Les om helse

Hva er blodtrykket til en person avhengig av?

Det er ingen tvil om at blod med sine forskjellige oppgaver ikke bare kan strømme: det må passere en vanskelig bane gjennom kroppen. Dette krever et kraftig trykk, som gir strømmen av strømmen. Et slikt trykk er selvsagt ikke skapt med ett hjerte, mens motstanden til blodkar er også nødvendig. Dette minner om en hageslange: vannstrømmen er sterkere og slår videre hvis slangen er forkomprimert. Hvis slangenes lumen, gjennom hvilken væsken flyter, komprimeres, er det en "aspirasjon": strålen blir tynnere, men har mer trykk.


En lignende prosess oppstår med blodsirkulasjonen. Trykket som hjertet pumper blod inn i sirkulasjonssystemet forblir det samme eller øker enda, avhengig av om karene er anstrengt eller avslappet. Mengden blod, ved et bestemt tidsintervall som strømmer gjennom sirkulasjonssystemet, og trykket under hvilket dette arbeidet utføres, i en sunn organisme, avhenger kun av minutt for time behov. I hvilemodus, med en puls på 70-80 slag per minutt, går ca. 5 liter blod gjennom hjertet og sirkulasjonssystemet. Med en sterkere spenning kan denne mengden øke til 25 liter. Selvfølgelig må hjertet svinge mer og raskere for å bære en slik økning i lasten. Men det er det som er viktig: ikke bare arbeidet med muskler, som roing, sprinting, kan vektløfting være en tung belastning, men også prosessene selv inne i kroppen som vi vanligvis ikke engang merke til, for eksempel, fordøyelse, nyrefunksjon og lever eller intensiv prosess med gjenoppretting. Blodet sendes kontinuerlig til stedet der det er presserende behov.

Trykket kan også påvirkes av det faktum at du for eksempel har satt i køen i lang tid til legen, eller kanskje du måtte klatre opp trappen. Hvis du selv måler trykket samtidig med bestemte intervaller i samme humør, kan du også bedømme om verdiene går utover normen eller ikke.

Blodtrykk

Temperatur, indikatorer for analyse, arterielt blodtrykk av det første signalet om utvikling av sykdommen. Hvis en person er sunn, tror han ikke hva gjennomsnittspoengsummen er 120/80 i journalen. Hvorfor påvirker blodtrykket menneskers helse, hva sier disse tallene? Hva skjer hvis BP-karakteristikken endres?

Begrepet blodtrykk

Blodet i karene beveger seg på grunn av internt blodtrykk. Således er stoffskiftet sikret. Det er venøs, kapillært og arterielt trykk. Dette nivået hopper: øker med en sammentrekning av hjertemuskelen (systole) og avtar med avslapning (diastol). Blod som utkastes fra hjertet, strekker seg til veggene i de sentrale arteriene og aorta. Under en pause i hjertets arbeid, demper disse veggene og skyver blodet ut av hjertet inn i karet.

Verdien av AD er avhengig av:

 • frekvens og kraft av kompresjon av hjertet;
 • blodvolum i en reduksjon;
 • Måten som vaskulære vegger motvirker effekten som utøves;
 • blodvolum i blodet, etc.

Blodtrykksnivået bestemmes av 2 siffer - systolisk (kardial) og diastolisk (lavere) trykk. Forskjellen mellom disse indeksene kalles pulstrykket, i norm er det lik 30 til 50 mmHg. Midlertidig økning i blodtrykk fra stress, bevegelse eller fysisk anstrengelse er en fysiologisk tilpasning til ytre stimuli.

Blod og blodtrykk

Blodet sirkulerer kontinuerlig gjennom karene. Volumet som går gjennom fartøyet per tidsenhet kalles blodstrømmen. Mengden blodstrøm er avhengig av den hydrodynamiske motstanden av blodstrømmen og forskjellen i trykk i begynnelsen og slutten av fartøyet. Minuttvolumet i hjertet av en voksen er 5 l / min. Maksimalt trykk er i lungearterien og aorta, jo lenger fra hjertet, jo lavere er det.

Mengden blodstrøm i kroppen bestemmer hvilke typer vev: Noen muskler eller organer under bevegelse, belastning trenger 20 ganger mer blod enn vanlig. Imidlertid kan volumet av blodstrøm per minutt bare øke 4-7 ganger. For å sikre at det ikke er mangel på næringsstoffer i vev, omdirigerer interne mekanismer strømmen til organer eller muskler med økt behov for blod i denne tidsperioden. I de venøse karene er det ingen puls, blodbevegelsen oppstår på grunn av venøse ventiler, muskelkontraksjoner og puste. Åndedrettsprosessen sikrer overføring av blod fra bena til brystet. Typer sirkulasjon - pulmonal (liten sirkel) og systemisk (stor sirkulasjon av blodsirkulasjon). 84% av det totale blodvolumet sirkulerer i en stor sirkel.

Normalt trykk

Etter hvert som blodet beveger seg i en stor sirkulasjonssirkel, reduseres trykknivåene. Egenskaper for blodtrykk, avhengig av type fartøy:

 • i aorta - 140/90 (dette regnes som en normal indikator);
 • i store fartøyer - 120/75, i arterioles - 40 mm Hg, opp til 10 mm Hg. Art. - i kapillærene;
 • i blodårene fortsetter blodtrykket å avta, mens indikatoren i store årer kan bli negativ.

Normalt trykk hos en person er avhengig av vaner, yrker, livsløp, kroppskarakteristikker, vannforbruk. standarder nivå endrer seg med stress, følelsesmessig og fysisk øvelse hos eldre, øvre blodtrykk hos barn er beregnet i henhold til formelen 50 + 2f, hvor f - alderen på barnet. Skalaen som bestemmer gjennomsnittlig BP for eldre, voksne og ungdom:

Blodtrykk

Blodtrykk i hulene i hjertet og karene

Blodtrykk - en av de ledende parametrene for hemodynamikk, karakteriserer kraften som utøves av blodstrømmen på blodkarets vegger.

Blodtrykket avhenger av mengden blod som utløses av hjertet i arterien, og fra den totale perifer motstanden som møter blod, strømmer gjennom arterier, arterioler og kapillærer.

For å bestemme verdien av blodtrykk hos mennesker, bruk metoden foreslått av NS. Korotkov. Bruk Riva-Rocchi sphygmomanometer til dette formål. En person bestemmer vanligvis mengden av arterielt trykk i brachialarterien. For å gjøre dette, påføres en mansjett på skulderen, og luft injiseres inntil den er komprimert helt, noe som kan indikeres ved å stoppe pulsen.

