Aterosklerose i nedre ekstremiteter: tre årsaker, lumske symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, hvorfor det er en patologi. Hvem er oftest syk, hvordan kan du diagnostisere og kurere sykdom.

Med aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter dannes kolesterolplakk på veggene av arteriene av beina til disse karene, noe som begrenser deres lumen. Folk er mer enn 40 år, oftere menn.

De første stadiene av sykdommen forstyrrer personen, noe som bare viser smerter i bena med uttalt stress. Jo tyngre atherosklerosen, jo mer uttalt smerten, som forstyrrer selv i hvile. De lanserte skjemaene avsluttes med en gangren av lemmer og dens amputasjon på hoftenivå.

Det er umulig å helbrede aterosklerose helt. Men moderne medisinsk og kirurgisk behandling gjenoppretter patency av de berørte arteriene og opprettholder blodsirkulasjonen i underdelene på riktig nivå.

Vaskulær kirurg behandler dette problemet mest. Først og fremst kan du kontakte en generell kirurg.

Kjennetegn ved sykdommen

Arterielle blodårer gir oksygenert og næringsrikt blod til alle vev i området på underdelene. Ansvarlig for denne siste delen av aorta innen bifurcation, iliac, femoral, popliteal, bena og føtter.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis på den indre overflate av beholderveggene i noen av segmentene i pulsåren akkumulerer kolesterol innskudd - med tiden disse avsetninger øke og bli tett aterosklerotisk plakk. Innsnevring av hulrommet i arterien, har de hindre fri flyt av blod og bryte benene blodsirkulasjon. En slik sykdom kalles aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

Hvordan fartøyene endres

De viktigste egenskapene ved denne patologien:

 1. Arterier mister deres elastisitet og blir tett på grunn av betennelse og kalsiumavsetning.
 2. Etter hvert som plakkene sprer seg, smalner de inn i indre beholder.
 3. Når plakk når en stor størrelse, bryter den med skade på det indre laget av arteriene.
 4. På stedet for skade, trombi form, som begrenser det vaskulære lumen enda mer.

Et annet navn på denne patologien er å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter. Begrepet utryddet betyr - innsnevring, overlapping - som mer reflekterer essensen av sykdommen.

Hva er faren for forandring?

Berørt av aterosklerotiske plakk, er arteriene ikke i stand til å gi vev i underbenene med den nødvendige mengden blod. Det er et brudd på sirkulasjonen av beina - arteriell insuffisiens. Dens fare er at oksygen sulten av vev negativt forandrer metabolismen i dem, det bryter strukturen og funksjonelle evner. Atrofi (reduserer, tynner) hud, muskler, bein og ledd i bena, noe som forstyrrer muligheten for å gå. Kritiske brudd på blodsirkulasjonen - trofiske lidelser i form av sår, sår, nekrose (gangre) av fingrene, føttene eller hele lemmen.

De tre viktigste årsakene til patologi

Aterosklerose av karene i underekstremitetene er bare tre hovedårsaker:

 1. Lang (år) økning i nivået av kolesterol i blodet (total og lavdensitets lipoproteiner).
 2. Genetisk predisposisjon (hvis sykdommen var med nære slektninger).
 3. Metabolske lidelser (primært, fett).

Hvem er sykere oftere?

Den vanligste sykdommen forekommer hos mennesker i fare. Det inkluderer folk:

 • lider av fedme;
 • lider av diabetes mellitus;
 • lider av hypertensjon
 • Misbruker fet mat og sterk kaffe;
 • røyking,
 • konstant superkjølende føtter;
 • lider av betennelsesprosesser i benens arterier (arteritt);
 • menn etter fylte 40 år.

Den åpenbarhet av manifestasjoner

Atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter manifesterer seg ikke i seg selv før det fører til mer eller mindre uttalt innsnevring av arteriene, som forstyrrer blodsirkulasjonen i vevet. Dette er insidiousness av sykdommen. Aterosklerose av fartøyene i ben og derfor kalles aterosklerose obliterans, at hvis pasienten allerede har de typiske symptomer, betyr det at tilstedeværelsen av innsnevring eller fullstendig overlapping av arteriene.

Et annet poeng av sykdomens lumskhet er manglende evne til å forutsi kurs og symptomer. Om lag 20% ​​av pasientene over 65 år med uttalt atherosklerotiske plakk presenterer ikke noen klager som vil snakke om atherosklerose. Samtidig manifesterer 25-30% av sykdommen seg umiddelbart som akutte komplikasjoner, som truer gangrene (nekrose) i lemmen.

Graden av symptomer er avhengig av tilstedeværelsen av collaterals - nye fartøy som dannes som svar på utilstrekkelig blodtilførsel. De, men små, men er i stand til å møte behovene til vev i næringsstoffer i forhold til oksygen sult. De mer utviklede collaterals, jo mindre manifesterte selv lansert aterosklerose.

Folk som er syke i årevis, sirkulasjonsforstyrrelser er mindre uttalt enn hos pasienter med raskt progredierende aterosklerotiske prosessen, som de har tid til å danne sikkerhet flyt. I dette henseende er nederlaget til store arterier mindre farlig enn små. I andre tilfelle kan collaterals ikke enkelt dannes.

De tre viktigste symptomene

Å mistenke atherosklerotisk lesjon av nedre ekstremiteter tillater slike symptomer:

 1. smerte og kald følelse i bena,
 2. Intermittent claudication og svakhet i beina,
 3. trofiske lidelser.

1. Smerte og andre følelser

Typisk lokalisering av smerte i sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter på grunn av aterosklerose er kinemusklerne i skinnene. Dette skyldes det faktum at de har størst belastning, og antall arterier er minimal. Derfor forårsaker obstruksjonen av et hvilket som helst fartøy smerter i beina. I de tidlige stadier vises det bare med store belastninger (løp, lang gang), ledsaget av en følelse av chilliness, kalde føtter.

Når aterosklerose når en kritisk grad, begynner ikke bare underbenet, men også føttene å smerte. Disse smertene er permanente, er så sterke at de ikke engang tas av med smertestillende medisiner. Karakteristisk for deres tilstedeværelse er ikke bare med masse, men også i ro.

2. Intermittent claudication

Tvangs nedre ekstremitetene aterosklerose kriteriet - claudicatio intermittens. Dette symptomet gjenspeiler graden av nedsatt funksjonsevne av beinmuskulaturen - pasienter rapporterer alvorlig svakhet i beina, ledsaget av smerter når han går på forskjellige avstander (fra 1 km opp til 20-30 m). Etter å ha reist en viss avstand, må en person stoppe og stå i flere minutter mens musklene hviler. Deretter fortsetter han å gå til neste angrep av svakhet i beina. Dette fenomenet kalles intermittent claudication.

3. Trofiske lidelser

Brudd på strukturen av vevet i beina, på grunn av aterosklerose og arteriell insuffisiens, kalles trofiske lidelser. De gjelder for:

 1. hud på beina - det blir blekt, kaldt, hårveksten forverres;
 2. muskler i underben og lår - de blir tynne, reduserer volum og masse (er hypotrofiske);
 3. stoff hud komplekser, subkutant vev, fascia, bein - er det trofiske sår (åpne sår) i forskjellige størrelser (fra 1 cm til sirkulære defekter på hele leggen), mørkfarging, nekrose (koldbrann) av tærne, en del eller alt av foten og leggen og hele lemmen.

