Død i aterosklerotisk kardiosklerose

Aterosklerotisk kardiosklerose er spredning av hjertemusklene, noe som forårsaker funksjonsfeil i koronararteriene. Skje med oksygenmangel. Den er preget av dystrofiske forandringer i vev, nekrose av deler av muskelen, samt patologier i prosessen med metabolisme. Nakrotiske steder vises på stedet av vevsfibre, arr. Med en økning i antall nekrotiske steder, øker oksygen sulten av vev. Ofte øker venstre ventrikel, noe som forårsaker hjertesvikt.

Aterosklerotisk cardiosklerose: hva er det?

Aterosklerotisk kardiosklerose er kompenserende hypertrofi av hjertemuskelen som oppstår med sterk oksygen sult. Sykdommens egenskaper er avhengig av sin form:

 1. Iskemisk. Det manifesteres av utilstrekkelig inntak av næringsstoffer i vevet, provoserer mangel på blodstrøm. Den utvikler sakte, preges av en kronisk patologisk prosess i hjertemuskelen.
 2. Postinfarction. Den er dannet på det nekrotiske området av vevet.
 3. Blandet. Det manifesteres av strukturelle endringer i fibrøst vev, dannelsen av nekrotiske områder, hvorav antallet øker etter et hjerteinfarkt.

Aterosklerotisk kardiosklerose har slike varianter av strømning:

 1. Akutt angrep. Hvis du ikke gir rettidig assistanse, kan du utvikle deg til et hjerteinfarkt.
 2. Kronisk prosess. Pasienter klager sjelden på dårlig helse, andre endringer, men merker periodisk forekomst av smertsyndrom.

årsaker

Sykdommen utvikler seg med blodstrømningsforstyrrelser. En av de viktigste predisponerende faktorene er dannelsen av aterosklerotiske plakk. Når et stort antall fettavsetninger akkumuleres, forandrer fartøyets form, lumen smalker, noe som medfører en reduksjon av mengden oksygen som kommer inn i vevet. Som et resultat lider en person av stadig høyt blodtrykk.

Vaskulærene mister et normalt nivå av elastisitet. Pasienten klager over ubehagelige opplevelser i hjerteområdet, det er også mulig brudd på hjerteslagets rytme. Proportjonalt til økningen i antall aterosklerotiske plakk, foregår orgelforløpet, noe som gjør sin normale funksjon umulig.

 1. Forhøyet kolesterol.
 2. Overvekt.
 3. Fedme.
 4. Patologi av metabolske prosesser.
 5. Å spise store mengder fettstoffer.
 6. Dårlige vaner.
 7. Fysisk inaktivitet.
 8. Diabetes mellitus.

symptomer

Et av de mest karakteristiske symptomene er kortpustethet. I utgangspunktet manifesterer man seg bare når man gjør fysisk arbeid, morgen jogging, men etter en stund oppstår med rask gangavstand.

Det er smerte syndrom i hjertet av hjertet, smerte i smerte. Til tross for at den patologiske prosessen finner sted i hjertesonen, kan smerten spre seg til ørene, hodet. Ofte klager pasienter på kronisk tretthet. Kardial astma indikerer også sannsynligheten for å utvikle denne sykdommen.

Ved utvikling av symptomer på patologien oppstår hjertebank. I noen tilfeller når pulsen i lang tid 150 slag per minutt eller mer. Feil i hjertets arbeid, utvikling av atrieflimmer er også mulig. Kroniske endringer i rytmen til hjerteslag er et karakteristisk symptom på sena stadier av sykdommen.

Gradvis begynner symptomene på leverinsuffisiens. Først og fremst svulmer ekstremitetene. Med hyppig opphopning av væske i kroppen er det nødvendig å diagnostisere levertilstanden, for å klargjøre størrelsen. Hvis sykdommen oppstår i en akutt form, er det mulig å utvikle ascites og pleurisy.

diagnostikk

Aterosklerotisk kardiosklerosis detektert arytmi, koronar arteriesykdom, i tilfelle av gjentatte hjerteinfarkt, såvel som nærvær av andre uønskede symptomer som er karakteristiske sykdomsutviklingen.

For en omfattende undersøkelse brukes en rekke prosedyrer:

 1. EKG. Det gjør det mulig å diagnostisere hjertesvikt, for å kontrollere tilstedeværelsen og arrangeringen av arr, for å bestemme hypertrofi av muskelvev.
 2. Biokjemisk undersøkelse av blod. Lar deg bestemme nivået av kolesterol, oppdager øyeblikkelig metabolske forstyrrelser av beta-lipoproteiner.
 3. Ekkokardiografi. Viser et bilde av rytmen til hjerteslag, lar deg identifisere patologier i denne prosessen.
 4. Sykkel ergometri. Det bestemmer nivået på myokarddysfunksjon, reduksjon av ventrikulære reserver.

Ofte foreskriver legene en ultralyd i bukhulen eller brystet røntgen, EKG-overvåking, som foregår i løpet av dagen. Om nødvendig utføres en omfattende undersøkelse, inkludert coronagraph, MR, rytmokardiografi og polykardiografi.

behandling

Spesifikk behandling av aterosklerotisk kardiosklerose eksisterer ikke, siden nekrotisk vev ikke kan gjenopprettes. Narkotika brukes til å lindre symptomer, forhindre eksacerbasjoner. En viktig oppgave av spesialister er den konstante overvåking av blodsammensetningen i moderne analyse. I de fleste tilfeller er det behov for fortsatt inntak av legemidler som reduserer kolesterolnivået.

Dessuten foreskrives pasienten et behandlingsforløp som inkluderer legemidler som trengs for å styrke strukturen i vaskulære vegger, utvide arterier og årer. Når den følelsesmessige tilstanden til pasienten forverres, foreskrives beroligende midler og antidepressiva, som bidrar til å fjerne angst, andre psykiske lidelser.

Tilordne følgende stoffer:

 1. Nitrater. Tillat å aktivere arbeidet i hjertet ved å redusere belastningen på myokardiet, provosere en økning i blodstrømmen.
 2. Betablokkere. Reduser behovet for muskelvev i oksygen er optimal, bidrar til normalisering av blodtrykk.
 3. Kalsiumantagonister. Eliminere vaskulære spasmer, bidrar til å senke blodtrykket.

For å identifisere de negative forandringer i blodet utføres kirurgi, hvor målet er fjerning av aterosklerotiske plakk, og nådde store størrelser. Ved hjelp av moderne utstyr, mekanisk utvidelse av fartøyene, fjerning av fettavsetninger.

For å oppnå en varig positiv effekt er det nødvendig å kombinere legenes avtale for behandling med diett, for å lede en sunn livsstil, for ikke å jobbe hardt for å redusere sannsynligheten for et annet angrep. I følge legen brukes fysioterapeutiske prosedyrer. Det anbefales ofte pasienter å ta et bad.

forebygging

Forebygging og behandling av aterosklerotisk kardiosklerose utføres ved bruk av et sett med metoder. Bestem om pasientens tilstand er stabil, er nesten umulig, på grunn av hvilken vanlige diagnostiske tester kreves.

Når primær forebygging er nødvendig for å balansere dietten. I noen tilfeller er et spesielt diett foreskrevet til en person. Det er nødvendig å redusere mengden fett, røkt mat, pass på å spise kokte egg, grønnsaker og frukt i frisk form. Det er også tilrådelig å konsumere ferskpresset fruktjuice. Fullstendig fjern kaffe, søt av kostholdet, reduser mengden salt som forbrukes daglig.

Når fedme oppdages, er det nødvendig å utføre et sett med tiltak som er nødvendige for å redusere vekt, normalisere metabolske prosesser. Det er uakseptabelt å drikke alkohol i store mengder, røyking. Hvis pasienten nekter å gi opp dårlige vaner, provoserer de økt skjøthet i blodkar, sirkulasjonsforstyrrelser, og forstyrrer også metabolske prosesser i kroppen.

Fysisk aktivitet, spesielt utendørsaktiviteter, bidrar til å styrke kroppen, lindre kronisk tretthet, gjenopprette kroppen etter stress og normalisere nivået av blodtrykk. Ikke forsøm muligheten til å gå på ferie til naturen, ikke gi opp leksjoner som krever fysisk aktivitet. Også fotgjengere kan bidra til å gjenopprette kroppens normale tilstand. Eliminer stillesittende livsstil. Velg en jobb som krever moderat motoraktivitet.

effekter

Med utviklingen av sykdommen er det et kronisk brudd på hjertets rytme, på grunn av hvilket mange vev og organer ikke kan fungere fullt ut. En masse forseglinger dannes i muskelvevet, mange nekrotiske områder fremkaller feilfunksjonen av nervefibrene, på grunn av at muskelkontraksjonene er ujevne.

Over tid, et komplett tap av evnen til visse deler av hjertet til å fungere fullt ut. Som et resultat kan kroppens vev ikke fungere, kombinert med hjerterytmen. Utvikle ekstrasystoler - ekstraordinære kardiale sammentrekninger. Gradvis er hjertesvikt fremgang pga myokardial utvidelse.

Patologier i hjertets struktur påvirker tilførselen av næringsstoffer til viktige organer. Negative endringer for å øke muskelsvakhet, som er manifestert ved ødem av ekstremiteter, kortpustethet, hyppig besvimelse, svimmelhet, smerter i ulike organer og vev, bleking av huden, svulmende blodårer i nakken og andre deler av kroppen.

I de tidlige stadier er aterosklerotisk kardiosklerose praktisk talt ikke manifestert av spesifikke egenskaper. Med sykdomsprogresjonen forverres den generelle tilstanden til pasienten. På dette tidspunktet er det nødvendig å eliminere de faktorene som utløser utviklingen av patologi i tide. Dessuten er medisinsk terapi brukt, det er nødvendig å opprettholde en riktig livsstil.

