aterosklerose

22. oktober 2011

aterosklerose Er en av de alvorlige og farlige kroniske sykdommene hjertebeholdere og av hjernen, i hvilken enkelt eller flere foci dannes kolesterol og lipid avleiringer, original atheromatøse plaques, bestående av kalsium, kolesterol og bindevev i det indre skallet til arteriene.

Den arterien, der veggen er plaget, blir mindre elastisk og derfor komprimert. Gradvis ekspanderende bindevev og forkalkning fører til deformasjon og en signifikant innsnevring av lumen mellom veggene i arterien opp til fullstendig blokkering, og derved forårsaker kronisk mangel på blodtilførsel og iskemi av et organ, som strømmer gjennom den berørte arterien. Det er også mulig akutt blokkering av arteriene tromber eller innhold fra den dekomponerte substansen av atheromatøs plakett, som forårsaker komplikasjoner av aterosklerose, fører til dannelse av nekrose (hjerteinfarkt) eller koldbrann i det arteriefedte organet.

Felles nederlag av alle arterier organismen er sjelden. Svært ofte observert okklusjon av blodkar visse organer: hjernen og hjertet, nedre ekstremiteter eller nyrer. Progresjon av aterosklerose er uttrykt i det faktum at med en intensiv funksjonell belastning på orgelet er innstrømningen av blod til den utilstrekkelig. Dette fører til ubehagelige opplevelser fra kroppen. Klinikken av sykdommen varierer avhengig av plasseringen og spredning av de berørte arteriene. Aterosklerose har en kronisk kurs og er årsaken funksjonshemming og til og med for tidlig død.

Aterosklerose har hypertensjon, fedme, et økt nivå av nevropsykiatrisk belastning, høyt kolesterolnivå, diabetes mellitus, usunn livsstil, utilstrekkelig motoraktivitet, røyking osv. Den gjennomsnittlige alder hvor aterosklerose oftest påvirker menneskekroppen fra 40 til 45 år. Menn er aterosklerose i 3, og noen ganger i 4 år. Oftere enn kvinner, skyldes dette at forebygging av atherosklerose i det sterkere kjønnet oftere ikke tas alvorlig. Spesielt menn fortsetter å røyke og drikke alkohol, til tross for trusselen om sykdom.

Symptomer på atherosklerose

Som en hvilken som helst sykdom har aterosklerose sine hovedtegn, ifølge hvilke sykdommen kan gjenkjennes. Symptomer på aterosklerose kan varieres. Alt avhenger av graden og stedet for ødeleggelsen av et fartøy. Berørte blodårer forårsaker utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen og som en konsekvens forringer funksjonen. Det første symptomet i dette tilfellet er forringelse av minnet for de siste hendelsene. Diagnose av aterosklerose ved en slik utvikling av hendelser viser irreversible endringer.

Videre observerer vi emosjonell ustabilitet og gradvis intellektuell tilbakegang. Svært ofte klager pasienter på en følelse av pulsasjon og "støy" i hodet. Alle andre symptomer på aterosklerose avhenger mer av hvilken del av hjernen som er berørt. Aterosklerose, som påvirker hjernens kar, blir ofte den viktigste årsaken iskemisk slag.

Komplikasjoner av aterosklerose

Aterosklerotisk lesjon av aorta manifesteres gradvis økende arteriell hypertensjon, støy, som vises foran abdominal aorta stigende. Komplikasjon i dette tilfellet er utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen og som en konsekvens - svimmelhet, besvimelse, slag. Trusler for pasientens liv er eksfolierende aorta hematom. Sykdommen manifesterer seg som en smerte, i brystet eller i bukhulen. Det er alle symptomene på akutt blodtap. Den vanligste og livstruende komplikasjonen av aterosklerose av aorta er aorta aneurisme, preget av en plutselig brudd med blødning i thoracic hule eller i bukhulen, noe som fører til et dødelig utfall. Aneurysm i thoracale aorta manifesteres av stemmenes heshet, ved brutto systolske lyder, dysfagi.

Fravær eller et lite antall symptomer gjør aneurysmen til abdominal aorta den mest livstruende pasienten.

Aterosklerotisk lesjon mesenteriske arterier, som nærer tarmene, manifesteres av følgende symptomer:

 • Angrep av kolikk smerte i magen (magepute), ofte med oppblåsthet og oppkast, som oftest oppstår etter å ha spist.
 • clottage arterielle arterier med nekrose av mesenterivegg og tarm.

Aterosklerotiske lesjoner av arteriene og karene i underekstremitetene er preget av følgende symptomer: Kvelhet i bena, smerte i kalvene som oppstår når man går, endring i fotfarge og deformasjon av neglene, svekkelse av pulsering av arteriene, utvikling tørre gangrene.

Aterosklerose av nyrearterien manifesteres ved kronisk sirkulasjonsfeil (iskemi) av nyrene, nephrosclerose og kronisk nyresvikt. Trombose av nyrearterien manifesteres av akutt nyresmerte, ømhet av palpasjon og tapping av lumbaleområdet på siden av den dannede trombose.

Uavhengig av plasseringen av aterosklerotiske skader, utmerker man to typer komplikasjoner. Kronisk og akutt. Kroniske komplikasjoner inkluderer kronisk vaskulær insuffisiens, som er ledsaget av hypoksi, atrofiske og dystrofiske forandringer i det berørte organet. Akutte komplikasjoner, oftest, skyldes utseendet av trombi, emboli og vasospasmer, i slike tilfeller er akut behandling av aterosklerose og dens komplikasjoner nødvendig. Akutt okklusjon, ledsaget av akutt iskemi, fører til utvikling av hjerteinfarkt.

Diagnose av aterosklerose

Ved de første manifestasjonene av aterosklerose, bør du umiddelbart konsultere en lege og gjennomgå en obligatorisk undersøkelse. Meget ofte utvikler aterosklerose umerkelig over en lang periode. Den generelle retningen for diagnosen aterosklerose som helhet er som følger:

 • et spørreskjema til pasienten med det formål å finne ut symptomene - iskemisk hjertesykdom, tegn på sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, magesekken, intermitterende claudication;
 • Inspeksjon av pasienten. Inkluderer identifisering av tegn på tidlig aldring av kroppen. Vær oppmerksom på følgende tegn: håravfall, samt å endre negleplater på beina, overdreven hårvekst i auriklene og en rekke andre tegn på skade på indre organer. Lytt deretter på de indre organer og palpasjon av alle tilgjengelige arterier. Analyse av den avslørte systolske støyen når du lytter til hjertet, øker blodtrykket.
 • Identifisering av risikofaktorer som fremmer aterosklerose. Identifikasjon av hypertensjon, fedme, diabetes, nervebelastning, tilstedeværelse av dårlige vaner eller andre faktorer som direkte påvirker utviklingen av aterosklerose.
 • Laboratorium og instrumentell diagnostikk av aterosklerose. Laboratorieevaluering av fett (lipid) endringer i kroppen. ekkokardiografi. Ultralyd skanning fartøy av hode, nakke og nedre lemmer. EKG.

Behandling av aterosklerose

Behandling av aterosklerose er som regel en lang prosess. Behandlingsregimet, som varer minst 6 måneder, inneholder flere komponenter. mottak lipidemiske preparater, som reduserer nivået av lipider i blodet, forbedrer oksygenering av vev, forbedrer blodets reologi og øker elastisiteten til blodkarets vegger. Utvikling av et spesielt diett for å redusere kolesterol i pasienten. Nektelse å røyke, som nikotin forverrer blodtilførselen og fremmer trombose. Tar medisiner som reduserer risikoen for trombose.

Tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk, som forstyrrer normal blodtilførsel av organene, kirurgiske metoder for behandling av aterosklerose. Kirurgisk fjerner det skadede området av blodkaret, trombus, og gir også proteser av karene. Denne metoden brukes til å behandle aterosklerotiske lesjoner av arterier i nedre ekstremiteter, indre organer og hjerte-arterier.

Forebygging av aterosklerose

Forebygging av aterosklerose er å eliminere det største antallet risikofaktorer og livsstilsendringer. Kategorisk avslag fra røyking, bekjempelse av fedme, økende fysisk aktivitet, eliminering av stressende situasjoner. Studier har vist at eliminering av en faktor som bidrar til utviklingen av aterosklerose, reduserer risikoen for å utvikle sykdommen i halvparten. Derfor vil en sunn livsstil bidra til å unngå en slik sykdom som aterosklerose.

Aterosklerose av blodkar: årsaker, symptomer, behandling

Hvordan rengjøre fartøyene, nærmere bestemt hvordan man fjerner aterosklerotiske plakk, er emnet som denne artikkelen vil bli viet til. Sirkulasjonssystemet inkluderer kar og hulrom, som tjener til konstant sirkulasjon av blodstrømmen. Blodvæsken bærer igjen oksygen og næringsstoffer gjennom hele kroppen. Siden alle matvarer som går gjennom prosessen med behandling i fordøyelseskanalen, kommer inn i blodet, er det svært viktig hva personen spiser. Ved bruk av tungt fordøyelige produkter av animalsk opprinnelse akkumulerer vaskulære vegger sklerotiske plakk, og aterosklerose av karene utvikler seg.

Konseptet av

I utgangspunktet, hva er denne atherosklerose i det vaskulære systemet? Definisjon av aterosklerose oversatt fra det greske språket er oversatt som "gruel", "hardening". Basert på disse konseptene kan man dømme årsaken til arteriosklerose av fartøyene. "Gruel" er skadelig og overflødig kolesterol, samt noen fett av overveiende animalsk opprinnelse. Men ikke bare animalsk fett er de skyldige i vaskulær sklerose. Noen vegetabilske oljer, de som gjennomgår gibbogeniseringsprosessen, de såkalte transfettene, er ikke mindre farlige for menneskekroppen.

Aterosklerotiske plakker, inkludert de som er dannet av det hyppige forbruket av palm- og kokosnøttolje, eller produkter der de er til stede, blir spist.

Fra alt ovenfor følger det at aterosklerose årsaker er uttrykt i strid med protein og lipid metabolisme. Som et resultat er det opphopning av kolesterol og andre lipoproteiner i det vaskulære lumen, og danner dermed aterosklerotiske plaques. Manifestasjoner av sykdommen av aterosklerose er uttrykt i veksten av fremmed vev, en prosess kalt vaskulær sklerose.

Dette fører til en gradvis innsnevring av blodbanens lumen, noe som medfører faren for fullstendig overlapping (obturation).

Det er en annen patologi, uttrykt av sklerose av karene, omtalt i medisin som arteriosklerose. Sykdommen er den nest vanligste blant sklerosefartøyene. Arteriosklerose, først oppdaget av Menkeberg, er preget av akkumulering i mellomhullet av arterier, ikke av kolesterol, men av kalsiumsalter. Slike arteriosklerose har identiske navn: arteriokalcinose, arteriell kalkdannelse, mediekalkinose av arterier og andre definisjoner.

Aterosklerose av arteriene og arteriosklerosen avviker ikke bare av det vaskulære blokkerende stoffet. Men også en funksjon av innskudd, - atherosklerotiske plakk vokser i hulrommet i fartøyet og fører til blokkering. Mens kalsiumsalter, deponert i media (media - det midterste skallet i fartøyet), medfører at det strekker seg, er det en slags fremspring av arterien (aneurisme).

årsaker

Forholdene og årsakene til forekomsten av plakk i karetene skyldes oftere eksterne faktorer, til vei for tilværelse og ernæring, til fysikkens særegenheter. Mindre vanlig forekommer aterosklerotiske plaques på grunn av de tilegnede og spesielt medfødte patologier. Hovedårsaken til denne sykdommen ligger selvsagt i overkant av kolesterol. Følgelig krever mindre innsats for å eliminere de eksterne årsakene til vaskulær sklerose, det vil være nok til å endre atferdsfaktorer med hensyn til mat, stressende situasjoner og dårlige vaner.

Årsaker til vaskulær aterosklerose:

 • Generell informasjon:
  • Røyking av tobakk og bruk av alkohol.
  • Alderdom, etter 50 og over.
  • Overflødig kroppsvekt.
  • Spise skadelige produkter.
  • Sedentary livsstil, inaktivitet.
  • Stress og psykomatisk stress.
  • For kvinner, overgangsalderen.
 • patologisk:
  • Genetisk tendens (homocystoinuri).
  • Høyt blodtrykk.
  • Diabetes er et sukker.
  • Mangel på skjoldbruskhormoner.
  • Økt fibrinogen i blodet.
  • Overdreven forhøyede nivåer av lipoproteiner, lipider i blodet.

I en annen situasjon, hvis arteriosklerose skyldes patologiske prosesser som forekommer i kroppen. Deretter i kampen mot aterosklerotiske plakkene må bruke "tungt artilleri", snakker på riktig språk, narkotikabehandling. Og i spesielt forsømte tilfeller kan det være nødvendig å ty til kirurgisk inngrep.

oppdeling

Klassifisering av arteriosklerose av karene utføres, avhengig av antagelige grunner som tjente som en drivkraft for fremdriften av aterosklerose i det vaskulære systemet. Forskere på det medisinske feltet har avklart de vanligste varianter av patogenesen av dannelsen av aterosklerotiske plakk.

Typer arteriosklerose av fartøy på dette tidspunktet er ikke anerkjent, men har fortsatt helt begrunnet grunnlag. Typer arteriosklerose av kar:

 • Infiltreringsteori om årsakene til atherosklerose - primær akkumulering av lipoproteiner i vaskulærvegg. Teorien om "lekkasje" er troen på at en viss andel av blodkarens vegger, særlig dets strukturer som er fratatt individuell blodtilførsel, blir fylt opp av lipider som kommer fra plasmaet.
 • Teorien om endoteldysfunksjon er den første dysfunksjonen av de beskyttende egenskapene til endotelet og dets nevrotransmittere. Teorien om "Response to damage" er at som et resultat av en reaksjon på brudd på integriteten til det vaskulære endotelet utvikler aterosklerotiske plakker.
 • Den monoklonale versjonen er basert på antagelsen om dannelse av patologisk kloning av glatt muskelvev, nærmere bestemt dets celler (GMC). Ifølge denne teorien antas det at vaskulær skade skyldes en godartet tumorprosess.
 • Parasittisk etiologi - nederlaget til blodkarets vegger av virus og bakterier, inkludert klamydia, cytomegalovirusinfeksjon, herpes. Kliniske studier av aterosklerotiske massestoppkjermer avslørte nærværet av klamydia i blodet i 80% av pasientene med aterosklerose av karene.
 • Hormonal genese antyder utviklingen av aterosklerotiske endringer på grunn av overskytelsen av adrenokortikotrope og gonadotrope hormoner i kroppen. Denne prosessen provoserer en økning i produksjonen av byggemateriale for hormoner som påvirker nivået av kolesterol.
 • Peroksideteori tillater fremdriften av vaskulær arteriosklerose som et svar på en skarp aktivering av oksidativ nedbrytning av lipider i arteriell hulrom. Og i tillegg, virkningen i den aggressive formen for frie radikaler som følge av brudd på antioxidantsystemet.
 • Genetisk biogenese er preget av medfødt deformasjon av veggene i det vaskulære systemet.
 • Den autoimmune hypotesen er forårsaket av dysfunksjon av leukocytter og makrofager.

