Klassifisering, symptomer og diagnose av hypertensjon

Når det er en regelmessig økning i blodtrykk over tid, gjør legen diagnose - arteriell hypertensjon. Denne sykdommen kan forårsake mange alvorlige konsekvenser: koronar hjertesykdom, hjerneslag, hjerteinfarkt. Forhøyet blodtrykk kan ikke helbredes helt, men det er viktig å holde det under kontroll. Moderne metoder for diagnostikk og kontroll tillater tidlig å identifisere problemet, å ta alle nødvendige tiltak for å forhindre fremveksten av negative konsekvenser av sykdommen.

Hva er blodtrykk?

Syndrom av arteriell hypertensjon er preget av høyt blodtrykk. Det er to typer press i verden. Diastole er en avslappet tilstand av hjertet mellom periodiske sammentrekninger, som kalles systole. I øyeblikket av systole utøver blodet på veggene på fartøyene maksimalt trykk på grunn av utkastning. Denne prosessen ga navnet på en av blodtrykkstypene - systolisk trykk. Den omvendte prosessen som oppstår ved hjerteavsla, ga navnet til diastolisk trykk, det vil si til det minste arterielle trykk.

Fraksjoner brukes til å skrive blodtrykksenheter. Telleren uttrykker maksimumet, og nevneren uttrykker minimumstrykket.

I en sunn person blir det observert minimal BP-verdier om morgenen, når han bare er våken og i en avslappet tilstand. Dette trykket kalles basal, eller ellers den viktigste. Kortsiktig økning i blodtrykk er karakteristisk etter røyking, på tidspunktet for overdreven fysisk aktivitet, med nervøs spenning eller bruk av sterk ånder, kaffe, te.

WHO eksperter hypertensjon (World Health Organization) og International Society for å studere mekanismene for hypertensjon definert normalt blodtrykk som ligger i en frisk person. Figuren er satt til 120/80 mm Hg. Art. Samtidig vil trykknormen være økningen til grensene 139/89 mm Hg. Art. Økning utenfor grensen vil bli vurdert som hypertensjon. Hvis trykket faller under grensene på 100/60 mm Hg. indikatorene vil indikere tilstedeværelse av hypotensjon (hypotensjon).

Distribuere visse typer arteriell hypertensjon: primær (esentional) og sekundær (symptomatisk).

Symptomer på hypertensjon

De mest karakteristiske symptomene er:

 • migrene. Lokaliseringen av hodepine er i den tidlige lobe eller parietale delen;
 • ankommer angrep av arytmi og forstyrrelser av hjerterytme;
 • hyppig svimmelhet;
 • Utseendet til "flyr" foran øynene med en skarp endring i posisjon.

Symptomene på sykdommen er ikke spesifikke. De kan føre til bekymring i tilfeller av sykdommer som ikke er relatert til blodtrykk. Ofte er hypertensjon helt asymptomatisk.

Klassifisering av arteriell hypertensjon

Hypertensjon er klassifisert etter flere tegn. Stadier og grader av arteriell hypertensjon utmerker seg.

Stadier av hypertensjon

Arteriell hypertensjon er delt inn i tre faser:

 • Jeg Art. arteriell hypertensjon. Det er preget av minimal helseskader på pasienten. "Målorganer" lider ikke. Grenseverdier - 140 / 90-159 / 99;
 • II århundre. arteriell hypertensjon. På dette stadiet forekommer det noen skade på orgelene. Ofte er det en innsnevring av netthinnen eller en fortykkelse av venstre ventrikel. Trykket svinger innenfor grensene til 160 / 100-179 / 109;
 • 3 ss. arteriell hypertensjon. Blodtrykket begynner fra 180/110. Det er stor sannsynlighet for hjerteskade, risiko for hjerneslag, hjerteinfarkt, skade på fundus og perifere arterier.

Grader av hypertensjon

I tillegg til stadier av arterielt trykk er det ikke mindre viktige indikatorer i diagnosen arteriell hypertensjon - alvorlighetsgraden av hypertensjon. Nøyaktige data om helsetilstanden oppnås ved påvisning av hypertensjon hos en første gang pasient som ikke har brukt medisiner for å forhindre økt blodtrykk.

Typer av hypertensjon inkluderer flere kategorier eller grader:

 1. De mest optimale verdiene for blodtrykk er mindre enn 120/80.
 2. Normal - 120-129 / 80-84.
 3. Forhøyet blodtrykk - 130-139 / 85-89.
 4. Myk grad (tilsvarer den første graden av alvorlighetsgrad) - 140-159 / 90-99.
 5. Moderat (andre grad) - 160-179 / 100-109.
 6. Heavy (tredje) - over 180/110.
 7. Den siste fasen (isolert systolisk hypertensjon) - det øvre tallet er mindre enn 140, den nedre - mer enn 90.

Hvorvidt behovet oppstår for å bestemme graden av risiko for hypertensjon, avhenger av flere faktorer, som for eksempel kjønn, individets alder, dårlig arvelighet, kolesterol, vekt og dårlige vaner.

Risiko for hypertensjon

Siden hypertensjon er preget av økt belastning på hjertet, tykker den venstre ventrikkelen. Hypertrofi av muskelen i hjertet av venstre ventrikkel er fyldt med myokardinfarkt, arytmi eller til og med død fra kranskärlssykdom.

Det kan være hypertensjon av den lille sirkelen og påvirke hjerteets høyre hjertekammer. Som et resultat oppstår hjertesvikt.

De tidlige stadiene av forhøyet blodtrykk er ikke trygge for pasienten. De kan føre til ubehagelige symptomer: migrene, rask tretthet, svimmelhet. Med langvarige, ikke-forbigående tegn på høyt blodtrykk, er det risiko for lacunarinfarkt, en reduksjon i intellektuelle evner, demens eller nedsatt hukommelse.

I tillegg er det stor sannsynlighet for nyresvikt, nedsatt vaskulær funksjon.

Her er det nødvendig å identifisere de mulige risikoene i henhold til graden av alvorlighetsgrad:

 • risiko 1 (lav risiko). Det er mulighet for vaskulære og hjertesykdommer hos pasienter med arteriell hypertensjon. Komplikasjoner forekommer i 15% av tilfellene senest 10 år etter sykdomsutbruddet;
 • risiko 2 (medium). Komplikasjoner er mulige i 15-20% av tilfellene;
 • risiko 3 (høy risiko). Risikofaktorer for arteriell hypertensjon i tredje grad er iboende hos 20-30% av pasientene;
 • risiko 4 (veldig høy risiko). Mer enn 30% av personer med høyt blodtrykk påvirkes av komplikasjoner.

Det bør tas i betraktning at den primære hypertensjonen er vanlig hypertensjon, noe som påvirker et stort antall mennesker. Det er uavhengig i manifestasjoner. Symptomatisk hypertensjon er en konsekvens av en annen sykdom i kroppen. For å forhindre utvikling av komplikasjoner, anbefales det i dette tilfellet å påvirke grunnårsaken, det vil si sykdommen som forårsaket hypertensjon.