Diagnose av atherosklerotisk kardiosklerose

Behandling og forebygging av aterosklerotisk kardiosklerose

Aterosklerotisk kardiosklerose utvikler som regel grunn av lesjoner i kranspulsårene. Det er en oppfatning at en slik diagnose faktisk ikke eksisterer i det hele tatt, og sykdommen ble tilskrevet alle pasienter etter 55-60 år som klaget over ubestemt smerte fra hjertet.

Likevel er diagnosen "aterosklerotisk cardiosklerose" fortsatt sitert blant innenlandske og utenlandske terapeuter. Dette syndromet ledsages av progressiv iskemisk hjertesykdom: hjertesvikt, rytmefeil, angina pectoris, ventrikulær ekstrasystol.

For å diagnostisere AK serie av studier som er utført, som inkluderer ekkokardiografi, EKG, kjemisk analyse av kolesterolinnholdet og så videre. I løpet av behandlingen omfatter tiltak for å bedre blodsirkulasjonen i koronararteriene, senking av kolesterol indikator normalisering av hjerterytmen.

Årsaker til sykdommen

Hovedårsaken til atherosklerotisk kardiosklerose er utseendet av aterosklerotiske plakk. De forekommer på stedet for skade på vev av fartøyene, hvor det gradvis legges til kolesterol og andre fettstoffer. Over tid øker slike kolesterolplakk, og fartøyets lumen, tvert imot, smalker. Som et resultat - kretsens krumning, brudd på blodsirkulasjonen, mangel på oksygen i vev, økt blodtrykk.

Tallrike plakkene forårsaker hjertesykdom. Dette skyldes hypoksi av hjertemuskelen (skyldes mangel på oksygen), noe som fører til utvikling av IHD. Med iskemi kan hjertemuskelen ikke fungere ordentlig, noe som forårsaker skade på cellene, som deretter strammes av bindevevet. Bindevevet har ikke den nødvendige elastisiteten, hjerterytmen er forstyrret, smertefulle opplevelser opptrer i hjertet av hjertet.

Blant hovedårsakene til atherosklerotiske plakk er:

 • først og fremst - feil mat. Overflødig fett i mat bidrar ikke bare til utseendet av overflødig vekt, men er også ledsaget av avsetning av kolesterol i blodårene;
 • fedme;
 • mangel på fysisk aktivitet, noe som fører til en nedgang i oksygenstrømmen inn i hjertemuskulaturens vev, på grunn av hvilken den er skadet og arret;
 • diabetes mellitus: et brudd på karbohydratmetabolismen bidrar også til dannelsen av plaques;
 • røyking: nikotin øker ikke bare kolesterolet, men fremmer også vedheft av blodplater, noe som ytterligere forverrer tilstanden til karene.

Leger og ernæringseksperter anbefaler at de spiser så få fettstoffer som mulig, det sannsynligvis reduserer nivået av kolesterol i blodet. Dette er imidlertid ikke tilfellet: i tillegg til inntekter fra utsiden, produseres kolesterol også av kjertlene i kroppen vår. Jo mindre kolesterol går inn i kroppen med mat, desto mer blir det produsert i kroppen, og jo mer det bosetter seg i karene.

Mangelen på kolesterol er ledsaget av ulike lidelser i nervesystemet, og overskudd forårsaker utvikling av aterosklerose.

I løpet av behandlingen bør pasienten konsultere en diettist som vil bidra til å lage et balansert kosthold.

patogenesen

Aterosklerotisk kardiosklerose er ledsaget av:

 • ischemi;
 • dystrofi av hjertemuskelen;
 • tap av muskelfibre;
 • metabolske forstyrrelser i hjertemuskelen.

I stedet for skadet vev, vises nekrose og mikroskopiske arr, noe som ytterligere øker oksygen sult i vevet. Jo mindre oksygen kommer inn i myokardiet, jo mer iskemi utvikler seg.

Kardiosklerose fører til utvikling av kompenserende hypertrofi og dilatasjon av venstre ventrikel, hvor progresjonen fører til hjertesvikt.

Det er 3 typer aterosklerotisk kardiosklerose:

 • postinfarction: forekommer på nekrosestedet;
 • iskemisk: utvikler seg på grunn av sirkulasjonsfeil, utvikler sakte og diffust påvirker myokardiet;
 • blandet: kombinerer funksjonene til de to tidligere.

symptomer

Siden aterosklerotisk sklerose er ledsaget av progressiv iskemisk hjertesykdom, er det vanskelig å etablere sine egne symptomer.

Leger skiller mellom to hovedgrupper av symptomer som på en eller annen måte vitner for koronarinsuffisiens:

 • forstyrrelse av ledningen i myokardiet og arytmi;
 • brudd på kontraktil funksjon.

Progressive cardiosklerose ledsages av en økning i arrvev som forårsaker:

 • økt tretthet;
 • brystsmerter, som er gitt i venstre arm og under scapula;
 • gjentatte hjerteinfarkt;
 • kortpustethet;
 • ødem i lungene;
 • hjerte astma.

I det tilfelle at alle disse symptomene er ledsaget av utvikling av koronar arteriesykdom, kan pasienten oppleve hepatomegali, fra perifert ødem infarkt og lungestuving effekter.

I tillegg kan alvorlige tilfeller av kardiosklerose forårsake pleurisy og ascites.

Når hjerterytmeforstyrrelser forekommer, opplever pasienter ofte ekstrasystol eller atrieflimmer, ledsaget av intra- og atrioventrikulære blokkeringer. Og hvis i begynnelsen disse symptomene er periodiske i naturen (under fysiske øvelser, etc.), blir de i fremtiden permanente.

Aterosklerotisk kardiosklerose kan forekomme samtidig med aterosklerose hos store arterier (cerebral, perifer og jevn aorta). I dette tilfellet blir svimmelhet, minnetap og intermittent claudikasjon lagt til de ovennevnte symptomene.

diagnostikk

Diagnosen av kardiosklerose bør være basert på sykdommens historie, som oftest inkluderer arytmier, hjerteinfarkt, IHD og andre.

I tillegg er det planlagt en omfattende undersøkelse som inkluderer:

 • EKG (for påvisning av hjertesvikt, tilstedeværelse av arrvæv på myokardiet og dets og hypertrofi);
 • biokjemisk blodprøve (for påvisning av forhøyet kolesterol og beta-lipoproteiner);
 • ekkokardiografi (for å oppdage abnormiteter i myokardiske sammentrekninger);
 • veloergometri (for anerkjennelse av graden av dysfunksjon av myokardiummusklen og reserver av gullet).

I noen tilfeller kan ultralyd av preval og bukhule, brystrøntgen, daglig EKG-monitorering, rytmokardiografi og andre bli foreskrevet.

behandling

Husk at aterosklerotisk kardiosklerose bør behandles utelukkende under oppsyn av en lege. Selvbehandling av AK er uakseptabelt!

Hovedmålet med AK-behandling er å myke og gradvis fjerne tegn på koronarinsuffisiens. I tillegg foreskrevne legemidler som forbedrer vaskulær ledningsevne og oksygen metabolisme i vev.

Hvis en pasient opplever anfall, kan legen foreskrive nitroglyserin. For å "fortynne" blodet, kan du ta aspirin i små doser (men igjen, bare ved resept).

Behandling av arytmier utføres med novokainamid og kinidin.

I tilfelle blokkering av kardial ledning utføres behandling bare på sykehuset og velges tilsvarende til blokkadoen. I tilfelle av tredje grad kan ventrikulær elektrostimulering foreskrives.

Pasienten bør nøye følge legenes instruksjoner og avstå fra:

 • røyking,
 • mottak av fettstoffer;
 • kaffe;
 • forbruker en stor mengde salt.

forebygging

Til tross for at aterosklerotisk cardio mest utsatte mennesker er overvektige eller 55 år, avhengig av riktig kosthold og livsstil kan redusere forekomsten av aterosklerotisk plakk.

En sunn livsstil og fraværet av dårlige vaner, riktig ernæring og fysisk aktivitet - disse er de universelle rettsmidler for hjertesykdom.

Sekundær forebygging inkluderer regelmessig undersøkelse av en lege; Dette vil forhindre utvikling av kardiosklerose eller hjelp til tid for å oppdage og begynne behandling av sykdommen.

Hvordan dannes kardiosklerose?

Vi vet godt at et arr burde danne seg på sårets side. Etter skaden gjør vi dressinger, se etter restaureringen og fusjonen av kantene, vi er redd for betennelse. Men på huden på skadestedet vil det ikke være flere elastiske kollagenfibre. Et tett arrvev danner. Dette er sklerose. Plastikkirurgi forsøker å minimere deformasjonen av vevet etter omfattende forbrenninger, skader. Og hva skjer i hjertet?

Et arr i hjertemuskelen kan oppstå på forskjellige måter.

 1. Som et resultat av overført betennelse (myokarditt). Dette gjelder spesielt for barn med alvorlige infeksjoner (meslinger, skarlagensfeber, meslinger, røde hunder, difteri), i voksne med kroniske infeksjonssykdommer som tuberkulose, syfilis. Myokarditt utvikler seg mot angina, kronisk tonsillitt. Som et resultat av behandling er den inflammatoriske prosessen begrenset, forsvinner gradvis. Men det kan føre til dannelse av arr i enkelte områder. Muskelvev vil bli erstattet av en binde, ikke i stand til sammentrekning. En slik kardiosklerose kalles myokarditt.
 2. Akutt hjerteinfarkt er en av formene for iskemisk hjertesykdom. Det fremvoksende nekroseområdet er svært farlig for en mulig brudd. Oppgave med behandling: dannelsen av et ganske tett arr. Postinfarkt cardiosklerose betraktes som en positiv sykdomsdynamikk.
 3. Kardiokleroseområder vil nødvendigvis forbli etter kirurgiske inngrep på hjertet, traumatisk skade i brystkreftene.
 4. Aterosklerose i koronarbeinene forårsaker deres sammenblanding på grunn av utviklingen av kolesterolplakk. Hvis, til tross for åpningen av hjelpartariene, forstyrres tilførselen av muskel til oksygen, blir muskelfibrene gradvis erstattet av et arrvev. Det er fokus på aterosklerotisk kardiosklerose. Dette er anatomiske manifestasjoner av konsekvensene av kronisk iskemisk hjertesykdom. De er tilgjengelige for nesten alle eldre mennesker, så begrepet ble løst på nivå av diagnose.

