Atrofi av testiklen - hvor optimistisk er prognosen for denne sykdommen?

Atrofi av testiklene eller testikulæratrofi kalles irreversibel signifikant reduksjon i størrelsen på de mannlige reproduktive kjertlene. Dette påvirker alltid deres endokrine og reproduktive funksjoner negativt, og er en av de vanskeligste årsakene til infertilitet. Men nedgangen i fruktbarhet er ikke den eneste manifestasjonen av patologi. I de fleste tilfeller er det andre tegn.

Når du snakker om tilstedeværelsen av denne patologien

Hos menn er det normale volumet av hver testikkel i gjennomsnitt 17-18 cm³. Ved reduksjon til 6-8 cm³ diagnostiseres atrofi. Når det gjelder mellomindikatorer, snakker de om subatrofi eller hypotrofi.

Det er viktig å forstå at den atrofiske prosessen ikke bare er en reduksjon i testiklens eksterne dimensjoner. Nedgangen i volumet av disse kjertlene oppstår på grunn av forsvunnet funksjonelt aktivt vev. Og med alvorlig atrofi består testiklene nesten helt av bindevevstrenger og øde kar. Faktisk fra kroppen er det bare stroma (basis), og arbeidet av de gjenværende øyene i kjertelvevet av de sædkanaler, og vas deferens og uproduktivt malosoglasovana.

Det er nødvendig å skille atrofi fra hypoplasia. Likheten mellom disse to forholdene er den lille størrelsen på testikler sammenlignet med gjennomsnittsalderen. Men i tilfelle av den første testikkel ble det opprinnelig utviklet nok, selv om de hadde feil posisjon. Men hypoplasi er allerede tilstede hos en nyfødt gutt på grunn av utilstrekkelig vekst av hans seksuelle kjertler i intrauterin perioden. Men ikke alltid denne tilstanden er diagnostisert i tide.

årsaker

Det er mange grunner til krympende testikler. De kan kombineres i flere etiologiske grupper.

Infeksiøs-inflammatorisk prosess

Ofte er orchitis forårsaket av et virus av kusma. Tross alt er dette patogenet sammen med spyttkjertlene i stand til å påvirke testikler, bukspyttkjertel og andre store glandulære parenkymformasjoner. Men atrofi av testikkel etter orchitis av en annen etiologi er utelukket. Det kan være forårsaket av gruppe B arbovirus, lymfocytisk choriomeningitvirus, ECHO-virus. Av og til diagnostiseres tuberkulose og lepromatøse lesjoner.

Overtredelse av en trofisk (mat)

Kommer på grunn av mangel på blodtilførsel eller kronisk kompresjon av testikler fra utsiden. For å klemme kan føre varikotsele, hevelse av epididymis, skrå innsnevring av hernia med senking av hernialsekken i pungen. Noen ganger er brudd på trofisme av gonadene forårsaket av kronisk anemi (for eksempel seglcelle) og andre blodsykdommer. Den uttrykte mangelen på blodtilførsel forklarer atletikkens atrofi etter torsjon.

Hormonal ubalanse

På samme tid som en nøkkel fremkallende faktor kan opptre utilstrekkelig sekresjon av gonadotropiner grunn av en rekke lidelser av hypothalamus-hypofyse-nivå, vedvarende forhøyede prolaktinnivåer, inklusive de som er forårsaket ved å ta neuroleptika og andre psykotropiske medikamenter. Kroppsbyggere og vektløftere bør utelukkes fra komplikasjoner ved bruk av steroide anabole medisiner. Ofte er det også hyperstrogenisme på bakgrunn av fedme eller alkoholisme, noe som fører til undertrykkelse av testikkelaktivitet og deres atrofi på grunn av lav funksjonalitet.

Konsekvenser av mekanisk skade

De er ofte forårsaket av stump eller penetrerende skrotaltrauma, som er ledsaget av dannelse av komprimeringshematomer, vevs ødeleggelse, aseptisk betennelse og etterfølgende arrdannelse. Og prognostisk mer ugunstige gjentas og utad uskadelige skader, i stedet for et eneste sterkt slag mot perineum. Det kirurgiske inngrep på skrotets organer kan være en skadelig faktor.

Overtredelse av termoregulering med overoppheting av testikkel

Dette skyldes oftest kryptorchidisme - ikke-opptaks testiklene i pungen. Men samme mekanisme forklarer og atrofi av testikel med varicocele. Etter stagnasjon av venøst ​​blod i skrotets endrede kar fører til en økning i lokal temperatur i den.

Av grunner sjelden atrofisk fremgangsmåte innbefatter iboende motstand mot androgener, produksjon av autoantistoffer til basalmembranen testikkel, horionepiteliomu mediastinum, ioniserende stråling.

Klinisk bilde

Symptomer på patologi består av lokale endringer i skrotum, tegn på testosteroninsuffisiens og redusert fruktbarhet.

Det kliniske bildet inkluderer:

 • Desecration av pungen, bestemt av palpasjon, en klar reduksjon i volum og flabhet av testiklene. I dette tilfellet kan endringene være en- og tosidige. Denne symptomatologien blir ofte maskert av brokk og volumformasjoner av skrotet, uttrykt varicocele, hydrocele.
 • Reduksjon av libido og forringelse av kvaliteten på et seksuelt liv, opp til utvikling av uttrykt erektil dysfunksjon med impotens. Det skal huskes at i et tilstrekkelig stort antall pasienter, selv med åpenbar testikulær atrofi, er muligheten for samleie for en stund igjen. Dette forsinker ofte det øyeblikket mannen vender til legen, noe som potensielt forverrer prognosen.
 • Feminisering er en utilstrekkelig utvikling av mannlige seksuelle egenskaper med en delvis forandring i fenotypen av den kvinnelige typen. Dette manifesteres tydeligst når testiklene er plaget før pasienten går inn i pubertalalderen, samt med hyperstrogeni og hyperprolactinemi. Men steroider fører ikke til at mannskapet forsvinner, selv om deres overskytende doser bidrar til utviklingen av patologi.
 • Reduksjon av menns evne til naturlig unnfangelse på grunn av alvorlige forstyrrelser i spermatogenese. Komplett testikkelatrofi betyr fravær av spermcelleforløpere. Hvis denne patologiske prosessen er tosidig, utvikles irreversibel mannlig sterilitet.
 • Vanlige manifestasjoner: asteni, vegetative-vaskulære lidelser, tilbøyelighet til apatiko-depressive lidelser, redusert initiativ og nivået av potensiell aggressivitet.