Hvis du øker trykket i mansjetten over nivået på systolisk blodtrykk, blokkerer manchetten helt arterien lumen og blodstrømmen i den stopper. Lydene er fraværende. Hvis man etter hvert slippe luft fra mansjetten, så vil trykket i det være litt under nivået på systolisk blod, blodet i systolen overstyrer det pressede området. Et slag mot vev av arterien av en del blod som beveger seg med stor hastighet og kinetisk energi gjennom det pressede området, genererer en lyd hørt under mansjetten. At trykket i mansjetten, som de første lydene ser ut i arterien, tilsvarer maksimumet, eller systolisk trykk. Ved ytterligere senking av trykket i mansjetten kommer øyeblikket når det blir lavere enn det diastoliske blodet, blodet begynner å passere gjennom arterien både under systolen og under diastolen. På dette punktet forsvinner lyden i arterien under mansjetten. Ved verdien av trykket i mansjetten i det øyeblikk forsvunnet av lyder i arterien, er størrelsen minimums, eller diastolisk, trykk.

Maksimalt trykk i brachialarterien hos en voksen sunn person er i gjennomsnitt 105-120 mm Hg. st, og minimum - 60-80 mm Hg. Art. Økt blodtrykk fører til utvikling av hypertensjon, redusere til hypotensjon.

Normale blodtrykksverdier avhengig av alder

Forskjellen mellom maksimum og minimum trykk kalles pulstrykk.

Arterielt blodtrykk stiger under påvirkning av ulike faktorer: når man utfører fysisk arbeid, med ulike følelsesmessige tilstander (frykt, sinne, skrekk, etc.); det avhenger også av alder.

Fig. 1. Verdien av systolisk og diastolisk trykk, avhengig av alder

Blodtrykk i hjertens hulrom

Blodtrykk i hjertehulen er avhengig av en rekke faktorer. Blant dem, kraften av sammentrekning og grad av avslapping av myokardiet, volumet av blod som fyller hjertehulen, blodtrykket i karene som blodet flyter fra under diastolen og inn i hvilket blodet utvises under systolen. Blodtrykk i venstre atrium varierer fra 4 mm Hg. Art. i diastol opptil 12 mm Hg. Art. i systolen og i høyre - fra 0 til 8 mm Hg. Art. Blodtrykk i venstre ventrikel på slutten av diastolen er 4-12 mm Hg. st., og på slutten av systolen - 90-140 mm Hg. Art. I høyre ventrikel er det på enden av diastolen 0-8 mm Hg. st., og på slutten av systolen - 15-28 mm Hg. Art. Dermed er variasjonen i blodtrykk i venstre ventrikkel 4-140 mm Hg. st. og i høyre - 0-28 mm Hg. Art. Blodtrykk i hjertehulene måles under hjertesignal med trykkfølere. Dens verdier er viktige for å vurdere tilstanden til myokardiet. Spesielt er økningen i blodtrykk under ventrikulær systole en av de viktigste egenskapene ved kontraktiliteten til deres myokardium.

Fig. 2. Plan for endringer i blodtrykk i ulike deler av kardiovaskulærsystemet

Blodtrykk i arterielle kar

Blodtrykk i arterielle blodkar, eller blodtrykk, er en av de viktigste indikatorene for hemodynamikk. Det oppstår som et resultat av påvirkning på blodet av to motsatt rettede krefter. En av dem er styrken til det kontrakterende myokardiet, hvis virkning er rettet mot å fremme blod i karene, og det andre er motstanden mot blodstrømmen, betinget av egenskapene til karene, masse- og blodegenskapene i den vaskulære kanalen. Blodtrykket i arteriekarene avhenger av de tre hovedkomponentene i kardiovaskulærsystemet: Hjertets arbeid, fartøyets tilstand, volumet og egenskapene til blodet som sirkulerer i dem.

Faktorer som bestemmer blodtrykk:

 • Blodtrykk beregnes med formelen:
  AD = IOC • OCC, hvor blodtrykket er arteriell trykk; IOC - minutt volum av blod; OPSS er en vanlig perifer vaskulær motstand;
 • kraft av hjertesammensetninger (IOC);
 • Tonen på fartøyene, spesielt arteriolene (OPSS);
 • aortisk kompresjonskammer;
 • blod viskositet;
 • volum sirkulerende blod;
 • intensitet av utstrømning av blod gjennom forkjølelsessengen
 • Tilstedeværelsen av vasokonstriktiv eller vasodilerende regulatoriske påvirkninger

Faktorer som bestemmer venetrykk:

 • Restmotivskraft av hjertesammensetninger;
 • årenes tone og deres totale motstand
 • volum sirkulerende blod;
 • reduksjon av skjelettmuskler;
 • luftveisbevegelser i brystet;
 • sugende handling av hjertet;
 • forandring i hydrostatisk trykk på forskjellige stillinger i kroppen;
 • Tilstedeværelsen av regulatoriske faktorer som reduserer eller øker lumen i venene

Størrelsen på blodtrykket i aorta og store arterier bestemmer blodtrykksgradienten i karene i hele den store sirkelsirkulasjonen og størrelsen på de volumetriske og lineære blodstrømningshastighetene. Blodtrykk i lungearterien bestemmer arten av blodstrømmen i karene i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Verdien av blodtrykk er en av kroppens vitale konstanter, som reguleres av komplekse, multi-kretsmekanismer.

Metoder for å bestemme blodtrykk

I lys av betydningen av denne indikatoren for livets organisme Blodtrykk er en av de mest evaluerte indikatorene for blodsirkulasjon. Dette skyldes også den relative tilgjengeligheten og enkelheten til metoder for å bestemme blodtrykket. Måling er en obligatorisk medisinsk prosedyre for å undersøke pasienter og friske mennesker. Når det er signifikante avvik i blodtrykk fra normale verdier, brukes metoder for korreksjon basert på kunnskap om fysiologiske mekanismer for blodtrykksregulering.

Metoder for måling av trykk

 • Direkte invasiv trykkmåling
 • Ikke-invasive metoder:
  • Riva-Rocchi-metoden;
  • auskultativ metode med tone registrering Korotkov;
  • oscilloskop
  • tahoostsillografiya;
  • angiotensitonografi av N.I. Arinchin;
  • elektrosfigmomanometriya;
  • 24-timers blodtrykksovervåking

Definer arteriell blodtrykk ved to metoder: direkte (blodig) og indirekte.

ved direkte metode måle blodtrykk i arterien, injiser en hul nål eller en glasskanyl forbundet med et manometerrør med stive vegger. Den direkte metoden for å bestemme blodtrykket er mest nøyaktig, men det krever kirurgisk inngrep og brukes derfor ikke i praksis.