1) Normalt muskelvev under mikroskopet 2) Plaster av kardiosklerose

Hvordan funksjonene i hjertemuskelen er begrenset

Utviklingen av aterosklerotisk prosess og iskemi hos individuelle hjertesoner forårsaker overhengende endringer i myokardiens funksjonelle evner:

 • Reduksjon - med akkumulering av tomgangsfokus, en vesentlig del av muskelfibrene går ut, er det ingen "frivillige" celler for å gi kontraktilfunksjonen. Så med tiden er myokardiet så "slitt" at det ikke har nok kraft til å presse blodet til kroppens periferi. Utvikle fenomen med utilstrekkelig blodsirkulasjon i indre organer.
 • Impulsiv eksitasjon - hjertet mottar en kommando fra hjernen, og distribuerer deretter impulser langs interne ledende baner. Områder med aterosklerotisk kardiosklerose reagerer ikke på eksitasjon, bidrar til rytmeforstyrrelsen, fremveksten av lokale foci med økt opphisselighet.
 • Utføre nervøs spenning - når anatomiske måter er blokkert av arr for å utføre impulser fra atria til ventrikkene, opptrer blokkater av forskjellige slag (avhengig av hvor arrene er), og rytmen endres.

årsaker

Årsakene som forårsaket aterosklerotiske endringer i muskelvev, adskiller seg ikke fra de generelle faktorene ved utvikling av aterosklerose.

Alt som avsløres, er forskere delt inn i to grupper:

 1. de som er avhengige av folk;
 2. de som ennå ikke er påvirket.

Den første gruppen inkluderer:

 • hypertensjon som symptom eller sykdom - økt trykk i arteriene fører til intens deponering av lipoproteiner med lav tetthet, fremmer dannelsen av aterosklerotiske plakker;
 • Røyking - påvirker fartøyene direkte og forstyrrer fettmetabolismen;
 • overvekt, tilbøyelighet til å spise fettstoffer - endrer fettmetabolismen, fører til akkumulering av "skadelig" kolesterol;
 • motvilje mot å flytte, latskap hjelper andre skadelige faktorer;
 • lunefull holdning til deres helse for forkjølelse, influensa, når symptomer kan forårsake cytomegalovirus, betraktes som den viktigste mikroorganismen av selektiv virkning på koronar og cerebrale fartøyer;
 • diabetes, forårsaker nedsatt metabolisme av fett.

Sannsynligvis vil forbudte tegn være mer forståelig enn råd

Den andre gruppen av grunner er:

 • alderdom - alle patologiske prosesser akkumuleres gjennom årene, og immuniteten faller kraftig;
 • sex - beholder verdien til 45-50 år, på denne tiden hos menn er risikoen for atherosklerose fire ganger høyere enn kvinners. På 50 år mister den kvinnelige kroppen beskyttelse av østrogener, overgangsalderen oppstår, og det er ingen kjønnsforskjell i forekomsten;
 • belastet arvelighet - fant at denne funksjonen er gyldig for unge mennesker. Sykdommer som hypertensjon, koronararteriesykdom hos nære slektninger indikerer en genetisk predisponering i familien.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på kardiosklerose av aterosklerotisk opprinnelse vises ikke i de tidlige stadiene av utviklingen av prosessen. Til eldre og senile perioder av livet er en generell nok aterosklerose av karene ganske uttalt hos mannen. Derfor, selv om han ikke tolererte hjerteinfarkt, kan man anta nærværet i hjertemuskelen i mange små arr.

 1. Den første tegn er utseendet på dyspnø med alvorlig fysisk anstrengelse (hagearbeid, gymnastikkøvelser), da bekymrer hun seg når han går selv i et lavt tempo. En person føles akutt med økningen i svakhet og manglende evne til raskt å utføre en slags handling.
 2. Å oppnå smerte i hjertet kan vare flere timer, typiske angina angina er mulige. Smerter er gitt til venstre arm, krageben, scapula.
 3. Hodepine, svimmelhet, tinnitus indikerer samtidig mangel på oksygen i hjernen.
 4. Brudd på rytmen av hjertekontraksjoner er mulig i forskjellige former: ekstrasystol, takykardi opp til 120 per minutt og over, atrieflimmer.
 5. Ødem på føttene og bena om kvelden oppstår med en utvilsomt mangel på blodsirkulasjon.

Alle symptomene utvikles gradvis, men uten behandling utvikles de jevnt. Det "trette" hjertet kan bare justere og moderat hypertrofi, fordi det ikke er nok muskelvev.

Hvordan lære om kardiosklerose

Selv med pasientens velvære kan aterosklerotisk kardiosklerose detekteres på en EKG-studie. Hvis legen ser en funksjonell diagnose på EKG-tegn på arytmier (enkle beats), endringen i ledningsevne (grenblokk, atrioventrikulær blokk), endringer i tennene av den enkelte leder, som ikke ble observert tidligere, er det et behov for å skille årsakene Cardiosclerosis.

Terapeuten tenker på dette. Dens oppgave er å utelukke andre årsaker til patologi.

For EKG-studier er det alltid viktig å evaluere dynamikken i bildet. Derfor spør de ofte om det forrige elektrokardiogrammet. Ikke alle polyklinikker lagrer dem i ambulante kort, noen ganger blir de gitt til pasienter i hendene. Dette er gjort med sikte på kontinuitet med "Førstehjelp", siden når du ringer en ambulanse hjemme og fjerner EKG, kan legen ikke vite om endringene har oppstått for første gang eller allerede er registrert tidligere. Dette er viktig ved diagnose og forskrift.

EKG-tegn er de første som bekrefter cardiosklerose

Tegn på sirkulasjonsfeil kan bekreftes med ultralyd i hjerte og magehule. På skjermen vil skjermen vise forstyrret blodstrøm, svake muskelkontraksjoner, forstørret lever.

Laboratorietester inkluderer nødvendigvis definisjonen av lipoproteiner, blodpropp, glukose.

Behandling og forebygging

Behandling av manifestasjoner av aterosklerotisk kardiosklerose er rettet mot å forhindre spredning av cicatricial endringer, oppfanging av hjertets muskelvev. På den annen side er det nødvendig med tiltak for å gjenopprette rytmen, støtte energibalansen i myokardet, forhindre videre endringer.

Fysisk belastning

Pasienten anbefales å revurdere sin fysiske aktivitet. Ikke jobbe hardt i lang tid. I daglig mosjon blir det lagt mer oppmerksomhet på leddene, liggende øvelser, du kan gjøre langsomme turer. Ikke gjør øvelser med dumbbells eller andre vekter. Svømming i bassenget anbefales for din egen glede.

For vektkontroll, kan ukentlige lossedager med kefir og frukt være mulig.

Det vil være nødvendig å slutte å røyke og drikke alkohol (inkludert øl). I dette tilfellet bør dette behandles som et behov for behandling, og ikke bare eliminering av dårlige vaner.

Ernæringsanbefalinger

I en alder av førti er det en god ide å tenke på aktiv alderdom. For å gjøre dette må du gjøre endringer i den vanlige menyen, forlate hyppig inntak av fet mat, stekt kjøtt, sild, sterke krydder og sauser, godteri og kaker, god kaffe og te, kullsyreholdige drikker.

Erstatt dem med te med mynte, melissa, jomfruur, buljong av rosen hofter.

Du må betale mer oppmerksomhet til retter fra grønnsaker, fisk, kylling, kjæregrøt, hytteost, yoghurt, grønn te.

Ikke redd på frukt: naturlige vitaminer absorberes nesten helt og kunstig fra medisiner - veldig ubetydelig.

Medisineringsterapi

For å redusere kolesterolet, vil legen velge en av stoffgruppene av statiner, fettsyreblokkere, nikotinsyre.

Aktive stoffer forbedrer prosessen med sammentrekning av hjertemuskelen

Brudd på rytmen og smertesyndromet krever spesielle midler:

 • dilating coronary vessels;
 • senke excitability av patologiske foci;
 • gi celler i myokardiet med manglende næringsstoffer og energi.

Når hevelse oppstår, er det en begrensning av saltinntak, bruk av diuretika.

Ikke glem de gunstige effektene av magnesium og kaliumioner, så preparatene vises Panangin eller Asparcum.

Manifestasjonene av aterosklerotisk kardiosklerose bør behandles som en forespørsel fra kroppen for å forberede seg på nye levekår, bevare akkumulert erfaring og aktiv alderdom.

cardiosclerosis

cardiosclerosis - Fokal eller utbredt spredning av bindevev i hjertemuskelen, som kommer etter muskelfibrens død eller parallelt med den. Det er diffus aterosklerotisk, postinfarkt og myokardittkardiosklerose.

 • Kardioklerose etter infarkt Det oppstår etter at stor og liten brennvidde hjerteinfarkt som et resultat av erstatning av døde deler av hjertemuskelen bindevev, og dimensjonene av feltet av arr avhenger av størrelsen av hjerteinfarkt sone. Ugunstig konsekvens av en tidligere myokardialt infarkt, kronisk venstre ventrikkel aneurisme - sacciform lokal utbuling, drastisk endrer intrakardielle hemodynamikk som kritisk påvirker den myokardiale kontraktile funksjon, øker faren for blodpropp og påfølgende tromboemboliske komplikasjoner.
 • Aterosklerotisk kardiosklerose utvikles ved innsnevringsstedet koronararterie aterosklerose i fravær av fokale nekrotiske endringer i hjertemuskelen virkning gradvis og sakte utvikling dystrofi, atrofi og død av de enkelte muskelfibre på grunn av oksygenmangel (hypoksisk) og metabolske sykdommer i hjertemuskelen. Denne typen cardiosklerose er også kjent i hypertensiv sykdom. Det preges av tilstedeværelsen av mikroskopiske arr i myokardiet. erstatte individuelle muskelfibre eller små grupper av dem.
 • Myokarditt cardiosklerose forekommer på grunnlag av overført myokarditt. Kan være både utbredt og fokusert.