Menn med testikkelatrofi er generelt utsatt for fedme. De er ofte diagnostisert subklinisk eller tilsynelatende dysfunksjon av andre endokrine kjertler, spiseforstyrrelser. Idrettsutøvere og kroppsbyggere med denne patologien noterer seg en nedgang i muskelmasseforsterkning, forringelse i kvaliteten på treningen, en økning i gjenopprettingsperioden.

diagnostikk

Hvordan bestemme testikulær atrofi? Diagnose av dette problemet inkluderer:

 1. Klinisk undersøkelse av urolog, andrologist. Samtidig samles anamnesis, karakteren av utvikling og tilstanden til de ytre kjønnsorganene blir vurdert, tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av sekundære seksuelle egenskaper, mulige manifestasjoner av feminisering. Separat er palpasjon bestemt av posisjonen, størrelsen, konfigurasjonen og konsistensen av testikler, tilstanden til deres vedlegg, avslører tegn på varicocele eller inguinal brokk.
 2. Sæd. De avslørte endringene passer inn i bildet av sekretoriske lidelser i spermatogenese. Deres alvorlighetsgrad avhenger ikke bare av graden av atrofi, men også på involveringen av den andre testikkel i den patologiske prosessen. Med en ensidig, moderat lesjon kan spermogrammet ikke være tilstrekkelig pålitelig. Men i alle fall kan du vurdere fertiliteten til en mann.
 3. Evaluering av endokrin status. Inkluderer tester for å bestemme nivået av testosteron, gonadotrofiske hypofysehormoner, prolactin, østrogener.
 4. Ultralyd av pungen.

Ifølge vitnesbyrd utføres en testikulær biopsi, fortrinnsvis gitt til teknikker som bruker mikrokirurgisk teknologi (TESE, micro TESE). Slike undersøkelser kan ikke bare fungere som et svært informativt diagnostisk verktøy, men også være et forberedende stadium for bruk av assistert reproduktiv teknologi.

behandling

Behandling av testikulær atrofi er ikke en lett oppgave, noen ganger krever både konservative og kirurgiske tiltak. Taktikken for å administrere pasienten bestemmes av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og årsaken til utseendet. Det er også viktig for en mann å tenke på et barn. I tilfelle av ensidige lesjoner, i fravær av tegn på fremgang av atrofisk prosess, kan forventet ledelse gjennomføres.

Forberedelser som forbedrer blodtilførselen

Ved identifisering av vaskulær patologi er det tilrådelig å foreskrive stoffer som forbedrer blodtilførselen. Oftest brukes Trental og dets analoger, Actovegin, Desaggregants til dette formålet. Ved systemisk atherosklerose kan det anbefales å følge en diett, ta statiner, antiaggreganter.

For å bedre spermatogenese og for aktivering av den endokrine funksjon av testiklene hos unge pasienter som ofte foreskrivere HCG og HCG tilskudd med L-karnitin. Alle typer rusmidler er kategorisk utelukket, røykeslutt anbefales.

Kirurgisk behandling er indisert for varicocele, inguinal brokk, testikulær hydrocephalus, kryptorchidisme, høy risiko for ondartet degenerasjon av berørte gonader.

outlook

Og er testikelatrofi behandlet? Oppnå vevsgenerering i stedet for de allerede tapt seminiferøse rørene kan ikke. Så en fullstendig restaurering av gonader etter atrofi er umulig selv med fullstendig eliminering av årsakssammenhengende faktor. Men i flere tilfeller er det mulig å stabilisere prosessen og aktivere funksjonen til de overlevende områdene, med korreksjonen av den endokrine bakgrunnen og forbedringen av menneskers reproduktive helseindikatorer.

Prognostisk gunstig er atrofi av testikkel etter en brokkoperasjon, endringer i testikler hos idrettsutøvere (hvis de ikke misbruker gjentatte anabolske legemidler). Og tilstedeværelsen av samtidig dårlig korrigert endokrine patologi, strukturelle endringer i hypotalamus-hypofysen, uttalt fedme forverrer utsikter for behandling.

Moderne reproduktive teknologier bidrar til å bli en biologisk far til og med en mann med nesten fullstendig gonadatrofi. Samtidig er protokollen TESE + ECO + ICSI vist, med kryopreservering av pasienten som ikke er hevdet i nåværende syklus av bakterieceller. Multifokal biopsi av testiklene under elektronmikroskopet gjør det mulig å oppnå minst enkelt spermatozoer. Og deres målrettede innføring i eggets cytoplasma fremmer dens befruktning selv i fravær av mobilitet av de mannlige kjønnceller. De således oppnådde embryoene settes inn i livmoren for videre implantasjon. Barna som er født etter IVF, adskiller seg ikke fra den oppfattede på den naturlige måten.

Atrofi av testiklene er en alvorlig og dessverre irreversibel patologi. Men jo tidligere ble problemet diagnostisert, desto bedre kan resultatene oppnås. Etter begynnelsen av behandlingen i de tidlige stadiene av sykdommen, kan du lagre mer funksjonelle aktive celler, forhindre alvorlige hormonforstyrrelser og fullføre tap av fruktbarhet. Derfor bør menn med mistenkte degenerative endringer i kjønnene konsultere en lege så snart som mulig for å gjennomføre en fullverdig undersøkelse og valg av terapi.

Testikulær atrofi

Atrofi av testiklene er en slik sykdom hos det mannlige reproduktive systemet, hvis konsekvenser ofte er alvorlige og irreversible. Det er en gradvis økning i testikelstørrelsen hos menn, noe som resulterer i en reduksjon i produksjonen av testosteron og sædceller.

Provoking faktorer for utvikling av patologi

Det skal forstås at testikulær atrofi ikke utvikler seg dramatisk, men over en lang periode. Med den rette oppdagelsen av en slik patologi er det mulig å forhindre irreversibiliteten av prosessene. Årsakene til sykdommens utseende kan oppstå selv under embryoens prenatale utvikling. I dette tilfellet er en slik årsak kryptorchidisme. I den åttende måneden av graviditeten, blir testikler falt i pungen. Hvis testiklen drar i bukhulen eller i inngangskanalen i løpet av denne perioden, er den fulle av at utviklingen og atrofien i fremtiden slettes.

Noen typer patologi kan skyldes hormonelle feil i kroppens menn. Andre grunner kan være:

 • fedme i avansert stadium
 • hormonell ubalanse;
 • erektil dysfunksjon;
 • inguinal brokk, behandlingen som ikke utføres.

Kliniske manifestasjoner

Hvis testikulær atrofi utvikler seg, kan symptomene på en slik patologi legge merke til og uavhengig av undersøkelsen. Vanligvis er det en reduksjon i størrelsen på pungen, med en palpasjon kan du se for liten en testikkelstørrelse og dens underutvikling.

I spesielt forsømte situasjoner, når probing av skrotum, finnes en atrofisk testikkel i form av en tynn plate. Når størrelsen minker, påvirker dette direkte produksjonen av testosteron. Nivået på hormonet blir mindre. Resultatet av slike prosesser er et brudd eller fullstendig fravær av seksuell lyst, mengden av ejakulat er redusert. Selv med ensidig atrofi viser analysen av spermogrammet brudd, siden alle genitale organers funksjoner er relatert til hverandre, og når man blir brutt, forstyrres henholdsvis det andre organs arbeid.

Våre lesere anbefaler

Vår vanlige leser ble kvitt PROSTATIT ved en effektiv metode. Han sjekket det på seg selv - resultatet av 100% - en fullstendig avhending av prostatitt. Dette er et naturlig honningbasert middel. Vi sjekket metoden og bestemte oss for å gi råd til det. Resultatet er raskt. Den effektive metoden.

Et ekstra symptom er en forringelse i tonen i muskelsystemet. Dette er ledsaget av et deprimert humør. Og med forverring av testosteron produksjonen over tid, symptomer som gynecomastia (foto), kroppshår på den kvinnelige typen, endringer i stemmen, hyppig hodepine, hyppige endringer i emosjonelle tilstand, overdreven irritabilitet, nervøsitet, sentimentalitet, avleiring av underhudsfett i området mage og lår.

