økning i hjertefrekvensen, men har en svært signifikant bivirkning. Den såkalte effekten av den første dosen, når det er fare for svimmelhet og bevissthetstap under overgangen fra horisontal til vertikal stilling. For å unngå ortostatisk hypotensjon (dette er navnet på denne tilstanden) når du først bruker alfa-blokkere, må du først avbryte diuretika, ta stoffet i minimal dosering og prøve å gjøre det før sengetid.

Betablokkere

 • atenolol;
 • Betaxolol;
 • bisoprolol;
 • karvedilol;
 • metoprolol;
 • nadolol;

Alle disse stoffene er svært effektive og trygge. De blokkerer påvirkning av nervesystemet på hjertet og reduserer hyppigheten av dens sammentrekninger. Som et resultat avtar rytmen i hjertet, det begynner å fungere mer økonomisk, blodtrykket avtar.

Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere

 • kaptopril;
 • perindopril;
 • ramipril;
 • trandolapril;
 • fosinopril;
 • Enalapril.

Disse stoffene er svært effektive. De tolereres godt av pasientene. ACE-hemmere forhindrer dannelsen av angiotensin II, et hormon som forårsaker vasokonstriksjon. På grunn av dette øker de perifere karene, hjertet blir lettere og blodtrykket avtar. Når disse stoffene tas, reduseres risikoen for å utvikle nefropati mot diabetes mellitus, morfofunksjonelle endringer og død hos personer med hjertesvikt.

Angiotensin II antagonister

 • Valzartan;
 • irbesartan;
 • kandesartan;
 • Losartan.

Denne gruppen medikamenter har til formål å blokkere den allerede nevnte angiotensin II. De er foreskrevet i tilfeller der det er umulig å behandle angiotensinkonverterende enzymhemmere fordi stoffene har lignende egenskaper. De nøytraliserer også effekten av angiotensin II på blodårene, fremmer ekspansjonen og senker blodtrykket. Det er verdt å merke seg at disse stoffene i noen tilfeller er overlegen i effektivitet for ACE-hemmere.

Kalsiumantagonister

 • verapamil;
 • diltiazem;
 • nifedipin;
 • Norvasc;
 • Plendil.

Alle stoffer i denne gruppen utvider karene, øker diameteren, forhindrer utviklingen av et slag. De er svært effektive og tolereres enkelt av pasientene. De har et relativt bredt positivt utvalg av egenskaper med en liten liste over kontraindikasjoner, noe som gjør det mulig å aktivt bruke dem til behandling av hypertensjon hos pasienter i ulike kliniske kategorier og aldersgrupper. Ved behandling av AH er kalsiumantagonister mest etterspurt med kombinert terapi.

Med høyt blodtrykk bør strengt overholde ikke-medisinske måter å behandle, ta daglig antihypertensive stoffer og måle blodtrykket.

Ikke tillatt "frist" i terapi så snart trykket er på sitt høye ytelsen, vil "målorganene" igjen være sårbar og risikoen for hjerteanfall og slag øker. Behandlingen er ikke begrenset til ett kurs. Det er en lang og gradvis prosess, så du må være tålmodig og å strengt følge anbefalingene fra ekspertene, så vil verden igjen gnisten med lyse farger og fylt med nye livsbejaende lyder.

Les Mer Om Fartøyene