Primær kardiosklerose er ekstremt sjelden, forekommer med noen kollagen sykdommer, medfødt fibroelastose, intrauterin endokarditt.

Det kliniske bildet er direkte relatert til etiologien Cardiosclerosis: i forbindelse med utskifting av "arbeiderne" av hjertemuskelcellene - kardiomyocytter til "ballast" bindevev, har verken kontraktilitet eller ledningsevne, de viktigste manifestasjoner av sykdommen er tegn på gradvis progressiv hjertesvikt og ofte utviklingsforstyrrelser hjertefrekvens (slag, atrial arytmi, ventrikulær arytmi), og intraventrikulær ledning (grenblokk og greiner).

Cardio. Anbefaling.

Behandling av kardiosklerose består i å gjennomføre tiltak for å bekjempe rytme- og ledningsforstyrrelser, så vel som med sirkulasjonsmangel. Ved aterosklerotisk kardiosklerose er det nødvendig å behandle angina og kronisk koronarinsuffisiens, samt aterosklerose. Med myokardittkardiosklerose, en nøye behandling av infeksjonsfokus.

Forebygging av kardiosklerose er rettidig og aktiv behandling av aterosklerose, koronar insuffisiens, myokarditt.

Gitt den ledende rollen som hypoksi i utviklingen av kardiosklerose, anbefales det å bruke antihypoksanter og kardioprotektorer.

Forberedelser for korrigering av sykdommen:

Dienay, på grunn av kombinasjonen av effekter, virker på alle nivåer av kardioskleroseformasjon:

 • fordelaktig påvirke endotelfunksjonen, hindrer komponentene i "Dienay" dannelsen av ny og veksten av eksisterende aterosklerotiske plakk. og antitrombotiske egenskaper forhindrer dannelsen av en "komplisert" plakett.
 • takket være de påvist kraftige kardioprotective (beskyttende) og anti-inflammatoriske effekter, forhindrer det dystrofi og atrofi av fibrene i hjertemuskelen og veksten av bindevevet. I dette tilfellet forsterker komponentene i "Dienay" hverandres handlinger og har evne til å gjenopprette skadede celler i hjertet og blodårene.
 • og i tilfelle av postinfarction myocarditic Cardiosclerosis kombinasjon kardiobeskyttende, anti-inflammatorisk virkning og necrolytic tillate maksimal innsnevring sone av nekrose, men fremmer også "benresorpsjon" som allerede er dannet arrdannelse.

  Venomaks, takket være antioksidant og vasoprotective egenskaper, øker tonen i venene. forbedrer mikrosirkulasjonen og bidrar til å normalisere blodstrømmen i dem, forbedrer blodtilførselen til organer og vev.

  Nesten i 100% av tilfellene etter å ha tatt medisiner, er positiv dynamikk bemerket:

  • funksjonsklassen i IHD reduseres. På et eksempel er det mulig å forklare det slik: pasienten kan passere uten mottak av nitroglyserin på 300 meter. Etter kurset kan Dienai og Venomax gå 1-3 km;
  • stabiliserer blodtrykket. stopper hopp, dosen av antihypertensive stoffer reduseres;
  • reduserer fenomenet arteriosklerose. Fartøy blir mer tilpasbare. Denne effekten ble gjentatte ganger bekreftet ved hjelp av instrumentell undersøkelse.

  Full gjennomgang av aterosklerotisk kardiosklerose: årsaker, behandling, prognose

  Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er atherosklerotisk kardiosklerose, hva som forårsaker og risikofaktorer provoserer sitt utseende. Symptomer på patologi, mulige komplikasjoner. Metoder for behandling og prognose for gjenoppretting.

  Aterosklerotisk kardiosklerose er erstatning av et sunt hjerte muskelvev med et tett bindevev som ikke er i stand til å utføre kontraktile og ledningsfunksjoner i myokardiet. Slike endringer fremkommer som et resultat av innsnevring av lumen i koronar (hjertefôring) med aterosklerotiske plakk.

  Konstruksjon av lumen av koronarbeinene i kardiosklerose

  Hva skjer i patologi? Fordi vaskulær permeabilitet forstyrrelser (som et resultat av skade, genetisk disposisjon, øke blodkolesterolnivåene) på den indre overflate av beholderen er formet herd eller plakk, som er sammensatt av spesifikke proteiner og lipider. Det overlapper delvis den vaskulære sengen, som gradvis reduserer mengden blod som leverer hjertet med oksygen.

  Når karlumenet er lukket med 70% eller mer, på bakgrunn av økende oksygenmangel kardiomyocytter (myokardiale celler) mister evnen til å trekke seg sammen og for å gjennomføre impulser, ombygde og dø. Et arr oppstår i deres sted.

  Hvilken patologi er forskjellig fra aterosklerotisk hjertesykdom og cardiosklerose? Denne typen cardiosklerose er et resultat av iskemisk hjertesykdom. Utløsningsmekanismen for IHD i 95% av tilfellene er aterosklerotisk hjertesykdom.

  1. Først vises aterosklerotisk hjertesykdom (innsnevring av koronarbeinene på grunn av utseende av kolesterolplakk).
  2. Som et resultat av stenose (innsnevring) av kranspulsårene utvikler iskemisk hjertesykdom (oksygen sult).
  3. I komplekset oppstår begge sykdommer for uopprettelige endringer i hjertemuskelen - atherosklerotisk kardiosklerose.

  Cardio - vanlig navn av fremgangsmåten ved hvilke deler av hjertemuskelen er erstattet med bindevev, kan det være forårsaket av ulike sykdommer (revmatisme, hjerte, kollagen). Aterosklerotisk forekommer bare på grunn av atherosklerosen av karene som mater hjertet.

  Sykdommen utvikler seg sakte og i begynnelsen forårsaker ikke en person spesielle ulemper. Innsnevringen av fartøyets lumen blir farligere med mer enn 70%. Dette fører til omfattende myokardial skade, utvikling av kronisk og akutt hjertesvikt, angina, forstørret hjerte hulrom, trombose, tromboemboli (40%), død (80%).

  Hvis noen, selv de mest ubetydelige endringer i aterosklerotiske cardio kan ikke kureres fullstendig på grunn av utseendet på arr, som ikke har noe å gjøre med den funksjonelle hjerteinfarkt vev og forstyrrer normal funksjon av hjertet.

  På et hvilket som helst stadium av atherosklerotisk kardiosklerose bør pasientene konstant observeres og behandles hos kardiologen.

  Mekanisme for patologisk utvikling

  Når innsnevring av lumen i kranspulsårene med mer enn 70% av volumet av blod som strømmer inn i hjertemuskelen, ikke er nok til å mette kardiomyocytter.

  Behovet for oksygen øker, iskemi utvikler seg, kardiomyocytter faller inn i et "sovende" regime, og dør deretter. På deres sted dannes et fibrøst arr som ikke er i stand til å kontrakt og utføre bioelektriske impulser. Hjertets funksjoner brytes.

  Klikk på bildet for å forstørre

  En slik kardiosklerosis kan være diffus (når små grupper av kardiomyocytter dør og erstattes av jevnt gjennom hjertemuskelen), fokal (ujevnt fordelte, forholdsvis store områder) eller blandes (en kombinasjon av endringer).

  Årsaker til utvikling

  Årsaken til aterosklerotisk Cardiosclerosis i 100% av tilfellene er koronar hjertesykdom, som utvikler seg som følge av innsnevring (stenose) av koronararteriene på grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk.

  Risikofaktorer

  Det er flere risikofaktorer, mot hvilke patologien vises og går raskere:

  • arvelig predisposition;
  • lipidmetabolismeforstyrrelser (ubalanse mellom lavdensitetslipoproteiner og høyt, triglyserider og kolesterol økning);
  • arteriell hypertensjon;
  • diabetes mellitus;
  • alder (90% etter 45);
  • kjønn (90% av mennene);
  • røyking,
  • fedme;
  • mangel på mosjon,
  • mottak av orale (hormonelle) prevensjonsmidler;
  • alkoholforgiftning.

  Kombinasjonen av faktorer øker risikoen for å utvikle aterosklerotisk kardiosklerose. Røyker hos menn etter 45 år - 46%, fedme - 34%, med diabetes - 18%.

  symptomer

  I de innledende stadier fortsetter aterosklerotisk kardiosklerose asymptomatisk, kompliserer ikke livet på noen måte og forstyrrer ikke å utføre ulike fysiske handlinger.

  Når den iskemiske sykdommen utvikler seg, oppstår følgende symptomer:

  • endringer i rytmen i hjertet;
  • kortpustethet etter en tung fysisk anstrengelse som raskt passerer;
  • smerte bak brystbenet;
  • svakhet, tretthet.

  Antallet lesjoner i hjertemuskelen øker, pasienten viser flere og flere tegn på kronisk hjertesvikt:

  1. Fornuftige endringer i hjertefrekvensen (takykardi).
  2. Dyspnø vises som følge av daglig aktivitet, og i fremtiden og i ro.
  3. Uproduktive hoste, angrep av hjerteastma.
  4. Smerter bak brystbenet, som "gir" til venstre arm, under venstre scapula, til epigastriske regionen.
  5. Det er markert hevelse i anklene.
  6. Svimmelhet, hodepine.

  I slike stadier av atherosklerotisk kardiosklerose utføres de enkleste husholdningsaktivitetene i stadig vanskeligere grad, noe fysisk belastning raskt dekk, forårsaker svakhet.