Aterosklerose WHO klassifisering:

 1. Metabolisk aterosklerotisk prosess utvikler seg på grunn av arvelige og konstitusjonelle feil i lipidmetabolisme, patologier i det endokrine systemet.
 2. Hemodynamisk aterosklerotisk patologi skjer mot bakgrunnen av vaskulære patologier, for eksempel hypertensjon av arterielle og andre abnormiteter.
 3. Blandet, med en kombinasjon av de to første artene i varierende grad.

Systematisering av aterosklerose avhengig av det berørte området:

 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • hjerte arterier;
 • aterosklerose av aorta
 • åndedrettsorganer (tromboembolisme);
 • aterosklerotiske lesjoner av nyrene i nyrene, tarmene;
 • aterosklerotiske forandringer i venene i nedre ekstremiteter.

Effekter på kroppen

Konsekvensene av arteriosklerose av karene kan være fatale, fordi med full blokkering av blodstrømmen oppstår død. Men selv under utviklingen av den patologiske tilstanden får kolesterolplakkene i karene seg til å føle seg, og forverrer den fullverdige eksistensen sterkt. En hvilken som helst av de tidligere oppførte klassifikasjonene gir en stor fare, ikke bare for en sunn tilstand av helse, men også for livet og genererer komplikasjoner av arteriosklerose av karene.

Vaskulær ateroskleros komplikasjoner, avhengig av plasseringen:

 • Cerebral aterosklerose provoserer komplikasjoner så som slag, blødning, avslag av enkelte kroppsfunksjoner (motor, visuell, tale, hørsel, mental helse, etc). Og også involverer iskemisk slag eller et annet hjerneinfarkt.
 • Arteriosklerotisk hjertelidelse er uttrykt i iskemisk hjertesykdom, hjerteutilstrekkelighet, hypoksi, angina pectoris, myokardialt infarkt, hjertestans, atrofisk og dystrofiske forandringer, aneurisme ruptur, slutter dødelig.
 • Aterosklerose av blodkanaler i aorta fører til hypertensjon av systolisk, aneurysm og tromboembolisme av en stor sirkel av blodsirkulasjon.
 • Tromboembolisme i lungearterien er fulle av utviklingen av tegn på pulmonal hjerte, lungeinfarkt, å stoppe pusten.
 • Komplikasjoner av atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter er farlige på grunn av lameness av det intermitterende, gangrene av føttene og fingrene, trophic ulcers.
 • Aterosklerose av nyrene fører til hypertensjon og nyresvikt. Aterosklerotiske abnormiteter i tarmkanalen truer nekrose av tarmene i tarmveggene.

Vaskulære aterosklerose konsekvenser avhenger direkte av scenen i det patologiske kurset. I medisin er det vanlig å klassifisere fire hovedperioder med progressjon av aterosklerose: preklinisk, initial, alvorlig, med komplikasjoner. De minst to harmløse anses som de to første periodene, når du raskt kan gjenopprette sunn tilstand i sirkulasjonssystemet og forhindre forekomsten av alvorlige konsekvenser.

Stadier av

Kolesterol er preget av en gradvis opphopning av kolesterol i kroppen. Derfor skjer utviklingen av aterosklerose i blodkarene gjennom årene. Kolesterol har som regel en kronisk form og forverres med tidspassering. Hva er stadiene av aterosklerose?

Mikroskopiske indekser av aterosklerotiske endringer i sirkulasjonssystemet:

 1. Preklinisk form av patologi, når det er på innsiden av karet (intima), er det noen punkter av lipidflater som kan merkes.
 2. Den første fasen av aterosklerose med milde tegn, som for eksempel skade på lipidmetabolismen, sjelden forekommende aterosklerotiske og fibrøse plakker.
 3. De uttalt symptomene på aterosklerose er feilen i lipidmetabolisme, atheromatøse forandringer i blodårene, utvikling av atherokalcinose.
 4. Skarp manifestert aterosklerotisk patologi med konsekvenser i form av en kritisk forstyrrelse av intracellulær metabolisme av lipider, alvorlig atheromatose og atherokalcinose.

Stadier av arteriosklerose av kar, morfogenese og patogenese:

 • Dolipid uttrykkes ved markert hevelse, mikrothrombi i venerens nærveggområde, "ribbing" av det elastiske laget av aorta. I intima er det opphopning av sure glykosaminoglykaner.
 • Lipoidose, er fasen preget av utseendet av gule lipidmerker som ikke stikker ut over beholderens overflate. På dette stadiet kan patologi ikke bare stoppe, men også helbrede arteriosklerose av karene.
 • Liposklerose, skyldes starten av aterosklerotisk plakkdannelse fra bindevevet, som består av et vev, deadened masse (detritus).
 • Atheromatose, preges av økt vekst av atheromatøse masser. På grunn av fremdriften av disse akkumulasjonene kan den aterosklerotiske plakk bli utsatt for sårdannelse, indre blødning, dannelse av trombotiske lag. Ulcerasjon manifesteres ved utseende av atheromatøse sår. Denne patologien fører til en akutt blokkering av fartøyet og et infarkt av orgelet, forsynt med blod gjennom denne arterien.
 • Atherokalcinose er den endelige og mest alvorlige fasen. Fasen kjennetegnes ved fossilisering av sclerized plakett på grunn av kalsiumsalter. På dette stadiet, når pasienten er interessert i å rengjøre kolesterolplakkene, vil svaret være til fordel for kirurgi.

På stadiet av atheromatose, i tilfelle tynning av overflate skallet av den aterosklerotiske plakk, oppstår dets brudd. Og deretter frigjøring av detritus i kaviteten av fartøyet, noe som fører til blokkering og medfører alvorlige konsekvenser i form av myokardinfarkt, iskemisk slag og lignende komplikasjoner. Den andre varianten av utviklingen av hendelser er når skallet av kolesterolplakk ikke tynnes, men tvert imot blir det tettere. En slik prosess er typisk for kronisk aterosklerose, som er full av hjerteiskemi, dyscirculatory encefalopati og andre.

diagnostikk

Hvordan blir aterosklerose diagnostisert? Diagnosen aterosklerose kan kun utføres av en lege på grunnlag av en variert undersøkelse av pasienten. Avhengig av sone for skade på sirkulasjonssystemet ved atherosklerotiske endringer, vil det bli nødvendig med en undersøkelse fra ulike spesialister. For eksempel, for å lære å kurere aterosklerose i blodkarrene i hjertet, er det nødvendig å konsultere en kardiolog. Hvis det er aterosklerose i hjernen, vil behandlingen utføres av en nevrolog. Hvordan bli kvitt aterosklerose av nyrefartøy vil anbefale en nephrologist. Og hvordan du fjerner kolesterolplakk i aorta, tarmene eller underlempene må spørre til en vaskulær kirurg.

