Arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon - En tendens til en skarp eller permanent reduksjon i både den systoliske komponenten og den diastoliske komponenten av blodtrykket. Det er nødvendig å skille mellom systemisk arteriell hypotensjon og en isolert reduksjon i den diastoliske komponenten av arterielt trykk som oppstår med tyrotoksisk syndrom og svikt i hjerteapparatet.

Syndrom av arteriell hypotensjon er ledsaget av en symmetrisk reduksjon i det sentrale trykket på begge øvre lemmer. Blant de terapeutiske tiltakene som ble brukt til å normalisere blodtrykksindikatorer, har både farmasøytiske produksjonsanlegg og ikke-medisinske korrigeringsmetoder blitt brukt.

Årsaker til arteriell hypotensjon

Risikogruppe for denne patologi er personer yngre hovedsakelig kvinnelige, men i alderdommen periode kan også observeres manifestasjoner av arteriell hypotensjon som skyldes en minskning i tonen av de vaskulære vegger som påvirkes av aterosklerotiske forandringer.

Arteriell hypotensjon, som en egen nosologisk form, er en polytheologisk tilstand som i noen tilfeller kan fungere som en fysiologisk reaksjon av organismen, men reflekterer i de fleste tilfeller en patologisk tilstand.

For utvikling av den primære utførelsesform hypotensjon størst påvirkning tilstand nevrologisk status for pasienten, og derfor nesten 90% av denne formen av sykdommen er observert hos pasienter som lider av neuro dystoni. I denne situasjon, tjener hoved anstifte arteriell hypotensjon angrep virkningen stressfaktor, noe som anses som emosjonelt stress, kronisk tretthetssyndrom og søvnløshet.

Sekundær variant av arteriell hypotensjon anses ikke som en uavhengig sykdom, og kardiologer bruker begrepet "arteriell hypotensjon syndrom" i denne situasjonen, da senking av arterielt trykk virker som et symptom kombinert med andre kliniske manifestasjoner.

På grunn av innvirkning på kroppen traumatisk faktor uttrykt i form av allergiske reaksjoner, dehydrering, massive blodtap, er hypotensjon alvorlig, og utvikling av kliniske symptomer er observert lys i løpet av minutter. I denne situasjonen blir en kraftig nedgang i blodtilførselen av vev og organer på kort tid, noe som kan få alvorlige irreversible konsekvenser.

Det kroniske løpet av arteriell hypotensjon tolereres bedre av pasienter, da pasientens vaskulære system i dette tilfellet er mer tilpasset endringen i blodtrykket.

Akutt utseende av tegn på arteriell hypotensjon kan observeres hos pasienter som lider av arteriell hypertensjon med ukontrollert bruk av legemidler som reduserer blodtrykket.

Det bør tas i betraktning at arteriell hypotensjon kan være en manifestasjon av den fysiologiske responsen til en person som respons på plutselige endringer i værforhold, og i denne situasjonen oppstår normalisering av blodtrykksindikatorer uavhengig.

Symptomer på arteriell hypotensjon

Når man vurderer tilstanden til en pasient som lider av arteriell hypotensjon, bør man huske på at i noen situasjoner observeres en fysiologisk predisponering mot reduserte blodtrykksverdier, som ikke har en negativ innvirkning på pasientens helse. I de fleste tilfeller er imidlertid en akutt eller kronisk reduksjon av blodtrykket ledsaget av merkede forstyrrelser i helsetilstanden fra pasientens side.

Tidlig kriterier hypotensjon, som forekommer i den akutte formen, er et tegn på mangel på oksygen i hjernen strukturer i form av forbigående synsforstyrrelser, svimmelhet, ustø gange og nedsatt motorisk koordinasjon, forbigående episoder med tap av bevissthet.

Med langvarig hypotensjon under kliniske manifestasjoner er mindre intens, men er av varig karakter, som i stor grad forringer livskvaliteten til pasienten. I de fleste tilfeller, de kliniske symptomer på hypotensjon er uspesifikke, men den fortsatte tilstedeværelsen av disse endringene kan du stille en foreløpig diagnose uten bruk av flere metoder for forskning. Oftest pasienter med kronisk forløp av arteriell hypotensjon, pålegge bestemte klager av svakhet, manglende evne til å utføre vanlig fysisk aktivitet, svekkede kognitive funksjoner i hjernen, uttrykt svetting fjerne ekstremiteter.

Pathognomonic symptom på arteriell hypotensjon, som forekommer i nesten 90% av tilfellene, en positiv ortostatisk test der pasienten har en brå svimmelhet og til og med kortvarig tap av bevissthet ved forandring av kroppsposisjon i rommet.

Pasienter som lider av neuro dystoni strømme hypoton type er merket krizovoe hypotensjon, ved hvilken en paroksysmal reduksjon i blodtrykket er ledsaget av et fall i kroppstemperatur uttrykt hyperhidrose, langsom hjerterytme, brekninger, som ikke har noen forbindelse med måltidet og skarp luft lidelser. Denne tilstanden krever øyeblikkelig medisinsk korreksjon.

Behandling av arteriell hypotensjon

For å bestemme riktig taktikk når det gjelder håndtering og behandling av en pasient lider av hypotensjon, bør du finne årsaken til sin forekomst, som i tilfelle av sekundær opprinnelse, er nøkkelen til vellykket behandling stoffet korreksjon av den underliggende patologi, manifestasjonen av som regnes for å redusere blodtrykket.

I tilfelle av et primært utførelse av hypotensjon observert i neurocirculatory dystoni, bruker en integrert metode for behandling (psykisk, hydroterapi, akupunktur, fysioterapi, massasje). Når kronisk arteriell hypotensjon natur, er pasienter anbefales å anvende lange baner av stoff behandlinger med preparatene både vegetabilsk opprinnelse i farmasøytiske og oral form (vinpocetin 5 mg tre ganger daglig, Piracetam, 0,8 g av 3 ganger om dagen, konsentrer Lemongrass 20 faller 3 ganger).

Når en forekomst av en akutt hypotensjon, er det nødvendig med anvendelsen av narkotika akutt behandling, noe som gir rask effekt i å øke intravaskulær trykk (intravenøs administrering av en 1% oppløsning av fenylefrin ved en dose på 0,5 ml).

Arteriell hypotensjon - hvilken lege vil hjelpe? Hvis du har eller mistenker en utvikling av arteriell hypotensjon, bør du umiddelbart søke råd fra slike leger som kardiolog, endokrinolog og nevrolog.

Arteriell hypotensjon (hypotensjon)

Med dårlig helse, hodepine, svimmelhet, tror mange at blodtrykket har økt. Men hvis det er slike symptomer, bør du prøve trykket, fordi det kan senkes, og med en vanlig reduksjon i blodtrykket, utvikles arteriell hypotensjon eller hypotensjon.

norm

For å avgjøre hvilken type blodtrykk som er vanlig, må du angi grensen for normen:

 • I en alder av opptil 25 år er trykknormen høyere enn 100/60 mm Hg.
 • I 25-40 årene - over 105/65 mm Hg
 • Eldre enn 40 år - det diastoliske trykket er 65-70 mm Hg. For å bestemme systolisk trykkgrense må du beregne med formelen:
 • AD = alder + 50

Arteriell hypotensjonsklassifisering

Fysiologisk arteriell hypotensjon:

 • hypotensjon av idrettsutøvere, knyttet til kroppens kondisjon;
 • hos folk som bor i fjellene.
Mekanisme for utvikling av hypotensjon

Patologisk arteriell hypotensjon:

 • primær eller nevrokirculatorisk: den er reversibel og vedvarende;
 • ortostatisk;
 • sekundær: akutt og kronisk.

fysiologiske

Når lavt trykk ikke har en negativ effekt, gjør en person ingen klager om tilstanden hans, da sier de om en fysiologisk nedgang i trykk.

Denne konklusjonen er gjort etter å ha undersøkt pasienten for å utelukke annen patologi.