Komplikasjoner av hypertensjon

Dersom pasienten ikke får god terapeutisk behandling av arteriell hypertensjon er i stand til raskt å utvikle treffe menneskelige indre organer og føre til døden. Hyppige dødsårsaker er:

 1. Myokardinfarkt.
 2. Hjertesvikt.
 3. Hjerneslag.
 4. Nyresvikt.
 5. Brudd på blodsirkulasjonen i hjernen.

diagnostikk

Diagnose av arteriell hypertensjon har totalt fire hovedmetoder i moderne medisin:

 1. Regelmessig måling av blodtrykk. Tonometeren lar deg måle trykket når som helst på dagen. Apparater er delt inn i mekanisk og elektronisk. Den mekaniske tonometeren bestemmer nøyaktig verdiene for øvre og nedre trykk. Elektronisk tonometer gjør at du kan huske de tidligere lesingene, viser en persons puls. En person som lider av en slik sykdom, bør ha en tonometer på fingertuppene.
 2. Samling av anamnese hos pasienten. Legen undersøker pasienten for tilstanden av tidligere overførte sykdommer, kroniske patologier og plager på det nåværende tidspunkt. Dårlige vaner og arvelighet er tatt i betraktning.
 3. Fysisk undersøkelse. Phonendoscope avslører lyder i hjertet, utseendet på unormale lyder i brystet, etc. Metoden bidrar til å vurdere risikoen for mulige komplikasjoner.
 4. EKG. Et elektrokardiogram er en kjent metode for å diagnostisere hjertesykdommer. Ved høyt blodtrykk hjelper det å identifisere feil i veggen til venstre ventrikel.

I tillegg til disse metodene, ytterligere involvering i diagnoseprosessen og andre forskningsmetoder. Ultralyd av hjertet utføres i tilfelle når det er nødvendig å identifisere feil i strukturen til hjerte og ventiler. Aortografi eller arteriografi brukes også. Ved hjelp av røntgen og analysere tilstanden til lumen i arteriene i arterieveggene i mistenkt risikoen for koronar sykdom.

Dopplerografi er metoden hvor karoten og hjernearteriene kontrolleres. Blodbiokemi er en laboratoriemetode. Legen bestemmer nivået av kolesterol og lipoproteiner av forskjellig tetthet i henhold til den biokjemiske analysen av blod. Forhøyet kolesterol er alltid den viktigste forutsetningen for aterosklerose.

Diagnosen "arteriell hypertensjon" kan kun utføres av en kvalifisert lege på grunnlag av en omfattende vurdering av testene, pasientens tilstand og mulige risiko for komplikasjoner identifisert ved ulike metoder. Bare en lege kan forhindre deres utseende. I prosessen med diagnose er tilstanden til nyrene, skjoldbruskkjertelen, hjertet og blodkarene avklart og mye mer. Derfor, når det er økt blodtrykk, må du raskt gjøre en avtale med en lege.

behandling

Den riktige behandlingsordningen er i stand til å hente bare legen etter å ha gjennomført alle nødvendige undersøkelser. Under terapien er kompetente medisinpreparater foreskrevet.

Betablokkere. De fant et stort antall bivirkninger i form av økt tretthet, hukommelsessvikt, depresjon og lignende faktorer som påvirker helsen negativt. Derfor ordinerer legen nøye slike medisiner.

Kalsiumkanalblokkere. På bakgrunn av å ta stoffet, kan bivirkninger oppstå som følge av hvilken pasientens tilstand regelmessig kontrolleres for muskel svakhet, endringer i følelsesmessig tilstand.

Diuretika. Dette er diuretika. Mottak av diuretika utnevnes i lang tid. De vasker kalium ut av kroppen, noe som påvirker hjertet sterkt. Sammen med det kan tilordne stoffet som øker kaliumnivået i blod og overvåke statusen til kalium, sukkere og lipider i blodet.

Angiotensin reseptor blokkere 2. Legemidlene er designet for å eliminere vasospasmer. De tillater ikke å øke blodtrykket.

Alfablokkere. Eliminere reseptor spasmer i veggene i blodårene, senke trykket.

ACE-hemmere. Det vasokonstriktor enzymet er blokkert.

Det er viktig å huske at hypertensjon er farlig. Dette er en alvorlig sykdom som ikke kan ignoreres, og det er umulig å prøve å behandle uten hjelp av en kvalifisert spesialist. Uavhengige prøver i valg av medisiner er utelukket, siden de kan skade pasientens kropp.

Behandling bør kun utføres under tilsyn av en lege. Legemidler er gitt i kombinasjon med hverandre.

For å forebygge sykdom, er det nødvendig å bli kvitt dårlige vaner (tobakk, alkohol), føre en sunn livsstil, spise riktig tid kartlagt. Hvis du ikke kan unngå sykdommen, fortvil ikke. Tidlig diagnose vil bidra til å forhindre uønskede effekter av hypertensjon.

Arteriell hypertensjon klassifisering

Begrepet "arteriell hypertensjon"arteriell hypertensjon"forstås som et syndrom av økt blodtrykk (BP) i hypertensiv sykdom og symptomatisk arteriell hypertensjon.

Det bør understrekes at den semantiske forskjellen i form av "hypertensjon"Og"hypertensjon"Praktisk talt ingen Som etymologien, hyper - fra det greske over toppen - et prefiks som angir det overskytende av normen;.. tensio - fra latin - spenningen ;. Tonos - fra gresk - spenning Således er uttrykkene.." Hypertension "og" hypertensjon "faktisk refererer til det samme -" overspenning".

Historisk (siden GF Langs dager), brukes termen "hypertonisk sykdom" og følgelig "arteriell hypertensjon" i Russland, i den utenlandske litteraturen betegner uttrykket "arteriell hypertensjon".

Under essensiell hypertensjon (EH) blir vanligvis forstås kronisk strømmende sykdom, en større manifestasjon av hvilke er arteriell hypertensjon, syndrom ikke er forbundet med nærværet av patologiske prosesser i hvilke forhøyet blodtrykk (BP) er forårsaket av kjente, i mange tilfeller eliminerer årsaken ( "symptomatisk arteriell hypertensjon") (Anbefalinger fra GFCF, 2004).

Klassifisering av arteriell hypertensjon

I. Faser av essensiell hypertensjon:

 • Stage I Hypertensiv sykdom forutsetter ingen endring i "målorganene".
 • Hypertensiv sykdom (HB) i stadium II er etablert hvis det er en endring fra ett eller flere "målorganer".
 • Hypertensiv sykdom (HB) i stadium III er etablert i nærvær av assosierte kliniske tilstander.