Grad av atherosklerose

Fordelingen av aterosklerose i nedre ekstremiteter i grader reflekterer alvorlighetsgraden av patologiske forandringer i vevet. Jo høyere grad, jo tyngre symptomene.

Aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter og behandling

Med aterosklerotiske endringer i kargenes vegg, blir kolesterol deponert. Deretter spirer det med bindevev og danner en plakett som begrenser arterien lumen og forhindrer blodtilførselen til organet eller vevet. I strukturen av alle målorganer, er denne patologiske prosessen oftest dannet i hjertets kar, det andre stedet tilhører karene i nakken og hjernen. Aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter tar et ærefullt tredje sted, både i forekomstfrekvens og i betydning.

Risikofaktorer

Siden aterosklerose er en systemisk sykdom, er årsakene til nederlaget til forskjellige arterier, inkludert nedre ekstremiteter, like. De inkluderer:

 • røyking,
 • fedme og hyperlipidemi;
 • arvelig faktor;
 • Nerve overstrain;
 • hormonelle lidelser (overgangsalder);
 • diabetes mellitus;
 • hypertensjon.

En nødvendig betingelse for plakkdannelse er en kombinasjon av risikofaktorer og lokale endringer i arterievegget, samt reseptorfølsomhet. Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter utvikler seg noe oftere mot bakgrunnen av lokale patologier (tilstand etter frostskader, skader, operasjoner).

klassifisering

 1. Klassifiseringen av aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter er basert på graden av forstyrrelse av blodstrømmen og manifestasjoner av iskemi. Det er fire stadier av sykdommen:
 2. I første fase er smerte i benet kun utløst av alvorlig fysisk smerte. Ved den andre graden av blodstrømforstyrrelser oppstår smerte når man går ca 200 meter.
 3. I den tredje fasen av den patologiske prosessen blir pasienten tvunget til å stoppe hver 50 meter.
 4. Terminalfasen karakteriseres av utseendet av trofiske forandringer i vev (hud, muskler), opp til benens gangrene.

Lesjonens natur kan være stenotisk, når plakk bare dekker lumen eller okklusal, hvis arterien helt lukkes. Den sistnevnte typen utvikles vanligvis med akutt trombose av den skadede plakkoverflaten. I dette tilfellet er utviklingen av gangrene mer sannsynlig.

manifestasjoner

Hovedsymptomet på nederlaget på beinene i beina er smerten i kalvemuskulaturen som oppstår under trening eller i ro.
På en annen måte kalles dette skiltet intermittent claudication, og det er forbundet med iskemi av muskelvev. Med aterosklerose av aorta i sitt terminalområde, blir symptomene tilsatt av smerter i muskler i baken, hofter og til og med nedre rygg. Halvparten av pasienter med Lerish syndrom har et brudd på bekkenfunksjonene, inkludert impotens.

Svært ofte i de tidlige stadiene av sykdommen er asymptomatisk. I flere tilfeller kan det være et brudd på blodtilførselen til overflatevevet, som består i å kjøle huden og skifte farge (blek). Parestesi er også karakteristisk - krypende, brennende og andre følelser forbundet med hypoksi av nervefibre.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir næringen av nedre ekstremt vev forverret, og ikke-helbredende trofasår oppstår, som er harbingere av gangrene.

Ved akutt okklusjon av arterier, er det et sterkt smertesyndrom, det berørte lemmet blir kaldere og blekere enn friske. I dette tilfellet oppstår dekompensering av blodtilførselen og vevsnekrose ganske raskt. Slike forskjeller i frekvensen av symptomene skyldes det faktum at under kronisk prosess danner sikkerhet som støtter blodtilførsel på et akseptabelt nivå. Det skyldes dem, noen ganger med okklusjon av arterie tegn på sykdommen uttrykkes litt.

Diagnostiske metoder

I en typisk undersøkelse av pasienten kan mistenkes blod lidelse som manifesterer kjølingen av armen eller benet, endrer sin farge (første viser det blek, og deretter blir lilla). Under innsnevringsstedet er pulsering merkbart svekket eller helt fraværende. I terminalstadiet av prosessen vises trofiske endringer i hud og gangren.

Ved den instrumentaldiagnostikk av aterosklerose er den mest informative metoden angiografi. Under det injiseres kontrastmaterialet i lårarterien, og deretter tas bildet under røntgenkontroll. Takket være angiografi kan du tydeligvis se alle innsnevringene i fartøyene og tilstedeværelsen av collaterals. Denne manipulasjonen er invasiv og kontraindisert hos pasienter med alvorlig nyresvikt og en allergi mot jod.

Ultralyddopplerografi er den enkleste og mest informative metoden for diagnose, noe som gjør at du kan bestemme prosentandelen av arteriell innsnevring i 95% av tilfellene. Under denne studien kan en narkotikatest utføres. Etter introduksjonen av nitroglyserin blir vasospasmen mindre, noe som gjør at vi kan bestemme funksjonell reserve.

En ekstra metode for diagnose er tomografi med kontrast og definisjon av ankel-brachialindeksen. Sistnevnte er beregnet ut fra dataene på trykket på brachialarterien og fartøyene i underbenet. Ved graden av reduksjon av denne indikatoren er det nesten alltid mulig å bedømme alvorlighetsgraden av lesjonen.

behandling

Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter blir mye mer effektiv hvis det er mulig å overbevise pasienten om behovet for å forlate dårlige vaner, særlig røyking. Det er ønskelig å observere en sunn livsstil og forsøke å redusere virkningen av andre risikofaktorer. En viktig rolle er spilt ved overholdelse av et spesielt diett designet for pasienter med aterosklerose. Maten skal være full og balansert, men forbruket av fett av animalsk opprinnelse og stekt mat bør være begrenset.

terapeutisk

Blant de legemidlene som brukes i åreforkalkning av beinene i beina, er de viktigste:

 1. Disaggregater (aspirin) som forhindrer dannelsen av trombi på overflaten av endotelet eller skadet plakk.
 2. Legemidler som forbedrer rheologiske (flytende) egenskaper av blod. De inkluderer rheopolyglucin og pentoksifyllin. Ved dekompensert iskemi administreres de intravenøst, og deretter byttes til bruk av tabletter.
 3. Spasmolytika (no-shpa), som reduserer smalingen av arterien og dermed forbedrer blodsirkulasjonen.
 4. Antikoagulantia (heparin) foreskrives under dekompensasjon eller med akutt trombose.
 5. I noen tilfeller brukes trombolytika (streptokinase, actilyse), men deres bruk er begrenset i forbindelse med mulig utvikling av blødning og utilstrekkelig effekt.

Ytterligere metoder for terapeutisk effekt er hyperbarisk oksygenering, noe som øker blodsyresmetning, fysioterapi og ozonbehandling.

kirurgi

Når aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, ledsaget av alvorlig forstyrrelse av vevsmat, er den mest effektive kirurgisk behandling.

Med en minimalt invasiv innblanding utføres manipulasjoner gjennom en punktering i fartøyet. En spesiell ballong er oppblåst på stedet for innsnevring, og deretter blir resultatet løst ved å sette en metallstent. Du kan også utføre fjerning av blodpropper, de er foreløpig slipt.

Med åpen kirurgi fjernes det indre skallet av karet sammen med aterosklerotisk overlapping, så vel som tromboektomi. I tilfelle av en utvidet lesjon utføres superposisjon av bypass-grafter ved bruk av egne kar eller kunstige proteser. Ofte utføres slike operasjoner med en alvorlig innsnevring av terminal aorta eller femorale arterier. Operasjonen i dette tilfellet kalles aorto-femoral prostetikk.