For fysiologisk hypotensjon er karakteristisk:

 • Pasienten klager ikke.
 • En god tilstand er notert, til tross for redusert trykk.
 • Fravær av undersøkelse av symptomene på patologi.
 • Forbindelse med opplæring, bosted.
 • Ung alder.
 • EKG i hjertet uten patologi.
 • Hypotensjon påvirker ikke livskvaliteten.

patologisk

I mange tilfeller er hypotensjon en uavhengig patologi eller symptom på en patologisk prosess.

Primær hypotensjon

Primær arteriell hypotensjon er en funksjonsforstyrrelse av neuroendokrin regulering av vaskulær tone, som manifesteres av en reduksjon i trykk, astenisk syndrom. Med den primære formen for hypertensiv sykdom, vil hjertet ikke bli forstørret, og det vil ikke være hjertesvikt. Et annet navn på sykdommen er nevropirkulatorisk hypotensjon.

Årsaker til å bidra til utvikling av primær hypotensjon:

 • stress,
 • overdreven mental og fysisk stress;
 • hjerne traumer;
 • underernæring og infeksjoner overført i barndommen;
 • profvrednosti: vibrasjon, intens lyd, overoppheting;
 • ioniserende stråling.

Utvikling av hypotensjon

 • Arbeidet med hjernesentre som er ansvarlig for reguleringen av vaskulær funksjon, forverres.
 • autonom dysfunksjon av nervesystemet;
 • dysfunksjon av adrenal cortex;
 • reduksjon i perifer vaskulær motstand.

Som følge av dette, på grunn av en nedgang i tone i arteriene, utvikler hypotensjonen. Ved uttrykket depresjon av trykk oppstår forstyrrelse av mikrosirkulasjonen.

symptomer

Symptomer på primær hypotensjon utvikles om 20-25 år. Pasientene har vanligvis mange klager:

Svakhet og tretthet er tegn på primær hypotensjon

 • Svakhet, tretthet, fravær, nedsatt hukommelse, depresjon, humørsvingninger, tårefølelse, søvnforstyrrelser.
 • Hodepine kan være forskjellig: konstant, intens, presserende, pulserende. Det oppstår på grunn av dårlig utstrømning av blod og redusert tone i hjerneårene. Noen mennesker blir kvitt smerten med sterk kaffe. Smerten er avhengig av været, magnetiske stormer og intensiverer ved forskjellige belastninger.
 • Morgen svimmelhet med støy i ørene, kvalme.
 • Smerte i hjertet er kjent av mange pasienter med primær arteriell hypotensjon. Vanligvis vondt, noen ganger komprimerende.
 • Følelse av hjertebank, følelse av "forstyrrelser" i hjerterytme etter lasting.
 • Følelse av luftmangel.
 • Unnailed lemmer.
 • Smerter i muskler og ledd
 • Forfading og besvimelse når du står opp.

Hypotonisk krise

Forverring er provosert av større, enn vanlig, fysisk og psykomotisk belastning.

Det er en hypotonisk vaskulær krise med de samme symptomene som hypotensjon, men deres alvorlighetsgrad er betydelig økt. Under krisen er det økt inntak av insulin i blodet, som manifesteres av en følelse av sult, svette, en følelse av nummenhet i lepper og tunge.

I hypotonisk krise er symptomene tydelig uttalt

diagnostikk

Diagnose av arteriell hypotensjon forårsaket av andre sykdommer er basert på identifisering av selve sykdommen:

 • Generelt blod og urintester, er patologi ikke påvist.
 • EKG - tegn på bradykardi, under en krise, kan en negativ tann vises.
 • Ekkokardiografi av hjertet.
 • Sykkel ergometrisk test. Hva er det Dette er en undersøkelsesmetode som viser belastningstoleransen.
 • Holter AD - måling av blodtrykk hele dagen.
 • Blodbiokemi - noen ganger er det en nedgang i mengden natrium.

sekundær

Trykket reduseres som et resultat av en annen patologi. Det er i dette tilfellet hypotensjon er bare et symptom på en annen sykdom. Et stort antall sykdommer er ledsaget av arteriell hypotensjon.

Umiddelbare årsaker til sekundær hypotensjon:

 • En liten mengde blod utkastes av hjertet for en reduksjon.
 • reduksjon i volumet av blod i karet.
 • reduksjon i retur av blod fra venøs bensystemet til hjertet.

Hver av grunnene kan virke uavhengig eller i harmoni med hverandre.

ortostatisk

Ortostatisk hypotensjon - en reduksjon i trykket når du står opp. Normalt, når endring av posisjon, gjenstår det diastoliske trykket på det samme nivå og senkes systolisk maksimal hypotensjon 10. Når det systoliske trykket er redusert med 20 divisjoner Hg og det diastoliske - 10 divisjoner Hg.

årsaker

Når en person står, blir blodet i venene avsatt, vil volumet av blod tilbake til hjertet reduseres, og dermed redusere mengden av blod skyves ut av hjertet i en sammentrekning og blodsirkulasjonen i aorta.

Takket være reguleringsmekanismer, i en sunn person, er en liten nedgang i trykk i vertikal stilling midlertidig.

De viktigste patologiske linkene i utviklingen av hypotensjon:

 • Forsinket blod i den venøse delen av blodbanen av bena;
 • Reduksjon av sirkulerende blod i karet
 • Redusert vaskulær tone, vasodilasjon.

Mekanismen for utvikling

Når en person kommer opp, aktiveres det autonome NA, kommer hormoner inn i blodbanen, noe som fører til at trykket forblir innenfor normale grenser. Når den autonome NA er mangelfull, frigjøres de nødvendige hormonene mindre, og dermed blir trykket på stigning redusert.

symptomer

Alle manifestasjoner av hypotensjonen oppstår når en person prøver å forandre kroppens stilling: å stige fra liggende eller sittende stilling. Samtidig utvikler kvalme, øyenbryn i øynene, svimmelhet, en tilstand av nærliggende svimmelhet og pasienten prøver å ligge igjen, hvoretter tilstanden stabiliserer seg.

Med alvorlige symptomer, utvikler bevissthetstapet. Varigheten av bevisstløs tilstand er fra noen få sekunder til flere titalls sekunder. Ortostatisk hypotensjon er ofte mer uttalt om morgenen, i varmt vær.

Grader av alvorlighetsgrad av arteriell hypotensjon

 • Jeg - moderat: manifesteres en gang om dagen og sjeldnere, stående tid 120 s
 • II - medium grad: forekommer flere ganger per dag, stående tid 60 s
 • III - alvorlig: flere angrep, stående tid 30 s
 • I og II grader av alvorlighetsgrad kan korrigeres med adekvat terapi, III grad - er resistent mot behandling.

På grunn av det faktum at ortostatisk hypotensjon kan være en uavhengig sykdom og manifestasjonen av andre sykdommer, er alle dens former delt inn i fire grupper.

 • 1 gruppe: hypotensjon på grunn av sykdommer i det autonome og sentrale HC-systemet, for eksempel Parkinsons sykdom, aterosklerose i hjernehjernen i hodet.
 • 2 gruppe: hypotensjon fra sykdommer som påvirker den vegetative NA, for eksempel diabetes mellitus, B12-mangelanemi, arteriell hypertensjon, difteri, tetanus.
 • Gruppe 3: reduksjon av trykk fra andre sykdommer som ikke påvirker det autonome nervesystemet. Sykdommer forbundet med en reduksjon av mengden blod, for eksempel anemi, oppkast, diaré, hemodialyse, graviditet. Sykdommer som ikke påvirker blodvolumet, for eksempel rytmeforstyrrelser, kakseksi, mangel på kalium.
 • 4 gruppe: hypotensjon forårsaket av eksterne faktorer, for eksempel feilaktig inntak av narkotika

diagnostikk

 • Undersøkelse og undersøkelse av pasienten for å identifisere symptomene på den underliggende sykdommen.
 • Signifikante tegn på trykkreduksjon.
 • Holter overvåking for daglig trykkopptak.
 • Inspeksjon av nevrolog.

behandling

Metoder for behandling av patologisk hypotensjon:

 • Identifisering og eliminering av faktoren som bidrar til utviklingen av sykdommen, for eksempel for å redusere effekten av stressfulle situasjoner, for å utelukke betydelig fysisk anstrengelse.
 • Psykoterapi.
 • Avslag fra alkohol, røyking. Normaliser modusen for fysisk aktivitet, søvn.
 • Riktig ernæring, rik på vitaminer og mineraler.
 • Preparater av valerian og morwort som normaliserer funksjonen til hjernestammen.
 • Tildeling av beroligende midler, om nødvendig: sibazon, fenazepam. Narkotika reduserer følelsen av frykt, angst. Er akseptert i henhold til legenes resept, spesielt hvis pasienten vet at en stressende situasjon skal konfronteres.
 • Antidepressiva ved tegn på depresjon utnevnes eller nomineres kun etter samråd med ekspert og med hensyn til medfølgende sykdommer.
 • Medikamenter som påvirker metabolske prosesser i hjernen, for eksempel piracetam.
 • Medisiner som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen, for eksempel Cavinton.
 • Herbal terapi for å oppnå tonic effekt: aloe, immortelle, oregano, elecampane, nese, bringebær, yarrow, salvie. Effekten vises etter 2-3 uker. Urter kan kombineres med medisiner.
 • Utnevnelse av narkotika som forbedrer tilpasningen av organismen til endrede forhold. Tinktur av ginseng, eleutherococcus, magnolia vintre.
 • Fysioterapi, terapeutisk gymnastikk for fartøyene har en toning effekt
 • Behandling med legemidler som stimulerer nervesystemet: koffein, cordiamin.
 • Sanatoriumbehandling.

effekter

Alvorlige konsekvenser skyldes akutt arteriell hypotensjon, som oppstår på grunn av stort blodtap, med akutt utvikling av hjertesvikt. I dette tilfellet er akutt medisinsk hjelp nødvendig, vil passivitet føre til tragiske konsekvenser.

Enhver patologisk hypotensjon krever observasjon og behandling for å forhindre sirkulasjonsforstyrrelser i organer og vev. Hvis det er et brudd på dette, kan det utvikle et hjerteinfarkt, iskemisk slag, nyresvikt.

Arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon - en vedvarende regulær eller senke blodtrykket under 100/60 mm. Hg. Art. Hypotensjon forekommer med svimmelhet, forbigående synsforstyrrelser, tretthet, søvnighet, tendens til besvimelse, brudd av termoregulering, og så videre. D. Diagnose av arteriell hypotensjon er basert på å bestemme nivået av blodtrykket (i vol. H. BP-overvåking), undersøkelse av hjerte, endokrine og nervesystem (EKG, ekkokardiografi, EEG, blod kjemi og andre.). Ved behandling av hypotensjon brukt ikke-medikament (terapi, massasje, hydroterapi, FTL, akupunktur, aromaterapi) og medikament (urte adaptogens cerebroprotectors, nootropiske medikamenter, beroligende midler) metoder.

Arteriell hypotensjon

Hypotensjon (hypotensjon) - lavt blodtrykk syndrom karakterisert ved vedvarende indeksene for systolisk (øvre) trykk mindre enn 100 mm Hg og det diastoliske (lavere) - mindre enn 60 mm Hg Arteriell hypotensjon er mer sannsynlig å påvirke unge kvinner og ungdom. På eldre aldre, på bakgrunn av vaskulær aterosklerose, oppstår aterosklerotisk arteriell hypotensjon på grunn av tap av vaskulær tone på grunn av aterosklerotiske forandringer.

På grunn av multifaktorutviklingen av denne tilstanden er arteriell hypotensjon gjenstand for studier av kardiologi, nevrologi, endokrinologi og andre kliniske disipliner.

Klassifisering av arteriell hypotensjon

På grunn av at arteriell hypotensjon kan forekomme hos raske individer, følger med ulike sykdommer eller er en uavhengig nosologisk form, brukes en enhetlig klassifisering av hypotoniske tilstander. Det skiller mellom fysiologisk, patologisk (primær) og symptomatisk (sekundær) arteriell hypotensjon.

For opsjoner fysiologisk hypotensjon omfatter hypotensjon som en individuell hastighet (som har en arvelig konstitusjonell tegn), adaptiv kompenserende hypotensjon (innbyggerne i høyfjellet, tropiske og subtropiske) og hypotensjon økt egnethet (vanlig blant idrettsutøvere).

Patologisk primære arteriell hypotensjon som en selvstendig sykdom, omfatter tilfeller idiopatisk hypotensjon og ortostatisk hypotensjon neurocirculatory ustabil med vendbar strømning eller vedvarende symptomer (hypotensjon).

Blant symptomatisk (sekundær) undersøker akutt arteriell hypotensjon (i løpet av kollaps, sjokk), og kroniske former resulterende organiske patologi av kardiovaskulære, nervøs, endokrine system, hematologiske sykdommer, rus etc.

Årsaker til arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon bør betraktes som en multifaktoriell tilstand, noe som reflekterer reduksjonen i blodtrykket i arteriesystemet under ulike fysiologiske og patologiske forhold. Årsaken til primær arteriell hypotensjon i 80% av tilfellene er nevrologisk dystoni. I henhold til gjeldende teorier, er den primære hypotensjon en spesiell form for nevrose vasomotoriske sentre i hjernen, hvor utviklingen av en ledende rolle for stress og langvarig stressituasjoner. Umiddelbare produserende årsaker kan være psykologisk traumer, kronisk tretthet og søvnmangel, depresjon.

Den sekundære hypotensjon er et symptom på andre eksisterende sykdommer: anemi, magesår, dumping-syndrom, hypotyroidisme, kardiomyopati, myokarditt, arytmi, diabetisk nevropati, cervical osteoartritt, tumorer, smittsomme sykdommer, hjertesvikt og andre.

Akutt hypotensjon kan oppstå samtidig massive blodtap, dehydrering, traumer, forgiftning, anafylaktisk sjokk, alvorlig forstyrrelse av hjertet som trigger hypotensive refleks. I disse tilfellene utvikles arteriell hypotensjon på kort tid (fra flere minutter til timer) og medfører utprøvde brudd på blodtilførselen til de indre organene. Kronisk arteriell hypotensjon har en tendens til å bli forlenget; Organismen er således tilpasset det senkede trykk, som et resultat av hvilke de uttrykte symptomene på en sirkulasjonsforstyrrelse er fraværende.

Arteriell hypotensjon kan også utvikle seg mot bakgrunnen av mangel på vitaminer B, C, E; Overholdelse av diett, overdose av medisiner, for eksempel ved behandling av hypertensjon. Fysiologisk hypotensjon kan forekomme hos friske personer med en genetisk predisposisjon for lavt blodtrykk, i trente idrettsutøvere, mens tilpasning til brå endringer i vær- og klimaforhold.

Patogenese av arteriell hypotensjon

Til tross for overflod av mulige årsaker, kan utviklingsmekanismen for arteriell hypotensjon være forbundet med fire hovedfaktorer: en reduksjon i minutt og sjokkkardiale utganger; reduksjon av BCC; redusert motstand av perifere fartøyer; en nedgang i venøs tilførsel av blod til hjertet.

Å redusere slag og minuttvolumet er funnet med alvorlig myokardial dysfunksjon under myokardialt, hjerteinfarkt, alvorlige arytmier overdose betablokkere, etc. D. redusert tone og perifere resistens kar (hovedsakelig arterioler og precapillaries) fører til utvikling av hypotensjon under kollaps toksisk eller smittsom natur, anafylaktisk sjokk. Hypotensjon som en følge av reduksjonen finner sted ved den ytre bcc (gastrointestinal) eller indre blødninger (for apopleksi eggstokk, milt ruptur, aorta-aneurisme brudd, og andre.). Rask evakuering eksudat med massive ascites eller pleuritt kan forårsake arteriell hypotensjon på grunn av reduksjon i venøse retur til hjertet, så mye av bcc er forsinket i de minste fartøyene.