Diagnose av arteriosklerose av fartøy er følgende:

 • Visuell undersøkelse av pasienten for tegn på aterosklerose.
 • Klargjøre de alarmerende symptomene.
 • Palpasjon av arteriene.
 • Bestemmelse av arteriell veggtetthet.
 • Samling av blodprøver for analyse av aterosklerose av fartøy, inkludert avklaring:
  • kolesterol nivå;
  • innholdet av triglyserider;
  • lipid metabolisme indikatorer;
  • koeffisient av atherogenicitet.
 • Auskultasjon av hjertekarene gjør at vi kan identifisere systoliske lyder.

Aterosklerose diagnose ved hjelp av instrumentelle metoder:

 • Dopplerografi (ultralyd) og rheovasografi av venene i underekstremiteter.
 • Ultralyd i bukregionen og hjertesonen.
 • Koronografi og aortografi.
 • Magnetisk resonans terapi (MR) vil tillate deg å se i kort detalj veggene i arteriene for å oppdage aterosklerotiske formasjoner og bestemme scenen av den patologiske prosessen.
 • Bryst røntgen og andre anbefalt av legeforskningen.

Diagnose av aterosklerose i det vaskulære systemet er ikke en lett øvelse, da sykdommen ofte oppstår uten symptomer og ikke forstyrrer personen på noen måte. Den aterosklerotiske patologins lethed er nettopp at den er åpenbart allerede når det er karakteristiske indekser av arteriosklerose av karene. På denne tiden, ganske ofte i pasientens kropp, utvikler seg irreversible prosesser som krever enten kardinal tiltak, det vil si kirurgisk inngrep. Eller langvarig medisinsk behandling er ikke bare en aterosklerotisk sykdom. Men også konsekvensene av virkningen av patologi på organer og systemer som har fått skade som følge av atherosklerose.

symptomer

Tegnene på arteriosklerose av karene begynner å vise seg nærmere den andre fasen av patologien. Det vil si mellom perioden av utseende av lipidflater og den første fasen av dannelsen av kolesterolplakk.

De første tegnene som angir atherosklerotiske prosesser i karene, refererer ikke til bestemte symptomer og kan indikere andre patologier.

Derfor skjer studien av det kliniske bildet av aterosklerose i forbindelse med det skadede stedet. Aterosklerose symptomer og behandling bør utføres i samsvar med lokalisering av lesjonen av et bestemt organ.

Symptomer på vaskulær aterosklerose er delt i henhold til:

 • Aterosklerotiske manifestasjoner i hjernen oppstår med visse symptomer:
  • cephalgia, en følelse av turbiditet, besvimelse;
  • hypertensjon, ledsaget av støy i ørene;
  • forstyrrelser av faser av søvn, uttrykt i vanskeligheten med å sovne og døsig i løpet av lysdagen;
  • psykiske lidelser, irritabilitet, nervøsitet;
  • alvorlig tretthet, ikke forbundet med de tilsvarende belastningene;
  • funksjonsfeil i taleapparatet;
  • problemer med orientering i rom og koordinering av bevegelser;
  • forringelse av minne og memorisering av ulike hendelser;
  • kortpustethet, forvirret pust, smerte i lungene.
 • Om koronar aterosklerose kan dømmes av slike tegn som:
  • smerte i brystet med et ekko i venstre del av kroppen foran og bakfra;
  • følelse av tyngde i brystbenet;
  • En endring i normal rytme i hjertet mot økt eller svekket;
  • pressende, kjedelig smertsyndrom i underkjeven med tilbakestilling på venstre øre og nakkeområde;
  • bevissthetsklarhet opp til en svimlende tilstand
  • svakhet i lemmer, en tilstand av kulderystelser, kaldt, økt adskillelse av svette.
 • Aterosklerotiske endringer i hjerte aorta er preget av følgende symptomer:
  • brennende følelse i thoracic delen;
  • hyppig økning i systolisk blodtrykk;
  • svimmelhetstilstander;
  • vanskeligheter med å svelge mens du spiser
  • påvisning av et stort antall fettstoffer, spesielt i ansiktet;
  • sterk graying og ekstern aldring, ukarakteristisk av alder;
  • rikelig vekst av hår i auriklene.
 • Aterosklerotiske formasjoner i mageorganene er uttrykt av slike tegn:
  • I abdominal aorta gjør kolesterolplakkene seg selv ved et brudd på tarmbevegelser, en urimelig nedgang i kroppsvekt, en støyende følelse etter å ha spist, og en økning i gassdannelsen. Og også noen ganger er det hypertensjon, nyresvikt, smerte i bukhinnen, ikke reagerer på å ta smertestillende midler.
  • I brystkreftarteriene i tarmen manifesteres symptomer som akutt smerte etter å ha spist, oppblåsthet, oppkast og kvalme.
  • I nyrene arterier som det er kolesterol plaques, signalerer nyresvikt, hypertensjon arteriell.
 • Aterosklerose i nedre lemmer er preget av skiltene:
  • blanchering av kroppen i sonen av plasseringen av kolesterolplakkene i blodkanalene på bena;
  • Følelse av følelsesløshet og "gåsebud" etter å ha funnet skroget i en ubehagelig eller lang tid uendret stilling;
  • chilliness av hender og føtter.

Aterosklerose produktive symptomer og behandling, dersom de utføres i forbindelse med terapi påvirket organ eller system. Prosessen med dannelse av aterosklerotiske plakk kan heller tilskrives ikke en sykdom, men til en livsstil. Faktisk er dette tilfellet, som mange andre patologier. Derfor folk som tar sikte på riktig behandling av aterosklerose, er det nødvendig å være klar for radikale endringer i forhold til motorisk aktivitet, kosthold, og har unikt bli kvitt dårlige vaner, det kommer til røyking og alkohol. Eliminering av skadelige faktorer fra livet ditt er allerede halvparten av suksessen på måten å rense fartøyene fra kolesterolplakk.

behandling

Aterosklerotiske endringer i blodkarene i en eller annen grad lider nesten 100% av befolkningen, spesielt de som krysset 30-årsgrensen. I lys av dette er medisinske fagfolk bekymret for forebygging og tidlig diagnose av atherosklerose. Og mange mennesker lurer på om det er mulig å kurere aterosklerose og hvordan bli kvitt kolesterolplakk?

Helt helbredet arteriosklerose av karene, som nevnt tidligere, er kun ekte til dannelsen av aterosklerotiske plakk. Utvilsomt svar på hvordan du blir kvitt plaques vil ikke fungere, du trenger en detaljert vurdering av problemet. Det eneste som kan sies samtidig er at hvert klinisk tilfelle av atherosklerose er unikt. Fordi patogenesen av aterosklerotisk patologi er forskjellig, og helsepotensialet til hver pasient er forskjellig, utgjør samme behandling av aterosklerose en masse reaksjoner fra kroppen.

Tatt i betraktning spørsmålet om hvordan å behandle aterosklerose av fartøy, bør flere retninger skilles:

 • Narkotika medisiner.
 • Kirurgisk måte.
 • Gjennom alternativ medisin.
 • Adhering uten kolesterol dieter.
 • Ved hjelp av sportsarrangementer.
 • Avslag fra dårlige vaner.