Vanligvis kan tegnene på testikkelatrofi bli merket av mannen selv, da orgelet avtar i størrelse mot bakgrunnen av det andre, kan det detekteres under palpasjon. Det er viktig ikke å overse disse symptomene, bør du kontakte en kvalifisert mannlig fagfolk - en urolog, androgolister, endokrinolog, for å kunne foreta rettidig behandling av testiklene atrofi og hindre farlige konsekvenser og komplikasjoner.

Du kan ikke engasjere seg i selvbehandling, bruke tvilsomme metoder og forsøke å kurere patologi med folkemidlene uten først å konsultere en lege.

Patologi i utviklingen av varicocele

Noen ganger i det vaskulære systemet i skrot og lyske er det forstyrrelser, blodkarene og kapillærene utvides. Konsekvensen kan være atrofi av testiklene med varicocele, da blodtilførselen til organene forverres, de er utarmede, irreversible endringer i strukturen begynner.

Utvidelse av inngangsårene medfører dannelse av stillestående fenomener i dem, med dårlig inntak av blod og oksygen. Med lokal vevshypoksi forekommer det endringer i testiklens struktur, og dette forverrer produksjonen av sædvæske, motiliteten til spermatozoer, betydelig. Skrotumet og testes overopphetet på grunn av fylling av forstørrede inngrep med blod og dårlig utstrømning. Så utvikler seg gradvis atrofi.

I dette tilfellet er provokerende faktorer både stillestående prosesser og endringer i hormonell bakgrunn. Å behandle en slik patologi er bare mulig ved hjelp av kirurgisk inngrep. Gjenoppretting etter operasjon er lang, men resultatet er økningen av testiklene til deres opprinnelige størrelse, restaurering av deres indre struktur, forbedring av kvaliteten på ejakulatet.

Diagnostiske tiltak

Undersøkelsen består i å gjennomføre en grundig medisinsk undersøkelse av lysken, penis, skrot og testikler. Legen palperer kjønnsorganene for å ekskludere eller bekrefte tilstedeværelsen av noder eller sel, neoplasmer, cyster, brok.

Basert på resultatene av diagnosen, kan du også bestemme årsakene til patologien, identifisere mulige områder av inflammatorisk prosess, utviklingsmangel (f. Eks. Medfødt orchitis).

Hvis en medfødt orchitis er diagnostisert, er det gitt ekstra tester for oncomarkers, ultralydundersøkelse, datamaskin eller magnetisk resonansavbildning er foreskrevet. Undersøkelsens aktualitet er viktig, siden med orchitis i voksen alder, øker risikoen for tumorlignende prosesser i organene i det reproduktive systemet.

Helbredende tiltak

Med fremdriften av atrofiske prosesser er konservativ terapi uhensiktsmessig. Nøkkelmetoden for behandling er kirurgi, som innebærer fjerning av et patologisk endret organ. Takket være en slik prosedyre er det mulig å forhindre videre utvikling av svulster.

Etter fjerning av testiklene er alle funksjoner i reproduksjonssystemet normalisert. Dette gjør det mulig å leve et fullt liv. I fremtiden er stedet for det fjernede organet for å opprettholde den normale formen på pungen installert protese. Og for å bevare funksjonene til reproduktive organers organer og for normal produksjon av testosteron og andre hormonelle stoffer, vil arbeidet til et sunt organ være tilstrekkelig.

I begynnelsen av utviklingen av patologi er behandling med visse stoffer, som det er mulig å stoppe videre progresjon av sykdommen, effektiv. Spesielt brukes et middel som korionisk gonadotropin. Med hjelpen er det mulig å etablere reproduksjonssystemets funksjoner. Svært viktige forebyggende tiltak, som det er mulig å forhindre utvikling av patologi.

Forebyggende tiltak

Med utvikling av atrofi er kirurgisk behandling indikert. For å unngå videre progresjon av irreversible konsekvenser og komplikasjoner i et sunt organ, blir en patologisk modifisert testikkel fjernet. De viktigste forebyggende tiltakene inkluderer en rettidig appell til legen. Det er viktig å merke de alarmerende symptomene i tide, gjennomgå en hensiktsmessig undersøkelse og foreta den riktige diagnosen. Ikke vent operasjonen, med en reduksjon i testiklens størrelse, ta kontakt med urologen. Etter kirurgisk behandling er et behandlingsforløp i tillegg foreskrevet, noe som gjør det mulig å forhindre forstyrrelser i hormonmiljøet.

Det er også et viktig forebyggende tiltak omfatter rettidig behandling av sykdommer i reproduksjonssystemet som kan direkte påvirke blodsirkulasjonen og fremveksten av irreversible virkninger. Det bør også være oppmerksom på motta steroidpreparater for å bruke dem bare under oppsyn av en spesialist på grunn bivirkninger etter inntak av slike medikamenter kan være forringelse i nyre, reproduktive organer, hypofyse og bukspyttkjertel.

I nærvær av inguinal brokk er deres rettidig fjerning også nødvendig. Dermed vil blodsirkulasjonen gjenopprette, kjønnsorganene vil ikke lide av hypoksi. Siden patologien kan utvikle seg mot bakgrunnen av fedme, er det viktig å være oppmerksom på riktig diett, moderat fysisk stress, som vil bidra til å eliminere stillestående fenomener og bli kvitt overflødig vekt.

En rettidig appell til en spesialist vil bidra til å unngå komplikasjoner

Hvis det er hormonell ubalanse, er det nødvendig å gjennomgå behandling med en endokrinolog eller andrologist.

Har du alvorlige problemer med potensielle?

Allerede mye penger er forsøkt og ingenting hjulpet? Disse symptomene er kjent for deg ikke av hearsay:

 • treg ereksjon;
 • mangel på lyst;
 • seksuell dysfunksjon.

Den eneste måten å operere på? Vent, og ikke handle med radikale metoder. Hensyn til å øke er mulig! Gå til lenken og finn ut hvordan ekspertene anbefaler å behandle.

Atrofi av testiklene med varicocele: hvordan behandles komplikasjonen?

En vanlig sykdom i det genitourinære systemet hos ungdom anses som varicocele. Illdommen er ofte medfødt i naturen. Svært ofte fører tidlig eller feil behandling til utvikling av testikulær atrofi med varicocele.

Andre faktorer kan provosere død av penis: usunn livsstil, anabole steroider, traumer, sirkulasjonsforstyrrelser, hormonell svikt.

Hvis det er atrofi av testiklene, skal pasienten gjennomgå en omfattende behandling. Målet med terapi er å eliminere grunnårsaken til atrofiske prosesser. Operativ eller konservativ behandling kan foreskrives.

Atrofi av testis og varicocele

Varicocele er en sykdom hvor venene i spermatisk ledning utvides. Illdommen er ofte medfødt i naturen. Også sykdommen er utbredt hos ungdom.

Årsaken til varicocele utvikling er mangel på ventiler i vener i spermatiske ledninger. Å gi faktorer til utviklingen av sykdommen i voksen alder er intens fysisk aktivitet eller inaktivitet, ubalansert kosthold, dårlige vaner, fedme, prostatitt og andre patologier i genitourinary systemet.