  Mulige komplikasjoner

  Endringer i hjertemuskelen øker gradvis, og symptomene øker også gradvis. Når det kombineres med omfattende endringer i myokard og stenose av kranspulsårene (mer enn 70%), kan det oppstå komplikasjoner:

  • akutt hjertesvikt;
  • dilatasjon (dilatasjon av hjertehulene);
  • hjerteinfarkt;
  • atrieflimmer, paroksysmal takykardi, ekstrasystole (rytmeforstyrrelser);
  • intraventrikulære og atrioventrikulære blokader (ledningsforstyrrelser);
  • lungeødem;
  • aneurisme og aorta-brudd;
  • trombose og tromboembolisme.

  85% av komplikasjonene resulterer i pasientens død.

  Metoder for behandling

  Cure patologi er helt umulig, cicatricial endringer er irreversible. Hvis i tid for å eliminere stenose av kranspulsårene, fjerne aterosklerotiske plakk, kan videre utvikling av patologi stoppes og stabiliseres.

  Siden sykdommen er preget av symptomer på hjertesvikt, er behandlingen kompleks, dens formål:

  • eliminere alvorlige symptomer på hjertesvikt;
  • Suspender utviklingen av prosessen (erstatning av myokardceller med arr, progression av aterosklerose);
  • eliminere eller normalisere mulige risikofaktorer (røyking, diabetes, fedme).

  Om nødvendig (etter utvikling av komplikasjoner) behandles aterosklerotisk kardiosklerose med kirurgiske metoder (fjerning av aneurysm, koronararterie stenose, pacemakerinstallasjon).

  medisinering

  Kompleks av medisiner for eliminering av symptomer på hjertesvikt:

  For å behandle sammenhengende sykdommer og risikofaktorer (diabetes mellitus, arteriell hypertensjon) foreskrive legemidler som opprettholder et stabilt nivå av glukose i blodet og antihypertensiva, diuretika.

  Kirurgisk behandling

  Kirurgisk behandling av aterosklerotisk kardiosklerose utføres når medisinering ikke gir resultater.

  Disse metodene eliminerer oksygen sult av hjertet (myokardisk iskemi).

  diett

  Siden aterosklerotisk kardiosklerose utvikler seg mot bakgrunnen av lipidmetabolismeforstyrrelser (økning i blodkolesterolnivået), er det i kombinasjon med pasientbehandling nødvendig å observere et lavt kolesterol diett:

  1. Sterk begrense antall matvarer med høyt innhold av animalsk fett (smør, animalsk fett, margarin, fett, biprodukter, krem, harde oster, eggeplomme).
  2. Det foretrekkes kokt og bearbeidet mat for et par (Grøt, grønnsaker, frukt, bønner), vegetabilske oljer, fisk, mager cottage cheese, frokostblandinger og kli brød, magre meieriprodukter.
  3. Unntatt fra kostholdet fastmat, pølser, hermetikk og konserver, røkt produkter, stekt, muffins, konditori, kaffe, sterk svart te, hvitt brød.
  4. Som krydder som kan redusere mengden kolesterol i blodet, anbefales det å bruke ingefær, hvitløk, rød pepper, gurkemeie, pepperrot.
  5. Reduser mengden raske karbohydrater (sukker) til fordel for treg (grøt, makaroni av faste sorter), mengden proteinmat til fordel for plantefiber.
  6. Del den daglige rasjonen i små porsjoner (opptil 5-6).
  7. Reduser mengden salt til 4,5 gram per dag.

  Mengden animalsk fett med lavt kolesterol diett beregnes ut fra normen - 1 gram per kilo pasientens vekt. En slik diett fører til en gradvis nedgang i "dårlig" kolesterol i blodet og normaliserer vekten for fedme.

  Med alvorlige symptomer på hjertesvikt, anbefales det beste drikkeregime, fysisk aktivitet og daglig rutine av kardiologen.

  Pasienter med noen lesjoner i hjertemuskelen med aterosklerotisk kardiosklerose bør slutte å røyke og drikke alkohol.

  outlook

  Denne typen cardiosklerose kan ikke helbredes helt. Endringer i myokardiet, karakteristisk for denne patologien, blir ikke gjenopprettet.

  • Med svake og moderate lesjoner i hjertemuskelen (i 75%), kan pasientens tilstand stabiliseres jevnt med et kompleks av stoffer som eliminerer symptomene på hjertesvikt og iskemi. Pasienter med moderat atherosklerotisk kardiosklerose kan leve i svært gammel alder, kombinere et lavt kolesterol diett og medisiner foreskrevet av en kardiolog.
  • Når uttrykt og omfattende endringer med dysfunksjon av myokardium (ledning og sammentrekning) Cardio kompliseres av akutte manifestasjoner av hjertesvikt (blokade, arytmier, tromboembolisk), 80% av de som fører til død for pasienten.
  • Etter kirurgisk behandling i 90% av pasientens tilstand, forbedres symptomene på hjertesvikt og iskemi mindre, og begrenser kun overdreven fysisk aktivitet.

  Med en hvilken som helst grad av patologi er det nødvendig å konstant observere, bli undersøkt og systematisk behandlet av en kardiolog.

  Ibs aterosklerotisk cardiosklerose aterosklerose av aorta

  Mikro og makroangiopati i diabetes mellitus: hva er det?

  Diabetisk makroangiopati er en generalisert og aterosklerotisk lidelse som utvikler seg i de midtre eller store arteriene med langvarig løpet av type 1 og type 2 diabetes.

  Et slikt fenomen er ikke noe annet som patogenese, blir det en årsak til koronar hjertesykdom, og en person blir ofte observert hypertensjon, perifer arteriell okklusiv sykdom, nedsatt cerebral sirkulasjon.

  Diagnose av sykdommen ved å gjennomføre et elektrokardiogram, ekkokardiogram, ultralyddopplerografi, undersøkelse av nyrene, hjerneskjermer, ekstremiteter i arteriene.

  Behandlingen består i kontroll av arterielt trykk, forbedring av blodsammensetningen, korreksjon av hyperglykemi.

  Årsaker til makroangiopati i diabetes mellitus

  Når en person er syk i lang tid med diabetes, begynner små kapillærer, arterielle vegger og årer med eksponering for økte mengder glukose å bryte ned.

  Så det er en sterk uttynding, deformasjon eller tvert imot, det er en fortykning av blodkar.

  Av denne grunn forstyrres blodstrømmen og stoffskiftet mellom vev av indre organer, noe som fører til hypoksi eller oksygen sult av omgivende vev, til nederlaget for mange organer av diabetikeren.

  • Ofte påvirkes store fartøy i nedre ekstremiteter og hjerte, dette forekommer i 70 prosent av tilfellene. Disse delene av kroppen får størst belastning, så fartøyene er sterkt berørt. Med diabetisk mikroangiopati er øyebunnen vanligvis påvirket, noe som er diagnostisert som retinopati, som også er vanlig.
  • Vanligvis påvirker diabetisk makroangiopati hjerne-, koronar-, nyre-, perifere arterier. Dette er ledsaget av angina, hjerteinfarkt, iskemisk slag, diabetisk gangren og renovaskulær hypertensjon. Med diffuse lesjoner av blodkar, øker risikoen for å utvikle koronar hjertesykdom trekant.
  • Mange diabetiske lidelser fører til arteriosklerose av karene. Denne sykdommen er diagnostisert hos personer med type 1 og type 2 diabetes 15 år tidligere enn hos friske pasienter. Dessuten er sykdommen hos diabetikere i stand til å utvikle seg mye raskere.
  • Sykdommen fortykker de basale membranene i de midtre og store arteriene, som senere danner aterosklerotiske plakk. På grunn av forkalkning, manifestasjon og nekrose av plakk, lokal lokal trombi, lukker lumen av karene, noe som resulterer i at blodsirkulasjonen i det berørte området blir forstyrret i diabetikken.

  Som regel påvirker diabetisk makroangiopati koronar, cerebrale, viscerale, perifere arterier, slik at leger gjør sitt beste for å forhindre slike endringer ved å anvende forebyggende tiltak.

  Særlig høy risiko for patogenesen av hyperglykemi, dyslipidemi, insulinresistens, fedme, hypertensjon, økt blodlevring, endotelial dysfunksjon, oksidativt stress, systemisk inflammasjon.

  Aterosklerose utvikles også oftere blant røykere, med hypodynami, yrkesfare. I risikosonen er menn over 45 år og kvinner fra 55 år.

  Ofte årsaken til sykdommen blir arvelig disposisjon.

  Diabetisk angiopati og dens typer

  Diabetisk angiopati er et kollektivt konsept, som er en patogenese og involverer brudd på blodårene - små, store og mellomstore.

  Dette fenomenet regnes som resultat av en sen komplikasjon av diabetes, som utvikler seg omtrent 15 år etter at sykdommen har dukket opp.

  Diabetisk makroangiopati ledsages av slike syndromer som aterosklerose av aorta og kranspulsårer, perifere eller cerebrale arterier.

  1. Under mikroangiopati i diabetes mellitus observeres retinopati, nefropati og diabetisk mikroangiopati i underlempene.
  2. Noen ganger, i nederlag av blodårer, er universell angiopati diagnostisert, og konseptet inkluderer diabetisk mikro-makroangiopati.

  Endo-neurale diabetiske mikroangiopati forårsaker forstyrrelser av perifere nerver, noe som igjen forårsaker diabetisk nevropati.

  Diabetisk makroangiopati og dens symptomer

  I aterosklerose i aorta og koronararteriene, noe som fører til diabetisk makroangiopati nedre lemmer og andre deler av kroppen, kan en diabetiker bli diagnostisert koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, angina pectoris, hjerte.

  Koronar hjertesykdom i dette tilfellet oppstår i en atypisk form, uten smerte og ledsaget av arytmi. Denne tilstanden er svært risikabel, siden den kan forårsake plutselig koronar død.

