Arteriell hypertensjon

Arteriell hypertensjon Er en systematisk stabil økning i blodtrykk (systolisk trykk over 139 mm Hg og / eller diastolisk trykk over 89 mm Hg). Hypertensjon er den vanligste sykdommen i kardiovaskulærsystemet. Økt arterielt trykk i karene oppstår som følge av innsnevring av arteriene og deres mindre grener, kalt arterioler.

Det er kjent at total mengde blod i menneskekroppen er ca 6 - 8% av den totale kroppsvekten, slik at du kan beregne hvor mye blod i kroppen til hver enkelt person. Alt blod beveger seg langs blodsirkulasjonssystemet, som er den viktigste hovedtrafikklinjen for blod. Hjertet trekker seg sammen og beveger blodet gjennom blodkarene, blodet presser mot veggene av karene med en viss kraft. Denne kraften kalles arterielt trykk. Med andre ord, blodtrykket fremmer bevegelsen av blod gjennom blodårene.

Indikatorer for blodtrykk er: systolisk blodtrykk (SBP), som også kalles "øvre" arterialtrykk. Systolisk trykk viser verdien av trykk i arteriene, skapt av sammentrekning av hjertemusklene når det utledes en del blod inn i arterien; diastolisk blodtrykk (DBP), kalles det også "lavere" trykk. Det viser mengden press under hjerteopplevelsen, i det øyeblikket fyllingen oppstår før neste sammentrekning. Begge indikatorene er målt i millimeter kvikksølv (mm Hg).

Noen mennesker, på grunn av ulike årsaker, er en innsnevring av arteriolene, først på grunn av spasmer av blodkar. Deretter forblir deres lumen innsnevret permanent, dette fremmes ved fortykning av karossens vegger. For å overvinne disse innsnevringene, som er et hinder for blodets frie strøm, krever hjerteintensiv intensiv arbeid og en større frigjøring av blod i karet. utvikler hypertensiv sykdom.

Omtrent hver tiende hypertensjon er økningen i arterielt trykk forårsaket av et organs nederlag. I slike tilfeller kan du snakke om symptomatisk eller sekundær hypertensjon. Ca 90% av pasientene med arteriell hypertensjon lider avgjørende eller primær hypertensjon.

Referansepunktet som man kan snakke om høyt blodtrykk, er vanligvis minst tre ganger registrert av en lege, nivået på 139/89 mm kvikksølv, forutsatt at pasienten ikke tar noen narkotika for trykkreduksjon.

En liten, noen ganger til og med vedvarende økning i blodtrykket, betyr ikke at sykdommen er til stede. Hvis du imidlertid ikke har noen, risikofaktorer og ingen symptomer organ skade, På dette stadiet er hypertensjon potensielt flyttbar. Men når blodtrykket stiger, er det nødvendig å konsultere en lege, bare han kan bestemme graden av sykdommen og foreskrive behandling for arteriell hypertensjon.

Hypertensiv krise

Plutselig og signifikant økning i blodtrykk, ledsaget av en kraftig forverring av koronar, cerebral og nyresirkulasjon, kalles hypertonisk krise. Det er farlig ved at det øker risikoen for å utvikle alvorlige kardiovaskulære komplikasjoner, for eksempel: hjerteinfarkt, fornærmelse, Subaraknoid blødning, lungeødem, aorta-disseksjon, akutt nyresvikt.

skjer hypertensive krise, oftest etter at medisinen er avsluttet uten avtale med den behandlende legen, på grunn av påvirkning av meteorologiske faktorer, uønsket psykomotional stress, systematisk overflødig saltinntak, utilstrekkelig behandling, alkoholholdige overskudd.

Den hypertensive krisen er preget av pasient agitasjon, angst, frykt, takykardi, en følelse av mangel på luft. Pasienten har en kald svette, tremmer av hender, rødt ansikt, noen ganger signifikant, tannhud, en følelse av indre skjelving, følelsesløp i lepper og tunge, taleforstyrrelser, svakhet i lemmer.

Forstyrrelse av blodtilførselen til hjernen manifesteres først og fremst av svimmelhet, kvalme eller enda en oppkast. Ofte er det tegn på hjertesvikt: astma, kortpustethet, ustabil angina pectoris, uttrykt i brystsmerter, eller andre vaskulære komplikasjoner.

Utvikle hypertensive kriser på ethvert stadium av sykdommen av arteriell hypertensjon. Hvis kriser gjentas, kan dette tyde på feil behandling.

Hypertensive kriser kan være 3 typer:

1. Neurovegetativ krise, preget av økt trykk, hovedsakelig systolisk. Pasienten er spent, ser skremt, bekymret. Det kan være en liten økning i kroppstemperaturen, takykardi.

2. Otisk hypertensiv krise forekommer, oftest hos kvinner, vanligvis etter å ha spist saltede matvarer eller forbruker store mengder væske. Både systolisk og diastolisk trykkøkning. Pasienter er døsige, litt hindret, visuelt synlig hevelse i ansikt og hender.

3. Konvulsiv hypertensiv krise - En av de alvorligste forekommer vanligvis med ondartet hypertensjon. Det er en alvorlig hjerneskade, encefalopati, som ødem i hjernen blir til, er en hjerneblødning mulig.

Den hypertensive krisen er som regel forårsaket av forstyrrelser i intensiteten og rytmen av blodtilførselen til hjernen og dens membraner. Derfor, med en hypertensive krise, øker trykket ikke veldig mye.

For å unngå hypertensive kriser, må det huskes at behandling av arteriell hypertensjon krever konstant vedlikeholdsbehandling og å stoppe bruk av medisiner uten tillatelse fra legen, er uakseptabelt og farlig.

Ondartet arteriell hypertensjon

Et syndrom karakterisert ved svært høye blodtrykkstall, ufølsomhet eller svak mottaglighet for terapi, som raskt utvikler organiske endringer i organer, kalles ondartet hypertensjon.

Ondartet arteriell hypertensjon oppstår sjelden, ikke mer enn 1% av pasientene og oftest hos menn i alderen 40-50 år.

Prognosen for syndromet er ugunstig, i fravær av effektiv behandling dør opptil 80% av pasientene som lider av dette syndromet innen ett år etter kronisk hjerte- og / eller nyreinsuffisiens, eksfolierende aorta aneurysmer eller hemorragisk slag.

Tidlig behandling startet i moderne forhold reduserer flere ganger det dødelige utfallet av sykdommen, og mer enn halvparten av pasientene overlever i 5 år eller mer.

I Russland lider ca 40% av den voksne befolkningen av et forhøyet nivå av blodtrykk. Det er farlig at mange av dem ikke engang mistenker at denne alvorlige sykdommen eksisterer, og derfor ikke utøve kontroll over blodtrykket.