Palliative behandlingsmetoder kan noe redusere manifestasjonene av sykdommen og forbedre sikkerhetssirkulasjonen. Disse inkluderer laserperforering, revaskularisering osteotrepasjon, lumbal sympathectomy og noen andre.

Ved utvikling av gangrene utføres lim-amputasjon i friske vev.

Folkemetoder

Følgende metoder for folkebehandling av denne patologien ble mest brukt:

 • Dekoksjoner av forskjellige urter (vanlig hopp, hestkastanje), som må tas internt for å forbedre blodstrømmen;
 • Phytoparobochka, som inkluderer mynte, løvetann, morwort og viburnum;
 • nålbad forbedrer mikrosirkulasjonen og reduserer symptomene på aterosklerose.

Det skal huskes at disse hjelpemetodene ikke erstatter, men bare supplerer tradisjonell behandling.

Konstriktiv aterosklerose - en manifestasjon av systemisk dannelsen av kolesterol plakk, karakterisert ved brudd av arteriene i den nedre lem blodstrøm. Sykdommen er irreversibel og stadig utvikler seg, så det er ingen kur. Med hjelp av slanking og eliminering av aterosklerose risikofaktorer kan du forsinke prosessen, men på grunn av ileggelse av bypass grafts - for å forsinke visningen av trofiske forandringer i vev. Prognosen for sykdommen bestemmes av graden av samtidig nederlag av aterosklerose av hjertets og hjernens kar.

Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Aterosklerose i nedre lemmer er en sykdom hvor fettnoden er lokalisert i arteriene under bekkenområdet. Symptomene er varierte, men intermittent claudication er et vanlig symptom på sykdommen. Behandling er rettet mot å eliminere vasokonstriksjon, korrigering av symptomatiske lidelser.

Årsaker til patologi

Aterosklerotiske lesjoner utvikles på grunn av avsetning av kolesterolplater, fett og kalsium inne i fartøyets lumen. Årsakene til sykdommen er forskjellige, men patogenetisk med nosologi, det er et brudd på lipidmetabolismen. De fleste tegn på den nedre ekstremiteter aterosklerose provosert ved hypoksi, ischemisk vaskulært vev, slik at behandlingen fjerner oksygen og forhindrer feil ledsagende komplikasjoner.

Kombinasjonsbehandling er foreskrevet i lang tid. Iskemiske endringer i nedre ekstremiteter i aterosklerose oppstår fra blokken av lårarterienes indre lumen (overflategren). Med fremdriften av prosessen øker sannsynligheten for obturering av poplitealarterien.

Et vanlig symptom på tilstanden er intermitterende claudikasjon med sterk sammentrekning av muskelfibrene under bevegelse. Når det er sykdom, slutter en person å vente på smerte syndromet. Etter fortsettelse av bevegelsen oppstår repeterende smitte og smerter. Med patologienes framgang reduseres tidsintervallet mellom lameessangrep.

Til å begynne med er manifestasjonene av sykdommen lokalisert på den ene side. Med rask utvikling, får patologi symmetri. Tosidig lokalisering skyldes utseende av aterosklerotiske plakk i begge femorale arterier. Graden av symptomer er forskjellig. Med det klassiske utseendet på tegn, vil legen avgjøre hvilken side som er den primære fettplakk.

Hvis symptomet oppstår med fysisk anstrengelse, indikerer dette en lesjon av iliac, femoropopliteal arterier. Lokalisering av fettakkumulering i disse karene fører til visse nevrologiske lidelser - Lerish syndrom, ømhet i fremspring av gastrocnemius muskler med aktiv gangavstand.

Den utprøvde patologien er ledsaget av smertefulle opplevelser av tærne. For differensial diagnose av aterosklerotisk lesjon fra en neurogen spasm av blodkar, intervjuer legen pasienten om følelsene. Hvis smerten minker når du går ut av sengen - dette er en manifestasjon av atherosklerose.

Det andre diagnostiske tegnet - tap av pulsstøy over projeksjonen av lårbenet og iliac arteriene, dannes på grunn av blokkering av blodstrømmen. Ved ekstern undersøkelse kan bleken av den berørte lemmer spores. Fingerfølelse bestemmer kjøling av huden. Ved trofiske forstyrrelser og gangrene tette sorte foci blir det visualisert. Ulcerative defekter dårlig helbrede. Når man kombinerer aterosklerose med diabetes mellitus, blir de en kilde til purulente komplikasjoner.

Med denne kombinasjonen av patologiske forandringer, blir enhver mekanisk effekt på huden ledsaget av slitasje og riper. Iskemiske lesjoner av nervebuksene fører til nevrolitt med smerte langs hele lemmen. Symptomet er forskjellig fra radikulitt og brokk i sakral ryggen. En del av pasientene kan observeres hevelse i shin med langvarig oppbevaring av beinet i hevet tilstand.

Symptomer og stadier

Et hyppig symptom på aterosklerose i beina er en paroksysmal smerte i kalvemuskulaturen og låret. Patogenetiske mekanismer for dannelse av smerte i gang - mangel på blod til muskler med intensiv bevegelse. Forringelse av arterien fører til mangel på blodtilførsel. Oksygen sult av muskelfibre er ledsaget av økt akkumulering av melkesyre (laktat). Med fysisk aktivitet er arteriene smale. Oksygen sult er preget av intens smerte, der det er umulig å fortsette bevegelsen.

Symptomer på intermittent claudikasjon hos eldre er forskjellig fra artrose. Med degenerativ-dystrofisk involvering av leddflater, ødeleggelse av synovial brusk, kneledd menisk, er smertefulle opplevelser permanente. Obliterating aterosklerose i nedre ekstremiteter er ledsaget av alvorlige symptomer:

 • forskjellen i temperatur mellom huden på venstre og høyre lemmer;
 • nummenhet i beina;
 • sårhet uten å gå
 • uskarpe fingre;
 • forsvinner puls under kneet, på låret.

De beskrevne manifestasjonene er spesifikke for atherosklerotiske noder av arteriene i nedre ekstremiteter. Når de er identifisert, er det ikke vanskelig å etablere riktig diagnose. Ifølge tilstedeværelsen av symptomer er den aterosklerotiske lesjonen av femoral og popliteale arterier delt inn i 4 trinn. På begynnelsen oppstår smertefulle lemmer når man reiser lange avstander. Symptomer på 4 stadier:

 1. Alvorlig smerte når personen beveger seg opptil 250 meter.
 2. Reduksjon av intervallet før symptomene begynner - fra 50 til 200 meter.
 3. Smertsyndrom oppstår når du går opp til 50 meter. Noen pasienter kan spores i hvile.
 4. Utseendet til trofasår. Patologi er preget av områder med mørkgjøring av huden med putrefaktiv smelting.

Avhengig av sykdommens kliniske forløb bestemmes typen av terapi-kirurgisk eller medisinsk.

Blokkende aterosklerose av benene i bena

For diagnose og behandlingsalternativer, se på nivået av skade. Aorta er et stort kar i menneskekroppen, blodet strømmer gjennom det til innholdet i det små bekkenet, indre organer og ben. Aorta er delt ned i iliac arterier. Etter å ha passert gjennom bekkenet, bifurkerer hvert fartøy å danne 2 femorale arterier. I popliteal fossa, passerer han inn i poplitealen, under - i skinnens arterie.