Karakteristiske symptomer varicocele er:

 1. En utelatelse av pungen.
 2. Smerte i testiklene. Smertsyndromet øker ved å gå eller under fysiske aktiviteter.
 3. Redusert spermekvalitet.
 4. Krenkelse av seksuell funksjon.
 5. Asymmetri av pungen.
 6. Vein fremspring på testikler.

Varicocele behandles hovedsakelig kirurgisk. Pasienten er tildelt Marmara kirurgi, Ivanissevichs operasjon eller embolisering. Etter å ha utført kirurgiske prosedyrer, er det nødvendig med rehabilitering. Sannsynligheten for tilbakefall etter operasjon er 30-35%.

En vanlig komplikasjon etter varicocele kirurgi er testikulær atrofi. Vanligvis utvikler patologi som følge av eventuelle medisinske feil. Atrofiske prosesser i testiklene kan utvikles og dersom den operative behandlingen ble utført tidlig.

Den sikreste operasjonen er embolisering. Deretter er sannsynligheten for utvikling av atrofiske prosesser og andre postoperative komplikasjoner minimal.

Andre årsaker til testikkelatrofi

Atrofi av testiklene utvikler seg ofte hos idrettsutøvere som tar anabole steroider. Hva er forholdet? Faktum er at i anabole steroider inneholder mannlig kjønnshormon testosteron.

Hvis androgen kommer fra utsiden, stopper kroppen nesten syntesen av endogen, det vil si sin egen testosteron. Som et resultat utvikler atrofiske prosesser i testene.

Legene insisterer på at å ta anabole steroider unødvendig er strengt forbudt. Hvis utøveren er sikker på at han ikke kan klare seg uten anabolics, anbefales det å konsultere andrologen først.

Etter avbrudd av kurset er det obligatorisk å gjennomgå postkursbehandling. For implementeringen anbefales det å bruke gonadotropin eller legemidler fra gruppen av aromatasehemmere.

Andre faktorer som provokerer testikulær atrofi:

 • Hormonal ubalanse.
 • Forhøyede nivåer av prolaktin i blodet.
 • Fedme og avhengighet av skadelig mat.
 • Forstyrrelser i hypothalamus eller hypofysen.
 • Skader på ytre kjønnsorganer.
 • Inflammatoriske sykdommer i testiklene, inkludert orchitis og orhoepididymitt.
 • Alkoholisme, rusmisbruk og røyking.
 • Dropsy av testikler.
 • Forstyrrelser i det vaskulære systemet.
 • Ovarial overoppheting.
 • Inghinal brokk.

Provoke atrofiske prosesser i testiklene kan medisiner som tas av pasienter som lider av adenom eller prostatakreft.

Symptomer på atrofiske prosesser

Det mest uttalt symptom på atrofi hos det mannlige kjønnsorganet er en nedgang i størrelse. Det er ikke umulig å endre teksten av testiklene. I forsømte tilfeller endrer kroppen sin form.

Hvis kroppen ikke produserer nok testosteron, kan den mannlige oppleve feminization symptomer, inkludert gynekomasti, visceral fedme, kviser, akne.

Atrofiske prosesser kan ledsages av følgende symptomer:

 1. Redusert kjøreferanse.
 2. Impotens eller nedsatt erektil funksjon.
 3. Depressive tilstander.
 4. Apati.
 5. Vektøkning. Ved alvorlig androgenmangel er fett avsatt av den kvinnelige fenotypen, det vil si på magen og lårene.
 6. Reduserer mengden sperm under utløsning.

Hvis disse symptomene oppstår, bør du konsultere en urolog og androlog.

Diagnose og behandling

Hvis symptomer på testikkeldød oppstår, bør pasienten konsultere en lege for differensial diagnose. For det første utfører urologen en fysisk undersøkelse.

Legemidlet tar hensyn til teksturens tekstur, form og størrelse. Som regel kan atrofiske prosesser oppdages visuelt. Hvis atrofi er ledsaget av åreknuter i spermatisk ledning, stikker mennene venene i kjønnsområdet og det er en dråpe i pungen.

For å gjøre en nøyaktig diagnose kan en medisin utpeke:

 • Semen analyse.
 • En blodprøve for total og fri testosteron.
 • Blodtest for østradiol, prolactin, dihydrotestosteron, FSH, LH.
 • Ultralyd av testikler.
 • MR i hypofysen.

Etter å ha utført diagnosen, er det gjort en diagnose og behandlingstaktikk er valgt. Hvis årsaken til atrofi er varicocele, vil en mann trenge en operativ intervensjon med videre rehabilitering.

Når dropsy, kan det også kreve kirurgi. I andre sykdommer er det nødvendig å gjennomgå kompleks konservativ behandling. Hvis det er overvekt, er det bedre å gå på en diett og gå inn for sport. Må forlate dårlige vaner.

Svært ofte er årsaken til testikulær atrofi androgenmangel. I dette tilfellet vil pasienten kreve hormonbehandling. For utførelsen kan det brukes:

 1. Injeksjonsmiddel.
 2. Gips.
 3. Implantater.
 4. Tabletter.
 5. Geler.

I alle preparater er testosteron den aktive komponenten. Varigheten av hormonbehandling er valgt individuelt. Med akutt androgenmangel er HRT livslang.

Prognosen for testikulær atrofi er relativt gunstig, forutsatt at pasienten straks konsulterer en urolog og vil følge alle reseptene fra legen. Hvis du ikke behandler sykdommen i tide, utvikler ufruktbarhet, hormonell ubalanse og andre ekstremt farlige konsekvenser.

Varicocele av venstre testikkel - diagnose og behandling

Åreknuter i pungen er en vanlig sykdom som er fullstendig behandlet. På grunn av anatomiens særegenheter forekommer varikocelen av venstre testikkel oftest fordi testikkel- og nyrene vender i rette vinkler i forhold til hverandre.

Dette skaper betingelsene for dannelsen av de såkalte mezentralpincettene, når en blodåre kan presse ned en annen, noe som skaper ekstra trykk. Slike forhold forårsaker stagnasjon av blod i blodårene, dannelse av tilbakeløp. Vaskulære vegger tåler ikke unormale belastninger og deformeres. Så det utvikler åreknuter.

statistikk

På venstre side forekommer patologi i 90% av rapporterte tilfeller. Det andre stedet er betennelse i begge testiklene samtidig (ca. 7%) og minst vanlig er den høyre sidige varicocele - bare 3%.

Blant de viktigste årsakene til sykdommen er arvelige og individuelle egenskaper av mannskapets anatomi. Ofte er sykdommen diagnostisert hos unge gutter i alderen 13 til 21 år (se manifestasjoner av varicocele hos ungdom og behandling).

Voksne som er syke sjeldnere, i det utsatte personer er ofte utsatt for fysisk anstrengelse eller tunge løft, så vel som de som rommer en lang å stå eller sitte i en statisk posisjon. Åreknuter i pungen ikke utgjør en trussel mot vitale funksjoner, men en betydelig innvirkning på tap av fruktbarhet, styrke, destabiliserer hormoner.