II. Grader av arteriell hypertensjon:

Graden av hypertensjon (i konsentrasjoner i blodtrykket (BP)) er presentert i tabell № 1. Dersom det systoliske blodtrykket (BP) og diastolisk blodtrykk (BP) faller i forskjellige kategorier, og deretter sette en høyere grad av hypertensjon (AH). Den mest nøyaktige graden av hypertensjon (AH) kan settes i tilfelle av nylig diagnostisert hypertensjon (AH) og hos pasienter som ikke tar antihypertensive medikamenter.

Klassifisering av essensiell hypertensjon i faser, grader og risikofaktorer

Alle vet at nøkkelen til rask og vellykket behandling av noen sykdom er en rettidig og korrekt diagnostisert diagnose. Derfor er det i dag en allment akseptert klassifisering av hypertensjon, takket være at eksperten er i stand til å korrekt vurdere tilstanden til en person i det rette øyeblikk, og også forutsi risikoen for alle slags dødelige komplikasjoner. Den moderne klassifikasjonen av hypertensjon sørger for definisjonen av stadium, vurdering av graden av økning i blodtrykk og vurdering av den totale kardiovaskulære risikoen. Alt dette vises i diagnosen som leveres til pasienten.

Klassifisering av trykkindekser

Det bør bemerkes at det er tilrådelig å bestemme graden av hypertensjon i tilfelle når diagnosen er laget for første gang. Denne løsningen sikrer en mer pålitelig kilde av data, fordi pasienter som får behandling med blodtrykkssenkende legemidler utviser uønskede parametere (verdiene av blodtrykk kan variere).

I dag tildeler leger flere alternativer for økt og normalt blodtrykk. I dette tilfellet, hvis verdiene for diastolisk og systolisk blodtrykk var i forskjellige kategorier, er det høyeste regnskapsfaktoren.

Ifølge moderne klassifisering er trykket av en sunn person delt inn i:

 • Optimal - blodtrykksverdiene er 120 til 80 eller litt mindre.
 • Normal - Indikatorene ligger i området fra 120 til 80 til 129 med 84.
 • En normal høytonomometer indikerer et trykk i området fra 130 til 85 til 139 ved 89.

I dette tilfellet er hypertensjonen avhengig av trykksensorene:

 • Første grad er intervallet 140 av 90 - 159 med 99.
 • Den andre graden er omfanget av parametere på AD 160 per 100 - 179 per 109.
 • Den tredje graden - blodtrykket overstiger verdiene 180 av 110.

Men på tidspunktet for diagnosen "hypertensjon" på de vanlige verdiene av forhøyet blodtrykk, etablert i klassifiseringen av sykdommen, er ikke alltid orientert. Så, for å oppnå mer nøyaktige data og for å spore graden av økning i trykk, skiller man ofte til daglig overvåkning av blodtrykk eller til studier av resultatene av hjemmekontroll over det.

I begge tilfeller estimeres resultatene fra terskeltrykknivåene, som er gitt nedenfor.

 1. Klinisk blodtrykk - indikatorer oppnådd ved legens avtale, og overstiger 140 av 90.
 2. Dagtid - resultatene som vises i løpet av dagen, over 135 til 85.
 3. Natttrykk, målt om natten og over 120 til 70.
 4. Daglig - over verdien av 130 av 80.
 5. Selvovervåking - parametrene for blodtrykk overstiger verdiene 135 til 85.

Diagnosen som bekrefter tilstedeværelsen av hypertensjon, er uten tvil i tilfelle at disse terskelverdiene overskrides. Graden av økning i blodtrykket må løses så snart en diagnose er utført. Hvis pasienten gjennomgår behandling, er den oppnådde graden av hypertensjon indisert.

Ulike typer hypertensjon

Det bør også være oppmerksom på at den aktuelle sykdommen kan ha flere typer, hvorav følgende er spesielle tilfeller.

 1. Ondartet arteriell hypertensjon. Svært sjeldne tilfeller der blodtrykk når svært høye verdier - 180 til 120 eller mer.
 2. Isolert systolisk arteriell hypertensjon. Denne saken utmerker seg ved at hypertensjon kun indikeres av det øvre blodtrykket, mens den nederste tilsvarer normale indekser. I dette tilfellet bestemmes graden av sykdom i henhold til klassifiseringen.
 3. Maskert arteriell hypertensjon. Dette alternativet hypertensjon er preget av det faktum at måling av trykket i hjemmet BP målinger vesentlig overstiger regulatoriske, men opptak til sykehus registreres verdier typisk frisk person.
 4. Hypertensjon av den "hvite kappen". Her er parallellen med det forrige tilfellet åpenbart, med den eneste forskjellen som til fordel for hypertensjon er indikert av trykket målt i polyklinikken, mens den uavhengige kontrollen ikke bekrefter denne diagnosen.
 5. Ildfast (ellers resistent) arteriell hypertensjon. En seriøs, medisinsk synspunkt, hvor metoder for ikke-medisinering, utført i forbindelse med mer enn to antihypertensive stoffer, ikke har forventet effekt når det gjelder å redusere blodtrykket.

Stadier av essensiell hypertensjon

Alvorlighetsgraden av hypertensjon bestemmes av endringer i målorganene, som er spesielt følsomme for blodtrykkshopp. Så først og fremst er hjertet og hjernen påvirket, nyrens arbeid er forstyrret, tilstanden til retinalfartøyene forverres.

 • Den første fasen Hypertensjon er etablert før disse organene har gjennomgått endringer.
 • Den andre fasen Det er diagnostisert om en av organene til en person finner noen endringer.
 • Den tredje fasen sier at vitale organer har en alvorlig patologi.

I hvert av tilfellene brukes de instrumentelle metodene og resultatene av laboratorieundersøkelser for å bestemme stadium av hypertensjon. Vi merker at følgende faktorer indikerer subklinisk organskade.

 1. Tykkelse av vegg av karoten arterier oppdages ved ultralyd undersøkelse av brakiocephalic fartøy. Denne egenskapen kalles intima-mediekomplekset, og er 0,9 millimeter i en sunn person. Indikatorer over normen indikerer at fartøyets vegg er tykkere. I dette tilfellet kan patologien indikere plaques, som kan detekteres med tosidig skanning av både karoten og ileo-femoral eller nyrene.
 2. Venstre ventrikulær hypertrofi (LVH forkortet) - representerer en venstre kammervegg jevning av hjertemuskelen, som påvirker det endelige papir. Denne feilen er evaluert ved ultrasonografi eller elektrokardiografi. I denne første versjon av undersøkelsen gjør det mulig å bestemme indeks for venstre ventrikkel masse, som kvinner bør være mindre enn 95 g / m, og menn, henholdsvis mindre enn 115 g / m. En økning i normale verdier indikerer en patologi.
 3. Pulstrykk, som nødvendigvis vurderes hos eldre pasienter. Denne parameteren er forskjellen mellom de diastoliske og systoliske trykkverdiene. I en sunn person bør pulstrykket være mindre enn 60 mm Hg. Art.
 4. Proteinet i urinen indikerer skade på nyrene. Mikroalbuminuri diagnostiseres i tilfelle når proteinindeksen er 30-300 mg / g.
 5. Redusert glomerulær filtreringshastighet (GFR) er en manifestasjon av nyrepatologi. Det beregnes ved ulike metoder, men kronisk nyresykdom i tredje fase er et kriterium for subklinisk skade. Merk at tredje trinnet tilsvarer GFR 30-60 ml / min / 1,73 m² når det beregnes ved formelen CKD-EPI eller MDRD.
 6. Hastigheten til pulsbølgen fra karoten til lårarterien gjør det mulig å vurdere fartøyets tilstand. Normalt bør denne tallet være mindre enn 10 m / s. Høyere blodstrømmer indikerer økt vaskulær stivhet.
 7. Balansen mellom systolisk trykk mellom nedre og øvre lemmer bestemmes ved hjelp av ankel-brachialindeksen. Hvis verdien er lavere enn 0,9, er patologien diagnostisert.