Smertefullt syndrom under bevegelse oppstår på grunn av blokkering av blodtilførsel til femorale eller popliteale kar. Lanserte former kombineres med gangren eller sår og provoserer et rusksyndrom. Bakteriell forurensning av blod fører til et farlig fenomen - sepsis. Med utilstrekkelig behandling og komplikasjon av åreforkalkning av bena hos eldre, er det mulig å forsterke interne nosologiske former.

Diabetes mellitus med blokkering av femorale arterien flyter tyngre: giftstoffer akkumuleres i blodet og ødelegger bukspyttkjertelceller. Mangel på glukose fører til skade på endotelet, noe som øker risikoen for fett og kolesterol. Obliterating arteriosklerose av benene er forbundet med en tykkelse av vaskulærveggen.

Gradvis dannelse av aterosklerotiske plakk fører til en langsom blokkering av den intravaskulære kanalen som fremkaller kronisk iskemi. Med fullstendig utryddelse oppstår akutt smerte når du går på en hvilken som helst avstand. Uten behandling er denne patologien dødelig. Det er en mulighet for å rive av den øvre delen av plakkene med dannelsen av pulmonal tromboflebitt.

Studier har ikke avslørt sykdommenes etiologi. Spesialister i utnevnelsen av behandling av aterosklerose i nedre eller øvre ekstremiteter anbefaler eliminering av provoserende sykdommer og dårlige vaner:

 • genetisk determinisme;
 • diabetes mellitus;
 • hypertensjon;
 • røyking,
 • overdreven kolesterolemi
 • økt kroppsvekt.

Akutt forstyrrelse av blodtilførselen til beina er ledsaget av alvorlige symptomer:

 • smerte i lemmer når du hviler
 • utmattelse av kalvemuskulaturen etter turgåing;
 • dannelsen av trophic ulcers;
 • nekrose av tær;
 • følelsesløshet i huden med intensiv funksjonalitet av muskelfibre.

Symptomer på akutt utslettende aterosklerose i ekstremiteter er spesifikke. Når nosologien er verifisert, har legen ingen problemer.

behandling

Behandlingsordningen inkluderer nødvendigvis eliminering av provokerende faktorer. Hypertensjon er en alvorlig tilstand, mot hvilken det er en forverring av sekundære sykdommer. Det er farlig å kombinere aterosklerose med diabetes mellitus. Ved behandling av pasienter i denne kategorien kan ikke beta-blokkere brukes, de vil føre til undertrykkelse av perifer blodtilførsel. Med intermittent claudication er det en reduksjon i vevets perfusjonskarakteristikker.

Fysisk aktivitet spiller en viktig rolle i diagnosen. Pasienter med smerte i kalvemuskulaturen anbefales daglig å gå for dannelsen av ekstra collaterals, noe som vil sikre normalisering av blodtilførselen til musklene. Ved utseendet til de første smertefulle opplevelsene stopper pasienten nødvendigvis. Pasienter med åreforkalkning av ekstremiteter anbefaler leger å svømme eller sykle mot dannelsen av vaskulære anastomoser.

For å øke perifer blodtilførsel anbefales pentoksifyllin. Legemidlet brukes tre ganger daglig for 300 mg. For å gjenopprette revaskularisering av beina med enkeltplakk, praktiseres endovaskulære kirurgiske teknikker som ballongangioplastikk, laserplastikk, endarterektomi.

For femoropopliteal, aorto-femoral bypass, brukes metoder med bruk av kunstige materialer for å gjenopprette patenen av arterien. Hastigheten til revaskularisering øker når lameness forstyrrer utførelsen av det daglige arbeidet. Endovaskulære metoder har blitt populær med adventen av moderne stents. Shunting utføres under tilsyn av ultralyd eller andre radioterapi metoder.

Lumbar sympathectomy er et alternativ til valg for aterosklerose i bena. Essensen av manipulasjon er kutte av lumbale nerven. Prosedyren ledsages av utvidelse av det intravaskulære lumen på grunn av muskelavslapping.

preparater

Alle pasienter med aterosklerotiske fotplaster får dosert vandring, som en markør for påfølgende medisinering. Jo tidligere en person har intermitterende claudication, desto høyere er doseringen av midler. De viktigste legemidlene for behandling av aterosklerotiske lesjoner av benene:

 1. Sulodexid - for å gjenopprette vaskulærveggen, eliminere den økte aktiviteten av fibrinogendannelse.
 2. Hvis de perifere karene er skadet, er blokkeringene hydroksymetylglutaryl-acetyl-co-enzymreduktase.
 3. For å forhindre dannelse av trombi - aspirin i en daglig dose på 75-325 mg.
 4. Utvidelse av arteriene elimineres av inhibitorer av cilostozol, fosfodiesterase.
 5. For å forbedre reologi og mikrosirkulasjon av bena - pentoksifyllin.
 6. Korrigering av dysfunksjon av endotelet utføres med arginin.
 7. For å forbedre dannelsen av collaterals - neovaskulen.

Folkemidlene

Fra ikke-tradisjonell medisin for behandling av aterosklerotiske forekomster anbefaler vi sjøprodukter med jod. En mikroelement er nødvendig for å normalisere funksjonaliteten i leveren, gjenopprette utveksling av fett. Overdreven konsentrasjon av blodkolesterol fjerner vegetativ fiber av epler, pærer, brød og kli.

For å øke oppløseligheten av blod, foreskrives fosfolipider. Jo bedre dens væskeegenskaper, desto mindre kolesterol blir avsatt i vaskulærveggen. For å stabilisere tilstanden, er vanlig bruk av vegetabilsk olje nødvendig. For å opprettholde kalsium og magnesium er det behov for lavmette meieriprodukter.

For å forebygge åreforkalkning tilbyr folkemedisin en rekke oppskrifter:

 • klem juice av halv sitron på et glass vann, spis to ganger om dagen;
 • det er svisker, fiken, epler;
 • drikke daglig et glass juice, agurk - 50 ml hver;
 • spis en spiseskje radikus tre ganger om dagen;
 • drikke infusjon av bringebær i stedet for te.

Eventuelle metoder for behandling av aterosklerose, folkemidlene og anti-aterosklerotiske prosedyrer bør avtales med legen din. Selvbehandling av patologi fører ikke til utvinning og forverrer tilstanden.

Folkemetoder i behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Sykdommer som påvirker blodåresystemet i underekstremitetene, er nå en av de vanligste årsakene til behandling av pasienter til spesialister - i behandling av disse sykdommer er effektiv ikke bare tradisjonell, men også tradisjonell medisin. For de fleste pasienter betyr urtebehandling at man overholder tradisjoner som har bevist sin effektivitet, samt muligheten for å spare. Leger ikke innvendinger mot anvendelse av alternative medisinske teknikker - mange medikamenter som er foreskrevet for aterosklerotiske lesjoner av nedre lem arterier er opprettet fra planteekstrakter. Behandling av aterosklerose folk retts nedre ekstremiteter blir sjelden brukt som en separat behandling i de fleste tilfeller, er prosedyren en av komponentene av komplekset av terapeutiske tiltak.

Ufravikelige betingelser for behandling av aterosklerose av blodkar i de lavere ekstremiteter med bruk av folk rettsmidler - en omfattende diagnose av organismen, med sikte på å klarlegge årsakene til sykdommen og behandlingen under kontinuerlig oppsyn av en lege.