I ulike år var det flere forskjellige klassifikasjoner av arteriell hypertensjon, men siden 2003, ved det årlige internasjonale kardiologisk symposium, er en enhetlig klassifisering av grader blitt vedtatt.

1. Enkel grad arteriell hypertensjon, når blodtrykket ligger i området 140-159 mm Hg. systolisk og 90-99 mm Hg. Art. diastolisk.

2. Andre grad eller moderat grad er preget av trykk fra 160/100 til 179/109 mm Hg. Art.

3. Heavy Degree hypertensjon er en økning i blodtrykk over 180/110 mm Hg. Art.

Graden av alvorlighetsgrad av arteriell hypertensjon er ikke vanlig for å bestemme uten risikofaktorer. Blant kardiologer er det begrepet risikofaktorer for utvikling av arteriell hypertensjon. Så kaller de de faktorene som, med en arvelig predisposisjon til denne sykdommen, tjener som en utløser som utløser mekanismen for utvikling av arteriell hypertensjon. K risikofaktorer rang:

overvekt - personer med overvekt har større risiko for å utvikle arteriell hypertensjon. En stillesittende livsstil, fysisk inaktivitet, stillesittende livsstil og lav fysisk aktivitet reduserer immunitet, svekker muskler og blodkar, fører til fedme, noe som bidrar til utvikling av hypertensjon;

Psykologisk stress og nevropsykologisk overstyring føre til aktivering av sympatisk nervesystem, som fungerer som en aktivator av alle kroppssystemer, inkludert handlinger på kardiovaskulær. I tillegg blir blodet utgitt, såkalt, Pressorhormoner, forårsaker spasmer i arteriene. Dette, som for eksempel, som å røyke, kan føre til stivhet av veggene i arteriene og utviklingen av arteriell hypertensjon.

En diett med høyt innhold av bordsalt, høyt salt diett bidra alltid til økt press. Ubalansert ernæring med økt innhold av atherogene lipider, for høyt kaloriinnhold, noe som fører til fedme og fremmer utviklingen av type II diabetes. Atherogene lipider i store mengder finnes i animalsk fett og kjøtt, spesielt svinekjøtt og lam.

røyke, en av de truende faktorene i utviklingen av arteriell hypertensjon. Nikotin og tjære inneholdt i tobakk fører til en konstant spasme av arteriene, noe som igjen fører til stivhet i arterieveggene og fører til økt trykk i karene.

Alkoholmisbruk en av de vanligste årsakene til kardiovaskulær sykdom. Alkoholisme bidrar til utbruddet av arteriell hypertensjon;

Søvnforstyrrelser, natt syndrom apnea eller snorke, forårsaker en økning i trykk i brystet og bukhulen, noe som forårsaker krampe i blodkar.

Disse faktorene fører også til hjertesykdom og aterosklerose. Hvis det er minst flere faktorer, bør det undersøkes regelmessig av en kardiolog og, om mulig, reduseres til et minimum.

Årsaker til arteriell hypertensjon

Årsakene til arteriell hypertensjon er ikke kjent for visse. Det antas at sykdommen for det meste skyldes arvelige årsaker, dvs. arvelig disposisjon, spesielt på moderlinjen.

Det er veldig farlig at hvis arteriell hypertensjon utvikler seg i ung alder, oftere enn ikke, går det ubemerket i lang tid, noe som betyr at det ikke er bot, og kostbar tid er bortkastet. Pasienter skriver dårlig helse og øker presset på værfaktoren, tretthet, vegetativ-vaskulær dystoni. Hvis en person konsulterer en lege, faller behandlingen av vegetativ-vaskulær dystoni nesten sammen med den første behandlingen av essensiell eller primær hypertensjon. Denne og motoraktiviteten, og et balansert kosthold med en reduksjon i saltinntak og herdingsprosedyrer.

Først kan det hjelpe, men ikke desto mindre, selv primær hypertensjon kan ikke kurere ved slike metoder, er det nødvendig å medisinere behandlingen av arteriell hypertensjon under oppsyn av en lege.

Derfor bør pasienter med vegetativ-vaskulær dystoni undersøkes svært nøye for bekreftelse av diagnose og eliminering av arteriell hypertensjon, spesielt hvis familien har pasienter med eller som lider av arteriell hypertensjon.

Noen ganger kan årsaken til hypertensjon være arvelig eller ervervet nyreinsuffisiens, Det oppstår når en systematisk inntak av overskytende mengder bordsalt inn i kroppen. Du bør vite at den første reaksjonen av kroppen til dette er en økning i blodtrykk. Hvis denne situasjonen oppstår ofte utvikler og utvikler arteriell hypertensjon. På samme måte kan nyresvikt utvikle seg i aldringsprosessen hos mennesker eldre enn 50-60 år.

Det er en kjent årsak til bare 5-10% av tilfellene av arteriell hypertensjon, dette er tilfeller av sekundær, symptomatisk hypertensjon. Det oppstår av følgende grunner:

 • Primær nyre involvering (glomerulonefritt) Er den hyppigste årsaken til symptomatisk arteriell hypertensjon,
 • medfødt aortainnsnevring - coarctation,
 • fremveksten av binyretumorer som produserer adrenalin og norepinefrin (feokromocytom)
 • ensidig eller bilateral innsnevring av nyrearteriene (stenose)
 • binyrene som produserer aldosteron (hyperaldosteronisme)
 • bruk av etanol (vinalkohol) mer enn 60 ml per dag,
 • økt skjoldbruskfunksjon, tyrotoksikose,
 • Ukontrollert bruk av visse legemidler: antidepressiva, kokain og dets derivater, hormonelle stoffer etc.

Symptomer på arteriell hypertensjon

Den store faren for arteriell hypertensjon er at det kan være asymptomatisk i lang tid, og en person vet ikke engang om utviklings- og utviklingssykdommen. Av og til svimmelhet, svakhet, lyshet, "fluer i øynene" er avskrevet for tretthet eller meteorologiske faktorer, i stedet for måle trykk. Selv om disse symptomene indikerer et brudd på hjernens sirkulasjon og snarest krever samråd med en kardiolog.

Hvis behandlingen ikke starter, utvikler ytterligere symptomer på arteriell hypertensjon: for eksempel følelsesløp i lemmer, noen ganger vanskeligheter med å snakke. Under undersøkelsen, hypertrofi, en økning i hjertets venstre hjerte og en økning i sin masse, som skyldes fortykkelsen av hjertecellene, cardiomyocytes. For det første øker tykkelsen på veggene til venstre ventrikel, og hjertet kammeret utvides.

Den progressive venstre ventrikkeldysfunksjon forårsaker dyspné ved anstrengelse, hjerte astma (paroksysmal nokturnal dyspné), lungeødem, kongestiv hjertesvikt. Kan oppstå ventrikulær fibrillasjon.