I det øyeblikket legene identifiserer tilknyttede kliniske forhold, er det siste stadium av hypertensjon etablert. Disse kliniske tilstandene inkluderer alle alvorlige sykdommer som påvirker målorganene.

Endringer som påvirker hjernens kar-system kan være ledsaget av:

 • Blødninger i hjernen.
 • Akutt brudd på blodsirkulasjon iskemisk.
 • Forløpende iskemiske angrep.

Blant hjertesykdommene som indikerer tilstedeværelsen av den tredje fasen av hypertensjon, er det følgende plager:

 • Kronisk eller akutt hjertesvikt.
 • Myokardisk iskemi, som manifesteres av angina pectoris.
 • Et hjerteinfarkt.

I tillegg kan listen gjøre noen kirurgisk inngrep på kranspulsårene.

Ved utvikling av alvorlig retinopati oppstår det alvorlige problemer med retinale kar. I dette tilfellet, observert ofte:

 • Exudates.
 • Blødning.
 • Ødem i området av nippelen til optisk nerve.

Forstyrrelser av nyrene blir merkbare i glomerulær filtreringshastighet (GFR), som vil ha en verdi lavere enn 30 ml / min / 1,73 m 2. I forbindelse med denne anomali, mister menneskekroppen mer enn tre hundre milligram protein på en dag, som er karakteristisk for kronisk nyresykdom i fjerde fase.

Når det gjelder perifere arterier, kan patologiske endringer i dette tilfellet bestemmes av:

 • Manifestasjoner av exfolierende aorta aneurisme.
 • Tegn på vaskulær sykdom, oftest gjelder den nedre ekstremiteter.

Risikofaktorer for kardiovaskulære komplikasjoner

Etter å ha diagnostisert hypertensjon, vurderer leger nødvendigvis sannsynligheten for å utvikle alvorlige vaskulære og hjertekomplikasjoner. På den måten identifiserer de risikofaktorer som er delt inn i umodifiserte og modifiserbare.

Uendrede faktorer kan ikke korrigeres. Denne gruppen inkluderer:

 1. Mannlig kjønn.
 2. Alderen er over 65 år for kvinner og over 55 for menn.
 3. Ufordelaktig arvelighet, som indikerer tilstedeværelse i slekt av representanter med akutt nedsatt hjernesirkulasjon eller tidlig hjerteinfarkt.

Modifiserbare faktorer inkluderer faktorer som kan kontrolleres. Blant dem:

 1. Fedme. Dette er tilfeller når kroppsmasseindeksen overstiger verdien av 30.
 2. Abdominal fedme. Overdreven fettavsetning er prognostisk farlig dersom midjeomkretsen overskrider 88 centimeter (i kvinner) og 102 centimeter (for menn).
 3. Røyking. Denne skadelige vanen provoserer utviklingen av alvorlige vaskulære lesjoner, og øker også sannsynligheten for tidlig død. Alt dette gjelder passiv røyking.
 4. Forstyrrelser av fettmetabolismen. Dette refererer til en generell økning i kolesterolinnholdet, som ideelt sett ikke bør overstige 5,0 mmol / l. I tillegg er det ekstremt viktig å bestemme kolesterolfraksjonene - lipidogrammet.
 5. Innholdet av sukker i blodet (fra 5,6 til 6,9 mmol / l).
 6. Forringet glukosetoleranse. Denne faktoren er det første skrittet mot diabetes mellitus. I dette tilfellet er kriteriet for diagnosen blodsukker etter å ha tatt 75 gram glukose innen 7,8-11,0 mmol / l.

Folk som lider av diabetes har en svært ugunstig prognose. Dette skyldes det faktum at denne sykdommen i stor grad kompliserer løpet av kroniske sykdommer, mens diabetes i seg selv forårsaker skade på kranspulsårene og karene i retina, bidrar til utviklingen av aterosklerose og nyresvikt.

Det er nødvendig å vite at når man beregner risikonivået, tar spesialister hensyn til slike aspekter som:

 • Faktorer som påvirker prognosen.
 • Resultat av måling av blodtrykk.
 • Tilknyttede kliniske tilstander.
 • Tap av målorganer.

I dette tilfellet, hvis i tillegg til å øke blodtrykket til en verdi på 150 per 99 mm Hg. Art. ingen andre negative faktorer ble identifisert, da er en lav risiko identifisert.
Den gjennomsnittlige risikoen tilsvarer tilstedeværelsen av 1-2 faktorer (dersom graden av trykkøkning ikke er høyere enn den første), eller den andre graden av hypertensjon, i fravær av andre faktorer som påvirker prognosen. I hvert tilfelle etableres høy risiko ved å øke trykket til 3 grader, i fravær av diabetes og tegn på skade på målorganer. Det samme gjelder situasjoner hvor:

 1. Subklinisk organskade er kombinert med økt trykk til 2 grader.
 2. BP øker innen 1 grad, men det oppdages tegn på målorganskade eller det er 3 eller flere risikofaktorer.
 3. BP-verdiene varierer fra 160 til 100 til 179 per 109 mm Hg. Art. og det er minst en risikofaktor.

Med blodtrykk tilsvarende klasse 3, når diabetes mellitus oppdages, eller tegn på endring i organer, samt i tilfeller der alvorlige sykdommer i nyrene, kardiovaskulærsystemet eller hjernen oppdages, er det svært høy risiko.

Eksempel på klassifikasjonsdiagnose

Ovennevnte klassifisering av hypertensiv sykdom tillater deg å sette den mest korrekte diagnosen, der først og fremst skal hypertensjonen og graden av sykdom være indikert. I tillegg kan det vise faktorer som påvirker prognosen, samt risikoen.

La oss gi et eksempel på en slik diagnose. så:

Hypertensiv sykdom i den andre fasen. Den tredje graden av arteriell hypertensjon. Dyslipidemi. LVH. Risiko 4 (veldig høy).