Undersøkelsen vil bidra til å identifisere mulige kontraindikasjoner for utnevnelse av planter og mulige komplikasjoner av legvaskulære sykdommer som kan kreve kirurgisk inngrep.

Årsaker til patologisk utvikling av hovedkarene i bena

Aterosklerose av arteriene i de nedre ekstremiteter - en bestemt manifestasjon av en systemisk sykdom i lipid- og karbohydratmetabolismen i kroppen, noe som skjer på bakgrunn av aldersrelaterte forandringer eller skader på indre foring av arteriene. Til den skadede sonen rushes kolesterol, som danner en plakett, som består av lipider, bindevev, trombotiske masser avsatt fra blodstrømmen. Og gradvis begrenser denne formasjonen lumen av arterien eller lukker helt blodkarret. Bein vev, utvikles aterosklerose bakre sone alvorlig iskemi og hypoksi forårsaket av utilstrekkelig oksygenrikt arterielt blod innstrømning i arteriene og oppstrøms for dette område, betydelig økt blodtrykk.

Utviklingen av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter er en lang prosess, men de lyse symptomene på sykdommen oppstår med en signifikant vevsekemi.

Provoke en arteriell patologi:

 • brudd på glukosetoleranse;
 • inntaket av overskytende kolesterol fra mat;
 • minimums nivå av fysisk aktivitet
 • vektig.

Fagfolk som arbeider med skip (Hjerte og vaskulær kirurgi, kirurgiske) rimelighet at arteriosklerose obliterans i de lavere ekstremiteter er forårsaket av de samme metabolske lidelser som koronarsykdom eller store arterier i hjernen (hjerneinfarkt). Uavhengig av lokalisering av aterosklerotiske plakk, folk oppskrifter anvendes - som medikamenter, medisinske komponenter av planter undertrykke overdreven vekst av bindevev (St. John surt, celandine) og forbindelser som har antitrombotisk virkning (Willow bark) og normalisering vaskulær tone.

Manifestasjoner av sykdommen

Symptomer på arterielle lesjoner i nedre ekstremiteter manifesteres av pasientens generelle klager, karakteristisk for atherosklerose, ubehag, brystsmerter, nedsatt treningstoleranse og lokale endringer.

Vaskulær skade manifesterer seg:

 • lokal muskel ømhet og hud, som svarer til området blodtilførsel til den berørte arterien;
 • lav temperatur på føttene - det føles av pasienten (kulde, chilliness) og medisinsk personell (hudtermometri)
 • intermittent claudication - 15-30 sekunder etter begynnelsen av bevegelsen i beina er det en skarp smerte som krever at pasienten stopper;
 • Endring i hudfarge - både hyperpigmentering og uttalt cyanose kan utvikle seg;
 • tegn på sekundær infeksjon i huden og vev rundt det
 • symptomer på ben-iskemi - fravær av puls på perifere arterier, chilliness, alvorlig smerte i muskler.

nedre ekstremiteter aterosklerose detektert oftere hos menn som lider av diabetes eller røyk konstant - begge varianter patologi påvirke den lokale reguleringen av vaskulær tonus (innervasjon av karene) og påvirker blodlevring, forårsaker sin fortykning. Fra rettidig diagnose og tidlig behandling er direkte avhengig av utsiktene for liv og helse til pasienten - terapi omfatter både konvensjonell medisin (diett korreksjon, tilstrekkelig belastning, statiner og antihypertensiva), samt urte behandlinger, valgt lege.

Diagnose av aterosklerose i bena

Undersøkelse av pasienten med karakteristiske klager gjør det mulig å avsløre nøyaktig lokalisering av aterosklerotiske plakk i arterielle trunker. For å klargjøre diagnosen ved hjelp av ultralyd av beinene på beina - ultralyd krever ikke betydelige tilleggskostnader og forberedelse av pasienten, men denne diagnosen lar deg velge pasienter som etter medisinske indikasjoner krever umiddelbar kirurgisk inngrep. Operasjonen er nødvendig hvis aterosklerose er påvirket av store arterielle tabeller med en betydelig begrensning av blodstrømmen. I dette tilfellet endovaskulær kirurgi er fortsatt den eneste måten å redde pasientens ben og liv.

I tillegg er et koagulogram, lipidogram, UAC (kinetisk blod), studier som er nødvendige for diagnostisering av diabetes mellitus foreskrevet.

For å studere beinene på bena, anbefaler legen angiografisk diagnose, en MR med ekstra kontrasterende arterier.

Tradisjonell medisin

Behandling av de nedre lemmer som er berørt av atherosklerose hjemme er en vanskelig oppgave, og et friskt samarbeid mellom legen og pasienten er nødvendig for å løse det.

Hvis pasienten nekter å oppfylle legenes resept, kan ikke kvitte seg med vanedannende vaner og justere dietten, så er det nesten umulig å kurere utslettende endarteritt.

Folkemidlene for aterosklerose i nedre ekstremiteter forblir et ekstra element i kompleks behandling, valget av terapeutiske tiltak avhenger av sykdommens form, dets varighet, ødeleggelse av vev på beina.

Behandling av aterosklerose i hjemmet bør omfatte:

 • diett terapi;
 • reseptbelagte legemidler som påvirker årsaken til sykdommen og mekanismene for dens utvikling;
 • behandling av blodkar ved folkemessige rettsmidler.

Terapeutisk diett

Ernæring av pasienter som lider av aterosklerose og endarteritt er et viktig element i hjemmeterapi.

I dietten er produktene som inneholder overskytende kolesterol så lite som mulig begrenset:

 • animalsk fett;
 • biprodukter (hjerne, lever, lunger, nyrer);
 • egg;
 • hermetisert fisk;
 • melk og hvit sjokolade;
 • kakao bønner;
 • svart karakter av te.

Nyttige produkter inkluderer grønnsaker og frukt, nøtter (i kombinasjon med tørket frukt), sitrus (grapefrukt), vannmeloner, epler av syre varianter. For å fylle salater og ferdigretter anbefales det å bruke solsikke eller olivenolje. Av drikkene er grønn te foretrukket. Kolesterolnivået i serum reduserer ekstra svart og svart sjokolade.

Et diett med lavt kaloriinnhold hjelper ikke bare med å normalisere lipidogramindeksene, men bidrar også til å redusere overflødig kroppsvekt, bidrar til å gjenopprette normal glukosemetabolisme i kroppen.

Matvarer

Blant produkter som behandler aterosklerose, anbefaler spesialister i alternativ medisin å bruke løk, sjøkål, hvitløk, pepperrot, epler.

Løk. For forebygging og behandling av bruk av fotorosklerose:

 1. Juice - du trenger en peeling stor løk og honning i like deler. Løk finhakket (gnidd på en fin rist) og blandet med et like stort volum honning. Planlegging inntak - innsiden av 10 ml med hvert måltid. Varigheten av behandlingsforløpet er opptil 3 måneder.
 2. Løk med sukker - du trenger 100 g skrælt løk og 200 g sukker. Løk fin gni, dekk med sukker, bland. Tilberedningstiden er 5 dager, tilstanden er i kjøleskapet. Planlegg inntak av 20 ml juice med hvert måltid. Opptakstid - minst 30 dager.

Sea Kale. Dette produktet anbefales å ta alene 100 g hver dag i en måned. Havkål anbefales å inkludere i salater (en klar tallerken er fylt med solsikkeolje). Produktet kan også spises i tørr form - pulveret legges til ferdige måltider (første og andre).