Senere for å bestemme systolisk og diastolisk trykk, N.S. Korotkov utviklet den auskultative metoden. Han tilbød å høre på vaskulære toner (lydfenomener) som oppstod i arteriene under manøvreringsstedet. Korotkov viste at i den uutviklede arterien produseres ingen lyd når blodet beveger seg. Hvis du øker trykket i mansjetten over systolisk, deretter i den klemte brachialarterien, stopper blodstrømmen og det finnes ingen lyder også. Hvis gradvis slippe luften ut av mansjetten, i det øyeblikk når det blir trykket noe lavere systoliske blodovervinner kvalt del treffer arterieveggen og lyden oppfanges ved lytting under mansjetten. Skjermen av trykkmåleren når de første lydene vises i arterien, tilsvarer det systoliske trykket. Ved ytterligere senking av trykket i mansjetten blir lydene først forsterket og forsvinner deretter. Manometerets målinger svarer på dette tidspunkt til det minste diastoliske trykket.

Som eksterne indikatorer for det nyttige resultatet av fartøyets toniske aktivitet er: arteriell puls, venetrykk, viral puls.

Arteriell puls - rytmiske svingninger i arterievegget, forårsaket av en systolisk økning i trykk i arteriene. En pulsbølge vises i aorta i øyeblikket ved utkastning av blod fra ventrikkelen, når trykket i aorta stiger kraftig og veggen strekkes ut. Bølgen av økt trykk og oscillasjon av vaskulær veggen forårsaket av denne strekk spredes med en viss hastighet fra aorta til arterioler og kapillærer, hvor pulsbølgen går ut. Pulskurven registrert på papirbåndet kalles et sphygmogram.

På aorta og store arteries sphygmogrammer er to hoveddeler utbredt: kurvens oppgang er en anakrotisk og kretsens tilbakeslag er katakomb. Anakotisk er på grunn av en systolisk økning i blodtrykket og strekk av arterievegget med blod drenert fra hjertet ved begynnelsen av utkastningsfasen. En kaskade oppstår på enden av sykehuset i ventrikkelen, når trykket i det begynner å falle og pulskurven avtar. I det øyeblikk ventrikkelen begynner å slappe av og trykket i hulrommet blir lavere enn i aorta, går blodet ut i arterialsystemet tilbake til ventrikkelen. I løpet av denne perioden faller trykket i arteriene kraftig og en dyp depresjon - snittet - vises på pulskurven. Bevegelsen av blod tilbake til hjertet møter et hinder, ettersom semilunarventilene påvirkes av omvendt blodstrøm, er lukket og forhindrer inngangen til venstre ventrikel. En bølge av blod reflekteres fra ventiler og skaper en sekundær bølge av trykkøkning, kalt en dikotisk oppstigning.

Fig. 3. Det arterielle sphygmogrammet

Pulsen karakteriserer frekvensen, fyllingen, amplituden og rytmen til spenningen. Pulse av god kvalitet - full, rask, fylt, rytmisk.

Viral puls bemerket i store årer nær hjertet. Det er forårsaket av vanskeligheten av blodstrømmen fra blodårene til hjertet under sykehuset i atriene og ventriklene. Grafisk innspilling av puls kalles et phlebogram.

Daglig overvåking av blodtrykk - måling av blodtrykk innen 24 timer i automatisk modus med etterfølgende dekoding av posten. Parametrene for blodtrykk varierer over hele dagen. Hos en sunn person begynner blodtrykket å øke klokken 6.00, når de maksimale verdiene 14.00 - 16.00, senker etter 21.00 og blir minimal under en natts søvn.

Fig. 4. Daglige svingninger i blodtrykk

Systolisk, diastolisk, puls og gjennomsnittlig hemodynamisk trykk

Trykket som utøves på arterieveggen ved blodet som er inneholdt i det, kalles arterielt trykk. Dens styrke skyldes hjertets kraft, blodstrømmen i arteriesystemet, volumet av hjerteutgang, elasticiteten til blodkarets vegger, viskositeten til blod og en rekke andre faktorer. Skille mellom systolisk og diastolisk blodtrykk.

Systolisk blodtrykk - Maksimal verdi av trykk, som er notert ved tidspunktet for kardial sammentrekning.

Diastolisk trykk - Det minste trykket i arteriene med avslappning av hjertet.

Forskjellen mellom systolisk og diastolisk trykk kalles pulstrykk.

Gjennomsnittlig dynamisk trykk er trykket der, i fravær av pulsoscillasjoner, observeres den samme hemodynamiske effekten som ved et naturlig oscillerende blodtrykk. Trykket i arteriene under diastolen i ventriklene faller ikke til null, det opprettholdes på grunn av elastisiteten til arterieveggene strukket under systolen.

Fig. 5. Faktorer som bestemmer gjennomsnittlig arterielt trykk

Systolisk og diastolisk trykk

Systolisk (maksimal) arteriell trykk er den høyeste verdien av trykket som utøves av blod på arterieveggen under ventrikulær systole. Størrelsen på systolisk blodtrykk avhenger hovedsakelig av hjertet, men størrelsen påvirkes av volumet og egenskapene til det sirkulerende blodet, så vel som tilstanden til vaskulær tone.

Den diastoliske (minimum) arterielt trykk kalles sitt laveste nivå, som blodtrykket i store arterier reduseres under diastol i ventriklene. Verdien av diastolisk blodtrykk avhenger hovedsakelig av tilstanden av vaskulær tone. Men en økning Blodtrykkdiastereomere kan observeres mot en bakgrunn av høye verdier av IOC og hjertefrekvens ved normal eller til og med redusert total perifer motstand mot blodstrøm.

Det normale nivået av systolisk trykk i brachialarterien for en voksen er vanligvis i området 110-139 mm Hg. Art. Grensene for normen for diastolisk trykk i brachialarterien er 60-89 mm Hg. Art.

Kardiologer skiller konseptet med det optimale nivået av blodtrykk når systolisk trykk er noe mindre enn 120 mm Hg. st. og diastolisk mindre enn 80 mm Hg. Artikkel.; normal - systolisk mindre enn 130 mm Hg. Art. og diastolisk mindre enn 85 mm Hg. Artikkel.; et høyt normalt nivå med et systolisk trykk på 130 til 139 mm Hg. Art. og diastolisk 85-89 mm Hg. Art. Til tross for at med alder, spesielt hos personer over 50 år, øker blodtrykket gradvis, det er nå ikke akseptert å snakke om aldersnorm for blodtrykksøkning. Med en økning i systolisk trykk over 140 mm Hg. og diastolisk over 90 mm Hg. Art. Det anbefales å ta tiltak for å redusere det til normale verdier.

Tabell 1. Normale blodtrykksverdier avhengig av alder

alder

Blodtrykk, mm Hg. Art.