Medisineringsterapi

Ofte gjelder leger for fullskala og vellykket atherosklerosebehandling en helhetlig tilnærming. Fjerning av første aterosklerotiske symptomer kan begrenses til utelukkelse fra det daglige dietten av matvarer som er rike på kolesterol, eller normalisering av nivået av fettlignende substans. Gentle terapi er bare begrunnet i den prekliniske fasen av arteriosklerose av kar, behandling av neste kliniske fase av lipoidose og, spesielt, bør utføres med bruk av medisinbehandling.

Kolesterolplakkebehandling er rettet mot å oppnå:

 • Normalisering av blodtrykk.
 • Korrigering av lipidmetabolismen.
 • Kontrollerer nivået av sukker i blodet.
 • Oppretthold en normal metabolisme.

I samsvar med effekten på utviklingen av aterosklerose er stoffene delt inn i flere hovedklasser:

 • Nedgang i leveren produksjon av triglyserider, kolesterol og samtidig senking av konsentrasjonen av disse stoffene i blodet. Disse midlene inkluderer sequestrants av gallsyrer.
 • Blokkerer assimilering av kolesterol i sirkulasjonssystemet. Disse stoffene inkluderer:
  • Den første gruppen er anionbytterharpikser (IA) og vegetabilske sorbenter (IB).
  • Den andre gruppen er statiner (IIA), fibrater (IIB), nikotinsyre (IIC), probucol (IID).
 • Stimulerer ødeleggelsen og utnyttelsen av lipoproteiner og atherogene lipider. Umettede fettsyrer tilhører slike helbredende stoffer.
 • Som hjelpestoffer for å behandle kolesterolplakk, foreskrives endoteliotropiske midler.

Det anbefales at du fjerner kolesterolplakkene kirurgisk bare i tilfelle potensiell fare for okklusjon av karet når kolesterolplakk er bristet. I andre situasjoner er det bedre å behandle aterosklerose med farmasøytiske midler. I tillegg til medisiner, anbefales en diett med lavt kolesterol, og det er også mulig å bruke folkemedisin fra aterosklerose.

Folkterapi

Tradisjonell medisin har ikke alltid blitt utviklet som for tiden. Det er derfor folk brukte masse gaver av naturen for behandling av aterosklerose. Aterosklerotiske vaskulære lesjoner er ikke noe unntak. Ofte bare på grunn av systematisk bruk av visse ingredienser var det mulig å helbrede arteriosklerose av karene helt.

Rengjøring av blodkar fra kolesterolplakk med naturlige ingredienser:

 • Med.
 • Hvitløk.
 • Sitron.
 • Valnøtt.
 • Gulrøtter (fersk juice) og mange andre kulturer.

Aterosklerose av karene behandles utmerket, og karene fra plaques, testet av mange mennesker, består av de viktigste aterosklerotiske bestanddelene - sitron og hvitløk. For å forberede en blanding av aterosklerose, trenger du et hode hvitløk og sitron. Ingredienser grind grundig (sitron sammen med zest) og sett i en glassbeholder. Kashitsu hell på forhånd med kokt og avkjølt vann i mengden halv liter.

Å sette et stoff fra en aterosklerose i et mørkt sted for å insistere på tre dager. Etter nødvendig tid kan blandingen tas på tom mage for to spiseskjeer. Kurset kan gjentas, rensing av sirkulasjonssystemet fra manifestasjoner av atherosklerose grunnet denne metoden forekommer i mild form samtidig som hele kroppen gjenopprettes. Oppskrifter for forberedelse av naturlige legemidler fra atherosklerose sett, må du hente bare egnet. Hvordan å håndtere aterosklerose er en personlig sak for alle, det viktigste er at denne patologiske prosessen er herdbar.

Aterosklerose - symptomer, årsaker og behandling av aterosklerose

God tid på dagen, kjære lesere!

I denne artikkelen vil vi vurdere en slik sykdom av blodkar som aterosklerose, samt årsaker, symptomer, forebygging og behandling av aterosklerose, tradisjonelle og folkemessige virkemidler.

aterosklerose - en kronisk sykdom i arteriene, en karakteristisk egenskap som er avsetningen på indre vegger av blodkarene av kolesterol og andre fettstoffer. Deretter tetter denne "tette", veggene i karene, og lumenet minker, deres elastisitet går tapt, noe som resulterer i okklusjoner av blodkar. På grunn av deformering av fartøyene, er det en belastning på hjertet, fordi han trenger mer innsats for å svinge blod.

Resultatet av aterosklerose er slike sykdommer som iskemisk hjertesykdom (IHD), hypertensjon (hypertensjon), slag, nekrose, etc.

Ifølge statistikk for 2000, i Russland fra hjerte-og karsykdommer per 100 000 befolkning dør 800 mennesker! Samtidig, i Frankrike 182 mennesker, i Japan 187. Forskere innså at årsaken til denne situasjonen er mat og livsstil. Selvfølgelig, i det nåværende året 2016, når spredningen av GMO-produkter har fått en utrolig omsetning, og virkelig høyverdige matvarer koster så mye at de fleste ikke har råd til å kjøpe dem, fortsetter dødeligheten å vokse.

I denne forbindelse har det blitt fastslått at aterosklerose oftest er berørt av middelaldrende og eldre, selv om det har blitt observert tilfeller når denne sykdommen ble identifisert hos barn.

Åreforkalkning. ICD

ICD-10: I70
ICD-9: 440

Utvikling av aterosklerose

Utviklingen av aterosklerose begynner fra menneskets sirkulasjonssystem. I en sunn person, gir blodsirkulasjonen i blodkarene oksygen og næringsstoffer til alle organer og vev. Med normal ernæring er kolesterol også tilstede i blodet.

kolesterol - en organisk forbindelse, - en naturlig fett (lipofile) alkoholen som inneholdes i cellemembraner i kroppen. Kolesterol spiller en viktig rolle i å beskytte cellemembraner og er nødvendig for å produsere vitamin D, steroidhormoner (kortisol, estrogen, testosteron, etc.), gallesyrer, og den normale funksjon av immunsystemet og nervesystemet.

Kolesterol er uløselig i vann, og følgelig kan det ikke i seg selv virke i kroppsvev, men deres funksjon levering via blodet til alle organer drive transportproteiner (apolipoproteiner), som er i kompleksforbindelser - kolesterol med andre forbindelser.

Apolipoproteiner er delt inn i 4 grupper:

- Høymolekylære (HDL, HDLP (høy tetthetslipoproteiner))
- lavmolekylær vekt (LDL, LDL, (low density lipoproteins))
- svært lav molekylvekt (VLDL, VLDL, svært lavt densitet lipoproteiner);
- chylomicra.

Avhengig av "adresse" (kroppsdel) for levering, utføres funksjonen av forskjellige av disse apolipoproteinene. LDL, VLDL og chylomicron kombineres med kolesterol, leverer det til perifert vev. Men LDL (lipoproteiner med lav tetthet) er dårlig oppløselige og har en tendens til å utfelle. På grunn av dette kalles kolesterol i kombinasjon med LDL "dårlig" kolesterol.

Problemene begynner når overskudd kolesterol i kroppen, sammen med LDL-bunnfall, som kleber til veggene i blodkarene, og utgjør - aterosklerotisk plakk.