Effekt på potens

Blant menn som ikke vil ha operasjon, er det en feilaktig oppfatning at hvis problemet blir observert på den ene siden, påvirker dette på ingen måte aktiviteten til den sunne testikelen. Til sammenligning blir det laget paralleller med de som en testikkel er fjernet, og de har ikke mistet sin kjønnsfunksjon. Men en slik sammenligning er feilaktig. La oss vurdere nærmere

Når den venstre sidige varicocele utvikles, øker venene i størrelse, et venøst ​​nettverk dannes som omgir venstre testikkel som en svamp. Temperaturen i skrotum begynner å øke i forhold til graden av utvikling av patologien og kan nå 37 grader, noe som forstyrrer den normale utviklingen av spermatozoa. Og det er verdt å ta hensyn til det faktum at virkningen av unormal temperatur for pungen er påvirket av to testikler, og ikke bare den hvis vener er betent.

Recall, rollen av skrotum er å fjerne stedet for dannelse av gameter utenfor bukhinnen. For spermatozoa er temperaturregimet i området 34-35 grader optimal. Hvis temperaturen er høyere, reduseres spermatogenesen, mens mengden og kvaliteten på spermatozoa reduseres, og manuell infertilitet utvikler seg (se: Er effekten av varicocele på unnfangelse signifikant?).

I de siste stadiene av sykdommen kan venstre testikkel atrofi på grunn av brudd på blodsirkulasjon, dårlig ernæring og mangel på oksygen. Som et resultat vil det være et brudd på sin funksjonelle aktivitet, og i kroppen vil det være en mangel på testosteron.

Derfor er det en reell trussel om endring i hormonell bakgrunn, og som en konsekvens vil det bli en reduksjon i potens. Venstre testis minker i størrelse, med hevelse i skrotet fra den brente siden.

Det er viktig at pasienten ikke engang mistenker tilstedeværelsen av patologi i begynnelsen av utviklingen av åreknuter, og prosesser som forverrer spermatogenesen er allerede lansert. Av denne grunn er det ikke nødvendig å unngå regelmessige forebyggende undersøkelser fra urologen, spesielt hvis en slik diagnose var med nære slektninger.

Klinisk bilde

Venstre sidet BPV av testiklene fortsetter gradvis. Det starter usynlig, da pasienten forverres, bemerker ubehagelige opplevelser og små smerter, noe som intensiverer med utviklingen av sykdommen. Sykdommen er rangert i fire faser.

De innledende stadiene er latente, de har ingen symptomer. Oftest sykdommen er registrert blant unge mennesker i puberteten, så det største antall diagnoser under medisinske undersøkelser på skolen, på kontoret eller tenåring i det militære.

For voksne menn er utviklingen av BPV oftere forbundet med egenskapene til arbeidet eller forårsaket av patologi i nabolandene. Med en regelmessig økning i trykk i skrot- eller bekkenorganene utvikler varicocele i 75% av tilfellene.

Vær oppmerksom på at symptomatologien er bevart uansett lokalisering av sykdommen (venstre, høyre, bilateral). Smertefulle varicocele hos menn er uttrykt av stumme opplevelser som kommer fra pungen, som blir sterkere med fysisk aktivitet og redusert under resten.

Når sykdommen er i sluttfasen av smerte er lange og sterke, livskvalitet forverres, griper testikkelbetennelse med normal jobb, turgåing, idrett, og seksuell kontakt. Wien er så betent som ses visuelt pampiniform plexus ligner på vekst av planterøtter, pung hevelse på venstre side, egg er mye slakk reduseres i størrelse på grunn av degenerasjon av dens vev.

Hudfarge oppnår en blåaktig tinge. I dette tilfellet er det nødvendig med en øyeblikkelig operasjon, ellers blir mannen steril.

Hvis vi vurderer alderskriterier for utvikling av patologi, bør det bemerkes at den største andelen tilfeller er mellom 12 og 16 år. Hos barn under 9 år er forekomsten av BPV registrert enkeltvis. Sykdommen er ikke karakteristisk for folk i avansert alder (i 60 år).

I forebygging og tidlig diagnose av hovedrolle ligger det primært på foreldrene (se Forebygging av varicocele: hva du trenger å vite). Det er nødvendig å følge barnets helse nøye, og når gutten når den bevisste alderen, bør han vite alt om symptomene på sykdommen, særlig når det var lignende tilfeller i familien.

Det er ekstremt viktig å regelmessig sjekke ungdom under 21 år for tilstedeværelse av en sykdom. Jo før en patologi blir oppdaget, jo mer vellykket behandlingen vil være, og risikoen for å miste fruktbarheten vil være minimal.

Hvorfor utvikler sykdommen?

Hovedårsakene til utviklingen av varicocele er den genetiske predisposisjonen og egenskapene til den anatomiske strukturen til skrotalene.

I tillegg til de nevnte årsakene til sykdommen kan være:

 1. Svakhet i vaskulære vegger er deres venøse insuffisiens;
 2. Utvikling av reflux på grunn av feil operasjon av venøse ventiler eller i deres fravær;
 3. Stagnasjon av blod;
 4. Egenskaper av testikkel- og renalven, som ligger vinkelrett på hverandre, med ovarievenen kan overføres på visse steder, og derved skape et økt trykk;
 5. Patologier under intrauterin utvikling;
 6. Den sekundære formen av lesjonen utvikler seg med sykdommen i nærliggende organer. For eksempel skaper en brokk i lysken ytterligere trykk på testiklene, jo lavere er det, desto sterkere blir effekten på åreknuter.
 7. Fedme er årsaken til økt trykk i vene i testiklen;
 8. Forstyrrelser i mage-tarmkanalen i form av hyppig diaré og forstoppelse.

diagnostikk

For å utføre korrekt diagnose, finner legen ut alle detaljene i sykdomsforløpet i pasienten, gjennomfører en undersøkelse og foreskriver passende tester (se Diagnose og behandling av varicocele til venstre).

Vanligvis inneholder diagnosen følgende trinn:

 1. Studie av anamnese. Legen finner ut okkupasjonen, tilstedeværelsen av sykdom hos slektninger, arten av smerte, dens frekvens. Spesialisten skal identifisere alle mulige nyanser om sykdommen;
 2. Ekstern undersøkelse av pungen. De tidlige stadiene blir ikke diagnostisert, men den forsømte sykdommen vil bli synlig umiddelbart.
 3. palpasjon. På forskjellige stadier blir blodårene forskjøvet annerledes. Klart merkbar forstørrelse på 2 og 3 grader, den første er Valsalva-testen. For å gjøre dette, stod pasienten stående eller stammer magen, og doktoren undersøker nå årene som med stammen i bukpressen blir faste.
 4. Ultralyd og dopplerografi lar deg se de minste endringene i veggene på fartøyene og avsløre reflux, mens du kan måle den. Slike studier vises for noen stadier, fordi de tillater å avklare alle funksjonene i sykdomsforløpet;
 5. Blodprøve. Det er gjort både generelt og biokjemisk for å endre den hormonelle bakgrunnen for å klargjøre testes sekretoriske aktivitet;
 6. sæd tillater å bestemme patologier i dannelsen av mannlige kjønnceller, for å vurdere deres levedyktighet og morfologi;
 7. Termografisk undersøkelse av pungen.