Etter å ha lest denne konklusjonen, blir det ekstremt klart hva slags behandling bør velges, og hva som skal være spesielt oppmerksom på resultatet av behandlingen, var den mest effektive.

I dette tilfellet er korreksjonen gjenstand for dyslipidemi, som vil bli foreskrevet statiner (legemidler som reduserer produksjonen av kolesterol i leveren, og derved senker nivået i blodet). I tillegg må vi bekjempe hypertrofi av myokardiet, som med hell kan gjøres gjennom visse legemidler. Risikoen som er angitt i diagnosen krever umiddelbar intervensjon, og derfor må man bruke alle tilgjengelige behandlingsmetoder for å forlenge pasientens levetid.

Arteriell hypertensjon - hva er det, årsakene, typene, symptomene, behandling av 1, 2, 3 grader

Arteriell hypertensjon (hypertensjon, hypertensjon) er en sykdom i kardiovaskulærsystemet, hvor blodtrykket i arteriene i den systemiske (store) sirkulasjonen av blodsirkulasjonen økes jevnt. I utviklingen av sykdommen er både interne (hormonelle, nervesystemer) og eksterne faktorer (overdreven forbruk av bordssalt, alkohol, røyking, fedme) viktige. Mer detaljert, hva slags sykdom er dette, vil vi vurdere videre.

Hva er hypertensjon

Arteriell hypertensjon er en tilstand som bestemmes av en vedvarende økning i systolisk trykk til en hastighet på 140 mm Hg. st og mer; og diastolisk trykk opptil 90 mm Hg. Art. og mer.

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

En sykdom som hypertensjon oppstår fra abnormiteter i arbeidet med blodtrykkreguleringssentre. En annen årsak til høyt blodtrykk er sykdommer i indre organer eller systemer.

Disse pasientene har en sterk hodepine (særlig om morgenen) i regionen av occipital-delen, noe som forårsaker tyngde og stivhet i hodet. I tillegg klager pasientene på dårlig søvn, redusert arbeidsevne og minne, samt karakteristisk irritabilitet. Noen pasienter klager på smerte bak brystbenet, har problemer med å puste etter fysisk arbeid og synshemming.

Etter hvert øker trykket permanent, aorta, hjerte, nyrer, retina og hjerne påvirkes.

Arteriell hypertensjon kan være primær eller sekundær (ICD-10). Om lag en av ti hypertensive pasienter, er høyt blodtrykk forårsaket av et organs nederlag. I disse tilfellene snakker de om sekundær eller symptomatisk hypertensjon. Ca 90% av pasientene lider av primær eller essensiell hypertensjon.

WHO eksperter anbefaler en ekstra klassifisering av hypertensjon:

 • uten symptomer på skade på indre organer;
 • med objektive tegn på skade på målorganer (i blodprøver, med instrumental undersøkelse);
 • med tegn på skade og tilstedeværelse av kliniske manifestasjoner (hjerteinfarkt, forbigående cerebral sirkulasjon, retinopati av netthinnen).

hoved~~POS=TRUNC

Essensen av primær arteriell hypertensjon er en jevn økning i blodtrykket uten en klar årsak. Primær er en uavhengig sykdom. Det utvikler seg mot bakgrunnen av hjertesykdommer, og det kalles ofte essensiell hypertensjon.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

Essensiell hypertensjon (eller hypertensiv sykdom) utvikler seg ikke på grunn av nederlag i noen organer. Deretter fører det til nederlag av målorganer.

Det antas at i kjernen av sykdommen er arvelige forstyrrelser, og sykdommer i reguleringen av høyere nerveaktivitet som forårsakes av konflikter i familien og på arbeidsplassen, konstant psykisk stress, en øket følelse av ansvar så vel som overvekt, etc.

Sekundær arteriell hypertensjon

Når det gjelder den sekundære formen, forekommer den mot bakgrunnen av sykdommer i andre indre organer. En lignende tilstand kalles også et syndrom av hypertensjon eller symptomatisk hypertensjon.

Avhengig av årsaken til forekomsten er de delt inn i følgende typer:

 • nyre;
 • endokrine;
 • hemodynamisk;
 • medisiner;
 • nevrogen.

Av naturen av kurset kan hypertensjon være:

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

 • forbigående: stigningen i blodtrykket observeres sporadisk, varer fra flere timer til flere dager, normaliserer uten bruk av medisinering;
 • Labile: Denne typen hypertensjon er referert til den første fasen av hypertensjon. Egentlig er dette ikke en sykdom, men snarere en grensestat, siden den er preget av ubetydelige og ustabile trykksprengninger. Den stabiliserer seg selvstendig og krever ikke bruk av narkotika som reduserer blodtrykket.
 • Stabil arteriell hypertensjon. Vedvarende trykkøkning, hvor seriøs vedlikeholdsterapi brukes.
 • Kris: pasienten har periodiske hypertensive kriser;
 • ondartet: arterielt trykk stiger til høye figurer, patologien utvikler seg raskt og kan føre til alvorlige komplikasjoner og død av pasienten.

årsaker

BP øker med alderen. Omtrent to tredjedeler av personer over 65 år lider av hypertensjon. Mennesker etter alder 55 med normal BP har en 90% risiko for å utvikle hypertensjon over tid. Siden økt blodtrykk er vanlig hos eldre, kan slike "aldersrelaterte" hypertensjoner virke naturlig, men økt blodtrykk øker risikoen for komplikasjoner og dødelighet.

Høydepunkter de vanligste årsakene til hypertensjon:

 1. Nyresykdom,
 2. Hypodinami, eller mangel på mobilitet.
 3. Menns alder er over 55 år, kvinner - over 60 år.
 4. Tumor binyrene,
 5. Bivirkninger av narkotika,
 6. Økt trykk under graviditet.
 7. Hypodinami, eller mangel på mobilitet.
 8. Diabetes mellitus i anamnesen.
 9. Økt kolesterol i blodet (over 6,5 mol / l).
 10. Økt saltinnhold i mat.
 11. Systematisk misbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Tilstedeværelsen av en av de ovennevnte faktorene er en anledning til å begynne å forebygge hypertensjon i nær fremtid. Forsømmelse av disse tiltakene med stor sannsynlighet vil føre til dannelse av patologi i flere år.

Bestemmelse av årsakene til arteriell hypertensjon krever oppførsel av ultralyd, angiografi, CT, MR (nyre, binyr, hjerte, hjerne), studier av biokjemiske parametere og blodhormoner, overvåking av blodtrykk.

Symptomer på hypertensjon

Som regel, før forekomsten av ulike komplikasjoner, oppstår arteriell hypertensjon ganske ofte uten noen symptomer, og den eneste manifestasjonen er en økning i blodtrykket. Dermed gjør pasientene nesten ikke klager eller de er ikke spesifikke, men hodepinen på en nakke eller i pannen er periodisk bemerket, noen ganger kan hodet dreies og det er mulig å få støy i ørene.