Arterialtrykk: normen for en person, årsakene til avviket

Arterialtrykk er den kraften som hjertet driver blod gjennom arteriene. Denne verdien er den viktigste egenskapen, som gjør det mulig å vurdere den generelle helse og funksjonalitet i kardiovaskulærsystemet. Mengden blodtrykk er ikke konstant og varierer, avhengig av endringsforhold. Kortsiktige svingninger i blodtrykk (BP) er ikke farlige, men en jevn økning eller reduksjon i denne indikatoren indikerer en funksjonsfeil i kroppen.

Normen for en person er 120 til 80 mm Hg. Art. Denne verdien er gjennomsnittsverdien, mindre avvik på 10 mm Hg. Art. i større eller mindre side - dette er en variant av den fysiologiske normen for en bestemt person. Ifølge statistikken er mannlig trykk i gjennomsnitt 5 mm Hg. Art. høyere enn kvinners.

Når blodtrykket måles, viser tonometeret to siffer. Det første tallet er det systoliske blodtrykket, også kalt det øverste. Denne figuren beskriver den kraften som blodet presser på arteriene på, når sammentrekningen av hjertemusklene skjer. Den andre verdien er diastolisk eller lavere trykk, som karakteriserer blodtrykket ved hjerteavslapping. Forskjellen mellom disse indikatorene er pulstrykket, i normen varierer det fra 30 til 50.

Tabell av blodtrykksverdier etter alder

Det arterielle trykket av en og samme person varierer gjennom livet. Barn og ungdom har lavere blodtrykk enn en voksen. I eldre alder øker den på grunn av aldersendringer. AD-svingninger hos kvinner er direkte relatert til endringer i hormonell bakgrunn, så i løpet av menstruasjonen, på slutten og begynnelsen av syklusen, kan verdiene variere.

Dataene i tabellen er ikke nøyaktige, siden dette er gjennomsnittet. I en eldre alder anser kardiologer for eksempel trykk for å være opp til 140 mm Hg som normen. st., men på grunn av kroppens aldring i mange mennesker, er blodtrykket høyere enn normalt. For å bestemme normalverdien for hver enkelt bruk, bruk en enkel regel: Hvis dette trykket alltid ble observert og ubehag er helt fraværende, kan slik blodtrykk anses som en variant av normen.

Oppmerksomhet krever en plutselig forandring i blodtrykket, som er ledsaget av utseendet av spesifikke symptomer.

Barn har betydelig lavere blodtrykk enn normalt for en voksen. Barnet er født med lavt blodtrykk, noe som skyldes den høye elastisiteten til karenees vegger og en bred lumen mellom dem. Barn fødes med BP innen 60-90 på 40-50. Det øker gradvis ettersom den vaskulære tonen øker, og i en alder av to måneder kan verdien av blodtrykk i et barn nå 110 mm Hg. Art. Opp til fem til seks år er indeksene det samme for gutter og jenter, men til slutt blir guttene "ute" og trykket er høyere med gjennomsnittlig 5 mm Hg. sex enn jenter.

Trykk hos barn

Normalt blodtrykk hos ungdom anses å være indikatorer i området 110-136 til 70-86 mm Hg. Art. På bakgrunn av hormonelle forandringer, tenårnoser og stress, stiger blodtrykket eller faller. Krenkelse snakker bare i det tilfellet når svingninger i arterielt trykk er ledsaget av spesifikke symptomer. Lavt blodtrykk i ungdomsårene (under 100 til 60) skyldes nedsatt funksjon av nervesystemet (vegetovaskulært eller neurokirkulatorisk, dystoni). For å fastslå årsaken til trykksving bør du konsultere en kardiolog, terapeut, nevrolog og endokrinolog, men du bør forstå at avvikene til indikatorene med 10-15 mm Hg. Art. er en variant av den fysiologiske normen for en bestemt person.

Kortsiktige blodtrykkshopp forekommer fra tid til annen i hver person. Årsakene til slike svingninger er:

 • psykomotisk overekspensjon;
 • fysisk belastning;
 • mangel på søvn;
 • stress,
 • bruk av tett mat;
 • tar alkohol eller drikker med koffein.

Under intens sport øker blodkarene smalt og blodtrykket. Dette fenomenet skyldes utgivelsen av adrenalin, den samme mekanismen fører til en økning i blodtrykk under stress og søvnmangel. En tett lunsj eller middag, en overflod av salt og krydret mat - alt dette fører til et kortsiktig hopp i blodtrykket. Trykket normaliseres uavhengig, etter maksimalt flere timer. Trykk øker noen drinker - kaffe, sterk te, sterk alkohol. Når kroppen fryser, er det en liten økning i vaskulær tone og et hopp i blodtrykk.

Trykkreduksjon skyldes:

 • svekkelse av kroppen;
 • høy luft temperatur;
 • mangel på næringsstoffer;
 • utmattelse av nervesystemet.

En kortsiktig reduksjon i blodtrykket observeres under forkjølelse og influensa. Svakhet i kroppen som et resultat av langvarig fasting, strikt mono-diett eller vitaminmangel fører til en reduksjon i denne indikatoren.

Kortsiktige svingninger i blodtrykk på grunn av eksterne faktorer er ikke farlige og krever ingen behandling.

En jevn økning i blodtrykket kalles hypertensjon. Denne sykdommen diagnostiseres hovedsakelig hos eldre mennesker. Diagnosen er laget med en økning i blodtrykk over 140 per 100, hvis det er spesifikke symptomer.

Arteriell hypertensjon eller hypertensjon kan være både primær (essensiell) og sekundær. Årsakene til utviklingen av essensiell hypertensjon er ikke kjent pålitelig. Sekundær hypertensjon utvikles på grunn av:

 • arteriosklerose av blodkar;
 • diabetes mellitus;
 • hypertyreose;
 • fedme;
 • nyresvikt
 • stor lengde av røyking;
 • kronisk stress.

Sykdommen er ledsaget av en rekke spesifikke symptomer som indikerer en økning i trykk. Pasienter klager over kortpustethet, en følelse av angst, en raskere puls og rødhet i ansiktshuden.

Menn over 50 er mer sannsynlig å lide av hypertensjon. Dette skyldes uoppmerksomhet til egen helse og dårlige vaner, som er mer sannsynlig å påvirke menn, heller enn kvinner. Kvinner under 50 er under beskyttelse av sin egen hormonelle bakgrunn, med en hypertensjon av det rettferdige sexmødet etter utbruddet av overgangsalderen.

Arteriell hypertensjon er det 21. århundrets plage. Sykdommen utvikler seg raskt, noe som fører til tidlig funksjonshemning. Økt blodtrykk over 160 mm Hg. farlig risiko for skade på de viktigste organene - nyrene, hjertet, hjernen. Komplikasjoner av hypertensjon:

 • angiopati av netthinnen;
 • nyresvikt
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • hjerneslag.