Også her bør det nevnes at low density lipoproteiner motvirke high density lipoproteiner (HDL), som beskytter beholderveggene fra deres negativ innflytelse HDL, men dessverre 2 ganger mindre.

Aterosklerotiske plakk - Formasjoner som består av kolesterol, andre fettstoffer, lavdensitetslipoproteiner og kalsium. De dannes under endotelet (den indre overflaten av blodkarene), i de stedene hvor den er skadet.

Under endotelet (mellom beholderens ytre og indre vegger), dvs. I tykkelsen av fartøyene syntetiseres ulike substanser som regulerer koagulerbarheten av blodet, så vel som selve karetes helse.
Så, som atherosklerotisk plakk vokser, smelter lumen på fartøyet, og det er fare for brudd, hvorfra blodpropp kommer inn i karet.

trombe - akkumulering av celler, hovedsakelig blodplater og blodproteiner. I enklere termer er en trombose en koagulert blodprotein som oppstår i steder av vaskulær skade.

Trombe forverrer situasjonen ved at den ytterligere begrenser hulrommet i fartøyet, men den største faren for det er at den kan komme ut fra det stykke som, beveger seg videre gjennom fartøyene, kommer til et punkt hvor fartøyet lumendiameter mindre trombe. Videre, på dette stedet er det en blokkering av fartøyet, og vev og organer "avskåret" fra blodforsyningen begynner å dø.

Selvfølgelig er den ovenfor beskrevne prosessen med utvikling av aterosklerose en forenklet forklaring, men jeg håper at jeg kunne beskrive det generelle bildet.

Årsaker til aterosklerose

For tiden fortsetter årsakene til atherosklerose å bli studert. La oss markere de mest kjente årsakene:

- dysfunksjon av endotelet
- endotelskader av virus (herpesvirus, cytomegalovirus, etc.);
- Tap av vaskulær veggen med klamydia, hovedsakelig Chlamydia pneumoniae;
- avvik i arbeidet med leukocytter og makrofager;
- Primær akkumulering av et stort antall lipoproteiner i tykkelsen av blodkaret;
- avvik i arbeidet med antioksidantsystemet
- øke med alderen av nivået av adrenokortikotrope og gonadotrope hormoner, noe som fører til ubalanse av hormoner som er nødvendige for regulering av kolesterol.

Blant de faktorene som provoserer utviklingen av aterosklerose, skiller:

- dårlige vaner (alkoholforbruk, røyking);
- hypertensjon (arteriell hypertensjon): blodtrykksnivå fra 140/90 mm Hg. Artikkel.;
- hyperlipoproteinemi
- stillesittende livsstil
- underernæring;
fedme
diabetes mellitus
- stress;
- arvelighet
- hypothyroidisme;
- homocysteinuri
- Hyperfibrinogenemi;
postmenopause
- alder;
- metabolske sykdommer.

Symptomer på atherosklerose

Symptomer på atherosklerose er i stor grad avhengig av stedet der den utvikler seg, samt fra det berørte fartøyet. Vurder de mest populære lesjonene og de medfølgende tegnene på sykdommen.

Aterosklerose i hjertet

Koronar aterosklerose. Det oppstår etter nederlaget av aterosklerotiske plakk av koronarbeinene. Som følge av dette reduseres tilførselen av oksygen og næringsstoffer til hjertet (myokard).

Symptomer på koronar aterosklerose:

- angina pectoris, takykardi, bradykardi
- Periodisk smerte i brystområdet, med retur til venstre side av bagasjen: underarm, skulderblad, hånd eller fingre i venstre hånd;
- unormale puste, smerte under pusten;
- følelse av last på brystet;
- smerte i ryggen
- smerte i regionen på venstre side av nakken, øre, underkjeven
- turbiditet i sinnet, til besvimelse
- svakhet i lemmer
- følelser av kulde, kulderystelser, økt svette;
- kvalme og oppkast.

Aterosklerose av aorta i hjertet. Det oppstår etter nederlaget av aterosklerotiske plakk av hjertets hovedkar - aorta.

Symptomer på aortisk aterosklerose:

- brennende smerte i brystet;
- Økt systolisk (øvre) blodtrykk;
- periodisk svimmelhet
For tidlig aldring, graying;
- problemer med å svelge mat
- økt hårvekst i auriklene
- utseende på overflaten av fett.

Aterosklerose i bukdelen

Aterosklerose i mageseksjonen (hjerte aorta). Det oppstår etter en lesjon av aterosklerotiske plakk av aorta i mageområdet.

Symptomer på aterosklerose i abdominal aorta

- Krakkforstyrrelser: diaré, forstoppelse;
- Flatulens (økt gassdannelse);
- Svak vondt etter å ha spist
- Langvarig vekttap
- alvorlig smerte i mageområdet, noe som ikke svekker selv når du tar smertestillende medisiner
- nyresvikt
- Økt blodtrykk.

Aterosklerose av mesenteriske arterier. Berørt av arterier, leverer blod til tarmene.

Symptomer på arteriosklerose aterosklerose:

- "abdominal pad" - akutt smerte etter å ha spist, ofte ledsaget av oppblåsthet, kvalme og oppkast;
- Trombose, hvoretter nekrose av tarmvegg og mesenteri manifesteres.

Aterosklerose hos nyrene. Det fører til komplisert arteriell hypertensjon (hypertensjon), samt kronisk nyresvikt.

Aterosklerose av karene i penis. Ofte provoserer erektil dysfunksjon.

Aterosklerose i ekstremiteter

Obliterating aterosklerose (aterosklerose i nedre ekstremiteter) - Progressiv lesjon av aterosklerotiske plakk av karene i de nedre ekstremiteter, uttrykt ved at en egenskap er den vedvarende innsnevring av blodkarets lumen.

Symptomer på atherosklerose i ekstremiteter:

- blep av huden, ofte med et tydelig mønster av subkutane kar
- En følelse av kulde i hender og føtter (chilliness);
- Hyppige "goose bumps" etter å ha bodd i en ubehagelig stilling i lang tid.

Aterosklerose i hjernen

Aterosklerose i hjernen, eller aterosklerose av cerebral type, sammen med aterosklerose i hjertekarene er en av de farligste typene av sykdommen. Brudd på blodsirkulasjonen i hjernen kan føre til alvorlige og noen ganger dødelige konsekvenser - fra slag til koma, noen ganger med dødelig utgang. I tillegg, som vi vet, kjære lesere, er hjernen kontrollsenteret for hele organismen, og med eventuelle forstyrrelser i sitt arbeid reagerer kroppen umiddelbart på det.

Det er også verdt å merke seg at cerebral sirkulasjon også er svekket i tilfeller av osteokondrose, hypertensjon, diabetes, etc.

Symptomer på cerebral aterosklerose

- støy i ørene
- hodepine (cephalalgia), svimmelhet
høyt blodtrykk
- Søvnforstyrrelser (søvnløshet eller et konstant ønske om å sove)
- sløvhet, økt tretthet
- En endring i individets oppførsel
- økt nervøsitet, spenning
- åndedrettsnød, sløret tale, vanskeligheter med å tygge og svelge mat;
- problemer med koordinering av bevegelse, orientering i rommet;
Minneforringelse;
Brystsmerter, kortpustethet.