Ved forskjellige former for hypotensjon kan detekteres brudd vaskulær regulering høyere autonome sentre, redusert blodtrykk Reguleringen av renin-angiotensin-aldosteronsystemet, vaskulær lidelse reseptor følsomhet overfor katekolaminer, forstyrrelser av afferente og efferente baroreflex bue porsjon.

Symptomer på arteriell hypotensjon

Fysiologisk hypotensjon gir i de fleste tilfeller ikke en person et spesielt ubehag. Den akutte formen av hypotensjon forekommer med alvorlig oksygenmangel av hjernevev, og derfor utvikler symptomer som svimmelhet, forbigående uklart syn, ustadige gangart, bleke hud, besvimelse.

Med kronisk sekundær arteriell hypotensjon kommer symptomene på den underliggende sykdommen frem. I tillegg har pasienter svakhet, sløvhet, døsighet, tretthet, hodepine, emosjonell labilitet, svekket hukommelse, forstyrrelser i termoregulering, svette føtter og hender, og takykardi. Et forlenget løpet av arteriell hypotensjon forårsaker menstruelle uregelmessigheter hos kvinner og styrke hos menn.

Ved ortostatisk arteriell hypotensjon utvikles det på grunn av endring i kroppens stilling fra horisontal til vertikal, forbetinget tilstand. Med arteriell hypotensjon kan vegetative kriser, vanligvis av vagoinsulær natur, forekomme. Slike anfall oppstår med adynamia, hypotermi, rikelig svette, bradykardi, blodtrykksfall inntil synkope, magesmerter, kvalme, oppkast, pustebesvær på grunn av krampe i strupehodet.

Diagnose av arteriell hypotensjon

I diagnoseprosessen er det viktig ikke bare å fastslå faktum av tilstedeværelsen av arteriell hypotensjon, men også for å finne ut årsakene til at den er forårsaket. For å riktig vurdere blodtrykket, krever en tredobbelt måling av blodtrykk med et intervall på 3-5 minutter. Daglig overvåking av blodtrykk gjør det mulig å bestemme svingninger i størrelsen og den daglige rytmen av blodtrykk.

For å utelukke eller bekrefte sekundær arteriell hypotensjon er en omfattende undersøkelse av tilstanden til kardiovaskulære, endokrine og nervesystemer nødvendig. For dette formål studert biokjemiske blodparametre (elektrolytter, glukose, kolesterol og lipid fraksjoner), blir EKG utføres (ved hvile og ved fysisk test), postural test, ekkokardiogram elektroencefalografi og t. D.

For å fastslå behovet for mer grundig undersøkelse, bør pasienter med arteriell hypotensjon konsulteres av en kardiolog, nevrolog, økolog, endokrinolog.

Behandling av arteriell hypotensjon

Til behandling av arteriell hypotensjon fortsetter bare etter en etablering av den eksakte grunnen til depresjon av en BP. Med sekundær symptomatisk hypotensjon vil hovedsykdommen være gjenstand for eksponering. Arteriell hypotensjon av nevrogengetativ genese krever først og fremst korreksjon av vegetativ ubalanse ved bruk av medisinske og ikke-medisinske metoder.

Komplekset av medisinske og fritidsaktiviteter kan omfatte normalisering av dagens regime og ernæring, ulike muligheter for psykoterapi; massasje av nakke og krage sone, aromaterapi massasje; hydroterapi (skotsk dusj, sirkulær dusj, Vichy dusj, hydromassasje, aromatiske og mineralske bad); akupunktur, fysioterapi (elektroforese på kraftsonen, elektroslange); aromaterapi, aeroionoterapi, treningsbehandling.

Medikamentbehandlingen foregår hypotensjon preparater av ulike grupper: vegetabilske adaptogens (Schisandra skjær, aralia, ginseng); kolinolytika, cerebroprotektorer (cinnarizin, vinpocetin); nootropic drugs (glycin, pyracetam); antioksidanter og vitaminer (ravsyre, vitaminer A, B, E); antidepressiva og beroligende midler. Ved akutt hypotensjon for hurtig å øke og stabilisere blodtrykket innført kardiotoniske og vasokonstriktorer (fenylefrin, dopamin), glukokortikoider, båret saltvannsinfusjon og kolloidale oppløsninger.

Forebygging av arteriell hypotensjon

De generelle prinsippene for forebygging av primær arteriell hypotensjon er redusert for å observere dagens regime, opprettholde en sunn og aktiv livsstil, spille sport (svømming, gåing, gymnastikk), ernæring, utestenging av stress. Nyttige prosedyrer som styrker fartøyene (kontrastdusj, herding, massasje).

Forebygging av sekundær arteriell hypotensjon er forebygging av endokrine, nevrologiske, kardiovaskulære sykdommer. Pasienter med arteriell hypotensjon anbefales kontinuerlig overvåking av blodtrykksnivå, regelmessig overvåking av kardiolog.

Arteriell hypotensjon - hva er det?

Arteriell hypotensjon er representert ved en jevn nedgang i det øvre systoliske blodtrykket under 100-110 mm Hg. Art. hos kvinner og menn, henholdsvis. Denne termen er brukt til å beskrive alle tilfeller forbundet med en vedvarende blodtrykksfall. Som synonymer er bruk av termer arteriell hypotensjon eller essensiell hypotensjon akseptabel.

Direkte behandling av hypotensjon er avhengig av sykdommens art og type, samt om hvor negativt det påvirker livet.

Årsaker til sykdommen

Perikardielle sykdommer kan forårsake arteriell hypotensjon

Denne tilstanden utvikler seg på grunn av forstyrrelser i funksjonen av systemer som er ansvarlige for å opprettholde normalt blodtrykk. De vanligste årsakene til hypotensjon er:

 • Tar medisiner som bidrar til å redusere blodtrykket.
 • Allergiske reaksjoner, forgiftning eller vegetative lidelser, som reduserer tonen i arterielle kar.
 • Sykdommer i perikardiet, hjertefeil eller hjertesvikt, som reduserer hjertearbeidet.
 • Blodtap eller dehydrering, reduserer volumet av sirkulerende blod.

Klassifisering av hypotensjon

Hypotensjon er klassifisert i kronisk og akutt, avhengig av utviklings tiden. Det er dette faktum som bør styres ved å velge behandling av hypotensjon.

 1. Utviklingen av akutt hypotensjon skjer innen få timer, minutter eller sekunder. Tegn på hypotensjon er i dette tilfellet representert av tegn på oksygen sult og nedsatt blodtilførsel til indre organer. Bakgrunnen for utviklingen av denne sykdomsformen kan være forgiftning, akutt blodtap, utløsning av hypotensive reflekser, unormale hjertesykdommer, anafylaktisk sjokk eller massivt trauma.
 2. Ved kronisk hypotensjon varer sykdommen lenge nok og symptomene er ofte fraværende. I dette tilfellet tilpasser kroppen gradvis til senket trykk. Kronisk hypotensjon kan i sin tur være primær eller sekundær.
 • Primær hypotensjon er en uavhengig sykdom, forårsaket av en reduksjon i aktiviteten til sentrene til VNS, som er ansvarlig for blodtrykket. For noen mennesker er denne tilstanden ansett som fysiologisk, noe som skyldes egenartene i kroppens grunnlov. I medisin er denne sykdommen vanligvis kalt den hypotensive typen neurokirkulatorisk dystoni.
 • Sekundær kronisk arteriell hypotensjon anses som et tilfeldig symptom på andre plager, ledsaget av forstyrrelser av mekanismene som regulerer blodtrykket. Som nevnt kan sykdommer betraktes som kronisk hjertesykdom, endokrine system sykdommer, nervesykdommer og hjernesykdommer.

symptomatologi

For akutt hypotensjon preget av svimmelhet og svimmelhet

Symptomer på hypotensjon er også avhengig av sykdommens art.

 • Symptomer på akutt hypotensjon er en kortvarig synsforstyrrelse, svimmelhet eller svimmelhet.
 • Kronisk arteriell hypotensjon er mindre uttalt gjennom symptomer og ofte er de fraværende. Imidlertid er det verdt å ta hensyn til tendensen til besvimelse, døsighet, følelse av utmattelse, samt klager på rask tretthet.