  Patogenesen hos diabetikere inkluderer ofte slike komplikasjoner etter infarkt som aneurysm, arytmi, tromboembolisme, kardiogent sjokk, hjertesvikt. Hvis legene oppdaget at årsaken til hjerteinfarkt er diabetisk makroangiopati, må alt gjøres for å forhindre at hjerteinfarkt kommer tilbake, siden risikoen er svært høy.

  • Ifølge statistikken, i diabetikere 1 og 2 av typen sykdom, er døden to ganger hyppigere med hjerteinfarkt enn hos personer som ikke har diabetes mellitus. Om lag 10 prosent av pasientene lider av aterosklerose i hjernearteriene på grunn av diabetisk makroangiopati.
  • Aterosklerose hos diabetikere får seg til å føle seg gjennom utviklingen av iskemisk hjerneslag eller kronisk cerebral iskemi. Hvis en pasient har arteriell hypertensjon, øker risikoen for å utvikle en cerebrovaskulær komplikasjon trefoldig.
  • Hos 10 prosent av pasientene blir utrydding av aterosklerotiske lesjoner av perifere kar diagnostisert som utryddet aterosklerose. Diabetisk makroangiopati er ledsaget av nummenhet, følsomhet i føttene, intermittent claudikasjon, hypostatisk ødem i ekstremiteter.
  • Ved pasientens sterke smerter i området for muskulære vev av rumpe, øker hofter, skinn som forsterker ved enhver fysisk aktivitet. Hvis blodstrømmen i den distale lemmen er alvorlig forstyrret, fører dette til en kritisk iskemi, som til slutt ofte forårsaker nekrose av fot- og skinnvev i form av gangren.
  • Hud og subkutant vev kan være nekrotisk alene, uten ekstra mekanisk skade. Men som regel forekommer nekrose med en tidligere hudforstyrrelse - utseendet av sprekker, svampelesjoner, sår.

  Når blodstrømningsforstyrrelser er mindre uttalt, forårsaker diabetisk makroangiopati utseendet av kroniske trofasår i diabetes mellitus på beina.

  Hvordan diagnostiseres diabetisk makroangiopati?

  Diagnose utføres for å avgjøre hvor mye koronar, cerebral og perifer fartøy er berørt.

  For å bestemme den nødvendige undersøkelsesmetoden, bør pasienten kontakte en lege.

  Undersøkelsen utføres av en endokrinolog, en diabetolog, en kardiolog, en vaskulær kirurg, en kardiurgirurg, en nevrolog.

  I type 1 og type 2 diabetes er følgende typer diagnostikk tilordnet for å identifisere patogenesen:

  1. En biokjemisk blodprøve utføres for å avsløre nivået av glukose, triglyserider, kolesterol, blodplater, lipoproteiner. En blodproppstest utføres også.
  2. Nødvendig undersøkt kardiovaskulære systemet ved hjelp av et elektrokardiogram, daglig overvåking av blodtrykket, lasttesten, ekkokardiogram ultralyd Doppler aorta-perfusjon scintigrafi av myokard, koronar angiografi, computertomografi angiografi.
  3. Den nevrologiske tilstanden til pasienten avklares ved hjelp av ultralyddopplerografi av cerebral fartøy, tosidig skanning, angiografi av cerebrale kar er også utført.
  4. For å vurdere tilstanden av perifere blodårer som lemmer undersøkt ved hjelp av tosidig skanning ultrasoniske Doppler perifer arteriografi, rheovasography, capillaroscopy, arteriell oscilloskop.

  Behandling av diabetisk mikroangiopati

  Terapi av sykdommen hos diabetikere er først og fremst å iverksette tiltak for å redusere fremdriften av en farlig vaskulær komplikasjon som kan true en pasient med funksjonshemning eller til og med død.

  Trofiske sår av øvre og nedre ekstremiteter behandles under tilsyn av en kirurgs lege. Ved akutt vaskulær ulykke utføres intensiv intensiv behandling. Dessuten kan legen henvise for kirurgisk behandling, som består i endarterektomi, fjerning av cerebrovaskulær sykdom, amputasjon av armen eller benet, hvis det er en koldbrann i diabetes.

  Hovedprinsippene for terapi er knyttet til korrigering av farlige syndromer, som inkluderer hyperglykemi, dyslipidemi, hyperkoagulasjon, arteriell hypertensjon.

  • For å kompensere for karbohydratmetabolisme hos diabetikere, foreskriver legen insulinbehandling og regelmessig overvåking av blodsukkernivå. For dette tar pasienten lipidsenkende medisiner - statiner, antioksidanter, fibrater. I tillegg er det nødvendig å følge en spesiell medisinsk diett og begrense bruk av matvarer med høyt innhold av animalsk fett.
  • Når det er fare for å utvikle tromboembolisk komplikasjon, foreskrives antiplatelet medisiner: acetylsalisylsyre, dipyridamol, pentoksifyllin, heparin.
  • Hypotensiv terapi ved påvisning av diabetisk makroangiopati er å oppnå og opprettholde blodtrykk ved 130/85 mm Hg. Art. Til dette formål tar pasienten ACE-hemmere, diuretika. Hvis en person har hatt hjerteinfarkt, får han betablokkere.

  Forebyggende tiltak

  Ifølge statistiske data, hos pasienter med type 1 og type 2 diabetes på grunn av kardiovaskulære komplikasjoner hos pasienter, er dødsfallet 35 til 75 prosent. Hos halvparten av disse pasientene forekommer døden med hjerteinfarkt. I 15 prosent av tilfellene blir akutt cerebral iskemi årsaken.

  For å unngå utvikling av diabetisk makroangiopati er det nødvendig å ta alle forebyggende tiltak. Pasienten bør regelmessig følge blodsukkernivået, måle blodtrykket, følge en diett, kontrollere egen vekt, følge alle medisinske anbefalinger og gi opp skadelige vaner så mye som mulig.

  Videoen i denne artikkelen diskuterer metoder for behandling av diabetisk makroangiopati av ekstremiteter.

  Diagnose av atherosklerotisk kardiosklerose og behandling

  Diagnosen av aterosklerotisk kardiosklerose er gjort i tilfelle at bindevev i myokardiet begynner å ekspandere, og muskelatrofi. Dette skyldes aterosklerotiske lesjoner av kranspulsårene. Aterosklerotisk kardiosklerose er ledsaget av hjertesvikt, stenokardi, hjerterytmeforstyrrelser og andre manifestasjoner av koronar hjertesykdom.

  Essensen av patologi

  Hva er aterosklerotisk kardiosklerose? Dette er en patologisk prosess der myokardiale muskelfibre erstattes av bindevevsfibre. Kardiosklerose kan avvike i den patologiske prosessens etiologi, det kan være myokardial, aterosklerotisk, primær og postinfarkt.

  I kardiologi, sies patologi regnes som aterosklerose i koronarkarene, og som en manifestasjon av iskemisk hjertesykdom, aterosklerotisk cardio i de fleste tilfeller oppstår hos middelaldrende og eldre menn.

  Årsaker og patogenese

  Årsakene til utviklingen av sykdommen kan være som følger:

  • fedme;
  • forhøyet kolesterol;
  • dårlige vaner;
  • stillesittende livsstil;
  • diabetes mellitus og andre endokrine lidelser;
  • iskemisk hjertesykdom.

  Aterosklerotiske faktorer i det kardiovaskulære system fører til at hjertet vevsnekrose forekomme, reseptorer som et resultat av denne sykdommen dø, noe som fører til en reduksjon i hjerte følsomhet overfor oksygen.

  Sykdommen er kjennetegnet ved en lang og aktivt utvikler seg over, som et resultat av den venstre ventrikkel betydelig økt i volum, fulgt av hjertesvikt og dens tilhørende tegn (hjertefrekvens arytmi, angina, og D. osv.).

  Karakteristiske symptomer

  Symptomer på atherosklerotisk kardiosklerose har forskjellig intensitet, dette avhenger av lokalisering av prosessen og dens prevalens. I de første stadiene av pasientens sykdom er dyspné forstyrret, og det skjer ved en slik fysisk anstrengelse som før ikke forårsaket noen symptomer. Med utviklingen av sykdommen begynner dyspnø og vises i ro. I tillegg manifesteres aterosklerotisk kardiosklerose som følger:

  • arytmi utvikler seg;
  • Det er smerte i hjertet, og intensiteten kan være svært variabel - fra et lite ubehag til alvorlige angrep, blir ofte smertefølelser gitt til venstre på kroppen;
  • arteriell trykk antar en spasmodisk karakter;
  • mulige angrep av svimmelhet og ømhet i ørene;
  • det er hevelse.

  Hvis hjerteinfarkt alle disse symptomene er i en lys og permanent form er den karakterisert ved aterosklerotiske bølgende Selvfølgelig, siden de patologiske prosessene i myokardium skje gradvis.

  Diagnose av sykdommen

  Diagnosen er basert på en maskinvareundersøkelse, siden symptomene beskrevet ovenfor kan observeres i andre sykdommer som ikke er relatert til kardiologi, for eksempel astma. Den enkleste versjonen av maskinvarediagnostikk er EKG. Det er svært viktig å holde alle EKG-resultatene slik at legen kan spore sykdommens dynamikk og kronologi. Patologi på EKG kan bare deklareres av en spesialist.

  Når tegn på hjertearytmi i EKG vil være synlige individuelle beats, i strid med legen ser conduction blokade, kan tennene også vises i EKG, som er før pasienten var ikke.

  En ultralyd i hjertet kan også gi informasjon om dårlig blodsirkulasjon. For å diagnostisere patologi brukes andre metoder for forskning, ekkokardiografi og veloergometri. Disse studiene gir høy presisjon informasjon om tilstanden til hjertet i ro og under stress.

  Hva er faren for sykdommen og hvilke komplikasjoner kan det være?