Valnøtter. Med forebyggende formål med atherosklerose, anbefales det å spise flere kjeder av nøtter hver dag. Om ønskelig kan du vri gjennom kjøttkvernen like store mengder tørkede aprikoser, nøtter av nøtter, lys rosiner og tilsett 1 kopp (200 ml) honning til den ferdige blandingen.

Bord pepperrot. Med denne rotgrønnsaken serveres en tradisjonell saus, serveres til retter med mye protein. Med en kurativ hensikt er det avkok av roten - 250 g pepperrot, 3 l vann, en kasserolle er nødvendig, og tilberedningstiden er 1/4 timer. Den sveisede drikken filtreres gjennom en sil. Planlegg mottak - Drikk 100 ml avkok under hvert måltid. Varighet - opptil 3 uker med en ukentlig pause mellom opptak.

hvitløk

For behandling av vaskulær patologi kan du bruke:

 1. Hvitløk med honning - du vil trenge renset hvitløk og limehunne i en andel. Hvitløk er finhakket eller passert gjennom en press, deretter bland det tilberedte produktet med honning. Tidsplanen for mottak - flere ganger om dagen i 15 minutter for 10 ml i 14 dager, ta en pause i 7 dager og fortsett behandlingen.
 2. Tinktur - du trenger hvitløk (300 g), 0,5 liter kvalitetsvodka (40% etylalkohol), en glassflaske. Renset denticles er satt i glass og fylt med alkohol. Forberedelsestid 21 dager, forhold - daglig blanding av produktet er nødvendig. Tidsplanen for mottak - 20 dråper en gang, på melk.
 3. Hvitløk olje - trenger rengjort denticles (1 hode), 200 ml hjemmelaget vegetabilsk olje (unrefined). Hvitløk sendes gjennom en press, strømmet med olje. Etter 24 timer skal ferskpresset sitronsaft legges til produktet, bland godt. Tilberedningstiden er 1 uke, tilstanden er i kjøleskapet. Tidsplanen for å ta 1 ts i en halv time før hvert måltid, varigheten av behandlingen - 90 dager.

Epler. Tilhengere av ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder anbefaler daglig å spise minst 1 fersk apple daglig - dette er en god forebygging av aterosklerose av noe sted. Det er nyttig å spise og bakt epler - etter varmebehandling i frukt øker innholdet av pektin, som binder kolesterol og begrenser absorpsjonen. For å bake frukten, fjern kjernen og fyll den med en liten mengde sukker eller honning. I ovnen blir epler tilberedt i 7-10 minutter, i mikrobølgeovnen - 2-3 minutter ved maksimal effekt.

Infusjoner og avkok for oral administrasjon

For å forberede infusjoner, avkok og tinkturer, som hjelper til med å håndtere aterosklerose, bruker du individuelle medisinske planter eller urter.

 • Birk knopper. Avkok for 1 behandlingsdag fremstilles fra 500 ml vann og 10 g tørkede knopper og 500 ml vann. Forberedelsestid - 25 minutter (koking uønsket). Kjøttkjøttet er fullstendig kjølt, det blir filtrert før inntaket. Planlegging mottak - etter måltider, varigheten av kurset - 60-90 dager.
 • Hawthorn blomster. Infusjon for 1 dag med behandling er utarbeidet fra 10 g tørkede blomster og 0,5 liter kokende vann, og brygger produktet i en termosflaske. Koketid - opptil 8 timer. Klar til å filtrere, klemme. Plan for mottak - hele drikken er delt inn i like store deler og full i løpet av dagen. Avkok - for 1 dag med behandling er tilberedt fra 10 g råvarer, 250 ml kokende vann. Forberedelsesbetingelser - i badekaret, tid - 25 minutter uten koking. Ferdig drikke for å filtrere, klemme, tilsett kjølt vann til 250 ml. Planlegg mottak - delt i to deler og en drink om dagen.
 • Et ark med jordbær. Broth - du vil trenge tørkede røtter av jordbær (10 g), vann opptil 500 ml, emaljert retter. Forberedelsestid - 20 minutter, forhold - på lav varme uten kokepunkt. Avkjøling for å filtrere, kjølig. Tidsplanen for mottak - delt i flere deler og en drink for dagen, uansett matinntak. Fra jordbærbladene forbereder du en duftende infusjon - du trenger 10 gram blader og kokende vann (ikke mer enn 250 ml), og legger i en termos til morgenen. Teen brygges direkte i koppen, tiden er 4-6 minutter. For å tilberede en servering, ta 1 ts tørket råmateriale eller 5-6 friske blader av planten.
 • Nard. Tinktur - det tar 6 ss. skjeer av tørrrot (pre-knust), 500 ml 40% etylalkohol (kvalitet vodka), en glassflaske. Tilberedningstiden er 40 dager, tilstanden er kaldt, uten tilgang til sollys, innholdet i flasken må omrøres daglig. Tidsplanen for mottak - 20 dråper med hvert måltid, løpet av behandlingen - 65-90 dager.
 • Blader av sitronbalsam. Melissa (frisk) regnes som en god følgesvenn for en ferdig matrett - salater, kjøttretter, side retter og desserter. Te - du trenger 10 g råvarer og kokende vann, drikken er tilberedt direkte i koppen. Infusjon - du trenger 10 gram tørket blad og kokende vann. Forberedelsesbetingelsen - i termos, tid - 7-8 timer, om morgenen filtreres filtret, fordeles i like store deler og drukket i løpet av dagen. Denne medisinske planten er tatt på ubestemt tid - melis har en beroligende effekt, senker kolesterolet, fjerner spasmer av glatte muskler.
 • Nype. For beredning av tinkturer ta tørre bær av dogrose, knust i en mørtel eller blender, og fyll med 2/3 av råmaterialet en flaske glass, legg vodka til halsen. Tinktur er forberedt i 2 uker uten tilgang til solen, mens flasken skal ristes flere ganger om dagen. Ta tinktur 1 gang per dag - slipp 20 dråper sukker og oppløs det som et godteri.

Innsamling av medisinske planter

Med den profylaktiske og terapeutiske formål hos pasienter med aterosklerose av arteriene i benene alternativ medisin anbefaler avgifter, som består av flere urter - utvalgte planter som forbedrer effekten av hverandre og bruke dem for fremstilling av avkok og infusjoner.

 1. Bland i like mengder hagtorn (blomster) og misteltein. For matlaging trenger du 1 ss. en skje med urter, en termosflaske og kokende vann (400 ml). Klargjøringstid - insister til morgenen (6-8 timer), avløp og drikk, delt i porsjoner tre ganger per dag. Varigheten av behandlingen er 21 dager.
 2. De tar en hule, løvetann (rot), blodorm (røtter og blader), rhizomrotgrass, bland godt. 10 g urter plasseres i en termos, tilsett kokende vann. Insister 7 timer, drikk 1/2 kopp drikke 40 minutter før måltider.
 3. Infusjonen er tilberedt fra 2 ss. skjeer av bjørkblader, hagtorn bær, St. John's wort og orthosiphon (nyre te), 1 ss. skjeer av immortelle, lapchatka (gress), hofter av hundrosen, oregano, linfrø. Blandingen av urter er godt malt og blandet. I en 500 ml termosflaske helles 20 gram av en blanding av medisinske planter over natten. Ferdigstillet infusjon bør være full i løpet av dagen, delt inn i 3 porsjoner.
 4. Broth - er tilberedt av bær chokeberry, fjell jordbær og hagtorn (de er tatt i like mengder). 2 ss. Skjeer av blandingen helles i 500 ml kokende vann, kokt i et bad i 40 minutter. Kjøttkjøttet skal avkjøles, dreneres, presses ut fruktene og bringe volumet av kjølt kokt vann til opprinnelig mengde. Klar til å drikke kjøttkraft for 100 ml per mottak.