Effektiv behandling

Behandlingen av sykdommen gjelder flere alternativer, som anbefales å bli kombinert avhengig av sykdommens art.

1. Generelle aktiviteter.

 • Økt fysisk aktivitet, for eksempel morgenøvelser eller regelmessige spaserturer.
 • Bruk av mineralvann med natrium og øke innholdet av salt mat i kostholdet.
 • Hvil på en høyere pute.
 • Hvis svimning oppstår ofte, er det forbudt å stå opp skarpt.
 • Hvis det er en følelse av besvimelse, er det nødvendig å legge seg ned eller sette seg, i ekstreme tilfeller krysse beina og rytmisk belastning av bukpress og benmuskler.

2. Hastigheten av narkotikabehandling observeres dersom de generelle tiltakene ikke gir den rette effekten.

 • Enkelte legemidler kan brukes til å øke blodtrykket. Disse inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, men i kliniske studier har deres effektivitet ennå ikke blitt bevist. Det er også verdt å huske den betydelige giftigheten av slike legemidler. Deres handling er basert på blokkering av syntesen av prostaglandiner.
 • Koffein og produkter som inneholder denne komponenten ble brukt

Koffeinholdige matvarer forhindrer forverring av symptomer

tidligere, men deres effektivitet ved kliniske studier er heller ikke bevist. Deres tiltak bidrar hovedsakelig til å forhindre forverring av symptomene på sykdommen etter å ha spist.

 • Betablokkere viser tilstrekkelig effektivitet. Ved utnevnelsen brukes gjennomsnittlige terapeutiske doser. Leger forstår fullstendig prinsippet om deres handling i forhold til hypotensjon.
 • Stimulerende midler av alfa-adrenerge reseptorer studeres mer detaljert. Noen av dem bidrar til en betydelig økning i blodtrykket, noe som gir en vasodilaterende effekt.
 • 3. Behandling av hypotensjon med folkemessige rettsmidler innebærer bruk av tonisk bad, aromatiske oljer, terapeutisk gymnastikk.

  • Spesielt effektive er oljer av rosmarin, grapefrukt, mandarin, sitron, timian og mynte, nelliker og basilikum, salvie, furugran. Du kan bruke dem i aroma lampen.
  • For å ta tonic bad, bruk sjøsalt med sitrus eller nåleplanteolje.
  • Terapeutiske øvelser øker i sin tur intensiteten

  Terapeutiske øvelser bidrar til å forbedre pasientens tilstand med hypotensjon

  blodsirkulasjon i kroppen, øke muskeltonen og styrke blodkarets vegger. Tilbring gymnastikken i en utsatt posisjon, slik at blodet i hele kroppen fordeles like jevnt som mulig. Kryss armer og ben på balansen vekselvis eller samtidig. Styr muskler i nakken, lukk cysterne på baksiden av hodet og skape motstand mellom hodet og hendene.

  Forebyggende tiltak

  Forebygging av hypotensjon er viktig, spesielt hvis du er genetisk utsatt for sykdommen. For å gjøre dette, følg følgende anbefalinger:

  • Behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
  • Tidlig behandling av fokus av kroniske smittsomme sykdommer;
  • Fullstendig søvn;
  • Dosert og vanlig trening;
  • Regelmessig går;
  • Overholdelse av riktig diett, som inkluderer hele spekteret av vitaminer og næringsstoffer som kreves av kroppen for fullverdig aktivitet.
  • Overholdelse av dagens rasjonelle regime.

  Den spesifikke typen behandling bør velges under hensyntagen til arten av hypotensjon. Det er obligatorisk å observere legen og om nødvendig bruke medisiner, konsulter en spesialist.

  Liker du artikkelen? Fortell vennene dine om artikkelen om sosiale nettverk. Dette er ikke vanskelig - bare klikk på den tilhørende knappen nederst

  Hvordan bestemme og kurere arteriell hypotensjon?

  Hypotensjon er tradisjonelt gitt mindre oppmerksomhet enn hypertensjon: det antas at denne patologien påvirker et mye mindre antall mennesker, og dets virkninger er ikke så truende for helse. Faktisk kan forverring av livskvaliteten i arteriell hypotensjon være palpabel, slik at du ikke kan overse denne sykdommen.

  Hva er arteriell hypotensjon og hva er typene

  Med denne termen menes en vedvarende (fortsetter signifikant tidsintervall) reduksjon i blodtrykket og når 20 eller mer prosent under nominelle verdier. I praksis er dette mindre enn 90/60 mm Hg. Art.

  Klassifisering i henhold til IBC 10

  Ifølge klassifiseringen av sykdommer i ICD-10 tilhører arteriell hypotensjon en egen sykdomskategori med kode 195.

  Innenfor denne kategorien er det en partisjon i flere underarter av hypotensjon:

  • 0 - idiopatisk;
  • 1 - ortostatisk;
  • 2 - medisinsk;
  • 9 - uspesifisert;
  • 8 - andre former.

  Akutt hypotensjon

  Den akutte form for hypotensjon, karakterisert ved en rask reduksjon av blodtrykket, regnes som den farligste. En kraftig nedgang i blodstrømmen kan påvirke alle organer, spesielt på hjernen, som er den største forbrukeren av blod. Oksygen sult kan forårsake besvimelse, arytmier og andre helsepåvirkende forhold som krever umiddelbar reaksjon fra pasienten eller andre.

  Årsakene til en kraftig blodtrykksfall (BP) kan være forskjellig - banal mat / kjemisk forgiftning, infeksjoner, blodforgiftning, dehydrering.

  Kronisk hypotensjon

  Langvarig eller konstant reduksjon av trykk er hovedtegnet på kronisk hypotensjon. Men hvis for enkelte kategorier av befolkningen (trente idrettsutøvere, innbyggerne i det skotske høylandet, innbyggerne i de nordlige områdene) er staten - tilpasning av organismen, som regnes som normen, så resten er en unormal tilstand. Den er preget av en permanent nedgang i styrke, noe som gjør det umulig å jobbe på fagområdet og hjemme i full kraft.

  Primær arteriell hypotensjon

  Denne form for patologi er den vanligste, selv om årsakene til forekomsten ikke er fullstendig klarlagt. Det er kjent at relativt signifikant prediktor for primære (essensielle) er formet hypotensjon varig belastning, dårlig arvelighet og utviklingsmekanismen forbundet med vaskulær dysfunksjon. Det er viktig å identifisere slike tilfeller i tide for å hindre at de utvikles til kronisk form.

  Sekundær hypotensjon

  Hvis den primære hypotensjon anses som en uavhengig sykdom, er sekundærformen en konsekvens av andre systemiske sykdommer:

  • patologi av CVS (kardiovaskulær system);
  • osteochondrose av SHOP (cervical ryggrad);
  • led hjerneskade
  • sykdommer i fordøyelseskanalen (mage-tarmkanalen);
  • luftveissykdommer;
  • diabetes;
  • ondartede / godartede neoplasmer;
  • sirkulasjonsdysfunksjon;
  • alkoholisme;
  • Resultatet av langsiktig medisinering.

  Ortostatisk hypotensjon

  Vanligvis er dette en kortsiktig reduksjon i blodtrykket når du reiser deg (generelt - når kroppen beveger seg fra horisontal til vertikal stilling). Lider av denne formen av sykdommen er i risiko for fall og besvimelse, slik at de må bevege seg i en vertikal tilstand (stand up, hoppe opp) med forsiktighet.

  årsaker til

  Etiologien til hypotensjon er ganske forskjellig. Vi viser de viktigste faktorene som er provoserende for utviklingen av lavt blodtrykk:

  1. SSS-patologi: arytmier, aterosklerose, hjertesvikt, signifikant stenose av aortaklappen.
  2. Sykdommer i mage-tarmkanalen: magesår, gastritt, tarmforgiftning.
  3. Dysfunksjon av immunsystemet: avitaminose, autoimmune sykdommer.
  4. Nevrologiske patologier: neuroser, vegetovaskulær dystoni, kronisk fysisk / mental tretthet, depresjon.
  5. Andre systemiske sykdommer: hepatitt, Osteochondrose AIZ, allergiske reaksjoner, endokrine sykdommer, revmatisme, sepsis portet spinal / hjernetrauma, anafylaktisk sjokk, brannskader 2 eller høyere grad.
  6. Årsakene til tilpasningsplanen (flytting til terrenget med et kaldt, fuktig, høyt fjellklima).
  7. Graviditetstiden.
  8. Genetisk predisposisjon.