Syndromet av hypertensjon har følgende symptomer:

 • Trykk på hodepine, som forekommer periodisk;
 • Whistling eller tinnitus;
 • Svimmelhet og svimmelhet;
 • Kvalme, oppkast;
 • "Flyr" i øynene;
 • Hjertebanken;
 • Trykk på smerte i hjertet av hjertet;
 • Rødhet av ansiktshud.

De beskrevne tegnene er ikke spesifikke, og derfor ikke forårsake mistanke hos pasienten.

Som regel følges de første symptomene på høyt blodtrykk etter at de patologiske endringene i indre organer har skjedd. Disse tegnene er av innkommende karakter og avhenger av lesjonens område.

Det kan ikke sies at symptomene på hypertensjon hos menn og kvinner er vesentlig forskjellige, men faktisk er menn faktisk mer sannsynlig å bli rammet av denne sykdommen, særlig i aldersgruppen fra 40 til 55 år. Dette skyldes delvis forskjellen i fysiologisk struktur: menn, i motsetning til kvinner, har henholdsvis en større kroppsvekt, og volumet av blod som sirkulerer i blodkar er betydelig høyere, noe som skaper gunstige forhold for høyt blodtrykk.

En farlig komplikasjon av hypertensjon er en hypertensiv krise, en akutt tilstand som preges av en plutselig økning i trykk med 20-40 enheter. Denne tilstanden krever ofte et nødanrop.

Tegn som er verdt å ta hensyn til

På hvilke tegn er det nødvendig å være oppmerksom og ta kontakt med legen eller til og med å starte selvstendig til å måle trykket ved hjelp av en tonometer og skrive ned i en dagbok for selvkontroll:

 • Stump smerte i venstre bryst;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • smerte i nakkestøtten;
 • periodisk svimmelhet og tinnitus;
 • forverring av syn, utseende av flekker, "flyr" foran øynene;
 • kortpustethet når du trener;
 • cyanotiske børster og føtter;
 • hevelse eller hevelse i beina;
 • angrep av kvelning eller hemoptysis.

Grader av arteriell hypertensjon: 1, 2, 3

Graden og typen av sykdommen påvirker det kliniske bildet av arteriell hypertensjon. For å vurdere nivået av lesjoner av indre organer som følge av vedvarende forhøyet blodtrykk, er det en spesiell klassifisering av hypertensjon bestående av tre grader.

1 grad

I første fase er det ingen objektive symptomer på brudd på målorganer: hjerte, hjerne, nyrer.

2 grad av hypertensjon

Den andre graden av sykdommen kommer med systematisk og vedvarende sprang av blodtrykk, pasienten trenger hvile, medisinsk behandling, sykehusinnleggelse.

3 grader av AG

Systolisk over 180 mm Hg, diastolisk over 110 mm Hg. 3 grader regnes som en alvorlig form, trykket er stabilt på nivå med patologiske indikatorer, fortsetter med alvorlige komplikasjoner, og er dårlig egnet til korreksjon med medisinering.

Hvordan utvikler hypertensjon hos barn?

Arteriell hypertensjon hos barn er mye mindre vanlig enn hos voksne, og er fortsatt en av de vanligste kroniske sykdommene i pediatri. Ifølge ulike studier varierer forekomsten av denne patologien blant barn og ungdom fra 1 til 18%.

Årsakene til utviklingen av barn og ungdoms hypertensjon er som regel avhengig av barnets alder. Det meste av patologien forårsaker nyreskade.

Øk blodtrykk kan være et ukontrollert overflødig inntak av legemidler fra gruppen av adrenomimetika. Disse inkluderer naftizin, salbutamol.

Risikofaktorene for utvikling av hypertensjon inkluderer:

Forebygging av hypertensjon bør utføres på populasjons- og familienivå, så vel som i risikogrupper. For det første består forebygging i å organisere en sunn livsstil for barn og ungdom og korrigere identifiserte risikofaktorer. De viktigste forebyggende tiltakene må organiseres i familien: Opprettelse av en gunstig psykologisk atmosfære, riktig arbeidsform og hvile, ernæring som støtter opprettholdelsen av normal kroppsvekt, tilstrekkelig fysisk (dynamisk) belastning.

Komplikasjoner og konsekvenser for kroppen

En av de viktigste manifestasjonene av hypertensiv sykdom er nederlaget for målorganer. Pasienter med hypertensjon har en tendens til å dø i en tidlig alder. Den vanligste dødsårsaken er hjertesykdom. Stroker og nyresvikt er vanlige, særlig hos de med alvorlig retinopati.

De viktigste komplikasjonene av arteriell hypertensjon inkluderer:

 • hypertensive kriser,
 • forstyrrelser i cerebral sirkulasjon (hemorragiske eller iskemiske slag),
 • hjerteinfarkt,
 • nefrosclerose (primær skjult nyre),
 • hjertesvikt,
 • eksfolierende aorta aneurisme.

diagnostikk

Diagnose av arteriell hypertensjon utføres i henhold til resultatene av endringer i blodtrykk. Anamnese, fysisk undersøkelse og andre undersøkelsesmetoder bidrar til å identifisere årsaken og avklare nederlaget for målorganer.

Diagnose av arteriell hypertensjon er basert på følgende typer undersøkelser:

 • EKG, glukosetest og totalt blodtall;
 • Ultrasonografi av nyrene, bestemmelse av nivået av urea, kreatinin i blodet, generell urinanalyse - utføres for å utelukke sykdommens nyreart
 • Ultralyd av binyrene er tilrådelig å utføre med mistanke om feokromocytom;
 • analyse for hormoner, ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • MR i hjernen;
 • Konsultasjon med en nevrolog og øyelege.

Ved undersøkelse av en pasient avsløres lesjoner:

 • nyrer: uremi, polyuri, proteinuri, nyreinsuffisiens;
 • cerebrum: hypertensive encefalopati, cerebral sirkulasjonsforstyrrelse;
 • hjerte: fortykkelse av kardialveggene, hypertrofi i venstre ventrikel;
 • fartøy: innsnevring av lumen av arteriene og arteriolene, aterosklerose, aneurismer, aorta disseksjon;
 • øye fundus: blødninger, retinopati, blindhet.

behandling

Normalisering av blodtrykket og korrigering av påvirkning av risikofaktorer bidrar til å redusere sannsynligheten for komplikasjoner fra indre organer betydelig. Terapi inkluderer bruk av ikke-farmakologiske og medisinske metoder.

For behandling og undersøkelse for hypertensjon, må du se lege. Kun en spesialist etter en fullstendig undersøkelse og analyse av resultatene av undersøkelsene vil kunne diagnostisere og ordinere kompetent behandling på riktig måte.