Midler til ekstern bruk

Å håndtere åreforkalkning av arteriene og dens konsekvenser vil bidra til effektive salver og komprimerer:

 1. For lokal anvendelse på de berørte arteriene anbefaler herbalists en salve, komponenten er synpha, larver (comfrey), hestkastanje. Salver brukes på følsomme områder med et tynt lag 3-4 ganger om dagen.
 2. For kremer bruker en blanding bestående av urte St. John's wort, salvie, psyllium blad, kamille blomster og resids. 2 ss. Skjeer av blandingen brygges med 500 ml kokende vann og insisterte på et mørkt sted i minst 24 timer. Komprimering påføres projeksjonssonen i de berørte fartøyene i 30-40 minutter. Etter fjerning av lotionen blir føttene skyllet under en varm dusj.
 3. Huden over de berørte karene er smurt med en blanding utarbeidet fra like deler av havtorn og olivenolje. Etter å ha påført oljeskruen, bløtmassasjebevegelser til helt absorbert, blir behandlingen gjentatt 1-2 ganger om dagen.

medisiner

Hvis en pasient har aterosklerose i nedre ekstremitetskar, hjelper behandling med medisiner å begrense symptomene på sykdommen på en relativt kort periode.

Når foreskrivende lege skal forklare til pasienten at medikamentterapi, er det visse indikasjoner og kontraindikasjoner, og i de fleste tilfeller, etter eliminering av akutte manifestasjoner endarteriita nødvendig korreksjon av lipid- og karbohydratmetabolisme.

For behandling utnevnelse:

 • lange sengsbaner (opptil 24 måneder);
 • nikotinsyre og preparater med innhold
 • Fibrer (med kombinasjon av arteriosklerose av karene med "ekstra" kroppsvekt og endringer i lipidogrammet):
 • legemidler som reduserer absorpsjonen av lavt tetthetskolesterol i tynntarmen;
 • midler som påvirker koagulasjonssystemet (for å forebygge trombose og tromboembolisme).

Vaskulær behandling tildeler lege - basert på resultatene fra laboratorieanalyser valgt legemidler som virker på de årsakene som provoserte utvikling av aterosklerose, og legemidler for symptomatisk terapi.

Hvordan behandle aterosklerose, tar løsningen legen i hvert enkelt tilfelle - det vurderer klager av pasienten, informasjon om utviklingen av vaskulær sykdom og relaterte sykdommer, resultatene av laboratorietester og instrumentale undersøkelser. Effektiviteten av terapien er avhengig av sykdomsstadiet og pasientens ønske om å overholde legenes anbefalinger om å endre kostholdet, ta medisiner og midler fra arsenalen til tradisjonell medisin.

Behandling av arteriosklerose av beinene i beina

Med jevne mellomrom føler vi hverandre en liten smerte i beina, men som regel må vi ikke være oppmerksom på det. Og vi gjør det helt forgjeves, for tale kan ikke snakke om tretthet eller vanlig malaise, men om en alvorlig sykdom. En av dem er aterosklerose av karene i underlivet, den vanligste patologien som utvikler seg i voksen alder - ca 65-70 år.

Hva er skjult under denne sykdommen?

Ved aterosklerose ben betyr en sykdom i hvilken det er en rekke endringer - et brudd på blodets passasje gjennom den perifere kar, forekomst av trofiske vev, etc. Som oftest påvirker aterosklerose de store arteriene av bukhule og brysthulen... Dette fører til patologiske endringer i popliteal-, tibial- og femorale arterier, lumenet som reduserer mer enn 50-55%.

Utviklingen av sykdommen kan ta mer enn ti år, hvor hun vil sitte stille inne.

Stadier av aterosklerose

Spesialister skiller flere stadier av utvikling av patologi av beinene i beina. Den første - prekliniske - er ledsaget av et uttalt brudd på lipidmetabolismen (lipoidose). Smerter i underkroppene er, men de oppstår bare etter å ha gått til lange avstander og tung fysisk anstrengelse.

Normale fartøy og utsatt for sykdom

I andre etappe begynner de første tegnene på aterosklerose å oppstå - beinene er skadet etter at de har passert 250-1000 m. Den tredje perioden (kritisk iskemi) er karakterisert ved uttalt symptomer på sykdommen. Smerte syndrom vises bare 50 meter til fots. Vel, på de siste (fjerde) scenen beina treffer huden trofiske sår, nekrose (hud svertet) og koldbrann og alvorlig ubehag i bena skjer selv i ro, også om natten.

Det er viktig. Hvis aterosklerose i underkroppene ikke har begynt behandling på dette stadiet, kan saken avsluttes med gangren med amputasjon av bena.

De viktigste årsakene

Faktorer som fremkaller utviklingen av denne sykdommen kan være svært forskjellige. Vi klarte å samle sammen hovedårsakene:

 • Røyking er hovedårsaken til aterosklerose. Innholdt i tobakk nikotin fører til spasmer av arteriene og forhindrer blod fra å passere gjennom karene. Dette er den direkte ruten mot tromboflebitt og aterosklerose;
 • Overvekt
 • Hyppig å spise mat rik på animalsk fett, og økende kolesterol;
 • Helseproblemer - diabetes mellitus, redusert produksjon av hormoner av kjønnshormoner og skjoldbruskkjertel, arteriell hypertensjon og andre;
 • Genetisk predisposisjon;
 • Kronisk stress;
 • Høyt blodtrykk.
 • alder;
 • Tilhenger av kjønn - oftere er åreforkalkning av bena syke menn;
 • Redusert motoraktivitet;
 • Stor psykomotoriske belastninger;

Som manifestert

Som vi allerede har sagt, manifesterer atherosklerose av karene i underekstremitetene seg ikke lenge, og så vises en hel serie alvorlige problemer umiddelbart. Er det egentlig ikke et enkelt tegn som gjør det mulig å gjenkjenne en begynnende sykdom i tide? Selvfølgelig er det. Alle er foran deg:

 • Nummen av føttene;
 • Intermittent claudication;
 • Sjelden - emboli eller akutt trombose;
 • Konstant chilliness og en følelse av indre kulde;
 • Cyanose og blek hud;
 • Kramper - spesielt ofte plager på natten;
 • Smertefornemmelser - fra svak til veldig sterk;
 • Fravær av pulsasjon i ankel, i popliteal fossa og på lår;
 • Trofiske fenomen som manifesterer seg i neglens eksfoliering og utseende av sår på tær og hæl, samt håravfall på bena;
 • Smerter i ekstremiteter, verre under gang
 • Cyanose (crimson) av huden.

Hvordan diagnostisere

Tidlig og korrekt diagnose av atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter spiller en viktig rolle, fordi med hjelp kan man lære om årsakene til sykdommen og foreskrive den riktige behandlingen. På sykehuset må du holde følgende konsultasjoner og prosedyrer:

 • MR angiografi;
 • MSCT angiografi;
 • Måling av trykk med beregning av ankel-brachialindeks;
 • Perifere arteriografi;
 • Tosidig skanning (UZDG) av perifere arterier;
 • Bestemmelse av pulsering av legemene i lemmer;
 • Konsultasjon av vaskulær kirurg.