  Mekanisme for dannelse

  Til tross for en stor liste med årsaker som fører til en kortvarig eller vedvarende senkning av blodtrykk, utvikler hypotensjonen i henhold til et scenario som består av fire forskjellige varianter:

  • reduksjon i perkusjon / minutt ventrikulær utkasting;
  • en generell reduksjon i volumet av blod som sirkulerer i SSS;
  • redusert venøs tone;
  • en dråpe i motstanden av perifere blodkar.

  Reduksjon av ejektionsfraksjonen er karakteristisk for pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller som har andre hjertepatologier i anamnesen. Reduksjon av tonen i perifere fartøy skjer vanligvis mot bakgrunnen av anafylaktisk sjokk, infeksjonstoksisk sammenbrudd. Årsaken til forekomsten av BCC (blodvolum i blodet) er intern / ekstern blødning. Pleurisy / ascites er de viktigste faktorene i utviklingen av hypotensjon på grunn av en reduksjon i volumet av venøst ​​blod tilbake til hjertet.

  symptomer

  Det mest pålitelige tegn på arteriell hypotensjon er blodtrykket mindre enn 90/60.

  Dessverre, med forverring av tilstanden, er det ikke alltid mulig å måle BP med en tonometer, så det er viktig å kjenne til de ytre symptomene på sykdommen:

  • rask tretthet, apati, permanent tilstand av generell svakhet;
  • lenge uten svimmelhet;
  • skinn av huden;
  • hodepine i temporal, frontal, occipital regioner;
  • mørkere i øynene, utseendet av støy i ørene;
  • besvimelse;
  • smerte i hjertet;
  • absent-mindedness, sklerose, minneverdighet;
  • problemer med styrke;
  • økt svette;
  • senker temperaturen til 36 grader;
  • funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen;
  • dyspeptiske manifestasjoner (kvalme, en følelse av tyngde i magen, oppkast);
  • gjengning (konsekvens av oksygenmangel).

  Gravitasjonsgrader

  Forløpet av sykdommen er preget av forskjellige grader av alvorlighetsgrad.

  Jeg grad - moderat, preget av sjeldne (1 ganger / dag eller mindre) angrep. Ved en hypotensjon av II grad kan fall av en BP forekomme noen ganger om dagen, III grad - den alvorlige formen med flere angrep. Svake / moderate former av sykdommen kan behandles med utnevnelse av tilstrekkelig medisinering, alvorlig hypotensjon anses stabil, sjelden fullstendig herdet.

  Arteriell hypotensjon hos barn

  Lavt blodtrykk hos barn forekommer ganske ofte, spesielt i ungdomsårene, og følgende faktorer kan være årsaken til utviklingen av patologi:

  • overførte smittsomme sykdommer;
  • tretthet,
  • hormonelle endringer i kroppen;
  • ubalanse i ernæring.

  Som hos voksne, er en reduksjon i blodtrykk hos barn ledsaget av svimmelhet, hyppig hodepine, hukommelsessvikt, fravær, en skarp stemningsendring.

  Hypotensjon hos gravide kvinner

  En vedvarende reduksjon i blodtrykk under graviditet utvikler seg mot bakgrunnen av den dobbelte byrden som oppleves av systemene og organene til den fremtidige moren. Til hypotensjon fører ytterligere blodsirkulasjon til fosteret og spasmen av karene, forårsaket av en hormonell bølge.

  Som regel ser AH seg nærmere slutten av første trimesteren og fortsetter enten asymptomatisk eller ledsaget av rask tretthet, irritabilitet, nedsatt appetitt, noen ganger smerter i hjertet, kvalme.

  diagnostikk

  Den viktigste faktoren ved å etablere riktig diagnose for hypotensjon er samlingen av anamnese hos pasienten. Kosthold, sykdommer, dagbehandling og vaner, tar medisiner - denne informasjonen vil bidra til å bestemme årsakene til hypertensjon.

  behandling

  Hypotoni I-II gravitasjon er som regel forsøkt å behandle uten bruk av medisinering, spesielt hvis pasienten tilhører kategorien barn / ungdommer eller gravide.

  Uansett alder anbefales pasienten å normalisere dagens regime, gi full hvile, et sunt fullverdig kosthold, og treningen bør være begrenset.

  Den daglige menyen skal inkludere produkter med høyt innhold av mikroelementer og vitaminer. Det er lov å drikke 2-3 kopper kaffe / dag, samme effekt kan ha toning drinker og produkter.

  Når hypotensjon i alvorlig form medisiner er foreskrevet med aktive stoffer som fremmer blodtrykk (midodrin, koffein, ephedrine).

  Svimmelhet: Førstehjelp

  En kraftig nedgang i blodtrykket er fulle av slike ubehagelige konsekvenser som besvimelse. I slike tilfeller skal pasienten plasseres på ryggen, nedre ekstremiteter bør heves, noe som gir en større strøm av blod til hjernen. Åndbar klær bør fjernes, sikre tilstrømning av frisk luft (åpne vinduet / døren eller ta pasienten ut på gaten). Stryk kaldt vann på ansiktet og la ham puste i noen sekunder med bomullsull gjennomvåt i en løsning av ammoniakk.

  medisiner

  Som allerede nevnt ovenfor, brukes medisinsk terapi for hypotensjon kun i forsømte tilfeller. Hovedgruppene av narkotika utviklet for å normalisere blodtrykket:

  • Cerebrojective drugs (actovegin, stugeron, cinnarizine);
  • nootropics (nootropil, luketam);
  • antioksidanter (beta-karoten, ravsyre);
  • kololinolytika (platifilin, amisil);
  • beroligende midler / antidepressiva;
  • vitaminkomplekser (A / E / B).

  Når kritisk lav verdi BP vasokonstriktorer administrert intravenøst ​​(fenylefrin), glukokortikoider (prednisolon, hydrokortison), kardiotoniske midler (amlodipin, dobutamin).

  Fysioterapeutiske prosedyrer

  For å normalisere blodtrykket, forbedre myokardets funksjon, øke vaskulær tone, er følgende fysioterapi prosedyrer foreskrevet, karakterisert ved en uttalt tonisk effekt:

  • elektroforese med kalium / novokain løsning;
  • mikrobølge terapi;
  • diadynamisk terapi;
  • behandling med ultrafiolett;
  • terpentin / karbonat / oksygenbad;
  • regn dusj;
  • refleksmassasje.

  Video: Hvordan takle redusert trykk

  Hvordan håndtere arteriell hypotensjon ved hjelp av tilgjengelige midler hjemme:

  Folkemidlene

  Unngå angrep av å senke blodtrykket hjemme, men slik behandling kan ikke gjøres uten å konsultere lege.

  Gode ​​resultater kan oppnås ved å spise etter hvert måltid en kopp kaffe med tilsetning av sitronsaft og honning. Tinktur av kinesisk magnolia vintre bidrar også til å øke blodtrykket. For fremstilling av de nasjonale midlene bør helle den knuste bær planten alkohol eller vodka (1 volumdeler av sitrongress ta 10 deler væske), å bruke i 15 dager, tatt før måltider (30 dråper skjær fortynnet i en spiseskje med vann).

  Du kan også legge ingefærpulver til teen (for et glass te 0,5 tsepulver), ta etter måltider i 20 dager.

  Kostnader fra lavt trykk

  Mange hypotoniske legemidler til terapi av forhøyet blodtrykk bruker tinkturer utarbeidet av urtemidler. Prinsippet for deres forberedelse er omtrent det samme: to spiseskjeer urter sovner i en to-liters termos, hell to kopper kokende vann, insisterer 10-12 timer. Bruk tre ganger per dag for 50 mg i 30-60 dager.