Symptomer på arteriell hypertensjon som ikke kan ignoreres:

 • konstant eller hyppig økning i blodtrykket, dette er en av de viktigste symptomene som skal varsle;
 • ofte oppstår hodepine, en av de viktigste manifestasjoner av arteriell hypertensjon. Det kan ikke ha en tydelig forbindelse med tidspunktet på dagen og oppstår når som helst, men som regel om natten eller tidlig om morgenen, når den blir oppvåkning. Det er en følelse av tyngde eller "raspiranie" i den occipital delen av hodet. Pasientene klager over smerte, som forverres av helling, hoste og spenning. Det kan være en liten hevelse i ansiktet. Pasientens aksept av vertikal stilling (venøs utstrømning), noe reduserer smerte.
 • hyppig smerte i hjerteområdet, lokalisert til venstre for brystbenet eller i hjertepunktets hjerteområde. Kan forekomme både i ro og med følelsesmessig stress. Smerte er ikke stoppet nitroglyserin og, vanligvis, sist sist.
 • kortpustethet, som først oppstår med fysisk anstrengelse, men da og i ro. Indikerer den allerede betydelige skaden på hjertemuskelen og utviklingen av hjertesvikt.
 • det finnes en rekke synssvekkelse, forekomst, som det var, slør eller tåke i øynene, blinkende "flyr" Dette symptomet er assosiert med funksjonelle forstyrrelser i blodsirkulasjonen i netthinnen i øyet, dets store forandringer (netthinneavløsning, vaskulær trombose, blødning). Endringer i netthinnen kan føre til dobbeltsyn, en betydelig reduksjon i syn og, selv, fullstendig tap av syn.
 • hevelse i beina, noe som indikerer hjertesvikt.

Symptomene endres på ulike stadier av sykdommen.

Ved den første, letteste grad av hypertensjon, svinger trykket i litt over normen: 140-159 / 90-99 mm Hg. Art. På dette stadiet kan arteriell hypertensjon lett forveksles med begynnelsen forkjølelse eller anstrenge. Noen ganger forstyrrer hyppig blødning fra nesen og svimmelheten. Hvis du starter behandling på dette stadiet, kan du ofte oppnå fullstendig utvinning og symptomforsvinnelse, hvis du følger alle legenes anbefalinger og etablerer riktig livsstil og ernæring.

I andre, moderate stadium er arterietrykket høyere og når 160-179 / 100-109 mmHg. På dette stadiet har pasienten alvorlig og smertefull hodepine, hyppig svimmelhet, smerte i hjertet, det er allerede mulig patologiske forandringer i noen organer, spesielt i fundusens kar. Arbeidet med kardiovaskulær og nervesystemet, nyrer er merkbart forverret. Det er mulighet for et slag. For å normalisere presset på dette, er det nødvendig å bruke medisiner på legeens anbefaling, det vil ikke være mulig å redusere blodtrykksnivået selvstendig.

Den tredje og alvorlige hypertensjonen, hvor blodtrykket overstiger merket 180/110 mm Hg. På dette stadiet av sykdommen er det en trussel mot pasientens liv. I forbindelse med høy stress på fartøyene oppstår irreversible forstyrrelser og endringer i hjerteaktivitet. Denne graden har ofte komplikasjoner av arteriell hypertensjon i form av farlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som hjerteinfarkt og angina pectoris. Kanskje fremveksten av akutt hjertesvikt, arytmi, hjerneslag eller encefalopati, er retinalkarene påvirket, synet forverres kraftig, kronisk nyresvikt utvikler seg. Medisinsk inngrep på dette stadiet er viktig.

Hvis sykdommen går langt, er det mulig å utvikle hjerneblødning eller hjerteinfarkt i hjertet.

Diagnose av arteriell hypertensjon

For diagnostisering av arteriell hypertensjon utføres obligatoriske laboratorietester: en generell analyse av urin og blod. Nivået kreatinin i blodet for å utelukke nyreskade, nivået av kalium i blodet for å identifisere svulster i binyrene og nyrearterienes stenose. Obligatorisk blodprøve for glukose.

Et elektrokardiogram utføres for en objektiv analyse av løpet av arteriell hypertensjon. Nivået på generelt kolesterol i blodserum, kolesterol av lipoproteiner med lav og høy tetthet, innholdet av urinsyre, triglyserider. Ekkokardiografi utføres for å bestemme graden av hypertrofi, myokard i hjerteets venstre ventrikel og tilstanden av dens kontraktilitet.

Studien av okulær fundus er foreskrevet. Påvisning av endringer i karene og små blødninger kan indikere tilstedeværelsen av hypertensjon.

I tillegg til den grunnleggende laboratorie isledovany tildelt ytterligere diagnostisk ultralyd er nyrer og binyrer, brystrøntgenbilde, sonografi av nyrearteriene og brachiocephalic.

Når diagnosen er bekreftet, utføres en ytterligere grundig undersøkelse for å vurdere sykdommens alvor og foreskrive tilstrekkelig behandling. En slik diagnose er nødvendig for å vurdere funksjonell tilstand av cerebral blodstrøm, myokard, nyrer, oppdage blodkonsentrasjoner av kortikosteroider, aldosteroner, aktivitet renin; Magnetic resonance imaging eller computertomografi av hjernen og binyrene er foreskrevet, så vel som abdominal aortografi.

Diagnose av arteriell hypertensjon er sterkt tilrettelagt dersom pasienten har informasjon om tilfeller av en slik sykdom i familien av nære slektninger. Dette kan snakke om en arvelig disposisjon til sykdommen, og vil kreve nærhet til helsen din, selv om diagnosen ikke er bekreftet.

For vanlig diagnose er det viktig å måle blodtrykket i pasienten regelmessig. For objektiv diagnose og overvåkning av sykdomsforløpet er det veldig viktig å utføre en måling selv på en jevnlig basis. Selvmonitoring gir blant annet en positiv effekt på behandlingen, fordi disiplinerer pasienten.

Legene anbefaler ikke å bruke instrumenter som måler trykk i fingeren eller på håndleddet for å måle blodtrykket. Når du måler blodtrykket ved hjelp av automatiske elektroniske enheter, er det viktig å følge de riktige instruksjonene nøye.

Måling av blodtrykk med tonometer en ganske enkel prosedyre hvis du holder den riktig og overholder de nødvendige forholdene, selv om de virker smålig for deg.

Mål trykknivået 1-2 timer etter å ha spist, 1 time etter å ha drukket kaffe eller røyking. Klær bør ikke knytte hender og underarmer. Hånden som målingene utføres på, må være klare.