  Aterosklerotisk kardiosklerose er en latent sykdom, og siden det er knyttet til hjertet, taler faren for seg selv. Kardiosklerose er farlig for sine irreversible endringer. Som et resultat av dårlig sirkulasjon i myokardiet, oppstår oksygen sult, og hjertet kan ikke fungere i riktig regime. Som et resultat blir hjertets vegger tykkere, og det øker i seg selv i størrelse. I forbindelse med overdreven muskelspenning kan fartøyet bli skadet (eller helt revet), forekommer hjerteinfarkt.

  Komplikasjoner av atherosklerotisk cardiosklerose er forskjellige hjertesykdommer som kan føre til døden.

  Typer og stadier av kardiosklerose

  Det er flere stadier av utvikling av patologi, hver av dem har sine egne symptomer, og behandling på forskjellige stadier har også forskjeller:

  • Fase 1 - takykardi og dyspnø, oppstår bare med fysisk anstrengelse;
  • Fase 2 med venstre ventrikulær svikt - symptomer oppstår med moderat stress;
  • Fase 2 med utilstrekkelig høyre ventrikel - det er hevelse på beina, hjertebanken rask, moderat akrocyanose i lemmer;
  • 2 B stadium - stagnasjon observeres i begge sirkler i sirkulasjonen, leveren er forstørret, ødemet ikke avtar;
  • Fase 3 - symptomene er permanente, arbeidet i alle systemer og organer er forstyrret.

  Kardiosklerose kan være av følgende typer:

  • aterosklerotisk - utvikler seg som et resultat av deponering på koronarbeholdere av aterosklerotiske plaques;
  • myokardial;
  • kardiosklerose diffus - hjertemuskelen er helt oppslukt av den patologiske prosessen;
  • postkardisk - inflammatoriske prosesser i myokardiet.

  Behandling av sykdommen

  Det første som anbefales til pasienten er diettmat. Det er nødvendig å slutte å spise fett, stekt, mel, saltet og røkt mat. Det er tilrådelig å begrense frokostblandinger, diettvarianter av kjøtt, som kylling, kalkun, kalvekjøtt, mer å spise frukt og grønnsaker.

  Også vist er endringen i livsstil - fysisk trening (svømming, rolig kjøring, gange), gradvis skal belastningen økes. Alle disse tiltakene er en tilleggsbehandling for narkotikabehandling, uten som en forbedring for pasienter med aterosklerose er umulig.

  Hvilke legemidler skal behandles aterosklerotisk kardiosklerose, bør anbefale en lege, du kan ikke ta medisiner selv, for å unngå alvorlige konsekvenser.

  Prescribe narkotika som reduserer blodets viskositet, - kardiomagnesium eller aspirin. Deres mottak er nødvendig for å sikre at dannelsen av plakkene senkes og det ikke er noen okklusjon av fartøyet. Langvarig og regelmessig inntak av disse legemidlene er en god forebygging av hjerteinfarkt.

  Legemidler som senker nivået av lipider i blodet er foreskrevet: simvastatin, atorvastatin, rosuvastatin. Nitroglyserin er indisert for angrep av iskemisk hjertesykdom, men effekten er kortvarig, hvis anfallene forekommer ofte, så er det verdt å bruke medisiner som har lengre varighet.

  Ved alvorlig hevelse utnevne diuretika Spironolactone, Veroshpiron, hvis disse midlene er ineffektive, så utnevne Furosemide. I tillegg er legemidler foreskrevet som senker blodtrykket og lindrer symptomer på hjertesvikt: Enalapril, Captopril, Lizinopril.

  Om nødvendig legges andre medisiner til behandlingsregimet. Med ineffektiviteten til narkotikabehandling foreslås kirurgisk inngrep, som er rettet mot å forbedre blodtilførselen til myokardiet.

  Prognose og forebyggende tiltak

  Prognosen kan kun gis etter en komplett diagnose av pasienten, en vurdering av hans generelle tilstand og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Ifølge statistikk, hvis atherosklerotisk kardiosklerose ikke har gitt alvorlige og livstruende komplikasjoner, og hvis behandlingen starter i tide og ferdigstilt, kan vi snakke om 100% overlevelse.

  Det skal bemerkes at nesten alle komplikasjonene som påvirker overlevelsesraten, skyldes at pasienten forsinket oppfordrer legen til hjelp, samt manglende gjennomføring av alle anbefalinger som spesialisten har utnevnt.

  Behandling av kardiovaskulære sykdommer, inkludert aterosklerose, lang og ganske komplisert, så hvis en person har en predisposisjon for denne patologi, er det nødvendig å starte profylakse på en riktig måte. Å vite årsakene til sykdommen, er lett å forstå hva som er forebygging av atherosklerotisk kardiosklerose:

  1. Riktig ernæring. Mat bør bare være til nytte for kroppen, det må tilberedes med en minimal mengde olje, det vil si at det er nødvendig å bruke milde matlagingsmetoder. Olje og røkt produkt reduseres kraftig, saltinntaket bør reduseres.
  2. Vekt normalisering. For tidlig aldring og mange problemer i kroppen er forbundet med overvekt. Det er ikke nødvendig å holde seg til strenge og svekkende dietter, det er nok å spise riktig og balansert, og vekten blir normalisert uten skade og stress for kroppen.
  3. Det er nødvendig å forlate dårlige vaner. Dette er et viktig punkt i behandlingen av hjertesykdom og blodårer. Røyking og alkoholmisbruk påvirker negativt tilstanden til alle menneskelige systemer og organer, skadelige vaner ødelegger blodårene og forverrer metabolske prosesser.
  4. Aktiv livsstil er svært viktig for å opprettholde tonen og for å styrke kroppen som en helhet. Men overdreven iver for sport er heller ikke verdt det, fysisk anstrengelse bør være mulig og gi en person glede. Hvis du ikke vil løpe og svømme, kan du velge å gå eller en annen aktiv aktivitet.

  Forebygging av hjertesykdommer og vaskulære patologier er en sunn livsstil. Dessverre, i de senere år færre og færre folk bryr seg om deres helse og lytter til råd fra leger, bør de være sikker på å huske at aterosklerotisk hjerte - en sykdom som utvikler mange år, kan det ikke kureres raskt, men det er mulig å forebygge.

  Kardiosklerose etter hjerteinfarkt: klassifisering, årsaker og behandling

  En av de mest formidable, som ofte fører til en pasients død, manifestasjoner av hjertesykdom (CHD) kan betraktes som akutt akutt hjerteinfarkt og kardiosklerose etter infarkt.

  Uavhengig av å anerkjenne slike sykdommer er det praktisk talt umulig, det er mulig å anta kun utvikling av angrep eller en sklerotisk patologi.

  Ofte kan de viktigste manifestasjonene av slike patologier som etterfarging aterosklerose være endringer i hjertefrekvensen, samt bevaring av smertesyndrom.

  For å forstå hvordan man skal håndtere ulike manifestasjoner av IHD, lær seg å oppføre seg riktig (hvis det har oppstått en etterfysisk atherosklerose i livet ditt), er det viktig å forstå hva den beskrevne tilstanden er.

  • Hva er denne tilstanden?
  • Klassifisering av patologi
  • På grunn av det som oppstår?
  • Symptomatologi og manifestasjoner av patologi
  • diagnostikk
  • Mulige komplikasjoner
  • Behandling av problemet
  • Prognoser og forebyggende tiltak

  Hva er denne tilstanden?

  Betegnelsen hjerteinfarkt ment å bety en form for iskemisk hjertesykdom (eller iskemisk hjertesykdom), som kan manifesteres ved substitusjon av enkelte deler av hjertemuskelen (den muskel av fibrene) cicatricial bindevev.

  Det skal forstås at etter akutte former for koronarsykdom og myokardialt infarkt, nødstilstand, muskelvev arrdannelse oppstår nødvendigvis og alltid forekomme aterosklerotisk arr innen primær-nekrose.

  Med andre ord, kardioklerose etter kardiovaskulær er alltid et logisk utfall av denne manifestasjonen av IHD, som for eksempel myokardinfarkt. Noen ganger kan det ta omtrent tre eller fire uker for å helbrede de nekrotiske områdene i myokardiet helt.

  Derfor er enhver og alle pasienter som har hatt hjerteinfarkt tilstand, automatisk sette diagnosen - hjerteinfarkt i større eller mindre grad, ofte leger kan beskrive kvaliteten og størrelsen på eksisterende aterosklerotisk arr.

  Dessverre, oppnådd etter myokardinfarkt, aterosklerotiske arr på hjertemuskelen ikke har tilstrekkelig elastisitet, har det ingen motilitet, den trekker seg sammen og deformerer den omgivende myokardialt vev, noe som reduserer kvaliteten av hjertet.

  Klassifisering av patologi

  Moderne kliniske medisiner beskriver følgende former for kardiosklerose (som den vanligste manifestasjonen av primær iskemisk hjertesykdom eller iskemisk hjertesykdom):

  • fokalform;
  • diffus form:
  • patologi med lesjoner av ventilapparatet.

  Postfaktor aterosklerotiske endringer i myokardiet av brennstofftype forekommer oftest.

  Samme skade på muskelvev kan oppstå etter lokalisert form for myokarditt. Essensen av fokal postinfarction cardiosklerose ligger i dannelsen av et klart begrenset område av bindevev.