  • St. John's wort, moth, mordovnik, cikoria, løvetann, levzeya, lakris, enebær frukter (i forholdet 3: 2: 2: 2: 2: 2: 3: 1);
  • Speedwell, Hypericum, tarragon, salvie, ur, evighets, tansy, sikori, løvetann, elecampane (i et forhold på 2: 5: 1: 3: 4: 2: 2: 1: 1: 1);
  • tistel, nesle, kjerringrokk, bjerkeblader, peppermynte, jordbær, rips, løvetann, elecampane, nyper (i forholdet 10: 2: 2: 4: 1: 2: 2: 4: 1: 6).

  forebygging

  Den beste måten å forhindre hypotensjon er en aktiv livsstil. Rasjonal ernæring, regelmessig trening (gymnastikk, turer til treningsstudioet), en full hvile vil bidra til å normalisere trykket.

  For å styrke tonen i fartøyene anbefales vannprosedyrer: Kontrastdusj, svømming.

  Positive følelser, mangel på stress, psykoterapi i depressive og hypokondriakale tilstander, vil også bidra til å forhindre hypotensjon.

  outlook

  Ukritisk senke blodtrykket selv i den kroniske formen ikke representerer en alvorlig trussel mot helsen til pasienten, men i de fleste tilfeller er dette patologi provosert av andre sykdommer, så å snakke om prognosen bør være i sammenheng med komplikasjoner, som er fylt med sykdommen.

  Men selv slike symptomer på hypotensjon, som besvimelse, kan forårsake skader på høsten. En vedvarende depresjon av trykk, som hypertensjon, er en tilstand som sjelden gir seg for å fullføre kur, men de kan og bør holdes under kontroll, regelmessig besøker den behandlende legen.

  Arteriell hypotensjon - hva er det? Symptomer og behandling

  Hva er det - arteriell hypotensjon? Hypotensjon på gresk betyr bokstavelig talt en redusert tone, både muskuløs og i blodkar, noe som fører til lavt blodtrykk.

  beskrivelse

  Hvis vi snakker om hypotensjon i muskulaturen i blodårene, så kalles denne tilstanden vanligvis arteriell hypotensjon. Samtidig er det en vanlig reduksjon i blodtrykket med 20% og mer fra den normale verdien av 110/70 mm Hg. Art.

  De viktigste tegn på hypotensjon: mørkere i øynene, generell svakhet i kroppen.

  Den største fare for arteriell hypotensjon er oksygen sult av vev, organer og hjernen, fordi blodet sirkulerer veldig sakte, og ikke har tid til å levere næringsstoffer i tide.

  Hypotensjon er mer en kvinnes sykdom. Det er også positive sider, folk som lider av denne sykdommen, lever i gjennomsnitt 15 år lenger enn en vanlig person. Fordi kronisk eller medfødt form ikke tillater utvikling av arteriosklerose av karene.

  La oss se nærmere på hva det er - arteriell hypotensjon. Symptomer og behandling vil bli presentert nedenfor.

  • Akutt hypotensjon.
  • Arteriell hypotensjon (kronisk).
  • Primær kronisk hypotensjon.
  • Kronisk hypotensjon (sekundær).

  Akutt hypotensjon er svært farlig, da det er forbundet med en kraftig trykkfall, og dermed reduserer oksygenforsyningen til hjernen, noe som kan forårsake et slag. Et sterkt trykkfall krever medisiner.

  Årsakene til akutt arteriell hypotensjon: forgiftning, stort blodtap, infeksjon, sepsis, dehydrering.

  Kronisk arteriell hypotensjon - hva er det?

  Den kroniske formen for hypotensjon kalles fysiologisk, siden den følger med en person gjennom hele sitt liv. Vanligvis møtes det av innbyggerne i høylandet, tropene, idrettsutøvere. Det er tilpasningen av kroppen til en bestemt livsstil. I slike tilfeller anses arteriell hypotensjon ikke som en sykdom.

  Den største faren ligger i hypotensjon i alderen, da risikoen for iskemisk berøring øker.

  Hypotensjon (ICD10 I95) i den kroniske formen fungerer ofte ikke den beste måten for unge mennesker, altså. A. Med hensyn til permanent tap av styrke kan ikke være produktiv, og derfor vanskelig å oppnå fremgang på karrierestigen.

  Essensiell hypotensjon (primær) er referert til som en sykdom. Som det oppstår, er det ikke kjent for tiden, men de fleste leger er tilbøyelige til at denne sykdommen utvikler seg på grunn av langvarig overbelastning eller stress.

  Sekundær hypotensjon er en bivirkning av andre sykdommer, inkludert cervikal osteokondrose, arytmi, sirkulasjonsforstyrrelser, diabetes, GI sykdommer.

  I medisinske referanse bøker, er ortostatisk hypotensjon også skilt. I dette tilfellet er vanligvis hypotensjon midlertidig og vises med en skarp stigning etter å ha sittet på hans hakk eller ligge på sengen. Slike arteriell hypotensjon hos barn er mer sannsynlig. Dette syndromet følger med mange nevrologiske og somatiske sykdommer. Når en horisontal posisjon tas fra den vertikale posisjonen, begynner blodet å samle seg i lemene på lemmer og organene som befinner seg i den nedre delen av kroppen under tyngdekraften. Som et resultat blir volumet av blod som vender tilbake til hjertet mindre, dette fører til en blodtrykksfall.

  Årsaker til lavt blodtrykk

  De patologiske årsakene til vedvarende senking av blodtrykket kan være forskjellige faktorer, noe som kan være svært vanskelig å etablere. Dermed utvikles primær hypotensjon.

  Tilstedeværelsen av dette skjemaet forklarer:

  • arvelig predisposition;
  • egenskaper av grunnloven (asteni);
  • ugunstig løpet av graviditet og fødsel;
  • puberteten;
  • pasientens karakter (hypokondrier, depresjon, negativ holdning til livet);
  • sosiale faktorer (stress, forstyrrelse av den daglige rutinen, tretthet, nedsatt fysisk aktivitet).

  La oss prøve å finne ut hva som kan provosere arteriell hypotensjon hos voksne.

  1. Sykdommer i sirkulasjonssystemet: hjertearytmi.
  2. Gastrointestinale sykdommer: forgiftning, magesår.
  3. Overtredelser i immunforsvarets arbeid.
  4. Avitaminose, mangel på vitaminer C, E.
  5. Neurology. Depresjon, mental tretthet, kronisk tretthet.
  6. Noen andre sykdommer: ryggraden i ryggmargen eller hjernen, sepsis, allergiske reaksjoner, hepatitt, osteokondrose i livmoderhalsen.
  7. Tilpasning av organismen til nye klimatiske forhold: kulde, fuktighet, høylandet.
  8. Tilpasning til belastninger. Hos idrettsutøvere er hypotensjon en beskyttende reaksjon mot overbelastning for å redusere rytmen til hjerterytmen.
  9. Graviditet. Den senkende tonen i fartøyene i denne perioden fører også til hypertensjon.
  10. Arvelighet.

  Årsakene til arteriell hypotensjon er viktig å avgjøre i tide.

  Symptomer på arteriell hypotensjon

  Hva er det og hvordan å definere det?

  Hovedtegnet er at blodtrykket er under 90/60 mm Hg. Art.

  Andre attributter inkluderer:

  • tretthet, svakhet;
  • døsighet, morgennedbrytning;
  • blek hud, mørke sirkler under øynene;
  • hyppig svimmelhet;
  • besvimelse;
  • hodepine;
  • ringer i ørene, støy;
  • irritabilitet på grunn av umuligheten av å oppleve innkommende informasjon;
  • hjertesmerter;
  • dårlig toleranse for eventuelle endringer: varme, kulde, fuktighet, økt fysisk anstrengelse;
  • fravær, manglende evne til å behandle en stor mengde informasjon;
  • ubegrenset menstruasjonssyklus;
  • brudd på potens;
  • kjøling av lemmer (føtter, hender);
  • kald svette på håndflatene og føttene;
  • bevegelsessykdom;
  • hyppig kvalme, sykdommer i mage-tarmkanalen;
  • gjenspeiler på grunn av mangel på oksygen i organer og vev.