Sykdommen krever nøye overvåkning av blodtrykk, livsstil og medisinering. Legemidler som kontrollerer blodtrykket og hindrer det fra plutselige hopp, noen ganger nødvendig for å ta livet.

Lavt blodtrykk, under 100 av 60, er hypotensjon. Forstyrrelsen virker sjelden som en uavhengig sykdom og fungerer som et sekundært symptom på følgende patologier:

 • anemi,
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • nevrologiske lidelser;
 • immunsvikt;
 • hypotyreose.

Nedgang i blodtrykket observeres mot bakgrunnen av ryggraden. Med cervikal osteokondrose er hjernesirkulasjonen svekket, noe som fører til en reduksjon i vaskulær tone.

Hypotensjon er preget av en nedgang i styrke, døsighet, svimmelhet. Denne tilstanden er ledsaget av migrene, desorientering. En sterk reduksjon i blodtrykket fører til utvikling av en presyncope-tilstand - opp til et kort bevissthetstilfelle.

En vedvarende reduksjon i blodtrykket er farlig på grunn av risikoen for å utvikle hypoksi på grunn av utilstrekkelig mengde oksygen som kommer inn i blodstrømmen til hjernen.

For å finne ut hva svingninger i blodtrykk betyr, kan bare en spesialist.

Leger som må tas opp er en terapeut, kardiolog, endokrinolog og nevrolog.

Av grunnen til avviket fra blodtrykket fra normen avhenger en videre behandlingsordning. Med hypertensjon er den viktigste komponenten av terapi endringen i diett, normalisering av daglig behandling og hypotensiv terapi. Hvis uorden er forårsaket av noen patologier og kroniske sykdommer, er omfattende behandling av den underliggende sykdommen obligatorisk.

Årsaken til lavt blodtrykk er ofte en forstyrrelse av nervesystemet - neurokirkulatorisk dystoni (eller VSD), nevroser, depressive tilstander, asthenisk syndrom. Behandlingen er basert på normalisering av nervesystemet og bruk av tonic medisiner for normalisering av blodtrykket.

Økt lavere blodtrykk: årsaker

✓ Artikkel sjekket av lege

I takt med økt fysisk anstrengelse, kan vanlige stressfulle situasjoner, følelsesmessige sjokk hos representanter fra forskjellige generasjoner, lavere blodtrykk (BP) øke. Normale verdier varierer fra 139 til 89 eller 120 til 80. Når det er en regelmessig økning i den nedre BP, bør du tenke på en mer alvorlig grunn enn en nervøs eller fysisk overbelastning. Konstante hopp av blodtrykk kan forklares ved tilstedeværelsen av ulike patologier.

Hjelp! Hvis en person er diagnostisert med hypertensjon, betyr det en økning i systolisk og / eller diastolisk blodtrykk. Når muskler i venstre hjertekammerkontrakt, blir systolisk trykk bestemt, det vil si kraften til utkastning av blod er vist på tidspunktet for aktivt hjertearbeid. Tvert imot måles det diastoliske trykket (under teksten) på tidspunktet for avslapning av hjertemuskelen. Det er dette trykket som bestemmer fartøyets tone.

Økt lavere blodtrykk: årsaker

Hva bestemmer diastolisk blodtrykk?

I medisin er symptomatisk arteriell hypertensjon og hypertensiv sykdom (GB) eller, som den kalles i utlandet, essensiell hypertensjon isolert. Under GB er det vanlig å forstå en kronisk sykdom i sykdommen, der en økning i blodtrykk ikke er forbundet med påvisning av åpenbare årsaker som fører til utvikling av sekundære former for arteriell hypertensjon. Med symptomatisk er tvert imot en klar grunn som førte til forhøyet blodtrykk.

Symptomatisk oppstår som følge av følgende faktorer:

 • sykdommer i endokrine organer;
 • nyresykdom;
 • hemodynamisk arteriell hypertensjon (koagulering av aorta, aterosklerose av aorta, aorta-ventilinsuffisiens, etc.);
 • sykdommer i sentralnervesystemet;
 • medisinske preparater.

Oppmerksomhet vær så snill! Oftest øker det lavere trykket som følge av forstyrrelser av nyrene eller endokrine organer.

Trykk over normalt

Sykdommer som bidrar til økning i diastolisk blodtrykk

Generelt lider pasienter av sekundær hypertensjon på grunn av patologiske prosesser, som fører til en funksjonsfeil i hormonbalansen. Blant slike patologier er plager av binyrene, nyrene og skjoldbruskkjertelen isolert. Som et resultat av disse sykdommene øker begge indikatorene for blodtrykk (systolisk og diastolisk). Men det er ikke uvanlig for tilfeller når bare indeksen for det lave blodtrykket stiger.

Hva er blodtrykk?

Stadier av arterielt trykk

Oppmerksomhet vær så snill! I tillegg til sykdommene kan det vanlige inntaket av alkohol eller medisinske stimulanser påvirke økningen i det lavere blodtrykket.

Hvorfor er høyt diastolisk trykk farlig?

Ifølge fysiologi er det kjent at diastolisk trykk karakteriserer blodtrykket som strømmer til hjertet. Ved en økning i det totale trykket, er hjertet herdet under påvirkning av en faktor eller endringer i kroppen. En økning i bare diastolisk blodtrykk bestemmer imidlertid normal hjertefunksjon og bekrefter funksjonshemningen i sirkulasjonssystemet, samt karene. Som en konsekvens av denne patologiske prosessen oppstår tap av permeabilitet og elastisitet i blodkarene, noe som kan føre til et slag.

Vær oppmerksom! Når det er problemer med sirkulasjonssystemet og det lavere blodtrykket stiger, kan pasienten være utsatt for hjerteinfarkt.

Slitasje på sirkulasjonssystemet oppstår i tilfelle feil av karene, da alle systemer og organer lider av utilstrekkelig oksygen. Dette fenomenet påvirker skipene selv negativt, så de er skadet. Oftest er de rammet av aterosklerose.

Fartøy med aterosklerose

Hjelp! Aterosklerose er en sykdom som preges av utilstrekkelig elastisitet av blodkar på grunn av dårlig lipid-protein metabolisme. Dermed blir en stor mengde dårlig kolesterol deponert i karene, som er ledsaget av dannelse av plaques. Den største faren ligger i tilstopping av blodårer.

En annen viktig årsak til å senke blodtrykket kan være problemer med nyrefunksjon, nemlig utilstrekkelig produksjon av renin (et enzym som er ansvarlig for blodkarens generelle tilstand). Derfor, hvis en person fører en usunn livsstil, som kan forverre tilstanden til nyrene (tar alkohol og ting), så ikke glem at dette påvirker blodårene. Hvis høyt lavt trykk er bekreftet, av helsehensyn, bør du ikke nøle med å gå til legen for å fastslå den eksakte årsaken til den patologiske lidelsen.