Ikke-medisinske behandlinger

Først av alt er ikke-farmakologiske metoder basert på en endring i livsstilen til en pasient som lider av hypertensjon. Det anbefales å forlate:

 • røyking hvis pasienten røyker;
 • konsum av alkoholholdige drikker eller reduksjon i inntaket: for menn opptil 20-30 gram etanol per dag, henholdsvis for kvinner, opptil 10-20;
 • økt forbruk av bordssalt med mat, det må reduseres til 5 gram per dag, helst mindre;
 • Kosthold med begrensning av animalsk fett, søtsaker, salt og væske om nødvendig;
 • bruk av legemidler som inneholder kalium, magnesium eller kalsium. De brukes ofte til å redusere høyt blodtrykk.

Narkotika for arteriell hypertensjon

Terapi med rusmidler bør foreskrives under hensyntagen til følgende anbefalinger:

 1. Behandlingen starter med små doser medikamenter.
 2. Hvis det ikke er en kurativ effekt, er det nødvendig å erstatte ett legemiddel med en annen.
 3. Intervallet mellom grader bør være mindre enn 4 uker, forutsatt at det ikke er behov for en rask reduksjon i blodtrykket.
 4. Bruk av langtidsvirkende stoffer for å oppnå en 24-timers effekt med en enkelt dose.
 5. Anvendelse av den optimale kombinasjonen av enheter.
 6. Terapi bør være permanent. Bruk narkotikakursene er ikke tillatt.
 7. Effektiv kontroll av blodtrykk gjennom året bidrar til en gradvis reduksjon i dose og mengde medisiner.

Legemidlene foreskrevet av en spesialist for arteriell hypertensjon anbefales å bli stadig forandret, alternerende analoger. Ellers er det en vanedannende effekt når det produktive legemidlet fra hjertehypertensjon ikke lenger er i stand til å stabilisere den normale blodtrykksindeksen.

Strømforsyning

Sammen med livsstilen er det spesielt oppmerksom på ernæring i forebygging av hypertensjon. Det er mer nødvendig å spise naturlige produkter, uten tilsetningsstoffer, konserveringsmidler (hvis mulig). Menyen skal inneholde nok frukt, grønnsaker, umettede fettstoffer (linfrø, olivenolje, rød fisk).

I dietten til en pasient med hypertensjon må nødvendigvis inkludere cellulose. Det bidrar til å senke nivået av kolesterol i blodet og forhindrer dets absorpsjon. Derfor er det verdt å spise mer frukt og grønnsaker.

Hvis du har overvekt, må du redusere det daglige kaloriinnholdet til 1200-1800 kcal.

Fra hva det er bedre å nekte ved en arteriell hypertensi:

 • fisk og kjøtt av fete varianter, pølse produkter av butikk produksjon, hermetikk, røkt produkter, fett, ost;
 • margarin, konfektkrem, overflødig smør (brød kan spres på tynt, opplyst lag av olje);
 • søtsaker (kaker, kaker, søtsaker, sukker, kaker);
 • alkoholholdige drikker, sterk te (dette gjelder både grønn og svart te), kaffe;
 • for salte, skarpe, fete retter;
 • lag majones, sauser og marinader;

Anbefalinger for pasienter med hypertensjon

Hva en pasient med høyt blodtrykk bør vite og gjøre:

 1. opprettholde en normal vekt og midje omkrets;
 2. stadig trene;
 3. bruk mindre salt, fett og kolesterol;
 4. bruk mer mineraler, spesielt kalium, magnesium, kalsium;
 5. å begrense bruken av alkoholholdige drikker;
 6. slutte å røyke og bruke psyko-stimulerende stoffer.

outlook

Jo høyere blodtrykk og de mer utprøvde endringene i karene i retina eller andre manifestasjoner av målorganskade, jo verre er prognosen. Forventningen avhenger av trykkindikatorene. Jo høyere hans indekser, jo mer utprøvde endringer i fartøyene og indre organer.

Ved diagnostisering av "arteriell hypertensjon" og under evaluering av mulige konsekvenser, er spesialister i utgangspunktet avhengige av indikatorene for øvre trykk. Hvis alle medisinske forskrifter overholdes, vurderes prognosen som gunstig. Ellers utvikles komplikasjoner som gjør prognosen tvilsom.

forebygging

Forebygging av denne sykdommen består som regel i å observere riktig ernæring og i å utføre fysiske øvelser som betydelig forbedrer pasientens eller sunnes helse. Enhver fysisk trening i form av å løpe, gå, svømme, trene på simulatorene og pusteøvelsene bidrar bare til en økning i evnen til å jobbe og betydelig stabilisering av det økte trykket.

Hvis hypertensjon oppdages, er det ikke nødvendig å fortvile, det er viktig, sammen med den behandlende legen, å ta en aktiv rolle i valget av effektiv behandling.

Pasienter med denne sykdommen må ofte endre rutinen for å stoppe utviklingen av patologi. Disse forandringene vedrører ikke bare næring, men også vaner, arbeidets natur, hverdagslast, hvile og noen nyanser. Kun med anbefalingene fra leger, vil terapien være tilstrekkelig effektiv.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Klassifisering av arteriell hypertensjon

Arteriell hypertensjon er en sykdom i hjertet og karene av kronisk kurs. Det preges av en økning i trykk i arteriene over 140/90 mm Hg. I hjertet av patogenesen er forstyrrelsen av nevrohumoral og nyre-mekanismen, noe som fører til funksjonelle endringer i vaskulærvegg. I utviklingen av hypertensjon spiller følgende risikofaktorer en rolle:

 • alder;
 • fedme;
 • mangel på fysisk aktivitet;
 • Underernæring: bruk av et stort antall raske karbohydrater, en nedgang i kostholdet med frukt og grønnsaker, høyt saltinnhold i retter;
 • mangel på vitaminer og sporstoffer;
 • alkohol og røyking;
 • mental overbelastning;
 • lav levestandard.

Disse faktorene er kontrollert, kan virkningen på dem forebygge eller forsinke utviklingen av sykdommen. Det er imidlertid uhåndterlige farer som ikke kan korrigeres. De inkluderer alderdom og arvelig disposisjon. Gammel alder - er ukontrollerbare risikofaktor, som over tid er det en rekke prosesser som disponerer for aterosklerose plakk på veggen av beholderen, dens innsnevring og utseende av et høyt trykknivå.

Klassifisering av sykdommen

En enkelt moderne klassifikasjon av hypertensjon brukes over hele verden i henhold til nivået av arterielt trykk. Den brede introduksjonen og bruken er basert på dataene fra de utførte studiene fra Verdens helseorganisasjon. Klassifisering av arteriell hypertensjon er nødvendig for å bestemme videre behandling og mulige konsekvenser for pasienten. Hvis du berører statistikk, er hypertensjon i første grad vanligere. Men over tid er det en økning i trykketivået, som faller i en alder av 60 år eller mer. Derfor bør denne kategorien få økt oppmerksomhet.