Det er veldig viktig å måle i et rolig og komfortabelt miljø med en behagelig temperatur. Stolen skal være med en rett bak, legg den ved siden av bordet. Legg på stolen slik at midten av mansjetten på underarmen er på hjertet. Tilbake mot stolens bakside, ikke snakk eller krysse bena. Hvis du har flyttet eller jobbet før dette, hvil minst 5 minutter.

Mansjetten skal plasseres på en slik måte at kanten er 2,5-3 cm over albuens hulrom. Påfør mansjetten tett, men ikke stramt, slik at du kan fritt passere fingeren mellom mansjetten og armen din. Det er nødvendig å injisere luften riktig inn i mansjetten. Pumping skal være rask, til det er minimal ubehag. Blås av luften med en hastighet på 2 mm Hg. Art. per sekund.

Nivået på trykket der pulsen vises, og deretter nivået hvor lyden gikk, blir registrert. membranen stetoskop ligger ved punktet for maksimal pulsering av brachialarterien, vanligvis like over ulnar fossa på den indre overflaten av underarmen. Stetoskopets hode skal ikke berøre rørene og mansjetten. Det bør også være tett å kle membranen mot huden, men trykk ikke på. Utseendet til lyden av pulsen, i form av døve slag, indikerer nivået systolisk arteriell trykk, forsinkelse av hjerteslag - nivå diastolisk trykk. For pålitelighet og for å unngå feil, bør studien gjentas minst en gang hver 3-4 minutter, vekselvis, på begge hender.

Behandling av arteriell hypertensjon

Behandling av hypertensjon avhenger direkte av sykdomsstadiet. Hovedmålet med behandlingen er å minimere risikoen for å utvikle kardiovaskulære komplikasjoner og for å forhindre trusselen om døden.

Hvis grad en hypertensjon som ikke er beheftet med noen risikofaktor, er det mulighet for livstruende komplikasjoner i det kardiovaskulære systemet, så som slag eller myokardialt infarkt i løpet av de neste 10 årene meget lav og ikke overstiger 15%.

Taktikken for å behandle lavrisiko hypertensjon i 1. grad er å forandre livsstilen og ikke-medisinering Opptil 12 måneder, hvor kardiologen observerer og styrer sykdommens dynamikk. Hvis blodtrykket er over 140/90 mm Hg. Art. og har ikke en tendens til å redusere, kardiologen plukker opp nødvendigvis medisinering.

Den gjennomsnittlige graden betyr at muligheten for å utvikle kardiovaskulære komplikasjoner av essensiell hypertensjon i de neste 10 årene er 15-20%. Taktikken for å behandle sykdommen på dette stadiet ligner den som brukes av en kardiolog for grad 1 hypertensjon, men perioden med ikke-medisinering er redusert til 6 måneder. Hvis sykdommens dynamikk er utilfredsstillende og høyt blodtrykk vedvarer, anbefales det å overføre pasienten til medisinsk behandling.

Alvorlig grad av arteriell hypertensjon innebærer at i de neste 10 årene komplikasjoner av arteriell hypertensjon og andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet kan forekomme i 20-30% av tilfellene. Taktikken for å behandle denne hypertensjonen er å undersøke pasienten og deretter obligatorisk medisinering sammen med ikke-medisinske metoder.

Hvis risikoen er svært høy, indikerer det at prognosen til sykdommen og behandlingen er ugunstig, og muligheten for å utvikle alvorlige komplikasjoner er 30% eller høyere. Pasienten trenger en akutt klinisk undersøkelse og øyeblikkelig medisinsk behandling.

Medisinsk behandling av arteriell hypertensjon er rettet mot å senke blodtrykket til normale nivåer, eliminere trusselen om skade på målorganet: hjerter, nyre, av hjernen, deres største mulige kur. For behandling brukes antihypertensiva legemidler som reduserer blodtrykket, hvis valg avhenger av vedtaket av den behandlende legen, som er basert på pasientens alderskriterium, tilstedeværelsen av visse komplikasjoner fra kardiovaskulærsystemet og andre organer.

Begynn behandlingen med minimale doser av antihypertensive stoffer, og observere pasientens tilstand, gradvis øke den for å oppnå en merkbar terapeutisk effekt. Det foreskrevne legemidlet må tolereres godt av pasienten.

Oftest, i behandling av essensiell eller primær hypertensjon, brukes kombinert medisinering, inkludert flere stoffer. Fordelene ved slik behandling er muligheten for samtidig eksponering for flere forskjellige mekanismer i sykdomsutviklingen og reseptbelagte legemidler i reduserte doser, noe som signifikant reduserer risikoen for bivirkninger. Denne risikoen forklarer i tillegg det strengeste forbudet mot selvbruk av rusmidler som reduserer blodtrykket eller vilkårlig doseendring uten å konsultere en lege. Alle antihypertensiver har en så kraftig effekt at deres ukontrollerte bruk kan føre til uforutsigbare resultater.

Doseringen av medisinen reduseres eller økes etter behov bare av kardiologen og etter en grundig klinisk undersøkelse av pasientens tilstand.

Ikke-medisinsk behandling av arteriell hypertensjon er rettet mot å redusere og eliminere risikofaktorer og inkluderer:

 • nekte å drikke alkohol og røyking
 • vekttap til et akseptabelt nivå
 • Overholdelse av saltfri kosthold og balansert kosthold
 • overgang til en aktiv livsstil, okkupasjon ved morgenøvelser, gåing etc., nektelse av hypodynami.

Komplikasjoner av arteriell hypertensjon

Det bør klart forstås at forsømmelse av behandling av arteriell hypertensjon fører til alvorlige og farlige komplikasjoner. Med fremdriften av hypertensjon, er ulike organer alvorlig påvirket.

 • hjerte. En akutt eller kronisk hjertesvikt utvikler seg, myokardial hypertrofi i venstre ventrikel og myokardinfarkt observeres.
 • nyrer. Nyresvikt, nekroklerose utvikler seg.
 • Hjernen. Ofte forekommer disirkulatorisk encefalopati, forbigående iskemisk angrep, iskemisk og hemorragisk slag.
 • fartøy. Det er en aorta aneurisme, etc.
 • Hypertensive kriser.

For å unngå farlige komplikasjoner, bør det med økende blodtrykk straks kontakte medisinsk institusjon for hjelp og behandling.

Forebygging av arteriell hypertensjon

For personer med arvelig predisponering mot arteriell hypertensjon og veid ned av risikofaktorer, er forebygging av sykdom svært viktig. Først av alt er dette en vanlig undersøkelse av en kardiolog og overholdelse av reglene for en riktig livsstil som vil bidra til forsinkelse, og ofte, og eliminere sykdommen med arteriell hypertensjon. Hvis du har en historie med slektninger med høyt blodtrykk, bør du revurdere livsstilen din og dramatisk forandre mange vaner og livsstil, som er risikofaktorer.