Vær oppmerksom på at av alle testene bare spermogram lar deg identifisere tilstanden i prosessen med spermedannelse, lar deg vurdere risikoen for infertilitet.

Klassifisering av patologisk utvikling

Klassifisering av venstre varicocele er ikke forskjellig fra andre arter. Det er også fire nivåer av patologisk rangering.

Hver har sine egne symptomer og egenskaper ved diagnosen. Tabellen oppsummerer hovedpoengene.

Atrofi av testikler hos menn

Atrofi av testikler hos menn - en patologisk prosess assosiert med en reduksjon i testiklernes størrelse og tilsvarende deres funksjon knyttet til fruktbarhet og produksjon av hormoner.

Ifølge statistikk, testikkelatrofi forekommer sjelden. Imidlertid kan patologi forekomme hos menn i alle aldre. Hun har ikke alltid påvirke direkte begge testiklene, nedgang kan bare være én ting som vil fremskynde den diagnostiske prosessen og øke sjansene for rettidig pasienten tilgang til en lege fordi de ikke ta hensyn til det faktum at en testikkel større enn den andre, enklere å fikse en gradvis reduksjon i volumet av begge testiklene.

Det egentlige spørsmålet er: hvor mye skal testiklene redusere slik at man kan snakke om den patologiske prosessen. Volumet av organer er ca. 17-18 cm 3. Atrofi av testikler er diagnostisert hvis størrelsen på organene når 6-8 cm 3.

Det er viktig å vite at prosessen utvikler seg gradvis, så det er vanskelig å legge merke til det på et tidlig stadium. Imidlertid er en direkte reduksjon i volumet av organer ikke det eneste symptomet på sykdommen. Derfor er det viktig for alle mennesker å vite hvordan det kliniske bildet av sykdommen utvikler seg for å vende seg til en lege i tide når atrofien fortsatt kan stoppes.

Predisponerende faktorer

Testikulær atrofi ikke flyter fra hverandre, er det en del av sykdommen forbundet med aktiviteten til det vaskulære og endokrine systemet. Derfor er det mulig å vurdere faktorer som er predisponerende for forstyrrelsen av aktiviteten til disse systemene, som provoserende testikkelatrofi:

 • fedme;
 • endokrine sykdommer;
 • erektil dysfunksjon;
 • inguinal brokk.

Alle disse prosessene forener brudd på sirkulasjon av organer, på grunn av hvilke testikulære vev ikke mottar den nødvendige mengden oksygen og næringsstoffer for metabolske prosesser.

årsaker

Hovedårsakene til reduksjonen i testikkelvolum er:

 • varicocele - venetil dilatasjon, lokalisert fra området av spermatisk ledning;
 • hydrocele - akkumulering av væske mellom organets skaller;
 • traumer og kirurgiske inngrep i lysken;
 • hormonelle lidelser - primært økt prolaktin;
 • vridning av testikkel, som et resultat av at det er et brudd på blodtilførsel og brudd på organets trofiske vev;
 • patologi av nervesystemet;
 • betennelse og infeksjon, inkludert: ECHO-virus, gruppe B-arbovirus, lymfocytisk choriomeningittvirus;
 • Lepromatøse og tuberkulære lesjoner av vev;
 • tar narkotika: steroider, noen psykotrope stoffer.

symptomatologi

De viktigste symptom på testikkelatrofi er direkte en reduksjon i volumet av en eller begge testikler i to eller tre ganger. Prosessen går gradvis og ekstremt sakte, så det er ganske problematisk å spore forandringen i orgelens størrelse umiddelbart. Men generelt vil det kliniske bildet som det utvikler bli synlig for enhver mann.

Alle andre symptomer på sykdommen er direkte relatert til en reduksjon i testiklernes funksjon. For det meste kan reduserte organer ikke produsere nok testosteron til fysiologiske prosesser. Derfor er alle symptomene som følge av dette direkte relatert til reduksjonen i konsentrasjonen av de viktigste "mannlige" hormonene i kroppen:

 • gynekomasti, det vil si en økning i brystkjertlene;
 • feminisering av legemet - et fenomen som kombinerer et sett av symptomer assosiert med en forandring i det ytre utseende av karene, som omfatter en endring i lokaliseringen av fett typiske kvinnelige kjønns (lår, bryster), reduksjon i kropps hårvekst og ansikt;
 • flabbenhet i bekkenorganene, forårsaket av en reduksjon i konsentrasjonen av testosteron i blodet og den sannsynlige årsaken redusere testikler - brudd på blodstrømmen i dette området.

Separat bør to viktige symptomer nevnes, for eksempel en reduksjon i libido og en endring i en persons psykomotional tilstand. Av seg selv testikulær underernæring er ikke i stand til å påvirke libido og ereksjon, altså mannen fortsatt seksuelt aktiv, men fruktbarheten reduseres, er det sannsynlig å bli far etter ubeskyttet samleie er svært lav.

Men som testikler faller i størrelse, er det en mangel på testosteron i kroppen, som direkte påvirker libido. Det vil si at hvis du fyller hormonet i substitusjonsbehandlingen, vil en reduksjon av testikler ikke forhindre et fullt seksuelt ønske.

Psykoterapeutisk tilstand hos pasienten

Når det gjelder den psykometriske tilstanden til en person med testikkelatrofi, er han svært utsatt for depresjon, apati, fysisk svakhet. Det er vanskelig for pasienten å konsentrere seg selv på enkle hverdagsoppgaver, hans arbeidsevne reduseres, døsighet og følelsesmessig labilitet øker.

For å diagnostisere patologi må du vurdere alle symptomene i komplekset. Selvfølgelig testikkelatrofi seg selv er den viktigste funksjonen i en somatisk patologi deteksjon som ikke krever avansert annet enn enkel visuell inspeksjon av pasientens lege diagnostiske tiltak. Imidlertid tillater hele det kliniske bildet oss helt å forstå hvor mye patologien og prosessene som ble lansert i den mannlige kroppen på grunn av testikulær underernæring, utviklet seg.

diagnostikk

For noen mennesker oppstår spørsmålet naturlig: hvilken lege skal behandles hvis han oppdaget at testiklene er redusert i volum. Som regel er det nok å besøke en terapeut som, etter å ha samlet en anamnese, vil henvise pasienten til en lege med smal spesialisering: endokrinolog, andrologist, urolog.

Direkte diagnose tar litt tid og krever ingen laboratorie- eller funksjonell diagnostikk: Legen undersøker bare pasientens klager, utfører visuell undersøkelse og palpasjon. Sistnevnte er nødvendig for å oppdage en sannsynlig lokalisering av problemet, for eksempel kilden til smerte.

Men utnevner behandling av testikkelatrofi hos menn, Ikke å vite årsakene til sykdommen, det er umulig, derfor leder legen nødvendigvis pasienten til studiene som vil bidra til å forstå problemets etiologi og graden av progresjon av sykdommen.

Listen over diagnostiske tiltak for denne sykdommen inkluderer:

 • blodprøve for oncomarkers;
 • blodprøve for testosteron, prolactin, østrogen;
 • Ultralyd av prostata (rektalt) og bekkenorganer (transabdominal);
 • CT og MR av testikler;
 • spermogram for å bestemme pasientens fruktbarhet;
 • testikulær biopsi.