Klassifisering av blodtrykksnivåer

 1. Optimal nivå: Trykket i systolen er mindre enn 120 mm.trm, i diastol - mindre enn 80 mm. hg
 2. Normal: DM innenfor 120 - 129, diastolisk - fra 80 til 84.
 3. Forhøyet nivå: systolisk trykk innenfor 130 - 139, diastolisk - fra 85 til 89.
 4. Nivået på trykk relatert til hypertensjon: diabetes er over 140, DD er over 90.
 5. Isolert systolisk variant - DM over 140 mm Hg, DD under 90.

Klassifisering etter sykdomsgrad:

 • Arteriell hypertensjon i første grad - systolisk trykk i området 140-159 mm Hg, diastolisk - 90 - 99.
 • Arteriell hypertensjon i andre grad: DM fra 160 til 169, trykk i diastolen er 100-109.
 • Arteriell hypertensjon i tredje grad er systolisk over 180 mm Hg, diastolisk - over 110 mm Hg.

Klassifisering etter opprinnelse

Ifølge WHO klassifisering av hypertensjon, er sykdommen delt inn i primær og sekundær. Primær hypertensjon er preget av en vedvarende økning i trykk, hvor etiologien fortsatt er ukjent. Sekundær eller symptomatisk hypertensjon forekommer med sykdommer som påvirker arteriesystemet og derved forårsaker hypertensjon.

Det er 5 varianter av primær arteriell hypertensjon:

 1. Nyrepatologi: vaskulære lesjoner eller nyreparenchyma.
 2. Patologi av det endokrine systemet: utvikler seg i sykdommer i binyrene.
 3. Nedfallet i nervesystemet, med økningen av intrakranielt trykk. Intrakranialt trykk kan muligens være et resultat av en skade eller en hjerne svulst. Som et resultat er hjernegrupper involvert i å opprettholde trykk i blodårene skadet.
 4. Hemodynamisk: i patologien til det kardiovaskulære systemet.
 5. Medisin: det er preget av forgiftning av kroppen med et stort antall medikamenter som utløser mekanismen for toksiske effekter på alle systemer, først og fremst den vaskulære sengen.

Klassifisering av stadier av utvikling av essensiell hypertensjon

Den første fasen. Refererer til forbigående. En viktig egenskap ved den er den ustabile indeksen for trykkøkning i løpet av dagen. Samtidig er det perioder med økning i de normale trykkstallene og perioder med et skarpt trykkpres. På dette stadiet kan sykdommen overses, siden pasienten ikke alltid mistenker et klinisk økt trykk, med henvisning til vær, dårlig søvn og overforbruk. Tapet av målorganer vil være fraværende. Pasienten føler seg bra.

Stabilt stadium. Samtidig har indikatoren økt jevnt og i ganske lang tid. Med denne pasienten vil klage på dårlig helse, sløret syn, hodepine. I løpet av dette stadiet begynner sykdommen å påvirke målorganene, og utvikler seg med tiden. For det første lider hjertet.

Sklerotisk stadium. Karakterisert av sklerotiske prosesser i arterievegget, samt skade på andre organer. Disse prosessene byr på hverandre, noe som ytterligere kompliserer situasjonen.

Klassifisering etter risikofaktorer

Klassifisering av risikofaktorer er basert på symptomer på vaskulær og hjerteskader, samt involvering av målorganer i prosessen, de er delt inn i 4 risikoer.

Risiko 1: Karakterisert av mangel på involvering i prosessen med andre organer, er sannsynligheten for død i de neste 10 årene ca 10%.

Risiko 2: Sannsynligheten for død i det neste tiåret er 15-20%, det er en lesjon av ett organ som angår målorganet.

Risiko 3: Dødsrisiko i 25 - 30%, tilstedeværelsen av komplikasjoner som forverrer sykdommen.

Risiko 4: Livsrisiko på grunn av involvering av alle organer, risikoen for død er over 35%.

Klassifisering etter sykdommens art

Med løpet av hypertensjonen er delt inn i langsomt flytende (godartet) og ondartet hypertensjon. Disse to alternativene varierer hverandre ikke bare av kurset, men også av positiv respons på behandling.

Godartet hypertensjon tar lang tid med en gradvis økning i symptomene. I dette tilfellet føles personen normal. Det kan være perioder med forverringer og tilbakekallelser, men over tid varer eksacerbasjonsperioden ikke lenge. Denne typen hypertensjon lykkes med hell til terapi.

Malign hypertensjon er en variant av den verste prognosen for livet. Den flyter raskt, skarpt, med rask utvikling. Malign form er vanskelig å kontrollere og vanskelig å behandle.

Arteriell hypertensjon ifølge WHO dreper årlig over 70% av pasientene. Dødsårsaken er oftest eksfolierende aorta-aneurisme, hjerteinfarkt, nyre- og hjertesvikt, hemorragisk slag.

For 20 år siden var arteriell hypertensjon en vanskelig og vanskelig herdbar sykdom som drepte et stort antall mennesker. Takket være de nyeste diagnostiske metoder og moderne legemidler er det mulig å diagnostisere den tidlige utviklingen av sykdommen og overvåke kurset, og også for å forhindre en rekke komplikasjoner.

Med rettidig omfattende behandling kan du redusere risikoen for komplikasjoner og forlenge livet ditt.

Komplikasjoner av essensiell hypertensjon

Komplikasjoner inkluderer involvering i den patologiske prosessen av hjertemuskulaturen, vaskulær seng, nyrer, øyeboll og hjernekar. Når hjertet påvirkes, kan hjerteinfarkt, lungeødem, hjerteaneurisme, angina pectoris, hjerteastma forekomme. Når øynene påvirkes, oppstår retinal detachement, noe som resulterer i blindhet.

Det kan også være hypertensive kriser som refererer til akutte tilstander, uten den medisinske hjelp som det er mulig for en persons død. Det provoserer deres stress, overbelastning, langvarige fysiske øvelser, skiftende vær og atmosfærisk trykk. I denne tilstanden blir hodepine, oppkast, synsforstyrrelser, svimmelhet, takykardi observert. Krisen utvikler seg kraftig, et bevissthet er mulig. Under en krise kan andre akutte tilstander utvikles, for eksempel hjerteinfarkt, hemorragisk slag, lungeødem.

Arteriell hypertensjon er en av de vanligste og alvorlige sykdommene. Hvert år øker antall pasienter jevnt. Oftest er disse eldre mennesker, for det meste menn. I klassifikasjonen av hypertensjon la mange prinsipper som hjelper i tide til å diagnostisere og behandle sykdommen. Det skal imidlertid huskes at sykdommen er lettere å forebygge enn å behandle. Fra dette følger at forebygging av sykdom refererer til den enkleste måten å forhindre hypertensjon på. Regelmessig trening, unngår dårlige vaner, balansert kosthold og sunn søvn, kan spare deg for hypertensjon.

Les Mer Om Fartøyene