Flere detaljer om det lavere blodtrykket kan læres fra en spesialisert forelesning.

Video - Diastolisk trykk. Trykkkorreksjon

Forebyggende tiltak

Hvis problemet allerede er diagnostisert, ikke forsink med behandling (utpeker bare lege). Men for å hindre trykksving, må det tas forebyggende tiltak. For dette er det først og fremst nødvendig å revidere den daglige rutinen.

 1. Hvil skal være proporsjonal med lasten.
 2. En full søvn varer sju til åtte timer.
 3. Riktig balansert ernæring (minimerer saltinntaket, unngår fettfri mat, unntatt pickles og krydret mat).
 4. Bruk av regelmessig trening i fravær av kontraindikasjoner.
 5. Avslag fra dårlige vaner (alkohol og tobakk har katastrofale effekter på blodårene).
 6. Bruk minimum sukker, og det er best å gi preferanse til honning.

Nyttig informasjon om blodtrykk

Det lavere blodtrykket avhenger direkte av det kardiovaskulære systemet, for å styrke det anbefales det:

 • å få tradisjonen med å ta rødbeterjuice før måltider (for å forbedre tilstanden til fartøyene);
 • om natten drikk ett glass urte avkok morwort (for å forbedre hjertets tilstand);
 • Bytt kaffe og te med urte-avkok (peon, valerian, mynte, morwort), som har en gunstig effekt på sirkulasjonssystemet.

Oppmerksomhet vær så snill! Behandling med medisinske urter bør også være under tilsyn av en spesialist, siden de har kontraindikasjoner, noe som kan påvirke andre organer negativt.

Video - Hva er det nederste trykket?

Førstehjelp

Med en økning i nedre BP kan det være ulike konsekvenser, opp til et slag, så når man bekrefter indikatorene som ikke samsvarer med normen, er det presserende å hjelpe en person. For å gjøre dette kalles en ambulanse raskt. Før ankomsten av spesialister utfører følgende handlinger:

 1. Pasienten trenger stabilisering av tilstanden, så du må ligge og slappe av så raskt som mulig.
 2. Stillingen som personen ligger i, er nedad. Bare i denne stillingen vil pasienten føle seg bedre.
 3. På den cervical regionen gjelder en kald komprimering (du kan pakke isen i stoffet).
 4. Kald komprimering på nakken skal være minst tjue minutter, til ambulansen kommer.
 5. Den siste manipulasjonen innebærer massasje av den cervicale ryggraden.

Disse tiltakene vil bidra til å forhindre forekomsten av komplikasjoner og forbedre pasientens tilstand betydelig, mens sistnevnte forventer spesialisert medisinsk behandling. Det er strengt forbudt å ta selvforeskrevne legemidler for å senke det lavere blodtrykket.

Liker du artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Hva er blodtrykket avhengig av?

Presset avhenger av ulike eksterne årsaker og prosesser som forekommer i menneskekroppen. Blodtrykk er den kraften som blodet presser på blodkarets vegger (arterielt trykk - på vener av arterier, venøs - på venerveggene, kapillær - på veggene av kapillærene). Det finnes slike typer:

 • Systolisk eller øvre arteriell trykk er øyeblikket for maksimal sammentrekning av hjertemuskelen. I dette tilfellet styrker hjertet blodet inn i karene med kraft;
 • Diastolisk eller lavere arterielt trykk under maksimal avslapning av hjertemuskelen. Det avhenger av pulsfrekvensen, og på hvor elastisk veggene på fartøyene.

  Karossens elastisitet er avhengig av nærværet av stoffet av renin i kroppen. Det produseres i nyrene, så diastolisk trykk kalles "renal" på en annen måte.

  øvre trykk er forbundet med hjertet, diastolisk med nyrene, så økning eller reduksjon av dem kan bety problemer med disse organene.

  Tallene viser blodtrykk, de skriver gjennom en brøkdel. For en normal figur anses det å være 120/80 mm Hg. Art. Selvfølgelig er alle mennesker forskjellige, og for noen kan tallene for normalt trykk avvike fra data i en eller annen retning.

  Hver person bør vite hvilket press som er normalt for ham. For å gjøre dette må du måle det flere ganger om dagen, med normal helse. De resulterende tallene vil utgjøre personens arbeidstrykk.

  For en ung person er det vanlige trykket 100/70 mm Hg. De samme tallene for den eldre personen vil indikere en mulig sykdom.

  Omvendt er det normale trykket for eldre 150/90 mm Hg. hos unge betyr problemer med hjertet, nyrene eller andre organer.

  På hva er trykket avhengig av? Fra slike indikatorer som:

  • mengden blod som sirkulerer i karene;
  • kapasitet i det vaskulære systemet;
  • nivå av elastisitet av arterievegger;
  • viskositeten til blodet.

  Hvorfor presset endres

  Pulsen i en person i en rolig tilstand er ca 70 slag per minutt, men med psykologisk eller fysisk anstrengelse kan den mer enn doble. Hjertet virker hardere og oftere, volumet blod som er utladet i karene, øker, slik at blodtrykket stiger.

  Det samme skjer når en person dramatisk endrer kroppens posisjon fra horisontal til vertikal. For å sikre oksygenstrømmen til hjernen, fartøyene i bena og bukhulekontrakten, blir puls raskere og trykket stiger. Hvis vaskulære reflekser er treg, kan en person føle seg svak eller lette på dette øyeblikket.

  Arterialt trykk kan variere avhengig av tidspunktet på dagen og situasjonen. For eksempel er det lavere når en person sover og er høyere når han ikke sover. Hvis en person er redd, i en stressende tilstand, produserer kroppen et adrenalinhormon som får hjertet til å slå oftere og sterkere, noe som resulterer i økt trykk.

  Det kan øke litt etter at en person har drukket sterk te eller kaffe, fordi de inneholder tannin og koffein. Å ta visse medisiner kan også føre til endring i trykk, mens noen av dem øker, mens andre reduseres.

  Trykket avhenger av mangel på frisk luft, søvnmangel, omgivelsestemperatur. Påvirker også alder, fysiske og følelsesmessige belastninger, klima. Med alderen blir den høyere, da den alltid er deponert på fartøyets vegger.

  Årsaker til høyt blodtrykk

  Hvis verdien av blodtrykk er høyere enn normalt og forblir stabil i lang tid, kan du snakke om arteriell hypertensjon.