Det er nødvendig å aktiv livsstil, mer å flytte, avhengig av alder, ideelt for løping, svømming, turgåing, sykling og ski. Fysisk belastning bør innføres gradvis uten overbelastning av kroppen. Spesielt nyttig trening utendørs trening. Øvelse styrker hjertemuskelen og nervesystemet og bidrar til å forebygge stress.

Du bør revurdere dine spisevaner, slutte å spise salt og fettstoffer, bytte til lavt kalori diett, inkludert et stort antall fisk, sjømat, frukt og grønnsaker.

Ikke bli båret bort alkoholholdige drikker og spesielt øl. De bidrar til fedme, ukontrollert forbruk av bordsalt, skadelig for hjertet, blodkar, lever og nyrer.

Kast bort røyke, stoffer inneholdt i nikotin, provosere en endring i veggene i arteriene, øke deres stivhet, og kan derfor være ansvarlig for å øke trykket. I tillegg er nikotin veldig farlig for hjertet og lungene.

Prøv å være omgitt av en gunstig psykomotorisk miljø. Hvis mulig, unngå konflikter, husk, det ustabile nervesystemet utløser ofte utviklingen av arteriell hypertensjon.

Således kan det kort sagt sies at forebygging av arteriell hypertensjon inkluderer regelmessige undersøkelser av en kardiolog, riktig livsstil og en gunstig emosjonell bakgrunn av omgivelsene.

Hvis det er tegn på regelmessig økning i blodtrykket, bør du umiddelbart gå til en medisinsk anlegg. Husk at med dette kan du redde helsen og livet ditt!

Arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon - en vedvarende regulær eller senke blodtrykket under 100/60 mm. Hg. Art. Hypotensjon forekommer med svimmelhet, forbigående synsforstyrrelser, tretthet, søvnighet, tendens til besvimelse, brudd av termoregulering, og så videre. D. Diagnose av arteriell hypotensjon er basert på å bestemme nivået av blodtrykket (i vol. H. BP-overvåking), undersøkelse av hjerte, endokrine og nervesystem (EKG, ekkokardiografi, EEG, blod kjemi og andre.). Ved behandling av hypotensjon brukt ikke-medikament (terapi, massasje, hydroterapi, FTL, akupunktur, aromaterapi) og medikament (urte adaptogens cerebroprotectors, nootropiske medikamenter, beroligende midler) metoder.

Arteriell hypotensjon

Hypotensjon (hypotensjon) - lavt blodtrykk syndrom karakterisert ved vedvarende indeksene for systolisk (øvre) trykk mindre enn 100 mm Hg og det diastoliske (lavere) - mindre enn 60 mm Hg Arteriell hypotensjon er mer sannsynlig å påvirke unge kvinner og ungdom. På eldre aldre, på bakgrunn av vaskulær aterosklerose, oppstår aterosklerotisk arteriell hypotensjon på grunn av tap av vaskulær tone på grunn av aterosklerotiske forandringer.

På grunn av multifaktorutviklingen av denne tilstanden er arteriell hypotensjon gjenstand for studier av kardiologi, nevrologi, endokrinologi og andre kliniske disipliner.

Klassifisering av arteriell hypotensjon

På grunn av at arteriell hypotensjon kan forekomme hos raske individer, følger med ulike sykdommer eller er en uavhengig nosologisk form, brukes en enhetlig klassifisering av hypotoniske tilstander. Det skiller mellom fysiologisk, patologisk (primær) og symptomatisk (sekundær) arteriell hypotensjon.

For opsjoner fysiologisk hypotensjon omfatter hypotensjon som en individuell hastighet (som har en arvelig konstitusjonell tegn), adaptiv kompenserende hypotensjon (innbyggerne i høyfjellet, tropiske og subtropiske) og hypotensjon økt egnethet (vanlig blant idrettsutøvere).

Patologisk primære arteriell hypotensjon som en selvstendig sykdom, omfatter tilfeller idiopatisk hypotensjon og ortostatisk hypotensjon neurocirculatory ustabil med vendbar strømning eller vedvarende symptomer (hypotensjon).

Blant symptomatisk (sekundær) undersøker akutt arteriell hypotensjon (i løpet av kollaps, sjokk), og kroniske former resulterende organiske patologi av kardiovaskulære, nervøs, endokrine system, hematologiske sykdommer, rus etc.

Årsaker til arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon bør betraktes som en multifaktoriell tilstand, noe som reflekterer reduksjonen i blodtrykket i arteriesystemet under ulike fysiologiske og patologiske forhold. Årsaken til primær arteriell hypotensjon i 80% av tilfellene er nevrologisk dystoni. I henhold til gjeldende teorier, er den primære hypotensjon en spesiell form for nevrose vasomotoriske sentre i hjernen, hvor utviklingen av en ledende rolle for stress og langvarig stressituasjoner. Umiddelbare produserende årsaker kan være psykologisk traumer, kronisk tretthet og søvnmangel, depresjon.

Den sekundære hypotensjon er et symptom på andre eksisterende sykdommer: anemi, magesår, dumping-syndrom, hypotyroidisme, kardiomyopati, myokarditt, arytmi, diabetisk nevropati, cervical osteoartritt, tumorer, smittsomme sykdommer, hjertesvikt og andre.

Akutt hypotensjon kan oppstå samtidig massive blodtap, dehydrering, traumer, forgiftning, anafylaktisk sjokk, alvorlig forstyrrelse av hjertet som trigger hypotensive refleks. I disse tilfellene utvikles arteriell hypotensjon på kort tid (fra flere minutter til timer) og medfører utprøvde brudd på blodtilførselen til de indre organene. Kronisk arteriell hypotensjon har en tendens til å bli forlenget; Organismen er således tilpasset det senkede trykk, som et resultat av hvilke de uttrykte symptomene på en sirkulasjonsforstyrrelse er fraværende.

Arteriell hypotensjon kan også utvikle seg mot bakgrunnen av mangel på vitaminer B, C, E; Overholdelse av diett, overdose av medisiner, for eksempel ved behandling av hypertensjon. Fysiologisk hypotensjon kan forekomme hos friske personer med en genetisk predisposisjon for lavt blodtrykk, i trente idrettsutøvere, mens tilpasning til brå endringer i vær- og klimaforhold.

Patogenese av arteriell hypotensjon

Til tross for overflod av mulige årsaker, kan utviklingsmekanismen for arteriell hypotensjon være forbundet med fire hovedfaktorer: en reduksjon i minutt og sjokkkardiale utganger; reduksjon av BCC; redusert motstand av perifere fartøyer; en nedgang i venøs tilførsel av blod til hjertet.