  Det er hva arteriell hypotensjon er. Symptomene er ganske ubehagelige og kan manifesteres på alle forskjellige måter.

  Komplikasjoner av hypotensjon

  I noen form for hypotensjon, bør spesiell oppmerksomhet til ens tilstand betales til gravide, fordi mangel på oksygen i blodet kan føre til dårlig føtal vekst eller feil dannelse av organer og lemmer.

  Sjelden med feil eller selvmediert hypotensjon, kan denne sykdommen gå til hypertensjon (hypertensjon), og allerede tilbake for å returnere den primære tilstanden vil være ekstremt vanskelig.

  Ved akutt arteriell hypotensjon kan en persons puls svekkes, noe som fører til besvimelse. Hvis du vet at en person har hypotensjon, føler han seg dårlig og har ikke noe press, så før ambulansen kommer, må du sette pasienten i horisontal stilling, åpne vinduene.

  Den mest alvorlige komplikasjonen av hypotensjon er et slag eller et hjerteinfarkt, noe som fører til et dødelig utfall.

  Arteriell hypertensjon og hypotensjon kan forandre hverandre.

  diagnostikk

  Det finnes følgende metoder for å diagnostisere arteriell hypotensjon:

  • primær undersøkelse, pasientintervju, identifisering av årsaken til sykdommen;
  • definisjon, arvelig hypotensjon eller ervervet;
  • daglig analyse av blodtrykk;
  • pasientens retning på EKG;
  • Doppler ekkokardiografi.

  behandling

  Behandling av hypotensjon - dette er et komplekst kompleks, inkludert blant annet korreksjon av livsstil med minimal bruk av medisiner for å opprettholde tonen i blodårene. Hvis imidlertid hypotensjon er en konsekvens av en eller annen sykdom, forsøker de å eliminere årsaken, dvs. den primære sykdommen.

  Livsstilsendringer inkluderer:

  • fast arbeidsdag med en stabil hviletid
  • lagt ned for å gjenopprette søvn;
  • riktig ernæring;
  • bli kvitt dårlige vaner;
  • treningsbehandling;
  • å være ute i parken;
  • herding eller kontrastdusj.

  Trinn 1: Arbeid / fritid. Å gi en klar rytme av forholdet mellom arbeidsdag og hvile er grunnlaget for behandling av hypotensjon. Hvis kroppen er i konstant stress, er tretthet en belastning på hjertet, blodet og nervesystemet. Hvis du ikke gjenoppretter styrken din under søvn eller hvile, vil organismen sakte ut, og følgelig reduseres motstanden mot ulike sykdommer.

  Trinn 2: Fullfør søvn. Problemet med hypotensive stoffer er at de ikke har nok 6-8 timer å gjenopprette, for dem er normen 10-11 timer, spesielt hvis lavsesongen eller lavt atmosfærisk trykk. Etter å ha våknet, bør du ikke hoppe ut av sengen, du må ligge ned i noen minutter, strekke seg og sitte i noen minutter på kanten av sengen. I denne rekkefølgen er det ingen skarpe trykkfall, så det er mulig å unngå svimmelhet, mørke i øynene.

  Trinn 3: Tidlig å spise. Bør være 3-5 ganger minimum porsjon. Før du går i seng, er det uønsket å spise. Det er nødvendig å spise mat som er rik på vitamin C, E og gruppe B, kalsium, kalium, magnesium og fosfor. Personer med arteriell hypotensjon anbefales til og med å bruke krydret, krydret, salt mat. Spesielt anbefalt salt, gjær, kaffe, sterk te, hund rose, dogwood, sitrus.

  Dette gjelder også for ortostatisk arteriell hypotensjon.

  Trinn 4: Unngå dårlige vaner. Nikotinavhengighet og alkohol forverrer ytterligere situasjonen, svekker veggene i blodårene.

  Trinn 5: Fysioterapi øvelser med moderat belastning. Forbedrer kroppens metabolisme, noe som letter rask fjerning av alle slaggene. I tillegg tilføres oksygen til organene i store mengder, forbedrer arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet.

  Anbefalt morgenøvelse, jogging, helst om kvelden, svømming uten belastning, turgåing, idrettsspill, sykkel i skogsparken.

  Trinn 6 og 7: Langsom gange og herding av kroppen er de beste tiltakene for å bekjempe arteriell hypotensjon. De styrker blodkarens vegger og beskytter kroppen mot miljøets effekter og ulike bakterier og virus.

  Du må fortsatt være i stand til å ordentlig temperere. Til å begynne med - en kontrastdusj som slutter med varmt vann. Deretter kan du legge til morgendousinger med isvann sammen med hodet, dette inkluderer en badstue og en badstue. Temperaturforskjellen skal ikke overstige 20 grader, ellers kan det forekomme slag.

  medisinering

  Leger foreskrevet for hypotensjon (ICD10 I95) «Kofetamin", "Tsitramon" dersom nedgangen er ledsaget av hodepine og tinnitus "Saparal", "Askafen".

  Den optimale dosen koffein er 0,2 g / dag. I tilfelle av overdose kan reverseringsprosessen oppstå - dårlig søvn, angst, hjertebanken, hyppig vannlating.

  Nootropiske legemidler brukes i tilfelle nedsatt hukommelse, reduksjon av mental kapasitet. De reduserer behovet for celler og vev i oksygen, og gjenoppretter alle vitale prosesser for normal funksjon av hjernen og kroppen som en helhet. Disse stoffene inkluderer "Tanakan", "Caviton", "Nicoroglin", "Nootropil".

  Med mangel på oksygen blir hjernen konsumert med "Glycine", "Citrullin". Med en mangel på aminosyrer og proteiner, er "Cerebrosyl" foreskrevet.

  Behandling av arteriell hypotensjon hjemme

  • Kaffe med honning og sitron. Jeg må si med en gang at dette ikke er en drink. Det vil være nødvendig å ta 50 gram gristed stekt kaffe, 500 gram honning, klemme saften av en sitron for hånd. Bland godt sammen. Spis 1 ts 2 timer etter å ha spist. Oppbevares i kjøleskapet.
  • Kinesisk schisandra Tinktur, til forberedelse som du trenger et glass Schizandra frukt. Det må knuses og helles med vodka i et forhold på 1:10. Insister i lukkede beholdere på et mørkt, kjølig sted i to uker. Det tas 30 minutter før måltider fra 25-40 dråper med en spiseskje kaldt vann.
  • Roten til ingefær. Til salgs er det både et pulver av ingefær og røtter. Selvfølgelig er pulveret mye mer praktisk, men det er forberedt ved hjelp av kjemiske reagenser, så det er bedre å gni roten til ingefæren selv. Det vil ta en teskje for 1 glass sterk søt te. Det tas 3 ganger om dagen i en uke.
  • Gullrot (rhodiola rosea). Det er et gratis salg i et apotek. Det tar et ekstrakt på 5-10 dråper oppløst i kaldt vann 15 minutter før måltider. Kurset er 10-20 dager avhengig av helsetilstanden.

  Det er det det er - arteriell hypotensjon. Symptomer og behandling er ofte sammenhengende.

  konklusjon

  Patologi kan være både medfødt og oppkjøpt. Når medfødt behov for å kontinuerlig overvåke deres tilstand, for å ha med seg nødvendige medisiner, t. Til. For hypotensjon hjernen, trenger organer og vev ikke får nok oksygen, så hvis tiden ikke lindre symptomene, kan det være en hjerne slag. Med den oppnådde hypotensjonen må du først identifisere årsakene til denne sykdommen og eliminere dem, kanskje fullstendig endre livsstilen din. Også, hypotensjon kan være et sekundært symptom på en sykdom. Du bør konsultere legen din for å finne ut årsakene og foreskrive riktig behandling, fordi selvmedisinering kan føre til hypertensjon, som da ikke kan helbredes. Vi undersøkte hva det er - arteriell hypotensjon.

  Les Mer Om Fartøyene