  Årsakene er oftest:

  • aterosklerose, deponering av sklerotiske plakk på veggene på fartøyene, noe som fører til deres innsnevring;
  • fedme;
  • diabetes mellitus;
  • overdreven saltforbruk
  • overdreven forbruk av alkohol;
  • bruk av orale prevensjonsmidler for å forhindre uønskede graviditeter;
  • røyking,
  • stillesittende livsstil;
  • hyppige og høye psykomotoriske belastninger;
  • skarpe endringer i atmosfærisk trykk;
  • andre sykdommer.

  Arteriell hypertensjon manifesterer seg som hodepine og smerte i hjertet, dyspné, søvnforstyrrelser, rask tretthet. Hypertensjon er farlig på grunn av dens konsekvenser, hvorav de mest formidable er hjerteinfarkt og slag.

  Først må du bestemme årsaken til hypertensjon, og deretter fortsette behandlingen. Før du begynner å bruke medisiner, kan du prøve å redusere trykket, justere arbeidsmodus og hvile, justere riktig ernæring.

  En viktig rolle er spilt av diett. Hvis du spiser mat som senker blodtrykket, kan du gå uten medisiner i lang tid. Ved å bruke hvitløk, kål, melk, fisk, spinat, bananer, appelsiner, kiwi og ikke glemme oppskrifter av tradisjonell medisin, kan du stabilisere blodtrykket.

  Hvorfor trykket er redusert

  Lavt blodtrykk eller arteriell hypotensjon forårsaker følgende årsaker:

  • langsiktig stress;
  • depresjon;
  • en skarp forandring i klimatiske forhold;
  • mental og fysisk aktivitet;
  • tar visse medisiner
  • hjernesvulster.

  Arterialt trykk kan reduseres drastisk som følge av blødning, med forgiftning, med en allergisk reaksjon.

  Arteriell hypotensjon kan gjenkjennes av følgende funksjoner:

  • svakhet, tretthet;
  • redusert effektivitet;
  • døsighet;
  • ofte et dårlig humør;
  • hyppig svimmelhet, siden hjernen ikke er tilstrekkelig tilført oksygen;
  • hodepine;
  • dårlig helse når været skifter;
  • smerte i ledd med fysisk aktivitet;
  • smerte i hjertet.

  Noen ganger mister en person bevissthet med en plutselig forandring i kroppens stilling, ettersom blodet blir omfordelt fra hjernen til bena. Arteriell hypotensjon observeres ved visse sykdommer, for eksempel endokrine lidelser.

  Behandling av arteriell hypotensjon begynner med definisjonen av årsaken til forekomsten. med en kraftig trykkfall, tas anti-sjokk tiltak, for eksempel, blodtransfusjon utføres med stort blodtap eller magesvikt under forgiftning.

  Hvis hypotensjonen er kronisk, må du øke trykket med medisinering, tradisjonell medisin. Det er viktig å følge den riktige regimet, sove nok tid, spis riktig, ikke overeat. Det er nødvendig å engasjere seg i moderat fysisk arbeid, vekslende med det mentale.

  Øk den generelle tonen vil hjelpe morgendagens kontrastdusj, ta tinkturer av Eleutherococcus, magnolia vintre, hagtorn. Unngå stress. Det er ønskelig å lære å kontrollere nivået av blodtrykk.

  Blodtrykk

  Blodtrykk. Hvordan fungerer kardiovaskulærsystemet?

  Arterialtrykk er en av de viktigste egenskapene ved funksjonen av kroppens kardiovaskulære system. Nivået på blodtrykk bestemmer volumet av blod som strømmer til kroppens organer. Tallene for blodtrykk og puls bidrar til å vurdere effektiviteten av kardiovaskulærsystemet og bestemme noen av bruddene i arbeidet. I denne artikkelen vil vi beskrive de generelle prinsippene for et kardiovaskulært system av en person, samt fortelle deg hva blodtrykket er, hvordan det dannes og hva det avhenger av.

  Hvordan fungerer kardiovaskulærsystemet? Det menneskelige kardiovaskulære systemet er et komplekst og sensitivt apparat som gir blodtilførsel til alle organer og vev i kroppen. Samtidig prinsippene i det kardiovaskulære system er ytterst enkel: hjerte utfører en pumpefunksjon til å pumpe blod, og blodårer - rollen av rørledninger gjennom hvilke blod levert fra serdtsak organer og vice versa. En slik sammenligning er, selvfølgelig, er omtrentlige og gjenspeiler den grunnleggende essensen av arbeidet til hjertet og blodårene, mer subtile mekanismene fungerer dette komplekse systemet av kroppen, vil vi prøve å forklare nedenfor.

  Med hjerte-det er den sentrale pumpen til kroppen vår. Hvert minutt pumper hjertet rundt 5 liter blod. Inne i hjertet er det 4 hulrom (kamre), skilt av baffler og ventiler. Hjertets arbeid består av syklisk endring av sammentrekninger (systole) og avslapping (diastole). Under sammentrekning (systole) reduseres volumet av hjertehulene og blodet utkastes fra hjertet inn i blodkarets system. Under avslapning (diastole) utvides hjertets kamre og hjertet er fylt med blod. Den avslapping fase av ventilen, som skiller sentrum fra blodkarsystemet (aorta) er lukket, slik at ingen blodet returneres til hjertet, og begynner å strømme gjennom blodårene.

  Blodkar - Dette er måtene blodet strømmer på. I menneskekroppen er det flere arter av blodkar: arterier, kapillærer og årer.

  arterie (arterielle kar) er lik tubuler med forskjellige diametre med mer eller mindre tykke vegger. Et karakteristisk trekk ved den arterielle fartøyer er at deres vegger er forsynt med et stort antall muskelfibrene, slik at disse fartøyene kan redusere og slappe av og således øke eller redusere dens diameter (lumen). Arterier kalles så, fordi på dem fra hjertet strømmer arterielt blod, det vil si blod rik på oksygen. Hastigheten av blodsirkulasjonen langs arteriene er svært høy (flere meter per sekund). I figuren er arteriene vist i rødt

  Wien - disse er blodkarene gjennom hvilke det venøse blodet strømmer, det vil si blod med lavt oksygeninnhold. Gjennom blodårene vender blodet tilbake fra organene til hjertet. I likhet med arteriene har venene forskjellige diametre. Diameteren på venene varierer avhengig av volumet av blod som akkumuleres i dem - jo større volumet av blod, jo bredere er venet. Blodet flyter sakte gjennom venene (flere centimeter per sekund). På figuren er venene vist i blått.

  Kapillærer - Dette er de minste blodkarene i kroppen vår. Diameteren av kapillærene måles med flere mikron, som er sammenlignbar med diameteren av humane blodlegemer. Veggene i kapillærene er ekstremt tynne. Gjennom veggene i kapillærene er det utveksling av gasser og næringsstoffer mellom blod og vev i kroppen vår. Graden av blodstrøm gjennom kapillærene er minimal.