Å redusere slag og minuttvolumet er funnet med alvorlig myokardial dysfunksjon under myokardialt, hjerteinfarkt, alvorlige arytmier overdose betablokkere, etc. D. redusert tone og perifere resistens kar (hovedsakelig arterioler og precapillaries) fører til utvikling av hypotensjon under kollaps toksisk eller smittsom natur, anafylaktisk sjokk. Hypotensjon som en følge av reduksjonen finner sted ved den ytre bcc (gastrointestinal) eller indre blødninger (for apopleksi eggstokk, milt ruptur, aorta-aneurisme brudd, og andre.). Rask evakuering eksudat med massive ascites eller pleuritt kan forårsake arteriell hypotensjon på grunn av reduksjon i venøse retur til hjertet, så mye av bcc er forsinket i de minste fartøyene.

Ved forskjellige former for hypotensjon kan detekteres brudd vaskulær regulering høyere autonome sentre, redusert blodtrykk Reguleringen av renin-angiotensin-aldosteronsystemet, vaskulær lidelse reseptor følsomhet overfor katekolaminer, forstyrrelser av afferente og efferente baroreflex bue porsjon.

Symptomer på arteriell hypotensjon

Fysiologisk hypotensjon gir i de fleste tilfeller ikke en person et spesielt ubehag. Den akutte formen av hypotensjon forekommer med alvorlig oksygenmangel av hjernevev, og derfor utvikler symptomer som svimmelhet, forbigående uklart syn, ustadige gangart, bleke hud, besvimelse.

Med kronisk sekundær arteriell hypotensjon kommer symptomene på den underliggende sykdommen frem. I tillegg har pasienter svakhet, sløvhet, døsighet, tretthet, hodepine, emosjonell labilitet, svekket hukommelse, forstyrrelser i termoregulering, svette føtter og hender, og takykardi. Et forlenget løpet av arteriell hypotensjon forårsaker menstruelle uregelmessigheter hos kvinner og styrke hos menn.

Ved ortostatisk arteriell hypotensjon utvikles det på grunn av endring i kroppens stilling fra horisontal til vertikal, forbetinget tilstand. Med arteriell hypotensjon kan vegetative kriser, vanligvis av vagoinsulær natur, forekomme. Slike anfall oppstår med adynamia, hypotermi, rikelig svette, bradykardi, blodtrykksfall inntil synkope, magesmerter, kvalme, oppkast, pustebesvær på grunn av krampe i strupehodet.

Diagnose av arteriell hypotensjon

I diagnoseprosessen er det viktig ikke bare å fastslå faktum av tilstedeværelsen av arteriell hypotensjon, men også for å finne ut årsakene til at den er forårsaket. For å riktig vurdere blodtrykket, krever en tredobbelt måling av blodtrykk med et intervall på 3-5 minutter. Daglig overvåking av blodtrykk gjør det mulig å bestemme svingninger i størrelsen og den daglige rytmen av blodtrykk.

For å utelukke eller bekrefte sekundær arteriell hypotensjon er en omfattende undersøkelse av tilstanden til kardiovaskulære, endokrine og nervesystemer nødvendig. For dette formål studert biokjemiske blodparametre (elektrolytter, glukose, kolesterol og lipid fraksjoner), blir EKG utføres (ved hvile og ved fysisk test), postural test, ekkokardiogram elektroencefalografi og t. D.

For å fastslå behovet for mer grundig undersøkelse, bør pasienter med arteriell hypotensjon konsulteres av en kardiolog, nevrolog, økolog, endokrinolog.

Behandling av arteriell hypotensjon

Til behandling av arteriell hypotensjon fortsetter bare etter en etablering av den eksakte grunnen til depresjon av en BP. Med sekundær symptomatisk hypotensjon vil hovedsykdommen være gjenstand for eksponering. Arteriell hypotensjon av nevrogengetativ genese krever først og fremst korreksjon av vegetativ ubalanse ved bruk av medisinske og ikke-medisinske metoder.

Komplekset av medisinske og fritidsaktiviteter kan omfatte normalisering av dagens regime og ernæring, ulike muligheter for psykoterapi; massasje av nakke og krage sone, aromaterapi massasje; hydroterapi (skotsk dusj, sirkulær dusj, Vichy dusj, hydromassasje, aromatiske og mineralske bad); akupunktur, fysioterapi (elektroforese på kraftsonen, elektroslange); aromaterapi, aeroionoterapi, treningsbehandling.

Medikamentbehandlingen foregår hypotensjon preparater av ulike grupper: vegetabilske adaptogens (Schisandra skjær, aralia, ginseng); kolinolytika, cerebroprotektorer (cinnarizin, vinpocetin); nootropic drugs (glycin, pyracetam); antioksidanter og vitaminer (ravsyre, vitaminer A, B, E); antidepressiva og beroligende midler. Ved akutt hypotensjon for hurtig å øke og stabilisere blodtrykket innført kardiotoniske og vasokonstriktorer (fenylefrin, dopamin), glukokortikoider, båret saltvannsinfusjon og kolloidale oppløsninger.

Forebygging av arteriell hypotensjon

De generelle prinsippene for forebygging av primær arteriell hypotensjon er redusert for å observere dagens regime, opprettholde en sunn og aktiv livsstil, spille sport (svømming, gåing, gymnastikk), ernæring, utestenging av stress. Nyttige prosedyrer som styrker fartøyene (kontrastdusj, herding, massasje).

Forebygging av sekundær arteriell hypotensjon er forebygging av endokrine, nevrologiske, kardiovaskulære sykdommer. Pasienter med arteriell hypotensjon anbefales kontinuerlig overvåking av blodtrykksnivå, regelmessig overvåking av kardiolog.

Arteriell hypotensjon - hva er det?

Arteriell hypotensjon er representert ved en jevn nedgang i det øvre systoliske blodtrykket under 100-110 mm Hg. Art. hos kvinner og menn, henholdsvis. Denne termen er brukt til å beskrive alle tilfeller forbundet med en vedvarende blodtrykksfall. Som synonymer er bruk av termer arteriell hypotensjon eller essensiell hypotensjon akseptabel.

Direkte behandling av hypotensjon er avhengig av sykdommens art og type, samt om hvor negativt det påvirker livet.

Årsaker til sykdommen

Perikardielle sykdommer kan forårsake arteriell hypotensjon

Denne tilstanden utvikler seg på grunn av forstyrrelser i funksjonen av systemer som er ansvarlige for å opprettholde normalt blodtrykk. De vanligste årsakene til hypotensjon er:

 • Tar medisiner som bidrar til å redusere blodtrykket.
 • Allergiske reaksjoner, forgiftning eller vegetative lidelser, som reduserer tonen i arterielle kar.
 • Sykdommer i perikardiet, hjertefeil eller hjertesvikt, som reduserer hjertearbeidet.
 • Blodtap eller dehydrering, reduserer volumet av sirkulerende blod.