  Alvorlighetsgraden av denne patologien er avhengig av slike etterfaktorer:

  1. Dybde av nekrotisk lesjon av myokardiet, som i stor grad avhenger av type hjerteinfarkt. Patologi kan være overfladisk eller transmural, når nekrose kan spre seg til hele tykkelsen av muskelveggen.
  2. Størrelsen på det nekrotiske fokuset. Vi snakker om storfokale eller småsklerotiske lesjoner. Jo større område av cicatricial skade, jo mer levende symptomene av kardiosklerose blir, desto mindre optimistiske blir prognosen for videre overlevelse.
  3. Lokalisering av ildstedet. For eksempel ligger foci i veggene til atria eller interventricular septa ikke like farlig som cicatricial inneslutninger på veggene i venstre ventrikel.
  4. Av det totale antall foci av nekrose. I dette tilfellet er risikoen for komplikasjoner og påfølgende overlevelsesspådommer direkte avhengig av antall primære nekrosefoci.
  5. Fra nederlaget til det ledende systemet. Aterosklerotiske foci som berører hjertets ledningsbjelker, fører som regel til de alvorligste bruddene i hjertefunksjonen som helhet.

  Når vi snakker om den diffuse form av kardiosklerose, bør det bemerkes at i denne typen patologi er arr arrdannelse i myokardiet spredt jevnt overalt. Denne form for kardiosklerose kan utvikle seg ikke bare ved akutt myokardinfarkt, men også i kronisk form av IHD.

  Kardiosklerose, som påvirker hjerteklaffapparatet, er det sjeldne, siden ventiler i utgangspunktet har bindevevsstruktur.

  Likevel skiller legene to typer slike hjerteventilskader: ventilfeil eller stenose.

  På grunn av det som oppstår?

  Det er umulig å ikke si at hver sykdom har viss opprinnelse. Hovedårsaken til utviklingen av kardiosklerose er selve iskemisk hjertesykdom (eller IHD).

  Fra synspunkt av mekanismen for utvikling av kardiosklerose kan årsakene til arrvæv være:

  • innsnevring av store koronarbeholdere, som fører til utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen, til hypoksi og nekrose;
  • akutte inflammatoriske prosesser som kan forandre strukturen i myokardiet;
  • en kraftig økning i størrelsen på myokardiet, dets strekk, si, på grunn av kardiomyopati-lytisk type.

  I tillegg kan utviklingen av kardiosklerose, eller rettere, dens progresjon, bli påvirket av arvelighet og de spesifikke egenskapene til en bestemt livsstil.

  Kompliserende løpet av kardiosklerose kan:

  • mangel på tilstrekkelig fysisk anstrengelse, som er sterkt nødvendig for rehabilitering etter et hjerteinfarkt eller andre former for ibs;
  • bevaring av dårlige vaner;
  • feil kosthold;
  • konstant stress;
  • nektelse av korrekt forebyggende behandling.

  Dessverre forårsaker kardiosklerose årlig død på et stort antall mennesker på grunn av påvirkning av de beskrevne faktorene.

  Symptomatologi og manifestasjoner av patologi

  På grunn av at kardioklerose etter kardiokardi forårsaker cicatricial lesjoner på hjertevevet, som ikke kan fullt ut reduseres, kan de viktigste manifestasjonene av denne sykdommen betraktes som et klinisk bilde av kronisk hjertesvikt.

  Ofte kan pasienter med denne sykdommen klage over:

  • alvorlig kortpustethet selv i fravær av fysisk aktivitet;
  • en kraftig økning i hjertefrekvensen som fremveksten av et svar på en reduksjon i ejektjonsfraksjonene;
  • cyanotisk farge på lepper, ekstremiteter, område rundt nesen;
  • ulike typer, arytmier - si atriell fibrillering eller ekstrasystoler, i mer komplekse tilfeller, tilbakevendende ventrikulær takykardi, som ofte kan føre til at pasienten dør;
  • tilstanden til en skarp akkumulering av væske i kroppen - utviklingen av hydrothorax, hydropericardium, ascites, som også kan føre til pasientens død.

  Også kardioklerose etter kardiokardi fører ofte til endringer i strukturen til tidligere sunne områder av myokardiet.

  Hjertemusklene blir mer sprø, hjertehulene kan øke i størrelse, alt dette fører til remodeling av hele orgelet.

  Som et resultat oppstår problemet bare en økning i symptomene på hjertesvikt.

  diagnostikk

  Som regel er diagnosen kardiosklerose ganske enkel, under betingelse av bekreftet primærdiagnose av IHD, akutt myokardinfarkt.

  Likevel skjer det også at den iskemiske patologi i hjertet med nekrose av myokardvevet går helt asymptomatisk. I slike tilfeller er utseendet på arrendringer bare antatt under en fullstendig undersøkelse av pasienten.

  Slike diagnostikk kan omfatte:

  • utføre et elektrokardiogram som endrer karakteristisk for patologi, kan praktisk talt alltid være synlig;
  • teknikken for ECHO-kardiografi, som en mer informativ versjon av studien. Denne teknikken kan oppdage selv aneurysmer i det berørte området;
  • gjennomføring av positronemissionstomografi, som utføres med intravenøs innføring av isotopen, som lar deg merke spesifikke foci av sklerose av vev;
  • Angiografi, som gjør det mulig å bestemme graden av innsnevring av koronararteriene.

  Mulige komplikasjoner

  Det må forstås at både hjerteinfarkt og kardiokarsose etter infarkt, disse sykdommene kan føre til pasientens død.

  Men blant de mindre alvorlige komplikasjonene av denne tilstanden, kaller legene:

  • utvikling av hjertearytmier
  • forekomst av atrieflimmer;
  • ekstrasystole - de såkalte ekstraordinære myokardiske sammentrekninger;
  • blokkering av hjertet, hvor "mykets pumpe" -funksjoner kan forstyrres;
  • vaskulære aneurysmer - farlige forstørrelser eller fremspring av visse områder av hjertets vegger, øker risikoen for blødning;
  • kronisk hjertesvikt.

  Samtidig bekrefter medisinsk statistikk at eventuelle komplikasjoner av primærproblemet (IHD, hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt etter kardiovaskulær sykdom) øker risikoen for pasientens død.

  Behandling av problemet

  Det er nødvendig å forstå at funksjonene til hjertebelastninger påvirket av myokardium ikke kan gjenopprettes.

  Derfor er behandlingen av kardioklerose etter infarkt, oftest rettet mot å forhindre progresjon av patologiske sklerotiske prosesser, hindre utviklingen av komplikasjoner og redusere problemets ubehagelige symptomatologi.

  Narkotikabehandlingen av kardiosklerose ligner veldig på terapeutiske metoder som brukes i IHD, med tilsetning av legemidler for å eliminere hjertesvikt.

  Som regel, med denne patologien, kan følgende foreskrives:

  • vanndrivende medisiner;
  • preparater fra gruppen av ACE-hemmere, som gjør det mulig å bremse prosessen med å restrukturere myokardiums struktur;
  • midler fra gruppen av antikoagulantia for å forhindre dannelse av blodpropper;
  • metabolske legemidler for å forbedre ernæringen av myocytter;
  • ulike betablokkere, som en profylakse for utvikling av arytmier.

  Hvis det oppdages aneurysmer etter infarkt som signifikant svekker myokardiumets pumpefunksjoner, kan behandlingen være kirurgisk og fjerne aneurysmen kirurgisk. Ofte kan en-trinns prosedyre brukes til å utføre aortokoronary shunting.

  For å forbedre funksjonene til levedyktige områder i myokardiet, kan pasienter anbefales å utføre ballongangioplastikk eller stenting.

  Prognoser og forebyggende tiltak

  I de fleste tilfeller kan overlevelsesprognosen for pasienter som opplever problemet med kardiosklerose etter infarkt, bestemmes:

  • prosentandel av sykt og sunt myokardvev;
  • alvorlighetsgraden av de patologiske endringene i hjertemuskelen;
  • den virkelige tilstanden til alle kranspulsårene.

  For eksempel, under utviklingen av multifokal aterosklerose, post-infarkt, med ejeksjonsfraksjon mindre enn tjuefem prosent av den totale forventet levealder for pasienter vanligvis ikke kan overstige tre år.

  Hjerteinfarkt, (samt seg et hjerteinfarkt) er en dødelig sykdom, i denne forbindelse, legene insisterer på det presserende behov for pasientens etterlevelse av forskjellige sekundære forebyggende tiltak for å unngå gjentakelse av problemet.

  Med de beskrevne patologiene prøver leger å maksimere ettergivelsesperioden, siden noen forverring vil bidra til dannelsen av nye arr-lesjoner.

  For å forhindre tilbakefall av patologi er det nødvendig:

  • riktig spise (unngå skadelige matvarer, gi preferanse til sunne, fortified foods);
  • unngå stress og nervesjokk;
  • Prøv å utelukke overdreven fysisk anstrengelse, men ikke gi opp den rette terapeutiske gymnastikken;
  • så ofte som mulig gå utendørs;

  å overvåke bruken av søvn og hvile. Det er obligatorisk å kvitte seg med snorking og søvnløshet, for eksempel ved hjelp av en så enkel og tilgjengelig måte som en medisinsk pute av "Sunn".

  Forresten, er medisinsk pute "Sunn" skapt av antiallergene materialer og er helt trygt å bruke;

 • gjennomgå regelmessig forebyggende undersøkelser med en lege og følg nøye med alle hans forskrifter.
 • Avslutningsvis vil jeg legge merke til - postinfarction cardiosklerose er en sykdom som ikke kan fullstendig helbredes.

  Viktig! Faktisk er det ikke mulig å eliminere alle eksisterende post-infarkt arr på hjertets vegger. Men dette betyr ikke at denne diagnosen fører til en rask død av pasienten.

  Med hensiktsmessig forebygging av tilbakefall, med tilstrekkelig behandling av problemet, kan pasientene forlenge livet betydelig. Og dette, må du være enig, er viktig!

  • Har du ofte ubehagelige opplevelser i hjertet av hjertet (smerte, prikking, stramming)?
  • Plutselig kan du føle deg svak og trøtt...
  • Stadig er det et økt press...
  • Om dyspnø etter den minste fysiske anstrengelsen, og det er ingenting å si...
  • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og ser på vekten...

  Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi å lese historien om Olga Markovich, som fant et effektivt middel for hjerte-og karsykdommer. Les mer >>>

  Les Mer Om Fartøyene