For å vurdere den generelle tilstanden, kan en lege anbefale å ta en blodprøve (biokjemisk og klinisk) og urin for å identifisere betennelsesprosesser i kropps- eller organdysfunksjonen.

behandling

Før du vurderer behandling av testikkelatrofi, Det er viktig å understreke at patologi ikke alltid er reversibel. Det er derfor det er så viktig å konsultere en lege i tide og legge merke til en reduksjon av testiklernes størrelse eller andre symptomer forbundet med en reduksjon i libido eller en reduksjon i konsentrasjonen av testosteron i kroppen.

Det er tre behandlingsområder som leger kan søke separat eller i kombinasjon med hverandre. Den vanligste og effektive metoden for behandling er å forbedre blodsirkulasjonen. Selvfølgelig er det ikke effektivt i alle tilfeller, men bare hvis årsaken til testikkelatrofi er et brudd på blodstrømmen i lyskeområdet, for eksempel, med varicocele, testikulær atrofi, mest sannsynlig, vil bli behandlet med denne metoden.

Ofte bruker legene følgende stoffer:

 1. Trental (prisen er fra 150 rubler til 5 ampuller på 5 ml).
 2. Pentoxifylline (pris fra 40 rubler for 10 ampuller på 5 ml).
 3. Actovegin (prisen er fra 600 rubler til 5 ampuller til 5 ml).

Behandling er effektiv med intravenøs dripadministrasjon av legemidlet. Basert på det faktum at "vaskulære" narkotika kan alvorlig tolereres, forårsaker nevrologiske og diarésykdommer (svimmelhet, kvalme, besvimelse, tretthet), er behandlingen gjøres best i et sykehus.

Aterosklerose er sjelden en årsak til sykdommen, men hvis den pasient er diagnostisert med denne patologi på bakgrunn av underernæring testikkel, er det fornuftig å inkludere i det terapeutiske plan som mottar blodplatehemmende behandling - medikamenter som bidrar til en reduksjon i blod protrombin indeks, det vil si eliminerer den økte blod viskositet. Det mest kjente stoffet fra denne gruppen er aspirin (acetylsalisylsyre), samt over 500 forskjellige handelsnavn. Trental ovenfor er også antiaggregant, så tildele ham, løser legen flere problemer, eliminerer behovet for pasienten å motta et stort antall medisiner.

Kirurgisk behandling

Hvis patologien ikke elimineres ved hjelp av en konservativ tilnærming, vises kirurgisk behandling, med andre ord - fjerning av testikkel og proteser med et spesielt implantat. Etter denne testiklen kan menn av åpenbare grunner ikke produsere sæd, så mannen blir helt steril.

For at en mann skal opprettholde et normalt nivå av seksuell aktivitet, er han foreskrevet hormonbehandling for å opprettholde et optimalt nivå av testosteron i kroppen. Som regel forsøker leger å unngå en så radikal behandlingsmetode, siden prosessen er helt irreversibel. Hvis det er mulig å lagre minst 1 testikkel, for eksempel når det er diagnostisert venstre atrofi, og høyre fortsetter å bære en funksjonell last, til ham, følgelig vil kun den syke delen av orgelet fjernes.

I noen tilfeller er imidlertid fullstendig fjerning av testiklene den eneste måten å stoppe den patologiske prosessen i vevet og normalisere personens velvære. Med riktig tilnærming til behandling og etterfølgende rehabilitering kan du maksimalt gjenopprette personens velvære.

Tradisjonell medisin

Tradisjonelle behandlingsmetoder finnes for behandling av nesten hvilken som helst sykdom, inkludert med hjelpen du kan prøve å eliminere symptomer på testikulær atrofi hos menn. Det er strengt forbudt å selv, som medisinske komponenter av planter som hører til avkok og innstillingene kan komme i konflikt med de aktive bestanddeler i farmasøytiske produkter. I tillegg er folkeoppskrifter ikke harmløse og trygge, til tross for mange misforståelser. Virkningsmekanismen av ekstrakter av mange planter er ikke fullt ut forstått, så vel som tidspunktet for deres farmakokinetikk, dvs. eliminering fra kroppen.

Men når det gjelder bevis, kan legen foreskrive følgende:

 • ferskpresset granateple juice;
 • tinktur av hagtorn, som kan kjøpes på apoteket;
 • infusjon av frø av malurt eller psyllium, som du kan forberede deg, fyller en teskje frø med 200-250 ml kokende vann.

Veldig populært er oppskriften som tilbyr å blande rødvin, eggeplommer med kyllingegg, sitronsaft og honning.

Ta alle pengene du trenger regelmessig, mens hyppigheten av å ta midler per dag og varigheten av kurset, bør bestemme legen.

forebygging

Den beste måten å behandle en sykdom på er å forhindre den. Fullstendig eliminere risikoen for sykdom er umulig, men i kraft av hver mann for å minimere risikoen for kollisjon med et slikt problem som atrofisk testikkel.

 1. Det er viktig å overvåke dietten og opprettholde en normal kroppsvekt, og forhindrer verken overflødig eller mangel på fett i kroppen. Dette gjør det mulig for deg å opprettholde det endokrine og vaskulære systemet, hvis funksjonsfeil er hovedårsakene til utseendet symptomer på testikkelatrofi.
 2. Hypodinami er kilden til de fleste patologier i kroppen, hovedsakelig forbundet med sirkulasjonsprosessen. Derfor må du regelmessig gi deg fysisk aktivitet. I gjennomsnitt bør en person tilbringe minst 300 minutter i uken for trening, men belastningsgraden varierer i hvert tilfelle avhengig av helsestatusen til mannen.
 3. Ifølge statistikk, i dag mannlig testikulær hypotrofi skyldes ukontrollert mottak av anabole steroider hos idrettsutøvere som ønsker å finne en vakker kropp på en enkel, men farlig måte. I tillegg til å redusere størrelsen på testikler og stoppe deres funksjon, kan en person møte alvorlige sykdommer i nyrene, leveren, bukspyttkjertelen og hypofysen.

For vellykket behandling er det nødvendig å legge merke til patologien i tide og umiddelbart konsultere lege. Realisere det er testikulær atrofi og hva det er fulle av, vil noen være oppmerksom på endringen i størrelsen på organene i lyskeområdet. Etter å ha studert bilde av testikkelatrofi, du kan ikke bare lage en teoretisk, men også et visuelt inntrykk, som lar deg raskt gjenkjenne patologien selv.

Det er også viktig å regelmessig besøke legen til forebyggende formål, for eksempel under en medisinsk undersøkelse, for å oppdage sykdommen på et tidlig stadium og helbrede det.

Testikulær atrofi

En viktig rolle i hver manns liv spilles av hans reproduktive system. Utviklingen av sædvæsken og hormonene som sikrer at kroppens virkemåte fungerer, er betrodd kjønkirtlene. Ofte oppstår en funksjonsfeil i dette organets arbeid på grunn av sykdommen. Atrofi av testikler er en av de mest alvorlige patologiene som kan forstyrre hele legemidlets reproduktive system.

Først må du forstå hvordan testiklene er ordnet og hva er deres funksjon

Egenskaper av strukturen av den mannlige kroppen impliserer tilstedeværelsen av et skrot med testikler. Egg eller testikler - ansvarlig for produksjon av kjønnsceller og mannlige hormoner. Under innflytelse av sistnevnte, dannes spesielle prosesser i den mannlige kroppen.