Klassifisering av hypotensjon

Hypotensjon er klassifisert i kronisk og akutt, avhengig av utviklings tiden. Det er dette faktum som bør styres ved å velge behandling av hypotensjon.

 1. Utviklingen av akutt hypotensjon skjer innen få timer, minutter eller sekunder. Tegn på hypotensjon er i dette tilfellet representert av tegn på oksygen sult og nedsatt blodtilførsel til indre organer. Bakgrunnen for utviklingen av denne sykdomsformen kan være forgiftning, akutt blodtap, utløsning av hypotensive reflekser, unormale hjertesykdommer, anafylaktisk sjokk eller massivt trauma.
 2. Ved kronisk hypotensjon varer sykdommen lenge nok og symptomene er ofte fraværende. I dette tilfellet tilpasser kroppen gradvis til senket trykk. Kronisk hypotensjon kan i sin tur være primær eller sekundær.
 • Primær hypotensjon er en uavhengig sykdom, forårsaket av en reduksjon i aktiviteten til sentrene til VNS, som er ansvarlig for blodtrykket. For noen mennesker er denne tilstanden ansett som fysiologisk, noe som skyldes egenartene i kroppens grunnlov. I medisin er denne sykdommen vanligvis kalt den hypotensive typen neurokirkulatorisk dystoni.
 • Sekundær kronisk arteriell hypotensjon anses som et tilfeldig symptom på andre plager, ledsaget av forstyrrelser av mekanismene som regulerer blodtrykket. Som nevnt kan sykdommer betraktes som kronisk hjertesykdom, endokrine system sykdommer, nervesykdommer og hjernesykdommer.

symptomatologi

For akutt hypotensjon preget av svimmelhet og svimmelhet

Symptomer på hypotensjon er også avhengig av sykdommens art.

 • Symptomer på akutt hypotensjon er en kortvarig synsforstyrrelse, svimmelhet eller svimmelhet.
 • Kronisk arteriell hypotensjon er mindre uttalt gjennom symptomer og ofte er de fraværende. Imidlertid er det verdt å ta hensyn til tendensen til besvimelse, døsighet, følelse av utmattelse, samt klager på rask tretthet.

Effektiv behandling

Behandlingen av sykdommen gjelder flere alternativer, som anbefales å bli kombinert avhengig av sykdommens art.

1. Generelle aktiviteter.

 • Økt fysisk aktivitet, for eksempel morgenøvelser eller regelmessige spaserturer.
 • Bruk av mineralvann med natrium og øke innholdet av salt mat i kostholdet.
 • Hvil på en høyere pute.
 • Hvis svimning oppstår ofte, er det forbudt å stå opp skarpt.
 • Hvis det er en følelse av besvimelse, er det nødvendig å legge seg ned eller sette seg, i ekstreme tilfeller krysse beina og rytmisk belastning av bukpress og benmuskler.

2. Hastigheten av narkotikabehandling observeres dersom de generelle tiltakene ikke gir den rette effekten.

 • Enkelte legemidler kan brukes til å øke blodtrykket. Disse inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, men i kliniske studier har deres effektivitet ennå ikke blitt bevist. Det er også verdt å huske den betydelige giftigheten av slike legemidler. Deres handling er basert på blokkering av syntesen av prostaglandiner.
 • Koffein og produkter som inneholder denne komponenten ble brukt

Koffeinholdige matvarer forhindrer forverring av symptomer

tidligere, men deres effektivitet ved kliniske studier er heller ikke bevist. Deres tiltak bidrar hovedsakelig til å forhindre forverring av symptomene på sykdommen etter å ha spist.

 • Betablokkere viser tilstrekkelig effektivitet. Ved utnevnelsen brukes gjennomsnittlige terapeutiske doser. Leger forstår fullstendig prinsippet om deres handling i forhold til hypotensjon.
 • Stimulerende midler av alfa-adrenerge reseptorer studeres mer detaljert. Noen av dem bidrar til en betydelig økning i blodtrykket, noe som gir en vasodilaterende effekt.
 • 3. Behandling av hypotensjon med folkemessige rettsmidler innebærer bruk av tonisk bad, aromatiske oljer, terapeutisk gymnastikk.

  • Spesielt effektive er oljer av rosmarin, grapefrukt, mandarin, sitron, timian og mynte, nelliker og basilikum, salvie, furugran. Du kan bruke dem i aroma lampen.
  • For å ta tonic bad, bruk sjøsalt med sitrus eller nåleplanteolje.
  • Terapeutiske øvelser øker i sin tur intensiteten

  Terapeutiske øvelser bidrar til å forbedre pasientens tilstand med hypotensjon

  blodsirkulasjon i kroppen, øke muskeltonen og styrke blodkarets vegger. Tilbring gymnastikken i en utsatt posisjon, slik at blodet i hele kroppen fordeles like jevnt som mulig. Kryss armer og ben på balansen vekselvis eller samtidig. Styr muskler i nakken, lukk cysterne på baksiden av hodet og skape motstand mellom hodet og hendene.

  Forebyggende tiltak

  Forebygging av hypotensjon er viktig, spesielt hvis du er genetisk utsatt for sykdommen. For å gjøre dette, følg følgende anbefalinger:

  • Behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
  • Tidlig behandling av fokus av kroniske smittsomme sykdommer;
  • Fullstendig søvn;
  • Dosert og vanlig trening;
  • Regelmessig går;
  • Overholdelse av riktig diett, som inkluderer hele spekteret av vitaminer og næringsstoffer som kreves av kroppen for fullverdig aktivitet.
  • Overholdelse av dagens rasjonelle regime.

  Den spesifikke typen behandling bør velges under hensyntagen til arten av hypotensjon. Det er obligatorisk å observere legen og om nødvendig bruke medisiner, konsulter en spesialist.

  Liker du artikkelen? Fortell vennene dine om artikkelen om sosiale nettverk. Dette er ikke vanskelig - bare klikk på den tilhørende knappen nederst

  Hva er arteriell hypotensjon, årsaker, tegn og behandling

  Begrepet arteriell hypotensjon (hypotensjon) i bokstavelig oversettelse fra det latinske språket indikerer en nedgang i tonen i arteriene. Generelt uttrykker denne setningen tilstanden til menneskekroppen, der det er en reduksjon i blodtrykket under normal nivå. Dette kan føre til flere forskjellige grunner som er viktige å vite for riktig og tilstrekkelig behandling av arteriell hypotensjon.