Komplikasjoner av aterosklerose

- fibrose
trombose;
- slag
- hjerteinfarkt;
nekrose;
- gangrene;
- Sårdannelse, spesielt på bena (trophic ulcers);
Hyppig hevelse av føttene;
- tap av hår på de berørte områdene

Typer av aterosklerose

Klassifisering av aterosklerose av A.L. Myasnikov (1960)

Lokalisering av prosessen

- aorta;
- kranspulsårer;
cerebrale arterier
- nyrearterier
- mesenteriske arterier
- pulmonale arterier
- fartøy i underekstremiteter

Perioder og stadier av sykdommen

I periode (første periode, preklinisk):
a) vasomotoriske lidelser
b) et sett av laboratorieforstyrrelser;

II periode (periode med kliniske manifestasjoner):
a) iskemisk stadium;
b) nekrotisk (trombonekroticheskaya) stadium;
c) fibrøst (sklerotisk) stadium.

Nåværende fase

1. Progresjon av aterosklerose.
2. Stabilisering av prosessen.
3. Regresjon av aterosklerose.

Diagnose av aterosklerose

Diagnose av aterosklerose omfatter følgende metoder:

- Generell undersøkelse og spørsmål til pasienten, for tegn på atherosklerose;
- palpasjon av alle arterier
- bestemmelse av kolesterolnivå i blodet
- bestemmelse av lipidbalanse av blod
- Bestemmelse av indeksen (koeffisient) for atherogenicitet
- Røntgen av brystorganer
- Ultralyd i hjerte og mageområde;
- Diagnose av stivheten i arterievegget;
- Dopplerografi av karene i ekstremiteter.

Behandling av aterosklerose

Behandling av aterosklerose omfatter følgende skjema:

1. Fullstendig avvisning av dårlige vaner: røyking, alkohol.
2. Overholdelse av kostholdet mot aterosklerose
3. Aktiv livsstil;
4. Narkotika terapi;
5. Kirurgisk inngrep (kun om nødvendig).

Det må huskes at den tidligere atherosklerosen vil bli bestemt, og jo tidligere pasienten begynner sin behandling, jo mer positive vil være prognosen for behandlingen hans, tk. I avanserte stadier kan ikke åreforkalkning ikke helbredes, i det minste til moderne leger.

I alle fall, at det er umulig for mennesker, kan Gud gjøre noe. Bønn til Gud er ofte den eneste veien ut av enhver situasjon, ikke bare med aterosklerose, men også med mer alvorlige og ofte dødelige sykdommer.

Aterosklerose diett

Kosthold i aterosklerose bør ikke være veldig høy i kalorier.

Calorisk innhold av mat bør være lavere med 10-15%, med fedme - med 20% av det vanlige daglige dietten. Den daglige dosen av fett bør ikke overstige 60-80 gram, karbohydrater - 300-400 g. Den daglige dosen av proteiner bør være 1,2-1,5 g per 1 kg kroppsvekt.

Når aterosklerose er nødvendig, er det nødvendig å minimere forbruket av matvarer som er rike på fordøyelige karbohydrater, samt fett av animalsk opprinnelse.

Hva å fokusere på når du spiser: Vitaminer - C (askorbinsyre), B6 ​​(pyridoksin), B3 (PP, niacin), E (tokoferol), P (rutin). Spesielt C og P, som styrker veggene i blodårene, og forhindrer inntrengning av kolesterol i dem. Videre stimulerer vitamin C den raske oppløsningen av kolesterol i leveren og dets utskillelse fra kroppen.

Hva du kan spise med aterosklerose: fisk, magert kylling eller kalkun, egg hvite, friske grønnsaker (fokus på grønn) og grønnsaker (fokus på oransje), rug eller otrubyanoy brød, bokhvete, havregryn, lav-fett cottage cheese.

Anbefalt drikke: mineralvann (særlig natriumhydrokarbonat og bikarbonat-sulfat), fettfri melk eller yoghurt, usøtet te, juice (bjørk saft, lønnesirup et al.).

Tilstandsartige matvarer (minimumsmengde): vegetabilsk olje (30-40 g / dag), biff og lam (ikke mer enn 90-150 g), egg (ikke mer enn 2 stk per uke), fullmælk, hvitt brød, pasta.

Hva du ikke kan spise med aterosklerose: smør, hard margarin, animalsk fett, egg, eggeplommer, hjerne, nyrer, lever, hjerte, tunge, kjøtt med synlig fett, pølse, skinke, pølser, and, gås, fløte, fet melk, fløte, fett cottage cheese, fettstoffer oster, ostemasse ost, bearbeidet ost, iskrem, grønnsaker (kokt i fett), frukt (kandiserte, søtet), sjokolade, godteri, gelé, marshmallows, syltetøy og syltetøy.

For behandling av aterosklerose utviklet MI Pevzner en spesiell diett diett - diett nr. 10c (tabell nummer 10c).

I tillegg er det nødvendig å minimere bruken:

Mettede fettsyrer;
- kalkiferoler (vitamin D);
- Bordsalt - ikke mer enn 8 gram per dag.

Legemidler mot aterosklerose

Medisinske preparater for aterosklerose brukes til:

- Korrigering av blodtrykksnivå;
- kontroll av diabetes mellitus
- korreksjon av metabolsk syndrom
- Normalisering av lipidspektret.

Avhengig av de ovennevnte målene, er de delt inn i 4 hovedgrupper:

1. Forberedelser som blokkerer absorpsjonen av vaskulære vegger og kolesterolorganer.
2. Narkotika som senker syntesen av kolesterol og triglyserider i leveren, samt konsentrasjonen i blodet.
3. Preparater som øker oppbrytningen og eliminasjonen av atherogene lipider og lipoproteiner fra kroppen.
4. Ekstra medisiner.

1 gruppe: legemidler som blokkerer absorpsjonen av vaskulære vegger og kolesterol

IA - anionbytterharpikser: "Gemfibrozil", "Cholestyramine". Denne gruppen med stoffer absorberer kolesterolet, og deretter trekkes de sammen med det fra kroppen. Ulempen er absorpsjonen sammen med kolesterol - vitaminer, sporstoffer og andre legemidler.

IB - vegetabilske sorbenter: "Guarem", "P-sitosterol". Denne gruppen medikamenter forhindrer absorpsjon av kolesterol i tarmen.

Narkotika av 1. gruppe kan forårsake dyspepsi.

Gruppe 2: Narkotika blokkerer absorpsjonen av vaskulære vegger og kolesterol

IIA (statiner): lovastatin ( "Apekstatin", "Mevacor", "Medostatin"), simvastatin ( "Vasilip" Zocor "Simvor"), fluvastatin ( "Lescol"), pravastatin ( "Pravastatin Sandoz", "Pravahol"), atorvastatin ( "Lipitor "," Torvacard "), rosuvastatin (" Crestor "). Kontra: ikke tas av gravide, ammende, barn med leversykdom, og i kombinasjon med alkohol. Bivirkninger: alopesi, myopati, dyspepsi, rabdomyolyse, impotens, levertoksisitet.

IIB (fibrater): fenofibrat (traikor), bezafibrat (Bezalip), ciprofibrat (lipanor). Bivirkninger: allergier, dyspepsi, myosit. Fenofibrates er de nyeste stoffene, så når de behandler aterosklerose, blir de gitt preferanse. Fenofibrates brukes også til behandling av type 2 diabetes.