Takket være deres handlinger, får mannen karakterene som skiller ham fra kvinnen. Også testikler kalles parede kjønklipper.

Beskyttede testikler med en skrot. Skrotumet ser ut som en lærveske. Det holder temperaturen litt under vanlig kroppstemperatur. Dette gir gunstige betingelser for produksjon av sæd og testosteron. Forstyrrelser i seksuelle kjertlene fører til triste konsekvenser - infertilitet.

Årsaker til testikkelatrofi

Atrofi av testikler hos menn er patologien til reproduktive systemet, som et resultat av hvilken generasjonen av kjønnceller og testosteron er forstyrret, slik som størrelsen på orgelet selv.

Hvordan testikulær atrofi ser ut

Det er mange forutsetninger om forekomsten av denne patologien. Atrofi av testikkel med varicocele er svært vanlig. Den første er konsekvensen av den andre. Varicocele - et brudd på venøs blodgjennomstrømning i spermatiske leddens pleinusplexus. Denne sykdommen påvirker en stor andel menn. Hvis sykdommen ikke er diagnostisert i tide, er komplikasjonen etter at det er sannsynlig at det er testikkelatrofi.

Men det er verdt å vurdere andre grunner:

 • Medfødte anomalier og barndoms sykdommer;
 • Kroniske sykdommer;
 • Komplikasjoner etter overførte infeksjoner;
 • Inflammatoriske organsykdommer;
 • kreft;
 • Hormonale lidelser;
 • Misbruk av alkohol, narkotika, steroider;
 • Mekaniske effekter (traumer eller kirurgi);
 • Alder endres.

Hvis atrofi har blitt diagnostisert, er det verdt å umiddelbart tenke på behandling. Uansett årsak vil resultatet av den forsømte sykdommen være en mannlig infertilitet. Når en mann i år og han allerede har barn, kan dette faktum ikke forstyrre ham. Men i en ung alder, når opprettelsen av en familie bare skal begynne, lyder denne diagnosen som en dom.

Symptomatologi av sykdommen

Selv etter en uavhengig undersøkelse er det mulig å identifisere tilstedeværelsen av patologi. Sunn testikler skal være omtrent like i form og ha en tett struktur. Overdimensjonell, svak konsistens - disse er symptomer som indikerer en funksjonsfeil og et brudd i utviklingen.

Utad, manifesterer sykdommen seg ganske merkbart. Det er verdt å merke seg en rekke funksjoner som følger med atrofi:

 1. Reduksjon av testikler i størrelse;
 2. Redusert seksuell aktivitet;
 3. I ung alder er feminisering av organismen mulig (utseende av kvinnelige skisser i figuren).

Atrofi er ikke en vanlig sykdom. Men det er praktisk talt ingen aldersgrense. Selv i ung alder, kan guttene ha dette problemet. Vanligvis forekommer atrofi som en konsekvens av kryptorchidisme (ubeskyttede testikler i prenatal tilstand).

diagnostikk

Så snart de første symptomene er funnet, er det verdt å gå til en undersøkelse. Diagnose av sykdommen, som i alle andre tilfeller, begynner med en kampanje til en spesialist. Legen vil gjennomføre en ekstern undersøkelse, som består i palpasjon. Med hjelp av dette vil legen avgjøre tilstedeværelsen av sykdommen og graden av forsømmelse. Sykdommen kan skje i et spesielt scenario. For eksempel er atrofi til venstre testikkel mulig, mens høyre vil fortsette å fungere. Men det er verdt å ta akutte tiltak for å forhindre at sykdommen går over til den andre friske. Så mannen vil få en liten sjanse til å skape en fullverdig familie.

For å bekrefte diagnosen og resultatet av undersøkelsen, blir pasienten henvist til ultralyd. Maskinvarediagnostikk vil gi et nøyaktig bilde av hva som skjer og en ide om videre behandling.

Pasientens sæd er gitt for analyse. Studier av spermogrammet konkluderer de at antallet spermatozoer er redusert med en enhet av volumet og den totale mengden av det tildelte materialet.

Behandling av testikkelatrofi

Behandling av atrofi er mulig. Den terapeutiske metoden innebærer bruk av legemidler som er rettet mot korrigering av vaskulær patologi, forbedring av blodtilførselen, ernæring av vevceller. Slike behandling skjer bare i et tidlig stadium av sykdommen.

Hvis det foreskrevne medisinske stoffet beholder symptomer eller atrofi forsømmes, så løses problemet operativt. Testiklen, som har gjennomgått sykdommen, blir fjernet og et implantat er plassert på plass. Det hjelper med å gjenopprette den naturlige formen til pungen. Etter et kurs av hormonelle legemidler, for å opprettholde den generelle bakgrunnen.

Drift: hvordan det går og dens konsekvenser

Forberedelsene til operasjonen er de samme som i andre tilfeller.

En medisinsk undersøkelse utføres, de nødvendige analysene gis, og en maskinvare test utføres. Hvis alt er bra, så er en operasjon foreskrevet. Vanligvis er pasienten ikke lov til å spise og drikke noen timer før henne.

Passerer prosedyren i stasjonære forhold. Anestesi kan brukes epidural eller generelt. Valget av anestesi forblir hos bedøvelsen. Etter å ha studert egenskapene til helse og intervju med pasienten, tar han en bestemt beslutning.

Operasjonen i seg selv refererer ikke til komplekse kirurgiske inngrep. Snittet er laget på pungen. Den atrophied testicle er rett og slett avskåret. På pasientens forespørsel plasseres et implantat på stedet for det fjernede organet. Det er valgt på forhånd i samsvar med de fysiologiske egenskapene. Etter det blir sømene påført.

Den postoperative perioden er å følge alle legenes anbefalinger. De første ukene er forbudt:

 • Ta et bad;
 • Unngå stor fysisk anstrengelse;
 • Unngå samleie
 • Ikke besøk badet.

Etter operasjonen for å fjerne testiklene, er en mann svært vanskelig å overleve denne situasjonen. Psykologisk, depresjon og apati, er avkald på intimt liv mulig. I noen tilfeller kan du til og med trenge hjelp fra en psykolog. Det er nødvendig å huske om nært folk som alltid vil støtte deg.

I tilfeller med fjerning av en testikkel, er det mulig å få barn og en vanlig familie. Det er ganske mulig å bli en far i en slik situasjon. Men hva om mannen ennå ikke har kjøpt avkom, og det er en operasjon for å fjerne begge testiklene? Og her er det en vei ut. Du kan lage et frøinntak og lagre det for riktig øyeblikk i reproduksjonssentrene.

Den beste forebyggingen av noen sykdom er oppmerksom på ens egen helse. Foreløpig kan du finne mye informasjon om testikkens atrofi: les artikler, se bilder og videoer. Det er veldig godt å studere alle symptomene på denne sykdommen, for ikke å gå glipp av sykdommens øyeblikk og unngå konsekvenser. Det må huskes at du ved første mistanke bør konsultere en lege og utføre en diagnose. Tidlig behandling kan spare fra kirurgi og som et resultat - infertilitet.

Les Mer Om Fartøyene