Legene merker også tilstedeværelsen eller fraværet av trofiske forstyrrelser på beina, fastslår pasientens patentering ved hjelp av DS og UZDG og lytter til systolisk murmur over de stenoserte arteriene.

Det er ikke overflødig å gjennomføre en annen liten test. Pasienten trenger å løfte bena i utsatt stilling med 45 grader. Knær kan ikke bøyes samtidig. I løpet av prosedyren blir hastigheten på utseende av lakk på fotsålene og generell tretthet i beina notert.

behandling

Behandling av denne alvorlige og farlige sykdommen avhenger av alvorlighetsgraden og kompleksiteten av symptomene. Det kan være både folkemusikk og tradisjonelt. Vi vil diskutere alle detaljer i hver av dem.

Generell terapi

Hvis du vil oppnå positive endringer i kampen mot aterosklerose av beinene i beina, forberede deg til å følge anbefalingene fra spesialister:

 • Følg en diett som er lav i kolesterol. Du kan ikke spise fett, pates, margarine, smør, kjøtt av fete varianter, pølser, meieriprodukter med høy prosentandel av fett, avfall, pommes frites, alkohol, melboller, majones;
 • Juster vekten din;
 • Avvis fra røyking og alkohol;
 • Gå for komfortable og romslige sko;
 • Vær veldig forsiktig når du klipper negler;
 • Ikke glem å håndtere alle mindre skader på skinnene og føttene forsiktig.
 • Unngå hypotermi av føttene;
 • Bruk den målte treningsbelastningen - gå i moderat tempo i minst en halv time om dagen, svøm, gjør på sykkelen;
 • Cure associated sykdommer - hypertensjon, diabetes, etc.

Medisinsk behandling tilnærming

Behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter inkluderer en rekke stoffer og prosedyrer. Bare en kvalifisert lege kan ordinere dem, så du må besøke sykehuset uten feil.

Hva kan bli kurert av denne sykdommen?

 • Antitrombotiske medisiner (for eksempel Aspirin og Reopoliglyukin) - de forhindrer utseende av trombi og fungerer som en bedre forebygging av hjerteinfarkt og slag
 • Legemidler som øker pasientens fysiske aktivitet. Takket Pentoxifylline og Cilostazol er det nesten smertelig å gå, og den totale blodstrømmen i underbenet er mye bedre;
 • Legemidler med antiplatelet effekt - de har en positiv effekt på sirkulasjonssystemet og reduserer nivået av kolesterol i blodet;
 • Antikoagulantia (Warfarin, heparin) - ikke la blodet tåle i blodkarene, forhindre utvikling av blodpropper;
 • Spasmolytics (Drotaverin) - lindrer spasmer og reduserer smertsyndrom;
 • Salver med antibiotika (Oflokain, Delaskin, Levomekol, Dimexid) - brukes i nærvær av trophic ulcers;
 • Preparater som forbedrer ernæringen av vev (Zincteral);
 • Vasodilatorer (Vasonitis, Agapurin, Vasaprostan, Pentoxifyllin, Pentillin, Trenal);
 • vitaminer;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer - darsonvalisering, elektroforese med novokain, hyperbarisk oksygenering.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Operativ inngrep er det siste tiltaket i behandlingen av aterosklerose i nedre ekstremiteter. Typisk foreskrives operasjonen med uttalt iskemi og forekomsten av svært alvorlige komplikasjoner.

I dette tilfellet vil vi snakke om slike prosedyrer:

 • Shunting er etableringen av en ekstra vei for blodstrømmen rundt området for innsnevring av arterien;
 • Ballongangioplastikk - innføring av en ballong i fartøyets hulrom, som utvider den arterielle lumen;
 • Stenting arterier - en rørformet spacer er plassert i det berørte karet, som opprettholder diameteren av arterien på ønsket nivå;
 • Endarterektomi - fjerning av det berørte området av karet sammen med en aterosklerotisk plaque;
 • Autodermoplastikk - brukes til å behandle trofasår som er dårlig egnet til lokal terapi;
 • Protese er erstatning av en autoventil eller syntetisk beholder av det berørte området av arterien;
 • Amputasjon av det nekrotiske benet med den påfølgende montering av en protese.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

En ukonvensjonell tilnærming til behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter finner sted, men i dette tilfellet trenger du råd fra en erfaren spesialist. Med hensyn til oppskrifter, har du de mest effektive og populære alternativene.

Oppskrift nr. 1 - tinktur

 • Hestekastanje (frukt) - 20 g;
 • Hop vanlig - 45 g;
 • Safflower bolshevolovnik - 35 g;
 • Vann - med en hastighet på 200 g væske per 2 g av blandingen.
 1. Vi forbinder urteblandingen.
 2. Fyll det med bare kokt vann.
 3. Vi insisterer på tre timer.
 4. Vi tar en dag for ½ kopp.

Oppskrift nr. 2 - avkok

 • Kamille (blomster) - 1 teskje;
 • Reseda - 1 teskje;
 • Plantain - 1 teskje;
 • St. John's wort - 1 ts;
 • Vann - 200 ml;
 • Salvie - 1 teskje

Om ønsket kan sammensetningen endres litt:

 • Salvie - 1 teskje;
 • Plantain - 1 teskje;
 • St. John's wort - 1 ts;
 • Chereda - 1 teskje;
 • Kamille (blomster) - 1 teskje;
 • Vann - 200 ml.
 1. Vi forbinder alle komponentene.
 2. Fyll komposisjonen (1 spiseskje) med bratt kokende vann.
 3. Vi insisterer på om en dag i et mørkt skap.
 4. Vi bruker den til morgen og sengetid. Benene før prosedyren skal vaskes grundig.

Oppskrift # 3 - revet

 • Olivenolje - 1 ss. skje;
 • Seabuckthorn oil - 1 ss. skjeen.
 1. Bland begge oljer.
 2. Gni blandingen inn i den berørte huden som en krem.
 3. Vi bruker det i tre uker.

Oppskrift # 4

 • Frø av dill (knust) - 1 ss. skje;
 • Kokende vann - 200 ml.
 1. Fyll bare dill med kokende vann.
 2. Vi gir verktøyet tid til å brygge.
 3. Drikk fire ganger om dagen for 5 ts.

Oppskrift nr. 5

 • Roten av elecampane (tørr) er 20 g;
 • Tinktur av propolis (20%) - 100 ml;
 • Alkohol - 100 ml.
 1. Grind roten av elecampane og hell den i en flaske mørkt glass.
 2. Vi insisterer 20 dager i et mørkt skap.
 3. Legg tinkturen av propolis.
 4. Vi tar 3 ganger om dagen for 25-30 dråper.

Oppskrift nr. 6

 • Rowan bark - 400 g;
 • Vann - 1 liter.
 1. Fyll rowanbarken med 1 liter kokt vann.
 2. Vi lagker i 2 timer på en stille bål.
 3. La det avkjøle og filtrere gjennom gasbind, brettet i flere lag.
 4. Vi drikker før du spiser.

Aterosklerose av beinene i beina er en alvorlig og svært farlig sykdom som krever akutte og kvalifiserte tiltak. Bare i dette tilfellet kan man håpe, om ikke for et absolutt utvinning, så minst en betydelig forbedring i helse.

Les Mer Om Fartøyene