IIC: nikotinsyre (Enduracin). Bivirkninger: hyperemi, kløe, dyspepsi. Ikke anbefaler å ta med diabetes.

IID: Probucol (fenobol). Redusere syntesen av sterol.

Gruppe 3: Legemidler som øker oppbrytningen og utskillelsen av atherogene lipider og lipoproteiner

Umettede fettsyrer: Linetol, Lipostabil, Omakor, Polispamin, Tiogamma, Tribuspamine. Bivirkninger: økt virkning av sukkerreduksjonsmidler.

4 gruppe: ekstra medisiner

Endotelmedikamenter (feed endotel): pirikarbat ( "Anginin", "Parmidin"), syntetiske analoger av prostacyclin ( "Vazoprostan" "misoprostol"), vitamin A (retinol), E (tokoferol) og C (askorbinsyre).

Behandling av aterosklerose med folkemessige rettsmidler

Viktig! Før du bruker folkemessige rettsmidler mot aterosklerose, sørg for å konsultere legen din!

Behandling av aterosklerose med urtepreparater

Kommentar fra en phyto-terapeutisk spesialist Malgina AA: Urtebehandling (fytoterapi) har visse bemerkelsesverdige fordeler, for eksempel:

 • fytoterapi eliminerer årsakene til sykdommen,
 • urter har en minimal mengde kontraindikasjoner (vanligvis er dette en individuell intoleranse),
 • urtebehandling har en minimal mengde bivirkninger,
 • urter har i deres sammensetning et stort antall vitaminer og andre næringsstoffer som, i tillegg til å behandle sykdommen, også bidrar til forbedring av kroppen som helhet,
 • pris tilgjengelighet.

Fytoterapeuter tilbyr ferdige løsninger som allerede tar hensyn til sammensetningen av samlingen, doseringen, prioriteten etc. Kursene ble utviklet av medisinske spesialister, basert på deres mange års erfaring.

Andre folkemidler mot aterosklerose

Folk rettsmidler mot den første fasen av aterosklerose

- 1 del av burdockrøtter blandet med 1 del av blandingen i like store mengder av hestetail, dill og medisinsk dråpe. 1 ss. skje samling hell 350 ml kokende vann. Insister 1 time. Spis i løpet av dagen i like deler.

- Bland i like store mengder modne rose hofter, peppermynteblader og jordbær, havrem. 1 ss. Skje samlingen av helle 400 ml vann, koke litt. Cool, belastning og ta før måltider i løpet av dagen, 100 ml.

- Bland i like store mengder løvetannrot, vilt jordbær (stamme, blad og rot), sitronmelisse og neseblader. 6 g innsamling fyll 300 ml kokende vann. Insister 1 time. Drikk i like store mengder hele dagen.

- Bland 2 deler av hagtorn (blomstrøm), 1 del av huleblomstring (blomstrøm), 1 del av hunnfugl, 1 del av bjørk (blader). 2 teske med samling hell 400 ml kokende vann. Infuse 3 timer. Drikk om morgenen 100 ml, til lunsj 100 ml og om kvelden 200 ml.

Alle ovennevnte midler forbrukes gjennom hele året. Hver 2. måned anbefaler leger at de bytter avgift for en annen.

Folkemedisiner for normalisering av lipidmetabolismen

Følgende midler akselererer spaltningen og eliminering av fett fra kroppen, og forhindrer også avsetning av "dårlig" kolesterol på veggene av karene.

1. Bland de følgende legemidlene i like store mengder:

- nardus (root og jordstengler), løvetann (root), calendula (inflorescences), dill og rogn (frukt), eple, oregano (urt), gjeter-vesken (urt);

- bjørk, mor-og-stemor, jordbær tømmer (blad), yakorets (blad), sitronmelisse (blader), villrose (frukt), havre (blader og stilker), nesle og ryllik (blader og stilker);

- Løvetann (root), Wild yam (root), Helichrysum og Rose (blomsterstander), hofter (frukt), havre (blader og stilker), nesle og ryllik (blader og stilker);

- kjerringrokk (skudd), ville bringebær (skudd), nardus (rhizom), calendula og rose (blomster), terreng aske og hestekastanje (frukt), mais silke.

2. 1 ss. Skje fra ovennevnte godtørrede avgifter, hell 400 ml vann, og kok i 10 minutter på et vannbad. Dekk deretter dekkene godt med et lokk og la det stå i 1 time.

Ta denne avkok 3 ganger om dagen for 100 ml, helst 30 minutter etter å ha spist. Opptaket er 2 måneder, hvorpå de tar en pause i 3 uker, og gjenta kurset.

Folkemidlene for normalisering av hjernecirkulasjon

1. Bland de følgende legemidlene i like store mengder:

- Immortelle og rose (blomster), bringebær og havre (skudd), jordbær og morwort (gress), rosehips (frukt), epleskall;

- celandine, merian, og gjeter-vesken (gress), rogn og bokhvete (blomsterstander), bjørk og jordbær (blad), goutweed (blader), hvete gress (rhizom), white willow (bark);

- mor-og-stemor, mynte, rosmarin og yakorets (blader), hvite piletre (bark), hagtorn og fennikel (frukt), mais silke, løvetann (root), rogn (blomsterstand);

- kløver og bokhvete (blomsterstander), misteltein og nyre te (skudd), bjørnebær, dill, søt kløver og cottonweed (gress), hagtorn (frukt).

2. 1 ss. Skje fra ovennevnte godtørrede avgifter, hell 400 ml vann og kok i 10 minutter på lav varme. Deretter skal oppvasken settes til side og la stå i ca 1 time.

Ta kjøttkraft må avkjøles 3 ganger om dagen, 100-150 ml, 30 minutter etter å ha spist.

Andre folkemidlene for aterosklerose

Honning. Bland i like deler honning, sitronsaft og vegetabilsk olje. Ta denne blandingen om morgenen, på tom mage, en gang om dagen.

Poteter. Hver morgen, drikk juice fra en potet.

Hvitløk. Gni hvitløk og sitron med en peeling. Rør blandingen med 500 ml vann og la den sitte i 3 dager på et mørkt sted. Ta infusjon av 2 ss. skjeer hver morgen.

Dill. 1 ss. Skje frøene av dillfylling med 200 ml kokende vann. Ta stoffet 4 ganger om dagen, 1 ss. skjeen. Løsningen er også effektiv mot hodepine.

Melissa. I stedet for te, ta en dags buljong med sitronmelisse. Løsningen bidrar til å takle om aterosklerose er ledsaget av støy i ørene.

Nettles. For behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter er bade fra nettle nyttige. For å gjøre dette, fyll på badet med fersk nettle, hell den med varmt vann. La det brygge i 30 minutter, tilsett deretter kaldt vann til det i ønsket mengde, og du kan ta et bad i 30 minutter hver annen dag.

Forebygging av aterosklerose

For å minimere risikoen for atherosklerose bør følgende anbefalinger følges:

- forlate dårlige vaner: røyking, drikking av alkohol;
- Å lede et aktivt liv: å flytte mer, å gjøre øvelser, å gå inn for sport, å sykle;
- overvåke din vekt - ekstra pounds er uakseptable;
- begrense deg til å spise mat som er rik på kolesterol, fordøyelig karbohydrater, fettstoffer, og også tungt saltede matvarer.

Les Mer Om Fartøyene