  Kardiovaskulærsystemet i kroppen er således en ond sirkel som blodet sirkulerer fra hjertet til organene og tilbake - dette er den såkalte store sirkulasjonen av blodsirkulasjon. I tillegg til en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon, er det fortsatt en liten sirkel av blodsirkulasjon, gjennom hvilken blodet sirkulerer mellom lungene og hjertet. I lungene er blodet beriget med oksygen og kvitt overflødig karbondioksid.

  Puls og blodtrykk Puls og arteriell trykk er de to viktigste indikatorene for arbeidet med det kardiovaskulære systemet i kroppen vår. Nedenfor vil vi vise hva som er puls og hva er blodtrykk.

  puls - dette er et trykk som vi føler, probing arteriene, passerer nær kroppens overflate. Den pulsbølge genereres når blod utstøtes fra hjertet ved systole (sammentrekning), mens i den innledende delen av aorta (den viktigste arteriekarveggen av kroppen), blir en sjokkbølge som overføres langs veggene i blodårene, og vi mener en puls. Normalt samsvarer pulsfrekvensen og dens rytmicitet med frekvensen og rytmen av hjertekontraksjonene.

  Blodtrykk - dette trykket, under hvilket blodet strømmer gjennom arteriekarene. Hvordan dannes blodtrykket? For det første avhenger blodtrykket av volumet av sirkulerende blod. Det totale volumet av blod hos en voksen person er ca. 5 liter, hvorav 2/3 strømmer gjennom blodkar. Reduksjon av volumet av sirkulerende blod (BCC) fører til en reduksjon av blodtrykket og en økning i BCC til en økning i blodtrykk. For det andre avhenger arterietrykket av diameteren av karene gjennom hvilke blodet strømmer. Jo mindre diameteren av fartøyet er, jo større er motstanden mot blodstrømmen og jo større blodtrykket. For det tredje, blodtrykket bestemmes av hjerteets arbeid, jo vanskeligere hjertet fungerer og jo mer blod det pumper per tidsenhet, jo høyere blodtrykk er det. I medisin er det vanlig å bestemme to typer blodtrykk: systolisk og diastolisk. Systolisk blodtrykk tilsvarer trykket i arterielle kar på tidspunktet for kardial sammentrekning - dette er maksimalverdien av blodtrykket. Det diastoliske trykket tilsvarer trykket i arterielle kar på tidspunktet for diastol (avslapping) av hjertet. I den velkjente formelen for normalt blodtrykk 120/80 (les 120 til 80), svarer tallet 120 til det systoliske trykket, og tallet 80 tilsvarer det diastoliske trykket.

  Blodtrykk reguleringssystemer Nivået på blodtrykk bestemmer graden av tilførsel av hele kroppen med næringsstoffer og oksygen. Selv små endringer i blodtrykk kan påvirke arbeidet til dette eller det orgelene betydelig. Det er derfor nivået av arteriell trykk i kroppen er under streng kontroll og er regulert med høy grad av nøyaktighet. I reguleringen av blodtrykk involvert to hovedmekanismer: nervøs og humoristisk. Den nervøse mekanismen for å kontrollere blodtrykket utføres av cerebral cortex, autonome sentre i hjernen og sympatiske sentre i ryggmargen. Ved arbeidet av nervesentrene for blodkar stadig sendes nerveimpulser som, gjennom reduksjon eller avslapning av muskelfibrene i veggene i blodkarene, støtter vaskulær tonus (kardiameter), og følgelig, blodtrykket på et ønsket nivå. Humoral regulering mekanismen involverer deltakelse av et stort antall hormoner (adrenalin, noradrenalin, angiotensin, steroidhormoner) påvirker hovedkomponentene i det kardiovaskulære system av personen: arbeidet av hjertet, blodvolumet, vaskulær tone. En av de viktigste komponentene i apparatet som regulerer nivået av arterielt trykk er renin-angiotensinsystemet, hvor nyrene deltar. Kjennskap til de grunnleggende mekanismer i det kardiovaskulære systemet for å hjelpe leseren til å forstå problemene med hypertensjon, forstå årsakene til denne sykdommen og dens retningslinjer for behandling.

  Vi lærer å måle press. Hva er blodtrykket for hypertensjon.

  Arteriell hypertensjon er den vanligste sykdommen i det humane kardiovaskulære systemet. Ifølge moderne estimater påvirker hypertensjon mer enn en tredjedel av hele voksenbefolkningen på planeten. Om arteriell hypertensjon ved vedvarende (langvarig) økning i blodtrykk. Dette reiser spørsmålet: hvilket trykk er normalt og hvor går grensen mellom normalt blodtrykk og tegn på høyt blodtrykk? Denne artikkelen er viet til dette spørsmålet.

  Arteriell hypertensjon - alt begynner med en tonometer Arteriell hypertensjon (arteriell hypertensjon) er en langvarig og vedvarende økning i blodtrykket (dvs. blodtrykket som sirkulerer gjennom arteriene). Diagnosen av arteriell hypertensjon er etablert ved hjelp av et blodtrykkstonometer for å måle blodtrykket. Normalt, når man måler blodtrykk, bestemmes to figurer: systolisk og diastolisk trykk. Formelen for normalt blodtrykk er 120/80 mm. Hg, hvor 120 er en rekke av systolisk trykk (trykket i arteriene under hjertesammentrekningen og utstøting av blod i blodårer), og 80 er det diastoliske trykk (blodtrykket i arteriene i løpet av hjerte avslapning). Enheter av blodtrykksmåling er millimeter kvikksølv (mm Hg), så vel som i tilfelle av måling av atmosfæretrykket, men tonometre atmosfæretrykk tas som null-nivå, noe som betyr at det systoliske blodtrykket er større enn atmosfæretrykk til 120 mm. Hg. Art.

  Økt blod davleniyachasto skjer hos friske mennesker: i løpet av sterke følelser, med fysisk anstrengelse, sport, men i motsetning til økning i blodtrykket hos pasienter med hypertensjon (høyt blodtrykk), høyt blodtrykk hos en frisk person er svært kort og oppsigelse typen aktivitet, som fører til økt trykk, vender tilbake til normal ytelse.

  Hos pasienter med arteriell hypertensjon stiger trykket i lang tid. Ved hvilke arter av arteriell trykk kan vi snakke om arteriell hypertensjon? I den følgende tabellen vil vi indikere indeksene for normalt blodtrykk, indeksene for grenslinjet arteriell trykk og blodtrykksindikatorer som er karakteristiske for hypertensjon:

 • Les Mer Om Fartøyene