  Arteriell hypotensjon - hva er det, utviklingsmekanismen

  Blod kan oppfylle sine grunnleggende biologiske funksjoner ved å mate og transportere oksygen til vev bare under betingelse av dets likestrøm. Blodstrømmen kommer fra hjertearbeidet, som med hver reduksjon (systole) skyver inn i blodkaret en viss mengde blod. På grunn av forskjellen i blodtrykk til veggene på fartøyene beveger det seg (blodstrøm) fra arterial til venøs seng, hvor graden av trykk er lavere. I arterier dannes trykk på grunn av flere fysiske faktorer, som inkluderer:

  • Tonus arterier og den totale diameteren av deres lumen.
  • Volumet av blod.
  • Støtvolum av blod (mengden blod som skyves av hjertet for en reduksjon).
  • Hjertefrekvens per minutt.

  Senker blodtrykket under 90/60 mm Hg. Art. oppstår når en av de som er involvert i dannelsen faktorer - økningen i diameter av hulrommet i arteriene (tilfellet når senking av tonen i veggene), en nedsettelse av blodvolumet (avvik totalt blodvolum og det totale volum av det vaskulære bed), og redusert blod utgang av hjertet under systolen.

  Årsaker til lavt blodtrykk

  Arteriell hypotensjon er en tilstand av kroppen, som kan føre til ulike grupper av årsaker - en nedgang i tonen i musklene i arteriene, en reduksjon i volumet av blod og hjertens funksjonelle aktivitet. Redusering av muskeltonen i arterieveggene fører til en økning i diameteren av deres lumen, noe som fører til en reduksjon av blodtrykket. Årsakene til denne tilstanden er:

  • Ekstrem forgiftning - Inntak av bakterielle, kjemiske giftstoffer.
  • Alvorlige allergiske reaksjoner - en reduksjon i tone i arteriene skjer under virkningen av sirkulerende antigen-antistoffkomplekser og histamin, som er den viktigste mediatoren av allergi.
  • Utilstrekkelig inntaksreguleringsnerveimpulsene til arterier på grunn av nervesystemet patologi - slag, cerebrale funksjons eller organiske skader på hjerne, smittsomme sykdommer i nervesystemet, hjerne- eller ryggmargsskade (slag, og kraniocerebralt traume).
  • Fysiologisk ekspansjon av arterier under tilpasning av menneskekroppen under forhold med redusert atmosfærisk trykk (høye fjell).
  • Ortostatisk hypotensjon - reduksjon i blodtrykk under overgang av en person fra en horisontal posisjon til en vertikal stilling. Ofte er dette det første symptomet på ulike patologiske prosesser i kroppen.
  • Redusere tonen i hele kroppen på grunn av søvnmangel, kronisk fysisk eller psykisk overarbeid, hypovitaminose (utilstrekkelig inntak av vitaminer i kroppen), dårlig ernæring.
  • Hypopituitarism - redusere syntese av hele eller deler av hypofysehormoner, særlig hvis den har den akutte kurs.

  For å redusere volumet av blod i de kar som resulterer alvorlig blodtap på grunn av ytre eller indre blødninger, signifikant fall brannsår (i dette tilfellet når det gjelder skader av huden effusjon betydelig mengde plasma). Utilstrekkelig funksjonsaktivitet i hjertet er et resultat av akutt eller kronisk hjertesvikt på grunn av myokardinfarkt, myokardiopati og hjertefeil.

  Etter betydelig blodtap, en viss tidsperiode, kan blodtrykksnivået forbli uendret på grunn av reflekspasm i arterielle kar, da utvikler progressiv hypotensjon.

  Symptomer på hypotensjon

  For det kliniske bildet av arteriell hypotensjon er karakteristisk for utviklingen av en rekke symptomer, som inkluderer:

  • Den generelle svakheten, som korrelerer med nivået av trykkreduksjon.
  • Døsighet - er til stede selv med tilstrekkelig søvn dagen før, tretthet om morgenen etter en natts søvn.
  • Meteosensitivitet er en betydelig forverring av forholdene når værforholdene endres (atmosfæriske fronter, nedgang i atmosfærisk trykk).
  • Forringelse av minne, reduksjon av mental arbeidskapasitet, spredning.
  • Krenkelse av lokal termoregulering av en kropp som er vist med kalde børster og stopp.
  • Blek hud og sclera.
  • Dårlig toleranse for fysisk aktivitet, som er ledsaget av en hjertebank og kortpustethet.
  • Hodepine, som kan være av forskjellig natur og lokalisering, svimmelhet, tinnitus.
  • Periodisk kvalme, rask bevegelsessykdom.

  Denne symptomatologien er hovedsakelig manifestert med en tilstrekkelig lang, men moderat reduksjon av blodtrykket. Ved signifikant hypotensjon utvikles en skarp forverring av tilstanden, mørkere i øynene, merket svimmelhet, forvirring, til det er fullstendig fravær.

  Med en kritisk blodtrykksfall, har systolisk indeks under 70 mm Hg. Art. utvikler akutt nekrose (død) av nyrene, på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til dem.

  Arteriell hypotensjon - behandling

  Hovedmålet med å behandle denne tilstanden er å normalisere blodtrykket. Terapeutiske tiltak er avhengig av hovedårsaken til reduksjonen, de inkluderer:

  • Økning i arteriene i hjernen ved hjelp av hormoner (adrenalin, glukokortikosteroider) eller stimulatorer av nervesystemet (cordiamin). Denne tilnærmingen er kun effektiv i tilfelle av en nedgang i tonen i arteriene.
  • Påfylling av volumet av blod etter blødning - er utført via intravenøs infusjon av kolloidale løsninger (som i densitet og andre fysikalske parametere ligger tett opptil de blodplasma) og saltvann (Reopoligljukin, fysiologisk koksaltoppløsning).
  • Stimulering av hjertets funksjonelle aktivitet - utføres ved hjelp av hjerte glykosider preparater for kronisk hjertesvikt (korglikon, digoksin).

  I tilfelle av arteriell hypotensjon, som er en konsekvens av blodtap, er det svært viktig å stoppe blødningen, siden med fortsatt tap av blod og plasma vil effekten av behandlingen være ekstremt lav.

  For behandling av langvarig arteriell hypotensjon på grunn av overarbeid, stress, anbefales det å ha en god hvile med 8 timers søvn, tilstrekkelig ernæring og inntak av vitaminer. Også, for å normalisere trykket, kan du bruke plante adaptogens - tinktur av magnolia vintre, eleutherococcus, ginseng. Langvarig det er tegn på redusert trykk, er det nødvendig å konsultere en kardiolog og gjennomgå ytterligere undersøkelse, inkludert blodprosent, EKG, EEG, datastyrte tomografi for nøyaktig å fastslå årsaken.

  Les Mer Om Fartøyene